VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaU susret 21.12.2012.
LEGACY

U susret 21.12.2012.

388 odgovora25,728 pregleda
bozgaLEGENDA

maj 2010.

}elja mi je ne pri ati o smaku svijeta jer to je vrlo naivno ve obratiti pozornost na neke druge stvari koje se ti u 2012. Prenosim skraeni tekst s jedne stranice o 2012. Bilo bi dobro kad bi svatko napisao neko svoje novo iskustvo; nove spoznaje, mialjenja, komentare. Jer zapravo u zadnje vrijeme sam blizu shvaanju da su misli vrlo mono oru~je. Zapravo blizu sam spoznaje da moje misli kompletno oblikuju svijet u kojem ~ivim. Pod utjecajem kanabisa to joa ja e osjeam jer stvarnost kao da se oblikuje onako kako ja to ~elim, ako dovoljno vjerujem da je neato mogue. S dodatnom meditacijom i vje~banjem uma da kontrolira emocije i reakcije, obraanjem pa~nje na detalje, samodisciplinom i vjerovanjem da niata nije slu ajno mogue je otii na rub krajnosti shvaanja kako funkcionira ovaj svijet. Zapravo vjerujem da sve funkcionira na razini vibracije, a mi (naaa svijest) smo poput procesora koji aalje vibracije dalje u svijet oko nas. 2012 godina bi tu mogla biti zna ajna jer dolazi do galakti kog poravnjanja. S tom godinom predvia se da e LHC u `vicarskoj otkriti nove spoznaje o konstrukciji atoma; vrlo je mogue da se stvori umjetna inteligencija tipa 2001 Odiseja u svemiru, da doe do masovne digitalizacije svega, postaju sve viae zastupljeni novi izvori energije, novi sateliti i teleskopi u svemiru koji mogu pregledavati planete i pronai planet sli an naaem... S time svime se poveava znanje i dolazi do nove promjene paradigme i vjerovanja o tome kakav je svijet oko nas. Ima jedna stvar koja ka~e...From atom to galaxy, all is machine! Dok katastrofi ari najavaljuju smak svijeta, istra~iva i majanske kulture isti u kako je to novi korak u evoluciji ljudske svijesti Nalazimo se u Galakti kom podzemnom svijetu, na osmoj razini razvoja svijesti. Dugo odbrojavanje je na samom kraju i ubrzava se. Joa samo neato viae od etiri (2) godine dijeli nas od astronomskog fenomena koji se dogaa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. ravnina Sun evog sustava izjedna iti ce se s ravninom Mlije ne staze i tada nastupa kraj vremena kakvo poznajemo! Tako su vjerovale stare Maje, a na tom tragu stoje i moderni prou avatelji njihovog Svetog kalendara. Kalendar je povezan s devet ciklusa stvaranja, od kojih svaki predstavlja devet razina svijesti ili devet podzemnih svjetova na majanskoj Kozmi koj piramidi. Galakti ki podzemni svijet osmi je od devet podzemnih svjetova i pretposljednji u evoluciji svijesti, a Dugo odbrojavanje naziv je kronologije koju su Maje koristile kako bi pratile dugoro ni tijek vremena. Po etak tog odbrojavanja, kako se veina arheologa danas sla~e, je 11. kolovoz 3114. godine prije Krista. Prema ti istim istra~ivanjima 21.12.2012. posljednji je datum u Dugom odbrojavanju i ozna ava kraj majanskog kalendara. No, ato to zna i za nas danas? `to su to Maje znale a mi samo nasluujemo ili tek svrstavamo u kategorije misterija i drevne mitologije? `to prema vjerovanju Maja mo~emo o ekivati nakon 2012.? Novi Univerzalni svijet, posljednji stupanj razvoja ljudske svijesti, svijet prosvjetljenih. Istra~itelji smatraj kao bi se prema njihovu vjerovanju 2012 sve sukobljeno trebalo sjediniti u svijetlu, ato bi pak ljudima omoguilo da razumiju sve oko sebe. Kri~evi meu Majima Kada su `panjolci 1517. godine prvi put doali u zemlju Maja, susreli su se s velikim obojenim kri~evima u majanskim hramovima. No, za stare Maje ti su kri~evi predstavljali Drvo svijeta i zato su bili obojeni zeleno, kao ato su i danas kraanski kri~evi u tom dijelu svijeta. Prema majanskom vjerovanju, Prvi otac digao je Drvo svijeta (3114. godine prije Krista). To Drvo ~ivota ili "Nevidljivi kri~" dijeli planet na zapadnu i isto nu, te sjevernu i ju~nu hemisferu. Maje su aktivaciju Drveta svijeta opisivale kao klju ni po etni dogaaj stvaranja, a kojeg su drevni mitovi opisivali kao ovjekov pad, metaforu za proces koji se dogodio na razini svijesti. Rezultat tog pada je "polovi nost" ljudskog uma, kao ato kaze i biblijski Postanak, percepcija dobra i zla doala je tek nakon Pada. Tako se pojavio dualisti ki na in gledanja na svijet. Povijesno to je vrijeme raanja prvih civilizacija i otkrivanja pisma. C. J. Calleman u svojoj knjizi Majanski kalendar i trasformacija svijesti iznosi da je Drvo svijeta polarna osovina koja pru~a okomite ravnine (grane) na Zemljinu povrainu, a korijeni su mu u planini svijeta, u srediatu Zemlje. Podjela planeta na istok i zapad najva~nija je grana Drveta svijeta koja stvara mijene yina i yanga, ija gibanja utje u na evoluciju sivijesti. Iako se metafora planine svijeta rijee rabi,neki istra~iva i Majanskog kalendara dr~e da su piramide i umjetna brda graeni kako bi simbolizirali svijest, (ili mo~da kako bi uspostavili bolju rezonancu s njom). Zaklju ili su da je nevjerojatan tlak jezgre Zemlje dao ~eljezu kristalnu strukturu. Ako kristalna jezgra zemlje stvara rezonantnu mre~u svijesti, mentalna aktivnost proizlazi iz rezonance sa Zemljinom unutarnjom jezgrom. Prem toj teoriji u danaanjem procesu pribli~avanja Univerzalnom podzemnom svijetu, dizanje frekvencije i usklaivanje sa zemljinom jezgrom jednako je putu prema prosvjetljenju. To bi zna ilo da je evolucija svijesti zapravo ulazak u rezonancu s njenom jezgrom. Predvianje budunosti C. J. Calleman smatra da proro anski majanski kalendar nije povezan s gibanjem planetarnih tijela nego da funkcionira kao metafizi ka mapa evolucije svijesti i bilje~i tijek duhovnog vremena. Kalendar, prema njemu, dakle opisuje evoluciju razvoja svijesti kroz devet razina Kozmi ke piramide na koje utje e 13 Neba. Od kojih je 7 parnih i 6 neparnih, sa svojim razli itim energijama. Kalendara tako pokazuje da ~ivimo u svjesnom univerzumu, ija inteligencija slijedi to an raspored prema kojem se ljudi trebaju razvijati. Zanimljivo je i gledanje na povijest, koju se gleda kao proces koji proizlazi iz postupnog poviaenja razine svijesti, a kojoj pak posebno pogoduju kozmi ke energije sedam neparnih neba, dok su parna neba razdoblja kada povijest stagnira. Glavni zaklju ak koji proizlazi iz Majanjskog kalendara je da mi ~ivimo u kontekstu bo~anskog stvaranja, koje ima cilj i svrhu. Zna aj naaih ~ivota ovisi o njihovoj usklaenosti s viaom svrhom stvaranja. Trinaest neba, koje stvara Drvo svijeta, poti u ljudsku kreativnost i razumijevanje bo~anskog kroz devet okvira svijesti. Majanski kalendar opisuje razvoj svega i pru~a proro anstva o buduim dogaajima. Prem tom principu zbog ponavljanja istog slijeda bo~anstava i energija u razli itim Podzemnim svijetovima, mogue je predvidjeti budunost. Glavna svrha sadasnjeg Galakti kog podzemnog svijeta, je iscjeljivanje, stvaranje ravnote~e na globalnoj i individualnoj razini, ujedinjenje Istoka i Zapada, intuicije i logike, duha i materije. Ujedinjenje uma i tijela i iscjeljivanje trauma koje nam prije e ~ivot u sadaanjosti. Imamo izbor hoemo li se opirati ili uskladiti s novim energijama. Bo~anski proces stvaranja osmialjen je tako da ovjekov um vodi do unutarnjeg mira, gdje ce nestati dualisticke svijesti, dogodit e se nepovratna evolucija ka cjelovitosti. Jedinstveni um C. J. Calleman smatra da nam Majanski kalendar ka~e da e krajem stvaranja vladati jedinstveni um. Tako put prema miru le~i u transformaciji naaih umova u jedinstvenu, prosvijetljenu svijest, ato bi pak ljudima omoguilo da shvate kako smo jedno. Kao dokaz ovoj tezi autor iznosi pozdrav koji su Maje dugo koristile: In Lak'ech, ato zna i 'Ja sam isto ato i ti'. Cijela filozofija razvila se oko tih rije i, koje se ne odnose samo na ljude ve i na ~ivotinje, cijelu prirodu. One zna e da nismo odvojeni: svi smo dio iste mre~e, pa ako je jedan dio mre~e oateen, ostatak e patiti zbog toga. Kona an izbor morati e mo izgleda odrediti tijekom etvrtog dana Galakti kog podzemnog svijeta. To je dan u kojem e impulsi Drveta svijeta postati sve jasniji, te emo morati birati izmeu dualnosti i jedinstva. Na dan koji ima energiju 13 Ahau, posljednji dan majanskog kalendara, svjetlo e proi kroz sve podzemne svijetove, bez filtera tame koji blokira kontakt ovjecanstva i Bo~anskog. Univerzalni podzemni svijet svrha je sveg stvaranja. Sve sukobljeno tada e se sjediniti u svijetlu, ato e nam omoguiti da razumijemo sve oko sebe. Sve ograni avajuce misli nestat e. U prirodi ljudskog bia je da ~ivi potpuno slobodno, u skladu sa svojim izborima. Tada postaje nemogue predvidjeti budunost ovje anstva. Majanski `esti svijet zapravo je prazan i bez uvjetovanosti te ovisi isklju ivo o kreatorima nove civilizacije. Bit emo potpuno slobodni svarati svoju sudbinu. ovje anstvo e ~ivjeti u pravoj slobodi, radosti i miru. preneseno sa: www.2012-transformacijasvijesti.com peace boz :sun2:
TripENTUZIJASTA

maj 2010.

Poshto gotivish ovu tematiku pogledaj "Fontanu" ;) Inache Maje su. . . Nemam volje da se toliko raspisujem, ali fantastichan narod koji je kako svi znamo bio opsednut vremenom i rachunanjem istog
...GoGoISTRAŽIVAČ

maj 2010.

Malo si uranio, imamo joa dvije i pol godine da razmialjamo o ovome, ili da ne razmialjamo. Jer 21.12.2012. Joa jedan obi an dan sa neobi nim predvianjima. Uzdati se u majanski kalendar kojeg je sastavio tko zna tko, na tko zna kakvom tripu, nije nimalo zdravo. `to je najgore od svega svaki mulac na ovom svijetu ima neko svoje novo, neobi no i ato je najva~nije "pravo" tuma enje kalendara. Moj kalendar zavraava 31.12.2010., oh ne, hoe tada e se dogoditi neato straano!? I Maje su imale kalendar zna i, pa ata sad? E sad je netko izmislio neku teoriju o tom kalendaru, ostali su se nadovezivali ili iznosili svoja mialjenja i nastao je "fenomen 21.12.2012.". Ni pod kojim uvjetima nije mogue da taj dan bude imalo druk iji od bilo kojeg drugog dana. Danas je ljudima lako prodati bilo ata, pa i urbanu bajku o smaku svijeta, neobi nim dogaanjima, paralelnim svemirima i drugim dimenzijama, a na temelju ega - teorije! Nekada davno, tko zna koje godine prije Krista netko u Rimu je rekao: MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR  svijet ~eli biti prevaren, zato neka je prevaren. Ta latinska izreka se odr~ala i do danas jer i sada je potpuno ista situacija. U pokuaaju bijega iz ~ivotne kolote ine, nekog besmisla ~ivota ovjek e popuaiti bilo koju pri u ako mu ona odgovara. Svi furaju neku slobodu uma, proaireno stanje svijesti a nisu ni svjesni da im je to nametnuto od strane jednog idiota, ali idiota sa naoko revolucionarnim i oslobaajuim idejama. Taj idiot samo skuplja sljedbenike, ljude marionete koji u svom pokuaaju da zapravo budu druk iji usvajaju ne ije mialjenje umjesto da imaju svoje. Na kraju vi ste gdje i jeste, niata se nije promjenulo, mo~da i jest, ali zasigurno nije na bolje. ovjek je individua i to je injenica, moje misli su moje misli i nikad nee biti ne ije druge. Moje misli mogu oblikovati mene tako i moju percepciju svijeta, ali ne mogu promijeniti svijet. On je bio tu i prije mene, a biti e i poslije mene, ja sam samo vjetar u prolazu, zatrest u koju gran icu i is eznuti. New age filozofija je predaleko otiala sa svojim, da izvinete, sranjem. Opusti se i u~ivaj danas, kakva 2012., p.s. previae razmialjanja akodi. :sun2:
bozgaLEGENDA

maj 2010.

