VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaBiomix kapsule
LEGACY

Biomix kapsule

258 odgovora24,272 pregleda
hazeriZMAJ

jul 2018.

Postovanje ekipa; Unazad dvije godine je clan napisao jedan odlican post o biodostupnosti kanabinoida u nasem tijelu prilikom uzimanja ulja preko izradenih Biomix kapsula.Isto tako je detaljno sve objasnio oko same izrade,konzumacije i samih benefita njih samih u borbi protiv teskih oboljenja kao i odrzavanju tijela.Taj post je; https://www.vutra.org/threads/herbal-bobs-medical-lounge.15900/ Kao i post od nasih uvazenih clanova koji se nebi trebao zapostaviti; https://www.vutra.org/threads/bioloska-dostupnost-kanabioida-na-osnovu-metode-konzumacije.18398/ Sam postupak izrade baze,materije za punjenje u kapsule je objasnjen; https://www.vutra.org/threads/herbal-bobs-medical-lounge.15900/post-459076 Vec duze vrijeme razmisljam o tome kako se malo ili dosta rastrkano po temama raspravlja o Biomix kapsulama pa sam si dao truda otvoriti jedan post o iskustvima ljudi koji iste koriste u ljecenjima raznih tegoba.Mislim da nije lose imati temu samo o kapsulama i cijeloj paleti iskustva,izrade,sorti,raznih ulja,dodataka.Dosta je to nova stvar i svi mi jos istrazujemo.Zato su dvije glave pametnije od jedne,a 100 glava cuda rade. Moje iskustvo sa Biomix-om pocinje unazad malo manje od godine dana.Dovoljno da mi promijeni zivot na bolje.Koristim CBD kapsule preko dana,a kapsule izradene od RSO ulja prije spavanja.Necu previse duljiti.Kvaliteta zivota,zdravlje,komunikacija,usredotocenost i sami osjecaji su iz temelja promijenjeni.Mjenja svijest i daje snagu za ici dalje. Sama izrada kapsula je jednostavna,a opet mozes kombinirati sto stvari sa sto razlicitih velicina.E zato sam otvorio temu.Da ucimo od iskustva drugih.Npr.ml terpena koji se treba stavljati u kapsule je 25 eura.Jeftinija sema je umociti 10-ak grama trave u maslinovo ulje,drzati mjesec dana i imati svoje uzgojene trpene.To je jedna caka,a ima ih jako puno. Staviti cu samo slike zadnje izrade gdje sam u kapsule stavio strain Candida,Y griega CBD,Shark shock CBD.Posto ne saljem ulje na analizu idem po osjecaju tako da sam neku zlatnu sredinu nasao u 45 kapsula-1ml ulja..kod RSO kapsula je 30 kapsula-1 ml ulja.Ali...svako ima neku drugaciju semu izrade i volio bi da to sa vremenom dijelimo i ucimo:respect: 223418ovako radim bazu.Samo zagrijem vodu,dodam kokosovog ulja i cbd ulja.. 223419napravim bazu,ugasim grijanje,na ugrijanu keramiku dodam lecitin koji dobro izmjesam.Nakon dok sve bude kompaktno dodam maslinovo ulje u kolicini koja mi je potrebna.Etericna ulja nisam do sada stavljao. 223420sve izmjesam dobro i jos sa spricom 10-ak minuta vadim,vracam. 223422nakon toga sve u zamrzivac 223425nakon 24 sata punjenje 223423223421i to je to U nadi djeljenja iskustva,edukacije :respect:

jul 2018.

Ja se nakanjujem vec dobrih godinu dana da pocnem sa kapsulama i nikako al aj mozda me ova tema pokrene ;)

jul 2018.

too Haz, edukacije i rasprave nikad dosta ! hvala i samo rokaj dalje :)

jul 2018.

:thumb::clap::
BluehawkAMBASADOR

jul 2018.

Nemam iskustva trenutno ali se nadam da cu isprobati i zaista podrzavam ovu temu jer i meni je sve to jos uvijek "novo" koliko god iz dana u dan citam i ucim, ipak najvise volim iskustva drugih ljudi u odredenom podrucju.

jul 2018.

Kako god da okrenea, jeftinije proea, u `vicarskoj pakovanje bio kapsula ( u kojima je samo cbd) koata preko 30 eura, zna i ovo je vrlo dobra stvar, pogotovo za one koji nisu financijski u mogunosti si to priuatiti, mogu si sami napraviti, hvala ti za recept hazeri, budem probal uskoro, samo tragam joa uvijek za kapsulama.. Morat u vidjet da nema u apoteci za kupiti, ili barem na amazonu.. Gdje ti svoje nabavljaa?

jul 2018.

Koliko imaju cbd-a te kapsule iz CH?

jul 2018.

0,8 mg po kapsuli, neke imaju i manje @mario339 Ovo sto sam ja naletio na jednom atandu su iz Slovenije, be-hempy.si ako se ne varam..

jul 2018.

