VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaSpavanje, sanjanja (REM faza) i marihuana
LEGACY

Spavanje, sanjanja (REM faza) i marihuana

90 odgovora14,276 pregleda
Space_LuluLEGENDA

sep 2015.

Pozdrav svima. }elela bih da podelim svoja iskustva i da pitam i vaaa, ato se ti e spavanja i sanjanja u kombinaciji sa marihuanom. Kako generalno volim da znam ata uzimam dosta sam istra~ivala na temu marihuane. Meutim mislim da sam samo na jednom (ili dva) mesta naala neke podatke koji se ti u uticaja marihuane na period spavanja. Spavanje se grubo mo~e podeliti u dva ciklusa non-REM i REM san. REM je skraenica od Rapid Eye Movement i predstavlja fazu sna u kojoj se najvei deo sanjanja odvija i u kojoj je spavanje "najproduktivnije" u smislu odmora koji od spavanja dobijamo. E sada, istra~ivanja (iako ih ima malo) su ustanovila da uzimanje marihuane uti e na REM fazu sna, da je skrauje. `to se povremenim uzimanjem i ne mo~e toliko primetiti ali da se mo~e primetiti kontinuiranim uzimanjem. `to zna i da ako konzumirate svaki dan tokom nekoliko nedelja REM faza e se smanjivati, i to mo~ete primetiti mo~da veim umorom ili nedostatkom snova. Ne mora da zna i da neete spavati (kao ato kod veine nije slu aj ve odli no spavaju kada konzumiraju), ali jednostavno da e ta faza biti kraa. Meutim, kada se prekine sa upotrebom, obi no 3-5 dana od totalnog prestanka REM faza se poveava, tj mozak pokuaava da nadoknati za onaj izgubljeni period, onda REM faza traje du~e i to traje odprilke 1-2 nedelje i mo~ete primetiti da tada imate viae snova, da ih se bolje seate, da su ~ivopisniji itd. `to se mene ti e u jednom periodu sam "preterivala" i mislim da sam svaki dan konzumirala tokom perioda od 2 meseca. Nisam primetila razliku u kvalitetu sna tokom ta dva meseca, ali kada sam prestala da uzimam snovi su bukvalno eksplodirali i to je bilo oko 7 dana svako ve e prepuno ~ivopisnih snova. Da li ste vi imali neka iskustva vezana za ovo?

sep 2015.

Spavam bolje kad zapalim. Ali je ope poznato da je vutra ubojica snova, uope nesanjaa ako si esti konzument. To sam i shvatio ove godine u svojoj prvoj pauzi u proteklih 15 godina redovnog duvanja. im sam apstinirao i snovi su se vratili, stigla vulja nema viae snova. I to mi paae jer su mi snovi veinom neugodni i u njima sam ja uvjek glavni negativac.

sep 2015.

nemam pojma, meni isto, mogu reci da ne sanjam, ili se bar ne secam snova, tako od mladosti jos od pre pocetka konzumiranja, a kako cesto apstiniram sa duvanjem, nisam primetio da nesto vise sanjam, jedino da imam nervozniji san, trava me smiruje i pomaze mi kod onog odvratnog skripanja zubima u snu.
StipeZMAJ

sep 2015.

Ja sam inace sanjar u smislu da puno sanjam ili se barem dobro sjecam snova. Prije nego sto sam pusio i sada dok pusim nema razlike. Ne znam dal je slucajnost ili nije ali od kad pusim imam osjecaj da san duze traje :)
L0oDZMAJ

sep 2015.

Istinu govoris autoru/ice... mene je bas probudila iz tih snova,pa sam krenuo dalje... The show must go on ;)

sep 2015.

Haha, Stipe ti si fenomen. Ja sam baa ljetos vodio javnu tribinu sa ekipom, dio njih vje~ba snove redovito, najbitnije je biti u REM fazi prije do 01h jer su snovi najintezivniji od 01h do 04h. Oni kad vje~baju te snove i kad se pripremaju taj dan ne konzumiraju vutru, alkohol, meso, teaku hranu i zadnji obrok mora biti najkasnije u 18h, a san treba po eti zalaskom sunca, zna i iza 21 h u ljetnom periodu, tako da se budia sa izlaskom sunca i u biti se ravnaa po prirodi, kak bi i trebalo zapravo da bude. Uglavnom smo se svi slo~ili da nemamo snove ili su prili no rijetki kad duvamo svakodnevno, ja ih iskreno nemam uope. Vjerovatno od osobe do osobe, snovi su i dalje jedan od najveih misterija znanstvenicima.
Z&NZMAJ

sep 2015.

