VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaPadanje u nesvjest nakon konzumacije marihuane
LEGACY

Padanje u nesvjest nakon konzumacije marihuane

64 odgovora17,748 pregleda

sep 2012.

Evo ovako da krenem, puaim 3 godine, a malo viae od pola godine puaim svaki dan i nikad mi se ovako neato nije dogodilo, ju er sam ja i joa troje prijatelja otpuaili 2 frule i nakon tog sve ok normalno kao prije, ali nakon kojih 10 minuta mi se po elo vrtiti i zamra ilo mi se pred o ima, pokuaala sam se ustat da odem do kreveta ali sam se samo sruaila i ne sjeam se ni eg, samo se sjeam da sam polako dolazila sebi jer sam ula glasove prijatelja i nakon tog sve normalno i ne znam zbog ega mi se to dogodilo jer nikad prije nije..
SiDAMBASADOR

sep 2012.

ima veze s kvalitetom dima, ... ali ako ka~ea da si redoviti puaa onda mi je udno... ina e ljudi koji su nepuaa i, ak i oni koji ne puae cigarete, pa kad zapale joint zna se dogoditi da padnu na kratko u nesvijest, bio sam svjedok iste stvari koja mi se dogodila sa prijateljem koji ne puai! vjerovatno se radi o malo ja oj kvaliteti na koju se niste navikli... mo~da netko zna bolje objasniti!!! ali realno to nije rijetka situacija! i ato zna i da puaia 3 godine.. meni zvu i kao da puaia 3 godine svaki dan bez prestanka... normalna je stvar da ti se to desilo ako puaia samo vikendom, ili tu i tamo zapalia sa frendovima, a druga je stvar ako si rekreativni potroaa ... koliko imaa godina?
jesamZMAJ

sep 2012.

pad tlaka, trava snizava tlak, u tom slucaju zile pod hladnu vodu i nesto slatko
MaracujaISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Ja ina e sam isto ~eai smoker (7-9 god), znao sam do 5 grama sa frendom iz aditi, i to kvalitetne robe, a da mi niata ne bude.. Ali nedavno mi se desilo da sam nabavio neku kush sortu, nakon adenja kroz cjelu no, ujutro oko 5-6h (vikend je bio), kad sam srolao zadnji d~ox pri spavanju, jednostavno sam se isto tako oduzeo, i morao ii povraati.. Mnogo mi to udno, jer znao sam u holandiji dane provoditi u kofeaopovima, i troaiti pravo kvalitetnu robu, a da mi se to ne desi... Kao ato ovaj viae mene ka~e, garant tlak....

sep 2012.

Tjelesna graa,zdravstveno stanje,konzumiranje joa ne ega uz dim,alkohol,slabo si jela,pms,jak dim....mada sve to ne bi trebalo u tolikoj mjeri utjecati da se padne u nesvijest. Pun mjesec:abducted:...ali odi ti do doktora da ti izmjeri tlak.Nije dobro ako padaa u nesvjest.Mada ne postoji overdose kod konzumiranja marihuane,kvalitetan dim mo~e prouzrokovati da se npr. ispovraaa ili da te paranoja sma~e u toj mjeri da mislia da ea odapet. Ali to su rijetke situacije na koje se samo mo~ea nasmijati kad prou :)
CATFISHENTUZIJASTA

sep 2012.

To se i meni esto znalo dogoditi,prvih nekoliko mjeseci konzumacije samo sto je moj problem bio u tome ato sam se uvijek prije dobro nacugao pa onda pljuga...Tako nacugani im sam povukao par dimova odmah mi se poelo mrait pred oima i morao sam odmah unuti i nabiti glavu u koljena na nekoliko sekundi i onda je bilo sve ok,ako nism unuo da si,kako da se izrazim,recimo sredim tlak odmah bi padao dolje.Aj koje su to sprdaine bile sve dok nisam skuzio da mi uanje pomogne i onda svaki put kad bih osjeti da dolazi taj udar,ja u uanj,pita me ekipa ato radia a ja sa glavom meu koljenima odgovaram-koncentriram se.To se dogaalo gotovo uvijek kad bi se prvo nalijao pa onda puaio,kad pak sam se prvo nadimio onda sam mogao cugati ko zmaj.
NoTrippinAMBASADOR

sep 2012.

Pao ti je tlak, vjerojatno nisi niata jela ni pila i naglo si ustala. Kao ata sama ka~ea ,nije ti se prije dogodilo tako neato, jednostavno se poklopilo stanje u organizmu sa tlakom i aeerom. aaa vode i neato slatko bi rjeailo stvar u 5 minuta. Koji glupi osjeaj kad se po me crnit pred o ima i neznaa jel ide black out il ea se vratit :) Znam ja ljude kojima se to deaava i bez da puae pa uvijek ponesem neku voku viaka za njih. PS mislia sam da ti nije joa nitko odgovorio jer sam tek sad sku~ia novi sistem za postove po forumu, uglavnom rekli su ti ljudi koja je pri a otprilike

sep 2012.

