VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaInteligentan zivot blizu naseg solarnog sistema
LEGACY

Inteligentan zivot blizu naseg solarnog sistema

148 odgovora7,364 pregleda
zolaAMBASADOR

jan 2013.

Jel mislite da je zivot evoulirao jos negde u nasoj galaksiji, toliko inteligentan da bi mogao da napravi tehnologiju da doputuje ovde, i ako mislite da je moguce, kakav bi to susret bio po vama ?
TropicoLEGENDA

jan 2013.

ja se pak pitam zaato postoji "prepreka" da sami odemo i istra~imo svemir i razrjeaimo neke samo nama "neshvatljive" nedoumice :)

jan 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=-bzWSJG93P8:dada

jan 2013.

Emile, Emile! Pitas, da li postoji inteligencija na nekoj od 17 000 000 000 planeta identicne velicine kao Zemlja i to samo u Mlijecnom Putu? Pa, da ti odgovorim. Postoji! Postoje i mnogo inteligentnija bica. Ako ne vjerujes pitaj kolege iz CIA, FBI, KGB, AUFOA i slicne, nek mi ne daju lagati.
loopAMBASADOR

jan 2013.

ja se tog susreta plasim... takva inteligencija,koja ima toliko razvijenu tehnologiju i predje TOLIKI put da stigne do ovde..... postoje samo 2 razloga zasto su dosli da nas porobe ili da nas istrebe treceg nema zasto covek trazi planetu slicnu zemlji? da se tamo naselimo,jer smo ovu unistili,i vise ni nema mesta/resursa sto znaci 'tamo' cemo poubijati/unistiti sve sto nam se ne svidja,ili nam smeta potpuno je logicno pretpostaviti da i drugi 'entiteti' u univerzumu razmisljaju na slican nacin ja se samo ISKRENO nadam da to nije istina jer u suprotnom... na'ebasmo....
weedoyeLEGENDA

jan 2013.

Susret bi bio kao iz onog filma "Dan nezavisnosti" samo sto bi kraj bio drugaciji, bio to unhappy end :D

jan 2013.

A sta, ako su oni ustvari produhovljeni i nisu u stanju nikome nanositi zlo?! Zaista ne mogu zamisliti oblik zivota da je u stanju nesto gore napraviti od covjeka. Neka mi neko kaze primjer nekog veceg zla od onog koje je homosapiens u stanju uciniti. Sta bi to moglo biti?
doctor_noISTRAŽIVAČ

jan 2013.

ja si nekak brijem da su tu , odavno, meu nama.....
loopAMBASADOR

jan 2013.

@papa romeo yep,ali onda nemaju potrebe ni dolaziti.o tome se u stvari radi-AKO neka napredna civilizacija dodje, ZASTO je dosla-da nas prosvetle? sumnjam. da nas nauce nekim korisnim stvarima? opet sumnjam... ako su nas imalo posmatrali pre 'dolaska'(a verujem da jesu),znaju kako mi reagujemo na stvari koje ne razumemo,i kojih se plasimo-unistimo ih ergo, zasto su dosli? verovatno iz istog razloga zbog kojeg bi i mi isli tamo.... vece zlo od h.sapiensa tesko da postoji-tu se slazem. ali i TO moze biti razlog njihovog dolaska- 'hej,oni 'ljudi' na onoj planeti koju zovu 'zemlja' mnogo bre prckaju sa nuklearnom energijom/kloniranjem/fisijom/fuzijom...itd.... a da mi njih PREVENTIVNO zbrisemo sa mape kosmosa? a?' (i sad moja zena kaze 'mnogo gledas holivudske filmove...' lol)
zolaAMBASADOR

jan 2013.

koji su ti dokazi da postoje, posto vidim da si siguran u to :)
zolaAMBASADOR

jan 2013.

pare i politika, kada su imali razlog ( hladni rat ) da idu na mesec otisli su, sad niko nece ulaze pare
loopAMBASADOR

jan 2013.

mislis OSIM statisticke NEVEROVATNOCE da smo SAMI u svemiru? i,POSTO je vec dokazano da su voda i mikroorganizmi stigli iz svemira? tj, preko kometa? da li si cuo za experiment sa posejavanjem kolonija raznih bakterija oko svemirske stanice 'mir', u,blago receno,UZASNIM uslovima? znas li da je 'rate' tj. progresija razmnozavanja,recimo, esherihije coli,u tim uslovima bio CAK 5 puta VECI nego na zemlji? xD zivot gore POSTOJI u nekom obliku sigurno
zolaAMBASADOR

jan 2013.

nisam na to mislio, mislio sam koji su dokazi da su bili ovde, posto je spomenuto da BIA CIA i ostali znaju nesto sto mi ne znamo Voda jeste stigla iz svemira, mikroorganizmi nisu,bar nije dokazano da jesu, to je panspermija, teorija da je zivot ovde "zasejan" sa neke druge planete, ali nije dokazano. Mene zanima koji su dokazi da su bili ovde, posto teorija da su prosli ko zna koliko solarnih sistema i onda se srusili na ovoj maloj planeti da bi ih bia i cia pokupili je stvaro smesna :)
loopAMBASADOR

jan 2013.

jbm li ga... ako te ne mrzi da otputujes i usunjas se u 'fort Peterson base' Roswell,New Mexico-ja verujem da su dokazi tamo xD eto kad bas to spomenuh zar to nije cudno? Amerikanci su prvu A bombu testirali(ako se ne varam) 1944 bas u New Mexicu-otkud to da se dekadu kasnije BAS TU srusio leteci tanjir? mozda smo nekome gore postali interesantni jer smo otkrili takvu energiju? dokaza ima uvek,ako bas zelis da trazis.. koje su sanse da su 2 civilizacije na 2 TOTALNO razlicita kraja planete(J.Amerika/Egipat) istripovali istu stvar(piramide) i videli ista 'mitoloska bica'(pola ljude/pola...nesto) i crtali slicne stvari,i imali slicne mitove? meni to SMRDI al to sam ja xD EDIT zaboravih da napomenem...ja smatram da nisu oni 'de facto' BILI ovde ali ti leteci tanjiri i njihove posade vrlo lako mogu biti neka vrsta SONDI za istrazivanje-kao sto i mi saljemo sonde-tako da,ne nisu ONI bili,kao takvi-ali smo im iz nekog razloga zanimljivi.. a mozda gotive da dodju ovde na neki 'odmor' kao,turisticka atrakcija i to xD
zolaAMBASADOR

jan 2013.

