LEGACY
Citati
1,083 odgovora196,875 pregleda
26.306 REP
okt 2024.
okt 2024.#985
Puši žižu poput raste :rasta:u kvartu se tako raste -11
26.306 REP
nov 2024.
nov 2024.#987
So sorry USA, možda si ti OK
možda me priče varaju, al ja bih ipak ostao tu
Balašević
26.306 REP
nov 2024.
nov 2024.#988
"You see men sailing on their ego trips
Blast off on their spaceships
Million miles from reality
No care for you, no care for me."
Marley Bob
Tramontanac
AMBASADOR2.285 REP22%
→ Legenda
TramontanacAMBASADOR
nov 2024.
nov 2024.#989
Kad je o demonima već riječ, evo Nietzscheova. Nije doslovno njegov citat, ali smisao je taj. Davno sam čitao
Pazite da istjerivanjem svog demona ne istjerate najbolju stvar u sebi!
26.306 REP
dec 2024.
dec 2024.#992
I umjesto da poradimo na tom kak da se nadogradimo i nekaj posadimo mi se svadimo ::grupnjak::
-target
26.306 REP
dec 2024.
dec 2024.#994
ladno u decembru
grejem se na rernu
ringle,boce, plin
nafta ,ugalj, kerozin
,a napolju na ulice
padaju pahuljice posolio sam kupus i stavio u buriće
Barabčina
shaolin monk
ZMAJ29.285 REP
shaolin monkZMAJ
jan 2025.
jan 2025.#995
As long as your body is healthy you have thousands of problems but in the moment your body gets sick you have one problem.
Shaolin monk (pravi Shaolin monk, Shi Heng Yi :) , ne ja :D).
Čupčupava
ZMAJ68.482 REP
ČupčupavaZMAJ
jan 2025.
jan 2025.#996
Ljubav odraslih se ne traži.
Ne postoji.
Ne kupuj to.
Nije osvojeno.
Ljubav odraslih raste i širi se između dva prisutna i dostupna srca.
Evo jednog magičnog događaja.
Dostupne dvije osobe
ne pronalaze se iz nužde.
Ne dolaze popuniti nikakva slobodna mjesta.
Ne mogu nikoga zamijeniti.
Ne zauzimaju mjesto nekoga tko je bio tamo prije.
Dvije dostupne duše se gledaju s poštovanjem i kažu:
"Ti sa tobom, a onda sa mnom.
Ja sa mnom a onda sa tobom. "
(Alejandro Jodorowsky)
Monster_Seed
ZMAJ21.998 REP
Monster_SeedZMAJ
jan 2025.
jan 2025.#999
Monster_Seed
ZMAJ21.998 REP
Monster_SeedZMAJ
jan 2025.
jan 2025.#1001
Što češće se prisećaj da je zlo u tebi a ne u ljudima oko tebe.
Sa takvim ubedjenjem koje je sasvim istinito, sačuvaćeš se od mnogih grehova i strasti.
Naša nesreća je često u tome što sopstveno zlo prepisujemo drugom.
Monster_Seed
ZMAJ21.998 REP
26.306 REP
Čupčupava
ZMAJ68.482 REP
ČupčupavaZMAJ
feb 2025.
feb 2025.#1006
.."Neka me ne mine dobri osjećaj proljeća ni u kojoj eposi ni godini života, ni u kojoj sezoni godine. On je cvjetanje organizma, rezonancija zaspalih žica, palingenezije mogućnosti dara i umnih sila. Evo povratnika, mohuna, klasova, šišarica, bobica. Proljeće će "ponijeti", biti plodno. Nije proljeće samo fikcija ili istina kalendara. Proljeće je data žive duše, vječito i moćno, u nama, s nama. Do moje smrti neka ne mine spasonosni osjećaj proljeća, jer je od snaga koje periodički jačaju, a poslije moje smrti neka živi kao moj vlastiti i lični nadgrobni spomenik, moj marcijalni znak, za dobročinstvo drugima, čovječanstvu, svima.
Pozdrav njemu. I koji me ne budete umjeli izreći ni opisati, naslikajte me kao mladu živu proljetnu
granu s dvije hiljade cvjetića koje prva ptica osjeti kao neodoljivo i gizdavo pijanstvo, da bih tako
listao i granao u junačka i teška vremena, u teške plodove, u grane blagoslova, u breme
smrtonosnog uživanja, u eksplozije zelenila - i bujio, brektao, pucao u prostor"..
