VUTRA
LEGACY

Kreativnost

186 odgovora17,322 pregleda
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

Da li vas marihuana podstice na kreativnost bilo koje vrste ? Ja recimo dosta razmisljem o svemu i pokusavam da shvatim "mehanizam" sveta... razmisljam o lepoti zivota , o suncu (sunce mi je glavna inspiracija za sve) , ..... I sve vise mi se gadi novac , materijalno .... ::dzok
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

.... e , niste uopste kreativni ::placko
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

heh kao sto si rekao, razmisljas, a nista ne uradis. Naravno da podstice...ja sam u srednjoj sve sastave pisao high i uvek sam bio medju najboljima :) Ja kada sam high od vutre samo razmisljas-mastam..nista ne uradim. Kod nekih drugih substanci ponekad nesto i uradim..ali nije o tome rec.
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

PA eto ti pises nije da nista ne uradis ... Ja to sto smislim ponekad i zapisem ....
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

robot_minimal kolko ti imas godina , posto si i ti meni postavio to pitanje . I sta uradis kad si pod dejstvom drugih supstanci?
embrlajzerENTUZIJASTA

apr 2005.

E jaka vajda kad imaš ideju a ne sprovedeš je u djelo. A puno puta mi doðe ideja za pjesmu i ne zapišem je... bilo muziku (a to i ne znam zapisat što je najgore) bilo tekst... Ili pak za prièu, pošto pišem pomalo beletristiku... Al' to je sve strejt stanje. Na ganji nešto nisam imo nekih ideja, ali potakne na razmišljanje... Kako kad... Meni je lièno kafa najbolji stimulans. A ne pijem je svaki dan, utoliko bolje.

apr 2005.

Pa niche je rekao da motivacija pravi covjeka a ne ideja. Heh koliko vjerovati nekom koje je htio shegat svoju sestru :) ali ova mu je stvarno na mjestu! ::super
trusHardyISTRAŽIVAČ

apr 2005.

pa kod mene ovisi uglavnom kad se napušim mi je dobro razmišljam i niš ne radim kuliram...ponekad nešto i napravim npr. kakvu pjesmu na kompjuteru i to je to jer kad sam nadimljen fizièki rad mi i nije baš jako privlaèan... inaèe ponekad mi padnu stvarno dobre ideje i fore na pamet samo je problem toga se poslije sjetit ~~

apr 2005.

meni se desava da filozofiram o zivotu i tako tim stvarima... ali retko...
trusHardyISTRAŽIVAČ

apr 2005.

ma to se i meni dešava mislim da je to tako više manje kod svih rijetko je ko hiperaktivan kad je napušen

apr 2005.

Ja obozavam da se naduvam sam. Mozda mi je to ustvari najsladje naduvavanje. Radim na kompu nesto. Ustvari cjeli sajt sam napravio naduvan. Pa sad bilo je tu vise dosadno rada nego kreativnosti. Uradio sam sajt www.hopesick.com skroz spicen. Inace ovo drugo duvanje ako nisam na kompu samo mi odgovara u prirodi. Kad idem na ulignje ili na brdo. Posto lijepota Boke Kotorske stvarno je stvorena za duvanje. Ovo sam uslikao prije mjesec dana. Sa bezveze kamerom. Skupio sam napokon za dobru kameru pa je i mozda kupim uskoro. Evo link za zainteresovane za slikanje panorama. http://www.panoramicassociation.org/cameras_swing_widelux.html
dread irieENTUZIJASTA

apr 2005.

dobar dizajn... lepo lepo... kul je sto ima dosta ljudi ovde koji kroz upotrebu ganje nalaze inspiraciju... mene vuce ka nekim akcijama, setnjama, raznim ludim idejama, muzici... nekada jednostavno kreativno razmisljam o nekim trenutno zanimljivim mi temama... takodje spravih i ceo irie people web sajt na ovaj nacin... dobro je citati nesto navaren, ili slusati muziku... i uzivati u svakom tonu koji izlazi iz zvucnika...

apr 2005.

