VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaDjelovanje Marihuane
LEGACY

Djelovanje Marihuane

76 odgovora62,537 pregleda

dec 2008.

Voleo bih da mi neko opiae delovanje Marihuane realno iz sopstvenog iskustva. Malo me zbunjuju uobi ajeni izrazi za stanja svesti nakon uzimanja tipa: even head - body, cerebral, giggly, munchies, stoney ...
IvoryENTUZIJASTA

dec 2008.

nakon par dimova osjecas da se nesto mjenja u tebi....srce ti kuca brze(doslovno ga cujes kako kuca...)kroz noge ti prou trnci,osjecas se ko da imas laganu temperaturu ,ali sve je super...smjeh tesko zaustavljas ...a sad ti zavisi od osobe i od vrste trave koliko ces dalje i dalje ici....moze se stonirat..to ti je totalna laganica,zaboravljas sta si govorio,usporene radnje,meni se prvi put desilo da sam lezo 1h na istom mjestu i povracao,to je stoned :D hehe....sve ti zavisi od osobe i klase =)
DirtyDENTUZIJASTA

dec 2008.

djelovanja mogu bit toliko razlicita da ponekad mozes naci vrlo malo slicnosti izmedju djelovanja 2 razlicite sorte....i jednostavno je neizvedivo nekome to zbilja docarati...djelovanje bilo cega....evo cak i ono sve ti smjesno(makar to uopce nije kod mnogo sorti niti u mnogo situacija)...to ovako glupo zvuci al to je puno vise od toga da se samo bezveze smijes :ludaci_lol:
BeyondLEGENDA

dec 2008.

hehehe, nemo~e ti nitko opisati npr. kako je voziti bicikl, mo~ea itati tisue iskustava, prou avati tehniku i na kraju zaklju iti da je stvar preteaka i bezveze, a zapravo bi tebi bila jebenica, i obratno. Sve su samo pri e i stoga beskorisne, jedino je praksa od koristi. Probaj pa spoznaj. (nemoj ovo shvatiti kao poticaj na drogiranje)

dec 2008.

Probao sam jednom, kao aj, ali sam za sat vremena zaspao i niata ne znam. Mislim da sam se smejao u snu i to je sve.
Kurblaj KanAMBASADOR

dec 2008.

Pa ako je aj isklju ivo s vodom teako da si osejtio djelovanje jer se thc(aktivni sastojak glavni) vrlo slabo otapa u vodi tak da bi ti to bio placebo, ako je bio aj s maslacem unutra to je onda ve druga pri a

dec 2008.

Kakav maslac? Jel mi to pri amo o konzumiranju Marihuane, ili o seksu? :)=~ (Al sam inspirisan. Ovo je kao smajli koji puai. Kako vam se svia?) `alu na stranu. Zaboravio sam da napomenem da sam napravio neki obi ni aj (rtanjski), pa sam u njega, dok je joa vru stavio malo marihuane, i posle nekoliko minuta natapanja popio, a natopljenu marihuanu sa~vakao i progutao.
Kurblaj KanAMBASADOR

dec 2008.

Kao ato rekoh vrlo ea teako tako neki efekt dobit

dec 2008.

