VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaSungazing - Surya Yoga
LEGACY

Sungazing - Surya Yoga

226 odgovora25,421 pregleda
kLickENTUZIJASTA

avg 2008.

Ili po naski gledanje u Sunce. :) Jel se itko zabavljao s time? Vjerojatno svi znate onu urbanu legendu o studentima koji su oslijepili nakon sto su natripani gledali direktno u Sunce. Meni je Muhara prije koji mjesec rekla da probam gledati i ja probao. Ako mogu biljke zasto nebi ja. :) I dosao do zakljucka da se covjek stvarno moze kroz oci puniti Suncevom energijom. Cim sam dosao doma sjeo ja fino za komp i uguglao sungazing. U nasao da je u dalekoj proslosti to bilo dopusteno samo odredjenim svecenicima dok je za obican puk kazna bila smrt. I saznao za covjeka koji se zove Hira Ratan Manek. Po njegovoj se tehnici u 9 mjeseci covjek moze teoretski potpuno napuniti. Pocne se sa 10 sekundi i svaki iduci dan se povecava za 10 sekundi. Gleda se ili izlazak ili zalazak Sunca, kad je njegova snaga i UV zracenje najmanje. Da skratim - http://www.sungazing.com/.
BeyondLEGENDA

avg 2008.

Ja proaao to sve (ne zajebavam se), i joa uvijek moram jesti :). na mene nije funkcioniralo, ali mo~da sam ja krivo radio (recimo nisam stajao golim nogama na zemlji ve sam buljio s tavana naj eae, makar ne vjerujem da je to neophodno), i jako esto su oblaci kad je jedino pogodno gledati tako da sam puno dana morao presko iti. Ali unato tomu ato moram i dalje jesti, nije samo to blagodat koji se ostvaruje sungazingom, ono otvara neke ~lijezde u mozgu, kao ato je tree oko npr., otvara, balansira i puni energijom psihu i tijelo. Neko bi rekao da sam lud ato sam se uope iaao upuatati u to, riskirao sam vid ne. Ali evo me, o i su mi zdrave makar sam gledao jedno vrijeme svaki dan po 45min direktno u sunce bez prestanka (naravno treptati moram). Tako da ona teorija da se mo~e oslijepiti ne valja, jer ja joa uvijek vidim perfektno. Fora je u tome da ne gledaa u sunce recimo to no u 12h ne, to je ludo, niti nemo~ea pogledati sekundu u sunce u to vrijeme. Pravilo je jednostavno; ako te ne bole o i gledaju i u sunce tada ne ea ni oslijepiti, tvoje o i znaju kad je previae a kad nije, jednostavno ako mo~ea izr~ati intenzitet nee ti biti niata. Zna i pogodno vrijeme za gledanje u sunce je JEDINO odma poslije izlaska jedan sat, i 1 sat prije zalaska, u ostalo vrijeme intenzitet je prejak i UV zra enje je prejako. uostalom samo treba pro itati ato ka~e hira ratan manek, on je glavni u tome. Tako da ja nisam dokazao da to dijeluje makar sam proaao cijeli proces, ali kao ato rekoh mo~da je bilo krivo ili nedovoljno. Postoji i neka tehnika hranjenja samo pranom, a sastoji se od 21 dnevnog posta, i nakon toga viae se netreba jesti hrana... eh sad koliko je to istina neznam... moja ti erica reikija je to proala i ka~e mi da netreba jesti (makar jede :) ali ka~e da netreba. e sad... jbiga... nabacit u uskoro literaturu na hr o hira ratan maneku iz asopisa vizionar (jako dobar lanak, objaanjava teoriju, sve pojedinosti i tehniku) i knjigu o hranjunju pranom.
kLickENTUZIJASTA

avg 2008.

45 min? Svaka cast, ja uspjevam dvadesetak, ali to radim tek malo manje od dva mjeseca. Sunce mi je jos uvijek prejako ako pokusam duze, ali i to ovisi. Ako sam bio dosta vani taj dan duze ga mogu gledat i lakse se mogu opustit. Glavni problem je to sto nisam redovit. I da, ne samo da i dalje jedem nego znam i jako ogladnit nakon/za vijeme gledanja. =) Sto se tice zdravlja ociju imam osjecaj da se vid stvarno poboljsava od gledanja. Ne puno, ali osjetno. Uglavnom gledam navecer, ali cini mi se da bi ujutro bilo bolje i lakse - od slabijeg prema jacem, a ne obrnuto. Kad sam prvi put dosao na nekih 12-13 min, osjetio sam kako mi se "otvara" mozak, tj kako jedan dio unutrasnjosti mozga pocinje raditi. (vjerojatno pinealna zlijeza ili third eye chakra ili sta vec, mjesto se nalazi negdje u sredini glave, malo spusteno i malo u pozadini i siri se prema gore i naprijed). Osjecaj me totalno iznenadio. Opustenost, smirenost, osjecaj kao da lagano lebdim, ali istovremeno i snaga, neki prirodni high. Kako ti je izgledalo Sunce dok si gledao? Ja osjecam da dobro gledam kad mi krug ima jako tamnu nijansu, a kruznica gori i vrti se u krug ( ne znam kako bi bolje to opisao). Da bi dosao do toga trebam se uspjet dobro fokusirat i opustit. Citao sam da ljudi znaju vidjet i plavo Sunce (Mali Princ :)), ali meni je uvijek zute/zlatne boje. Ne treba jesti, a jede kazes? :) Stavi sto god da imas od literature. Biljezim se odmah sa stovanjem :)
BeyondLEGENDA

avg 2008.

Stavit u kasnije. A dobro je to klick, ja kad sam po eo nisam mogao ni 10sec gledati, ali zato i postoji to pravilo da svaki dan 10sec dulje, i tako kako napredujea mo~ea izdr~ati sve viae. Ja sunce nisam fokusirao, netrebaa ga fokusirat nema smisla, samo si napre~ea o ne ~ivce fokusirajui, gledaj ravno u sunce ali onako, da gledaa sve a ne sunce samo, opusti se, nemo~ea se opustiti fokusiranjem, zrake ti ulaze u o i nebitno o fokusu, a dobro, zapravo to nije ni bitno. Viae se ne sjeam kako mi je sunce izgledalo (zavraio s tim gledanjem prije jedno pola godine, a proces sam prolazio jednu i pol godinu). Znam da sam nakon nekoliko vremena gledanja vidio viae sunca na okupu a ne samo jedno :D Zanimljivo mi je to neko blagostanje prilikom gledanja, ono, jedino svijetlo postoji taj trenutak u tvom ~ivotu, pru~a neki filing ispunjenosti i jedinstva. I kada prestanem gledati osjeam se kao poslije polasatne meditacije, onako legnem se u krevet i jednostavno... negdje sam a nisam nigdje... hehe sad e joa ljudi po eti gledati sunce zbog tog osjeaja koji sam opisao, ~eljini tripa. hehe, a nee, ljudi se boje za svoje o i, trebaa biti malo lud, kao mi. Neznam ja nisam neato previae razmialjao dali u se upustiti u to nakon ato sam uo za to. A ono za osljepljivanje mi nikad nije zvu ilo istinito... jednostavno sam osjeao da nije istina, a i potvrdio sam si to. Od nuspojava znalo mi se tak nakon nekog dana gledanja pojaviti usred oka roza to ka, jedno dan dva, niata straano, ono, malo te lecne ali proe to, tako dok bi naprimjer gledao neato zeleno to bi vidio ~uto/naran asto :) hehe ja sam 95% gledao na ve er tj. zalazak. ali u jutro je isto dobro ali neki druga iji filing, osjeaj buenja svega, zanimljivo, ali nije mi se dalo buditi za to. Bolje je gledati izlazak zbog postepenog ja anja intenziteta, ali pod kraj nekako postaje prejako za razliku od ve eri... no uglavnom, nema veze ali meni je na ve er bolje pasalo. Imam neke teorije zaato nije uspjelo kod mene (jer vjerujem da je istina to sa suncem, ono nevjerujem jako ali vjerujem :). Mislim si da sam mo~da premlad joa. Ili da sam puno emocionalno i mentalno zatrovan i izvan balansa, pa je sva ta energija iala prvo za iscjeljivanje (jer tako i ide to navodno, teoretski te prvo potpuno izlje i na svim energetskim razinama, otklju a i uvede u potpuni balans, i tek pod kraj se po inje gomilati u tebi tako da nam netreba hrana.
kLickENTUZIJASTA

avg 2008.

Krivo napisano, mea culpa. Nisam isao fokusirat Sunce ocima, nego fokusirat sebe na Sunce. Oci trebaju bit sto opustenije, bas kao sto si rekao. Tijelo i disanje takodjer. I cini mi se da ima veze pod kojim kutem svjetlo upada u oci, ima neki polozaj kad mi je glava lagano podignuta koji osjecam da je bas kako treba. >Zanimljivo mi je to neko blagostanje prilikom gledanja, ono, jedino svijetlo postoji taj trenutak u >tvom ~ivotu, pru~a neki filing ispunjenosti i jedinstva. I kada prestanem gledati osjeam se kao >poslije polasatne meditacije, onako legnem se u krevet i jednostavno... negdje sam a nisam >nigdje... Nemam sto na ovo dodat. Potpuno te razumijem. :) Sto se tice osljepljivanja i tu se slazemo. Muhara je tu bila samo da me uvjeri u ono sto sam oduvjek znao. I da mi olaksa prvo gledanje. Sto je s jedne strane bio zajeb, jer je bilo negdje oko 4 popodne, gledao sam par minuta bez ikakvog napora i bola i jedva se prislio maknut pogled. Zbog toga mi je iducih tjedan dana sve svjetlilo i dobijalo cudne boje. Biljke pogotovo. Malo sam se prepao da nisam mozda zeznuo oci, ali kako su dani prolazili sve je doslo na svoje. Nesto slicno tvojoj rozoj tocki se desilo onim natripanim studosima. Barem po onom sto sam citao. Jedan on njih po sredini oka ima crnu tocku, tako da moze vidjet samo periferiju vida, nista po sredini. Skurio je zutu pjegu ili tko zna sta vec. Jel to istina ili ne tko zna. Sad, zasto tebi nije radilo(potpuno) tko zna? Idealno bi bilo imati nekoga kraj sebe tko te moze poduciti sto radis krivo, ali tesko je naci nekog tko je uopce cuo za to, kamoli ista vise. Ja najvise problema imam sa polozajem u kojem sjedim. Uvijek se nekako ukocim, tako da me na kraju malo boli kicma i idu trnci kroz noge. Mozda za vrijeme gledanja Kundalini ide odozgo prema dolje, a negdje je blokada. Mozda jednostavno jos nisam nasao svoj polozaj, kako bi to Don Huan rekao. Tko zna?
wannabeshaman1POZNAVALAC

avg 2008.

a dal bi imalo smisla to gledat s nekim nao alama ato atite od uv zra enja? mislim to bi smanjilo mogui atetini utjecaj a uv zra enje valjda nije presudno :D jer onda bi si mogao uatedt 9mjeseci i stavit malo ~erave na o i kako bi si otvorio tree oko...al ata ja znam jedan je a ja sam se prerano vratio doma pa sad tu serem kvake. edit:po et u ovo prakticirat iako bez neke uv zaatite :D preljen sam i presiromaaan da bi je nabavio..rae u si postepeno sun at o i ;) pa valjda bude ko sa ko~om ne pocrvenim i dobijem plikove ako odmah ne pretjeram. i ina e su mi o i dosta sjebane al mo~da ih ovo "istrenira" :D. (zna mi se zimi dogodit da moram ~mirit od svijetlosti ato dolazi kroz oblake,i esto vidim te roze to ke a da ni ne gledam izravno u sunce)
BeyondLEGENDA

avg 2008.

nikakve sun ane nao ele, one puno previae filtriraju spektar, ak niti preko prozora nemoj gledati, treba baa cijeli spektar svjetlosti ulaziti u oko. I SAMO zalazak i izlazak sunca gledat. Ovo sa rozom to kom ti je ono, kao kad si na nekom koncertu pa ti poslije zuji u uaima joa cel dan, tako i to sa suncem, malo ti overstimulira senzore (i kad bi itao neato nebi vidio ato piae to no u sredini, bilo bi mi prazno :) Ali ne, nisam skurio ~utu pjegu.
elephant0rAMBASADOR

avg 2008.

Sjecam se da sam instinktivno sa nekih 7-8 godina znao gledat u zalaske sunca intenzivno bez obzira sta su mi govorili da cu sjebat vid ovo ono.. evo dan danas vid savrsen.. Kad budem u mogucnosti isprobat cu ovu tehniku jer prvih 15 min izlaska i zadnjih 15 min zalaska vjerujem da nemaju nikakve stetne efekte posto je sunce u dovoljno niskoj tocci da se "filtrira" kroz puno vise atmosfere nego kad je blize zenitu.
kLickENTUZIJASTA

avg 2008.

Potpisujem, nikakve naocale. U vrijeme kada gledas UV zracenje je dovoljno nisko da ne steti ocima. Sa naocalama samo blokiras svoj/e kolektor/e. Najbitnije je da pocnes po malo i da se ne silis, a kao i kod svega drugoga pocetak je najtezi. Minuta, dvije prije zalaska i po 10tak sekundi. Meni se prije takodjer desavalo da se mrstim i skiljim ako je pasivna svjetlost prejaka, pogotovo ako sam neispavan taj dan. Vise s tim nemam problema. Prestao sam i suncane naocale nosit, cak i kada je Sunce najjace. Normalno tad ne gledam direktno u njega, ali ne smeta mi, cak suprotno. Da, roza tocka je je zujanje u usima, ali ova crna je pucanje bubnjica. Lik se IMHO nije oporavio. Ja bi svejedno umro od straha da mi je sredina postane prazna, cak i na kratko.
BeyondLEGENDA

avg 2008.

evo literature: ovo pro itati obavezno (o hira ratan maneku i cjelom procesu, zanimljivosti): http://rapidshare.com/files/136243626/Objed_od_Sunca.pdf a ovo je knjiga o hranjenju pranom (nema veze sa gledanjem u sunce): http://rapidshare.com/files/136236050/Ziveti_od_svetlosti.pdf
kLickENTUZIJASTA

avg 2008.

Jos je i na hrvatskom. Veliki naklon. =)
elephant0rAMBASADOR

avg 2008.

bacam oko cim ga ulovim thx za linkove :)
BeyondLEGENDA

avg 2008.

evo malo copy-paste Hira Ratan Manek (a također i Hirachand) 69-godišnji je strojarski inženjer iz južne indijske države Kerala. Po čemu je taj gospodin toliko poseban? Samo po tome što se hrani suncem. Njegova supruga Vimla Hirachand ovako je za vijesti ABC-a opisala njegovu tehniku: "Svaku večer jedan sat gleda u sunce bez treptanja. To mu je glavna hrana. Povremeno pije kavu ili čaj. "Hira Ratan Manek do sada je nekoliko puta dopustio da ga pregleda nacionalna i međunarodna zajednica liječnika. Međunarodni tim sačinjen od 21 doktora u Ahembadabadu (Gujarat, Indija) je promatrao Hira Ratan Maneka 411 dana tijekom 2000. i 2001. godine. Dobrovoljci su ga nadgledali 24 sata na dan. Cijelo to vrijeme jedino što je unosio u sebe bila je voda. I sunčeve zrake. Nakon uzbuđenja koje je izazvalo otkriće u Ahmadabadu Hira Ratan Manek je pozvan na Thomas Jefferson University i State University of Penn u Philadelphiji u SAD-u. Kad je bio u Americi prvi puta, pod nadzorom je postio 109 dana. Sto je završilo 27. listopada 2001. Promatrana je i ispitivana njegova mrežnica, pinealna žlijezda (ili epifiza) te mozak, a snimljeno je i 700 fotografija tih organa. Neki rezultati su pokazali da se sive stanice u Manekovom mozgu obnavljaju. Istraživači su izvijestili da su neuroni aktivni, da ne umiru te da je žlijezda epifiza povečana, i ne smanjuje se (kao što bi trebala kod dobi iznad 50 godina). IZVJEŠTAJ ENDOKRINOLOGA Međunarodni tim sačinjen od 21 doktora u Ahembada-badu promatrao je Hira Ratan Maneka 411 dana tijekom kojih se hranio samo suncem Dr. Navneet Shah, endokrinolog iz SAD, u srpnju 2001. zapisao je: "Gospodin Hira Ratan Manek 14. veljače 2001. uspješno je završio post koji je trajao 411 dana, a započeo 1. siječnja 2000. Konzumirao je prokuhanu vodu svakog dona između 11 i 16 sati, i nikakvu drugu tekućinu niti ikakvu hranu ili injekcije. Bio je potpuno izoliran i pod strogim nadzorom. Medicinske provjere: Svakoga dana mjeren mu je puls, pritisak krvi, disanje, temperatura, izlučivanje urina, težina itd., a relevantni, hematološki i biokemijski (temeljni i nekoliko složenijih) provođeni su periodično (mjesečno ili svakih 14 dana.). ECG je mjeren redovito, provjera ultrazvukom, EEG, CT-sken i M.R.I.-sken mozga napravljeni su nakon jedne godine, a tim sastavljen od liječnika opće prakse, fizičara, kirurga, kardiologa, endokrinologa i neurologa redovito ga je i periodično pregledavao od prvog dana posta. Osim što je izgubio 19 kilograma (u prva tri mjeseca, nakon toga daljnjeg gubitka težine nije bilo) i što su mu se blago smanjili puls i brzina disanja (s 18 na 10 udisaja u minuti), nema drugih medicinskih abnormalnosti, što je zapanjujujuće. Čak su i mentalne funkcije i funkcije mozga potpuno normalne jedva da ima ikakvih nalaza vrijednih spomena. Stolicu je prestao imati nakon 16. dana posta, a proizvodnja urina se održava na oko 600 do 800 kubičnih centimetara. Šećer u krvi je 60 do 90. Nema acetona. Svi drugi parametri su normalni." Zanimljiv je i sljedeći podatak koji je dr. Shah zabilježio: «Pinealna žlijezda kod čovjeka je veličine 6x8 mm. Prema C.T- skenu & MRI - skenu, njegova je povećana te je veličine 8x11 mm.» Ljudi koji ne jedu najprije potroše mast, pa proteine, te ubrzo postanu beživotni, zlovoljni, letargični i razdražljivi, razmišljanje postaje sve slabije, a nakon 8 do 10 tjedana slijedi smrt. Koja je tajna varijabla kod Hira Ratan Maneka ušla u tu energetsku matematiku? Po njemu, ništa tajanstveno, tek svakodnevna sunčeva svjetlost. Osim što se zna da su mozak i um najmoćniji recipijenti u ljudskom tijelu, te da su mrežnica i pinealna žlijezda (epifiza, treće oko ili sjedište duše po Reneu Descartesu) opremljeni fotoreceptornim stanicama (te se mogu smatrati fotosenzitivnim organima), iz perspektive suvremene znanosti Manek predstavlja neobjašnjiv fenomen. Zna se da postoji put od mrežnice do hipotolomusa (zove se relinohipotalamični trakt) koji dovodi informaciju o ciklusima tame i svjetla u hipotolamus, od kuda putuju kroz pinealni živac do pinealne žlijezde. Ovi impulsi sprječavaju proizvodnju melatonina, a kad stanu (po noći ili mraku kad svjetlo više ne stimulira hipotolamus), oslobađa se melatonin. Pineona žlijezda ili treće oko je stoga fotoosjetljiv organ i važan mjerač vremena za čovjekovo tijelo. Znanstvenici nagađaju da se možda ovdje djelomično događa neistraženi proces sinteze energije i transformacije sunčeve energije, čemu u prilog ide činjenica da je Manekova pinealna žlijezda povećana. HRM- FENOMEN I NASA Hira Ratan Manek ne jede od 1995. - barem ne u tradicionalnom značenju te riječi. Po njemu, to nije ništa posebno: veliki rišiji su to radili, a Manek tvrdi da osobno u Indiji poznaje barem 17 ljudi koji pet ili više godina nisu uzeli hranu. Neki nisu jeli čak 20 i više godina Zbog svega toga i NASA je pozvala Maneka na proučavanje. 130 dana je živio pod strogim nadzorom dok u srpnju 2002. godine znanstvenici NASA-e u izvještaju nisu potvrdili da je Manek zaista to vrijeme preživio samo na vodi i suncu. Američka svemirska agencija se nada da bi ta tehnika mogla biti korisna kako bi se na budućim svemirskim letovima riješio problem skladištenja i održavanja hrane. U prijevodu - nadaju se da bi se astronauti budućnosti mogli hraniti sunčevim svjetlom. Amerikanci, kao poznati ljubitelji kratica, tu su pojavu nazvali HRM-fenomenom, po inicijalima njegova imena, te pokrenuli HRM-projekt koji se bavi pitanjem kako preživjeti samo od energije sunca.
vrtlarENTUZIJASTA

