VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaSocijalizam Kapitalizam ili nesto treće
LEGACY

Socijalizam Kapitalizam ili nesto treće

97 odgovora6,722 pregleda
vetarPOZNAVALAC

avg 2015.

Otvaranjem ove teme hteo bih da cujem vaae mialjenje koji sistem bi bio najbolji za oveka poato definitivno kapitalisti ki sistem po mom skromnom mialjenju ne valja tj uniatava i oveka i prirodu. Meni je bli~i socijalizam mada bi i on mogao da se modifikuje.

avg 2015.

Anarhija :D Salim se,ne znam,mozda neki miks socijalizma i demokratije ali u pravom znacenju te reci,vladavina naroda :)
BladerZMAJ

avg 2015.

Hmmm gledaj prijatelju, nije kapitalizam loa zato ata on ubiti ne postoji. Nema svoju energiju ... Ljudi su loai a taj kapitalizam samo dopuata da oni poka~u kakvi su... ne mo~e sistem napraviti ovjeka nego to ovjek mora sam, tako da kad inteligencija i svjest se razvije sistem e sam doi sam po sebi prirodan koji je ugraen u genetiku naau kao kultura ovjeka. Ne donosi kapitalizam pohlepu nego ovjek u sebi nosi strah, a s time i nesigurnost i jos mo~da "small penis" sindrom i onda pokuaava to prazno u sebi nadomjestit sa vanjskom identifikacijom i onda postaje ambiciozan ata se tie materijalnog i kad nakupi dosta da sebi sakrije sebe, onda i drugi takvi koji nisu uspjeli su ljubomorni jer i oni bi malo i tako to je zacarani krug pokuaaja nadomjeatanja ~ivota vanjskim identifikacijama. Problem je u nama jer ljude koji zgr u pare gledamo kao uspjeane, a on je malo dijete koje trazi maj inu sisu ~edno i nikako da se napije. Svjestan ovjek uzima samo kolko mu je dovoljno i to ne zato da bi drugi rekli on je dobar ovjek nego on zna i osje a da je viaak samo teret, a on se kree brzo i promjenjivo u napredak. Ali kad ovjek naraste on ~ivi svemirski sustav koji je neodvojen,tada ovjek ne mo~e ni uniatavat prirodu niti ga ona okruzuje- on je ta priroda. Sistem koji proizae iz svjesti nee biti kao neki ekonomski sistem, nego e uklju ivat sve u svoj sustav, sve na zemlji "~ivo " i "ne ~ivo", a onda i sun ev sustav pa i dalje sve u interakciji i balansiranoj dinamici u evoluciju ;)
vetarPOZNAVALAC

avg 2015.

U Americi, zapadnoj Evropi i Japanu se proizvede tolika kolicina hrane da moze da se nahrani 500 milijardi ljudi dok deca sirom sveta gladuju. E sad to ne bi bio problem da oni sve to pojedu nego je problem sto oni 30 posto pojedu a 70 posto bace a zbog cega pa naravano zbog ebn profita. Ne mozes da krivis ljude jer ljudima je sistem nametnut i 'moraju' da zive u njemu mada uvek postoji opcija da se ode u planine i da se zivi kao pre 100 godina. Tad ti nece trebati novac i samim tim neces biti deo ovog sistema koji unistava sve zivo, prvo prirodu a kasnije i ljude. Kapitalizam coveka odvaja od prirode znaci denaturalizuje ga a onda ga i dehumanizuje znaci da covek postaje gori od zivotinje. Ako se nastavi ovako za 50 godina ce biti kasno da se prica da ovaj sistem dovodi planetu do unistenja jer ce posledice biti ireverzibilne. Pogledajte neko predavanje od Ljubodraga Ducija Simonovica pa se javite ovde, covek drzi predavanja o kapitalizmu, modernom olimpizmu i stetnosti sporta a mozete da kupite i neku od njegovih knjiga.
BladerZMAJ

avg 2015.