Tin Ujević
26.306 REP
feb 2025.
feb 2025.#1009
Ja jesam najsigurniji lik kojeg znam
i želim tebi da budeš isto da nisam sam
pa zato repam sve ove misli tak da ti dam
volju i snagu da pobijediš svoj strah i sram
Moje ime je Target
a cure privlačim ko magnet
a dečki oće da obrišem parket
sa njima a mene više zanima rep rima
Pa gospar sad snima i politiziram
sa svima ,nadograđuje se braćom što štuju
jer takvi ne pljuju i ne misle ništ
kad ti plate žuju
-mladi gospar
26.306 REP
mar 2025.
mar 2025.#1010
We are all alone, born alone, die alone, and—in spite of True Romance magazines—we shall all someday look back on our lives and see that, in spite of our company, we were alone the whole way. I do not say lonely—at least, not all the time—but essentially, and finally, alone. This is what makes your self-respect so important, and I don't see how you can respect yourself if you must look in the hearts and minds of others for your happiness.
Hunter S. Thompson
26.306 REP
Monster_Seed
ZMAJ21.998 REP
Monster_SeedZMAJ
apr 2025.
apr 2025.#1016
Učiteljica koja je promenila život dečaka
Kada je učiteljica stala pred razred petog razreda na početku školske godine, obratila se učenicima s osmehom i rekla im da ih sve voli jednako, kao što to rade svi učitelji. Ali u sebi nije bila iskrena – postojalo je jedno dete koje nije volela, dečak po imenu Tedi Stodard.
Pratila ga je prethodne godine i primetila da se nikada ne igra s drugom decom, da su mu uvek prljave ruke i odeća, da je neuredan i da ne pokazuje nikakvu radost. Njegovo ponašanje ju je iritiralo i uživala je kada bi crvenom olovkom ispravljala njegove radove, označavala ih velikim “X” i pisala “neuspeh” na vrhu stranice.
U školi u kojoj je radila, bilo je pravilo da učitelj na početku godine pregleda dosjee svojih učenika. Kada je došla do Tedijevog, ostala je iznenađena onim što je pronašla.
Njegov učitelj iz prvog razreda napisao je:
“Tedi je pametan dečak, veseo i uvek spreman pomoći. Uredan je i ima dobre manire. Pravi je užitak imati ga u razredu.”
Učitelj iz drugog razreda napisao je:
“Tedi je odličan učenik, omiljen među svojim vršnjacima, ali je postao zabrinut i potišten jer mu je majka teško bolesna. Njegov život kod kuće postaje sve teži.”
Učitelj iz trećeg razreda napisao je:
“Tedijeva majka je preminula. On se trudi, ali teško mu je. Otac mu ne posvećuje dovoljno pažnje. Ako se nešto ne učini, ovo dete će se povući u sebe i njegovo obrazovanje će patiti.”
Učitelj iz četvrtog razreda napisao je:
“Tedi je povučen i nezainteresovan za školu. Nema prijatelje i ponekad spava na času.”
Nakon što je pročitala ove izveštaje, učiteljica je osetila sram i grižu savesti.
Kada su učenici doneli poklone za Novu godinu, svi su bili lepo zapakovani, osim Tedijevog. Njegov poklon bio je nespretno umotan u smeđi papir od vreće za namirnice. Učiteljica ga je otvorila i unutra pronašla staru ogrlicu s nedostajućim kamenčićima i napola potrošenu bočicu parfema. Neki učenici su se nasmejali, ali ona je odmah stavila ogrlicu oko vrata i poprskala se parfemom.
Tedi joj je tada prišao i tiho rekao:
“Danas mirišete kao moja mama.”
Te noći je učiteljica plakala satima.
Od tog dana prestala je biti samo učiteljica koja podučava čitanje, pisanje i matematiku – postala je učiteljica koja podučava decu. Počela je obraćati posebnu pažnju na Tedija. Kada ga je ohrabrivala, on je napredovao. Što ga je više motivisala, to je više uspevao. Na kraju školske godine postao je jedan od najboljih učenika u razredu.