Spaaava ga ako je tu travu zna i i pojeo:D to je bila zapravo jedna lagana juhica :icon_cool: :thumb: Ina e, baa kao ata ljudi ka~u, nitko ti ne mo~e objasnit sam rad trave ili joa bolje, objasnit osjeaj rije ima (svi znamo za tu nemogunost ili ote~avajuu okolnost:) ), pogotovo ne joa kod jedne supstance koja proairuje svijest i ini to neato za ime o ito kvarat svijeta traga dok ju konzumira....al ajde, mogli bi se ukratko objasnit ti nazivi koje si naveo, onako isto okvirno, poato bi bili zajedni ki za tipove djelovanja kod svih puaa a, pa se i oni prema tome ravnaju (isto ko i prodava i, uzgajiva i itd. za druge) Za sativa dominant bi bili tipi ni high-ovi: sativa high cerebral buzz (mo~e se lagano ubacit i osobnost psychoactive zbog nekih psihodeli nijih sorti) Za "high" je najjednostavnije re da to znai "dizanje"...zna i, sative viae di~u na energiju, euforiju, smijeh, poti u komunikaciju, socijalizaciju, kontakt...viae preporu ljivije za po etne puaa e, ali i dosta ljudi je njima isto viae sklono isto zbog samog osjeaja dizanja. Na njima se lakae funkcionira, radi, kreira, dobre za inspiraciju i mo~danu/fizi ku aktivnost. Neke sorte mogu biti i psihodeli nije, pa bacat flasheve i init lude stvari po mozgu:) Sativa/indica hibrid Stoney yet high (Allround Buzz) Zna i, izmeu rad...di~e u mozak, "spuata" u tijelu...drugim rije ima, kad se zapali, oni po etni dimovi lupaju i u glavu ali i prolazi kroz tijelo, opuata ga, udara u miaie i kosti:) Vremenom, kad sative viae toliko ne di~u i lupaju, ovo postaje najbolja kombinacija....jer najljepae je imat mozak meu oblacima ali neka ni tijelo ne ostane poateeno pa nek bude fino zabijeno na zemlji:D obostrana kombinacija radova, izmeu "dignut/spuaten"...takoer dobri na svim podru jima rada i komunikacije, iako, kolko, to ve ovisi o postotku indice u hibridu :D Meni osobno naj kombinacija, nema rada bez rada u glavu i tijelo:) Indica Body buzz/stoned (couch locking) I, ako je "high" zna io za "dizanje", onda stoned podrazumijeva "spuatanje"... jaki fizi ki i tjelesni efekti ato definitivno ote~ava kako sam rad, tako i motivaciju za njega:D Opuata miaie, glavu, ne poti e toliko tu u~urbanost, dignutost i potrebu za ne im...umiruje. Ne baca tolko na euforiju i smijalice, ali daje onaj jak i kvalitetan rad...tako da kad se zapali jedna prava indica, komentar nakon mora bit: "Uf ata smo dobru pljugu sad zapalili"...od veine ja ih sorti koje se puae, one koje najja e lupe, veina njih mo~e biti indica...u prosjeku imaju viae thc-a od sativa, nije nu~no (pogotovo danas sa ukratavanjem i kombiniranjem genetika), ali veinom... A couch locking je dobila naziv jer nakon prvih 5-10min popuaene pljuge, zabetonira i zabije na guzicu u prvu povrainu koja se nae pri ruci....slu ajno pa to bude veinom kau :D Takoer, stoned se mo~e rei i za stanja prepuaenosti bilo kojom vutrom, jer kad se pretjera onda viae nema high-a...hehe Eto...to bi bilo to ukratko:bong7bp: Evo joa i jedan linki tek tolko da se nae...tu piae kako sam rad ovisi o odnosu spojeva u samoj biljci (THC-CBC-CBG...ovaj odnos se vidi kod dosta seedbankova i olakaava znanje kakav e biti rad) http://www.alphanova.nl/index.php?pagina=artikel&p_id=73
wannabeshaman1POZNAVALAC

dec 2008.

puaenje marihuane je hmm ko.....da ti pekar mjesi guzicu. neznam zaato je takvo al tako se nekako osjea

dec 2008.

Pa neato poput neeg najboljeg:banana_dred:

okt 2013.

