VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaMarihuana i kontracepcija
LEGACY

Marihuana i kontracepcija

62 odgovora7,113 pregleda
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Lijep pozdrav svima i unaprijed se ispricavam na dugom postu. Moja prica je ovakva - uzimala sam Logest cca godinu dana i sve je bilo oke. Uz to sam i vutru konzumirala (konzumirala sam ju redovno vise od 3 godine).Tog nazovimo ga tako kobnog puta prije 7 mjeseci prilikom pusenja osjetila sam trnce u nogama, pocela sam drhtati, javilo se zujanje u usima, kontcentracija pala na nulu i zjenice su mi se brutalno povecale. Bila sam kod doktora drugi dan koji naravno nista pametnog nije izjavio jer nije ni znao sto mi je pa sam otisla vaditi hormone koji su bili idealni i napravila cijelu krvnu sliku koja je isto tako bila idealna. Nitko nije znao koji mi se vrag desava jer su svi nalazi uredni, a meni opet nije dobro. Prije dva tjedna zavrsila sam na hitnoj pomoci jer sam se skoro skljokala, tlak je bio poviseni, otkucaji srca ludacki. Ponovno sam vadila hormone i Ft3 mi je bio malo iznad granice. Nosila sam holter 24 sata, nalazi uredni. Jos mi dan danas zvoni u usima, zjenice su nekad vece nekad nisu, ocito ovisi o necemu (nemam pojma o cemu). Tablete sam prestala piti prije skoro dva tjedna, a duvanja sam se odlucila ostaviti dok se to sve ne smiri. Je li itko od vas ikad imao takve probleme? Jel moguce da je to nuspojava kombinacije kontracepcije i vutre? Vec sam toliko jadna i toliko ocajna i trazim samo neku nadu i neku utjehu da mi kaze da bude to prestalo. Kolko organizmu treba da se izbaci te supstance iz organizma? I jel ce mi ubuduce smetati vutra? Fali mi opustiti se s ekipom ko nekad i spusiti djoju, dve, tri. Molim vas za pomoc, savjet, bilo sto. Hvala unaprijed.
StipeZMAJ

mar 2016.

Poz. Tesko da ce ti netko odgovorit da lit cannabis utjece na hormone odn. kontracepciju. Eventualno da netko koristi iste te pilule i konzumira cannabis pa da ti iz prve ruke moze rec. Moje lai ko misljenje je da nema nikakvog utjecaja....tj moja intuicija jer pola svijeta koristi cannabis i kontracepciju, vjerujem da bi se vec saznalo kada bi bilo ovakvih nuspojava. Ovo sto si opisala je po meni tipican napad panike uslijed konzumiranja. Desava se dosta cesto, pogotovo kod danasnjih "jakih" sorti i hibrida. Ono sto mi nije jasnoj je da to traje 7 mjeseci osim ako nisi navukla neku anksioznost kao posljedicu napadaja panike. Zvonjava u usima moze biti neki sinusni problem ili posljedica visokog tlaka...zajedno sa miljon drugi mogucnosti, ali ovo je najcesce. Da li ti je palo na pamet pauzirat za kontracepcijom da vidis da nije do toga? Da ti se hormoni vrate u normalu jer mislim da su 50x stetniji nego vutra, ako ju uopce mozemo nazvati stetnom (u smislu posljedica). Do sad si se sigurno ocistila od svih kanabinoida, tako da to mozes prekrizit. Zapalit naravno da mozes, ali ako vuces neku traumu/anksioznost zbog tog napadaja, lako je moguce da te opet preklopi kad zapalis. Ono bitno je da nije nista opasno i ako te ponovo prebaci barem znas da je to sve samo u tvojoj glavi i da ti se nista nece desit. Eto...ovo je moje laicko misljenje koje ne mora biti tocno. Ja bi definitivno prekinuo ili promjenio kontracepciju, cisto da vidim da li ima kakvih promjena.
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Kontracepciju sam prekinula prije 2 tjedna i vise ju ne namjeravam uzimati to sigurno, zapalila nisam malo vise od tog vremena. U principu se ne mogu prestati cuditi samoj sebi zbog svega toga. Inace obozavam vutru, ali ovo me bilo totalno skrsilo do kraja, nisam znala sto smijem a sto ne. Jel mi to zbog vutre ili nije. Nadam se da nije i da ce mi se organizam procistiti kroz mjesec, dva i da ce biti opet sve ko i prije ^^
StipeZMAJ

mar 2016.

Tesko da vutra moze imat utjecaj toliko dugo...prakticki nemoguce. Da moze izazivati takve simptome koje si navela i da moze izazvati napad panike, to apsolutno da moze i hoce ako si sklona tome. Takodjer ovisi i od sorte do sorte cannabisa. Vidi kako ces se osjecat sad kad se ocistis od kontr. ako bude bolje znaci da je do njih. Procitaj moguce nuspojave tih tableta i vidi dal ima nesto sto ti opisujes. Vutru sama uzgoji i zapali bez straha :)
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Procitala nuspojave, jedino glavobolja odgovara, ovo ostalo mi je doktorica opce prakse rekla da mogu uzrokovati. Napad panike mislim da nije, jer od kad pusim u glavi mi je sklop da od vutre ne moze biti apsolutno nista. Jedino sad kak mi se to pocelo desavati vucem sa malim strahom cisto da mi se to opet ne ponovi. Al razmisljala sam zrolat jednu malu i da solo probam doma cisto da vidim kak bude ^^ Hvala ti na savjetu :) jel znas mozda kolko tim supstancama treba da izadu iz organizma?
StipeZMAJ

mar 2016.

Na zalost napad panike je tesko kontrolirati. Kad dodje, dodje.....kakav god da ti je sklop u glavi. Bitno je nauciti nositi se se sa time i nauciti sprijeciti ili prozivjeti ga na na malo laksi nacin. Ako je uopce bio panic attack, sto mislim da je. Upravo sam na to mislio. jednom kad prozivis napad panike, ostaje to sjecanje i strah da se ponovo ne dogodi i svaki slican simptom te moze prebaciti opet u to stanje ili pred stanje gdje razmisljas...."evo opet ono". :) Ne znam stvarno koliko treba tijelu da se ocisti od kontracepcijskih "sastojaka" i koliko mu treba da vrati hormone u normalu ili sto god vec radi tijelu. Pretpostavljam da je duze od 2 tjedna.
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Onda mi samo ostaje ne misliti da bude se to opet ponovilo :D
StipeZMAJ

mar 2016.

A gle.... zapali ponovo pa vidi kako ce bit. Ako te prebaci na paniku opet barem si 100% sigurna da je sa tobom sve ok.... u fizickom smislu a i psihickom osim sto si sklona panici i vjerojatno samokotroli kao i ja :D hehhehe

mar 2016.

Svi ti simptomi trnci u nogama, zujanje u uaima itd... se deaavaju i meni kada zapalim neku ~eau vutru. Sasvim normalno. Samo ato ja to furam i u~ivam u tome.:thumb:
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Zuji u usima konstantno od tog dana od kad je to sve pocelo, eventualno malo jace kad zapalim al to zato jer vutra pojacava to sve. I ono kaj me posebno brine to kaj su mi zjenice obje povecane konastano pusila ja ili ne - doslovno imam osjecaj ko da gutam ocima. A vutra je bila neka domaja brijem, nije bilo tolko zestoka (probala bolje i jace pa bilo sve u redu :D)

mar 2016.

Tu je onda vjerovatno drugi problem upitanju a ne vutra.;)

mar 2016.

Domaja oapricana kokainom prvoklasnim kolumbicem, im se zjene aire . Ja bi si rae postavio pitanje, ata ja to puaim.
bakalulaLEGENDA

mar 2016.

Ako puaia smee s ulice, ostavi se toga. Nikad ne znaa kaj te dopadne. Neki dan mi frend veli da je zapalio nekaj s ulice i da ga je u~asno boljela glava i da su ga prale straane paranoje i da se skoro sruaio. Doem kod njega, uzmem u ruku to kaj puai i vidim da je cvijet skroz nezrel, svjetlo zelen, a pistile skroz prozirne. Veli da mu je taj tip od kog je rijeaio, rekao da je to ''skank''. Nije direktno povezano s ovim tvojim slu ajem, ali ako puaia s ulice, nikad ne znaa kaj puaia u biti. esto u tome bude plijesni, nezrelo, ma svaata.. Ali ne, nije mogue, tj. barem nisam nikad uo za slu aj da nekom to traje mjesecima.
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Zahvaljujem, ovo je stvarno bilo korisno :)
baobabLEGENDA

mar 2016.

Zaklju ak: Ostavi kontracepciju, nastavi puaiti vutru i reci de ku nek ga vadi na vrijeme... ;):razvaljen::
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

To je i plan :D a kontracepciju sam ostavila prije 2 tjedna, pusit planiram prvom prilikom da vidim di sam i kaj sam :D Zahvaljujem jos jednom svima, puno ste mi pomogli :banana_rasta::let:

mar 2016.

Bit e roatiljanja . Haha :D. Sorry, nisam se mogao suzdr~at ;)
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

hahah:D:clap::

mar 2016.

moja bivsa cura je imala nesto slicno ko ti, bila na kontracepcijskim(ne mogu se sjetit eto kak su se zvale ali sjetit cu se dok ovo pisem)(vutra mi steka mozak upravo :) malo vise od godinu i pol je pila ..kako ja sad racunam otkad smo bili prohodali a bili smo zajedno 2god i mjesec a nije od pocetka pila tak da je oko godinu i pol mjesec vise manje-al ko da je to i bitno..u to vrijeme smo bili na vutri i kokainu skoro svaki dan i radili svasta, iscrepljenost velika.. nemos dokle hoces.. podizanje novih granica.. /Yasmin su se zvale tablete,znao sam da je nest pedersko ime .,.uglavnom znala je bit dezorjentirana ,padala mi u nesvjest u rukama..ja sam samo jednom pao u nesvjest il sta je to vec bilo.. znam da smo pili pivo i pusili na bong neki hibrid iz amsterdama i ja osjetio mucninu neku i izasao van i odjednom neka vrucina mi je bila i padnem tj nisam pao nek sam uspio sjest na pod,,a znao sam koliko je sati bilo , uglavnom 4ili 5 min me nije bilo, i digo se i sve normalno nakon par min.. sta mi je bilo pitaj boga..uglavnom kad je pocinjala biti dezorjentirana ostavila je bijelo a nije ni pusila neg smo pravili caj , i to je rjetko pila i u malim kolicinama.. kasnije je prestala konzumirat Yasminu i samo pila caj .. a nismo se ni seksali vise ,.bojali smo se jer joj je tlak divljao pa zato nije ni pila..doktori nisu mogli otkrit sta je .. bio sam s njom u Kanadi kod doktora opce prakse i otkrili kao hormoni da su joj otisli u kurac,slaba sansa za trudnocu, tlak divlja, al doslovno, oboljela je na zivce ubrzo,sise se smanjile,smrsavila ,dobivala cesto akne,suha vagina, pa povecani vaginalni iscjeda .. to su kao posljedice tih tableta sve bile.. e pa se ti misli,, znam dosta cura koje piju te kontracepcijske , i maju problema sa hormonima..uglavnom ova moja se ubila na kraju , bacila se pod vlak, mozda sam te sad uplasio malo ali jbg mozda ti imas nes drugo ipak smo mi svasta radili ali je isto povezano sa tabletama nekako.. jbg sad me sjetis na nju nadam se da neces tako zavrsiti i zelim ti brz i sretan oporavak od srca :)
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

zao mi je zbog tvoje cure, ovo je stvarno tuzna i teska prica...znala sam da su tablete stetne al moram priznati da nisam mislila da su toliko...hvala sto si podijelio svoju pricu
Rope73ZMAJ

mar 2016.

"Yasmin" su prozivali na tv-u koliko se ja sjecam.
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

sjecam se toga, ali ja sam druge koristila...makar vjerojatno da je to sve slican kalup
GangerENTUZIJASTA

mar 2016.

Ja ne verujem da je to zbog kombinacije. Znam da su te tablete smrt, moja devojka ima problem sa hormonima i prepisali su joj te tablete ali ona odla~e to i ne pije ih. Proie sve to, samo odmori od oboje. Puno vode, limuna, meda i mleka. Malo da pro istia organizam. A onda se napuai kao nikad, verujem da neea imati nikakvih problema. :)
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Evo kroz koji dan spremam zapaliti prvu nakon skoro 3 tjedna :D nadam se da bu dobro ^^
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Jucer zapalila prvu, neku laganini za pocetak. Nije bilo lose al jos uvijek nije to to. Brijem da se zbog svega jos nisam mogla opustiti do kraja, al kak se veli - vjezbom do savrsenstva ^^ u svakom slucaju bolje se svakako osjecam u odnosu na prije 3 tjedna :)
baobabLEGENDA

mar 2016.

Samo polako, s vremenom ces podnasati sve bolje.. Ja pusim godinama svaki dan, a proslo ljeto sam napravio pauzu isto cca 3 tjedna, pa kad sam zapalio imao sam osjeaj da me bude alagiralo, drhtavica, i slicni simptomi. Vec za 2 dana sam bi onaj stari :)
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Ma brijem da mi jos ti sinteticki hormoni nisu izasli iz organizma pa mozda ima i to veze. Ali ja vjerujem da bude dobro :)
GangerENTUZIJASTA

mar 2016.

Sve e to biti dobro, nemoj da brinea. Ja sam napravio raspored za sebe. Dve nedelje puaim pa jednu nedelju odmaram. Nekada ti odmori traju i du~e. To radim jer mi se nakon nekog vremena podigne prag tolerancije pa mi onda trebaju velike koli ine da preguram dan. :) A i dogodi se da me cepaju paranoje ako puaim du~e od mesec dana svaki dan. Na svakoga druga ije uti e, pa je zato bitno nau iti voziti i prilagoditi puaenje sebi.
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Ma traju odmori dosta duze kad je kriza pa se nema bas kolko se imalo prije godinu i pol :D
t@maraZMAJ

mar 2016.

Tek sada vidim ovu temu. Uglavnom ve ste otkrili da je kriva pilula a ne trava :) I to je sigurno istina... A ako ~elia nastaviti sa kontracepcijom jednostavno moraa promijeniti tablete,i nai koje tebi paau. To zavisi od osobe do osobe i jednostavno tra~ia doktoricu neke druge. A sa travom mo~ea nastaviti normalno, im se rijeaia paranoje ;)
BlueMorticiaISTRAŽIVAČ

mar 2016.

Ma s tabletama sam zavrsila zauvijek :D a paranoja je gotovo nestala, jucer sam se konacno osjecala high skoro ko nekad;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se