VUTRA
LEGACY

maya kalendar

38 odgovora3,492 pregleda
kanehbosemAMBASADOR

jun 2007.

evo ako nekoga zanima alternativa interesantan alternativni kalendar http://www.reiki-hara.hr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=73&Itemid=47
kanehbosemAMBASADOR

jun 2007.

16. - 28.06.2007. Bijeli arobnjak Autor: Jasna Horvat Petak, 15 Lipanj 2007 Mayanska tema Bijeli arobnjak IX podr~ava nas od 16. do 28.lipnja 2007. Savjetuje nam da ukoliko aktiviramo naae skrivene i duhovne nivoe i mi mo~emo biti uspjeani poput kakvog arobnjaka. arobnjak nas vodi u viae dimenzije i omoguava kvantni skok. Pa zaato ne probati? Najva~nije je ipak da se arobnjak ne postaje razumski, ve kroz Ljubav. Savjet: Svako iskustvo bez obzira kako ga ti pro~ivljavaa je dragocjeno. Ne pokuaavaj ni dominirati niti kontrolirati, nego sluaaj svoje srce - ono zna sve tajne. A najviai stupanj ljubavi je bezuvjetna ljubav koju baa nije uvijek jednostavno ~ivjeti. Tehnike koje poma~u: Meditacija na sr ani energetski centar (Anahata). Npr.poznati ucitelj Osho predla~e slijedeu meditaciju: Veina drugih u itelja podu ava da upijamo svjetlost i pozitivno iz svijeta. Osho ka~e suprotno. Probajte upiti svu tamu i bol svijeta i dozivjeti je u srcu, a nakon toga vizualizirajte kako se pretvara u Svjetlost i Ljubav te zra i iz Vas. Afirmacija: Sluaajui mudrost srca ja sam u skladu s Bo~jom voljom.
kanehbosemAMBASADOR

jun 2007.

hepi imaa li kakav komentar na ovaj kalendar od maya?
JaSamZaENTUZIJASTA

jun 2007.

nevjerovatna stvar je to ato su maye rasturale astronomiju. njihovo znanje o tome se ne mo~e uspotediti ni s danaanjim najmodernijim saznanjima. jednako je nevjerovatno to ato su ~rtvovali djevice tu i tamo, nekom bogu u kojeg su vjerovali. kada se to sve skupa spoji s njihovom arhitekturom, u kojoj su slagali ogromne stijene pri gradnji hramova, svetiata pa ak i obi nih seoskih puteva, ovjek se zapita. odjednom su nestali. vjeruje se da e se svemir slo~iti s majanskim vjerovanjem u povratak tog njihovog boga 2012 godine po naaem kalendaru. mayanski kalendar je viae u skladu sa kretanjem kozmi kih tijela. mogue je da u tome svemu ima podosta psihodeli nih vjerovanja, u izvanzemaljce i sli no. mo~da, kada bi se ljudi okrenili tome opet veliki bog maya bi se vratio na zemlju. onima koji bi ga prihvatili, ~ivili bi u luksuzu kakvog ni sami ne mogu zamisliti, jedina "kvaka" je u tome ato bi tu i tamo trebali ~rtvovati jednu djevicu, te njeno srce pokloniti bogu maja. ej ljudi pa to je super. samo kada bi bilo tako nikada ne bih volio imati ker. zzop :D)
kanehbosemAMBASADOR

jun 2007.

mjesec dana pratim ovaj kalendar i mogu rei da se osjeam daleko orijentiranije
kanehbosemAMBASADOR

jun 2007.

evo malo infoa o ovom izvanmatrixnom kalendaru http://www.maya.com.hr/ bie te aj u 9mjesecu ak nekog zanima
BeyondLEGENDA

jun 2007.

Da nisam ja koji sam sad i tu, htio bi biti jedan od pripadnika civilizacija Maja u ono njihovo vrijeme. Oni su vjerovali kao i svi ostali narodi predpotopne civilizacije diljem Zemlje da su na Zemlju doala bia sa neke zvijezde i da su ih stvorila, takoer sve te civilizacije su vjerovale da e se ta bia, ti "bogovi" vratiti jer kao tako su im rekli, od tuda sva ta zaluenost astronomijom, vremenom i kalendarima. Takoer vjerujem da NISU ~rtvovali djevice ili sli no, ve da su bili mnogo napredniji od toga kao ato bi se moglo zaklju iti iz njihovog znanja koje su ostavili, ali nam danaanja politi ka arheologija ~eli sve prikazati iskrivljeno kao ato aamane prikazuju kao primitivne vjeatake umjesto duhovnim lije nicima ato zapravo jesu. Dakle sla~em se sa ovom izjavom Semira i openito s njim: http://www.youtube.com/watch?v=OzDpjoedM14
SchlomoENTUZIJASTA

jun 2007.