ali upravo to pricam, nigde nije dokazano da je leteci tanjir, znaci ti mislis da ta bica imaju takvu tehnologiju da prolete zvezde da bi stigli ovde i onda se sruse u rozvel ? :) A za ta bica pola ljude pola nesto, to je zapisano u desetinama mitologija, jel treba da poverujemo i u grckog minotaura onda,ili da pomislimo da se i grcima javilo nesto ? :)
loopAMBASADOR

jan 2013.

ne bica-SONDE sa,recimo,kloniranim stvorenjima koje obavljaju najprimitivnije moguce funkcije. zasto da ne? to je skroz moguc scenario-zaboga i mi to radimo... zamisli neke entitete gore,recimo,na bazi gasa-dakle nemaju cvrsto telo,metal u zivotu nisu 'videli' i sad im se srusi nasa sonda na planetu... garant bi tripovali sve i vsasta-mozda i da je to bice poenta je da smo im zanimljivi-barem ja verujem u to-i iz nekog razloga nas proucavaju daj boze da ostane na tome a,o Grcima(kao i Persijancima,Fenicanima i svim ostalima) vec imas razradjene teorije i da,ima ljudi koji smatraju da su oni Bogove videli medju vanzemaljcima-ja licno u to ne verujem, ali verujem da su imali nekog uticaja na nas u ranoj istoriji,na neki nacin,mozda smo stvarno njihov 'experiment' koji je zastranio,svakako necemo jos dugo znati zasigurno
zolaAMBASADOR

jan 2013.

ja licno mislim da od toga nema nista, da tako velika inteligencija ( a morala bi da bude mnogo naprednija od nase ) posmatra nas a da ne zeli da mi to znamo, ne bi ni znali
loopAMBASADOR

jan 2013.

pa jel' tebe,onako,licno,zabole kad posmatras mrave,recimo,da li su oni svesni tvog prisustva ili ne? shvatas li da su oni SVESNI da su napredniji od nas,i da ih verovatno ni ne zanima da li smo ih mi videli ili ne zasto bi se pa krili? druga je stvar STA im je to zanimljivo ovde-mozda ni nismo MI,mozda neki retki metali,voda,neke biljke xD sto se mene tice,sve dolazi u obzir-mozda ih zato ni ne vidjamo onoliko cesto koliko dolaze,ko zna
zolaAMBASADOR

jan 2013.

jedino ako ih nije briga, ali to su sve nagadjanja, ne postoje dokazi da su ovde ikada bili, niti postoji razlog da bi se tako razmisljalo, ti si bas ubedjen da su bili ovde ili gresim ? :)
DJFlyHighLEGENDA

jan 2013.

ja sam gledao par emisija o tim svemircima i svemu... i bili su tu... tu su... i dolazit ce opet... bila je vec rasprava da je nemoguce znaci da smo mi jedina ziva bica (dovoljno pametna da stvorimo nesto) u cijelom svemiru... i bas u toj emisiji se prica o ovim starim plemenima sta su radili kipove, crtali po zidovima itd... kako bilo, napravili su ko tanjur nesto sta izgleda, a drugi objekt je bio kao avion... u njihovo doba oni nisu mogli imati pristup nikakvoj slicnoj tehnologiji, osim ako nije im netko pokazao ili ako nisu sami vidjeli... cemu sluze piramide... postoji teorija, ali isto u toj emisiji sta sam gledo govori se da su to sluzili kao sakupljaci energije za njhove brodove koji su se punili negdje u atmosferi i sve je tocno objasnjeno kako piramide nisu grobnice... nitko nece radit grobnicu ogromnu da se vidi.... to je vlada izmislila da prikrije pravi razlog piramida... znaci mi ih nismo mogli napravit... ni nismo... oni su, punili se energijom pomoci tih nekih komora i kako se odbijaju te zrake ili fokusiraju sta ja znam.. da se razumijemo da postoji vise stupnjeva razvijenosti civlizacije... oni koji vec osvajaju planete... oni koji su tek poceli... i mi u sredini.... tako da da ovi koji vec osvajaju planete , prije dve tri tisuce godina isto su osvajali a ko zna, mozda nisu, nego su napravili time machine i evo ih kod nas grade piramide... kako god... nemozete vjerovat da ne postoji drugo inteligetno bice... jednostavno je nemoguce da smo mi (ovako glupi) jedini.... ja ni neznam ko smo mi da se smatramo uopce inteligentnima.... zato jer smo izmislili par stvari i malo se razvili odma gledamo koda smo najjaci!! a sta zapravo radimo jedni drugima je tuzno.... inteligentna bica su bica koja se vole, podrzavaju, pomazu... zajedno rade na problemima i rjesavaju ih... nema svadje, tuce , nedoumica... vlada mir i dobrota... spokoj i sreca... s obzirom da ima vec takih bica... i da su dosli u kontakt s nama, vidjeli nas, sletjeli tu.... pa sta ce oni tu... otisli bi ca odma kad bi vidjeli kakav kaos je tu... tako da inteligetna bica nemaju sta radit tu... a bica koja su inteligentnija od nas imaju... isto sta, osvojili su par planeta... misle da su face , da mogu sve... vidjeli tu nas, naletili na nasu zemlju, i krenu na napad na nas sa svojim magicnim topovima ili sta ja znam.... ili se odluce da nece nista unistavat ni razbijat nego probat se infiltrirati kod nas (posto smo manja razina intelegencije) i krast nam resurse... sunce je samo jedno od njih... a tu su vjetar, voda, plinovi, metali , ali najvise obnovljive kao s piramidom... ima toliko mogucnosti kakvi su oni i toliko vrsta njih , neki dobronamjerni, neki lose... neki neutralni... itd itd... toliko toga, pa da cu reci : ma mi smo sami, nema nikog osim nas :icon_lol: remember people to be open minded... but not that open minded that you accept everything as told... you investigate for yourself, think for yourself about that... and create a opinion or belief for yourself :) peace out !
pljuga2ENTUZIJASTA

jan 2013.

dal svemirci ganju sade i kakve su ima lampe hmmmmmmm :ludak
doctor_noISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Jedna od teorija je da su danaanji ljudi direktni potomci ,hibridi nekih vanzemaljskih rasa, ako malo realnije sagledamo ljudsku povijest i sve dokaze koje su nam ljudi iz proalosti ostavili ta teorija po meni je nekako najrealnija. Ne vjerujem da smo nastali evolucijom od majmuna ili bo~ijom voljom.... A ako je stvarno tako zna i da ~ivot u svemiru postoji...a mi sami smo dokaz tome
loopAMBASADOR

jan 2013.