sep 2008.

ovo mi se cini jako zanimljivo!!! svaka cast, nisam josh sve procitao ali cim stignem... hvala
BeyondLEGENDA

jan 2009.

obavezno pogledati, predobro:
ataraxiaISTRAŽIVAČ

jan 2009.

evo u pisanom obliku..isto hira ratan manek http://www.ikm.hr/Default.aspx?dsplType=5&IDcl=76&ID=3&headline=Solarna-joga :sun2:

mar 2009.

Vina Parmar : Hira Ratan Manek - Living on Sunlight naj eaa pitanja odgovara HRM + par iskustava (i joa mnogo toga, na engleskom): http://www.fourwinds10.com/resources/uploads/pdf/Hira Ratan Manek - Living on Sunlight.pdf :sun2::sun2::sun2:

apr 2009.

Evo i mog iskustva... ja sam po eo 1.4.2008. do 5.2008. prakticiraju i gledanje striktno po HRM pravilima postigao sam propisnih 5min. -tada sam, osjetivai se dovoljno jak po eo experimentirati koriste i saznanja iz svega onog ato sam do tada uspio prona i na internetu o toj temi... dakle od 5. do kraja 9.2008. tj. pet mjeseci prakticiraju i >ujutro i uve e< tehniku koju volim nazivati >druga brzina< doaao sam do 45 minuta dnevno... -po etkom 10.2008. nakon ato sam se tjedan dana praznio(ne mislim fizi ki nego energetski) zna i negledao u sunce 1 tjedan, po eo sam hodati bos po goloj zemlji oko 1 sat dnevno ili gledati sunce u gotovo bilo koje doba dana oko pola sata. I od tada netrebam viae od jednog malog obroka dnevno i to ako viae od tjedan dana nevidim sunce, ina e mogu samo na vodi pre~ivjeti 14 dana u komadu s gubitkom na te~ini od samo 1 kilu (posljednji put sam to u inio 1.3. - 14.3. ove godine) potrebno mi je 6 sati spavanja(2 manje nego prije) koliko god jakom vjetru se izlagao neakodi mi, kontraste boja vidim intenzivnije nego ikad prije... -ostalih blagodati ima toliko da bi mogao napisati knjigu, jer gotovo svaki dan otkrijem neku novu prednost hranjenja svjetlom, neku novu sposobnost, dobijem neki novi uvid itd... SVIMA ONIMA KOJI SE JO` NISU ODLU ILI ISKRENO PREPORU AM OVU DISCIPLINU NE SAMO KAO STIL }IVOTA, NEGO KAO PREDUVJET BILO KOJE DUHOVNE PRAKSE, KAO MAJKU SVIH PRAKSI!!! JER KAKO E` SE RAZVIJATI NA BILO KOJEM PLANU, BILO TJELESNO, UMNO ILI DUHOVNO, AKO NEMA` DOVOLJNO ENERGIJE ZA TO ??? ENERGIJE KOJU TI OD SVIH DOSTUPNIH IZVORA JEDINO SUNCE MO}E DATI U TOLIKOJ KOLI INI.

apr 2009.

nisam isprobala, niti bi imala vremena za taj proces... :( ali uglavnom imam naviku gledat u sunce, uopce volim osjetit njegovu toplotu na tijelu, posebno ovih dana kada postepeno pocinje grijati... tad se zaista osjecam ispunjeno i veoma zadovoljno, nekako mi sve ljepse izgleda kak osjecajem tak i pogledom na sve...
ataraxiaISTRAŽIVAČ

apr 2009.

yup..vraa te iskonskom tebi..biu svjetla. baa sam danas bila ka guaterica na suncu :P
Eva RainENTUZIJASTA

apr 2009.

Clanak o dva covjeka koji sun gazing prakticiraju vec duze vrijeme http://english.pravda.ru/science/mysteries/28-08-2006/84110-sunlight-0 (Hira Ratan Manek ) http://english.pravda.ru/science/mysteries/02-06-2006/81455-sunshine-0 A ovo je rasprava na jednom hrvatskom forumu: http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?t=929&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=85d35c1a1c6fba790b53cd137cf2f6b2
BeyondLEGENDA

apr 2009.

Gdje si naaao sunce apsolut? Tu kod mene tek se sad pojavilo, zadnjih 5 mjeseca sam bio sretan ako bi jednom tjedno bilo na nebu, i to u odgovarajue vrijeme.

apr 2009.

Neznam gdje ti ~ivia... ali ovo su univerzalne injenice: 1. kako napredujea, napredujea u svakom pogledu sve viae... ato zna i da ja mogu bez problema trenutno gledati sunce prijepodne do 10h a posljepodne ve od 4h, a kapaciteti su mi takvi da mogu bez preoptere enja podnjeti punjenje do 2.5sata(150min.) a sve to uvelike pove ava aansu da naem dovoljno sun. minuta dnevno. 2. naaoj percepciji vidljiv-spektar energije(vidljiva svjetlost), sa injava manje od 2% ukupnog sun. zra enja koje dopire do zemlje. Sto zna i; nije va~no ako je i obla no pa nevidia sunce, gledaj u to ku odakle osjetia da dopire energija i to viae tre im okom(epifiza ili pinealna ~ljezda) nago obi nim "opti kim" o ima. Jer skoro sve, obi nim vidom nevidljive, frekfencije energije, mogu pro i i kroz meso i kroz kosti direktno u 3.oko:sun2:
BeyondLEGENDA

apr 2009.

Primje ujem okolo po netu da je sungazing postao dosta popularan, pogotovo sad nakon emisija NRZ sa HRM. Dobro je to. Ali i primje ujem da se ljudi kolju meusobno oko nebitnih sitnica (kako to uvijek ljudi rade sa svime) ato se tie tehnike; neki pokuaavaju to uklopiti u svoju neku religiju, drugi u svoje neke strukture vjerovanja. Uglavnom neva~ne gluposti koje dovode cijelu stvar u konfilikte. Neznam kako uspjevaa gledati sunce ve od 4h (sad je po etak 4. mjeseca). Meni je to daleko prejako, ali ok, ako su ti se o i privikle ok... ali po etnik bi oslijepio nakon 10sec. Ja se ravnam po mialjenju vlastitih o iju kad je u pitanju vrijeme za gledanje, a ne po nekom satu (ako mi se ne napre~u o ni ~ivci znam da je dobro, ako mi se o i sklapaju - znam da je prejako). Jer svakog dana, makar u isto vrijeme, sunce je razli itog intenziteta, nekad slabo, a nekad neizdr~ivo... ovisi o vodenoj pari u zraku i na nebu, oblacima, itd. Meni osobno idu na ~ivce sve ove "new age", pa i "metafizi ke" filozofije kao se radi ta tehnika i ata se dogaa u tijelu. To je nebitno. Tehnika je vrlo jednostavna, nije potrebna nikakva filozofija, a rezultati govore sami za sebe.
choki123POZNAVALAC

apr 2009.

e to i ja ka~em ata se neko da izvinea preserava sa svim objaanjenjima pa kao mo~ea i osljepit jer neki vidljivi spektri svjetla mogu uzrokovat ovo ono i onda kako to radi tamo vamo,ma nepotrebno bezveze,ako i juan matus je reko ini mi se kad sam prije ito i prije nego ato sam sazno sa sungazing da se skuplja energija ako se gleda u sunce,al nije potanko objaanjeno ve samo tako povrano,i joa kontam da je lakae gledat u sunce nekome sa smeim o ima,ja imam smee o i i u po etku ni poslje mi uope nije smetalo nimalo sunce samo se moraa opustit,a ovo za smee o iu mo~da zato jer tamnije o i imaju viae melanoma,to sam negdje pro ito al ne znam ata to to no zna i....
BeyondLEGENDA

apr 2009.

