LEGACY
Ulje i artritis - doziranje
69 odgovora17,999 pregleda
Barby22
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
Barby22ISTRAŽIVAČ
maj 2015.
maj 2015.#1
Kako da doziram ulje za tu vrstu bolesti? Jel netko imao iskustva?
mazar
LEGENDA12.299 REP73%
→ Zmaj
mazarLEGENDA
maj 2015.
maj 2015.#2
nisam ti ja barby....
nego Did you know there are more than 100 different types of arthritis? Even more interesting, they all share one common characteristic inflammation. - https://healthyhempoil.com/cannabidiol-arthritis/
nekako mi nije dovoljno tvoje pitanje, opiai mi malo viae o
emu se radi....
ina
e koliko sam vidio savjetuju hemp seed oil, zna
i od industrijske
ne znam jel planiraa mazati ote
ene zglobove ili jesti, tj. hraniti uljem oboljelog?
Pantagan
ZMAJ53.910 REP
PantaganZMAJ
maj 2015.
maj 2015.#3
Ako
e bit od pomo
i, moja majka ima reumatski artritis ve
20+ godina i radi previae lijekova ne podnosi uzimanje ulja oralno. Ve
neko vrijeme koristi vaporizer za ulje i poboljaanje je o
ito. Ona sama dozira koli
inu i podnosi vrlo dobro. Uz to ma~e zglobove mjeaavinom 1 dcl maslinovog ulja i 1 ml kanabisovog ulja, te ih nakon toga zamota u plasti
nu foliju (onu prozirnu za hranu) na sat dva. To poma~e da se ulje bolje upije. Ta kombinacija njoj poma~e bolje nego svi ljekovi koje je do sad popila. Ima razli
itih kombinacija, valjda svako mora prona
sebi adekvatnu.
Nadam se da
e neka informacija koristit, sretno u daljnjem lje
enju.
Barby22
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
Barby22ISTRAŽIVAČ
maj 2015.
maj 2015.#4
@mazar planiram ga jesti :) @Pantagan te informacije ce mi dobro doci. Hvala ti puno :)
Vutragenjo
ZMAJ39.529 REP
VutragenjoZMAJ
maj 2015.
maj 2015.#5
Uvjek kreni sa manjim dozama. Pravi pauze zapisuj kako si se osjeao. Napiai ovdje svoja zapa~anja.
Pantagan
ZMAJ53.910 REP
PantaganZMAJ
jul 2015.
jul 2015.#7
40% ultra sour
40% burmese kush
20% newil's haze
I za inhaliranje i za mazanje zglobova. Nikakvih problema sa spavanjem nema.
Superfly
AMBASADOR1.719 REP6%
→ Legenda
SuperflyAMBASADOR
jul 2015.
jul 2015.#8
Imam ve 10+ godina na ljevom koljenu reumatoidni artritis -"teake degenerativne promjene....etc...itd..."-nisam ni znao da ga imam jer bolova skoro pa i nemam u tom nesretnom kolljenu, doktor se udi, pa kako Vas ne boli?.....idem uskoro na operaciju koljena i biti e OK ali kada mi je htio prepisati tramal i zaldiar za bolove rekoh hvala , ne treba.......toliko o bolovima, kanabisu i farmaceutskoj industriji....
7 REP14%
→ Istraživač
jul 2015.
jul 2015.#9
Pozdrav,nov sam ovdje i imam veliki problem ustvar moj otac,danas je otisao sa Polmologije gdje je lezao na Onkologiju na pregled,ja znam da su metastaze se prosirile ali koliko to neznam jer nisam doktor,sve to nekako ide seprtljavo pa bih valda danas trebali znati gdje je "centar tumora".Molim sve prisutne i one koji nesto znaju da mi pomognu sa savijetima i sa svime.Hvala unapred.
Superfly
AMBASADOR1.719 REP6%
→ Legenda
SuperflyAMBASADOR
jul 2015.
jul 2015.#10
@Zeljko 1 ->mislia na pulmologiju vjerojatno....ako je le~ao tamo tvoj otac pa preaao na onkologiju onda je vjerojatno kancer na pluima ali tko e znati.....
