VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaAnksioznost i depresija
LEGACY

Anksioznost i depresija

314 odgovora37,521 pregleda

nov 2015.

Pozdrav svima, nadam se da ne ponavljam temu ali dok ja sve teme pretrazim, ostariu. Imam 25 godina i ljetos sam obolila psihi ki. Imala sam dva napadaja gdje bi mi se noge i ruke ukocile i trnila bi od noznih prstiju do glave, plakala bi i hiperventiriala...uzasan osjecaj slabosti ugl. Obavila sam apsolutno sve pretrage, 3 noci zaredom zavrsavala na hitnoj zbog istih razloga sliikala mozak, EEG, EKG, pluca slikala, krv vadila, hormone, ma SVE i ugl nista nisu nasli. Da bi mi rekli da moram psihijatru, dijagnoza : anksiozna depresija. od 03.06.-16.07. ja jedan razgovor nisam bila sposobna vodit, mrzila sam svee oko sebe pa i sebe. Imala bi poteskoce u disanju, nisam mogla pravilno udahnut, kao da imam knedu u grlu, udisaj mi nije prolazio i onda odmah napad panike. Onda kljokanje 3 Helexa od 0,5 dnevno i antidepresiv Seroxat jednom dnevno. Meni jest bolje sad, al nisam jos 100% svoja, daleko od toga...Po ela sam piti Bachove kapi i smanjila sam Helex na 1x dnevno ali j0s ponekad osjecam poteskoce u disanju, nemam napadaje vise al nije to jos to. Da li je itko imao slicna iskustva ili zna nekoga sa slicnim iskustvima? Nadam se da sam uspjela dobro objasnit, nezelim romane pisati. Da li bi meni moglo ulje pomoci da se rjesim tableta zauvijek i da postanem ona stara ja opet? Zahvalna sam za bilo kakav savjet/informaciju/prijedlog. Puno hvala!
komsijin maliPOZNAVALAC

nov 2015.

Uf nemoj za sad uzimati kanabis jer moze da ti izazove takve napade da ce ti se ciniti da su ovi napadi koje si imala do sad nista.
Honest OneISTRAŽIVAČ

nov 2015.

pozdrav, za pocetak nemoj to zvati bolescu ... to nije bolest i to nije nesto sto se lijeci u klasicnom smislu te rijeci 7 godina je proslo od kad sam upao u to stanje iz kojeg sam se izvukao, ali naravno ne 100 %, dali to u meni govori da cu se s tim boriti cijeli zivot ili je to stvarno tako neznam, ali vjeruj rijesiti ces to ajde za pocetak i tablete nek pomognu ma da sam ih ja prestao piti nakon 6 mjeseci jer naravno da je bilo bolje kad su emocije bile pregazene sa strane tableta sto ti odmah u startu govori da to sto prozivljavas su samo osjecaji koji su se pobrkali malo (neznam i ne zelim znati sluzbeno lijecnicki izraz za to pa koristim svoje rijeci ) moj savjet je da se trudis boriti s time tako da se ne boris protiv toga, ja sam se borio godinama dok jednom nisam popizdio i pustio da me taj osjecaj obuzme cijeloga (tesko disanje, knedla i jos mnoge stvari) od tada sve je teklo "lakse" jer shvatis da ti se nista nece dogoditi nego da nam je masta velika, ali eto u tom smjeru "ruznome" oprosti puno pisem, ali to sam prosao i prolazim i zelim ti dati toplu rijec jer je meni uvijek pomagala u tom stanju pa i dan danas pitaj stogod barem je meni to pomagalo jako puno i drze se ljudi s pozitivnom energijom, sad pogotovo ... i da dodam biljkica mi sad pomaze, a nekad odmagala, ulje bi ti bilo "prejako" pogotovo ako nisi upoznata sa djelovanjem biljkice :)
StipeZMAJ

nov 2015.

Ja bi savjetovao ako vec zeli probati sa cannabisom da posadi Indica dominant CBD sorte. 1:1 thc-cbd ili cak vise u korist cbd-a. CBD sorte djeluju umirujuce i iz osobnog iskustva mogu rec da puno teze ili skoro nikako ne iniciraju paniku. SS CBD ili CM CBD od Dinafema djeluju ok ;)

nov 2015.

@Honest One stvarno? to govoris iz iskustva ili? a da i to zbog tableta koje pijem ili zbog tog stanja?

nov 2015.

@Eneya sumnjam da e ti ulje pomoi jer thc ponekad zna biti okida za anksiozne napadaje. Susreo sam dosta ljudi sa takvim pri ama, imam i par prijatelja koji imaju sli an probleme i dobili Helex i ve su godinama navu eni na to sranje, i svi su se probali ostavit toga zla ali bezuspjeano :(. Jako mona droga je to i moraa imat samo snagu volje. `to se ti e anksioznosti i depresije pogotovo u 25-godini ~ivota, to ti je samo stvar krivog pogleda na svijet i ~ivot openito. Sve treba gledati s vedre strane, izbjegavat negativne ljude, promjeniti ~ivotne navike, nai si zanimaciju i neata ato te ispunjava i dok pucnea prstima nema tih modernih "poremeaja". Mo~ea probati i sa yogom, idealna je za takva probleme.

nov 2015.

ulje prejako? ajoj a ja sam bas htjela pokusati s uljem od neke medical sorte ili vec neke koje bi dobila na preporuku... ne pises previse, dapace, cijenim svaku rijeci i svaki savjet. meni je tableta i ovog vise preko glave pa ocu na prirodniji lijek....imala sam napadaje gdje bi me "obuzelo" kako ti kazes, i drecala bi od panike, nemogu disat i popila bi helex i cekala da se smiri, nikad nisam mogla pustit da prode samo ood sebe, nebi se usudila...previse me to sve plasilo pozdrav! da na jogu se svakako planiram upisati, o tome sam culasamo najbolje. A cini mi se da mi ove Bachove kapi dosta pomazu jer od 3 + 1 (po potrebi) Helexa na 1 (NEKAD 2) je za mene cudo. Daj Boze da ga se u potpunosti rijesim...al dobro, malospo malo. Ja sam bila uvjerena da ce mi neka medicinka biti od najbolje pomoci..... :(
Honest OneISTRAŽIVAČ

nov 2015.

pod prejako mislim da efekat je intenzivniji, a ako se nisi susretala puno s tim onda bi mogli doci do svakakvih crnih misli :) ... to sta Stipe kaze CBD sorte, trenutno radim na SS CBD od dinafema pa cu znati i sam vise pa podjeliti iskustvo nego si konzumirala biljkicu ikad ? opisi mi i dali je bila sa ceste ? i da kuzim da te sve to plasilo i mene je godinama koje su izgledale kao stoljece, ali jedino ces si sama moci pomoci, samo nemoj bjezati od toga jer ti se stvarno nista nece dogoditi, pa vidis i sama da ti se nista nije dogodilo :)
StipeZMAJ

nov 2015.

A tko je rekao da nece bit od pomoci? Opet velim, CBD sorte su sasvim drugacije od ostalih, i pogotovo nemaju veze sa radom ovih sa ceste. Nebo i zemlja. Sadio sam SScbd i sorta je savrsena. Ne moras ti ulje koristit, mozes i joint, mozes vape(savijet). A ulje ako nadjes svoju dozu, nije nikako pre jako. Ali vape i joint bi ti najbrze djelovali i najbolje bi mogla dozirat. Nemas sto izgubit :) Growanje shvati kao dio terapije ;) Pomaze....a na kraju tek dobijes glavnu nagradu

nov 2015.

istina da, to mi je i psihijatrica govorila, "to nije smrtonosno, ali je jako neugodno" a mislim si "ma daj?!" ja imam iskustva ali da, sve sa ceste, zadnji put mi je bio uzasan osjecaj, doduse mislim da sam sama kriva jer sam pretjerala a to mi bio prvi put od velja e da sam konzumirala....citala ja kao o tome i mislim si ma da pomoci ce to meni :) :) ....da bi na kraju pricala s deckom i reko mi je da da bi ti to pomoglo moras imat pravu biljku a ne ta smeca s ulice. a znaci joint bi bio ucinkovitiji? :D ma sadit cu je i njegovat i kupovat joj nakit ako treba samo da mi pomogne. :)
Honest OneISTRAŽIVAČ

nov 2015.

@Stipe Sadio sam SScbd i sorta je savrsena. prvenstveno sam dosao na forum radi istog problema kao i kod nje i googlanjem od par sati dnevni nakon 3 mjeseca dosao do tog straina i zato jer ga je bilo lakse za nabaviti, kad budes mogao stigao ili na pm da ne spamamo (ma da mislim da ce i njoj to pomoci ) da mi kazes kako te odradio strain, dali moze i preko dana i tako u grubo bitne stvari :) ... hvala sa jointom ili vejpanjem ces prije doci do efekta i znati na cemu si, krace ce trajati nego s uljem, a ako ti odgovara onda znas sto ti je ciniti ... zemlja box cvjetici nakit i uzivas :)

nov 2015.

Imam prijaatelja, dugo smo ranije duvanili zajedno, onda se on o~enio, proredili duvke...i pre godinu dve zadesi njega neato sli no kao tebe. Sada koristi svu terapiju. Ja ga nagovarao da dunemo kao nekad , da se opusti, ali on tvrdi (iako smo duvanili par puta posle toga) da mu je svo to sranje s tom anksioznoau, vrtoglavicama rezultat dugogodianjeg duvanja i tvrdi da bi mu trava sada samo pogoraala stanje. primetio sam da posle par dima ve po ne da razmialja da li mu je lose, upa se i uste~e. Medjutim uhvati ga period kad svaki drugi dan pije s ekipom u kafani i ka~e da mu je to ok. Psiha je zajebana stvar. Moj ti je savet pre nego krenea da ozbiljnije razmialjaa o travi kao metodi le enja, da prvo najopuatenije s bliskim ljudima duvaa par dana za redom i vidis na emu si. I mislim da e u tvom slu aju samo growanje kao hobi, biti od vee pomoi nego konzumiranje. ;)
mazarLEGENDA

nov 2015.

Kloni se ulja..... Dim je bolji u tvom slu aju, od ulja ea proavicati, mene je znala uloviti anksioza na ulju.... Grdo:makaze: I moj topli savjet, malo si ogooglaj 5-HTP i GABA, kad ve moraa tablete, ovo su suplementi, ne medikamenti...
PustinjakENTUZIJASTA

nov 2015.

krize su tu da bi bili ja i, moj savjet je potpuno izbaciti svu kemiju pa i vutricu,ako puaia duhan prestati i s tim,mogue je da si samo jako osjetljiva osoba i sad se puno toga nakupilo pa izlazi van na sva vrata, kemijska neravnote~a se mo~e popraviti drugom kemijom,ali to nee biti to, nikad. Probaj koristiti introspekciju ili meditaciju da unutar sebe pronaea tiho i sigurno mjesto,mjesto mira praeno ravnoduanoau ili osjeajem sree i zadovoljstva samo zbog toga ato radia to ato sad radia ako nau ia dolazizi u to stanje svjesti viae te nikad niata nee moi izbaciti iz takta,ako nastavia s tim s vremenom e svi obrasci starog tebi neugodnog ponaaanja otpadati,jednnostavno ea na taj na in tjelo dovoditi u prirodno stanje u njegovu prirodnu ravnote~u,a to e biti popraeno veseljem,jer veselje je prvo,osnovno, prirodno stanje ovjeka. Kad malo bolje pogledaa svi 'problemi' koje imaa zapravo i ne postoje,postoje samo zato jer ih sama stvaraa,ata je bilo bilo je proalost ne postoji,a budunost nikad nee doi postoji samo sad,ovaj trenutak i sad imaa pravo biti sretna i zadovoljna, mo~ea misliti na proalost i planirati budunost,ali ne i biti vezana time. Problemi koji su se dogodili u proalosti viae ne postoje,a probleme u budunosti stvaraa sama. Stoga ata hoea? ata ti treba da sad budea zadovljna? Niata osim volje! Vani je lijep dan sunce sija, ti si tu na zemlji pi ia s njom oko sunca,jednog dana ea umrijeti,ata e ti depresija i anksioznost. Jednostavno odbaci sve doktore i tua maialjenja,tue savjete i ideje i budi vesela i sretna ata god radila,nevjerovatno je jednostavno.

