}elja mi je ne pri
ati o smaku svijeta jer to je vrlo naivno ve obratiti pozornost na neke druge stvari koje se ti
u 2012.
Prenosim skraeni tekst s jedne stranice o 2012. Bilo bi dobro kad bi svatko napisao neko svoje novo iskustvo; nove spoznaje, mialjenja, komentare. Jer zapravo u zadnje vrijeme sam blizu shvaanju da su misli vrlo mono oru~je.
Zapravo blizu sam spoznaje da moje misli kompletno oblikuju svijet u kojem ~ivim. Pod utjecajem kanabisa to joa ja
e osjeam jer stvarnost kao da se oblikuje onako kako ja to ~elim, ako dovoljno vjerujem da je neato mogue. S dodatnom meditacijom i vje~banjem uma da kontrolira emocije i reakcije, obraanjem pa~nje na detalje, samodisciplinom i vjerovanjem da niata nije slu
ajno mogue je otii na rub krajnosti shvaanja kako funkcionira ovaj svijet. Zapravo vjerujem da sve funkcionira na razini vibracije, a mi (naaa svijest) smo poput procesora koji aalje vibracije dalje u svijet oko nas. 2012 godina bi tu mogla biti zna
ajna jer dolazi do galakti
kog poravnjanja. S tom godinom predvia se da e LHC u `vicarskoj otkriti nove spoznaje o konstrukciji atoma; vrlo je mogue da se stvori umjetna inteligencija tipa 2001 Odiseja u svemiru, da doe do masovne digitalizacije svega, postaju sve viae zastupljeni novi izvori energije, novi sateliti i teleskopi u svemiru koji mogu pregledavati planete i pronai planet sli
an naaem... S time svime se poveava znanje i dolazi do nove promjene paradigme i vjerovanja o tome kakav je svijet oko nas.
Ima jedna stvar koja ka~e...From atom to galaxy, all is machine!
Dok katastrofi
ari najavaljuju smak svijeta, istra~iva
i majanske kulture isti
u kako je to novi korak u evoluciji ljudske svijesti
Nalazimo se u Galakti
kom podzemnom svijetu, na osmoj razini razvoja svijesti. Dugo odbrojavanje je na samom kraju i ubrzava se. Joa samo neato viae od
etiri (2) godine dijeli nas od astronomskog fenomena koji se dogaa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. ravnina Sun
evog sustava izjedna
iti ce se s ravninom Mlije
ne staze i tada nastupa kraj vremena kakvo poznajemo! Tako su vjerovale stare Maje, a na tom tragu stoje i moderni prou
avatelji njihovog Svetog kalendara.
Kalendar je povezan s devet ciklusa stvaranja, od kojih svaki predstavlja devet razina svijesti ili devet podzemnih svjetova na majanskoj Kozmi
koj piramidi.
Galakti
ki podzemni svijet osmi je od devet podzemnih svjetova i pretposljednji u evoluciji svijesti, a Dugo odbrojavanje naziv je kronologije koju su Maje koristile kako bi pratile dugoro
ni tijek vremena. Po
etak tog odbrojavanja, kako se veina arheologa danas sla~e, je 11. kolovoz 3114. godine prije Krista. Prema ti istim istra~ivanjima 21.12.2012. posljednji je datum u Dugom odbrojavanju i ozna
ava kraj majanskog kalendara. No, ato to zna
i za nas danas?
`to su to Maje znale a mi samo nasluujemo ili tek svrstavamo u kategorije misterija i drevne mitologije? `to prema vjerovanju Maja mo~emo o
ekivati nakon 2012.? Novi Univerzalni svijet, posljednji stupanj razvoja ljudske svijesti, svijet prosvjetljenih. Istra~itelji smatraj kao bi se prema njihovu vjerovanju 2012 sve sukobljeno trebalo sjediniti u svijetlu, ato bi pak ljudima omoguilo da razumiju sve oko sebe.
Kri~evi meu Majima
Kada su `panjolci 1517. godine prvi put doali u zemlju Maja, susreli su se s velikim obojenim kri~evima u majanskim hramovima. No, za stare Maje ti su kri~evi predstavljali Drvo svijeta i zato su bili obojeni zeleno, kao ato su i danas kraanski kri~evi u tom dijelu svijeta. Prema majanskom vjerovanju, Prvi otac digao je Drvo svijeta (3114. godine prije Krista).
To Drvo ~ivota ili "Nevidljivi kri~" dijeli planet na zapadnu i isto
nu, te sjevernu i ju~nu hemisferu. Maje su aktivaciju Drveta svijeta opisivale kao klju
ni po
etni dogaaj stvaranja, a kojeg su drevni mitovi opisivali kao
ovjekov pad, metaforu za proces koji se dogodio na razini svijesti. Rezultat tog pada je "polovi
nost" ljudskog uma, kao ato kaze i biblijski Postanak, percepcija dobra i zla doala je tek nakon Pada. Tako se pojavio dualisti
ki na
in gledanja na svijet.