Samo sam ti htio re
i
itaj po forumu ato je dosada ve
napisano, ima toga pun kufer......
Ako okljevaa ulje od kanabisa ili ne imaj na umu jednu stvar ;
u Hrvatskoj je ministar zdravstva Varga (kreten koji ~eli privatizirati zdravstvo ali ima informacije) neki dan izjavio da ima informacije da se najmanje 50% onkoloakih pacjenata u Hr. lije
i uljem od kanabisa, ako on ka~e 50% mora da je to prema 75% najmanje.....ima tu puno kompetentnijih ljudi od mene koji ti mogu napisati kako i koje ulje, ja sam ti samo htio re
i da ne okljevaa puno ako si na pragu donoaenja odluke......
Sretno.......
7 REP14%
→ Istraživač
avg 2015.
avg 2015.#11
Superfly
da iz HR,jucer popodne sam doznao da mu je zahvaceno lijevo plucno krilo,jetra i 9,12,13 prsljen.Pustili su ga kuci da se malo oporavi,(tako kazu)pa ce ga zvati na zracenje "kad bude bilo mijesta"i onda na kemoterapiju.On nema bolova ali spava jako puno.Slobodno napisite svi molim vas sta i kako ma sve sto znadete a ja cu nastojati sto vise procitati kad uspijem jer neznam "gdje udaram".Hvala unapred.
Barby22
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
Superfly
AMBASADOR1.719 REP6%
→ Legenda
SuperflyAMBASADOR
avg 2015.
avg 2015.#13
Da ali rekreativno, par puta, puaio, lupa kao malj u glavu,, zato je bitno da netko tko nije nikada sa THC imao dodira bude praen prvi puta od nekoga tko ima iskustva sa napuaavanjem da smiri osobu ako ju opali na negativu i sli
no.....
to je samo moje osobno mialjen je da bi tako bilo bolje,
nije to joint nego ulje......razlika izmeu pive i naja
e rakije je niata izmeu ulja i jointa nekoga iji THC receptori su netaknuti....
Sretno
S.
Superfly
AMBASADOR1.719 REP6%
→ Legenda
SuperflyAMBASADOR
avg 2015.
avg 2015.#15
Koliko sam bolesnik vjeruje u jedinu prirodnu medicinu tolika su ve
e aanse za bolesnika, jer ovo je lijek bez ikakve kemije koja ga je kadra izlje
iti tojest pru~iti znatno ve
e aanse pre~ivljavanja raka kada zaka~e konvencionalana medicina (savjetovati se i re
i doktoru je moje mialjenje -ne znam da li se to smije pa ta odluka ostaje tebi i nebitna je u airoj slici) i zato puno ljudi PREKASNO POSEGNE ZA ULJEM velikim djelom zbog enormnog pritska ultrabogatih farmaceutskih kompanija kontra THC+CBD=aanse pre~iviti raka a kako su tvojem tati nedavno rak naali treba
im prije poeti.....daj mu da proita vutra.org kada po
ne sa uljem i valjalo bi da ga prati netko tko je ve
duvao, idealno bi bili neki njegov frend koji je bio malo hipi zavisi koja je generacija , ne znam da li si ti duvao to bi dobro bilo.Ako si duvao znaa o em priam ako ne pro
itaj u gornjem u postu zaato treba biti osoba nadzirana od nekoga tko je duvao .....usmjeriti
ovjeka na pozitivu i iskoristiti i psiholoaku snagu koju THC mo~e dati za ostvariti kod "pacijenta" pozitivan, doslovce borben pristup prema bolesti , ako se ujedine kemijska svojstva THC-a i CBD-a koja lijee sa ne
im ato USA lje
nici zovu Positive Mental Attitude a to je pozitivan mentalan stav po zadnjim, puno su vee aanse bolest prevazi
i.Eto ne bih ~elio koristiti ovaj post niti na koji na
in za donoaenje odluke" THC-da ili ne?"-ta je odluka iskljuivo na tvojem ocu i tebi.Ja ti od srcas ~elim da sve uspije prijatelju.