ovo je totalna istina... mozda sam to i ja hteo da kazem, ali nisam znao kako da se izrazim ;)

apr 2005.

pozdraw svima. super sajt. ::h2o doslo vreme za slobodu da nije bilo vutre nabi nista znao o zivotu ona mi je otvorila vrata a sada me ostavlja da uzivam ::uladu
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

Welcome Virtualll ::h2o
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

Ja imam 22 godine, od toga 8 narkomanskog staza sa jednom pauzom od skoro godinu dan. Bio nekoliko puta na psihijatriji, metadonskoj terapiji. Svakodnevno citam o psihoaktivnim substancama i tako. Kada sam pod dejstvom opijata, trodona tako tih stvari, onda jedno vreme, dok ne pocnem da stondiram dosta pisem. Uglavnom su to kratke price, veoma originalne (ako zelis poslacu ti koju). Znaci o takvim stvari jos niko nije pisao koliko ja znam. Posto sviram gitaru znam i da komponujem ponesto. Znam da kupim kilo dve gline i da pravim raznorazne tripove pa posle to ispecem. Ali uglavnom ne radim sve to, nego slusam muziku, pricam sa dristvom, devojkama i tako. Na speedu i ekserima, znam da pozovem neke drugove pa ih onda navarim namestim ih da sednu, i onda ja ustanem i izaberem neku knjigu koja je jako teska za citanje i razumevanje p onda citam i usput komentarisem njima sta je pisac hteo da kaze...i tako citam im dok se ne smore :) Imao tu jos puno toga. Ako se pod kreativni rad podrazumeva msturbacija :))) pozdrav!
dread irieENTUZIJASTA

apr 2005.

Brate... izvini ali mislim da si pogresio topic.. ovde kao sto u naslovu pise... tema je duhovna strana marihuane (kanabisa)... a mogla bi se ukljuciti tu i duhovna strana psihodelicnih pecuraka i drugih prirodnih supstanci... zato molim da sve price o hemikalijama, trodonima, heroinu i glupostima ostavis sa strane.. ako vec to ne koristis, zasto bi trosio reci spominjuci tako nesto? drugo... dajes losu poruku posetiocima, kao i svima onima koji traze argumente protiv legalizacije... da razjasnimo... TRODONI out... EKSERI out... mozes pricati o kreativnosti uopste.. nevezano za kanabis, ali ne znaci da treba spominjati ista od ovih sranja...
GreenManAMBASADOR

apr 2005.

Dzoni konstatacija je na mestu.Mada robot je samo odgovorio na pitanja ali topic je pogresan svakako.A i trodon,ekseri i sl. su stvarno bezveze. Edit: !nije dzoni nego irie! sorry dzoni,sorry irie
dread irieENTUZIJASTA

apr 2005.

hehehehe... koji dzoni? ala se green napusio... :) kada ne vidi dobro slova... hehehhehee...
robot_minimalISTRAŽIVAČ

apr 2005.

@irie Brate slobodno brisi post, nemoj se ustrucavati...ja sam samo odgovorio. Brisi i zavrsena prica.. dochekacu ja tebe u mojem forumu gde sam moderator ;) peace

apr 2005.

chill out peace 'n' unity bez svadje!
Spirit DancerENTUZIJASTA

apr 2005.

robot_minimal posalji neku pricu .. da procitam(o)
GreenManAMBASADOR

apr 2005.

Da znas.Ma navarim se tako nekad bas k'o zmaj i onda kad ima puno novih post-ova ja ko manijak zurim da sto pre procitam i da napisem i ja nesto i onda...eto vidis ~~ bruka ::zidoglav ~)
trusHardyISTRAŽIVAČ

apr 2005.

samo naprijed stari... ::h2o
So true... vidis meni onda dolazi inspiracija za crtanje.....pogotovo uz neku muziku, ma savseno. uglavnom uvijek ispadnu neki geometrijeski oblici, trokuti, kocke, i sve nest sareno....ili nabacam par lyricsa na papir i kasnije nemogu vjerovat da sam tak nes napisala, tak dobro zvuchi ...
Spirit DancerENTUZIJASTA

maj 2005.