Povijesno to je vrijeme raanja prvih civilizacija i otkrivanja pisma. C. J. Calleman u svojoj knjizi Majanski kalendar i trasformacija svijesti iznosi da je Drvo svijeta polarna osovina koja pru~a okomite ravnine (grane) na Zemljinu povrainu, a korijeni su mu u planini svijeta, u srediatu Zemlje. Podjela planeta na istok i zapad najva~nija je grana Drveta svijeta koja stvara mijene yina i yanga,
ija gibanja utje
u na evoluciju sivijesti. Iako se metafora planine svijeta rijee rabi,neki istra~iva
i Majanskog kalendara dr~e da su piramide i umjetna brda graeni kako bi simbolizirali svijest, (ili mo~da kako bi uspostavili bolju rezonancu s njom).
Zaklju
ili su da je nevjerojatan tlak jezgre Zemlje dao ~eljezu kristalnu strukturu. Ako kristalna jezgra zemlje stvara rezonantnu mre~u svijesti, mentalna aktivnost proizlazi iz rezonance sa Zemljinom unutarnjom jezgrom. Prem toj teoriji u danaanjem procesu pribli~avanja Univerzalnom podzemnom svijetu, dizanje frekvencije i usklaivanje sa zemljinom jezgrom jednako je putu prema prosvjetljenju. To bi zna
ilo da je evolucija svijesti zapravo ulazak u rezonancu s njenom jezgrom.
Predvianje budunosti
C. J. Calleman smatra da proro
anski majanski kalendar nije povezan s gibanjem planetarnih tijela nego da funkcionira kao metafizi
ka mapa evolucije svijesti i bilje~i tijek duhovnog vremena. Kalendar, prema njemu, dakle opisuje evoluciju razvoja svijesti kroz devet razina Kozmi
ke piramide na koje utje
e 13 Neba. Od kojih je 7 parnih i 6 neparnih, sa svojim razli
itim energijama. Kalendara tako pokazuje da ~ivimo u svjesnom univerzumu,
ija inteligencija slijedi to
an raspored prema kojem se ljudi trebaju razvijati.
Zanimljivo je i gledanje na povijest, koju se gleda kao proces koji proizlazi iz postupnog poviaenja razine svijesti, a kojoj pak posebno pogoduju kozmi
ke energije sedam neparnih neba, dok su parna neba razdoblja kada povijest stagnira. Glavni zaklju
ak koji proizlazi iz Majanjskog kalendara je da mi ~ivimo u kontekstu bo~anskog stvaranja, koje ima cilj i svrhu. Zna
aj naaih ~ivota ovisi o njihovoj usklaenosti s viaom svrhom stvaranja.
Trinaest neba, koje stvara Drvo svijeta, poti
u ljudsku kreativnost i razumijevanje bo~anskog kroz devet okvira svijesti. Majanski kalendar opisuje razvoj svega i pru~a proro
anstva o buduim dogaajima. Prem tom principu zbog ponavljanja istog slijeda bo~anstava i energija u razli
itim Podzemnim svijetovima, mogue je predvidjeti budunost.
Glavna svrha sadasnjeg Galakti
kog podzemnog svijeta, je iscjeljivanje, stvaranje ravnote~e na globalnoj i individualnoj razini, ujedinjenje Istoka i Zapada, intuicije i logike, duha i materije. Ujedinjenje uma i tijela i iscjeljivanje trauma koje nam prije
e ~ivot u sadaanjosti. Imamo izbor hoemo li se opirati ili uskladiti s novim energijama. Bo~anski proces stvaranja osmialjen je tako da
ovjekov um vodi do unutarnjeg mira, gdje ce nestati dualisticke svijesti, dogodit e se nepovratna evolucija ka cjelovitosti.
Jedinstveni um
C. J. Calleman smatra da nam Majanski kalendar ka~e da e krajem stvaranja vladati jedinstveni um. Tako put prema miru le~i u transformaciji naaih umova u jedinstvenu, prosvijetljenu svijest, ato bi pak ljudima omoguilo da shvate kako smo jedno. Kao dokaz ovoj tezi autor iznosi pozdrav koji su Maje dugo koristile: In Lak'ech, ato zna
i 'Ja sam isto ato i ti'. Cijela filozofija razvila se oko tih rije
i, koje se ne odnose samo na ljude ve i na ~ivotinje, cijelu prirodu. One zna
e da nismo odvojeni: svi smo dio iste mre~e, pa ako je jedan dio mre~e oateen, ostatak e patiti zbog toga.
Kona
an izbor morati e mo izgleda odrediti tijekom etvrtog dana Galakti
kog podzemnog svijeta. To je dan u kojem e impulsi Drveta svijeta postati sve jasniji, te emo morati birati izmeu dualnosti i jedinstva.
Na dan koji ima energiju 13 Ahau, posljednji dan majanskog kalendara, svjetlo e proi kroz sve podzemne svijetove, bez filtera tame koji blokira kontakt
ovjecanstva i Bo~anskog.
Univerzalni podzemni svijet svrha je sveg stvaranja. Sve sukobljeno tada e se sjediniti u svijetlu, ato e nam omoguiti da razumijemo sve oko sebe. Sve ograni
avajuce misli nestat e. U prirodi ljudskog bia je da ~ivi potpuno slobodno, u skladu sa svojim izborima. Tada postaje nemogue predvidjeti budunost
ovje
anstva. Majanski `esti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isklju
ivo o kreatorima nove civilizacije. Bit emo potpuno slobodni svarati svoju sudbinu. ovje
anstvo e ~ivjeti u pravoj slobodi, radosti i miru.
preneseno sa: www.2012-transformacijasvijesti.com
peace
boz :sun2: