VUTRA
LEGACY

Citati

2145 odgovora196,875 pregleda
BeyondLEGENDA

jan 2009.

Vidjeti svijet u Zrncu Pijeska Nebo u Divljemu Cvatu, Dr~ati Beskraj na dlanu ruke I Vje nost u jednome satu. William Blake 'Protivno opem uvjerenju, mo~da nije mozak taj koji proizvodi svijest, nego je svijest ta koja stvara pojavu mozga - materiju, prostor, vrijeme i sve drugo ato volimo interpretirati kao fizi ki svemir.' Keith Floyd, psiholog na koled~u Virginia Intermont Sve ato jesmo rezultat je onoga o emu smo mislili. Buda Ne postoji niata osim Boga. Rene Egle ovjek je ono ato vjeruje. Anton ehov La~ koja se dovoljno puta ponovi postaje istina. Lenjin Svaku je istinu lako razumjeti jednom kada je otkrivena; bitno je - otkriti ju. Galileo Galilei Istina koja ljude ini slobodnima najveim dijelom je istina koju radije ne bi uli. Herbert Agar Ako niste spremni osjeati se odgovornima za sve, za stvarno sve ato se dogada u vaaem ~ivotu, neete nimalo napredovati. Jiddu Krianamurti Ne sudite, da vam ne bi bilo sueno. Isus U zemlji slijepih, kralj je onaj koji vidi na jedno oko. Ali jao njemu pojavi li se netko s oba oka! Rene Egle "Kakva sjetva, takva ~etva" narodna U svemiru ne postoji moral! Priroda ne poznaje moral. Moral je ljudski pronalazak. Rene Egle Ono ato se u odredenom trenutku skoro zatvorom ka~njava, esto nekoliko godina kasnije postaje slu~benim mialjenjem. Rene Egle Pravi one iaiva i prirode su psihi ke naravi, to su naae misli. Materijalno one iaenje je tek posljedica duhovnog one iaenja. Rene Egle Sve ato u naaoj svijesti nije prisutno kao mogunost, ne mo~e se manifestirati. Rene Egle Svjetlost je previae bolna osobi koja ~eli ostati u tmini. Eckhart Tolle Istina je da samo neosvijeatena osoba pokuaava iskoristiti nekoga ili manipulirati ljudima, ali podjednako je istina kako se samo neosvijeatenu osobu mo~e iskoristiti ili manipulirati njome. Eckhart Tolle Sagledajte istinu kao malo dijete i pripremite se odrei svih unaprijed donesenih zaklju aka, ponizno poi kamo god i do kojih god granica vas priroda odvede. U suprotnom neete nau iti niata. T.H. Huxley Nitko ne svira neato zbog onog, ato e sljedee sekunde ili minute uslijediti. Svaka se nota odsvira zato, ato je na pravom mjestu. Svaka nota predstavlja jedno SADA. Ona je tamo gdje jest. To ka. Rene Egle Izgubljeno je ono ega se odreknea. Viae bih volio um koji je otvoren uenjem od uma zatvorenog vjerom. Gerry Spence uda se ne dogaaju u suprotnosti s prirodom, nego u suprotnosti s onim ato mi podrazumijevamo pod prirodom. Sv. Augustin "`to sam ja napravio, isto to mo~ete i vi." Isus "Biti ce vam prema vaaoj vjeri." Isus "Ljubi bli~njega svoga poput samoga sebe." Isus Ono ato u nekom ovjeku vidia, to ea ti postati; Bog, ako Boga vidia; Praaina, ako praainu vidia. Znanje je moguce prenijeti, ali mudrost nije. Hermann Hesse, Siddhartha 'Mi smo promatra i. Mi smo svijest. Nismo objekti. Nismo vrsti. Mi smo neizmjerni. Svijet objekata i vrstoe samo je sredstvo da se naa ~ivot na Zemlji u ini jednostavnijim. To je samo opis koji je stvoren da bi nam pomogao. Mi, ili to nije, naa razum, zaboravljamo da je opis samo opis, pa tako svoju cjelovitost zapetljamo u kobni krug iz kojega se za ~ivota rijetko tko izvu e.' Don Juan (u itelj Kastanede) Ju er sam bio pametan. Stoga sam ~elio mijenjati svijet. Danas sam ****r. Stoga mijenjam sebe. Sri Chinmoy Spoznaja o tome ato je istina, a ato zavjera je zaista va~no, jer naa svijet je velikim dijelom refleksija naaih misli, a zavjere utjeu na naae misli. Zoki89 Mi mo~emo satima stajati pred nekim strujnim prekida em i raspravljati kako on funkcionira - i da li uop e funkcionira. To je isto gubljenje vremena. To znamo, ako ga pritisnemo. Jedino rezultat se broji. Rene Egle Patnja zadaje bol samo zato ato je se bojia. Ona te proganja zato ato bje~ia od nje. Ne moraa bje~ati, ne moraa je se bojati. Moraa voljeti... Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bje~ati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mr~njom. Tvoja mr~nja je to ato ti nanosi bol i niata drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne u inia time. Vjerojatnost da su ljudska svijest i naa beskrajno kompleksan svemir mogli nastati kroz nasumi ne interakcije interne materije prikladno je usporeena s onom da tornado koji proe kroz odlagaliate starog ~eljeza mo~e slu ajno sastaviti jumbo-jet 747. Stanislav Grof Nikada neete promijeniti stvari borei se protiv postojee stvarnosti. Da biste neato promijenili, stvorite novi model koji e postojei model u initi zastarjelim. Buckminster Fuller Sve su to sranja. Nema ni ega, osim Beskrajne Ljubavi, ato nije sranje. David Icke 'Kad se lijepo upakirana gomila la~i uspije prodati narodnim masama polako i sistematski tokom nekoliko tisua godina - onda se istina smatra totalnom besmislicom, a onaj koji ju propovijeda - totalnim luakom. J. Dresden 'Veina ljudi cijeli svoj ~ivot provede u jednom snu, neki se u tom snu bave i naukom, a neki ak piau i knjige.' Gurd~ijev 'Na putu ka istini ovjek mo~e da napravi samo dvije greake. Da ne prodje cijelim putem, ili - da ni ne krene.' Buda Dugoro no je daleko opasnije ustrajati na iluzijama nego suo iti se s injenicama. David Bohm Granice ne postoje za one koji ih ne vide. Svaki ovjek misli da su granice njegovog vidokruga granice svijeta. Arthur Schopenhauer Love doesnt ask why, it speaks from the heart and never explains. Ti ne posjedujea stvari. Stvari posjeduju tebe. Voljeti sebe po etak je do~ivotne romanse. Oscar Wilde Uvijek praatajte svojim neprijateljima; niata ih ne mo~e toliko i~ivcirati. Oscar Wilde Ne mo~ete rjeaavati probleme uz istu razinu inteligencije koja ih je stvorila. Albert Einstein Nemamo dovoljno razvijenu maatu da bismo shvatili ato propuatamo. Jean Toomer Svako ljudsko bie je disident u onim trenucima svoga ~ivota kada se na trenutak odvoji od krda i po ne razmialjati samostalno. Archibald Macleish Veina ljudi je netko drugi. Njihova mialjenja tua su mialjenja, njihovi su ~ivoti mimikrija, njihove strasti citati. Oscar Wilde Tko gleda van, sanja; tko gleda unutra, budi se. Carl Gustav Jung Oni koji nisu uspijevali uti glazbu one koji su plesali smatrali su uglavnom ludima. Angela Monet Biti u veini nije vrijedno vremena inteligentnog ovjeka. Po definiciji, takvih ljudi ve ima dovoljno. G.H. Hardy Bolje da me mrze zbog onog ato jesam, nego da me vole zbog onog sto nisam. Mislim da svi mi u sebi imamo mali glas koji e nas voditi... ako isklju imo svu buku i nered u svojim ~ivotima i posluaamo taj glas, on e nam rei ato trebamo initi. Christopher Reeve Kod veine ljudi sumnja u jednu stvar potje e od slijepog vjerovanja u drugu. Georg Christoph Lichtenberg Za svaku je vlast najopasniji onaj ovjek koji je sposoban samostalno pronai odgovor... Gotovo neizbje~no e doi do zaklju ka da je vlast pod kojom ~ivi nepoatena, bolesna i nepodnoaljiva. H. L. Mencken Veliki duhovi oduvijek su nailazili na ~estok otpor mediokriteta. Ovi potonji ne mogu shvatiti da netko ne ~eli bezumno prihvaati naslijeene predrasude, ve iskreno i hrabro koristiti svoju inteligenciju. Albert Einstein Uvijek kad se ljudi sla~u sa mnom imam dojam da sam zacijelo u krivu. Oscar Wilde Nijedna pahulja u lavini nikad se nije osjeala odgovornom. Ako ne znam da znam, mislim da ne znam. Neato zaboravimo, a onda zaboravimo da smo zaboravili. R. D. Laing Ne uspjevamo pronai prosvjetljenje jer smo previae zauzeti tra~enjem. Mislimo da je prosvjetljenje kao pronala~enje igle u plastu sijena, a ono je u stvari spoznaja da nema ni igle ni sijena. Stanje transa je ono ato nas sprije ava da uvidimo tu istinu. David Icke Ljudska bia su poput ljudi koji sjede u peini uvijek okrenuti prema zidu. Svemir su sjene koje padaju na zid  iluzije koje ljudi pogreano smatraju stvarnoau. Platon Stvarnost je iluzija, iako prili no tvrdokorna. Albert Einstein Smijete mi se zato ato sam druga iji; ja se smijem vama zato ato ste svi jednaki. Egu je neophodno da bude u sukobu sa nekim ili ne im. To objaanjava zaato te~ite miru, radosti i ljubavi, ali ne mo~ete da ih podnosite dugo vremena. Vi ka~ete da ~elite da budete sretni a u stvari ste ovisnik o svojoj nesrei. Eckhart Tolle Povijest je verzija proalih dogaaja oko koje su se ljudi odlu ili suglasiti. Napoleun Bonaparte udno je kako je malo potrebno da budemo sretni i joa udnije koliko esto nam baa to malo nedostaje. 'Srea mo~e izrasti samo iz vas samih i posljedica je vaae ljubavi. Kad postanete svijesni toga da vas ne mo~e usreiti nitko drugi i da je srea posljedica vaae ljubavi, to postaje najuzviaenije majstorstvo Tolteka: Majstorstvo Ljubavi.' Don Miguel Ruiz Vi za samoga sebe ne mo~ete napraviti niata boljega, nego da drugome ~elite sve najbolje. Sve ato napravite nekom, vra a vam se natrag. Ma koliko to udno zvu alo: najvei "egoist" je onaj, koji drugome ini po mogunosti ato viae dobra! I obratno: onaj, koji misli samo na sebe samoga, koji drugima nikada niata ne da, taj najviae ateti sebi samome. Rebe Egle Zapanjujue je, kakvim se sve trikovima slu~imo, samo da ne bi morali upotrijebiti rije ljubav. Lako nam je govoriti o mr~nji, nasilju, ubojstvima, te pisati i raspravljati o tome; ali ako je tema ljubav, tada izvodimo sve mogue akrobacije, samo da ne budemo prisiljeni upotrijebiti tu rije . O ito rije ljubav u sebi ima neato nedopadljivo - nasuprot rije i mr~nja. U kakvom li to svijetu mi ~ivimo? Rene Egle Ne mo~e se rei da civilizacija ne napreduje; ipak vas u svakom ratu ubiju na neki novi na in. Will Rogers