Ako ne ku~ia neato pitaj i druge ali mislim da si ve
skontao podosta stvari (na ata te sve ~ivot natjera, eh ;)).....
respect-poatovanje
S.
I tu mi da edit, dobro-postoji nova akola mialjenja u USA i sti~e u Europu da se do kraja iskoristi enormni psiholoaki u
inak THC-a jer veseo bolesnik je
esto bolesnik sa veim izgledima, im se domognem nekog linka postam ga...
Pantagan
ZMAJ53.910 REP
PantaganZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#16
Respect i tebi @Superfly :), dobri i korisni savjeti.
Dijelim mialjenje da treba re
i doktoru za ulje. Tako savjetujem svima ko me pita u vezi toga i mogu re
da su reakcije doktora sve redom pozitivne. E sad, oni ulje nesmiju preporu
ivati nikome ali ako pacijent ka~e da uzima ulje oni podr~avaju. Ovo govorim iz iskustva, moga i ljudi oko mene koji su doali u situaciju da im ulje treba. Poznam
ak i dvoje doktora koji ga uzimaju.
Znam da nije lako to doktoru priznat ali mislim da je pametno da zna.
@Zeljko 1 , sretno u daljnjem lje
enju a tvoj otac je vlasnik svoga zdravlja i na njemu je odluka. Pozdrav!:)
Superfly
AMBASADOR1.719 REP6%
→ Legenda
SuperflyAMBASADOR
avg 2015.
avg 2015.#17
@Pantagan respect i tebi frende, baa sam ju
er razmialjao da te stavim meu frendove ili napiaem par rijei u prepisci al rekoh pri
ekati u joa par dana kad vidia, radi telepatija meu braom hehe:rasta: napljuganom a opet koji su shvatili puni potencijal kanabisa kao takvog prvenstveno za lje
enje, zato mi se ovaj forum dvostruko svia :puuuh::, em brijemo zajedno i priamo zajedno sa istomialjenicima a u isto vrijema na vutra.org cijela jedna zajednica se posvetila i pomaganju u lje
enju mnogih pacijentima u ovim za njih teakim a legalno zamraenim vremenima.Zar ljudi moraju doista pred smrt doi da se oslobode okova konvencije i posegnu za kanabisom!?!?! koji prati
ovje
anstvo viae od 5000 godina i
ija je uloga stigmatizirana tek u zadnjih 100 godina ato zanimljivo koincidira sa roenjem nekih farmaceutskih "kompanija:udarac::udarac::udarac: "(
itaj , interesnih grupacija
iji je jedini i terminalni cilj zarada, i koji lijek kojem bazne komponente koataju 5$ max prodaju za 10.000$ i to moraa kupit onako da ne umrea za par mjeseci...onda je doaao u USA
ovjek iz Arizone sa svojim uljem od superjake vutra koje je zvao Phoenix Tears.
Hvala na komplimentu za korisne savjete iako ima tu ve
ih stru
njaka od mene ali meni je jako va~an taj dio trave koji lijei tijelo jer moje duau i srce je izlje
ila (a sa godinama sam skontao i da mi u~asno ubla~uje bolove u koljenu koje moram operirati (nia straano tak..) tako da ni voltaren ne pijem viae a tramal sam odbio odmah..a sad ni voltaren, fuj kemija (jebote jesan se raspisa od join ta odprije dvi ure, dobra vutra ova Amnesia majke mi)...
