VUTRA
LEGACY

Ravna Zemlja

474 odgovora23,890 pregleda
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Ve nekih par mjeseci prou avam temu ravne zemlje, odnosno teorije da zemlja nije globus nego ravna plo a. Sada mogu sa sigurnoau rei da sam duboko uvjeren kako je zemlja ravna i u obliku diska, te smatram da je teorija o globusu izmialjotina za koju ne postoje nikakvi dokazi. Letovi u svemir, na mjesec, meunarodne svemirske stanice, svemirski programi- mislim da je sve u vezi astronauta i istra~ivanja svemira jedna velika obmana. Ima li joa koji lan vutre ravnozemljaa? bilo bi mi drago da se ato viae lanova uklju i u ovu raspravu :D
MeskalitoLEGENDA

okt 2016.

Da li smo svi sa iste strane plo e , ili su kinezi sa suprotne ? Nekad sam cuo da celu tu plo u nosi neka kornja a ;)
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Sarkasti an komentar, ali nije bed ja u svejedno odgovorit. Svi smo s iste strane, kornja u nisam vidio, ali isto tako nisam vidio ni zakrivljenost horizonta ;) Evo da do aram kako to otprilike izgleda: kxOxCg5XDuk Spreman sam na joa sarkasti nih pitanja :)
MeskalitoLEGENDA

okt 2016.

Ma sve ok , ali da je ravna verovatno bi postojao i kraj te ploche , tkz kraj sveta , gde bi mogli da napravimo neko okupljanje u buducnosti ako nije daleko :)
H2O888LEGENDA

okt 2016.

ne vjerujem da je zemlja ravna,al vjerujem da postoji nesto slicno tamo daleko...super tema da malo i o tom raspravimo...al bilo je negdje po forumu rasprave kWkrJcj_SCQ
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Kraj zemlje ka~ea, naravno da postoji, ali mi ne mo~emo pobjei sa zemlje.iznad nas je neprobojni svod kao kupola. Ekspedicija admirala Birda na antarktiku, i stvari koje su se izdogaale nakon te ekspedicije kao sporazum kojeg su potpisale do sada sve dr~ave, u kojem se izri ito zabranjuju ekspedicije i istra~ivanje antarktike... mo~ea do odreene udaljenosti i onda nabasa vojska i ka~e ajmo nazad ili letite u zrak hehe.. takoer nakon Birdove ekspedicije su se po eli razvija ti svemirski programi kroz koje kradu milijarde dolara a joa uvjek ne postoji niti jedna slika zemlje iz svemira, a kamoli real time snimanje zemlje iz satelita koji takoer ne postoje, daju nam samo CGI animacije malo bolje nego na playstationu haha!sunce i mjesec su unutar kupole koja nam je iznad glava i oko nas, puno puno bli~e nego ato su nam rekli u akoli. :) Van Allanov pojas radijacije koji nema aanse da proe nikakva letjelica ili svemirski brod. Zna i tu smo na zemlji i prodaju nam fore o svemirskim programima, CGI animacije iz NASA-e po kojima se iz godine u godinu vidi kako nas smatraju ovcama. U akoli su nas u ili ata je u centru zemlje, na dubini od nekoliko stotina kilometara, a kolika je najvea dubina do koje smo uspjeli u povijesti prokopati? -10 kilometara. I ne ide dalje. Ali oni znaju ata se nalazi 100 i viae kilometara ispod zemlje, kako da ne. :) Do dana danaanjeg ne postoji niti jedan jedini DOKAZ ( ne pretpostavka) da ~ivimo na globusu koji se vrti oko svoje osi ogromnom brzinom i skupa sa sun evim sustavom pi i kroz svemir brzinom hiljada km/h. Niti jedan. Potra~ite i iznenadit ete se

okt 2016.

:zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda:::zvezda::
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Nasa hollywood: x4al3fy: x4al3z7 Dave Murphy intervju o ravnoj zemlji s prijevodom da svi razumiju: ngUOZ-ja7UY Ima materijala za istra~ivat jako puno, ali ovo za po etak otvara o i :) I ja sam bio skepti an u stilu- ma kakva ravna zemlja to su gluposti, sad mi je u glavi druga ija zamisao svega toga od one kojom smo indoktrinirani od ranog djetinjstva :)
-BäR-ZMAJ

okt 2016.

