LEGACY
Thc ne djeluje radi navike tijela i mozga na tablete?
37 odgovora1,810 pregleda
42 REP84%
→ Istraživač
feb 2021.
feb 2021.#1
Godinama uzimam antidepresive i tablete za smirenje. Odlukom da postepeno smanjim tablete i preem na cbd i thc smolu nije bila laka, ali sam morala. Nakon cca 7 dana skuzim da mi thc ne djeluje (navecer za spavanje). Sinoc sam npr uzela cca 2 zrna ri~e (thc-a smola) i opet sam se budila kao da niata nisam uzela. Ima li tko iskustvo ili neato ato mi mo~e razjasnit zaato me to ne uspava kako svi ka~u da bi trebalo.
Hvala
PS: roba je orovjereno dobra :)
Sitri
POZNAVALAC751 REP17%
→ Ambasador
SitriPOZNAVALAC
feb 2021.
feb 2021.#2
Poato se THC metabolizira u jetri, mo~da tu nastaje neki problem?
Evo ovaj tekst opisuje taj proces:
https://thesunlightexperiment.com/blog/how-is-thc-metabolized
Ili je zbog lijekova koji su se uzimali prije. Mo~da pri
ekati da se organizam o
isti od proale terapije.
42 REP84%
→ Istraživač
nerp
ZMAJ29.234 REP
nerpZMAJ
feb 2021.
feb 2021.#4
^^ radi , radi i te kako... zavisi kakvo si ulje uzela!
Ja sam licno nakon 15 godina uzimanja diazepama uvece pred spavanje, bukvalno preko noci zamenio ta sra*a kanabisom, u pocetku dimom, posle uljem..
AD su malo specificni, ali nemaju losu reakciju sa THC...
42 REP84%
→ Istraživač
feb 2021.
feb 2021.#5
Nisam mogla preko noci maknut sve tablete, bilo mi je prelose. Zanima me da li je normalno da me ne uspava 2 zrna ri~e thc smole?
nerp
ZMAJ29.234 REP
nerpZMAJ
feb 2021.
feb 2021.#6
Nemoj gledati tako.. 2 zrna nista ne znace, jer zavisi koliko je mg THC u ta 2 zrna..
Koliko dugo si uzimala AD, a koliko sedative, i u kojoj dozi? Kako si nabavila ulje?
P.S. Imas li istoriju zloupotrebe drugih PAS?
42 REP84%
→ Istraživač
feb 2021.
feb 2021.#7
Tablete godinamaaa!!! Sad sam na jednom AD i 2 cca normabela dnevno. Smolu sam nabavila u Sloveniji.
nerp
ZMAJ29.234 REP
nerpZMAJ
feb 2021.
feb 2021.#8
Nista strasno! 2mg diazepama nije zaista strasno.. ja samo guto i po 20mg pred spavanje...
AD ako si pocela da koristis, daj im sansu pre svega, jer pomazu kod anxioznosti definitivno.. ali treba 2-4 nedelje da prorade, plus ne ide diazepam uz njih u pocetku, vec clonazepam, 0.5mg x 3 dnevno...
Moras da se odlucis na jednu od terapija, nemoj mesati ulje sa tim.. pogotovo sto ne znas poreklo (osim ako sama ne uzgojis indicu i sama napravis ulje kao ja)
Sitri
POZNAVALAC751 REP17%
→ Ambasador
SitriPOZNAVALAC
feb 2021.
feb 2021.#9
Ovaj
lanak koji sam postao govori o procesu metaboliziranja THCa, ne direktno o tvom problemu. U svakom slu
aju mo~da treba neko vrijeme, da se odreena koli
ina thc pohrani u organizmu, a proali lijek izae iz sustava. Mogue da postoji nepoznata interakcija, pa nema za sada veliki u
inak. Npr. pregnenolone prekusor svi streoidnih hormona mo~e potisnuti utjecaj THC. Pitanje je da li tvoji AD lijekovi utje
u na to.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24385629/
Problem je ato ne postoji dovoljno istra~ivanja, pogotovo ne onih koji se bavi interakcijom kanabisa sa drugim lijekovima. Zato mislim da o
istiti organizam od prve terapije nije loae. Pogotovo ako se ova terapija koristila godinama. Ina
e antidepresivima i anksioliticima treba jako dugo da se deponiraju u organizimu, ali i da izau van. Ne bi me iznenadilo da se neka takva dinamika dogaa.
Isto tako skidanje sa antidepresiva mo~e biti jako te~ak proces, i zdravstveno stanje se mo~e zakomplicirati, pa ne bi bilo loae ako se to dogodi komunicirati sa lije
nikom. Mo~da bi dobar pristup bio prvo se postupno skinuti sa AD pa s vremenom krenuti na terapiju kanabinioidima.