Evo da se mo~e slati stari moj internetom odmah bi ti posla 2 joxa od svake trave koje imam na analizu tebi a ti meni poaaljea...valjalo bi to...a mislia da serem ali ve
su tu 3D printeri za parsto dollara :rasta::respect:
Barby22
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
Barby22ISTRAŽIVAČ
avg 2015.
avg 2015.#18
@Pantagan hej, ovako uzimala sam ulje nekih mjesec dana al nisam povecavala dozu nego kako sam pocela ujutro pola zrna rize u i uvecer isto tako nalazi mi se nisu poboljsali (ulje je pravo ) e sad da li je potrebno povecavati dozu da se vide rezultati i koliko bi trebala bez prestanka uzimati? P.s. da podsjetim u pitanju je reumatski artritis. Hvalaaa :)
mario339
ZMAJ48.848 REP
mario339ZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#19
Nisam bas nesto istrazivao na tom polju na svu srecu nemam nikog oboljelog o RA ali po ovome sto znam o toj bolesti mislim da nebi bilo lose probati nastaviti sa tim dozama ako nisi u mogucnosti da povecavas (u slucaju da moras raditi ili neke druge obaveze) ali napraviti kremu i probat nanositi na kriticna podrucja mozda bude veceg ucinak...napominjem nije moje podrucje ali mislim da se isplati probati
Barby22
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
Barby22ISTRAŽIVAČ
avg 2015.
avg 2015.#20
Kako da napravim kremu? Ma povecat cu ja dozu nema veze sto radim.. nece im biti nista ako im falim jedan par na kladionici :D
Pantagan
ZMAJ53.910 REP
PantaganZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#21
@Barby22 ja govorim iz iskustva moje mame. Za doze neznam, to moraa odredit sama. `tetu koju je bolest napravila ulje ne mo~e popravit ali mo~e olakaat simptome, bolove i upale. Mario ti dobro savjetuje za neku kremu, moja mama koristi maslinovo pomjeaano sa konopljinim. Koliko dugo uzimat? Dokle god poma~e. Krvnu sliku se popravi kvalitetnom prehranom a dobro doe i
aj od koprive.
Sretno i podijeli sa nama iskustva, mnogima
e dobro do
:)
Nego da pitam jednu stvar, mojoj mami se stanje popravi kad okrene na jugo. Mislim da to ima veze sa tlakom zraka, manji tlak zraka, manje optere
enje na zglobove jer
im zapuae bura stanje joj se dosta pogoraa ali uz ulje to sad puno lakae podnosi. Jel primje
ujea mo~da da je na dane bolje bez nekog vidnog razloga? Hvala, pozdrav:)
mario339
ZMAJ48.848 REP
mario339ZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#22
Kremu mozes raditi od 100 stvari ja preferiram raditi s kokosovim uljem pa mozes tako probati a kasnije ima tema o pravljenju krema ali je nemogu sada naci...uglavnom na 100 ml kokosovog kojeg otopis tako sto stavis teglicu u vrucu vodu i ono se rastopi bude kao ulje i u to ubacis 1ml canabisovog ulja i sve dobro izmijesas dok to sve nepostanje jedna cijelina i ubacis u frizider da se to ponovno stisne i kad zelis namazati uzmes na prst kako i svaku drugu kremu u utrljas na oboljlo mijesto( a nemora biti ni u frizideru ostane tecno pa kapnes koju kap i dobro utrljas)...za doziranje terebas vidjeti po osijecaju dali ces mazati jedanput ili vise puta dnevno to moras istraziti sama...
Barby22
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
Barby22ISTRAŽIVAČ
avg 2015.
avg 2015.#23
Ovako, na mene lose utjece apsolutno svaka promjena vremena dva dana prije znam da ce se promijeniti vrijeme bilo to bura,jugo,kisa.. a kad se to stabilizira i ja se puno bolje osjecam.. a za prehranu pocinjem od ponedjeljka uzimati pripravke od herbalife-a kaze mi frend da je njegovoj sestri koja isto ima RA puno puno bolje kad je promijenila prehranu.. jer krvna slika me je nazalost katastrofa. Nadam se da ce pomoci
Barby22
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
Barby22ISTRAŽIVAČ
avg 2015.
avg 2015.#24
Hvala ti sigurno cu napraviti kremu kad budem u malo boljoj financijskoj situaciji.. za sad samo uzimam kao i do sad
Pantagan
ZMAJ53.910 REP
PantaganZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#25
Ha, valjda je i to individualno, hvala na odgovoru.:) Znam za loau krvnu sliku, zato i spominjem kvalitetnu ishranu. Ja mijeaam sa maslinovim jer imam svoje i siguran sam u kvalitetu. Pokuaaj napravit manju koli
inu kreme, 10-20 ml, pa primjeniti bar na jedan zglob za vidit eventualnu promjenu.