U zadnje vrijeme sve ea e ujem da je Zemlja ravna i argumenti koji se nude za to su prili no na mjestu. U davna vremena kad su ljudi imali znanja kako napraviti piramide i ostale gradjevine koje ni danaanja tehnologija ne mo~e napraviti,kad su znali sve o mikro i makro svijetu,kad se znalo viae o ljudima,biljkama,~ivotinjama,njihovom funkcioniranju,medjusobnom djelovanju,kad su znali da zakoni fizike nisu vrsti i da se njima mo~e manipulirati (levitacija,bilokacija...) da skratim pri u,kad su stare civilizacije imali viae znanja o svemu tad su vjerovali/znali da je zemlja ravna plo a tako da vjerujem da tu ima neato. Osobno nemogu pojmiti da je zemlja ravna. Ako je to istina,tko i zaato ima koristi od toga da je Zemlja kugla a ne plo a,zaato nas se krivo u i,ato se skriva ...? :zvezda:::zvezda:::zvezda::
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Objasnio je to ato pitaa Dave Murphy u ovom videu ato sam stavio gore, prijevod na hrvatskom. Ali evo joa jedan kratki koji e ti mo~da odgovorit na pitanje: 7FCF8YbOWJo
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

@Triptank, mislim da treba da smanjia malo sa puaenjem. Mnogo jaka d~eja u velikim koli inama hoe da se poigrava sa mozgom :D `alim se ina e, nema ljutia ;) Ali cela ova pri a me podsea kao kad su drevni vanzemaljci bili popularni :makaze:
-BäR-ZMAJ

okt 2016.

A ako se ide po teoriji da je sve matrix,da je java samo iluzijska zavjesa i da kolektivnim mislima oblikujemo stvarnost onda je mogue da smo kolektivnom svijea u napravili kuglu od Zemlje a mo~da ne postoji ni kugla ni plo a... Toliko teorija ima za svaki aspekt ne ega i ni ega da me zaboli glava. Svako grabi iz tih teorija ono ato mu treba da si upotpuni svoju sliku o svijetu i tako svaki ovjek ima svoju istinu i pogled na svijet.... Da li postoji samo jedna istina i svi smo u zabludi ili je mogue da svatko ima svoju istinu....?
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Nemoj molim te usporeivat Ravnu zemlju s ancient aliens izmialjotinom. Nije u redu ismijavat neato ato nisi prou io i doaao do nekih zaklju aka. Evo realno pitanje ti postavljzm joa jednom: navedi jedan dokaz da je zemlja okrugla. Samo jedan. Ili pogledaj otvorenog uma bez predrasuda ovaj intervju Dave Murphy-a koji sam stavio par postova prije. Evo ti jedan primjer iz stvarnog ~ivota, pa pogledaj ovaj kratak video ako razumijea engleski: tHimQOPeYJc

okt 2016.

evo snimke od danas, ne ulazim u teorije, ovako to nasa nama prikazuje. al posto i u holivudu prave dobre sf filmove, ko ga zna :) http://www.ustream.tv/recorded/92254068
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

Po ovom njegovom nacrtu zemlje, ata je sa donjom stranom? Zna i sve ovo ato nam nauka pokazuje ovih godina je la~? La~ od koje oni imaju ata? }aato bi nas lagali kog' je oblika zemlja? Ovaj kratki snimak me bas asocira na drevne vanzemaljce. Ali opet, nemoj se ljutia. Svako ima pravo na svoje mialjenje:)

okt 2016.

@Triptank puaia neku prskanu ganju. Da ti neko dokazuje neato ato je tako o ito je isti apsurd. Pod uticajem si velikih gluposti i savjetovao bih ti da ti neato nau ia otvorenog uma i bez predrasuda. Ina e su ti konstatacije presmijeane, bez uvrede. Grohotom se smijem.:lol: OoSk7MfsODU
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

Da je neko u dalekoj proalosti rekao da je zemlja u obliku lista marihuane, verujem da bi danas bilo ljudi koji bi verovali u to i pokuaavali da doka~u svetu da je tako... Evo ja verujem da je marihuana lek, i trudim se da svima sa kojima udjem u tu diskusiju doka~em da je lek :D
H2O888LEGENDA

okt 2016.

ljude su toliko zaludili da je nekima odavno sve ravno...ako je zemlja ravna,kako bi lazirali pogled na nebo,pogled na druge galaksije,planete,tamo sve okruglo okrece se a mi ravni ko tepsija:)jedino ako ta kupola nije jedan veliki lcd uhd tv
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Probat u kasnije ovaj link koji je power stavio jer trenutno imaju errorrr Greenland, zagrebi malo dublje u temu ako te zanima da ne moram ovdje pisat miljon rije i, imaa masu videozapisa i tekstova u kojima je sve objaanjeno. Postoji forum flat earth society di takoer mo~ea nai joa bolje informacije, naravno ako imaa volje i ~elje.:) Lazarus, ata je to tako o ito? Ti vidia zakrivljenost horizonta? Meni je baa drago ako sam te nasmijao, bar sam nekom uljepaao dan jbg :)

okt 2016.

OoSk7MfsODU
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

Buraz, jel si putovao nekada avionom? Izlazim iz ove diskusije, mislim da nema smisla ulaziti dublje u ovakve stvari...

okt 2016.

KvAk9718Jo8

okt 2016.

Zasto onda mjesec kada ga gledamo izgleda okruglo? Kada je pun, naravno. Da nije i on neka disk plocica koja se u nekom periodu okrene prema nama pa nam se samo cini da je loptast, ustvari je ravan kao tanjir :D Strasan si Trip druze :D
-BäR-ZMAJ

okt 2016.

-....Kanadski profesor fizike sa stalnim statusom sveučilišnog predavača, koji je otpušten zbog razilaženja u mišljenju s fakultetskim vlastima, poljuljao je redove znanstvene zajednice tvrdeći da općeprihvaćene postavke ekonomije, medicine i znanosti služe kao mreža laži kojom se štite i održavaju strukture na vlasti. -......dr. Horton tvrdi: »Mnogo znanstvene literature, možda pola, može jednostavno biti neistinito. Opterećena studijama s malim veličinama uzorka, slabašnim učincima, nedostatnim istraživačkim analizama i flagrantno u sukobu interesa, zajedno s opsesijom da slijedi moderne trendove sumnjive važnosti, znanost je učinila zaokret prema tami. Ovo sam bez truda našao u pol minute.. poanta je da nas lažu gdje god stignu pa je moguće i za Zemlju. Slažem se da je to ogromna teorija zavjere ali gdje ima dima ima i vatre! Od 100% informacija naš mozak kroz osjetila percipira možda 2% i na temelju tih 2% mi donosimo zaključke i sudove što dovodi do krivih ili iskrivljenih zaključaka... Triptank,Greenland možda ste oboje u pravu a možda nije ni jedan... Za neke stvari sam se prije smijao a danas bi ih životom branio a sutra tko zna... Nemojmo se postavljati ko da znamo sve a onaj drugi je neznalica. Čovjek koji ne mjenja svoje mišljenje je ili budala ili mrtav kaže izreka... A ja kažem bili mi u krivu ili u pravu svi volimo pušiti travu :smoke:
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Letio sam avionom, i nisam vidio zakrivljenost, ako ti jesi, svaka ast. Proradio link od powera, bacite oko i recite dali vama ta snimka izgleda realno? Prema podacima koje daje NASA u orbiti bi trebalo biti hiljade i hiljade satelita, ja ne vidim ni jedan. Di su zvijezde na snimci? Nema. }eai CGI Koliko vidim po vaaim obrazlo~enjima, nitko nije pogledao ovaj video di Murphy fino objasni baa ove stvari koje vi pitate tipa pogled na druge galaksije i planete koji su okrugli i na in na koji se svod vrti iznad nas a nikako se ne sla~e s teorijom da je zemlja kugla koja se vrti oko svoje osi soma milja na sat, oko sunca joa br~e od toga, i naaa galaksija joa veom brzinom pi i kroz svemir u nekom pravcu. Da je to istina bilo bi nemogue da gledamo kako nebo i zvijezde iznad nas rade savraene krugove, jer je brzina kojom se zemlja vrti oko svoje osi najmanja od te tri brzine koje sam nabrojao. Cvijetno druatvo- ti vidia okrugle planete na zvjezdanom nebu? Ja vidim samo svjetlee to kice i nijedna od njih mi ne izgleda okruglo u smislu kao lopta, ni kroz teleskop. Kru~nica da, kugla nikako. Budalin- mjesec izgleda okruglo, i vide se krateri itd, a zaato je uvjek ista jebena strana okrenuta prema zemlji? Zaato cijeli svijet od pamtivjeka gleda mjesec koji se ne vrti oko svoje osi? A sunce toliko bljeati da mi ne mo~ete re da vidite kuglu, ili imate supermanov vid? Ustvari da, NASA je pokazala kako sunce izgleda pobli~e, sa svim onim plamenovima koji prate iz ~ute kugle hahaha! Samo mi nemojte savjetovat da smanjim duvanje jer svaki put kad to pro itam zapalim joa jednu. Lazarus je najja i, on se samo grohotom smije i vidi zakrivljenost:)
truareZMAJ

okt 2016.