E pa to sam i ja htio rei samo joa i da ljudi koji se ne razvijaju na neki na in i podr~avaju sistem, jer pobuna e doi od onih koji su postali svjesni da ih guai. Onih koji se ne ~ele natjecat sa svojim bli~njima nego zajedno gradit zajednicu. To je kao Ferengiji - oni ne ~ele da izrabljivanje prestane , oni ~ele postat izrabljivai. ;) Jer puno je novaca potrebno da se bude noato ata nisi, a kad je ovjek zadovoljan onda je i skroman relativno. Danas prevelik postotak ljudi ~eli biti ono ata nije i puno novaca troae na etikete-medalje na svojim prsima. Kada 90 posto ljudi budu inteligentni ~ivi ljudi onda e i u vladi biti takvi...onda e se i zakoni mjenjat. Primjer je onaj urugvajski presjednik bivai ima ga na youtubu. ovjek je 11 god bija u zatvoru, a 7 u samici tako da o ito triba ovjek sam sa sebom rjeait neke stvari... cijelu skoro pla u daje humanitarno. Zna da viaak novaca ne mo~e kupit slobodu...ka~e da ne mo~e govorit drugima ata da rade ali mo~e sa svojim primjerom pokazat...
vetarPOZNAVALAC

avg 2015.

Problem su isprani mozgovi, koji ne zele da zive na selu nego u smrdljivim gradovima a danas su ti u velikoj vecini kao sto je npr slucaj u muzici gde kvalitetna stvar ima 100 pregleda a neki kic ima 100 000. necu da ispadnem sad neki zenomrzac ali generalno zene ne zele da zive na selu. U serbiji nasi momci 'uvoze' Albanke i zene se jer ne mogu da nadju u Srbiji. A ako mislis da se ljude u svetu ne bore a i kod nas u velikoj si zabludi jer to postoji samo ne mozes nigde cuti jer svi mediji su pod kontrolom mocnika kojima istina nije u interesu. U Srbiji se osniva neko selo kod Zajecara bas sam danas to vido. Inace sve ostalo sto si napisao je ispravno bar po mom nekom sudu. edit. masa postoji, imas 100 000 lajkova na fb gde se podrzavaju anonimusi a oni samo seRu i nista ne rade ili kad treba da se okupe onda dodje 100 ljudi. po meni treba da se promeni svest a to nije lako. sto bi reko nas pokojni Patrijarh Pavle, svi smo mi ljudi ali retko je ko covek.
BladerZMAJ

avg 2015.

Bore se ljudi i sve viae i viae ali triba poticat i dalje... i to ata ka~ea da nee da ~ive na selu zato jer cure ~ele biti seksipilne pi ke umjesto da ima svoju kravu i muze,a jbg. I to za muziku isto,a to ti i je to ata ja govorim. Triba se skupit kriti na masa i onda skok u napredak...

avg 2015.

`ta god da se odabere na kraju e biti jedan veeeeeliki jer,tko mo~e ovo zaustaviti da ne ide u ovom smjeru koji ide ? Na svaata su nas navikli a mi sami smo opet toliko 'slabi' da iz te maaine nemo'a van. Dal' socijalizam ili kapitalizam,dal' anarhija ili demokracija ... boli te kita. Ionako e da bude refresh jednog dana :D Gledaj da imaa kruha,vode i trave. I kolac za samoobranu ,pored sebe :) Ratna maainerija je glavna grana industrije u cijelom svijetu. Zna i,svejedno je tko je na vlasti. Svi dou iz samo jednog cilja. A taj cilj je da malom ovjeku bude dobro ? :D Malo sarkazma,hehe
BladerZMAJ

avg 2015.

Hehehe istina POWER, UNLIMITED POWER seeds ;)
vetarPOZNAVALAC

avg 2015.

jogurta i hleba pa da letimo do neba ako to nam je dosta onda tako nam i treba. problem sa danasnjom demokratijom koja je u funkciji odbrane kapitalizma je da ce svet NESTATI a dal ce biti refresh to nzm. Meni nije jasno da svi ti multimilijarderi(ROtsildi,Rokefelerovi i ostali ljudski otpad) koji unistavaju planetu ne pomisle bar na trenutak da njihovi potomci nece moci da nadju rezervu planetu al to su ipak psihopate koji misle samo na sebe tako da kontam da njih bar briga. i ja uopste nisam pricao o politicarima jer su to pijuni koji su pod kontrolom Amerike, Vatikana tako da oni nisu butni. ( ovo zvuci kao teorija zavere ebote :D ) is this a real life :D

avg 2015.

