... pokuaavaju od njih napraviti """""normalnu djecu""""" raznim sredstvima koja im ko
e i unazaduju svijest, umjesto da ih puste na miru i podr~e u razvoju. Nepostoji neato kao pojam "normalno dijete", svi smo mi posebni i jedino naae druatvo i kultura odreuje ato je normalno a ato ne. Da, to indigo dijete ima uroene predispozicije da se duhovno razvije, taj njihov dna ih vodi, njihova ljubi
asta aura. Mi ostali smo roeni neutralni ili pak kao oni koji te~e materijalizmu (poato sam antimaterijalist, tko zna mo~da sam i ja indigo dijete jer sam se naaao u onim tekstovima, ali nema veze ako nisam, znam svoj duhovni cilj (kad govorim duhovni, uvijek mislim na svijest a ne na religijske stvari) i po
etne puteve kojima ih namjeravam ostvariti, pa da i ja postignem kakvu-takvu ljubi
astu auru). Mo~da se neato pokrenulo, mo~da je ljudski rod krenuo jednom nogom u sljedei nivo, mo~da se naaa kolektivna svijest budi i po
inje raditi promjene, mo~da se po
inje ostvarivati glavna ideja iz knjige Celestinska Proro
anstva Jamesa Redfielda. Ali ni vi niste bezvrijedni, i vi ste itekako vrijedni ako ste sposobni razmialjati Vlastitim umom. I ako svoj ~ivotni cilj donesete "zdravog" uma koji nije ispunjen strahom i tla
enjem drugih "bolesnih" umova, i ako ne ugro~avate ostale individualne svijesti onda je to uredu makar izabrali materijalisti
ki ~ivot. Isto teko ako ete te~iti duhovnom razvoju bez raznih religijskih ili drugih predrasuda, vjerujem, moi
ete to ostvariti isto pa mo~da
ak i bolje nego indigo dijete.
U isto vrijeme sve ato govorim mo~e biti ili jest za drugog bullshit jer smo svi svjetovi za sebe, mikro univerzumi koji funkcioniraju sami za sebe i za koje se nikad nemo~e znati dali e prihvatiti neko djelovanje drugog mikro univerzuma -
ovjeka ili ne. Ali opet u isto vrijeme svi smo tu zajedno i nemo~emo "~ivjeti" a da ne utje
emo jedno na drugog. Svi smo na ovoj planeti Zemlji, svi smo odgovorni jedni za druge i viae neu pisati jer sve ato piaem ide u paradoks. I kad se sve naae svijesti isprepletu (ljudske, ~ivotinjske, biljne, stani
ne, mikro, makro...) nastane neato ovakvo ato upravo pro~ivljavate, ~ivot koji upravo ~ivite, percepcija koju upravo percipirate.
Pun pararadoksa i konflikata ALI u isto vrijeme pun ljubavi i razumjevanja.
... sve viae mrzim pisati o ne
em objektivno, jer sve viae shvaam da je to nemogue. Bilo bi mogu
e da smo svi isti ili bar jako sli
ni subjekti, ali nismo, mi smo sasvim razli
iti subjekti makar se
esto
ini da nismo, i zato objektivnost pada u vodu.
... sve je stvar iz kojeg kuta promatramo, npr.: u porodici ma
aka mu~jak ima sklonost da ubije svoje potomstvo koje je upravo dala ~enka zato da se mo~e opet pariti i da mu ~enka "daje". Iz naaeg ljudskog stajaliata i promatraliata rekli bismo kako je priroda okrutna, surova ili ata ja znam, loae uglavnom. A s druge strane mu~jak ma
ke misli si isto to kako je ~ivot okrutan ali zato jer se nemo~e pariti viae kad je ~enka okotila ma
ie. I ~ivot je isprepleten takvim stajaliatima. ... ili antiglobalisti se bore protiv isto
nih jeftinih proizvoda u njihovim zapadnim "visoko razvijenim" zemljama ali ~ele si kupiti jeftine cipele, jeftinu odjeu. Za to treba i jeftina radna snaga.
Ili npr. naaa civilizacija se brzo tehnoloaki razvila i to je donijelo mnoge kroni
ne probleme za prirodu, mnoga kroni
na zagaenja i kr
enja prirode, ruaenja drvea, itd. Ali da se to nije desilo ja sada nebi imao ovaj kompjutor, ja sada nebi imao internet i 100% sam siguran da nebi doaao do znanja koje sada imam, do znanja koje su podarili ljudi iz zemalja diljem planete a koje je zahvaljujui internetu i ostalim medijima doalo do mene. (kanehbosem zna neke te informacije na koje mislim ;). Jer neka od tih znanja imaju neprocijenjivu vrijednost u mom ~ivotu, ona su zaslu~na za po
etak i smjer razvoja moje duhovnosti, moje existencije. I da se ova evolucija nije dogodila nebi se ni meni ovo dogodilo i tko zna ato bi ja sad bio, ~ivo bi na razini srednjeg vijeka u kojem joa uvijek proganjaju "vjeatice". I tako malo pomalo shvatio sam da sve ato se upravo dogaa, sve ato upravo postoji mora biti tako i nikako druga
ije... ... ili ne baa sve?... ... vjerojatno... ...gotovo sigurno... ... uvijek...