VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaLosa iskustva ?!?
LEGACY

Losa iskustva ?!?

168 odgovora24,101 pregleda
GreenManAMBASADOR

apr 2005.

Bilo bi interesantno da svi koji su imali neprijatna iskustva tj. eventualne zdravstvene probleme vezane za upotrebu marihuane to ovde podele sa nama.
embrlajzerENTUZIJASTA

apr 2005.

Paranoja, ubrzan rad srca, drhtanje, visok pritisak... zbog preforsiranja jakom gandzom. Nimalo prijatan rad. Umjereno ljudi, isto k'o sto ne valja popiti 3 deci alkohola na eks ne valja ni vutru forsirati. Naravno treba izbjegavati i travu sumnjivog porijekla, jer moze bit prskana raznim supstancama...
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

dobar topic. pod jedan, ochi-vid. Chesto posle intenzivnog varenja, posle nekoliko dana, pa kada prestanem. suze mi ochi, i kao da losije vidim. Ali to sto mi suze i sto me peckaju to je veci problem (alo to se ne desava kada sam navaren) pod dva, Kvalitet kose se bar kod mene pogorsavao...majke mi...ala sam fenser ::zidoglav Ali ozbiljno..ne dotice me bas nesto..ali tako je...evo sada kako sam straight, imam tako lepu kosicu :))) ostale..sve je bilo o.k. Dobro chesto sam imao gorushicu, ali to je jer sam bahato trpao i slano i slatko posle dubokog stonda ;)
JoeENTUZIJASTA

apr 2005.

Paranoja, povisena tenzija ponekada, smanjena komunikativnost, ponekada, umor (ponekad). Nego da pricamo o dobrim iskustvima?:)
a jeli...ma zamisli.baš je fora bit high!!! :pivo
GreenManAMBASADOR

apr 2005.

Izgleda pojedinci imaju i vecih problema nego sto je uobicajeno.
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

jako lekovita stvar koja ne ostavlja nikakve posledice na organizam... ::super
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

lol "ne ostavlja" - los izraz. manje nego ostale psihoaktivne stvari ostavlja. nemoj biti naivan.
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

lol "ne ostavlja" - los izraz. manje nego ostale psihoaktivne stvari ostavlja. nemoj biti naivan. ostajem pri svome ... ne ostavlja ::histerija
JoeENTUZIJASTA

apr 2005.

Naravno!! U razvoju coveka vaznu ulogu imaju i ta "predubedjenja" ili osnovni stavovi o necemu. Mislim da je bolje za samu covekovu psihu da su ti stavovi pozitivni (u smislu: "ne ostavlja" naspram "ostavlja malo"). E sad, ja najvise volim da znam realnu situaciju (dokle moze, koliko), tako da to tek kada budem uspeo ja sam da dodjem do informacije.
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

Joe zadnja recenica je konfuzna molim te pojasni je malo irie ~)
JoeENTUZIJASTA

apr 2005.

Ma i meni je konfuzna... 'De znam...:)
embrlajzerENTUZIJASTA

apr 2005.

Pa od ganje definitivno možeš past u nesvjest, ali ne znam je l' ostavlja posledice. ~) Kažu neki da uništava moždane æelije. No to se ne može potvrdit a ni opovrgnut nikakvim experimentom, a moždane æelije ionako odumiru svakog dana... No ne razmišljajte o tome, strašno paranoièno zvuèi. ::zidoglav
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

lol "ne ostavlja" - los izraz. manje nego ostale psihoaktivne stvari ostavlja. nemoj biti naivan. ostajem pri svome ... ne ostavlja ::histerija vidis. Kako se to kaze??? Kada se smejes samo sebi a nisi ni svestan. Koliko godina imas??? Znas da si malo tvrdoglav? peace!
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

Kakav si ti Rastaman ako verujes u negativne efekte marihuane ? Budi malo pozitivniji , pa truju te i izduvni gasovi iz fabrika automobila ..... ali posto si uporan evo priznajem bole me pluca ... OK? i da zelen sam jos ,svega 17 ....
GreenManAMBASADOR

apr 2005.

Ovo moze da zvuci slicno kao na primer ovo : "Pa jel' si ti normalan,kako da verujes da ganja nema negativne efekte ?Vidi ove narkomane kakvi su." Moje je pitanje bilo i,to me stvarno i interesuje,da li je neko imao losa iskustva.Ne dali veruje ili je cuo negde ili nesto trece.Samo iz iskustva. p.s.Pazi na pluca ::super
JoeENTUZIJASTA

apr 2005.

Pa ocigledno niko nije imao bas LOSA iskustva, i to je dobro!!!
trusHardyISTRAŽIVAČ

apr 2005.

pa definitivno je da neka loša iskustva ima, uvlaèenje i zadržavanje dima u pluèima sigurno nije zdrava stvar ali mene to sad toliko i ne brine koliko recimo opasnost da negdje padnem zbog trave ili da me recimo otkuca diler e to bi veè moglo bit neugodno iskustvo...

apr 2005.

meni se ubrzalo vreme. ili sam ja ostao u vremenu. bio sam na cesti..i sve pokraj mene je proletilo a ja sam ostao na mijestu trajalo je 3...4.. sekunde Luda voznja ::histerija
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

heh Kakav je o lerdi?? Valjda on treba da se plasi da ga ti ne otkucas? nisam bas razumeo mozda. peace
trusHardyISTRAŽIVAČ

apr 2005.

ma malo sam zabrijao ~~
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

samo polako.

jul 2005.