Autor: lan Vutra Organizacije - Boodah Marihuana je najbla~e i najslabije halucinogeno sredstvo (neki autori uope ju ne svrstavaju u tu skupinu psihoaktivnih supstanci). Pogreano je vjerovanje da se Marihuana zadr~ava u stanicama i da smo pod njezinim utjecajem mjesecima nakon uzimanja. Godine 1990., istra~iva i su identificirali ~iv ane receptore u mozgu koje stimulira THC i klonirali gen koji razvija receptore. Prirodna tjelesna kemikalija koja se ve~e na receptore identificirana je 1992. godine. Dobila je ime anandamid, prema sanskrtskoj rije i koja zna i bla~enstvo. Receptori anandamida i THC-a locirani su uglavnom u mo~danoj kori; bazalnim ganglijima i malom mozgu, djelovima mozga odgovornima za kretanje tijela. Receptori u kori mogu objasniti kongnitivno djelovanje kanabisa, dok oni koji se nalaze u bazalnim ganglijima i malom mozgu mogu biti odgovorni za njegovo djelovanje na miai ne gr eve i druge smetnje u tjelesnom kretanju. Dio Marihuane koji djeluje na ovjeka zove se Delta-9-tetrahydrokanabinol i ine ga dva izomerna tetrahydrokanabinola empirijske formule C 12H 29O 2. Veina ljudi taj sastojak zove THC. Postoji jedna zbunjujua stvar. Tijelo e promijeniti Delta-9-THC u inertnije molekule poznate pod imenom metaboliti (eng. metabolites), koje nemaju takvo djelovanje na ovjeka. Jako puno ljudi misli da su metaboliti uzrok Marihuaninog djelovanja na ovjekovo stanje. Dva od ovih metabolita zovu se 11-hydroxy-tetrahydrokanabinol i 11-nor.9.carboxy-delta-9-tetrahydrokanabinol. Skraeno se zovu 11-OH-THC i 11-NOR-THC. Te dvije kemikalije ostaju u vaaim masnim stanicama. Gotovo da i nema Delta-9-THC kemikalije u vama, nakon ato proe nekoliko sati otkako ste uzeli istu, u emu se sla~u i znanstvenici. Mnogi ljudi se pitaju utje e li Marihuana na kratkotrajan gubitak pamenja. Taj utjecaj najlakae je za primjetiti. Takvi simptomi javljaju se isklju ivo samo u vrijeme trajanja djelovanja Marihuane, dakle, nekoliko sati. Nije nasljedan niti trajan, to su izmialjene pri e. Isto tako, pretrage osoba, estih konzumenata Marihuane ne pokazuju nikakve nedostatke niti oateenja. Ako ve niste saznali, zasigurno ete se i sami uvjeriti (ukoliko konzumirate ili ete konzumirati) da Marihuana ima vrlo korisno djelovanje na apetit. Konzumacijom Marihuane apetit e Vam se uvelike poveati. Dobiti ete ~elju da neato pojedete, a okus hrane biti e mnogo intenzivniji. U~ivati ete u okusima. To je djelovanje korisnije nego ato mislite. Postoje mnogi ljudi koji imaju problem s mu ninama, gubitkom teka i sl. Marihuana mnogo poma~e tim ljudima (vidi poglavlje o medicinskoj upotrebi Marihuane). Prednosti bilo kojeg lijeka, uvijek se moraju usporediti sa nedostacima, odnosno opasnostima koje on, odnosno njegovo koriatenje donosi. Ako je rije o Marihuani, postoje vrlo dobri dokazi o potencijalnim zdravstvenim opasnostima uporabe Marihuane, daleko bolji od dokaza za veinu lijekova koji idu na recept. Rezultat ukupnog negativnog stava danaanjice prema Marihuani mo~emo pronai u u kampanjama vlada dr~ava diljem svijeta, koje su bile usmjerene prema potpunom ubijanju bilo kakvih odnosa s Marihuanom. Budui da danas dokazi sve jasnije ukazuju da je kanabis relativno dobroudan, postaje sve te~e i te~e poricati da analiza mana i prednosti zadovoljava sve zahtjeve medicinske uporabe. Toksi no djelovanje nekog lijeka mo~e se definirati kao akutno (kao podljedica jedne doze) ili kao kroni no (posljedica dugotrajne uporabe). Isto tako, mo~e se napraviti razlika izmeu fizi kog i psiholoakog (behavioristi kog) djelovanja. Akutno djelovanje Dvije su naj eae pojave kod puaenja i ostalih vrsta konzumiranja kanabisa ili samog THC-a, blaga konjuktivalna hiperemija (crvenilo o iju) i blago ubrzan sr ani ritam. Niti jedna niti druga pojava nije neugodna niti opasna. Nakon pet tisua godina uporabe kanabisa meu stotinama milijuna ljudi diljem svijeta, ne postoje pauzibilni dokazi da je ova droga ikada izazvala makar i jednu smrt. Smtonosnost neke droge mjeri se obi no vrijednoau nazvanom LD50, tj. dozom koja e izazvati smrt u 50 posto ~ivotinja ili ljudi koji je uzmu. LD50 kanabisa u ljudskih bia nije poznat, jer ne postoje podaci iz kojih bi se mogao izvesti. Toksi nost droge mo~e se procijeniti brojem poznatim kao terapijski omjer ili faktor sigurnosti. Njega definiramo kao smrtonosnu dozu kroz u inkovitu dozu. Faktor sigurnosti za sekobarbiton (Secanol) je 3-50, a za alkohol je samo 4-10. Faktor sigurnosti THC-a, izveden iz podataka prikupljenih na miaevima je 40 000. Mnogi kemoterapijski lijekovi imaju faktor