Tako je, slucajno eto imam nesto za nadodat jer su ovaj tjedan Na rubu znanosti pricali o slicnoj temi, tocnije o civilizacijama prije potopa, o bosanskim piramidama....itd Uglavnom jedan od gostiju je bio trenutacno popularan bosanski arheolog koji je pronasao piramide u Bosni i on je takoer naveo kako se samo pretpostavlja da su Maye zrtvovale srca svojih protivnika i da se to ne slaze sa njihovim nacinom zivota, jer su bili daleko razvijeniji. Azteci su ti koji su se pojavili na njihovom podrucju nekih 200-300 godina nakon sto su Maye nestale i oni su pronasli njihove svete tekstove u kojima se vjerojatno na metaforicki nacin pise o davanju srca Suncu ( posto su Maye uvelike Sunce postovale ). Azteci su te stvari doslovno shvatili i gradili piramide za zrtvovanja i vadili srca svojih protivnika) Za njih postoje konkretni dokazi da su to radili, a sve ostalo su nagadjanja sto se tice Maya. kanehbosem ka~ea "mjesec dana pratim ovaj kalendar i mogu rei da se osjeam daleko orijentiranije" bi li bio tako dobar i napisao koju rijec vise o tom pracenju kalendara i kako utjece na tvoje osjecaje ? hvala mucho
BeyondLEGENDA

jun 2007.

Schlomo, da, nisi o ito vidio ali stavio sam video clip u svoj gornji post gdje Semir Osmanagi govori to ato si napisao. http://www.youtube.com/watch?v=OzDpjoedM14 I da, kaneh daj nam malo uvida u taj kalendar i na in pra enja i sinkronizacije s njim, ako znaa naravno...
SchlomoENTUZIJASTA

jun 2007.

Damn, vidi stvarno, zaboravio sam ime arheologu, a trenutno idem preko modema na net, tak, cim vidim youtube link, bje~im od njega :)) skupis se toga, eto ja ispade glup ;))
JaSamZaENTUZIJASTA

jun 2007.

Nadam se da maye ipak nisu ~rtvovale srca djevica. To bi bilo malo glupasto obzirom na svo to njihovo znanje. No ipak.. Tko zna tko i ato su bili ti njihovi bogovi koji su doali sa zvjezda. Mo~da su jednostavno patili od nejebice :lol:
kanehbosemAMBASADOR

jun 2007.

nisam imo vezu par dana pa ...no, sad sam tu. pa na reiki forumu ima par osoba koje prera unavaju gregorijanski kalendar u maya kalendar trenutno je razdoblje bijelog arobnjaka,znam znam i meni su ta imena malo blesava ali radi se o karakteristikama i vibracijama koje ti znakovi nose. zapravo stvar je vrlo jednostavna mayin kalendar uzima u obzir vibracije planeta oko zemlje i ka~e ovih par dana e bit otprilike tako i tako dok gregorijanski kalendar je viae linearan i obilje~ava svece i sjea se bitnih datuma u povijesti dr~ave, http://www.reiki-hara.hr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=47 evo joa jedan link http://www.grombol.com/pregled1.asp?kat=mayanski%20kalendar
kanehbosemAMBASADOR

jul 2007.