Hej piplz thnx na komentarima... Poanta mog posta i je pokrenuti diskusiju oko ove teme. Carl Gustav Jung u jednoj od svojih knjiga, mislim da se knjiga naziva Duh i ~ivot govori upravo o tome da je slika svijeta preslika slike svijeta onakvog kakvoga ga mi vidimo. Slika svijeta je naaa slika svijeta. Kako mi vidimo svijet, svijet je takav. Tako su i naae misli samo naae i oblikuju svijet oko nas. Isusova poznata recenica - vjeruj i pomaknut cea planine se vjerujem odnosi na to da je covjek u mogucnosti totalno oblikovati svijet, ne onaj vanjski, vec unutarnji kako ~eli i to molitvom i vjerovanjem. Slicno se dogada u Matrixu. Govoriti o nekoj globalnoj promijeni u svijetu je stoga vrlo naivno i vrlo glupo jer, opet Aldous Huxley je poznat po recenici "jedini kutak svemira koji sigurno mo~emo promijeniti smo mi sami." `to se tice 21.12.2012. i Maja, zanimljivo je da je prije mnogo stoljeca netko na nekom tripu poslo~io kalendar koji zavraava tocno na datum kada se predvida totalna pomrcina sunca koja ce biti vidljiva u ju~noj Americi i Australiji. Na taj dan ce se takoder dogoditi pgalakticno poravnanje koje se dogada jednom u nekoliko stotina tisuca godina. Tko god je radio taj kalendar bio je vrlo duboko u "Bardu" i znao je viae o outer space-u neko itko u to vrijeme. Danas sa Hubble-om i razvijenom tehnologijom mo~emo vidjeti svakakva cuda, no za kalendar koji je napravljen u to doba cijela prica je gotovo nevjerojatna. Nije sav New Age toliko loa, sla~em se da ima pretjerivanja u odredenim segmentima, no New Age u biti te~i prepoznavanju sebe i svijeta u kojem ~ivimo. Zapravo radi se o miru, harmoniji, blagostanju, o alternativnim poimanjima stvarnosti. Razvoj svake individue temeljen je na iskustvu te nije sve samo teorija. Sinkronicitet je zapravo svugdje oko nas samo ga ne prepoznajemo. Tehnologija je danas vrlo razvijena i postoje takve bizarne stvari za koje mi uopce ne znamo da su moguce. Tako je recimo LHC krik tehnologije koji je komercijalno dostupan za airu populaciju i pomocu LHC-a bi znanstvenici ne samo u teoriji, vec empiricki mogli doci do va~nih spoznaja koje bi nam dale neke odgovore o svijetu u kojem ~ivimo te tako mogli otkriti jedan skroz novi svijet, slicno kao ato je Kolumbo otkrio Ameriku i time zapoceo Novo doba. To mo~da hoe biti obi an datum, mi emo biti obi ni ljudi, no na nekoj razini taj datum ima neki zna aj jer je ipak na neki na in poseban i pre udan. `to to no, ne znam te me zanima ato vi mislite kaj se tu dogaa? Nije da razmialjam previae o tome ve to samo budi moju znati~elju o moguim dogaanjima... poz boz :sun2:
NaturalISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Bozga reko si vec sta ce se desiti.. desit ce se to sto ce na taj dan vecina naroda MISLITI moliti vjerovati da ce da se desi (moc misli). PEACCE
...GoGoISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Svaka ast Mayama na poznavanju astrologije ali zaato tra~iti u tome viae zna enje? Ljudi su se eto ravnali prema zvijezdama i prema njima napravili kalendar koji je naravno imao po etak i naravno mora nekad zavraiti i ne vidim tu niata udno. A bozga, malo previae citiraa druge ljude, ovaj rekao ovo.. onaj rekao ono.. pusti to. Pitanje je ato ti mislia. Mene je takoer ovaj fenomen 2012. zaintigrirao i samo malo sam ga istra~io ali dovoljno da shvatim neke stvari. Sve ato sam naaao jest gomila suludih proro anstava i teorija, gomila gluposti od ega mi se doslovno smu ilo. Prema Mayama 2012. prelazimo iz 6. u 7. svijet, ili u 4. denzitet (pojma nemam ata je to, prema tuma enjima to je viae stanje svijesti). injenica jest da ne mo~e cijela ljudska populacija u jednom trenutku biti izlo~ena promjeni. Uzmimo primjer nas, naprednog Japana i zaostalih plemena u Amazoni. Prema naaim umjetnim kalendarima mi ~ivimo svi trenutno u 2010. godini ali objektivno gledajui to i nije tako. Mi smo zaostali prema Japanu godinama, a ovi "Amazonci" koji se joa slu~e lukom i strijelom zaostaju stoljeima. Njima je vjerojatno najbolje. Mi smo izlo~eni svakakvim utjecajima kao odgoju, edukaciji, medijima i veina toga je dobro ali i negativne stvari nam je donio napredak. Jednostavno previae imamo informacija na raspolaganju i nismo u stanju to progutati. Ne znam kada, ali jednog dana mi emo ovaj planet u initi nepogodnim za ~ivot, to je sigurno. Nikakvo galaksijsko poravnanje ne mo~e promijeniti svijet onoliko koliko ga ovjek mijenja. Ali i to je joa daleko, bar za nas koji sada ~ivimo. Da i ja citiram nekoga, doti nog gospodina Einsteina: "Dvije su stvari neograni ene, svemir i ljudska glupost, samo ato za svemir baa i nisam siguran". Mi ljudi smo u stanju izmisliti bilo ato i uvijek e se nai netko tko e to progutati. Ne znam ni sam koliko se samo love okrenulo na filmovima, knjigama i ostalim materijalima kojima je tema 2012. Ako se sjeate fenomena Millenium koji je takoer najavljivan kao po etak Apokalipse i zavrailo je svi znamo kako: "Tresla se brda, rodio se mia." Vjerujem da e isto tako zavraiti i fenomen 2012. Samo me zanima ato e onda izmisliti. Doe mi da prekopam po literaturi od nekih drevnih naroda pa da sam pokrenem revoluciju u ovje anstvu. Tko zna, mo~da e onda netko citirati mene i pozivati se na moju teoriju. Jer vrlo je lako biti poznat u tome pogledu, bitno je samo biti druga iji i svi koji ~ele biti druga iji biti e isti kao ti. To je paradoks svega ovoga.
ZeleniISTRAŽIVAČ

jun 2010.

treba se bojat 3 svjetskog u 11mjesecu ;)
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Ma samo treba oti na neko brdo, planinu, gdje nema nikakve umjetne rasvjete pogledat "gore" i sku~it da se tamo hrpu toga dogaa, a mi nemamo pojma o tom. Kako je tek u Amazoni negdje na piramidi Maja pogledat gore... :abducted: I onda poznavati cijeli taj sustav i slo~it precizni kaledar u dan za narednih tisuu i neato godina, a biti tako "primitivan". Japan ima jednu sofisticiranu kulturu i tradiciju, dosta staru, sna~nu i vjerojatno najpedantniju. Kad su osvijestili da ~ive na otoku i da mogu slobodno kreirati taj prostor po svojoj mjeri, dogodio se procvat kulture. Sli na se situacija dogodila i u Velikoj Britaniji., zatim SAD su najbolji primjer kada netko uzurpira teritorij gdje su ljudi razvili sasvim druga iju percepciju stvarnosti. Kad su Indijanci po eli sanjati da dolaze neki "bogovi" oni su vidjeli jedno, a ovi su vidjeli drugo. Patka ili zec ? Kada se netko naseli na novi teritorij, nastaje boom civilizacije. `to tek kad se otkrije da je Zemlja okrugla? :signs046: Kulturni imperijalizam. Nakon ato se ta nova kultura razvije, airi se po svijetu i ~eli zaraivat pare, ~eli prodavati mdua pod bubrege samo da se plati. Bilo to u resursima poput nafte, plina ili vode ili pak skupih prile~nica u skupim vilama i rezidencijama te raznih suradnica u uredima vlade koje se redovito troae ili hrpe oru~ja, droge ili egzoti nih artefakata umjetnosti, dokumenata ili cjelokupnim nadzorom svijeta kroz supersatelitsku Big Brother spiku... Jedna dominantna kultura namee svoje elemente i peca lovu iz ostalih "suverenih" dr~ava na "globalnom" nivou. Prvo su to bili razni barbari, zatim Turci, pa Francuzi, Portugalci, `panjolci, pa Britanci i naposlijetku imperijalizam Zapada - SAD. Njemci su pokuaali to napraviti negdje gdje je ve europska kultura osna~ila, u centru Europe, ali na kraju je sve ispalo totalna katastrofa. Na Balkanu je rat prestao prije 15 godina i sad su svi na svojem i ne treba rat uope spominjati. :spliff: Ljudi na ovim prostorima svatko ~ivi svoju spiku i snalazi se kako zna. Etika politi ara na ovim prostorima je jadna. I politi ari svi na Balkanu su veliki lopovi. Etika jednog Japanca kad neato zaejbe, on radi harakiri! Ili barem ostavku. Ovdje nitko ne daje ostavku jer e ostat' bez posla i morat skupljat boce jer niata drugo ni ne zna osim sart po drugim politi arima. Danas postoje sofisticirana oru~ja koja su nedavno bila nezamisliva, a u biti sve te ideje dolaze iz ljudi koji to imaju u glavi. ovjek je savraeno oru~je ako se dovoljno dobro istrenira. Jedino vje~ba, ora et labora. Ne znam da li je itko pogledao film "The Moon". :icon_arrow: Taj "globalni napredak" tehnologije i znanosti koji je doaao nakon ratnih godina ipak odnekud sti~e stalno, a opet je toliko star i poznat osjeaj da se slobodno mo~e raditi ato ~elia dok ne kraia zakon koji je pak postavljen od ljudi koji nemaju dovoljno ni kulture ni ekspertize.:knockknock: To ato se alkohol i pljuge prodaju maloljetnicima koji naravno kad po nu s tim po nu i s raznim ostalim substancama....I seksom, naravno, tako se razvije teorija da je marihuana "gateway drug" da je to supstanca koja vodi tome da netko zavrai na heroinu. I u istom je rangu s teakim drogama. To je smijeano jer pravilno organski uzgojena marihuana ima ljekovita svojstva i ini ~ivot jednostavnijim i zanimljivijim te ne stvara jaku fizi ku i psihi ku ovisnost kao duhan (mogue je eventualno - eh da sad imam za gens bilo bi zanimljivije). Jednostavno se eka dok ne doe i onda ako nema ganje sutradan ~elja se smanji. :maryjane: Naravno svaka vrsta ima svoj na in djelovanja, neke su za spavanje, neke su za party, neke su za vo~nju na more, neke su za seks, neke su za ubijanje bolova, neke za ~iv anou, za apetit, a neke jednostavno samo za chillanje... Duhan nema baa puno takvih svojstava, ve sasvim suprotno, nikotin je zapravo u velikim koli inama otrovan. Duhan i marihuana su normalne biljke sa razli itim svojstvima i jedna je legalna zato ato su ljudi o njoj ovisni i mo~e se puno zaradit, a marihuana je ilegalna da bi se ostale supstance mogle zabraniti i staviti sve underground i zaradit viae para. Radi se o paradigmi i pojmu "nesumjerljivo". O tome pri a Tomas Khun u knjizi koja se zove struktura znanstvenih revolucija. Paradigma je okvir u kojem se svijet gleda s jedne perspektive. Zna i patka - zec. Vidia jedno i pogledaa bolje vidia drugo! Eto o tome ja razmialjam otprilike. I citirati druge je u redu. :read: Zaista, mo~da se niata specijalno nee dogoditi 2012, a mo~da se dogodi ispred naaih o iju da mi ni ne sku~imo. "The decisive question for man is: Is he related to something infinite or not? That is the telling question of his life." ato bi u prijevodu otprilike zna ilo: "Odlu no pitanje za ovjeka je: da li postojim u odnosu na neato beskona no ili ne? To je ~ivotno pitanje." Ili zapalit jednu d~oju... i za ilirat. :icon_lol: http://www.youtube.com/watch?v=vX1CvW38cHA peace:sun2:
...GoGoISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Toliko ti je dobar i opairan post da jednostavno nemam prigovora. }elio sam tvoje mialjenje i dobio sam ga i sla~em se s njime. Odli no si to sastavio ali ipak je ovo forum i slu~i za raspravu moram i ja neato replicirati. Iako smo otiali malo off-topic 2012. :icon_lol: Samo ne znam na ata bih prigovorio pa u se samo nadovezati na tvoj zaklju ak. Ispred naaih o iju se i dogaa svakodnevno udesne stvari, ali injenica je da mi imamo ograni enu percepciju i ato god da nam nosi famozna 2012. godina mi emo to vidjeti na samo jedan na in - materijalni. I naravno to emo maksimalno iskoristiti, komercijalizirati i zaraditi na tome. Materijalizam je najvea bolest modernog druatva. ovjek je u svojoj suatini parazit, baa takav opis sam uo na jednom filmu al ne mogu se sjetiti kojem. Svako ~ivo bie osim parazita se prilagoava okoliau, samo paraziti prilagoavaju okolinu sebi, a to upravo i ovjek radi. Parazit na kraju ubije svog domaina, a to i mi radimo Majci Zemlji. Mo~da ona sprema osvetu, mo~da baa 21.12.2012.? Svemir je prevelik da bismo na njega utjecali, ali neato tako veliko mora utjecati na nas. Sa svom tehnologijom ljudi nisu ni istra~ili granice ljudskog uma a kamoli granice svemira.. tko zna ato se gore dogaa i kakav utjecaj ima na nas. Maye su bili ljudi, obi ni ljudi kao i mi i ato god njihov kalendar predstavljao siguran sam da ne najavljiva kraj ovje anstva. Nego samo jednog ciklusa u svemiru, ciklusa kao mo~da godianje doba na Zemlji, ali kakav e to utjecaj imati na nas ostaje nam da vidimo. Ja ve znam ata u ja raditi 21.12.2012... zapalit jednu d~oju... i za ilirat. :sun2:
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Nadam se da e ovaj post postojati do 21.12.2012. pa da svi zajedno zaklju imo ato se promijenilo, a ato ne. Ovo da je ovjek virus, to je monolog agenta Smitha iz Matrixa... I to je dosta to no. Prije 250 milijuna godina do 98% svih ~ivih organizama na Zemlji je izumrlo uklju ujui i dinosaure. Zemlji je trebalo nakon toga 30 milijuna godina da ponovo krene s novim ~ivotom... Link na lanak o velikom izumiranju. To da je materijalizam prevladao to je isto to no, no to se dogaa zbog toga ato se svijest o materijalnom sve viae airi. Ljudi su bombardirani reklamama i ~ivotnim stilovima koje nameu neki "celeberty" ili pak neuki politi ari ili neke druge figure koje imaju puno puno love... Ljudi ~ive u gradovima gdje su skroz ovisni o dostavi hrane, vode, za sve se to brine netko drugi, neka poduzea i uhodani pogoni od kojih svatko ima svoj videonadzor, a ljudi plaaju sve to, plaaju re~ije, plaaju gorivo da se mogu kretati, ~iv ani su jer s povratka s posla budu kilometarske gu~ve po Zagrebu.... Kolektivna svijest je sasvim na putu prema onome ato je skroz nebitno - omoguiti samome sebi da se postane rob sistema i ekati malu penziju kad sustav viae nema koristi od pojedinca. Za uzvrat ti sistem podari pre~ivljavanje. Kapitalizam za razliku od socijalizma i totalitarnih sistema pokazao se uspjeanijim i pobijedio je 1989. jer je AMORALAN. Marx je pokuaao moralizirati ekonomiju, ali se grdo zaejbao. Kapitalizam ne misli da li je moralno da cijena kile krumpira ili paenice bude stalno 1 kunu ili pak 10 kuna. Za to je bitna ponuda i potra~nja. Radi se o sustavu koji nema duau, ima samo za cilj jedno - kapital stvara novi kapital i lova stvara novu lovu. Kapitalistima je va~no sprejeabti konkurenciju i zaraditi, uniatiti, zgrabiti. Taj sustav kapitalizma trenutno cvjeta i ima svoje krize ne s malim razlogom, ve mnogo veim razlogom. Razlog tome je ljudska pohlepa da zgrne ato vee bogatstvo i iskoristi svakog tko se da iskoristiti i kome je lova bitna. Hrvatski primjer je tvrtka PEVEC. Kad megalomanija nekome lupi u glavu, stvari odu do krajnjih granica i sve se raspada. Danaanji ovjek ~ivi u skladu s kapitalizmom jer je kapitalizam omoguio razvoj i viae prilika za svakog ovjeka. No on u svojoj sr~i ima samo interes da iz kapitala proizvede joa kapitala. Kapitalizam se bori za nova tr~iata, za naftu, plin, vodu, drvo, rude jer iz svih sirovina proizvede opet novi proizvod koji se proda. Tako da ako je ovjek parazit, sustav u kojem ~ivi je podru je u kojem se parazit mo~e svakim danom i svakim novim otkriem airiti na plodnom tlu, svakim danom sve bolje i viae. Po Sponevillu postoje 4 reda u kapitalizmu Prvi je znanstveno-tehni ki Drugi je politi ko - pravni Trei je moralni red etvrti je eti ki red / red ljubavi Peti red je opcionalan, a to bi bio transcedentalan/bo~ji red Hipiji su pobrkali redove pa su rekli da im je dovoljna samo ljubav ali su se zaejbali. Marx se zajebao kad je pomijeaao trei i prvi red kad je zabrijao da mo~e moralizirati ekonomiju. "Zanimljiva mi je konstatacija profesora Filozofije s pariake Sorbone da bi komunizam (onakav kakvim ga je zamislio Marx) mogao uspjeti, ljudi bi trebali prestati biti egoisti te bi opi interes trebao biti ispred pojedina nog." U SSSR-u su zabrijali da diktaturom komunizma mogu imati zadovoljne proletere i pobrkali su drugi i prvi red. Zemlje koje se se usredoto ile za tehni ko-znanstveni red i poslo~ile prioritete danas pobiru vrhnje, a predvodi ih SAD, `vicarska, Japan, EU... Da li ovjek mo~e prestati biti egoist i stavit opi interes ispred osobnog interesa? Mo~e, no onda postaje izba enik iz sustava, viae nije dio Matrixa. Postaje wierdo, neki ludi hipi... Pojavom interneta i ubrzavanjem razvoja tehnologije u svega nekoliko godina, desetaka godina razvoj kao da se ubrzava. Google ve misli za vas, Facebook zna ato volite... Kroz 2 i pol godine bilo bi super kad ljudi uope ne bi trebali misliti... peace boz :sun2: http://www.youtube.com/watch?v=RiV_ue-PbL4
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Otkrio sam neato bitno danas... itam i lampica se upalila. http://www.pravilaigre.net/ boz :sun2:
BlodeuweddENTUZIJASTA