sigurnosti 1,5 i manje. Marihuana u svom prirodnom obliku vjerojatno je najsigurnija terapijski aktivna supstanca ikada poznata. Postoje akutni behavioristi kih u inci Marihuane na koje treba obratiti pozornost. U odreenim okolnostima, mo~e omesti pozornost, kratkoro no pamenje, orijentaciju i koordinaciju pokreta. No, ti su u inci prisutni samo u vrijeme kada Marihuana djeluje. Nakon prestanka djelovanja, oni se povla e. Isto tako, valja napomenuti da su ovo uobi ajeni u inci, dakle, neato na ato su navikli gotovo svi korisnici Marihuane. Veina ljudi smatra u inak promjene stanja svijesti ugodnim i zanimljivim, no, postoji i malen broj ljudi kojemu se high u inak ne dopada. Marihuana uzrokuje bujicu misli, no to ne zna i da pod njenim utjecajem mo~emo obavljati komplicirane i sofisticirane poslove. Toga moramo biti svjesni, kao ato moramo biti svjesni da veina lijekova koji se koriste za bolesti uzrokuju sli ne popratne pojave (npr. nakon uzimanja brojnih lijekova ne bi smjeli voziti auto). Vrlo mnogo polemike danas izaziva pitanje, utje e li Marihuana na sposobnost vo~nje. Odgovor je jednostavan, utje e. Kao i bilo koji lijek, tako i Marihuana utje e na vo~nju. Postoje brojne rasprave na tu temu, a ja sam jedan od onih koji zastupaju mialjenje da Marihuana ne utje e negativno na sposobnost vo~nje. Nekoliko istra~iva a podnijelo je izvjeataj da Marihuana smanjuje sklonost izlaganja opasnosti i brzoj vo~nji. Najnovije prou avanje ovog pitanja ukazalo je na to da je u inak Marihuane na stvarne voza ke sposobnosti vrlo malen. Naiaao sam na mnogo izvora u svojem istra~ivanju, koja ukazuju na to da voza i koji su puaili Marihuanu, a zatim vozili, djeluju opreznije. Voze sporije i ne srljaju, niti imaju bilo kakav agresivan stav. ak su i strpljiviji, ukoliko se radi o nakakvoj gu~vi i sl. Citirati u re enicu gosp. Pate Bantona, uva~enog reggae izvoa a. When you smoke Marijuana, you drive nice. (Kada puaite Marihuanu, vozite lijepo). Voza i pod utjecajem Marihuane naj eae imaju veu i ja u koncentraciju. S druge strane, voza i pod utjecajem alkohola su, naprotiv, potjenjivali su njegovo djelovanje. Posljedi no slijedi da Marihuana manje oateuje kordinaciju, a daleko manje prosuivanje, nego alkohol. Uz to, alkohol poti e nemarnost. Dakle, alkohol igra ogromnu ulogu u nesreama izazvanim brzinom ili ljutitim reakcijama na voza e. No, ovo ne treba shvatiti kao: Ako budem puaio Marihuanu, bolje u voziti. Vozite trijezni, tako, isto zbog sebe. Potrebno je razmotriti joa dva akutna u inka, vezana uz Marihuanu. Prvi je high osjeaj, odnosno promijenjeno stanje svijesti. Prema opisu rekreativnih potroaa a, ovo stanje traje dva do etiri sata nakon puaenja, a pet do dvanaest sati kada ga se jede. Naj eai oblik promijene stanja svijesti je mirno, blago eufori no stanje u kojem se vrijeme uspori, a osjetljivost na slike, zvukove i dodir poja a. Pokuaati u opisati osjeaj high stanja, iako se ja vrlo vrlo nerado koristim tim high izrazom, prvenstveno zbog duhovnih razloga, te zbog privr~enosti koju osjeam prema Biljci. No, o tome nekom drugom prilikom. Marihuana se naj eae konzumira (puai, jede, pije) u uskom krugu ljudi, te u intimnoj atmosferi. Mir i tiaina, ugodan razgovor i spliff (joint) koji ide u krug. aj, fini, topli aj Marihuane s medom, ili neko fino jelo. Desetak-dvadesetak minuta nakon ato ste po eli konzumirati Marihuanu, obuzme vas osjeaj sree. Osmijeh, kao da neprestano stoji na vaaem licu, smijali se Vi ili ne. Ako ste okru~eni ljudima, dobijete osjeaj pripadnosti. Vrlo brzo po ne se razvijati ugodan i vrlo zanimljiv razgovor. Razgovor mo~e biti isprepleten smijehom u kojemu ne vidim niata loae. Vrijeme Vam se mo~e initi kao da usporava. Deseci minuta mogu Vam se initi satima. Osjeate povezanost, s Prirodom i ljudima. Ukoliko imate problema sa komunikacijom, taj problem nestaje i osjeati ete nevjerojatno razumijevanje prema druatvu s kojim konzumirate Marihuanu. Druatvo e isto osjeati prema Vama. Vrlo esto, razgovor i dogaaji vezani uz Marihuanu ostaju nezaboravni. To je u vrlo vrlo kratkim crtama, do~ivljaj konzumiranja Marihuane u veine ljudi. Ipak, razli iti smo. Ono ato do~ivi jedna osoba, ne mora zna iti da e do~ivjeti druga. Kao ato sam napisao, do~ivljaji su razli iti i postoji, iako vrlo malen, odreeni broj ljudi koji ne primaju osjeaj promjene tijeka svijesti tako dobro kao i veina. Neki ljudi jednostavno osjeaju tjeskobu. No, uzrok tjeskobe mo~e biti vanjski, a ne unutarnji faktor. Pod vanjskim faktorom podrazumijevam okru~enje pod kojim se uzima