VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaPrva hrvatska web stranica o medicinskom cannabisu
LEGACY

Prva hrvatska web stranica o medicinskom cannabisu

50 odgovora4,389 pregleda
ecoAMBASADOR

mar 2011.

-javila mi se prijateljica iz "Ministarstva Medicinskog Canabisa", da imaju u planu web stranicu za pomo ljudima kojima bi cannabis stvarno mogao pomoi u rjeaavanju zdravstvenih problema, htjela je da se na jednom mjestu mo~e do i do svih potrebnih informacija o lje enju alternativnom medicinom,pa smo napravili prvi web sajt toga tipa na naaem govornom podru ju -naae "Min. Med. Cann." surauje i educira se u nizozemskoj kod distributera cannabisa za nizozemsko ministarstvo zdravstva..ujedno su nam isti uz njenu intervenciju odlu ili pomoi i osigurali nam hostig i domenu -ovdje ete dobiti sve potrebne i provjerene informacije o upotrebi i medicinskim u incima kanabisa u Republici Hrvatskoj, naa cilj je omogu iti svim pacijentima edukaciju, lijek na zakonit i legalan na in -ako vas joa neato interesira, ili vam nekako mo~emo pomoi svakako nam se obratite

mar 2011.

Napokon neki napredak. Molim se Bogu svim srcem da ovo uspije i omoguci se LEGALNO lijecenje pacijenata kanabisom. Nadam se da ce ovo biti veliki korak, a ne da na kraju ne bude nista od toga.

mar 2011.

`alia se? Ovo je legalno u hrvatskoj? }ao mi je,ali meni ovo smrdi... na najobi niju reklamu dok je zakon ovakav,znaa li eco? Na stranici je loa info,niata konkretno,kao da je klinac radio. }ao mi je ata sam iskren danas. Ja u se dr~ati podforuma medicina,a na ovaj "hrvatski medicinski biznis" u do daljnjeg zaboraviti,jer...ovo poti e na trgovinu prirodne biljke a ja se trenutno serem na to jer ionako raste iz zemlje. I da,ajd ti to prvo izreklamiraj po novinama i medijima da vidimo o emu se tu radi. Ja ovo ne gutam.
He-ManLEGENDA

mar 2011.

Vidim eco da si u kontaktu s ovim iz MMK-a, pa ako znaa ili ih mo~ea pitati... Kakav je njihov stav ili plan prema guranju ideje politi arima oko dekriminalizacije/legalizacije ? Naravno nije za o ekivati tako neato odmah budui da imaju i dovoljno posla s stvarima oko MMK-a, ali recimo kada ostvare ato su zacrtali i dobiju sva odobrenja za plasiranje bedrocana na HR tr~iate. Ina e trenutno mialjenje o svemu ovom sam ostavio u onoj drugoj temi, ali eto da se neke stvari rasvjetle pa se mo~da i moje mialjenje promjeni ;)

mar 2011.

Pitajte to glavnu i odgovornu osobu , a ne eca . lanica je ovog foruma , a u detalje nema potrebe ! U svakom slu aju go go go Bedrokan !!!

mar 2011.

Iskreno ne svidja mi se izgled stranice, kao ni linkova za kontakt i dr. Stvarno izgleda na brzinu sklepano s premalo informacija opcenito!! Ali samo naprijed, podrzavam svaku takvu inicijativu... Peace!

mar 2011.

Ok,znaa li lanice ovog foruma? A haze tvoj odgovor sam o ekivao jedan od idu ih,jasno ko dan. Sretno u organizaciji.
ecoAMBASADOR

mar 2011.