jun 2010.

Pozdrav, ovdje si me Bozga jako iznenadio sa svojom Duhovnom osvjeatenou. Definitivno se nebi baa slo~io za kapitalizam da je dobar, on je samo novi naziv za totalitarizam. Naravno ako te zanimaju teorije zavjere. Negdje sam pro itao da je naziv za cannabis u rije niku naroda pigmejaca "pogled u unutraanjost sebe" Ovo ne mogu potvrditi 100% sa linkom jer ga nisam bookmarkao. Definitivno svjetska vlada ne ~eli da se okrenemo sebi kao ato Maye ka~u. Joa su stari grci imali natpis na ulasku u hramove " ovje e upoznaj sebe" Definitivno se ne sla~em baa Goo-om jer Maye nisu bile paraziti zemlje tada. Danaanji ovjek koji je lud za materijalnim je parazit. Postoji tehnologija teleporta, tehnologije antigravitacije, tehnologije zasnovane na duhovnim u enjima i tehnologije koje pokre u motore na orgon iliti bioenergiju gdje je joa Tesla pokretao svoj Ford na orgonsku energiju. Evo dva zanimljiva teksta, ustvari je cijela stranica zanimljiva. Ja sam ak i plakao dok sam pro itao kakav mo~e svijet biti, bez murje, bez vojske. Pro itaj Bozga, bit e ti jasnije, znam da te zanima. tema se uglavnom vrti oko 2012 i svega ato je krivo u danaanjem svijetu. http://www.grombol.com/Centri-i-udruge/Tomislav-Budak/Novi-svijet-I-dio.html http://www.grombol.com/Centri-i-udruge/Tomislav-Budak/Novi-svijet-II-dio.html
...GoGoISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Kad sam rekao da je ovjek parazit mislio sam na sadaanjost, naravno. Maye nisu bili paraziti kao ni veina ju~no i sjevernoameri kih ~itelja koje su tamo zatekli Europljani. Oni su bili u su~ivotu sa Majkom Zemljom i iznimno su poatovali svako ~ivo bie. Mi smo ista suprotnost njima ( ast pojedincima). Sla~emo se svi da kapitalizam nije dobar. Teorije zavjere su isfurane toliko puta da viae nikome i nije stalo. Definitivno je da svjetsku vladu ine ljudi poput mene i vas, i su to obi ni ljudi sa normalnim razmialjanjima i cilj im je u initi svijet boljim, na~alost to rade krivim putem, ali to je put evolucije. U tom smo stadiju razvoja ovje anstva da jedino znamo za materijalno. A zaboli nekoga neka stvar za Maye i za to hoea li se ti okrenuti sebi. To je sva iji osobni izbor. Svjetsku vladu, na ata god mislili pod tim, ne treba okrivljavati za sve loae u svijetu. Stari Grci su upoznali sebe. I vidjeli su da nisu pametni koliko su mislili da jesu. Uniatili su sami sebe, njihovi gradovi-dr~ave su doveli do propasti cijelu civilizaciju svojim meusobnim ratovima. A danaanji ovjek je lud za materijalnim da bi postigli napredak, ali ne duhovni. Za to je potrebno mnogo viae kao ato ka~e u jednom dijelu teksta sa ovog drugog linka, potrebna je kriti na masa od 51% osvjeatenog stanovniatva koji e ii u korak s promjenama. To je nemogue postii. itam ve eras da u Somaliji muslimanski ekstremisti ubijaju ljude koji gledaju Svjetsko prvenstvo jer je njihova radikalna vlada odlu ila da je to "vra~ija igra". I kako u takvom svijetu djelovati pozitivno? Vaaa razina "duhovne osvjeatenosti" je sasvim nebitna kad je globalna razina na nuli i nitko ne mo~e u initi APSOLUTNO NI`TA da se to promijeni. A Blodeuweed itanje zanimljivih tekstova to sigurno nee promijeniti, a djelovanje je nemogue (ako nije neka netko doka~e suprotno). P.S. Gdje postoji tehnologija teleporta, tehnologije antigravitacije, tehnologije zasnovane na duhovnim u enjima i tehnologije koje pokreu motore na orgon iliti bioenergiju OSIM U TEORIJI? Ja nisam materijalist a nisam baa ni duhovno osvijeaten. Ali ato zna i biti duhovno osvijeaten? Vjerovati u bajke? Ipak se danas znanost dovoljno razvila da mo~emo za neke stvari sa sigurnoau rei da su nemogue. Nekad su tvrdili sa sigurnoau da je Zemlja ravna plo a tako da ja zapravo ne isklju ujem niata ali u pustu rije i samo teoriju ne vjerujem.
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Antigravitacija postoji lunaparku, ini mi se. I zove se anti-gravity house. :sun2:
...GoGoISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Samo sam kopirao njegov dio.. A to ato si naveo nije antigravitacija nego mikrogravitacija ako uope postoji u ato sumnjam. To ni NASA nema. Oni stvaraju uvijete mikrogravitacije slobodnim padom.
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Vidi OVAJ LINK Postoji puno stvari za koje mi ne znamo. Zapeli smo u interesima velikih i zbog toga nema napretka, ve samo iskoriatavanje mase, a ljudi nisu ono ato bi ~eljeli biti jer im se cijeli ~ivot govori da se neato ne smije. Na drugoj strani se govori o nekakvoj slobodi?! Kakva vra~ja sloboda! Tko meni mo~e ponuditi slobodu ako uope ne znam ato biti slobodan uope zna i. Sve se vrti oko love, a priroda nam daje puno viae nego bilo kakva lova. U prirodi je sve besplatno. Stvar je u tome ato se priroda svakim danom sve viae gazi od "moderne zapadne" civilizacije koja je obi an drek. Jedino ato vrijedi u cijeloj danaanjoj civilizaciji je tehnologija. Da joa nema budala koje ko e cijeli proces razvoja, bilo bi super apica. boz :sun2:
...GoGoISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Ovo je elektromagnetizam. A naravno da postoje stvari za koje mi ne znamo. Kakvi interesi velikih? Svak ima svoju glavu kojom misli i slobodnu volju pa radi ato ti mislia da je dobro ali pod uvjetom da ne krai osnovne moralne, eti ke i ljudske zakone. `ta bi bilo da se dopusti svakom ovjeku da radi ato ~eli? Kaos, anarhija! Ljudi zapravo nisu slobodni jer svi smo robovi naaih tijela, ali zato slobodna uma mo~e biti svatko. Nitko ne mo~e okovati naae misli. A u prirodi nije sve besplatno, zapravo nije niata. U prirodi vlada zakon ja eg i lanac prehrane, hijerarhija. Ubij ili budi ubijen. Moderna civilizacija je podredila prirodu sebi, normalna stvar i ti i ja u tome u~ivamo koliko god se bunili. Gotovo sve ato imaa i sve ato vidia oko sebe je nastalo naaim izrabljivanjem prirode. Tehnoloaki napredak je i jedini napredak civilizacije ali njegove posljedice su katastrofalne. I nitko ne ko i razvoj nego ga usmjerava, samo ato nekome to usmjeravanje odgovara a nekome ne. Uzeli smo prevelik zalogaj i zapravo bi bilo dobro da nas netko uspori prije nego se udavimo.
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Pa mislim i da se ovdje radi o pojedincima, a ne globalnoj promjeni. Da bi ovjek pre~ivio mora raditi i naravno, niata nije besplatno. Da je u prirodi sve besplatno mislio sam na na in da nam priroda niata nee naplatiti, ve ovisi o nama koliko se potrudimo. Tako da naa vlastiti trud dolazi na naplatu sam sebi. `to se ti e eti kih i moralnih zakona, to je relativno ato ka~ea jer svaka kultura ima svoje zakone koji proistje u iz tradicije. Azteki su tako ~rtvovali ljude i njima je to bilo prihvatljivo, no dok su doali Europljani do njih sve su ih pobili, zapalili hramove i objesili slike Isusa u hramove. Europljanima koji su doplovili do Amerika takvo neato je bilo nesumjerljivo s njihovim poimanjem odnosa s bogom ili ato ve.. To se zove moralni relativizam i viae o tome ima u knjizi Niel-a Levy-a koja se tako i zove. To da nitko ne mo~e oblikovati naae misli je velika zabluda jer su nam misli oblikovane od trenutka kad se rodimo. Mama, tata, prijatelji, vrti, akola, faks, posao, mediji, crkva, politika, kultura u kojoj ~ivimo i da dalje ne nabrajam. Od roenja nam netko oblikuje koncept stvarnosti, a time i na in razmialjanja. Ovo s tehnologijom je dio s kojim se sla~em, da netko usmjerava tehnologiju to je to no. No ako netko usmjerava tehnologiju da se i dalje slu~imo fosilnim gorivima, to je ujedno i ko enje razvoja jer energije ima svugdje oko nas. Patenti koji postoje, a odnose se na dobivanje energije iz istih i obnovljivih izvora nisu za~ivjeli jer je naftni lobi rekao - nia od toga, ili se pak radi o korupciji i potplaivanju. Tako da svijet oko nas je masovno iskvaren, zato je kapitalizam danas dobar i zato socijalizam nije funkcionirao. U prirodi ovjeka negdje u i ta sebi nost i egoizam koja je zapisana valjda negdje u DNK, to je prirodni poriv da ovjek osigura sebi egzistenciju. Liberalna demokracija kao promi e osobne slobode svakog ovjeka. U takvom sistemu se dogaa upravo suprotno od socijalizma - ovjek gleda sebe, ovjek ~eli postati sna~na individua i gleda svoja posla. Ako je meni dobro, baa me briga za ostale. Niata viae nije kolektivno. Upravo se razvija ta sebi nost i egoizam liberalizma zbog kojeg kapitalizam i liberalna demokracija idu zajedno i taj sustav danas ima svoj vrhunac. No povijest je pokazala da je svaka civilizacija nakon nekog vremena propala. Baa svaka. Tako ni ova civilizacija aopinga, reklama, nafte, plina i konstantne ~urbe na posao i stvari koje treba napraviti dok se ne umre nee joa dugo. Pitanje je kad e Babilon, Rim... Kad e ponovo pasti. Kad se to promijeni, kad ovjek prvo po ne gledati opu dobrobit prije svoju dobrobit, onda je kapitalizmu odzvonilo. Do tada ini mi se tapkamo u blatu. Take it E Z. boz :sun2: http://www.youtube.com/watch?v=1AxUjcaPgXs
...GoGoISTRAŽIVAČ