Marihuana je ustvari neuroprotektivna droga. Podatak se nalazi na DEA sajtu. Nijedan èovek nije umro od marihuane naglašavam UMRO a svake godine 380.000 ljudi umre od raka izazvanim pušenjem. Marihuana nije zavisna droga a pušenje je itekako zavisno. Nikotin je zlo koje te polako ali sigurno ubija jer bez njega nemožeš zato su valjda i smislili ove nikotinske pecheve, jer opet je bolje da unose aktivnu substancu nego duvanski dim kji je toliko štetan. 250.000 ljudi umre od alkohola(UMRE), a 180.000 od droga koje se izdaju na lekarski recept. Prema tome, možemo izvuæi zakljuèak da THC ima jako pozitivno dejstvo na ceo organizam, ako se nepretera, a dim kao i svaki drugi je kancrogen. Jedan gram trave ima otprilike istu kolièinu štetnih kancerogenih substanci kao i dim cigare, a ja ne znam nikog ko puši 20 kom. mare svaki dan a znam dosta ljudi kojima pakla cigara nije dosta. Ako pušite svaki dan 3 grama mare možete živeti samo duže i kvalitetnije od onih koji nisu probali njene èari, isto kao i sa pivom. 1 litar piva svaki dan može samo pozitivno da utièe na organizam.

jul 2005.

Ja nisam imao problema sa travom. Uvek me opusti, i prijatno osve~i.Doduae valjda nisam imao ni prilike da do~ivim iskustvo da je kudim. To stavrno nebi bilo uredu prema onim trenucima zadovoljstva koje samo mara mo~e da pru~i. Nikad nisam preterivao, NIKAD.Ja ~elim samo ono poyitivno od mare i baa to i dobijam i yato joj hvala.
hemicarISTRAŽIVAČ

avg 2005.

pa ponekad sam imao trip kad se prepusim da ne mogu da disem kao udisem ali ne osecam vazduh da ulazi mnogo los trip i tu se onda isparanoisem i krece i lupanje srca i paranoje ali to je vrlo retko i stvarno kad se bas razbijem
govancherosISTRAŽIVAČ

avg 2005.

pricha se da moze da se umre od trave .. ako ti proleti semenka kroz flop pa se ugushish 0028
dzontraISTRAŽIVAČ

okt 2005.

pusim vec 15 godina svakodnevno MNOGO i nikad nisam imao nikakvih problema ni psihickih ni fizickih sem onih zbog kojih je i koristim a sto se tice problema koje su ostali imali,mislim da bi razloge za iste pre trebali da potraze u problemima i sranjima koja nam svakodnevni zivot donosi
zekrtENTUZIJASTA

okt 2005.

naravno da je moguce umreti od Herb-a.. recimo, ako u jednoj noci popusis 10 ili pojedes 100 kila (karikirano).. mislim da sam to vec napisao, ali evo, sad citiram: "Smrtonosnost neke droge obièno se mjeri vrijednošæu nazvanom LD50, tj. dozom koja æe izazvati smrt u 50% životinja ili ljudi koji je uzmu. Ld50 kanabisa u ljudskih biæa nije poznat, jer ne postoje podaci iz kojih bi se mogao izvesti. Toksiènost neke droge može se procijeniti brojem poznatim kao terapijski omjer ili faktor sigurnosti, koji se definira kao smrtonosna doza/uèinkovita doza. Faktor sigurnosti za sekobarbiton (seconal) je 3-50, a za alkohol je samo 4-10. Faktor sigurnosti THC-a, izveden iz podataka prikupljenih na miševima je 40 000. Mnogi kemoterapijski lijekovi imaju faktor sigurnosti 1,5 pa i manje. Marihuana u svom prirodnom obliku vjerojatno je najsigurnija terapijski aktivna supstanca ikada poznata."

okt 2005.

ja sam imao jedno veeeeeoma lose iskustvo sa vutrom. To je bilo pre oko 1 godinu kad mi je ujedno to bio jedan od prvih puta(mozda 3-4-5 put) Imali smo trave za oko 1 joint,ne mesan sa duvanom.. bilo je nas troje Meni je sve od pocetka bilo malo cudno zato sto takvu travu(bar do tad )nisam video To je ustvari bio skunk,ali poseban,veoma jak. Bilo mi cudno sto tako mirise,sto je mnogo svetliji i sto mi se pomalo lepio za ruke. Rad me je krenuo bukvalno za 2 min i drzao me 3 sata bas bas high Sve mi je to bilo uzasno cudno jer nisam imao nikakvog iskustva kako to izgleda Bio je to konstantan strah i paranoja.npr.izasao sam iz zgrade i uplasio se mraka,onda sam trcao izbezumljen ulicom itd,zvuk mi se dosta promenio,npr kad sam slusao ziku,cujem vokal i gitaru u pozadini.i nista vise!!!ma zasu a drug mi je sutradan pricao da je tripovao da ce da se upisa,da ne moze da se izkontrolise a drugi je imao trip da ga boli glava....ITD da ne nabrajam sve Inace pusim u dosta malim kolicinama pa ne mogu da se naviknem na tako nesto
xarabasENTUZIJASTA

okt 2005.

Pa znas li koje su to sanse da se o desi............. 1:100000000 ::behehe
psihonaut19ISTRAŽIVAČ

nov 2005.

Ma ja sam negdje proèitao da za predoziranje (šta ne znaèi nužno smrt) travom treba konzumirati oko 8 kg.sad neznam a šta se loših tripova s trevaom tièa ja sam ih imao dovoljno.uhvati me onaj jeeeebeno neugodan rad srca i ono podsvjesno uvjeravanje da æe sve biti ok i da se opustim ali nikako nemogu da to uèinim. Pa onda krene paranoja i oni vragom dani UŽASNI PROKLETI ODURNI slušni halovi koji me izlude i ubiju me u pojam.i jednom mi se desilo i to neæe vjerovat di (na wc školjci kod sam srao) da se nisam mogao ustat.pokušao sam i odmah pao natrag.nisam se mogao micat a kad sam pomaknuo ruku ostale su onak slike kao.sdlow motion :)).a sveukupno loših iskustva sam imao možda negdje oko 5-6 u sve ove godine konstantnog pušenja.a sve u svemu iskreno sam zahvalan marihuani na svemu šta mi je dala.SMOKE ON MY FRIENDS-peace
|{ 1 T @ENTUZIJASTA

nov 2005.

h3h3, a da izbace josh i flastere sa THC-om ::histerija Onak zalijepis si 2-3 ispod majice i furas na posao ~)
korisnièko vimeENTUZIJASTA

nov 2005.