nov 2015.

svaka cast, slazem se s time u potpunosti. ja svakako primjenjujem nekakve meditacije, iako jesam amater u tome, smatram da nemoram znat tibetske metode nego bas da se udobno smjestim i odem na svoje sigurno i opustajuce mjesto. nazalost pusim i cigarete, pokusavam se toga okanit ali tesko jbg, ali i to ce se rjesit pomalo. neznam stvarno sta bih, po odgovorima ekipe, probala bih eventualno sa jointom pa ko ga *ebe, vidjet sta bude. ako vidim da mi pomogne - fantasticno! castim sve vas virtualnom pizzom :) akko ne bude valjalo, a Boze moj, moram sama sa sobom rjesit stvari onda. joj samo nezelim kontra efekat, onda radije joint nego ulje. proguglat cu svakako, hvala ti! :) hvala na savjetu. prije 2 vikenda sam bila pusila i bukvalno se prepusila pa mi bas uzas bio, tolko sam bila zatrokirala da mi se vrtilo, legla i samo molila Boga da zaspem. probudiila se ko nova. e sad, trebala bih opet probat al ne da duvam ko sivonja nego pomalo i sabrano :fuck:

nov 2015.

izsss ti duplaa tekst poateno, i bezpotrebno. kad se nekom obraaa dovoljno je samo da ga tagiraa u tekstu sa mankijem (@) ispred imena i to je to. Ovak se samo gomila. E da i nemaa potrebe citirat ako odgovaraa na zadnji post ;) .

nov 2015.

@No Joke dete kreten, sta rec :oops: primljeno na znanje :)
wuvuzelaAMBASADOR

nov 2015.

pozdrav pkretacici teme istu dijagnozu lijecim uspjesno vec 15 godina pusenjem vutre :D probaj razne sorte pa ces vidjeti sta ti godi :rasta: ja jos istrazujem u potrazi za idealnom kombo
chakosPOZNAVALAC

nov 2015.

pozdrav i od mene svima.. ovaj forum koristim kao neku vrstu psihoterapije znam o emu pri ate i suosjeam se sa svima,,imam tih psiho smetnji,od puberteta,i iako mogu mnogima dati savjeta i ja se konstantno borim sa time,znaci pomirio sam se da je to moj zivot,i moram pre~ivljavati :) probao sam sa vutrom..loaom,jedinom kakvu mozemo nabaviti na ulici,ne valja zatim alkohol,,u velikoj mjeri da zaboravim na sve,,nije izlije io samo svorio ovisnost s koje se i sad sidam izborio sam se malo pozitivom,trazim pozitivu u svemu,do detalja,i to pomaze al valja to nau iti i treba vremena e sad..slu ajno sam probao neki soj kanabisa..evropski kvalitet..nevjerovatna razlika od svega sto sam ikad probao,tako me uradi,da sam joj dao ime "pozitiva,inspiracija,koncentracija" :) totalno mi atima,lije i sve moje simptome al se sjebem kad ne znam koji je strain lijepo su rekli gore izbjegavaj negativne ljude i sredinu,nafuraj se na pozitivu i nadji neato kvalitetno za puait,ali prije svega svoj mozak nau i poz svima i sorry ako se nekome tekst naduljio :)
wuvuzelaAMBASADOR

nov 2015.

napisao si sto mislimo mnogi al nam bude nekad nemoguce to napisat  ovo je mozda jedina tema ove tematike gdje pokretac teme ucestvuje ,javljaj se redovno i izvjestavaj o napretku
SmellsZMAJ

nov 2015.

Meni na~alost vu nije pomagala za anksioznost,stres...ja sam zbog stresa na poslu dobio sulpirid,pijem 2 dnevno ato je lagana doza,ne izaziva ovisnost i mogu rei da mi puno poma~e nosit se s problemima koje nosi privatno poduzetnistvo u ovoj krizi ;)
mazarLEGENDA

nov 2015.

evo glasa razuma0(Cill), mo~da si jedini koji stajea na gas, ne znam takve, ne dru~im se s takvima, ja bi, ali sam okru~en haaomanima:lol::vozdra:
Kanabis_kidAMBASADOR

nov 2015.

Ne znam ato te to no mu i tj. od eg si pala u depresiju, al kako god makni se iz grada, proaetaj malo prirodom na sat, dva kad je lijep dan, chillaj, zapali ak oea, i barem to vrijeme nemoj mislit na probleme...

jan 2016.

Lijepi pozdrav svima na stranici,iznio bih svoj problem.Puaim vu ve godinama,ali sad sam uaao u duboku depresiju,pijem 3 apaurina od 10 mg i ni to ne poma~e...Problem mi je ato nikad ne znam koju vrstu puaim pa mi je nekad opuatajue a nekad joa vei bad...Mo~e li mi itko pomoi poato nisam nikada sam uzgajao biljku koju vrstu biljke trebam koristiti,mo~da i probam uzgojiti samo da anksioznost prestane.Iako ve dugo puaim i prakti no svaka biljka bi mi odgovarala ali razmialjam i prestati sa konzumacijom.Danas sam se prijavio na sajt i odmah sam presko io sve teme do ove,vjerujem da mi netko mo~e pomoi...Hvala unaprijed...I sretna Nova godina svima!
tman19ENTUZIJASTA

jan 2016.

Pozdrav lemy :) moj savjet bi bio da uzgojia neki hybrid kao white widow...definitivno lije i anksioznost i depresiju. I ato manje tih sinteti kih sranja, i loaeg dima s ulice. Napravi malu pauzu dok ti grow ne zavrai,taman si poslo~ia stvari u glavi a onda u~ivanje ;)

jan 2016.

Ja imam iskustva sa derpesijom, mada svaka je ista ali i razli ita ako me razumete..sve ovisi od osobe i kolika je jaka, kakvo je okru~enje u kome se ~ivi i dr. Ujotro Citram, nave e Normabel a izmeu Doreta i gura se nekako. `est godina se ganjamo ja i derpra. Probao sam ulje ali izaziva mi paniku, barem od Jacka dok ova od cbd je umirujua ali opet oseam da nije to to, bacam se u potragu za drugim sortama :-)

jan 2016.

Jack je meni isto tak sorta koja izaziva neku napetost, onak neka nelagoda krene iz ~eluca. Samo tra~i pravu sortu, budea je naaao sigurno. Ebea tu kemiju, to treba bataliti. By the way Doreta ti nema veze sa deprom niti anksioznosti. To je tableta na opijumskoj bazi, izvedenica tramadola koja se prepisuje za posljeoperativnu i simptomatsku umjerenu do jaku bol. Ako upravljaa autom, pazi da te ne testiraju na gudru jer budea pozitivan na heroin.

jan 2016.

Da, Jack me aiba u glavu ko lud, pobudalim od njega joa viae :-) kod mene nije samo depra, tu su spazme, bolovi, nesanica...sve je nekako povezano. Doreta mi paae ko budali aamar, umiri me, smanji napetost i spazme, dok normabel udari i samo vu e u krevet. Znam sastav i svestan sam toga ali ata u kad bi odgovara, svestan sam da sam narkoman ali ata je tu je, valjda u uspeti nai neke bilj ice koje bi mogao konzumirati umesto ove kemije...
nerpZMAJ

jan 2016.

Ulje od Aurore Indice testiram vec mesec dana. Preporucujem. Rad je odlican, relax + smeh. Ako se uzima samo uvece, zna da i do sutradan uvece da te drze neki mnogo fini leptirici u stomaku. :)

jan 2016.

Pozdrav za nerpa i ostale kojima sam zahvalan na savjetima...Ali ja sam stvarno nov u uzgajanju,ne znam kako do sjemenja a pogotovo do npr. ulja bilo koje vrste npr Aurore Indice...?
nerpZMAJ

jan 2016.

Niti jednu tabletu nisam uzeo od kada sam poceo da koristim kanabis. A pisao sam vec na forumu, pio sam dugo sanval ili stilnox, to je obicna droga koja te uspava a sutradan si jos gori.. pakao je iza mene, na srecu. Hvala biljci sto postoji. Za uzgoj si dobio prilikom registrovanja, teme koje treba da procitas, najbolje da krenes odatle. Samo istrajno i bice headova, ja niti sam znao kako izgleda biljka niti sam ikad probao kanabis pre svog uzgoja, malo se nesto i naucilo u medjuvremenu tako da samo napred ;)

jan 2016.

seme aurore mozes kupiti kod naseg sponzora nirvane, imas baner gore desno. pa kad uzgojis auroru il neku drugu sortu mozes sam praviti ulje, sve je objasnjeno na forumu

jan 2016.

Meni recimo za kontrolisanje depresije, posebno anksioznosti, nemira... treba mir, a pod tim podrazumevam izbegavanje svih situacija koje dovode do napetosti i stresa, volim biti sam sa sobom, okru~en ~ivotinjama, mnogo mi poma~e i sam uzgoj biljke, smirije me. Od kada sam se po eo sa tim zanimati smanjo sam doze tableta. Invaliditet me je razreaio radne sposobnosti tako da sam trenutno u mirovini, imam sada 34 godine, ve aesta godina kako sam invalid....Joa da naem odgovarajue sorte ehgde e mi kraj biti :-) E da, i cura mi treba :-D
Paranoja ManAMBASADOR

jan 2016.

Iskustva sa Jack Hererom su definitivno razli ita, od osobe do osobe ujemo razli ita mialjenja. Sjeam se da je negdje brat @mazar naveo njega kao, full pozitivnu vutru, od koje u glavi dominiraju samo pozitivne misli. Ja bih ga opisao kao bipolarnu vutru :D iz minusa u luda ki plus ! Ne znam ni dal se radi o minusu, ve nekom statusu quo u glavi, praznini koja dominira nekih 45 minuta... a onda, buuuumm ... suata suprotnost :zvezda:: Hiperaktivnost, freneti nost, hiperpri ljivost, misli samo jure i juree... ovakva situacija zna dosta da iznuri korisnika ove sorte . Tako da mislim, da je sve stvar percepcije, individualnih osobina i sklonosti... pa stim u vezi i mislim da nema neka sorta koja baa poma~e kod anksioznosti i depresije. Ono ato poma~e meni, ne zna i da e i vama, i obratno ! Najbolje je probavati ato viae sorti, ovih sa "pozitivne" liste :) i nai neato ato je najpribli~nije Vaaem ~eljenom dejstvu. To je moje mialjenje gospodo :thumb:
BladerZMAJ

jan 2016.

Ja sam sklon tjeskobi i paranoji kad puaim kanabis i malo sam istra~ivao vrste sa visokim CBD-om. Evo ovdje je sve objaanjeno i neki su ljudi svoja posmatranja lijepo iznjeli. https://drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=240435

jan 2016.

Ja u testirati sve cbd i mogu napisati u inak ali samo je jedan problem, mnogo to sporo ide, dok kupia seme, dok uzgojia...proe godina :-)

jan 2016.

ajd sad. kad kupis menke dodju ti u roku od 7 dana, radis sa 12/12 od starta i za 3 meseca berba. moz 4 berbe godisnje i treba ti 20ak fem menki ;)

jan 2016.

Ove godine bi bio srean da mogu nai vrstu umesto Dorete i Normabela, znai za umanjenje spazmi, bolova i za dobar san a Citram mogu gurati joa, to mi mnogo zna i, dobro ga podnosim i ne bih ga na svoju ruku prekidao. Neato u morati reaiti tako kako ka~ea, samo mali problem je ato se ne mo~e baa svuda kupiti po jedna semenka i ima ih puno viae od dvadesetak koliko pratim po bankama. Da se nadove~em...kupio sam CBD Oil i po eo koristiti ve nekoliko dana, sa anti depresivima mo~e ii u mom slu aju ali sa Doretom ne, mu nina, nemir, aksioznost. Stoga sam se raspitivao i na u inak u kobinaciji sa THC-om i Tramalom i ka~u mi da ako se ta dva leka koristi istovremeno mo~e biti kobno, poja ava se dejstvo opijata.

jan 2016.