Prošle su godine, a ona je od njega dobila pismo:
“Draga učiteljice, vi ste najbolja učiteljica koju sam ikada imao u životu.”
Šest godina kasnije, dobila je još jedno pismo:
“Završio sam srednju školu kao treći u svom razredu. I dalje ste najbolja učiteljica koju sam ikada imao.”
Četiri godine kasnije, novo pismo:
“Stvari su bile teške, ali nisam odustao. Uskoro završavam fakultet s najvišim počastima. I dalje ste najbolja učiteljica u mom životu.”
Četiri godine kasnije još jedno pismo:
“Odlučio sam nastaviti školovanje i postati doktor. Hvala vam što ste verovali u mene.”
I konačno, stiglo je poslednje pismo:
“Upoznao sam divnu devojku i ženim se. Moj otac je preminuo pre dve godine i želeo bih da Vi sedite na mestu moje majke na svadbi.”
Učiteljica je sa suzama u očima prihvatila poziv. Na svadbi je nosila onu istu ogrlicu koju joj je Tedi poklonio pre mnogo godina i stavila onaj isti parfem.
Kada ju je ugledao, doktor Tedi Stodard ju je zagrlio i šapnuo joj:
“Hvala vam što ste verovali u mene i što ste mi pomogli da postanem ono što jesam.”
Učiteljica mu je kroz suze odgovorila:
“Ne, sine moj, ti si mene naučio kako da budem prava učiteljica.”
Pouka priče
Nikada ne znamo kakve borbe neko vodi u svom životu. Ljubaznost, razumevanje i podrška mogu nekome promeniti život. Učitelji, roditelji i svi koji rade s decom imaju moć da ih inspirišu i podstaknu da ostvare svoj puni potencijal.
26.306 REP
apr 2025.
apr 2025.#1017
Što je majka odgojila nezna ni kad me dojila
nije imala viziju za moju budućnost ni šta je stvorila
prokocko sam mladost u kvartu u rukavu skrivao kartu
al Bog me gadno zeznuo u startu
dao nizak rast rasadnik prišteva na faci
jezik i mozak da nabrajam neznam se ni oblačit
ne gleda me ni jedna teta svakome smetam
majke me ne žele za zeta, opasan ko bereta
ja nisam tatin sin ja nisan ni kurvin sin
uvijek ću pozdravit starije al daleko da sam fin
ja sam bahato đubre kao prošo sve i svašta
mislim da sam najbolji što drugima dopušta mašta
i gdje sam sada pričam kroz nečiji stereo
ne želim slušat druge jer sam sebi zvučim jebeno
ne prodajem tisuće nisam medijski eksponiran
-el bahato đubre samo opasno frustriran
Ćyro
ZMAJ67.161 REP
ĆyroZMAJ
apr 2025.
apr 2025.#1018
Nije citat, ali je kratka prica, a interesantna je zato jer je istinita…
Nek se nas protagonist zove Ante. Lokacija, jedan od srednjedalmatinskih otoka, vrijeme, proljece, vrijeme sjetve prije nekih 50-60 godina..
Uvod;
Ante radi u poljoprivrednoj zadruzi. Radi na poljima i vinogradima zadruge, i svakog jutra, u zadruzi zaduzi alat i strojeve, koji su mu potrebni za posao koji radi tog dana.
Zaplet;
Ante tog suncanog lipog proljetnog dana zaduzi traktor i kopačice za oranje. I uputi se nedaleko zadruge u polje i krene orat. A velo je polje bilo, nije ni do pola došao kad zazvoni s kampanela iz mista podnevni zvon. I nas Antiša, ka i svakog božjeg dana, ugasi traktor i zaputi se doma, na obid. Poslije rucka nazad u zadružno polje i da će orat.. nema traktora…?! Neko ga je ukra..
Vrhunac;
Nakon par minuti u pensirima(mislima) sta da napravi, ni pet ni šest, nego spuca doma po stojadina i prikolicu, i ravno u velo misto, di ima “butiga od svega”. I Ante kupi traktor! Isti! Ionako su tad dva modela i bila… I na prikolicu, i nazad drito u polje, i zavrsi posal! I bome na kraju dana, razduži traktor u zadrugu. Ka i svaki dan… i nikome ni rići.. ma njankli ženi svojon virenoj.. ni Bogu dragom nije reka šta se dogodilo..