Problem nije u sistemu. Problem je u covjeku jer zeli sistem kreiran po svojim vlastitim zeljama primjeniti na citavo covjecanstvo, a to ni bogu nije poslo za rukom.
vetarPOZNAVALAC

avg 2015.

A jel bi mogao da mi ukratko objasnis Bozji sistem posto nikako da odvojim 12 evra za Bibliju :) ?
StipeZMAJ

avg 2015.

Vele o politici ili religiji se ne raspravlja. Trenutno raspravljate o religiji i politici u isto vrijeme.....to nemre bit dobro nikako :joint2:
voxPOZNAVALAC

avg 2015.

Nordijska socijal demokratija. Imaa i tr~iate, i privatnu imovinu i jaku dr~avu sa visokim socijalnim davanjima. Mada i to slabi sa SEKA
Kanabis_kidAMBASADOR

avg 2015.

10. Bez nacionalnih, politi kih i verskih tema! Jebiga...
1310ZMAJ

sep 2015.

to divno bice, covjek, vjecno je na putu. evo recimo sada, jedni bi potrazili srecu na drugom planetu, promisljaju o prilagodbi uslova nasim potrebama (vjerujem da bi nasa biljka imala velike sanse u tom procesu), drugi bi se vratili u proslost, kad je bilo bolje. cini mi se, cilj im je isti, na granu. al na grani su svima jasna pravila, zakon jaceg (fizicki, ne umno) i kao u kokosinjcu svaka koka ima svoje mjesto... ovako ili onako, to divno bice, opet ce na put.
MarehISTRAŽIVAČ

sep 2015.

Covek mora potrazit srecu u sebi, da bi je djelio s okolinom. Life in the fast lane stvara psihopate, pa valja razmislit gdje je limita.

jan 2016.

Tito Partija, omladina akcija ;) :spliff:
changadmtLEGENDA

jan 2016.

Jako mi bode oci svaki put kad se danas koristi rec anarhija,a da zapravo niko nije svestan koliko je iskrivljeno njeno znacenje.anarhija nema veze sa nasiljem I haosom,stoga moram napravti jedno mini izlaganje o anarhizmu,a kasnije cu I o marksizmu,kao njoj najslicnijom filozofijom politike. ovo ne pisem kao anarhista,nego kao neko ko Ima nesto znanja iz istorije filozofije I filozofije politike,pa mozda nekom bude zanimljivo. Za prvog "anarhistu" smatra se socijalni filozof Prudon,to jest on je sebe tako nazvao.Centralna ideja,kao I vrhovna vrlina na kojoj je zasnovan njegov anrhizam jeste Platonova ideja pravednosti.Trebalo bi mi malo duze da objasnim sta je za Platona pravedno, ali ukratko,pravedno je kad svako zivi I radi u skladu sa svojom prirodom.Prudon smatra da je svako vlasnistvo zapravo kradja od drugih. Svaka drzava je politicki princip I iz nje nuzno proistice nejednakost, rezignacija,pokornost, podela naroda na kaste I klase ,policija, verski rituali I.t.d...ukratko,drzava I drzave su te koje prozvode I odrzavaju nejednakosti I ratove.Drzava je uvek politicki centralizovana,medjutim,Kada bi umesto politicke centralizovanosti doslo do ekonomske centralizacije I ukidanja politike, ljudi bi bili ujedinjeni oko zajednickih interesa....u prevodu,ako jednu njivu ne delimo na 100 delova,nego je zajednicka, ta njiva je nas zajednicki interes, I tu ne moze biti sukoba oko njene podele. Nema iskoristavanja radne snage,I otudjivanja radnika od plodova I proizvoda sopstvenog rada,a samim tim ni otudjivanja od drugih I sebe samih. U liberalnom drustvu,koje propagira kapitalizam I "slobodno" trziste, svaka jedinka je sama za sebe I bacena u rat "svih protiv svih "na ekonomskom trzistu,gde dolazi do nuznog umnozavanja u beskonacnost finansija pojedinaca,a siromastva vecine I nuznih podela... Anarhizam u svom pravom kontekstu ne podrzava bilo koju vrstu sukoba,niti bilo kakvu nasilnu revoluciju,nego drustvo u kom se sve resava sporazumima. On ukida drzavu I privatno vlasnistvo, a propagira socijalnu jednakost I pravednost, kao I zivot u manjim komunama umesto velikim gradovima. Malo ljudi zna,ali ovo je otprilike I filozofija marksizma,a kao najbitnija razlika je ta sto u marksizmu nakon revolucije dolazi do privremene diktature proletarijata, ali samo privremena,kako ne bi doslo do kontrarevolucije...pravog anarhizma I marksizma,jos nije bilo na planeti Zemlji.