ulazimo u period plave ruke koja je vrijeme iscjeljenja. koja podudarnost.moja žena otišla jučer iz bolnice kući na odmaranje.da ozdravi nakon poroda. http://www.reiki-hara.hr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=120&Itemid=47 29.06. do 11.07.2007. Plava Ruka Autor: Jasna Horvat Petak, 29 Lipanj 2007 Od 29.06. do 11.07.2007. s nama je Plava Ruka MANIK i donosi nam vrijeme iscjeljenja. Nemir, bolest, otpor često dolaze iznutra i zato kreni na put svog iscjeljenja također iznutra. Prihvati ono što u ovom trenutku želi biti iscijeljeno, a vladajuća energija MANIK ili Plava Ruka će te u tome podržati. Savjet: Nauči stvari dovršavati i prihvati pomoć ukoliko ti se pruža. A ako je nigdje nema, ako ti je period jako loš, pogledaj dublje u sebe i oko sebe, nastoj prepoznati koje su to prepreke ili uzroci koji te sprječavaju da nesto dovršiš ili iscijeliš. Tehnike koje pomažu: Reiki za iscjeljenje Afirmacije: Ja počinjem i završavam. Ja i iscjeljujuća svjetlost jedno smo. Ja sam zdrav/-a. Havajsko učenje HUNA nosi nam poruku: Učite i podučavajte, pomažite i iscjeljujte. Poučite druge kako da si sami pomognu. © Priredila i sva prava pridržava: Jasna Horvat mail: jasna.horvatchelloat mob. 098-9262664
kanehbosemAMBASADOR

jul 2007.

ve par dana smo u ~utom suncu. on vibrira cjelovitost. pogle kog zanima http://www.reiki-hara.hr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=121&Itemid=47 dakle bli~i nam se telepatska nova godina HEHEHEEHE Zagreb - Svjetska mreza planetarne umjetnosti i PAN Zagreb - Dan izvan vremena Dan izvan vremena (25. srpnja po Gregorijanskom kalendaru) ustanovljen i slavi se od 1992. Prema kalendaru 13 luna 28 dana ne pripada ni jednom tjednu, niti mjesecu. Nalazi se izmedu zalaska prethodne i svitanja nove godine. Dan rezerviran za slavlje i zajednistvo, dan kada zastajemo s uobicajenim poslovima i pokazujemo svoje opredjeljenje za svjetski mir putem kulture. To je vrijeme za oprastanje, oslobadanje svih sumnji, vrijeme izmirenja, prociscenja, slobodu i slavljenja zivota. Ovo je prilika osjetiti bezvremenost i ljepotu ljubavi, i zaista potvrditi: VRIJEME JE UMJETNOST! Zivimo u uzbudljivim vremenima, vremenima najveceg evolutivnog iskoraka u povijesti covjecanstva. Poslije Homo Sapiensa, covjeka koji misli, evolucija nas vodi u Eru nazvanu Psihozoik, u kojoj covjek postaje telepatsko bice. Putem razumijevanja kodova vremena koje je ostavila kultura Maya mozemo svjesno susjelovati u ovom uzasascu Covjeka i Planete. Kodovi vremena Maya otvaraju nam put prema dubokom traganju za duhovnoscu, za prirodnim vremenom i zivotom kao svjesnim snom i razumijevanjem nase bozanske svrhe. PO PRVI PUTA DAN IZVAN VREMENA SLAVI SE I U HRVATSKOJ 25. srpnja u 18 sati Na Otoku Mladosti na Jarunu!
kanehbosemAMBASADOR

jul 2007.

naiaao sam na jedan link o tzolkinu po kog zanima nek izvoli http://www.mayatzolkin.com/dayseals.html
LaidbackPOZNAVALAC

jul 2007.

Sto kazete na kraj LC kalendara 2012? Velike promjene?
kanehbosemAMBASADOR

jul 2007.

in my opinion. maye nisu jedini koji govore o 2012 kao zajebanoj godini.ak se mene pita, osjeam da ovako nemre joa dugo. mislim, mora doi svijet u kojem svi pjevamo istu pjesmu gdje se svi dr~imo za ruke, i motamo bez straha:icon_lol: drugim rije ima, mnogovrsni dualizam koji trenutno vlada i koji ne odgavara stvarnosti mora biti nadvladan stvarnosti tj. jedinstvom, osjeajem spojenosti i povezanosti sa prirodom i ljudima. posljedi no tom osjeaju, mogla bi se roditi nova ideja o meuljudskim odnosima koja bi izrodila neki novi svijet. zaato ne?
kanehbosemAMBASADOR

jul 2007.