Barby22
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
16 REP32%
→ Istraživač
nov 2017.
nov 2017.#27
Nikada nisam puaila vutra a i ne mogu je puaiti jer imam bronhitis. Zato sam napravila
aj, sve po receptu: pola grama marihuane, tri
aae vode i dvije kaaike ulja, kuhala pola sata. Kada se ohladio popila sam jedan filan. Naravno, nisam odmah osjetila niata i kako je vrijeme prolazilo , kod mene niata pa sam pomislila kako ja izgleda jedina imam marihuanu koja nema nikakvog efekta, Ali nakon nekih
sat i pol , u jednoj sekundi osjetila sam udar groma u cijelom tijelu. Po
ele mi trnuti noge, ruke, srce udara ko ludo, usta suha ko pustinja, nemir, sko
ila sam sa stolice i zateturala, vratila se na kau
, ali nije mi neato dalo da mirujem. Izjurila sam na baatu, po
ela posrtati, padati, le~ala sam na mokroj travi jer je kiaa padala tog dana, silan strah me uhvatio, nikakvog osje
aja opuatenosti, euforije i sl. Samo oduzetost, strah, lupanje srca. Sko
im sa zemlje, po
nem tr
ati, uletim u kuu, zgrabim sokove i po
nem nekontrolisano piti teku
inu, ruke mi se tresu, glava smuaena, ne znam jesam li doala ili poala. Imala sam osje
aj da u umrijeti, a kako sam pro
itala da oralno uzeta marihuana ima du~i efekat dejstva, strah me joa viae uhvatio. I trajalo je bogme to nekih tri sata, a onda je po
elo popuatati. Joa dugo sam bila uznemirena, a kada sam se pogledala u ogledalo, jedva sam se prepoznala. O
i crvene, nate
ene, lice izmu
eno, Bo~e sa
uvaj. Tada sam shvatila da marihuana nije nikako bezazlena, prava je to droga. Ili sam ja u neemu pogrijeaila, ne znam, ili je mo~da sve to bilo zato ato mi je to prvi putda sam uzela marihuanu. Odgovorite mi da li se ikada tako neato ikome desilo.
Pantagan
ZMAJ53.910 REP
PantaganZMAJ
nov 2017.
nov 2017.#28
To se dogodilo skoro svima koji konzumiraju vutru bar jedan put, nema straha da
e to ostavit kakve posljedice, od vutre niko nije umro:)
U najve
em broju slu
ajeva je krivac za to pogreana sorta (sativa) koja nema taj umirujui efekt ko ispravna sorta za tu namjenu (indika). Isto tako prerano ubrana vutra mo~e izazvat takve simptome.
Rjeaenje je vlastiti uzgoj ili nabava kvalitetne vutre kojoj se zna sorta.
To ata trenutno imaa o
ito nije ono ata tebi treba:)
sale82ful
ZMAJ43.002 REP
sale82fulZMAJ
nov 2017.
nov 2017.#30
Uf,uf,uf... danak neiskustvu. To je ono sto ja uvijek govorim, vozaj vutru, a ne ona tebe. :D
Ti jednostavno nisi znala sta da ocekujes, plus, sto si pola grama stavila u caj, (toliko odprilike ide u dzoint koji pusi bar 3 osobe) plus, prvi ti je put.
Uglavnom, nista to nije strasno, i slazem se sa ovim sto kolege forumasi rekose.