Ma neznam, ali to za boju o iju mi isto zvu i kao neka nebitna filozofija... jer svjetlost ulazi u oko kroz zjenicu a ne aarenicu. }ivci aarenice samo reguliraju intenzitet svijetla koje e ui u oko, ako se ne varam. Kastaneda isto spominje neku tehniku za apsorpciju svjetlosti ali to je neka aamanska komplicirana tehnika koja zahtjeva razne pripreme, uglavnom nije za nas obi ne smrtnike, ovo od HRM je viae nego dovoljno. Skeptici se boje gledati u sunce, naravno, kad nam cjeli ~ivot govore da emo oslijepiti... ali to nije istina. Sam sam se uvjerio u to. Ako te ne bole o ni pri gledanju i ako mo~ea gledati bez napora onda nema nikakve brige. Naravno, ako si budala i retardirani kreten pa idea gledati u sunce kad je ono naja eg intenziteta, i dr~ia prstima kapke makar se one pokuaavaju svim silama zatvaroriti, ona potpuno zaslu~ujea spaljivanje o nog ~ivca i sljepilo... isto koliko i zaslu~uje smrt neko tko se baci s krova na LSD-u, yebiga, debil si i zaslu~ujea tu sudbinu. :D Ne samo da e vam sungazing poboljaati vid ( injenica!) nego je neophodno za organizam da prima svjetlost, ako ne prima dovoljno svjetlosti tokom dugog razdoblja tada slijedi bolest. `to se tie UV zra enja ono je takoer neophodno za zdravlje, ali u svijetu se vrti propaganda koja pogoduje odreenim korporacijama, i ljudi gutaju sva sranja koja im serviraju mass mediji... pa se tako masovno ma~u raznim kremama i dr~e se stalno u hladu, a tako se samo truju i slabe svoj organizam. Naravno, sve u pretjeranim koli inama ubija, pa tako i sunce, a ako imaa malo zdrave pameti u glavi onda nebi trebalo biti problema.

apr 2009.

Weedran: >Meni osobno idu na ~ivce sve ove "new age", pa i "metafizi ke" filozofije kao se radi ta tehnika i ata se dogaa u tijelu. To je nebitno. Tehnika je vrlo jednostavna, nije potrebna nikakva filozofija, a rezultati govore sami za sebe.< :signs054: Sory ali ja sam roen-filozof... Filozofiram; dakle postojim! ...ako to zna i da nisam po~eljan na ovom forumu; recite mi odmah, da ne gubim vrijeme, kako svoje tako ni vaae... ispri avam se ako sam povrijedio ne ije ~ivce, stvarno nije bilo namjerno!:icon_mad:
BeyondLEGENDA

apr 2009.

Nisam mislio ništa osobno! Samo ti filozofiraj koliko te volja, nitko ti neće srati. Ako malo pogledaš ovu sekciju foruma vidjet ćeš da ja filozofiram sto na sat. I nemoj se nalaziti uvrijeđen zbog svake gluposti koju netko napiše, onaj moj komentar se uopće nije odnosio na tvoj post, makar je potaknut time :) ...to je samo jedno mišljenje, nevažno. Evo da ti pokažem da sam i ja filozof (nemoj shvatiti kao uvredu): "Mislim, dakle postojim" René Descartes Zvuči kao temeljna istina, ali to je zapravo temeljna pogreška :) Ta tvrdnja izjednačuje mišljenje sa Bićem i identitet s mišljenjem. Kad mi mislimo - tada se odvajamo od cjeline, od svoje sveukupnosti - onoga što mi jesmo. Mišljenje nam služi samo da opišemo jedan red koji se nalazi oko nas i u nama, i da nam se život u tom redu učini jednostavnijim i praktičnijim. Međutim, UM sa svojom djelatnošću - mišljenjem i pretvaranjem misli u riječi, neće NIKAD shvatiti SVEUKUPNOST - SEBE i svijet, jer nije stvoren za to, stvoren je samo za opisivanje i organiziranje fragmenata jednog neopisivog, beskrajno kompleksnog, nesakidivog i savršenog reda. UM je umjetnik, on stvara sliku na bazi svoje interpretacije jednog reda kojeg percipira. I ta slika nikad nemože biti bazična istina već samo umjetnički doživljaj. Um je naš alat i mi ne moramo misliti da bi mogli osjećati da postojimo. Zapravo kad ne mislimo tada imamo puno jači osjećaj postajanja. Kad se nađeš u nekom iznenadnom šoku, tripaš na nekom psihodeliku, radiš nešto što zahtjeva veliku koncentraciju i brzinu, ili jednostavno se nađeš preplavljen informacijama koje tvoj um ne stigne analizirati 1:1 - tada zašutiš, tvoj um utihne - i tada tvoja svijest može doči u dodir sa svojom sveukupnošću i "znati" da postoji više nego ikad. Sad bi neko mogao zaključiti da je moj stav da je mišljenje loše. Nije, ono je neophodno da kreiramo lijep i prekrasan život, isto koliko i onaj pun straha i očaja. Ali problem je što ljudi poistovječuju sebe sa svojim mišljenjem, a ne shvačaju da je to samo njihova umjetnost... baš kao što don Juan kaže, hehe, ovaj citat sam već puno puta stavljao u razne teme: "Mi smo oni koji opažaju. Mi smo svesni; nismo predmetni; nismo telesni. Mi smo neograničeni. Ovaj predmetni i telesni svet je samo način da se naš zemaljski put učini podesnijim. On je samo jedan opis stvoren zato da nam pomogne. Mi, tačnije naš razum, zaboravljamo da taj opis nije ništa drugo nego samo opis, i tako zaplićemo našu sveukupnost u vrzino kolo iz kojeg se tokom života retko ispetljamo." don Juan To je samo moje mišljenje, moja umjetnost ;) Svjestan sam, dakle postojim.

apr 2009.

Osjeam, dakle postojim ..tako bih ja to sro io.. iako smatram da i "mislim, dakle postojim" i "svjestan sam, dakle postojim" ima svoj smisao, koju samo njen autor najbolje razumije.. a ato to zna i "Postojim"? ..ja nemam nimalo sluha za filozofiju koja obuhvaa mnoatvo "filozofije" ..meni je temeljno osjeati se spokojno.. sve ostalo mi je filozofija od koje mi um ostaje jednak, odnosno pretrpan, odnosno prazan... um je sredstvo, a srce je cilj mo~ete poznavati sve znanje ovoga postojanja, ali bez ljubavi nemate niata stoga ne filozofirajte puno, ve se volite :costumed-smiley-027

maj 2009.

Evo da se i sam uklju im u ovu raspravu.... i pozdravim sve sudionike! Ovo je moj prvi post, a naaao sam se ovdje slu ajno 'googlajui' za informacijama o sungazing-u. Lijepo je pro itati tua iskustva s tom tehnikom (koja znaju bit ili frustrifajua ili poticajna - ovisno o osobnim) jer takva, ako niata drugo barem malo taknu znati~elju. Osobno smatram da je jako korisno svima nama da ato viae ljudi prakticira bilo koju tehniku kojom poma~e podii svoju razinu svjesnosti. Ja sam, po evai sungazing bio motiviran, kao, misllim, veina, loaim zdravljem. Prakticiram sungazing od 11. svibnja i sad sam na 210 sekundi. Koristim progresivno poveavanje gledanja u sunca za 10 sekundi iz dana u dan. Gledanje u sunce nastojim podijeliti podjednako u prvom satu nakon izlaska sunca i u poslijednjem satu prije zalaza. Kako sam nov u gledanju u sunce, nemam nekih posebnih senzacija o kojima mogu pri ati, no ono ato mogu tvrditi jest da mi gledanje u sunce nikako ne smeta o ima iako imam kroni nu upalu o iju od djetinjstva, svijetle o i (jer je i o tome bilo rije i) i koristim nao ale zbog prili ne kratkovidnosti, tim problemima mogu dodati jos i uroenu manu desnog oka koja mi u samom fokusu gledanja iskrivljava sliku. U sunce, kao ato je ve i prije netko rekao, mogu gledati s manje ili viae uspjeha bez obzira na isto vrijeme gledanja ato sigurno ovisi o raznoranim meteo prilikama. No, ne smatram da se s njim treba 'boriti' ve se prilagoditi tom trenutku. Ako imaa potrebu zaklopiti o i, jednostavno izdr~ia koliko mo~ea i zaklopia o i. Netko je rekao da nema veze ato ne vidia sunca (ako je iza oblaka) svejedno odreeni spektar zra enja prolazi i ima pozitivne efekta na organizam, to isto mo~emo primjeniti i u zaklapanju kapaka. Uvjeren sam da se sungazing-om mo~e blagotvorno djelovati na tijelo i psihu i nastojat u bit redovit i u budue, a redovitost koju ta tehnika 'zahtjeva' je onaj prvi pozitivan korak prema samom sebi. U slu aju da mi se dogode neke posebne senzacije, rado u ih podijeliti s lanovima ovog foruma. Jos jednom pozdav svima i ~elim vam ljubavi i svijetla!

jul 2009.

Nisam mogao a da ne odgovorim, pro itao sam sve od po etka ove teme i super mi je ato o ovome raspravljate. Ja gledanje u sunce prakticiram od 2.mjeseca 2009. sve do sad ato je otprilike 5 mjeseci i dosegao sam ve 35 minuta iako mogu viae no po mem gledati jako kasno pa mi zae sunce. U potpunosti se sla~em sa Vama .
ataraxiaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

e, vidim da nitko ne komentira, al ula sam da je hira ratan manek bio u hrvatskoj i dr~ao predavanja . za split znan, al ja nisan stigla bila u split, a ~ao mi je jer mislim to po et ozbiljnije malo prakticirat.. svaki put me nekako obnovi taj osjeaj..ko da ti netko da osjeaj jednote u trenu..i sve to ata ste napisali.. jel bio tko? navodno je bilo stvarno dosta ljudi..
BeyondLEGENDA

jul 2009.