jan 2009.

jako lijepo!:icon_biggrin::thumb:
choki123POZNAVALAC

jan 2009.

haha wedran sori al moro sam ovo,tema se zove "citati" nije da mislim niata loae al zapalo mi za oko pa ono uglavnom ovo su sve fora ovi citati i baa su jednostavni,a tako puno govore...
RedShAMBASADOR

jan 2009.

Posto se Rijeci olako shvacaju.... * Alexander Pope o "Riječi su poput listova, i ondje gdje ih je najviše, rijetko se pod njima nađe mnogo plodova razuma." * Antun Radić o "Nikakve lijepe riječi ne mogu da skinu primljene batine." * Camillo Cavour o "Možete spriječiti da se čuju moje riječi, ali ne možete spriječiti da se čuje istina." * Chuang Tzu o "Ne znači da je pas dobar ako glasno laje. Isto tako ne znači da je čovjek dobar ako je vješt s riječima." * Confucius o "Veliki Čovjek želi biti spor na riječima, ali brz na djelu." * Blaise Pascal o "Onaj ko govori samo lijepe riječi ima loš karakter." * David Brin o "Ponekad bujica tuđih riječi zamara. On se pita - da li bi ovi narodi imali manju sklonost ka međusobnoj borbi ako bi manje pričali, a više gledali i slušali?" (Obala beskraja) * Enes Kišević o "Riječi su samo sjena mojih doživljaja, a jezici samo služe da se ljudi ne razumiju njima. Grijeh je svakodnevno prolaziti kroz svjetlost a nemati ništa od njegove topline. Iza nas ostaje samo ono dobro što činimo drugima. Uz sva svoja djela Bog bi bio sâm da ljubav svoju s drugima ne dijeli." o "Lako je riječima donositi vatru, buditi njima mržnju i zavist – riječima treba donositi mir. Takve su riječi slične svjetlosti." * Eshil o "Riječi su lijek duši koja pati." * Ezop o "Gdje su potrebne ruke, riječi su suvišne." * Friedrich von Schiller o "Iz riječi nekog čovjeka može se, istina, saznati kakvim on želi da ga smatraju, ali to što on zaista jest, moramo nastojati pogoditi iz mimike što prati njegove riječi i crta lica, dakle pokreta koje on ne želi." * Horacije o "Izgovorena riječ ne može se vratiti." * Irfan Horozović o "Riječ nikad ne umire. Rukopisi ne gore. Ponekad je mrak toliko dubok da ga samo blijesak riječi može osvijetliti. Riječ se reinkarnira u čovjeku. I to je korijen svega." * Isabel Allende o "Riječi ne mogu da se izbrišu pošto se jednom izgovore." (O ljubavi i sjenci) * Jerome David Salinger o "Ako postoji riječ koju mrzim, onda je to moćno! Kako lažno zvuči!" (Lovac u žitu) * Jorge Luis Borges o "Kada se približi kraj, napisao je Kartafilus, nema više slika sjećanja; ostaju samo riječi. Riječi, riječi pomjerene i izobličene, tuđe riječi, bile su bijedna milostinja koju su mu ostavili časovi i vijekovi." (Besmrtnik) * Konfučije o "Zbog jedne riječi čovjeka često smatraju mudrim, a zbog jedne riječi često ga smatraju glupim. Uistinu moramo dobro paziti što govorimo." * Lao Tse o "Onaj koji odmah svakom odobrava rijetko će kad moći kazati vlastitu riječ." o "Dobrota u riječima stvara povjerenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav." * Miroslav Krleža o "Riječi... spajaju ljude kao mostovi, stvarajući u isto vrijeme između čovjeka i čovjeka nepromostivosti vrlo često dublje od najmračnijega ponora." * Napoleon Bonaparta o "Da bismo održali svoju riječ, najbolje je da je nikada ne dajemo." * Pitagora o "Najstarije i najkraće riječi "da" i "ne" zahtjevaju najviše razmišljanja." * Spencer Johnson o "Jedan od nepovoljnih uticaja vina je da čovjek pijući počne zamjenjivati misli riječima." * Stanisław Jerzy Lec o "Onome koji šuti nemoguće je oduzeti riječ." o "Tek kada se iscrpe sve riječi, čovjek počinje razgovarati s čovjekom." * Stendhal o "Riječ je data čovjeku da sakrije svoju misao." * William Shakespeare o "Te riječi su britva ranjenom srcu mom." (Tit Andronik) * Zuko Džumhur o "Samo se slike dugo pamte, a riječi već sutradan promijene svoj red."
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2009.

