LEGACY
The Secret
30 odgovora2,652 pregleda
Eva Rain
ENTUZIJASTA386 REP47%
→ Poznavalac
Eva RainENTUZIJASTA
mar 2009.
mar 2009.#1
Zakon atrakcije, provjereno dokazan ne samo od mene vec i svih ostalih ljudi s kojima sam razgovarala
http://www.youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8&feature=channel_page
Ovo je samo prvih 20 minuta jer nigdje nisam mogla pronaci cijeli film, imala sam ga nekad davno na DVD-u. No, u ovih 20 min sazeta je sustina i shvatit cete princip
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
mar 2009.
mar 2009.#2
Pogledao film i interesanta ideja ali totalno nepotvrena i labava tak da ne mogu re da vjerujem da funkcionira(mo~da da mo~da ne ali nitko nije fino dokazao)
Ali zanemarivai to dobar je na
in razmialjanja koji predla~u, jer ako ne na svijet oko sebe zasigurno utje
emo na vlastitu biologiju(Bruce Lipton) i vjerujem da takav pristup ~ivotu kakav predla~u u filmu da mo~e dosta dobro poslu~iti, a sad ako i funkcionira kako to oni ka~u joa bolje
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
mar 2009.
mar 2009.#3
Zvu
i kao new age bullshit ali je istina, to je temelj svega, temelj sve magije i kreacije. To nije samo zakon atrakcije, to je
isto o
itovanje magije. Ljudi su magi
na bia i cjeli ~ivot neprestano
araju htjeli oni to ili ne, ali toga nisu svijesni, i u ve
ini umova ljudi je bullshit i strah, i zato takav svijet stvaraju, nesvjesno.
U dokumentarcu je to izneaeno vrlo simplicisti
ki, i to nije dovoljno da napravi od
ovjeka maga. Rekli su "imate mo", ali ta mo nemo~e biti realizirana zamo zahtjevom, zato jer je u normalnom ljudskom umu kaos i nevjerica. Magija se temelji na podizanju i gomilanju energije, laserskom fokusu namjere, i
vrstom uvjerenju u cilj bez sumnje... to ljudi nemaju. Njihova energija je minimalna, namjera je kolebljiva, fokus raspraen kao svjetlo ~arulje, a vjera nikakva... takvi su i rezultati. Svijet oko
ovjeka je uvijek onakav kakv je i u njegovom umu, zato jer ga on upravo takvog stvara, problem je taj ato je
ovjek nesvjestan i pokuaava promjeniti sve samo ne izvor.
svjesnost je jedini put ;) i onda je sve mogue...
"Kada neato ~elia, sav se Svijet uroti da tu ~elju i ostvaria", govorio je stari kralj ;) (alkemi
ar)
23 REP46%
→ Istraživač
mar 2009.
mar 2009.#4
omg omg
ova stvar je meni promijenila zivot u totalu...
preporucila bi svima il da procitaju knjigu od Rhonda Byurne, a i da pogledaju film...
stvar je tako mocna...
kako weedran kaze svi znaju za tajnu, svjesno ili nesvjesno, stvar je u pozz razmisljanju...
i mislim na karaju krajeva nece svi to prihvatiti, mnogi hoce al vremenom cisto zaboravljaju na to, izlapi im...
kako god preporucila bi svima ''tajnu'', samo ti se moze dobrom vratiti...
ev linkic, tko zeli da skine knjigu na nasem jz.:
http://www.4shared.com/file/82065311/c14432f5/RhondaByrne-Tajna.html?s=1
Eva Rain
ENTUZIJASTA386 REP47%
→ Poznavalac
Eva RainENTUZIJASTA
mar 2009.
mar 2009.#5
Slazem se s tobom u potpunosti Vedrane,no ipak misljenja sam da je ovaj film dovoljan da zagolica mastu i navede ljude na dalje istrazivanje koje ce ih usmjeriti ka krajnjem cilju, postizanju viseg nivoa svijesti.
"Svijet je samo vidljivi dio Boga. A u njemu Alkemija znaci prenositi duhovno savrsenstvo na materijalnu razinu. "
:)
P.S. Hvala za link wicca :kiss:
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
mar 2009.
mar 2009.#6
Ma meni se kao prvo nije svidjelo na
in na koji je produciran film, ono kao to je to, napokon ste spaaeni bla bla; ne svia mi se to.
A i teako mi pro~vakattakve stvari, skeptikom se smatram ili trudim bit a u filmu nisu ponudili neke osobite osnove na temelju
ega vjerovati.
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
mar 2009.
mar 2009.#7
Na temelju
ega vjerovati u sebe?
Pa da, stvarno, na temelju
ega vjerovati? nema baa nikakvog smisla. emu uope pokuaavati primjeniti "tajnu" u svom ~ivotu, jer nema nikakve logike da to funkcionira. I to nije sarkazam, ozbiljno mislim. Ako vjerujea u svijet materije i fizi
kih zakonitosti kao svaki "normalni"
ovjek, tada je ideja "tajne" apsurdna. Stvar je samo u vjeri. Makar tvoja vjera u opis svijeta bila potpuno logi
na, "zdravorazumska" i u skladu sa znanoau... to je ipak samo tvoja vjera, i kao takva odreuje tebe i tvoje moi. Jer u ono ato ne vjerujea nema aanse da postignea, bilo to znanstveno mogue ili nemogue.
`to te koata da povjerujea u jednu takvu bizarnu mo koju mo~da imaa, i testiraa?
Svijet nije ono ato 99% ljudi misli da jest, ono u ato VJERUJU da jest. To je i "znanost" potvrdila milijun puta, ali je previae apstraktno i neshvatljivo normalnim logi
kim umom, stoga se dr~e stare dobre definicije materijalnog svijeta.
I
injenica je da ljudi kao bia stvarno ne vjeruju u neato ako nemaju razlog za vjerovati u to, bilo kakav to razlog bio. Ljudski um je kompjutor koji se ponaaa po programu matemati
ki to
no jer druga
ije i nemo~e, tako je napravljen. Svi mi trebamo RAZLOG da VJERUJEMO u neato, i na svakome od nas je da to sam nae i stekne.
Ja imam razlog da vjerujem u "tajnu" zato jer vjerujem u odreeni opis svijeta koji nije u skladu s konvencionalnim u
enjem, da ne vjerujem u takav svijet, nebi vjerovao ni u "tajnu", sasvim logi
no.
ju (nema veze ali je zbog toga mo~da teako probavljivo nekima), osnovna ideja/poruka je istinita, ali oni su ve i odredili cilj na kojem da upotrijebia tu "tajnu" (ato nije nu~no loa cilj), ali ti ciljevi su materijalist
ke prirode. Ljudi vole materiju, fokus svijesti ve
ine ljudi je na ostvarenju ato viae novca i u~itka pet osjetila (ato nije nu~no loae, ali po mom mialjenju kavez za ljudsku svijest). Dovoljno je da zagolica maatu kao ato Eva ka~e, ali nije re
eno ljudima kako da izvuku pravu mo iz te "tajne", pa i da je re
eno to nije dovoljno, jer je potrebno promjeniti
itavu vjeru u sebe i svijet, a za to treba puno vremena i rada na sebi.
A ovako ako samo povjerujemo u tu "tajnu" i dr~imo se nekog svog postavljenog cilja - rezultati dolaze ve i zbog toga, ali je snaga te sile vrlo vrlo mala, i trebat e vrlo mnogo vremena da se manifestira u realnosti, ako e se uope manifestirati, naravno ovisno o vama. Ali se 100 postotno manifestira sav kaos u naaem umu, a njegova manifestacija je isprepletena sa svim ostalim snovima ljudi.
Ta "tajna" je prava mo, i upravo se njome slu~e vladari ovog svijeta, tajna druatva i oni koji su postavili sustav i dr~e svijest naroda u kavezu. Ta "tajna" mo~e biti upotrebljena protiv sustava i u tome je prava ljepota nje. Otkriti narodu ovu tajnu za njih je kocka, ali znaju oni svoj posao i kako okrenuti ljude protiv samih sebe ili ih zatvoriti u iluziju joa ja
e.
Iz moje to
ke glediata, biti "majstor" provoenja "tajne" nije dovoljno ali je nu~no za provoenje akcije u reakciju. Po meni je na prvom mjestu SVJESNOST, a s njom slijedi sve ostalo. Bez svjesnosti
ovjek je slijepac, a slijepac mo~e stvarati samo besciljnu iluziju neovisno koliko moi posjeduje... i to je upravo ato e ljudi s ovom "tajnom" raditi.
Ok, to su samo moji pogledi, moja perspektiva iz koje promatram ~ivot, niata viae, samo moja pri
a.
Ako daa apsolutnu mo umu u kojem je se odvija auto-destrukcija on e uniatiti svijet i sebe. Ali ako daa apsolutnu mo umu u kojem je samo ljubav on e u
initi od svijeta ljubav.
"Tajna" nije niata novo, nikakvo revolucionarno otkrie. "Tajna" je stara koliko i
ovjek, tj. stara koliko i svemir sam. "Tajnu" pripovjedaju sve spirtualne akole kroz
itavu povijest, samo u svom obliku. A na nama je samo da VJERUJEMO, ili ne vjerujemo. Sve je samo izbor. Mo~ete odabrati da vjerujete konvencionalnoj znanosti, ili mo~da religiji, ili glasovima u svom umu, ili halucinacijama, ili nekoj treoj osobi, ili instinktima, ili sluaati jedan tihi tihi glas koji se mo~e razabrati kad ostvarite apsolutnu tiainu u umu... svjejedno, sve je samo izbor.
What you believe is what you get
23 REP46%
→ Istraživač
mar 2009.
mar 2009.#8
@`aman preporucila bi ti film ''Yes Man''- Jim Carrey, ako ga vec nisi gledao.. mislim da se smisao tajne dosta prozima tim filmom, i da sama bit tajne i jest ta da prihvatis sve prilike koje ti se pruze u zivotu...
Yami_Raziel
AMBASADOR1.929 REP12%
→ Legenda
Yami_RazielAMBASADOR
mar 2009.
mar 2009.#9
da da... the secret... neznam za vas ali ja sam se presmjesno osjecao nakon tog filma :D
caka je...
govore oni istinu, bas kao sto weedran kaze, prikazali su znanje staro koliko i covjek... ali ne u svrhu budjenja vec u svrhu zarade.... mislim... i oprah je imala emisiju o secretu, kao sto i sad cijela amerika o tome prica, svi briju na to... postoje cijele obitelji s onim "vision boradovima"... ma smijesno...
komercijalizirat ce i okrenut cak i zadnji dio istinite informacije... money makes the world go around ;)
ali bitna je poruka, koja je jako dobra... a ionako sve ovisi o tvojoj percepciji... shvatis film kako ga shvatis i tako ti utjece na zivot.. a svatko ga shvati na svoj nacin...
ma... sve su to "samo jedne od mogucnosti", misliti da "je to to" znaci samo se ubaciti u jos jedan zatvor uma... misliti da si shvatio "stvarnost" je glupost... jer stvarnost je beskonacna.. bas poput njenih "uzroka" :D
tako da.. percipirajte ju svi kako zelite, samo uz puno ljubavi ;) a ako vam se da.. slobodno vizualizirajte i prizivajte stvari u svoj zivot :D ako duboko vjerujete ionako cete to napravit ;) bez obzira na secret :D
Anarhoster
ENTUZIJASTA268 REP17%
→ Poznavalac
AnarhosterENTUZIJASTA
mar 2009.
mar 2009.#10
Audio verzija na engleskom:
http://www.mininova.org/tor/615525
kLick
ENTUZIJASTA332 REP33%
→ Poznavalac
kLickENTUZIJASTA
mar 2009.
mar 2009.#11
torrent - http://isohunt.com/torrent_details/66109845/the+secret?tab=summary
"We become what we behold" :)
23 REP46%
→ Istraživač
apr 2009.
apr 2009.#12
baa to:costumed-smiley-027
danas si svatko sam bira u ato ~eli vjerovati. Imam jednu poznanicu koja
vrsto vjeruje u sudbinu, tj. da je sve negdje zapisano i da se sve odvija prema tom planu. I ona u tome u~iva, i zaato prditi po njezinoj vjeri, iako ja osobno nikada ne bih izabrala vjeru u sudbinu.
