VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaSto filozofirate kad ste napuseni
LEGACY

Sto filozofirate kad ste napuseni

70 odgovora5,525 pregleda
toroISTRAŽIVAČ

feb 2011.

Evo tra~ija san ovu temu po cilom forumu ali je nisam naaa pa ako je ima slobodno me uputite i ovu izbrisite ;) Evo meni uvik padne napamet ka neka razlika izmeu trave i alkohola ono kako nas alkohol bribli~i ~ivotinjama kako nas mentalno spusti i razmialjamo o stvarima o kojima razmialjaju i ~ivotinje npr. hrana, pice, seks itd. dok nas trava nekako uzdigne pa razmisljamo u nekim zanimljivim glupostima tipa smisao zivota i tako
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2011.

Heh, da...To je tacno..Ja uvek kad sam navarena gledam svet drugim ocima i shvatim neke stvari koje do sad nisam shvatala, budem iskrena prema sebi sto je inace mnogo tesko za mene.. Mislim, gandza inace otvara nove horizonte i otkriva prave istine i relanu sliku svega, tako da je i logicno da o tome i filozofiramo jer tada i imamo u cemu, saznali smo nesto novo, nesto drugacije. Gandza predstavlja evoluciju pojedinca i njegovog uma!:hippy: Vidite, ja mogu i sad da filozofiram kad sam strejt!:icon_lol:
AidmintsISTRAŽIVAČ

feb 2011.

esto razmialjam o svemiru, svijetu, ~ivotu. No, u zadnje vrijeme me stalno hvataju misli kako one misli koje mislimo kad nismo napuseni su nekako ne iste, sve ato sam ikad mislio i rekao nema logike i smisla. Definitvno trava smanjuje veli inu obi nih malih ~ivotnih problema, razmialjamo nekako objektivnije, na razini cijelog svijeta, a ne na razini naaih malih ~ivota i naaih malih problem ia i potreba. Evo jedan tekst koji sam napisao poslije pijenja mlijeko od Marijane (vjerojatno neke stvari u njemu nemaju smisla, ali to je veinom zato jer sam pisao bez stajanja, htio sam u u fazu aktivne imaginacije, no nisam uspio jer su me prekinuli prijatelji) pisao sam na engleskom jer razmialjam veinom na engleskom: Feelings. I believe feelings are what us keeps alive. But still, maybe they are all but an illusion, a chemical illusion on the mind. Why shouldn't they be considered as a drug? I mean, there are things in our body that our body can't reproduce. It can't reproduce let's say marijuana, but still, there are THC receptors in the brain that serve only to recognize THC. So why can't we accept marijuana as a natural thing? Back to illusion. I think I consider the spirit, and the mind, and the body, and time, and space a big illusion. Maybe we don't even exist, maybe we're just an illusion of our non-existing mind. Stuff in dreams can be proved to exist too, but still, they don't exist, atleast in this world. So, maybe this all is but a big shared dream of our non-existing minds. Maybe ~ we do exist, but we're now dreaming somewhere, in another world. What if we're all now in another place, and maybe there are different rules, maybe we're only thinking about certain situations, that gain the illusion that they are all leading one after another. Beliefs. I choose to not to have any beliefs. Because if I had beliefs, there would be an ocean full of them, and the more beliefs I have the more contradictory they are. I mean, noone wants to be contradictory with our selves. I only give out possible explanations to myself, but I don't accept them as unchangeable, totally concrete. They are wobbly, they are changing, merging, combining. And I accept none of them. Life. A big illusion again, because one can't prove life to itself, because oneself is life itself, and proving yourself to yourself is just plain stupid. If oneself is life itself, or atleast part of this big life, why wouldn't we all be one? Reincarnating every moment to another being and living other people's lifes at the same time living our own. Here, we must take the belief that time is an illusion. It is all presence, we're all this big counciousness sitting out in the nowhere, getting better every moment. Evolution. The fact that this big counciousness is advancing every moment leads us to the fact that the whole universe is nothing but evolution, with a certain bit of acceleration, I mean, it took so many years for all the planets to form, then it took less 'time' for life to create, then even less time for biological evolution, and technology is now taking a really little amount of time to advance. This would lead to the assumption that one day the evolution is going to be so fast that we won't even notice it, leading to the total break of time. Our brain is what makes us feel time.. If we were an animal, we would probably feel time in a different way because some animals have shorter life time. But what if one day, out technology is so developed that we can live forever.. Would we then even feel time? Life time of a being and the feeling of time are anti-proportional, and if we had infinite life time, time wouldn't exist.

feb 2011.