jan 2016.

je, pariska komuna pa spanska revolucija... i onda doso staljin i komunizam :)
changadmtLEGENDA

jan 2016.

trebalo bi da jeste, ali ipak nije :P a i pariska komuna trajala manje od 2 meseca, ona moze da bude samo pokusaj anarhije, a ne pravo stanje anarhije o kojem se prica...a u spaniji je trajao rat, i bilo podela medju samim revolucionarima, i dalje postojale policije i.t.d.

jan 2016.

je trajala manje od 2 meseca al za nju se smatra da je "prvi pokuaaj anarhi ne druatvene organizacije koji je globalno odjeknuo", zato sam je spomenuo koliko se secam tokom spanske revolucije je u kataloniji bilo ukinuto privatno vlasnistvo... a to sto ne podrazumeva nasilje je druga stvar, samo kako ce do njega doci pitanje je ;) ako racunas na razvoj svesti ljudi... potrajace
changadmtLEGENDA

jan 2016.

Da,misli se na promenu svesti,ali ipak je ovaj forum za punoletne...:D za nas je kasno da se toliko menjamo,a i da verujemo u lepe bajke... Ali istorija se ponavlja,ideje ne umiru,samo se pojavljuju u drugim oblicima...ko zna,jednom,negde...:)

jan 2016.

da, mozda...
Kanabis_kidAMBASADOR

jan 2016.

Nacionalsocijalizam
yusernamePOZNAVALAC

jan 2016.

Nikakav "sistem". Samo apsolutna sloboda ovjeka dolazi u obzir. Sloboda i odgovornost.
mlstPOZNAVALAC

jan 2016.

"Zivot nije sistem". Ne mogu da se setim tacno ko je to rekao.
bozgaLEGENDA

feb 2016.