yep,to i ja kazem.... suvise je velik jaz izmedju 'homo erectusa' i 'homo sapiensa',a moderna nauka JOS nema objasnjenje KAKO je moguce da smo za tako kratko vreme toliko evoluirali...odjednom-inteligencija,oruzje,orudje,odeca,govor..itd. a par desetina hiljada godina pre toga smo bili najobicniji majmuni... nije nemoguce da smo im mi neki experiment koji je otisao do djav'la e,da-zola pita da li sam UBEDJEN da su bili ovde.but OFC,ne sumnjam ni najmanje.. stavise-evo ti izjave dvojice NAJBITNIJIH ljudi iz sfere 'kosmicke tehnologije' W.fon Brown(covek koji je napravio V1 i V2 rakete) Aleksandar Koroljev(covek koji je izmislio propulzioni motor) na pitanje kako je moguce da je nacisticka Nemacka toliko tehnoloski superiornija,i odakle mu inspiracija za njegove 'V1/V2' rakete W.fon Brown je izjavio 'imali smo pomoc...'(pogledavsi u nebo) na pitanje zasto radi na 'propulzionom motoru' u trenucima kada se cela Rusija oporavlja od kosmara drugog sv.rata,koroljev izjavljuje 'pitajte me za 10tak god. kada se sretnem sa NJIMA' (pokazujuci ka nebu) sta ja znam....mis'm glupo je sad polemisati ovde kad ima citav serijal na tu temu (TV HISTORY 'ancient aliens') ali da verujem-verujem ! the truth is out there xD

jan 2013.

Mnogo je ucenih ljudi kroz istoriju trazilo odgovore na ovakva i slicna pitanja. Posvecivali su cijele zivote da tragove koji ukazuju na postojanje civilizacije, odnosno inteligencije, povezu sa vanzemaljskim oblicima zivota. Mene fasciniraju graditeljska umijeca starih civilizacija, njihovo poznavanje fizickih sila, njihovo medjusobno djelovanje i nacin savladjivanja istih. Fasciniraju me metode koje su primjenjivali za racunanje vremena, preciznost i shvatanje da se cikulusi ponavljaju (majanski kalendar npr.) i nije mi najjasnije, zasto smo se toliko degradirali u odnosu na takve civilizacije, jer su, sto je nauka potvrdila, pri izgradnji hramova koristili monolitne kamene blokove teske toliko da ih ni savremena mehanizacija ne moze podici na mjesto gdje trenutno stoje. Zasto je doslo do sunovrata civilizacija u "srednjem vijeku"? Zasto je doslo do spaljivanja svih zapisa koji nisu nastali u crkvenim krugovima? Zasto je doslo do inkvizicije? Ima toliko misterije u prostijim dogadjajima koji su se desili u bliskoj proslosti, da je besmisleno da jedan drugo uvjeravamo u postojanje ili nepostojanje necega. Ja sam odusevljan americkim zakonom, koji kaze da, ukoliko ne postoje dokazi da je neko kriv besmisleno je od njega traziti da dokazuje svoju nevinost. Trazis od mene da ti prepisem sazetak od nekoliko tomova procitanih knjiga, jer ne postavljas jasno pitanje u vezi sumnje na postojanje vanzemaljskog oblika zivota, vec trazis da ti uopsteno dokazujem najintrigantnije pitanje koje muci covjecanstvo od samog pocetka. Onog momenta, kada neko predoci nepobitne dokaze o nepostojanju inteligencije u cijelom svemiru, kojeg mi, nasim malim nesposobnim umom, ne mozemo ni pojmiti na sta to lici i kako funkcionise, tada cu i ja izgubiti vjeru u venzemaljce, a do tada cu sa vjerom cekati toga macana da izvrsi popis svih nebeskih tijela i zivih bica u cijelom svemiru. Evo, da ja postavim tebi jedno prostije pitanje na koje mozes da upotrijebis svu svoju mastovitost da das odgovor; Ako ti dam jabuku da je dijelis na pola, koji je krajnji rezultat te diobe, odnosno, da li ces ikada doci u situaciju da ti ostane NISTA za podijeliti na dva manja NISTA? @Loop "AKO neka napredna civilizacija dodje, ZASTO je dosla-da nas prosvetle? sumnjam. da nas nauce nekim korisnim stvarima? opet sumnjam... ako su nas imalo posmatrali pre 'dolaska'(a verujem da jesu),znaju kako mi reagujemo na stvari koje ne razumemo,i kojih se plasimo-unistimo ih ergo, zasto su dosli?" Vidi se iz postova da si nacitan, posjedujes onu prirodnu, urodjenu inteligenciju, pa me pocasti sa odgovorom na sledece pitanje, jer me interesuje tvoje misljenje i tvoj stav; Zamisli da je pronadjen leteci tanjir takve tehnologije da se moze kretati brzinom svjetlosti i da ti neko ponudi da ides u istrazivacku misiju u svemir. Sta bi tebe motivisalo da se zaputis u nepoznato? Sta bi bilo toliko primamljivo da se oprostis od ovozemaljskog zivota i prepustis nepoznatoj sudbini u nekom ogromnom prostoru, kojeg nisi u stanju pojmiti? Sta je to sto bi te natjeralo da ucinis taj korak?
zolaAMBASADOR

jan 2013.

to si gledao u ancient aliens emisijama, najlgluplja emisija na historiju :D u svakoj epizodi izmisljaju i lazu, to o piramidama i da su sigurno vanzemaljci bili vec tu, gledao sam pre neki dan kako pricaju da je cudno sto se ljudski mozak utrostrucio u velicini za samo par hiljada godina, a u stvarnosti mozak se duplirao za nesto vise od 2 MILIONA godina, tako da sve sto se vidi u toj emisiji je neporovereno
zolaAMBASADOR

jan 2013.

ako nastavim da delim jabuku dosao bi do dela koji vise ne moze da se podeli na 2, a sto ? :)
loopAMBASADOR

jan 2013.

to je sjajno pitanje.I mislim da eventualno vanzemaljske rase koji NEMAJU izrazenu individualnost(dakle,imaju ono sto su nasi stari nazivali 'kolektivna svest' odnosno stavljaju potrebe svoje civilizacije ISPRED potreba njih samih) verovatno istrazuju svemir neometano-tj. SVESNI su znacaja takvog poduhvata... mi smo drukciji.... radjena je studija(poprilicno ozbiljno) o naseljavanju Marsa,odnosno slanju tera-farmera,kolonista,koji bi posumljavali mars decenijama,i tako 'pravili' atmosferu i sve ostale uslove potrebne da se mi jednom tamo preselimo... i sad,vidi, skoro svi sociolozi,bihejvioristi i njima slicni su se slozili da je to NEMOGUCA misija-ako se ostavi 'ljudski faktor' u opticaju a mora,jerbo bi to bile jako skupe letelice i oprema-i prosto ih ne smeju ostaviti na milost i nemilost masinama... dakle,sam put do tamo bi trajao toliko dugo,da bi verovatno bile potrebne bar 2 generacije da se do tamo stigne-nije frka za roditelje,sami su pristali na to,i ajmo reci da su za vreme tog putovanja ostali 'normalni' bez psihoza,strahova,sumnji,itd ALI njihova deca,rodjena na tom brodu..... mis'm egzistencijalne krize,tako svojstvene coveku kao bicu,tu bi EKSPLODIRALE-gotovo svaki scenario predvidja pobunu na brodu. ajd,sad...da nekako i predjemo preko toga-dakle stigli su na Mars,poceli su sa tera-farmiranjem opet mracan scenario-bihejvioristi predvidjaju da ce se,zbog udaljenosti planete Zemlje,i nemogucnosti komunikacije sa istom,vrlo brzo doci do 'pobune',tj. naci ce se jedan pametan koji ce proglasiti nezavisnost Marsa od Zemlje,i uvesce svoje zakone i pravila,raskidajuci veze sa nama-onda mi saljemo 'kaznenu expediciju' i eto ti novog holivudskog 'blockbustera' a znam sta si me pitao,tj na sta skreces paznju-BRZINA SVETLOSTI yeah,verujem da bih uskocio u brod i picio malo po univerzumu da istrazujem-to sigurno sama mogucnost da osetis takvo prostranstvo je nagrada sama za sebe... ali... da li bih otisao toliko daleko-tipa u drugu galaksiju-u to se vec ne bih smeo kladiti... then again, mi smo jako JAKO bucna planeta-od svih zvukova saobracaja,radio talasa,ogromnog spektra frekvencija koje koristimo i zlostavljamo,struje,pesme muzike,ma svega ne bi me cudilo da smo toliko glasni(a to se pre svega odnosi na radio talase) da non-stop privlacimo paznju sa strane-prosto,deluje mi skroz logicno ali mi isto tako deluje skroz razumno da su 'oni' ili jako,jako MALI,ili skroz obrnuto-OGROMNI gravitacija je cudo-na velikim planetama(tipa Jupiter) nista ne bi moglo da se 'odlepi' od povrsine zbog snazne gravitacije,zato je i za ocekivati da je na takvim dzinovima zivot jako MALI(recimo,samo alge,neke biljke,eventualno prosti oblici insekata,itd) medjutim, i dalje ne znamo kakva sve pravila vladaju gore-samo nagadjamo... zaboga,kad je S.Hawking,covek koji se PROSLAVIO pisuci o 'crnim rupama'(i to vec 20god i kusur) prosle godine izjavio 'crne rupe ne postoje.ali u isto vreme i postoje...' sta tu vise da se prica.. da citiram velecasnog Browna 'mi smo jednostavno sa pogresne strane tepiha....mozemo samo nagadjati,ali nikad necemo videti pravu sliku...' @zola 2 miliona godina? da li si ti siguran u to? i ne,ne lazu,ljudi samo iznose svoje teorije u tom serijalu-sto ne znaci da je tacno,ali treba uzeti u razmatranje,sve sto su izneli je poprilicno interesantno(meni barem) i ima nekog osnova. TOLIKO cudnih vidjanja,sajtova gradjevina i legendi ima,da bi stvarno trebao covek biti DUDUK pa da bar ne sumnja... a sto se tice napretka coveka-ne slazem se sa tobom,gledajuci sveukupnu evoluciju coveka,zaista se PREBRZO razvio u jednom trenutku,za veoma kratak period-i to 30-60.000 godina,kakvi milioni,da li si lud... znas li sta je bilo pre 2 mil godina?! a sto se tice jabuke-koliko je razmak izmedju brojeva '2' i '3' ?? jedan? ili beskonacno mnogo?(ja bi pre rekao ovo drugo) NIKAD neces doci u situaciju da nemas vise sta da delis na 2 dela-tj,ako verujes u teoriju o cesticama i 'super-strunama' ako ne verujes,to je vec nesto drugo....
zolaAMBASADOR

jan 2013.

pre 2 miliona godina ziveo je homo habilis, prvi hominid koji je koristiom kompleksnije orudje, tako je krenula homo linija, pre toga su ziveli autralepitikusi, i od tada nas mozak se razvio na duplu velicinu i stize do nas pre nekih 200 000 godina, mi smo pre 60 000 godina odprilike izasli iz afrike, razvili smo se mnogo pre toga
doctor_noISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Darvinova apreha ... ovo o emu ti pri aa to nije bio ovjek nego pra ovjek , a razlika je ogromna ... pazi samo injenicu koliko malo je evoluirao prvi homo lik od prije 2 milje godina do homo majstora koji je ~ivio prije 60 000 godina .. a onda slijedi unazad nekoliko tisua godina ogroman skok, pa taj isti majmun danas je toliko tehnoloaki napredan da leti u svemir.... i sve to prirodno , onako kako je priroda htjela.... a gle uda ptice , kukci i more drugih ~ivotinja na istoj razini od nastanka svijeta samo se majmun razvija....jeben je taj Darvin
zolaAMBASADOR

jan 2013.

samo se majmun razvija ? haha procitaj malo o evoluciji pre nego sto krenes da kucas, i sto spominjes darvina, to je darvin prvi predlozio ali dokazi su bitni, a svi dokazi upucuju na samo jednu stranu, sve zivotinje se razvijaju konstantno
He-ManLEGENDA

jan 2013.