Juèe sam sa devojkom popušio jedan dzokiæ,srolan od èistih hedova poslednji što mi je ostao od prošle berbe, sad veæ èupkam sa nove biljke. Kontali da peèemo palaèinke, pa da gledamo neki film. Nije prošlo 2 minuta od kada smo ga ugasili, njoj poène da se vrti u glavi. Ja joj kažem da sedne i iskulira što je i uradila ali ne pomaže, sve joj je gore. Lupanje srca, tresu joj se ruke, onda je posle poèela cela da se trese (kao ono kad je meni hladno ali kaže da joj nije bilo hladno). Onda sam joj dao da klopa èokoladu i stalno je pila vode, ali ni od toga joj nije bilo bolje. Moralo je da prodje više od sat vremena dok se nije malo povratila. Baš me interesuje zbog èega je tako odreagovala. Da li je to stvar psihe, pošto se meni èini da se sama istripovala da joj je loše, stalno je proveravala kako joj lupa srce i koliko joj se tresu ruke, ili stvarno može da ti bude tako loše od ganje? Znam da može da se desi lupanje srca, meni se desilo X puta ali mi je bio skroz moæan oseæaj. Ako se nije istripovala šta joj je ona bilo, mislim medicinski, šta se dešava u telu kad preteraš sa THC -om, ako se može reæi da je manje od pola dzokiæa preterano? Mada moram priznati da je bio bruka jak, mene je ošino baš onako momaèki, još kad se njoj slošilo baš sam se skenjao i nisam znao šta da radim, malo sam se i uspanièio.
dzontraISTRAŽIVAČ

nov 2005.

mozda samo nije klopala ceo dan pa je zato tako jako odradilo

nov 2005.

ja sam imao jedno lose iskustvo. bilo je ljeto, kraj 8. mjeseca. radio sam cijeli dan (i sve dane ljeta prije toga) tako da sam bio mrtav umoran. jos bili na neku veceru sa sefom, i jedva sam cekao da odem, jer su nas na skolskom igralistu cekali jos par likova s vutrom. i zdimim se ja, onako, nista previse, mozda su 2-3 jointa otisla u krug. i nista, sve normalno, otisli svi zajedno do bara, usli unutra, a ja osjetim da mi je lose. i sjednem na stepenice, polu-mrtav, neznam sta se dogadja. ali sam znao da sam samo pusio, a nisam pio, i da necu povracat. svejedno mi je dolazilo na grlo, ali nisam povratio. to je trajalo jedno 45 min, mozda i sat, po mojoj sadasnjoj procjeni. samo ja sam bio napusen ko svinja, pa ko zna koliko sam ja tu sjedio! i kad mi je bilo malo bolje, odem malo dalje, di nije bilo toliko ljudi, i izvalim se i zaspem. jos se sjecam da me je jean lik pokrio kosuljom koja mi je bila vezana oko pasa. ali osim toga, o vutri sve najbolje! ::super ~)

nov 2005.

I ja sam imao prosli tijedan takvo iskustvo. Poslje skole u petak sam sa frendobvima zapalio jedan joint ali prije toga popusio sam sa nekim deckima jedan joint i to me ubilo, nikad nisam pusio jacu travu, kod je bio skank ali nije bio. Ja sam skroz bio strgan, Nisam mogao stajati, povracalo mi se, jedva sam gledao i prolazili su mi trnci licem. Od tad sam smanjio pusenje ali i dalje pusim?! ~)

nov 2005.

Nemojte da zaboravite da mozda kada kupujete gandju sa ulice ko zna sta sve oni prskaju po biljci dok raste...razne hemikalije pa ipak nemaju nikakvih zakona koji ce im zabraniti da nas ne truju.

dec 2005.

evo mogu ja da ti kazem.To za drhtanje je po mom misljenju stvar psihe posto ja redovno kad duvam krene celo telo od struka pa na dole uzasno da mi se trese a nije mi hladno.taj osecaj traje prvih 15 min,a jednom mi se desilo i to sto si rekao,imao sam neki cudan osecaj u glavi,kao da mi je telo zabetonirano a glava lagana i onda sam imao taj trip kao da cu da se onesvestim al to je trip,posto sam razmisljao o tome da ne mislim na to i prestalo je A to za srce-sta drugo reci nego da se prepusila.Meni se to sa srcem desilo samo 1-2 puta i to kad sam u neznanju pusio skunk
GreenManAMBASADOR

dec 2005.

Psiha,trip kako god hoces ali to je u pitanju 99,9%.Trenutna paranoja.U principu nista strasno.

dec 2005.

Pa ne znam jebiga mozda je 99.9% malo previse samo za psohi. Ja mislim da tu dosta ima i do sta osobi trenutno desava u zivotu. Cirkulaciji i krvni pritisak osobe takodje mogu imati nekog uticaja. Takodje kakva je vrsta osobe. Da ne govorimo o prskanju trave onim sprejovima protiv insekata. Ali uglavnom se svodi na osjecanju samog srca. Ali kao sto kazes Green to je totalna paranoja. Nabasao sam na jedan fini tekst (sa marijuana.com foruma) o tome ali je na engleskom. GuitarGod119: It most likely didn't have alot to do with mixing with the medicine. I've recently gotten through a huge problem of having panic attacks while high so I know exactly what you're talking about. You got really high (probably the first time in a while) and when you layed down you were able to physically feel your heartbeat alot clearer. It's usually a scary feeling while high because pot does increase your heart rate. Once you noticed it your mind became physically aware of it and your body reacted in fear, and then it escalated from that point on. The more you pay attention to it the worse it gets. Whats happening is that your body is reacting to what it thinks is a life threatning situation. (picture what your heart and nervous system would do if you were being chased by a wolf) At that moment in time your body is just as scared about the increased heart rate as it would be about the wolf, even though it has no real reason too. This is what causes the nervous shaking and trembling. My advice is DO NOT be afraid to smoke anymore because if you develop a fear of smoking, every time you get high you will go into it with such apprehension that it will cause a panic attack every time (this is what happened to me). When I smoke now I just remember that nobody in the history of time has ever died from smoking pot, and if my heart starts beating rapidly or abnormally I just let it happen and sort of turn it into a positive feeling. Deep breathing with your abdominal muscles is also a very good exersize to calm the heart. Ali opet brate pa ne mogu se pusiti jointi neke dobre ganje. Ja licno ne volim se preduvavat. Neki ljudi vole ja ne. Cak volim veoma male doze kao mozda sto te kafa udari ujutro ono probudi tako malo na neku malu lulu uzmem samo jedan dimic i osjecam se opusteno a nisam preduvan. Takodje nisam veliki ljubitelj ovih novih trava. Mnogo su jake i ako se ne znas kontrolisat pusices mnogo vise posto je super i mnogo ces usporiti svoj organizam. Na neku ruku predozirat ces od THC-a. Zaglupljivanje sa velikim podocnjacima. Ti se ljudi lako raspoznaju na ulici ili bilo dje, sto moze ugroziti dosta u stvari zivotu. Mrzim taj osjecaj pre naduvanosti i to kad traje danima. Svome organizmu treba dati vremena da se vrati u normalu.]
GreenManAMBASADOR