Poato volim plutat mentalnim valovima, napisat u i ja malo ato mislim.. Proizvodni faktori u kapitalizmu su - rad, zemlja i kapital. Kad se kapitalizam po eo pojavljivati u nekakvim svojim dje jim verzijama, zemlja u to vrijeme je bila u vlasniavu aristokracije. U to vrijeme, prvi kapitalisti bili su ovisni o radnoj klasi odnosno seljacima koji su proizvodili sve za njih. Aristokrati su prikupljali prvi kapital tako da su airili svoju mo - po ela je proizvodnja oru~ja i viaak koji se pojavljivo su koristili da se pove~u s ostalim u njihovoj klasi i tamo su odlu ivali o tome ato e se dogaati dalje. Poato su imali vojnu mo, dakle mogli su ubijati one koje su smatrali neprijateljima, ili istjerati seljake i unajmiti radnike, kapitalizam je od svog samog po etka TOTALITARNI sustav koji je napravila tadaanja elita druatva od samog svog po etka. Aristokrati su imali radnu snagu, bili su vlasnici zemlje i posjedovali kapital. Kad imaa totalnu kontrolu nad radom, zemljom i kapitalom tj. svim proizvodnim faktorima kapitalizma imaa kontrolu nad svime, ne treba ti niata viae da bi vladao svijetom. Poato je kapitalizam od po etka bio u naoru~avanju i stjecanju vojne moi, ideje socijalizma su se pojavile da taj totalitarni kapitalisti ki sustav skrae. Neuspjeanost borbe protiv kapitalizma se na~alost pokazala kroz 1 i 2. svjetski rat. Kapitalizam je pobijedio i ljudi su viae voljeli ideju da posjeduju nego da dijele. Zato pravi socijalizam nikad zapravo nije postojao kako je napisao @changadmt Sve viae vjerujem da je nacionalsocijalizam istrumentiran od nekih jako pametnih ljudi da poka~e ega se ljudi zapravo trebaju bojati - nacionalsocijalizma odnosno nacizma/faaizma jer nije kapitalizam taj koji je napravio holokaust, to su bili nacisti. Tako je stvorena ideja o totalitarnim sustavima poput nacionalsocijalizma i komunizma koje ljudi percipiraju kao totalitarne, a ne promialjaju o tome da je kapitalizam najtotalitarniji sustav od svih jer je kompletna proizvodnja i napredak u rukama jako malog broja ljudi. U zadnjih sto godina je doalo do tolikog napretka tehnologije i inovacija da kapitalisti i oni koji su iskoristili mogunosti modernog kapitalizma ne ~ele izgubiti ono ato posjeduju i na~alost mislim da ato god da se dogodilo u skoroj budunosti nee promijeniti status quo. Kapitalizam ostaje, bogati e postati bogatiji, siromaani joa siromaaniji dok se resursi na zemlji ne isprazne. Bojim se da bi moglo doi do joa gore situacije, jer e oni koji nemaju niata pristajati na sve samo da pre~ive i time je porobljavanje globalnog stanovniatva od kapitalizma totalno. Srednja klasa o kojoj kapitalizam poprili no ovisi postaje sve ja a u Kini, manipulacije valutama i medijsko programiranje e kroz sljedeu generaciju napraviti ljude k'o iz nekog SF distopijskog filma. To se ve zapravo dogaa i nema lijeka protiv kapitalizma na~alost. Treeg svjetskog rata nee biti, a zaato bi i bilo kad geostratezi samo napadnu neko podru je i bombama posiju tzv. kapitalizam i demokraciju ruaei tradicionalna druatva koja su zapravo u sebi ok, ali nisu dovoljno "demokratizirana" - itaj; korumpirana. Uostalom, svi moni ljudi u politici i kapitalisti su povezani i dobro se zna ato je sve danas mogue. Nezamislive stvari koje tek dolaze. Naseljavanje drugih planeta, masovne seobe kao ato se dogaa sad u Europi, poremeaji klime, openito poskupljenje svega, novi zakoni koji nisu napravljeni radi boljitka graanstva nego kapitalista, totalna kontrola. Volio bih biti optimisti an, ali nisam optimisti an radi budunosti. Jedino ono ato mo~e poremetiti planove kapitalizma je sama planeta koja nas mo~e uguaiti kad se posje u aume, kad se ocean zagrije, kad nas Zemlja izbriae u nekom novom potopu kao ato se dogaalo u povijesti. Volio bih da znam koja je trea opcija, ali nemam pojma ato bi to u ovom trenutku moglo biti. Bit e ono ato se prikazuje na ekranima, u novinama, ono o emu se pri a na tajnim sastancima... No na kraju, koliko god da sam pesimisti an, oni koji imaju neku zemlju i mogunost da budu samoodr~ivi zahvaljujui tehnologiji, da proizvode svoju energiju, hranu i lijek su najbli~e anarhistima i nekoj zdravoj budunosti. Oni koji ne kupuju su jedina prijetnja kapitalistima! Peace :sun2:
đoksonPOZNAVALAC

feb 2016.

}ivjelo bratstvo i jedinsvo tada je bilo najbolje,eti nost je bila na vrhu kvalitete ljudskih ~ivota,ato danas fali ljudima u abnornim koli inama,zato prolaze gradom nezadovoljni sabijeni sami u sebe i puni depresije, a ta energija se osijeti na 20 metara od ljudi. TITO JE BIO LEGENDA SVIH LEGENDI-trebalo je spojit 22 milijona balakanaca ,pa to moraa bit umjetnik napravit.Ni jedan sistem nee valjat dok se eti nost nepodigne na standne ~ivotne razine.

feb 2016.

Ma jebo te tito, veli at zlo ince na vutra forumu van svake pameti.
đoksonPOZNAVALAC

feb 2016.

o ito si malo pro ito o njemu i ata je sve napravio

feb 2016.

