LEGACY
Moj problem sa travom
56 odgovora8,416 pregleda
7 REP14%
→ Istraživač
apr 2008.
apr 2008.#1
Ev ovako, slucajno naidjoh na ovaj sajt i forum i taman da pitam vas znalce sta mislite o mom slucaju (problemu) sa travicom. Ovako... poceo sam pusiti sa nekih 15-ak godina i bilo je odlicno, odlicni tripovi, zajebancija, sve ono sto trava moze pruziti. Ali nakon nekih godinu dana vikend pusenja, taj vikend se prosirio i na ponedeljak, utorak... uglavnom pusio sam svaki dan velike kolicine (nikome ovo ne preporucujem) i trava je izgubila svoj smisao,, nije vise bilo ni tripova ni smjeha ni zajebancije, samo neka tupost i paranoja.
Da vas ne davim vise sa tim, uglavnom me od tih dana od trave hvata neka paranoja iako sam prestao pusiti na 5 godina i sad pusim prosjecno jednom u 2-3 mjeseca i neizostavno me u tom stanju napusenosti uhvati paranoja. Iako bude i zajebancije i svega nikad mi se nije vratio onaj osjecaj kao sto je bio u pocetku, opustenost, inspiracija za sve i svasta, glupiranje, valjanje od smjeha.. ni nakon toliko godina nepusenja, a taj osjecaj mi bash bash nedostaje. Samo da napomenem, poprilicno sam stabilan, samopouzdan i to sve, ali nakon jointa kao da izgubim samopouzdanje i svi moji tekuci problemi, koje svaki covjek ima kao da postanu ogromni i nerjesivi nakon jointa., glupost obicna, ali jbg.
Nego da li je iko od vas imao ovakve probleme, da li ih je rijesio i kako?
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
apr 2008.
apr 2008.#2
Zanimljivo, nisam
uo dosad niata na~alost sli
no, pokuaaj rijeaiti sa sobom ako imaa neke dublje probleme to jedino mogu preporu
iti jer se to preporu
a prije konzumacije bilo
ega
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
apr 2008.
apr 2008.#3
Ovo da ti se izgubio smisao nakon pre
este upotrebe ti vjerujem, to je normalno, nemaa se ata nonstop napuaavati, i dobro da je tako.
A ovo da te opere paranoja i bude ti bezveze nakon ata zapalia jednog u 2-3mjeseca ima mo~da veze s tim da potegne trigger joaih sje
anja od prije, ja mislim da je to to...
sve je u tvojoj glavi
ovjee, sve... jest da trava ima tendenciju da okre
e na pozitivu ali to nije nikakvo pravilo, viae djeluje kao poja
alo trenutnog stanja... kompleksna je ona tvar
Narquila
ENTUZIJASTA576 REP94%
→ Poznavalac
NarquilaENTUZIJASTA
apr 2008.
apr 2008.#4
Nadoh se i ja u ovoj prici..naravno nisam pravio stanku od 5 godina ali od onog svakodnevnog napusavanja trava izgubi onaj smisao i ne samo da te hvata paranoja nego ti odes kupis travu,pripremas je, mrvis lijepo,zajebavas se drustvom i sve ok al kad se napusis pocinju problemi da te jebu u glavu i imas osjecaj kao da se kajes sto si uopste pusio,da nisi trebao, da to ne valja itd. i kad te prestane raditi sve ok i tako slj. napusavanje isto zapocinje i zavrsava se svaki put...
I to me je jebalo jedno vrijeme pravo pa sam napravio stanku al ne stanku da ne pusim uopste nego da ne pusim sa drustvom(mislim sa jednim prijateljem i jos jednim po nekad) i pusio sam jedno vrijeme samo sam i super sam se osjecao ono furke gledat tv razvaljen jebote poceo sam i kuhat neka jela napusim se i nadem recept i pravim sebi neko jelo pravo uzivao napusen kod kuce provoditi vrijeme. To se desavalo nakon sto sam prestao neko vrijeme i jebote opet mi pocne to sranje sa problemi ici u glavu, kajem se sto sam pusio kao da nisam to trebao bla bla i trava mi se bila zgadila na jedno vrijeme. Nisam uopste htio pusiti jer high me je zbunjivao previse ama previse. I sad zapalim rijetko ono rijetko bas kad imam vremena i kad je atmosfera bas kako mi prija.