Evo ti stru ni odgovor. Lai kom terminologiom to se naziva "crnjak". Naime prilikom konzumacije vutre ili duhanskih proizvoda su~avaju ti se krvne ~ile i sad recimo sijedia s ekipom i pljugate sat, dva, idea se ustati i nakon par sekundi dolazi do magljenja vida i totalnog zacnjenja a u gorim slu ajevima i do tutnjanja u uaima(neat poput vlaka kad zatutnji) i tiranja nakon ega dolazi do nesvjestice odnosno pada. Razlog tome ti je kao ato sam naveo su~avanje krvnih ~ila i sporiji protok krvi u mozak jel kad se naglo ustanea nakon du~eg sjedenja krv ti po inje pumpati u mozak kako bi ti se tlakovi izjedna ili, ali kod puaa a nastaje problem da se krvne ~ile suze, oslabi protok krvi i kod ustajanja krv nestigne na vrijeme dopumpati do mozga i mozak ti ostaje bez krvi usljed ega dolazi do "crnjaka" i gore navedenih posljedica. Takve stvari se naj eae deaavaju puaa ima i slabije graenim ljudima i ljudima slabijeg imuniteta, ali ti ovisi i koliko si jeo-la taj dan. Ima i iznimaka tako da se zna nekad dogoditi i osobama koje su u "formi" da se tako izrazim. To ti nije neat straano i mo~e se dogoditi svakome pa i ljudima poput mene koji konzumiram vutru ve 16 godina svakodnevno. `to vutra bolje aljaka to ti i viae uti e na krvo~ilni sustav i samim time su ti i krvne ~ile viae su~ene i oslabljeniji ti je protok krvi. To se svakako mo~e rijeaiti na na in da se polagano ustajea kako bi se tlakovi lagano izjedna ili ili prilikom kad osjetia da e te klepiti "crnjak" samo u nea i za tren e ti se izbistriti vid i vratiti u normalu. Meni se znalo to dogoditi par puta, pa ak i kad nisam bio naduvan, jednostavno pri naglom ustajanju ali nakon ato sam se posavjetovao sa mojom sestrom koja je po zanimanju neurolog i koja mi je objasnila kako te stvari funkcioniraju i kako ih sprije iti ( u nea kad osjetia i opreznije se ustajea) i od tada se nisam viae ruaio jel sam na vrijeme reagirao i to sprije io.
travahrENTUZIJASTA

sep 2012.

Been there done that. Od kad mi se desilo prakticiram kad stignem piti kavu uz pljugu i nema problema. Ima dana kada se potrefe tlak u zraku i tlak krvi koji padne od vutre, puls poraste ali bez dovoljne kompenzacije. Ljuljnea, dignea se i to je to. Umrijet neea, samo je osjeaj gadan. Ako ne pijea kavu, red bull ili tako neata. Indijski crni aj.

sep 2012.

SiD imam 19 godina :) i taj dan normalno sam jela i nisam pila niat alkoholno ni nia tak da ono pre udno mi bilo zaat se to desilo.. Hvala svima na odgovorima i mislila sam da ima veze s tlakom, a sli no se dogodilo i frendici kojoj se isto to dogodilo sam ato se i trest joa po ela i ono nikad nismo sku~li zbog eg je to na kraju bilo

sep 2012.

Ovo podpisujem......totalno! moja Ruzica bas zbog toga neduva...a ja sretan ko papagaj, kad macak dobije batina...
naturaPOZNAVALAC

sep 2012.

i nizak pritisak je nesto uz sta naviknes da zivis, caj od ruzmarina je tu spas, ili ekstrakt ruzmarina, par kapi ujutro u casi vode, da se podigne sistem

okt 2012.

mo~ea li molim te razjasnit to - aj od ru~marina-ili extrakt ??? -pa koji je to kao1.okus2.korist?????????? ne ku~im ???????
naturaPOZNAVALAC

okt 2012.

izmedju ostalog ruzmarin jaca cirkulaciju i u praksi se pokazao kao dobar podizac pritiska ujutro. caj se skuva kao i svaki drugi, kasicicu suvog ruzmarina se prelije sa 250ml vrele vode (preporucuje se da odstoji koji minut posle kljucanja, kao za zeleni caj), posle par minuta precedis i to je to. ukus nije neka divota sto se mene tice, a to je stvar svakog pojedinca. ekstrakt ruzmarina se pravi sa alkoholom - sigurno postoji na guglu recept za to, a i za sve ovo sto sam dosad napisala. srecno smaracu sa upitnicima.

okt 2012.