Mislim da je to individualno! Netko tko inae puno sanja, odnosno da preciziram, sjea se svojih snova, mo~da i primjeti neku razliku, ali kod mene je situacija druga ija. Iako znam da sam sanjao, esto se ne mogu sjetiti ato sam sanjao. U poslijednje vrijeme ne puaim redovito i situacija po pitanju snova se nije puno promjenila. Inae gotovo nikad ne apstiniram dobrovoljno (ovo "gotovo" je viaak, al da ispadnem kulturniji hehe), samo kad se nema i mogu rei da jedini problem koji mogu pripisati apstinenciji je da sam u svom prirodnom raspolo~enju, ilitiga ~iv an ko pas :D i sukladno tome, te~e zaspim i nekvalitetnije spavam :) Kad zapalim, bolji sam ovek, a bolje i spavam ;) Bit e da jedno ve~e drugo :) PS. Kontam da sam bolji i po pitanju nekih drugih stvari u vezi "spavanja" kad zapalim :D
changadmtLEGENDA

sep 2015.

nikad ne pravim pauze, a sanjam svaku noc... imam cesto i lucidne snove...ne svaku noc, ali imam periode kad ih povezem svaku noc.Ne moras da apstiniras ni sa cim, ni sa vutrom, ni sa mesom...dovoljno je da istreniras sebe,da se vise puta dnevno kroz igru zapitas, da li mozda trenutno sve ovo oko sebe sanjas, ili si budan, i kad ti to udje u rutini, to ce ti se kad tad desiti i u snu...korisni su oni trikovi sa gledanjem u sake i prebrojavanjem prstiju, ili digitalnim satom, kako bi proverili da li sanjate...ali onaj ko u budnom stanju ume i navezba, da ostane posmatrac svojih misli, slika, filmova u glavi, energije, bez da se uzasava ili se da se poistovecuje sa svim tim brbljanjem i haosom uma , umece da osane i posmatrac svojih snova, spontano, kroz igru i istrazivanje...dovoljno je da znas, sve ovo je san.:) https://chaossectionblog.files.wordpress.com/2012/12/bill_hicks_by_inaction_in_action1.jpg
BladerZMAJ

sep 2015.

Meni se ini da hiper aktivnije malo osobe te~e upadaju u taj non-rem duboki san, pa onda eae su u remu i bolje se sje aju bar u mom slu aju.Iako se meni pokazalo da zna umarat puno rem sna,ako su emocionlani jako, a esto budu. Kao da ovisi i o tom ~iv anom tonusu. Teako zaspem, ali burno sanjam i dosta se toga sje am. I ovisi o umoru. Ako sam jako umoran fizi ki i zapalim,e onda lakae upadnea u taj duboki san-nonrem. Bar mi se ini...

sep 2015.

Mo~e se rei da duvam svaki dan. U principu jako malo spavam, najviae aest sati i prakti no se budim sa prvim suncem. Imam dosta isprekidano spavanje i nekad mi se desi da sanjam i nekoliko puta za no, a onda nedeljama niata. I to budu jako ~ivopisni snovi kojih se sutradan seam kao da se stvarno dogodilo. Primetio sam, poato duvanim ujutru, da popodne kada odem na posao, dok nema ve~ba a, obavezno na fotelji zadremam na par minuta i sanjam svaki put ine mogu da verujem da mi je dovoljno dva minuta da se sve to izdeaava...jer volim da sanjam, stvarno volim :)
BladerZMAJ

sep 2015.

E pa tako i ja. Dosta se budim i ne spavam puno. I zato se i sjecam dosta sna i bas to ata ka~ea @Barbarossa jako ~ivopisni. Snovi su put do podsvjesnog i nesvjesnog.
wuvuzelaAMBASADOR

sep 2015.

fakat kad se zamislim,skontam da ne sanjam kad pusim,sto mi i godi. kad ne pusim sanjam ,i zdrobise me snovi,ali ih se ne sjecam u stvari se sjecam da ih se ne sjecam
Skill3rPOZNAVALAC

sep 2015.