Poatovanje,evo ju er sam se prijavio na stranicu da si naem neku vrstu za pomo kod anksioznosti i depresije... Pro itao sam svaata i dobio neke odgovore al imam veliki,najvei problem:nemam uvjeta za grow! :( }ivim u stanu sa bolesnim ocem... Jako me zanima koliko sam CBD poma~e kod anksioznosti i depre i zamolio bih gospodina Maksimilijan2 da mi malo objasni ako se mo~e ovdje na private ili neato... Mislim da bi mi najbolje bilo da probam kupiti ulje kako znam i umijem,heh... Kad bih imao uvjeta za grow iaao bih na Nirvana Aurora Indica,ali kako? Hvala SVIMA na pomoi...

jan 2016.

Nema potrebe za private... `to se tie ovog ulja koje sam kupio...uzimao sam ga nekoliko dana po dve kapi i niata nisam osetio, nikakvu promenu a zatim sam koristio isto ali sa Doretom i nije dobro...e sada, mialjenje mi je da bi mo~da bilo dobro koristiti to ulje du~i period, mesec dva mo~da, ali ja ne mogu bez Dorete ( Tramala ) jer sam imao frakturu vratne kralje~nice i potrebna mi je Doreta zbog bolova i spazmi koje su mi dosta izra~ene. Mislim da bi bilo dobro probati neko ulje sa THC i CBD 1/1 , ili puaiti ili mo~da ak razmialjam kupiti vapronizator... Ja i da naem vrstu koja mi odgovara ne bih prestajao uzimati antidepresiv barem dok ne budem siguran da mi vutra poboljaava raspolo~enje, popravlja san i sl.

jan 2016.

Pozdrav svima na forumu. Prvi put se javljam. Bolujem od jedne vrste leukemije i od avgusta koristio sam ulje od poznatih sorti. U po etku sam koristio manje koli ine (po jedno zrno pirin a ujutru i uve e Big Bang AF) i ose ao blago dejstvo na miaie i pospanost. Kasnije sam koristio sorte bogatije sa THC (Critical Kush i OG Kush i Lady Burn) i postepeno poveavao dozu do preporu ene terapeutske od 1 ml dnevno, ato uopate nije malo. Toliku dnevnu dozu sam uzimao oko 1,5 meseci. Nakon toga su nastali phi ki problemi anksioznost, iracionalni strahovi, loae raspolo~enje..., pa sam morao da prekinem i obratim za pomo psihijatru. Dobio sam Seroxat i Xanax, pa se sada oseam mnogo bolje. Mo~da bi pomoglo ako bih promenio sortu. Ali nisam siguran koju, jer su sorte koje sam koristio veinom indike, a one bi trbalo da deluju umirujue, ato kod mene nije slu aj. Takodje ~elim da iznesem i iskustvo dvoje mojih prijatelja koji su konzumirali iz istog aprica oboje po prvi put i pribli~no istu koli inu. Jedan je do~iveo pravu euforiju i prosvetljenje, a drugi potpunu anksioznost i dezorjetisanost. Ovo me je dovelo do zaklju ka da bi mo~da svako trbalo da za sebe individualno tra~i sortu koja mu odgovara. Bez obzirana to bio bih zahvalan i za savet po pitanju sorte (strain- radije koristim domae nazive) i po pitanju na ina konzumiranja jer sam u tome potpuni laik. Nikada nisam uzimao kanabis osim oralno kao ulje. Joa jedom pozdrav i oprostite ako sam bio preopairan.
BladerZMAJ

jan 2016.

Mo~da da probaa vrste koje imaju 1:1 CBD:THC. Osobno isto me kanabis okrene na paranoju i aksioznost u ve im koli inama. Isto tako sam uzeo indike za nave er (OG kush, Critical, Northeren Light) i isto su "prejake" ili da druk ije ka~em taj psiho u inak je preintenzivan za mene. Inae sam normalan dosta ok. Tako da sam malo prou avao po netu, a i par savjeta od ovjeka sa foruma i ljudi reportaju lagani high sa jakim body relaxing effektom ato kako ka~u CBD potie. Nisam probao ali to mi je sljedee na meniu. Mo~da netko sa iskustvom mo~e potvrdit ovo...
StipeZMAJ

jan 2016.

Smanji kolicinu i preskoci koju uljnu terapiju. I kod mene se jave takvi simptomi kad pretjerujem. Cak i Shark shock CBD oce napraviti to ako pretjeram. Jednostavno se uhvatim u depri razbijajuci glavu i brinuci se o totalno nebitnim stvarima. E onda cekam da me pusti ganja pa je sve ok :) Ili zapalim neku drugu sortu. Mozda probati neki sativa dominant hibrid pa probas biti aktivan na njoj. Meni se pokazalo ok. Nikako bit statican na sativama jer previse razmisljas i svasta nesto pa moze bit i trigger za panic attack :) Ne sve, tako da ces morati probat vise njih. Dosta takvih manifestacija uzrokuju odredjeni kanabinoidi, ali u isto vrijeme je prilicno individualno ;)

jan 2016.

Zahvaljujem na savetima. Sad mi je lakae kad vidim da se i kod drugih to deaava. Jasno je i meni da sam preterao sa koli inom. Medjutim dr~ao sam se preporuka gde za le enje kancera (pre svih od Rika Simsona), a tu se insistira da se za nekih 5 sedmica dostigne dnevna doza od 1ml i da se tako nastavi joa 2 meseca i to sa ato veim procentom THC. Poato ovako ne ide posluaau vaa savet. Napraviu pauzu, smanjiti koli inu, a pokuaau i da nabavim neku novu sortu. Pitam se da li bi imalo pozitivnog efekta ako bih uz ovo ulje koje sam kozumirao uzimao i posebno kapi sa CBD koje se mogu legalno kupiti?
bozgaLEGENDA

jan 2016.

Htio bih se uklju iti u ovu temu jer sam sam imao problema sa tjeskobom, pogotovo socijalnom tjeskobom, a takoer imao sam i dvije epizode depresije. Da ne ulazim u svoje razloge, rei u samo par stvari kako se mogue rijeaiti depresije i tjeskobe. Vjerojatno ste uli sli ne savjete i ja u neke ponoviti, a napisati ato je meni pomoglo. Moderna medicina vjeruje kako su psihi ka stanja poput tjeskobe i depresije bolest koju treba lije iti. S time se sla~em djelomi no, tjeskoba i depresija mo~e biti vrsta bolesti, ali jednako tako rekacija na okolinu i uvjete u kojima se ~ivi. Mo~e biti stanje receptora u mozgu koji su promijenili na in primanja i proizvodnje odreenih neurotransmitera (dopamin, serotonin, gaba, glutamin, adrenalin, noradrenalin, oksitocin i ostali) uzrokovan endogeno, zna i od tijela, a mogu biti i egzogeni, dakle vanjski uzroci. Prva stvar kod rjeaavanja tjeskobe nisu benzodiazepamini (Xanax, Normabel, Lexaurin) niti antidepresivi (Seroxat, Prozac, Zoloft, Venlafaxin i sl.) ve lociranje stanja koja proizvode tjeskobu i depresiju. Benzodiazepamini su ok kratkoro no i za trenutnu eliminaciju tjeskobe, ali dugoro no nikako i takoer ista stvar sa SSRI antidepresivima. Treba se rijeaiti uzrok, a ne baviti se posljedicama. Prva i najva~nija stvar bi trebala biti slikati mozak. Dakle, otii kod doktora i tra~iti uputnicu za slikanje mozga, CT. Tamo e se vidjeti aktivnost mozga, koji dijelovi rade dobro, koji ne rade dobro. Da li mozak ima previsoku aktivnost ili prenisku aktivnost. I jedna i druga, preniska i previsoka aktivnost mogu biti uzrok tjeskobe ili depresije. Nai stru nog doktora koji e vidjeti ato radi dobro, a ato ne. Zatim krenuti s oporavkom. Ponavljam, nai dobrog doktora. Za oporavak najbitnije je: 1. Intenzivna fizi ka aktivnost 2. Meditacija 3.Ispravna prehrana 4. Suplementi i ljekovite biljke 5. Glazba Najva~nija je fizi ka aktivnost jer e nakon dobre fizi ke aktivnost tijelo proizvoditi endorfine tj. opoidne spojeve koji stvaraju ugodu, a to je prirodna reakcija na bol. Fizi ka aktivnost je najbolji lijek za depresiju. Mozak treba kisik da radi optimalno. Bez dovoljno kisika nee dobro funkcionirati. Najbolje je raditi cardio vje~be, dakle, tr anje, plivanje, hodanje... Druga vrlo va~na stvar je najmanje pola sata dnevno umiriti se, svjesno disati i opuatati. Nakon 6 tjedana svakodnevne meditacije mozak e se kompletno oporaviti od tjeskobe. Ispravna prehrana temeljena na dobrom unosu kvalitetnih ugljikohidrata, dovoljno bjelan evina i dobrih masti. Izbjegavati rafinirane masti, samo prirodna ulja i masti. Suplementi poput ribljeg ulja,l- theanina, picamilona, esencijalne aminokiseline. Efekti od ribljeg ulja se osjeaju tek nakon nekoliko tjedana. Biljke poput ashwaghande, aisandre, cordyceps, sve adaptogene biljke. Glazba naravno radi uda. `to se ti e kanabisa u lije enju tjeskobe i depresije to je metoda pokuaa i promaaaja. CBD nee osobu koja je sklona tjeskobi spasiti od tjeskobe nego specifi na vrsta kanabisa s odreenim omjerom drugih kanabinoida i terpena. Imam puno iskustva s uzimanjem CBD-a i CBD se pokazao da samo stiaava u inak THC-a. Vrste kanabisa s visokim postotkom CBG-a rade uda za tjeskobu. CBD blokira THC zapravo i samo smanjuje do~ivljaj THC-a. CBD po sebi je udotovoran i puno efektivniji od THC-a dugoro no, ali potrebno ga je uzimati kao sprej na nos tj. intranzalno. No doze bi trebale biti nekoliko stotina mg i za sad to je pre skupo. Glavni psihoaktivni kanabinoid, THC je agonist CB1 receptora. `to zna i da poti e aktivnost tog receptora, za njega se "zakelji" i onda receptor aalje signale neuronu. CBD je antagonist tj. inverzivni agonist, djeluje suprotno od THC-a dakle "zakelji" se za receptor i ne poti e ga na aktivnost i dakle neuron miruje. `to zna i da ako se lije i tjeskoba, treba uzimati visoke doze CBD-a od 200 - 600 mg dnevno, a 1000mg, jedan gram CBD-a je viae stotina dolara ato zna i da to baa nije neka sretna opcija za lije enje. CB1 receptor je povezan s jednom skupinom neurona, u mozgu, kralje~nici i periferijskim tkivima, a CB2 s drugom skupinom neurona u imunosnom sustavu. Razni kanabinodi mogu djelovati kao pozitivni i negativni alosterni modulatori a to zna i da mogu djelovati na ponaaanje odreenih receptora - napraviti ih da bolje ili loaije reagiraju na kanabinoide. CBD djeluje na CB1 i CB2 receptore i s drugoro nom upotrebom mo~e napraviti uda za upalna stanja jer ima vei afinitet prema CB2 receptorima koji su u imunosnom sustavu, dakle mo~e umiriti podivljali imunosni sustav i ne stvara toleranciju jer djeluje kao antagonist na CB receptorima. Antagonisti nasuprot agonistima blokiraju receptore na neuronima i kad su receptori blokirani, ni u novi receptori i neuron na kraju ima viae slobodnih receptora i eu gustou. Ono ato je va~no ovdje je da ostali kanabinoidi imaju veliku ulogu u utjecaju kanabisa na stanja poput depresije i tjeskobe i da bi se uspjeano lije ila ova stanja, treba to no odabrati specifi nu sortu koja e imati ~eljeni u inak. Sorte s visokim postotkom CBD-a dobre su za upalna stanja i bolju sedaciju, ali sorte s visokim CBG-om djeluju anksioliti ki. Problem opet ovdje je TOLERANCIJA, ve nakon nekoliko dana kroni ne upotrebe THC-a CB1 receptori postaju regulirani, tj. internalizirani, povla e se u svoj neuron i tako ima manje slobodnih receptora i efekt je slabiji. Kroni na upotreba kanabisa i tolerancija smanjuju broj CB1 receptora na neuronu i dokaz za to je tolerancija, a dugoro na deregulacija i internalizacija kanabinoidnih receptora povla i druge promjene u mozgu, internalizaciju GABA receptora koji su zadu~eni za opuatanje, poja ava se veza izmeu dopaminskih i serotoninskih veza, te se takoer smanjuje NMDA aktivnost tj. glutaminska aktivnost. Glutamin je zadu~en za neuroplasti nost i memoriju i radi smanjenja glutaminske aktivnosti se pojavljuju nuspojave poput zaboravljivosti i problema s memorijom. Smanjenje GABA aktivnosti se mo~e o itovati kao tjeskoba, iritabilnost ili impulzivnost kad se naglo prestane s kanabisom. Zaklju ak je da kanabis treba upotrebljavati medicinski i povremeno za najbolji u inak jer kroni na upotreba mijenja kompletnu sliku funkcioniranja mozga. Mo~da zvu i grubo i nevjerojatno, ali to je dokazano u mnogim znanstvenim studijama. Zato je najbolje kanabis upotrebljavati kao vrstu rei u "sakramenta" posebnog do~ivljaja, a ne impulzivno puaiti kao cigarete. Tako se posti~e najbolji u inak. Najbolje 3-4 puta mjese no. Ili konzumirati druge kanabinoide koji nisu agonisti svakodnevno, ali za sad kao ato sam rekao, to je preskupo. Joa da ka~em, rjeaenje depresije i tjeskobe je u tome da se radi na sebi intenzivno, vje~banjem, meditacijom, ispravnom prehranom, dodavanjem suplemenata i drugih biljaka koje e regulirati kompletni sustav tijela i dovesti ga u ravnote~u. To je kompleksna stvar i ne postoji "mag ni metak". Treba raditi na mnogo polja. Sve psihi ke tegobe rezultat su nebalansiranog sustava cijelog tijela, a o ituju se u ~iv anom sustavu. Ovime ne ka~em da je upotreba kanabisa loaa za ovjeka, naravno da je korisna, no kao i sve ostalo, previae ili premalo ne ega stvara probleme. Ako netko treba savjet kako skrait tjeskobu ili depresiju slobodno me kontaktirajte na PM. Sretno! :D boz :sun2:
BladerZMAJ

jan 2016.

Svaka ast @bozga za ovaj post. :respect: Prava rijeaenja ne dolaze preko noi, nego treba biti rad na svim poljima. Psihi ko tijelo, fizi ko tijelo, okolina, hrana, ali pogotovo psihi ko jer ovjek mo~e biti u nuklearnom reaktoru, a opet biti sretan ;) Nebalansiran sustav je dobro za rei ili zamislimo rijeku sa svojim pritocima, problemi su blokade ili brane. One nastaju zbog psihi kih ili fizi kih imbenika.
xcxAMBASADOR

jan 2016.

@bozga Odli an informativni post, hvala na njemu :respect:
bozgaLEGENDA

jan 2016.

Kako je ovaj post dobio dosta pozitivnih reakcija i dobio sam nekoliko PM malo u joa objasniti neke stvari koje nisam spomenuo u postu prije. Joa samo da ka~em neato o regulaciji CB receptora. Kanabinoidni receptori su rekao bih "naj~ilavija i najfleksibilnija" grupa neurona (~ivaca). Oni se vrlo lako mijenjaju i reguliraju za razliku od drugih skupina neurona poput recimo serotoninskih ili opoidnih. Problem s recimo ovisnosti koja se ti e opijata je u tome ato jednom kad su opoidni receptori iznimno agonizirani nekim opoidnim drogama, oni su ireverzibilno internalizirani i stvaraju naglu toleranciju i ovisnost i ne vraaju se u svoje prvotno stanje. Zato je ovisnost o opoidima najgora. Serotoninski receptori se najmanje reguliraju, njih je vrlo teako mijenjati, "najumre~eniji" su na neki na in. Dopaminski receptori se takoer lako reguliraju, no oni su nekako "najkrhkiji" i mnoge droge koje djeluju na dopaminske receptore mogu stvoriti sna~nu ovisnost. GABA receptori su glavni za opuatanje, no oni su takoer dosta "~ilavi" poput kanabinoidnih ali kanabinoidni su daleko najfleksibilniji. Nikotinski receptori su recimo sli ni dopaminskim i jako su dobro umre~eni s dopaminskim sustavima i zato nikotin stvara jaku ovisnost jer nikotin izaziva navalu dopamina makar djeluje na sasvim drugi sutav, na nikotin-acetilkolinski receptor. Stoga kanabinoidni sustav je nekako najfleksibilniji sustav i dugoro na konzumacija kanabisa mijenja biokemiju mozga kad je osoba pod utjecajem i dok tijelo i jetra ne metabolizira ostatke, no vrlo brzo nakon prestanka upotrebe oni se ponovno reguliraju, u svega nekoliko dana do dva tjedna ovisno o dozi i ~iv ani sustav se vrlo brzo vraa u normalno stanje. Zato i kanabis ne uzrokuje nikakve dugoro ne posljedice, ne uzrokuje ovisnost ve su simptomi prestanka vrlo blagi i nestaju u roku od par dana. Nemogue je "spr~iti mozak" od kanabisa, dok recimo od heroina ili kokaina je to vrlo mogue. Ipak, svakodnevna upotreba kanabisa za sobom e povui druge sustave da se reguliraju i prilagoavaju, ali to nikad nee biti kao ato je slu aj s drugim suspstancama jer kako sam rekao, kanabinoidni sustav je vrlo stabilan i fleksibilan i vrlo brzo se obnavlja i dovodi u homeostazu. Postoje lijekovi koji se zovu "selektivni ihibitori ponovne pohrane kanabinoida" no oni vrlo brzo naprave totalni kaos u sustavu jer kanabinoidni sustav ima najefikasniju ponovnu pohranu kanabinoida. Zato je puno bolje koristiti kanabinoide koji su agonisti (THC) ili antagonisti (CBD) poato se kanabinoidni sustav najbr~e regulira. Antidepresivi djeluju na ponovnu pohranu serotonina u sinapsama, dakle meuprostoru izmeu receptora na neuronima. Oni djeluju tako da se serotonin koji neuron proizvodi i ponovno "siae" natrag u drugi neuron dulje ostaje u sinapsi. Zna i da serotonin du~e ostaje u prostoru izmeu sinapse i time je serotoninski prijenos poja an, zato se zove "reuptake inhibitor", antidepresiv blokira te male "pumpice" za serotonin koje bi bez antidepresiva br~e usisavale serotonin natrag u svoju membranu. Tako da antidepresivi nisu per se loa lijek jer ne poti u oslobaanje serotonina poput droga (lsd, psilocin, mdma) i time iscrpljuju zalihe serotonina nego rade sa serotoninom koji je prirodno prisutan u sinapsi. Poato je serotoninski sustav "najtvrdokorniji" antidepresivi nee niata zna ajno promijeniti dugoro no u cijelom ~iv anom sustavu i zato su sigurni i odobreni of FDA. Ne ka~em da su lsd, mdma i psilocin loae droge, no agoniziranje serotoninskih sustava mo~e dovesti do iskustva koja preplavljuju svijest intenzivnim osjeajima i uvidima i treba biti oprezan s dozama i ekati da neuroni ponovo naprave novu zalihu serotonina npr. Benzodiazepamini djeluju pak na GABA sustav. Oni su agonisti GABA 1 receptora kao ato je THC na kanabinoidnim receptorima i poato su agonisti, njihova intenzivna i dugoro na upotreba e smanjiti broj GABA receptora i mo~e stvoriti toleranciju i ovisnost jer je taj sustav druga iji od kanabinoidnog. GABA sustav se sporo regulira tako da prevelika upotreba benzia nije takoer sretna kombinacija za rjeaavanje tjeskobe. Kad se prekine s uzimanjem njih nakon dugog roka, simptomi se ponovo mogu pojaviti i to joa gori nego ato su bili u po etku tzv. rebound effect. `to sad na kraju dovraga napraviti? Znanost napreduje i otkriveno je mnogo toga o tome kako radi ~iv ani sustav, no na~alost znanost joa nema pojma kaj se tu dogaa jer je mozak toliko isprepleten, umre~en i ak oni koji nemaju neke dijelove mozga mogu normalno funkcionirati jer mozak je plasti an, drugi dijelovi vrlo lako mogu preuzeti ulogu dijelova koji fale. Kako naatimati naa organ u glavi da budemo uvijek dobro raspolo~eni i da nikad ne osjeamo tjeskobu? To je nemogue, jer mi nismo kruti stroj nego puno finiji bioloaki sustav. Tjeskoba je potrebna jer nam govori da neato radimo krivo. Depresija je takoer potrebna jer govori istu stvar ili mo~da govori da drugi rade neato krivo u ato mi ne vjerujemo... Na kraju, mala doza depresije i tjeskobe je potrebna da pre~ivimo, to je neki mehanizam pre~ivljavanja, tra~enja pa~nje, tra~enja pripadanja, empatije, ljubavi na kraju. Ako su stanja tvrdokorna, vrijeme je da po nete mijenjati navike i stvoriti ~ivot koji vam odgovara. Navike ine karakter... Biti hrabri i boriti se za ono u ato vjerujete. Uzimati lijekove samo kad su iznimno potrebni. Ja sam ljut na lije nike ato donesu svoju nekakvu dijagnozu i ka~u uzimaj ovo stalno i bit ea izlije en. To naravno ne mo~e biti ispravni na in lije enja jer e se ~iv ani sustav prilagoditi novoj suspstanci i uvijek e te~iti biti "ono ato je", radi se o fluidnom sustavu koji se mijenja, obnavlja, regulira, ima svoja stroga pravila. Zna i budite svoji i jasni i izgraujte se na na in koji odgovara najviae vama i stvorite svoja pravila. Ako ste zapeli negdje po putu u depri ili tjeskobi, naite put koji vas veseli i pritom nemojte biti ni previsoko ni prenisko, nego taman :D Psiha je fenomen koji proizvodi naa mozak, koji proizvodi svijest. Sli no kao ato TV proizvodi sliku na TV. Ako ne valja program, promijeni film! Peace boz :sun2:
Ljudi sve je to lepo. Al dal mo~e neko u par re i da predlo~i neku sortu koja se pokazala najbolje u le enju anksioznosti i depresije? Da znam od prilike sa kojom sortoma da po nem pa da nastavim. I da @bozga nisam razumeo sta je bolje za depresiju i anksioznost CBD ili THC?
bozgaLEGENDA

feb 2016.

Za anksioznost CBG - https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabigerol Probaj sa ne previae hibridiziranim sortama kao Hashberry, Ganesh, Rishi Kush... Sretno!
H2O888LEGENDA

feb 2016.

ima od mandale i fem,white bhutanese i purple paro valley koj je po opisu otporan na sve,i prisutan je CBG u obje

feb 2016.

