VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaZujanje u usima
LEGACY

Zujanje u usima

86 odgovora11,664 pregleda
jahachmagleENTUZIJASTA

nov 2013.

Pozzz svima ,travu sam poceo pusiti prije dva mjeseca i to svaki drugi , treci dan po jedan dzok. Prije dva dana mi se pojavilo konstantno zujanje u usima najslicnije zvuku od 15Khz. Nemam nikakvu bolest ni bolove , tlak i srcani ritam normalni. Interesuje me dali je neko imao slican problem i dali to moze biti uzrok vutra ,vec 2 dana nisam vario i ako se nasravi nema druge vec traziti pomoc ljekara.
s0vaAMBASADOR

nov 2013.

Promena krvnog pritiska... meni se desava da cujem pumpanje krvi u glavu pa se osecam ko neka klimava hidraulicka masina. Odzvanja mi glava kao zvono ali me ne ometa previse. Ne bi trebalo da imas razloga za brigu.

nov 2013.

meni udara ponekad 25 khz...
TropicoLEGENDA

nov 2013.

Kreaimir Miaak: udno brujanje, misteriozni zvuk (...kojeg ne uju svi) http://nexus-svjetlost.com/kolumne/kresimir-misak/item/280-kresimir-misak-cudno-brujanje-misteriozni-zvuk-kojeg-ne-cuju-svi

nov 2013.

Sve sto se krece ima odredjenu frekvenciju koju registrujemo kao zvuk. Nasa fiziologija nas stiti od "izludjujucih" zvukova mentalnom blokadom ili da kazemo blokadama, posto vjerujem da tih blokada ima mnogo. Kao sto nas odjeca, prije je to cinilo krzno, stiti od ekstremnih temperatura koje su nepogodne za nas, isto tako nas i nefokusiranost stiti od raznih sumova i zvukova i vjerujem da, kada srusimo blokadu osjetimo zvuk koji je do tada bio blokiran. Kada stojimo ispod dalekovoda mozemo jako dobro cuti frekvenciju struje, pri cemu je brujanje lakse registrovati nego kod brujanja elektricnih uredjaja u domacinstvu ili u el. instalacijama u kojima se brujanje izgubi a zvuk se svede na jako visoku frekvenciju i vise lici na ravnomjeran zvuk i skoro je nemoguce registrovati osciliranje. bas kao u jako niskim frekvencijama. Kada se koncentrisem na zvukove mogu da ga cujem, kao i razne druge zvukove koje ne cujem ako sam zaokupljen drugim stvarima, kao poslom npr., cim se prepustim poslu zvuk mi pada u zaborav sve do noci, kada mi se svi zvukovi pojacaju, pa mi je potreban dodatni napor da ih "pogasim". Dosta sam razmisljao o tome, kakav bi nam haos bio u glavama da mozemo registrovati, bas, sve zvukove u isto vrijeme i moram priznati da mi se takvo razmisljanje nije svidilo. Neka nas ovako lijepo gluvih.

nov 2013.

@Papa Pa bilo bi dobro da mozemo sve super da cujemo ali da sami odredjujemo koji zvuk zelimo jace da cujemo. Svakom zvuku das neki broj i program ga zapamti. U 99% slucajeva smo izlozeni istim zvukovima svakodnevno te moze i da pamti lokaciju gdje koji zvuk da pojaca/ugasi/smanji. Zato treba nosit kacigu koja sve to kontrolise i usput preciscava zrak dises. Takodje u kacizi mozes pricati da te drugi ne cuju sto je super za razgovor preko mobitela. Ako kupis onu bas dobru onda imas i protekciju od suncevih zraka to jest propusta tacno onoliko koliko ti treba. A ako zovnes odma sad dobijas i Eagle edition objektiv koji ti daje pogled orla to jest zum. Da ne govorimo o nocnom vid. Kakav google glass :) @jahachmagle Mislim da ti je to pritisak u usima. Mozda prvo da odes kod otorinolaringologa. BTW i ja moram ici jer sam sjebao uvo na ronjenju. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz bez prestanka. Vjeruj mi na taj zvuk se lako naviknes te bolje da odes sto prije dok ti jos smeta. Problem je samo sto ga bolje cujes i detektujes kad se naduvas jel su ti cula izostrenija nego obicno.

nov 2013.

Meni je dijagnosticirana Esencijalna hipertenzija(visok tlak) i upravo je pocela sa zujanjem u usima. Inhaliranje dima bilo kojeg oblika izbija kisik iz krvi.thc to napravi za samo minutu i pol i rezultat je suzavanje vena,postaju manje elasticne i krv teze ide kroz njih.Srcani ritam moze ostati pravilan i ritmican ali se otkucaji podignu za 20-30% upravo zbog manjka kisika u krvi ...rezuzltat je kratkotrajni povisen tlak i tahikardija(preko 100 otkucaja u minuti) Moj savjet je da prekontroliras tlak,zujanje u usima je jedan od simptoma povisenog tlaka a visok tlak nije zahebancija. Sova kaze da se nemoras previse brinuti a ja kazem da ti organizam javlja da mu nesto nestima i vjeruj mi dode trenutak kada shvati da ga nehebes previse i onda pocme javljati na drugaciji nacin ...onaj koji ces cuti i shvatiti ozbiljno 100%

nov 2013.

Neces vjerovati, a mozes pitati dobre istrenirane sluhiste, da li su u stanju da se koncentrisu samo na odredjeni instrument u simfonijskom orkestru i da im postane toliko dominantan da ostale jednostavno potisne u pozadinu. Vjeruj da se sve moze, samo je pitanje na koji nacin se moze. Da si imao ovakvu kacigu ne bi shebao uho na ronjenju :D Btw, citao sam link koji je Tropiko postao, pa sam komentar podredio tom tekstu. Ima mnogo uzroka za zujanje u usima. Koji je kod jahacamagle mozemo samo nagadjati, a na njemu je da se prekontrolise.
džafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Pusim marihuanu 18 godina. Ispusio sam bukvalno 790000000 dzokova. U zivotu mi nije zujalo u usima. Nije od mare.
weedoyeLEGENDA

nov 2013.

i meni se to zujanje javljalo pre 2 godine, mislim da mi bilo zbog stresa i nervoze. Opa preporucio bi ti glinu u prahu, pored toga sto ocisti oraganizam tako da ti ni znoj vise nema miris isto tako i snizava pritisak. Naduvao se i otisao kod tetke koja ima merac pritiska, izmerio i imam 120/73 dok je puls bio ubrzan 80 otkucaja u minuti, naravno zbog vuje :)

nov 2013.

listic kod tebe je studentski i tlak i puls..predpostavljam da si u nekakvom sportu,jaci fizicki napori zdrava prehrana itd zato ti poslije pljuge pokazuje gotovo savrsen tlak i puls;) U mirovanju ti je onda puls izmedu 50-60 a to imaju samo sportasi d~afaneozbiljan si a tema je ozbiljna....nije od vutre!!?? Takvo sto nemozes tvrditi !! :knockknock: nismo svi isti i nereagiramo svi isto.Poistoji puno ljudi koji nepuse i zdravo se hrane a imaju kardiovaskularnih problema.....a postoje i oni koji se rokaju sa svim i svacim pa su zdravi...fizicki
maverickAMBASADOR

nov 2013.

Ima jedna jednostavna metoda koja mo~e otkloniti zujanje. Dlanove stavia na uai, prste okrenea na potiljak, spojia 2 srednja prsta, prislonia ka~iprste iznad njih i povla ia ih prema dolje tako da te udaraju po potiljku... i tako jedno 50 puta :cool44: moderi... neznam kako,al evo duplii, :cvetak gle ve ga nema, evo ostavim buketi za spremnost.
džafaISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Jednom sam od muke kolko sam naduvan po eo da ~vaem neki hleb ali nisam imao pljuva ke da ga progutam pa sam pljuvao to u ruku i nanovo zvakao. Kad se toga nakupilo napravio sam lopticu od toga (velicine teniske loptice) i bacio iza televizora. Ujutru je to naala ~ena. Slagao sam je da je to primama za ribu da mi je ispalo iz ranca i da baci. Pre neki dan su mi se usne zalepile za zube da sam morao prstom da kvasim tuda i da odlepljujem onim gornjim delom od etkice. Jednom sam zaspao sa otvorenim ustima naduvan i ujutru mi se osuaio jezik. Boleo me posle 2-3 dana. A ti se zalis za zujanje u usima? Stavi slusalice i pusti muziku.
weedoyeLEGENDA

nov 2013.

pa Opa treniram, teretana i ponekad aerobni spotovi a sto se tice ishrane ne bi reko da se savrseno hranim, al eto mozda mi je i glina pomogla, posto pre kad sam merio imao sam za 10+ i gornji i donji.
roowerPOZNAVALAC

nov 2013.

Cudi me da pored svih objasnjenja nitko ne spominje Tinnitus. U svakom slucaju,,zujanje ili pistanje u usima ,,dobar je razlog da se posjeti Doktor.
RolipopLEGENDA

nov 2013.

Meni isto ponekad zuji i "nabija" u jednom ili oba uha, bio sam kod doktora, imama problema sa tlakom, cirkulacijom, venama itd, k tome se joa loae nosim sa stresom i napadima panike zbog posla i ostalih problema koje ~ivot svakodnevno donosi ali mogu zaklju iti da koriatenje trave pozitivno djeluje na moje probleme. Evo npr. nakon zavraenog dnevnika nisam ni jedan put imao taj simptom :-)
jahachmagleENTUZIJASTA

nov 2013.

Mislim da mi nije priblem sa konzumacijom vutre , malo sam googlao i pronasao samda je u pitanju tinitus i da je zujanje simptom nekog drugog problema . Uzrocnika je tako mnogo da neznam od cega da krenem . Mislim da je najbolje da odem na jedan sistematski pregled i potrazim misljenje strucnjaka.
s0vaAMBASADOR

nov 2013.

Poznato je da ako ukucas na google neke simptome, uglavnom ti google kaze da ce da ti otpadnu i ruke i noge. Ja mislim da ne treba da brines previse i ne treba da ides na sistematske preglede... Ako cujes to zujanje samo kad se napusis onda je od trave, nista strasno... Ako stalno budes razmisljao o tome kad se lepo nadimis onda ce te voziti lose, ako krenes da paranoises da ces da geknes... samo opusteno, pogledaj i na stranim forumima to se cesto desava, bez brige.
jesamZMAJ

nov 2013.

mislim da ne mo~ea nakon 2 dana zujanja zaklju it na tinitus, bude proalo :)

nov 2013.

Ja mislim da je zujanje svima prisutno samo sto neko ne registruje. Onda se naduvas pa cujes bolje i primjetis. Pa onda cak i kad ne duvas cujes zujanje ako se koncentrises samo na zujanje. Ja eto uopste nisam razmisljao o zujanju a sad mi stalno zuji otkako je ova tema pokrenuta. Cak mislim posto sam sjebao jedno ovo da drugo cuje zujanje bolje te stvara nesklad. Kako god bilo treba otici pregledat se ako ti zujanje puno smeta. Sad ne znam da li kod opsteg ii specijaliste. Ja cu sigurno poci kod otorinolaringologa za ovo uvo pa cu pitati i za zujanje. Javim rezultate :)

nov 2013.

:signs040: :ohno:

jun 2017.

Isti problem, a tlak normalan ina e sam sportaa. Ali koristim joa i antipsihotik u minimalnom obimu pa ako joa netko ima sli an slu aj neka se javi.

jun 2017.

meni zuji usima zbog sjabanih vratnih misica, ali vremenom sam se navikao, desilo mi se da kad sam preterao sa marom ali to jos kao dete u 15god.

jun 2017.

ahahaha, ja sad kao gendzo, i meni pocelo da "pisti" levo uho :D

nov 2018.

Pozdraav... Poceo sam vutru pusit s 15 sad mi je 18.. uglavnom pusio sam je bas cestoo 4,5g na dan nekad i vise 15,20 s ekipom nebitnoo. Nazad 3,4 mjeseca pusio sam s ekipom zapalili smo 4.5 frula bas topova i igral smo fife.. Odjednom mi je samo dosao neki pritisak u glavi auatanje u usima i osjecaj da cu past u nesvijest,ustao sam se do wca umio se ladnom vodom bilo je bolje al opet je bio taj pritisak u zatiljku i paranoja sta ako padnem u nesvjest sta ce se desit.. Svi mi govore da je moguce rad niskog tlaka i te gluposti, nikad mi se ovo desilo nije u tih 3 god neg evo sad. Prestao sam ju pusit na manje kolcine i kad bi god uzeo 2,3 jebena dima opet isti osjecaj. Stao sam je pusit evo vec 2 mj i opet mi nekad dodju ti osjecaji al ne bas ko na vutri neg jako manje bas jako rjetko dodju.. Jel se desavalo ikome te stvari dogadjale,kao neka paranoja samo od jednom nakon 3 god.. Bio sam kod dokt rekla mi je da mogu imat halcunacije i mogu otic s glavom bla bla psihjatrija i tako doktor ko doktor... Zelio bih dobit neke savjete jel iko ima scenu slicnu? Hvala..
NetkotamoLEGENDA

nov 2018.