A da cuo sam davno od jednog starijeg iskusnijeg momka i on mi je rekao da te trava sama navuce na sebe i da te sama odvikne od sebe. Jbg tad sam bio mlad pa ga nisam razumio al ipak mislim da u tome njegovom ima malo istine
elephant0r
AMBASADOR3.331 REP52%
→ Legenda
elephant0rAMBASADOR
apr 2008.
apr 2008.#5
Mozda je pucanj u prazno, a mozda ima nesto u tome, ali osobno ako nemam cistu situaciju u glavi prije nego idem pusit, ili izbjegavam nekakve probleme.. trava te ponekad natjera da se suocis sa njima.. Tako da toplo preporucam bit prvo cist u glavi, a tek onda pusit.
Mozda da pokusas promjenit ambijent, drustvo, ili doba dana kada pusis cisto za eksperiment da vidis jel to utjece na ista i jel tvoj problem povezan sa nekakvim negativnim asocijacijama iz proslosti?
U svakom slucaju zapamti da zivimo u psiholoski bolesnoj civilizaciji, a mentalne tegobe koje cesto pogadjaju ljude su u biti savijest koju treba saslusati jer to je jedini nacin da te uistinu ostavi na miru.
Iako mi svi znamo da trava nije baba roga kakvom se medijski i zakonodavno prezentira, psiholoski utjecaj mase je dovoljno jak da u nekim ljudima izazove griznju savjesti i blagu psihozu radi konzumacije "zabranjenog voca". Nadji nacina da postanes sam svoj gazda, rjesi se nerealnih strahova, a onda donesi odluku jel to prava stvar za tebe ili nije.. jer kao i brojne druge stvari na planetu.. ni trava nije za svakoga namjenjena.
Sretno.
Vutragenjo
ZMAJ39.529 REP
VutragenjoZMAJ
apr 2008.
apr 2008.#6
pistolj nije agresivan nego su ljudi
trava nije paranoicna nego su ljudi
KaraJack
POZNAVALAC772 REP19%
→ Ambasador
KaraJackPOZNAVALAC
apr 2008.
apr 2008.#7
Ne ne, trava ima u sebi nesta jako zanimljivo kao i alkohol i etc. a to je da od covijeka pokaze pravo lice, paranoja se i te kako moze dobiti od trave ali samo od sebe to ne ide.
Hmm neznam da sam na paranoji, kako genjo kaze pistolj nije agresiva nego covijekova psiha pa bi se odavno skinuo. Jedno znam a to je da trava ima u sebi neku kemiju koja reagira na nas mozak, a nas mozag slucajno ima tu stanicu na mozgu koja prima travu kao srod organizma. Ovo sranje pokupih od lije
nika koji mi je rekonstruirao problema sa psihom nakon teakog udarca covijek zna bez droge ili alkohola puknut ili se izgubit.
Sve ovo navedeno ne mores bacit na travu iz razloga sta te ne brije, sta nema smijeha, nema aktivnosti i zajebancije... Sve je to period kad iz prelaza baby smokera ides u krajnu fazu pusaca a to se zove konzument :P
Svako od nas ima neku kolicinu za konzum. Ja se ne stidim rei da ja mogu popusit ko konj oh da i mogu se jebeno nasmijat na neka sranja ali znam da to nije kao prije nakon 3 dima kad pogledam ovcu da me lupi smijeh sta sam uocio neku ovcu :D.
korjenko
POZNAVALAC1.202 REP67%
→ Ambasador
ranrom
ENTUZIJASTA213 REP3%
→ Poznavalac
ranromENTUZIJASTA
apr 2008.
apr 2008.#10
po meni trava pojacava moja stanje. ako sam sretan prije no sto zapalim kad zapalim bicu joa sretniji no ako sam tuzan bicu jos tuzni. tako je bar meni uvik
Deleeshz
ISTRAŽIVAČ142 REP61%
→ Entuzijasta
DeleeshzISTRAŽIVAČ
apr 2008.
apr 2008.#11
Kod mene svaki put kad zapalim Sretan sam! :)
paranoja se da eliminirati zdravim razumom, sve je u psihi....tj. ljudima
sto ljudi, sto udi
Greatboy
ISTRAŽIVAČ88 REP25%
→ Entuzijasta
GreatboyISTRAŽIVAČ
apr 2008.
apr 2008.#13
Mene je hvatala paranoja kad sam prvi put puaio, al samo iz straha da me netko nebi sku~io!