Cisto da se i ja malo nadovezem jer prodjoh kroz jednoipogodisnju torturu tjeskobe, "trnjenja", blage asocijalnosti i sl. (na moje insistiranje blage inace je trebalo biti teske asocijalnosti). Ne mogu pricati o canabisu kao lijeku/pomoci u ovakvim situacijama, to prepustam onima koji su prozivjeli to, probali, znaju mnogo vise o samom canabisu itd., Veliki sam pobornik citanja i ucenja iz KOMPETENTNIH clanaka o nekom problemu, i uvijek to radim, a kada se prica o problemu anksioznosti to je po meni definitivno kljuc regulisanja ovog poremecaja. Osobe koje ne shvataju problem koji imaju mnogo teze se suocavaju sa ovim poremecajem od onih koji ga pazljivo prouce. Moje zapazanje iz licnog iskustva ali i znajuci zivotnu pricu nekih prijatelja iz okoline koji su mi se povjerili u jednom trenutku je da anksioznost cesto "napada" u situacijama kada osoba posle dugog perioda stresa (bilo da je to posao, gubitak voljene osobe, nasilje...) dodje u situaciju gdje vise ne mora mnogo brinuti, takoreci ravan. Tada i osjecaj da se nesto desava u osobi dodje najvise do izrazaja, jer, Boze moj, ne vidim razlog zasto da brinem a osjecam se zgrceno (dok kod stresa na poslu taj grc biva normalan, jelte, pa ljudi zanemaruju i pokusavaju "plivati" dalje). Osnova anksioznosti je dakle: Organizam usled nekog poremecaja (vrlo cesto akumuliranog stresa) umjesto stanja opustenosti prihvata stanje napetosti kao podrazumjevano (default-no). Ali da ne duzim mnogo ovde, ono sto je meni pomoglo da se detaljno informisem o poremecaju je ovaj sajt: www.anksioznost.net. Na vrlo jednostavan nacin je objasnjeno sve sto se treba znati, od prirode poremecaja do nacina kako se PRIRODNO izboriti sa njim. Nadam se da ce post pomoci. Peace! :sun2:
H2O888LEGENDA

feb 2016.

slazem se da je bolje to prebolit,i onda izabrat sortu,al ne vjerujem da ce itko duvat a da mu cini gore u tom trenutku,nek svak proba s pomno izabranom sortom,pa ako mu je gore nek ostavi za bolje dane;)
bozgaLEGENDA

feb 2016.

Svatko mo~e birati, anksioznost i depresija se mogu lije iti na razne na ine ili biljkama ili farmaceutskim ljekovima. Nekad nije samo do osobe nego do okru~enja. Netko tko ~ivi okru~en ljudima koji su depresivni lako mo~e postati depresivan ili tjeskoban. Netko tko je cijeli dan u zatvorenom prostoru, nema posao ni novac, nema dobro druatvo ili ima neke obiteljske probleme, u loaoj fizi koj kondiciji lako mo~e upasti u takva stanja. Na ovoj stranici anksioznost.net piae da bi se ljudi trebali "prepustiti" tjeskobi. Kad netko ne mo~e progovoriti rije , kad se preznojava i osjea srce u grlu i ima mentalnu blokadu u glavi i osjea strah, zaato bi se osoba tome trebala prepustiti? To nije prirodno i protiv razuma je.

feb 2016.

@bozga "Svatko mo~e birati, anksioznost i depresija se mogu lije iti na razne na ine ili biljkama ili farmaceutskim ljekovima." Jedino oko cega se ti i ja slazemo u iznad napisanom postu. "Nekad nije samo do osobe nego do okru~enja. Netko tko ~ivi okru~en ljudima koji su depresivni lako mo~e postati depresivan ili tjeskoban. Netko tko je cijeli dan u zatvorenom prostoru, nema posao ni novac, nema dobro druatvo ili ima neke obiteljske probleme, u loaoj fizi koj kondiciji lako mo~e upasti u takva stanja." Kontradiktoran si ili koristis copy/paste bez citanja, odgovoricu citiranjem tebe od ranije sa cim se u potpunosti slazem: "Psiha je fenomen koji proizvodi naa mozak, koji proizvodi svijest. Sli no kao ato TV proizvodi sliku na TV. Ako ne valja program, promijeni film!" Matematika je prosta, ako neko racionalno razmislja, slusa svoje tijelo i um uocice problem vrlo brzo i shodno tome reagovati. "Na ovoj stranici anksioznost.net piae da bi se ljudi trebali "prepustiti" tjeskobi. Kad netko ne mo~e progovoriti rije , kad se preznojava i osjea srce u grlu i ima mentalnu blokadu u glavi i osjea strah, zaato bi se osoba tome trebala prepustiti? To nije prirodno i protiv razuma je." Ne izvlaci stvari iz konteksta kako bi samo postao nesto ili kontrirao. Da bi razgovarali na ovu temu sajta koji je spomenut moras sjesti i PAZLJIVO procitati sve clanke koji su napisani tamo. Konkretno u ovom slucaju oko "prepustanja" tjeskobi sabotirao si uzgled receno KLJUCNU stvar koja vodi ka boljem sutra za osobu koja ima poremecaj i lagano si propustio dva vrlo bitna koraka koja prethode tome. Ako pazljivo procitas clanak o ozdravljenju shvatices i koja. EDIT: Mada je pozeljno da se navedu i ovde zbog ostalih [*]Suo avanje sa simptomima [*]Prihvatanje simptoma [*]Prepuatanje simptomima [*]"Neka vreme odradi svoje" Mora biti jasno svakom, NE POSTOJI instant rjesenje za ovaj poremecaj, osoba mora uloziti ogroman trud i rad na sebi da dodje do 3. koraka i da se lagano korak po korak prepusta tjeskobi (pojasnicu i to malo kasnije u primeru kada stignem). Ako nije tajna @bozga, koliko dugo si imao/imas ovaj poremecaj? P.S. Ukoliko neko sa simptomima cita ove postove generalno, ukoliko je situacija kriticna (kolabiranje i sl.), prije bilo kakve intervencije na svoju ruku mislim da je posjeta strucnjaku obavezna kako bi se tacno znalo da li je u pitanju anskioznost ili depresija (ili pak nesto trece) i o kom stepenu je rijec, jer je razlika u pristupu individue a cesto i izbora terapije ogromna (mali primer: anksiozna osoba sa blazim poremecajem juri, vrlo cesto energicno, i zeli se osjecati bolje dok je srednje/teze depresivna osoba bezvoljna i smatra da joj vise nema pomoci).
bozgaLEGENDA

feb 2016.

@doktorica ne patim od ovih poremeaja jer sam ih uspjeano rijeaio tako da se NISAM prepustio simptomima nego ih izlije io zahvaljujui kanabisu, drugim biljkama i lijekovima. Ako ~elia viae informacija kako sam to napravio, slobodno pro itaj moj prvi post u ovoj temi. S postom iznad ne sla~em i nemam namjeru dalje raspravljati jer sam napisao ono najbitnije.

feb 2016.

@bozga Procitan je taj post ranije, nemam ja na njega nista dodati, to je lijepo napisano, ali je to jedan od pristupa naravno, pomoci ce nekom nadam se, kapiram da si to napisao inspirisan zeljom da podijelis svoje iskustvo te da informises druge sa tim problemom i pomognes im. Isti slucaj je i kod mene. Iz svog iskustva te naknadnog iskustva onih koje sam uputila na pomenutu stranicu mogu reci da je bilo djelotvorno. Iskreno, ako si ti ok sada u svakom pogledu, onda mi je nebitno imas li namjeru dalje raspravljati, nisam ni ja neki ljubitelj toga. Razumijem i da je ovo prevashodno vutra forum, i tvoji postovi su prilagodjeni tome, osobe koji citaju ovu temu zele znati kako da pomognu sebi koristeci canabis. Peace @bozga! :)
Ana MarijaAMBASADOR

feb 2016.

Depresija je posljedica i treba lije iti uzrok. Opisati cu moje iskustvo s depresijom i tjeskobom. Pokuaat cu sto krae i jednostavnije. Meni je pomoglo treniranje emocionalne inteligencije. Tko ne zna sto i kako neka progugla. Kada spoznas sebe i svoju ulogu u svemu onda skontas da su uloge nametnute i da je tvoja prava i istinski iskrena uloga da jednostavno ~ivia taj ~ivot koji je tako jednostavan i pun boja, mirisa i osjeaja. Da nije bilo xanaxa i zolofta, a ponekad i onog ne eg za spavanje, jedno odreeno vrijeme bi bilo nepodnoaljivo za izdr~ati. Pravi uzrok depresije je u nama. Treba se okrenuti terapiji lijekovima i kanabisom (ovisi sta je pristupa nije) ali samo kao pripomo, ono da te dr~i na povrsini da ne potones do kraja. Ali nikako, niti lijekovi niti kanabis nisu rijesenje. Emocionalna inteligencija je udo. Pozz.

feb 2016.

Meni je pomoglo samo upoznavanje depresije, itanjem o tome i ato viae shvatanje istoga i nadasve prihvatanje tog obolenja...rekao sam sam sebi ok to je to, sad idemo gledat kako to prvo dr~ati pod kontrolom ( lekovi, okolina... ) a zatim lagano pokuaati se izvla iti iz toga, i biti svestan da mo~e potrajati i godinama.
BladerZMAJ

feb 2016.

