VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaMeditacija, trans...
LEGACY

Meditacija, trans...

302 odgovora26,381 pregleda
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2008.

Jel se itko pokoaao baviti/ bavi meditacijom. Zanima me kako vam ide kako ste po eli s time i sve ostalo. Ja sam danas prvi puta ozbiljnije probavao o istiti um i mogu rei da sam zadovoljan jer osjeao sam "neato", nekakav pomak i blagu te~inu i utrnutost u tijelu(mogue je da je od nepomicanja) ali bezobzira planiram nastaviti s time i to u svrhu vje~banja astralne projekcije
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

Pokuaao i pao, htio sam putem meditacija da prekinem puait cigare, evo starci su uspijeli ali ja nikako, probao sve mogue, jogu, fitness, brzo itanje i etc. pizdarije i niata. `ta je jako udno od svega toga mi samo muzika ambient poma~e da se nekako oslobodim od posla i okoline.. Mo~da bi trebao probat povezat meditaciju sa ambient mjuzom...
BeyondLEGENDA

apr 2008.

pa sa brzim itanjem bi trebao sigurno prestati puaiti cigare
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2008.

Navodno baa nije dobro rabiti glazbu uz meditaciju jer odvraa pa~nju i zaokuplja misli a to ti nikako ne treba, jer ako meditiraa cilj e ti biti potpuno ignoriranje glazbe tak da mislim da nema nekog smisla
BeyondLEGENDA

apr 2008.

to je istina. Cilj meditacije je utiaati kokodakanje uma, i ja radim trnutno na tome. Netrebaa sjediti u lotusu da bi meditirao, samo se treba udobno smjestiti negdje gdje imaa mira sa ato manje zvukovnih ometanja... ali le~ei polo~aj nije pogodan jer je lako zaspati, pa niat koristi od toga jer u snu um opet kokodaka i ak kreira cijele svjetove bez tvoje kontrole.
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

Hmm.. nekako me opusti ambient, vijeruj mi probao sam yogu sa starcima i nikako mi nije ialo. Ono starci su mi uspijeli i njima skidam kapu, rekoh starcima svaka vam ast meditacija i yoga vam ide bolje nego brak..
BeyondLEGENDA

apr 2008.

A da, dobro je opustiti se prije meditacije, za to je dobar ambiental (Steve Roach rula) ali sama meditacija se treba u tiaini raditi. http://www.box.net/shared/kzvvoslk40 http://www.box.net/shared/b1ecqevc40 Steve Roach - Early Man RS download link
KaraJackPOZNAVALAC

apr 2008.

mi no, to mi je jasno. Stara me najviae nagovara i prigovara oko wu pa sam rekao aj pudemo neki kompromis napravili ja i yoga ti i wu heheh aala sa strane. Morat u viae na tome proradit, kad recimo idem sa vu icom u aetnju po aumi, ono nema ni ~ive duae samo ujea prirodu e tu se znam zavalit i zatvorim o i ono opuatanje sto na sat i ata mi se desi, ja ti zadremam ko krava.
BugiPOZNAVALAC

apr 2008.

mi smo imali dane meditacije kad sam trenirao prije. radili bi ih kraj mora ili u klubu... meditacija moze biti uz ambijent jer zapravo nikad nije potpuna tisina. priroda isto ima svoju muziku. sve u svemu, nakon takvih polasatnih/satnih meditacija osjecao sam se negdje kao da sam se probudio nakon dugog lucidnog sna. naravno meditacija nije usporediva sa spavanjem. smirivanje se svodi na usporavanje uzdisaja/izdisaja...naglo i agresivno usporavanje toga (ili cak zaustavljanje daha) mozee poremetit tvoj standardni proces disanja..zato treba pocet polako i strpljivo... dobijete definitivno drugciji ritam zivota. samokontrola se primjetno povecava (u to spada kontrola svih osjetila). koliko je to dobro i primamljivo neznam, nisam nastavio nakon sto sam prestao trenirati. tada sam bio postao dosta smirenija osoba, dok je ljudima oko mene cilj sto manje biti takav, cilj je biti hiperaktivan, svugdje zurit i maksimalno "iskoristit" svoje vrijeme (jedva se cekam maknit od istog).
dzibaENTUZIJASTA

apr 2008.

Za astralne proj. najbolja varijanta je spavati nocu jedno 5 sati, a zatim poslepodne jos 2-3 i tada eksperimentisati sa hipnagogik stanjem. Najveca prepreka je download memorije, jer su svetovi skoro totalno razliciti...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Dajte malo texta o meditaciji...Kako kreces,na sta se fokusiras,ovo ono...probao bih...
kanehbosemAMBASADOR

jun 2008.

AMORC ima najbolju tehniku meditacije. tu tehniku se sigurno mo~e nai i na drugim mjestima, ili bar djelii te tehnike. problem je jedino ato moraa biti lan, da bi saznao o tome i prakticirao. a mo~da to i nije problem
EXARPPOZNAVALAC

jun 2008.

Dobar potpis Kane, odli an :icon_wink: Samo...nebi reka da se najbolja, jedina i "nemaj druge pored mene tehnika" mo~e na samo u AMORC-u. A i e ina "tajni" je i ovako i onako objavljivana...tako da odlu nom tragaocu na putu znanja sama praksa mo~e donit svekoliki rezultat. E sad, da je meditaciju bolje u it od iskusnog u itelja, jer je uvik bolje kad ti neko neato poka~e i otkrije, ako ne niata, da te "ubrza". Zato su sva ta druatva dobra radi razmjene iskustava. Jedini je problem obe at, zaklet se nekome neato, pa da ispadne prevara...nije zdravo za auru take Zavite polagat :kackepieksen: E sad AMORC...Christian Rosenkreutz je zanimljiv...svo to znanje i pri a nisu doali niotkud...I garant ljudi znaju ata rade, po pitanju duhovnih vje~bi, ali garantirano nisu jedini koji to zanju i posjeduju "tajnu" :matrix:
kanehbosemAMBASADOR

jun 2008.

nisam to ni reko. reko sam da ima najbolja tehnika (ato god to zna ilo) meditacije i da se ta tehnika mo~e nai i drugdje i da tu tenihku prakticira amorc:icon_biggrin: da se mene pita. ja bih dijelio bespovratne kredite za osobnog don juana svakom zainteresiranom. hm, da tu ima dosta polemike. e sad pazi ovo egzoti ni istok,ayyurvede i sli no su tak super i dosad od nas sakrivena znanja, tako korisna ovjeku, bla bla bla... ta ista znanja ayurvedski doktori ljubomorno uvaju jer su se opekli kad su iskusili ato se deaava kad znanje padne u pogreane ruke evo primjer zamisli ato bi se desilo kad bi balcan smoke mogao da obre stvari u krvotoku (bez uvrede:):icon_mrgreen: ili da okom prebacuje energiju i sve te stvari koje se u e i viaoj ezoteriji mene uope ne bi bilo strah s njim ii u muriju, no mislim da bi podlegao svom slabom ja. da se razumijemo ni meni baa ne bi bilo svejedno (zaato osjeam slike gospodara prstenova:) mislim da to ni oni ne tvrde. ja sam pre pre pre pre pre pre pre zadovoljan svojim lanstvom u tom redu unazad par mjeseci. kolikoj tami i smeu smo kao ljudi izlo~eni nisam ni ku~io, a mislim da ni sad joa nisam osjetio sav smrad
DžidžadžojacPOZNAVALAC

jun 2008.

ek, jel se vi zajebavate sa tim brzim itanjem ?
BugiPOZNAVALAC

jun 2008.

nije ti to neka filozofija...par tjedana treninga i to je to... ali bome kasnije se nikome nesvida, jer zele uzivat u tekstu kojeg citaju...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Dajte ba,jel moze neki text u vezi meditacije...Kako se meditira,na sta da usmeravam misli,u kom polozaju da meditiram...Sta se uopste radi tokom meditacije...Ne mogu se oslanjati na ono sto sam iz filmova naucio....
StonedISTRAŽIVAČ

jun 2008.

http://nccam.nih.gov/health/reiki/ mozda je malo offtopic ali evo sa cim sam se ja upoznao prije 2-3 godine...Svako od nas ima energiju u sebi i samo mora nauciti kako da tu energiju iskoristi. Normalno je da je nekima ta energija jaca a nekome slabija... Imao sam jedan reiki tretman i jednostavno vam to ne mogu opisati. Bas osjetite neku vrucinu kako prelazi sa osobe na osobu. Reiki je cudo po meni...
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

U sustini svodi se na to da srusis barijere "ove" budne percepcije i "konektujes" se sa suptilnim svetom, to jest da usmeris percepciju na "suptilan" svet. Za pocetak nema potrebe da posebno obracas paznju na poziciju, bitno je da budes u polozaju koji ce ti dozvoliti da se opustis maksimalno, a da nezaspis. Dakle, moze i lezeci ali problem je sto ces verovatno zaspati. Kada se smestis udobno mozes razmisljati o bilo cemu neko vreme dok se telo ne opusti ali pazi da ta razmisljanja nebude emocije u tebi, znaci nesto apstraktno. Kada osetis da si se opustio dovoljno (telo opusteno, puls nizak, misli usporene) vreme je da krenes sa nekom tehnikom kontrole misli. Pocni da razmisljas o mislima koje ti prolaze kroz pamet i pokusaj da se zadrzavas sto vise na istim mislima (sto manje saranja), zatim psihicki pokusaj da usporis misli na sasvim dubok, spor nivo sa kojeg bi polako trebao da ih iskljucujes. To je najtezi deo jer se interni dijalog NEDA zaustaviti tako lako. Kada misao krene da navire ponavljaj samo nju dok ne iscezne. Cilj je da zaustavis tok misli, a da ostanes budan i osetis rusenje barijere i direktan protok energije... Verovatno ces osetiti vibracije, koje mogu varirati po jacini ali brzo ce preci u drugi plan i tada je sve na tebi i iskustvu... Baza sa koje se polazi je stanje svesti. Iz kog stanja svesti polazis, odnosno koje je tvoje stanje svesti u zivotu, takvo iskustvo mozes i da ocekujes. Potrebno je paralelno raditi na sebi i u budnom stanju... Tek kada steknes dovoljno iskustva sa baratanjem u 'transu" tada mozes preci na usmeravanje paznje i projektovanje percepcije kuda zelis.
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Hvala puno brate...To je ono sto sam trazio...
pecko88ENTUZIJASTA

jun 2008.