42 REP84%
→ Istraživač
feb 2021.
feb 2021.#10
Jako provjerena roba!!! Ne bi se upustila u bilo sta. Ovo gore nisam bas skuzila
nerp
ZMAJ29.234 REP
nerpZMAJ
feb 2021.
feb 2021.#11
Svi tako kazu... proverena roba... ruku daju! jedina je proverena indica kada je sama uzgojis/skuvas! Amin!
U svakom slucaju, ako si uzimala na svoju ruku (jer 20mg diazepama ti nece pripisati nijedan normalan lekar, nema sanse..)
mozda bi bilo najbolje obratiti se strucnoj osobi.. psihijatru (ne psihologu, psihoterpeutu i sl.)
Ako imas dileme, pisi slobodno ovde, ipak smo svi anonimni..
P.S. Mozda i najbitnije sto cu napisati u ovoj temi zasad!
Ako mislis d je problem skidanje sa tableta, i da li ce ti ulje pomoci.. da, moze!
Ali ako postoji undercover "problem" zbog kojeg korisits AD i BZD pre njega, to je sve samo maskiranje, tu ti moze pomoci samo strucno lice!
Cak ulje moze da te dovede do jos goreg stanja vremenom, pogotovo ako naglo prestanes da ga koristis!
Fora je sta nosimo ispod tih AD/BZD/THC maski... i to treba da se leci, a ne trenutno stanje...
42 REP84%
→ Istraživač
feb 2021.
feb 2021.#12
Naravno da idem psihijatru, vec 15 godina, ali mu ne planiram reci da sam presla ona ovo, ne podrzavaju to naravno!!! Imam fibromijalgiju, depresija, nesanica,...
nerp
ZMAJ29.234 REP
nerpZMAJ
feb 2021.
feb 2021.#13
AKo mogu da nagadjam.. ne spavas jer pred spavanje premotavas filmove u glavi.. u vezi danasnjeg dana ili sutrasnjeg?
Uz gore navedeno obicno ide i neka od anxioznosti... fibromijalgija je po meni psihicki problem, ne fizicki!
A depresija per se samo dodje kao slag na tortu na kraju! Mada kod zena u nekim godinama postoji jos jedan triger za nju, a to je vec hormonske prirode...
Samo nagadjam, ne zameri mi..
Sitri
POZNAVALAC751 REP17%
→ Ambasador
SitriPOZNAVALAC
feb 2021.
feb 2021.#14
Sla~em se sa @nerp .
Isto tako ima jako puno razli
itih strainova canabisa i nisu svi za sve bolesti. Npr. ovi strainovi su dobri za lije
enje depresije:
https://www.leafly.com/news/strains-products/best-cannabis-strains-for-depression
A i depresija je jako kompleksna bolest, u puno razli
itih oblika i mo~e imati razne uzorke. To ato @nerp ka~e. Treba lije
iti uzrok, pa onda posljedicu.
Znam jednu osobu kojoj se depresija drasti
no pogoraala nakon godina uzimanja kanabisa. Ali ta osoba nije lije
ila depresiju kanabisom, nego se je doveo u stanje deficita serotonina. Na kraju mu je trebalo psihijatrijsko lije
enje.
Zna
i treba vidjeti ato je uzork, otkloniti ga. Pa onda izabrati neki dobar strain koji dokazano poma~e ljudima kod depresije. Barem bi ja tako.
42 REP84%
→ Istraživač
feb 2021.
feb 2021.#15
Uzrok je klasican kao kod vecine i to mi nije sad tema. Znaci godinama pijem lijekove i sve znam o tome. Smanjila sam sve tablete kako bi presla na cbd i thc i samo me zanima i brine sto me thc ne uspava. A i ove vase strane termine ne kuzim: strain?
nerp
ZMAJ29.234 REP
nerpZMAJ
feb 2021.
feb 2021.#16
Izvini sto cu biti jako direktan, ali jel te dr drzi na BZD 15 godina?
Sitri
POZNAVALAC751 REP17%
→ Ambasador
SitriPOZNAVALAC
feb 2021.
feb 2021.#17
Pod strain mislim na vrstu. Svaka vrsta ima specifi
an omjer kanabinoida i ostalih korisnih spojeva koji onda poma~u kod raznih bolesti. Npr. za karcinom je dobar omjer THC:CBD 4:1, anksioznost 1:1.
U svakom slu
aju ako si krenula sada sa uljem i nemaa nekih nuspojava zaato ne pokuaati dok god je situacija ok. Sa vremenom se mo~e i lagano poveavati doza ulja i vidjeti kakav e biti u
inak.
Sretno! :D
42 REP84%
→ Istraživač
Ova tema je zaključana
feb 2021.
1 / 20
feb 2021.
maj 2022.