I ne treba gledati na to na na in - ja imam probleme, nisam normalan. Puno toga je nesvjesno u nama ui, nije ni blizu da mi to po nemo osje at. Naprimjer da nam ljudi pri aju iza lea loae o nama, i mi toga nismo svjesni, ne bi se ni osje ali loae. Kada osvjestimo osje amo se loae. Na pravi na in nadrastemo to i viae nas ne mui. Izgleda kao da smo na po etku kad nismo osje ali niata u vezi toga, ali postanemo puno ja i i svjesniji. Sam osje aj samog sebe je bogatiji, sve se razvija. Od tijela , do psihe pa i dalje ;)... Ovako je meni rekao jedan jako mudar ovjek za takve situacije... Ti si u ba vi i guraa iznutra rukama i nogama se boria i pokuaavaa je puknit, umjesto da sa ekaa da narastea i ona e se raspuknit sama. Puno njegovih re enica sam prepoznao tek nakon 5-10 godina i u svemu je bio u pravu ata se tie mene. Moram i dodat ata se tie tog prepuatanja. To je jedina metoda koja izbacuje probleme vani. Kroz raznu kulture je upakirana u razli ita imena i rituale. Anksioznost i tjeskoba su sli ne kada nam stolica na anus ~eli izai vani, a mi je stiaemo natrag jer to nije normalno da drugi vide. Psihi ka crijeva su jako jako duga i puno toga emo kroz prepuatanje, prihva anje i otpuatanje morati izbacit vani. Ljekovi koji e umrtvit crijeva su samo privremeno rijeaenje bili biljni ili sintetski. Ono ata se pojelo mora izai vani. Bile to dobre emocije koje ~elimo zadr~ati ili ru~ne koje ~elimo prvo sebi sakriti pa onda od drugih. Onaj koji sve po isti i dalje se hrani ali izbacuje prirodno u roku i joa naraste kroz to i nau i. Umjesto da smo dinamika mi smo skladiate, i kad netko po ne istit svoju kuu i da ka~em da se cijeli zasere onda ka~emo nije normalan, a on korak bli~e normalnosti ili sinkronizaciji sa ritmom cijelog orkestra. ;)
GaroISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Procitao sam sve postove,pa hajde da i ja svoje iskustvo napisem.Bilo je to ovako.Imao sam jako tezak dan,ceo dan sam bio na nogama (radio sam) .Samo jednom sam jeo cini mi se ili nikako ,dosao sam u lokalni kafic tu sam zatekao drustvo ,popio sam jedno 2piva (kajem se cijeli zivot) .Frend je izvadio joint i zamotao e sad joint kao joint mislim ono sta bih mogao ocekivati ? Nisam mislio da je u njemu "bomba" pitao me je ocemo u krug ,ja sam rekao nego sta brate vuci.On je povukao 2,3dima i ono bio je "normalan" ,bar je normalno izgledao .Ja sam povukao pola srednjeg suklja/dima i jos jedan ono bas veliki punim plucima.Od jednom mi se pocelo sve vrtiti ono kao nikad njih 3 za stolom mi se spojilo u jednog ocni kapci ili kako to da nazovem su mi postali teski sve mi je postalo tesko izvrnuo sam se na stolici .Samo znam da su mi oci postale teske.Oni su me nosili do wc-a ja sam se cijelo vrijeme tripovao rekao bih sa razlogom da umirem poceo sam moliti boga i Allaha sve moguce svetce koje sam u tom momentu znao .Molio sam ih da me vode na hitnu rekao sam ja umirem .Gotovo je umirem samo sam rekao ,oni su me odveli kod drugog frenda koji je bio sam u kuci.Legli su me na krevet,ja sam zaspao kao nikad.On je dezurao cijelu noc pored mene gledajuci jeli normalno spavam.Ujutro sam se probudio mislio sam da sam sve to sanjao.On mi je ispricao cijelu pricu sta mi se desilo...Prijatelj koji mi je zamotao joint koji je pusio isto mi je rekao da je kupio ono sranje od kojeg su mnogi umirali klinci (vijerovatno znate svi) sa trafike nebih se moglo reci da je trava ne znam ni dan danas kako se strucno zove mislim da je osvjezivac zraka.Znam da je u toj nekoj kesici/vrecici ,mislim znam da je crno-bele boje i da ima neki lik na njoj.Danima (mjesec dana ) nisam pusio travu nisam se usudio nista zapaliti.Prijatelj koji je smotao joint mi se danima izvinjavao...Ali dobro hvala bogu sve je "dobro proslo" ,bar je tako izgledalo posle nekih mjesec dana.Ja i dalje nisam nista pusio travu,nista ama bas nista.Proslo je nekih mjesec i nesto dana ne znam tacno koliko ,isao sam sa tetkom koju vidjam jedanput u sto godina i sa njenim sinom na picu.Sve je bilo u redu cijeli dan je ono tekao fino.Od jednom su me poceli hvatati trnci u glavi i opasni tripovi (ni dan danas ne znam jesu to tripovi ili Speed (droga) ,kako speed sad vidicete u narednim recenicama.Ja sam od jednom izletio iz restorana i poceo se tripati da ne duljim imali smo skakljive zivotne teme.Dosao sam do bolnice .Izmijerili su mi visok tlak ili kako li je vec to bilo.Dali su mi 1-2 inekcije za smirenje.Dali su mi 2tablete da popijem jednu pre spavanja jedno ujutro ,ne znam ni sam koje su bile.U glavnom u tom nalazu je pisalo da postoji mogucnost da sam bio pod utjecajom narkotika Speed ili kako li vec mislim da je bio speed.Nakon toga jedno mjesec ipo dana sam ja svaki 3dan isao na hitnu imao sam trnce u glavi i tripove da ce me mozdani strefiti.Dodjem na hitnu oni mi tamo kazu kako je vjerovatnost da me mozdani strefi ista kao i da se avion srusi na mene.E sad on meni izmjeri tlak i sve to bude ,5 oni me tamo smiruju i sve to.Ali uvijek isti simptomi svaki 2 dan trnci u glavi i osjecaj da ce me mozdani strefiti (bojim se jednostavno za zivot ,mislim da ce mi se nesto dogoditi) .I tako prodje mjesec dana ,ili mjesec i pol mene je to proslo,nisu me nikako slali kod psihijatra/psihologa i slicno.Ali svaki put kad bih pomislio na jednu temu koja me je dovela do ovakve reakcije mene bih poceli trnci u glavi i tripovi.Hvala bogu to je sve proslo.Nisam imao nikakve zvukove u glavi prividjanja,znakove epilepsije ili slicno .Dan danas ne znam jeli mi netko stvarno podvalio speed ili je to od onoga sranja sa kioska ,prije mislim da je od "osvjezivaca zraka" .E sad sta je ne znam volio bih misljenje od ovoga gospodina jer vidim da puno toga zna ,citajuci njegove postove.Eto cisto da znam na cemu sam da nadjem neku utjehu u misljenju @CilI ako nije problem ?
StipeZMAJ

feb 2016.

Tesko da je speed. Od speeda nemas bas nekih nuspojava osim da imas gro energije i neka blaga euforija. Ono sto meni izgleda je tipican napadaj panike koji je ocito prouzrocen psihickom traumom od tog osvjezivaca. ...ja bi savjetovao da se opustis i sljedeci put kad dodje nemoj ic na hitnu nego pretrpi to. (uzasno je al pretrpi, nea krepat) eto kratko.
GaroISTRAŽIVAČ

feb 2016.

@Stipe hvala ti na odgovoru ,i ja sam mislio tako samo sto je kroz moju glavu prolazilo x stvari tokom toga napadaja panike.Hvala bogu proslo je to davno ,evo od toga dogadjaja ima nekakvih godinu dana (mozda malo manje).Ovdje sam ,samo napisao svoje iskustvo u nadi da cu nekome pomoci da zna da nije sam a i da vidim misljenje drugih ljudi. @CilI hvala ti na odgovoru,vidi nikad nista vise od trave nisam konzumirao niti cu a imao sam prilika puno.Jednostavno trava je nesto sto mi pase....Alkohol od toga dana uopce ne pijem jednostavno mi se zgadio ,cak mi se i kokakola zgadila jer ima onaj slican okus pivu.Sve sto je bilo slicno pivu ja nisam mogao namirisati ,muka bih mi dosla.Posle toga dogadjaja ja nisam pusio dobrih 2mjeseca cini mi se.Nakon toga sam zapalio joint ali sa jako malo trave (jako malo sam "posolio") .Bilo mi je ok ,do duse tada nisam ni znao za ovaj forum...Verovatno bih se prije bacio na growanje.I eto prije nekih tjedan dana sam cvrsto odlucio da necu vise od jednog maksimum 2 jointa tjedno pusiti (dok ne zavrsim prvi grow ove godine ,biti ce outodor) .Pisacu i dnevnik ako bude sve u redu....Svakako hvala vam oboici na odgovoru ,cak i sad imam blazi osjecaj cijelog tog loseg zivotnog iskustva,kada znam da nisam jedini koji se "opekao" tako.Na greskama se uc....
GaroISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Pa gle Cill brte to mi se tada desilo i ne zbog vutre ,tako da ...Ne vidim u cemu bih mi pomoglo ulje ,sada mi pase trava...Mislim nemam nikakvih problema vec dugo ,dugo.Stanje depresije me mucilo nekih mjesec i pol dana,sto sam i naveo gore...Mogao bih raditi ulje onako cisto iz hobija ,da probam nesto novo od biljke .Mozda te nisam dobro razumio ,mislis da bih me bolje radila marihuana u obliku ulja nego joint ? Svakako nije to to kad ti ne srolas joint i ne zapalis... :spliff:
BladerZMAJ

feb 2016.

}eli rei da ima na in da se promjeni rad od vutre koja ti radi loae pravljenjem ulja, pa ti sad vidi ako ti bude trebalo, tebi i drugima.:thumb:
GaroISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Aha,u redu sad razumijem :) .Hvala ,hvala i tebi Cill na ljepim savjetima :)
sstipISTRAŽIVAČ

feb 2016.

uuh..odakle da po nem..tj po eo sam pod forumom epilepsija i vutra..(pogledaj ako koga zanima ) kratka verzija : najeb. od krpelja trala la..do epilepsije..uljem rijeaio epilepsiju i sva ostala sranja ali po eo dobijati teake napade panike koji su dovodili do agresije.. kako sam i dalje koristio ulje (konj..)..udari me napad panike a ja po ulju..a ulje mi multiplicira napad joa 100 puta viae stanem sa uljem..dijagnoza teaki zapuateni PTSPD..sada se borim sa tim.Ka~e pametni psihi HELEX x 2 kom dnevno i ODONAZIN x 1kom dnevno..ka~e to je dije ija doza..ajme majko..od antidepresiva lud..lud..ako me netko samo krivo pogleda rat..svaki dan poja avam helex..za 15 dana doaao na 8 kom. dnevno ..ali i dalje lud...sve bacim u k.. iskustva i preporuka : 1.pronaaao sam slu ajno knjigu PANIC AWAY by JOE BARRY odli na skripta koja u par koraka objaanjava kako vje~bom disanja i sl. mo~ea sprije iti napad..ima ja na hrv. jeziku..besplatna je ali ja neznam postaviti taj post..oduaevio me.!! 2. odlu io napustiti lije enje tabletama i prou avajui neke izraelske studije sku~im da su najefikasnije vrste kanabisa za lije enje PTSP-a THC/CBD 50/50 %..preporu uju puaenje ali najefikasnije preko vaporizatora..sada kreem s tim .. preko slovenske str. kanabis.org. dobijem preporuku vrste CRITICAL + ..naru eno..nemogu do ekati da narastu..a do tada odr~avam stanje gore navedenim vje~bama i puaenjem vutre ( uli ne ) preko vap-a..evo za sada toliko..ako kome pomogne ja joa sretniji..lp EDIT by : dodana knjiga Panic Away
BladerZMAJ

feb 2016.

Najobi nija vje~ba disanja je jako jako korisna s obzirom na njenu jednostavnost. Naprimjer obi no svjesno duboko disanje , da bi svjest iz psihe se prebacila na tijelo. Zna i udah- zrak prolazi do trbuha, on se puni i onda se pune prsa i nakon toga ispuatamo tako da se prvo prazne prsa pa onda trbuh. Dobro je da se sjedi uspravno relativno jer onda se diae punim plu ima. Probati da ne analiziramo puno misli i da se ne gubimo u mislima koje u paranoji su jako ubrzane. Pozornost lagano na tijelo, znam da nije lako ali nakon par minuta odmah se po inje sve polako smirivati. I ja sam sklon malo tjeskobama i paranoji pogotovo kad puaim, inae sam dobar. Taman mi je na klijanju CBD shark shock tako da u napisati svoja iskustva ovdje. Ima dana kad si napetiji ima dana kad si opuateniji. Ne pokuaavaj pobijediti PTSPD jer to je samo ime za skup simtoma koji su tvoji i ti ea to polako izbaciti vani. Znaj da is napet i to je to, pusti imena, imenice, to je glagol i tu je kad je prisutan, kad nije nema ga. Dolaze ti valovi straha u ve im koli inama, te vje~be disanja e ti pomoi puno. Kad se nau ia smiriti, otpustiti tu napetost postat ea masu jak. Stvari o kojima ljudi razbijaju glavu postat e ti aetnja parkom u prolje e i sve e ti ii od ruke, zato jer si ti uvijek bio svoj problem, a i svoje rjeaenje. I joa neato ata ti se ne e svidjet. Probaj mo~da 7 dana ne puait kanabis i nemoj preveliku pa~nju pridavat tom nepuaenje, nego jednostavno nemoj puait pa vidi.
StipeZMAJ

feb 2016.

@Blader Treba pazit i sa disanjem jer kao sto i pise u ovoj knjizi, svjesno disanje moze jos pogorsat i ubrzat napadaj panike. Jedan od simptoma je tesko disanje i nesto kao gusenje...i kada u toj fazi panike krenes osvjestavat to gusenje/disanje desava se kontraefekt :) Druga stvar je da nekome i pomaze kontrola disanja ali ju je jako tesko ostvarit u tom stanju. Zamisli da bjezis od copora vukova koji te zele rastrgat, a ti u tom trenutku moras stat i odigrat partiju tetrisa uz duboko disanje.....jel mozes? mos vraga :D razmisljas samo kako pobjec i kako "ne umrijet". edit: s tima da napad panike moze biti 10x gori od bjezanja od vukova :D
BladerZMAJ

feb 2016.