dosta se govori o evoluciji ovje anstva u smislu da mu se razvija duhovno ulo i sposobnosti koje nadmaauju pet osjetila (eznam kak druk ije bi to izrazio) ato takoer treba prethoditi velikoj promjeni. interesantno naredna godina u tzolkinu je godina bijelog arobnjaka koji izmeu ostalog poti e duhovne izazove. jedino ato me smeta kod tzolkina jest ato ne kontam koliko se ovi ato ga prera unavaju oslanjaju na modernu astrologiju i psihologiju? ulazimo u val crvenog nebeskog aeta a http://www.reiki-hara.hr/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=122&Itemid=47 25.07. - 06.08.2007. Crveni Nebeski `eta Autor: Jasna Horvat etvrtak, 26 Srpanj 2007 Mayanski simbol Nebeski `etac BEN od 25.07. do 06.08.2007.simbolizira ~elju za slobodom, hrabrost istra~ivati novo, putovati u stvarnosti ili kroz vrijeme i prostor, a mo~da ak i u viae dimenzije& Poruka: Ve~ite se, polijeemo! SRETNA VAM NOVA GODINA (Zeleni dan) koja po inje na drugi dan ovom periodu (26.07.) u znaku Bijelog Lunarnog arobnjaka. Ova dva znaka su vrlo zanimljiva kombinacija, ~elja za slobodom, viaim znanjima, airenjem vidika i ruaenjem blokada. A kako se to najbolje posti~e? arobnjak nam poru uje - preko otvaranja srca, te airenja energije ljubavi svuda oko nas. Meditacija: Ja sam zvono koje zvoni i njegov ton dugo vibrira i daleko se uje. Kad zvono jednom zazvoni nema viae zaustavljanja. }elim ovu vibraciju ljubavi i svjetlosti zra iti svuda oko sebe i prenosim je na sve ljude koje sreem. Savjet: Ali budite ipak oprezni, jer nas BEN mo~e izazivati da idemo preko uobi ajenih granica. Da bih mogao/-la osjetiti istinsku slobodu, mo~da se moraa rijeaiti ne ega iz svoje proalosti ato te u tome ve dugo ko i, pogledaj hrabro ato je to. Obratite posebno pa~nju i poruke koje dobivate na da dan prije, zna i 25.srpanj. On se naziva Danom Izvan Vremena, a tada je sve mogue - proalost i budunost su isprepletene.
JaSamZaENTUZIJASTA

jul 2007.

zato jer je ovjek pre komplicirana osoba kojoj odgovara raznovrsnost. meuljudski odnosi su OK, samo treba pronai prave ljude s kojima ih upra~njavati. dovoljno bi mo~da bio ko u star treku izum warpa i put prema zvijezdama. no ato onda, kada je opet sva ta ideologija koja je tamo objaanjenja puka pretpostavka. do sada sam upoznao ljude koji samo zamialjaju taj idealan svijet. mnogi su ga pokuaali konstruirati, i zapisati odnosno dovesti ga na crno-bijelo tako da bi ideju tog idealnog pokuaali razjasniti. no jednom kada tu ideju po mea slagati, onda vidia kako se te kockice koje u glavi izgledaju jednostavno, na papiru slagaju upravo u onu konstrukciju svijeta kojeg sada poznajemo. prekomplicirano je to, da bi nekakvo pozivanje na maye bilo rjeaenje. uostalom ako su oni bili tako savraeni - Gdje su sada?
kanehbosemAMBASADOR

jul 2007.

pa ja osobno ne mislim da su maye rjeaenje, niti mislim da su bili savraeni. ali mislim da je njihovo ra unanje vremena daleko prakti nije i viae usklaeno s ljudskom prirodom. danas na svijetu ima preko 6 miliona maya. http://www.jaguar-sun.com/mayanow.html raznovrsnost i dualizam nisu isto. da kontam te da je ova pri a jedno a stvarnost drugo. meutim ata ako je ova stvarnost zapravo matrica (mre~a iluzija) koja ima joa par godina da traje? prati taj kalendar mjesec dana, popij ayahuascu, malo razmisli i vidjeea da se nalazimo u velikim govnima koja e u idui par godina dobro da smrde.a nakon toga e do vrijeme da se povue voda. laidback je pitao o njihovom Long Count. tj. o ra unanju dva perioda. jedan od 5125 i drugi od 26000 godina (tako neato) koji zavraava 2012. maye govore o velikoj promjeni ili o povratku pernate zmije 2012. http://www.amazon.com/gp/product/customer-reviews/1585424838/ref=cm_cr_dp_all_top/105-5328310-3359668?ie=UTF8&n=283155&s=books#customerReviews

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se