Ovako svi imaju pravo na svoje misljenje,meni nije cilj reklamirati sebe,bedrocana ili bilo koga drugoga..nego sam ovo radio za korist drustva kao takvog i pomoc na nacin koj sam trenutno mogao,a to je naprtaviti web s materijalom koji sam dobio. Naravno da pokusavaju napraviti nesto na razini minirtarstva zdravstva il vlade uopce,al sami znate koko to traje,pogotovo kada se radi o ovako necem..al sto vam haze veli imate se kome obratiti u vezi detaljnijih informacija po tom planu. U svakom slucaju ja smatram da je pomak-pomak ma kakav on bio, meni je cilj sudjelovati u pozitivnom smislu i omoguciti drugima da rade svoj dio posla, ili koriste moj rad za svoje dobro! A hocete li vi preskakati nesto ili necete stvar osobnog ízbora. P.s. Svi znamo da se velike stvari ne desavaju preko noci!

mar 2011.

Znam samo jednu:flamed: U svakom slu aju podr~avam plan i ~elim im sreu ! Ako mogu kako pomoi samo recite .

mar 2011.

Krivo si skontao.To je bilo upu eno lanici,jednina kako god zvu alo,i ona bi trebala ovo pro itati,zar ne? Hvala.
MeskalitoLEGENDA

mar 2011.

Evo vec sam duze na stranici i razmisljam sta mi je sve proslo kroz glavu dok sam citao . Mi se nesto mucimo da nekako se organizujemo i da krenemo da radimo na boljem polozaju gandze u drustvu a ono odjedared se stvori 'Ministarstvo' Pojavljuje se u igri holandski monopolista Bedrokan , jedini koji sme da proizvodi medicinal tamo .Znam da su imali tri vrste , ne secam se koje ... Nisam znao da sme da ide van granica svojih ali izgleda da postoji neki deal . Gledao sam malo navode na sajtu gde travka pomaze . Cuo sam i znam za mnogo vise upotreba od navedenih i nekako vise zvuci da je neko prevodio nego neko tko je koristi ali ok Nisam siguran ali cini mi se da nisam naso vutrin link !? Velika je stvar ako ovde ima neke istine i nije bezveze sto su ljudi skepticni zbog premalo informacija . Svi bi sigurno voleli da nemaju paranoju od pandura :hehe: Srecno sa Vasom organizacijom i pito bih dal postoji neka slicna prica za Serbiju ? p.s. Srecan praznik svim clanicama
Sensi*JanaAMBASADOR

mar 2011.

Predivna vest,konacno je pocelo nesto da se desava! Pohvale ljudima koji su bili dovoljno hrabri da ovo pokrenu,nadam se da ce i u Srbiji neko slediti vas primer.
TarkiPOZNAVALAC

mar 2011.

Sajt je ispao kao reklama za Bedrocan... a uope nije tako. Ministarstvo medicinskog kanabisa je jedina iole ozbiljna organizacija u HRV koja pokuaava iata u initi po pitanju pokretanja stvari... Komuniciraju sa predsjednikom dr~ave, ministrom zdravstva itd... skupljaju informacije i u kontaktu su s ljudima koji su se izborili za svoje pravo u drugim dr~avama... dobijaju korisne savjete ako niata drugo. E sad to ato pokuaavaju utaliti Bedrocan je sasvim nebitno. Ja zbilja ne znam zaato ljudi imaju averziju od te tvrtke. `ta jel vam smeta ato netko zarauje pare na biljci? Ja ka~em - super, nek zarauju rae oni koji prodaju biljku nego farmaceutski giganti... a joa i bolje lije e bolesne ljude. To kaj ja ili ti ili on neemo zaraditi niata mene isto zaboli. Glavno da mogu u~ivati herb. A ovo da mi koristimo biljku za lijek... to je isti bullshit. Svi ju puaimo jer volimo biti napuaeni.. Ovdje ima mo~da 1% ljudi koji imaju neku terminalnu bolest i zbog toga je puae. Mi ostali se ugruvavamo pa nam je medical marijuana pri a isti alibi. Zato ne kakite da lijek raste iz posude jer lijek nama ne treba. Tako da ja ovo sasvim podr~avam, probajte bilo ata pa makar i prodavanje pilseva od vutre.. I to je napredak koji e nam u krajnjoj liniji svima koristiti u borbi za dekriminalizaciju ove biljke! Jedino eco jbg mo~da si trebao pri ekati s objavom, al eto ata je tu je. Sajt je tek u pripremi pa izgleda ko g*vno (sry iskren sam jbg).
He-ManLEGENDA

mar 2011.