jun 2010.

Ah boz, svaki put ti je svaka rije na mjestu i sve ja to znam. Iskritizirali smo danaanji svijet koliko god smo mogli ali opet gdje nas je to dovelo? Nigdje, sunce e i sutra izai na istoku, a svijet e i dalje voditi svoju istu politiku.
galijaENTUZIJASTA

jun 2010.

Pozdrav Drustvo. Sto se tice 2012 ja sam to malo istrazivao i stavio rezultate na sajt: http://www.freedomguideinfo.com/2012.html
...GoGoISTRAŽIVAČ

jun 2010.

This is some crazy shit.
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Mislim da su ovi svi filmovi samo skretanje pa~nje od bitnog... Nid~e veze sa stvarnim tj. medijska manipulacija. irie boz :sun2:
galijaENTUZIJASTA

jun 2010.

Briga i strah skrecu paznju od bitnog. Ako ce neko brinuti onda ova tema nije dobra za njega. Ako dovoljan broj ljudi podigne vibraciju nece biti "smak svijeta" za dvije godine.
bozgaLEGENDA

jun 2010.

I ja se nadam da nitko ne brine oko "smaka svijeta". To je samo opet neki novi "program", "fenomen" oko kojem bi se trebala obratiti pa~nja. U zadnje vrijeme je izaalo puno "conspiracy" teorija odn. teorija zavjere... Svatko ima svoju teoriju; no u stvari ini mi se da je poanta svih tih teorija zavjere da nas potaknu da po nemo misliti izvan jednog ustaljenog okvira... Ne ~elim da to zvu i k'o floskula , mo~da bolje rei "misliti izvan kutije", a recimo nakon 4 masne pljuge dobrog haaa upravo mislim da puno toga postoji tamo negdje izvan kutije... A i ovo je rublika "putovanje na mentalnim talasima" tako da i ja lagano putujem tam negdje po himalaji hehee...slobodno svatko neato neka napiae.b
SiDAMBASADOR

jun 2010.

2000. - najavljivanje kataklizme. 2001. - smak svijeta (okretanje polova zemlje) - 2010. - smak svijeta, - nikome spasa 2012. - definitivno dokazano da je smak svijeta.... ve nas "varaju" dovoljno dugo da bismo shvatili da je to "sranje" Smak svijeta desit e se kad tad, sve je to u postupku ato se vidi iz prilo~enog, jednostavno se raspada... ali da je odreen datum to an, u to ja ne vjerujem, malo sam paranoik na takve stvari, ali ve sam se dovoljno izparanoizirao da mi je sad ve svejedno! :icon_lol: kad doe doe, jebiga, mo~da emo svi mi glumiti "heroje" kao u filmovima i uspjeti pre~ivjeti kataklizmu, .... sretno, nadam se da emo se dru~iti 22.12, za dvije godine :icon_lol:
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Ako smo zaklju ili da je 21.12. 2012 veliki bullshit onda se mo~emo bar sprdati... U to ime spremam d~oju od 20 g slatke sensimilije pa da s time do ekamo smak svijeta :) Po injem skupljat od danas ~i~u k'o vjeverica kad buksa ljeanjake. Pa se weedimo za smak svita. :icon_wave: boz :sun2:
SiDAMBASADOR

jun 2010.

bozga, evo i ja se priklju ujem radnoj akciji skupljanja!! svi emo zamotat family size jointove, nai emo se, duvat emo i gledat SMAK SVIJETA ravno u o i.... ako ve doe do toga, meni je to ~elja :icon_lol:
bozgaLEGENDA

jun 2010.

zna i 20g d~oje za smak svijeta. definitivno mo~e :icon_lol:
SiDAMBASADOR

jun 2010.

evo sad sam itao ono s onog linka u gornjem postu (NA VRHU) spominju se neke UNDERGROUND BASES, spremanje masovne koli ine hrane u podzemne tunele, ljudi su po eli dizati paniku, pa sam se i ja malo sjebo,.. nesmijem gledat takve stvari, oduvijek me to plaai, ato manje znam, to bolje.... 20g. jointa je ok... nadam se da emo ga sti posmokat kad po ne rokat po nama ....

jun 2010.

Ja bih volio da komet promjera 2-3km padne direkt na moje elo ...
BeyondLEGENDA

jun 2010.

i ja ma kakav smak svijeta, to nije nitko nikad spominjo osim holivudskih filmova i dramati ara bujne maate. Maje nikad nisu spominjali niata o smaku svijeta ve o ciklusima svojih kalendara. Ja samo znam da po etkom 2013. viae neemo motat travu nego isti dmt ;), a u boxevima emo imat chacrunu i ayu heh
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Ma to su tra evi o buksanju hrane; koliko znam slu~beno je objavljeno da se u podzemne baze negdje na sjeveru Norveake spremaju na stotine tisua razli itih sjemenki od raznog biljnog svijeta da se o uvaju. Sumnjam da baa Norve~ani imaju neke loae namjere. Oni su jednostavni i rade jednostavne stvari. `to se ti e kometa, bilo bi super gledati ga kako dolazi i onda ekati da me spljoati k'o pala inku :sun2: Zna i ne micati se i tr ati k' p ikica nego ga to no gledati u "o i" hahahahaha :icon_lol: sad vidio - motat isti DMT!! whooooooooooooo hoooooooooooooooo engage warp! e to bi htio do~ivit!!!! :icon_lol:

jun 2010.

uo sam za ta sranja oko smaka svijeta koja se vrte od po etka svijeta. 31.12.1999 kao kraj svijeta. Onda je na nekoj emisiji govoreno da na svijetu postoje neki ljudi koji vladaju svime, imaju kvadrilijune kvadrilijuna i govore svim voama ata da rade. Kao oni su stavili Obamu za predsjednika i prije njega produ~ili vlast Busha. Uvijek postoje ljudi koji sve gutaju jer je to rekao neki profesor profesora na nekoj velikoj akoli. Ljudi nikad nee biti ujedinjeni u jedno jer e uvijek neki manijak izvadit puaku i ubijati. Ljudi su takvi od postanka i uvijek e biti takvi i njih nije mogue promijeniti. Pogledajte tehnologiju. Ona nemora biti zlo, s njom mo~emo komunicirati s ljudima koje nikad nismo i nikad neemo vjerovatno vidjet ali s njom mo~emo napraviti i oru~je za uniatenje samih sebe. uo sam na discoveriju da na svijetu ima toliko atomskih da mo~emo uniatiti cijeli svijet par puta. Sad sam otiao s teme o 2012 no to nee bit niat. Vea je vjerovatnost da u 3 svjetskom ratu uniatimo sami sebe (nadam se da ga nee biti), nego da nas pogodi komet. U j americi u amazoni se ruai svaki dan auma velikih kao 10 tak nogometnih igraliata (mislim ak i viae no ne~elim dijeliti dezinformacije) i nestaju zato jer neki ped**** hoe lijep namjeataj. Netko je napisao da je u prirodi sve free, je dok tog ima a ako sve uzmemo uniatit emo naau Majku Zemlju. PEACE!
bozgaLEGENDA

jun 2010.

Bok Boris, dobrodoaao na vutru! :icon_lol: Evo ja sam napisao da je u prirodi sve besplatno jer zaista je tako, no nisam rekao da priroda nema svoje zakone. Da ljudi nisu sebi ni i pzide sve bi mogli dijeliti i brinuti jedan o drugome i svega bi bilo na pretek i ne bi bilo velikih problema. Pogotovo da se udru~e i da ~ive u svojim zajednicama tipa sela koja danas na~alost propadaju jer svi hrle u grad za "bogastvom i uspjehom". Problem je u onim pder iima koji ~ele baa taj komadi namjeata... I tu je taj egoizam, zmija iz rajskog vrta koja je otvorila o i Adamu i Evi na nagovor Eve ( uda li) i rekla - bit' ete kao bogovi i razlikovati dobro od zla. Ugl. ljudski mozgovi su programirani da budu sebjani im napuste rodiliate. Taj prvi grijeh je ~ivotinja u nama koja je divlja i koja razara. Tanatos. Ili Shiva. }eljeti zna i i patiti. Uzeti sve od Zemlje je isto sebi no. Ne treba uzeti sve, ima dovoljno za svakoga. No u jednom gradu u kojem ~ive milijuni ljudi ni ega nema dovoljno jer ih veina ~ivi u gajbama u one iaenom zraku... I zato je naaa civilizacija poput velikog raka, virusa koji se airi planetom i siae. No Majka Zemlja je pretrpjela puno viae toga kroz povijest, pa nas tako vrlo lako mo~e potopiti i ostaviti Nou i njegovu arku da ponovo stvaraju novi svijet... Kad nije bilo svih novih tehnoloakih sranja, ljudi su bar pri ali neke pri e i okupljali se. Danas nema ni prave pri e da netko ispri a, ve samo tra evi i ~utilo. Svatko dobije svoju dozu neke usrane pri e na e-mail ili Facebook. boz :sun2:

jul 2010.