Odlicno samo tako nastavi .. mozda si talentovana za arabeske Irie P.S. Dobro Dosla

maj 2005.

dobro dosla ;)
didjilidooISTRAŽIVAČ

maj 2005.

nema toga o cem ne pricam,o cem ne razmisljam,bilo je i jako interzivnih "izvantjelesnih"(na neki nacin) iskustava,a bude i odlicnih seksualnih iskustava(i sa rukom i zenom),i svakakih subverzantskih i saboterskih akcija. a to sa samo pricanjem se najcesce dogadja kada se duva u nekoj sobici i to previse,pa se jednostavno zamre,zato preferiram duvanje vani,a preferiram u prirodi(nema drotova,a i priroda je divna sama po sebi). a i najzabavnije bude podjebavanje drotova kad se nist nema,a i siguran si da ako neko duva u blizini da ces ga spasit sa nenormalnim ponasanjem,jer nema krimovca koji ce prije doc do neke ekipice sto mirno sjedi ak vas par pokraj manicno skace i mase rukama. sprintanje u masama i dodganje,bjezanje od drotova, cesto uzivam i u masovnim paranojama(mozd ne i dok traju,al...),npr u zgradi nekog ogromnog hotela u koji smo se usuljali da bi na nekom 17om katu u penthouseu zapalili,vani oluja,kad odjednom pocmu razni zvukovi,pa kad vidimo auto od sekjuritija nekog,suljamo se suljamo i onda neki kreten od nas zakace neku ogromnu kolicini lima koja napravi buke kao da je bomba pala...-nije bas zdravo,al je u najmanju ruku zanimljivo. samo se treba maksimalno oslobodit,te radit sta ti padne napamet,jer od svake ideje moze proizac vise neg dobra zajebancija,a i druge dobre stvari. samo zapalit,te lutat okolo,zajebancija zajamcena,ak ne onda bar neki kvalitetan razgovor. a sad zamislite da svaki drot dok patrolira okolo to radi na onom monociklu(sa jednim tockom) sa rotirkom na glavi,a kad nekog progoni onda upali rotirku i vice tinu-ninu-tinu-ninu i histericno vrti pedale.bilo je jos hrpu detaljica al se sad nesjecam,dodajte sami bilo sta zanimljivo. par mjeseci poslje smo nest diskutirali o izvoru naseg postojanja,i dosli do tog da posto je sve oko nas tak poprilicno smjesno besmisleno,da je moguce da smo mi jednostavno teorija nekog viseg mnogo dugotrajnijeg bica te da mi postojimo dok se razvija ta teorija,te da svakoga trenutka mozemo isparit ako "visa bica" predju na drugu temu. zakljucili smo da se neki drot posteno napatio ak je to istina. usput mislim da ne bi trebali dopustit da vam duvanje postane monotono.
trusHardyISTRAŽIVAČ

maj 2005.

kad smo veè kod drotova meni je najgore kad nešto sreðujem pa onda ono èekanje dok doðe i uvijek budem uglavnom napušen i onda zabrijem da èe naletit murija da im je možda diler nešto reko tek toliko da nekog ocinka i tako...jedino u takvim situacijama padam baš u bed u tih par minuta sve drugo je podnošljivo. mislim da kad bi to veè jednom dekriminalizirali i kad bi nas prestali zajebavat zbog travice da bi i nama bio sasvim drugi feeling inaèe dosad s njima nisam imao sranja.
Spirit DancerENTUZIJASTA

maj 2005.

Green cista paranoja brate .. ::histerija
hhiihiihi..mozda :) pronadjoh danas par lyircsa koje saklepah kod bijah natripana :)) joj, kak volim ove aoriste :) neeego....sto no htjedoh reci? e da. Tak sam sama sebi super da je to anbilivbl

maj 2005.

i ti volis aorist???! super! ja se napalih na aorist i ne mogu da prekinem ;)

maj 2005.