Ako si u nekom veem problemu, naravno da e te bacat u paranoju!
Rijeai te probleme ili rijeai to sa samim sobom, jer trava se nepuai srcem nego mozgom!
Bitno je biti opuaten, i tek onda napuaen! :thumb:
34 REP68%
→ Istraživač
apr 2008.
apr 2008.#14
hahaha, kakve brije.... pa svi znamo da je u po
etku najljepae, pa onda nekako postane ono "a ata ea, ajmo zapalit jednu" itd. Meni je sada to viae nekako ritual i nije mi krivo ama baa niti malo.
Ustvari, prija mi.
Mo~da bi Isacc trebao napisati od kuda je i koju je to ganu koristio jer vjerujem da neke vrste u izvjesnoj koli
ini, nama nezamislivoj i razvijaju takvo stanje "paranoje", ustvari kakva je to paranoja ata te dere???
E jbg, da se bar meni desi takvo neko sranje, baa bi mi dobro doala neka promjena, bilo kakva hahahaha
`alu na stranu, moje mialjenje je kao i sa po
etka.....samo loa ufur !
0 REP0%
→ Istraživač
apr 2008.
apr 2008.#15
:-( meni je tak tu~no ato nije ko prije.Pa jebote svi govore o tome kako se ne stvara tolerancija, kako je mo~ea puait cijeli ~ivot i bit ce ti isto a zapravo svi iskuse to da jednostavno nije tako.......:-(......jednako je ko i sa svime....potrebne su velike pauze da bi se vratilo na staro....
elephant0r
AMBASADOR3.331 REP52%
→ Legenda
elephant0rAMBASADOR
apr 2008.
apr 2008.#16
Ili uzgojiti neke od cistih ekvatorijalnih sativa.. onda high nema plafona.. ajmo ajmo ljudi.. izgleda da je nekima vrijeme da "skinu pomocne kotace sa bicikla" :)
Yami_Raziel
AMBASADOR1.929 REP12%
→ Legenda
0 REP0%
→ Istraživač
apr 2008.
apr 2008.#18
Imaa pravo elephant0r da treba puait bolju travu,ja puaim o.k travu a i kakvu god puaio prestat ce ti djelovat ili slabije djelovat nakon nekog vremena,zar ne?A danas sam se takooooooooo ljepo napuaio,odlicni filmici i smjeh....kad malo bolje razmislim uvjek bude tako osim par puta prije toga ali to je do kvalitete trave a ne zato ato nije ko prije :hehe:, bar mi se sad tako cini.Superweed nije izgubila moc samo je poslala krivu djecu par puta :maryjane:.
0 REP0%
→ Istraživač
maj 2008.
maj 2008.#19
Paranoja te hvata jer imas osecaj krivice tj. vuces nesto za sobom sto si trebao uraditi a nisi. (meni se desavalo pa sam skontao)
Primer:
Obavio si sve obaveze vezane za posao ili skolu,u dzepu imas para (dovoljno),u familiji je sve ok,ceo taj dan pevusis neku veselu melodiju i nalazis se sa drustvom na pecanju po prelepom danu,zabacujete udice, otvarate pivo,ortak dovrsava extra vic,smejete se i palite dzoint i ....
nema leba da te posle tog pusenja uhvati paranoja jer si bezbrizan i boli te k_rac za sve na svetu jer imas sva prava da se opustis i odmoris od svega.
pecko88
ENTUZIJASTA530 REP83%
→ Poznavalac
pecko88ENTUZIJASTA
maj 2008.
maj 2008.#20
Meni se desavalo da me uhvati paranoja dok sam bio u faklutetu.
I to ovako...Napusimo se ja i cimeri i ono sve super, ali kada dodze vereme da se ide u faklutet, nastaje paranoja.
Izadzem vani i stalno mislim kako me svi gledaju kako sam se napusio ko konja i paranoja se sve vise povecava sa samim ulazkom u zgradi, jer je sve vise ljudi unutra.
Desvalo mi se i cak da se otkazem od sledeceg prisustvovanja i pravo nazad...
Ali kada se vratim u sigurnosti svojih prijatelja, paranoja nestaje...