Lijep pozdrav dobri ljudi! (relativno sam novi na forumu, pa je nekako red da pozdravim:)) U vezi 21.12.2012. treba imati na umu mnoge stvari.Prva bi mogla biti ta, da fama, saga ili pri a oko 2012 dolazi preko medija svih vrsta.A ato da medija nema, barem hipotetski?Vjerojatno ne bi bilo ni pri e o tome.Druga stvar, vjerojatno ste upoznati sa la~ima koje je iznosio amerikanac Al Gore u vezi globalnog zatopljenja.Tim la~ima prodavao je u stvari proizvode svojih tvrtki koji navodno slu~e 'majci zemlji' i u skladu su sa 'prirodnom ravnote~om'.Radi se naravno o ciklusu sun evih pjega koji oscilira svakih 11-12 godina, pa podkraj ciklusa kada pjege ja aju, pada i 'globalno zagrijavanje' itd.Treba pogledati eto, proalu zimu i njenu du~inu.Isto tako i zimu koja nadolazi za koji mjesec.Takoer meteorolozi imaju u svojim analima jedan ciklus tkzv. malog ledenog doba iz sredine 19. st. kada je bio jedan period veoma sna~nih i dugih zima koji je nastupio nakon jednog perioda vruih ljeta itd, samo onda nije bilo rje itog ovjeka kao Al Gore da svijet 'upozori' ato smije a ato ne smije raditi.Zatim treba imati na umu masu drugih stvari.To nije la~i i predrasude koje se prenose preko medija i koje ljudi prihva aju bez razmialjanja, kao bogom dane.Glob. zagrijavanje, svinjska gripa, financijske krize kojima se ~eli uniatiti srednji stale~, psihofarmatici koji se danas prepisuju kao odgovarajua rjeaenja za stres i 'moderan' na in ~ivota itd,itd.Sve ovo u stvari, pogledajte dobro, prenose 'slobodni mediji' koji viae prenose dezinformacije nego informacije.Mnoatvo razli itih novina i mialjenja formira jedno kolektivno, tjeskobno mialjenje i iluzornu svijest.Takoer sve ovo djeluje na moral ljudi.Moral je u padu sto posto i nikakav 'poja ani' vjeronauk u akolama i sl. ne mo~e popraviti sferu morala.Niti se vidi 'zvijezdano nebo nadamnom niti moralni zakon u meni', tako je danas ovjek u polo~aju da gleda u mraku, mra ne stvari koje su oko njega u obliku iluzornog i fantasti nog mialjenja, kako kolektivnog tako i pojedina nog.Pogledajte jednom, ako budete imali prilike, nekog starijeg ovjeka u nekoj ekaonici ili sli no kako npr. ita uveni tabloid "2x12(24) sata".Pogledajte dobro.Stariji ovjek koji nosi u sebi neke proale moralno-idejne vrijednosti bulji u taj tabloid i kao da ne vjeruje ato se danas dogaa ( itaj piae u novinama), od golotinje do suludih 'informacija' o ovome i onome, samo ne o ni em objektivnom i stvarnom.Vidi se kao da taj ovjek jednostavno ne vjeruje svojim o ima ato ita, a ako i vjeruje, tada mu i u tome slu aju ta vjera ne poma~e, jer sve to je tako nabacano da u stvari ita pri e iz zemlje Dembelije, pri e koje zdrav razum na ovaj ili onaj na in odbacuje. Pravo je u stvari pitanje:Mo~e li se sprije iti raspad srednjoeuropske kulture?Ako ima imalo istine u tome da mediji danas kreiraju psiholoako-socioloako stanje svijesti nekog naroda, narodnu i individualnu ljudsku kulturu, tada je odgovor o it, jer medije se ne mo~e zaustaviti.Oni su orua jednih joa skrivenijih sila koje djeluju iza kulisa svjetske pozornice.Europa kulturoloaki, takoer i moralno propada, tone.Zapad je obuhvaa, uvla i u sebe svojom materijalisti kom eutanazijom svijesti.Svijesti o ovjeku, ovjeku koji je svjestan, koji misli  to je ono ato se ~eli uniatiti.Zato kada se pogleda dublje iza famoznih pri a o 2012. godini, tu se neato krije.Ljudima, narodima serviraju se proro anstva jedne davne i u religijskome smislu gotovo neutralne duhovne baatine, tako da se ne povrijede osje aji kra ana, muslimana, hindusa i drugih a istovremeno dobiva se na potenciji jer Maye su uistinu bile razvile jednu izuzetnu pogansku kulturu koju su prenijeli sa jednog joa starijeg kontinenta koji je potonuo u vodama atlantskog oceana.Ka~e se:Nisu to nikakve pri e, to su dokazi crno na bijelo, evo ih tu i tu i tu&meutim svaki se dokaz i injenica mo~e interpretirati i 'po potrebi'.Npr. po etkom 20. st. ~ivio je jedan ovjek koji je iznimno volio pse pasmine njema ki ov ar.Takoer je bio i odli an, samouki slikar i ljubitelj umjetnosti, arhitekture, glazbe itd.Osim toga nosio je male br ie.Mislim da znate na koga se misli&meutim da li je to potpuna slika o njemu? Treba imati na umu joa neke stvari.Svojevremeno su se iz ustiju bivaeg am. predsjednika ule rije i:Perzija (Iran) je osovina sila zla.Hm, sile osovine, sile zla, asocijacije na ww2, zatim rije i da je 11.09. novi Pearl Hearbor&zatim se mo~e postaviti pitanje:Koji je danas najopakiji narod i pripadajui mu re~im koji svim silama nastoji napraviti atomsku bombu (poput recimo njemaca '45)??Pa da, ima jedan tamo na istoku, Iranci su ti!Njih treba satrti.To se ~eli u stvari provu i kroz svijest ovje anstva, kao ' injenica' da je neprijatelj vidljiv i lociran itd.Perzijanci a mo~da i liliputanci ~ele napasti Ameriku.Eto jedne la~i koju je teako proniknuti jer sve govori da je tome tako.Zatim la~ o slobodi.La~ o demokraciji.Vladavini naroda, ovjeka pojedinca.Zatim dolazi doba vodenjaka i kona nog osloboenja od dogmi..a istovremeno je ratna prijetnja sve vea, strah i materijalisti ka nervoza u punom zamahu.Zaista, sve se priprema tako da se pojavi netko ili neato da donese 'potpunu slobodu' narodima svijeta, ako ne prije onda oko ili poslije 21.12.2012. godine, to nekako zvu i logi no.Taj netko ili neato uistinu priprema sebi teren na masovnome, globalnome planu.Samo je pitanje ato to donosi, taj netko ili neato recimo pred kraj 2012. godine.
bozgaLEGENDA

jul 2010.

Logos, hvala ti na razumu! Super tekst, tek sam ga sada vidio. Imao sam sad diskusiju s majkom i iznio joj neke svoje ideje. Ona ih je prihvatila, ato je dosta udno. Iza fenomena 2012 se radi o nekoj numeroloakoj situaciji ili ne emu ato je mo~da zaista bitno, ili pak mo~da skroz irelevantno tj. nebitno. No buenje pojedinaca iz okova mentalnog ropstva "emancipate yourself from mental slavery, no one but ourselves can free our minds" uzima maha i kako bi moj prijatelj Yami_Z rekao, globalno zabrijavanje uzima sve viae maha! Toliki razvoj, tolika umre~enost i tolike informacije su dostupne ljudima da to mo~e dovesti po prave revolucije znanja i osvjeaivanja o ulozi ovjeka u obi nom ~ivotu. Mo onih koji imaju novac i silu koju mogu upotrijebiti raste jer su ljudi ovisni o sistemu. Sela su napuatena i svi bje~e u gradove do~ivjeti nekakav "ameri ki san" ili realizirati neke svoje fiks ideje koje su doale iz d~ungle dezinformacija koju prenose mediji. Stvari su krivo postavljene i borba se odvija na viaem planu. Na onom planu koji podrazumijeva svijest i znanje. Mone institucije znaju znanje i uvaju to znanje kao zmija noge te na tome iskoriatavaju populaciju da radi za korporacije; ovisnost o kreditima i smanjenje ~ivotnog prostora tjera ljude da se iscrpljuju da bi pre~ivjeli. No veliki gradovi nisu idealno mjesto za ~ivot, bar ne za mene. Jer ~ivot u gradu podrazumijeva ovisnost o svemu; javnom prijevozu, parkingu, vodi, struju, smeu, re~ijama. To je jedan sustav koji kad jedna karika pukne; kad oni koji su na dnu piramide poput ista a ulica koji odlu e ne odvoziti smee; za koji tjedan, mjesec, grad viae nee biti mjesto u kojem je mogu ~ivot. Amerika je zlo jer su pobili milijune indijanaca i autohtonog stanovniatva koji su ~ivjeli u skladu s prirodom. Niata nisu radili kockasto, kako to radi zapad danas. Jako mi se svia ovo. Vatra poja ava moral! Upaliti vatru negdje u prirodi u krugu prijatelja i pri ati pri e...To je najbolje na in za podii moral. Vatra osvijetljava put! Tradicija, imaginacija i promatranje su tri najvea izvora znanja. Treba samo vjerovati da je sve mogue. To je dobar put za evoluciju... Boz :sun2:

jul 2010.

Osvrnuo bih se na ovo: Prema mojim promatranjima, to je dvosjekli ma .Konkretan primjer - tvrdim da su audio-video 'ekspertize' Zeitgeist i Zeitgeist Addenum itd. u stvari zamagljene fantazije i da su u svojoj pravoj prirodi u slu~bi zamagljivanja mialjenja.Mnogi e osjetiti ovakovu tvrdnju kao dogmatsku i sli no.Ali pogledajmo dublje.U tim ekspertizama iznose se mnoge istine a pokraj njih ili zajedno s njima, recimo i jedna ordinarna la~ o evoluciji Bo~anstva i povijesti Bo~anskih osobnosti.Kratko re eno:Bog nije niata drugo nego imenica ili pojam uzeta iz promatranja prirode i kretanja nebeskih tijela.Drugim rije ima i Buda i Krist samo su preslikane astroloake slike i niata viae niti manje.Time se u stvari na podsvjesnome planu ~eli re i:Bogovi ne postoje, ljudi, sve je igra materije i sve je kaos. Bez da ulazim dublje u problematiku 'prosvjetljuju ih' video gurua 21. st., ovo je samo primjer, jedna slika kako se 'to radi' da ljudi kona no 'progledaju' u 21. stoljeu.Dakle, da kona no uvide da nema duha, imaginacije, karme, Bogova i da se sve svodi na puko pre~ivljavanje i egzistencijalizam.To je bit svega.Joa kada je: tada se sve ljudsko mialjenje usmjerava samo na materijalnu egzistenciju.Slobodno mialjenje koje promatra bilo ato, neovisno i bez predrasuda tada je umrtvljeno.
bozgaLEGENDA

jul 2010.

Takoer mislim da je Zeitgeist glupost. Puno stvari u Zeitgeistu mi zvu e banalno i jeftino. Dio o novcu je donekle zanimljiv, no cijeli dio u Zeitgeistu o religiji i sli no je po mome mialjenju jednostavno loa i zao. Buda i Krist... Odgojen sam u kraanskoj tradiciji... Uskrs se i slavi tamo u proljee, kad dolazi novi ~ivot, zelenilo, pupoljci. Zima, hladnoa i mrak nestaju i ~ivot se budi. I tako svake godine... Nije Bo~i glavni blagdan za pravog Kraana kako se prikazuje u Zeitgeistu, ve Uskrs. To bi bar Kraani trebali znati. I slavi se u proljee nakon proljetnog ekvinocija 12/12. Meni ponekad slavlje blagdana predstavlja pomalo neku tlaku, no to je vrijeme kad se obitelji i ljudi sastaju i dru~e. Puno puta je znalo biti ugodnih trenutaka i sjeanja. To je tradicija i kultura, zaato se toga sramiti i zaato bi neki glupi amer napravio film tipa "Zeitgeist" i natjerao me da vjerujem da je to to no ili istinito. To je neato sasvim irelevantno u cijeloj pri i. No ponekad, "vjernici" uope nisu vjernici ve samo ovce u toru. Jednako glupe i jednako slijepe. Mir i ideja mira nije ista stvar. Varaavska? Prosvjedi? Varaavska me podsjea na puno ovaca u toru koje bekeu tamo po Cvjetnom. Takoer, jednako glupi i jednako slijepi. Gube vrijeme i rae neka idu kopat' kanale nego da tamo stvaraju probleme sebi i drugima. `to oni mogu napraviti jednoj korumpiranoj vlasti? Niata! Mogu eventualno zavraiti u buksi. Rae nek' se probude i idu posaditi jedno lijepo drvo koje e podsjeati na njihovu borbu. No neka posade neko veliko, visoko i trajno drvo, a ne mimozu. Umjesto da ve ako su napaljeni na pojam moi i ljudskih prava, neka se organiziraju u politi ku stranku i neka osvoje izbore. Bolje bi im to bilo nego da troae energiju i resurse na ovakve gluposti. Mogli bi sve te ljude skupit kao sindikat radnika i jednim civiliziranim putem, putem potpisa skupiti lanove i aktivirati se u igri moi. Mladi su i puni energije, glasao bih za njih odmah! Koliko pametni, u to nisam siguran. boz :icon_lol:

jul 2010.

