VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaLucidno prikradanje
LEGACY

Lucidno prikradanje

172 odgovora12,688 pregleda
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

citat iz knjige citata :knockknock: umje e traganja je skup postupaka i stavova koji omogu avaju ratniku da izvu e ono najbolje iz svake situacije. ini se korisno, zar ne? stari mudraci, izraz koji govori o vremenu i na inu djelovanja pojedinih osoba, znaju da je vremena premalo da bi ga se troailo bez veze. Razlika izmeu mladog mudraca i onog starijeg je u tome ato stari mudrac zna da je vremena premalo da bi se uzaludno troailo, pa se stoga ponaaa sukladno tome, dok onaj mlai iako zna isto, neponaaa se sukladno sa onim ato zna. Mladi ratnik nema postojanost koja je potrebna na putu ratnika, neshto kao trovremenski taft, postojan u svim uvjetima. Mladi ratnik, kad se suo i sa injenicom da svijet nije onakav kakav mu se ini, zna se po et blesavo ponaaat, a da i sam nezna zaato i tako sa blesavim izrazom na faci vrludati po periferiji beznadnosti, umjesto da se dr~i puta koji mu je duh odredio. da sam ja duh odavno bi se ispizdio, shto nije ni daleko od onog shto je duh napravio, al otom po neki drugi mo~da put. No dobro, bitno je primjetit da se s prolaskom vremena stvari bitno mjenjaju, joa bitnije je shvatiti da jedan choban, da neka~em ratnik kako bi se lakae poistovjetili samnom, zna da postoje stvari koje on mo~e raditi u odreenom trenutku, a nije mogo raditi prije. Ne zato ato su se promjenile stvari, ve zato ato se promijenilo njegovo shva anje sebe. Da bi jedan ratnik, mudrac ili ne promjenio svoje shva anje sebe, nije dovoljno da samo to ~eli, on se mora poateno oznojiti da bi to u inio. E sad, rijetki su oni koji su ~eljni znojenja, al u pravoj su gabuli oni koji su spremni oznojit se, a da neznaju kako... to je ko mornar bez mora, ordan bez koaa, ratnik bez rata, dovoljno da i najtrezveniji popuste i po nu udarat glavom kroz zid :) Sre om, mi balkanci poznati smo po tvrdoi svoje lubanje. Tvroa naaih kostiju le~i upravo u sranju iz kojeg se moramo ikoprcat, zasigurno smo svi puni nekakvih rana i ranica koje nas podsje aju na naau burnu proalost. Ta tvro a glave, razvijena prekomjernom uporabom alkohola, dobro doe u borbi protiv nemogu eg. Kako da se nateram da se ponaaam bezgreshno u svakoj situaciji... razumno gledaju i trebalo bi mi bar jedno 2 sata promialjanja i planiranja i znanje o svim detaljima koji e se tek desit i koje niko nezna, da bi upo e bilo aamse da se ponaaam besprijekorno kad doe vrijeme da svoj plan pretvorim u akciju. Jedan ratnik suo en s ovim problemom morao bi razviti neka sredstva u metafori kom smislu koja bi mu pomogla da iako nezna budu nost ponaaa se kao da zna, kad ka~em ponaaa se kao da zna, u glavi mi se stvara slike chobana koji se samo pretvara da zna, a da nezna shta se pretvara da zna. Ratnik-traga to no zna shta se pretvara da zna. :) taj nao i paradoks je paradoks samo u teoriji, u praksi je itekako praktichan i antiparadokzalan, sve naime ima savraenog smisla... mo koju dobivamo traganjem omogu ava nam da sakupimo dovoljno energije da razbijemo ogledalo u kojem se svakodnevno ogledamo i divimo svojoj ljepoti, prekrasnosti i prije svega pametnosti. Sanjanje smatram jako korisnim sredstvom i podr~avam temu lucidnog sanjanja, ali smatram da treba postojat i tema za jednu drugu isto tako korisnu disciplinu.
FrulaENTUZIJASTA

jul 2009.

legendo.. nisam skuzio ni rijec toga sta si napiso, al svidja mi se. opako, hc, fascinantno. daj jos! :)
i za to ti imaa dva repa, a ja i on ni po jedan? :p pa je, jedan dio atmosfere ove pri e sam upio... ka~e budisti ka da ako uspijea cijeli dan biti svjestan svoga disanja, da ea dosei prosvjetljenje...zamisli...i ko e pokuaati istinu dosei? nitko, osim onog kome je pisano da je dosegne... i onaj kome je dosta svoje konstantne karme, pa e tra~iti promjenu... ima jedna metoda koja me opuata vidno duhovno, ali nemam snage... postani svjestan ovog trenutka, umiri svoje lice i o i neka su sjajne... postani svjestan da je ~iv ovaj trenutak,, trenutak blistavosti bajne... doduae, pokuaavam ovim rije ima prenjeti ono ato srce tad osjea... a stvar je u tome ato je naa duh svijesti u slu~bi osjeaja, a ako te osjeaje ujedinimo u jednu ljepotu, ostaje radost. gledao sam neku no u nebo zvjezdano i po prvi puta sam osjetio kako su zvijezde bliske, jer inae kad ih promatraa pomislia kako je sve daleko, a zapravo je sve to jedna cjelina...
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

}aato prikradanje. Dali ste znali da je njuh jedan od najprilagodljivijih osjeta koje imamo? da, sve ato treba je da se zatvorimo u govnastu atalu, nakon nekog vremena viae nebi osje ali nikaki smrad, a uz to bi sami smrdili ko atala puna govana. Nama je ljepo u toj atali, smrdimo i prdimo, osje aju i kao da za niata nismo odgovorni te kako smo vje ni, sa~aljevaju i se ato umjesto da miriaemo cvijeche vani, njushkamo ovo ubre unutra. u takom stanju, nismo u stanju, vidjeti svu aroliju mljeka koja nas okru~uje. Al dobro ja sam uvjerenja da ukoliko netko ~eli spoznati ljepotu mora prvo spoznati odvratnost. Takoe sam uvjerenja da morash bit lud da bi bio ****r :) To su bile male vragolije koje su imale dovoljnu moch da mi pru~e kakvu-taku zaatitu od samog sebe... Naau vezu sa duhom, apstraktnim, izvorom svega, originalnoj namjeri, problemi i brige svakodnevnice zaguauju, te ona odumire, bez jasne povezanosti sa njom ovjek je osuen na propast, kad ka~em propast mislim glupost. Da svi smo osueni da lutamo glavom bez obzira i skupljamo se oko govana koji predstavljaju naa ego, ko muve, prljave pokvarene muve koje me bude kad joa nije vrijeme za to. mamicu im, mushju. ve sam ranije pomenio da mladi ratnik blesavog izraza vrluda jer osje a veliku zbunjenost kad shvati da se svijet koji se dotad inio objektivan, injeni an i nepromjenjiv zbog posebnosti naae svijesti i percepcije, mjenja ako umu predstavimo jednu drugu posebnost opa~anja i to baa u vezi svijeta koji mu se ini tako nepromjenjiv objektivan i injeni an. :) za razliku od sanja a ija su oblast, vrijeme i mjesto u samom startu van razuma, traga se suo ava sa svakidaanjicom i to radi na najmaatovitijie na ine, pa ako treba i sa atalom punom govana. Da bi u svom naumu uspio, on prvo mora odagnati sve sumnje. Pomaknuti svoj centar na mjesto bez samilosti. To je prvi preduvijet prikradanja.
choki123POZNAVALAC

jul 2009.

ma kako ne ku~ia :) ratnik-rije koja ima zna enje da ozna ava ovjeka(~enu,starca...) iji je skup djelovanja (bilo kakog djelovanja od recimo danas od dizanja iz kreveta pa dok doru kujem al neu jest okolade bureke i krafne za doru ak ko ina e jer sam teaki endo i sakupljam vodu ko spu~va u sebe,pa dok odem na pla~u...sve) odreen nekim (ne bi reko pravilima jer zvu i previae grubo i usiljeno a baa to NIJE) ve djelovanja u skladu sa "besprijekornosti" (a bespr. je pravilno troaenje energije.usmjeravanje na va~no,a bespr je jedina ratnikova sloboda,to svatia ovako il onako,sad il kasnije) a jedan banalan prmjer ko recimo pokvari ti se guma na autu i umjesto da sujea bogove i matere gledaa koji je najbolji mogui na in da popravia gumu ato br~e i krenea da nastavia dje si stao il naprimjer po ne te ganjat rotvajler i umjesto da se userea i pojede te,to probaa posmatrat sa jedne objektivnije to ke ko naprimjer kad bi ti na tv-u doma gledo nekog lika da ga oe opit rotvajler,ata bi ti iz svopg kau a njemu reko da napravi,vjeojatno da ga rokne nogom iz sve snage il da uzme neki predmet ata je poraj njega i sl. (ovo je glup i nepotreban primjer al nema veze). Zna i ono ata je majkl napiso,iskoriatavanje svake situacije u svoju korist,sa naglaskom na lucidnost i trezvenost ato baa i nije najlakae, zna i dobro se oznojit i treba ti vermena,a toj lucidnosti su te~ili viae novi vidioci,nego stari koji su bili viae vra evia manje vidioci... sad to iskoriatavanje situacija je samo mali dio opisa "ratnika" a u smislu njih novijih zna i oni su bili puno viae nego "ljudi koji su bili objektivni"... pa i ovo malo ato sam sad izlaprdo kao pod definicijom "ratinika" nije baa skoro niata...al tako ti je to sa rje ima,uvjek se upletea za njihovo zna enje i na kraju ne ka~ea ono ato si htio (re?),i kako se uvjek stavljamo pod definicije i sve svatamo kao kona no,odreeno, vrsto,dobro loae,zlo...a to je zapravo samo zato je mi taj naa inventar neprekidno obnavljamo tako da je unutarnja autnja jedno od najva~nijh stvbari oko te pri e cjele,i dobijanje viaka energije za "vienje" i sanjanje i prikradanje nepokolebljiva namjera dobro piaea majkl :rofl:
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