Bravo Haz na ideji za temu :clap:::clap:::thumb:.Biomix kapsule su budu nost i ato nas je viae da piaemo i pri amo o svojim iskustvima to bolje :thumb: Postoje punja i za kapsule i cijela aparatura ali ja ih punim "ru no" jednu po jednu radi preciznijeg doziranja.Kad uhvatia ruku ide to dosta brzo. Joa jedna dobra stvar kod kapsula je ato mo~ea vrlo jednostavno korigirat dozu koja ti odgovara. Kapsule dr~im u fri~ideru mada nije naophodno ali kad je dosta vrue a u njima je tekuina onda mo~e do do curenja i naulje se sve ostale kapsule u posudici.Dr~anjem u fri~ideru ste rijeaili tu tegobu. 223494 Kapsule se mogu naru it vrlo jednostavno i dou vam na kunu adresu.Ne znam je li dozvoljeno reklamiranje :zvezda:: ali ja san svoje naaao kod ove firme. 223496
hazeriZMAJ

jul 2018.

Imas preko Wisha za 10 eura 1000 komada 00 velicine,a imas i veganske po ljekarnama..ja sam jedno vrijeme kupovao preko firme koju prporucuje Ranca i ok su:thumb: Kamilica bro..probo sam...ove nase Biomix kapsule su ipak tvojih ruku dijelo.Ujutro zena probala ovu novu turu..ocistila stan tri puta,kad sam doso sa posla sve se blistalo:D:D:thumb: Evo dosle i bocice za pakovanje,narucio preko ljekarne 10 kom..4 eura..223519 Evo jedan dobar podatak; Bioraspolozivost kanabidoida je niza kad se uzima na prazan zeludac ili "praznu jetru".Zato je uvijek dobro uzeti zlicu kokosovog ulja prije uzimanja kapsula.Tada jetra bude "zauzeta"i bioraspolozivost je puno veca.Ja tako ne radim ali moja zena to radi pod "obavezno". Da se osvrnem na zadnju turu kapsula.Mjesao sam tri razlicita CBD ulja i do sada se pokazalo kao pun pogodak.Rade fino,opustenosti fokusiranost na nivou..bas kako treba.Sad radim na tome da uzgojim dobru CBD sortu(Candida u ovom slucaju) i pomjesam je sa jednom laksom verzijom indica hibrida(10-12%).Pa bi gledao po kolicini napraviti 2-1 na strani cbd-a..jos racunam.Ako ima ko koju pametnu:respect:
hazeriZMAJ

jul 2018.

Odlicno Cill:respect:.istog sam misljenja mada zena ne podrzava takav stav.Ali ok,svako sebi zna najbolje:thumb:Tu i je car Biomix-a..sam ga doziras i prilagodavas svojoj boljki i zivotu.Uz sve to se ustedi puno ulja. Dosta dobar clanak o nosecim uljima..ako sam nesto krivo shvatio u clanku nek me neko ispravi:thumb: http://blog.sonomechanics.com/blog/the-role-of-carrier-oils-in-water-soluble-cbd-and-thc-formulations
hazeriZMAJ

jul 2018.

Evo jedne od ideja...gledao sam kako da punim kapsule,a da mi nije pretesko.Dok ne kupim masinicu za punjenje(25 eura)punim ovako.Imam spuzvu koju sam sa skaricama izbusio rupice i tu turam kapsule.Jucer tako napunio 200 komada.. Zena natakne.. 223628 ..a ja napunim.. 223629 :respect:neko probusi rupe u drvu,neko puni jednu po jednu...bitno je naci najlaksu metodu.

jul 2018.

stiropor ili stirodur jos bolji za takvo nesto ;)
formZMAJ

jul 2018.

Evo joa jedne ideje...klju ekom se napunjene kapsule lagano izguraju van.223632223633223634
hazeriZMAJ

jul 2018.

Puno jednostavnije sa spuvom,probo sa stiroporom...ovdje je puno fleksibilnije:thumb::thumb:

jul 2018.

@form Ovo je ipak punjenje sa stilom :thumb::clap:::clap::
formZMAJ

jul 2018.

Fensi-amensi:D
hazeriZMAJ

jul 2018.

Evo jedan video... WNqznQJIlr8
RAOZA.ZMAJ

jul 2018.