Ja kad zapalim tek onda imam snove bolesno dobre :D Duvam cca 1 tjedno tako da ljepse spavam kad zapalim :D
PiiAMBASADOR

sep 2015.

bas interesantna tema posto se ovih dana bas bavim time, tj pusio sam godinu dana intenzivno od oktobra 2014 do septembra 2015, znaci skoro godinu dana svaki svaki svaki dan mozda je bilo sve ukupno 15 dana da nisam pusio MOZDA... i onda sam resio da iskuliram sad u septembru, snovi su poceli da naviru nenormalno, svasta sam sanjao i u svakom trenutku preko dana mogu se setiti sta sam sanjao, lucidni snovi cak ponekad.. i naravno brdo flesheva preko dana iz jucerasnjeg sna..

sep 2015.

Znanstveno je dokazano da neki kanabinoidi dijeluju na re~anj mozga zadu~en za snove, to nije gasi aktivnosti u tom re~nju. Ovo ato ovdje itam je ravno fenomenu za ginisovu knjigu rekorda. Ja u svojih 35 godina nisam sreo osobu koja ima snove kada duva predve e (ina e smokerima postavljam to pitanje), sad odjednom ovdje svi sanjaju. `to je najbolje nedavno je "spirit science" otvorio raspravu i anketu o vutri i snovima i ispalo je da 96% ljudi nesanja ili se nesjea snova. Tako da bih ja rekao da mnogi malo kake :poop: ovdje, u prijevodu fali iskrenosti.

sep 2015.

vidi, ja kad se probudim obicno se ne secam ni kada sam legao, a ne sta sam sanjao. al vidim ovde se prica o remu-u i intenzivnim snovima pa se ne mesam :)
SuperflyAMBASADOR

sep 2015.

Zanimljiva tema, REM faze sna traju po od nekoliko sekundi do nekoliko desteka sekundi...maksimalno...THC smanjuje - skra uje REM faze (Utjecaj primarno THC-a) dok se za CBD ustanovilo da ak pove ava budnost..a THC smiruje i uspavljuje ali re~e REM fazu...zanimljiva kombinacija... viae u linku ispod za koga zanima u detalje ; http://www.leafscience.com/2014/09/13/marijuana-rem-sleep-dreams/ laku no i lijepo sanjajte....:)
changadmtLEGENDA

sep 2015.

No joke,pa lepo píše da se smanjuje rem faza i da snova ima manje,a to nikako ne znaci da snova nema u opste...A i sam kažes da anketa od tog "spirit sience", ko god oni bili sa takvim non sense imenom, svrstava u istu grupu i ove sto se ne secaju snova i sto ne sanjaju...zapravo, ni vecina str8 ljudi se ne seca sta je sanjala vec 15 sekundi nakon sto se probudila, probaj da mislis o ovome čim se probudis, i ja sam siguran da ces imati mnogo cega da se prisetis...
mingAMBASADOR

sep 2015.

To sam i ja primjetio, kad legnem napuaen jednostavno nema snova. Ina e volim da sanjam, a snovi su mi uvijek onako ne optereujui, niti je kakva frka niti me neko ganja, a znaju biti dosta ~ivopisni i esto se desi neki san koji ostavi dojam tako da o njemu razmialjam taj dan. Toliko mi fale snovi da nekad samo zbog njih napravim pauzu. A lucidni snovi ato spomenu @changadmt to je super stvar. U snu postanea svjestan da sanjaa i onda mo~ea da radia ata hoea.
H2O888LEGENDA

sep 2015.

sanjamo budni dok smo napuseni;)pa nam nije ni potreba kad zaspemo:let:
Space_LuluLEGENDA

sep 2015.