Rasplet;
I prodje tako i petnajest godin..i zaboravilo se vec pomalo sve.. u Antinoj glavi je taj dogadjaj več dobrano i izblidio..
Al nece sudba ostavit na tome… i na nekoj veceri, ili obidu, ka da je važno… Ivo, sta je nasem Anti drug od najranije mladosti bio, okrene se pud njega i ka iz topa, ma Ante, rec mi ča si ono reka, jesi kad naša onega lupeža ča ti je ukra oni traktor?
Antetu vilica samo pade..pogleda ga i reče, “Jeben ti B*** jarca, evo jeson, ovega časa!!”
Poanta;
Šta ti je zivot a, ništa se u malom mistu sakrit nemore. :)
26.306 REP
apr 2025.
apr 2025.#1020
Izlazim iz tijela van
oblak bijeli u mašini pran
:joint2::vutra:
-bolesni brat
oblak bijeli u mašini pran
-bolesni bratMonster_Seed
ZMAJ21.998 REP
Monster_SeedZMAJ
apr 2025.
apr 2025.#1022
Al' nam je dobro, al' se zajebavamo. - Davor Bobić Moskri 2004te
26.306 REP
apr 2025.
apr 2025.#1025
I’m hard, jehovah said i’m barred from the pearly gates
f+ck him, i didn’t wanna go to heaven anyway
but my momma got me on my knees with my hands gripped
talkin’ bout some “praise the lord” sh+t
hail mary, f+ck her, i never knew her
i’d probably screw her and dump her body in the sewer
our father, my pops stuck up dope spots big, black, and mean
with the fifth by the gabardine
what you expected from his next of kin
i’m loco bro, but ain’t no mexican
i got nines in the bedroom, glocks in the kitchen
a shotty by the shower if you wanna shoot me while i’m sh+ttin’
the lesson from the smith & wesson is depressin’
n+ggas keep stressin’, the same motherf+ckin’ question
how many shots does it take, to make my heart stop
and my body start to shake
- b.i.g
26.306 REP
maj 2025.
maj 2025.#1026
Ne pitaj me nikad više zašto neven ne miriše
Ne sećam se, to je priča duga
Ne pitaj me, tu pred svima, šta to na dnu čaše ima
Ne pitaj me nikad zašto cugam
Bolje da šešir nemam, pod njime đavo drema
Sneva i izvoljeva, đavo mi je kriv
Budi me u zlo doba, za njega red ne važi
On mora sve da proba, to đavo vino traži
Ne pijem što uživam, nit što mi dobro stoji
Pijem da njega napojim
Ne pitaj me, ne znam kasti, di će koja zvezda pasti
Di će pasti dugme s mog kaputa
Na pitaj me, što na kraju svi kerovi za mnom laju
Ne pitaj me nikad, zašto lutam
On mora sve da proba, to đavo mesto traži
Ne lutam što uživam, nit miris druma volim
Lutam da njega umorim
Ne pitaj me dal je zima dok po rosi s ciganima
Brilijante za kravatu biram
Ne pitaj me, zašto tice ne sleću na svake žice
Ne pitaj me nikad zašto sviram
On mora sve da proba, to đavo pesmu traži
Ne, ne sviram što uživam, nije to pesma prava
Sviram da njega uspavam
-Balašević
26.306 REP
maj 2025.
maj 2025.#1027
“Do you have to smoke to be Rasta?”:rasta:
“No, man. But – at this time, I think, like, how you set yourself up… You reach a level where you’re strong enough, you can take a little smoke.:spliff:The sound of all those cars passing by… even though you live in the city, you don’t hear them. Because you’re thinking. Your friend leaves you, you just live like that. You know, the whole world confuses you :zvezda::and you’re worried and you don’t have time to think. Herb is something that gives you a little time for yourself, so you can live. If you use it.:cool::rolleyes:
-Marley
26.306 REP
jun 2025.
jun 2025.#1031
Čvrsta ruka, batine i zatvori. Treba sve zatvore oživiti ponovno. Treba ponovno nadozidati; ako zatvor ima 4 kata, treba nadozidati još 4 kata. Goli otok treba otvoriti kao Goli otok i treba samo disciplina. Disciplina, disciplina i batina, batina.