Ajme zola :icon_lol: vjerujem da si mogao pretpostaviti u kojem smjeru e krenuti tema :vb_kez:
zolaAMBASADOR

jan 2013.

hahaha nazalost :D
Sasha.ENTUZIJASTA

jan 2013.

a jeste,pa ja sam doao odozgo i sad sadim boljoze,pa poslje nosim u bazu,mi od toga pravimo ljek protiv nejebice,pao naglo broj djece pa se pomou ove biljoze mno~imo ko ze evi,uglavnom odavno smo tu a prije napuatanja planeta moramo se javit u Area 51....:ludak
doctor_noISTRAŽIVAČ

jan 2013.

ok sad povuci paralelu u brzini razvoja bilo koje ~ivotinjske vrste i ovjeka darvinova teorija je bila protute~a teoriji kreacionizma koju nam je nametnula crkva, i svaka ast darvinu na mudima da se suprotstavi crkvi i njenoj dogmi u ono vrijeme....ali to je samo teorija sa hrpom "karika koje nedostaju"
zolaAMBASADOR

jan 2013.

evolucija je cinjenica, teorija u nauci nije isto kao i teorija u svakodnevnom zivotu, evoluciju potkrepljuju hiljade fosila svi nadjeni na pravim mestima i genetski dokazi da sve to potvrde, koje su to " karike koje nedostaju " ?
doctor_noISTRAŽIVAČ

jan 2013.

ovako mo~emo do preksutra, ti iznosia tvrdnje iz svojih izvora, ja iz svojih ....ali sve je to nebitno jer tema je toliko kompleksna bar po meni da nas vjerojatno stotine postova nebi maklo s mrtve to ke i nebi ni tebi ni meni promjenilo uvjerenje.. ti vjerujea u evoluciju , ja u genetski in~enjering frendia iz svemira i sve 5 ...btw brijem da smo i malo offtopic jer tema je ~ivot u svemiru a ne evolucija
zolaAMBASADOR

jan 2013.

znaci ti mislis da su vanzemaljci dosli pre nekoliko miliona godina i "pogurali" nas u ovom pravcu ?
doctor_noISTRAŽIVAČ

jan 2013.

neznam kada su doali , ali da , brijem da su nas "pogurali"
zolaAMBASADOR

jan 2013.

a do te tacke "guranja" smo dosli prirodnom evolucijom ?
DJFlyHighLEGENDA

jan 2013.

ovo sta papa kaze prastare civilizacije i hramovi i *****rije ostale... covjece to je rezano s tolikom preciznoscu... vidio sam slike i video... da nemozes vjerovat... govore da nasi strojevi takav kameni blok nemogu izrezat tako precizno... najbolji oni klesari ovo ono sta su vec su isprobavali i nista... jedino mozda laserom i naprednom tehnologijom... a od kud laseri i napredna tehnologija? od nasih prijatelja... a toliko toga ima da se to nemoze ni nabrojat... maje, stonehenge vamo tamo, svi se cude i jos dan danas istrazuju ta mjesta i gradove i sve... onda bila je jos jedna forica da su neki djelovi piramide od granita ili necega i to jos blokovi od 100 tona... a tog materijala nema 1000km u krugu piramide... a da ne pricam jos o modeliranju kamena ovo ono... na pitanje kako? ja kazem da su oni sve zasluzni :) peace out !
zolaAMBASADOR

jan 2013.

sve si to gledao u ancient aliens emisijama, kao sto sam rekao ne bi trebao da veruje ni u sta sto oni govore 100%, znam jer sam i ja gledao,evo na primer to za evoluciju su lupili da bi se uklopilo u njihovu pricu, uvek je vise verovatno da smo mi nasli nacin da sagradimo velike objekte nego da je neka civilizacija dosla ovde sa druge strane galaksije da nam sagradi par stvari i da zapali nazad
Z&NZMAJ

jan 2013.

Oali vi pre daleko :icon_lol: Osobno mislim da nismo sami. Jesu li nas stranci s druge planete posjetili, pojma nemam. Puno toga je "zaboravljeno", a puno toga se i skriva, tako da je teako donijeti zaklju ak po tom pitanju. Nevjerojatne stvari se opisuju kroz mitologiju, toliko nevjerojatne da je teako pripisati sa lakoom ljudskoj maati. Mo~da i jest sve proizvod maate, ne tvrdim da vjerujem u suprotno :) A ato se tie spomenutih graevina, nemam ato dodati :) Koliko glupavi moramo biti da sve zemljopisne podudarnosti, preciznu obradu i nevjerjojatne dimenzije pripiaemo slu ajnosti!? :) Postoje mo~da dva relativno realna objaanjenja. Jedno je da smo u krivu glede povijesnog slijeda dogaaja. injenica je da nam fali onaj naj raniji dio razvoja civilazicije. U tom slu aju, postoji mogunost da se povijest ponavlja i da e ova danaanja civilacija jednom pasti u zaborav. Zaato, ato e se desiti, teako je predvidjeti... ili ipak nije? :) Drugo objaanjenje, malo manje realno, ali po meni mogue, bi bila gore spomenuta izvanzemaljska intervencija. Na kraju krajeva i religije mi "smrde" na to ;)
zolaAMBASADOR

jan 2013.

religije su ljudski pokusj da objasne svet oko sebe, i da pritom kontrolisu druge :D a postoje teorije o tome da je civilizacija mnogo starija nego sto se prica, i da su ljudi imali kulturu i tehnologiju mnogo ranije, i da se sve srusilo katastrofama, mnogo je verovatnije da je tako nesto odgovorno za piramide nego vanzemaljci
DJFlyHighLEGENDA

jan 2013.

uopce nemoraju biti na drugom kraju galaksije ali dobro... ako ti jos uvijek mislis da smo all alone in this universe... jebiga, nemamo tu moc kontrole misli :) ali eto ja sam iznio svoje misljenje kako spada u temu pa nek se nadje :) uzivajte ljudi ! peace out !
loopAMBASADOR

jan 2013.

ja ne znam samo...kad si tako mudar,sta trazis ovde? sto nisi na Harvardu,ili tako nekom mestu? a pri tom sam sebi uskaces u usta,i ODBIJAS da uvidis sta ti ljudi navode kao primer... dakle nije problem sto smo mi te gradjevine pravili,care,vec sto smo ih pravili KILOMETRIMA daleko od najblizeg kamenoloma odakle su vadili to kamenje. znaci,pusti sad tehnologiju(koju nismo imali u to vreme da to uradimo) i samo znacenje(je li to samo grobnica ili nije), zasto su ih pravili na specificnim mestima gde NE SLUZE SVRSI ? i niko ne kaze da su dosli da 'sagrade par stvari i pale nazad' halo jel' ti palo na pamet da su se mozda SRUSILI SLUCAJNO ovde,na nekom putovanju? pa su cekajuci pomoc,ili sta vec,odlucili imalo nas da unaprede? zasto se vecito drzis toga da je neko sa namerom 'dosao ko zna odakle,malo ceprkao i zapalio..' prvo ne mora uopste biti daleko-mogu biti i iz nase galaksije,HELL,cak i iz naseg sistema drugo,nisu dosli sa namerom ovde.ali buduci da su se zatekli... a molim te,ne dotici se teme evolucije,ali MOLIM TE... posto 80% vodecih naucnika smatra da je Darvinova toerija pogresna,i da se treba revidirati. da upotrebim izraz jednog biologa 'verovatnoca da je Darvinova teorija ispravna,jednaka je verovatnoci da Vas boing 747 udari na auto putu..' dakle,cista pretpostavka-prihvacena dok se sve ne razjasni-a u tome nismo daleko pocni sa ovim Was Darwin Wrong? @ National Geographic Magazine pa cu ti okaciti jos neke linkove,ako pokazes interesovanje (osim ako ne smatras i da NGM lazu..)
Z&NZMAJ

jan 2013.

Pa da :) Postoje ak i neka navodna nalaziate koja lie na nuklearne reakcije tipa danaanjih nuklearnih elektrana ili bombi. Ka~em, navodno. Ne zanima me ta tema toliko da bih iaao u detalje istra~ivati ;) Edit: Pre brzi ste :) Molim bez napetosti. Da bi se raspravilo, trebaju nam razli iti pogledi. Mo~da donesemo neke nove zaklju ke, ako se ne prepustimo emocijama ;) P.S. Osim toga, tu su i infrakcije za grube rije i, tako da ono... :evilking:
SenzaPietaPOZNAVALAC

jan 2013.

Davno sam citao jednu dobru knjigu Erich von Daeniken : Svi smo mi deca bogova- Kad bi grobovi progovorili Upravo prica o tome kako su neke gradjevine i ostale stvari nastale u proslosti. Mislim da mi odavno nismo sami na zemlji ili barem nismo jedini koji su ovu planetu upoznali.
zolaAMBASADOR

jan 2013.

to za boing 747 je verovatnoca za nastanak prvog zivota, 98% biologa prihvata evoluciju kao cinjenicu i to nema sta, ti naucnici sto ne prihvataju treba da iznesu dokaze protiv nje i da pokupe nobelove nagrade, do tada mogu samo da pricaju , ali time sam kontriras samog sebe, jer ako je tako malo verovatno onda zasto verujes i u vanzemaljce ?
He-ManLEGENDA

jan 2013.

Niata ne znaa zola, ti i neki tvoji "znanstvenici"... Pa nisu niti oni nastali evolucijom, i te izvanzemaljce su stvorili drugi napredniji izvanzemaljci koje su stvorili joa napredniji izvanzemaljci koje su stvorili joa joa napredniji izvanzemaljci i tako ti izvanzemaljci putuju naokolo galaksijom grade piramide i ostavljaju poruke u ~itu samo da bi nas blesirali.
zolaAMBASADOR

jan 2013.

hahahahaha pa to :)
Z&NZMAJ

jan 2013.

Ja mislim da bi se tu mogo barem joa jedan film snimiti da ga *ebea :icon_lol:
ZelenaBananaISTRAŽIVAČ

jan 2013.

mobile.net.hr znate da ti kakti znastvenici uvijek govore da su elijeni svoja prebivalista napravila pod vodom. :D a i to mozda ima smisla buduci da uopce ne istrazujem svoj planet tak puno ko svemir npr. kaj mi oduvijek bilo glupo moronski. normalno serem bezveze, al lijepo je vjerovat.
zolaAMBASADOR

jan 2013.

mislim da naucnici misle na mikroskopski zivot pod vodom ili nesto kao riba , ne na tehnoloski napredne civilizacije :)
vlacnomoneyAMBASADOR

jan 2013.

Djeca smo zvjezdane praaine i sve ato nas okru~uje, pa tako i ~ivot u svemiru, je stvarano eonima. Atomi se pod utjecajem gravitacijskih sila meusobno privla e i stvaraju se prve molekule. Stvara se zvijezda i njezin sistem. Pojavljuje se inteligencija! Znanstvenici tvrde da je kosmos nastao iz nekakvog singulariteta Velikim praskom prije viae od 15 milijardi godina. Uzmimo da je to to no. Zamislite si te prastare zvijezde, koje su odavno izgubile sjaj no mi ih zbog ogromne udaljenosti joa uvijek vidimo. Tko zna u ato je evoluirala inteligencija tih prvih zvijezda tijekom njihovih ~ivota! Sun ev sustav se formirao prije 4,6 milijardi godina iz oblaka plina i praaine. }ivot se na zemlji razvio prije tek nekoliko stotina milijuna godina. Zvu i mnogo ali je to zapravo malo na vremenskoj skali svemira. U svemiru postoji mnogo zvijezda a poato zakoni fizike vrijede ovdje isto kao i na drugom kraju galaksije, definitivno postoji i ~ivot! Negdje manje a negdje viae inteligentan. Zaato nam se ne jave? Pa, smatram da je vrsta, koja je sposobna prevaljivati te velike udaljenosti, dovoljno inteligentna da u airokom luku zaobie ovu rupu zvanu Sun ev sistem!
zolaAMBASADOR

jan 2013.

I'm sure the universe is full of intelligent life. It's just been too intelligent to come here. Artur C. Clarke :D
HookerLEGENDA

jan 2013.

Kad ste kod evolucije, pogledajte od 10:58 do 11:45, nisam mogao nai insert. Isti ste kao njih dvojica :dada http://www.youtube.com/watch?v=HMnpFvKAHB8 A ato se ti e joa neke inteligencije okolo, verujem definitivno... Sad, da li je naprednija od naae ili ne, ne znam ... Mo~da je bila naprednija pa su se poubijali medjusobno i sad opet evoluiraju dok mi treba da se poubijamo za par hiljada godina ... A u medjuvremenu mo~da mi pomognemo njima da napreduju ... Jedni drugima poma~emo da dostignemo takav stepen inteligencije da mo~emo da se istrebimo bez problema...I sve u krug... Ko to zna ...

jan 2013.

Ja mislim da su vanzemaljci 'aupci' :abducted: No to je samo moje mialjenje :)

jan 2013.

Ljudi su egocentricni u pm.zato i razbijamo glavu i postavljamo pitanja:dali ima jos netko gore a da je jaci i ljepsi od mene!?...ma nema sigurno!Tako i po pitanju drevnih civilizacija.Opet smo mi ta koja dize 200tona 100m u zrak bez po muke a nece ostati traga od nje.Sve nam se temelji na tehnologiji....za nas se nece niti znati.Ven je dobro rekao alieni su supci.Treba imati muda dirati u osinje gnijezdo.Da mogu hebali bi nas u supak.Ali nemogu:)
M a n d o rAMBASADOR

maj 2013.

evo jedan intervju koji je poaao po zlu.....nema smisla neodgledat cjeli dokumentarac... dakle po meni joa jedan od ja ih dokaza nismo solo.... uvjerljive izjave http://youtu.be/6SEv78UOZc8
jesamZMAJ

maj 2013.

sigurno da postoji neki oblik ~ivota mimo nas na planeti, ali vrlo su velike aanse da neki inteligentniji ~ivot ljudi ne mogu sami spoznati dokle god su, recimo, na razli itom stupnju spoznaje, tako da, dokle god ne postoje dokazi o tome, izgleda da rasprave mogu ostati samo na nivou zabave dobro, kao postoje neki dokazi, Rooswel i masa drugih NLO-a, al nekako mi se ini da te druge sfere inteligentnog ~ivota nikako nisu sli ne ljudskom ili ~ivotinjskom obliku, ili onoj percepciji kakvu nameu mediji, tj. ljudska maata, u ovom slu aju. A i ne znam zaato bi se inteligencija poistovjeivala s napretkom tehnologije, mene bi viae fascinirala bezmaterijalna inteligencija :), tj. takav oblik ~ivota, ali da mo~e djelovati na materiju Piramide su odli an primjer zagonetke, ne samo zbog velebnosti i pitanja materijala i na ina izgradnje, ve zbog te neke matemati ke preciznosti povezane s nebom i zvijezdama i kona no, nepoznatog zra enja, kao nekih fizikalnih iliti akcidentalnih promjena koje se deaavaju u odreenim to kama. btw, jel neko bio na bosanskim piramidama? I joa neato, ne znam ko je itao, gledao o operacijama golim rukama,pa i lobotomijama, ono svrdlom na suho, ne znam sad to no gdje, valjda negdje u J. Americi. To me puno viae fascinira, naravno, pod uvjetom da nije neki trik i to. Ma zanimljivi su svi ti fenomeni vezani uz paranormalno, mada neato ato je bilo joa prije 20 godina "paranormalno", danas izlazi iz paranormalnog. Tako znanost zadnja dva stoljea polako zamjenjuje religiju, a kad "paranormalno" po nje mijenjati znanost, ili znanost se prilagodi paranormalnoj ili takvoj nekakvoj paradigmi, ljudi e do~ivjeti evolucijski skok. Tko zna, mo~da e se pitati ista pitanja: ato mogu znati, emu se smijem nadati, ato je i kako izgleda vanzemaljac?
artisticLEGENDA

jun 2013.

glupi su oni koji misle da nema vise nikog u svemiru...susreta s njima je ve bilo, i bit e...vjerovatno su i meu nama ;) nema tu straha...ja bi recimo volio malo s njima zapartijat :P
jesamZMAJ

jun 2013.

i ja isto, :dada
loopAMBASADOR

jun 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=jrBpq26xO4g
InfidelISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Nismo jos upoznali inteligentan zivot na nasoj planeti, a kamoli na nekoj drugoj
SikSTiENTUZIJASTA

jul 2013.

...Ima ih, ima... Ja sam izvanzemaljac... :D Znanstvenici su zadnje desetljece otkrili/pronasli puno raznih stvari (pomocu ovih novih teleskopa i drugih "teleskopa"), a vjerujem da ce i u narednih 10-50 godina doci do zapanjujucih otkrica... Sigurno su somewhere out there, a moguce i u nekom, nama nepoznatom obliku, bilo da su nevidljivi ili pak slice na nekakve male svijetlece pikule koje lebde, a novac, hrana i ljubav su im totalno drugaciji od nasih pojmova...
H2O888LEGENDA

dec 2014.

zato sto se cijeli univerzum temelji na jednom zakonu..zasto bi se nama ista otvaralo s ovim namjerama zasad...zar neidu samo cisti medu zvijezde!
TropicoLEGENDA

dec 2014.

Iskreno ne znam na koliko se zakona svemir temelji i o kakvom zakonu govoria (mo~da mislia na zakon ljubavi :D ). u tom slu aju ne znanimaju me nikakva znanstvena istra~ivanja. "dok sam ne spoznam teako mi je samog sebe lagati da neato "znam" a spoznati svakako da neu kroz tue pretpostavke, ideje tj. misli :). A za iste pitati u ja tebe, zar stvarno idu? Msm dal je to tvoje iskustvo il je pak joa jedna od pustih teorija na ovom svijetu? :) (sve mi obavjesti dolaze na mail sa foruma, to neka nova finta, moram odzna iti opciju negdje u postavkama, diga si me iz mrtvih :D ) lp
H2O888LEGENDA

dec 2014.

nevjerujem ni ja nikomu nego sebi,tako je najlakse doc do rezultata u bilo cemu...da za istrazivat svemir treba nam pomoc od neke vise svjesti puno cisce od nas koja isto i ocekuje od nas,osim ako ne mislis da je istrazivanje poc skupit malo praaine s mjeseca il marsa...ne namecem ti ja da je ovo istina za to imas svoju glavu,al ja sam u to siguran.
TropicoLEGENDA

dec 2014.