Da li se seate ili ne snova ujutru ne zavisi samo od konzumiranja ve i od generalnih navika. Neko ko se seti jednog od 100 snova, skoro je sigurno da se nikada nee setiti ata je sanjao kada poduva. Tako da mislim da u tom smislu bolje je vraiti merenja nad ljudima koji se seaju snova svako ve e. Na kraju krajeva seanje snova mo~e da se ve~ba, pa ko ~eli neka izvoli :) I da, svi mi sanjamo, samo je pitanje ko se ujutru seti a ko ne. @Supefly ne znam gde si naaao to da REM faza traje najviae 10ak sekundi, ali to nije tako. Prva REM faza (u jednom ciklusu spavanja) traje obi no oko 10 minuta, svaka sledea traje du~e i du~e i poslednja mo~e trajati i sat vremena. Sve ukupno oko 2h tokom noi. E sada da se nadove~em na to. Usled te injenice da u REM fazi dobijemo najveu koli inu odmora, a u njoj provedemo 1/4 ili 1/3 vremena razvijene su nove tehnike spavanja. Evo grafikona: Svi mi uglavnom koristimo prvi ciklus spavanja, 8 sati spavano, 16 sati smo budni. Neato kao vegetativna faza naaih biljaka :) Biphasic je odprilike ono ato sada pomalo dobija na popularnosti. Spavamo tipa 7 sati nevno, ali u toku dana uhvatimo jednu dremku od 1-2. Mislim da je u poslednjih godinu dana izaaao 101 lanak o tome kako je dobro dremati u toku dana. Ove ostale su mnogo ekstremnije. Mo~ete nai viae o tome na internetu, ali evo ja u da opiaem onaj koji je najekstremniji po meni, a to je ovaj Uberman ciklus. Svodi se na to da na svaka 4 sata spavamo po 30 minuta. `to je zna i 6x30 = 180 minuta spavanja dnevno. Nisam pokuaavala ovo, znam samo ata je pisano o njemu, ali cilj ovoga je da ovek "odmah" upada u REM fazu im legne da spava. Tako da presko i one "nepotrebne" faze, odnosno nedovoljno produktivne faze u osmo asovnom spavanju i iskoristi REM fazu. Tako da od tih 180 minuta, trebao bi da provede sigurno 2h u REM fazi koliko i provede tokom osmo asovnog sna. Iskreno, mo~da bih probala ovaj Everyman on mi deluje najhumanije, a ova poslednja dva.... mo~da, ako bih baa naala studiju da ne bih umrla posle 30 dana toga :D

sep 2015.

tacno, moguce da je pobrkao sekunde i minute
BladerZMAJ

sep 2015.

Prije se mislilo da REM faza traje par sekunda ali svakim danom se sve viae saznaje o snovima iako je to jako veliko podrucje. Pohranjene emocije se otpuataju pro~ivljavanjem u REM fazi kroz simboliku naaeg uma, ali koliko sa itao postoje i dublje faze sa delta valovima i to sigurno ima svoju svrhu, tako da je nabolje pustit prirodu da radi svoje. Godinama se bavim povremeno yoga nidrom (yoga budnog sanjanja,kao iniciran od u itelja), mo~e se doi do velike opuatenosti, a pritom ostati svjestan. Normalno tu izmeu upada i meditacija... In Meditation, you remain in the Waking state of consciousness, and gradually allow the layers of the unconscious and subconscious to come forward, expanding the Waking state with one-pointed concentration and non-attachment to the streams of impressions flowing in the field of mind. In Yoga Nidra, you leave the Waking state of consciousness, and go to the Deep Sleep state of consciousness, yet, paradoxically, remain fully awake. Evo i kako se mo~dani valovi ponaaaju u razli itim stanjima; Beta is a function of wakeful consciousness Alpha is a deeply relaxed brainwave pattern when the nervous system begins to relax and the Autonomic systems kick in. You get the chance to really rejuvenate and rest. The Theta state usually occurs during sleep  it is the dream state. It is a dynamic state, but when consciousness of the physical body is lost. People realise they were dreaming when they wake up. People often thrash around in their sleep during this state. It is an important state for well-being as emotional tensions are released in this pattern. Delta is the state of unconscious sleep where the mind has no basis and consciousness has gone with the disengagement of the mind. -When we try to sleep in the current atmosphere, our system tends to be pushing against the Beta waves, which causes us to go straight into the Delta brainwave pattern. We are generally missing out of the rejuvenating affects of the Alpha state. Sudei po ovome zadnjem paragrafu mo~da stvarno kanabis ima utjecaj na sanjanje s obzirom da utje e direktno na aktivnost mozga-mo~dane valove, iako ovisi od ovjeka do ovjeka, ali mogue je da odreenoj skupini ljudi "umrtvi" mozak tako da preskoe ili skrate neke od faza.
SuperflyAMBASADOR

sep 2015.

to no-isprike svima..puaim neki udni duhan pa...:razvaljen::
SuperflyAMBASADOR

sep 2015.