Tetak
26.306 REP
jun 2025.
jun 2025.#1034
uvalit se u politiku da postanem premijer
mogućnost prezidente s nadimkom slavonski ker
posjedovat banku, firmu s gomilom besplatnih debila
dva ćelava nebodera da me nitko ne dira
ninđu kornjaču za kućnog ljubimca
umjesto bernandinca, Ivića Pašalića i njegovog glupog klinca
Bahato đubre
26.306 REP
jun 2025.
jun 2025.#1036
Svaki dan je nova pobeda, znači sve od sebe dajem
Shvati škola je i dalje i borba još uvek traje
Ovo je za one koji krpe kraj s krajem
Biće sve u redu, al nemoj nikada da staješ
Smoke M.
Čupčupava
ZMAJ68.482 REP
ČupčupavaZMAJ
jun 2025.
jun 2025.#1041
Kod vas se meri, piše i plaća
sve vam je iza brave i plota.
Kako da plaća ko nema gaća
ko nema ništa sem života?
Šta će bogatstvo, čemu imanja,
gomile trulih krpa i tranja?
Bogat je onaj ko lepo sanja,
u šupi, u rupi, u mreži granja.
Duško Radović
26.306 REP
10. jul 2025.
10. jul 2025.#1042
Svako hoće parče pite, kad si bogat hoćeš da te vide
A oni što nemaju se stide, to tako ide
VIP
26.306 REP
10. avg 2025.
10. avg 2025.#1043
The block for distances, givin' long kisses, bitch!♥️
b.i.g
26.306 REP
16. avg 2025.
16. avg 2025.#1044
Lep život,ovakve stvari su gušt
znak pozdrava za komšiju,
kad vidim dignem jedan prst ☝️
i svi se znamo tu ::grupnjak::
stajem kupujem pljuge par reči,evo love druže
To je onaj lepi momenat,
sve izgleda ko bajka od sranja nigde pomena
lepo je, zaboravljaš tugu,
gas kuplung sranje,ubacujem u drugu
nigde ne žurim,
ulice sam vido sto puta,
al' prija mi kad posle svega opet tu lutam
Parkiram pred dvorište jer mesta nema,
Čujem svog kera…
Ikac
irieman
ZMAJ59.614 REP
iriemanZMAJ
18. avg 2025.
18. avg 2025.#1045
„Kako dovraga čovek može uživati u tome da bude probuđen u 6.30 sati od strane alarma, skoči iz kreveta, obuče se, na silu se najede, obavi nuždu, opere zube i kosu, bori se sa saobraćajnom gužvom samo da bi došao na mesto gde zarađuje puno novca za nekog drugog i biva zatražen da bude zahvalan za posao koji radi?”
Čarl Bukovski
26.306 REP
19. avg 2025.
19. avg 2025.#1046
Jbg čarls da si u 5 otvarao oči :cool: do 6:30 bi bio ko zmaj :let:;):rolleyes:
26.306 REP
26.306 REP
2. okt 2025.
2. okt 2025.#1049
Zar smo postigli toliko toga u našim životima da nam je netko; država, roditelji, babe i dede, društvo, prijatelji ili neprijatelji nešto dužni u životu?
TVOJE JE SAMO DA UČIŠ!
Učio je i Rubin “Hurricane” Carter čitav život. Učio čovjek boks. Svaki dan, od jutra do mraka.
Rekli mu ako se bude trudio i dao sve od sebe, da će uspjeti u životu.
I boksao Carter pola život, došao skoro do samog vrha.
I onda Carter, jedan od glavnih izazivača za svjetsku titulu u teškoj kategoriji u boksu, na vrhuncu svoje karijere biva optužen za totalni mahnit zločin: trostruko ubojstvo.
Otišao je na suđenje i od strane totalno pristrane porote osuđen na 3 doživotne kazne.
Milina!
Proveo je 19 godina u zatvoru, učeći i čitajući knjige vezane za pravo, pripremajući se za život van zatvora.
Potrebno je bilo još 2 suđenja i sveukupno 19 godina zatvora da bi Carter napokon bio oslobođen.