Zaista sam zainetresovan za meditaciju i bas lepo sto si dao kratak opis tehnike. Ali nemogu da razumem ovo, potocno rjec "navire" "Kada misao krene da navire ponavljaj samo nju dok ne iscezne." Pozdrav...:ludaci_lol:
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Ex ekipo probah i ja meditirati...Propostio sam izlazak,a meditacija je pocela u 20h... Proslo je ovako... Na kompu sam pustio pesmu ATB-Beach vibes,izuzetno lepu i opustajucu pesmu... Sedoh na pod i prekrstivsi noge totalno se opustim...Naidje misao kako je lepa ova pesma i ja ju pokusam zadrzati i koncentrisati na nju...Ponavljah u sebi : "Kako je samo lepa ova pesma,kako je samo lepa ova pesma"...I onda nesto veoma cudno...Pocnem razmisljati i funkcionisati kao pesma...Svaki talas u pesmi osecam na svom telu,svaki crvkut ptice...ah neverovatno...odsecen sam od stvarnosti...ne cujem nista osim pesme...naidje mi druga misao...o jednoj veoma lepoj devojci koja izlazi iz vode i zabacuje kosu pozadi,u slow motion...Onda sam ucinio kao da letim iznad nje i mogao sam je gledati iz bilo koje perspektive...lebdeo sam oko nje,osecao svaki pramen njene nezno plave kose,osecao njen pogled u blistavo plavim ocima...stvarno jedinstven osecaj,ne mogu vac docarati...Za vreme meditacije ja sam izvan vremena,ne osecam ga,ni da prolazi ni da postoji...izuzetno stanje...non stop sam ponavljao : "Kako je lepa ova devojka,kako je lepa ova devojka"... Nisam ni imao pojma da sam u mojoj sobi...Da me je neko pitao gde sam odgovorio bi mu : "Na plazi kakvu mozete samo sanjati,sa devojkom o kakvoj mozete samo mastati"... Onda pomislim da je jul mesec...I neverovatno...Ubedio sam sebe da je jul mesec...e to vam ne mogu opisati...mesec dana je proslo u jednom trenu...kao da sam koracao po vremenu... Bilo je prelepo,sta god da mi se tad trebalo desiti nije bilo vazno,vazni su bili samo plaza,talasi,devojka i jul mesec... Jos 20 mojih koncetrisanja na 20 misli koje su mi pale na pamet za vreme meditacije... 20,malo cudno da je bas tako okrugao broj...Onda rekoh sebi da je dovoljno i ustadoh...To je bilo u 01:40...Pre pola sata...A poceo sam u 20h...Sta sam ja to uradio,bio sam svoj vise nego ikada,ali ne na ovom svetu vec u svetu cistih misli,gde je materijalno prolazno,ostaje samo duhovnost...Ali zasto tako drugo vremena...Evo sada sav drhtim,jeza me je...Plasim se da nisam negde zabrljao,jer rekli ste da meditiranje traje pola sata-sat...Kada sam ustao mislio sam da je proslo mozda 15 min...
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

"Navire" znaci "kada pocne da se javlja", "pada na pamet". Javlja se puno misli, uglavnom povezanih, mada i nepovezanih, i treba se fokusirati na jednu da bi ostale nestale i tada tu jednu ponavljati, kao neku mantru, da bi se prekinuo interni monolog... LucidDream, Izgleda da si ti nadaren za ovo cim si iz prvog pokusaja imao tako jasno iskustvo! Nema pravila oko trajanja, ma nema nikakvih pravila samo napred. Nastavi tako, svaka cast... Da li ti je sada jasno zasto nije lako objasniti recima ono za sta nepostoje reci?
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Ma jasno mi je itekako...Ali moram nekako da stavim granicu covece..To je puno vremena...Ja sam mislio da to uradim na pola sata-sat...a ostao celo vece do pola dva sedeci...I nisam ni primetio vreme...Imas li neki predlog...? Evo sad cu opet meditirati...Nadam se da ce biti krace...Samo da pitam,koliko puta nedeljno se treba meditirati?Jel nije problem svakog dana?Ili mozda redje?
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Ja nikada nebih prekidao iskustvo, mislim ogranicavao ga vremenski, ali razumem potrebu za to... Ako moras koristi budilnik ili alarm... A kako se osecas tako i radi... Ako osetis da je puno, napravi pauzu, a ako ti prija mozes i svaki dan... Sto vise to bolje... Naravno dok osetis da odgovara... U fizickom smislu to ti je kao punjenje baterija tako da bi trebalo da ti poboljsava "budno" stanje u svim aspektima. Gledaj da navuces pozitivnu inerciju u svom zivotu tako da ti i vezbe meditacije i budan zivot konstantno napreduju...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Ma ne bi ni ja prekidao,ali mogao bih propustiti neki veoma vazan sastanak,dogovor ili nesto slicno...Ali resio sam da meditiram odsad kad imam slobodnog vremena u toku dana najvise... Evo upravo zavrsio meditaciju...Trajala je 55min...Izuzetno je bila cudna...Koncentrisao sam misli na letenje iznad neke planine...Tako mi svega osetio sam se kao da sam van sebe...Pokusao sam dodirnuti telo rukama,tj jednom rukom drugu ali sam ih osecao drugacije...kao nikada do sada...onda sam krenuo ka toj planini i desilo se nesto sto me je preplasilo...otvorio sam oci,zelevsi da prekinem meditaciju i tad ispred mojih ociju,kao da neko gazi preko mene dva otiska nogu,narandzaste boje...ruke su mi se napunile energijom i nisam znao sta cu ,pa sam ustao i krenuo da masem naokolo... Neznam,brate,sve mi je ovo jako cudno,i deluje mi kao san a nije,pomalo me i plasi...sta ako ucinim sebi nesto,jako sam mlad a citao sam puno i znam da s ovim stvarima nema igre...
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Moras raditi na svom strahu. Strah nije prirodno stanje svesti i on ti je nametnut. Razmisljaj o uzrocima svog straha. Prirodno stanje je razumevanje, ljubav i sloboda, pa vidi gde se ti nalazis u odnosu na te dve strane i radi na tome... Situacija je sledeca: ako zivis u stanju razumevanja i ljubavi to mozes da ocekujes i sa "one strane", ako zivis u strahu... dakle tvoje stanje svesti se reflektuje kroz sve nivoe... Nemoj da pridajes puno znacaja takvim iskustvima... To je uglavnom produkt tvoje podsvesti... Fantazijski svet, tako da si bezbedan koliko to zelis biti. Pokusaj jednu stvar sledeci put, kada si "tamo" trazi pomoc od svog viseg bica i nemoj se plasiti, znaci bukvalno ocekuj da tvoje vise ja dodje da ti pomogne. Znam da ovo zvuci jako nenormalno i smesno mnogima, ali ti pokusaj cisto radi iskustva...
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2008.

Nisam ve dugo prakticirao ali sada sam opet slobodan po cijele dane pa se namjeravam malo ozbiljnije baciti na meditaciju Vidim ovo se razlikje od tehnike koju sam ja prakticirao i ini mi se puno lakae za po etak JA sam se pokuaavao usredoto iti na disanje zna i da mi disanje zauzima um potpuno i da o ni em drugom ne razmialjam i to je dosta teako moram rei. Takoer sam probavao vje~ne mentalnog propadanja tj. vizualizacije da se spuatam padam ili silazim kako bi si spustio takt rada mozga ali to mi malo te~e ialo Iduu put u ovako probati kak ste tu pisali
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Ovo je stvarno jedinstveno iskustvo...Ja sam ocekivao puno manje...Da mi je neko pricao da je ovo ovako rekao bi mu da je lud...Evo sad ispricao drugarima i svi su mi rekli da sam mentalno bolestan...patetici,ne vide dalje od nosa...
kanehbosemAMBASADOR

jun 2008.

interesantno iskustvo Lucid, ja sam neki dan pao u trans kad me spi ilo sunce. meni se crni pred o ima. ujem sve ostale kako govore ato mi se deaava. da mi loae, da sam bjel, ...padnem na zemlju sjedei i nemrem niat, i sjetim se ovog topica (najozbiljnije) frendica me polila vodom i doao sam sebi. no tih par trenutaka mi je bilo ok kao da sam mogao ii gdje god hou, skraile se iluzije vremena i prostora, na par sekundi svejedno mi je bilo drago ato me polila vodom. mislim da sam postao senzitivniji jer sam odnedavno po eo prakticirati tehnike disanja i projiciranja svijesti (ovo zadnje bezuspjeano zasad) pa ono... izgleda da se lakae deaavaju promjene u tlaku
Yami_RazielAMBASADOR

jun 2008.