A propos snova, ima jedna jako dobra izreka koju sam davno uo.. "Tko nam garantira da ne sanjamo dok mislimo da smo budni i da nismo budni dok mislimo da sanjamo"...hm mo~da malo preezoteri no ali svia mi se, molim da mod/admin da briae po potrebi...
ZelenaGroznicaPOZNAVALAC

sep 2015.

Danas razmisljam kako se vec nedelju-dve nisam setio sna, i krenem da razmisljam, i razmisljam.. ali nema sanse da se setim bilo cega, onda krenem da zamisljam o tome kako sam lezao u krevetu pre nego sto sam zaspao, i onda kao zamisljam da spavam, i odjednom BAM, neka slika pred ocima, poznata i sveza, bas sam imao osecaj da je to san od sinoc.. I sve sam zaboravio, sve se desilo nekako cudno, nisam uspeo nista da zapamtim, ali se secam tacno da se to dogodilo, i kako sam se osecao kad sam video.. Cudno mi je bilo sto se obicno secam sna ujutru cim se probudim, nikad mi se nije desavalo da ne mogu da se setim, i onda uspem.. Jel imao neko ovakvog iskustva da iskopa iz glave san kojeg se uopste ne seca, kao da nije nista ni sanjao..? Probao sam opet da se prisetim, ali ne ide.. Cak ni blizu, verovatno sam se tad nasao u trenutku u kojem sam mogao da se setim.. Ili sam zaboravio kako sam to uspeo uopste.. :D A sto se tice lucidnog sna, nisam uspeo, bio sam blizu par puta, ali uvek kad skapiram, odjednom izadjem iz sna, i sve postane crno.. i onda dalje nastavim normalno da spavam.. verovatno se uznemirim i onda pokvarim sve.. :confused: Nisam ovo razumeo. Ne treba da se trudis da kontrolises san ili nesto slicno?
Space_LuluLEGENDA

sep 2015.

Da je svako pustio prirodu da radi svoje ne bi smo mi bili ovde gde jesmo sada. Ne ka~em to kao negativno ili pozitivno, ve samo kao injenicu. @ZelenaGroznica to je sasvim normalno, barem meni. Ja esto ne mogu da se setim sna, ali se seam oseaja koji sam imala. I onda se dr~im sa taj oseaj i pokuaavam da izvu em neato, i onda npr izvu em samo jednu sliku sna, pa krenem od nje i onda izvu em ceo san. I da, prosto bude udno kako odjednom izvu ea neato tako detaljno a do malo pre ga se ne seaa. Seanje sna zavisi od mnogo faktora, po evai od generalne postavke pa do toga ata si radio prethodnog dana, koliko si bio umoran, kada si se i kako probudio, pa ak i da li ti je prejako svetlo kada se probudia. Ali, ve~banjem, zapisivanjem snova mo~ea da poboljaaa to. Na forumu postoji tema o lucidnim snovima, tako da je mo~da pri anje o njima mesto za tu temu. I to se vrlo lako da izve~bati, samo zahteva malo istrajnosti. Ali lucidni snovi su pri a za sebe, a ovde je viae generalno o spavanju i sanjanju, i tom procesu u generalnom smislu.
SuperflyAMBASADOR

sep 2015.

Ima tu ipak, kao ato svi znamo i osje amo, i viae od samo mo~danih valova....ako nam je uzela snove (ili sje anje na njh) biljoza je to obilno kompenzirala drugim benefitima...."Tako to biva kad se previae sniva...":) Ja glasam za biljozu jer mi je konkretno pomogla i poma~e a snovi su snovi... that's just me....naravno..
BladerZMAJ

sep 2015.

Teako je rei bez uvida u sve... jer netko ti mo~e davat novac stalno i ti mislia da ti dobro radi ali prestajea biti samostalan. Zato umjereno i laganini... Pratit sebe i kad osjetia da neato nije uredu, malo pauzu napravit.
changadmtLEGENDA

sep 2015.

Vise puta mi se desilo da,npr, prilikom nekog putovanja,napusen se koncentrisem na neku tacku,i tako,u tom polu usnulom/meditatovnom stanju, vrati mi se san koji sam sanjao mozda i pre 10 godina, ili cak u detinjstvu...i to nije da sam se setio radnje nekog sna, nego ga bas ponovo proziveo, kao u polu ubrzanom snimku, i to sa otvorenim očima...neverovatno je sta se své moze ischeprkati iz nasih glava...:)
BladerZMAJ

sep 2015.