Marihuana. Kao ato sam i rekao, ponekad je Marihuanu vrlo teako nabaviti, pogotovo ljudima koji su neiskusni po tom pitanju. Stupanjem u samu nabavku Marihuane, Vi kraite zakon. Sam osjeaj da kraite zakon mo~e negativno djelovati na vaau svijest te uzrokovati loau atmosferu prilikom konzumacije. Isto tako, postoji mogunost loaegdruatva. Nije uvijek sve super, niti je uvijek sve pozitiva. Sama injenica da ste okruaeni nepoznatim ljudima ili da se nalazite u nepoznatom okru~enju mo~e u initi da se osjeate neugodno. Marihuana poti e razmialjanje, te se sve o emu razmialjate ini izra~enijim, zanimljivijim. Ipak, ova dva, nisu jedini uzro nici tjeskobe i negative. To mo~e biti samo stanje svijesti, raspolo~enje i sl. Jedna prili no rijetka reakcija na kanabis je flashback. Flashback je spontani povratak simptoma koje izaziva sam kanabis kad osoba nije pod utjecajem promjene svijesti. Iako postoje vrlo rijetki slu ajevi da se flashback dogaa osobama koje su konzumenti isklju ivo kanabisa, on se obi no ve~e i dogaa osobama koji su uz Marihuanu konzumenti jako teakih droga (npr. LSD). Ljudi koji su konzumenti isklju ivo Marihuane, smatraju flashbackove ugodnima, no, kao i u bilo emu, postoje i ljudi koji ih do~ivljavaju kao uznemirujue. Kroni no djelovanje Postoje ljudi, naj eae pacijenti, koji zbog okolnosti pod kojima se njihova bolest razvija, puae i viae od deset spliffova Marihuane na dan. Ne mo~ete o ekivati da puaenje nema nikakve posljedice na vaae zdravlje. Ve pri samoj definiciji dima, mo~emo govoriti o obaveznoj prisutnosti CO 2 iliti uglji nog dioksida, koji ulazi u plua. No, kao ato u pokuaati objasniti, atetnost puaenja Marihuane mnogo je manja od atetnosti koju ostavlja puaenje duhanskih cigareta, ili konzumiranje alkohola. Jedno od naj eae postavljanih pitanja danaanje javnosti vezano uz atetnost Marihuane je pitanje da li ona stvara ovisnost. Marihuana ne stvara fizi ku ovisnost. Postoje svjedoci, tisue njih, koji potvruju ovu injenicu. Ti isti ljudi govore kako su Marihuanu konzumirali puaei i viae od 20, pa ak i 30 godina. Marihuana nije ostavila nikakve posljedice na njima, a kada su se odlu ili prestati puaiti, nije bilo nikakve fizi ke naznake o krizi, odnosno ovisnosti. Isto tako, postavlja se pitanje psihi ke ovisnosti. Psihi ka ovisnost ovisi isklju ivo o Vama samima, a postoje podaci koji govore da ete prije postati psihi ki ovisni o duhanskoj cigareti nego o Marihuani. U razdoblju svojeg istra~ivanja Marihuane, nisam naiaao na niti jedan slu aj kroni ne psihi ke ovisnosti. Isto tako, valja napomenuti istra~ivanja koja su se odvijala na Jamajci i Costa Riki, koja iznose injenicu da ak niti veliki potroaa i Marihuane ne izgledaju psihi ki ovisni. Isto tako, gotovo nitko ne govori o nesavladivoj potrebi poveanja doze kako bi ponovno imao izvorni osjeaj. Ono ato se naziva bihevioralnom tolerancijom vjerojatno je posljedica u enja kako se kompenzira djelovanje stanja promjenjene svijesti. To bi moglo objasniti zaato su mnogi poljoprivredni radnici u nekim zemljama treeg svijeta u stanju obavljati teake fizi ke poslove i zaato oboljeli od glaukoma, koji puae i do deset puta na dan, prolaze kroz ~ivot bez ikakvih o iglednih smetnji uzrokovanih tom drogom. No, moramo joa jednom spomenuti da se radi o bihevioralnoj toleranciji. O zdravstvenom u inku Marihuane te o toleranciji u tom kontekstu nema smisla govoriti jer ista koli ina Marihuane uvijek e imati jednak zdravstveni u inak na istu osobu. Uz to, istra~ivanja pokazuju da su nervni receptori za tjelesnu supstancu nalik na THC, anandamid, rijetki u mo~danom centru za nagraivanje (nucleus accumbens), na kokain i heroin sna~no djeluju. Mnogo se pozornosti pridaje teoriji odsko nedaske. To je teorija koja ka~e kako Marihuana vodi ka te~im ovisnostima. To je ista la~. Ukoliko ste osoba koja dr~i do sebe i svojih uvjerenja, koja nije povodljiva, nema te sile koja e Vas natjerati da uzmete i inite ono ato smatrate loaim. Svatko tko je koristio vrlo teake droge, kao ato su kokain i heroin na primjer, koristio je i Marihuanu. Ta injenica stoji. Ipak, ta injenica ne dokazuje da uzimanje bilo koje droge vodi k uzimanju druge. Veina ljudi koji koriste Marihuanu ne koristi heroin ili kokain, isto kao ato veina teakih alkoholi ara ne koristi marihuanu. No, ljudi koji zagovraju teoriju odsko ne daske, moraju biti svjesni da je veina onih koji su konzumiralji Marihuanu u po etku puailo obi ne cigarete. Zbog ega su onda cigarete legalne za posjedovanje i konzumiranje? Autor: lan Vutra Organizacije - Boodah