Neznam za sada, ali znam da je bio u hr pri gostovanju u emisiji NRZ, ide on po svijetu i airi svoj nauk, imaa u ovoj temi sve ato je potrebno za provoditi postupak, vidim okolo da je dosta ljudi zagrizlo za to i na naaim prostorima, samo neznam za report nekih rezultata, dali je itko postigao stanje da ne jede i da se hrani samo suncem, ali uglavnom vjerujem da ti taj sungazing radi samo dobro, a i pru~a super osjeaj meditativnog stanja.
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

nebi se mogo odvojit od prshuta :))) uf... a tek susheni sharan i shtuka... uf uf, ogladnio sam...
djungaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

Na ovoj planeti trenutno broj 1 za podizanje svesnosti je ,baktijoga Sve ostalo je joga ali za zabaviste.Ovu jogu je uspostavio sam Bog.Tko neveruje neka proba.Ovo iz licnog iskustva govorim.
choki123POZNAVALAC

jul 2009.

ne mo~e se samo gledanjem u sunce ne jest hrana,nije to samo tako jednostavno i lagano,ima tu puno viae ata ne ka~e famozni gospodin hrm,on to radi da bi napravio neato dobro openito vjerujem al je previae kako da ka~em,ofucano je re ofucan:icon_lol:,... obeava previae na ato neki ljudi se i smiju normalno i ismijavaju ga,ga swami dev murti,a tako i obi no je kad pokuaavo neato ata dolazi s istoka pojednostavit i upakirat onako kao eto radia to i to i tako bude,mo~emo pi pri at o nekim stvarima i naravno sae neko re ata ja serem,nije da to pokuaavam sg racionalizirat il pojednostavit al to je sve stvar osobne percepcije,nije sad da ja tu pametujem il se pravim va~niji od nekog ali vidip opet se iovako ionako upetljaa u rje ilal eto ata bi joa mogo re naite od ezmahina knjigu u njoj je to onako proaireno malo,:sun2:

jul 2009.

Evo par linkova gdje mo~ete pratiti sve o navedenoj temi ! http://cybermikan-sungazing-srbija.webs.com http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/Gledanje_u_sunce.htm http://www.solarhealing.com/ Sve je u vjeri i u fokusu prema suncu jer nakon ato pro itia mozak od ovozemaljskih materijala nastaje potpuni mir i razumijevanje. Razmislite malo mi smo bia koja za svoju logiku i razumjevanje koriste ovozemaljske materijale. ______ :sun2:
ataraxiaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

ali kako mi je super sad to liti..uea u more, otplivaa malo dalje i kad sunce po ne zalazit samo ostanea plutat lagano raairenih ruku i nogu, lagana meditacija, uai u vodi da ne ujea niata suviano, pa pogled u sunce..dlanovi izvan vode, osjetish toplinu na njima..predobro. ne treba dugo trajat a nezamjenjivo je htjela bi se tako i projicirat heh samo triba pazit, ujen da je neki morski pas zaluta u bra kon kanalu :icon_lol:

jul 2009.

je je sam ti siri noge... pa kad ti nes uleti hahahhahahahah sry al sam morala hehehehhe
ataraxiaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

eto, joa jedan plus. lol
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

mo~da bi i mogo ~ivit od sunca i vlage, al onda bi bio drvo da neka~em biljka... mo~da bi nekad milijunima godina poslje posto chak i charobna

avg 2009.

bio, bio... i u Splitu i u Zadru i na Pasmanu (seminar) i u Zagrebu. Mogu se pohvaliti da sam bio na Pasmanu! Ne znam sto bih istakao, ali mislim da je najvaznije, taj je covjek tako normalan i bez mistike da ga to cini tako posebnim i misticnim. Ugodno gledanje u sunce svima... sad sam na 16,20 min i mislim da cu jos pricekati s dojmovima.... Svima zelim svijetla i ljubavi!

avg 2009.

bio, bio... i u Splitu i u Zadru i na Pasmanu (seminar) i u Zagrebu. Mogu se pohvaliti da sam bio na Pasmanu! Ne znam sto bih istakao, ali mislim da je najvaznije, taj je covjek tako normalan i bez mistike da ga to cini tako posebnim i misticnim. Ugodno gledanje u sunce svima... sad sam na 16,20 min i mislim da cu jos pricekati s dojmovima.... Svima zeim svijetla i ljubavi!
ataraxiaISTRAŽIVAČ

avg 2009.

lijepo..a mo~da doe opet, onda neu propustit :P 16, 20-super, samo nastavi :) a evo danas me sunce dozvalo malo prerano, sku~im da je joa prejako i ka vratit u se posli i skroz zaboravih :( to mi se esto dogaa, valjda dok ne ue u neku naviku..kao neki ritual.. i dok ne nau im skroz ignorirat nebitne zavjese ''stvarnosti'' kroz koje zrake ne prolaze pa te navedu da zaboravia da zrake nigdi nisu nestale, da su uvik tu i da te uvik griju hehe.. eto one me znaju usporit malo u napredovanju, al sve ok, imam strpljenja za sunce i ono ima za mene.. :costumed-smiley-027 i tebi puno svjetla/ljubavi..:sun2:
majklISTRAŽIVAČ

avg 2009.

ljudi! osljepit chete :P
ataraxiaISTRAŽIVAČ

avg 2009.

hehe, ako gledamo u pravo vrime mo~emo samo progledat :P

avg 2009.

hehe, nisam ovu temu tra~ia ovde, al naoh je.. :) naime, sungazing provodim 20-ak dana, trenutno sam na 2 minute... zanima me sljedee... doete do neke brojke od... 10 min, nebitno... i onda ne bude sunca 20 dana... dali svejedno idui put kad osvane sunce gledate 10 minuta i 10 sekundi... bez obzira ata se dogodia prekid u vidu obla nih dana, ata je valjda imalo za posljedicu blago odvikavanje o iju i organizma od sunca.. mo~da je pametnije "vratit" se na 9? ili ne?

avg 2009.

pozdrav svima!! po eo sam se baviti sungazingom prije mjesec dana,to nije u periodu kad je hira ratan manek bio u zadru(bio sam na tom seminaru) i od tada sam postao fasciniran tim saznanjima...zanima me da li je iko voljan preko maila ili sms popri ati o toj temi jer me zanimaju i druga iskustava.. s poatovanjem prema svima nadam se da e se netko javiti.. btw. pro itao sam preko linka s ovog foruma i knjigu od JASMUHEEN - }IVJETI OD SUNCA..knjiga je stvarno prej.... moj mail je [email protected]

avg 2009.

Prije svega, Pozdrav svima Sve koje zanima siguran Sungazing ili Solarna Yoga, podosta informacija mogu naci i na nedavno podignutoj stranici Sungazing-Hr. Stranica je poprilicno friska te ima jos dosta posla na njoj, no svi koji zele sudjelovati u stvaranju jedne zajednice sungazera na prostoru hr i oni koji zele stupiti u kontakt sa ostalima koji ga prakticiraju, neka slobodno posjete sajt. Cilj stranice je upravo ono sto trenutno Hira cini na predavanjima diljem svijeta a to je prosiriti sungazing te barem informativno ljudima pribliziti one neke osnovne stvari u svezi sungazinga iliti gledanja u sunce, bez laznih gurua, i sl. kako to obicno vec ide kada se naleti na ˝prepametne˝ koji su vec poceli zlorabiti ovu predivnu tehniku u svoju vlastitu korist iskoristavajuci tudju nevolju.. Uskoro ce biti forum up, pa svi koji imaju bilo kakva pitanja, zele podjeliti svoje iskustvo sa ostalima kako bi pomogli jedni drugima ili ih zanimaju neke druge teme u svezi samorazvoja uma i tijela.. dobrodosli su : ) Premda je stranica iskljucivo o sungazingu, na forumu ce biti takodjer u sirom krugu zastupljene i druge teme za razvijanje vlastite moci, svjesti i opcenito rada na sebi... Forum ce najverojatnije biti up kroz koja 3-4 dana, pa svi koji se odluce ..dobrodosli su :) Srdacan pozdav, sungazing-hr.org Slobodno mozes nasaviti gdje si stao, po novom HRM sistemu, cak i nakon vise tjedana ili mjeseci mozemo nastaviti gdje smo stali, ono mozda sto bih ti ja preporucio da ako nisi duze vremena gledao, tj. imao stanku od vise dana je to da prvih dana nastojis gledati u zalazak jer je puno blazi za oci od izlaska .. no, u svakom slucaju, slobodno nastavi bez vracanja u natrag ;)
ataraxiaISTRAŽIVAČ

avg 2009.

odlichno..sve pohvale. thnx :sun2:
majklISTRAŽIVAČ

avg 2009.

aj dobro da sam sazno ko je taj deda... bio na televiziji jednom al nije bilo zvuka... osim onog u glavi xD

sep 2009.