Osobno mislim da malo tu zabrijavate sto se tice meditacije...meditacija nije nista doli kontrole svog disanja.Nista manje nista vise.Nema nikakvog "zamisljanja" kako letis prek planina,icega takvog.Postoje vjerovatno neke "grane" koje su izvadjene iz meditacije za neke "tehnike" koje se bave time,ali to nema veze s meditacijom. Dah je zivot. Zivot je dah. Onaj koji kontrolira svoj dah,on kontrolira svoj zivot. Oko tog se meditacija vrti. Dijeli se na 3 stadija.Prvi stadij je kontrolirano disanje.Za meditaciju je najbitnije da vam je kraljeznica u uspravnom polozaju,kako bi omogucili kvalitetan prolaz zraka kroz uravnotezeno tijelo. A jedina poza u kojoj je kraljeznica u 100%nom prirodnom polozaju je Seiza. http://landerspot.com/images/japan/seiza.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/Seiza To jest..ako sjedite pravilno u seizi xD.To je onaj "tricky" dio za naucit jer nemozete sami znat dali u seizi sjedite kvalitetno bez da vas netko provjerava.Jer kad covjek sjedi pravilno u seizi,svi ljudi ovog svijeta ga nemogu pomaknut s mjesta :). Dok ste u seizi,disete na nos ali ne na pluca,vec na dijafragmu,iliti laicki na "trbuh".Primjetit cete da kad disete na dijafragmu trbuh vam prema van ide,to je ok za pocetak.Kasnije kad uhvatite ritam svoje vlastite dijafragme cete moc taj zrak usmjerit prema dolje,i dijafragma ce djelovat kao uteg u vasem tijelu,i zbog toga cete biti nepomicni. Bitno je da se ne forsirate,sebe i svoju dijafragmu.Napravite udisaj dok ne osjetite da vise ne stane i krenite izdisat.Izdisat na nacin da izdisete iz dijafragme,a ne iz grla.To je takodjer sjeban dio jer mnogi koji krenu po prvi put neznaju dali izdisu iz dijafragme ili iz grla. Takodjer postoje i odredjeni "pokreti ruku" za vrijeme ovog procesa ali moze se i bez njih radit tak da :). Drugi dio meditacije je prelazak na "pregledavanje". Ovaj dio se nesmije forsirat i mora doci prirodno kao reakcija na prvi dio.U ovom dijelu vi prestajete kontrolirati svoj udah i izdah i pustate da bude prirodan.Shvatit cete da je prirodni udah podosta kratak,kao i izdah.Ali na tijelo ima preljep ucinak.Nesto neopisivo. U ovom dijelu je problem "ne kontrolirati svoje disanje".Jer u prvom je sav vas fokus na disanju i onda odjednom se mora promjenit.Bitna stvar je,sto iako vi vise ne disete kontrolirano,u ovom dijelu morate promatrat svoj dah.I njegov utjecaj na dijafragmu. Provjeravanjem svojega daha,provjeravate svoj zivot.Provjeravajte i analizirajte ali ne kontrolirajte.Jer ako kontrolirate i dalje ste u prvoj fazi,i onemogucavate put u zadnju fazu. Treca faza,ili faza "ne-disanja". Ova faza je najkompleksnija i najteza za objasnit.Jer se mora iskusit vlastitim tijelom,umom....bicem.U ovoj fazi vas dah postaje neprimjetan.Vi nemozete osjetiti svoju dijafragmu kako se mice.I koliko se god trudili locirati je s mislima necete moci.Druga stvar,nesvjesno cete udisati i izdisati.Vas um ce biti oslobodjen od kontroliranja svojega daha.Odnosno,od kontrole vaseg zivota.Po prvi puta u vasem zivotu,kada dosegnete ovaj stadij....vase Tjelo ce biti zivo.Istinski zivo.Jer ce nezavisno od vaseg uma disati,i samim time ispuniti vas cilj,a taj cilj je osjecaj zivota.Druga stvar,zato sto ce tijelo ucinit uslugu umu,i omogucit mu da se prestane bavit pitanjima vezanim uz tijelo,um ce moci iskusiti ljepotu svemira.U ovoj fazi neki kazu da je um "bombardiran" kozmickim zrakama,koje omogucuju covjeku da sazrijeva na sasvim drukciji nacin nego na ovaj koji mi sazrijevamo...a to bi bio "to je to jer je to to".Ovaj nacin osobi daje totalan uvid u problem i osjvestuje njegovu "totalnu percepciju".Totalnu percepciju se necu ni trudit objasnit jer to je nesto sto svatko treba za sebe dozivit.Totalna percpecija je pravo prirodno stanje uma.I jedino je dostupno putem ove tehnike.Nesto slicno ovome je Zen stanje uma,odnosno stanje uma dostignuto Zen Meditacijom,ali i dalje nije to to :). U ovom stadiju...vas um i vase tijelo postaju jedan harmonicni sklad Neba i Zemlje.Onaj ko svlada ovu tehniku istinski moze reci da je zivio zivot,jer njegovo tijelo i um rade na sasvim drugom stupnju razumjevanja putem ove tehnike. Ovo gore je prava meditacija.Kontrola i percepcija svog daha,odnosno svog zivota.Sve ostalo je prica za malu djecu :). Peace
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Yami, prijatelju, molim te da neshvatis ovo pogresno... To sto si izjavio je mnogo hrabro ali ipak nebi trebao da budes tako uveren u to. Tehnika meditacije je ispravna i svako bi trebao da isproba, bez daljeg. "Treca faza" o kojoj govoris je trenutak kada se svest projektuje van fizickog tela i ono tada nema kontrolu nad njegovim funkcijama. To ces doziveti u svakoj meditaciji. Svest ce se projektovati tamo gde se usmeri i to tacno tamo gde "pripada", odnosno zavisi od cistoce svesti pojedinca i nivoa iskrenosti koju poseduje osoba koja meditira. Nepostoji "jedna, prava meditacija" niti ce se svi projektovati tamo gde si ti opisao... Mozemo o ovome i dublje... Samo sa razumevanjem i postovanjem. PEACE!
Yami_RazielAMBASADOR

jun 2008.

pa nemam ja sta negativno shvatit dok oboje razmjenjujemo informaciju u "ideju" obostranog nadopunjavanja i razvijanja. Mislim,osobno vjerujem da svaki covjek ima svoj put i da nitko drugi nemoze nekome rec sto da radi.Ja kad pricam pricam iz svojeg subjektivnog pogleda na svijet,i to je ono sto se mora shvatit.Isto je i za tebe i za bilo koga. Po mojem misljenju,i koliko ja znam,ovo sto sam ja napisao je osnovna forma meditacije i po meni najpravilnija.To nemora vrijedit za tebe,ili nekog drugog.Ali za mene vrijedi :) Mozda je hrabro iz tvoje perspektive,ali ja samo pricam o tome kako stvari vidim sto se tice meditacije.To sto sam napisao je samo moj osobni dozivljaj cijelog tog cina meditacije i onog sto ja znam o istom.Ja vjerujem u to,i kao sto sam rekao..pisem subjektivno..tako da ti to nemoras primat za sebe.Najgore je pricat o temama koje ukljucuju subjektivna iskustva jer svatko od nas ima drukcije iskustvo i nitko nemoze nametat drugome svoje,i tu obicno nastane konflikt interesa.Jer svima je u zelji podjelit svoje znanje ali svi to rade na subjektivan nacin,a ne postoji drugi. Mozemo jedino pocet ne shvacat svacije rijeci tako ozbiljno,jer iskustvo unutar tebe je neopisivo ostatku svijeta,za razliku od vanjskog iskustva.I tu je najveci problem... zelis podjelit svoje iskustvo s problemom,a nemozes...jer unutrasnji subjektivan dozivljaj je neopisiv nekom drugom,jer je unikatan za tebe i za tvoje bice... tako da...ja sam za raspravu ali uz preduvjet da nista ne shvacamo ozbiljno sto netko kaze,jer u ovakvim temama se jako lako zabunit kad nesto pokusavas opisat (jer to sto pokusavas opisat je fakin neopisivo) i onda netko shvati tvoje rijeci ozbiljno i odma dobijes raspravu na tisuce stranica... tak da :) ja nemogu rec kako bi tebi bilo u nekom od ovih stadija ali dok pisem o tome napisem kako je meni bilo,jer nemogu drukcije :) I sto je najbitnije za shvatit...svaka "forma" meditacije nije nista doli vlastitog pokusaja...ako za mene radi moja "prava meditacija" to neznaci da ce i za tebe i obrnuto...svaka osoba bi trebala isprobati dok ne nadje tehniku koja joj pase.Zato sam ja napiso i ovo gore u nadi da ako nekog pukne da isproba nesto drukcije od svoje "uobicajene tehnike" da ima gdje nac ogled kako bar pocet...jer pocetci su najgori :) peace *edit* Sto se tice "Samo sa razumevanjem i postovanjem. " Istinsko postovanje dolazi prema stvarima koje NE RAZUMIJES.Tek kada ti je nesto neshvatljivo i nepredocivo mozes to nesto postivati.Tako da ta recenica nema bas puno smisla xD. U tom je i cijela biti odnosa prema ljudima.Vise se nitko ne postuje jer svi znaju sve o svakomu.No ono bitno je,kada osoba razvije sebe iznutra,postaje neshvatljiva svojoj okolini.I bas to neshvacanje,bilo akcija,razmisljanja,bilo cega te "razvijene" osobe budi postovanje od drugih. To nije postovanje iz straha,ili zbog ulizivanja.To je ono pravo postovanje,istinsko postovanje prema drugom ljudskom bicu,koje proizlazi iz toga sto nemozes shvatit njegovu nutrinu.Mozes svoju,i po njoj si probat zamislit kako netko drugi funkcionira,ali nikad neces imat potpuni osjecaj.I bas zato svi postuju velike mislioce i trenere raznoraznih borilackih vjestina.Jer su to ljudi koji su sebe upoznali na vrlo vrlo visokim nivoima samospoznaje.I zato gdje god da dodju ljudi se prema njima odnose s postovanjem,cak iako neznaju tko su oni (ovo govorim jer znam kako se ponasam prema svojem senseiu....)ne shvacam ga uopce...ni njegove tehnike ni njega...ali ga postujem i zelim ucit od njega :). Tako da...ja cu reformulirat tvoju recenicu ako nemas nist protiv i napisat: "Samo s nerazumjevanjem i postovanjem." :) peace "Poznavati druge je inteligencija; poznavati sebe je prava mudrost. Kontrola drugih je snaga; kontrola sebe samog je prava mo. " Lao Tse
KaraJackPOZNAVALAC