Pro itao sam ja mnogo o njemu. Vidio mnogo kostiju i neozna enih grobova ostalih iz njegovog re~ima. Cijelo obiteljsko stablo mi tucalo kamen na golom otoku jer nisu htjeli pristupiti komunisti ku partiju. Tvoj je izjava isto kao da si rekao ~ivio Hitler i trei Rajh. Ljudi danas trebaju shvatiti da se politikom ne vode uspjeane dr~ave, ljudi netrebaju politi are, ljudi trebaju voe.
xcxAMBASADOR

feb 2016.

To su i Nijemci rekli 30-tih... Edit: moj deda je bio tehni ki direktor u jednoj firmi, nikada nije bio u KPJ, govorio je da je komunizam neodr~iv(i juga), masu puta su ga pozivali u partiju, uvijek je rekao ne, i nije zavraio na golom otoku nego ostao diaa... Uope ne osporavam da su neki iz potpuno banalnih razloga zavraili na otoku, ali veinom je to bio rat za pozicije unutar partije... Edit edit: ajmo ne o politici, pitanje nije ko je bio bolji voa...
đoksonPOZNAVALAC

feb 2016.

Tvoj je izjava isto kao da si rekao ~ivio Hitler i trei Rajh Krivo donosia zaklju ke ,ali nebitno ,dr~i se ti onoga ato znaa ,a ja sam hrvat i ponosan sam na TITA,
NoVaselinePOZNAVALAC

feb 2016.

Bas bih voleo da cujem koji je politicar bio bolji po narod(e) od Tita?
xcxAMBASADOR

feb 2016.

@NoVaseline Nemoj tamo, bie krvi do koljena na forumu...

feb 2016.

:vutra: Samo ne ii ispod pojasa i sve e biti u redu ;) Kod mene babe u selu ka~u;dok je bilo Tita bilo je i aita :D
L0oDZMAJ

feb 2016.

Dolazite ovamo na lulu mira
changadmtLEGENDA

feb 2016.

istina, treba nam tito. :rasta:
xcxAMBASADOR

feb 2016.

Ru642KUH-Ds :lol::lol::lol:
H2O888LEGENDA

feb 2016.

8OSZYQaANys

feb 2016.

Ka~e tito je ujedinio cijeli balkan, haha. Kako su neki ljudi mentalno ograni eni da ispadnu smijeani. Hitler je ujedinio 300 miliona ljudi i za mene samo Hitler i nitko drugi. }ivio Hitler i ~ivio trei Rajh!
xcxAMBASADOR

feb 2016.

:fuck:

feb 2016.

`ta je sad problem, pa ajd ti tako vjeato kontroliraj masu. Hoea rei da je Hitler zlo inac a Tito nije. Hoea da objavim listu imena titovih zlo ina, strijeljanje muake dijece u ljubuakom. Smaknua u Grudama i Mostaru. Dijelovanje UDBE i titovih komunjara po vani, vi koji ga veli ate ste nasljedili to zlu kob od vaaih djedova koji su klali za njega i ubijali nedu~ne ljude airom svijeta. I molio bih moderatore da se dr~e pravilnika u globalu pa ispoatuju to ku pravilnika koja ka~e; 10. Bez nacionalnih, politi kih i verskih tema! Strogo je zabranjeno pokretati nacionalne, politi ke ili verske teme! Svaka rasprava na nacionalnoj, verskoj i politi koj osnovi bie momentalno obrisana! Ovo je forum namenjen korisnicima sa prostora bivaih Jugoslovenskih dr~ava i molimo Vas da to poatujete, a svoje emocije iskaljujte na nekom drugom mestu. O ito je da se ovdje veli aju zlo inci i nitko ne reagira, iako ste prisutni. Joa najbolje da i Slobodana Miloaevia uvedemo u kuu slavnih i to je to. Da sam spomenuo Antu Pavelia svi biste se nakostrijeaili. Pa neemo puatati vodu na jedan mlin a konstantno epiti drugu cijev.

feb 2016.

Pobrisat u zadnjih par postova jer bi mogli srenuti sa putia u neki bezveze smjer. :vutra:
BladerZMAJ

feb 2016.