osobno - ujutro pri izlasku sunca je definitivno bolji osjeaj, valjda zbog tog poja avanja, a i sve je nekako prirodnije, opuatenije, pa se onda i lakae fokusirat kad nema vanjskih podra~aja kao poslijepodne... trenutno sam na 5 min i do~ivio sam predobru stvar, nekakvu toplinu okolo ili iznad ~eluca, prvi mah nisam tome pridao neku va~nost, al onda mi je sinulo - HELOU, pa kako ti mo~e bit tako toplo, ljeto je proalo i 7 je sati ujutro i imaa majicu na sebi... ali meni je bilo toplo iznutra:sun2: http://www.zracenja.akcije.biz/treca_cakra.htm to je to ak bih taj osjeaj usporedio sa high stanjem od vutre... samo ata ti ona ini da to traje pola sata do sat a ovo sa suncem mo~da minutu-dvije... zasad:sun2:
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

osobno - ujutro pri izlasku sunca je definitivno bolji osjeaj, valjda zbog tog poja avanja, a i sve je nekako prirodnije, mirnije, pa se onda i lakae opustit, a time i fokusirat, kad nema toliko vanjskih utjecaja kao poslijepodne... trenutno sam na 7 min i do~ivio sam predobru stvar, nekakvu toplinu okolo ili iznad ~eluca, prvi mah nisam tome pridao neku va~nost, al onda mi je sinulo - HELOU, pa kako ti mo~e bit tako toplo, ljeto je proalo i 7 je sati ujutro i imaa majicu na sebi... ali meni je bilo toplo iznutra:sun2: http://www.zracenja.akcije.biz/treca_cakra.htm to je to ak bih taj osjeaj usporedio sa high stanjem od vutre... samo ata ti ona ini da to traje pola sata do sat a ovo sa suncem mo~da minutu-dvije... zasad:sun2:
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

osobno - ujutro pri izlasku sunca je definitivno bolji osjeaj, valjda zbog tog poja avanja, a i sve je nekako prirodnije, mirnije, pa se onda i lakae opustit, a time i fokusirat, kad nema toliko vanjskih utjecaja kao poslijepodne... trenutno sam na 7 min i do~ivio sam predobru stvar, nekakvu toplinu okolo ili iznad ~eluca, prvi mah nisam tome pridao neku va~nost, al onda mi je sinulo - HELOU, pa kako ti mo~e bit tako toplo, ljeto je proalo i 7 je sati ujutro i imaa majicu na sebi... ali meni je bilo toplo iznutra:sun2: http://www.zracenja.akcije.biz/treca_cakra.htm to je to ak bih taj osjeaj usporedio sa high stanjem od vutre... samo ata ti ona ini da to traje pola sata do sat a ovo sa suncem mo~da minutu-dvije... zasad:sun2:
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

osobno - ujutro pri izlasku sunca je definitivno bolji osjeaj, valjda zbog tog poja avanja, a i sve je nekako prirodnije, mirnije, pa se onda i lakae opustit, a time i fokusirat, kad nema toliko vanjskih utjecaja kao poslijepodne... trenutno sam na 5 min i do~ivio sam predobru stvar, nekakvu toplinu okolo ili iznad ~eluca, prvi mah nisam tome pridao neku va~nost, al onda mi je sinulo - HELOU, pa kako ti mo~e bit tako toplo, ljeto je proalo i 7 je sati ujutro i imaa odjeu na sebi... ali meni je bilo toplo iznutra:sun2: http://www.zracenja.akcije.biz/treca_cakra.htm to je to ak bih taj osjeaj usporedio sa high stanjem od vutre... samo ata ti ona ini da to traje pola sata do sat a ovo sa suncem mo~da minutu-dvije... zasad:sun2:
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

pitanje za SolarAmarantha, kao i za sve ovde koji su proali ciklus (bar vei dio): glazba prilikom sungazinga, DA ili NE? onako neka ambijentalna, instrumentalna, uz koju se ina e opustimo...? meni se ini da poma~e, daje na efektu, ali isto bi volio ut iskustva drugih..
BeyondLEGENDA

sep 2009.

a zaat nebi, btw. ako ste se ve upustili u ovo , radite stoje i na zemlji ako ste u mogunosti. I vrlo je va~no za napomenuti da se uvate UV zra enja jer vam mo~e vrlo lako i nepovratno uniatiti mre~nicu oka i upropastit vid. Pri izlasku i zalasku je slabo uv zra enje pa nije toliko opasno, ali da slu ajno nekome nebi palo na pamet gledati sunce dok je ono jako kroz neke filtere ili sun ane nao ale, intenzitet svjetla ete smanjiti ali UV zra enje ne. Poznato je da su za vrijeme pomor ine sunca mnogi ljudi previae gledali pomori inu, iako je kroz one specijalne nao ale intenzitet bio vrlo slab, ode oko kvragu i danas ti ljudi zauvjek vide pomor inu sunca. Zato ljudi pamet u glavu i nemojte izmialjati neke svoje nove tehnike. Oftamolozima se di~e kosa na glavi pri samom spomenu da netko gleda sunce, meutim ipak nije toliko kriti no, ja sam jedan primjer za to, proaao sam proces bez posljedica i vidim savraeno, makar nisam postigao neke o ite promjene u sebi. Volio bi uti druge ako su postigli neato s ovim, jer joa nisam naletio na takvu pri u, makar itam na sve strane da se ljudi sve viae upuataju u sungazing.
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

mo~e li imat veze to ata sam nekoliko sati prije tog iskustva zafrulio? tj., pravo pitanje bi bilo - na koji na in, u 'energetskom' smislu ganja utje e na ovjeka? ini li ga somehow proto nijim za energiju? ima li u toj pri i kakve veze anandamid? so many questions.. suddenly, osvanu mi u glavi lik good ol' Elvisa i zvoni ova stvari, no zaato? http://www.youtube.com/watch?v=d0vXxH1IEmQ u refrenu je odgovor :icon_mrgreen: u pravu je Icke kad ka~e da Viaa svijest, ili Viaa sila ima jeben i cini an smisao za humor:sun2:
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

mo~e li imat veze to ata sam nekoliko sati prije tog iskustva zafrulio? tj., pravo pitanje bi bilo - na koji na in, u 'energetskom' smislu ganja utje e na ovjeka? ini li ga somehow proto nijim za energiju? ima li u toj pri i kakve veze anandamid? so many questions.. suddenly, osvanu mi u glavi lik good ol' Elvisa i zvoni ova stvari, no zaato? http://www.youtube.com/watch?v=d0vXxH1IEmQ u refrenu je odgovor :icon_mrgreen: u pravu je Icke kada ka~e da Viaa svijest, ili Viaa sila, kakogod, nekad ima jebeno cini an smisao za humor:sun2:
chupoAMBASADOR

sep 2009.

pusit travu, gutat psihodelike, gledat u sunce, tipkat po netu, kuziti svijet... pa kad to sve stignete??? sam mi recite dal taj hira ratan manek ta svoja predavanja abe drzi? il mu osim sunca ipak treba novac?
BeyondLEGENDA

sep 2009.

sRT5ZE0poNE cybermikan piae dnevnik za svaki dan sungazinga na ohalu.org pa ako nekoga zanima... http://www.freewebs.com/cybermikan-sungazing-srbija/

sep 2009.

Procitao sam nesto o ovome i imam jedno pitanje. Sta se desava sa unutrasnjim organima posle izvesnog vremena, da li mogu da predju u neki oblik atrofije? Inace sve zvuci vrlo neverovatno. Kod nas se kolko vidim praktikuje poslednjih godinu dana, ali se nisam 100 % informisao kakvi su rezultati. Na netu sam naso da je jedina kontradikcija ostecenje vida (sto je prilicno netacno, po meni, s obzirom da je program prilagodjen, kao trening za oci, a i ta glupost o stetnom gledanju u sunce je urbani mit) i drugo je gubitak kilograma, sto moze biti stvarno problem po meni. Kasnije cu procitati ostale komentare sa foruma, za sada pozz...ovo mi je prvi post. :) Ono sto me posebno interesuje je cinjenica da su svi anticki narodi velicali sunce i da se uvek smatrao osnovnim elementom zivota, a i sam HRM je izjavio da je ucio iz starih spisa. A i to sto je program besplatan...
choki123POZNAVALAC

sep 2009.

ma polako,ko ne bi jeo hranu alo,ina e ovaj kiborg tu je malo ufuran je,to ti je tako kad nekakva tehnika je sa istoka doe i onda se neko extremno ufura u nju i po ne tvrdit da ljudi ne trebaju uope jest hranu,wau kakvo revolucionarno uberkul otkrie,a on to zapravo radi da poka~e drugima kakav frajer je on ato ne mora jest hranu,uuuu ko ka~e da moraa radit sungazing i da dok to radia ne smijea jest hranu,pa polako malo nije sve baa tako jednostavno,normalno da e do i do atrofije i organa i miaia,i ako ne jedea dok to radia imat ea viae atete nego koristi,a da je ovdje gospodin cybermiikan to no znam kako bi odgovorio na moj post,a kakve gluposti piae u svojim dnevnicima pa to je e:signs054:izvini ako se neko uvrjedio
Carl SaganISTRAŽIVAČ

okt 2009.

to sa hranom je najmanje bitno, a i ne treba se odricat niti gladovat, to doe SPONTANO u kasnijim fazama... a mo~da i ne - ovisi koliko se slijedilo upute... i kakva atrofija organa, koji vam je :icon_lol:
majklISTRAŽIVAČ

okt 2009.

ja sam jednom gledo u sunce i jeo janjetinu, eto

okt 2009.

Broj gleda a u sunce sigurno e se poveati zbog obeenja koje metoda nudi. Ali samo jedno krivo gledanje i odoae o i, zato oprez. Ja sam na 20min 30sek, ima nekih poboljaanja, ak zna ajnih, ali ne sve. Doduae ja imam sve najte~e bolesti pa mo~da treba du~e. Kad je bio u Zg Hira R.M. rekao je da se mo~e gledati i kroz staklo, a to je onda sigurnije jer koliko se sjeam kroz staklo ne idu UV zrake. Ja kad gledam uvijek samo kroz liae, grane (osim kad je sunce ve sasvim slabo), da se vide od sunca samo to kice, to je HRM odobrio. Takoer je rekao da se mo~e gledati odraz od vode ali usred dana. Savjetovao bih oprez svima, ako vam gledanje nije ugodno sjetite se da imamo ugraenu ''mudrost tijela'' koja nam esto ka~e ato je dobro, zdravo... premda ne uvijek. Vidio sam pitanje-uzima li HRM novac? Mislim da ne, toliko da ima za put i smjeataj. Nekad je bio vrlo bogat i to je ostavio. Na moj mail dobio sam odgovor drugi dan od njega samog, itd...

okt 2009.