Svima koji se drogiraju: Droge su lose, ozbiljno. Nikad nisam shvatao osobu koja se drogira, a niti me pretjerano interesuje jer fazon... svako radi od svog zivota sta on misli da valja, vecina na zalost ne misli al aj, nismo svi isti... Bob Marley bi rekao "Judge Not." Sto se tice kreativnosti i slicno, pa hmm, neke stvari koje inache ne primjetim, primjecujem .. zvukove i tako dalje, i onda razmisljam malo dublje o tome. Tipa, jedno staro drvo kod nas u parku ovde, koje je staro preko 150 godina.. Nekidan sam se napusio u parku i razmisljao o tome, a kad skontas i jeste fascinantno, to drvo je bilo tu prisutno genaracijama, moj otac je sjedeo kraj tog drveta, sad ja sjedim... mozda i moje djete bude.. i pricalo price sa dobrim drustvom uz joint. Takodje je interesantna cinjenica kako ljudi uzimaju sve zdravo za gotovo ... a to tek mozes da primjetis kad si high, zvuk lisca na drvetu starom 150 godina, sove, cvrci, priroda koju unistavamo svakim danom sve vise i vise, da bi nama bilo 'bolje'.. pocinjes da ih dozivljavas na drugi nacin, bar ja u svakom slucaju. ::uladu
Jooj. Sad me podjsetishe na moju profku iz engleskog nakon sta sam se u skolskoj zadaci raspisala o djeci koja zive u sumi sa narancastim drvecem, ljubicastom maglom i zelenim snijegom ::histerija Hm da. Kemijske droge su sraaaaaaanje. Kome to treba. Da ti se mozak na kraju pretvori u smrkalj. da. da vutra pretvara inace normalnu osobu u filozofa smo vec zakljucili.
Spirit DancerENTUZIJASTA

maj 2005.

Droga je rodila filozofiju ....hahahahahh ::histerija Ko zna zasto sam ovo napisao ... ~~

maj 2005.

He brathe šta lupa u ovim ljetnim danima u glavu take mew iluzije love i "pararelni" svijetovi da ostajem bez vode u tijelu ::gulp hehe .ma nije bitno to je ovako i onako stvar prošlosti..evo ja odoh u buduænost hehe...
Prvo bih se izvinila korisnici Lusy from the sky, prvo sam se registrovala pa tek onda citala forum. Ali sredicemo! Moram vam reci da sam razocarana, pa ovo je smesno. Mi kao korisnici marihuane, a da bi nju priblizili strejt ljudima nesmemo biti ovako neozbiljni..."Ja kad se naduvam razmisljam o zivotu, nesto i zapisem ...bla,bla,bla To je dosadno. Sasvim je izvesno da su se svi veliki umetnici gudrali necim, da su razlicite gudre pratile razvoj covecanstva i njih ce uvek biti tamo gde su ljudi, u bilo kom vremenu, na bilo kom mestu. Sto se tice vutre i kreativnosti njihova veza je neraskidiva, cak se moze reci da su u kauzalnom odnosu. Zasto? Zato sto vutra deluje smirujuce i opustajuce, pa ti vise nije bitno da li dobro izgledas, da li imas kes... vec duboko osluskujes sebe, dopustas slikama koje su u tvojoj glavi da se jasno pojave i odraze, a to bogatstvo koje lezi u svakom od nas treba da te motivise da doprineses ovom svetu i ostvaris sebe kao autenticno i jedinstveno bice. Mozda malo kenjam, ali sto vise udjemo u svoj unutrasnji prostor, to su manje sanse da postanemo roboti sa istim sistemima vrednosti, sa istim stilom zivota za golu egzistenciju. VATRENI POBORNIK MARIHUANE I BOGATSTVA U NAMA SAMIMA ~)

jul 2005.

svaka ti chast za ovaj post!
govancherosISTRAŽIVAČ

avg 2005.

naduvala se pa se raspisala ::balonja

avg 2005.

u jebote! :) kakvo razmisljanje ludilo ::histerija

avg 2005.

najjachi trip shto sam ja chuo je da su se likovi napushili, i sjeli u kola pushtili radio "Svetigoru" (ono dje popovi pjevaju) i plakali od smjeha.
hemicarISTRAŽIVAČ

avg 2005.

to sam ja radio dobar trip
Spirit DancerENTUZIJASTA

avg 2005.