I sjeanja najstarija od kad sam ima par godina samo neka koja su emocionalno bila jaka, ak se sjetim kad sam pelene nosio, ali samo par slika,viae je nekako emocionalno nego vizualno.I majke dok je bila gola. ;) Dobre indike su zakon za takvo takozvano hipnogogi no (tako neato) stanje. Koriste ga dosta pri toj regresiji u stara sje anja...
FistulatorISTRAŽIVAČ

sep 2015.

Ja recimo imam "paralizu sna" kada pravim pauzu nakon jako dugog puaenja. Npr. mesec dana, pa pauza od 7 dana, e tad mi se redovno desi barem jedno ve e paraliza sna. To stanje se, kako nauka tvrdi javlja kada "eksperimentiaemo" sa bilo ime, a javlja se i u stresu esto. Verovatno je neko od vas imao neato sli no, samo se ne sea ili je potisnuo. Paraliza sna je stanje u kome niste ni budni nit spavate, ali ipak se mo~e rei da spavate. Jedan deo mozga je naime aktivan kao da ste budni, a ostali spava. Evo kako se meni to manifestuje, kod svakoga je sli no, ali ipak druga ije. Budim se (tj. sanjam da sam budan), otvaram o i i pokuaam da ustanem, kad ono - ne mogu. Ne mogu da se pomerim uopate, mogu da ~murim i trepem, i da pomeram o i, ali ne mogu da pomerim NIJEDAN drugi miai na telu :D Ni noge, ni ruke, niata. Prvo se u~asno uplaaim, kao koji ***, a onda ujem neki lave~ pasa, pa neke zvukove, ponekad mi se zidovi po nu pomerati unaokolo. Sve ovo je praeno ogromnim strahom, pogotovu prvi put kad mi se desilo. Na kraju, nakon 3-4 sekunde se probudim totalno ili ponovo zaspim :D Jednom mi se desilo da nakon ove paralize sna preem u lucidno sanjanje, ali to je bilo skroz slu ajno. Generalno je straaan oseaj, ali kad vam se desi trei ili etvrti put ve se ne plaaite jer znate da e proi. Eto, za 5 godina konzumacije, tvrdim da je ovo jedina nuspojava gand~e koju sam primetio, a sve ostalo - ponekad apatija i letargija, mi se javljaju i bez gand~e tako da nije ona krivac. je li iko imao ovo? :D
jesamZMAJ

sep 2015.

paraliza sna je gotovo uobi ajena i deaava se mnogima, puaili travu ili ne :) a ato se ti e povezanosti trave i snova, i sama sam svojevremeno to povezala e sad, nisam pauzu od mjesec dana radila ohoho, ali ima perioda kad puaim viae ili manje :D i zaista mi se ini da kad puaim viae manje sanjam, tj. ne sjeam se i to mi baa fali, ali zato kad puaim viae, iako ih je manje, puno su intenzivniji, pa se to nekako kompenzira ina e, snovi su mi kao pojava jako interesantni i dugo ih ve prou avam, pogotovo svoje, ali pratim i neke tue :)
Space_LuluLEGENDA

sep 2015.

Paraliza u snu je totalno normalna, i svi to "imamo". Dok spavamo, tj posebno dok smo u REM fazi mozak namerno paraliae telo kako se ne bi pomerali i kako ne bi povredili sami sebe. E sada se nekim ljudima deaava da se delimi no ili skroz probude a da paraliza ne prestane odmah. Li no sam samo jednom to iskusila, ali znam ljude kojima je svako jutro takvo.
BladerZMAJ

okt 2015.

Meni se to eae dogaa kad spavam u autobusu ili na poslu ili tako . I esto sanjam kao da se di~em sa kreveta, a ubiti ostajem spavat. Uvik se cijeli iz tripam od te paralize :eek: Bolestan mi je fellig kad ~elia o i otvorit a ne mo~ea i onda vu ea kapke gori a oni ko da su od olova...
banovan240LEGENDA

nov 2016.

sad vidjeh ovu temu..ja inace duvam svaki dan.. od juce nisam duvao..i dan dva pre toga sam postepeno smanjio na po buksnu dve.. snovi me SURE poslednjih par veceri..ono sinoc sto sam sanjao..od nebuloza,najvecih strahova..pa do ne znam..nekih zelja i zamisli.. bez ikakve kontrole..mozak definitivno pokusava da izbalansira i nadoknadi izgubljeno.da me bolje pripremi za sledeci dan.. stvarno imam utisak kada mnogo duvam da ne sanjam i da mozak ne stigne da obradi sve informacije koje inace treba :/ prijace mi ova pauza do sledece berbe.. mislimd a je mozda cak i vreme da regulisem kolicinu koju pusim i da se ne razvaljujem svaki dan..
ašibuljISTRAŽIVAČ

nov 2016.