okt 2013.

Popis lanova Napredne opcije pretrage Boodah Nema rezultata :icon_question:

okt 2013.

Nazalost davno je promjenio nick a sada ne znam u koji :( On je napisao par finih tekstova i sa jos par drugih pokusavam nekako da ih prebacim na forum jer smo prvi na google za neke bitne rijeci tipa: djelovanje marihuane

okt 2013.

meni izbaci da smo drugi ;) al samo furaj, ne se mesam u ovu temu
maverickAMBASADOR

feb 2014.

Kako kanabis stvara ~udnju :) za hranom http://www.smithsonianmag.com/science-nature/scientific-explanation-how-marijuana-causes-munchies-180949660/
FukmondoAMBASADOR

feb 2014.

mariuna lek samo takav bar za mene,nekom nece leci to je sigurno,sjecam se prvoga iskustvo bilo je to jakooo davno al reko sam sebi,to je to sale i od onda nisam prestao da ju trosim,radio sam svakakve poslove samo mi je pomagala u vidu kako taj posao najbze zgotovit,i radi bas tako kako velim,sta rec vise,za mene je lek konzumirao sam ju nekad bas zbog toga a i drugih stvati,zato tkome lezi nek izvoli,volem tu mede~iju o daaaa :thankyou: malo idimi dodjimi aaram,necete sta zamjerit ipak sam se ubio opet od faking alkohohola :drink: :kenny_revenge:
noob1312ISTRAŽIVAČ

feb 2014.

evo da se i ja ukljucim ,osjecaj je neopisiv prvu sam zapalio prije nekih 5 god hehe i od tad nisam presto ..,pogotov prvi za budenje dok jos lezis u krevetu svaki dan se dizem iz kreveta sa smijeskom ..al imam pitanje :znaci ja pusim puno haha i stalno kad zapalim pljugu ak imam slusalice normalno mie sve prejebno :D a kad nemam dosta puta me zna agresiva rokat na ljude ,teski paranoik sam ocito,nemogu se kontrolirat u skupini di je vise ljud,,se to jos kome desava?al ak sam zivcan i zapalim onda nema te stvari koja bi me ponovno nadrkala hah

feb 2014.

kako se to manifestuje, sta konkretno radis
fourtwentyENTUZIJASTA

feb 2014.

Marijuana djeluje tacno onako kako zelite.Mozak pocinje da radi kada se uklone sve blokade postavljene od strane ostatka svijeta,kada nestane stresa, racuna za struju,rata kredita,posao itd., onda pocinje da radi vas mozak i uz malo koncentracije mozete da krenete u osvajanje svojih mozdanih celija da rade za vas a ne vi za njih.Jednom je receno da je um odlican sluga ali i zao gospodan i toga se treba cesce sjetiti.Sto se mog licnog osjecaja tice ja kada se napusim jednostavno zaboravim sve brige,pocnem da razmisljam slobodno o sebi i svom zivotu,razmisljam o svom mozgu,moc zapazanja mi bude puno jaca i dan poslije ostajem smiren,fokusiran to stanje vec postaje moje zivotno,pusio ili ne.

feb 2014.

Meni djeluje dost dobro ;)
noob1312ISTRAŽIVAČ

feb 2014.

ma znam ne zalim se ni ja j***** volim bit hay i to da mogu 0-24 haha sve to kuzim za mene je trava kljuc otvaranja vrata realnosti i svega ...ja imam neki osjecaj cim me neko pogleda nes prokomentira i cujem to ili kad ekipa vidi da sam izubijan ko kreten i onda me idu slikat il nes .... znaci to bi objasnio ovak ljepo se dignem izj***** svima ljudima oko sebe mamare i ostale stvari im malo objasnim na moj nacin haha neznam po prirodi sam ajmo rec agresivac ..i onda dok sam na cilu ak mi neko digne zivce gotovo je ,koda je druga osoba u meni ..nevolim bit previse u kontaktu s ljudima -jer ih mrzim :kako bi reako jedan reper :volim boga al mrzim ljude tolko da odem na groblje vadim tijela davno pokojna

feb 2014.

agresivac, smanji malo vutru i reci tipa j***** i izj****, pa nismo na ulici, i ne znam sta ocekujes od drugih ako si uglavnom
aries75ISTRAŽIVAČ

jul 2014.

