LEGACY
Video - Kako da uradite Ulje u Kucnim Uslovima :)
30 odgovora2,919 pregleda
Denis1
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
Denis1ISTRAŽIVAČ
apr 2013.
apr 2013.#1
Pozdrav,odlucio sam ponovo da uradim video za svi oni sta zelje da urade ulje..
http://www.youtube.com/watch?v=BNTGY-DQjMg
Nadam se da ovaj klip ce bude od velika pomoc svima :)
Svi koji sta imaju pitanja oko ulja,molim vas svima da pitate u ovog temu..
Sve je ista procedura kao i Rick Simpson kako kaze,samo Rick kaze da treba od 1h do 24h ulje da sjedi kraj peci na toplom dok alcohol ne isparuje..
Ja od moje Iskustve mislim da je to kratak period i da ulje treba da sjedi od 48-72h kraj pecke i polako polako da isparuje Alcohol,bolje je alcohol da isparuje polako polako nego Naglo, i tad je ulje gotovo za konzumacije..
grga77
AMBASADOR3.329 REP52%
→ Legenda
grga77AMBASADOR
apr 2013.
apr 2013.#4
daj mi reci ovo tvoje kuhalo za rizu kolko ima litara i ak se smije znat koliko kod vas u M dojde isopropilni alkohol 1l ovo drugo mi je sve jasno i ja se pripremam radit ulje kad mi zavrsi grow pa me zanima cisto informacijski, ak mi nebude sta jasno budem pitao iako sam vec sve dobro proucio al od viska znanja glava ne boli....
Denis1
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
Denis1ISTRAŽIVAČ
apr 2013.
apr 2013.#5
Kuhalo je rice cooker i je od 4,5 litara, tako da jednom stavljam oko 4l, pa kad to isparuje tad ponovo bacim ostaljo i to je to :)
Izopropilni alcohol,uzimam direktno iz fabrike Alcaloid,nije to problem nikakav :)
Pozdrav..
herb oil
ENTUZIJASTA436 REP59%
→ Poznavalac
herb oilENTUZIJASTA
apr 2013.
apr 2013.#6
koliko prvu fazu drzis zelenilo u alkoholu? par sati ili preko noci ili dan dva? prije cijedjenja i kuhanja?
znaci po tebi ova zadnja faza drzanja ulja na toplom bi trebala biti ne par sati vec i duze?
thanks.
meni ulje primjetija sam bude malo ali malo rijedje od tvog u sprici, a u zdjelici bude tvrdo ko karamela, moram ga grijat da uzmem sa zdjelice
Denis1
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
Denis1ISTRAŽIVAČ
apr 2013.
apr 2013.#8
Ko je rekao da treba da treba da se drze biljke u alcoholu par sati ili vise od to ?? ko to kaze,gde to si vidio ?
Kad stavis biljke u alcohol dovojlno je 3-5 minuta da to udaris i kraj,i tad alcohol prebacis u drugu posudu,i ponovo bacis ostalji 4l alcohol i ponovo udaris biljke 3-5 min i to je to od prve faze,sa prvi put vadis od biljke oko 70 % od Thc-om,a kad to ponovo uradis drugi put jos oko 30 %..
Da tako je definitivno,par sati nije dovoljno za da isparuje alcohol iz ulja 100 %,, stavite to od 48-72 sati,pa videte ce da i ukus ulja ce da se promjeni,tad ce bude 100 % samo ulje prijatelju :)
Mozda tebi je rijedje zasto ili pred vrijeme to si vadio dok se kuhalo,ili kvalitet biljke nije ti bio Bas OK :)
Ali ako si vec uradio ulje,moja preporuka je ponovo da stavis kraj pecke i da ostavis da isparuje Skros Alcohol..
Pozdrav..
nike nike
ISTRAŽIVAČ182 REP88%
→ Entuzijasta
nike nikeISTRAŽIVAČ
jun 2013.
jun 2013.#13
pozdrav svima, s obzirom da sam novi ovdje, i jednostavno mi je nemoguce pretrazit sve i prelistat sve, pitat cu..
prica je klasicna, karcinom u obitelji, zelim pomoc voljenoj osobi. Odlucili smo se probat ulje i u principu mi je sve jasno i za koji dan ili tjedan cu imat ulje, doduse od kupljene sirovine umjesto od uzgojene jer fali vremena (kao i svima). Sva sreca da imam iskustva, dobre veze i poznanstva pa znam sta kupujem :-D
E sad, jel netko zna kad se napokon napravi ulje, kako bi se mogao testirat postotak THC-a u njemu. Taj info nisam nigdje pronasao.
I od puno prica s ulice i procitanih postova nisam uspio pronac nikog ko se izljecio od karcinoma, a da ga osobno poznam ili bar da je frend od frenda, da se mit ne prosiri previse. Zanima me dal itko ovdje poznaje OSOBNO osobu koja je izljecila karcinom (ili bilo koji oblik tumora).
Ako bude sve po planu.. imat cemo ovdje jos jedan "dnevnik", nadam se sa sretnim ishodom.
apr 2013.
1 / 16
apr 2013.
jul 2013.