Vjerovati da nema drugog puta i da ne odlu
ujem ja o tome ato ja ~elim, mi se nikako ne svia.
Gledala sam na Oprah (:icon_lol:), kada su govorili o Tajni i kako je puno ljudi promijenila ~ivot. Oni su si sami promijenili ~ivot... mo~da zbog knjige, a mo~da su shvatili da je vrijeme za promjenu.
Mene baa knjiga i nije dojmila. Ne znam. U biti, ne ka~u niata novo, zar ne?
Ali je vjerovatno nekome i pomogla da napravi novi korak u svojem ~ivotu, ato je predivno, jer ja biram vjerovati u ljude. :family1:
23 REP46%
→ Istraživač
apr 2009.
apr 2009.#13
alo pod tajnom se i podrazumijeva vjera, bar sam je ja tako dozivjela...
ali tajna ti pomaze da vjeru ucvrstis, jer danas je potrebno svijetu nesto vidljivo i opipljivo da bi vjerovao, da bi ih podigao da porade na sebi, da se bore za sebe, da se skontaju u zivotu...
jednostavno da se probude i izadju iz svojih cahura...
tajna nije nisto narucito, a za mnoge niti nepoznato, to znaju svi, ali nekada ti je potrebna potvrda, kada odbacis ruke od svega, kada ti dopizdi sve, a sto se u zadnje vrijeme u drustvu sve vise i desava, sve je vise mladih koji su klonuli duhom, radije bi sjedili doma, ili ti negdje zavuceni i odavali se raznim prorocima, a mogu rec da se to dogadja i sa starijim svijetom... ono tipa kada cujem osobu koja ima 50godina kaz: ''et ja bi sada laganice po zemljicu, prosao sam dovoljno toga''...
mislim ono HALO, nikda nisi dovoljno star ili ti mlad da bi prosao sve u zivotu, nikada ne znas sto te ocekuje ili se novo sprema... treba samo znati uzivati u zivotu, izvuci ono najbolje iz njegove srzi, koliko god je moguce prilagoditi sebi zivot... a ne prilagodjavati se kojekakvim nametanjima od strane drustva...
po meni to je bit tajne.... otkriti sebe i probuditi se, jer nista ti nece pasti s neba, trebas se boriti, a tajna kaze ak nesto strasno zelis to ce se i ostvariti, pa ne misli se da sada legnes i ono mislis et ja zelim to i to, a moglo bi i ovo, je dobit ces al na qrcu...
ako nesto zelis, onda ces se boriti da to i ostvaris, a sto vise mislis na nesto sto zelis, vise ces se usmjeriti samo na to, i na ostvarenje svoga cilja... cista psihologija...
ono sto mi je zao jest sto se na tajni zaradi brdo love... to je jebe u svakom smislu... opet iskoristavaju ljude....
:)
Informator
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
InformatorISTRAŽIVAČ
okt 2009.
okt 2009.#14
ovog bloga... http://kako-goa-koristi-tajnu.blog.hr/
vjerujem da bi ta blogerica tu tajnu podijelila sa cijelim svijetom, pa u je i ja s vama...
po
nite od prvog odnosno zadnjeg, najstarijeg posta i uite u putovanje te djevoj
ice...
joa bih dodao kako je zanimljiva po
etni
ka srea, ne znam da li ima onih koji ni nju nemaju ali.. kad sam prvi put po
eo meditirat osjeao sam svoje tijelo viae nego ikoji drugi put, pa kad sam poker prvi put igrao, mi je probbli ialo kolko se sjeam :D nego ta po
etni
ka srea ili bih rekao znati~elja i otvorenost, nevinost. da baa ne uem previae u te pjesni
ke duae, ljepota ukratko... :)
TeZi
ISTRAŽIVAČ91 REP27%
→ Entuzijasta
43 REP86%
→ Istraživač
nov 2009.
nov 2009.#16
nemogu nigdje na film da ga pogledam, al sad sam si skinula knjigu pa idem
itat bar ^.^
mar 2009.
1 / 16