Istina nebi trebali zapo injat rasprave iz proalosti. Proalost neka ostane proalost za bolju budu nost. :fuck: Mi trebamo biti ujedinjeni kvantno bez centra ili figure, a to e doi u veiniskoj mjeri kad se razvijemo kao pojedinci... trebamo biti ujedinjeni ne zbog nekog cilja ili vrste politike, religije ili druatvenog sustava ve zato jer mi u svojoj prirodi jesmo ujedinjeni samo moramo maknuti ono ata smo sami zamislili da nas dijeli. Tada e biti za svakog dovoljno i svi e biti bogati ali ne zato jer e imati sav luksuz nego jer to ata ima e puno viae cijeniti... U roku 5 god u stranku osnovat majke mi... isto da kad ljudi dou kod svetog petra i kad im on ka~e da su za pakao, i kad oni ka~u nismo znali, nismo imali izbora, on e rei imao si Bladerovu stranku, ~ao mi je... (stranka e se zvat druk ije) ;)

feb 2016.

@Blader potsjeti me na onaj vic kad je komunjara otiaao kod Boga ;) Umre ti komunjara i naravno zna se, u pakao nego gdje ;) Doe ti on u pakao, smjesti se, prijavi, popuni obrasce i sve po pravilima slu~be. Upozna se sa rajom, sprijatelji se ... Tek u neka doba, pozove Bog avla i pita ga ata se to dole u paklu deaava. Ka~e avo a ne znam Bo~e, eto doaao taj komunjara, dru~e se, vesele, siju cvijee, travu, pjevaju, pleau, u~ivaju kao da su u raju. Ka~e Bog, ajd dovedi mi tog komunjaru na razgovor. Odvede ga avo i ostavi ga. Proe od tada 13 Bajrama :D ali komunjare nema od Boga. Ode avo da provjeri, veli Bogu, Gospode Bo~e, ja doaao da vidim ata je sa mojom komunjarom. Ka~e mu Bog, kao prvo ne obraaj mi se sa Gospode Bo~e ve sa Dru~e Bo~e a kao drugo, ko ti je uopate rekao da ja postojim :D Mi smo takvi ljudi koji prosto ne znaju komunicirati meusobno u miru. Na ovim prostorima je neophodan sistem, a to smo ve dokazali tokom 90ih a i svakih 50 godina unazad. Mi smo ljudi koji ne znaju da prihvate tua mialjenja, stavove, poglede, odluke. Svako druga ije mialjenje, stav, odluku, posmatramo kao napad odnosno, ako nisi samnom, protiv mene si i to je to. Samo oatar sistem sli an Titovom, ne mislim na komunizam ve na socijalizam, oduzeti nam pravo glasa, pravo na slobodnu rije jer nismo mi za toga ;) nametnuti nam pravila koja nala~u principe o kojima piaete i samo tako mo~emo funkcionisati, pod vrstom i pravednom izmom :)
xcxAMBASADOR

feb 2016.

Dao sam ti + za vic, odli an je :thumb: Demokracija i umijee komunikacije nisu Bogom dane nego rezultat stoljea i stoljea druatvene evolucije. Mi volimo sebe uvijek stavljati dole, a samo pogledajte razvijene demokracije koliko im je trebalo da dou tu gdje jesu i koliko smo svi to skupo platili.... Jednostrana je nije rjeaenje, valjda smo to nau ili, a za demokraciju treba vremena :).
Bobo ShantiENTUZIJASTA

feb 2016.

Neposredna demokratija je, po meni, najbolje reaenje.

feb 2016.

DemoNkratija ;)
L0oDZMAJ

feb 2016.

Idemo krati ti i ja... to je u prevodu demokratija...(I) De-Mo-Kra-Ti-I-Ja
vagerAMBASADOR

feb 2016.

odrasto sam u jugi a zivim u eu ... recu vam samo da u jugi nikad nisam vidio nekoga da kopa po kontenjeru za smece ... to sam tek vidio u americkim filmovima malo kasnije u zivotu ... a sada kada idem raditi ujutro oko 5 vidim ljude ma samo im nogice vire ... strasno ...prije par godina vidim svoju komsinicu za koju znam da je u penziji kako kopa po smecu da skupi koju bocu u pola 3 ujutro ... ja ono pijan iz grada se vracam kuci ... bilo je sirotinje i prije rata al nitko nije bio gladan ... znaci ljudi su GLADNI ... alo jel to normalno ??? jel to evropa ??? bolje sutra ... digli su mi radnu obvezu na sa 65 na 67 starosti ... jel mozete zamisliti sebe sa 63 da radite fizicki posao ??? znaci u grob ako slucajno prezivis mozes kopat po smecu ... to ono stari ljudi rade iz dosade ... mmmmmm kako se zove sistem u kojem ce biti bolje ne znam al ovi liberalni kapitalizam popracen laznom demokracijom izaberi boljeg lopova je ukurc........ odam moram zapalit jedan da se smirim :spliff:

feb 2016.