Pozdrav prijatelji! Zivim u mesto gde je jako tesko kada nije leto,doci do lepog pogleda na sunce, takva je klima kod mene a uz to i mnogo visokih planina. Poceo sam sa sungazingom jos polovinom septembra a do danas stigao samo na 6 min. Izlazak sunca se kod mene ne vidi uopste zbog planina, zalazak se vidi preko leta a u ovo vreme sunce je pomereno pa se opet priblizava planini, i neznam u koje vreme ce biti zaklonjeno. Verujem u benefite sungazinga jer sam osetio neke cudne vibracije kroz telo ali samo jednom. Neznam da li cu uspeti da odradim bar prvih 15 min do pocetka zime, sad sam trenutno prehladjen ali dobro tek je 6 min tako da je jos rano da bi mi se imunitet podigao na neki vislji nivo. Eto toliko samo da se javim. Ajmo svi da zelimo suncano vreme mozda ce nasa zajednicka kolektivna svest uciniti da se sunce pojavi na nebu bez oblaka !!! Pozz...
Zabljak 1992POZNAVALAC

okt 2009.

ja upraznjavam moongazing,mnogo je bolje:costumed-smiley-027

apr 2010.

Hehe :sun2:

apr 2010.

Hehe :sun2:

maj 2010.

evo koga interesira mo~e sve uti iz prve ruke :) Datumi nadolazeih HRM-ovih predavanja na podru ju ex-Yu (Tour Hrvatska, Slovenija, Srbija) 2.7.2010 - Split, Hrvatska - [email protected] 3.7.2010 - Paaman, Hrvatska - [email protected] 3.7.2010 - Zadar, Hrvatska - [email protected] 4.7.2010 - Paaman, Hrvatska - [email protected] 5.7.2010 - Ljubljana, Slovenija - [email protected] 8.7.2010 - Novi Sad, Srbija - [email protected] 9.7.2010 - Beograd, Srbija - [email protected] Za viae detalja te same informacije o predavanjima upite slati na navedene e-mail adrese.
extranoizeENTUZIJASTA

maj 2010.

6.7. Zagreb http://www.sungazing-hr.org/novosti.html

jul 2010.

Ja sam imao taj osjeaj kad sam bio na 11,30 minuta. Sada sam na 15,50 i osjeaj je obimniji i intezivniji. Proairio se na itavo tijelo, peckanje po ko~i, vrelimu u vrhovima prstiju ruku, a pred kraj, jako blag efekat razlivanja boja, kao povraina vode na kompletnom vidokrugu. Li no ja ne bih kombinovao ganju i Sungazing. Radije bih uzeo ganju nakon Sungazinga, nekih 30 minuta kasnije.
bozgaLEGENDA

jul 2010.

Jako zanimljiva tema, sve sam pro itao i namjeravam joa viae produbiti znanje. Iz vlastitog iskustva mogu rei da je gledanje u sunce dobro i da se ovjek definitivno mo~e napuniti istom energijom od koje cijeli ~ivot na zemlji postoji. Stvar je samo u eliminiranju i kontroli straha od moguih atetnih posljedica, u fokusiranju na snagu uma i dozvoliti sun evoj energiji da ue u cijelo tijelo. Previae svega je atetno, isto kao i premalo svega. Zlatna sredina! Mislim da cilj gledanja u sunce ne bi trebao biti kompletno prestati jesti jer tijelo ipak ima svoje organe koji su tu da nam slu~e. Stvar je u ne prevelikom optereivanju organa s puno hrane. Manje hrane, viae sunca i vode i ovjek se mo~e osjeati super. Mislim da je bitno da ljudi shvate da se odreene stvari poput yoge ili raznih duhovnih tehnika rade da se postigne stanje eutimije. Eutimija je stanje konstantne duhovne vedrine prema Demokritu. Za ovjeka je bitno da se osjea zadovoljno i mirno, te da ima snage poboljaati stvari oko sebe i pomoi drugima. Eliminiranje depresije i "modernih" problema, bitno je osjetiti tu malu to ku svijesti u nama koja nas dr~i na ~ivotu. Vjerovati sebi i prirodi, a u iti od drugih. Nema greaaka, samo lekcije. Ljudi evoluiraju, pojedinci. Veina druatva je joa hipnotizirana i dr~i se obrazaca sistema. Zar nije svemir samo vibracija ni ega? Irie! Boz :sun2:
GadgadniPOZNAVALAC

jan 2011.

Postoje odreene sigurnosne smjernice prilikom gledanja u Sunce. Prvi sat vremena nakon izlaska Sunca i jedan sat prije zalaska Sunca. http://web.mef.hr/web/index.php?option=com_prt&view=prt&layout=daily&Itemid=476
toroISTRAŽIVAČ

feb 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=TJnV6rpYVNg http://www.youtube.com/watch?v=S6OQpU477fY&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=GrD_R4aQIbA&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=QdTxPbln6w4&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=vsWqcm6cMx0&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=4bWea6Y_2uc&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=sG95e443j4E&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=s_wx-CKH818&NR=1 evo ako neko nije pogleda tu je sve sazeto rekao sto je mislio a i ja se mislim malo ozbiljnije uvatiti ovoga za koji misec kad malo zatepli :sun2:

feb 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=UHvJUeRLamc&feature=player_detailpage http://www.youtube.com/watch?v=M1PaW36l4yw&feature=player_detailpage Pogledajte obavezno,ima jedan deo i o nama dragoj biljci.
BeyondLEGENDA

feb 2011.

to je to :thumb:
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2011.

Mislim da nije cilj solarne yoge potpuni prestanak unosenja hrane. Covek, bar u ovom svetu, nije na tom nivou svesti da mu hrana nije potrebna. Ja ipak imam neku filozofiju da je hrana zavisnost kao i sve druge i da je toliko modifikovana danas da "prlja" organizam, zato me je prvenstveno i zainteresovala solarana joga. Bitno je izbaciti nepotrebene stvari, sto se tice ishrane i jesti hranu koja ima zivotnu energiju. Cak i oni tibetanci nisu potpuno izbacili hranu, vec jedu koliko ima stane u saku. A a tibetu postoji verovanje da oni koji su u stanju da izbace potpuno hranu se u stvari radjaju takvi. Kao sto se recimo za decaka od 3 godine odmah zna da ce biti lama jednog dana. Sa druge strane, sunceva energija je normalno korisna i svako punjenje njom doprinosi zdravlju, duhovnom napretku...Sunce je tvorac zivota i nepresusan izvor univerzuma, tako da je logicno da je zdravo "punjenje" ovom energijom. Ali ne mozemo sad svi da fotosintetisemo, na zalost...(:

feb 2011.

Asocirala si me na mog malog psi a. Svako jutro tra~i na balkon kad sunce proviri i bar sat vremena gleda u njega,~mirka,kao da puni baterije. Interesantno. Makar je i "zimogrozna" kao da mora na jutarnje sunce svako jutro:)
NaturalISTRAŽIVAČ

feb 2011.

mene bi zanimalo dali je neko ozbiljno poceo sa sungazing-om i posebno kako utice to sve kad si napusen?? kolko ja znam treba biti bosonog i stajati na pesku tokom gledanja! nikako na travnjaku jer ode citava energija u bilje! meni licno veoma prija povremeno gledanje u sunce! deluje nekako osvezasvajuce i razbistrava:icon_lol:

feb 2011.

Ja sam po eo letos posle Mikanovog gostovanja u Kosmos-u,narvno potra~io prvo malo po netu,odgledao i Hiru(na rubu znanosti) i po eo.Sada sam tek na 12min ato je malo za period od letos do sad.Znate i sami da vreme nije baa ialo sangejzerima na ruku ove jeseni a imao sam i pauzu od mesec dana zbog virusne infekcije levog oka(nemojte se plaaiti,nije od gledanja u sunce). Moji rezultati do sad su da sam po eo zdravije da se hranim,viae vodim ra una ata unosim u svoje telo,smireniji sam,smraao sam sa 92kg na 65kg,sto je za moju visinu idealno,i odr~avam tu kila~u ve par meseci,ranije sam hrkao nou,to je prestalo ve prvih dana sangejzinga,alkohol sam skoro sasvim izbacio iz upotrebe,i tako... Natural-ja palim skoro svaki dan ali u ve ernjim satima,posle 8,9 tako da od sangejzinga do tad prodje viae od 4 sata(barem sad kada ranije zalazi sunce)i nisam imao nikakva ne~eljena dejstva,a i na predavanju koje sam oka io(urota protiv sunca),predava pored gledanja u sunce po HRM metodi preporu uje i svakodnevnu upotrebu zabranjenog leka.

feb 2011.

nema sunca u velikom gradu nema srece i ne mora se gledat cjelo tjelo upija sunce zato se tako fino osjecamo ljeti...svi smo puni energije i dobrih vibracija...tja stedi oci skini se go :)

feb 2011.

He,he Genjo! Ima neato i u tome.
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2011.

Shlaym, verujem da si to mogao da postignes i bez solarne joge. Sto se tice ishrane, glavni cilj je da se razvije odredjena svesnost dok se hranimo. Vecina nas radi trista stvari odjednom dok jede, tako da nismo ni svesni da jedemo i to radimo mehanicki. Zato se desava da se prejedemo ili jedemo kada nismo gladni, jer je komunikacija sa samim sobom, pa u ovom slucaju i sa nasim zelucem i telom uopste mnogo zakrzljala. A plus sto postoji toliko nepotrebnih stvari za organizam sto se tice ishrane. E, kad bi svi izbacili te nepotrebne stvari i kad bi poceli svesno da jedemo, bili bi zgodni i mogli bi, sto kaze nas administrator, da se poskidamo i blejimo u sunce kolektivno...:icon_lol:

sep 2011.

