IZLET U SVET ALKOHOLA I ALKOHOLIARA
(podnaslov, u cara Trojana kozije uai - nemam gde da tra
arim jer su akteri meni dragi ljudi pa ne bi bilo lepo , a pri
a je interesantna )
Scena i tema : Proslava roendana moje roake . Ona i njen mu~ dr~e piceriju pa su ti roendani viae kao slave ili svadbe po koli
ini jela i pia i broja gostiju , ali nek ide ~ivot ... kriza kriza kriza gde god se okrenea , ali i mi volimo da u~ivamo i da se dru~mo ...a ko ne voli ...?.
Hrana fantasti
na, vlasnik picerije i vrsni kuvar koji je ceo dan spremao hranu za goste i pijuckao viski, jelte .. whiskey ... da se zna ko je boss .. i nije niata jeo , ato zna
i da je dok su gosti stigli bio ve doooobro pripit .. veseo,
avrljao je s ljudima , kuckale se
aae , nazdravljalo ... smeh , radost i veselje ... Gosti su posle nekog vremena, kako ko , uhvatili priklju
ak sa gazdom i poustajali da igraju na muziku Harisa D~inovia , ato je bitno zbog sr
e... tj obi
aja da se sevdah do
ara zavrlja
enom
aaom na plo
ice ... Od ~enskog dela skupa, najveselija je bila izvesna (the) Cada ... Ona je pila pivo, puaila , skakala preko tapaciranih klupa da ode da igra jer je pogodila pesma ...pokuaavala da animira ostale goste i da im prenese svoju euforiju ... ali poato je cela njena pojava i ponaaanje odisala neprimerenoau, neodmerenoau ... nekom neobuzdanom nepredvidivom silom ...nekako usiljeno je to ialo .. ali muzika je treatala, Harisa je zamenila Ceca Veli
kovi promuklo, valjda od alkohola gricnutim glasnim ~icama , otkidala je svoje srceparajue nebuloze.
Ja ? Niata .. Ja sam pre polaska povukla tri dima
istaka od zadnjih trzaja moje ~etve i krenula na tu proslavu.. Nisam htela viae za svaki slu
aj, da se neato nepredvieno desi .. Ono ato je bilo sigurno je da mi uz Blue dream - svaka muzika legne ... ina
e ponekad ta obavezna, neizbe~na dru~enja mogu da budu pravo mu
enje baa zbog muzike ... jer ja retko pronaem sagovornika - tj da me neko zainteresuje svojom pri
om .. a za obi
ne tralala ~alopojke nemam interesa... Ali sino se potrefilo pa je bilo i kvalitetnog razgovora za mojim delom stola dokle je razgovor mogao da se
uje od decibela ..
I tako ..provod se zahuktava .. ja sam i dalje za stolom ... muzika me ne animira ..ono da ustanem da igram i di~em ruke uvis uz uzdahe za proalim, neostvarenim, izgubljenim prevarenim i ostalim blabla ljubavima ...
Odjednom jedna od goai , ta Cada, najveselija, najeufori
nija , ponovo ska
e, demonstrativno se obla
i uzima torbu i kree iz lokala.
`TA JE SAD ??? !!!!!!!!!!!!
Slavljenica u
udu, pita je ata je bilo ,,, ova (kobajagi ) samo oe da izae napolje bez objaanjenja, ONA IDE!!!! NIata se nije desilo . NIata ...
Muzika treati sad na prazno .. Neprijatna scena u najavi ...
Ja sam FROUZEN ... Na vratima ve po
inje koakanje pijanih ljudi ... Napete besne re
enice se izmenjuju ... i u jednom trentku se kroz opatu galamu prolama uzvik te "dame" koja napuata proslavu : UVATIO ME ZA DUPE !!!
Za produ~enim stolom MUK, NEVERICA ... Ljudi ne znaju dal da se smeju ili da pla
u od smeha ... ali svi unezvereno gledaju u pravcu gomile na vratima ...
Ko je po
inilac ????
Dama, zvana Cada , razreaava kratkotrajnu misteriju : - MOJA NOGA VI`E NIKAD NEE DA KROI U OVAJ LOKAL!!! - I kao, pokuaava da se probije napolje , preko slavljenice koja joj ne dozvoljava da ode bez objaanjenja ko je uvredio!!
Sada slavljenicu obuzima napad ludila i besa koji upravlja prema svom, pijanom .... blago kontuzovanom od alkohola mu~u :
- Sunce ti hebem! ... dokle viae .. naata ovo li
i... ( itd itd itd ... ) bez naznaka da se taj govor zavrai.