Eh organizam nekada treba malo i odmora mozda? Neko bi reko presaugalo se kao u fiatu 750 prije. Licno su mi se desile mucnine, dva ili tri puta, ali to je je bilo prije dvadesetak godina. Mozda malo i mi shokiramo sebe pa tijelo reaguje nekada nekontrolisano. U tom slucaju dobro je imati nekog kraj sebe, prepadne se covjek opet. Strah covjeka u tom slucaju jos doda ulja na vatru. Znam prijatelja koji isto su imali situacije, koji su govorili majko mila samo da ovo prodje. Ma i ja sam to isto govorio tada, al eto prezivih. Ma iz ovog ugla sada u ovom vremenu saznanja drugaciji je pogled na sve to :). Sada nam dobro dodje kao zabava da se sjetimo tih starih dobrih dana...
SeljankaISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Ja sam sinoc pala u sred diskoteke na pod. 20 sekundi je trajalo sve,pri aju mi. Kod kue sam popila 3 jegera pa pre diskoteke izdzorale jedan,popile dva dzin-tonika ,bilo je dosadno i mi izasle da zapalimo jos jedan dzouz. Uala sam unutra i vise se ni ega ne seam. Nikad mi se ovo nije desilo ,ali znam da je meaavina svega-za veceru sam pojela bananu +nisam za diskoteke i gusilo me je,nisam imala vazduha +alkohol (mrzim ga zapravo)+ovaj drugi dzouz me je patosirao. Moja sestra se usrala od straha a ja kontam da su svi mislili tamo da sam neka narkomanka.

feb 2016.

3 jegera + dzox + 2 dzin tonika + dzox :clap:: etYQt9kEed0 jbt. da nije zbog one banane :)
baobabLEGENDA

feb 2016.

Hoce to, pogotovo onima koji nisu naviknuti na travu i alkohol. Najgore je prvo alkohol onda pljuga. Prvo pljuga pa alkohol, to je vec druga prica. Znam dosta ljudi koji inace ne puse, pa se ohrabre ako popiju koju casicu vise i zapale ako su u drustvu koje pusi. Vecinom im se zgadi jer im je zlo, umjesto da zaple na trijezno ko normalni ljudi. :)
SeljankaISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Ma rekla sam ja sestri jos dok smo polazile ka tamo da ni nismo za prostorije pune dima u svakakvih figura koje nas samo tumbaju sa jedne na drugu stranu,al dobro. Ja sam jos par puta kombinovala alkohol i granje,ali to je bilo PRe 6-7 godina... Sve u svemu,nekako sam mislila da to nije niata i da e mi viti lepo.orak! Rekla sam sestri da ne krivi travu,ve mene. Trava niata tu nije kriva..
SeljankaISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Ali zaato se to dogadja? Da li je zbog mesanja alkohola? Ali to sam mnogo pita radila.bilo mi je kao muka ali ovo da se srusim dole i da posle toga imam utisak da sam odspavala nikad dozivela nisam .. Kao u filmu-svi oko mene tresu me a ja kao kroz naglu vidim lica koja mi se unose u lice ali niata ne ujem i ne mogu da govorim....

jul 2017.

Pozdrav svima dobri ljudi, mnogo ste mi pomogli dok sam citao ovo i pronasao se u pojedinim slucajevima. Zelim samo napisati svoj detaljnije, pa da mi bilo ko odgovori sta misli. Imao sam dva puta gotovo identicni situaciju, u razmaku od 7-8 mjeseci. U pitanju je light konzumacija piva (3 komada) a potom 2-3 dima. Pa ponovo posle 2 sata mozda 2 dima. I nakon toga osjecam nelagodu, tako mi pone i sledece sto znam je kako zaticem sebe na podu i ustajem odmah i ono kao ne vjerujem sta mi se desava, potom jos dva puta ista stvar. Da li je to isti slucaj kao ovi? Pritisak i tako to? Sta vi mislite?
StipeZMAJ

jul 2017.

Zvuci kao da imas nizak tlak pa ti ganja i pivo jos vise srusi. Desava se. Hidriraj se posteno prije konzumacije i pojedi nesto slano da zadrzis tu vodu pa bi i tlak trebao biti nesto visi. Jesi mjerio kada? Ako ti se cesto zamraci kad naglo ustanes, onda je vjerojatno do tlaka. Ganja napravi isto to samo malo jace :) Nista opasno osim ako ne padnes pa lupis glavom negdje. Al da.... prati tlak i pij tekucine ...nisam doktor, al eto.... moja neka konstatacija. I probaj ne kombinirati alkohol i ganju, obicno ne idu bas zajedno... nije pravilo....

jul 2017.