Doza skepticizma oko svega je naravno o ekivana i bilo bi veoma udno da ne postoji, posebno na ovom forumu. Imajui u vidu da novac pokree svijet i onog ato se deaava trenutno u Americi* mislim da su ovako neka pitanja sasvim legitimna. (*DEA je prebacio Cannabis iz Schedule I u Schedule III tako da farm. kompanije mogu progurati na tr~iate Sativex i ostale lijekove na bazi prirodnog THC-a, dok Cannabis opet ostaje ilegalan) Problem je ako neato ovakvo proe a inicijator promjena ne nastavi s lobiranjem prema potpunoj legalizaciji, ... za sve ostale koji pokuaaju igrati na kartu Medicinskog Kanabisa vrata e biti zatvorena ili u najmanju ruku ea morati proi kroz kordone bodljikave ~ice da proea kroz ta vrata. (figurativno govorei) Jer za svako tvoje opravdanje oni e imati izliku da legalna opcija na tr~iatu ve postoji i slu aj je zaklju en. I prodaja ovih kvazi spika o "standardizaciji" mislim da nee tako lako proi na ovom forumu. Jer to je kao da zabranite uzgoj limuna ili eanjaka a u prodaju izbacite "standardizirani" zdravstveno prihvatljiv limun, sve ostalo piai dru~e plavi kazne. da nebi ... Moje pitanje u etvrtom postu joa uvjek stoji, pa ako netko pro ita i nabaci neki odgovor to bi bilo super. :icon_wink: :spcartman:
ecoAMBASADOR

mar 2011.

Sad sam na poslu pa nestignem pratit bas ak slazem se sa tim da je opcenito izgled bulshit i sadrzaj stur,al tako su htjeli u m.m.k ,i taj sam sadrzaj dobio da objavim,naravno da ce se siriti,al sto se njih tice sajt je bio zreo za ici online..o tome ne odlucujem ja!..ja sam radio kako je receno,osobno bi poradio na nekim detaljima al to nije moj sajt premda sam ga radio
Lijep pozdrav svima! Hvala na podraci i ne-podraci. Iskreno, ne zanima me ni ije mialjenje jer ja samo provodim naae zajedni ko mialjenje u kona nici - a to je kako ostvariti san - kako biti "marihuana grower" (za mene), za nekoga kako legalizirati, za nekoga kako lije iti ljude sa ovom biljkom, netko bi htio samo proizvoditi sjemenke, itd... Svoj izbor i na in ~ivota ne ~elim i ne trebam opravdavat. injenica je da smo stvorili odli ne kontakte u posljednje vrijeme i samo Ministarstvo medicinskog kanabisa na Facebook-u raste iz dana u dan - injenica je da se neato deaava, razni presedani (u medicinske svrhe)... U kona nici apsolutno svatko tko se bavi ovom biljkom je za legalizaciju iste. Ali u ~ivotu prvo moraa puzat da bi znao hodat - to je ono ato mnogi ovdje zaboravljaju jer mo~da joa nisu ni propuzali. Nama zakon dopuata apsolutno sve - mo~da ne baa na na in na koji bi mi to htjeli - ali na kraju krajeva sve uvijek doe na svoje. Nama u "naaem Ministarstvu" je najva~nije da spavamo mirno po noi. A nama svima kao narodu preostaje da pa~ljivije prekri~imo kuicu na sljedeim izborima.... Ina e i policija i Predsjednik RH i Ministar zdravstva su upueni u naae aktivnosti -onoliko koliko ih to interesira. Mi rado djelimo naae informacije sa svima. Treba razlikovati medicinske i prehrambene proizvode... pogledaj si pravilnike za jedne i pravilnike za druge... Niata nije joa legalno ali se pri a o tome i radi na tome.
BeyondLEGENDA

mar 2011.