upravo :) npr. evo jedna hipotetska situacija. jedan mladi koji je u svojim mladim danima bio poznat po svojoj pametnosti, zgodnosti te nadasve megakulnoti. (Naravno osoba koja je mislila da je on sve te stvari najvishe od svih, bio je naravno on sam...) Nakon ato je proteklo dosta vremena i on postao nezgodan, nepametan i nadasve ne megakul, zapao je u veliki o aj i po eo da se samosa~aljeva te da krivi sve osim sebe za svoje probleme i nemo koju je osje ao. Duh bio vragolast kaki je sa~alio se nadnjim i odluchio mu pokloniti josh jednu priliku, priliku za ~ivot ispunjen do vrha, te mu se ukazao. Problem duha je bio taj shto je glupi mladi bio previshe zaokupljen samim sobom i svojim problemom, te kao takav bio nedostupan i smatrao je kako je duh samo josh jedna od onih kreativnih ideja koje su mu sada ve polako dolazile glave, te ignorirao objavu.... nakraju izbor je naa, za izbor se izbaramo, a duh u nemogu nosti da odluchi za nas, pribjegava lukavstvu. Naime mladi je pro~ivjei sad ve godine pod budnim zubom svog gospodara (vlastitog ega) postao chudljiv, osoran, loae raspolo~en, duh je to znao i prikrao mu se na najzabavniji na in. Mladi je imao jednu kartu iz nekog pokeraakog apila, koju je kao oker kartu nosio ve tri godine u svom nov aniku za dobru sre u, te mu ju je navodno jozefina dala. Tako se on jedan dan zaputio do svog kolege, a duh ga je pratio, malo je on znao tko ga prati i zaato, pa je u svom uopbi ajenom stilu bio mrzovoljan i to tobo~e prikrivao iza smjeaka prela~nog da bi bio la~an. Popri ao je s kolegom koji mu je rekao da ide popit kavu s jednim drugarom te da im se mo~e pridru~iti ako ho e. Protagonist je poznavao drugara iz neke zajedni ke proalosti al nije imao previsoko mishljenje o njemu. Tako oni krenuae. par trenutaka kasnije s druge strane ulice udaljen nekih 70ak metara hodao je drugar, sku~ili su ga i usmjerili svoj pogled na njega, nato ih je mladi spazio br~ bolje skoio iza auta koji je bio parkiran u blizini. Protagonist i kolega znali su da ovaj nije bash skroz normalan pa su mu doviknuli kako oni idu do trgovine kupit pljuge i nastavili. Mladi koji se skrivao iza auta smatrao je cijelu situaciju izrazito smjeanom te se sam sebi smijao dok je u io iza auta promatrajui protagonistu i drugara kroz aajbu. Mladi poato se sr ano nasmijo krene put trgovine, te ih tamo susretne i sa iskrenim smjeakom pozdravi. Obojica su ga pozdravila sa iskrenim smjeakom, te se zajedno zaputiae do kafi a koji se nalazio tik do velike rijeke koja je onomad tekla. Najbolji stol je nekim udom bio slobodan i sva trojica su odmah znali da je baa to mjesto gdje ~ele sjesti, te su sjeli za taj stol koji se nalazio tik uz bent velike rijeke. mirko protagonist, uro kolega, i ludi drugar sjedoae tako za stol i naru iae kavu. uro i ludi drugar su bili poznati po svojim maatovitm filozofijama koje bi uvijek na licu mjesta zajedno razvijali i koje bi ponekad postajale tako apsurdne da su se obojica smijali ko blesave budale ato i jesu. Mirko suviae mrzovoljan da ga ponese ~ar samogluposti uglavnom je autio i samo tu i tamo uputio neku zlomislenu tvrdnju u smjeru ludog drugara koji se inio kao nema kraja njegovom ludiranju, al oped na neki udan nain je uvijek izvla io neke pouke koje su imale savraenog smisla iako su u potpunosti bile besmislice. Tako je duh obznanio drugaru svoj zli plan. Ludi drugar je tada zapo eo razgovorati sa urom uopche neobrachajuchi pa~nju na sitni ave napade mrzovoljnog mirka, znao je da je ovaj taki jer krivi druge za svoju sudbu. Rekao je uri da se danas sjetio ne eg ato su obojica davno zaboravili, te to je zainteresiralo uru, ali se nije mogao sjetiti ata je zaboravio. Ludi drugar pogledao ga je u oko i iskoristio svoju volju da bi zaka io uru. uro je znao da ima neato u rije ima drugara ato nije mogao opisati, ali se isto tako nije mogao sjetiti ni ega ato bi zaboravio, tra~io je da drugar pojasni ata se sjetio. Mirko pun pameti i mrzovoljnosti, podrugljivo objasni kako je to neato ochito bitno samo ludom drugaru te da se zato ovaj nemo~e sjetiti o emu se radi, taj je napad mladi luak shvatio kao znak duha da je sad vrijeme da djeluje. Rekao je uri da se zaboravljeno sje anje vrti oko skupa papira koji mu je ovaj jednom prigodom ostavio, te kako se radi o kockastom to ku vremena, uro se odma sjetio i sa smjeakom na licu dodao kako je on uvijeren da je tu grupu papira on mladom luaku ve vratio iako su obojica znali da nije. Drugar se iskreno smijao cijeloj situaciji sve dok uro nije izvuko neki komad papira iz nov anika i dao ludom drugaru u znak da mu vra a papir. Papir je bio pranaz oaak nekog A4 formata veli ine aake, koje je u zadnje vrijeme Ludi uro volio davat ljudima bez nekog posebnog razloga. prije nego se ludi drugar uspio zahvalit, Mrzovoljni mirko je vech u ruci dr~ao oker kartu, pun poleta kojeg mu je sam duh ulio pokazao je svoju sretnu kartu uri kojeg je viae fascinirala injenica da on sa takim poletom pokazuje kartu nego sama karta, promatrao je kartu sa imitiraju i mirka odgovaraju im uenjem lagano potvrdno klimajuchi glavu u znak slaganja.. Ludi drugar budui da mu je spojna to ka zauzela mjesto bez samilosti iako mu je cijela situacija bila urnebesno smjeana nije se nimalo nasmijo nego je buljio u neato s prijeke strane rijeke pokazujuchi ochiglednu nezainteresiranost kartom, Mirko je strpljivo ekao... u momentu kad se ludi drugar okrenio prema mirku ovaj mu je s istim uzbuenjem uperio kartu u glavu (kao da mu daje crveni-karton). Drugar je s velikom smirenoa u i spretnosti ugrabio kartu i poput frizbija zabacio u smjeru rijeke koja se nalazila oko 5 metara od njih i oko 8 ispod. Bila je potrebna besprijekorna spretnost, karta je morala odletiti dovoljno jako da proe kroz ogradu i da mirku do znanja da se neaali, a oped nedovoljno daleko da ponesena vjetrom zavrai u rijeci. ludi drugar je to bezprijekorno izveo ostajuchi pritom ladan ko led. Izraz mrzovoljnog mirka tog trenutka bio je kao u djeteta koje se ponosno na svoj sladoled zadovoljno hvali pred svojim chetvorono~nim prijateljima i onda u kada se desi da mu sladoled odjedamput ispadne iz ruke u nevjerici njegov svijet se skrai i prije no ato po ne plakat na faci poprima neprocijenjivi izgled. Da, da je mlai, mirko bi iz nemoi zasigurno zaplako, ovako star i glup, poeo je vrijeati drugara te mu chak i prijetiti da ukoliko se odmah neustane i ode po kartu mogao odalamiti preko labrti. Ludi drugar zadr~ao je svoju spartansku rezervu shto mu je uvelike omoguchavao polo~aj na kojem se njegova to ka spoja nalazila i izjavio da nema namjeru ichi po kartu, te kako smatra da je ljudska opsjednutost materijalnim iovako precjenjena. Umjeaao se uro nagovarajuchi ludog kolegu da ode po kartu, pozivajuchi se na razum i sve shto je u ovom svijetu sveto, Drugar je bio neumoljiv. Mirko je tada izjavio kako bi ga drugar uchinio najsretnijim chovjekom u svijetu da sad ode po kartu, naato je drugar brzim i spretnim pokretom pokupio svoje kljucheve i mobitel sa stola i spremio u ep, te izjavio kako se mirko ima priliku sam uchinit najsretnijim ovjekom na svijetu i ode po kartu koja mu tako puno zna i. Takoer je dodao da ukoliko bi ga umjesto ovjeka napao vuk, on zasigurno nebi stojao i ekao da ga ovaj pojede bolnom smrti, vech bi navrat, nanos pokushao spasiti ~ivot penjuchi se na neko drvo ili tome sli no. Od vrijeanja nemaa nishta reko je drugar mirku te nadodao kako osje a da se vjetar poja ava, te ako mu je imalo stalo do karte morat che se po~uriti i sam otichi po nju. Drugar je tada skupio sav svoj i i bio spreman i umrijeti prije nego ode po kartu. Duh je to pozdravio, Mirko je to vidio, aok koji je do~ivio, otka io je njegovu je njegovu tochku spoja sa mjesta na kojem je prebivala i dozvolio duhu da ju pomjeri na mjesto bez samilosti. Otiaao je po kartu, vratio se i sa iskrenom zahvalnoa u rekao kako ga je ovo iskustvo nauchilo da svoju posebnu kartu bolje uva. Nato su se svi grohotom nasmijali, a najviae mirko, koji odtada u svom nov aniku viae nenosi kartu koju mu je jozefina dala vech sam duh. fala chokz, pishem ko da mi ~ivot ovisi o tome xD skoro pa bi se moglo rech da pisanje na ovom forumu svacham ko ratni ki zadatak :dabliksde:
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

1. Univerzum je beskonačna gomila energetskih polja, koja podsećaju na trake svetlosti. 2. Ta energetska polja, zvana Orlova zračenja, zrače iz jednog izvora nezamislivih proporcija koji se metaforično zove Orao. 3. Ljudska bića se takođe sastoje od neizračunljivog broja istih tih trakastih energetskih polja. Ta Orlova zračenja grade jednu obloženu gomilu koja se pokazuje kao lopta svetlosti veličine ljudskog tela sa rukama produženim sa strane, kao veliko svetlosno jaje. 4. Samo malu grupu tih energetskih polja u unutrašnjosti te svetlosne lopte pali jedna tačka snažne briljantnosti koja je smeštena na površini lopte. 5. Percepcija nastaje kada energetska polja u toj maloj grupi u neposrednoj blizini briljantne tačke pruže svoju svetlost da obasjaju identična energetska polja izvan lopte. Pošto se jedino opažaju ona energetska polja koja obasjava tačka visokog sjaja, ta se tačka zove »tačka u kojoj se skuplja opažanje« ili prosto »skupna tačka.« 6. Skupna tačka se može pomeriti sa svog uobičajenog položaja na površini svetlosne lopte na drugi položaj, ili po površini, ili u unutrašnjost. Pošto briljantnost skupne tačke može da upali svako energetsko polje sa kojim dođe u dodir, kada se pomeri na novi položaj ona odmah osvetljava nova energetska polja tako da se mogu opažati. Takva percepcija je poznata kao viđenje. 7. Kada se skupna tačka zaokrene, omogućava opažanje jednog potpuno drugačijeg sveta, koji je podjednako objektivan i činjeničan kao i onaj koji normalno opažamo. Vračevi odlaze u taj drugi svet da bi došli do energije, moći, do rešenja za opšte i pojedinačne probleme, ili da bi se suočili sa nezamislivim.
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

ato je enda? pitanje na koje che jedan igrach bilijara, basketa ili starcrafta u rasponu godina od 20-40 g. znat odgovor... to je kada choban uspjeano izvede potez za koji je aansa da uspije bila iznimno mala... ljudi endare, neki endare viae, neki manje... enda je ono shto ljudi nazvaju sreom, laki bastards... bilo bi dobro kada bi na neki nain mogli uspjeano kontrolirati tu sreu, zar ne :) srea je neato ato nijedan instrument nemo~e izmjerit, ili dali je? znanost nema instrument koji mo~e mjerit tako neato pa stoga ka~e da je to nedokazivo u trenutnom vremenu i tu znanstvena pri a zavraava. ato je srea? svako pa i onaj najnesretniji tugomir je bar jednom u ~ivotu imo sree. mo~da se uspjeano averco na ispitu, mo~da mu za dlaku proletila neka kamen uga pored glave.... srea prati hrabre, a budala je sretna... svi se nadaju da e im se srea osmjehnut kad uplate listi za lutriju. Neki ka~u da to nema veze sa sreom i da je u pitanju znanje... tko je upravu, ato je srea :) kada si sretan, lupaa dlanom o dlan kad si nesretan, lupaa glavom o zid enda je mo, ono ato je bitno primjetit da postoji mo za mo, takoer da se mo talo~i, skuplja, akumulira. na poetku je uopche nemamo i neznamo ato je, kasnije ako imamo sree i skupimo malo moi i postajemo svjesni njenog postojanja, ako dobro odigramo karte s vremenom imamo dovoljno moi da znamo ato je mo i mo~da kako je koristiti, ali to svejedno nemo~emo preto iti u misao, ako proe joa vremena i ako je mi sakupimo joa viae po injemo je kontrolirati, razmialjati o njoj i koristiti na odreene na ine, mo kontroliramo ali ju ne kontroliramo. ovjek koji se namjeri kontrolirati mo nakraju gubi bitku jer se mo nemo~e kontrolirati, a oped sagledavaju i situaciju ispada da ju kontroliramo. Mo se nemo~e opisati rije ima, to je neato poput osje aja sree koji ovjek osjea. mo je mona, zavrtit che glavu svakog tko se uhvati u koatac s njom. Postoje razne nijanse moi. mo koju mo~emo koristiti samo u odreenim situacijama, univerzalna mo svakog pojedinca, skup svih moi koje on posjeduje, osobna moch... ovjek bez moi se divi onome tko ju ima, mo ovjeku omogu uje viae opcija. opcija koje su potrebne chovjeku da se iskoprca iz svoje govnaste atale. evo zavraavam svoje izlaganje s jednim glupim primjerom. ozljedi se, ali slu ajno, ne namjerno i stei ea malo moi izvedivo je, al je zajebano :) ~ivot traga a ispunjen je naochi kontradikcijama
majklISTRAŽIVAČ

jul 2009.

psi su zakon zahsto pitah ordana, neznam odgovorio je, dobro rekoh... Dogs can discriminate odors at concentrations nearly 100 million times lower than humans can. zanimljiva injenica, kad uzmemo u obzir njihovo ponaaanje ponekad mo~emo zakljuchiti da se pas ponaaa besgreano u skladu s njegovim uvjerenjem.... da bi pas p0stao pas on mora pro i jedan ratni ki ~ivot i ostvariti savraenu ravnote~u u sebi.. ve inom, pas se za razliku od ve ine ma aka, uvijek odlu uje za svijet ljudi i prati svog vlasnika do smrti. pas u svom cijelom ~ivotu nee rechi nijednu rije , a re i e tako puno psi su mudre ~ivotinje, iako je ta mudrost chovjeku totalno strana ona postoji i sasma je stvarna. poput svih ~ivotinja pas ~ivi u sadaanjosti, ali iznimke se deaavaju kao nusprodukt svijeta ljudskog uma, gjde postoje situacije da se nestabilan pas ponaaa kao da ~ivi u proalosti ili strahu (kad je u pitanju kost, drugi pas, odreeni zvuk ili biloato opsesivno konpulzivno) pas iako, i sad che me opsesivnikompulzivci optu~it, proveo dugi niz godina kao takav, ustanju je promjeniti svoje ponaaanje suo avajui se sa strahom, ali i sa trezvenoa u, stabilnosti, ravnote~om, tiainom uma, sa ovdje i sada manipuliraju okolinom sa takvim zapanjuju im u inkom da je jednom chovjeku to teako povjerovat, mnogo puta lakae je psa ignorirat, bed gazda bed! mjenjanjem ruta aetnji pas postaje mudriji, jedan je voa opora i iako hjuman misli da je to njegovo prirodno pravo, ato u neku ruku i je i nije, svejedno neponaaaju i se u skladu s uvjerenjem, daje psu do znanja da nije voa opora, po psechem pravilu mora postojat prvi, alfa. pa ako chovjek neuzima to mjesto pas biva prisiljen da to postane. u takvim situacijama pas postaje nestabilan, obi no zato shto je i sam gazda nestabilan. jednom kada je uspostavljeno pravilno stanje ono se mora odr~avati. Ispocheka pas testira novog vou esto, to je najte~e razdoblje, potrebna je nemilosrdna volja ali takoer i trezvenost, stabilnost, ravnote~a, tiaina uma i to stanje choban mora mochi zadr~ati. velika pomo je prikradanje samom sebi. kao i biti na dva mjesta u isto vrijeme YD dogz rule
majklISTRAŽIVAČ

avg 2009.

djeci s ljubavlju, aparat za gaaenje... bio sam sasma mlad kada sam prvi puta to prochitao... u tramvaju jednom, ispod plakata djeci s ljubavlju stajao je natpis aparat za gaaenje... nikad mi nije bilo jasno shto je to znachilo, do sada.. svijet voli svijet, hm... ali dali i ~ivotinje imaju svijet... ma nemaju... to od cvijecha kontam... ljudi su ko svijee upalish ih i izgore xD a oped i ko cvijeche, rastu narastu procvjetaju (opraae) uvenu bbc ka~e da chovjek 30posto gena djeli s tulipanom, kolko djeli s gicom pitam se... gena ~ena, trebo bi narodnjak slo~it.. malo znamo a joa manje znamo shta znamo, nije ustvari ni chudo da imamo tolko ekscentrika jer kako i nebi glupo odigro taj potez (da neka~em napad) kad sam samo zrno, bjelo il crno, ljevo i desno... a oped.. sve nekako funkcionira i sjeda na svoje, to o chem pricham jel, ....:ohno: ~ivot :) chovjek vjerovo on to il ne je stvoren da pre~ivi mehanizmi stvarani milijunima godina postoje u svima nama vjerovali mi to il ne chak bi se moglo re da postoji i metoda tom ludilu, da neka~em mudrosti ovjek kada viae nea shta izgubiti postaje najdjelotvorniji chovjek se navuko na crno ko shto se lerdi na lobje, samo malo josh! dor han je izjavio da je crno u ljudu sopstvena glupost, neki che se slo~it da energija ima boje, boje koje se mjenjaju, bijela boja, osnova hm... zashto prikradanje... zato shto je u nama isto kao i sanjanje, drevni mehanizam... uspavan... ponaaamo se na odreeni nain a da ni sami nismo sigurni zashto :) noch je vedra a on odlazi iz njihove emisije a i ja konj
majklISTRAŽIVAČ

avg 2009.