dec 2005.

Da da,upravo na to sam i mislio kad kazem psiha.Kakva je osoba inace,u kakvom je trenutno stanju odnosno raspolozenju,gde se nalazi,s kim i tako to.Naravno zavisi i sta se pusi.
parameciumENTUZIJASTA

dec 2005.

U pravu si genjo. Svako treba da ima svoje limite i da ne preteruje. Od stondiranja nema nista pametno. Ja sam skoro sa ortacima iz kraja spurnjao neki shit i hteo sam da :pegla , ali sam se nekako izkontrolisao.

dec 2005.

ja kazem da sve ovisi o ekipi. ja sam poceo ovo ljeto, i pusio sam uvijek s istim ljudima koji su mi dragi (btw, koji nisu iz hvara) i nikad mi nije bilo lose. a ono lose iskustvo mi se dogodilo kad su oni otisli, ali sam 90% sam kriv, jer sam mrtav umoran pusio jaku vutru. ma treba to sve zaboravit i nastavit dalje. zivi bili pa pusili! ~)

dec 2005.

Ah....zvuèni halovi..ima li èega boljeg? Odlièan osjeæaj kad stvaraš zvuk u glavi, improvizacija... zbog toga mie najviše žao zašto nikad nisam uèio svirat neki instrument..a èale je bio za to... Što se tièe ubijenosti i loše manifestacije nakon pušenja ima mnogo primjera s kojima se susreæem u zadnje vrijeme s mnogim ljudima: sad sam nedavno èuo za jedan skunk koji se prodavo da su ga prskali benzinom..ljude je nakon nekoliko dana bolilo srce...i ja sam takoðe pušio taj skunk (dok još naravno nisam znao), al sreæom pa samo jednom.. Prije 2 godine vu se bila prskala s varekinom...to sam isto sreæom pušio jednom i tako sam se bio ubio od 2 pljuge da nam je za put od 300m trebalo 3 sata...ostalo vrijeme smo provodili mrtvi na podu... najviše mie smetao osjeæaj da bilo kako se postaviš ne odgovara, glava dola ne valja, ležiš na podu ne valja... Sad nedavno sam isto sazno za još jednu vu koja se bila prskala... Nažalost broj se u zadnje vrijeme saznanja poveæao... Kad je vu prava, prirodna i kvalitetna fizièke, tjelesne i najvažnije psihièko misaone manifestacije bit æe jako razlièite od vu koja je prskana... Koliko samo razlièite... Još malo i vraæam se na pravu vutru...sretna nova i vidimo se u zagrebu ::super
P.P.POZNAVALAC

dec 2005.

vrlo malo puta se dogodilo da mi je bilo lose od vutre.... uvijek se lijepo zezam sa ekipom, smijemo se itd... osim ako sam dosta popila pa idem pusit, bude mi slabo.... nekoliko puta sam imala paranoje... tad je padala kisa i svake kapljice bi se prestrasila mogu zamslit kako su me gledali ljudi preko grada.hehehehe... bila sam gadno usrana tad... ali isto tako koliko sam prestrasena toliko mi je i smjesno, pa je onda sve to skupa super!!!! ~)
BloodspillerPOZNAVALAC

dec 2005.

Ja nisam imao loših iskustava sa vutrom ali sam puno puta vidio izvrtanje. Jednom se moj bratiæ izvrnuo ali nije ništa cijeli dan jeo a popušio je tko zna koliko jointa. Pao je u nesvjest i oèi su mu se izokrenule. Dok je jedan moj frend od jednog jointa izgubio kontrolu i pao na pod ali se odmah dignuo. Ja mislim da sve to zavisi o metabolizmu i imunosti èovjekovog sustava. Znam jednog tipa koji kad je poèeo pušit bi se od jednog jointa izvrnuo i to je trajalo jako dugo, ali je on forsirao s travom tako da sada može popušiti jako puno! Vjerojatno mu se razvio imunološki sustav pa može podnjeti puno više nego kad je poèeo šipat!

dec 2005.

Evo, citam poruke i prepoznajem sebe u pricama o paranoji i lupanju srca. Pre jedno 5 meseci sam pusio sa drugom, jedan joint, i pocelo mi se vrteti, srce je lupalo neverovatno brzo, pocela me je hvatati panika i na kraju sam seo na pod i tresao se jedno 2 sata misleci da cu umreti od srcanog udara... Nekoliko dana posle toga nisam mogao da se povratim sebi skroz, strah, paranoja i razmisljanje o srcu me je kidalo... Ipak, tog dana sam popio nekoliko kafa i slabo sam jeo, tako da je to najverovatnije bila posledica toga. Elem, pet meseci nisam pusio, i sinoc sam sa super drustvom uzeo 3 mala dima, posle jedno 15 min pocelo je da se isto desava. Nisam mogao da se smirim, neka ankcioznost se javila, silazio sam niz stepenice u zgradi i tresle su mi se noge....Sve se isto ponovilo, ali blaze jer sam malo uzeo.... Generalno sam sinoc prisao bez paranoja, jeo i sve po redu, tako da jos pokusavam naci razog zasto mi se to desava..... Voleo bih da nekada ponovo popusim joint a da mi se to ne desi........n wiggle
GreenManAMBASADOR

dec 2005.