@hazeri svaka ast na temi @Rancero kako da ne budunost je ali ne bi reko da e farmacija ovolika prirodna bogatstva stavljati na tr~iate njima je hemija profit a ovo svi mogu napravit, jer kako itam ovakav biomix je za sve ato treba ovjeku za odr~avanje organizma od glave do pete. @CilI da te usput pitam koristio bi konopljino ulje, maslinovo i kokosovo ulje, ata da dodam od lecitina i eteri na ulja? Eh koliko ega trebam dodat od kokosovo konopljinog maslinovo ulja koji omjer i eteri na ulja i lecitina? Htjeo sam ujutro pre doru ka biomix cbd 1 uzet, i nave er cbd +rso? Ne bolujem niata ve samo zbog odr~avanje zdravlja Zna i dodam cbd ulje pa ga razgrijem pa ostala ulja isto tako uvijek po 1ulje dodam mijeaam pa drugog pa mijeaam i na kraju punim Treba 1 tema isto koliko ml po kila~i i godinama treba uzet biomixa poato je druk ije za odrasle a druga ije za djecu i bebe. Zna i biomix je za sve osim za rak jetre tu treba po rso metodi?
RAOZA.ZMAJ

jul 2018.

.

jul 2018.

Evo da se prikljucim 500 mg cba-a i 70 thc-a u 30 kapsula namijenjemih za 10 dana nakon toga poduplavam dozu dok ne dodjem do one koja mi bude najbolje odgovarala 223870
hazeriZMAJ

jul 2018.

@mario339 Sretan sam sto te tema potaknula na izradu kapsula:respect:
RAOZA.ZMAJ

jul 2018.

@CilI hvala do neba :)
hazeriZMAJ

avg 2018.

Ekipa,dvoumim se oko jedne dileme i nikako da odlucim..zato sam se eto obratio vama u nadi boljeg rijesenja.Naime,imam u planu rokati jedna cbd grow sa ciljem dobivanja cbd-thc Biomix-a u omjeru 2-1 i tu sad nisam pametan.Dali da sadim sorte koje su vec "iskrizane"da krajnji rezultat bude 2-1 na strani cbd-a ili da uzgojim ciste cbd sorte(Candida,Dinamed..),uz njih dvije thc bombe pa nakon sto skuham ulje sam narpravim omjere za Biomix kapsule 2-1?Nekako sam vise za ovu drugu soluciju i u slucaju krajne kvalitete i kvantitete..e sad dali sam u pravu? Ako o ima kakvo iskustvo,saznanja..:respect::thumb::thumb: Edit; Nasao sam dva straina..kama kush cbdKanabia seeds i jos jednu purple kush cbd sa omjesrom 2-1..Neznam kako radi Critical cure cbd @Blader jer su info o njemu svuda drukcije..neki kazu da ima za 3,4% vise cbd-a dok drugi to pripisuju thc-u...kako god,Candida i Dinamed su cisti cbd..20-1..ima i Canatonic,Cbd critical mass...neznam,nadam se nekom iskustvu..
BluehawkAMBASADOR

avg 2018.

Ako imas mogucnosti uzgoji i jednu i drugu opciju pa onda njih pomjesaj...tu ne mozes fulat :thumb:

avg 2018.

A sto ne bi uzeo charlottes web naprimjer, i neku tesku indiku, recimo nova og, jos i ona ima 6% cbda, i tako mix uradio Ovde imas fin info https://greencamp.com/high-cbd-strains/
hazeriZMAJ

avg 2018.

Treba mi sorta sa sto vecim udio cbd-a..Candida navodno ima najvise..20-ak %,nakon nje ide Dinamed 15-18%.Thc mi tu nije bitan jer ga imam.. Candidu ulje sam probao i radi odlicno..sa 20% cbd volio bi toj Candidi nadodati 4,5% thc..ne vise.Tako da imam smjesu sa 20% cbd-a i 5,6% thc..to mi je krajni cilja.Saditi sorte koje su napravljene 2-1 u korist cbd-a..neznam,mislim da cu vise kvalitete dobiti na ovaj gore opisani nacin:thumb:

avg 2018.

Probaj od dutch passion charlottes angel, ili od sin city medicinal glue (gorilla glue #4 x ACDC)
hazeriZMAJ

avg 2018.

Da,da..Charlote sam vec proucio..to je to:thumb:::volimj:: Sin city proucavam:sun2::watch: To bestija..toooo:rasta:
revolutionAMBASADOR

avg 2018.

evo zanimljivih strainova : https://www.aceseeds.org/en/earlybubbahash.html https://www.aceseeds.org/en/libanostd.html Preporuka.obratite paznju na kanabinoidni profil :D
hazeriZMAJ

avg 2018.

Jesu,zbilja jesu.Imam Bubbu kusha sada imam u satoru,ova tvoja zanimljiva sorta:thumb:Problem je sto je nas hobi jos uvijek ilegalan nazalost pa ne mozemo da sadimo vise od 3-6 biljaka i tu se trebamo "stisnuti"sa sortama pa ipak trazim provijerene stvari kao sto je Candida;):thumb: Nadovezao bi da su i terpeni isto tako bitni:):) Gledao sam danas sorte od Medical marijuana genetics..E to je nesto sto trazim,da ima snagu,da mogu mjesati i dobiti kvalitetu,jaci postotak...tako da Candida,Green doctor,Citical cure cbd(vejp)...to ulazi u uzi krug,a thc..he,he..kushevi(Kosher;)),M.K.Ultra,La confindental,Pakistan,N.L...to je to..pa sve fino izmjesati:thumb:
McNestoAMBASADOR

avg 2018.