Tako da je sve to samo stanje psihe..:punch:
Svirač_Trube
ENTUZIJASTA570 REP93%
→ Poznavalac
Svirač_TrubeENTUZIJASTA
maj 2008.
maj 2008.#21
haha...filmaai...meni joint uradi to da zaboravim na probleme i da se opustim (npr. ja se naduvan u skoli i ono bude ispit i ja ga samo predam boli me ***** za sve i onda kada me pusti vutra svatim koje sam sranje uradia)... a valjanje od smijeha je neizbjezno sa dobron ekipon:rofl:(puaim 2 god)
2 REP4%
→ Istraživač
maj 2008.
maj 2008.#22
E vako ja sam novi na ovome forumu pa evo da napisem svoj prvi post i odgovorim isaac-u.
I ja sam tako nesto pusio oko 15-tak godina vutru i iskreno sam presro, velike kolicine utjecu na mozak jako puno i to nije nikako dobro sto sam i sam skuzio. Kada neko pusi toliko dugo u velikim kolicinama mora doci do paranoje ali sto je ono najgore povratka nazad nema i to sam sam skuzio :(.
Ti si skuzio da su ti paranoje krenile nakon tih par dana kada si stalno pusio al nebrini nije to samo zbog tih dana vec je to ruzlatat digorocnog pusenja.
Travu moras studirati da bi je pusio, prvo je pitanje sta pusis cime je to prskano i dali je prskano ili nije, drugo moras kroz neki period recimo od godinu dana izabrati sebi jednu vrstu koja ti odgovara mozda ti odgovara outdoor a ne indor itd... ili mozda na kraju krajeva tvoj organizam nije uopste za toga. Zatim ono isto jako vazno skim i kako pusis. Mi smo recimo bili takva ekipa gdje nam je furka bila daj se slozi sto brze sto vise i to nije bilo dobro nikako.
Marihuana sama kada je sadis trazi 100tine nekakvih uvjeta i svega da joj udovoljis i moras se jako puno da se trudis oko nje i biti njezan sa njom, a tako je isto i kada se pusi moras da uzivas 100% onako kako treba ili nikako.
Nakon sto sam stao jer nisam vise mogao da izdrzim od paranoja i lupanja srca i svega necega sam upoznao lika u Amsterdamu koji ima 67 godina i pusi travu od svoje 21. Ispricao mi je nako stvarno pricu iz iskustva i shvatio sam da sam jako grjesio.
Kaze: jako su bitne godine kada podjes da pusis trava nije za osobe ispod 18 godina a to stvarno i jeste tako kada bolje malo razmislimo.
Kaze ja kada stavljam travu stavim pola cigarete i samo jednu taknu tanku liniju izmrvljene vutre preko duhana ili cistu travu jednu malu cupicu ispusim na lulu i to je to i pusim 3 puta sedmicno i tako citav zivot i kaze da mu je uvijek lijepo i da nikada nije imao problema oko pranoja i koje kakvih pojava jer nikad nije pusio da se ububa vec da se opusti lagano, lagani osmjeh i nista vise.
Sadio je sam sebi travu i pusio uvjek lijepu kvalitetnu travu i neprskanu i stalno pusi WhiteWidov jer kazu da mu samo to odgovara.
Puno mi je jos toga rekao al eto sad bi morao roman da ispisem da bi sve naveo.
Ja iskreno mislim da su godine jako bitan faktor jer treba ipak mozak preci onaj period razvoja iz puberteta to je jako bitno.
volio bih i sada jedan jokavac uz kavicu da udarim ali hebiga nema vise :).
doomer
LEGENDA10.053 REP51%
→ Zmaj
doomerLEGENDA
maj 2008.
maj 2008.#23
to ti je kriza koju svi s vremenom prodju... kad te jednom te paranoje prodju ako ne odustanes od dima vratit ce se sve na svoje mjesto i vise ih nikad neces imat (bar je tak bilo kod mene)
ja sam skoro puko jednom al duga prica....
Zabljak 1992
POZNAVALAC1.056 REP51%
→ Ambasador
Zabljak 1992POZNAVALAC
maj 2008.
maj 2008.#24
Da se i ja izjasnim za ovo oko paranoje....To je prenapumpana prica,ako se i desi to su neke paranojice,ne mozes toliko zaglibit.Ma okrenite se oko sebe pa cete vidjet sto je paranoja...Ljudi su po prirodi paranoicni.Nego najveci problem kod duzeg pusenja pogotovo ako se rano pocne je neka ravnodusnost,da ti puca bas za sve.to je lose.Zato kaze cika Rambo vutra poslije 30 te:icon_biggrin:Ma samo ne pretjerivat i dobro svima
elephant0r
AMBASADOR3.331 REP52%
→ Legenda
elephant0rAMBASADOR
maj 2008.
maj 2008.#25
LOl.. a bas su te paranoja price presmjesne.. ulovi bilo kakav tipican zenski/muski/teen casopis i uzivaj u "normalnosti". Tko koga vara, koga jebe sef u dupe, kome se sta krade, sa kime je celebrity napravio djete, koliko ljudi je gdje poginulo.