Moras biti opusten i eliminisati strah.Ne razmisljati jos pre pusenja,jao sta cu bice mi lose.A ako ti se to uvek desava onda bolje da ne pusis.
BloodspillerPOZNAVALAC

dec 2005.

Ja pokušavam da ne pušim kad sam gladan. Jednostavno imam osjeæaj da æe mi biti loše.
korisnièko vimeENTUZIJASTA

dec 2005.

Da si priaao opuateno mislim da bi bilo ok, mo~da se joa podsvesno bojia, a mo~da ti jednostavno ne prija pa ne bi trebalo da uzimaa.

dec 2005.

gle stari, ovo se i meni dogodilo, sad imam 20 godina, zadni put sam pušio sa 15. dok sam imao 14 sam poèeo pušiti, nakon mjesec dana sam popušio malo previše, poèeli su isti simptomi kao i kod tebe, mislio sam da æu umrijeti od srèanog udara, sjeèam se da odonda nisam probao pušiti godinu dana, nakon godinu dana sam sa frendovima uzeo dva-tri dima i poèeli su isti simptomi kao i onda. Ne pijem kavu, ne pušim duhan, popijem koju pivu tu i tamo, al rado bi potegnuo koji dim tu i tamo... al šta æu kad me je strah.

dec 2005.

Trava ubrza rad srca pogotovo ako je necim prskana. Posto vidim da ne pijes kafu i ostale dizalice shvacam da mozda imas malo veci pritisak kao ja i mozda prirodno malo ubrzaniji rad srca. Meni se isto desava a pusim dosta dugo. Dok sam pusio kvalitetnu ganju nepsrkanu ovo mi se rijetko desavalo medjutim opet sam presao na shljam zato sto nemam bolje i opet pocinju problemi sa srcem. Mada ima dosta toga kao sto sam spomenuo u ranijem postu. Znaci bolje cujes kad si naduvan pogotovo svoje srca koje samo malo brze radi u stvari nista opasno. Medjutim ti se pocnes tripovati i slusas ga sve vise i time ono pocne brze lupati i onda ga cujes jos bolje. Uglavnom sve je sistem prezivljanja i ti se bojis i sam sebe sve vise uzbudjujes kao da te vukovi ganjaju osjecas da moras bjezati ali u ovom stanju najvaznije je se smiriti. Meni super pomaze setnja na cistom vazduhu i disanje punim plucima sa trbuhom.

dec 2005.

Ne mogu se više složit s tobom. Ti otrovi kojima se prska vu užasno pogoršavaju situaciju. Srce opæenito brže kuca kad èovjek puši vu, al problemi tipa bolovi sa srcem ili bolovi u pluæima su puno veæi kad se konzumira prskana vu. Opæenito, pušaèi vu se naviknu na neke fizièke manifestacije: brži rad srca, pad tlaka, crvenilo oèiju itd. Ja osobno npr. kad zapalim, dolazi do instantnog pada tlaka uz što slijedi osjeæaj hladnoæe. Meðutim, ono što je zanimljivo je to da mi se to prestalo dogaðat nakon konstantnog pušenja i èim bih uzeo stanku od npr. 2-3 mjeseca osjaæaj bi se javio. Nažalost osuðivanje društva, osuðivanje zajednice, dezinformacije, neistine, zakon, sve su to èimbenici koji mnogima vutru, takoðer i meðu onima koji ju i konzumiraju, psihološki manifestiraju kao da èine nešto ne-normalno. Skrivanja od policije, sudske rasprave, osude roditelja, ljudi opæenito stvara u èovjeku psihološke barijere koje se znaju manifestirat u obliku paranoja, fizièkih simptoma itd. Primjer: Npr. vutra se legalizira, i time logièno imate pravo konzumacije gdje hoæete. Tko bi hladnokrvno zapalio pljugu u centru grada a da ne pogleda pogled i jedne osobe, tko bi se u tom trenutku osjeæao kad da npr. pije obiènu èašu vode u kafiæu? Bilo bi potrebno vremena, ovisno o osobi, da bi se svatko prilagodio, psihièki naravno na novu nastalu situaciju.

dec 2005.

hm negativna iskustva 1.pri pusenju lose trave ove siptarke takozvane sam znao imati glavobolje 2.trenutno sam bolestan kasljem ko konj i imam problema s plucima ali to nije zbog trave nego zbog jebenog malbora koji uvijek frend stavlja u pljugu .... 3.davno se sjecam kada je frend probao prvi put bilo mu je lose i povracao je Ja mislim da je to sve vezano uz to kako tijelo ondnosno imunosni sustav prihvati marihuanu a ovisi i o nacinu uzimanja....

dec 2005.

Predrasude su jedan od najvecih krivaca za to sto ljudi toliko imaju lose misljenje o travi-a tko stvara predrasude-sve ove reklame tipa:"kako ce izgledati tvoj mozak nakon jednog djointa"!! baaaaammm i onda prikazu nekog dedbilnog tipa koji zuri u zid..-mislim stvarno-pa zar to nije smijesno-kada dodju legalizacija i dekriminalizacija na podrucja bivse yuge mislim da ce se mnogo toga otkriti i mislim da nije potrebno osjecati se da ste u jako maloj manjini jer ja mislim bas suprotno - bas od osoba koje sam mislio da nisu duvale su duvale u proslosti,a proslost se vraca ako me razumijete... Uglavnom nakon kratkih je pauza normalno da se "vise" upusite jer se vas organizam polako "odvikava" od marihuane i upusenog stanja te ako vi forsirate rad srca par dana za redom srce automatski pokusava sniziti tlak ... - to se desava i kod hipertenzije ali u tom slucaju krece na losije stanje, a ne na bolje....-to vam je primjer kada ste 24 h napuseni par dana za redom pa kad napravite kracu pauzu i onda zapalite.... citao sam u jednom clanku da supstance koje se koriste u coca coli mogu veoma potaknuti biljku da se jaca tj. te kiseline i toksini iz cole nagrizaju biljku te se ona brani,a time i proizvodi vise THC ali sto je bitnije je da je tada jaca sto je usko vezano sa radom srca u napusenom stanju tj. tlak je veci...