Dobar si,ja neznam ni hrvatski razmialjati ni pisati:rofl: Neznaju svi engleski,pa ti vidi...

feb 2011.

evo ne filozofiram niata, nego gutam drugi komad domae pice
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2011.

Ja nikad ne jedem kad sam napusena...Ono, ne proradi mi zeludac uopste...Ali sam zato zednaaa,cepam po dva litra vode!
Sensi*JanaAMBASADOR

feb 2011.

:icon_lol:inace volim da filozofiram,tj. nista nesvatam povrsno,a posle pljuge ako nemam dobrog sagovornika a upustim se u diskusiju...sagovornik obicno ostane bez texta!
slobodanAMBASADOR

feb 2011.

ja ne filozofiram,ali volim da se igram sa hranom i ukusima. pogotovo mi je filing da istu hranu jedem hladnu i toplu i mesanu...
NumBdoTENTUZIJASTA

feb 2011.

nuklearna i teoretska fizika,ne keve mi stvatno,oaut of space tematika hahahha
extranoizeENTUZIJASTA

mar 2011.

i ja sam esto razmialjao na engleskom, ali sad pokuaavam eliminirati tu naviku. pokuaavam ne koristiti jezik (bilo koji) kada sam sam sa sobom. jezik je sredstvo komunikacije i treba ga koristiti samo u druatvu. ato e nam jezik kad smo sami? kome mi to pri amo stalno? ili tko to nama stalno pri a? tko/ato je taj glas u glavi koji nam govori ato da radimo? jesmi li mi onaj koji pri a ili onaj koji sluaa? pokuaavam ato viae promatrati svoje misli... tada shvaam da one dolaze i odlaze bez moje volje, a ja sam samo onaj koji ih promatra. tako da moje misli zapravo nisu moje. moje su isto kao i auti koji prolaze cestom. probajte malo promatrati misli u napuaenom stanju, a kasnije i u "normalnom"...

mar 2011.

ja sa frendom najcesce o avionima, motorima i slicnim stvarima.....hahahahahahaha jednom smo se snimali, da pogledamo nekad kasnije....da oplaces..:)
HighBadgerPOZNAVALAC

mar 2011.

Nije tako...Trebalo bi prvo imati dobru komunikaciju sam sa sobom, pa tek onda sa drugima...I ti, jedino ti kontrolises svoje misli, a ne samo da svedocis tome...Iako ti mozda deluje da nije tako, to je zato sto mozda u nekim trenucima nisi svestan toga...
stoneyENTUZIJASTA

mar 2011.

ovisno kak sam s kim znam filozofirat,sutit i uzivat u highu, pit nestea od breskve (meni najbolja cuga kad sam napusen..) il solo gledat u neki ekran i jednostavno bit napusen.. a u drustvu je uvijek neka filozofija jos ako toj pljugici dodamo koju pivicu ee onda krece filozofija..:ohno:
extranoizeENTUZIJASTA

mar 2011.

da, treba razumjeti svoj um i tijelo, ali to nije komunikacija. ne treba nam jezik da bi spoznali sebe. nije li malo glupo pri ati sam sa sobom? (svejedno jel na glas ili u sebi) mogue je kontrolirati jedan dio misli, ali za to je potrebna budnost i uvje~banost. veina misli su usaene u nas od strane druatva tijekom ~ivota. ako te zanima opairnije, pro itaj ovo http://www.ivantic.net/Osho/meditacija.htm :costumed-smiley-027

mar 2011.

Pa ja se obicno opteretim nekim krupnim temama...Npr. koliko mi ljudi kao pojedinci nismo slobodni... Neko upravlja nasim zivotima i bla,bla,bla...Al to je sistem jbg. valjda ce covecanstvo evoulirati pa cemo ziveti u miru i ljubavi....ceo svet globalno..:banana_dred:

mar 2011.

neznam jel se kome deaava mene recimo puca andrenalin kad se okinem lagano..onda sjedne na motor i zapalim negdi zdivljat...jedino kad se zeae okinem onda sam u hurcu sam me crkavica lovi i spavanje ...
HighBadgerPOZNAVALAC

mar 2011.