Potpuno si u pravu! :respect: `to se ti e ovih iz Varaavske kojima su puna usta demokracije i ljudskih prava i prava drvea - to je prividno dijametralno suprotna 'politi ko-narodna' volja onoj politi ko-narodnoj volji koja je iz pritajenih dubina po etkom 90'ih iznjedrila 'kona no slobodnu i demokratsku dr~avu'.U stvari ta jedna te ista, politi ko-narodna volja nikada nije ni imala veze sa stvarnoau jer se podavala osje anjima i fanatizmu a njeni o evi i 'tvorci' lopovluku i bahatome boga enju.Joa je i Platon zakasnio sa opisivanjem loaih strana navodne i licemjerne, korumpirane demokracije kojoj je svjedo io u svoje vrijeme.Veliki filozofi prije njega skepti no su se smjeakali na sva mogua 'idealna dr~avna i politi ka rjeaenja'.Iluzorni ideali slobode zamjenjeni su iluzornim idealima novca.Na~alost, ljudi dobrovoljno glume u jednoj ljudskoj farsi na ulici mislei da se bore za bolje sutra.U stvarnosti djela iz proalosti oblikuju danaanji dan.A poato su ideali danaanjih ljudi uglavnom materijalno-ekonomske prirode, tada se i posljedice takovih ideala i ~elja vra aju na ljude u materijalnome obliku, neki puta u obliku pendreka.To zna biti ponekad i ljekovito jer udarac ili stres mo~e ovjeka odvratiti od slijepog materijalizma i uputiti ga na neke druge, mo~da spiritualne staze.
Bob _MarleyENTUZIJASTA

jul 2010.

Danas je zivot takav izgleda lijep,a pak sa druge strane neznamo ni 5% onog sto se desava,zasto?Jer nam je mozak zasteko,zbog manipuliranja,a to sve prositjece zbog ekonomije(novca i medija) i to je danasnja bit zivljena sve se vrti,tu smo stali...Ljudi nekoriste ni 20% svog mozga (uma) ,otome mozemo raspravljati danima... Lijepo bi bilo da bude jedan lijep procvat 2012. da se spoji materija i duh u cijelinu,tu bi se stvorilo savrsenstvo zato smo i stvoreni,tesko je vjerovati ali lijepo se nadati... -nadam se i ja da ce ova tema zivjeti do 2012.ako nebude nista bilo,jos jedna stvar medija :) -sve se vrti u krug
bozgaLEGENDA

jul 2010.

Ljudi hvala na postovima; keep 'em comin'! Ima pojedinaca ovdje koji se lagano bude; a probuditi se zna i biti sretan i zadovoljan, u svemu vidjeti smisao i napredak, pjevati, fukati (za ato god treba ili fukati se za sve) i neato stvarati vlastitim rukama. Imamo ih da stvaramo (ruke). Prilagoditi vlastitu percepciju prema nekome drugome i tra~iti uzrok zaato je netko takav kakav je, a ne odmah osuivati, trpati u koa s nekim trendom (ili pokretom, subkulturom), cijepati atom... Svi smo jedno, ne mo~emo se cijepati na pola. Svi ~ele biti ekonomisti, a nitko ne ~eli biti tokar ili bravar. Zato i kapitalizam cvjeta jer kupujemo augave kineske brave za 10 kuna. To je samo jedan primjer... Rae kupujemo sranja nego da sami stvaramo stvari po svojoj mjeri. Dovoljno je rei - istra~ivanje tr~iata je pokazalo da je konkurencija prevelika... I nekome san o ne emu pada vodu. Tu~no. Nije tu~no ako netko shvati mo~e bolje i da mo~e od po etka. ini mi se da se ljudi boje biti samostalni, barem veina oko mene. Rae bi radili za nekoga drugoga i opijali se svaki vikend zbog cjelotjednog karanja od poslodavca u mozak nego sami iskoristili svoj potencijal. I tako u krug, iz dana u dan, iz vikenda u vikend. Mozgovi zato i ne napreduju jer manipulacija traje ve tisuljeima. Mo~da ja imam tu sreu, no moja djedovina nije rasprodana i sad sam si slo~io drvenu kuu iz 30ih godina na solarni pogon nasred svog brda okru~en livadom, kanjonima i aumom i tek kad se maknem iz kue u kojoj ~ivim sad, tamo mogu osloboditi svoj um. Tamo nave er vlada tiaina, ujem zvuk koji je udaljen stotinama metara, kilometrima dalje i nemam straha. Svaki dan vje~banje, tr anje, penjanje, ista izvorska voda i zrak, nakon 3-4 dana postanem prirodno high. Po prvi puta sam tamo uzeo acid nakon ato sam ve mjesecima tamo. Iaao sam se proaetati prije zalaska sunca, otiaao do izvora po vodu, gledao sam one poljske preslice i izgledale su presmijeano. Bilo ih je bezbroj i izgledale su poput nekih ogromnih zelenih upavaca. Na jednom proplanku uz potok, drvea su po ela plesati i tlo je postalo tepih. Zatim kad sam doaao do kolibe, izvalio sam se na le~aljku. Mjesec je po eo sjajiti plavi asto-zeleno-srebrnim sjajem u fraktalnoj kombinaciji. Nebo se po elo mijenjati, postajalo je kao more, bilo je kompletno u valovima. Umirio sam se skroz, opustio i odjednom sam zajedno s le~aljkom i ja postao val. Lagani val i lagan poput perca. Kao da se u le~aljci njiaem, a bio sam nepomi an. U jednom trenutku skroz sam zaboravio na tijelo i od onda viae nisam bio u tijelu. Bilo mi je smijeano kako tijelo na ovoj razini svijesti uope nije bitno. Tako do jutra, plovio sam gdje god sam htio i bio sam sve ato sam god ~elio biti. Sve i svatko je bio ja i ja sam bio sve i svatko. Kad je jutro izaalo, slika je bila bijela. Nebo, auma i livada koja je ina e dosta bijela jer na njoj rastu stolisnici, jutarnja rosa i sumaglica (haze) u kanjonu preko puta. Nikad nisam mislio da je tako neato mogue. Zatim sam zaspao k'o klada i probudio se u pol7 popodne. Proala su dva dana i joa sam pod utjecajem tog iskustva i biti u pod tim utjecajem dok sam god ~iv, makar nakon ovoga sumnjam da smrt uope postoji. Viae bih rekao da je smrt kao val, kad ga zajaaimo vje no smo mirni i mo~emo biti ato god odaberemo u bilo kojem trenutku. Kad se pitamo zaato smo ovdje? Pa zato ato smo sami to izabrali, samo se ne sjeamo! Neko nismo disali pluima nego trbuhom. Zato svi imamo pupak. Kad ponovo po nemo disati trbuhom (dijafragmom) i vje~bamo kako je bilo dobro u maminom trbuhu, kako smo se njihali u balonu i vidjeli smo kroz mamine o i. Smrt NE mo~emo izbjei, to treba svatko znati! Deal with it! Svi emo bit' jednog dana mrtvi. Rodia se - umrea. I tako stalno. Dok ne nau ia zaato si se rodio. Nakon toga ponovo biraa igricu. Zato bi danas svatko od nas trebao jebeno skakati od sree jer smo svi joa }IVI! I tako SVAKI dan. Jednostavno je k'o keks - DNK je software koji se prilikom svraavanja u picu instalira. I onda kad sam danas neato bio radio (bavim se pisanjem) zaklju io sam da ona jabuka iz Knjige postanka itekako ima smisla. Zaato se ovjek odvojio od Boga? Zbog odvratne zmijurine. Zato jer se Eva usrala zmije. Eva nije mogla doi do zmije i rei: "Bok zmijo baa si super, mogla bi od tebe napravit nove ko~ne izme". Eva se preplaaila jer je bila lijepa i osjetljiva, nje~na i sve dobro, sva ljubav ato ~ena mo~e biti. Ona je morala pojesti tu usranu jabuku jer ju je zmija vjerojatno ucijenila. Sli no danaanjem represivnom sustavu, odnosno sili tj. vojsci i oru~ju. }ena u po etku nije bila glupa, ve puno pametnija od muakarca, ali osjetljivija. Stvar je u tome ato se uspani arila, kao ato bi se svaka ~ena uspani arila jebene zmije u jebenom rajskom vrtu. Kad je napokon pojela jebenu jabuku, postala je kurva i dala je Adamu dok su se karali ispod palme nakon dobrog orgazma. Vjerojatno je ubrala i sama drugu jabuku i onako teatralno nakon seksa i dobrog svraavanja (Adam nikad nije bolje svraio) dala Adamu da jebe tj. jede. I Adam je tako postao glup. I od onda ne shvaa zaato su ~ene ponekad takve drolje. U po etku ~ena nije bila kurva, ve najljepae neato ato je Bog mogao zamisliti. }ene imaju i danas taj potencijal, ali im je presjebano. Zato je meni moja prva ljubav mirisala najljepae na svijetu, jer je imala neato ato danas nema - jumf. :icon_mrgreen: Dakle, prvo normalno pa onda u pik u. :icon_lol: Keep it green! :sun2:

jul 2010.

Slikovito opisano,ve sam zamislio Evu ata li sve radi u vrtu:rofl: Tek san u zadnja 2 dana skinija i pogleda Zeitgeist-ova 2 filma,1 ipo:mrtva_banana:zapravo,puno stvari stoju,joa u malo istra~ivati ali predobro analizirano,u globalu,u detalje joa neidem. Zanimljivo mi je da veliku ve inu stvari o kojima filmovi govore iman registriranu u svojoj podvjesti,vjerovatno samoanaliziranjem ~ivotnih situacija i deaavanja okolo.Dio o novcu sam slabo kontao prije filma,i joa nisan poveza detalje i "stru ne" nazive,iako glavni zaklju ak da je sve oko novca ve imam,kao i svi imalo osvjeateni koji kao i ja ve inu svog posla odradi za druge budale.Cura mi jedva iata sku~ila,vjerovatno zvog dosadaanje globalne medijske manipulacije i mo~da prejakog Hashbarry-a,ali pokazat u joj da shvati u detalje. Ja nastojim da ne hebem medije 5%,Naravno,interesiram se za informacije,dogaanja,nove LA}I itd.Sino bilo na vijestima-otkrili su ameriku kad su skontali da je svinjska gripa bila globalna LA},i da je to bija samo joa jedan farmaceutska reklama da proda svoj usrani proizbod.Ma... Treba imati o i uprte i gledati naokolo da leainari ne airu svoja krila,voditi ra una o svojoj sre i,ne raditi za druge i ostale stvari. Trebao san na poslu biti prije pola sata,ali sad u polako,zato ata tajming ne hebben!Ne ~elin biti rob vremenu,nebi ni novcu da nije ve odavno proklet... Svaata se tu da pisati,a ja idem polako provjeriti ata o e leainari danas od mene,ali nek znaju,MOJA je ZADNJA!!!
bozgaLEGENDA

jul 2010.

Svugdje u medijima, pogotovo u ovim naaim balkanskim tiskanim ~urnalima vlada leainarski PR, potplaivanje tekstova i prikriveno oglaaavanje. Ponekad se nae pokoji lanak/prilog/komentar vrijedan potpune pa~nje. Ekonomsko stanje zemlje bi se poboljaalo da ima viae mladih poduzetnika i da po ne dobra domaa konkurencija. Hrvoje `alkovi u knjizi Kombinacija d.o.o. dobro prikazuje jednu sli nu stvarnost u zanimljivom romanu. :violent018: Domaa konkurencija ne mo~e funkcionirati jer je problem u strukturi i zakonima, te legaliziranom kamatarstvu i lihvarenju, nepotizam je disi buraz, a korupcija je na dobar dan. No ato se mo~e napraviti da to sprije imo? E to je ve nova tema. Svatko ide linijom manjeg otpora... Ebiga tak je to. Zato ja dimim vutru. :smoke18: Hehehehe, kao da je iata bitno nakon Hashberry-a. :icon_lol: Znam za taj sindrom - BMK. :D
BeyondLEGENDA

okt 2010.

Maje si lijepo ra unaju vrijeme na svoj na in, sve super kul, i onda se za nekih par tisua godina neki mangupi sjete da bi mogi brijat brije na bazi potpunih dezinformacija i slobodnom tuma enju ne ega ato ne razumiju, i tako pola civilizacije uspije zabrijat. http://www.youtube.com/watch?v=ft9izbelVc0 http://www.youtube.com/watch?v=KHcF8eYXj4M
kLickENTUZIJASTA

nov 2010.