jan 2006.

da ija podijelim sa vama jedno lose iskusktvo¨ jadan dan ja i par frendova zapicimo na vikendicu al to nisam reko starcima.I sta vec mi smo poceli pusit vutru cim smo usli i smjestili se.Jos usto smo kupili bure piva.Narokali se ko stoke jebiga se odvalili i kad smo mislili daj je sve uredu(mi pusimo rahat u sumi u vikendici)kad umene stari naleti iznenada.Doso po neke stvari u vikendicu i kad nas je vidio urokane prvo meni samar opalia a njih odveze kuci covece poslje tog uvijek pazim kad i gdje pusim.................
GreenManAMBASADOR

jan 2006.

:offtopic_ljut:

jan 2006.

Rastaman, pa jel ti imas pojma sta se nalazi uopce iza te 7 il 8mero znamenkaste rijeci? Uvjeren sam da na ovom forumu nikad nije niti ce vrlo vjerovatno (kao ne) krociti Rastafarianac, jer to nije stvar koja se "dobiva" sad duvanjem, tj. konzumiranjem zelene biljke koja se razbacala po Zemlji. To, (a.k.a.Rasta) znaci biti nesto povezano za obrede, konzumiranje, podrijetlo itd. Ne znam zas me sad to puklo al ne volim kad se bacaju neke spike koje imaju neke dublje korijene a podcijenjene su, sam znam da mi ovaj novi pajpic za rodjendan fino prija Idem caja malo popit, pa zujat dalje... Uzivajte ,,.\/
Ras TafariPOZNAVALAC

jul 2006.

Ja kada nekada kada duvam imam osjecaj da mi je nesto u zelucu i imam osjecaj kao da su mi pluca stala i kao da cu se izrigati, tada sjednem par sekuni i prode me sto je to, mozda zbog nacina duvanja???
M e m e n t oISTRAŽIVAČ

jul 2006.

Jednom sam popusio malo previse vu, a nije me toliko pucala i odjednom sam imao osjecaj da mi noge propadaju, jedva sam hodao, legao sam na neku klupicu i poceo me oblijevati hladan znoj po celu i cijelom tijelu, mislio sam da cu umrijeti.... Momu frendu je ruka skljocala neki dan kad smo pusili i to jedno cca sat vremena... Sad smo nabavili neku smedkasto-crvenu vu, pa su ti simptomi vrlo cesti, jucer kada smo je pusili oci su mi bile crvene ko nekom demonu, doslovno, nije se vidjelo uopce bijelo, bile su cijele crvene, moram ponovno kupit kapi...

jul 2006.

Pre par godina blage depresije i lupanje srca ali sada, sa iskustvom, toga viae nema ;)
skrivasISTRAŽIVAČ

jul 2006.

lako lomljivi zglobovi ; slabiji vid otezana koncentracija, no uz puno dukatovog mlijeka sve je 5 :)
skrivasISTRAŽIVAČ

jul 2006.

UUUUUUUUUUUUUUUUUUU da! DEPRESIJA!. osobe koje se puno puse ( HARDCORE ) ; tipa ja zna doc do NE DEFINIRANIH POTREBA I OSJECAJA! neznam dal sam gladan ili zedan dal sam sretan ili tuzan! jednostavno EMOCIONALNI SJEB!.... pripazite na to ... al za takvo nesto se vrti CCA. 50g 3dana ( domacice ) tako ja duvam proteklih 2 godine i sjebalo me. UMJERENO I NP

avg 2006.

Paranoja je zbog drzave odnosno naseg mentaliteta nemoj to da te brine !!! Povisena tenzija moze ali ako se bas otkidas. Smanjena komunikativnost - Da nikad nisi uzimao Kanabis imao bi taj osecaj ;) kao i za umor to je potpuno normalno i nema veze sa Kanabisom jer ako se fizicki ne kreces neko vreme bez obzira sta da uzimas isto ces se osecati nakon nekog rada. Sigurno ako si sportista nije dobro uzimati Kanabis. Ne moze svako da bude dobar sportista tako da neko to shvati odmah a neko ne odustaje nego trenira dok ne slomi nogu i onda shvati da nije rodjen da bude Sportista nego navijac i da mu ne treba mnogo snage da bi navijao vec je dovoljan jedan Joint za njega i drustvo i naravno dobra tekma. Ni jedan covek na planeti ne moze da trci kao kad je bio sportista ili dete niti da se oseca tako. GODINE URADE SVOJE , LJUDI SE MENJAJU TOKOM GODINA PA AKO PUSE VUTRU NEMORA DA ZNACI DA JE TO OD VUTRE. ZAPAMTI OVO ;)
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

avg 2006.

Tu i tamo me znala oprat paranoja, a samo jednom peckanje kod srca od neke lude vulje...ali to je prošlost. Sad samo èilam... :) Takoðer nisam pristaša prenapušavanja ili konstantnog pušenja, iz dana u dan. Onda mi to izgubi svaki èar. Evo još malo pa æe biti 3 mjeseca da nisam zapalio, al' kad zapalim bit æe mi skoro ko prvi put. To je to! :) :banana_jea: :banana_zelena: :banana_narandzhast: :hippy: :gold_maryjane: :cool_smoking: :bong: :spliff:
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

avg 2006.

Svaka cast zirafa! To je posao!Nisam jako dugo napravio pauzu vecu od par dana. Ni neplaniram! :D :D
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

avg 2006.