Opisao bih djelovanje koje sam do~ivio kroz puaenje i kroz ulje. Nedavno sam od prijatelja, koji je veu dozu kupio za oca koji ima rak, nabavio 10mg ulja za sebe. Nemam nikakvih bolesti osim alergije i imam cijeli ~ivot poja anu napetost i nemir, i esto ne mogu zaspati. Nakon uzimanja ovog ulja predve er, jako dobro spavam.Ovo ulje konoplje mi je super jer dolazi do izmijenjenih stanja svijesti tj. dubljih uvida i prave psihoterapije. Ima i neke sli nosti s djelovanjem ayahuasce (koju sam dobro upoznao u Peru-u). Uglavnom jako mi se svia jer mogu s ovim uljem raditi na sebi sitne korekcije u duhovnom i psiholoakom razvoju. Pijem ga 1-2 puta tjedno. U ~ivotu sam znao popuaiti koji joint , ali onako kada netko nabavi pa da se proba..... Svaki puta do sada nisam gotovo niata osjetio, ak sam postao i napetiji od ove zadnje ture i nisam mogao zaspati. Vjerujem da je lako mogue da sam naiaao na neko smee od trave. Tako da ato se puaenja ti e, nemam baa neka iskustva, ali ulje me ugodno iznenadilo. Zanima me ima li joa netko takvo iskustvo s uljem, a da nije prvenstveno upotrebljeno za lije enje raka? I da napomenem, ve godinu dana smo ~ena i ja na zdravoj prehrani (prehrana koja alkalizira) i od tada viae ne uzimam tablete za alergiju. Alergija mi se se znala pojaviti samo kada popijem neko alkoholno pie (kada se zakiseli organizam). Meutim otkada uzimam ulje, alegije gotovo da viae uope nema, ak i kada popijem koje pivo.....Tako da definitivno lije i :)

okt 2014.

Nisam znao gdje postavit pitanje pa ako mo~e ovdje... (mo~da bi bilo dobro napravit temu pitanja/odgovori) Jel zna netko kako djeluje ulje kanabisa na zgruaavanje krvi? Ocu je pukao ir na ~elucu, a uzima ulje pa me strah da ne bi krvario joa ja e.
StipeZMAJ

okt 2014.

Ne razrjedjuje krv ;) Bilo je pitanja i nekih istrazivanja dal cannabis pospjesuje zgrusavanje krvi i tak to....neka istrazivanja vele da da, a neka da ne.(Zbog krvnih ugrusaka i mozdanog...)

okt 2014.

Kolega gorguc ja nastojim svakidan popiti ujutro upodne i prije ve ere ulje gospine trave ili kantariona neki preporu uju poslje doze ulja kanabisa ~licu kokosovog ili bademovog ulja i obavezno veliku aau vode na kraju to ulje u ~lici obla~e sluzoko~u ~eludca a ulje konoplje se polako sisa dase razredi slinom i silazi u ~eludac i tanko crijevo gdje se preko krvi prenosi do tumora svaki tumor je dobro prokrvljen ~ilama i zato i raste a THC ga ubija i zaustavlja rast i nakon du~e konzumacije ga THC ubije. IZLJE ENI GA TRO`E I DALJE PREVENCIJE RADI DASE NE POVRATI ako to piae u genima. Edit: Gorguc mislim da na taj puknuti ir da bi uz ova ulja bilo dobro popiti i po malu ajnu ~li icu farmaceutske sode bikarbone bez aluminija da malo alkalizira ~eludac i smnji PH kiselost u ~eludcu koja i podpoma~e razvoju ira. }li icu sode popiti i zaliti sa dva dece vode i kad podrigne odmah su manje muke. izbaciti iz prehrane slatko, kavu i pivo te mineralnu vodu i gazirana pia. Koristi opciju "Edit" Mod. z&n
kokomarinAMBASADOR

okt 2014.

Pa mene zanima neuroboy koliko dugo uzimas oralno kantariolovo ulje i kako ti se cini? Ja skoro svake godine napravim litru. Sada su cvitovi suhi i masni,a liti se bere dok su latice zute i otkupljuje se ko i smilje. Prije je u mom kraju bila rijetka a sad se pojavljuje ko korov po poljima,meni jedna od drazih biljaka zbog lipote cvita. Prvi put cujem za oralno pa me zanima jer djeluje mi prearomatizirano da bi bilo ugodnog okusa.

okt 2014.

Kolega to je jedno od naj zdravijih ulja koja bi svaka kuna apoteka trebala imati.U biti to nije ulje nego je macerat gospina trava u istom hladno presanom maslinovom ulju kako danas zovu Ekstra djevi anskom ulju. Macerat gospine trave se radi krajem kolovoza kad gospina trava po ne cvjetati i upotrebljavaju se samo latice cvijeta koje i daju boju i ljekovitost ulju koje se dr~i 40 dana na suncu i filtrira.Koliko e biti aromatizirano ovisi o sorti masline. Ja kupujem na poznato ulje iz okolice Splita iz Istre i sa otoka Cresa i ovo iz Istre od njihove sorte oblica mi ima naj bolju aromu ali je 90kn litra,Cresko ekstra djevi ansko 80kn a Splitsko 70 mo~da i cijena ka~e neato. Moja ~ena komercijalno uzgaja viae vrsta ljekovitog bilja pa tako i gospinu travu ili ti kantarion. Jedina mana ulja kantariona ato se djelovi tijela koji su namazani uljem nesmiju se izlagati suncu jer je hipericin foto senzibilan pa ostaju crvene fleke po tijelu. HIPERICIN JE GLAVNI SASTOJAK KANTARIONA Kantarionovo ulje lije i viae vrsta gljivica i oralno i lokalno ak i one koje farmaceuti nemogu :dada

okt 2014.