Da ih i ja par dodam :D Lao Tse: -"Milost i nemilost uzrok su straha. `to cijenimo i ega se bojimo, u nama je samima." -"Poznavati druge je inteligencija; poznavati sebe je prava mudrost. Kontrola drugih je snaga; kontrola sebe samog je prava mo." -"Svijet mo~emo upoznati a da i ne otvorimo vrata. Smisao neba mo~emo doku iti a da i ne pogledamo kroz prozor." -"Onome koji ne misli samo na sebe otkrivaju se svi oblici i stvari: u svojem kretanju on je kao voda; u svojem mirovanju on je kao ogledalo, ili kao jeka." -"Ko zna da ne zna, najviai je; ko misli da zna, ograni en je. Ko prepoznaje svoju ograni enost, nema granica." Buda: - "Ne vjeruj zato ato je to mudrac rekao, Ne vjeruj zato ato je to uobi ajeno mialjenje, Ne vjeruj zato ato je to zapisano, Ne vjeruj zato ato je to prore eno, Ne vjeruj zato ato netko drugi to vjeruje, Ali vjeruj sam onom ato si sam prosudio da je istina." -"Ono ato jesmo, proizvod smo vlastitog razmialjanja." -"}ivot nije niata viae od kapi rose koja dr~i ravnote~u na vrhu travke". -"Nikad se mr~nja ne uklanja mr~njom. Samo blagost briae svaku mr~nju. To je zakon vje an i nepromjenjiv" -"Hiljade svijea se mogu zapaliti od jedne, a ~ivot te svijee se nee umanjiti. Srea nikada nije umanjena kada je podijeljena sa drugima" Morihei Ueshiba: -"I am the Universe." -"Techniques employ four qualities that reflect the nature of our world. Depending on the circumstance, you should be: hard as a diamond, flexible as a willow, smooth-flowing like water, or as empty as space." -"The Art of Peace is the principle of nonresistance. Because it is nonresistant, it is victorious from the beginning. Those with evil intentions or contentious thoughts are instantly vanquished. The Art of Peace is invincible because it contends with nothing." -"There are no contests in the Art of Peace. A true warrior is invincible because he or she contests with nothing. Defeat means to defeat the mind of contention that we harbor within." -"When you bow deeply to the universe, it bows back; when you call out the name of God, it echoes inside you." -"All things, material and spiritual, originate from one source and are related as if they were one family. The past, present, and future are all contained in the life force. The universe emerged and developed from one source, and we evolved through the optimal process of unification and harmonization." -"The Art of Peace is medicine for a sick world. There is evil and disorder in the world because people have forgotten that all things emanate from one source. Return to that source and leave behind all self-centered thoughts, petty desires, and anger. Those who are possessed by nothing possess everything." -"Now and again, it is necessary to seclude yourself among deep mountains and hidden valleys to restore your link to the source of life. Breathe in and let yourself soar to the ends of the universe; breathe out and bring the cosmos back inside. Next, breathe up all fecundity and vibrancy of the earth. Finally, blend the breath of heaven and the breath of earth with your own, becoming the Breath of Life itself." -"Peace originates with the flow of things --- its heart is like the movement of the wind and waves. The Way is like the veins that circulate blood through our bodies, following the natural flow of the life force. If you are separated in the slightest from that divine essence, you are far off the path." -"As soon as you concern yourself with the "good" and "bad" of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." -"The only cure for materialism is the cleansing of the six senses (eyes, ears, nose, tongue, body, and mind). If the senses are clogged, one's perception is stifled. The more it is stifled, the more contaminated the senses become. This creates disorder in the world, and that is the greatest evil of all. Polish the heart, free the six senses and let them function without obstruction, and your entire body and soul will glow." -"Each and every master, regardless of the era or place, heard the call and attained harmony with heaven and earth. There are many paths leading to the top of Mount Fuji, but there is only one summit --- love." -"Your mind should be in harmony with the functioning of the universe; your body should be in tune with the movement of the universe; body and mind should be bound as one, unified with the activity of the universe. " -"Those who are enlightened never stop forging themselves. The realizations of such masters cannot be expressed well in words or by theories. The most perfect actions echo the patterns found in nature." -"The heart of a human being is no different from the soul of heaven and earth. In your practice always keep in your thoughts the interaction of heaven and earth, water and fire, yin and yang. " -"A true warrior is always armed with the three things: the radiant sword of pacification; the mirror of bravery, wisdom, and friendship; and the precious jewel of enlightenment." -"The Art of Peace is the principle of nonresistance. Because it is nonresistant, it is victorious from the beginning. Those with evil intentions or contentious thoughts are instantly vanquished. The Art of Peace is invincible because it contends with nothing." -"Functioning harmoniously together, right and left give birth to all techniques. The left hand takes hold of life and death; the right hand controls it. The four limbs of the body are the four pillars of heaven, and manifest the eight directions, yin and yang, inner and outer. " -"The body should be triangular, the mind circular. The triangle represents the generation of energy and is the most stable physical posture. The circle symbolizes serenity and perfection, the source of unlimited techniques. The square stands for solidity, the basis of applied control." -"Your spirit is the true shield." -"If you perceive the true form of heaven and earth, you will be enlightened to your own true form. If you are enlightened about a certain principle, you can put it into practice. After each practical application, reflect on your efforts. Progress continually like this." -"Unite yourself to the cosmos, and the thought of transcendence will disappear. Transcendence belongs to the profane world. When all trace of transcendence vanishes, the true person --- the Divine Being --- is manifest. Empty yourself and let the Divine function." -"Ultimately, you must forget about technique. The further you progress, the fewer teachings there are. The Great Path is really No Path." -"The Path is exceedingly vast. From ancient times to the present day, even the greatest sages were unable to perceive and comprehend the entire truth; the explanation and teachings of masters and saints express only part of the whole. It is not possible for anyone to speak of such things in their entirety. Just head for the light and heat, learn from the gods, and through the virtue of devoted practice of the Art of Peace, become one with the Divine." Tenzin Gyatso: -"Nema potrebe za hramovima i kompliciranim filozofijama. Naa vlastiti mozak i srce je naa hram; moja filozofija je ljubaznost." Zhuangzi: -"Once upon a time, I, Chuang Chou, dreamt I was a butterfly, fluttering hither and thither, to all intents and purposes a butterfly. I was conscious only of my happiness as a butterfly, unaware that I was Chou. Soon I awaked, and there I was, veritably myself again. Now I do not know whether I was then a man dreaming I was a butterfly, or whether I am now a butterfly, dreaming I am a man. Between a man and a butterfly there is necessarily a distinction. The transition is called the transformation of material things." Goa Gil: -"You can be in the world and use the things of the world,but you should not be attached to those things. Its just using them as tools. Also the Ego and the senses. Ego is the element that holds the 5 elements of the creation together. Ego is the cement. Without Ego, the cosmic Ego, there would be no creation at all. All of these are tools for the soul, our soul, to come into this world and experience the things of the world, and find fulfillment and completion. And we should see them as tools. Emotions also. If we don't attach to it we can use it as a tool. If we attach to it, it overtakes our mind and drives us crazy and we lose control and we don't know what we are doing anymore. Its all how you look at it. That's the tricky thing, but that is the SECRET."

jan 2009.

Kad bi vazda stedio ko kad para nemam dje bi mi kraj bio. Vutragenjo hehe sad mi palo na pamet :mrtva_banana: oduzila se ova nova godina

jan 2009.

[*]It is essential to see both sides without moving the eyeballs.[*]As I see society, people make the arts into commercial products; they think of themselves as commodities, and also make implements as items of commerce. Distinguishing the superficial and the substantial, I find this attitude has less reality than decoration.[*]When you want to attack, you remain calm and quiet, then get the jump on your opponent by attacking suddenly and quickly.[*]When adversaries are excited and evidently are in a hurry to act, you behave as though you are completely unfazed, giving the appearance of being thoroughly relaxed and at ease.[*]It is essential that you follow what he does, not letting him relax for a moment.[*]It is essential to make sure that obstacles are to the rear of your opponents, then chase them into an obstacle any way you can. When you get opponents to an obstacle, in order to prevent them from observing the situation, press your attack without letup so that they cannot look around. `inmen Musaai no kami Fuivara no Genain ~ Mijamoto Musaai
DjangoENTUZIJASTA

jan 2009.

evo da i ja dodam nekoliko... "Problem sa svijetom jest u tome što su budale i fanatici toliko sigurni u sebe, dok su mudri ljudi puni sumnji."-Bertrand Russell Učeni je u cijelom svijetu učen, kralj je samo u svom kraljevstvu kralj... (Indijska poslovica) Ljudi jednako preuvelièavaju i sreću i nesreću: nikad nismo ni tako sretni ni tako nesretni kako se to govori. -Honore de Balzac Postoje dvije vrste nesreća: nesreće koje se dogaðaju nama i sreće koje snalaze druge... E. Kishon Velika srca vole, mala traže da budu voljena. R. Tagore Čudno da osjećas sažaljenje prema onome koji sporo hoda, ali i ne prema onome koji sporo misli. Prema onome koji je sljepih očiju, ali ne i prema onome ko je sljepog srca. K.Gibran
extranoizeENTUZIJASTA

jan 2009.

Biti ovjek zna i postajati ovjekom. Karl Jaspers Biti u itelj, to ne zna i sjei kao na panju tvrdnjama, ni davati lekcije da se nau e itd.; biti u itelj, to zna i zaista biti u enik. Soren Kierkegaard ovjek je odgovoran za ono ato jest... Svagda za kukavicu postoji mogunost da viae ne bude kukavica, a za heroja da prestane biti herojem. Jean Paul Sartre Svijet ovaj, isti za sve, nije stvorio ni jedan bog ni jedan ovjek, nego je uvijek bio i jest i bit e vatra vje no ~iva, koja se s mjerom pali i s mjerom gasi. Heraklit Rekli su mi: "Ako naea usnulog roba, ne budi ga, mo~da sanja o slobodi." A ja sam odgovorio: "Ako naea usnulog roba, probudi ga i govori s njim o slobodi." Halil D~ubran Po mnijenju boja, po mnijenju slatko, po mnijenju gorko, a uistinu atomi i praznina. Demokrit Ja ~elim spoznati Boga i duau. Zar niata viae? Savraeno niata viae. Aurelije Augustin
LedoENTUZIJASTA

jan 2009.

evo jedan nije duboko umni, al je prigodni... "Na cijelom svijetu zasigurno nema naroda koji bi se toliko tu~io na svoju sudbinu, poni~enje, stradanje, mu eniatvo, kao ato su }idovi. Pomislio bi ovjek da doista nisu }idovi ti koji gospodare u Europi, upravljaju burzama, politikom, moralom jedne dr~ave. A ato bi bilo da u Rusiji nije tri miliona }idova nego Rusa, a }idova osamdeset miliona? `ta bi bilo od Rusa? Ne bi li ih odmah pretvorili u robove? I joa gore: ne bi li im i ko~u ogulili? Ne bi li ih posve iskorijenili, uniatili?" F.M. Dostojevski
wannabeshaman1POZNAVALAC

jan 2009.

"Sadaanjim nazivamo trenutak prijelaza budueg u proalo tj. trenutak prijelaza iz jednog nepostojanja u drugo. Samo u tom kratkom trenutku pojava za nas zbiljski postoji; prije toga je postojala u mogunosti, a poslije toga e postojati u sjeanju. A taj kratki trenutak je zapravo fikcija. On nema dimenzije. S punim pravom mo~emo rei da sadaanjost ne postoji. Nikada je ne mo~emo uhvatiti. Ono ato smo uhvatili uvijek je proalo". P.D Uspenski
ROXPOZNAVALAC

jan 2009.

Neke najdraze: "The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance." -Alan Watts "Your world is all these elements. Of light and sound, of taste, smell, and touch, woven together in many dimensions on the fabulous loom of your brain. Your brain; the most complicated thing in the world, which you yourself grew...without even thinking about it." -Alan Watts "Enjoyment is an art and a skill for which we have little talent or energy... your entire education has has deprived you of this capacity because it was preparing you for the future, instead of showing you how to be alive now." -Alan Watts "The religious idea of God cannot do full duty for the metaphysical infinity." -Alan Watts "How is it possible that a being with such sensitive jewels as the eyes, such enchanted musical instruments as the ears, and such fabulous arabesque of nerves as the brain can experience itself anything less than a god." -Alan Watts "Why is it that people think it's so evil, what is it about it that...scares people so deeply? Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either because then we might learn something that they don't know. And that makes them a little out of our control." -Ken Kesey "They who would give up an essential liberty for temporary security, deserve neither liberty or security" -Benjamin Franklin "You can stand back and look at this planet and see that we have the money, the power, the medical understanding, the scientific know how, the love and the community to produce a kind of human paradise. But we are led by the least among us, the least intelligent, the least noble, the least visionary, and we do not fight back against the dehumanizing values that are handed down as control icons" -Terence McKenna "The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of a mature man is that he wants to live humbly for one" -Wilhelm Stekel "Civilization is unbearable, but it is less unbearable at the top." -Timothy Leary "Dance is active meditation, when we dance we go beyond thought, beyond mind and beyond our own individuality, to become one in the divine ecstasy of union with the cosmic spirit. This is the essence of the Trance Dance experience." -Goa Gil "You know, I really think this is a funny thing but....If all the people that took acid....the people that I know that have taken acid....We can look out at the other people that haven't, and they can....they can tell us we're crazy, and we can say: oh well you haven't seen anything yet. Because there ARE things that....are more beautiful" -neka anonimna cura iz 60-tih, u ovom dokumentarcu "The only reason I believe I have a soul is because of DMT" -jedan internet frend, ateist i opcenito skeptik "Reality is plural" -neznam dal sam ovo negdje procitao ili sam se sam toga sjetio pod psihodelicnim utjecajem -- Allan Watts mi je daleko najveci car sto se citata tice, evo jos nekih koje nisam spomenuo ovdje: http://www.brainyquote.com/quotes/authors/a/alan_watts.html http://thinkexist.com/quotes/alan_watts/
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2009.

Happiness is hard to find. Happiness is a state of mind. It can't be found in fame or wealth, it's found real deep inside yourself. -Afroman :)
BeyondLEGENDA

jan 2009.

"Znam da su ljudi svesna bia uklju ena u evoluciono putovanje svesnosti, bia koja sama sebe ne poznaju, bogata neverovatnim resursima koje ne koriste. Carlos Castaneda "Ka~e se da mi nismo naae misli, mi smo tiaina izmeu njih, i to je razina svijesti s koje se mo~emo odvojiti od programa." David Icke
big buddhaISTRAŽIVAČ

jan 2009.

i pametan covjek mora se jednom napit da bi lakse prezivio s ludjacima
BeyondLEGENDA

feb 2009.

Kad stojia na rubu provalije, korak naprijed nije napredak. "Uvijek" i "nikad" rije i su za koje uvijek moraa znati da se njima nikad ne smijea slu~iti.
extranoizeENTUZIJASTA

feb 2009.

Ptice su nestale u nebo. I posljednji se oblak rasplinja. Sjedimo zajedno, planina i ja, sve dok ne ostane samo planina. Li Po Tajna vienja svijeta kakav jest je u tome da nam valja odbaciti aarene nao ale. Jednostavan ~ivot sam po sebi, u kojemu nema ni eg posebnog, ni eg udesnog, to je ono najvee udo. Sessan Deset tisua cvijetova u proljee, mjesec ujesen, hladan povjetarac ljeti, snijeg zimi. Ako ti um nije zastrt oblacima nepotrebnih stvari, ovo je najbolje doba tvog ~ivota. Wu-Men Oh, to je radost ru~e: da cvjeta i vene. Willa Cather Temeljna je zabluda svih ljudi ato misle ovako: ja sam ovdje, a vi ste vani. Yasutani Roshi Snje~na pahuljica nikad ne padne na krivo mjesto. zen u enje :sun2:
Eva RainENTUZIJASTA

mar 2009.

Maslacak: Cest i jedinstven. Tako mnogobrojan da ga nazivamo korovom. Ucestalost nas cini slijepim za jedinstvenost. Ja sam vazan dijelic sveoubhvatne cjeline postojanja, ideja mog smisla je korak u ispunjenosti ovog zivog trena. Odluciti da ne odlucujes je odluka, ali ne odlucivati je greska. U sumi su vrebale zivotinje nalik likovima na slikama, neke od njih strasne zvijeri koje nikad nije vido. Jednom ce morati proci kroz sumu, ali nije se bojao. Naravno, suma je u njemu, znao je, i zbog nje je takav kakav jeste. On sam vlasnik je tih zvijeri. Ne sjecem se autora ovih citata :)
BeyondLEGENDA

mar 2009.

iz kymatike: "If people base their identity on identifying with authority, freedom causes anxiety. They must then conceal the victim in themselves by resorting to violence against others." Arno Gruen People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own soul. Carl Jung We are effectively destroying ourselves by violence masquerading as love. R.D. Laing

mar 2009.

sve ato inia , ini kao da to inia prvi put...i ne baljezgaj govna.:icon_lol:
kLickENTUZIJASTA

mar 2009.

"If mind accepts, body adepts." "It is better to give than to receive." "Whan an inner situation is not made concious it appears outside as fate." C.G. Jung "It s no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society." "Music is for the soul what water is to the body." "Density of objects in an enviroment creates a coresponding density of memory. Density of memory generates the density of time." John Steele "Education is a wonderful thing provided you always remember that nothing worth knowing can ever be taught."
BeyondLEGENDA

mar 2009.

Vasudeva nije bio prijatelj rije i, rijetko je uspijevalo Siddharthi potaknuti ga na govor. - "Jesi li," pitao ga je jednom, nau io od rijeke tajnu: da nema vremena?" Vasudevino se lice presvu e svijetlim smijeakom. - "Da, Siddhartha", govorio je. "Mislia: rijeka je istodobno posvuda, na izvoru i na utoku, na vodopadu, na skeli, na brzacu, u moru, u planini, posvuda istodobno, i da za nju postoji samo sadaanjost, ne sjena proalosti, ne sjena budunosti?" - "To je to", re e Siddhartha. "I kad sam to nau io, pogledao sam svoj ~ivot, i on bijaae rijeka, i dje ak Siddhartha bio je od muakarca Siddharthe i od starca Siddharthe razdvojen samo sjenom, ne zbiljom. Ni Siddharthina ranija roenja nisu bila proalost, a njegova smrt i njegov povratak brahmi nikakva budunost. Niata nije bilo, niata nee biti; sve jest, sve ima bit i sadaanjost." Siddhartha je govorio ushieno, duboko ga je usreilo to prosvijetljenje. Oh, nije li sva patnja bila vrijeme, nije li sve mu enje sebe i sve strahovanje bilo vrijeme, nije li sve ato je teako, sve ato je neprijateljsko u svijetu prevladano im se prevlada vrijeme, im se vrijeme uspije misliti kao nepostojee? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Nijedno u enje nije mogao prihvatiti netko tko uistinu tra~i, netko tko uistinu ~eli nai. No onaj, tko je naaao, taj mo~e svako u enje pozdraviti, svaki put, svaki cilj, njega niata viae nije dijelilo od tisuu drugih koji su ~ivjeli u vje nome, koji su udisali bo~ansko. Hermann Hesse - Siddhartha
Eva RainENTUZIJASTA

mar 2009.

Lagano umire onaj koji ne putuje, onaj koji ne ita, onaj koji ne sluaa muziku, onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u sebi. Lagano umire onaj koji uniatava vlastitu ljubav, onaj koji ne prihvata pomo. Lagano umire onaj koji se pretvara u roba navika, postavljajui sebi svaki dan ista ograni enja,onaj koji ne menja rutinu, onaj koji se ne usuuje odenuti u novu boju,onaj koji ne pri a sa ljudima koje ne poznaje. Lagano umire onaj koji be~i od strasti i njenog vrela emocija; onih koje daju sjaj u o ima i napuatenim srcima. Lagano umire onaj koji ne menja svoj ~ivot kada nije zadovoljan svojim poslom ili svojom ljubavi, onaj koji se ne ~eli odrei svoje sigurnosti radi nesigurnosti, i koji ne ide za svojim snovima; onaj koji nee dozvoliti, niti jednom u svom ~ivotu, da pobegne od smislenih saveta....... }ivi danas, u ini danas, riskiraj danas! Ne dozvoli lagano umiranje! Ne zaboravi biti srecan! pablo neruda

apr 2009.

http://www.youtube.com/watch?v=fH-7Z0EEzzA Volio bih lagano umirati, i prestati se u grijesima raati http://www.youtube.com/watch?v=-q7CedD7Eg8&feature=related Nadaj se pesimisti no , Vjeruj optimisti no

apr 2009.

Kad bih sve jezike ljudske govorio, i aneoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed ato je i ili cimbal ato zvei. Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznaje, i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premjeatao, a ljubavi ne bih imao - niata sam! I kad bih razdao sav svoj imetak i kada bih predao tijelo svoje da se sa~e~e, a ljubavi ne bih imao - niata mi ne bi koristilo. Ljubav je velikoduana, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne tra~i svoje, nije razdra~ljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi, ljubav nikad ne prestaje. Sada spoznajem djelomi no, a sada u spoznati savraeno, kao ato sam i spoznat! A sada ostaju vjera, nada i ljubav - to troje - ali najvea je meu njima ljubav. Hvalospjev Ljubavi - Apostol Pavao ljubav bez mudrosti je slijepa , mudrost bez ljubavi je besmislena um je sredstvo , a srce je cilj
extranoizeENTUZIJASTA

apr 2009.

O srce, ako imalo razlikujea radost od tuge, bit ea razdrto i predvojeno. Premda je sladak okus onoga za im ~udia, zar tvoj Ljubljeni ne ~eli da budea bez ~elja? Oh, u smrti je ~ivot onih ato vole: Neea osvojiti srce Ljubljenoga dok svoje srce ne izgubia. Re e voda ne istomu:"Doi!" Re e ne isti vodi: "Stid je moj prevelik". Odgovori mu voda: "Kako e se bez mene oprati tvoj stid?" Bio ti hitar ili spor, na kraju ea nai ono ato tra~ia. Uvijek se svim srcem predaj svom traganju. Makar bio pognut, makar hramao, ne odustani od potrage, ve mili cestom prema Njemu. Moje je srce poput svitka pergamenta, koji se beskona no odmata put Vje nosti, ispisan od po etka do kraja rije ima:"Ne ostavljaj me!" Jalal Al-Din Rumi (1207-1273)

apr 2009.

Lubav je ovo ato je meu nama :icon_arrow: :maryjane: Ljubav, sastoji se od ekstaze i agonije...
BeyondLEGENDA

maj 2009.

"Just look at us. Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirtuality." Michael Ellner "You must be the change you want to see in the world." Mahatma Gandhi "So long as the people do not care to exercise their freedom, those who wish to tyrannize will do so; for tyrants are active and ardent, and will devote themselves in the name of any number of gods, religious and otherwise, to put shackles upon sleeping men." Voltaire "The pioneers of a warless world are the youth that refuse military service" Albert Einstein
tra~im snagu tra~im mudrost tra~im hrabrost da bude mi potpuna radost znanje je hir put mi za istinski mir MD
Dva dijela duha su mudrost i snaga. Bez mudrosti duha, mo nema svoju snagu, niti mudrost mo~e postojati bez duhovne moi. 47. Ljudi e prepoznati ata je pred njihovim licima, i ato je skriveno od njih e biti otkriveno kada zatra~e istinu i prosvetljenje kroz mudrost. 48. Ali istina le~i duboko unutar zakona Stvoriteljevih, i samo je tu ljudska rasa mo~e tra~iti i nai. 49. Oni koji tra~e e neprestano tra~iti, dok ne nau. 50 I kada nau, oni e biti aokirani i zbunjeni, ali e tada vladati svemirom. 51. Neka ljudi prepoznaju iz ovoga da je kraljevstvo unutar njih, i van njih. 10. Zato e oni takoe zaboraviti da tra~e istinu, znanje, ljubav, poatovanje, ~ivot, logiku, istinsku slobodu i mudrost. 17. Ljudska ambicija i ~elja je voena ka moi i pohlepi. 28. Ovaj drugi, ve ni svet, je istinski dom duae. Zato, ljudi trebaju posvetiti ~ivot znanju, ljubavi, istini, logici, istinskoj slobodi i miru, harmoniji i mudrosti, kako bi duaa mogla biti usavraena i podignuta u svoj istinski dom, postajui jedno sa Stvoriteljem. iz knjige Imanuelov Talmud
extranoizeENTUZIJASTA

maj 2009.

Ako si pravo ljudsko bice, riskiraj sve zbog ljubavi Ako to ne mo~ea uciniti, bolje napusti ovaj skup. Maloduanost ne dosti~e velicanstvenost. Krenuo si pronaci Boga, a sada provodia vrijeme u kucama pored puta. Rumi :sun2:
bahateeENTUZIJASTA

maj 2009.

"Umiranje je umjetnost,kao i sve ostalo.ja to inim izuzetno dobro.! -S.Plath "Zaklju ano mi je u duai,a u tebe klju je." - W.Shakespeare "There is a beast in man that needs to be excersised, not exorcised." - Anton LaVey "Man are generally more careful of the breed of their dogs and horses than of their children." -W.Penn

jun 2009.

Spartanske izreke "U zdravom telu - zdrav je duh" "Vrati se sa shtitom ili na njemu" Prizvan il ne prizvan, Bog je uvek tu.
extranoizeENTUZIJASTA

jun 2009.

"Cvijet sa tugom gubi latice, ali umjesto njih s radoau o ekuje plod." "Mali pupoljak rastvara latice govorei: O dragi svijete, nemoj uvenuti!" "Nema te poezije koja bi mogla da se vine do onih visina do kojih dopire ljubav." "Nesavraenstvo nije negacija savraenstva; kona nost ne pori e beskona nost. To se samo cjelina iskazuje u dijelovima, to se beskraj otkriva u granicama." "Ono ato nam je potrebno da bismo bili slobodni jeste ljubav; ona ima snagu da s radoau nosi breme svijeta." "Samo ono ato inimo iz ljubavi inimo slobodno, pa ma koliko patnje iz toga proizaalo." "Spavao sam i sanjao da je ~ivot radost. Probudio sam se i otkrio da je ~ivot slu~enje. Dao sam se na slu~enje i spoznao da je slu~enje radost." "Svijete, kad umrem, sa uvaj u svojoj tiaini samo jednu rije za mene: Volio sam." :heartbeat::sun2: Rabindranath Tagore (1861-1941)
http://www.youtube.com/watch?v=2GmVajkqLNU Love is real, real is love, Love is feeling, feeling love, Love is wanting to be loved. Love is touch, touch is love, Love is reaching, reaching love, Love is asking to be loved. Love is you, You and me, Love is knowing, We can be. Love is free, free is love, Love is living, living love, Love is needing to be loved.
xarabasENTUZIJASTA

jun 2009.

,,Moze li Isus zagrijati burito toliko da ni sam ne moze da ga pojede?" Homer J.Simpson
extranoizeENTUZIJASTA

jul 2009.

Dva redovnika su prali svoje posue u rijeci kada primijete akorpiona koji se utapao. Jedan od redovnika ga odmah dohvati rukom iz rijeke i postavi ga na obalu. Dok ga je prenosio, akorpion ga ubode. Nastavio je prati svoju posudu, a akorpion opet upadne. Isti redovnik opet spasi akorpiona i ovaj ga ponovno ubode. Drugi redovnik ga upita: "Zaato ponovno spaaavaa akorpiona kada znaa da mu je u prirodi da bode?" "Zato, jer", odgovori redovnik, "u mojoj je prirodi da spaaavam."
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

"stoga dobri ratnici stvaraju situaciju da drugi dou do njih, ne da idu drugima" U itelj Sun, umjeche ratovanja
BeyondLEGENDA

jul 2009.

Kada ljudi vide neke stvari kao lijepe, druge postaju ru~ne. Kada ljudi vide neke stvari kao dobre, druge stvari postaju loae. Bitak i ne-bitak stvaraju jedno drugo. Teako ili lako podr~avaju jedno drugo. Dugo i kratko definiraju jedno drugo. Visoko i nisko ovise jedno o drugome. Zato Mudrac djeluje ne inei niata i podu ava ne govorei niata. "Oni koji govore, ne znaju; oni koji znaju, ne govore." Lao-Tzu "Ne mo~ete krv isprati krvlju!" majstor Bankei "Prva istina o svijesti je da svijet nije ono ato mislimo da jest. Sve ato nas okru~uje, i mi sami, nedoku iva je tajna." Don Juan "Biti ili ne biti" nije pitanje - jer jedno ne mo~e postojati bez drugog! Nebitak implicira bitak; isto kao ato bitak implicira nebitak. Vaaa se duaa ne nalazi u vaaem tijelu; vaae je tijelo u vaaoj duai! Vaa um, naime, nije u vaaoj glavi, vaaa je glava u vaaem umu. Kada se oslobodite odreenih zamisli o svijetu, otkrit ete daje mnogo profinjeniji i mnogo udesniji nego ste mislili. Alan Watts Nije sretan onaj koji ima ato ~eli, nego onaj koji ne ~eli ono ato nema. (Latinska mudrost) Branje krizantema du~ isto ne ograde, Tiho promatranje ju~nih brda, Ptice lete kui u parovima, Kroz blagi planinski sumrak. U svim tim stvarima postoji duboki smisao, Ali kad ga pokuaamo izraziti, Iznenada zaboravljamo rije i neki kineski pjesnik "Nastojanje da objasnimo ~ivot poretkom rije i je jednako nespretno kao pokuaaj pijenja vode vilicom." "Svaki potok, svaka cesta, ako se uporno i temeljito slijede do kraja, ne vode nikamo." "Ne mo~emo u~ivati u onome ato gr evito pokuaavamo kontrolirati" Alan Watts "Misterij ~ivota nije problem koji treba rijeaiti, nego stvarnost koju treba iskusiti." nepoznati autor
choki123POZNAVALAC

jul 2009.

ni pred kim ne poginje glavu,a takoer ne dopuata da nitko pred njim ne pogne glavu- samova~nost nije neato jednostavno ni naivno mudrost bez blagosti i znanje bez trezvenosti,beskorisni su did~ej
BugiPOZNAVALAC

jul 2009.

U~ivajte u ~ivotnom putovanju, al ne ostavite traga. zanimljiva indijanska izreka koja pokazuje kako su oni bili jako inertna civilizacija.
Slavim te, O e, Gospodaru neba i zemlje, ato si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Isus U po etku bijaae Rije i Rije bijaae u Boga i Rije bijaae Bog. Ona bijaae u po etku u Boga. Sve postade po njoj i bez nje ne postade niata. Svemu ato postade u njoj bijaae ~ivot i ~ivot bijaae ljudima svjetlo; i svjetlo u tami svjetli i tama ga ne obuze. Svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakoga ovjeka, doe na svijet bijaae na svijetu i svijet po njemu posta i svijet ga ne upozna. K svojima doe i njegovi ga ne primiae. A onima koji ga primiae podade mo da postanu djeca Bo~ja Ivan1 ako se tko ne rodi iz vode i Duha, ne mo~e ui u kraljevstvo Bo~je `to je od tijela roeno, tijelo je; i ato je od Duha roeno, duh je. Vjetar puae gdje hoe; ujea mu aum, a ne znaa odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je roen od Duha. Svjetlost je doala na svijet, ali ljudi su viae ljubili tamu nego svjetlost jer djela im bijahu zla. Uistinu, tko god ini zlo, mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti da se ne razotkriju djela njegova; a tko ini istinu, dolazi k svjetlosti nek bude bjelodano da su djela njegova u Bogu u injena Ivan3 Bog je duh i koji se njemu klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju. Ivan4 Duh je onaj koji o~ivljuje, tijelo ne koristi niata. Rije i koje sam vam govorio duh su i ~ivot su. Ivan6 Da ste slijepi, ne biste imali grijeha. No vi govorite: 'Vidimo' pa grijeh vaa ostaje Ivan9 Hodite dok imate svjetlost da vas ne obuzme tama. Tko hodi u tami, ne zna kamo ide. Dok imate svjetlost, vjerujte u svjetlost da budete sinovi svjetlosti! Ivan12
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

"ljudi su ko bube koje ~ive ispod kamena, kad podignea kamen one se razbje~e u mrak " - majkl ordan
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

"ko se macha lacha, macholachatelji"
"Kad molite, ne blebeite kao pogani. Misle da e s mnoatva rije i biti usliaani. Ne nalikujte na njih. Ta zna vaa Otac ato vam treba i prije negoli ga zaiatete. Vi, dakle, ovako molite: 'O e naa, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje! Doi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji! Kruh naa svagdanji daj nam danas! I opusti nam duge naae kako i mi otpustismo du~nicima svojim! I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zloga!' Doista, ako vi otpustite ljudima njihove prijestupke, otpustit e i vama Otac vaa nebeski. Ako li vi ne otpustite ljudima, ni Otac vaa nee otpustiti vaaih prijestupaka." Matej6 "Iatite i dat e vam se! Tra~ite i nai ete! Kucajte i otvorit e vam se! "Sve, dakle, ato ~elite da ljudi vama ine, inite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci." Matej7 Stoga vam ka~em: Sve ato god zamolite i zaiatete, vjerujte da ste postigli i bit e vam! Matej11 Bdijte i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo." Matej26
chupoAMBASADOR

jul 2009.

-cim se rodi covijek je na umoru...umire polako ali sigurno chupo -mora da je tesko onima koji istinu vide u autoritetu, umjesto da gledaju istinu kao jedini autoritet iz dokumentarca zeitgeist
BeyondLEGENDA

avg 2009.

Svatko tko misli da Bog nije shvatljiv, shvatio je Boga; no, onaj tko misli da je Bog shvatljiv, ne poznaje ga. Bog je nepoznat onima koji ga poznaju, i poznat je onima koji ga uope ne poznaju. Hinduske Upaniaade "Boga je upoznao gotovo svatko, no samo u onim rijetkim trenucima kad mu zapanjujua ljepota ili neobi nost nekog prizora svrne um od jurnjave za samim sobom te ga na tren ini nesposobnim da pronae rije i kojima bi opisao taj osjeaj. Dakle, mi smo sretnici koji ~ive u vremenu kad je ljudsko znanje otialo dovoljno daleko da ljudima po inje nedostajati rije i, i to ne samo onih za neobi no i prelijepo, ve i onih koriatenih za najuobi ajenije stvari." "Osloboene kraenja samih sebe, ruke postaju slobodne da bi neato u inile; osloboene pokuaaja da pogledaju same sebe, o i mogu gledati; osloboena nastojanja da razumije sebe, misao mo~e misliti. U takvom osjeanju, gledanju i razmialjanju, ~ivotu nije potrebna nikakva budunost da bi se upotpunio, ni objaanjenje kojim bi se opravdavao. U ovom trenutku, on je dovraen." Alan Watts
strpljenje je izvor mudrosti usmjerenje nas na put navodi ustrajnost nas snagom ispunjuje razumjevanjem ljubav spoznajemo

avg 2009.

sit prdi gladan uzdiae netko
ato jesi to i postajea a kao netko si neato
EXARPPOZNAVALAC

avg 2009.

"Most people would rather be certain they're miserable, than risk being happy." - Robert Anthony }alosno, al za ve inu...istinito :sick:
reci to na hrvatskom, nismo svi englezi ; misli slu~e , osjeaji vode neka me u radost uvode neka mi ~ivot oslobode ("Veina ljudi e radije biti sigurna u svoj jad, nego riskirati biti sretni.") ata god da je pjesnik time htjeo rei... :) ali ljudi nemogu riskirati ako im nije dana opcija da riskiraju za sreu... "biti siguran u svoj jad"..teako mi ovo le~i, jesi ti ovo dobro preveo?:sun2:
EXARPPOZNAVALAC

avg 2009.

OK, daklem.... "Veina ljudi e radije biti sigurna u svoj jad, nego riskirati biti sretni." :rofl:

avg 2009.

When you smoke the herb, it reveals you to yourself. Bob Marley I set goals, take control, drink out my own bottle I make mistakes but learn from every one And when it's said and done I bet this brother be a better one If I upset you dont stress Never forget, that God isn't finished with me yet Tupac Shakur since we all came from a women, got our name from a women, and our game from a women. I wonder why we take from women, why we rape our women, do we hate our women? I think its time we killed for our women, be real to our women, try to heal our women, cus if we dont we'll have a race of babies that will hate the ladies, who make the babies. And since a man can't make one he has no right to tell a women when and where to create one Tupac Shakur -If you are out to describe the truth, leave elegance to the tailor. -Science without religion is lame, religion without science is blind. Albert Einstein "Make the most of the Indian Hemp Seed and sow it everywhere." George Washington

avg 2009.

statistike ka~u da 10 od 10 ljudi umre zato nemate o emu da brinete balcan smoki
BeyondLEGENDA

avg 2009.

"there is no dark side of psychedelics, there is dark side of human" neki lik s youtubea
dzibaENTUZIJASTA

sep 2009.

Nekada davno je stari Chiroki svome unuku ispri ao jednu ~ivotnu istinu: "U svakom ovekua vodi se bitka, kao borba izmeu dva vuka, u svakom od nas. Jedan vuk predstavlja zlo: predstavlja bes, zavist, ljubomoru, ~aljenje, pohlepu, aroganciju, samosa~aljenje, krivicu, greh, srd~bu, inferiornost, la~, la~ni ponos, egoizam. Drugi vuk predstavlja dobro: predstavlja ono ato pru~a u~itak, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, dobrohotnost, srda nost, dare~ljivost, istinu, saosjeanje i veru. Mali Indijanac se zamisli na nekoliko trenutaka. Sve svoje misli vredno usmeri u dubinu dedovih re i, pa ga zapita: - Koji vuk na kraju pobijedi? Stari Chiroki odgovori sa smeakom na svom starom licu: - Pobeuje uvek onaj kog hrania. Legenda indijanaca P.S. hranimo pa~njom. Tamo gde nam je pa~nja tamo smo i mi... Razmisli o tome.
crnjakISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Zivot je jedna igra, iz koje se jos nije niko izvukao ziv!
extranoizeENTUZIJASTA

okt 2009.

Sve dok ljudi budu ubijali ~ivotinje, ubijat e i jedni druge. Uistinu, onaj koji sije sjeme smrti i boli ne mo~e po~njeti sreu i ljubav. Ako tvrdite da ste po prirodi stvari odreeni za mesnu vrstu ishrane, onda prvo osobno ubijte ono ato ~elite jesti. Meutim, u inite to vlastitim rukama, bez pomoi mesarske sjekire, no~a ili bilo kakvog oru~ja. Zar da ovjek mojega uma jede leaeve? Pitagora Pravedni Bo~e! Koliko mnogo sati mu enja ~ivotinje je zalemljeno za jednu minutu sve anosti za ovjekov jezik. Jean Paul (1763.-1825., njema ki pjesnik) Ono smo ato jedemo. Sokrat }ivotinje su moji prijatelji, a svoje prijatelje ne jedem. Do~ivjeti istinsku radost ~ivota zna i pridonijeti onom cilju koji i sami smatramo veli anstvenim, biti snaga prirode umjesto grozni ave, sebi ne, sitne duae. Dok je god ovjek hodajua grobnica za od njega ubijene ~ivotinje, bit e rata na ovoj Zemlji. Georg Bernard Shaw (1856.-1950., irski dramati ar, pisac, dobitnik Nobelove nagrade 1925.)
Zabljak 1992POZNAVALAC

okt 2009.

By all means let's be open-minded, but not so open-minded that our brains drop out. Richard Dawkins
There is only one success: To be able to live life in your own way... Death is no more than passing from one room into another. But there's a difference for me, you know. Because in that other room I shall be able to see.
InformatorISTRAŽIVAČ

nov 2009.

Ugledavai mnoatvo, uzie na goru. I kad sjede, pristupe mu u enici. On progovori i stane ih nau avati: Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko! Blago o~aloaenima: oni e se utjeaiti! Blago krotkima: oni e baatiniti zemlju! Blago gladnima i ~ednima pravednosti: oni e se nasititi! Blago milosrdnima: oni e zadobiti milosre! Blago istima srcem: oni e Boga gledati! Blago mirotvorcima: oni e se sinovima Bo~jim zvati! Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko!" Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo sla~u protiv vas! Radujte se i kli ite: velika je plaa vaaa na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!" ovo re e Isus udotvorac
AFGHANISTRAŽIVAČ

nov 2009.

I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they've always worked for me. Hunter S. Thompson "We had two bags of grass, seventy-five pellets of mescaline, five sheets of high-powered blotter acid, a saltshaker half-full of cocaine and a whole multicolored collection of uppers, downers, laughers, screamers . . . Also, a quart of tequila, a quart of rum, a case of beer, a pint of raw ether and two dozen amyls. Not that we needed all that for the trip, but once you get into a serious drug collection, the tendency is to push it as far as you can. The only thing that really worried me was the ether. There is nothing in the world more helpless and irresponsible and depraved than a man in the depths of an ether binge and I knew we'd get into that rotten stuff pretty soon . . ." Hunter S. Thompson po meni jedan od najboljih pisaca
Big LLEGENDA

nov 2009.

George Jung: Life passes most people by while they're making grand plans for it George Jung: Anyway, may the wind always be at your back, and the sun always upon your face, and may the wings of destiny carry you aloft to dance with the stars. George Jung: Throughout my lifetime, I've left pieces of my heart here and there. And now, there's almost not enough to stay alive. But I force a smile, knowing that my ambition far exceeded my talent. There are no more white horses or pretty ladies at my door. (George Jung je ovjek koji je tamo u 80-ima uneso kokain u Ameriku iz Kolumbije i uhvatili su ga joa dan danas je u zatvoru, mislim do 2014-e negdje...pogledajte film "Blow")
chupoAMBASADOR

nov 2009.

http://img30.imageshack.us/img30/9535/0410n814115928150994076.jpg
LucidDreamAMBASADOR

nov 2009.

Brutalno.Strasno.
hashisharENTUZIJASTA

apr 2010.

Ljepota.....Ljepota je sklad nesavraenosti... E.Kant, Umijee ljubavi
Problem sa svijetom jest u tome sta su budale i fanatici toliko sigurni u sebe, dok su mudri ljudi puni sumnji Velika srca vole, mala zele bit voljena Sve sta smo rezultat je onoga o cemu smo mislili all we are is dust in the wind I NAJBOLJA ZA KRAJ: Cash rules everything arround me (C.R.E.A.M.)!!!!
wannabeshaman1POZNAVALAC

jun 2010.

evo jedan simpati an o wannabeijstvu :D "Na ovom mjestu moram istai da hermetizam, razne grane joge i uope sve ato nosi pe at tajanstvenosti slu~i vrlo esto kao uto iate neuroti ara nesposobnih za normalan, aktivan ~ivot. U ovakvim slu ajevima vlastiti poremeaj, umjesto da se realno sagleda i aktivnim zahvatom eliminira, do~ivljava se kao vrlina koja neuroti ara ini boljim od ostalih smrtnika. Takvi ljudi su u stanju da godinama "prou avaju" jogu i hermetizam, ne maknuvai prstom da ga primjene na svoj ~ivot. Navodno, hermeti kim treningom bude se psihi ke sposobnosti, a oni su "iznad toga", iznad ljudske sebi nosti i egocentrizma. Ipak,svakome pada u o i nedosljednost takvih ljudi, njihova kontradiktorna stajaliata i postupci. Poznavao sam jednog "teoreti ara" hermetizma koji je o svakoj njegovoj grani znao po neato, znao o tome lijepo pri ati itd., ali nije imao ni mrvicu osobnog iskustva. }ivio je s majkom, penzionerkom, ne radei niata godinama. Najvei dio vremena provodio je u itanju, dugim aetnjama, promialjanju o osloboenju duae od ponovnog roenja i sli nim problemima. Dovoljno je pred njim bilo spomenuti novac, pa da mu se lice razvu e i prezrivu grimasu. On, odrastao ovjek, ~ivio je godinama na maj in teret, ali je osjeao da je "iznad svega tog". Ovaj slu aj navodim kao vrlo est. Ima mnogo tako suptilnih duaa u ovom naaem svijetu. Zato ispitajte, bez boleive pristranosti, osnovne motive svog zanimanja za hermetizam. Bijeg od problema nije lijek ni od ega. Slabosti koje ovjek ima u startu, ako ih poateno ne sagleda i, ato je najva~nije , ne ukloni hermeti kim sredstvima, povla it e se tijekom cijelog njegovog rada. Takve slabosti izrazit e se u hermeti kim aktivnostima daleko prije nego u svakidaanjem ~ivotu. Zapamtite da je svaki lanac jak to no onoliko koliko je i njegova najslabija karika. Na taj na in prakti an rad svodi se na eliminiranje slabosti, a ne na pri anje ato mo~e ovaj ili onaj i ato ka~u knjige. Sjeate se, svjesnu psihi ki evoluciju ini uklanjanje vlastitih nedostataka, a ne gomilanje suhoparnih injenica i sterilnih znanja."
bozgaLEGENDA

jun 2010.

"My path is not your path therefore I cannot teach you. The way is within us, but not in Gods, nor in teachings, nor in laws. Within us is the way, the truth, and the life. Woe betide those who live by way of examples! Life is not with them. If you live according to an example, you thus live the life of that example, but who should live your own life if not yourself? So live yourselves." C.G. Jung. The Red Book

dec 2010.

nema loae ~ene...postoje ;dobra,vrlo dobra i dobra u ***** mat***** :).............davno re e jedan monter :)
tinitusENTUZIJASTA

dec 2010.

Sometimes you have to eat shit and sometimes shit has to eat you -- FILM Big Jeff Lebovski (the Dude)
HookerLEGENDA

feb 2012.

Ne dozvoli zeni da dominira nad tobom!Osim ako joj nisi platio za to! :thumb:
Big LLEGENDA

feb 2012.

Stara narodna: "najgore je je'at svoju ~enu i brojat tue novce" :rofl: no offense nikome... :)
naturaPOZNAVALAC

feb 2012.

najgora vrsta zene je zaludna zena (moj muz u vise navrata)
StrijelaENTUZIJASTA

feb 2012.

Security Guard: Are you Dr. Bishop? Walter: Yes. And I'm perfectly sane. Astrid: You've been smoking marijuana. Walter: I hardly classify what I've just smoked as marijuana, it's a hybrid of Chronic Supernova and Afghani Kush. I call it Brown Betty.
HookerLEGENDA

jul 2012.

« Svako Mora Da Neguje Svoju Biljku... » Dim je za one koji žele da gledaju I vide. Dimu ništa nije ravno. Kad čovek jednom stupi u njegovo carstvo, sve druge sile stoje mu na raspolaganju. Veličanstven je! …Ako želiš da saznaš bilo šta o nečemu o čemu razbijaš glavu, Dim će ti reći.I snabdeće te ne samo znanjem, Nego će te I uputiti I kako da postupaš. To je najdivniji saveznik koga čovek može imati … Carlos Castaneda “Učenje Don Huana”

jul 2012.

Na ovoj stranici dominiraju nekako citati posveeni ~enama,pa u citirati jednog starog montera,jopet :) ''Za aankom bolje volim vidjeti konobaricu od 60 godine negoli konobara od 18''
pecurkoPOZNAVALAC

jul 2012.

Ili ona: Ne mo~e ona da bude toliko ru~na, koliko ja mogu da budem pijan.:spcartman:To me odma seti na vojsku i tetku iz kantine :sick:
jesamZMAJ

avg 2012.

Evo malo hasidske mudrosti by Menachem Mendel Schneerson from Nebo na Zemlji, i to na otvaranje. Tek ponekad zabljesne nas spoznaja da stvari bas i nisu onakve kakve nam se cine, pa onda kazemo da je to cudo. Postoji jedan paradoks: najvece spoznaje nisu u meditaciji, ucenju, molitvi, nego u obicnom, svakodnevnom zivotu u kojem se javlja ceznja da ga se zamijeni meditacijom, ucenjem, molitvom. Sve dok vjerujemo da postoji mjesto kamo cemo pobjeci nema pravog oslobodjenja. Stvarno oslobodjenje uspijeva otvorimo li sirom oci i utvrdimo li kako je sve u ovom trenutku. Na proslost vise ne mozemo utjecati, buducnost ne mozemo dotaknuti - samo je u sadasnjosti trenutak promjene. Nemoj uzimati svoju tamu previse ozbiljno. Ona nije tako stvarna kao sto se cini. Pises mi da te zabrinjava sto ne vjerujes. Ako ne vjerujes, zasto te onda zabrinjava?
SulundarAMBASADOR

avg 2012.

Niko ne moze da joj kupi onoliko koliko mogu ja da joj obecam..by Lepi Mile pod satrom :cvetak

avg 2012.

"There's two kinds of people in this world when you boil it all down. You got your talkers and you got your doers. Most people are just talkers, all they do is talk. But when it is all said and done, it's the doers that change this world. And when they do that, they change us, and that's why we never forget them. So which one are you? Do you just talk about it, or do you stand up and do something about it? Because believe you me, all the rest of it is just coffee house and bullshit." - Bondock Saints II :)

avg 2012.

Sine, najgore je gledati ono sto nemozes hebat.. a kod kuce hebes ono sto nemozes gledati.....meni moj dida davne 86.tada sam drugi put pobjego od kuce
SulundarAMBASADOR

avg 2012.

"Kad bezis,kriv si"....... rece pandur i zalepi samarcinu...(a nije pobegao)...e sad,ne znam koliko mi se vazi ova;))))))
MarcoPoloLEGENDA

avg 2012.

Treba ~eniti samo lijepe ~ene. Ina e ne postoje nikakve aanse da ih se rijeaimo Rod Stewart Ne bi reka da su sve ~ene iste, ima ih i gorih Stipe iz Mua (kod Splita) Lakae je razbiti atom nego predrasude! (Unknown author)
loopAMBASADOR

avg 2012.

'kad imas cekic,sve ti lici na ekser' Bacja metalac iz Bg
jesamZMAJ

avg 2012.

bolje kopati nos nego kanal
HookerLEGENDA

okt 2012.

Aj malo latinskih citata Medicus, curat, natura sanat. - Lekar le i ,priroda izle i. Occasio facit furem. - Prilika ini ( oveka ) lopovom. Homo sum: humani nihil a me alienum puto. - ovek sam i niata ljudsko nije mi strano. Amicus animae dimidium. - Prijatelj je polovina duae.
loopAMBASADOR

okt 2012.

'pivo hvala ti na srecnom detinjstvu' (grafit u Beogradu,nepoznat autor)
SulundarAMBASADOR

okt 2012.

sve je dobro kad se lepo svshi :))) Jedno jutro oko 4h

nov 2012.

"Zn0nje dol0zi iz kozmosa; n0a vid je njegov n0js0vraeniji prijemnik. Im0mo dv0 ok0: zem0ljsko i duhovno. Treb0 n0stoj0ti d0 on0 post0nu jedno oko. Univerzum je ~iv u svim svojim m0nifest0cij0m0, poput k0kve mislee ~ivotinje. K0men je misaono i osjeajno bie, k0o ato su to biljke, zvijer i ovjek. Zvijezda koj0 sij0 tr0~i d0 je gled0mo, i d0 nismo odve obuzeti sobom r0zumijeli bismo njen jezik i poruke. Svoje dis0nje, o i i uai ovjek mor0 uskl0diti s0 dis0njem, o im0 i uaim0 univerzum0." "J0 s0m se hr0nio svojim mislim0, n0u io s0m d0 upr0vlj0m osje0njim0, snovim0 i vizij0m0. Oduvijek s0m je njegov0o, k0o ato s0m njegov0o i svoj z0nos. Cio svoj dugi vjek proveo s0m u z0nosu. To je bio izvor moje sree. On mi je pomog0o i d0 tokom svih ovih godin0 podnesem r0d, koji je bio dovolj0n z0 pet ~ivot0. N0jbolje je r0diti nou, jer su zvjezd0n0 svjetlost i misli u bliskoj vezi." "Postoji ope zn0nje i istine koje je ovjek oduvijek posjedovao. Po mom osjeanju i iskustvu, u kozmosu im0 s0mo jedn0 m0terij0 i jedn0 vrhovn0 energij0 s0 beskon0 nim brojem m0nifest0cij0 ~ivot0. Najljepae od sveg0 je to ato otkriem jedne t0jne u prirodi, otkrivate i ost0le. One se ne kriju, tu su oko n0s, 0li mi smo slijepi i gluhi z0 njih. Ako se emotivno ve~emo z0 njih, one n0m s0me dol0ze. Sve je elektricitet. N0jprije je Svjetlost, beskrajni izvor iz kojeg isti e m0terij0 i rasporeuje se u svim oblicim0 koji predst0vlj0ju Svemir i Zemlju s0 svim njenim vidovim0 ~ivot0." "Energija, to je klju ni problem budunosti  pitanje ~ivota ili smrti. Sadaanji izvori energije su nepouzdani i truju naa planet. Mo~da pre~ivimo to trovanje, ali doi e dan kada e ti izvori energije presuaiti." NIKOLA TESLA :heartbeat:

nov 2012.

"The brain is like a muscle. When it is in use we feel very good. Understanding is joyous." "The Cosmos is all that is or ever was or ever will be. Our feeblest contemplations of the Cosmos stir us  there is a tingling in the spine, a catch in the voice, a faint sensation as if a distant memory, of falling from a height. We know we are approaching the greatest of mysteries." "Every one of us is, in the cosmic perspective, precious. If a human disagrees with you, let him live. In a hundred billion galaxies, you will not find another." Carl Sagan :heartbeat: "DON'T WORRY, DON'T BE AFRAID EVER, BECAUSE THIS IS JUST A RIDE." :) Bill Hicks :heartbeat:
H2O888LEGENDA

nov 2012.

ARISTOTEL CITATI priroda ne radi nista uzalud. sve sto hoda ima svoj dio zemlje. Hrabrost je vrlina na osnovu koje ljudi u opasnosti ine plemenita djela. Korijeni u enja su gorki,ali plodovi su slatki. Nemogue je da se sve dokazuje. Prijateljstvo je jedna duaa u dva tijela. Srea pripada onima koji su dovoljni sami sebi.
dinanaISTRAŽIVAČ

nov 2012.

"hey hey hey, smoke weed every day" - nate dogg :dada
jesamZMAJ

dec 2012.

MESA SELIMOVIC - Sta je to sa nama i zivotom - YouTube
BoRaiChoAMBASADOR

dec 2012.

" Glup se radja, a budala se postaje " Milenko iz serije " Vratice se Rode " Inace ko nije gledao seriju, obavezno nek pogleda
HookerLEGENDA

jan 2013.

Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta. Vi vredite samo onoliko koliko ste drugima potrebni. Hrabri muskarci treskaju vratima kad dolaze u kucu, a kukavice samo kada odlaze. Juce je neko nasao ono sto nije trazio. Ono sto je on trazio nasao je neko drugi. Lepse je biti necija baba nego samo baba. Ako ne mozete da nadjete izlaz iz ove situacije, promenite situaciju. Tesko je biti sam. Od toga je jedino teze kad su dvoje sami. Izgleda glupo svako ko je pametan kad ne treba. Niko toliko ne brine o sebi kao oni koji nikom drugom nisu potrebni. Kad zena voli muza to ne mora da znaci da on nju ne voli. Muskarci su krivi za sve. Oni prave probleme, a zene ih samo radjaju. Mi ne znamo sta hocemo i sta radimo sve dok ne pogresimo. Duako Radovi

jan 2013.

Citiram svoju Ruzu....................................svinjo samo ti jedi pecenku ja te po doktorima necu vodati.........
MarcoPoloLEGENDA

jan 2013.

Ako vas ~ena pobjeuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas ~ena pobjeuje u boksu, promijenite ~enu (Mohamed Ali) Svaka zena je bespomona Dok joj se ne osuai lak na noktima (Burt Reynolds) Strangers in the night AIDS in the morning (Frank Sinatra) Ako nemate ~enu kupite poster. Jeftinije je, samo se slabije uje (Brad Pitt) :-)

jan 2013.

You can't process me with a normal brain. Charlie Sheen Moj idol. :)
loopAMBASADOR

jan 2013.

'glupo je dozvoliti ovcama da zadrze svoj novac' ( Bill 'Cannada' Jones) 'Smit&Wesson je jaci cak i od cetiri keca' ('Wild' Bill Hickock) 'napravi program koji i budala moze da koristi-i samo ce budala i HTETI da ga koristi' (prvi zakon informatike po Murphy-ju) 'svaki program u trenutku pustanja u promet-vec je zastareo' (drugi zakon informatike po Murphy-ju) 'kada bi ljudi zidali kuce,kao sto programeri pisu programe,prvi detlic koji naidje bi srusio civilizaciju..' (treci zakon informatike po Murphy-ju) 'ne moze se reci da si p'jan,dok god mozes da lezis,a da se nizasta ne drzis...' (nepoznat autor-SVAKA MU DALA)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se