negativno, posljedica gluposti, bar shto se ljudskog ponaaanja tie... naravno lik koji se glupira zna bit smjeaan pa to mo~e bit pozitivno pozitivno, posljedica trezvenosti.. nekad, valjda... sve shto je potrebno je pronachi onu vatru u nama i rasplamsati ju, stvoriti ~ivi oganj, takav da se naae svjetlo vidi joa godinama nakon shto odemo odavde.. jedini i pravi izazov dostojan bash svakog chovjeka moje ja mi je oduzelo moch dok sam bio skroz mali, ugasilo moj plamen i uchinilo me bespomochnim. Borit chu se za svaki dio tog izgubljenog plamena, i shall fajt on the seas and oceans, i shall fajt on the standing ground, i shall never surender, dok me smrt nesastavi
majklISTRAŽIVAČ

avg 2009.

sloboda ne? zanimljivo je kako slobodu uvijek gubimo zbog naae osobne gluposti. glupim odabirom zavraavamo u mutavim situacijama s josh manje slobodne nego prije. kad se toga nakupi dobro je zapalit trubicu ili se razbit alkoholom... koristimo razna pomagala da bi dosegli balans, a chinjenica je da nam u startu niata od tih stvari netreba... zatvor za um sami sla~emo, naravno dizajnera il bolje da neka~em arhitekta se nishta nepita, njegova volja se sljepo slusha, i ko klinci neamo puno izbora... sistem che te asimilirat ili odbacit... glupost, sljepa i chista glupost... naravno da che chovjek popushit, on najpametniji, inteligentniji stvor na planetu, savrsheno biche (koje mo~ napravit svaka budala :) ja banalarim stvari, ali svaki dan radimo 156 barem odluka, zaato to radimo shto radimo. zaato na neke nama specifichne nachine prihvachamo neke ljude a neke ne, ko zna... josh juche smo bili djeca, djeca koja su vrijeme gurala naprijed... sada odustajemo od toga... drugi che preuzet nashu ulogu... nemoguche je nastaviti s obzirom na okolnosti, ili to jednostavno nikad ni nije bilo moguche... biti ili nebiti mi odluchujemo, odluchujemo osuditi ili razumjeti, iz naaih odgovora razumijemo sebe, svoje odluke... u nama plamti bitka, vjechna sudbina je nepredvidiva, ali je u naaim rukama, u nashim odlukama, u nashoj osudi drugi che preuzeti nashu ulogu, ali time mi negubimo odgovornost, naprotiv, ona postaje vecha...
majklISTRAŽIVAČ

avg 2009.

dobro i zlo mo~emo percipirati preko posljedica nashih djelovanja, zlo uglavnom uzrokuje patnju i bol, a dobro ne, u nekoj objektivnoj situaciji, imajuchi na umu da su i patnja i bol, samo rijechi, simboli u nashim umovima, archtipovi, stupovi na koje kojeshta ve~emo. kako opisati trenutno vrijeme... kao vrijeme kada je mars putovao sa zemljom? chovjek i vrijeme su usko povezani, chovjek u njemu pliva kao riba, ono shto chovjeka ve~e za vrijeme je smrt. sve shto radimo radimo zato shto nam vrijeme istjeche, a ipak, ponashamo se kao da chemo ~ivjeti vjechno... josh jedan apsurd ljudske psihe... upoznati s novim saznanjima koja nisu u ustrojstvu nasheg uma, iako dobra za nas, biramo zanemariti i nastaviti dalje s uhodanom shablonom ~ivota. ipak ima sluchajeva gdje se nakon nekog vremena deshava promjena nasheg uma, gdje nekim drugim stvarima povechavamo va~nost, nekad se desi prije nekad kasnije, nekad bash kad mars prolazi pored zemlje ;) bitno je donjeti odluku i biti spreman umrijeti prije nego ju promjeniti... da bi bio ratnik tragach morash imat ****, i to ne bilo kaka, nego mentalna... zar nije jedini izbor? ste znali da chovjeku nebude nisht ak uopche nemastrubira, chak shtovishe ima viae energije i otporniji je... kolko nas pushi samo vutru alz duvanom, kolko chesto lupamo po njoj? ~ivimo li u kaosu? idemo li na fx? kakav posao radimo? kakve posljedice imaju nashe radnje... eto nasra san ga se sve u 16, nemojte zamjerit
vrtlarENTUZIJASTA

sep 2009.

nadam se da su svi postovi dobri ko ovaj prvi... tolko stvari besmisleno smisleno i duhovito napisanih i sve stoji... dobar djir... procitat cu ostalo cim stignem...
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

neznam, ja nisam ni sprvim bash nesht zadovoljan, al bash me briga pishem... zashto ratnik? vjerovali ili ne to je jedini pravi izbor koji imamo, biramo biti obichni ljudi ili ratnici... biti ratnik znachi odluchiti boriti se protiv svojeg ja zaato bi se itko htio boriti sam sa sobom, prvo, to znachi promjenu, promjene su naporne, zahtjevaju energiju, prilagodbu, kompromis... i drugo, to bi znachilo da zapravo nismo u pravu, da ne~ivimo onako kako bi smo mogli, trebali chak... ako bi jedan choban i pristao na tu mega promjenu u ~ivotu, po defaultu mora sam sebi priznati da je choban te da su shanse da od njega nastane prosjechni ratnik premale da bi ih uopche imalo smisla spominjat, takoer put ratnika je pun nejasnocha, neznamo kako se otarasit starih navika, mnoge navike neznamo ni da imamo... neznamo ni kako bi se sad "po novom" trebali ponaaat, nemamo nikog da nas vodi i govori nam shta je shta... carlos castaneda je hodao putem ratnika du~i niz godina i svoja iskustva i spoznaje zapisao u seriji od 10ak knjiga (mogu se sve skinit pod topicom Carlos Castaneda tu na mentalnim talasima) ljubi ga majka... ugl. imajuchi na umu sve te "negativne" strane puta ratnika jednom chobanu nije teshko odluchiti samo nastaviti sa svojim uobichajenim ~ivotom... zaato pobogu da sad unishtavam ego koji sam godinama stvarao, a jesi i ti blesav i sl. su izjave koje sljede... ego nemo~ea uniatiti, ali mu mo~esh oduzet moch, moch koju je on tebi oduzeo, slobodu izbora. Prikradanje samom sebi omogu ava novopechenom ratniku da se konstantno testira i preispituje svoje odluke bash iz razloga shto jednom kad krene putem ratnika zna da je njegov najvechi neprijatelj upravo on sam, te si nesmije okrenit lea ni na sekundu... monolog koji konstantno tokom budnog stanja odr~avamo u glavi jedan je od sistema koji nas dr~i na kratkoj uzici, potrebno je vje~bati i nauchiti zaustaviti taj monolog. jedan od najjachih alata je upravo moguchnost tishine uma, pomochu nje mo~emo prihvatiti strah, izdr~ati velike hladnoche i vruchine, lako zaspati, pomaknuti svoju sjajnu tochku percepcije na nova i zanimljiva mjesta... svijet nije onakav kakav se chini, postizanjem tishine uma postajemo toga svjesniji... eto usporedio bi kretanje putem ratnika sa slikom chobana kojeg je neko usred zime izvuko van iz kreveta u gachama i zakljucho vrata... nemosh nikom ni zamjerit shto bira biti obichan chovjek, zadovoljan i sretan taman kolko mu treba, bez nade da che ikad spoznati pravu prirodu svega shto ga okru~uje, nemochan da ishta promjeni, osuen da gleda u jedno te isti izlog cijeli ~ivot. ~ivot je jedan, kakav daje tvoj je. sretno :)
InformatorISTRAŽIVAČ

sep 2009.

meni sad sve ima sve viae smisla, eto nadahnulo me itajui malo prije, i onda zapalio, i sad joa viae...i evo sad sam sve zaboravio! pa idmo redom... sve ato ka~ea puno stoji, a evo svi mi imamo slabosti ~ivota... moja jakost je dje a ka spontanost... moja slabost je uporno pretjerivanje... spontan sam, to je moja to ka vodilja od svega ato sam vidio... jer imam neke fleaeve iz djetinjstva kad su osje aji bili happy... a tad sam bio nesvjestan svega kao i svi, a snovi su nas vodili... a ova svjest moja zna da je ljubav prioritet za smisao ~ivljenja... umjetnost mira izra~avanja kroz ljubav prema svemu ato vidim... ratnik je onaj koji se bori, a duhovan ovjek onaj koji se izborio... duhovan pozna ljubav i ima mir, spokoj istine...ato mu viae treba... slabi smo, naai poroci su borba...ali sve je to ~ivot odabran svima... a sad da baa ne pretjerujem, huh dooh malo ispraznit glavu ovdje... ali nastavit u..majkl, taman mi le~ia... :) :leafblunt:

sep 2009.

majkl nisi normalan prefucking jebeno je .....svaka ti uspjela..
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

:) da ta spontanost je dobra stvar, razvijen instinkt glavu chuva :) biche mi drago ako nastavish pisat svoje misli i iskustva ovdje ~iv'li
peyoteISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Pa bit ce, da su u unutarnjoj tisini,..!:icon_lol:
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

i feel i breathe... tko smo mi da odluchujemo shto ima smisla a shto ne, ipak odluchujemo... resolve nekad morash prvo smislit rijeshenje da bi smislio problem. tako se farmaceutske kompanije prikradaju svijetu.. my memories da bi postao zao morash bit dobar i to ne dobar nego predobar, toliko dobar da si zapravo zao... ko supermen... ~ene... neznam shta bi reko... navodno imaju kracha stopala da bi mogle bli~e atednjaku stojat.. ko che ih znat.. uvijek neshto plandruju, prichaju 100nasto... neznam... ko machke su imaju take neke brutalne kombinacije stavova da neznam dal bi plako il smijo, nekog... psi, ovaj mushki... ko zna.. mushki navodno sve mo~e racionalizirat sa jednom rijechju... jebiga... neznam shta bi rekla... znaju bit veche babe od ~ena, nekad sljepo vjeruju najboljim prijateljima i lako su povodljivi, kad uu u pubertet i nanjushe pice popizde ko psi su, tolko nekad zabriju na neshto da kasnije ni sami neznaju zashto i shta... jedan mushki i jedno ~ensko ratnici novog svijeta, sami protiv svih, protiv samih sebe... :signs054:ko zna... triba prvo strah pobidit, nakon toga dolazi jasnocha, sve nam je jasno, chak prejasno za nashe sopstveno dobro...moch...starost... juche sam bio/la prikradnik duha, natero me da rekapituliram dogaanje jedno strugle continues...it isnt over till u win :) itako no an
peyoteISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Alo, Miao, na cemi si ti to, daj i meni malo,..:rofl:
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

no :lml_spam: pls :ridinghorse:
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

hrana je ukusnija kad klopamo u drushtvu joa ukusnija nakon napornog treninga te vrlo ukusna kad gladujesh... ljudi podriguju... neki podriguju glasno neki tiho, a neki nezaboravno... dosta chesto ljudi podriguju zajedno :) ljepota je u oku promatracha kad nekog volish, postaje najdivnija osoba na planetu i obrnuto :)= chovjek si danas govori; ja sam taki i taki... to si naravno govori iz osobnog iskustva, ~ivotnog jel chesto si chovjek to ka~e da bi opravdao neko svoje blesavo ponashanje. taj mali ritual koji izvodimo ve~e nas za proalost i stara djelovanja, sami sebi oduzimamo slobodu izbora... ato bi se desilo kada bi si rekli da smo ovaki ili onaki iako znamo da to nismo... shtovishe shto kada bi smo se nakon toga nashli u situaciji da stvarno imamo izbor biti takvi? Uz malo sreche, ta mala glupost bi nam dala moch da razbijemo okove proshlosti i barem na trenutak budemo slobodni... nije lako, zahtjeva vjerovanje, a jedan ratnik da bi mogao rechi da vjeruje mora stvarno vjerovati, nije dovoljno da samo ka~e da vjeruje... znanje bez znanja kako ga koristiti beskorisno je usudi se vjerovati nevjerojatno vjerovati da u tebi postoji velika moch skrivena, uspavana, nevjerovatna :)=
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

jedan haiku za rabre hardver softver, desna ljeva... itako sve eto zarez iksde
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

npr, um strana tvorevina, nekako mi se chini da je centar te tvorevine ja - ego ko god nam to ugradiae bjeae mochno bichence, mochni um... chudna instiktivna moch, strana, ipak koristimo ju, radimo nevjerojatne stvari s njom, pogotovo u snovima xD al eto u vechini sluchajeva moch kontrolira chovjeka... poput bicha koja tokom evolucije raziju ovisnost jedan od drugog, problem je shto chovjek mo~e biti puno vishe od onog shto je, shto mu razum dozvoljava... ta nesretnocha je mo~da sluchajna ili namjerna, al u svakom sluchaju nije nesajebiva kad se iz navike izvadi jedan element cijela navika se raspada chovjek mora nauchiti kako razbiti navike, bilo da je to prestajanje pushenja ili bilo shto drugo ego nije nishta nego navika, odluchujemo iste stvari, iste stvari nam dr~e va~na mjesta... odr~avanje unutarnjeg dijaloga je gadna navika, gadnija od pushenja reko bi... ono shto mo~emo oduzeti toj navici je vrijeme postojanja... zapochnimo... ochisti um od misli i zadr~i to stanje, makar na sekundu, mo~e :)) eto sad samo to ponavljaj shto cheshche mo~esh nakon dovoljno vremena... dan, dva, 3 godine.... mochesh zadr~at tu tishinu uma minutama, ako ne i satima.. kad "dogovorenoj" percepciji oduzmesh element unutarnjeg monologa ona se raspada, a snjom i svijet koji smo dotad svojim unutarnjim monologom odr~avali... znachi nishta... vje~baj tishinu, svremenom svi postaju sve bolji i bolji.... potrebna je disciplina, jedan ranik che postichi tishinu u rekordnom roku obichan chovjek che morat malo vishe zapeti, razlika je u disciplini koju ratnik posjeduje, snaga volje, nemilosrdna namjera dokle god odbijash odustati i ako nastavljash ~eljeti istu stvar, uspjet chesh :) ~iv'li
peyoteISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Otijdi na pecanje i bulji u plovak, upali svjecu gledaj u plamen, bulji u bilo sto, itd... Ako hoces instant gasit monolog, kreni autom prema sleperu sa 120kmh,.. :icon_lol:
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