Ja sam siguran, ti si siguran, on je siguran, mi a i oni...svi su sigurni, makar svi pri ali druga ije. Bilo bi ljepo napraviti experiment; okupiti svakakve ljude iz svakakvih sfera razmialjanja pa da objasne jedni drugima ija je istina prava tj tko je najsigurniji. Tu me nebi zanimala ni ija istina ve da vidim koja ~ivotinja e ostati posljednja pre~ivjela( :D ). Na kakvu viau tj. iau svjest mislia? I da ti kaze viaa svijest da je tako i tako, zar bi povjerova u to? Ako je ve tako onda bi rado otiaa direkt kod "boga" da mi tajnu otkrije :) poslanica korinanima ka~e: 3.16 Ne znate li? Hram ste Bo~ji i Duh Bo~ji prebiva u vama. avla ti, pa nije mogue da je u nama? :D `alim se malo a tko se aali ka~u da i malo istine kenja. Tija sam rei da glavu imam ali ono ato se u njoj nalazi daleko je od istine. Val nikad ocean spoznat nee, al zato ocean poznaje val ;) :D
H2O888LEGENDA

dec 2014.

jednom sam bi naleti na dokumentarac u kojemu sam cuo,da je majka od nikole tesle rekla da odgovore na sva pitanja koja muce covjeka nalaze se u bibliji...nisam ja sad neki vjernik koji ide po crkvi u biti ne idem uopce,al vjerujem u boga radi nekih stvari(mislim na neke stvari koje su se dogadale meni a i drugima,koje su bile o ite da ja sad nebi povjerova.neko bi mahnu rukom na te stvari,al ja nisam.puno je tog izmeu nas i boga da bi u njega upirali prstom radi svake lose stvari sto nam se dogodi,al je sve pomno isplanirano i sve nam se ovo s razlogom dogada,doc ce bolja vremena al se bojim da ce jos puno vrimena proc i zla se dogodit...a ja osobno ne vjerujem da je on samo nas stvori ima gore jos puno toga,zato jer sam i po tom pitanju vidi neke neobjasnjive stvari pa zasto nebi vjerova...tu sam misli na ta bica vise svjesti na koje sam siguran da zele pomoc..nazovi ih kako hoces(pa makar to bili mi gore po svemiru samo naprednjija braca i seste) evo i tebi ispod malo copy pastea;) Otajstvo mudrosti Svaka je mudrost od Gospoda i s njime je dovijeka. 2Tko e izbrojiti pijesak morski i kaplje kiane i dane vje nosti? 3Tko e istra~iti nebesku visinu, zemaljsku airinu i dubinu bezdana? 4Mudrost je stvorena prije svega ostalog, i misaon razbor vje an je. 6Komu se otkrio korijen mudrosti i tko znade njezine namisli? 8Samo je jedan mudar i uistinu straaan kad sjedi na prijestolju svojem  Gospod. 9On ju je stvorio, gledao i izbrojio, izlio je na sva svoja djela, 10na svako tijelo prema veli ini njegovoj i obdario njome one koji ga ljube.
savagestrainAMBASADOR

jan 2015.

Homo sapiens za nekoliko desetljeca... Kakav god da naum mali zeleni imali, ja cisto sumnjam da bi im Ameri priredili dobrodoslicu, tj. ako bi i priredili, ja ju zamisljam kao nekoliko kilotona nuklearnog oruzja ispucanog u tom smjeru. Mi smo govna, smrdimo, pokvareni smo i samo zagadjujemo, nemamo pravo ni na ovaj planet, a kamoli na ikoji drugi netaknuti, nedostatak atmosfere im je cisto kao sprej protiv komaraca; samo da se rijese gamadi, priroda je napravila jednu gresku s nasim planetom i iskreno se nadam da nije ni s jednim drugim, ne zato jer zelim biti zatucan i jos uvijek se pitati dali smo sami u svemiru jer je to pitanje bezvezno, nego cisto da nemamo priliku unistiti jos nekoga kao sta smo sami sebe. Mislim, zamislite dolazak na planet od malih zelenih, prvo bi poceli s diplomacijom, pa bi ih sjebali nekako, kao sta su proto ameri istrijebili indijance i kao sta crkva dan danas trijebi sve sto joj je na putu....nekada tudjim macem, ali danas im je glavno oruzje narod koji u 21. stoljecu nije sposoban uzdati se sam u sebe nego se osjecaju bolje ako nekom random liku ispovijedaju svoje grijehe... Mislim....ja ne mogu vjerovati, kakava je to pogreska u povijesti morala biti da se takvo zlo ukorijeni i postane nam svakodnevni dio zivota...? Naravno, sta se tice krscana, nemojte se uvrijediti, ja protiv Boga nemam nista, ali crva je crkva, vidjeli ste svi sta su u Gunji prosle godine napravili, zauzeli su camce za spasavanje da bi blagoslivljali kuce.. Seriously...? Ljudi su toliku materijalnu i emocionalnu stetu prozivjeli, umjesto da spase sta se da, da se u svim camcima posalje maksimalan broj ljudi koji su trenirani za ovakve situacije, oni im ko za ironiju potopljenu kucu prskaju vodom....

jan 2015.

auh,kakav crnjak :D
H2O888LEGENDA

mar 2015.

evo vam jedna snimka radio emisije,zanimljivo je poslusat:) C1PjI5fcoww
imenjakENTUZIJASTA

mar 2015.

zaato neki misle da izvanzemaljci npr izgledaju kao ljudi, ili da su poput humanoida? pa koliko samo ima ~ivotinja na ovoj planeti pa nema niti jedne da je pribli~no sli na osim ako je genetski bliska.. i joa k tome, bakterije tvore veinu ~ivota i najrazli itiji je ~ivotni oblik na planeti, gdje su joa biljke, gljive, i ostali ~ivotni oblici, a mo~da na planetu ima i neotkrivenih ~ivotnih oblika, otkud mi znamo ega sve ima na planetu, pogotovo mikroskopski gledano... isto tako, zaato bi ~ivot morao nastati na planeti? ili na kamenitoj planeti poput zemlje, mo~da je nastao u atmosferi plinovitoga planeta, mo~da na planetu pokrivenom tekuinom, mo~da na asteroidu, na mjesecu, mo~da u samom svemiru.. mo~da postoje ~ivotni oblici za koje nebi niti znali da su ~ivi, mo~emo za primjer uzeti i samo ~ivotne oblike sa planete zemlje, ~ivotinje koje izgledaju kao kamen, ili spu~ve.. isto tako, ak i da postoji nama prepoznatljiv ~ivotni oblik, zaato bi koristili zvuk za komunikaciju, i frekvenciju nama ujnu ovisno valjda o gusto i atmosfere, mo~da koriste oblike komunikacije ili senzore za primanje informacija nama nezamislive, ili poimanje vremena skroz druga ije od naaeg, recimo ili ubrzano ili usporeno... ubiti nekako mi i zvu i logi nije da nee biti niti nalik nama, a ne kao u star treku svi izvanzemaljci izgledaju kao ljudi iz sitne dorade..
H2O888LEGENDA

maj 2015.

zivot je svugdje.zar postoji djelic materije koji nema trunku svijesti..kroz evoluciju se i mi mijenjamo,mozda jednog dana necemo ni priblizno izgledat ko danas,mozda budemo lutali poput svjetlosti sto trazi put ka visem znanju;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se