Pa sada bas mjerim, s obzirom da imam 26 nije mi bas normalan. Zna da mi se zavrti kada naglo ustanem. A i znam da trava snizava pritisak. Ali bukvalno dvije identicne situacije samo u razmaku od duzeg perioda. Definitivno onda bez tih kombinacina :) hvala puno, super ste. Spasili ste me kada sam se gadno istripovao
StipeZMAJ

jul 2017.

kolko je to?
hazeriZMAJ

jul 2017.

Valjda nije 145 sa 155:D Salim se.Zahebano je to..kad padnes.Sve je ok dok zube i nos ne polomis.Savjetujem doktora...i da,ostavi cugu po strani,sto kaze Stipe:)

jul 2017.

Trebao bih imati 139/76 ali to treba vise mjeriti da bi se utvrdilo. Tako da to nije 100% Slazem se ljudi, sve je to lako. Problem je ako ostanes sam, i gdje ces pasti. Za sada sam samo natukao glavu, to cu da snimim, ali nemam nilakvih problema. Definitivno, alkohol i travu razdvojiti i nikako travu pusiti "usput"..treba se "pripremiti" jesti prije pa cak i u toku dijelovanja. To ja bar mislim
BladerZMAJ

jul 2017.

Uff, mene kava ko prase ispere . A i zna da spusti tlak nakon ata proe apica :D :sun2: }ega je i tlak je inace ni~i kad je vruce, a pogotovo kad se zapali :drull:
TriptankLEGENDA

jul 2017.

Stara fora, kad ti se po ne crnit pred o ima moraa naglo u nut i rijeaeno.

jul 2017.

Javio sam se neurologu zbog ovoga. Hoce da me snime, da pogledaju. Sve im je receno kao ovdje. Koliko su jadni, samo pare hoce da uzmu. A citam po forumima da se ljudi lijece marihuanom koji imaju epilepsiju i sl. Jer se ovo dosta puta veze za napade, jer se covjek "strese" prije pada.
Majstor UgvejISTRAŽIVAČ

sep 2017.

E ovako, procitao sam sve odgovore vezane za ovu temu, ali zeleo bih dodatno da me posavetujete. Naime imao sam operaciju u utorak. Operacija je "sinus pilonidalis", ukucajte na guglu i bice vam jasno. Dali su mi lokalnu anesteziju i posle operacije su mi rekli da ne smem pusiti cigarete taj dan zbog anestezije da se ne bi srusio negde. Rana je negde oko 4/5 cm. Nisam mogao izdrzati da ne zapalim cigaru, nikotin je cudo... Taj dan sam pusio i kad sam ispusio prvih nekoliko cigara posle operacije pocne me hvatati mucnina i tera me da pijem tecnost, ali odem odmah da legnem u krevet, popijem malo soka i bolje mi je. U bolnici 2 dana nakon operacije, u cetvrtak iscimam ortaka da mi donese travu u bolnicu da ispalim koji dzoint jer s se sve smorio, zeleo sam da mi brze prodje vreme, a i kontam da je proslo 2 dana od operacije, pa sto da ne zapalim dzoint.. Pre toga nisam pusio 4 dana vutru. Pusim 2 godine svaki dan bukvalno. Dodje ortak, donese ket, smotam ti ga ja lepo u bolnici i izadjem vani da sprzim buksnu. Taj dan nista nisam jeo, sve mi je dozvoljeno da jedem ali ja nisam hteo da jedem jer su me operisali iznad guzice pa mi je nelagodno bilo da idem u wc. Znaci ja sam u cetvrtak ispalio buksnu a jeo sam zadnji put pre toga u sredu jedno parce hleba i malo pastete. Ispalismo mi buksnu, ortak posao da me otprati do sobe, i kako se penjem gore, osecam da me rana boli mnogo od hodanja, ali rekoh sebi ajde izdrzacu do sobe. Dok sam se penjao uz stepenice osecao sam da mi je lose i pocelo mi se crniti pred ocima, svega se secam. Sve vise i vise mi se crnilo pred ocima dok nisam na kraju video nista, osecam da hodam jedva, drug me drzi ali ja nista ne vidim i rusim se na hodniku bolnice, niko nije to srecom video, posle 10 sekundi se budim, imao sam utisak da spavam i vidim ortaka u panici kako me samara da se probudim iz nesvesti, ja odmah ustajem, pocinje da mi se vraca vid, neke svitke pred ocima vidim, ali osecam da mi je bolje, ortak me smesti u krevet, i tad sam osetio zedj, popio sam malo soka i sve je bilo ok. Sta vi mislite o tome, da li je to zbog operacije, vutre ili?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se