»Prvo načelo umješnosti traganja jest da ratnik odabire poprište bitke«, rekla je. »Ratnik nikada ne ide u bitku, a da ne poznaje okoliš. »Ukloniti sve nepotrebno je drugo načelo umješnosti traganja« »Ratnici se ne smiju uljuljkati na ovome svijetu, pa stoga moraju imati pravilo«, nastavila je. »No pravilo tragača može se primijeniti na svakoga. »Prvi propis pravila glasi da je sve što nas okružuje nedokučiva tajna. »Drugi propis pravila glasi da moramo pokušati razmrsiti te tajne, ali bez očekivanja da ćemo ih ispuniti. »Treći kaže da ratnik, svjestan nedokučivih tajni koje ga okružuju i svjestan svoje dužnosti da ih razmrsi, zauzme ispravno mjesto među tim tajnama, pa i samoga sebe drži jednom od njih. Shodno tome, za ratnika nikada ne prestaje tajna postojanja, bilo da se to postojanje odnosi na šljunak, na mrava ili na njega samog. To je ratnikova poniznost. Pojedinac je jednak među istima.« »Budi jednostavan. Upotrijebi svu postojeću koncentraciju da bi odlučio hoćeš li se upustiti u bitku ili nećeš, jer je svaka bitka zapravo bitka za život. To je treće načelo umješnosti traganja. četvrti princip umješnosti traganja. Odmori se, opusti se, ne boj se ničega. Tek tada će snage koje nas vode pronaći put i pomoći nam. Tek tada.« peto načelo umješnosti traganja« »Kad se ratnici suoče s razlikama kojima se ne mogu baviti, oni se na trenutak povuku«, rekla je. »Puste da im misli odlutaju. Zaokupe se nečim drugim. To može biti bilo što. šesto načelo: ratnici sabijaju vrijeme; računaju se čak i trenuci. U bici za život sekunda je vječnost, vječnost koja može odlučiti ishod. Ratnici teže uspjehu, stoga sabijaju vrijeme. Ratnici ne gube ni trenutak.« Objasnila je da je rekapitulacija jaka strana tragača, baš kao što je sanjačko tijelo jaka strana sanjača. Sastoji se od prisjećanja svih pojedinih, pa čak i najnevažnijih životnih detalja. Njen dobročinitelj joj je onaj kovčeg dao i kao oruđe i kao simbol. Florinda je naglasila da pravilo definira traganje i sanjanje kao umješnosti; stoga je to nešto što se izvodi. Rekla je također da im i životna priroda disanja daje očišćavajući karakter. Upravo to rekapitulaciju čini praktičnim problemom. Da bi primijenio sedmi princip umješnosti traganja, rekla je Florinda, čovjek mora primijeniti i ostalih šest. Tako je njen dobročinitelj uvijek sve pratio iz pozadine. Zbog toga je i bio kadar izbjegavati ili odbijati sukobe. Ako je i dolazilo do konflikata, nikada nisu bili upereni prema njemu, već prema njegovu paravanu, ratnici. »Mislim da si do sada već shvatio«, nastavila je, »da samo majstor tragač može biti majstor obuzdane ludosti. Obuzdana ludost ne znači varanje ljudi. Kako mi je moj dobročinitelj objasnio, to znači da ratnici primijene sedam temeljnih principa umješnosti traganja na sve odreda, od najtrivijalnijih zgoda do situacija gdje se radi o životu i smrti. »Primjena tih principa donosi tri rezultata. Prvi je da se tragači nauče kako ih nikada ne treba uzimati ozbiljno; nauče se sebi smijati. Ako se ne boje ispasti budale, mogu sve druge učiniti budalama. Drugo, tragači se nauče raspolagati beskonačnim strpljenjem. Tragači nikada ne žure; nikada nisu uzrujani. I kao treće, tragači spoznaju beskrajne mogućnosti improviziranja. «
majklISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ganja smokers lisn up! we smoke, therefore we r da bi prichali o marihuani moramo pri ati o svijesti, svjesnosti postoji odreena moch u biljci, moch koja otvara moguchnosti svijesti, i svi koji pushe vutru hodaju putem ratnika znali to il ne... a ratnik je lovac na moch, besprijekoran ili ne, lovi je, voli... ratniku je potreban savjetnik najmudriji savjetnik koji jedan ratnik mo~e imati je sama smrt ratnik razmishlja o svojoj smrti kad stvari postanu nejasne. Pomisao na smrt je jedino shto nam sna~i duh. ratnik-lovac prisan je sa svojim svijetom, a oped je nedostupan u tom istom svijetu. dodiruje ga nje~no, i onda se hitro povlachi, skoro neostavljajuchi ni traga. biti ratnik-lovac ne znachi samo vrebati lovinu. ratnik-lovac ne hvata lovinu zato shto postavlja zamke, niti zato shto poznaje navike svog pljena, hvata ju zato shto on sam nema navika. To je njegova prednost... ratnik mora nauchiti kako da svako njegovo djelo dobije na va~nosti, poshto che u ovom svijetu bili samo kratko, ustvari, prekratko da vidi sva njegova chuda. Djela imaju moch, posebno kad ratnik koji ih radi zna da su ta djela njegova posljednja bitka. javlja se chudna opsesivna srecha u kemijanju sa potpunom svjeshchu da, shta god da kemija, mo~e lako bit posljednje kemijanje na zemlji. kad ka~em kemijanje mislim akcijanje :) chovjek uljuljkan u svoj dugogodishnji san ima mali problema stim, naime konta da che ~ivjet vjechno i teshko da svoja djela smatra posljednjima na ovom svijetu... obichno mu je potreban konstantan podsjetnik, neshto kao neizbje~na smrt, prije nego njegova djela postanu mochna... da bi ostvarili volju za smrt, moramo imati emociju koja ju napaja put ratnika put je mudrosti rispek
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Pa neznam baa, :icon_lol:.. oni su samo robovi svojih navika,... to nije besprijekorno vec samim tim cinom su ulovljeni u naviku pusenja,.. Oni sa tim ne love moc, vec se uljuljuskaju u ljepotu pusenja trave, rekao bih da je trava zavodljiva,... il,..? :sick:
majklISTRAŽIVAČ

okt 2009.

ima itoga.. ko i nebesprijekornih ratnika :) trava zavodljiva.. slo~io bi se dobro zborish... ima ljudi koji se jednostavno vole razvalit bez bilokakvog svjesnog istra~ivanja novog stanja svijesti ali mislim da to nije bitno, nachin na koji mi koristimo tu moch, ona jednostavno postoji i dostupna je chovjeku kroz biljku... smatram da je razlog zashto choban koji voli zapalit to radi chesto bash taj shto dobiva moch i zato se tome vracha, a tko ~eli/tra~i moch nalazi se na putu ratnika bio on besprijekoran ili ne... eto, mo~da xD
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Hm, pa bas i ne, ratnik ne trazi mo ,... 4 neprijatelja koja se nalaze na putu covjeka od znanja: - strah - jasnoca - mo Mo je najja i neprijatelj. I, naravno, najlakae je popustiti joj; taj ovek je,ipak, zaista nepobediv. On zapoveda; po inje tim ato se izla~e rizicima koje je prethodno procenio, i zavraava postavljajui svoja pravila, zato ato je gospodar. ovek u toj fazi gotovo i ne primeuje da mu se taj trei neprijatelj tako pribli~io. I odjednom e sigurno izgubiti bitku, a da to sam ne zna. Njegov neprijatelj je ve od njega na inio surova, udljiva oveka." Hoe li izgubiti mo?" Ne, nikad nee izgubiti jasnou ni mo." Po emu se on onda razlikuje od oveka od znanja?"  ovek koga je mo pobedila umree a da nije stvarno nau io da upravlja njom. Mo samo ote~ava njegovu sudbinu. Takav ovek ne vlada sobom, niti zna kad i kako treba da iskoristi svoju mo." Da li je poraz u borbi s bilo kojim od tih neprijatelja kona an poraz?" Razume se da je kona an. Kad ga jednom neki od tih neprijatelja nadja a, ovek tu viae niata ne mo~e u initi." Mo~e li se desiti, na primer, da ovek koga je mo pobedila uvidi svoju greaku i da se popravi?" Ne. Kad jednom poklekne, gotov je." "A ata ako ga je mo trenutno zaslepela, a on je posle odbije?" To zna i da njegova borba joa traje. Zna i da on joa pokuaava da postane ovek od znanja. ovek je pobeen samo onda kad viae i ne pokuaava da se odupre, i kad se prepusti ja em od sebe." Ali, don Huane, onda se mo~e desiti da se ovek godinama prepusti strahu, ali da ga na kraju pobedi." Ne, to nije istina. Ako se preda strahu, nikad ga nee pobediti, jer e uzmicati od u enja i nee viae nikada ni pokuaati da u i. Ali ako godinama pokuaava da u i, iako u strahu, pobedie ga jednog dana zato ato mu se nikad nije stvarno predao." Kako ovek mo~e da pobedi svog treeg nepri­jatelja, don Huane?" Mora ga svesno izazvati. Mora doi do saznanja da mo koju je prividno osvojio u stvari nikad nije njegova. Ne sme nikad da se opusti, zaostane, i mora pa~ljivo i poateno da postupa sa svim ato je nau io. Ako mo~e da uvidi da su jasnoa i mo, u slu aju da nije sam sobom ovladao, gori od njegovih greaaka, stii e do stupnja na kome sve mo~e da dr~i u svojoj ruci. Tada e znati kada i kako treba da se slu~i moi. I tako je sad pobedio svog treeg neprijatelja. -starost ... ako zelis/trazis moc, onda nisi ratnik ! Ratnik traga za slobodom !
InformatorISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Ratnik ne smije tra~it mo svjesno, ali podsvjesno u njemu treba da se krije spoznaja o moi, kako bi ga nadahnue zahvatilo...a moi postoje, i one su na dohvat duhovnim ljudima... Ratnik traga za Slobodom da...ali on treba da traga i za Svetoau...jer da bi bio duhovan i da osjeaa mo i prisutost Bo~anstva, sigurno da moraa osjeati i neopisivu ljepotu i energiju... Ratnik bi se trebao dr~ati mnogo pravila opisanih u u enjima koja postoje u svim religijama, ali drugoj formi , a dovoljno je par... }elja , Volja , Potreba , Nadahnue , Istina... Ratnik je onaj ko ~eli biti ratnik, kao i svi ato smo borbom pre~ivljavanja ~ivota ratnici...svi mi ~ivimo, a niti se pitamo zaato ~ivimo...i iako se uda razna odvijaju oko nas mi i dalje ne vidimo... Ratnik se treba kloniti svijeta, treba svoju nutrinu obnavljati i osvjeaivati posveenjem istini...Poniznost treba da u njemu zaiskri ko u djetetu, jer nije ni svjestan koliko je opsjednut...
extranoizeENTUZIJASTA

okt 2009.

kad smo ve kod neprijatelja valja spomenuti i 6 neprijatelja uma koji se spominju u vedskim spisima. ~elja (kama), ljutnja (krodha), pohlepa (lobha), vezanost (moha), oholost (mada) i ljubomora (matsarja) um nalazi mirnou kad se toga rijeaimo.
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Da, afkors, sve je to letacka klopa,... njam, njam,..:popcorn: :icon_lol:

okt 2009.

a zaato vi pri ate o vutra ratnicima? :)
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Ma da, znaci nesvjesno moze ..:icon_lol: Svetoscu :icon_lol: mislis ko neki ratnik-svetac...:icon_lol: Cini mi se da ne kuzis o kojim ratnicima pricam, konacan cilj ratnika je "sloboda" - sloboda svijesti - Ako se mjesaju razne religije i vjerovanja onda se covjek zapetlja u sve to i vti se ko macka oko svog repa,.... dobijes cuspajz na kraju,... Pa nismo bas svi ratnici, ustvari pravih ratnika ni nema bas, nemoze se ni samo zeliti biti ratnik,...za to je potrebna minimalna sansa.... Tu si u pravu, mada moze i "normalno" funkcionirati u urbanom svijetu jer u dosta slucajeva mu on i treba, za traganje, poniznost nebi rekao, jer ratnik se nikome ne klanja ali da mora biti bez samovaznosti, bez ega, manji od makovog zrna da ne privlaci paznju na sebe, ..... Sad ovo oko opsjednusti te nisam shvatio, mada nije ni bitno, cini mi se,... :icon_wink: :thumb: :wave:
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

a, kakvi su ti to ratnici,..?!:rofl:

okt 2009.

dopusti da onda preformuliram pitanje i pitam samo.. a zaato vi trabuljate o ratnicima? :)
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Pa zasto ne ?!:sun2:

okt 2009.

a kakve veze ima lucidno... prikradanje, s ratnicima?
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Pa ima kak nebi bilo, neki ratnici su sanjaci a neki tragaci,...:sun2:
InformatorISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Quote: Ratnik ne smije tra~it mo svjesno, Ma da, znaci nesvjesno moze ..:icon_lol: -a ata nebi moglo, podsvjesno...dijete iako vjeruje u mnoga uda, on nije vezan o njima...ve to ~ivi u njemu, u njegovoj maati...a ~elja ata ka~u vedski spisi se odnosi na materijalnu, tjelesnu, svjetovnu ~elju...duhovna ~elja je nu~na ,a ato e te potaknuti na nju, odnosno posezanja slobode svijesti? znaa ato je sloboda svijesti, mo~el li si predo iti taj osjeaj? ako se mo~ea sjetiti ljepote djetinstva, onda mo~ea! Quote: Ratnik traga za Slobodom da...ali on treba da traga i za Svetoau... Svetoscu :icon_lol: mislis ko neki ratnik-svetac...:icon_lol: Cini mi se da ne kuzis o kojim ratnicima pricam, konacan cilj ratnika je "sloboda" - sloboda svijesti - -Svetac da, nego ko? s obzirom da ljude proglaaavamo svecima, a ko zna kakvi su oni ratnici bili da su tu titulu dobili...Ratnik se spaja s Bogom, ovjek ve jest Bog kad se to u njemu krije...a kako smo nesavraeni, opsjednuti smo...ugrubo re eno, ali ako postoji duhovni mir vrijedan ~ivljenja, zaato smo tako jadni da ga dosegnemo? teako je teako... Quote: Ratnik bi se trebao dr~ati mnogo pravila opisanih u u enjima koja postoje u svim religijama, ali drugoj formi , a dovoljno je par... }elja , Volja , Potreba , Nadahnue , Istina... Ako se mjesaju razne religije i vjerovanja onda se covjek zapetlja u sve to i vti se ko macka oko svog repa,.... dobijes cuspajz na kraju,... -a Ratnik takoer ima svoga Boga, opisan od Kastanede...istinite izreke i dogaaje koji nadahnjuju Ratnika, Vjernika, u svim su religijama i u enjima, a religija ne donosi spasenje ovjeku, ve njegov mir koji je kroz nju dosegao...u neato moraa da vjerujea... }elja, Voljom Nadahnua, Potrebe Istini...zaato se optereivat religijama ko na ovom forumu ;) ime si optereen time si i opsjednut...ali ako vi vjerujete u neato, to doista mo~ete i ostvariti...jedna religija nudi jedno, jedna drugo, ugrubo re eno..pa kad gledam Isus je najvei udotvorac, a Biblija uz stari zavjet je knjiga koja nadahnjuje, slobodno bacite no~ na mene, ali znaa li da nisi ni pro itao u svome miru Bibliju...ma znate ata, i budisti imaju Power :) e ali iako nisam Musliman zemaljski, duhovno mi se veoma svia njihova snaga! a nisam ni }idov, ali svia mi se i njihovo pouzdanje u svoga Boga... nisam ni Aborianin, ali njihova neovisnost od zemaljskog mi se takoer svia...a nisam ni Nagual, ali lijepo zvue moi im opisane...stoga ja ~elim da budem joa jednom dijete i vjerovati da mogu da budem Supermen! :) Quote: Ratnik je onaj ko ~eli biti ratnik, kao i svi ato smo borbom pre~ivljavanja ~ivota ratnici...svi mi ~ivimo, a niti se pitamo zaato ~ivimo...i iako se uda razna odvijaju oko nas mi i dalje ne vidimo... Pa nismo bas svi ratnici, ustvari pravih ratnika ni nema bas, nemoze se ni samo zeliti biti ratnik,...za to je potrebna minimalna sansa.... -Ratnik si, tragao za mirom, ili tragao za rjeaenjem svojih problema... Quote: Ratnik se treba kloniti svijeta, treba svoju nutrinu obnavljati i osvjeaivati posveenjem istini...Poniznost treba da u njemu zaiskri ko u djetetu, jer nije ni svjestan koliko je opsjednut... Tu si u pravu, mada moze i "normalno" funkcionirati u urbanom svijetu jer u dosta slucajeva mu on i treba, za traganje, poniznost nebi rekao, jer ratnik se nikome ne klanja ali da mora biti bez samovaznosti, bez ega, manji od makovog zrna da ne privlaci paznju na sebe, ..... Sad ovo oko opsjednusti te nisam shvatio, mada nije ni bitno, cini mi se,... -a ini mi se da bih i ja dao pola ~ivota svoga, da sam opet duao samo dio srca tvog....tarararara...moram vratiti radost ato sam malo pre dimio :) da nebudem ospjednut ovim forumom ve da se vratim svome miru...stoga ne spamajte dok se lucidno prikraujem! bez da privla im pa~nju za sebe... ve da se ponizim pred veli anstvom kojega nisam ni svjestan! ... te da se po nem klanjati onome koga ne poznajem!
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Tako je, to je to,.. pa ne opisuje on boga, boga na taj nacin kako ga drugi opisuju, on opisuje more beskonacne svjesti sa kojom se i netreba spojiti na kraju puta, ako postoji dovolnjo jaka svjesnost te svjesti, koja moze sama sa sobom svjseno djelovati,... pa neznam bas, to je vjera, ja vise volim praksu,... ne volim se opterecivati vise se volim rasterecivati,... pa to sve je bazirano na vjeri i nicem drugome,... Nzagualizam je uglavnom praksa,... Pa, to je traganje, forumi, urbani zivot, nejde bez toga onda postaje svjestan skupne tocke mada je to u biti nista prema samom tom cinu,... :sun2:
majklISTRAŽIVAČ

okt 2009.

neda mi se kvotat pach sam rech kopriva, da neka~em ratnik traga za tom potpunom slobodom jel tus svi sla~emo, da bi ti tu slobodu ostvario, ti morash imati moch (dobro mosh bit i prodigy al onda nekako po defoltu imash vishe xD graha) ratnici te~e k tome da imaju moch, barem u pochetku kada je svaka dodatna pomoch chitaj opcija dobrodoshla... zamisli di bi bio da si nemosh dupe obrisat... kasnije kad postanu mudriji uvide nove nachine ~ivljenja i mo~da im nije potrebna nikakva moch bezobzira nato ju imaju... to su sve rekla kazala ak mene pitash priche imaj ti apstraktni cilj, gonicha osobnog shto god al morash neshto imat inache chesh uvijek bit onaj koji je samo suvishno znao a tak mosh sam najebat... najcheshche ;) zbog mirka... bitno je nedopustit silama da te posjeduju.... zamisli filozovsku raspravu likova koji svijet vide tako jasno da nemaju pojma shta gledaju... ko je u pravu, ko che otichi kuchi praznih ruku... kome je maca popapala grah... jas zala~em za zalaganje a vi kak ochte ~ivila rusija i dobra hrana... na primjer... kopriva se lucidno prikrada ponekad i sama sebi da bi ostala budna i svjesna promjena koje se konstantno deshavaju izvan i unutar nje, izmeu ostalog to je nachin na koji ona dolazi do vishe solarne struje te ljepshe raste imajuchi tako veche shanse da pre~ivi ko shto samo pre~ivit kopriva zna bujashaka, pis rispek luv luk voda kupus ae ~iv'li
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Ne tezim tome da posjedujem ikakve moci ! Ako tezis tome da posjedujes ikakve moci, onda si baba vracara, ciri bu ciri ba, i nista vise, tako ces i umrijeti ! Moci ce ti se pokazati, i najlakse im je prepustiti se, ako to napravis onda si baba vracara na kartama i grahu,..:icon_lol: i pao si na trecem neprijatelju znanja i nikad se vise od tuda neces iskobeljati,...:icon_lol: Jebes to, ne vidim tu smisao svega da postanem baba vracara !!!:costumed-smiley-027:icon_lol::icon_lol:
majklISTRAŽIVAČ

okt 2009.

nije sve shto vracha baba ;) ok, nemoj da se uzrujavash niko neposminje posjedovanje mochi... xD to je jednostavno nemoguche a oped moguche ju je imati, i ti je imash te~io ti njoj ili ne npr. imash moch govora xD moch tvog glasa mo~e da se mjeri jedino s ljepotom tvog rukopisa baba npr. ima moch da vitla kokosh i baca uroke na druge babe koje joj duguju kuhache i lonce naravno najlakshe je rech moch je zajebana, meni netreba, sretan sam i ovdje gdje jesam s ovim shto imam, i ako je zaista tako, onda samo naprijed i rijeshi se svih mochi koje si ikad skupio, al ja ovdje pishem za veliku vechinu smrtnika i drago mi je da ih plashish, jer ito neko mora xD za ljubav trea imat mud*a... ipak za priche o mochi morash imati moch, morash je razumjeti, uvatit se u koshtac s njom, inache to nije nishta drugo nego filozofska rasprava... kako znash :) ako nisi probao... dali si pobjeen pa tako razmishljash, shto je strah tvog izvora ~ivio
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

Zasto ti izgleda da se uzrujavam, hm, nisam uzrujan, mada to mnogima na forumima lici koda sam uzrujan, naiso sam vec na to,... Da, s te strane ti imas moc i uvjerio si me, vis, ti imas moc uvjeravanja,...:icon_lol: Moc nemozemo posjedovati, niti ju zeliti, ona nam se jedino moze pokazati sama i sama nam biti mala pomoc, naravno ako nam ona zeli pomoci i dopusti nam da se druzimo sa njom u nasem konacnom cilju, slobodi !!! Ako cemo ju svojatati i na silu pridobivati ona ce nas ona uhvatiti u kostac kad se najmanje nadamo i zatvoriti u kavez iz kojeg nema van ! Eto, vidi ovo, moc voenja cucka,..:dog_walk2:.......:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
majklISTRAŽIVAČ

okt 2009.

i nemoguche je moguche :sun2:
majklISTRAŽIVAČ

okt 2009.

dobro je to reko danas ~irafa (neznam dodushe shta je time mislio :) al svijet ih je prepun svi mi zapravo te~imo tome da budemo mega kul razlike se stvaraju u metodi i principu al na kraju krajeva sve se svodi da besplatne kopije poznatih heroja i superjunaka iz raznih filmova te drugih medija prilagoavamo naaem ponaaanju, naravno jadni kaki jesmo osueni smo da to chinimo bez imalo skila i smisla, te se uvjeravamo da smo uistinu megakul a ne samo losha kopija... naravno da.. ni originali nisu neshto al shtachesh.. niko nije savrshen tj. niko osim mene :D ~ivila demokracija i sloboda sranja hehe... ja sam uvjeren da sam savrshen te u nijednoj situaciji se moje savrshenstvo neopvrgava... naravno diplomatski nalazimOmnogo ~rtava koje zapravo nas chine ~rtvom the to nema nikakog utjecaja na krajnje stanje.. neznam disam krenio s ovim... a da prikradanje... zbroj svih odluka u ~ivotu prosjechnog mrava je??? :ohno: 23, a ne dali je.. da pitash kojegbilo mrava to pitanje stoposto bi potvrdno odgovorio, ili reko bi ne al mo~da je, neznam uglavnom neznam dal je ordan pricho s mravima ili je jednostavno ochutio tu veliku misteriju, neznam al znam zarez da nema leba bez motike zato nosim staru motiku iz doba gotike - vudu popaj rispek! eto tu zavrshava moja pricha, ak mi ~elite poslat novac ili tako neshto mo~ete na rachun 01101010101011010110110001 hehehe, shalim se, netrebam vashu milostinju sam chu si skupit za burek, na pokeru! ripek to poker pipl, ripek to banana men, and femail also ponekad se zapitam zashto mu ime nepamte kad tridesetak godina gradio je shta? shpalire rispek to hladno pivo za sve mostove koje stvarashe izmeu dvije ratom zahvachene nacije, rockon!
peyoteISTRAŽIVAČ

okt 2009.

E, moze jedno ozbiljno pitane? Jer ti to trava radi il nesto drugo ?! :sun2:
wannabeshaman1POZNAVALAC

dec 2009.

maleni offtopic(ili ipak ne) :D ali otkrih inovacije na polju castanedinskih tehnologija... odsada je sjebavanje leta a postalo lako kao stavljanje kop e na kosu pogledajte sajt http://udgard.de/ za viae informacija naaim energetskim brigama je doaao kraj, spremite se za svakodnevne izlete u nepoznato :D
BeyondLEGENDA

dec 2009.

hehe, ova je dobra :)
peyoteISTRAŽIVAČ

dec 2009.

:rofl::icon_lol:
IboRISTRAŽIVAČ

dec 2009.

Ahh...steta sto nemam vise dugu kosu...LoL..
majklISTRAŽIVAČ

feb 2010.

evo neshto :) The end that i cannot see The illusion that that appears and fades away To hold it in my hand Don't avert your eyes On the other side of darkness Beliving in a ray of light The power to understand each other Let's unleash it now Feel indiginant in the depth of the life that has been given to you Vow to the ones you should protect Run with heart Faster than the wind i want to slip into your heart and envelop it, to its core i want to belive that in a clash of full force There is love that can be born The distant shining star Even if my life burns out After a long peroid of time It will carry dreams with it Confusion, uneasiness, even the overflowing tears Become a vow to your loved ones Run with heart
majklISTRAŽIVAČ

feb 2010.

chitam po novinama.. kreten izbo lika no~em, chitam dalje.. drugi kreten izbo drugog lika... pa dobro ljudi koji je vama qurac mislim si... uzmesh no~ i idesh izbost nekog, uf.. ljudi nisu svjesni kolko sranja njihove mutave odluke donose, kolko bjedan morash bit da donesesh takav neki izbor... stvar je u manjku odgovornosti za svoje postupke, stvar je shto kreten kad ima no~ u ruci misli da je mochan, znam tisuchu i jedan nachin kako o~igosat nekog za cijeli ~ivot pochevshi od jednostavne stvari kao oko u mozak do najmashtovitijih nachina lomljenja kostiju, ali svejedno imam tolko osnovnog dostojanstva da promislim prije nego djelujem... a ja impulzivac.. problem je shto pojedinci necjene ono shto imaju, necjene svoj ~ivot prije svega, jedan jedini ~ivot koji su dobili... i neche ga cijenit dok ga neizgube, nemosh ni duhove dobre od nji napravit a kamoli juhu... prokleti psihopati, najlakshe je bit budala bez glave, NAJLAKSHE, nemorash imat mu da, nemorash se trudit, shtovishe shto manje mu_da imash to si bolji psihopat, shto si mutavija i kukavichnija lichnost to chesh vishe sranja napravit prije nego tvoja bjedna egzistencija utihne.. kriva je bijeda iz kojih take budale proizlaze, krivo je drushtvo koje se trudi od svakog pojedinca napravit bezdushnu radilicu (chitaj drone), al nije nanama da osuujemo jel... uf.. nije ni chudo da se take budalashtine dogaaju kad svi polako iz dana u dan idemo prema onoj istoj shabloni ponavljanja istih navika, iz dana u dan lagano cijedechi svu radost iz ~ivota, nakraju stvarno postajemo nishta drugo nego neki program koji od momenta kad se probudi pa dok neode spavat ~ivi bezlichno monotono i sivo.. isto ko i prije, a najvechi vrhunac dana je listich u kladionici ili pol litre vodke u birtiji.. stvarno nije chudno shto ih ima tolko.. u ovakim momentima se lako poistovjetim s nekim odreenim mochnicima koji su namjerili pobit sve bijednike i ostavit na ~ivotu samo jake... problem stim je shto danas ima jako puno praznih sjena.. kad bi ih sve pobio jedva da bi shta ostalo... zato smatram da je nanama da postanemo dovljno mochni da pravimo razliku, dovoljno mudri da znamo kako, da kad nam se pru~i prilika promjenimo sudbu bijednika i napravimo neshto shto che zemlji donjeti pozitivu i kul. disciplina i samo disciplina.. mudrost che nakon discipline vech sama dochi... ~iv'li
majklISTRAŽIVAČ

mar 2010.

o namjeri stvarno neam shta rech npr. snjeg, bjel je pado je i sad pun toksina cheka da ga zemlja popije pas npr neche modulirati svoj lave~ da bi znatno promjenio smisao nevolim jezik rijetko kada pogaa nashu namjeru tochno npr ja s psom pricham indijansko avatarko japanski i sku~io sam da mu puno bolje prenosim zamisli, iako se on i dalje pravi da nisht nekonta, sjebachu ga mamicu mu vidli smo srne oped, koja divna stvorenja, elusivni duh shume snjeg.. bijelo *****... neznam zashto se ljudi uopche prave da im smeta kao joj taj snjeg.. oped me uvrijedio danas, nebi povjerovo kaka drskost xP budalashtine obo~avam snjeg.. pogotovo razbacivat ga lopatom tolko volim chistit snjeg da sam jedno vrijeme razmishljo o odlasku u kanadu ili tako nee.. al eto izgleda da nechu ni morat, sad kad nas globalno ledeno doba zatekne na petak 13 koji che taman bit i na 20. dvanajsti, dvijeidvanajste jel XD ima da chistim snjeg cijeli dan,.. pojedem ga tu i tamo al ne previshe, morash bit pa~ljiv kad jedesh snjeg.. il morash razvit stomak ko jednogrbe deve u mongolskim ledenim pustinjama al dobro to je vech stvar hevivejt namjerivacha :X mali problem se ispostavlja kada neznamo shto tochno namjeriti u odreenoj situaciji ko shto je dor han to objasnio; nasha veza sa namjerom uopchetku je zagushena i mrtva te nadasve neiskoristiva, nauchili smo namjeravat stvari u spektru razuma, velik uspjeh pa je kad pogledash majmuje... koje budale, ru~ni su al glupi... veza nam treba jer nam omoguchuje da tochno znamo kako koristiti namjeru iako naravno prije same akcije mi totalno nishta neznamo eto, zagonetka ..."Ta tri podru ja veatine su tri zagonetke sa kojima se vra evi susreu u svojoj potrazi za znanjem. Umee svesti je zagonetka uma; to je zbunjenost koju vra evi do~ive kada spoznaju zaprepaaujuu tajanstvenost i obim svesti i opa~anja. Umetnost traganja je zagonetka srca; to je zbunjenost koju vra evi osete kada postanu svesni dve stvari: prvo, da nam svet izgleda nezamenljivo objektivan i injeni an zbog osobitosti naae svesti i percepcije; drugo, da ukoliko druga osobitost opa~anja ue u igru, baa to u vezi sa svetom koji izgleda tako nezamenljivo objektivan i injeni an, menja se. Umee nameravanja je zagonetka duha, ili paradoks apstraktnog  misli i dela vra eva prenesenih izvan naaeg ljudskog stanja." unutarnja tishina
haha to kralju smoke weed everyday cak i ako si psihicki bolesnik! a iako nije weed je neka druga supstanca :) peace jer ako si ovo isprdija normalan , ja cu sam sebi lakat popusit... vec dvi ure se nemogu odlipit od ekrana jer citam ovu temu :) ti si guru, iskoristit cu par tvojih misli za strip sine, ovako nesto se rijetko vidja i cita. (citaj: svi su manje vise dronovi) hehehe peace i neka ti vjetar uvik puse u ledja i nek tvojim neprijateljima pokuca na vrata sarmatni gospodin u crnom sakou :)) odlip
haha to kralju smoke weed everyday cak i ako si psihicki bolesnik! a iako nije weed je neka druga supstanca :) peace jer ako si ovo isprdija normalan , ja cu sam sebi lakat popusit... vec dvi ure se nemogu odlipit od ekrana jer citam ovu temu :) ti si guru, iskoristit cu par tvojih misli za strip sine, ovako nesto se rijetko vidja i cita. (citaj: svi su manje vise dronovi) hehehe peace i neka ti vjetar uvik puse u ledja i nek tvojim neprijateljima pokuca na vrata sarmatni gospodin u crnom sakou :)) odlip
majklISTRAŽIVAČ

maj 2010.

:D jesi blesa' psihichki bolesnik na~alost nisam iako sam se u svoje vrime trudia to postat.. normalan nisam al danas je to pozitivno kako svacham i po defoltu ne odbijam kvalitetnu veselicu slobodno iskoristi shta god ti dobro :) mo~da sam mutav al ne~elim zlo neprijateljima (barem ne specifichno hehe) nek i oni nau mir pogotovo ak neaju pametnijeg posla neg bit nechiji neprijatelji :) ~ivio
majklISTRAŽIVAČ

maj 2010.

Mnogo puta se uvatim kako se ispitujem gluposti dok razmishljam o razmishljanju, no doro dosta omeni, prichajmo malo o meni shto ti mislish o meni, shalim se nezanima me, tj. zanima me al se pretvaram da ne :) he, shala mala, ko shto rekoh gluposti dok razmishljanju... neki dan sam pomislio kako zapravo pokushavam neshto al onda sam se uvijerio da nije tako... na svaki zato bar 3 ~aato, dal che ikad tome kraja bit pitam se ponekad, kad imam vremena ispitivat se gluposti... npr. dal ste se ikad zapitali ~aato psi s tolkim elanom njushkaju jedan drugom dupe? ha ha? na prepad a... sljedechi logiku zakljuchio sam da su muhe zle... i znam mnogi ljubitelji muha se sada mo~da i neche slo~iti ko kakva hrpa neslo~ivih cigala, te prestati chitati ovaj post sto nasto, al nedam se ja.. nisam ape sadio kukuruz sve ove godine da bih sada pustio da mi pokoji nuklearni holokaust poremeti planove... hehehe, mamicu mu na sladoled odvedem... bilo je to sivog vechernjeg jutra kada mi je pokucala na prozor... otkljuchao sam vrata, a ona mi je razbila prozor i pustila se unutra... no dobro, dosta o njoj, kao shto rekoh ovo je post omeni i o drugaru ~aato znachi ja, soba krhotine stakla i sivilo san svakog em em o -ara chitaj imo... al na veliko razocharenje svih pripadnika te predivne sub-kulture nisam si vene rezo uz zvuke vivaldija, to ostavljam za posebne prigode kao dan sabora (30.05) ((a shto chete vi odjenuti za zatu svechanost)).... znam.. previshe nepovezano i nadasve nesuvislo te gramatichki pogreshno, ako ne i etichki... ponekad se pitam ~aato upoche ~ivim... dal postoji neki vishi smisao mog besmisla.... ah dasam bar Imo, kava pljuge i dvije duuuge... ni zalazak sunca mi nebi bio ravan... izoblicheni zlim idealima pokvarljivog svijeta, uspavani u neki gadni san, zastali natrenutak da procjenimo situaciju, SHANSA BURAZ! no dobro kako bilo tako oshlo ka~u stari narodni poslovica ponekad morash napravit putovanje od milijun koraka prije nego napravish prvi, ponekad je dovoljno samo imat mu-shta? da. ponekad sometimes svaki od nas ima svoju malu vatricu i samim time shansu da zatitra na svoj nachin... kake ja to gluposti pricham sad je stvarno previshe vech... moram nesht suvislo sad... ima ko kaku ideju.. ??? nula? shta svi spavate u devet ujutro, sram vas bilo gori ste od shunke.. al ne i prshuta..mmmm.... abstrakt ov reverse ili zajebanost unazadnog bilo je pitanje koje mi je pljenilo pa~nju, tog sivog jechernjeg vutra jel shto mi to sad na glavi mo~da bi se neko zapitao.. osim sheshira vrhunskog dizajnera i frizure, takoe i daljnje razmishljanje na posljednju temu... najme... velik problem skojim se svaki mladi trudikasha na putu ratnika dns sreche je upravo taj shto mora premostit razlike i stechi prednost iako je debelo u zaostatku te nea pojma shta pokushava, poput malog vrabca kojeg je jaki vjetar prijevremeno izbacio iz gnjezda... morati che pokazati ovom svijetu od chega je napravljen i uhvatiti se za svaku slamchicu koju mu ~ivot ponudi i ako bude jak i neodustane biche nagraen... teshko je... nea vishe roditelja.. nea vishe gnjezda.. svu svoju energiju kolko god je malo imao mora iskoristiti na najbolji moguchi nachin, jedina shansa prije nego shto ga smrt nesastavi... reko sam stoput i rechu oped... choban jednom emancipovan iz svoje chobanske sredine i uveden u novo funkcionalno da neka~em elitno okru~enje lagano malo pomalo, naravno uz koji savjet sa strane i puno rada postaje i sam elita da neka~em funkcionalan.... naravno choban vrativshi se u staro okru~enje pochima da se vracha starim navikama i prije svega chobanstvu da neka~em nubovshtini... upravo ovdje prije svega dolazi do izra~aja prikradanje... izmeu ostalog taj skup stavova i postupaka omoguchuje chobanu da bude kolko tolko spreman na sve moguche ishode svake pojedine situacije... i znam... vish kak mi ~ivimo svaki dan bez imalo prikradanja... al to nije tochno na~alost... svi se prikradaju, isto kao shto svi sanjanju... jest da smo totalni nubovi u tome ali tako je... predviamo, planiramo, koristimo prilike... e.. nishta drugo nego povechati razinu, intenzitet... to je to shto nas djeli od onih superljudova zakoje niko nezna jer su tako super, ljubi ih majka... ne~elim da bediram, al neamo shanse.. nikake... jedino shto mo~emo je da djelujemo kao da nije tako i to svim silama i sredstvima jedino tako... bez vjere i sa puno iste ~ivjeti.svaki.tren. sretno ;) p.s. da odgovorim odma na pitanje prije nego se oped postavi.. nisam ninakakvim drogama, al bi volio bit, shalim se :P al kad sam dimio ni prshut mi nije bio ravan.. koshto rekoh post omeni.. a okome che... aj zdrao
majklISTRAŽIVAČ

okt 2010.

choeche cijela stranica omeni.. il bar bi neko to pomislio da ima previshe izra~en ego bar na razini u kojoj bi odavao stvari o sebi... jedan bitan dio prikradanja je takozvano traganje sebe. il koshto bi ameri rekl selfstoking, josh zanimljivija ideja bi bila prikradat se samom sebi u snu. u r woch u drim. nio. vidio sam bilog zeca nedavno... nisam skochio zanjim... a sad dal sam sanjo il ne... svovi su ogledala ogledala nas samih. Zamisli da svaku gestu svaki moment svaku prichu pro~ivljavash u vjechnosti. dorhan ljubi ga majka je objasnio to kroz prichu o starici koja cheka konja na bjelom princu sa vecherom uz svijeche josh od malena. koshto je reko ta situacija bi mo~d i bila romantichna na prvi pogled ali ako se situacija ponavlja u beskonachnost ona zadobiva gorak okus "groteskna" je rvatski prijevod. enihu... da nemrachim dalje prikradanje pochinje od prikradanja sebe vutra org rulz yp
majklISTRAŽIVAČ

nov 2010.

evo jubilarni 100ti post pa sam odluchio kopipejstat jednu stvar shto mi dobra mislim da je Pavao napiso... 13 Kad bih ljudske i aneoske jezike govorio, a ljubavi nebih imao, bio bih mjed ato je i, ili cimbal ato zve i. Kad bih imao dar proricanja i znao sve tajne i sve znanje; kad bih imao puninu vjere, tako da bih brda premjeatao, a ljubavi nebih imao, bio bih niata. Kad bih na hranu siromasima razdao sve svoje imanje, kad bih tjelo svoje predao da se sa~e~e, a ljubavi nebih imao, niata mi koristilo ne bi. Ljubav je strpljiva; ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. Nije nepristojna, ne tra~i svoje, ne razdra~uje se, zaboravlja i praata zlo; neraduje se nepravdi, a raduje istini. Sve ispri ava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nigda ne prestaje. Proroatva? Ona e ia eznuti! Jezici? Oni e umuknuti! Znanje? Ono e nestati. Jer, nesavraeno je naae znanje, i nesavraeno naae proricanje. Kada doe savraeno, ia eznut e ato je nesavraeno. Kad sam bio dijete, govorio sam kao dijete, mislio kao djete, sudio kao dijete. Kada sam postao zreo ovjek, odbacio sam ato je djetinje. Sada vidimo u ogledalu, nejasno. a onda emo licem u lice. Sad nesavraeno poznajem, a onda u savraeno spoznatio kao ato sam sponznat. Sada ostaje vjera, nada i ljubav - to troje - ali je najvea meu njima ljubav. ~ivli
majklISTRAŽIVAČ

mar 2012.

a ja misla da mi je 99 post 100ti.. biche da je negdje neshto obrisano, u matriksu. evo me, vratia sam se, samo sam sada na drugom kontinentu, idalje sam ninja. da nebi propala ideja evo 100 ljubilarni, broj 2 Someday my death will come; I will face it as though I knew it was coming. Once all other options have been used up I will defeat everything before me. I bid my heart be quiet. A piece of paper falls beneath my heel. In my left hand: a blade; in my right hand: a mirror. The length of my life has been measured and cut, but I bid my feelings be bright. Reason gave birth to machines; machines match well with reason. Towards the road that will bring me to victory. Rather than grieving for a past I cannot return to Or inquiring about a future I cannot grasp I want to get close to my unsettled heart. While I am still living in this world I will cultivate my heart. I ask myself where I should leave my own wishes behind. I hold the longsword at eye-level. Thoughts from the other day join the things I cut away. If dew that reflects the light of the moon could linger, the eye in my heart would open. Rather than grieving for a past I cannot return to Or inquiring about a future I cannot grasp I want to get close to my unsettled heart. While I am still living in this world... My death will come around at any rate; I will face it as though I had been waiting for it. Once all other options have been used up I will defeat everything before me. Towards completing my soul. #pro
HookerLEGENDA

mar 2012.

Majkl,moj ti je savet da se malo opustis...Nemoj da komplikujes,nije dobro,zna covek da odluta mislima pa mu se posle tesko vratiti...Izgleda covek godinama pojednostavljuje stvari.Sad cu malo da banalizujem jednim primerom a to je pljeskavica.Nekad sam voleo u lepinju da stavim sve od priloga.Pavlaka,majonez,kecap,salate razne,sir,ljuto,ma svasta...Sad samo luk,malo soli i to je to.Pljeskavica mi izgubi ukus kad stavim svega.E sad uzmi da su prilozi neke nebitne stvari a pljeskavica je sustina.Tako ti je i u zivotu,udaljimo se od sustine kad mnogo paznje pridajemo svemu okolo. Lepo si ti sve ovo ispisao...Moram da priznam da mi je u pocetku bilo zanimljivo,kasnije je pocelo da me smara a onda nisam sve procitao.Odlutao si na razne strane,izgubio si nit... Svo vreme koje si iskoristio na pisanje svega ovoga mogao si iskoristiti na bolji nacin...Sedi druze,pa napisi nesto sto ces moci da uoblicis a mozda i da izdas nekad.Hocu da kazem da imas smisla i da je steta da to ne iskoristis,na neki nacin... Prijatelji nisu oni koji te stalno tapsu po ramenu i koji se uvek slazu sa tobom.Pravi prijatelj kritikuje.Pravi prijatelj ukazuje na greske.A tvoje je da li ces to prihvatiti ili ne.Ja se sad postavljam kao prijatelj mada te ne poznajem.I zbog toga ovo pisem... Bojim se da ne odlutas... Pozdrav
majklISTRAŽIVAČ

mar 2012.

hehe, prihvacham prijateljsku zabrinutost, ali ona je sasma nepotrebna :) jer... ovaj topik je bio van tipkanja posljednje 2 godine, iako ima postova skojima nisam zadovoljan nechu ih obrisat, to je moje prikradanje meni. Prvi post te zakachio s razlogom, on je napisan sa malo vishe mochi, ali ja ovdje nemam namjeru djelit moch, to nema smisla. ideja iza ovog threda je da priblizi prikradanje kao vjeshtinu ljudima koji vech znaju neshto o tome, hence the naslov "lucidno prikradanje" nadao sam se, u vrijeme kada sam pocheo pisati, da che moja inicijativa i dobar SEO uroditi plodom, i mozda i jesu, ali ovu temu stvarno niko osim mene ne dopunjava. da nekomplikujem jer vidim da volish direktno. brate fala na strahovima, ali nemogu da te smatram pravim prijateljem jer iako ukazujesh na moje greshke, nehodash putem ratnika, a pod ratnik mislim chovek koji svjesno ratuje protiv svojeg ja. (realni aikido?) razmishljao sam da izdam nekad neshto, ali nebi li to onda znachilo da sam ukrao sam svoje ideje od vutra.org o_O? to bi vech vidish bio podhvat, nazalost kao shto si i sam primjetio, nemam vremena za pisanje mochnih postova, bolje da radim neke stvari koje uradjaju plodom jel :) bezobzira, nastavit chu da dopunjavam ovu temu, i svaka kritika che bit razmotrena. Nevolim kad me ljudi tapshaju po ramenu jer to obichno znachi da neshto neradish dobro xD tako da fala, fala ti ko bratu zato. i kad smo kod toga iako sad sam sebi uskachem u usta i onda zajedno sa sobom uskachemo tebi, moram da te potapshnem po ramenu i kazem da mi se svidio tvoj primjer o pljeskavici, naime ogladnio sam, ali ako mi je po ovom jednom tvom postu suditi, reko bi da ti prikradanje nije strano. ~ivio
HookerLEGENDA

mar 2012.

Ne razumem sta si mislio kad si napisao ovo....ali nemogu da te smatram pravim prijateljem jer iako ukazujesh na moje greshke, nehodash putem ratnika, a pod ratnik mislim chovek koji svjesno ratuje protiv svojeg ja... Ne vidim razlog zasto bih ratovao protiv svojeg JA.... I jos jedna stvar.Ja se ne prikradam...Nikad !!! Pozdrav majkl,i nastavi.... Necu ti vise smetati
FrulaENTUZIJASTA

jun 2012.

Proalo je vremena, dosta bogami, od prvog posta. Mogu ti rei majkl, samo: Hvala. Jerbo, shvaam napokon. Odkada je post napisan, vratio bih se tu i tamo da opet pro itam, bez velikog uspijeha i na kraju odustao. Jer umjesto da sam shvatio i prihvatio ideju, ja sam tra~io smisao i prijevod napisanog. eto, sad se bacam na itanje ostalih. pozz
majklISTRAŽIVAČ

jul 2012.

madaj nisam ja ljud da mi govorish hvala :) evo neshto shto sam iskopala REKAPITULACIJA - nije nekul Recapitulation
majklISTRAŽIVAČ

avg 2012.

vidjenje ili vizija je jedan od nachina na koji tragachi koriste svoje energetsko tijelo. danas, fala internete, znanost pochinje shvachati da malo zna. Pojmovi poput subtilne energije se sve cheshche spominju. Nekad apsurdne ideje o naprednim pretcima koji su znali neshto shto mi neznamo, postaju u najmanju ruku moguche. Davno izgubljena tehnologija se pochinje reotkrivati, ovaj puta sa chvrstim uporishtem u razumu. i iako je razum ono shto nas kochi u razmujevanju tih suptilnih energija, on to chini samo zato shto smo ogranicheni kolichinom znanja koje imamo o svijetu koji nas okruzuje. ukoliko se nashe znanje povecha, otvara se i um. jedan ratnik ide prema znanju kao da ide u rat. Trezven, s poshtivanjem i bez straha, a uspijeh treba dolaziti postepeno sa mnogo ulozenog truda i bez opsesija. evo shto danas znamo: ako neka energija u prostoru vibrira vechom frekvencijom ljudi je percipiraju kao svijetlost, voda, zrak. ukoliko neka energija vibrira puno sporije percipiramo ju kao kamen, zemlju, chvrste objekte. ono shto nash razum chesto zaboravi je da je nasha percepcija zapravo samo opis energije koja okruzuje nas same. jer i mi smo prije chvrste tvari samo energija koja vibrira. tragachi se trude oziviti vezu sa vlastitim energetskim tjelom iz praktichnih razloga. vizija je jedna built-in funkcija nasheg energetskog tijela, moguchnost da direktno tumachimo energiju. da znamo shta je shta bez da znamo kako znamo. kako znamo? problem nastaje u prekidu komunikacije izmedju chovjeka i njegovog energetskog tijela. do 10-te godine zivota, sistem izbije svu kreativnost iz djeteta i uvijeri ga da je chovjek najgluplje biche na planeti, te mu usadi megalomanski ego. zashto? da bi bio dobra svinja uzgajana za profit. ko shto je orwell natuknio. srechom ima ljudi chija volja nije tako lako oduzeta. to su ljudi, kreativci, hakeri i ostale nindje koji zbog svoje neodustajachke prirode nalaze nachine da se odupru sistemu. odmilja nazvanom neo. evo kaze znanost, mi kad percipiramo mi 90% ili tu negdje podataka, izvlachimo iz memorije. wtf? to je zato shto svaki opis svake stvari u nashem tonalu, poput kamena koji je percipiran kao kamen samo zato shto znamo da je on chvrst i u bojama, mosh razbit nesht s njim, mosh se penjat po njemu, i sve ostalo shto imamo u nashoj memoriji.. svako nashe djelovanje koje ukljuchuje pojam kamen. asam ga se nasra. i onda mi znamo da je to kamen i razbijemo si glavu. razlog zashto se tragach jedan prosjechni vacha u koshtac sa energijama, lol, energetskim tijelom i ozivljavanju veze koju ima snjim je taj shto je dobro znat shta je shta, iako neznash kako znash. nije sto posto sigurno al svachije energetsko tijelo konstantno tumachi energiju koja nas okruzuje, mi samo nemamo pristup tim informacijama jer smo previshe zauzeti radechi poso koji nevolimo, ljuska, sjena, pivo...... kako se veza sa energetikom bude povechavala tako che vrijeme izmedju spoznaje vizije i ekshulog dogadjaja biti krache... u teoriji jel, nije bash egzaktna znanost, nemosh izmjerit ravnalom. i eto to je vizija. imash energetsko tijelo imash i viziju.. da zavrshim ovaj usni proljev sa jednom prekrasnom dugom. Somewhere, something incredible is waiting to be known.
majklISTRAŽIVAČ

dec 2012.

+ recept za mochni grashak 2 shake grashka 2 shake rize sol + moch bonus ptica za lovce neki ljudi nemogu razumjeti zashto nekad pishem ko kreten a ne ko jazavac. to je zato shto direktna konekcija preko turboneta zahtjeva dobar lonac s obje strane. no dobro, biche da je dovoljno ono shto pecka mozak kad pojmiramo moch je chinjenica da postoje ljudi koje moch nekim mochnim chudom ukrade te postanu zli. to nije nishta novo.. luka, ja sam ti tata, samo je jedan od primjera opakih mochnika (hitler i ekipa jel, ima ih). Mozda ih neukrade kazemO si, mozda su oni bili bed od pochetka, lako je vidjet danas u licima i rijechima chobana i chobanki oko nas da nepate od prekomjerne simpatije prema suchovjeku, chak shto vishe, uzvisuju se naspram onih koje nesmatraju svojima i prakticiraju totalnu apatiju..., Nishta novo da take individue sa i malo mochi uglavnom uzrokuju patnju, jer su nemochni odbit sistem koji se instalirao u njih. Gluposti prichas majklche, rekoh sam sebi poslje dobrog podriga, nazalost ne-nezaboravnog. Koja dilemetina brate, skoro epskija od bit il ne, kako za koga. ono shto je zanimljivo za posmotrit kako moch pomiche granice moguchega, chesto se desit zna da imamo moch koju samo neznamo koristit jer smo blesavi i navikli na odredjeno ponashanje. Negdje u podsvjesti smatramo da nam je razina mochi konstantna, ista kao i uvijek, shto smo mogli juche, nemozemo i danas. da, neki odnas mogu svashta neshto shto misle da nemogu samo zato shto nemogu pokidati okvir navike njihovog ponashanja te odluka. Nije nemoguche, zar da? totalno sam ratnik jel, nebitno. Ako promjenish male stvari u svojim navikama, desiche odkachenje, abnormalija nijo, vidichesh matriks, i onda mozda nechesh odluchiti ono shto si odluchio juche, naravno neochekuj klasichnu holivudsku dramu, uspjeh treba dolaziti postepeno, podsvjesno chak. triba bit otvoren za nove moguchnosti to je kljuchina.
naturaPOZNAVALAC

dec 2012.

samo ti cepaj, imas vernog citaoca :costumed-smiley-027
BladeZMAJ

dec 2012.

:shit2: :leafblunt: :pilot
majklISTRAŽIVAČ

jan 2013.

soundtrack Lykke Li - I Follow Rivers (Director: Tarik Saleh) - YouTube ima jedna stvar dobra mi srcu, kaze isho sijach da sije, u medju vrememu is torbe mu ispadne zrno te pade na put i vjetarovi ga prozhdrjeshe. Neko pak pade na kamen i buduchi da nemashe zemlje brzno nikne, ali sunce izadje te ga sprzhi jer neimade kornjenje. Oped jedno pak pade medju trnje te ga trnje ugushi te ni ono nedade ploda. Na hepi kraju pade koje i na plodno tlo te rodi puta 30, puta 60 i puta 100, puta je kolko saznajem psovka na meksichkom, al nechemo cijepidlachit, 100 puta. Plodno tlo, kao i kul su na niskoj razini ovih dana, da nekazem vremena. Ljud nakon shto prozivi svojih 20ak godina tridesetak, postane specijalan, takozvani specijalista u nekom ili vishe kupina ova. Znachi naprimjer radi neki poso u kojem je mozda dobar. Ima neshto za shta se specijaliziro i to je to. Zanimljivo za primjetit kolko je zapravo sve ostalo shto nije dio te specializacije samo fasada. Uhodani shablon ponashanja, besramne taktike za zavaravanje protivnika. Chinjenica je da se za jedan puni zivot se ne mozemo samo pretvarati da neshto shto nije istina, to je. Bez obzira kolko uvjerljivo mi zvuchali dok to lazemo. Ljudi chesto imaju problem s tim. Prvo zbog ega, ego na prvom mjestu. Taj mali ljubo voli da je prvi, ja! Kako on radi taj svoj vudu mali. Na primjer, egocentrichne osobe, znachi ljudi koji se fokusiraju samo na sebe te su okupirani sobom, u sobi... I neke face znanstvene che rech da ta nasha tendencija da gledamo tko je broj jedan zbog produzetka i evolucije vrste, zapravo dobra, on the other hand neke jednostavne stvari poput minigful komunikacije s takvom osobom postaju gotovo nemoguche... Egocentrichna osoba, kad suochena sa isitinom koja joj neodgova che se probat posluzit najjeftinijim taktikama da vas uvjeri u svoju tvrdnju granichno psihopatsku. kazem granichno jer je psihopat stvar izbora vjerovali ili ne. ego nas tera da budemo psihopati, ali nemoze odluchiti zanas. da chak i u nashem psihopatskom podrumu ili na penthousu vlastitog kapitalnog sranja u finalnom chinu filma mozemo odluchiti ne poslushati ego, odluke su trenutne. ipak ne mjenjaju se (chobani, a nekad i odluke). ostaju isti samo malo vishe gluplji svakim danom. Jedan trik ega je da bira dovoljno siva podruchja da nam odbije pristup, jer ako mi sami nismo svjesni toga shto trebamo bit svjesni, onda nechemo ni postat svjesni. zabava pochinje kad shvatimo da je svaki individualni ego zapravo nasha unikatna kreacija, kopija bazirana superistroshenom template-u. da mi smo sami kreirali to malo chudnovishte, sazidan znojem i krvlju, mi sami, protiv sebe. Npr. jedna od tvrdnji koje egocentrik obichno vjeruje je da je vishe rijechi bolje, da je smisao u rijechima (a ne u ljudima). Chesto chete s takvim ljudima morati. Osoba koja smatra da je uvijek vishe rijechi bolje nachi che se u situaciji da vam uveliko objashnjava stvari koje su potpune i ne potrebne besmislice, umjesto da stane i slusha. Stalno che vas podsjechati na neke qvazi primjere i tochne rijechi koje ste rekli, iako ni sama nije sigurna shto je izjavila, a kamoli neko drugi, te che na kraju pochet zvuchat tako uvjerljivo i koristit takve apsolutne pojmove da bi mogla (osoba jel) osvojit oskara tamo na licu mjesta. Oni chesto vole izgledat kao da im je stalo do drugih, ali njihovo ponashanje im uglavnom sluzi da zadovolji samo njihove potrebe i svrhe. pricha dva, bio prosjechan choban glavni u selu, nasljedio od starog, titulu glavnog te se ponashashe tako. Provodio je vrijeme s podanicima al ih je sve tretiro ko stvari u njegovoj okolini jer je samo on bio pravi. Jednog dana dok je mastio brk, susretne pro mladicha, buduchi da je bio iznimno glup jer nije shvacho osnovne pojmove u zivotu, osim kako jest i srat, nije znao da je mladich pro, naime u njegovoj glavi mladich je bio kao i svaka druga stvar u njegovoj okolini, prolazna i ne ja. Ipak iz nekog njemu nepoznatog razloga mladich mu se svidio. Te pocheshe tako njih dvojica provodit vrijeme skupno, glavni choban je smatrao kako je mladich kao manja i manje bljeshtavija verzija njega, te je bio vrlo zadovoljan sa zivotom. Nakon nekog vremena kao i svaka veza sa egocentrikom pocheshe propadati po shavovima, mladich imajuchi to na umu suochishe chobana s problemom. Choban zanjekavshi da problem postoji nastavi dalje svojim navikama. Mladich nebijashe tip odustajacha osmisli bolji plan, podliji i ratnichkiji, te osvjestishe chobana kroz njegove ochi svim chinjenicama koje ovaj nije dotad vidio. Malo za rech da je glavni choban bio zbunjen i glup. Pokushao je skrenuti pogled na neki od svojih trofeja, ali njih vishe nije bilo, njih nikad nije bilo, samo mit da postoje. Bio je suochen sa svojom smrchu i sve njegovo blago vrijedilo je nishta. Bio je samo masna kopija, prazna sjena. Mladich znajuchi da sjeme koje sijashe neche nikad zhnjeti na odlasku opizdi chobana tako da ovaj napuche te iznjega pocheshe istjecati moch. Naravno choban chorav, gluh i glup, te totalno ne svjestan promjene koja nastashe u njemu nastavi starim putem. Shto se njega ticalo mladich je vech davno prekorachio svoj ostanak te je bilo vrijeme da ode i da ga vishene ne podsjecha da je sve shto on je samo laz, debela, prljava, jeftina. Mladich osho i choban osto. Buduchi da je moch istjecala polako choban je josh godinama zivio i radio kao i dotad, i bijahu to sretne godine, pune njega i misli o njemu. Godine su tekle i choban je ostario, u kasnim tridesetim jel, star i nemochan postao je i osoran i zhrtvovashi i posljednju znachajnu vezu svom velikom egu za doruchak ostade kakav je i cijelo vrijeme bio, sam. Imo je para, stari mu se zato pobrinio, nije morao lovit da prezivi, a ipak je prezivljavao. Shvatio je da su neke lazi puno teze za odrzat. Vishe ni sebe nije mogao uvjeriti u njih. Pokushao je plakati, ali suza mu je ostalo tek taman za vlastiti ego. Da je umjesto kamena i trnja bio plodno tlo vidio bi stvari kakve jesu, chuo bi istinu i nebi ju zanjekao. Rodio bi stostruko, ovako je uvenuo prije nego procvo. Jedan je put povratka i to je put s mudima, chelichnim ktome. Treba imat mud a ich protiv sebe, gledat kompletnu i objektivnu sliku, i zauzeti pravo mjesto u njoj. Dnas ko kul i plodno tlo, u zemlji takodje je velika depresija mud-a. Rijetko tko ih ima, nepricham o budalama koje che se potuch s bilo kim vani, da bi dokazali da imaju muda, nego o ljudima koji su spremni prihvatit rizik koji dolazi s promjenom. I ne samo spremni nego to odradjuju sa stilom. Takvi ljudi postaju plodno tlo, jer za njih nishta nije nemoguche, moguchnosti su im beskonachne.
TarkiPOZNAVALAC