Manijace bolesni !!!! ::histerija ::histerija ::histerija ::histerija ::histerija ::histerija ::histerija ::histerija ::histerija

avg 2005.

dobra tripa valja ljucku glavu!!!
zekrtENTUZIJASTA

avg 2005.

Ljetos bijah na moru i tako.. varimo.. kad izleti novi pade~, a zove se `togativ i odgovara na pitanje Koga? `toga?

avg 2005.

shtogativ :D
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

evo je moja kreativnost: Ha sta kazete?

sep 2005.

wtf is this? :)
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

Jesi li lopo pogledao sve slike?
Spirit DancerENTUZIJASTA

sep 2005.

Ja sam pogledo lepo i ....ne kapiram da li je ovo radjeno na kompu - montaza neka ili sta vec ..... Ali ok je svidja mi se ::dzok

sep 2005.

Da da na kompu je radjeno. Imas masu komplikovanog i ne bas tako komplikovanog softwara koji radi slicice tipa ove. Mada da se razumijemo ovo nije bas lako uradit ako ne znas barati softwarom dobro.
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

Hvla momci, hvala. Ovo je inache 3D dizajn.
GreenManAMBASADOR

sep 2005.

Dobar ti dizajn,nego si treb'o upaliti svetlo da vidimo bolje. ~~
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

::histerija ::histerija ::histerija inace i treba da bude mracno. to je za Horor igricu

sep 2005.

ne seri da dizajniras 3d igru? pa shto ne vichesh? :)) ok, ja se nikad nisam okushao (nesto ozbiljnije) sa 3d-om, ali znam ljude ;)
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

Avrame nije cela 3d igra nego modifikacija za half-life 2.To sam uzeo da radim sa nekim likovima u inostranstvu jer ovde nisam mogao da pronadjem nikog ko bi bio zainteresovan za tako neshto. Ako imas nekog ko bi bio volja za neki projekat daj mu moj mail (ima ga u profilu) pa da vidimo. Ako si se okusao u nechem ozbiljnom (3d studio, Maya) veruj i meni je to komplikovano. Za svoj rad koristim Game editore koji su mali, prosti i efikasni. Vidis rezultat. Probaj moozda ti se svidi.

sep 2005.

a ne, ja se ne bavim dizajniranjem, ja sam programer... zanimalo me je programiranje 3d igara :) ajde reci neke programe za editovanje poznatih igara (npr. half-life )
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

Avrame za HL1, CS ti treba hammer 3.4/3.5, a za HL2 ti traba Hammer 4.0. Moze da posluzi i GTK radiant ili Quark, mada ti ja preporucujem hammer. Ako si jos zainteresovan za 3D igre imam ja kod kuce raznorazne source kodove za igre i grafichke engine, ali nikako da nadjem nachina da to sve povezem. Ako te zanima dacu ti linkove. Sada se dogovaram sa jednim ortakom da napravimo malu free igru. Nesto kao Quake ili unreal samo na steroidima. P.S. Malcice skrenusmo u offtopic?

sep 2005.

sto offtopic, sve je to kreativnost ajde baci linkove, mada sam nesto out-of-time
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

evo to avrame linkovi: Quake 3 soure code: http://www.planetquake.com/quake3/files.shtml http://www.proarena.com/p/ftpx/f8524/quake_3_arena/quake3-1.32b-source.zip.htm http://www.idsoftware.com/business/techdownloads/ Open source 3D engine (mocna stvar): http://irrlicht.sourceforge.net/downloads.html Hammer editor: http://collective.valve-erc.com/index.php?go=hammer http://www.cs-maps.jolt.co.uk/index.php?page=packs.html Gtk radiant: http://www.qeradiant.com/?data=dlselect Ako te nesto zanima ili oces jos linkova reci.

sep 2005.

hvala, pogledacu kad budem im'o vremena
zekrtENTUZIJASTA

sep 2005.

Kakav je to trip, Kawasaki Trip......?
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

Prosvetli nas
Spirit DancerENTUZIJASTA

sep 2005.