Meni se to stalno deaava. Ali proe nakon 2-3-4 dana, niata straano, dobro doe malo preznojavanja, da se izbace razni toxini i ostale ateto ine. Dobro je izlagati se strahovima, da se ovek navikne, tako postaje ja i i otporniji na strahove. Kakve ja sve budalaatine sanjam, horore i fantazije, holivud je mala beba za mene. Ja mislim da se deaava sledee: Kada je mozak naduvan, on i dalje sanja, medjutim svjest/podsvjest nemo~e da detektuje i da zapamti san jer je Komirana tj previae opuatena zbog dejstva vuje. A deaava se suprotno kada nekonzumiramo, tj mozak pro~ivljava malu krizu, napet je, te snovi tada dolaze do izra~aja, a pogotovo oni ru~ni, nemirni, emotivni i erotski, zato ato ostavljaju najja i utisak, a takvi snovi se najlakae pamte. Jedan mali savet za sve ljubitelje gand~e: Nedozvolite sebi da Preterujete sa konzumiranjem, jer se organizam brzo navikne na na dejstvo vuje, te nakon nedelju dana vutra po inje da slabi i viae "neradi". Organizam je "Ja i" od kanabisa, tj mo~e brzo da izgradi imuni sistem te zbog toga vutra ima slabije dejstvo iz dana u dan. Zato je potrebno konzumirati umereno, redovno ali umereno, ili praviti pauze od 1-2 dana, svejedno. U svakom slu aju zahteva se Karakter i Umerenost. Ovo va~i za sve ostale kategorije, za hranu, pie, sex, i ostale potrebatine. "i onda ti bude bolje"
banovan240LEGENDA

nov 2016.

kod svega imam to..al kod vutre pokusavam da izgradim..u jednom perioadu zivota..mozda je i zabatalim,to je neko moje razmisljanje sada..trenutno..ko se smeje,neka mu :D al vooolim jee bree,fasicinira me ta biljka.. vec duze vreme znam da treba da smanjim i valja se,.. ranije je bilo gore,kukao sam i kukao kako samo duvam..onda sam ansoa resenje tog problema..prihvatio sam kad duvam..od tada nema problema i preispitivanja xD od tad samo duvam xD al da,treba da smanjim..treba da nadjem taj balans..od mene zavisi.. kod mene nije problem to sa snovima,preznojavanje..to me je tripovalao ranije..sada nema znojenja,grcenja..nisam neraspolozen i to kad prekinem..snovi me ne dodiruju i ne menjaju mi raspolozenje..nekome su snovi jako bitni,meni ne..meni je bitniji sutrasnji dan..da ja budem cio i veseo..nego da se baziram na nekom horor filmu i holivudu sto kazes :) mene jebe ta energija koju ja gubim kad duvam stalno..fizicki sam nekativan,nisam mobilan..prodavnica,trening ..neka setnjica i kuci..al dosta puta ne mogu ni do ortaka da se mrdnem,a neke bleje i to..tesko mi bre sve pada,vucem se ko prebijena macka..nije to do vutre,vec do mene naravno.. al dobor,slabo sam i pusio sative..uglavnom bride 50:50 koji te rasepaju ili indike.. i izvalio sam da ne mogu da zabatalim dok mi ne nestane..ne mogu pa da me ubijes..slab sam jos uvek ocigledno
ašibuljISTRAŽIVAČ

nov 2016.