jun 2008.

MOD Brisi Post Plzz...Thnx

jun 2008.

pa imenuj tog clana ili stavi bar prvo slovo njegova nicka,ovako pada sumnja na sve clanove.
KaraJackPOZNAVALAC

jun 2008.

MOD Brisi Post Plzz...Thnx OFFTOPIC

jun 2008.

smokemashine HR triba dovest roditelje
KaraJackPOZNAVALAC

jun 2008.

MOD Brisi Post Plzz...Thnx OT
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Moders: Brisite OT,prvom prilikom...
KaraJackPOZNAVALAC

jun 2008.

Da neka se bria plzzz, nije mijesto ovdije!
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Yami, ok ovo je vec nesto drugo, kada si napisao da je to tvoje subjektivno vidjenje i da je to jedan put- tu se slazemo... U onom prvom postu si bio mnogo izricit da je to jedini pravi put, da meditacija nije nista vise od kontrole disanja, da su sve druge metode pogresne, da je to jedini nacin da se dozivi totalna percepcija... To je nametanje misljenja, verovanja, i protiv toga sam ja reagovao... Ali, ok... idemo dalje. Neki ljudi, mudriji od mene, su ustanovili da je jedna od najbitnijh stvari koja odrzava ovu nasu percepciju interni monolog. Sistemom eksperimentisanja su dosli do toga da je moguce zaustaviti isti i da se tada desava nesto velicanstveno... Menja se percepcija. Svest "napusta" fizicko telo i prisustvuje nekim drugim "realnostima". Da bi zaustavili interni monolog koristili su razne tehnike: koncentrisanje na disanje, ponavljanje misli, pracenje samo jedne misli, mantranje, utisavanje koncentracijom i razne druge. Kada su se nasli u tom "drugom" stanju svesti uvideli su da se iskustvom moze steci odredjena kontrola, a kasnije i mogucnost delovanja u toj ravni. Takodje su videli da postoji veliki broj razlicitih "nivoa". Kasnije su dosli do toga da je "realnost" u kojoj bi se nasli u direktnoj vezi sa nivoom svesti u "budnom" stanju i razvili ucenja kako bi se pojedinac resio svojih strasti i na taj nacin uspeo da se projektuje u "vise" nivoe te "druge" realnosti. Uvek se drzim toga da pisem sto jednostavnije i jasnije kako bi svako mogao da razume, tako da je to razlog ovog prostog i kratkog opisa. To je nesto sto sam ja nasao u mnogim literaturama i u komunikaciji sa raznim ljudima, a sto je najbitnije, to je ono sto sam sam potvrdio iskustvom. Nezelim da namecem svoj stav, niti tudja verovanja ali bez odredjenog stepena znanja se odredjene stvari nemogu ni iskusiti. Sta nam preostaje nego da pomognemo jedni drugima kada se prepoznamo u odredjenim namerama? PEACE, LOVE & UNDERSTANDING...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Dziba...Rekao si mi da tokom meditacije izdam sebi naredjenje da vidim svoje telo...E pa proslo je ovako... Kao i dosad lagano uz pesmu ATB-Beach vibes pocinjem meditaciju...Potpuni mrak u sobi,izolovan od svih zvukova...samo moj um i ja...zadrzavam misao da je pesma lepa i ponavljam je...ubijam interni dijalog,i tako sve dok svest ne predje u drugu realnost,van fizickog tela...tada je najlepse...svaki osecaj je jedinstveno mekan...disanje se menja,po prvi put u zivotu ne izdajem komandu za disanje vec telo samo to radi...primecujem koliko se ovaj prirodan dah razlikuje od onog koga koristim svakoga dana...puno je kraci,to hocu reci...e sada,setim se onoga za gledanje tela s neke druge tacke...izdam komandu sebi da vidim svoje telo za vreme meditacije...i onda naidje neki cudan osecaj...osecam kako "duh" izlazi polako iz tela ali samo malo,nikako da se razdvoje,nesto ga cvrsto drzi...moje ruke vise ne osecaju isto...kao da lebde...nakon par pokusaja shvatim da nece izaci i onda zavrsim sve...Tako sam zavrsio ovu meditaciju...Veruj mi da sam se trudio ali nije moglo...
kanehbosemAMBASADOR

jun 2008.

postoji neato ato se mo~e nazvati prostorno-vremenski zapis svih moguih varijanti dogaaja ili na sanskrtu akaaa za meditaciju je veoma bitno imati nit vodilju u tom smislu nit vodilja vam mo~e biti neko pitanje o nekom dogaaju u povijesti naprimjer, broj grudnjaka od marilyn monroe ili tako neat no nisam siguran da li je to bezopasno putovanje jer ako nekoga interesira odgovor na pitanje u koja su umijeaana neka zlo esta bia, mo~da privu e njihovu pa~nju i tako natovari sebi na vrat veilki problem pripazite na tu perspektivu test duboke meditacije sastoji se u tome ato nestaje razlika izmeu promatra a i objekta promatranog
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2008.

Lucid dream ti si o ito jako nadaren za projektiranje svijesti itd. svakako bi ti preporu io da se zabavljaa s time jer ovakvi rezultati u nekoliko pokuaaja mi spektakularno zvu e
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Ali nisam iskusan s time..Eto vidis da Kane kaze da bi se mogao sjebati...Zlocesta bicca i tako to...A i ne bi voleo neki strah da ulijem u sebe...Posle prve meditacije sam se tresao od straha... Jos uvek mi je mlad um i nerazvijen,pa da se ne s***** greskom...Zato mi vi mnogo pomazete,mnogo mnogo...i zahvalan sam za to...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Evo danas uradio nesto veoma opustajuce... Otisao do reke na malo plivanja...pa stigao do jednog brzaka...Palo mi je na pamet meditirati... Napravio sam malo udubljenje na dnu(inace plitko je tu,mozda 40cm) i tu seo...Ruke,noge i sve do grudi mi hje bilo u vodi,koja je neprestano tekla u pravcu ispred mene...Kao mala masaza ledjima... Koncentracija misli na zvuk vode...Pola sata sam bio tu...Evo sada sam dosao...Izuzetno mi je prijalo posle napornog dana punog neocekivanih dogadjaja...
Kurblaj KanAMBASADOR

jul 2008.

ma joj meni neato ateka ta meditacija ja vjerujem da ja imam nekih problema s disanjem ili tako neato kad se tako pokuaam opustiti kao da nek pritisak osjeam dok diaem tako lagano neznam kako bi to opiso ali nije ugodan osjeaj i to me mu i Kontam si kad budem uspio oti do onih hare krishna likova oni prakticiraju pa vjerujem da bi me mogli pou iti i rei mi odma u emu grijeaim
wannabeshaman1POZNAVALAC

jul 2008.

kad pokuaavam meditirat ili dobivat wild-ove imam osjeaj da je zrak "te~ak" nemam pojma kako da to opiaem,kao da nemogu udahnut zraka koliko mi je potrebno a nemogu viae od onog ato jesam pa mi onda to stvara tako neki pritisak u plu ima, ( ini mi se da je to neato sli no ili isto kao ono ato tebe mu i aamaneaandore) a esto kad "meditiram" osvjestim svoje gutanje sline i onda stalno moram mislit na to... to me u~asno nervira a i najviae sprije ava u uspjehu :D o ito moram prvo ovladat gutanjem khm sline da bi napredovao. a kad sam blizu nekakvog uspjeha u meditaciji i ve izgubim osje aj svog tijela i prostora polako po injem dobivat neke udne osjete i "misli", stresem se...kao da sam do~ivio energetski udar i full se razbudim, pa nemogu poslje toga ni spavat i joa barem sat dva.
EXARPPOZNAVALAC

jul 2008.