I šta je čovjek uradio čim je izašao?
Ne.
Nije tužio državu jer ga je zatvorila na 19 godina.
Nije tražio niti ispriku suda.
Zato što bi to za njega značilo da mu je oduzeto nešto od života zašto su mu drugi bili dužni.
To nikada nije bio njegov stav, pa ni u najmračnijim trenucima zatvorskog tretmana.
Iako nije birao to što mu se dogodilo niti je htio da se to dogodi, odlučivao je kako će to na njega utjecati.
jebiga brate štaš
Njegova boksačka karijera je završena zatvorskom kaznom i nikada nije uspio dobiti meč za svjetsku tešku kategoriju u boksu.
Jbga, to je život
#ThugLife
Misliš da mu je netko nešto dužan?
:cool23: ;)
jebiga brate štaš
Njegova boksačka karijera je završena zatvorskom kaznom i nikada nije uspio dobiti meč za svjetsku tešku kategoriju u boksu.
Jbga, to je život
#ThugLife
Misliš da mu je netko nešto dužan?
:cool23: ;)sale82ful
ZMAJ43.002 REP
sale82fulZMAJ
2. okt 2025.
2. okt 2025.#1050
O ovome mi je pričao burazer (on trenira boks)
Rubin “Hurricane” Carter je bio profesionalni bokser, rođen 1937. godine. Bio je poznat po svom agresivnom stilu borbe i nadimak „Hurricane“ (Uragan) dobio je zbog načina na koji je udarao protivnike.
Na vrhuncu karijere 1966. godine optužen je, zajedno s još jednim čovekom, za trostruko ubistvo u New Jerseyju. Suđenje je bilo puno rasnih predrasuda i sumnjivih dokaza, pa je Carter osuđen na tri doživotne kazne.
U zatvoru je proveo 19 godina, ali za to vreme nije klonuo – stalno je učio, pisao i postao simbol borbe protiv nepravde. Njegov slučaj privukao je veliku pažnju javnosti, uključujući i poznate ličnosti. Bob Dylan mu je posvetio pesmu “Hurricane”, a kasnije je snimljen i film “The Hurricane” (1999) sa Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi.
Na kraju, nakon tri suđenja i 19 godina zatvora, oslobođen je jer su dokazi protiv njega bili potpuno nepouzdani. Nakon toga se posvetio pomaganju drugima koji su nepravedno zatvoreni.
I zamisli 19 godina ležat onako. Kao da mu je bilo dosadno. Jbt.
Jolly Joker
ZMAJ41.918 REP
26.306 REP
11. okt 2025.
11. okt 2025.#1053
“Kad vidim život u bloku odma suza mi u oku
Osuđeni na vječni kvartovski sudoku
Ne jebe me tak i onak bu završilo u zastari
Pobro više hedova neg HDZ glasova u dijaspori
Uuuuuu”
Bebo
Đorđe Logić
LEGENDA14.575 REP96%
→ Zmaj
Đorđe LogićLEGENDA
13. okt 2025.
13. okt 2025.#1055
mislim da je ovo najbolji citat u jako dugo vremena. to ce mi bit novi moto :D dao bi 2 lajka da mogu, hvala
26.306 REP
13. okt 2025.
13. okt 2025.#1058
ja bi triba spati,ma još mi se ne spi :cool23: Taj @sale82ful ide baš uz tebe ;)
sale82ful
ZMAJ43.002 REP
sale82fulZMAJ
13. okt 2025.
13. okt 2025.#1059
Hahahaha, sa tim u vezi u sljedecoj strofi kaže:
"Ja bi triba srati a još mi se ne sri"
Navodno je ovo neka opaska na kolegu Vitasovića . (inače ta strofa je samo u ovoj gore live izvedbi. Nema je na oficijalnom snimku) Vjerovatno neka njihova interna šala.
26.306 REP
25. okt 2025.
25. okt 2025.#1062
Andrija Čordaš, siroče iz drugog rata,
omalen čovjek, vedrih očiju,
čopori svinja, vatrica tinja,
Savske bare i dubina,
velikog neba slavonskog,
im'o dva psa, dva druga,
to nije bilo gazda i sluga,
to je bilo prijateljstvo iskreno.