Bravo @hazeri za temu taman lovim po forumu sve biomix kapsulam i onda ju ti otvoria:respect:. He he niata bez ~ena ;)
hazeriZMAJ

avg 2018.

Cill...dali tu mislis na 10 kapi sveukupno od recimo 5 vrsta etericnih ulja ili od svakog ulja 10 kapi? @CilI :thumb:
BluehawkAMBASADOR

avg 2018.

Zajedno se doda oko 10 kapi

avg 2018.

sveukupno 10 tak kapi ulja ja kad sam radio biomix kapsule pomjesam gore navedena eterican ulja u jednakim omjerima tipa svakog po 1 ml i onda od te mjesavine dodajem desetak kapi u biomix smjesu tako mi se cini naj ravnomjernije podjeljeno ...

avg 2018.

Imaju promo na sorte, bas fino pojeftinile, poslat cu ti link na privat gdje uzeti, tj gdje ja kupujem inace..
hazeriZMAJ

avg 2018.

228514
bosccoAMBASADOR

avg 2018.

Evo jedan link na tu temu koji se mi svia: http://www.badkatscannapharm.com/rso-feco-liposomal-encapsulation

avg 2018.

....
McNestoAMBASADOR

avg 2018.

Eto ljudi sakupio sam sve za svoje prve biomix kapsule i poato cbd biljke joa rastu idem na ove ve ernje kapsule za spavanje. Sad me zanima da li kad se sve zamjeaa i smrzne mo~e li se to ulje naknadno poja avati tj.razrjeivati. Jer ne znam kako e djelovati te kapsule na mene . Tako da bi ja napunio jednu kapsulu isprobao i ako kaj treba nadoraditi drugi dan bi to odradio. Sad vjerujem da sve treba opet zagrijati i onda dodat kaj treba ali ne znam dali treba sve opet na smrzavanje i koliko puta bi se eventualno taj postupak mogao ponoviti.
hazeriZMAJ

avg 2018.

Jedino sto mozes je puniti kapsule u razlicitim omjerima od 0.1 do 0.9 ml i tu odredivati dozu koja ti je potrebna.Ulja naknadno dodavati nema smisla nakon cijelog postupka smrzavanja kojem znamo cemu sluzi.A sluzi tome da se sa lecitinom i ostalim komponentama sve fino poveze i bude pravi ljek.Zato ubuduce npr imas 10 ml ulja...uzmi 1 ml,odredi npr 20 kapsula i probaj.Druga sema je ispravnija,a to je mjerenje u miligramima pojedine komponente..bilo cbd ili thc.Moras znati postotak ulja...ako neznas gledas okvirno da je 50-60% sto je 500 ili 600 mg thc-a.Napravis od ml 20 kapsula i dobijes 25,30 mg po kapsuli...Znaci,naci dozu u miligramima koja ti odgovara;)Uz to je bitno znati omjere nosecih ulja i lecitina.Malo prouci osnovni omjer od 135 ml za 10 ml ulja i to podjeli na taj 1,2 ml za probu.Isto tako imas protokol u mg za pojedinu dob covijeka,kilazu..sve su to trenutno neke "smjernice" ali se mozes dobro snaci;) Ista stvar.Mozes mjesati sa thc-om i napraviti vrhunske omjere za dnevnu i nocnu uporabu:thumb: A nije lose ni procitati druga razmisljanja.. https://www.420magazine.com/community/threads/biobombs-cannabis-oil-with-a-kick.356122/

sep 2018.

Pozdrav svima na forumu, Planiram praviti BioMix kapsule za majku, koja je onkoloski bolesnik, kolorektalni kancer, nosi ileostomu, iscitah dosta postova na ovu temu, ali ono sto bih jos pitao je i koje kapsule se koriste (data je velicina 00), posto koliko vidim postoje gastro-rezistentne ( apsorpcija pocinje u crevima ) i one koje se rastvaraju u zelucu. Da li to igra neku ulogu u pravljenju BioMix kapsula?

sep 2018.

Hvala Cill na brzom odgovoru.
hazeriZMAJ

sep 2018.

wnwl8mxCK2E
hazeriZMAJ

sep 2018.

tvjw6fg69xQ "Buduci da ne postujem pravila,znam pravila prije nego ih prekrsim":)
hazeriZMAJ

okt 2018.

https://www.420magazine.com/community/threads/sweetsues-cannabis-oil-study-hall.273147/page-231 Ameri se isto bave Biomixom zadnje dvije godine sa jako dobrim povratnim informacijama o ljecenju...isto zanimljivo za procitati kako oni razmisljaju i rade protokole:thumb:
Volim_znatiPOZNAVALAC

okt 2018.

Pozdrav ekipa, imam pitanje u vezi izrade biomix kapsula. Napravio sam ulje ali je efekt high, a ja bi zelio da ima sedativniji ucinak(za noc). Sad sam racunao naruciti 99% cbd, lecitin, terpene i napraviti biomix. Koju vrstu terpena izabrati a da djeluje sto umirujuce? I koji omjer cbd-a u odnosu na rso staviti?
McNestoAMBASADOR

okt 2018.

Nisam nigdje naaao na forumu a poato je vezano uz biomix zanima me dali bi bilo ok dodati u biomix ulje crnog kima. On navodno rijeaava probleme s alergijama. Kupovao sam kapsule tog crnog kima ali naravno da se nije pilo redovito tako da i nije bilo nekog efekta a poato vidim da se kod mene doma biomix redovito uzima i ne zaboravlja ga se popiti ja bi dodao i to ulje. Tako da uz ovo korisno ato nudi biomix mislim da bi samo nadogradio tu dobrobit ili ne...?
hazeriZMAJ

okt 2018.

Sa nekih 30-ak mililitra u osnovnom protokolu od 135 ml...to bi bilo ok zajedno sa 30 kokosovog i 30 konopljinog,maslinovog:thumb:Lecitin ne zaboravi..25 ml.. Onu koja je izvuceno od biljke indica Ako imas 50% thc ulje onda 5 ml thc,1 ml cbd...sasvim pristojno:thumb:I cbd da je 50-ak %...
Volim_znatiPOZNAVALAC

dec 2018.

Je li ulje ima slabiji psihoaktivni ucinak kad se zaobie jetra kao u biomix kapsulama?

dec 2018.

da u vecinu slucajeva je psihoaktivni ucinak znatno smanjen postoje primjeri iz prakse koji pokazuju obrnuto tj da ima psihoaktivnog ucinka podosta ali kao sto rekoh kod vecine je taj ucinak smanjen
UdovicaISTRAŽIVAČ

dec 2018.

Dali ove biomix kapsule djeluju isto kao i ulje . Ili ima neke razlike. Pricitala sam da ne djeluju za jetru. Slucaj mi je na gusteraci sa lucenjima prema jetri.

dec 2018.

licetin u biomix kapsulama stiti ulje i ostale sastojke od devastiranja od strane zelucane kiseline i takoder takovom pripremom kapsula se postize absorbcija sastojaka preko limfnog sistema i postepeno se otpustaju aktivni sastojci pa je i zato smanjena psihoaktivnost thc-a ali je pojacana bioloska dostupnost kanabinoida ondnosno kolicina kanabinoida koje tijelo moze uzeti u sebe prije nego sto izbaci sve van kod uzimanja ulja bioloska dostupnost je 30 tak posto a kod kapsula oko 90 posto ,kod uzimanja ulja dosta kanabinoida se izgubi i unisti probavom ,dosta ih zapne u jetri kao filteru i ostanu tamo sto je dobro za ljecenje same jetre ali odmaze kad pokusavamo plasirat kanabinoid drugdje sa limfnim sistemomo dopiremo dalje i preciznije do zarista bolesti i ostatka metastaza itd
UdovicaISTRAŽIVAČ

dec 2018.

Ne znam zaato mi se brisu poruke , pa nemogu poslati privatnu poruku nikome .
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

Iz prethodno iznetog, vidim da ako se u RSO ulje dodaju lecitin, ulja od kanabisa i kokosa, to isto ulje postaje dvaput "kvalitetnije"...Takav mix mo~e se koristiti i iz aprica ? Zaato se insistira na kapsulama?

jan 2019.

zato sto je dosta tekucije od ulja te je u samim kapsulama lakse dozirat
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

WEEDetix, hvala na odgovorima...Hajde molim te napiai procentualno, koli inu masnoa koje se dodaju ulju...Da neka~em " formulu " biomix ulja..

jan 2019.

- lagano zagrijati (kolicina ulja cbd ili thc ili zajedno ovisno o potrebama ljecenja ) + 25ml carrier ulja po izboru i dobro promijeaati = dobijemo 35ml BioMix baze - bazi dodati 75ml carrier ulja + 25ml suncokretovog lecitina = dobijemo 135ml BioMix terapije - dodati po 5 kapi od svakog eteri nog ulja (Kopaiba, Limunska trava, Lavanda, Slatka naran a) - zamrznuti na 24 sata nakon ega je spremno za punjenje u kapsule
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

WEEDetix...Dakle kreemo sa 10 ml rso ulja + 25 ml maslinovog i dobijemo 35 ml koje zovemo BioMix baza...U bazu dodajemo 75 ml kokosovog ulja + 25 ml suncokratovog lecitina, i dobijamo 135 ml BioMix terapije..Posle dodamo i eteri na ulja...Da li sam pogodio? :zvezda:::)Oprosti ato sam ponovio tvoje re i, pa sam "preveo" na na in dostupan nama po etnicima..

jan 2019.

to no :thumb:
iLakiISTRAŽIVAČ

jan 2019.

Ne znam da li je prava tema sa obzirom da pri ate o li noj izradi ali vidim na net su dostupne cbd kapsule pa me interesuje koliko je to sigurno naru iti zbog carine i slicno, ima ak i thc ulja i mislim da sve aalju..

jan 2019.

cbd je legalan u svim zemljama jel nije psihoaktivan ako su kapsule samo cba od kanabinoida onda je to uredu prolazi granicu za thc nije legalan to da prode ti je jedno veliko Mozda?
BluehawkAMBASADOR

jan 2019.

Salju svi svasta al pitanje je hoce li doc do tebe. Moguce je da hoce, al moguce je i da imas problema, a i pitanje je kvalitete...najbolje ti je sam uzgojit i sam si napravit lijek, onda si 100% siguran u kvalitetu, a sve ti je objasnjeno na forumu, samo citas i pratis upute...govorim o tim THC kapsulama. CBD je legalan i tu nema problema
ShizISTRAŽIVAČ

jan 2019.

Pozdrav, Zanima me koja je razlika u koriatenju CCO i RSO pri spravljanju Biomix kapsula, da li je u inak isti ili je bolje koristiti CCO? I gdje nabavljate Kopaiba eteri no ulje? Mo~e neka zamjena za to?
BluehawkAMBASADOR

jan 2019.

Cco i rso je jedno te isto drugaciji naziv samo Cannabis concetrate oil i Rick Simpson oil. Onda u kanabis ulje dodajes ostala ulja za biomix kapsule. Etericna ulja mozes na terra organica narucit.
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

Spremam se da pravim biomix kapsule, ali od sveg potrebnog materijala, samo kapsule nemogu da naem..( u srbiji ) .Koliko su te ~elatinozne kapsule bitne u celoj pri i? Da li bi biomix smesa, delovala jednako i bez kapsula? Onako iz aprica?
BluehawkAMBASADOR

jan 2019.

Nebitne su za samo djelovanje mogu biti bilo kakve, to je samo radi lakseg doziranja i unosenja u organizam.
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

Najnovija informacija za mene je da se od sativa NE pravi ulje ??? Hajte molim vas, malo objaanjenje zbog ega..Ina e moja sativa je hibrid La SAGE cbd sa oko 11% cbd i 13,7% thc-a...60% sativa.....U njenom opisu ak piae da je odli na za extrakciju...:zvezda::
BluehawkAMBASADOR

jan 2019.

@stile64 od sativa se ne radi ulje zato jer su one "dizalice" a za ljecenje je bolje odmaranje, spavanje, hrana, znaci indica. Sative se dodaju za dnevno ulje vise, a ne za nocno da ne mozes spavat...ali svejedno ima ljekovito djelovanje. Uglavnom prije sadnje se treba raspitat sto ce se posadit ako je moguce, ako nemas mogucnosti i izbora radis s onim sto imas i kako mozes...sve je bolje nego nista
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

Hvala Bluehavk...`to se ti e ulja, gotovo sve mi je ve jasno, ostaje joa ovo pitanje: Ako u biomix terapiji, u 135 ml, imamo svega 10 ml RSO ulja, ato je 1 : 13..To je bukvalno fantasti no i neverovatno....Koliko onda puta manje e se koristiti u biomix varijanti, nego da se koristi kao RSO ulje ?? Kolika je ta uateda?
BluehawkAMBASADOR

jan 2019.

Pa ako za 150 kapsula treba 10ml ulja, a 150 kom traje mjesec dana, znaci da za tri mjeseca ljecenja trebamo 30ml a ne 60ml kao kod rso metode gdje se kao treba popiti toliko ulja. Makar nije samo usteda prednost biomixa. I nikad se ne zna koliko ce kolicinski nekome trebati za ljecenje. Da bi imalo smisla za rak trebamo unositi cim vece kolicine a sad koliko dugo ovisi o svakome zasebno.
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

Ja nemam kancer..moja bolest je polyneuropatija...Trajno su mi uniateni nervni zavraeci u sva tri nervna sistema...Poato ~ivim veata ki na prokletim Tramadolima ve 7 godina, moj cilj je skidanje sa Tramadola...Nekoliko forumaaa mi je reklo da je to mogue..Teako ali mogue...Zbog toga mi trebaju i indica i sativa ulje...Hvala Bluehawk...I fantasti no je uti da je "biomix.." recept i za manju potroanju i u inkovitije delovanje rso ulja..

jan 2019.