Skroz normalan odgovor tijela koje ne ~eli prepustiti kontrolu. Ustrajnost je jedina metoda. :respect:
wannabeshaman1POZNAVALAC

jul 2008.

bah a i mislio sam da e to bit odgovor :D... svejedno ponadao sam se da postoji neka alternativa lakaa recimo da si nabijem ~licu hrena u dupe da mi proairi diane puteve i stavim rolu toaletnog papira u usta da upije slinu. probat u danas napuaen meditirat,viaak sline mi barem ne e bit problem :Da vjerojatno ni disanje. ini mi se da bi mogo pomo :shit2:
Kurblaj KanAMBASADOR

jul 2008.

Uf dim mi nikako ne ide uz meditiranje barem mi se tako ini nisam probao Prevelik brainstorm imam da bi meditiro napuaen a i moram neato radit kad asm napuaen
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Samane i wannabesamane, Fokus, druze. To su znaci da se nisi dovoljno opustio. Kada predjes "prag" opustanja tela to vise nece biti u fokusu i tada, iz te percepcije mozes raditi dalje. Dakle, radi vezbe opustanja bez cilja posle toga, samo opustnje dok nenadjes prag. edit: a sto se tice ovog drugog dela, cudni osecaji i misli to je vec dobar znak. Pokusaj sa razmisljanjem o necem opustenom i laganom tako da skrenes paznju sa disanja i gutanja, ako to nepomaze pusti neku laganu muziku i prepusti se muzici. Znaci samo vezba opustanja bez cilja. Ako primetis da si poceo da razmisljas o raznim glupostima vrati fokus na muziku... i tako dok neskontas prag opustanja...

jul 2008.

Ja se u vodi bas dosta opustim.... Ali to je do osobe valjda ja sam vodena zivotinja.
EXARPPOZNAVALAC

jul 2008.

Voda posve uje...
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Ti si delfin? Imate internet pod vodom? Hmmm... interesting... Mislim da bi bilo malo nezgodno da se ide u trans kada si u vodi, sem mozda u lavoru... Mada, citao sam o jednom zanimljivom eksperimentu. Napravili su izolovanu prostoriju, od raznih elektro-magnetskih i raznih drugih talasa, znaci potpuno izolovanu i napunili su je slanom vodom jake koncentracije tako da nemoze da se potone u njoj, a zatim su je ugrejali na temperaturu ljudskog tela, recimo 37 stepeni i vazduh takodje na optimalnu temp. tako da osoba koja je unutra ne oseti razliku i da moze da se utopi u okolinu u potpunosti. Zatim se ta osoba fokusira na tisinu... Rezultati su bili krajnje neocekivani. Ona "buka" koju stalno cujemo u glavi nije postojala, mislim na ono zujanje, ponekad pucketanje, pistanje u usima i to... Posle izvesnog perioda u "tisini" nisu imali iskustvo projektovanja svesti vec totalnog "raspada", dezintegracije svesti. Nekoliko dana nisu znali ni ko su ni sta su vec su samo tumarali okolo i smejali se, ponasali se krajnje "slobodno". Tek kasnije su poceli da se "vracaju" sebi... Iskustvo su opisali kao susret sa "bogom"! edit: nisam napisao da su "komoru" punili vodom da bi covek koji pluta imao osecaj bestezinskog stanja, zato su koristili vodu.
BeyondLEGENDA

jul 2008.

E ovo s vodom mi se ini zanimljivo. uo sam na ronioci obo~avaju mir i blagostanje kad su pod vodom, ja kad sam na moru onda ronim na dah s maskom do kojih par metara dubine (brzo mi zraka ponestaje) i isto mi je zanimljiv osjeaj. baa me zanima kako je onima s bocama ata idu dublje.
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Sigurno je zanimljivo biti u potpuno drugacijem okruzenju, to odmah daje pogled iz drugog ugla ali pitanje je koliko daleko mozes otici u opustanju i prepustanju u takvom stanju, ipak je nas primarni fokus odrzanje tela i disanje... neznam.

jul 2008.

sa bocama stalno pazia neato,kiseonik,dubina trica pal evi... ja volim na dah i zagrlim neku stijenu na 7-8 metara i umirim se ,ne troaim kiseonik uf kako je banja ostanem po minut dva i tako po pola sata pritisak je mnogo dobar poslije toga si miran kao muaica i zaspea kao zaklan i sve ti ranice zarastu:icon_cool:

jul 2008.

Ja idem na dah blizu 30 metara i mogu vam reci ne da opusta nego bas. Naj naj najvaznije je da se ne osjecate ugrozeno ili da se plasite necega. Ni zvukova motora, ni hladnoce, ni dubine, ni gubitka kiseonika i onda bez straha dolje na dnu uzivate u stanju izmedju samih misli. I onda penjanje gore sasvim polako ma divota.
wannabeshaman1POZNAVALAC

jul 2008.

ja to radim otkad sam nau io kako izjedna it tlak u uaima s vodom samo ato ne mogu baa zagrlit stijenu, al se zato mogu namazat blatom i zagrlit svijetionik ugl taj mir mi ponekad tolko paae da kasnije ne pri am s ljudima pa esto ispada da imam aizofreniju :D ili je to zato ato se ma~em blatom i grlim svjetionike?nemam pojma ina e eksperiment sa napuaavanjem i meditacijom nije uspjeo previae me ometao "nestaani pijetao"...sluao sam tool (volim to radit napuaen jer onda glazba dobije novu dimenziju...ofucana fraza al poslu~ila je) uo sam dosta efekata za koje neznam dal stvarno postoje u pjesmi :D ugl kasnije sam uo jebenog pijetla jasno i glasno bez glazbe pa sam se morao samoanalizirati da shvatim zaato me taj pijetao tolko prca... rekao sam staroj da mi javi ako uje vani pijetla da mi se mo~da ne pri injava kako mi se pri injava :D al nije nia ula edit: uo sam grace slick u pozadini od let trijeve pjesme droga :D al to je iblo puno suptilnije od "noty cocka" dobar je ovaj haa

sep 2008.

mogu meditirati i otvorenih ociju,gledam u jednu tocku i sve ostalo povezujem sa tom jednom tockom,polako sav prostor pocinje izgledati kako ja zelim,kad dulje to radim,osjecam da su svi jedno tu neku tesko opisivu savrsenost i sklad sa svime i da je sve ostalo vezano za prostor/vrijeme(znaci lokacija velicina,itd.) recimo iluzija,ali opet ovisi ako to gledas dok si u ovoj objektivnosti,ili kad si osloboden tih barijera,naravno. imam jedan problem,kad mi neko sere to osjecam ful izrazeno,i obratno kad neko misli dobro o meni,osjecam tu ugodu,uglavnom ne mora mi ni reci sta misli jer to osjecam.tu neugodu nekad osjecam i kad sam sam,i siguran sam da me jedna osoba mrzi jer misli da sam napravio nesto sta nisam,i ljubomorna je na mene zbog nekih stvari..e kako sad zaustaviti utjecaj njenih negativnih misli na mene,znam se obraniti od toga,ali ne da mi se cijelo vrijeme to raditi kad osjetim tako nesto,pa ako znate sta bi mogao napraviti da to vise uopce ne osjecam,,,sta god kazem toj osobi ona i dalje brije po svome
ataraxiaISTRAŽIVAČ

okt 2008.

dobar topic..pro itala san i vaaa mialjenja i iskustva, jer se mislim bavit meditacijom malo intenzivnije..dosad sam samo povremeno,al to je predobra stvar i neato preva~no da bi se zanemarivalo..pa barem pola sata,sat dnevno..i tako troaimo svoje vrime na puno drugih gluposti i stvari koje su smatrane bitnima,a zapravo nas vraaju unazad ato se ti e razvoja duha i oduzimaju nam svu pa~nju. evo,upisala san se na yogu i mogu re da je dobar osjeaj..naravno,treba vremena dok uskladia dr~anje,tok misli i tehniku disanja koja je prebitna(potpuno joginsko disanje je idealno-udiaea zrak tako da ti se prvo podi~e stomak,a zatim grudni koa,a pri izdisanju se prvo spuata grudni koa,pa onda stomak.mo~e se usporedit s lijevanjem vode u vr -prvo dno,pa onda vrh i izlijevanje vode iz njega..prirodno..)..al eto.neu puno o tome,jer sam u biti po etnik. i uglavnom,volim kad je tiaina.jer "samo autnjom pri a se"! :) a ata se ti e meditiranja dok si napuaen,nisan pokuaavala,al pretpostavljan da mi ni ne bi uspilo..kad se moraa potpuno smirit i usporeno disat,a srce ubrzano kuca i previae informacija iz okoline na koje obraaa pa~nju.ne bi to bilo to. tila bi uvje~bat i astralnu projekciju,jer mislim da je astralna razina jednako bitna kao i ova,ali je ljudi zanemaruju jer su robovi svojih fizi kih osjetila koja su koncentrirana na ovoj razini,pa druge razine ni ne uzimamo u obzir.npr.kad neato sanjamo mislimo da se nije dogodilo.stvar je u tome da se to jednako stvarno dogodilo kao i bilo ata (npr.pisanje ovog posta),al na astralnoj razini.a to je naa problem ata smo tako ograni eni i zatupljeni. moja prijaanja iskustva se svode na nekoliko pokuaaja.ni jednom nisan uspila,al san svaki put primijetila bitan pomak i mislin da to i nije tako teako,samo tra~i vje~bu i otkrivanje prave tehnike koja ti odgovara. itala san prije par godina jednu dobru knjigu o a.p. i ona mi je pomogla. al glavni mi je problem odvajanje od tijela,vidila san da je lucid dream spominja to.e,saznala sam za jednu dobru tehniku ata se toga ti e,koja me proali put dovela najbli~e odvajanju.ukratko,zamislia da nad tobom visi jedan konop i pokuaaa ga primit i penjat se sve dok ne uspijea i duh se odvoji.naravno,ne fizi ki,da dignea ruke i maaea :) to sam ula jednom na emisiji na rubu znanosti.al to me dovelo do toga da sam se na toj nekoj granici razdvajanja po ela trest i odma je cili pokuaaj propa,vjerojatno jer sam se bojala,jer je to bila jedna nova situacija iako znam da ljudi razli ito opisuju taj prijelaz i da mo~e doi do toga da se tresea.strah je izvor masu loaih stvari i triba ga se rijeait,ina e niata.treba ga kontrolirat i kad se uspijea projicirat..ljudi tamo znaju susretat likove kojih se boje,al o tome u drugi put..mislin da mi je ovo najdu~i post u ~ivotu :D
BeyondLEGENDA

okt 2008.

to ato ka~ea da si se po ela tresti se dogaa tik pred uspjeh prelaska u OBE ili AP, tijelo po ne jako vibrirati, kao da si priklju ena na struju, to je normalno i nesmijea se preplaaiti toga, strah sve upropasti. praksa ini savraenstvo, niata bez vje~be. To vibriranje tijela se pojavljuje i pri WILD (the wake initiated lucid) na inu postizanja lucidnog sna (kad je tijelo u snu a um budan, svijesni prelazak iz budnog stanja u san, bez imalo gubitka svijesti). To vibriranje je vjerojatno normalno pri svakom aiftanju izmeu razli itih svjetova :)
ataraxiaISTRAŽIVAČ

okt 2008.

a znam,informirala san se dosta o tome prije nego ata san pokuaala i probala sam reducirat strah u potpunosti ata mi je i uspilo,al kad sam se po ela trest,ta mala pomisao na strah koju nisan mogla kontrolirat me vratila i propalo je sve..mo~da je tu bila i zabrinutost kako se vratit kad izaem.malo san se udno osjeala nakon toga.to je bilo zadnji put kad sam pokuaavala prije par mjeseci,al sad znam ata o ekivat drugi put i definitivno u vje~bat dok ne uspijem :D
EXARPPOZNAVALAC

okt 2008.

Samo disanje...i uspravna ki ma. Ako te baa neide i tilo se buni, poslu~i se mantranjem. Mene je spasilo u nedavnoj "krizi". A i zaboravija san koliko je to dobroooooooo :eyebrows: Uglavnom jednostavno rjeaenje je pravo rjeaenje. Samo naprid...i kad doea u onu to ku u kojoj se po nea trest (ili propadat, dizat se ili ve kako kome), nemoj stat!!!! Nego naprid...sempre drito :hehe: PS Dobar avatar, beskona an... :signs046:
ataraxiaISTRAŽIVAČ

nov 2008.

thnx na savjetima thnx na dobrodoshlici :vb_kez::vb_wave:
Kurblaj KanAMBASADOR

nov 2008.

`tabi preporu io kao mantru Hasane?

nov 2008.

eo ja se po eo baviti meditacijom.. (preciznije 3 puta pokuaao..) i sad zadnji put mi se nea udno dogodilo jer neznam dal da tu sitnicu registriram kao misao :D nije mi problem ubiti svoju misao mantrom,makar ih ima pun ***** ali radim na tome da ih o istim i smanjim broj..jer im znam korjen,tojest ja sam im korjen :D zadnji put uspio sam doi do tog stanja meditacije,ali kratko je trajalo jer sam uo neki glas..glas kojem nisam ja bio izvor,i kojeg nisam mogao nikako "ubiti"..pokuaao sam mantrom,ali bio je "iznad",pokuaao sam ga ak i uguaiti svojim mislima,ali opet je bio iznad tih svih mojih misli ili buke.Nije bio moj glas,nit je to bilo nea smisleno koliko se sjeam...ali bio je izvan moje domene,neznam kako da bolje objasnim..Mantrom sam mogao ubiti druge misli koje su navirale,ali ne i taj glas..jednostavno neznam di mu je bio izvor.sli an dijalog sam uo u jednom snu kojeg pokuaavam uhvatiti..jer mi je po ne em va~an.taj san je zapravo i cijeli razlog zaato ~elim podii svoju energetsku razinu i zaato se okuaavam u meditaciji.Sad me zanima ato sam ja tu spetljao... :D
dzibaENTUZIJASTA

nov 2008.

http://www.youtube.com/watch?v=UY6o3U5GVSs&feature=related U moru raznih svastarija jedan sjajan video...
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

straaasno dobro! hvala dziba :)
BeyondLEGENDA

nov 2008.

da, baa je cool :)
dzibaENTUZIJASTA

nov 2008.

Evo elephant0r i Weedran- pesma samo za vas: http://www.youtube.com/watch?v=gkftr4fbmMc&feature=related I'd rather be a sparrow than a snail Yes i would, if i could, i surely would I'd rather be a hammer than a nail Yes i would, if i only could, i surely would Away, i'd rather sail away Like a swan that's here and gone A man gets tied up to the ground He gives the world its saddest sound Its saddest sound I'd rather be a forest than a street Yes i would, if i could, i surely would I'd rather feel the earth beneath my feet Yes i would, if i only could, i surely would

nov 2008.

meditacija je meni pre*ebena samo je trebam vise puta prakticirat i bit ce bolje ali fora e i kad si upusen pa zablokiras
dzibaENTUZIJASTA

nov 2008.

Pozdrav, Panawa. Mislim da pre svega treba da radis na mentalnoj strani... Prava blokada je psiholoske prirode, a sa obzirom na tvoj stav "meditacija je meni pre*ebena samo je trebam vise puta prakticirat i bit ce bolje ali fora e i kad si upusen pa zablokiras" deluje kao da zelis da flertujes sa meditacijom, a to ce tako tesko ici... Moras da zapitas sebe, onako iskreno- najiskrenije, da li zelis da ti se zivot promeni i u kom smeru da se promeni. Obrusices lavinu i bolje da budes siguran da to i zelis! Sve najbolje u istrazivanju!
indian_summerISTRAŽIVAČ

nov 2008.

jel moguca smrt u astralnoj projekciji, stvarna smrt mozda je glupo pitanje ali zanima me
dzibaENTUZIJASTA

nov 2008.

Astralna putovanja imas svaki put kad spavas. Da li se desilo da neko umre u snu? Moze se reci da je umro u astralnoj projekciji. Ali to su takvi ekstremi da se nemogu uzeti kao neki ozbiljni parametri... Sve je moguce ali ogroman broj ljudi koji ima svesne projekcije, kao i svi koji imaju nesvesne i koji su zivi i zdravi govori da to nije nesto o cemu treba ozbiljno brinuti. Strah koji neki "ucitelji" potenciraju po meni je vise nacin na koji oni drze paznju onog koji se inicira na sam trenutak nego na objektivnu opasnost koja postoji.
indian_summerISTRAŽIVAČ

nov 2008.

znaci ako se osjetis ugrozeno u astralu, tvoje fizicko tjelo povlaci ono u snu, budis se na pomisao da se blizi smrt, osjecas se nesigurno, moje misljenje je da se nemoze umrijeti nego da se samo malo losije osjecas poslje loseg astralnog putovanja, nakon budjenja naravno....
dzibaENTUZIJASTA

nov 2008.

Sustina je da sve sto dozivis odrazava tvoje unutarnje stanje. Tako je i u "realnom" zivotu ali u astralu je to direktno- ono sto nosis u sebi to ces i doziveti! Trenutno! Mozes da pobegnes, mozes da se boris, dobro-lose... Sve su to odrazi tebe licno i tvog stanja svesti- to je ono sto je bitno da se shvati.
indian_summerISTRAŽIVAČ

nov 2008.

ajmo ovako, npr, malo "dublje" gledano i na neki malo cudniji nacin... npr ako je netko "vjecito" pod utjecajem meditacije i transa, uzmimo u obzir sada mene ili tebe... kako da saznamo koji je "realan" zivot, i stvari koje se dogadjaju, jer kaj ako se ja budim svaki put bio to san ili stvarno...znaci sanjam da sam negdje di mi je lijepo i onda se probudim u uvjerenju kako je to bio odlican san, i onda odjednom PAF, budim se ponovo, u saznanju kako je i ovo bio san...ima kakvih odgovora na ovo pitanje Pod "vjecito" mislim dosta vremena, a ne doslovno vjecito
dzibaENTUZIJASTA

nov 2008.

druze, ja tebe nista nisam razumeo!
BeyondLEGENDA

nov 2008.

hehe brijem da ku~im o emu govori indian. `to je realno? `to je stvarno? Kako definiraa stvarno? :) Mo~da upravo sad sanjaa nas i forum vutra.org :) http://www.youtube.com/watch?v=J1u24fI4Os0 http://www.youtube.com/watch?v=naG-rjo5dAc
indian_summerISTRAŽIVAČ

nov 2008.

aaaa, zakomplicirao sam, pitanje je bilo kaj ako se netko stalno budi iz sna, ali da zna da drugi put nije zaspao, znaci da se probudis 2 puta u jednom danu, s tim da drugi put znas da nisi zaspao,,,neznam kako da objasnim... jebiga kompliciran sam, vecina ljudi me ne razumije, ili samo ja neznam komunicirat, nemam pojma
dzibaENTUZIJASTA

nov 2008.

Stvar je jako komplikovana zato sto mi ljudi posmatramo nas fizicki svet kao realan, a sve ono drugo kao nesto sto se desava tamo negde u snu, halucinacije, tripovi... A realno je samo kad si budan. Sve je to realno- sve se to desava. Moze da se desi da imas jak lucidan san i da mislis da je to java i kada se probudis "za stvarno" skontas da je to bio lucidan san. To je objasnjenje koje pije vodu ako cemo da posmatramo iz covekove perspektive. Ako ti nije problem da odemo malo "Far Out" sve je to stvar paznje. Ti imas paznju i usmeravas je na razne "stvarnosti". Fizicku, astralnu, mentalnu... Posto smo navikli na to da desavanja idu linearno osetimo te prelaze u nasoj paznji jasno- ali to uopste nemora da bude tako. Kada bi dozvolio sebi sada bi mogao da se prebacis u drugu realnost i desilo bi se to sto kazes PUF! A onda ti to mozes da objasnis sebi kako hoces... Recimo kao da si spavao i da si se probudio za stvarno ili sta vec... Realnost je da sve to postoji, a ti odrzavas paznju na ono sto zelis... Sve ostalo su objasnjenja da bi zadovoljio svoj UM, ego, racionalnost...
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

A reci mi dziba.. onaj dio gdje se govori o trecem oku, astralnim letovima i slicno.. dali preuzimanjem kontrole nad njima u biti samo preuzimamo kontrolu nad svoim snovima? I ne gubi li se time smisao meditacije, preuzimanjem inicijative. Mozda mozak u nedostatku potrebe da usmjerava kapacitete na sadasnju stvarnost tu energiju preusmjerava u stvaranje alternativnih dimenzija/stvarnosti. No ako je to slucaj, znacilo bi da takvo iskustvo nasu vibraciju udaljava od ovakvog nacina postojanja. To moze biti lose u drustvenom smislu, jer egzoticna znanja kreiraju egzoticne karaktere koji cesto ne pasu na Jure. Stipe i Ive ekipu iz kvarta. Dugim rijecima zasto je to znanje i iskustvo koje stjecemo o kozmosu kroz meditaciju uopce na visoj razini od ovog kvartovskog kozmosa? Mozda smo mi iznad svega po kriterijima koje ne poznajemo. Po cemu se uopce odredjuje smjer "duhovnog uzdizanja" i cemu uvjek pretpostavka da smo mi na dnu? Nemoj me krivo shvatit.. meditirao sam par puta u zadnja 2 dana i uspijem se resetirat al onda mi se javlja stanje ko da sam u snu a znam da nisam.. i nakon nekog vremena samo pocnu letjet neki filmovi ali ko snovi.. apstraktni cudni.. pa se trgnem i fokusiram samo na disanje i onda opet uletim u zonu gdje me nema.. ne cujem disanje niti misli, al ne potraje dugo.. opet pocnu filmovi prat.. imas neki savjet za mene? Hvala :)
dzibaENTUZIJASTA

nov 2008.

Jako mi je tesko da odgovorim na ovo pitanje jer je pojam kontrole i nasih snova vrlo nedefinisana stvar. Prvo snovi- mogu biti iz nase subjektivne podsvesti, iz kolektivne podsvesti, a mogu biti i iz mnogih drugih nivoa svesti. Zavisi u kom snu se nalazis. Kontrola isto tako nije bas odredjena. Cesto se moze ciniti da imamo kontrolu ali u sustini smo prepusteni vodjenju. To sto mi smatramo kontrolom je cesto samo nas ljudski, bahati, egoisticni nacin da zamolimo da budemo vodjeni i ponekad nam se uslisi zelja. Postoji vise vrsta meditacije, ali kao sto ces primetiti to u tom trenutku izlazi van tvojih mogucnosti kontrole. Kada dodje do toga da ti svest prima informacije bice tako. A moze i cista meditacija- na nista (jedinstvo)... Iz ovog ugla to deluje nama kao izbor ali cini mi se da ima neko ko zna sta je bolje za nas... Stvar je u tome da ti objedinjujes sve te stvari u jedno. Na sadasnji momenat. To sto je sadasnja stvarnost sada i ono sto je tamo se sjedinjuju u jednu vecu sadasnjost. Sve se menja, pa i fizicko okruzenje... Nije to tako jednostavno... Dobijas visu percepciju u kojoj imas razumevanje za mnogo sire polje od ovog nacina postojanja- bolje receno setis se nekih stvari koje si zaboravio, a kad se setis necega sto je tvoja proslost bude ti drago jer znas da je istina koju si cekao i to postojanje u drustvenom smislu, kao sto je bilo do tada, nema ti toliko mnogo vrednosti... Ima ali na sasvim drugaciji nacin... Videces, stvar je u tome sto se ti setis necega, necega sto si zaboravio, a jako ti je vazno... Da, imam savet. Na pravom putu si. Samo tako nastavi.
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

Hvala na odgovorima.. probat cu jos neko vrijeme jer vidim da mi pase :)
BeyondLEGENDA

nov 2009.