Ti si me bukvalno shvatio kada kazem "pricati sam sa sobom". Kada kazem komunicirati sam sa sobom, to znaci biti iskren i otvoren prema samome sebi i dostici relativno jedinstvo licnosti, a ne neku verbalizaciju svojih misli bilo naglas ili u sebi. Btw, imam tu knjigu za koju si mi dao link.
extranoizeENTUZIJASTA

mar 2011.

Aha tako, onda se ku~imo :joint:
ChasedByDevilENTUZIJASTA

okt 2011.

Kod mene slijedi ~deranje svega ato se u kui nalazi, pogotovo nakon nekih dobrih indika, a zatim legnem, prepustim se muzici, ili jednostavno mislima koje me odvedu, i to je najlepae od svega, tj prestanem bez problema razmialjati i puatam da me trava sama vodi komo hoe
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

I cesto me odvede u svijet snova, pogotovo ako gledam neki dosadni film :D
defendermaisterISTRAŽIVAČ

okt 2011.

ma kada sam naduvan i sam sa sobom zakon mi je, filozofiram sam sebi, cesto pisem neke gluposti koje su ustvari igre rijecima,,, evo jedne pricice: Znao je da znam Nikad nisam znao znaju li ljudi to ato ja znam, a ni ja nisam znao ato oni znaju. Znani mi je kolega rekao da on ne zna znam li ja odgovor na njegovo pitanje. Ja sam znao da on zna da ja ne znam odgovor ali ja sam znao da ja znam. Odgovor sam znao. Zatim sam ja njega pitao zna li, ali sam i znao da ja znam da on zna da ne zna. Pouka ove pri ice je: Bolje znati i praviti se da ne znaa nego ne znati i praviti se da znaa...
Bong&HrvatiENTUZIJASTA

okt 2011.

pokusavam izmislit neki ureaj koji cu patentirat i uzet sve pare i **********e samo ekajte...

okt 2011.

Obi no me kad se stisnem pobere spika na razmialjanje o mom buduem mjestu na kojem planiram ~ivjeti, da nemam susjeda, da imam nekog sjebanog ippa jer s drugim nemo~ea ni do do mene, da imam poseban vrt, 2-3 para njufia, ruskih terriera, benskih pl., da idem u lov 6 metara od ulaznih vrata drvene kue i da ~ivim u tom raju uklonjen od ovih pokvarenjaka i licemjera koji me danas okru~uju.Za to da pokrenem mi danas treba 5 000 eura, i normalno, treba taj posjed koji sam naaao odr~avati, malo dodtjerati i krenuti s unoaenjem ~ivota u njega, i tako, uglavnom maatam kako svi koje volim vikendom dolaze kod mene, i kako se lijepo guata u blagodatima prirode. Obavezno u se grijati na drva, ak razmialjam i o nekim ~ivotinjama tipa koze, ovce. nisam joa sve razradio...

okt 2011.

Poativam ljude koji nemaju niata za rei a ipak aute.
defendermaisterISTRAŽIVAČ

okt 2011.

haha tako nekako...

okt 2011.

da,da,da . imam druga koji svakodnevno bas mlati pricu bzv kad je naduvan,i prije neki dan ja spominjem nesto o bombardovanju `99,a on mi radi `super,super` xD da ne pominjem ostale provale kao kad je rekao da se kokoska otelila ili sl :rofl: jbt desava se meni da se prekinem,ali bolje cutat nego bulaznit :icon_lol:
DrGreenISTRAŽIVAČ

okt 2011.

astrofizika, zna i svemir i eksperimentalne teorije...ponekad kad sam jako high mi se ne da filozofirati :)
raymeeISTRAŽIVAČ

dec 2011.