:spliff:
VirtualH
LEGENDA5.027 REP0%
→ Zmaj
VirtualHLEGENDA
jan 2018.
jan 2018.#31
Ljudi ne znam sta vise da radim, otac mi ima Reumatski artritis, oticu mu zglobovi strasno, ne moze mu se gledati u dlanove i prste koliko jezivo napuhano izgledaju kao da ce puknuti, preveliki bolovi, dakle toliki bolovi da covijek ne moze sa poda uzet cjepanicu i ubacit u sporet... citao sam o ljecenju al ja nista nasao nisam, ovdje sam isto trazilicu silovao al opet sve nesto auaavo, nigdje niata konkretno...
Zanima me dal se netko ljecio ganjom od reumatskog artritisa i ako jeste kako je dozirao koliko uzimao, sta i kako...
Btw covijek ima slabo srce da napomenem...
Help mi pipl <3
Pantagan
ZMAJ53.910 REP
PantaganZMAJ
jan 2018.
jan 2018.#32
Uzmi desetak grama vutre, dobro je usitnia, ubacia u neku teglu i nalijea 2-3 dcl maslinovog ili kokosovog ulja. Ostavia teglicu na toplom mjestu jedno mjesec dana, ja dr~im u boxu, uz povremeno mjeaanje da se trihomi rastope. Nakon toga procijedia i neka uzima oralno nekoliko ~lica toga ulja dnevno i neka s tim istim uljem ma~e upaljene zglobove. Dobro je zglobove namazat i zamotat u onu prozirnu foliju za hranu da se ulje bolje upije u ko~u. Tako pripremljeno ulje nema nikakav psihoaktivni efekt a najbolje djeluje protuupalno. Mojoj mami su nestale sve upale zglobova, ko~a na zglobovima viae nije crvena i upaljena nego izgleda normalno a ne pije viae nikakve tablete protiv RA.
Ako je mjesec dana puno
ekanja, mo~e se ulje stavit na malo viau temperaturu od nekih 40-50 stupnjeva uz
eae mjeaanje i mislim da bi 4-5 dana bilo dovoljno.
Herb Gardener
ZMAJ35.724 REP
Herb GardenerZMAJ
jan 2018.
jan 2018.#33
Panta jedno glupavo pitanje s moje strane:razvaljen::, pretpostavljam nema potrebe za duze kjuranje, moze sa susenja odma u ulje?
VirtualH
LEGENDA5.027 REP0%
→ Zmaj
EdibB
ENTUZIJASTA426 REP56%
→ Poznavalac
EdibBENTUZIJASTA
dec 2018.
dec 2018.#36
Zdravo drugari. Pisao sam i na temi ulja, pa ukoliko ne pratite temu, da probam postati i ovdje.
Volio bih ukoliko bi mi neko mogao pomoci pri odabiru medicinske sorte za indor uzgajanje. Naime, moja mama trenutno koristi THC i CBD ulje na nacin da THC koristi kao nocnu dozu, dok CBD po danu, kako bi mogla obavljati svakodnevne obaveze.
Mama ima problema sa reumalnim artritiskom, te blazim oblikom auto imune bolesti (lupus). Stanje je takvo da se ove dvije bolesti smjenjuju (ukoliko vam to nesto znaci). Od kako koristi gore navedenu terapiju, stanje je sve bolje, ali bismo sada da uzgojimo vlastito, da zna ata koristi.
Prema tome, da li mi mo~ete preporu
iti neku sortu iz koje bih napravio THC i CBD verzije ulja? Moram pro
itati joa dosta ove teme, ali bi mi odgovor dobro doaao jer moram napraviti narud~bu. Znam a je reklamiranje zabranjeno, ali stranice s kojih ja mogu naru
iti su Royal queen seeds i Hanf & Hanf. Nadam se da mi moderator nee zamjeriti. Da li mi mo~ete preporu
iti neato iz gore navedenih radnji?
maj 2015.
1 / 36
maj 2015.
dec 2018.