U tom slu aju bi ti za dnevno ulje bilo bolje da imaa neke sorte sa odnosom thc/cbd 1:1 ili 1:2 u korist cbd. Naa organizam proizvodi enzime koji razgrauju kanabinoide pa kad se uzima isto ulje jedan dio kanabinoida se razgradi prije nego doe do krvi i proaire se organizmom. Biomix poma~e u tome tako da zaatiti kanabinoide (ulje) od utjecaja enzima i na takav na in viae kanabinoida doe u krv i proairi se organizmom (biodostupnost kanabinoida). Na taj na in otprilike tri puta viae kanabinoida doe do krvi nego kod uzimanja istog ulja.
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

Pantagan, Veliko hvala...Vaae re i mi izuzetno mnogo zna e...Ina e, cijelu proalu godinu sam tragao za dve medicinske sorte, i odabrao sam ove: La SAGE (sativa dominant, 11% CBD i 13,7% THC )..a druga je Medical Mas ( indica dominant, 10% CBD i 10% THC ) Na~alost, ove indice su mi uginule i sada sam pod velikim stresom, jer preostale dve semenke izgleda nee ni proklijati...Ali, generalno gledano, od sativa se nepravi ulje ?...Tako su mi objasnili..Ali, ja ovako mator, ipak mislim, da bi ulje od te sorte La SAGE, sativa dominant, moglo da me tokom dana dr~i na nogama, van postelje i budnog...A to iz razloga, ato je 10% CBD-a, nadam se, dovoljno da " neutraliae " THC, da me ne baci u neko stanje paranoje ili sli no...Da li je ovo mialjenje odr~ivo?

jan 2019.

A mogo sam i ja pogledat koje sorte imaa, sorry, ok je to. Da, dobro razmialjaa. Uglavnom su sative previae energi ne ali neke su dobro izbalansirane pa je ulje od njih ok za preko dana. Ako iznikne jedna indika bit e dovoljno jer ti takvo ulje treba za spavanje, zna i dovoljno je da ga se uzima jednom dnevno pred spavanje, a ovo drugo ulje, thc/cbd, treba uzimati viae puta preko dana.
CalMagENTUZIJASTA

jan 2019.

Hvala Pantagan...Ovih , vaaih nekoliko re enica o RSO ulju i Biomix-ulju, su krucijalne za hiljade nas koji smo upali na ovaj forum, pokuaavajui napraviti svoj lek...
RAMSANPOZNAVALAC

feb 2019.

Tako i ja radim, samo drugi put dodam 50ml maslinovog ulja jer mi sa 75ml dodje previse kapsula. Sa 50 mi dodje oko 160 komada
ShizISTRAŽIVAČ

feb 2019.

Pozdrav, zanima me par detalja oko izrade kapsula, mozda je vec neko pisao ranije, ali nisam uspjela naci info... 1. da li se treba baza pripremati u serpi koja je direktno na ringli ili ide manja serpa u vecu s vodom, pa se ulje zagrijava na vodi? 2. da li se prvo zagrijava 25ml carrier ulja, pa se dodaje rso ili ide obrnuto ili je sasvim svejedno? 3. koliko dugo se zagriijava sama baza? 4. kad je baza spremna mice se sa sporeta, pa se tek onda dodaje ostatak carrier ulja, lecitin i etericna ulja? da li je bitan redoslijed dodavanja ovih preostalih komponenti-75 ML carrier ulja, pa lecitin, pa etericna ulja? 5. WEEDetix je ovdje napisao da ide po pet kapi od svakog ulja, cetiri su navedena, dakle 20 sve skupa, a neko je ranije napisao da ide sve skupa 10 kapi etericnog? da li je svejedno koliko vrsta etericnog ulja stavljamo, npr ako imam samo tri vrste, da li je to dovoljno? 6. kad je smjesa spremna ide u teglu pa u zamrzivac na 24 sata? nakon toga teglu treba staviti u toplu vodu da se smjesa otopi, ako sam dobro shvatila, pa se spricom pune kapsule koje se zatim drze u frizideru? ako neko moze uslikati suncokretov lecitin i postaviti fotku da vidim kako izgleda, posto imam lecitin dobiven iz uljare koji izgleda kao marmelada, pa da vidim da li je to. hvala unaprijed na odgovorima

feb 2019.

1.nebitno bitno da je tem od nekih 50-60 c da se sve fino otopi a nista ne gori 2.svejedno pomjesat kako god i uz grijanje i mjesanje sjedinit 3.bazu se zagrijava dok se u njoj ne pocn topit ulje i sjedinjivat se sto je poprilicno kratko kad se baza zagrije na nekih 50-60 c 4.ja dodajem sve i nepazim na redosljed smjesa je uvjek jednaka i isto homogena nakon mjesanja i hladenja ali ako ocemo logikom da lecitin je taj koji radi cahuru oko svih spojeva onda bi bilo pozeljni da se lecitin stavi zadnji 5.ja volim malo pojacat et ulja ali sta se tice 10 kapi je dosta ja idem uvjek na sto vise jestivih etericnih ulja da bi dobio u kapsulama vecu skalu razlicitih terpena 6.24 da.da samo u mlakoj vodi ili cak ja na sobnoj temp ostavim dok se ne omekani da moze u spric pa u kapsule ja koristim lecitin cisti koji je teku ... ovako nesto https://www.ebay.com/itm/Sunflower-Lecithin-Natural-Dowd-And-Rogers-12-oz-Liquid/183342586802?epid=1647870949&hash=item2ab011dbb2:g:uhAAAOSwSP9bWBXS
ShizISTRAŽIVAČ

feb 2019.