O cemu li vi pricate ???? ~~
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

Kad i ja budem skapirao javicu ti.... ::dzok

okt 2005.

...obichno sednem na sred sobe,uzmem olovku i crni flomaster i ... pravim mape za d&d.Pustim neku,po meni,inspirativnu muziku(npr. Era,enigma i sl.),iskljucim se iz spoljasnjeg stvarnog sveta(psihichki) i uplivam u magicni Tolkienov svet zmajeva,wizarda,ratnika... Poshto sve belezim(dok iscrtavam razne lokacije sve detaljno zapisujem-ponekad toliko detaljno da napishem i odnose medju sporednim likovima priche...)potrebne su mi gomile papira,koje kasnije kad popunim umotavam u zamotuljke slicne scrolovima... --------------------------------------------------------------------- ...probaj da zamislish budocnost za jedno 200 godina Jedno jutro ustajesh,natovarish na svoj brod sedam dzakova cistih purple power semenki,sednesh na brod krenesh pravac pogodna planeta za sadjenje vutre.Poshto si predhodno proverio celu planetu i ustanovio kako tamo nema civilizovanog zivota dok klima,tlo i naravno trajanje dana i noci potpuno odgovara tvom naumu(idealno je ako doticna planetica kruzi oko recimo dva sunca, tako da dan traje oko 18 sati dok noc oko 7). Spustish se u atmosferu i na visini od nekoliko stotinjak metara pocnesh sa sejanjem iste.Bitno je da rasejes semenke po celoj planeti.Napustish planetu,razvijes brzinu osam do devet puta vecu od brzine svetlosti,promuvas se po svemiru(smotash jedan i iscoolirash u hypersvemiru,chisto da ti prodje vreme)i posle jedno dva,tri sata vratish se na(i samo tebi znanu) planeticu. Ako je sve ishlo kako treba,trebalo bi da vec iz svemira primetish kako je planeta promenila boju u ljubicastu.Spustish brod i uzivash u Purple Power-u... Pozdrav ::sperm
parameciumENTUZIJASTA

okt 2005.

R2D2 a sta mislis da ti meni posaljes to da ja pretochim u 3d svetove? Bila bi to lepa ideja, a i meni je ponestalo koncepta na kojim bi radio...
speedballENTUZIJASTA

okt 2005.

To je tako kreativno
speedballENTUZIJASTA

okt 2005.

ajde daj nam taj recept da uplivamo svi zajedno u svet ratnika,wizarda i vukova..ja znam jedan ali nisam raspolozen uvek da uplivavam nekako mi je previse. vidim ja da je tebi mnogo dobro 0011
Kad se navarim uglavnom razmishljam o slozhenosti sveta, o tome kako ceo ovaj svet ide u kurac jer ljudi ne shvataju shta je zhivot. Isto tako volim da se prepustim da me vutra sama vodi ka mislima... tad uglavnom chujem neke extra melodije... ma kakve melodije, chitave pesme! Tj. na neki nachin ja pravim te pesme u glavi :) Volim ponekad samo da osecam svoj duh kako vibrira... i josh mnogo toga :D

okt 2005.

Nieche je bio homoseksualac!!! Sto se mene tice vutra mi uzasno pomaze za ono cime se bavim... graf. dizajn ali prvenstveno kada crtam ili slikam... Ne trazim inspiraciju u travi (do bi bilo potpuno idiotski i ograniceno) niti na travi, ona je samo sredstvo koje mi pomaze da se opustim i da dozvolim podsvesti da slobodno i necenzurisano izbacuje sadrzaje... cak i dok sam radio komplikovane stvari, kao sto je npr. studia coveka, gde mi je jaka koncentracija i mirna ruka neophodna, trava ne da nije smetala nego je oslobadjala. Rezultat je bio uvek slobodan crtez, ne ugusen i uverljiv... Neko rece da su svi veliki umetnici bili u dodiru sa nekom gudrom... to je predrasuda i totalna neistina, ima hiljadu primera, uzornih, finih, cak i dosadnih ljudi koji su na platnu bili genijalni....

nov 2006.