jan 2013.

Ako se stavia u slu~bu samo najveeg dobra, nemre ti se nikaj prikrasti. Nisam itao topic uope, sori, ali preduga ko ti je to, znaa, pa mo~da ne govoria o tome. Ukoliko ~elia STVARNO ne emu nekoga podu iti, kao prvo moraa biti pismen da to ljudi lakae probave, ali nije ni to, nego moraa biti mudar, ne inteligentan. Biti mudar zna i objasniti neato ato je komplicirano na jednostavan na in. Velim, fakat ne znam o emu piaea, vidio sam tamo na nekom linku neato Edgar Cayce, tako da ajde otprilike mi je jasno valjda, ali komplikacijom fulavaa vlastitu poantu i tema ti bude monoloaki izdrk, umjesto dijaloaka dinamika.

jan 2013.

Primijetio sam ovu temu prije par dana, ali nikako da me spopadne inspiracija da je procitam, te me ista spopade veceras i vec nakon prve stranice zakljucim da bih ja trebao biti suicidan da bih mogao procitati sve ovo lucidno. A mozda da popravim kolicinu, a?!
shtef25ISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Ni ja nisam sve pro itao samo par postova,ali ovo nije baa pravilo. Da nejdem u detalje mnogi autori skrivaju istinu iza alegorije i sli no jer ne ~ele da bude dostupna svakoj budali ko pro ita tekst, ak i da ju ka~u on nebi razumio,zato to ne rade zbog toga da ju sakriju ve e onaj koji nije spreman jama no stvoriti svoju istinu iz toga i tada e mu biti puno te~e da ju ikad kasnije pronae,a onaj ko je spreman da ju primi on e vrlo lako ju prepoznati izmeu hrpa napisanih gluposti
majklISTRAŽIVAČ

jan 2013.

nija nisam sve prochito, al "...izmeu hrpa napisanih gluposti..." genijalno brate, nija nebi bolje napiso :) a tarki ti je klasika na ovom forumu, prije par godina je bio isfrustrirani mladac, a sad je dinamichni objashnjavatelj mudrosti, nishta chudno, bistar momak, samo fali malo sira iza ushiju :) u svakom sluchaju drago mi je da je podjelio definicijiu mudrosti snama, toga nam je svima falilo, definicije, dinamike i tarkija (nekad jednostavno morash doch i zapishat, bez obzira na obzir jel :) tak i moj pas, sam se on pokenja. npr. bash prije neki dan sam vidio dvoje mladih ljudi na klupi kak si sjede u krilu i guguchu, moj pas koji nikad nije na uzici, proshetao je donjih okrenuo im dupe te istovario teret koji mu je tishtio grud, direkt njima pored njihove duboke i znachajne ljubavi, lol zivli
TarkiPOZNAVALAC

jan 2013.

Stoji kompa, baa si to fino opisao, ovo za mene. Ovo tvoje dalje je kao i uvijek - metafora u ni emu, besmisao. E sad jbg, ako trebaa auditorij za izbaciti neato.. Pa daj da barem bude atraktivno, da imam zaato troaitit vrijeme. U protivnome - bilje~nica u duanu, 5 kn, joa ea i fini rukopis dobiti od olovke, zaato trovati megabajte smeem? Neu tu viae, znaa, ionako me boli kita, ja sam ovo tebi kao savjet izrekao. Imaa potencijal (ili barem volje) za biser, a ti radia govna, ha naravno to je tvoj izbor. A kako to zna biti, mo~da sam ja dva koraka iza? Tko zna... Pusa, sreno. `tef, da, to ja (ha i neki drugi valda) zovem "moron filter", zna i da smisao skrivaa iza besmisla i izbjegnea morone kojima je lagano uo iti o ito. Heh sad, ne bih htio biti bahat, iako takav uvijek i jesam, ali nekako ne vidim... Rekoh, mo~da sam ja dva koraka iza, nikad ne znaa :)
majklISTRAŽIVAČ

jan 2013.

sory brate dasam mladji nebi ti odgovorio gore ^^ u ovako odmaklim godinama nemogu si pomoch put mudrosti je i put ludosti znam da te zivcira shto nekoristim ch i ch, al ja to jednostavno nemam na svojoj tipkovnici. Kao i tochku, zarez i da neobjashnjavam dalje i'll just continue as b4 wisdom is a curious matter probaj nach bolju definiciju, tochniju.
shtef25ISTRAŽIVAČ

jan 2013.

@majkl jedno pitanje ako si u mogunosti molim te,da te iskoristim zanima me neato prvo da ka~em samo povrano poznam castanedu i sli ne autore te kako zovu nagual linije na koju me podsjeaju tvoji postovi pitanje je sljedee: Dali da putu ratnika treba(ili je po~eljno) uz tebe biti ratnik,ili sam kr ia sve zapreke? Kad ka~em "sam" naravno da to niko ne mo~e initi umjesto tebe,ali mislim da neku ruku koja bi te vodila i svojim nekim iskustvom i znanjem ti pomogla u preskakanju prepreka? hvala unaprijed
SenzaPietaPOZNAVALAC

jan 2013.

"...slicno dvema zlatnim pticama na jednom drvetu Ego i ja...kao dva intimna prijatelja, borave u istom telu... dok,prvog privlace slatko i gorko voce, drugi mirno posmatra..." drugi mirno posmatra ....
majklISTRAŽIVAČ

jan 2013.

:) neozbiljnog lica ti mogu rech da je kratki odgovor da, a tochniji da i ne. ovisi o nama. ljudi imaju tendenciju da chim neshto dobro napravie, stanu i chestitaju si na uspjehu, u tom sluchaju im treba neko ili neshto shto che ih terati da nastave dalje.. djelit put s drugima je uvijek zabavnije shto se mene tiche pogotovo kada su u pitanju ljudi koji vode zivot ispunjen do vrha. zavisi od osobe do osobe, tko ima kakve ambicije i namjere. dva ratnika su bolja od jednog ;) nasha osobna moch utjeche na ishod svake situacije i nije tolko bitno kakav je put, smatram da se i zivot sa samo malo vishe mochi i discipline vech drastichno razlikuje od onog obichnog. shto se prepreka tiche, zahvalan sam za svaki izazov koji je stavljen predmene i super je kad imash ljude koji ti pomazu da se realizirash, al nisu nuzni. Od starta imamo sve shto nam treba.
majklISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Don't be afraid, kaze, to give up the good to go for the great. rokerfeler stariji navodno taj izraz prvi unovchio... Mudar chovjek jel, dugujemo mu tako puno... Klasichni mozak vech je slozio nekoliko uvjerljivih pricha, pa kaze Sin tog momka, rokerfeler 2 je pak oped imo sina Davida, koji je tako vrhunski orobio svijet, dali je on bio samo lutka nekih zlochestih ljudi? zanimljivo vidit da i tu postoje neke poveznice sa Hearst korporacijom. chiji presjedach u to vrijeme, pochetkom 20. stoljecha, je bio momak vrlo slichan rokerfeleru jr.-u, tzv. gradjanin kane, ili Hearst jr. (william randolf) tako rech, sin tate koji je masnu paru zaradio, ukravshi masovnu kolichinu zemlje shpanjolsko indijanskim potomcima iz meksika, novcem stvorenim krvlju robova, e taj sin da nekazem unuk i praunuk imo prste u svemu, chak je i s hitlerom bio neko vrijeme dobar. moglo bi se chak rechi, da bez njega farmaceutkse kompanije nebi bile monaliti koji jesu danas, da propaganda shirena od strane federalnog biroa za narkotike pochetkom stoljecha nebi bila tako glasna i mozda nebi bila tako uspjeshna (dali bi postojala?). ^ chemu ovo... neki ljudi su toliko zatvoreni u svoju ljusku da zaista ne dozivljavaju svijet nikako drugachije nego po sebi, kroz sebe. ono sopstveno crno u ljudu, shto su prastari vrachevi nazivali moch, a ovi noviji glupost, je ono shto prosjechnom chobanu omoguchi relativnu moch. Razmishljam dali je stari rokerfeler znao da che njegov sin da krade patente koji spashavaju zivote i donose kul zemlji, imam filing da ne. Mozda ga je volio previshe, a najvjerojatnije je i sam bio u zabludama. Kad se ljudi osude da vide samo jedan dio stvarnosti, nisu u stanju prepoznati sve posljedice svojih akcija, sasma logichno jel. kad je chobanu uglavnom samo stalo dosebe, nije mu teshko da ne razmishlja o drugima, te kako che njegovi postupci djelovati na njih, bitno je samo kako che se on osjechati. traganje je vjeshtina, i kao takva treba vjezbu. prikrasti se jednom pjesniku kroz chitanje njegove poeme, bi znachilo vidjeti vishe od samog smisla rijechi te pjesme. Vidjeti one informacije koje nisu zapisane rijechima, nego pjesnikovim osjechajem. Na neki nachin bi se to prevelo u: koliko istinito i tochno se mozemo staviti u njegovu kozu. vidjeti svijet kakvim ga je on vidio kada je pisao stvar. Nazalost taj vrhunski dar chovjechanstvu, skoro pa je izumrla vrsta. U danashnjem kapitalnom drushtvu kul je bit ego, i gledat svijet ko upregnuti konj. promjene sljede ;) mozda ih i dozivimo.

feb 2013.

Odlicna tema, mada mi je naslov u pocetku bio skakljiv, zbog pojma lucidno. Da ne navodim sta mi se sve svidilo, uglavnom, bit koja se vrti, smisao iliti dubina koja se trazi ista je za sve primjere koje si navodio iz cega proizilazi da si na dobrom putu spoznaje. Da malo zakomplikujem temu jednim primjerom. Na samo jednom mentalnom nivou svijesti, recimo svijest trgovca, mozes da navodis beskonacan niz primjera i besmisleno je tu materiju obradjivati jer joj prepoznajes srz, a moguci broj varijabli je beskonacan i umnozava se dubljom analizom. Da pojasnim: Ako si trgovac i posvecen trgovini iz ljubavi prema istoj, onda si uspjesan i materijalno bogat trgovac. Imaces ogromno znanje o ljudima, postaces dobar psiholog-amater, ali ces zato biti Tuta Bugarin za sve ostalo. Recimo da taj trgovac, pored ljubavi prema trgovini, posjeduje i ljubav prema zemljoradnji, onda ce funkcionisati na visem nivou svijesti, jer ce se interesovati za siri spektar djelatnosti i time ce povecavati opste znanje, dok ce se usmjereno smanjivati. Ukoliko funkcionises na vise nivoa utoliko si inteligentniji, ali opet nemas pretpostavku zasto je nesto tako kako jeste i nemas pretpostavku kako ce to nesto izgledati u buducnost. Ovde, naravno, ne govorim o homosapiensovim referencama i vrijednostima, jer ono sto je za nas nevidljivo, za druge je citav svemir sa svim mogucim kombinacijama u sebi. Sve dok si vezan za memoriju i sve iz memorije uporedjujes sa trenutnim desavanjima, samo ces sporije usvajati nova saznanja. Sama srz je u sitnim stvarima. Nama i nasim trenutnim mjerilima je problem zamisliti velicinu elektrona u atomu, a pogotovu uloga koju je tako sitna cestica igrala u proslosti i ulozi koju ce igrati u buducnosti. Za sve "Nevjerne Tome" koji sumnjaju u ovakvu filozofiju mogu reci da, ima dovoljno naucnih disciplina koje svojim primjerima potvrdjuju primjenjivost neke teorije u praksi, poput Hemije, Fizike, Matematike itd., i nije iskljuceno da ce, vec sutra neko kriknuti "eureka" i minirati kamen temeljac na kojem pocivaju postulati moderne nauke. Zelim ti da izadjes kao pobjednik u toj borbi, u sto skorije vrijeme, ratnice!

dec 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=Qg_TRaiWj4o

jan 2014.

http://99u.com/videos/16744/aj-jacobs-the-importance-of-self-delusion-in-the-creative-process

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se