Svatko o temi ima svoje misljenje pa da i ja pruzim svoje. Dobar dio razmisljanja je baziran na Law of One. Nakon nekoliko godina istrazivanja, razmisljanja i analiziranja raznih teorija dosao sam do ovog zakljucka, tj prilagodio sam svoj mozak/prijemnik-odasiljac-procesor na upravo ovu frekvenciju (koja rezonira po cijelom Svemiru od pocetka kreacije, bas kao i sve druge frekvencije). Desit ce se ono sto kolektivno odlucimo da se desi. Majanski kalendar je kalendar svijesti, ne samo vremena i s njegovim krajem zavrsava jedno poglavlje ljudske svijesti. Na svakom od nas kao pojedinca je da odaberemo model svijesti koji nam odgovara. Vrijeme pojedinca zavrsava, vrijeme kolektiva u punom smislu rijeci pocinje. Gdje ja nasa paznja tamo cemo biti i mi. Dakle ako smo u zavjerama, katastrofama, nwo i slicnom zavrsit cemo upravo tamo, zajedno sa ostatkom ljudi cija je paznja tamo, na poziciji koja odgovara nasem stanju svijesti. Podsvjest tu takodjer igra veliku ulogu. Svijet ljudskih snova je cesto miljama daleko od svijesti . Dakle mi mozemo svjesno zeljet divan svijet, jednakost i pravdu za sve, ali ako nasa podsvjest zeli moc, robove i manipulaciju ne mozemo ga kreirati jer smo u konfliktu sami sa sobom. Tek kad rijesimo svoja govna mozemo rijesavat tudja, a ljudi ce najcesce radit bilo sto i krivit bilo koga, samo da se ne bi morali suocit sa vlastitom sjenkom. Nwo i slicna ekipa su odraz nas samih kao kolektiva, da ih nismo prizvali/da nam nisu potrebni da evoluiramo, ne bi postojali. Ne radi se o tome da mi trebamo cekat da se desi novi svijet tada, trebamo ga kreirati upravo sada. Trebamo napraviti novi funkcionalni model po kojem mozemo zivjeti. Mi smo kreatori koji vec predugo pustaju drugima da im kreiraju Svemir. Mislim da dolazi do podjele. Sluzenje sebi(Egu) ili sluzenje drugom(Bogu). Na znam kako ce se tocno fizicki to desit, ali vjerujem da cemo se odvojit. Oni koji odluce sluzit egu ga trebaju nabildat do kraja, na bilo koji nacin, jer ce samo najveci egoisti "prezivjeti". Nwo ekipa to zna. Oni koji zele sluzit drugom trebaju pocet stavljat tudje potrebe ispred svojih vlastitih. Trebaju kontinuirano radit na tome da cine ljude oko sebe sretnima, jer je to jedini nacin za stvaranje sretnog i zdravog drustva. U konacnici radi se o tome u sto vjerujete: - U to da trebamo bit bolji od nekog drugog zato sto smo razliciti i da samo najbolji uspjevaju. Da stjecemo moc da bi mogli kontrolirati ostale i da su oni tu da nam sluze i udovoljavaju nasim zeljama. - U to da je druga osoba odraz nas samih i da smo odvojeni samo fizickom iluzijom. Ne postoji bolji i gori. Duznost onog s vise moci je da tu moc podijeli s onim koji je ima manje. Da ga nauci lovit ribu, a ne da mu je kontinuirano prodaje i zivi od toga. Dugo vremena nisam volio ovaj Dylanov stih jer nisam zelio vjerovati da _moram_ sluziti nekom. Sad mi je puno jasnije, sluzio sam egu a da nisam bio ni svjestan toga, misleci da sam gospodar, a ne sluga. "It may be the Devil, or it may be the Lord but you re gonna have to serve somebody". Love/Light

jan 2011.

Na godinu oberbim,osuaim i ekam 21.12 Mo~da nee biti viae zime a bog'me ni mraka :)....kad po ne talambaz :) Baa me zanima :)http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/australski-fizicar-zemlja-ce-2012-imati-dva-sunca.html

jan 2011.

Zion train is coming our way, soul train is coming.. cime nas je ucio nama svima dragi i voljeni Robert Marly , ever livin' ! Nova svest sa promenama kroz koje prolazi planeta, i kraj ciklusa dugog 5125 godina se zavrsava na taj datum, a nama ostaje samo jedno : "you got a ticket, so thank the Lord "!
CannabeastISTRAŽIVAČ

jan 2011.

slazem se sa venlom,,buksna u ruku pa gledanje zalaska a kad me ne bude,necu ni znati da me nema
galijaENTUZIJASTA

maj 2011.

Jeli neko ispitivao timewave zero od Terrence Mckenna-e? Ukucajte to na youtubeu. Po mojim istra~ivanjima, proaireno stanje svijesti nas sigurno eka od kraja 2012, a da li e biti kataklizme ili ne, to se nezna. Mo~da se desi, a mo~da to bude mirna transformacija u raj na zemlji, ali nee se desiti niata tree.
21.12.2012.----ce biti show kako god bilo..ususret mom 21 rodendanu:banana::banana::banana:
xarabasENTUZIJASTA

jun 2011.

Mjesec dana prije navedenog datuma dizem kredit i ko vas jebe, sve cu potrosit ko kralj. Bar se ne moram brinut kako cu ga vratim. E ako ne bude neki smak svijeta nakon tog, onda sam u velikim sranjima :/

jun 2011.

au covece, pa ti nista ne razumes... ne trebas yapravop da mislis, vec da osecas. zato, posto sledis postavljene stavove yatvaras se da shvatis da ovo nije nicije misljenje vec istina. Peace & Love!!!

jul 2011.

Potpukovnik JNA: Naredili su nam da oborimo NLO! - Dru?tvo | Kurir Kao, doci ce po njega 21.12.2012... Koga zanima, neka baci pogled Nisam od onih koji bi da veruju u ovo, ali sve se vise informacija pojavljuje koje na indirektan ili direktan nacin doprinose potpirivanju price o vaznosti dvadesetprvog dana u dvanaestom mesecu sledece godine. Radujemo se internetu zbog mogucnosti da sirimo vesti, razmenjujemo znanja. Radujemo se s pravom, evo ovog foruma, eno wikileaksa... Problem je sto i druga strana koristi internet, ona koja zeli da nas drzi u neznanju. Mnogo se dezinformacija siri, ili se desava tzv. spinovanje istine. A kako PRAVU istinu u moru svakakvih vesti prepoznati , TO ce biti pravi izazov za misleceg coveka, kako da u toj potrazi sacuva zdrav razum... nebitno da li je vezano za 21.12.2012. ili za bilo koji datum. Rekao bi neko, eno ga RockOfAges, poludeo od pusenja vutre. Ma ja bih poludeo da je ne pusim, da je ne sadim, da je ne volim
HookerLEGENDA

avg 2012.

Taman sam po eo da prikupljam ata treba za jedan solidan box.I to sad treba da mi propadnezbog ebenog smaka sveta...E pa nee moi,nedam.Da li se pripremate za dan posle?Svaki savet i komentar je dobrodoaao. Predla~em zaklju avanje teme posle 21.12.2012.,ako pretekne koji od moderatora :) Odavno se oko jednog datuma nije unapred podiglo toliko prasine kao uoci 21. decembra/prosinca 2012. Ako je suditi prema proro anstvu drevne civilizacije Maja, smak sveta nas o ekuje bas tog dana. Tada e se odigrati i redak astronomski fenomen, koji se deaava jednom u 230 miliona godina... Nekoliko vekova pre nove ere Maje su osmislili kompleksni kalendar, za koji stru njaci tvrde da je najta niji od svih poznatih. Posle deaifrovanja doali su do zaklju ka da kraj dolazi za neato manje od tri godine. Ovu teoriju, sve popularniju u svetu, podr~ali su i pojedini matemati ari i astrolozi, koji su takoe izra unali isti datum za smak sveta, kao i Maje. `ta bi trebalo da se dogodi tog sudnjeg dana 21. decembra 2012. godine? Tada e se odigrati redak astronomski fenomen, koji se deaava jednom u 230 miliona godina. Sun ev sistem e se izjedna iti sa Mle nim putem i joa dve galaksije e biti poravnate sa naaom. U teorijama geofizi ara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa ak i zamena polova, ato bi izazvalo katastrofu kataklizmi nih razmera. I baa tog datuma, zavraava se i drevni kalendar Maja... Narod Maja poznat je po brojnim dostignuima koja su i danas misterija za nau nike. Na primer, Maje su sa neobjaanjivom ta noau, izra unavali periode okretanja nebeskih tela. Iako nisu znali za teleskope i druge astronomske sprave, smatrali su da godina traje 365,242129 dana. Prema va~eem gregorijanskom kalendaru Zemlja se okrene oko Sunca za 365,242500 dana. A tek nedavno, uz pomo najpreciznijih savremenih astronomskih ureaja, utvreno je da godina traje 365,242198 dana. Takoe, ovaj drevni narod je izra unavao trajanje meseca sa ta noau od 0,0004 dana, a u odreivanju vremena za koje se planeta Venera okrene oko Sunca pravili su greaku od samo 14 sekundi na 100 godina. Kalendar Maja sastojao se iz aest delova. Aktuelni, peti deo u kojem mi sada ~ivimo je zapo et 1987, a zavraava se 2012. Od 2012. e zapo eti aesti deo kalendara koji je prazan... U kalendaru Maja je i dan roenja Isusa Hrista, ozna en kao dan kada bi trebalo da se dogodi neato veliko. Ozna en je period Drugog svetskog rata i joa neki va~ni dogaaji. Arheolozi su, proale godine, u potpunosti uspeli da deaifruju pismo i matematiku Maja, po kojima se predvia da e 21. decembra 2012. godine nestati naaa planeta. Oni su joa pre dve hiljade godina dali preciznu tablicu kretanja Sunca, planeta i asteroida u odnosu na Zemlju- za svaki dan. Velika je misterija zaato se ta tablica zavraava sa 21. decembrom 2012. godine. Mnogi s razlogom pretpostavljaju da su drevni astronomi Maja predvideli da planeta posle tog dana nee postojati. U spisima Maja se poravnanje koje e se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus ~ivota Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se o ekuje ulazak u aesto doba i, prema njihovom verovanju, aesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isklju ivo od kreatora nove civilizacije. Kulminaciju ekonomske krize neki teoreti ari predviaju upravo oko 2012. Bez obzira na sve teorije i predvianja, jedno je sigurno - ako se 2012. niata ne dogodi, u Londonu e biti odr~ane Letnje olimpijske igre. Upravo ovog datuma, prema mialjenju i prora unima nekoliko vrhunskih matemati ara, planeta e, jednostavnim re nikom, umesto da uspori, 21. decembra 2012. godine, ubrzati u najoatrijoj krivini oko Sunca, zbog ega e se na povraini pretumbati kontinenti i nastae opati haos. PROMA`ENA PREDSKAZANJA * 634. god. p.n.e: Rimljani su o ekivali da e njihov grad biti sravnjen sa zemljom, jer je to bila 120. godina od osnivanja Rima * 500. god: Smatralo se da e Isus sii na Zemlju i da e to biti kraj sveta kakvog mi poznajemo. * 1000. god: Veliki broj pri a opisuje masovnu paranoju koja je vladala uo i te godine jer se smatralo da toliko okruglih brojeva ne mo~e doneti niata dobro. * 1555. god: Francuski teolog Pjer dAjli predvideo je smak sveta, jer se tada po njegovoj ra unici navraava 7000. godina od stvaranja sveta. * 1843. god: Viljem Miler, voa Mileritske sekte, objavio je rezultate svojih prora una po kojima e se Isus Hrist vratiti na Zemlju izmeu 21. marta 1843. i istog dana sledee godine. * 1900. god: Viae od 100 lanova sekte Ruska braa i sestre crvene smrti izvrailo je samoubistvo 13. novembra 1900. godine, jer su o ekivali da e toga dana biti smak sveta. * 1910. god: Halejeva kometa se pojavila ove godine i sa sobom donela strah da e 18. maja otrovati sva ~iva bia. * 1988. god: Edgar Vajznant objavio je knjigu 88 razloga zaato e 13. septembra te godine biti smak sveta, koja je postala bestseler. * 1997. god: U martu je Sun ev sistem posetila kometa Hale-Bop, koja je takoe, donela proro anstvo o smaku sveta * 1999. god: Zbog nezgodnog datuma sa tri obrnute aestice mnogi su prognozirali nestanak sveta * 2000. god: Vekovima unazad smak sveta je najavljivan baa za ovu godinu, zbog famoznog niza nula. tekst preuzet sa sajta u poverenju.com
BladeZMAJ

avg 2012.

"lipo se cvrcnit,ubit i najmnji strah od praha smo nastali i postat cemo prah".....

avg 2012.

nesto mislim da smo caskali na tu temu hook, kanda si to preskocio ali secam se da sam negde kacio ovo * * * * * al ajd kad si vec krenuo, ima stofa pa citaj http://www.endoftheworld2012.net/
HookerLEGENDA

avg 2012.

Pregledao sam,nisam naaao sli nu temu.Mislim i ja da je bilo negde naka eno ali ne usko vezano za neku ve postojeu temu o ovome,nego onako usput. Ako greaim,izvinjavam se. Kad je ve tu,neka je,greota da se baci,joa ovih par meseci ato nam je ostalo Pozdrav Power
jesamZMAJ

avg 2012.

Neki prorok je rekao da ce prezivjeti samo ljudi koji su rodjeni na datum kad i ja, tak da box i sve ostalo u njemu mozes prepustiti meni, hehe.
PappiISTRAŽIVAČ

avg 2012.

neka bude kako bude..vreme ce pokazati :)

avg 2012.