""Sto se mene tice vutra mi uzasno pomaze za ono cime se bavim... graf. dizajn ali prvenstveno kada crtam ili slikam... Ne trazim inspiraciju u travi (do bi bilo potpuno idiotski i ograniceno) niti na travi, ona je samo sredstvo koje mi pomaze da se opustim i da dozvolim podsvesti da slobodno i necenzurisano izbacuje sadrzaje... cak i dok sam radio komplikovane stvari, kao sto je npr. studia coveka, gde mi je jaka koncentracija i mirna ruka neophodna, trava ne da nije smetala nego je oslobadjala. Rezultat je bio uvek slobodan crtez, ne ugusen i uverljiv..."" sve je to ok supervisor, ali jesi li ikada razmislio dublje o svemu tome? npr. da mozda sam sebe uvjeravas u nesto sto mozda i nije u potpunosti tako? da sa svim tim argumentima mozda dajes sam sebi razlog vise da zapalis opet i opet. jer, tvoj zivot vjerojatno nije samo graficki dizajn. kako stojis sa drugim obavezama!? ja pusim vec evo 13 godina svaki dan i davno sam se prestao uvjeravati u neke stvari. rob sam vutre i svjestan sam toga. ne kazem da mi je lose, ali sto bih sve u zivotu postigao da nisam bio tako lijen od vutre, pitanje je na koje nikada necu dobiti odgovor.

nov 2006.

isto 8) :shock: :D
UserNameENTUZIJASTA

nov 2006.

Ziva istina weed-o ... kako je moguce ne prijeci tu granicu i izbjeci robovanje vutri? i onda mi neko kaze da ne izaziva ovisnost.. ne u prevelikoj mjeri, ali ipak nije zanemarivo. U zadnje vrijeme me hvata neki strah u vezi vutre. vec sam 6 godina na njoj i bojim se da sve krize i probleme u zivotu rjesavam travom. naravno, nikad se nista ne rijesi na taj nacin. ujutro se probudis a fali ti pola mozga, drasticno pomanjkanje koncentracije, konstantna tupost... opet s druge strane, ne mozes bez onog divnog osjecaja smirenosti, na tisuce misli ti prolazi kroz glavu i sve je tako divno. na zalost, bojim se da nije :roll:
Ras TafariPOZNAVALAC

nov 2006.

Jeli pusis svaki dan ili povremeno???? :( :(

nov 2006.

gle vutra izaziva neku vrstu ovisnosti ali kako kod kojeg èovjeka..mislim da to zavisi o tvojoj osobnosti jel ako aj kažem da ja neæu više duvati onda neæu.To sve ovisi od èovjeka do èovjeka.i ja znam od kad pušim travu da sam ful usporen i ponekad zbunjen....ali meni to ne smeta :) :)
UserNameENTUZIJASTA

nov 2006.

Jako su rijetki dani koji produ bez pusenja.. znaci da, svaki dan :wink: Tesko je ostati na povremenom pusenju ako je imas u izobilju i ako ti je takvo drustvo. za mene nema granica. a sto se tice osobnosti, nije u tome problem, ali je problem u tome sto bi se trebala maknuti od svog drustva a to ni slucajno ne mogu i necu. Nemojte me krivo shvatiti... volim svoj zivot i takav nacin druzenja i razmisljanja pod utjecajem, samo se ponekad zapitam dali propustam nesto, neki bolji zivot?
BeyondLEGENDA

nov 2006.

Ne propuataa niata! :maryjane: :maryjane: :maryjane:
UserNameENTUZIJASTA

nov 2006.