Pričaju ljudi mlad je bio,
lijepu je Slavu zavolio,
a nju je bolest, rano uzela,
k'o vuk samotnjak tugu je krio,
nije po birtija plak'o i pio,
samo on zna kako našao je mir,
kad bi ga pitali što živi tako,
zašto ne stekne imanja,
a on bi rek'o,
pa nek se bogati 'ko o tom sanja
Sanjivom plavom seoskom zorom,
svirala frula širokim šorom,
njegova pjesma je sokak budila,
i sve su gazde baš njega htjele,
kod njeg' su svinje bolje jele,
tko zna zašto, možda i njima dobrote fali,
a znao je reći, marva je marva,
u trnju jede, u blatu spava,
ali se nikada ne uprlja k'o čovjek.
Bio je Andra na svoju ruku,
po selu pričali mimo svijeta,
ljudi k'o ljudi, ljudima uvijek nešto smeta,
a samo je živio kako je htio,
i s ono malo sretan bio,
na račun tuge, na račun sreće šale zbij'o,
život je cesta pa biraj gdje ćeš,
al' zalud grabiš i zalud stječeš,
kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.
Bježale godine, uvijek je tako,
pa i on stario polako,
i sve se rjeđe čula frula u jutro rano,
i prođe dobro, prođe i loše,
stari sokaci nestadoše,
i dođe, neko vrijeme njemu strano,
nestalo marve, nestalo gazda,
nestalo šuma i salaša,
nestalo s njima i posljednjeg Čordaša.
Umro je Andra onako tiho,
kako i umru takvi ljudi,
bez puno suza i tužnih stihova,
svećenik reče tek dvije, tri riječi,
pokoj mu duši, a bio je veći,
nego bi čovjek rekao na izgled,
samo je Sava na tren stala,
samo je vrbak spustio grane,
ljudi se kunu da su psi plakali
Nht
26.306 REP
4. nov 2025.
4. nov 2025.#1063
Il imaš muda il ideš u školu :cool23:;):rolleyes:što bi u našem slučaju značilo il imaš muda il kupuješ vutru :lol::gled:::listomahanje::
26.306 REP
7. nov 2025.
7. nov 2025.#1064
Neću ista objašnjavati
Rađe idem freestyle-ati
I ako me misliš kajlati - šipu pipu tipu
I za cijelu ekipu, ne vrijediš niti lipu
Više sličiš pimpu
Jer fotelju griješ sjedeći
Ljudi te prate sijedeći
Pa čemu govor prijeteći? Bit
Ćeš smijenjen leteći, uh!
Za građanski neposluh ostat ćeš opеt suh
Urbanistički duh kaj ima jako slab sluh
I nekaj mi smrdi mada nemam njuh od korone
Lijеpo te pitaju, al' ti si gluh
Pa danfaj debilu, u gepeku imaš kilu
Pokazuješ nam vladajuću silu u
Dobro znanom stilu
Potpisi na papiru u deal-u za uvertiru
Za šarmantnost u điru
Konkuriraš gospon Fuliru
Tiru-riru po cestama
Prvi u domoljubnim pjesmama
A častite se licemjerjem
I vrijeđajućim gestama pa sa svojom braćom i
Sestrama u novoj stranci
Možeš biti 'scipelaren uz
Taktove "Mojoj majci"
Ljudi ne žive u bajci, već
Rade da bude stvoreno, neoboreno
Muče se i kad je novo normalno
Fašisti, komunisti na odstrelnoj listi - isti
Tobožnji pacifisti u biti su antikristi
Jer za mene si k'o treba
Kaj ne da do sladoleda
I 'ko god hoće prek' reda – puši kurac
Target :cool23:
26.306 REP
5. dec 2025.
5. dec 2025.#1066
“Vremena se mijenjaju, da l' će bit isto k'o prije?
Znam da nije, nemam baš razloga, al' češće se smijem
Stvari vidim jasnije, pričam glasnije i bolje
Malo sam jače volje, al' osjećaji kreću od dolje
Sa jednog asfalta, predgrađa krvi i blata
Znate iz kojeg sam klana, iz kojeg sam kvarta
Ponekad Ožujskom predoziran, danas sjedim miran
Gledam iz jednog kutka, totalno skuliran”
Kahlina Stiv
:cool:
26.306 REP
11. dec 2025.