Pozdrav novi sam na forum :) Imam pitanje za vas malo starije i iskusnije :) Ovako pusim marihuanu ima godinu dana meni je 20 godina. E sad pre neki dan mi se desilo nesto prvi put u zivotu izasao sam na kafu i krenuo da popusim dzoint i nakon pusanje jedno 10-20min odjednom sam osetio nagli umor u nogama, oci mi se zaklapaju, tjelo mi gori koda imam temapraturu 39-40, i imam osecaj da cu da panem u nesvest :) i to mi se opt desava 3-4dana za redom i traje oko sat-dva. prvi put je bio najgori... E do cega to moze da bude i kako da to sredim jel se desavalo to nekome? Hvala edit: da dodam u ovih god me svaki put fino smirila bolilo me uvo za sve uzivao smijao se itd... znaci extra a ovo od neki dan je stvarno izgledalo za*ebano imao sam osecaj da ocima pomeram stvari po sobi kad sam legao...
Big HeadPOZNAVALAC

dec 2014.

Dosta toga znam o marihuani, puno sam citao, ali nigde ne mogu da nadjem zasto se suse usta prilikom konzumiranja? Ako vec ima odgovor na ovo pitanje ja se izvinjavam, ali stvarno ne mogu naci odgovor. :D

dec 2014.

u pljuva noj ~lezdi se nalaze i CB1 i CB2 receptori za kanabinoide i tu se neato deaava , otprilike zbog toga , guglaj brate slobodno ...

jun 2018.

Nakon nekoliko dimova osjetio sam da mi se tijelo lagano opuata i taj osjeaj se vremenom samo poja avao. Stvari oko mene su blago usporene (bar tako osjeajam), a mo zapa~anja je poveana. Kada konzumiram travu smiren sam, nemam znojenja (mada imam problema s tim u svakodnevnici), apetit mi je povean, esto se smijem, misli slobodno lutaju. :joint2:
hazeriZMAJ

jun 2018.

Ekipa ima slicna iskustva sa "ulicnom ganjom"..kazu da ih ubije umor kroz pol sata...

jun 2018.

Ja dugo ve tragam za takvim ne im, dok npr ju e adim nevills haze crossan sa amnezijom (boga pitaj ata je to ispalo, kolega neato muko), ja otiaao u istom trenu spavati, tako mi je veinom kod sativ uga, to neke uspali, puni su energije imaju onaj jiggili efekat, smiju se, u~ivaju, mene osobno sativa ukuca, zna i ne znam za sebe, dok indiku mogu puaiti, i nju samo favotirizam, ne znam, kod mene je skroz obrnuto djelovanje... Dok sam koristio sativex sprej sa receptom, isto veliki postotak vu e na sativu, 2 naapricam na jezik, nakon 20 minuta, mene nema viae, isto tako kod sorte Bedrocan (Sativa L. Affina) koju sam na recept dobivao na samom po etku, pa prestao jer mi nikako ne paae taj high.. Prije jesam mogao, dok sam bio mlai, ali sve ato sam stariji.. ono doea umoran kui sa posla.. molim boga malo mira imati, tako da sative izbjegavam kada radim, i kada nisam odmoran...
hazeriZMAJ

jun 2018.

Pusio sam ja tu "ulicnu"...bas iz razloga sto "uspava,umori za pol sata"...al druze,nije to "taj umor"..to je vise da te onako omami kao da si popio lose vino..nema tu gusta,price niti Trave:)klasika budave,neskladistene Vutre..

jun 2018.

Nisam mislio na tu uli arku, ve na taj feeling ato si opisao, no kako god, sakupljam sebi listu cbd sorti za zimu, od kojih u raditi bubble hash, griega cbd je svakako na listi, nadam se e biti ono na ato ciljam ako bog da.. ili mo~da cbd indica mix od cbd crew-a, vidjet u joa, malo haaa napravit, malo balzama/kremicu kojakvu, pa to ovako uve e kada doletim kui, nama~ea miaie malo, ovamo zavaria frulicu, i ili mili..

jun 2018.

nesto slicno, liberty h. prvih sat i nesto ok, ok i kasnije ako imam drustvo, ali kad sam sam i mozda preteram, krevet, ali ne spavam, nego ludilo glave i tela, ona drhtavica :D i daljinski i samo saltam kanale. neki dan nisam mogao cigar da smotam koliko su mi se tresle ruke, tek iz treceg pokusaja, a 50/50 hibrid! LEDILO od strejna!!!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se