Ja sam trenutno na 13 minuta i ve sam primjetio da mi se apetit smanjio, skoro prepolovio. To je dosta interesantno s obzirom da mi uope nije cilj prestati jesti. Glavni cilj mi je, koristei sungazing, uravnote~iti ~ivot. Mo~da zvu i malo nezgrapno "uravnote~iti ~ivot", ali stres danas pere sve i svakoga, mislim da je SG dobar na in "borbe" sa njim. Sungazing je samo jedna od tehnika kojom se mo~e postii nejedenje. Ako nekoga zanima neka pogleda film At the begining there was light (njema ko/engleski film Am Anfag war das Licht), tu se spominju i neke druge metode. Po mom iskustvu, najbolji su rezultati ako: - stojia bos na zemlji - razmialjaa o ne em lijepom - pijea solarnu vodu - pokuaavaa odr~ati svjesnost na ato veoj razini, ato zna i da ne radia gazing mehani ki nego da se psihi ki pripremaa sa zadovoljstvom na svojih xx minuta. Ja sam odlu io pisati o SVOM iskustvu na blogu Life with the Sun jer mi se ini da takvih stvari fali danas, tehika je svima dostupna, ali svatko ima svoje iskustvo.

mar 2012.

Svi smo upoznati sa "radom" vjerovatno, interesuje me ima li nekoga na forumu ko malo vishe zna o ovome, odnosno koji se bavi prikupljanjem suncheve energije ovom metodom malo duzhe vremena? :) Sungazing - health benefits - YouTube info:)
BagaSoundISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Moja keva je na 35:40 i ono.. Jede po parce hleba bukvalno,ponekad i ne jede...:D Nznm,sto se toga tice dobra je,ali nisam video psiho promene..:D Malo je manje neuroticna.. Mada se to i nasom biljkom postize..:D Krenuo sam i ja od skoro..:D i mislim da su prekretnice tipa 15min,30min i 45min.. tu se desavaju stvari..:D

maj 2012.

Slu ajno sam naletila na ove stranice, tra~ei forume o sungazingu. Moj suprug i ja smo proali cijeli ciklus. Kako nismo stari i nismo bili bolesni prije po etka sungazinga, nakon zavraetka ciklusa nismo primijetili neke osobite promjene. Ali... Ako uzmete u ozir da sam 30 godina imala kroni nu upalu sinusa -a sada je nema, ako uzmete u obzir da sam rijeaila problem bolnog ramena, suprug je od dijabeti ara pod lijekovima postao je osoba koja svoj aeer dr~i u normalnim granicama bez upotrebe lijekova... Ova lista poboljaanja je i du~a, samo treba sagledati i male, sitne razlike. Nemamo potrebu za puno sna, puni smo energije... Ukoliko nam se uka~e prilika, i dalje svakodnevno gledamo sunce barem 15-tak minuta, svakodnevno se izla~emo sun evim zrakama, mirniji smo, manje se nerviramo za svakodnevne probleme (koji su i dalje prisutni- samo ih druga ije vrednujea). `to se ti e prehrane, polako smo (ne nemjerno) smanjili konzumaciju mesa. Da se razumijemo, nismo postali vegetarijanci, ali sada druga ije gledamo na to ato unosimo u sebe. Trenutno smo u fazi istra~ivanja prehrane sirovom hranom, i ona nam savraeno odgovara. Nema kuhanja, gubljenja vremena, pranja i iaenja kuhinje i sua... Imamo puno viae slobodnog vremena ali i osjeamo puno viae slobode u sebi. Mi se osjeamo FENOMENALNO!!! :sun2:
TropicoLEGENDA

jun 2012.

Sangejzing prava stvar. Jos da mi je neku pichoku za to nabaviti jao mjao

jun 2012.

Ahahhahahahahahahaha..pa kaj e ti riba kad buljia? I na kolko si minuta?

avg 2012.

Ja san poceja prije jedno 10ak dana tek ali mislin da ima koristi (ako i nema, niata me ne koata). Tako da sungazing+sirovojedstvo+vutra+bajk i mislin da cu postat 10 puta zdraviji :) (jos samo da cigarete prestanen pusiti)

avg 2012.

doslovno radim sve gore navedeno..i ne puaim duhan :D moja topla preporuka, predobro se osjeam, pun pozitivne energije..ina e sam evo jutros gledao 29 min
x-cluberPOZNAVALAC

sep 2012.

Dobar je sungazing, ja sam na~alost prestao nakon 12min. nije mi dozvoljavalo radno vrijeme. Ali im se nakanim, odradit u sigurno cijeli proces ponovo. Ima to smisla i ima pomaka zagarantirano. A ato se tice klope, meni nije bio cilj da ne jedem, nego da smanjim posljedice stresa. Sa 12 minuta se to i te kako osjetilo, nisam gledao 3-4 mjeseca ve, ali nastavit u sigurno!
BladeZMAJ

sep 2012.

Nek se niko ne uvrijedi i ne shvati osobno al meni ovo zvuci kao hrpa da ne ka~em cega...suce pozitivno utjece na covjeka kao i na sva ziva bica to je neosporno....al ovo je da stvarno ne ka~em sta.....po meni naravno
TropicoLEGENDA

sep 2012.

"Solarna Yoga ili neato modernijim nazivom zvana Sungazing je high-tech vje~ba za zdravlje. Postoji tisuama godina i postojala je svugdje na naaem planetu. Sve religije i sve kulture sadr~avale su vjerovanje u Sunce, svaka zemlja i svaki ovjek poznavali su tu vje~bu. Meutim, s promjenama koje su se deaavale svijetu i s dolaskom suvremenog obrazovanja, ljudi su se udaljili od solarne yoge zbog toga ato su suvremena znanost i medicina nametnuli nepotreban strah i uvjerenje da je gledanje u Sunce atetno. Tako su ljudi s vremenom zaboravili na solarnu yogu, zbog ega danas imamo problema sa zdravljem. Danas solarna yoga se odnosi na par injenica od kojih bi mo~da bilo najbolje istaknuti onu, da mo~emo direktno upijati svu potrebnu ~ivotnu energiju od Sunca preko o iju, te da se o i mogu postepeno naviknuti na jaku sun evu svjetlost.." Poznam covika koji je po tjedna dana bez hrane bija...samo na solarnoj jogi...Kreaimir miaak za Tv jabuku tvrdi da pozna covjeka koji 3 dana nije niata jeo...postoje 123456789000000000 svjedo anstava da solarna joga radi. "Hemoglobin igra istu ulogu u naaoj krvi kao klorofil u biljkama, jer ima isti sastav osim jednog elementa, a o i su mjesto gdje se krv direktno izla~e sun evoj svjetlosti. Na taj na in se krv puni solarnom energijom koja hrani i isceljuje cijeli naa organizam. Stoga da, usitinu je mogue ~ivjeti samo od sun eve energije no, vrlo je va~no napomenuti da je to tek sekundarni cilj sungazinga i da on dolazi isklju ivo naaom voljom. Prvotni je cilj ostvariti i u~ivati savraeno zdravlje. `to se tie samoga gubitka potrebe za hranom, ona je uistinu mogua no o pojedincu i njegovom na inu ~ivota te njegovoj duhovnoj razvijenosti kao ato je ve viae puta navedeno, ovisi koliko e se to brzo desiti. Najva~nije je samo niata ne forsirati i sluaati vlastiti organizam. Odgovornost i zdrav razum prije svega." Ako se ljudi za neato ne zanimaju ili o tome neznaju ne zna i da takve stvari ne postoje ili su nemogue.
BladeZMAJ

sep 2012.

if you say so.....samo eto ni ja nisam niata jeo 2 dana...danas znaci treci dan pojeo malo pite od jabuka....a nisam piljio u sunce nego u anela...lol....imamo stomak i sve organe za preradu hrane kao i ostala bica....stvoreni smo da jedemo....da je bog zelio da zivimo u vodi dao bi nam skrge....da je zelio da nas hrani sunce dao bi nam listove..... od pamtivijeka covjek se inati prirodi pa tako i ovo a ovo sta je neki streber napisao gore......pisali su i da je zemlja ravna ploca...
TropicoLEGENDA

sep 2012.

e e baa to...ljudi SU vjerovali da je zemlja ravna plo a, ali viae ne vjeruju u to...tako e se jednog dana okrenuti i alternativnim znanjima koja su potisnuta suvremenim dobom... i primarni cilj solarne joge nije NE unoaenje hrane u sebe, ve u~ivanje u zdravlju!
elephant0rAMBASADOR

sep 2012.

bavim se sungazingom vec 4 godine i mogu ga samo najtoplije preporucit svima koji zele zdraviji i sretniji zivot.. posto iskustvo nadilazi teoriju nema potrebe ulazit u fizicke dokaze i detalje iako bih mogao o tome nadugo i nasiroko.. ipak da spomenem kako je lucenje "happy" kemije u tijelu direktno povezano sa suncem i pinealnom zljezdom a preko hemoglobina i sa ostalim endokrinim sustavima tj. cijelim tijelom.. jednom kada se hemoglobin izlozi direktnoj svjetlosti na jedinom mjestu gdje je to moguce (u oku posto je jedino tamo direktno izlozen svijetlu.. tako vidimo jel.. zato poanta gledanja u sunce) on postaje polariziran i prijemciv za okolne energije i magnetna polja.. dakle doslovno sjedite bilo gdje i upijate energiju iz okoline.. duzi period sungazinga je samo zato jer su krvne zilice u oku jako sitne i treba tih godinu dana da se sav hemoglobin provuce kroz svijetlo i polarizira.. eo krenuo ja piskarat a reko da necu.. :kauch 1286.IPB
elephant0rAMBASADOR

sep 2012.

hehhe.. ja sam jedno vrijeme dok sam zivio na drugom mjestu svaku vecer sungazing radio sa jednom macom hehhe.. ja bi se popeo na krov svoje kuce, a ona na krov svoje i skupa siljimo u sunce svaku vecer.. predivan osjecaj

sep 2012.

Ma kad si i u najgoroj depri, samo izades van a Sunce sijaaaaaaaa... moras biti bolje volje :ludak

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se