Prvi put sam probao zeleni proali petak.. I to mala koli inica skroz ja i frend. Pri ao sam mu da zamisli da je ovaj svijet kao kinder jaje, da ga auta neko, da postoji neki drugi svijet, neki drugi oblik ~ivota, ali nije ni sli no ~ivotu, i to mi kinder surprise joooj, presavraeno..
GoranmasterISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Inace sam u nekim teskim filozofijama, ali mi se pre nekoliko sati desilo jedno sigurno najgore iskustvo zbog kojeg sam cvrsto odlucio da batalim vutru na jedno godinu dana. Posto zivim u okolini Beograda, vracajuci se kuci, posle ispusene jedne prosecne buksne sa prijateljem, izgubio sam culo vida, sluha i ravnoteze. Moram naglasiti da nisam vario nekih 15 dana, ali ova stvarcica mi je definitivni unistila vece. Posle iscimane buksnice, ja i prijatelj smo otisli i seli na klupicu, na stanici. I naravno, pricale se neke dogodovstine dobrih sat vremena. Dobro me je sljakala gandza i bio sam pristojno raspolozen. Posle sat vremena smo se razisli, ja sam seo na bus i upustio se mentalnu avanturu. Sobzirom da putujem 35 minuta u proseku, u pocetku sam se prilicno pozabavio nekim klasicnim filozofijama. Posle nekih 15ak minuta jednostavno nisam mogao da kontrolisem svoje misli i razmisljanja, da mi se pogled poceo polako suzavati. Periferni vid je bio apsolutno blokiran. Ta blokada, (koja je izgledala kao kada prebacite na neki kanal koji vasa TV antena ne hvata, samo sto su one crno bele tackiste bile plave,crvene,zite i mozda jos neke boje) je ubrzo zaokupirala moj celi vid. Posto nije bilo mesta za sedenje, stojao sam drzeci se za sipku okrenut prema prozoru gledajuci u neka udaljena svetla. Tu je nastala apsolutna blokada vida. Ja posto nisam mogao da, na na koji moguci nacin, "progledam" uhvatila ma strasna panika. Tu je nastalo momentalno gubljenje ravnoteze i zvuka. Preznojavao sam se, ali bukvalno. Znoj me je celog oblio. Malo sam kao cuo oko sebe ljude koji me komentarisu, koji mi se smeju i podsmejavaju. OD jednog coveka koji je stojao pored mene cuo sam samo "Nije 20 kila ispusio". Znam da sam menjao razne polozaje u busu, ali svi su bili normalni. Na kraju, 3 stanice pre nego sto cu izaci, okrenuo sam se prema vratima i pokusavao da na svakoj izadjem, ali nisam mogao jer mi je vid tek poceo da se pomalo vraca. Kasnije sam izasao na nekoj nebitnoj stanici. Ono sto me muci sada jeste to sto ne znam da li je sve bila neka vrsta paranoje ili sam se ipak isprovaljivao. Cak mislim i da me je neko snimao i da ce to okaciti na Youtube. Posto sam bio apsolutno mokar od znoja, na putu do stana sam se prehladio. Ako je iko ista slicno doziveo, voleo bih da se javi i isprica svoju pricu :)

mar 2013.

ja sam jedva skinuo svoj snimak sa youtub-a
Vutroslav123ISTRAŽIVAČ

mar 2013.

moras pazit malo...i meni su se znale takve stvari dogaat ali nikad nisam bio na javom mjestu medu toliko ljudi...to ti je kad ti sam sebe odvedes mislima predaleko i jos napusen a to nije dobra kombinacija jel se tesko vratit i jos pogotovo kad uzimas u obzir da te svi gledaju....kad tako zrokan sjedas u bus nemoj zabrijat toliko :)
jesamZMAJ

mar 2013.

Goranmster, pao ti je tlak, i nitko te nije snimao, mala paronojica, bilo, proalo, nemoj razmialjati o tome.
roowerPOZNAVALAC

mar 2013.

Zajeban Trip,,,ha ha ha,,,samo ovo vise lici na konbinaciju Vutre i neceg drugog,,

mar 2013.

malo vutra,malo nelagodna sredina...eto panike za as :) da si kojim slu ajem sjedio pored prozora a kraj tebe neka baba...mo~da bi zaspao :) no sikiriki :)

mar 2013.

Recimo, opisujem Powerotiju i Meskaliniju kakve me sve sile zazivaju da ih istrazim i otkrijem :)
InfidelISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Svemir, cinjenica da smo nebitni u ovom cijelom ciklusu 'Velikog Elektrona'

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se