Vuja joa nikome nije fizioloaki naakodila. Nema potrebe da prestajea sem ako ti na neki na in akodi. A uglavnom su to psiholoaki problemi i imaju ih mladi i po etnici koji nisu Psiholoaki dovoljno izgraeni i nisu spremni da se nose sa psihoaktivnom supstancom. Vuja je lekovita, treba je konzumirati ali Umereno. Mada opet sve to zavisi od osobe. Ima gariaona koji se razvaljuju svaki dan pa im niata nefali, zdravi ko dren. A to ato si fizi ki usporen i neaktivan, to je zbog Indike, treba ti Sativa - dizalica. Ja varim svaki dan, i takodje ponekad imam tih fizi kih poteakoa, ali ja se ve 5 godina bavim rekreativno sportskim biciklizmom, pa u proseku idem u vo~nje na svaka 2-3 dana, jedna vo~nja minimum 20-30km, a kad sam raspolo~en i kad je lepo vreme vozim i do 80km iz cuga. Zavisi od godianjeg doba, zimi se baa ulenjim, ponekad zamenim no za dan, pa neznam ni koji je dan ni datum, ni gde sam... :razvaljen::
banovan240LEGENDA

nov 2016.

ma bre ja se razumem sa vujicom u fulu..nemamo nikakvih carki bas :D ne mislim ni da ce mi naskoditi niti bilo kako..ako ce neko da mi naskodi..to sam ondak ja.. treba smanjiti samo malo sto kazes,umereno..tu samo jos treba da se sastavim i organizujem..ostalo je ok odem i ja na sipke i to i kad pljusti kisa i kad pece sunce..i kad je sneg do kolena.. nije ni to problem,fizicka aktivnost.. nego ta spucanost eto..sto kazes..indika..konstantni cekic u glavu i ne mrdanje..daj da se jede,daj da se pije..daj da se sedi ili lezi..daj da se jos duuuvaaa :P svaka cast za bajsic,meni ukrali..kad budem imao para da kupim opet valjan..pa da se vozaam i ja..za bg je dusu dalo..dok ne skupim pare,krs ne uzimam pozdrav i hvala..videcemo kakva me rem faza ceka veceras :P
Space_LuluLEGENDA

nov 2016.

Evo raspolo~ena sam malo ponovo da se uklju im, pro itala sam poslednje poruke i nekako mi deluje da ljudi imaju malo nesporazum o tome ata je ta no spavanje i sanjanje. Mada i nauka ima nesporazum, ali se ipak znaju neke stvari :) "Mozak" sanja i kada je naduvan i kada nije naduvan. Ali stanje naduvanosti, odnosno kanabis direktno deluje na du~inu REM faze, a snovi se uglavnom odvijaju u toj fazi spavanja. Tako da mi sanjamo skoro svako ve e, seali se mi ili ne. Prilikom konzumiranja kanabisa smanjuje se trajanje tih REM faza, tako da one umesto npr 90minuta traju mo~da 60. I kada tako malo vremena provedemo u toj fazi onda je te~e i setiti se sna esto. Kada prestane da se koristi posle tog perioda, trajanje REM faza se povea. Tako da one umesto npr 90 minutra traju 120 minuta. Otud viae se seamo snova, viae je bilo dogaaja, realniji su itd. I super mi je ato tu mo~e da se izvu e neko pravilo da je dosta ljudi primetilo taj uticaj na ovaj ili onaj na in. I joa bolje da postoje nau ni podaci koji potvruju ovo, ato zna i da se ipak radi malo na ispitivanju i samim tim valjda osloboenju iz mo~da nepravednih okova.
Ja imam pitanje u biti... imam probleme da zaspim esto a normabeli od 10 mg deluju nakon sat ipo vremena i spavam max 3 sata... dakle tablete ne poma~u. Gdje i koje ulje uzeti da mi san br~e dodje na oci i da potraje bar 6-7 sati u kontinuitetu!? Hvala

mar 2019.

Najbolje da sam uzgojis bioze i napravis ulje.;)

mar 2019.

@Sanjasanjalica https://www.leafly.com/start-exploring/good-night-sleep
Buxara420ISTRAŽIVAČ

maj 2019.

Upravo sa razlogom dooh do ove teme, posle godinu ipo dana aktivnosti sam neaktivan oko 2 nedelje, od 3 sna kojih se seam 2 koamara i jedan lep san, svega se konkretno seam (boja, dogaaja, redosleda, odee, pa ak i boje arapa) ato ste i vi gore naveli da ne ~ivopisnije, od ova dva koamara se iskreno i plaaim da zaspim str8...
Space_LuluLEGENDA

maj 2019.

@Buxara420 nemoj sada da se vracas kad je pocelo. Trajae par dana ali ce se smiriti. Nemoj da se opterecujes, ne moraju biti kosmari mogu biti i prijatna iskustva.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se