Pa mi kad se pocnemo tako ponasati izbrijemo da nismo normalni.. a svi su takvi inace.
Paranoja je po meni posljedica kapitalizma i pokvarenosti vrha drustva u srzi, a posto smo svi odgajani u takvom ekosustavu i sami smo poprimili duboke korjene toga mentaliteta koji se kosi sa nasom pravom prirodom.. paranoju koju izazove vutra tumacim time sto me potice na razmisljanje i daje mi do znanja na psiholoskoj razini da imam krvio usadjene vrijednosti iz proslosti kada nisam znao birati, vec sam sve samo upijao kao spuzva.. Sada treba izvrsit filtraciju svog tog naucenog materijala za mladih i ludih dana, izbacit lazi i onda nema straha od paranoje :)
5 REP10%
→ Istraživač
nov 2014.
nov 2014.#26
Pozdrav,
ova tema je davno postavljena ,ali ja bas imam neki los kont u poslednje vrijeme .. Kad god pusim i s kim god pusim uglavnom sam u nekom losem tripu,generalno .. Desi mi se naravno da se smijem i sta znam ono da je sprdnja da se cijepamo od smijeha,al sama sa sobom uvijek je neki los kont .. Teske neke teme,vezane za mene,moj zivot,sve mi nesto besmisleno izgleda ..Desava mi se isto sta znam kad sam u nekom drustvu upadnem u trip da isfuravam sve ljude oko sebe da ih ponizavam sprdam,nesvjesno sta znam .. I sinoc mi se desi trip da sam ja ta koja je sprdana prvi put ... I uopste imam neki filing da mi vutra izostrava sve sto ne valja u mom zivotu,a pusim je da bih se opustila .. Znam da ne moze biti isto kao u pocetku,al bas bas sam isparanoisana. Dosta ljudi u mom okruzenju je ostavilo vutru bas iz tog razloga .. Ja nisam pusila nekih mjesec i po ajd reko da vidim sta kako ,i ovih par daana se napusavam,i evo ne mogu vise,opet cu prestati ..Bas mi je krivo a ono necu je ostaviti nikad pa kako god .. Kontam da mi je to sve od spida i eksera i sta ti ja znam sta sve nisam uzimala .. I bas mi je bed ono .. Ne znam sta vise od sebe
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
Ena&Modelsy
AMBASADOR2.500 REP29%
→ Legenda
Ena&ModelsyAMBASADOR
nov 2014.
nov 2014.#28
Napravis malo pauzu od svega i probas mozda nesto trenirati..nesto sto volis koji god sport,moze malo trcanje ,malo teretana itd..i posle naravno i vutrica ali naravni umereno sve i sve bude mnogo bolje..:-) trening ume izbaciti dost negativne energije koja se skuplja u toku dana kod nas..:-) a ono gore sto kaze Pow gledaj da izbegnes i nekoristis..:-)
2 REP4%
→ Istraživač
jun 2018.
jun 2018.#29
Ako rokas s frendovima na serije po 3 dima odjednom,bolje pusi lagano jedan po jedan da ti bude sto veci chill,i kad pusis pljugu dobro je imat neki sok da ti ispere gadan okus iz usta,i trebas se samo zajebavat s ekipom i chillirat,i naravno da ti nikad nece biti kao prvih par puta,zato sto ti mozak stvara sve vecu toleranciju na duminu bez obzira koliko dugu stanku napravio,i kad se ne mozes vise bas napusiti,nego te samo baci u chill mode ili te umori pljuga npr jaki otkucaji srca,tad ti dumina sluzi kao neka stvar za opustanje,a ne za zabavu kao sto je smijanje,a o paranoji ovisi do tebe koliko si stresan ili take neke stvari,sad imam 13god i idem u 7 razred haha znam da zvuci smijesno ali pusim duminu vec oko 3 god sto mi je bilo dovoljno da prokontam da trebas samo izchillirat,tako da samo chill i laganica :D
apr 2008.
1 / 29
apr 2008.
jun 2018.