za po etak kupit domenu i hosting da bi se uope moglo naslutit da se radi o nekom ozbiljnom projektu, a ne da je na free servisu sa free domenom kao sad. drugo, nije profesionalno da se stranica zove medicinskicannabis ve se treba sastojat od hrvatskih rije i ako je projekt namjenjen za ljude s tog podru ja (dakle u ovom slu aju medicinski kanabis), po mogunosti domena mora zavraavati s .hr ako je osnovana kakva hr udruga, a bez osnivanja ne eg pravnog takoer niata nemo~e biti shva eno profesionalno i ozbiljno. zatim tekst nemo~e biti nabacan nepovezano ve mora sadr~avat precizne informacije (bez nagaanja i izmialjenih informacija) i mora imat reference
He-ManLEGENDA

mar 2011.

Okej ... hajdmo joa jednom pokuaati. ovaj put u pitati jednostavno da jednostavnije nemo~e. A budui da tema nije o dekriminalizaciji/legalizaciji evo samo jedno veoma va~no i konkretno pitanje vezano direktno za medicinski Kanabis. Dali e se MMK* eventualno zalagati i za provedbu plana koji bi omoguio da svaki korisnik koji od doktora dobije upute i odobrenje za provedbu terapije medicinskim Kanabisom, taj lijek(Kanabis) uzgoji za svoje potrebe ? Eto ga, poprili no jasno i nedvosmisleno pitanje. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. :icon_arrow: *Ministarstvo Medicinskog Kanabisa
ecoAMBASADOR

mar 2011.