Htio bi samo napomenuti da je meditacija stvarno bolja od bilo koje droge; dmt-a, gljiva, lsda. Ne ~elim re i da su te droge koje se nazivaju "entheogeni" bezvrijedne, itekako su vrijedne i zaslu~uju svoj naziv, al kak bih reko... nisu ni "do koljena" stanju svijesti u koje vas dovodi ista meditacija. Svi ti spirtualni dodiri koje mogu pru~it entheogeni su zapravo blijeda (iako mo~e biti itekako sna~na), kratkotrajna, konfuzna simulacija (iako itekako vrijedna) onoga ato radi meditacija svijesti, ljudskom umu. Entheogeni su vrijedni jer mogu ovjeku (a da on prakti ki ne ulo~i nikakav napor) pru~iti opis tog osjeaja, da ovjek zna ato mo~e o ekivati, mogu mu pokazati surovu istinu o njemu i svemiru ali uz to voze mozak kroz lunopark, poslije tripa se vratia svojim uobi ajnim brijama, makar, ako nisi glup zapamtit ea iskustvo. Jedini problem je taj ato je po etnicima vrlo teako meditirati, kao da morate kamen od sto kila odgurati uzbrdo sto metara, ali ipak nije neostvarivo ni toliko daleko kako se ini, samo netreba odmah odustati im se malo zaznojia. Ljudi naj eae sjednu u stolac ili legnu u krevet s ciljem da meditiraju i dojam kroz par minuta je "bezveze", ili "ata god da jest ta meditacija, to ne funkcionira za mene". Ne funkcionira zato jer nisi ni po eo meditirati ve si vjerojatno razmialjao o prijaanjim razgovorima s prijateljima ili ata si jeo za ru ak prekju er, - jer to jesu uobiajne aktivnosti uma u koje zapadne kad se nae sam sa sobom. Opet, uspjeh ovisi od osobe do osobe, ovisno koliko ste ovisni o svom egu i drugim faktorima s kojima se dr~ite za svoj precjenjen svijet. Osjeaj napredka je kao da se sve viae udaljavate od sobe u kojoj ima mnogo ljudi i svi razgovaraju a vi ih sve pokuaavate razumijeti. Zna i ut ete "zvukove" sve manje i sve ete te~e sku~iti ata govore, a to dovodi do toga da vam u "vidokrug" svijesti dolaze nove stvari koje su oduvijek bile tu ali ih nikad niste bili svjesni. To su trenuci koji e vas zainteresirati, a kako se sve viae udaljavate od "glasova" tako ete doi do to ke kad oni uope viae nee biti unutar pa~nje svijesti i tad e se po eti dogaati neopisive stvari. Taj aspekt vaaeg uma iz kojeg proizlazi sve ato zovete sobom i u kojem su svi nacrti vaaeg ponaaanja (kao i sve ostalo) se napaja pomou vaae svijesti, ako svom umu oduzmete i preusmjerite energiju on se gasi po tom aspektu, gase se stari obrasci razmialjanja i shva anja, stare neuronske veze kroz koje tee energija. Nova iskustva svijesti ste ena kroz meditaciju po nu graditi nove slobodnije neuronske veze. Meditacijom doslovno trgate te neuronske veze, doslovno fizi ki preureujete svoj mozak (i zato nije baa najlakae)(to se dogaa i uvijek kad radite neat novo ato nikad prije niste napravili), dovodite svoj um u stanje otvorenosti kakvo ste imali kao malo dijete, ali tada mozak nije bio razvijen i zato nije mogao biti medij svijesti kakav sad mo~e biti kad vam je stopostotno razvijen, sad kad ste sazrijeli emocionalno, mentalno i svakako druga ije osim spirtualno. Jedina nevolja (pomalo i ironija) je to ato je sad um isprogramiran iskustvima u ~ivotu i raznim osobnim iluzionarnim brijama - ato za rezultat ima to da su se i vaai neuroni tako povezali, uz sve pozitivne stvari ato su vam iskustva u zajednici s drugim ljudima donjela ta veza vam omoguuje da razmialjate samo kroz taj jedan reality tunel. Netko se tokom tog procesa zatvori viae, neko manje, ovisno o ogromnom broju okolnosti. Ali svi se "pripitomljujemo" da se uklopimo u sliku civilizacije u kojoj ~ivimo, njezin pogled na svijet, sebe i na ine razmialjanja. Heh evo pokuaao sam to malo ilustrirati iako nije to to no tako u znanstvenoj praksi, ali predpostavimo da su neuroni posrednici izmeu vas i beskrajnosti; crte predstavljaju neurone, zamislite da se u sredini nalazi izvor svijesti, a izvan vanjski svijet: http://www.youtube.com/watch?v=sazSAnwkj8A Sve ato treba napraviti je udobno se smjestiti i shut the fuck up and listen :) Ugasi um ili bolje re eno bilo kakvu aktivnost razmialjanja i SLU`AJ, a pod "sluaaj" mislim na svijesnu pa~nju svih osjetila koje posjedujea (mo~da ea osjetiti i one za koje neznaa uope da ih imaa). I za to treba napora i prakse da dovede do rezultata, ali mali uspjesi budit e vam sve viae znati~elje. Teako je jer svi samo cjeli ~ivot brbljaju i vode vje ne unutarnje dijaloge. Ali nije nemogue, to je samo navika, kao hard-core puaa i. Nema boljeg osjeaja nego kad naete sebe u stanju proairene svjesnosti i tada uspijevate vidjeti kako zapravo vaae razmialjanje funkcionira po nekim obrascima, vidite da vi zapravo niste vaae misli, osjeaji i emocije, vi ste neat viae, neopisivo, iako je sve to dio vas, vi niste to, i otkivate koliko vas ti "programi" sputavaju. Tu se zbog toga javlja ogromni terapeutski potencijal, mo~ete rijeati svoje razne strahove i psihi ke bolesti za koje se inae ide psihijatrima. Opisao bi to kao da promatrate sebe iz drugog lica i uviate na koji na in funkcionira, ne samo sebe nego itav svijet. Ali niata ne komentirate ve sve jednostavno osjeate promatrajui svijesnom pozornoau. im po nete komentirati, svijest po ne ponovo napajati um i uvla it se u njega i zatvarat se u obrasce razmialjanja. S praksom svijest postaje vladar nad umom, a ne obrnuto - kako je sad. peace
Chof09ISTRAŽIVAČ

dec 2009.

Pozdrav svima vidim da se puno ljudi raspisalo o meditaciji i svojim iskustvima itd. Svako iskustvo u meditaciji je subjektivno i nema smisla analizirati tua iskustva. Najbolji savjet koji vam mogu svima dati je da o istite um od svih misli (to ne dolazi lako, nekima trebaju i godine da to postignu) i da se potpuno opustite i da vam je ugodno u polo~aju u kojem se nalazite. I onda se samo prepustite bilo emu ato vas eka. I najbitnije: NEMOJTE PUNO ITAT I "U IT" - JEDNOSTAVNO MEDITIRAJTE Ako je vaaa glava puna informacija o tome ato bi se trebalo dogodit u kojem stadiju blablabla... Onda e vam proradit maata i neke stvari koje ete do~ivjet e bit kreacije vaaeg uma ili ete propustit bit nekog saznanja.
IboRISTRAŽIVAČ

jan 2010.

Da,od pisanog teksta nema kruha...samo sa ego se zabrije i nis ne postigne..ne napravi se korak naprijed vec se stoji na mjestu od kud krenuse...to je bio moj najveci problem..
ataraxiaISTRAŽIVAČ

jan 2010.

uglavnom, ljudi, htjedoh re da e se mo~da danas od 20 do 21 sat dogodit velika transmisija energije i meditativna vizualizacija..ukratko, prvi kolektivni iscjeljujui dogaaj izmeu dvije civilizacije u modernoj povijesti ovje anstva. mo~ete sudjelovat cili sat ili samo nakratko, bar 15 minuti..pripremite se kao i za normalnu meditaciju i prijenos energije..vizualizirajte da ste otvoreni za iscjeljenje i otvaranje srchane chakre..vizualizirajte novi svijet pun mira, ljubavi i harmonije. fokusirajte se na sadaanji trenutak tijekom cijele meditacije. p.s. nisu baa neke bezvezne informacije i izvori, a i da je potpuna izmialjotina, malo meditacije ne ateti. ;)
Kreso1988ENTUZIJASTA

jan 2010.

damn sada sam tek vidio jel neko meditiro juce?^^
krasta-zgPOZNAVALAC

jan 2010.

Ja,i iskreno nisam primjetio nikakvu razliku..
BeyondLEGENDA

jan 2010.

A ato si o ekivao da ea osjetiti? Nemojte se previae zamarati s ovakvim new age forama. Zaista nije bitno kad ete slati pozitivnu energiju van u svemir, ali bitno je da aaljete, koliko za vas toliko i za druge. Uostalom promjena svijesti i sve u svemiru je transcendentalno, zna i i reverzibilno, niata nije "one time only", prosvjetljenje i promjena svijesti isto tako. To je stanje uma, svijest je prika ena na um, a um je dinami an, maatovit i podlo~an utjecaju drugih umova i razno raznih sila i energija. Zato nije va~na to ka u vremenu, ni u prostoru. Va~no je ono ato se dogaa sad s vaaom svijesti, zato uvijek nastojte biti pozitivni i svjesni. Ne za tjedan ili godinu dana kad se neka grupica sjeti organizirati neato, nego svaki dan, svake minute koliko god uspjevate.
krasta-zgPOZNAVALAC

jan 2010.

Pa znam wedrane,nista nisam ni ocekivo,samo mi bilo dosadno u to vrijeme pa sam malo meditiro :))
ataraxiaISTRAŽIVAČ

jan 2010.

naravno w, sla~em se..ne mo~ea o ekivat da ea iz tog nekog trenutnog pozitivnog stanja iza kao neki novi prosvijetljeni ovjek a da si do tad bio mrtav, neosjetljiv zombi po defaultnim postavkama uma, zatvorenih ochiju i ne radio niata da se probudia..nisam ni ja osjetila niata extra, al naravno, bolje se osjeala nakon meditacije..a mislim da je ovo saznalo relativno dosta ljudi, pa sad bilo to izmialjotina ili ne, nema niata loae u njoj, opet je dosta ljudi sjelo i meditiralo..ne mo~e bit negativno. a aspiracija pozitivi uvijek i svugdje tj. sad..u jednoti, definitely :)
krasta-zgPOZNAVALAC

jan 2010.

ataraxia,nisam bio mrtav do tad,vec duze vrijeme meditiram i bavim se slicnim stvarima :)) nego sam ja samo odgovaro kresi na pitanje. E da jesi to mozda vidla na ohalu forumu :))
ataraxiaISTRAŽIVAČ

jan 2010.

hehe, pa drago mi je da se bavish..nisam mislila na tebe nego opchenito..nisam vidila na ohalu, al mislim da imamo zajednichkog izvora :)
Kreso1988ENTUZIJASTA

jan 2010.

a ste napali covjeka^^ pa nije ni bilo za ocekivati da ce biti nesto posebno ali zasto ne probati nemoze skoditi:)
krasta-zgPOZNAVALAC

jan 2010.

Ko jew koga napao? :)
samoISTRAŽIVAČ

jan 2010.

Pozdrav svim ljudima na ovom forumu...evo moglo bi se reci da sam kreno na taj "put".Probao sa meditirat nekoliko puta..osjetio sam neku razliku neku blagu cistinu ali i shvatio kako u glavi imamo jedan veliki i teski kompleks misli i rijeci (ego)...pa eto treba biti uporan i pocet cu trenirat i sanjanje..Pozz svima jos jednom
Kreso1988ENTUZIJASTA

jan 2010.

pozdrav takoder:) neznam bas koliko ti pametno pocet sa lucidnim sanjanjem i meditacijom u isto vrijeme mene je to znalo malo razj*bat, ali opet to sam ja:) nadam se da ces na ovom forumu naci sve potrebno da pocnes kako spada, probaj meditirati ujutro kada se probudis i malo dodes k sebi cijeli dan ce ti biti bolji:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se