hvala puno na odgovorima, sve jasno. mozes molim te samo ufotkat malo lecitina da vidim koje je boje da uporedim s ovim sto imam. koji spric da uzmem i da li ide igla na njega? je li iko probao ovaj lecitin https://hr.pipingrock.com/sunflower-lecithin

feb 2019.

moj licetin ti je tekuci svijetlo zuti kao rafinirno ulje suncokreta mozda cak 2 tri nijanse svijetliji a sprica bilo koja treba ti da mozes unjet u kapsulu istu kolicinu ja kristim 20ml da ne punim svako malo ko kad su 5 ili 10 ml iglu netrebas
ShizISTRAŽIVAČ

feb 2019.

259121 ovako nesto imam. ok super to je to onda.

feb 2019.

tvoj nije toliko rafiniran vjerovatno ali nema razloga da bude lose
RAMSANPOZNAVALAC

feb 2019.

Pozdrav, Ja cu odgovoriti onako kako ja radim. Ugrijati u serpu vode pa u to staviti staklenu casu. Nije potrebno prokuhati. Svejedno jel ide prije RSO ili carrier. To dobro povezati i nakon toga pomjesati ostatak. Svejedno je opet jel prvo lecitin ili carrier. Ja stavim 20 kapi etericnih ulja. Cijelo vrijeme drzim na sporetu sa minimalnom vatrom (samo dok se zagrije je jaca vatra). Ali cesto puta dignem casu pa u ruci drzim i mijesam pa ponovo malo spustim i tako u krug. Kad sve zavrsim stavim u staklenku pago sok i u zamrzivac. Sljedeci dan izvadim i nakon sat dva spremno je za punjenje. Ne stavljam opet u toplu vodu. Ja koristim ovaj lecitin u prilogu i narucim ga preko iHerb (na slici sve) Sretno
ShizISTRAŽIVAČ

feb 2019.

Hvala! Danas pravim :) lecitin sam dobila direktno iz uljare, malo je gusci. S cim vi mijesate mix? Koliko je pripremljena smjesa ljepljiva i da li se lagano sve pokupit spricom?
RAMSANPOZNAVALAC

feb 2019.

Ja mjesam sa stapicem za raznjice. Ljepljivo je, ali se da pokupiti sa spricom. A zadnju kapsulu napunim tako da preokrenem posudicu u kojoj sam mjesala (casu) i sve lijepo iscuri u kapsulu ili dvije :-)
ShizISTRAŽIVAČ

feb 2019.

Sve sam nabavila, ali kapsule ne mogu da nadjem nigdje :( I na ulju australskog cajevca koje sam kupila u DM-u pise da nije za oralnu upotrebu
RAMSANPOZNAVALAC

feb 2019.

Ja kupim u ljekarni celulozne kapsule. Bude 70 komada u kutiji.
McNestoAMBASADOR

feb 2019.

Ako je frka i u pitanju je Hrvatska ima na njuakalu ina e ja ih nabavlja s iherba a ima i na ebayu
RAMSANPOZNAVALAC

feb 2019.

Ako je Hrvatska ja nabavljam ove...
ShizISTRAŽIVAČ

feb 2019.

Gledala sam te, velicina je 0. Nigdje ne mogu naci 00, ni u Splitu. Narucit cu online ali dok ne stignu moram nekako mami dozirati kolicinu.
ShizISTRAŽIVAČ

feb 2019.

Ovako, na dostavu kapsula preko e-baya trebam cekati od sedam do mjesec dana, sto mi je puno cekat. Ima li neko tu voljan da mi posalje 150 kapsula odmah?
CalMagENTUZIJASTA

feb 2019.

Pitanje u vezi samog kuvanja ulja : Koliko dugo se radi Dekarboksilacija na 130 stepeni ? Da li samo kad dostigne tu temperaturu je gotovo ili se dr~i joa neko vreme? Imam liaa otpalog i trimanog pre skoro dva meseca..Da li i to mo~e u proces kuvanja ulja?

feb 2019.

Oko sat vremena, nekad i du~e. Dekarboksilacija je obavljena kad na povraini ulja viae nema mjehuria. Ti veliki otpali listovi (fan listovi) obi no nemaju trihoma i samo upijaju otapalao. Listovi od trimanja budu dobri za ulje.

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.