A èuj, da sam u moguænosti najvjerojatnije bi dimio i (puno)èešæe, ali obavezeeeeee... :? :) Ja sam imao razdoblja kad nisam pravio pauzu dužu od max.3-4h u razdoblju od mjesec dva...ali to te fakat zgazi, fizièki i psihièki. :idea: Prije toga si ovo - :banana:, a nakon tih 2 mj. si ovo - :banana_tuzhna: ili ovo :banana_smorena: hehe :respekt:
VanzemaljacAMBASADOR

avg 2006.

Ja isto samo u razdoblju od godinu dana,svaki jebeni dan kako ustanem prvo obavezno :spliff: uz kaficu,a kad doðem sebi ponovo :spliff: ili :bong:.Jednostavno sam bio konstantno uduvan,živio život uduvan godinu dana. Ispoèetka je bilo super a poslje jednostavno pušiš sve više i više a sve te lošije radi.Na kraju sam više pušio samo da ne budem sjeban a ne zato što mi je bilo dobro.Bio sam postao potpuno sjeban ako neduvam,jednostavno nisam funkcionirao normalno.Nakon toga je usljedila pauza od 6 mjeseci.I nije bilo nimalo lako,trebalo mi je dugo vremena da ponovo doðem sebi.Sad više ne duvam toliko i povremeno pravim pauze,jer što manje duvaš bolje radi. Nakon svake pauze kad ponovo dunem je :banana_jea: :jashe_konja: gotovo kao prvi put.....zato ih je dobro i praviti 8)
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

avg 2006.

To je to! Ai ipak ne prerijetko...hehe :sun: :hippy:

avg 2006.

ma joj!! ja obožavam kad mi srce brže kuca,kad pere ,samo gledam hoæe li infarkt: ludilooo!!!!!!

avg 2006.

Konacno registrovan i logovan. razlog bi trebao biti jeste jedna zenka, ali nije. jer sam iz raznih tema skonto da je hemafrodit. no dobro, jedan los trip prije godinu dana, kojeg se sjecam kao da se desio maloprije jeste razlogom registracije. uzeo sam neku vutru, lijepo klasificirao prasinu, male hedove, velike hedove, zapakovao, za poslije. i danima sam to koristio. sedmicama. gotovo mjesecima. bila je super. inace, sam koristio vutru od prije 4, 5 godina. i imao par nevaznih bad-ova. ali ovo sto mi se desilo je bila katastrofa. gledo sam film emira kusturice, zivot je cudo, i prethodno zapalio mali, sasvim mali, kao sto sam inace pusio kad sam sam, u maloj rizli, ma nije ni citava rizla, malo ganje, malo duhana, i eto. nako pola sata, pocela me nekakva depresija hvatat, nervoza, neka definicija nervoze, i morao sam da ustajem iz fotelje, prvo sam pio malo vode, pa onda, ko sto je bilo par slucajeva, koje sam ovdje procitao, lupanje srca, pa onda i strah, pa panika, i kud treba gore? ali islo je i gore. dzoju sam zapalio oko 9 uvece, a normalno, kazem normalno, sam bio odvaljen tek u 00:00. tri sata je to sranje trajalo. nosio sam casu vode za sobom. i jos jedna losa stvar, sa mnom je bila jedna djevojcica. i nisam mogao da joj kazem sto mi je. ludilo. nestajem. padam. al hodam. niti jednu misao nisam niti u jednoj sekundi uspio da povezem, zapamtim, skontam, kazem. vjerovatno sam bio i preblijedio, los, isao sam 43 puta u kupatilo da se umijem, malo pogledam u ogledalo, ali nisam vidio nesto bas lose. jesam bio malo blijed, a ni oci mi nisu bile bas crvene. sredina. pa sam iso u drugu sobu na prozor. i od tih desetak metara koje sam morao da predjem od sobe do sobe, ja sam se samo sjecao dva centimetra. nista vise. ogulio sam neku vocku, breskva je bila ustvari, samo sam je prepolovio i do balkona, ispala mi je tri puta, jbg. maloj sam se moro pravdat nekim lijevim stvarima. nebitno je to. al katastrofa od komunikacije. lose detaljno. mada sam doticnu ganju pusio i mjesec dana ranije, ako ne svaki dan, onda svaki drugi. pomalo. nista pretjerano. isto kao sto i neki prije mene likovi kazu lupanje srca, ubrzan rad, usporena slika, mada je meni i falilo Boga mi, dosta dijelova, depresija, panika, strah od nesvjestice i niz dodatnih popratnih dogadjaja i dozivljaja. to je bilo prije godinu dana, i od tada sam zapalio samo koji dim, i opet slicno. ali manje, zato sto povucem dim dva. ali lose u sustini. a do skoro smo pusili i po cetir uvece, za dva tri sata. najgore mi dodje lose disanje, fali mi zrak, kao da disem, ali nema dovoljno zraka, i time se uzrokuje i slabljenje snage, drhtanje, trnci, neki kazu da im nije bilo zima, iako su se stresali, ali meni je bila i zima, i eto. mislim da sam za prvi puta dovoljno napisao. a strasnih ideja sam imao dok sam duvo. i zao mi je ako sav taj bed ne prodje uskoro. niko nista pametno ne moze reci mada je dosta toga receno u mnogim losim furkama ovdje? samo bih volio kad bi to moglo da se ne desi vise, da normalno povlacim dimove, iz lose srolanog dzoje (uvijek je izgledo ko pokvarena kriva grana i krivo odsjecena), slusam glazbu, i uzivam sa prijateljima.

avg 2006.

u 99,9% slucajeva me dobro udari i drzi par sati...slazem se da nije dobro pusiti cijele dane i noci jer baca se i vutra... a uchinak prve pljuge je najbolji...ostalo se pretvori u rasipanje...ali sasvim je dobro provesti dan napushen...od jutra do jutra...i nishta mi ne fali...shto se tiche loshih uchinaka jednom sam samo povracao ali i prije toga sam bio svjestan da sam se otrovao travom jer sam pushio dva dana i jednu noc bez prestanka i drugi dan me navecer uhvatilo povracanje....pa se ispovracao i zapalio jos jednu...

avg 2006.

ja osobno nikad nisam imal neka neugodna iskustva, nekaj da bi meni bilo loše!! ali mi ase zato pajdo ukomiral, inaèe nije èesto pušil i tak smo se mi našli kod njega ja sam smotal pljugu i krenuli mi za zgb!! kad je njega opralo, kojih 20 min kak smo spuili!! lik se bacil nekoj ženi u dvorište i poèel stenjati i javkati kak bude mu srce explodiralo, pobledil je u roku odma!!! deral se zovite hitnu!! žena je veæ htela hitnu ai i policiju zvati!!! a mene je trgalo dušu, nikak da se skuliram!!! onda je dobil koji šamar malo vode s šeæerom!!! lik se tog dana ostavil vutre, matotek!!!
delboyLEGENDA

avg 2006.

losa iskustva mogu imati samo noobovi ,tj totalni novaci...u najgorem slucaju ako ti bude lose...okrenes broj pizzerije narucis si neku djubretarsku pizzu ili stagod najedes se ko covjek i proble rijesen.
Ras TafariPOZNAVALAC

sep 2006.

Ja sam jednom imao takve stravicne tripove da sam mislio da cu poslje toga dobiti PTSP, starci isli spavat a ja zapalio jedan, i ono popusio ga u nekih 2 min i kada sam bacio opusak, ono u podsvjesti osjetim neku jebenu jezu, nakon toga pocmem se kretati i vidim kako stvari iza sebe ostavljaju tragove, hodam sve vidim u jebenim tragovima, odem se napiti vode, i vidim da je voda udarila o metalni lavabo ali ja jebeno nista necujem nego cujem udarac vode tek nakon par sek jbt, do tada sam cekao da cujem udarac vode, nakon toga ja ugasio svjetla i kako je bio mrki mrak, ja jebeno nisam znao za sebe, uopce nisam imao pojma gdje se nalazim, stara se probudi da se napije vode, i nesto mi kaze, ja odgovorim i cujem jebenu jeku tog odgovora, kao da moj glas ponavlja nonstop to shto sam rekao, nakon toga, otisao spavat i kako je bio otvoren prozor umislio sam da imam super sluh te sam, cuo ono creepy zvonjavu kljuceva i kako mater zove policiju zato jer sam se napusio i kako razgovara sa njima, i jos nesto gore shto se desilo prije toga, imao sam osjecaj da ne mogu kontrolirat pisanje i sranje imao sam jebeni osjecaj da sam se usrao u gace, i ispisao, neznam zasto ali pisanje i sranje sam imao u svim losim tripovima :roll: :roll:
GreenManAMBASADOR

sep 2006.

Moj najiskreniji savet,posle nekoliko tvojih postova,je da prestanes da duvas.Koliko sam mogao da primetim tebi to uopste ne prija.
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

sep 2006.

hear, hear... no afens 8) il bar neko vrime, dok ne rašèistiš sam sa sobom svoje osobne postavke...
Hula235ISTRAŽIVAČ

maj 2025.

Pozdrav svima mozda otvaram malo staru temu ali sta je tuje Evo neko moje iskustvo uzeo sam neku Amnesiu 60% sativa 40% indica Kupio 5g ispusio sam to za nekih 3 dana svaki dan po 1 joint pre toga sam po malo pusio i sad opet Kad ispusim joint nista specialno nista me ne radi jel to do losu vutru ili znaci nista
DridPOZNAVALAC

14. nov 2025.

Cannabis shake,jel zna netko hendlati s tim.Na deset puta bar mi se dvaput dogodi shake.

14. nov 2025.

Jel se to pije :cool23::confused:!?
DridPOZNAVALAC

15. nov 2025.

Pardon pardon,u estaliji naziv je "Weed shakes" su nevoljni miaini trzaji ili drhtanje koje neke osobe do~ive nakon konzumiranja kanabisa, a koje esto podsea na drhtanje kada je nekome veoma hladno.Drhtanje je nekontrolirano,traje do dva sata .Eto spada pod loaa iskustva kad je ve to tema.Mislio sam da netko ima iskustva u suzbijanju istog.
Saint GLEGENDA

15. nov 2025.

Nema ti tu subzijanja. Rije je o fenomenu prevelikog intenziteta "energija" ili psiho-mentalno-emocionalnog stanja koje dana osoba "ne mo~e" kontrolirati - u duhovnoj terminologiji buenje Kundalini koje se ne mo~e kontrolirati. Rjeaenje - manje doze ili apstinencija.

15. nov 2025.

Ne, nego se ma~e na kruh... :)) Istina je da svi nismo isti. Organizam razlicito djeluje na ljekove a kamoli kanabis. To jednostavno nije jedinstveno. Mnogo faktora je tu u cijeloj pri i.

15. nov 2025.

Znaa kako:cool23: puno toga zapravo kree iz glave. Kad radia na sebi i kad si svjestan svojih emocija, puno lakae sku~ia ato ti tijelo govori. Neke reakcije nisu od trave, nego neato ato je ve u tebi, samo ponekad ispliva kad si opuateniji ili malo osjetljiviji.Zato je bitno samo stati, udahnuti, izdahnuti i podsjetiti se da je sve u redu. Polako i proi e.I ja sam prije bio lik koji eka savraeni trenutak da se opusti, dok nisam shvatio da savraen trenutak ne postoji sam od sebe ti ga stvaraa u glavi. Dan je samo dan, i svaki mo~e biti dobar ako mu tako pristupia. Nema presije, nema ~urbe. Samo chill ::listomahanje::;)i briga o sebi :rolleyes::let:
Saint GLEGENDA

15. nov 2025.

Dobro ka~e kapetan, stati, udahnuti, izdahnuti,:idea: tj. po et kontrolirat sebe ili svoje bie. I kontrolirat doze veoma pa~ljivo.::volimj:: Jer ako nespreman uzmea preveliku dozu i to probudi velike energije - to je kao kad u neki elektro sistem pustia napon vei nego ato mo~e harmoni no podnijeti - po ne se tresti (nekontrolisani pokreti tijela). :thumb:

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.