Ima tema ; https://forums.vutra.org/putovanje-na-mentalnim-talasima/6945-u-susret-21-12-2012-a.html tamo sam napisao ovo... https://forums.vutra.org/putovanje-na-mentalnim-talasima/6945-u-susret-21-12-2012-a-3.html#post153201 Nego,klikajui malo po tu nekim linkovima,ugledam jednu re enicu koja ide ovako:) ,i sjetim se jednog vica:icon_lol: Javili preko Vutra radija da su u Bosnu sletjeli vanzemaljci te da se mo~e s njima komunicirati,samo moraa razgovarati polagano... I ide ti Mujo u aumu,prolazi pored jednog kukuruziata,kad....u kukuruzu neato malo zeleno i ima velike o i. Zaustavi Mujo trakotor,sie,oprezno prie te za uje neke neartikulirane zvuke...i ka~e: Jaaaaa Mujooooo,zeeeemljaaaanin ideeeem u auuuuumuuuuuu. A iz kukuruza dopre odgovor: Jaaaaa Haasooooo luuuugar,seeeereeemmmmmm.:alien555:
HookerLEGENDA

avg 2012.

Ima tema boga mi...Pogreaio sam,pa nek moderatori prebace ovo tamo,ili kako god...A i tako e uskoro smak sveta pa nema veze. Izvinite... PS....E sad je sve kako treba.
Losmi the EvelENTUZIJASTA

avg 2012.

Ma jok.
HookerLEGENDA

avg 2012.

Å ta će biti sa nama 2012? | Astronomski Magazin Ako vam je dosadno bacite pogled...Mislim,baš,baš dosadno...

sep 2012.

SMAK SVIJETA 2012.: Zemlju Obzirom da nemam letei tanjur,letei ilim a bogami ni Noinu arku nisam napravio....preostaje mi jedino da duvam.
Z&NZMAJ

sep 2012.

Ma neeeeeeeeeee! Ta ~emska pojma nema xD Mali sivi su ljudi iz budunosti, a Nibiru je dom rase vanzemaljaca zvanih Anunaki. Anunaki su nas stvorili kao rasu robova da za njih vadimo zlato i srebro iz zemlje kako bi uz pomo tih metala oni mogli popraviti svoju atmosferu. Ako mi ne vjerujete, pogledajte samo ovo ludilo otkupljivanja zlata i srebra po cijelom svijetu u proteklih par godina :D Pa kako ne znate tooooo :icon_lol:
makisplitAMBASADOR

sep 2012.

Meni doali mali zeleni jer su culi da radim odlicnu paaticadu,sljedece godine otvaram firmu za meugalakticki biznis i nazvat cu je zvjezdani aupak d.o.o. Ako uzgojim ponovo dobar dim ponudit cu im da zakurjaju pa cemo vidit kako reagiraju,malo me iskreno strah da ne odu u ***** i da mi ne ostanu doma dok sve ne popuau pa se joa dvoumim,jerbo znaju upilat i bit dosadni,pricaju samo o hrani i picu,ne jebu niata vec dekadama i ne podnosu nogomet.
HookerLEGENDA

nov 2012.

HJUSTON - NASA zna viae od Maja! Smak sveta e se desiti 2013, kada e e naaa planeta do~iveti "veliki aok". HJUSTON - NASA zna viae od Maja! Smak sveta e se desiti 2013, kada e e naaa planeta do~iveti "veliki aok". Nau nici NASA smatraju da e sun eva aktivnost uniatiti Zemlju i dovesti do apokalipse. Naime, periodi u kojima je Sunce najaktivnije ponavljaju se svakih 11 godina. Ove godine su se dogodili jaki uticaji Sunca na naau planetu, a zadnji su bili tokom 22. i 24. septembra, navode iz NASA, kada su zabele~ene jake solarne baklje u blizini sun eve pege AR1302. Tada je nastao talas nabijenih estica, koje su ve stigle do Zemljine magnetosfere, a kao posledica toga nastala je sna~na geomagnetska oluja, za koju nau nici procenjuju da bi mogla trajati do kraja ove sedmice. Aktivnost sun eve pege AR1302 e opasti, ali e se u sledeih nekoliko godina ponovo intenzivirati, ali se rekordno opasan uticaj sun evih baklji o ekuje se 2013. godine. Nau nici iz NASA prakti no su alarmirali javnost i navode da je planeta Zemlja u nekoj vrsti "sun eve" opasnosti. Prema proro anstvu naroda Maja kraj sveta se predvia 2012. godine.
BoRaiChoAMBASADOR

nov 2012.

Necu da umrem a da ne probam Satori, BTB, BB, WW, Nepal Kush, Purple Haze :(......Naravno i ostale kombinacije.... Baj d vej, svejedno mi, kontam da ne moze biti gore, samo moze bolje biti nakon tog "smaka"
loopAMBASADOR

nov 2012.

evo i ja da se ukljucim u paranoju xD ne znam koliko ste upoznati,ali otkriveno je(poodavno doduse) da nije meteor 'zbrisao' dinosauruse i izazvao 'ledeno doba',vec supervulkan(kojih inace ima nekoliko na planeti) e sad,supervulkani su tacni,maltene u sat-erupcija se desava u proseku na svakih 200.000god.(ako se dobro secam priloga) najpoznatiji(I apsolutno NAJVECI) supervulkan nalazi se u Americi-'Yellowstone' nacionalni park.Da,dobro ste procitali,CITAV nacionalni park 'Yellowstone' je u stvari ogroman supervulkan,koji je zadnji put pokazao aktivnost pre VISE od 250.000god. sto ce reci pitanje trenutka... I samo da dodam procenjuju da,kad se ovo cudoviste aktivira,MOMENTALNO umire vise od pola populacije na Americkom kontinentu,a ostatak sveta-narednih dana. bice izbaceno preko milion kubnih tona lave i pepela SVAKOG minuta. Zemlja ce se ohladiti za,barem,dva stepena u proseku(ledeno doba je nastalo kada se zemljina prosecna temperatura spustila za oko 1 stepen !!!!!!!) manjak kiseonika povecana koncentracija sumpora Yellowstone Supervolcano Discovery Yellowstone supervolcano may erupt sooner than expected 'They said that the super-volcano underneath the Wyoming park has been rising at a record rate since 2004 - its floor has gone up three inches per year for the last three years alone, the fastest rate since records began in 1923. Read more: World's largest volcano in Yellowstone National Park to wipe out two-thirds of US? | Mail Online Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook i tako dalje,i tako dalje.... Uploaded with ImageShack.us majq ti 'ebem...kakva zivotinja....
naturaPOZNAVALAC

nov 2012.

od nibiru dalje mogu reci samo SUPERVULKANI, DIVLJANJE SUNCA, POPLAVE, POLE SHIFTING I OSTALI FENOMENI, C'MON BIATCH!! :assshaking:
Z&NZMAJ

nov 2012.

Ma ja radim party 21.12. pa kud puklo da puklo xD

nov 2012.

Ja sam svoje obro ove godine, sad nek navali sta hoce :eyebrows:
maverickAMBASADOR

nov 2012.

Bilo mi dosta ovih nebuloza, pa sko im danas ujuto do svog vremenskog stroja i prebacim se tamo (tada) 21.12.2012., malo avrljam onako po lokacijama na svijetu, da provjerim jel bilo tog smaka il ne... I naravno nema, al sve puno nekih zatovljenih likova, okolo paradiraju s natpisima o nekom sudnjem danu, razni strahovi im ~ivot diktiraju. A kaj ea kad su tolko glupi da im neka kutija diktira kaj i kako da misle, kaj da jedu, kak da se obuku, a onda im joa i ego napumpa s freak tzv. reality aouovima dok ovi razni discovery i history kanali rade isto ono kaj je MTV napravil muzici... Ah, misteriozni su putevi djelovanja mojih.

nov 2012.

A mo~da bude i ovako... ŠOKANTNO! Japanska princeza govori o 2012. godini i ulasku Zemlje u 5. dimenziju! - YouTube
jesamZMAJ

nov 2012.

...jedva cekam da dodje, jedva cekam da prodje...

nov 2012.

ne moze smak svijeta dok ne proslavim novu godinu :D
Farmer82AMBASADOR

nov 2012.

He he :) potpisujem
KonanVarvarinISTRAŽIVAČ

nov 2012.

Jebes Novu, vazno da Sv Nikolu mozemo da slavimo ko ljudi 3 dana :D
BladeZMAJ

nov 2012.

Hahhaha lol...bem mu sve govorim sam sebi ma niata od toga a opet kopka me hahahha ma ja cu se satrat pa ata bude bit ce ;-)
loopAMBASADOR

nov 2012.

trebalo bi u ponoc da se okupimo na forumu...ili u podne,jbm li ga da se pokidamo ako nesto bude-bar da podelimo zadnje trenutke jedni sa drugima.ono,vec vidim-svet se rusi,a mi se cerekamo. de ces bolji zavrsetak od toga.

nov 2012.

za*ebi bro, ja bih jos da uzgajam ;)
HookerLEGENDA

nov 2012.

Ja sam za :samoja Pokidamo se a sutra ata bude bude, Vutra radio da pi i punom parom, eto dobar predlog za celove ernji program ...
Z&NZMAJ

nov 2012.

Mo~e, stavite dobar neki program na radio, pa e kod mene na partiju pr~it :icon_wink:

nov 2012.

Joa jedna prilika za satrat se.. :)

nov 2012.

Neki su vec rekli aaaa za ostale ne znam. Ja sam se dogovorio s drustvom da cemo se tako ubiti da necemo ni skuziti ako bude "smak svijeta" hahahhaaha ;)

nov 2012.

Bit e nam smak svijeta jedino s novim porezima iza nove godine izgleda.

nov 2012.

Novi porezi? Satrat se treba kad stupe na snagu..

nov 2012.

I onda? Opet treba nego bistre glave da zaradi za taj porez.
DJFlyHighLEGENDA

nov 2012.

bolje da je smak svijeta onda nego da nas nastavljaju pljackati i ubijati polako... a ovo za poreze stvarno :ohno: ne da smo u krizi nego ljudi nemaju sta za jest... a bome nigdje ni za radit da bi imali za jest... e moja hrvatsko jadna... nikad se neces opametit... peace out !

nov 2012.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_me7is8NXRl1qikuwpo1_500.jpg dafuq!? creepy.. :/ neznan ata da ka~en, al moran priznati da me malo zaintrigiralo.. http://www.dnevno.hr/magazin/glazba/72304-cudne-internet-glasine-nostradamus-predvidio-repera-psya-kao-antikrista.html
He-ManLEGENDA

nov 2012.

OOP OOP OOP OOP

nov 2012.

rolling on the floor laughing & trying not to die..
SmokeyThePotPOZNAVALAC

nov 2012.

bitch please ^^

nov 2012.

Pa, u redu, neka se satru ovi koji nemaju posao da bi zaradili za taj porez.. Cirka pola dr~ave satrano.. (ato mi smeana ta re "satran":)

dec 2012.

malo smo zanemarili ovu temu...nema se sto vise reci...ali hebote citam danas .Englezi svoje opominju.Australska vlada svoje...nije zahebancija...Medvedev otkrio da imaju dokumente o vanzemaljcima.Sve mi to nekako smrdi ...iskreno malo sam zabrinut:(

dec 2012.

morao sam podici ovu temu na povrsinu...nekako mi je vaznija sada od lucidnog prikradanja:)
TropicoLEGENDA

dec 2012.

A e....prde i prde samo o nekakvom smaku svijeta...a neki pla u i kopaju rupe bez da se osvru sta je oko njih...kopaju i kopaju...dok im se kajla uvaljuje....a poru ili majski aamani da se ne sprdaju sa tim da ce smak svijeta....ka~u MUDRI aamani da samo la~u jadne ljude...kome vjerovati...duhovnjacima kojima kapital nista ne znaci ili pederaaima koji aire paniku meu ljudstvo? Btw ako e smak svijeta zaato mi piae na rasporedu u firm ida radim 21.12.2012? Ako ne doem na posal a smaka ne bude oe mi medvjedev ili australka pravdati nedolazak na posal?
crunkisiLEGENDA

dec 2012.

Prijatelju bio bi lud kada ne bi bio nimalo zabrinut. Meni je nekako lakse kada znam da me dobrota i istinska ljubav vodi kroz cijeli zivot... koliko god on na kraju trajao ne pozalim ni jedan dan. Stogod bilo ... biti ce, ali se nista ne moze dogoditi sto ce moju ljubav pretvoriti u mrznju. Previse ljudi ima isprane glave na ovom svijetu a ja nisam i ne zelim biti jedan od njih. Above the ignorance!
TropicoLEGENDA

dec 2012.

ovo zastraaivanje na globalnoj razini....ne znam sta rade iz ogledala dok sire paniku po svitu ali nek mi dou na ku ni prag da im dadnem posljednju pomast kitom po elu!
BladeZMAJ

dec 2012.

Hahahaa a garant ce neke dionice blesavo skocit zbog kraja svijeta

dec 2012.

ja sam sebican pun.k..ac, mene zanima samo prezivljavanje ...sve druge opcije su iskljucene.Mozda cu zvucati kao oni preppersi ali na neki nacin treba biti spreman zastiti sebe i svoju obitelj,sigurno da se necu predati nikada i nikakvoj katastrofi. vjerovatno cu biti ismijan na forumu ...ali ja sam spreman!

🔒 Ova tema je zaključana