Ovako eo me doma ko 1. , pa mogu normalno pro itat komentare i ja prokomentirat pro itano. Meni je jasno da ne postoji Ministarstvo medicinskog kanabisa kod nas (to bi spadalo zapravo u domenu obi nog ministarstva zdravstva). Teako je iata po eti u naaem zadrtom i skepti nom druatvu (sami to pokazujemo i ovdje na forumu gdje se svi mi "borimo" za isto),al kada se ve neato po inje mislim da je bolje primjenjivati ve postoje e sheme iliti koristiti i ravnati se po nekakvom principu koji savraeno funkcionira izvan naaih granica. Prvenstveno je cilj omogu iti konzumaciju bilo kojeg oblika biljke STVARNIM pacjentima, ne stonerima koji ~ele poato poto duvat bez posljedica...mislim licemjerno je to-bilo ko od vas (mo~da grjeaim) e pokuaati na i bilokakav na in da se do epa medicinske dokumentacije pa se pravi bolestan i mo~e duvat makar na ra un dr~ave...u krajnjem slu aju bili bi sretni kada bi od te iste dr~ave mogli kupiti dim i mahat "karticom" okolo kako mogu legalno duvat bez da ih iko zajebava!! Naravno da je u kona nici cilj op a legalizacija marihuane (premda bi ja trenutno bio zahvalan i na dekriminalizaciji nekih normalnih koli ina "suhog" ili ~ivo bilja ), ali prvenstveno ajmo malo misliti na bolesne ljude kojima to }IVOT ZNA I-ako niata olakaava im ono ata im je ostalo od njega!!!!!!! Pa na kraju krajeva i ako je monopol u igri (a u kojem segmentu druatva nije prisutan) ti ljudi e mo i do svog ljeka na legalan na in!! Lakae e pregovarati ne ija vlada sa ve postoje im primjerima nego neko sa ceste, ma ne e ni njegovu poruku pro itati a kamoli uzeti u obzir stvari koje uop e nisu upitne. Radi se na tome da se osnuje nekakva zaklada, ne udruga jel udrugu mo~e i moj tata osnovat a nema blage veze o tome. Iz tih razloga se surauje (educira) kod Bedrocana jel su i oni prolazili kroz sve te zakonske zavrzlame, i emu izmialjati toplu vodu -stvarno nije mi jasno! Ja osobno sam uvjeren da e postepeno do i do op e legalizacije, al ljudi pa treba krenut od ne ega i siguran sam da je ovo bolji i pametniji na in pokretanja tako velike stvari od nala~enja 200 ljudi na trgu u 13:00 i da svi zapale gens u isto vreme pa prou tako 3 ulice...i takav mara je hvale vrjedan , al realno ovako e se posti i viae na globalnom svima nama istom cilju. Da se razumijemo ne branim nikoga nego iznosim svoje mialjenje jel da nemislim tako nebi se upuatao u ovakvu...ma nikakvu suradnju sa doti nima, a prvenstveno je cilj olakaati STVARNO BOLESNIM LJUDIMA, dok je krajnji al ni najmanje nebitan op a legalizacija -ponavljam. I ne ~elim viae opravdavati svoju povezanost ni sa bedrocanom ni sa "ministarstvom medicinskog canabisa", ja samo ~elim pomo i onima kojima je to trenutno najpotrebnije,a to 95% vas ovdje nije!! hvala dragom bogu da nije i da ne patite od kroni nih bolesti nego da vam je najve a briga o e vas lupit ,murja sa 2 kvadrata il ne e. `ta se ti e izgleda weba, on je namjenjen ljudima sa naaeg govornog podru ja ,a svi znamo da je ve ina polu ili nepismena ata se ti e kompjutera,pa je web raen da se ljudi lakae snalaze po njemu. Zato je jednostavan nema iamia. Sadr~aj e se airiti sa vremenom kontaktiraju i vanjske suradnike koji se ve bave ovim na inom alternativne medicine, ali i kontaktima sa bolesnicima i onima koji su voljni na bilo koji na in pomo i (ina e serete po Bedrocanu koji je platio taj web, ne izradu nego domenu i hosting..iz samo njemu poznatih razloga , ma koji ti razlozi bili pomogao je , serete po izgledu weba i sadr~aju, a ko je od vas koji znate tolko viae i bolje reko : ja u napravit j****i web , sa joa j*******m sadr~ajem........niko! ) Domena je pla ena i biti e www.medicinski-kanabis.com ,i naravno vi pravi znalci znate da treba 24-48h da domena postane aktivna , hosting je pla en za godinu dana... uostalom ko ima ata za re u vezi projekta koliko je ozbiljan il ne pa bar je ZAPO ET LJUDI NE PRI AMO napravit emo web..osnovat ovo osnovat ono nego se to po elo provoditi u djelo kao ata mo~ete viditi iz prilo~enog, zato ajde malo nemojte mislit samo na svoje guzice i na to o ete sutra mo sadit bez posljedica, iko e ubirat novce od trave koju e pla at dr~ava il korisnici ,pa bar e mo do nje nadam se u ato skorije vrijeme. Na kraju krajeva ja u se boriti za legalizaciju marihuane na koji god na in mogu,a ovo je trenutno najbolji i najperspektivniji koji vidim u bli~oj budu nosti. I kako da ja odgovorim o e se trava prodavat, o e je dr~ava pla at, o e je Bedrocan uvozit il e se tu proizvodit, dali ete mo i saditi i puaiti bez straha za godinu,dve,pet...NIKAKO ,ali mogu krvlju svojom potpisat da ako u mo i to omogu iti il bar dat sebe da pomognem u tome, napraviti u to isto kao ato sam i ovaj "KOMERCIJALNI BEDROCANOV SAJT" napravio i nije me sram toga jel ako jednom ovjeku pomognem TO JE TO ,a di ea bolje da uspijem i svima nama. p.s. hvala na podraci i komentarima, naravno da ne~elim sluaati samo najbolje o sajtu al zapeli ste za trenutno stvarno meni nebitne stvari koje nisu prvenstvena uloga ovog sajta, a to je pomo i edukacija BOLESNIH SRETAN DAN }ENA }ENAMA sa malim zakaanjenjem ;)

mar 2011.

Objasnio si, toga sam se unaprijed "bojao" da nije neato extra pozitivno za nas "smrtnike" bar za sada,al nema veze, valjda e sve krenut na bolje polako,valjda, jer...gore ionako ne mo~e,pa ve ini puno ne mijenja. Ionako sam mialjenja da e puknuti cijeli sistem kroz nadolaze e vrijeme ali da ne idem daleko...dr~im fige za ovo,kad malo bla~e razmislim:)

mar 2011.

Svako od nas je dobar u necemu. Onaj se skida go na minus deset, ja pravim sajtove, neko chita zakone organizuje udruge, neko prodaje growing opremu, neko kreativno pomaze pa makar grafiti bili...najbitnije je da damo neki dio sebe za biljku koja nama daje mnogo vise. Ne slazem se sa tarkijem...ima odje puno bolesnih kome treba ganja :) aaa ima bogami i puno onih koji treba da smanje konzumaciju i zapocnu dekriminalizaciju :) Sajt bi zatvorio dok ne smislite nesto profesionalnije...samo napred.

mar 2011.

Uhhh,joj,joj,joj....ja bih najradije ~ivio bez ikakvog kontakta sa jako puno ljudi.}ivim i radim(momentalno) u sredini gdje ako motaa duvan i ka~ea da si bio proalo ljeto u Amsterdamu....drogeraa si.Promijeniti svijest velike veine,tj. mase,... je nemogua misija.Pri tome mislim na okru~enja u kojima ~ivimo.Potra~iti bilo kakvu pomo od bilo koga a da je u svezi sa marihuanom....hvala bolje ne. Ne ka~em da nije mogue i da jednog dana mo~da nee biti zabranjeno ovo voe...ali do tada....4 zida,zakon za mene. Dovoljno je da samo neko misli ili sumnja,iako nema dokaza....da veina uzme ma u svoje ruke i otpo ne pisati presudu. Sretno!
whatdoyouthink2010ISTRAŽIVAČ

mar 2011.

To halucinogen treba pod hitno izbaciti, a onoga ko je to napisao :violent018:. :vb_wave:
ecoAMBASADOR

mar 2011.

neznam nebi se htio mjeaat u stru nost teksta, ali znam da thc one podle~ne psihozi u velikim koli inama samo joa bolje r*****e , a cbd im je od velike pomo i i smiruje im misli
extranoizeENTUZIJASTA

mar 2011.

A zaato volimo biti napuaeni? Mo~da zato jer nas to usreuje, daje smisao ili zanimljivost ~ivotu, otvara nam o i...nije li (prividna) besmislenost ljudskog postojanja zapravo naaa najvea bolest? Nije li cijeli svijet jedna velika (umo)bolnica? Iz te perspektive nam je potreban lijek :icon_lol: Ipak naglaaavam da vutra nije udotvorni lijek za navedene bolesti ve samo jedan mali (i nenu~an) korak na putu do izlje enja. Doala mi inspiracija :sun2:
TarkiPOZNAVALAC

mar 2011.

Pa e, ~ivot je jedna bolest koja rezultira smru :D Svi mi volimo za initi ~ivot... neki vutrom, neki ovim onim, nekima je dosta za injen takav kakav je. Ja sam govorio baa o bolestima koje su neizlje ive i koje ~ivot ine patnjom, a kanabis poma~e da se ovjek osjea bolje... Tak da i dalje stojim iza svoje izjave da je takvih ljudi ovdje ni 1%, a i to sam puno rekao.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se