Stipe, meni i bude gore napo etku kad po enem svjesno disat ali najviae pomogne ta koncentracija na tijelo jer izaem iz te centrifuge misli, i onda se smirim. Evo prije tri dana ja u kinu sa prijateljicom, puno kino, sjedim u sredini. Vrata nisu blizu, puno ljudi, mrak. Kree lagano panika, misli po inju po glavi sve br~e i br~e, disanje postaje plitko i ubrzano, gr im miaie, znoj po rukama i nogama, as vrue, as ledeno, osje aj da se upucaa piatoljem. `ta viae pokuaavam isplanirati sigurni put za bijeg iz kina to napetost ubrzava sve u meni. I onda samo uspijem sam sebi rei, to je tvoj strah, on nije tu zbog kina, on je sad na povraini jer sam izgubio mogu nost zadr~avanja tog u sebi, jer se osje am nesiguran zbog toga ata je moj um izanalizira trenutnu situaciju kao opasnu jer bi se mogao osramotit, ubiti pokazat kakav ja stvarno jesam. Vrati se u sadaanjost dopusti si da umrea. Kako sam skoro poludio iz o aja prihva am i smrt, odjedno strah gubi svoju snagu i onda krenem lagano svijest na tijelo i disanje. U meni pakao, o aj, mr~nja. I ka~em sebi nosi sve u tri pm... ata sam viae se predavao sebe kako ja to osje am -svemiru , to sam se viae smirivao, iako sam se osje ao kao silovan. Taj dan nave er sam se osje ao tako smireno, tako opuateno u trenutku, nije viae bilo ata moram , ata nemoram, vrime mi je bilo beskona no. Osje am se ja i sad jako opuateno i smireno, bez osje aja da iata moram, ali kad doe taj strah, razum pada u vodu. Kao da to moram pro~ivit, a ne mogu ako racionalno to opet potisnem. U teakim trenutcima ujem odjek rije i mudrih ljudi u oluji misli;). Buddha- No one saves us but ourselves. No one can and no one may. We ourselves must walk the path. Peace comes from within. Do not seek it without. Predaj se ~ivotu... takav kakav jesi. Ili kako je buddha prije prosvjetljna rekao- sjedit u ovdje dok ne istrunem ili patnja prestane- to je ta predaja Cijeli ~ivot tragam da se rijeaim patnje kroz razno razne akole. Pun sam straha, koji se izvana ne vidi. Ljudi izvane misle da sam tip top zato ata odraujem sve situacije vrhunski, i komunikacije, dok ja osje am i znam da sam pun srama i straha i na ovaj na in ja se sa tim suo avam. To je mehanizam jakog, hrabrog ~ivota, koji baca na povrainu smrad iznutra. O ekivao sam uvijek da e to rijeaavanje patnje doi u obliku toga da me viae niata nee dirat, a ubiti doalo je u obliku prihva anja sebe "potpuno sjebanog" baa zbog tih trenutaka. Doalo je u obliku prekida konflikta izmeu mojih ~elja i manifestacije unutarnje patnje. Disanje samo mo~e biti zbunjujue i stvorit osje aj "kraja" , i u glavi kaos ~ivi, guaenje, srani udari, strah od gubljenja tog ata imaa. Problem je ata vrijeme u tim trenucima je jako dugo i samo 15 sekundi disanja u paklu je vje no,ali ve nakon par minuta postane bolje. Izdr~ati oluju... Edit: Malo sam pogledao tog Barry-a i dobro ovjek savjetuje po meni. }eli rei da nam to nije neki neprijatelj odvojeni od nas nego da smo to mi koji se moramo izdr~at. To je ubiti to ata i ja ~elim rei samo ja se dotaknem dubljih stvari. Ali ata se tie anksioznosti ini mi se jako dobro...disanje mo~e pomoi da izaemo iz destruktivnih misli, ali triba sluaat sebe isto, pa ako se poka~e da ti ne paae, odbaci, ali opet uvjek mo~ea ponovo probat za neko vrijeme...

feb 2016.

fuck it, hold on & go on :)
Paranoja ManAMBASADOR

feb 2016.

Arbeit macht frei :)
BladerZMAJ

feb 2016.

Ja malo znanstveno gledam na to, ali kad problem doe tada triba biti jednostavan. Ali ljudi bi puno bolje osje ali druge kada bi prvo osjetili sebe i toga mra noga, anksioznog i depresivnog,sve to proizlazi iz straha. esto ga ne osje amo jer ga "razum" ili ovaj vanjski dr~i u kui jer je sramota, ali zato teako puatamo druge u naau kuu, zato i jesmo tako odvojeni meusobno. Taj unutra se nevidi ali troai puno puno viae nego ovaj u izlogu. Sla~em se s tobom @CilI da je to jednostavno ali put je kompliciran jer je kao da moraa unatrag labirint pro i koji si gradio ve inom podsvjesno. Ali to ato ka~ea ti i PS, izdr~i i idemo dalje. Ne ~ivit u proalosti niti nositi dijagnoze sa sebom u torbi. Kad je loae loae. Moja je re enica koju esto spominjem... "Stvari su jednostavne ili izdr~i ili se ubi" :thumb: Na~alost "rad" ne oslobaa su dokazali ovi pohlepni ambiciozni kapitalisti kojima nikad dosta, a i ovi smradovi ata zabuaaju na poslu, izgledaju kao da ih nerad oslobaa ;).
Paranoja ManAMBASADOR

feb 2016.

Pametan si oek Blejderu ;) Al ne mislim na rad u sistemu koji je u suatini robovlasni ki.... ve na rad u prirodi recimo... kramp, lopata, cvijee i voe... okopavanje, sadjenje.... aetnja bla bla blaaaa... tako neato ! Da se oek dobro izmori, i da nema kad da vileni :)
BladerZMAJ

feb 2016.

Hehe, ku~im, ku~im ;). Samo stara mi je uvjek govorila rad oslobaa, a ona je baa ovjek iz socijalizma... pa sam to malo povezao. Fizi ki rad izlu i endorfine i joa ako si u prirodi oslobaajue je. Ali na~alost, moderno druatvo, morderne brave, moderni klju evi, ~ivot u 4 zida, posao u bunkeru bez prozora... nije uzrok ali potpoma~e anksioznosti. }ivi bili pa nau ili i ovdje na forum podjelili :thumb:
sstipISTRAŽIVAČ

feb 2016.

hvala uope ato ste se odazvali na ovu temu...ja do sada nisam niti znao ( ili nisam priznavao ) da postoji taj PTS..mislio sam da su to izmislili neato radi papirologije..auu ato sam se zaje..tako ga mi svako iskustvo dobro doe ..sorry..nastavak.. travicom pokuaavam doi bar do sna ..tjednima spavam nekih 2 h ..jbg
NoVaselinePOZNAVALAC

feb 2016.

Ironicno, ali ista fraza je stajala iznad ulaza u konc. logor Ausvic:
nsbistrikISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Imam prijatelja sa slicnim tegobama. Medjutim kad uzme ulje (malo pretera) i nastane panika on uzme nejobicniju tableticu za smirenje i situacija se skroz promeni. S vremenom dok nije shvatio da je sve u glavi i izbacio te tabletice pa sad funkcionise super i smesno mu je danas to stanje panike. Psiha je cudo.......a ulje lek za sve tegobe....
weed1312bobPOZNAVALAC

mar 2016.

Pozdrav drugari nisam bio dugo aktivan na forumu nisam pisao teme a poslednju kad sam pisao je bila o opsesivno komplusivnom poremecaju.Ovako imam 19 godina idem na fax i sve je po elo prije otprilike 2 mjeseca loae sam se po eo osjeati.Mislio sam da je to od opsesivno komplsuvnog poremecaja koji imam ve dugo.Ali ipak sam otiaao psihijatru. ovjek mi je objasnio fino da sam previae brinuo o nekim stavrima u ~ivotu.Imao sam nekih ~ivotnih problema i o tome sam non-stop razmialjao.Rezultat svega toga je ovo sada stanje tj. depresija koja traje ve 2 mjeseca mo~da i viae.Dolazilo mi je bilo da se ubijem ali sam veliki vjernik i znam da je to ogroman grijeh.Preko dana sam tu i tamo ok ali predve e me uhvati neki loa osjeaj i onda opet kad padne mrak ja se smirim.Da pitam jel ima neko ko je bio sa sli nim simptomima i koliko je trajala ta depresija.Hou da budem onaj stari veseli ja, trenuntno ne brinem toliko o nekim stvarima u ~ivotu tj. nemam nekih velikih briga.Kako sam po eo piti tablete koje mi je prepisao osjeam se bolje ali nisam joa 100% svoj.Odmah da ka~em tablete ato je prepiso bezopasne jer nisu bromazepami i ta sranja ve neke slabije.Psihijatar mi je rekao da i ne treba da pijem neke jake tablete jer sam dosta mlada osoba i da e to sve proi.Zanima me da li je neko od vas sa foruma imao sli nih iskustava.I da prestao sam varit ima ve 3-4 mjeseca i ne planiram joa sigurno godinu dana dok se ne rijeaim svega ovoga.Trenutno sam u fazonu da me baa briga za sve odlu io sam da neu ni za ata da se brinem.Pustiu stvari neka idu svojim tokom pa kako bude.Moja stara je imala depresiju kad sam se ja rodio ali njoj je trajalo par mjeseci i proalo joj je samo od sebe.Ka~e da je posle te faze postala drugi ovjek i da je promijenila razmialjanja da joj je ak i bolje nego prije depresije. Izvinite na dugom tekstu ali eto sada znate moju pri u i hvala vam unaprijed na odgovorima :D peace
BladerZMAJ

mar 2016.

Mene su takvi problemi uvijek bili odsko na daska... kad malo razmislim izredalo se psihofi kih problema masu po redu. Koliko e trajat to ti nitko ne zna ali ata je to ata uope traje. Vratit se natrag ne mo~ea. Prihvati sad situaciju i ~ivi tako i samo e nestat jednog dana neea niti sku~it baa zato jer si se opustio. I nemoj govorit da ti neato imaa. Kad se neato dogaa se dogaa, a kad se ne dogaa se ne dogaa. Nemaa ti neato stalno, ti si promjenjiv samo si sklon odreenim procesima. Ti si zamislio da kad budea normalan da ea biti "sretan". To ti nije ono ata e biti. Sad je trenutak kad tribaa pustit sve svojim tokom i ako ve te odreeni procesi sputavaju u neemu, uhvatit se stvari koje mo~ea radit. Pusti tog velikog vjernika koji zna za najgore grijehe i toga ata ima opsesivno kompulzivini poreme aj. Budi obi an i ako se osje aa loae, osje aj se. Ali nemoj znati da je to loae kad ne znaa, ubiti... ti samo osje aa da nije u skladu sa tvojim ~eljama. Sve pusti, a pogotovo velike vjernike, od noaenja tih osoba i dijagnosticiranih porema aja umori se ovjek.
weed1312bobPOZNAVALAC

mar 2016.

Hvala ti na brzom odgovoru.Jbg sada ja ovako ali ide na bolje imam joa par sedmica terapije tabletama pa e me psihijatar prebacit na neato joa slabije.Jedino ato mislim da bi me usreilo je da se pomirim sa bivaom curom al ona ima momka al nikad se ne zna mo~da neato i bude,nada poslednja umire.}ivot je nepredvidiv nikad ne mo~ea znati ata te eka i ne trudim se da znam.Neka bude kako bude a i meni e ponovo biti dobro zato ato mi je stara pri ala da je imala isti slu aj i da je proalo vremenom.Tako da vrijeme sve rane lije i.Joa jednom hvala na odgovoru ;)
BladerZMAJ

mar 2016.