Poslje svake svijetske ekonomske krize je bilo tako, ak je smrtnost od gladi bila vea nego danas. Davno je bilo pa ljudi nisu upueni ali svakako je bilo i gorih vremena.
changadmtLEGENDA

feb 2016.

pa naravno da jeste, posle rata se gradilo sve ispocetka...ali islo je ka boljem, i postojao je taj duh zajednistva i osecaja pripadnosti necemu...danas ne bi skupio 50 ljudi za radnu akciju, bilo koje vrste. a normalno je i da posle rata dobar deo ljudi koji je saradjivao sa okupatorom,pa cak bio i gori od istog, ode na goli otok...moguce je da su mnogi tu stradali i nevini, pa je razumljivo sto njihovi potomci ne mogu da imaju realnu sliku stanja tadasnjeg drustva, i dobrih strana takvog jednog sistema...naravno da tito nije bio svetac, kao ni jedan vodja ikada, ali tito je bio vise od vodje...on je brend, on je citava filozofija i pecat jednog vremena, kada su se ljudi vise postovali, kada smo gradili i radili, zajedno...politika je prljava rabota, ali poruka i ideja koja se propagirala, je bila zdrava.
deraxorLEGENDA

feb 2016.

~ivio sam u socijalizmu i ovoj demokraciji. moram rei da mi je bilo bolje u socijalizmu. Nije se toliko te~ilo ka materijalnom, ljudi nisu bili gladni. Slobode je bilo viae, nije bilo sve ovoliko odreeno i ograni eno, marihuana je bila prekraaj, konoplja se slobodno sadila. Policije za drogu nije ni bilo. Moj stari je od radni ke plae hranio ~enu i djecu niata nam posebno nije falilo, putovalo se ialo u goste i oni nama. Danas ni sa dvije plae u kui ljudi nemogu pristojno da ~ive (ne svi ali). }ao mi je ato mladi ljudi misle da je onda bio "mrak" kako ih pumpaju ovi danas. Imam mlade prijatelje od 20 i neato godina, koji nikada nisu imali svoj auto niti imaju novaca za voza ki, kada im ka~em da sam ja od 16 po eo da vozim i stanem pri ati kako sam puaio marihuanu slobodno u kafiu. Cigare kod doktora u ekaoni su ljudi puaili pepeljare bile svugdje. Samo me gledaju.
sbcjeceoLEGENDA

feb 2016.

Nema veze koji je sistem ili ideologija na sceni, ko je na vlasti taj ce gledati da se obogati, postane mocan i nedodirljiv i pri tom ne mislim na sam vrh vlasti nego na celu drzavnu postavu. Demokratija ne postoji, da postoji mi bi birali narodne poslanike koji ce nas predstavljati, zato se i zovu narodni, a ne bi glasali za stranku koja ce onda da postavi koga hoce. Predstavnici naroda bi trebali da budu porodicni situirani ljudi, uspesni cime god se bavili, i biznismeni i lekari i profesori i poljoprivrednici i zanatlije... A sad nesto malo veselije :D QuT-VsAl2w8

jul 2020.

:D prije 5 godina ,bio sam mladji :) I onda,danas,predivan dan,suncano,kavica,pljugica,vani izbori,pandemija, ... ja na terasi slusam reprizu Feel Good Club-a [*] [*]Sjaj o iju: Caka cokla [*]VenloNL: ''Ej cao, ma izgubio sam mobitel pa s njim i brojeve, izvini sto ti se nisam javljao :D Jel' mozes glasati danas za mene :)'' 22 minutes ago [*]VenloNL: E nemam vremena za glasanje, rostiljam danas :) Sto kaze Sjaj Ociju,Caka cokla, pa kud bas danas,ja se odlucio jucer :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se