11. dec 2025.#1067
If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then, brother, that person is a piece of sh*t
-Rust Cohle
"In eternity where there is no time, nothing can grow, nothing can become, nothing changes. So death
created time, to grow the things that it would kill.."
- Rust Cohle
:cool: :vutra:
26.306 REP
26.306 REP
16. jan 2026.
16. jan 2026.#1069
Mladi iz zemlje bježe, izbjeglice se vratit neće
Ne moraju nek zarađuju, nek nam šalju para
Mi ćemo živit u mraku, jedni drugima jebavat majku
Maajkaa
26.306 REP
25. jan 2026.
25. jan 2026.#1072
:cool23:
Nemreš nikaj reči protiv
Buraz ak' ne znaš motiv
Za tebe sam kriv, ustvari samo neukrotiv
Mladi gospar
26.306 REP
28. jan 2026.
28. jan 2026.#1073
Još uvijek ne znam, ne znam 'ko si ni šta
Ne znam gdje si, ne znam
Ne znam ni tko sam ja
Tebi su dali države, kuće, kolju u tvoje ime
A gdje si ti u cijeloj priči
Ponosiš li se time?
Fušir'o si sedam dana, na ništa ne ličim
A koliko imam propusta
Na ništa dobro ne sličim
Zašto da praštam ?Zašto da zaboravim jučer?
Učim od tebe, a ti si protjer'o zlo iz kuće
Objasni mi zašto, zašto je pakao ravan raju
Možda je pakao ovdje
A početak života na kraju ,možda su u šumi
Previše ih tvoje sinove glumi
Previše ih na tvoj račun svoje džepove puni
Priznam da ne znam
Molim te objasni neke stvari
Tko je kriv što ljudi imaju
Krive čipove u glavi?
Imaš li ti uopće bradu?
Imaš li ikakvu fasadu? Molim te, objasni
Svrati na kavu kad si u gradu
Nije da sam pametan, nisam previše bahat
Želim znat zašto ću sutra za dobrima plakat
Molim te, učini nešto, učini dok nije kasno
Pokaži nam dobro, da vidimo dobro i jasno
Molim te
Bahati prezidente
26.306 REP
8. mar 2026.
8. mar 2026.#1076
:cool23:;)
You should understand that I ain't really fuckin' around
And if you don't, you gonna find your body stuck in the ground
We buckin' 'em down 'cause that's how wrong my life is
Y'all don't understand how fuckin' strong my wife is
Vinnie
Wendigo
ZMAJ59.662 REP
WendigoZMAJ
8. mar 2026.
8. mar 2026.#1077
I was Sheriff of this county when I was 25 years old.
Hard to believe.
My grandfather was a lawman, father too. Me and him was sheriffs at the same time, him up in Plano and me out here. I think he's pretty proud of that. I know I was.
Some of the old time Sheriffs never even wore a gun. A lotta folks find that hard to believe. Jim Scarborough'd never carry one - that's the younger Jim. Gaston Borkins wouldn't wear one up in Comanche County...
I always liked to hear about the old-timers. Never missed a chance to do so. You can't help but compare yourself against the old-timers. Can't help but wonder how they'd have operated these times.
There was this boy I sent to the 'lectric chair at Huntsville here awhile back. My arrest and my testimony. He killed a 14 year-old girl. Papers said it was a crime of passion but he told me there wasn't any passion to it. Told me that he'd been plannin' to kill somebody for about as long as he could remember. Said that if they turned him out, he'd do it again. Said he knew he was going to hell: 'Be there in about fifteen minutes.'
I don't know what to make of that.
I surely don't.
The crime you see now, it's hard to even take its measure...It's not that I'm afraid of it. I always knew you had to be willin' to die to even do this job. But, I don't want to push my chips forward and go out and meet somethin' I don't understand.
A man would have to put his soul at hazard.
He'd have to say: 'O.K., I'll be part of this world...'
- Cormac McCarthy
26.306 REP
26.306 REP
26.306 REP
pre 19d
pre 19d#1084
Zapamti me, ja sam dijete ovog grada i ove ulice
Srest ćemo se mi, Diko, i na ulici
Pa se trebamo i pozdravit', znaš?
-babuka naš
jan 2009.