Prijatelju samo u ti rei da je mene isto prva ljubav jako, jako razo arala. Ali ubiti sve sam ja kriv ata sam se uope hranio pri ama o braku i sli no, i stvarao "sigurni" indentitet na iluziji. Ti mislia da bi te to usre ilo, vjerovatno i bi na povraini neki period... nisam se smijao dosta dugo nakon toga. Kad ti nada umre onda ea ozdravit zato preporu am da lagano prestajea hranit. Znam ja dobro kako um razmialja u tim situacijama. Podsvjesna destrukcija, privla enje pa~nje, i joa sto stvari. Ovaj sad trenutak za kompjuterom ti mo~e biti tako dobar da je to nezamislivo. Viae se niata me eka, nigdi se ne ide. Tu se je gdje se treba biti, kakav treba se biti. Napatija sam se masu, ali nije mi ~ao ni sekunde. Sve je to meni pomoglo puno u svim smjerovima... Vrijeme lije i rane, a ti to mo~ea ubrzat tako da svoju sreu ne stavljaa u budu nost sa nekom osobom. Kako ka~e stara poslovica: There is no path to happiness. Happiness is the path. Nada treba umrijeti... ata ne znai da se neato nee dogodit. Ljudi koji su osje ajni lako upadnu u ralje emocija pa te izvozaju. Ali kad se izvu ea biti ea bolji... i ako treba neki lijek popit popi. Nemoj da te maltretiraju vjernici, zdrava prehrana sheme i ono ata imaa ata nemaa. Samo poludi i boli te ku***. :thumb:
weed1312bobPOZNAVALAC

mar 2016.

Hvala drug na odogovoru.A to za curu polako ali sigurno nestaje mi i nade za to ono u fazonu sam neka bude kako bude.Imao sam i nekih konfliktnih situaicija sa drustvom tj. nekih tu a.To mi je prouzrokovalo veliku depresiju.Sada odmaram um od svega.Ne razmialjam ni o proalosti, a manje viae ni o budunosti.}ivim za trenutak i mislim da e i depresija polako da nestane sa tim, a tablete mi samo poma~u da ato prije proem kroz ovaj period.

mar 2016.

Dru~e da je toj curi stalo do tebe bila bi s tobom, a ne sa tamo nekim drugim likom. Ja sam proale godine imao situaciju kad me je cura ostavila i mnogo sam propatio. Nada da emo se pomiriti trajala je kratko, jedno mjesec dana. Nisam mogao jesti. Kao da gutam knedle. A kad sam se tjerao da pojedem viae hvatala me je muka. Smraao malo viae od 6 kg. Onda sam poslije mjesec dana shvatio da osoba kojoj nije stalo do mene nije toga vrijedna i ko joj jb mater. Jeste da osjeaje nisam mogao lako potisnuti, zapravo nikako, ali sam pokuaavao na tu curu gledati kroz sve njene negativne odlike koje je krase. Tako sam uspio stvoriti odreenu vrstu averzije prema njoj iako sam je i dalje volio. I gle uda povrati mi se apetit i malo pomalo i san. Meri~ana mi je puno pomogla u tome. Naravno ostale su rane i posljedice koje se osjete i dan danas. Ali kako smo raskinuli ni jednog momenta nisam insistirao da ponovo budemo zajedno. Kako sam skontao ta cura je bila okida za tu depresiju. Mani se nje i batali to. Ne gubi vrijeme i energiju na takve osobe. Znam da nije lako, ali to je jedini na in da se dovedea u kolosjek. :thumb:
weed1312bobPOZNAVALAC

mar 2016.

Drug hvala na odogovoru.Ma ja sam njoj napisao neka mi se javi kad bude slobodna ako joj je stalo.Trenutno hocu samo da izadjem iz ovog stanja depresije.Pa ako nsita narucit cu neke medicinske vrste za depresiju gledao sam ima na seedsmanu uglavnom izborit cu se nekako sa tim jbg jeste tesko ali uspjet cu.A nije cura jedini problem imao sam i vecih problema kao sto je tuca pa sam posle mislio kako ce se sve to zavrsit brinuo sam puno o tome i jbg to mi je sve pridalo ovome stanju depresije ali bice bolje ide na bolje samo polako.Uglavnom hvala ti na odgovoru ;) :D

mar 2016.

A ona ti nije ni odgovorila, a i da jeste nije joj stalo do tebe. Moj ti je savjet da je prekri~ia. Sigurno joj poaaljea poruku za roendan, novu godinu, 8 Mart. i takva sramja. Ne vodi to ni emu osim usporenog oporavka i produ~enja depresije.
weed1312bobPOZNAVALAC

mar 2016.

Ma da moj problem i jeste sto sam previse dobar.Kad smo raskinuli svasta sam joj rekao i bio sam sa njeinm "drugaricama" njoj za inat i ona mi je sve oprostila.Onda smo se pomirili prijateljski i skoro se ja njoj javim htejo sa ponovo sa njom jer sam shvatio da sam samo sa njom srecan al jbg ona ima momka.Uglavnom bas me briga nije mi ona jedini razlog sto sam pao u depresiju glavni razlog je sikiracija zbog tuce a i cura je jedan od razloga moje depresije i sad me sve sustiglo.Bitno je da me polagano prolazi imam osjecas da se dosta vise umaram,tj posle nekog fizickog napora sutradan me boli sve sto ranije nije bio slucaj.Onda sledeci simtomi su mi neraspolozenje misli o samoubistvu i takve gluposti i jbg al izborit cu se nekako vec sa tim pa ce mi jednog dana to biti samo proslost.Nisam zaglibio da mi je depresija u ogromnim razmjerama ali mi podosta smeta ne konzumiram ni alkohol ni vutru.Jedino pusim cigare nezz dal to ima velikog utjecaja trebam kod psihijatra na kontrolu za 2-3 sedmice.Covjek je najbolji psihic u gradu u penziji ali radi jos prvatno bas je dobar sto se tice toga tacno mi je otkrio sta mi je.Nisam mu rekao za vutru ali cu mu reci da sam prije duvao.Bas me zanima njegovo misljenje.
baobabLEGENDA

mar 2016.

Vrijeme lije i rane, kakvo samoubojstvo zbog cure? Znam da ti nije lako, ali kroz neko vrijeme ces se smijati sam sebi kakva si bio budala sto si tolko patio zbog nje. Znas ono, ode jedna dou dve. :)
weed1312bobPOZNAVALAC

mar 2016.

Ma ljudi nije samoubistvo zbog cure.Nego zbog ovog mog psihickog stanja previse sam se bio opteretio i previse sam razmisljao o mnogim stvarima tj. o tuci koja je bila podavno i sve to me sabilo u depresiju.Ali nece me valjda mozak izdat da se ubijem zbog toga izlicit cu se samo treba vremena.To nije ni bolset to je samo jedna prolazna faza zivota jer i moja star je patila od depresije i proslo je nakon par mjeseci bez lijekova.A ja se jos lijecim i istrajat cu u tome jer imam cvrstu volju da budem onaj stari.
baobabLEGENDA

mar 2016.

Da, to je prolazna faza. Ako imas cvrstu volju mislim da si na pravom putu, volja je najbitnija u svemu. Sretno!
weed1312bobPOZNAVALAC

mar 2016.

Hvala drug imam volju samo hocu da budem onaj stari srecan,zadovoljan i zdrav ne treba mi nsita vise u zivotu.

mar 2016.

Pa jel sad sve ok? Nemaa viae ata brinuti za tu tu u? Odmazda ili neato sli no? Ja sam nekad davno imao te epizode, ali sve je do tebe. Kad pi ia svoj ~ivot i izbjegavaa situacije gdje se fitilj zapali i ne ekaa da eksplodira izbjei ea i tu e. Meni viae ne smeta da me neko i kapi nazove ako u izbjei tu u. Sada bi se potukao isklju ivo u samoodbrani ili da odbranim nekog svog. Sve je ustvari u tebi. Ako izbjegavaa tu u izbjegavae i ona tebe. ako je tra~ia i nai ea je.
baobabLEGENDA

mar 2016.

Kad jednom dotaknes dno onda nema ispod, mozes se poceti samo dizati sa dna prema vrhu. Tako da sam gotovo siguran da ces se osjecati bolje, treba vremena, strpljenja i bit ces opet onaj stari. Ja sam takodjer imao slicnih stanja, ono kad jednom shvatis da treba nesto promjeniti u zivotu da bi pomogao sam sebi tj. da se ne s*ebes do kraja. Nisam posjecivao psihijatre/psihologe, i trenutno se smatram sretnim covjekom. Samo treba rascistiti stvari sam sa sobom, onda je sve puno lakse.
weed1312bobPOZNAVALAC

mar 2016.

Ma izbjegavam ja tuce i uopste konfliktne situacije.I psihijatar mi je rekao da treba da izbjegavam konfliktne situacije jer sam dosta osjetljiva osoba.A potukao bi se samo u samoodbrani ili kad me neko bas naljuti ako dira nekog mog clana porodice a ovako da trazim problem ne trazim.Hvala za savjete Drug hvala razumijemo se stvarno hvala ti puno na savjetima.Hvala vam obojici sto mi pomazete.Svaki dan ide na bolje moj oporavak nekad me uhvati neka panika nezz razlog al uglavnom prolazi samo ne moze odjednom da podje al ima vremena prebrodicu ja to sve. :D
yusernamePOZNAVALAC

mar 2016.

Sa cca 20 god. pogodila me nesanica zbog rada u udnim smjenama. Doktor ope prakse mi daje praxitene i od zdravog ovjeka napravi ovisnika. Ovisnik (bolesnik) donosi pogreane odluke i deveti krug pakla po inje. Krize, depresije, psihoze, neuroze.... Upropaatene su najbolje godine ~ivota(20-35), a sve je po elo sa jednom tableticom prije spavanja. Zavraio sam na 100(sto) mg apaurina dnevno. U meuvremenu, da mi ne bude dosadno, navukao se na dop (zaljubio se u curu koja tek po ela i nije se ku~ilo) pa sam postao "tijelo bez duae"....to ti je ukratko, a od pune verzije dao bi se snimiti horor....ili barem drama. poanta: Ako si sposoban ovo pro itati i shvatiti, psihijatar ti ne treba. Kloni ih se jer tvoj um je plodno tlo za do~ivotnog ovisnika. Kloni se kemije i sredstava ovisnosti. Samo prirodno, a i malo tjelovje~be nebi akodilo. Pomoglo bi da malo manje slinia za ~enskom koja te ne aljivi ni 5% (ako sam dobro shvatio) Hoea li sutra biti sretan ili tu~an, tvoj odabir. Imaa slobodnu volju i radi kako ~elia. ...pljuga me ailji :joint2: peace
MrcinaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Pozdrav ekipi, Godinama sam svakodnevno puaio bila su to super vremena moram priznat :) a sad ve 5 godina niata!Razlog je sljedei-jednom smo puaili frend i ja te kad ono totalno sam se izgubio nisam znao gdje sam i uhvatila me totalna panika,nakon toga nisam puaio nekih tjedan dana pa opet i sve je bilo u redu sve dok se nisam prisjetio tog napada i odma sam pao u isto sranje i od tada vise nisam isti ovjek.Stalno neki nemir,napadaji panike,depresija i kad nisam puaio ,bio sam na nekim blagim antidepresivima nekih godinu i pol,jest da mi se stanje popravilo al joa nisam 100% onaj stari.Vjerujem da je jedan od razloga bio gubitak meni bliske osobe i da mi je to na taj na in isplivalo van,gotovo svakodnevno sam bio ~iv an i ljut te da je kombinacija svega toga dovela do stanja u kojem sad jesam.Dugo vremena sam se klonio vutre poato mi je stalno poticala to negativno stanje,sad sam nabasao na CBD i malo se educirao oko svega tog.Navodno da CBD totalno smanjuje psihoaktivno djelovanje THC-a i pomaze kod anksioznosti i depresije,da se osjeamo opuateno i sretno,smanjuje bol itd uglavnom tonu dobrih stvari :) Sad sam se odlu io da isprobam nekoliko tih strainova pa da vidim ata bude.Vidio sam da Stipe ima neka iskustva sa tim CBD sortama,pa bi mi bilo drago ako bi mi on dao neki savjet. Odlu io sam uzet Barneys Farm-CBD Blue Shark Dinafem-Auto Industrial CBD Sensible seeds-Lemon Aid Lijep pozdrav :gled:

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.