Zderala te paranoja... misli pozitivno i proe... a i cudno da imas paranoju kad vec tak dugo pusis.... mozda si preforsirao :)

nov 2018.

jel pusis neku brendiranu vutru il kupujes na ulici. ne znam sta si to pusio ako si cepao 4~5 grama na dan :zvezda:: i cemu toliko sem ako je neki trash pa da te dotakne :) ako je vutra sa ulice mozda si naleteo na nesto kavalitetnije pa te malo resetovalo, smanji malo, nema druge. a mozda imas problema sa pritiskom, mimo vutre. jel to kontrolisao lekar. jos si tinejdzer i razne promene se desavaju u organizmu

nov 2018.

Nisam stvarno doso sam u njemacku i pusio normalno... zapalio 3,4 topa i odjendom samo ta scena curi mi se desilo da je pala unesvijest ista scenaa sad neznam zasto Pitao sam lekara sta moze da bude reko mi je da mogu imat halcunacije i tako neam pojma stvarno nikad mi se desilo nije a pusio sam za party po 30,40g s drustvom i nikad nista i naletim u njemackoj na neku travu i desi mi se to otksd mi se to desilo stalno budu iste scene Ne znam sta bi rekao naletio na jacu travu i gotovo skoro pa halcunacije imo

nov 2018.

pa to sam i spomenuo, naleteo si na drugu vutru, verovatno jacu od domacinke. ne moz ocekivati da te svaka isto radi. menjaj vutru, halove moz imati jedino ako pusis neku sintetiku. bem ga, valjda u nemackoj moz birati i saznati sta pusis :)

nov 2018.

A znam sve al sad mi je osjecaj koju god zapalim ostane isti dolazi mi ta ko mala paranoja i pritisak u glavi... Ne mislim na to al samo me baca da mislim

nov 2018.

onda napravi neku pauzu, dok te ne pusti malo taj los film. sve je u glavi a ti ocito trenutno nemas kontrolu. pauziraj koliko je potrebno, nes umreti bez vutre :)

nov 2018.

30, 40 grama??? ahahahaha, to pola skole ili sta?

nov 2018.

Nas 3,4 Napravio jesam pauzu evo 2 mj ce sad skoro pa eto cekam jos 1 mj pa du vidjet

nov 2018.

Nemogu da ne upitam..dal ti znas koliko je 40g, pa da za jedan party vas 3 to popuai? Ili ste puaili nekakav aj..?

nov 2018.

haha evo jos jedan koji me zahebo danas.prvo onaj sa foto aparatom .Sad ovaj potthead :thumb:sa 5 icom dnevno haha Al se duva jbt

nov 2018.

:lol:

nov 2018.

to je taj jedini moguci tok :D a mo~d je jos i maloljetan ini mi se :D Viae mi po spikama odgovara u 16,g ..pa mo~ete misliti ata su toj djeci uvalili pod travu.. :D
NetkotamoLEGENDA

nov 2018.

Ja sam jednom naletio na rusilicu.... drustvo.. curka lagano poosolila... ja u nesvijest.... sjetite me da obrisem ovo bolje....

nov 2018.

sta fali setiti se blistavih momenata :)

nov 2018.

Djeci? Drug sadim i pusim svoje i doselio u nemacku i dogodi mi se to Konzumirao jos neato pa se spustao joj tesko ti popusit to... Kaj pusis ti onda neku domaju? Norm da se pusi ne pusim sam 5icz ja i dva druga

nov 2018.

odes drug u njegov tekuci dnevnik pa vidis sta pusi. a mozes da bacis pogled i na neke zavrsene https://www.vutra.org/threads/lemon-skunk-by-oc-2014-double-top-lst-400-hps-400-mh-vege.12406/ https://www.vutra.org/threads/satisfaction-by-oc-2014-crimea-b-8-ball-skunk-1-mh-250w-400w-hps.11539/ https://www.vutra.org/threads/cbd-shark-crimea-blue-z8-afganhaze-reg-400w-hps-by-opa-cupa.11182/ https://www.vutra.org/threads/s-silver-haze-2012-by-opa-cupa.9564/ https://www.vutra.org/threads/unexpected-sativa-club-vertical-scrog-by-opa-cupa.8563/ ovde je pre pitanje sta ti pusisi kad ti treba tolika kolicina :)

nov 2018.

Nisi ti nikad ni vidio a ni zapalio dobre ganje ;)

nov 2018.

Citam sada sam svoj dnevnik...o lemon skunku haha Kako cu ga zasiljiti u ptgh opet ma Paradox se spusta odnekud sa necega,tko zna odakle?! Na marsu nije bio sigurno ! Valjda nije sa nekakve kemije.....haha

nov 2018.

Ma ako mu bude potrebna spustalica imamo mi nekakvih u alatima :)) LemonS eyessss:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se