Ja sam , joa uvek , FROUZEN - zamrznuta - .... samo posmatram ata se deaava ... pojavljuje mi se misao : da li je ovo mogue ? ... ali itekako je mogue ..
Onda slavljenica kree prema stepenicama koje vode na sprat - gde ta porodica ~ivi - i doziva izmenjenim glasom svog sina , ( vreme deaavanja - posle ponoi ) da se pakuju i ODLAZE ZAUVEK!!!!
U kafani ostaju gosti koji dr~e gazdu a grupa gostiju se odvaja i kree za slavljenicom i gospoom kretenkom Cadom koja je i sama , umesto napolje , otiala na sprat kod tog klinca ...ne znam s kojom pri
om , odvaljena od alkohola, iznervirana, uvreana, histeri
na ..pomahnitala.
Ja sam i dalje frouzen ... ali mi kona
no dolazi do svesti da moram da ustanem i da izvedem tu osobu napolje , jer e ina
e biti krvi do kolena.
I mene je obuzeo bes zbog takvog bezobzirnog , idiotskog ataka na to dete koje se odjednom naalo u vrtlogu alkoholi
arskog ludila ..
Vrata od stana zatvorena, u stanu ta Cada i sin slavljenice ... a na stepeniatu ja i joa dvoje ljudi .. Cada izlazi iz stana i sada hoe da se vrati u kafanu da se bije s gazdom, jer njen bes raste ...ona tek dobija nove luda
ke argumente ..... KO JE BRE ON DA MI PSUJE MRTVOG OCA I MAJKU ...
Omiljeni motivi i opravdanja za ubistva iz crnih hronika ... kad nekom opsujea majku .. ~ivu ..a posebno mrtvu .. ( OMg! )
I sada nas troje dr~imo Cadu da ne ue u kafanu, a otuda kroz staklena vrata , vidimo da se gazda bori sa mnogo veom gomilom gostiju da izae kroz ta vrata i stapka sa zemljom kruvu Cadu!!!!
Ja pru~am ruku i stavljam je na grudi Cadi i ka~em - OSETI MOJU ENERGIJU! Ajde sad se smiri - evo ja u da te otratim kui -
Cada me zabezeknuta gleda, ne zna ata je snaalo .. i dere se - NISAM PIJANA !
- Ja ti nisam rekla da si pijana , ali vidim da si besna .. ajde da te vodim kui, usput ea lepo sve da mi objasnia ata je bilo .. ajde nemoj sad ovde da dolazi milicija ... - gde joj je torba ,, - pitam moje kolege telohranitelje ..
Cada se dernja - NEKA DOE MILICIJA , NEKA DOOOOEEE!!!! Meni da psuje mrtvog oca i majku - glas je izdaje, puca , prska , gubi se .. ali ona i dalje grca i nastoji da vriati iz petnih ~ila ....
- Pa eto ti je u rukama njena torba - otvoriae mi o
i da ja dr~im njenu torbu ... i nekako sam je hipnotisala da krene niz joa jedan niz stepenica i uz pomo konobara je sprovedemo do vrata gde je odr~ala joa jedan luda
ki monolog u kome je pokuaala da mi do
ara njenu kataklizmu stavljajui me na njeno mesto..
- Kako bi tebi bilo !!!???
- Sestro NE ZNAM !!! Brate, ja i ti smo iz razli
ith vasiona , izvini ali ja ne mogu da se zamislim na tvom mestu ! " Nije bilo lepo da po
nem da se smejem u tom trentku pa sam je zagrlila ... ato je bio kona
ni aperkat posle koga je kona
no istupila iz lokala ..te konobari zaklju
aae vrata sa olakaanjem ..
Elem, poato su konobari zaklju
ali i mene - sa unutraanje strane - logi
no je bilo da se vratim na "proslavu" ili ono ato je ostalo od proslave.
Penjem se uz stepenice i mislim se : Sad u ja vama da poka~em BOGA!!! ali stvarno ..
I odem za pult sa youtubetom i pustim ovo:
uH2aX_LyQbg
PA SAD U JA MALO DA SE IZ}IVLJAVAM !!! Lebac vam se ogadio ! Da niko nije pisnuo ! Nemoj da vam ovo stavim na loop !!
( mada mogla bi da se kladim da niko pojma nema ata je to a i ne zvu
i opasno kolko jeste )
:grrr::grrr::grrr:::ludak::::ludak::
::listomahanje::
( Odakle mi ideja za re
enicu : - oseti moju energiju - nemam pojma hahahhaha )
ps:
Alkohol je legalan, druatveno prihvatljiv, neizbe~an i po~eljan socijalni lubrikant - ali realno opasno - nevieno njesra .