:spliff: hehehe nisam ni mislila... :banana_trance:
P.P.POZNAVALAC

nov 2006.

nije bas lako ostavit vutru ako pusis dosta i ako ne pusis sam, nego sa super ekipom... ja sam sad morala prestat pusit, neznam do kad zbog nekih sranja doma i grubo je.. ekipa je skroz sjebana itd... ehh... bas to sta si rekla username:''Tesko je ostati na povremenom pusenju ako je imas u izobilju i ako ti je takvo drustvo. za mene nema granica. a sto se tice osobnosti, nije u tome problem, ali je problem u tome sto bi se trebala maknuti od svog drustva a to ni slucajno ne mogu i necu. '' ali mene ne brine to da nesto bolje propustam... :D a da se vratimo na temu-kreativnost... znala sam se nekad uhvatit crtanja ili pisanja... jako zanimljivo... predobro mi je kad nisam napusena gledat to sta sam radila kad sam bila napusena....

nov 2006.

ja kada se napusim ako imam volje sjesti za komp dosta puta se poigram s fireworksom (za crtanje) pa crtam, editiram, ureðujem slike ali vecinom nakon sto zavrsim ne sacuvam jer mi se ne sviða :) neke ostavim
UserNameENTUZIJASTA

nov 2006.

Bila sam jako kreativna pa sam odlutala s teme :lol: Najkreativnije sto sam napravila pod utjecajem je tigar preko cijelog zida moje sobe.. nacrtala sam ga u roku par dana i sad mi nitko ne vjeruje da sam to ja napravila. Odlicno izgleda i nevjerojatna je cinjenica da trava otvara takve mogucnosti u covjeku! :o

nov 2006.

Sori ljudi,nisam stigao proèitati sve o tome što ste pisali na ovu temu.kada se napušim,totalno odlijepim,cerekam se i tako,i nisam baš u stanju nešto napraviti,jedino malo kasnije kad me pusti.par puta sam doduše svirao gitaru i izmišljao rijeèi,zajebancija,rima i to,što je trajalo nekih desetak minuta.ali par dana nakon toga obavezno nešto napišem,izmislim.

nov 2006.

nEmOgU sVe Da cHitAm, ALi ImA zAnImlJivIh poStOvA....nArAnO dA wEEd poDsticHe nA kReaTivNosT zAtO gA i koRiStImO jEr nAm oBeZbJedJUjE kReaTivNo mAsHTanjA, A BasH zbOg tOgA sHto Je tO mAshTaNje niSHTa oD TogA nE ReaLizuJeMoO
UserNameENTUZIJASTA

nov 2006.

Zanimacija za 'kreativne' :lol: http://www.pegla.com/rubrike/peglatjedna.asp?p=203
TrTveTISTRAŽIVAČ

nov 2006.

Fakat loše. Idu mi na živce svi ti testiæi za svakojake osobine, sve gluposti.
UserNameENTUZIJASTA

nov 2006.

Bit ce da si nacrtao svinju bez repa... :mrgreen: :lol:
TrTveTISTRAŽIVAČ

nov 2006.

Da, kvragu...
unknowerAMBASADOR

nov 2006.

pa po onom ispade da sam dostigao ono ka cemu tezim...... ne verujem ja nesto u te po meni "gluposti"
UserNameENTUZIJASTA

nov 2006.

pa naravno da su gluposti i naravno da im nije za vjerovati... Ko ce znat bolje od tebe tvoje crte licnosti? Eventualno neki psihic...
Meni se desava da svaki put kada aktivno pocnem pusiti vutru da se na sve moguce nacine povezujem s prirodom , mnogo vremene provodim u prirodi. pored rijeke , ispod drveca , istrazujem u upoznajem majku prirodu u totalno drugacijem , dubljem smislu i to iskustvo mi se jako svidja. Budem mnogo emotivnija i otvorenija prema ljudima koji mi znace , sve blokade nestaju, apsolutno sve :). drugacije razmisljam o kosmosu i ljudima , o sebi , Bozanskome u nama, u svakom bicu .Jedno sa Bogom....http://cdn2.vutra.org/images/smilies/maryjane.gif
TarkiPOZNAVALAC

avg 2011.

Kreativnost je jedina komponenta inteligencije koja se mo~e unaprijediti - istrenirati. Dakle, ato viae gledamo, u imo, snalazimo se na kreativan na in, to smo inteligentniji. Tak da ljudi... Budite kreativni, a vutra tu poma~e ;)
homegrownishaISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Ja kad se upljugam volim igrati aah :wave:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se