A ja sam se upravo nedavno kad sam saznao koliko zapravo ljudi u svijetu vjeruju u ravnu zemlju (ato mi je osobno kao ljubitelju astronomije apsurdno) dao na istra~ivanje da razumijem tu zaluenost svakojakih teorija zavjera. ak postoji znanstveno ispitivanje odreenog broja subjekata gdje doktori tvrde kako teoreti arima jednostavno nedostaje odreena siva materija u glavi :D (bez uvrede ali zaboravio sam to an naziv) koja je zadu~ena za poimanje stvarnosti oko sebe. To se jednostavno primjeuje u njihovom ne prihvaanju i zanemarivanju onih injenica na koje nemaju argumente.. iako moram priznati da na mnoge injenice su u stanju pronai pokoji smislen argument, iako su u veini nesmisleni. Evo ja sam spreman financirati put na Antarktik da se uvjerimo kako tamo nema nikakve vojske koja te tjera nazad. Isto tako sam spreman financirati potvrdu injenice da je zemlja okrugla na na in da se krene putovati u jednom smjeru i da e se opet stii na polaznu to ku , ali ne po principu kompasa ve jednostavne pravocrtne linije.. jer ako je zemlja disk i mi idemo pravocrtno onda se moraa zabit u rub.
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Ja bi odmah iaao na tu ekspediciju, odmah! i ja sam do nedavno vjerovao u cijelu tu mainstream propagandu, i iskreno volio bih samo znati istinu. Evo link za Antarctic Treaty, pro itaj si malo, nevjerovatna kontrola, smijea ii samo tamo gdje ti dozvole, mogu ti prekinut ekspediciju u bilo kojem trenutku zbog smijeanih razloga itd. Ustvari ne smijea i istra~ivat svojom voljom tamo gdje bi ~elio, nego samo na mjestima gdje bi bio pod kontrolom i ako bi ispunio sve rigorozne zahtjeve. http://www.ats.aq/documents/recatt/Att006_e.pdf
StipeZMAJ

okt 2016.

are you serious? pa necemo valjda sirit propagandu teorija zavjere na ovom forumu sa kojekakvim nebuloznim filmicima. mi smo ipak malo ozbiljniji forum ;) Na svaki filmic sa "dokazom" da je zemlja flat, ja cu staviti 10 clipova koji ce pobit tu debilnu teoriju na zdravoseljackom jeziku. Apsolutno ti nitko ne brani da preletis zemaljsku kuglu, ili preplovis svijet... Mozes si uplatit voznju sa Lockhead U-2 do stratosfere pa gledat zakrivljenost zemlje kolko god te volja i to sa bilo koje strane zemlje. Ni Sjeverni ni Juzni pol nisu zabranjeni. Do centra sj pola mozes doc i sa dobrim terencem i dobrom offroad opremom i vozikat se okolo koliko god te volja. Hrpa ljudi je to napravila. Teorije zavjere ce uvijek imat neke dokaze koji zvuce realno....sve dok se netko strucniji ne pozabavi sa time, pa skuzis koliko je to fakat debilno. Pocevsi od chemtrailsa, reptila, flat earth i ostalih sranja. Pregledao sam valjda vecinu svih filmica....ali sam i pogledao i vecinu ostalih znanstvenih istrazivanja koja nisu teorija zavjere. Evo za danas je prognozirana mega oluja od strane Harp-a :D Jel prima taj Harp Bitcoin da mu uplatim 25°C do bozica? Kad vidim "profi" ekipu kaj se popne na neku planinu pa laserima mjere visinske razlike i zakrivljenost, dodje mi da povracam koliko ti ameri mogu biti neintelignentni. To kao da zidarskim metrom mjeris debljinu svoje stidne dlake :D Treba samo ukljucit mozak jer cemo fakat opet pocet spaljivat vjestice zato kaj imaju madez na lijevom guzu
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

-BäR-ZMAJ

okt 2016.

He,he malo provokacije :D... Bitno je da ganja dobro raste i na okrugloj i ravnoj Zemlji :thumb::bocni::
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Stipe obruaio si se i ti na mene drvljem i kamenjem. Nisam otvorio temu u unutraanjem uzgajanju nego u putovanja na mentalnim valovima, a taj podforum je krcat teorijama zavjere svakakvih vrsta. Reptile, Haarp i chemtreilse nisam ni spomenuo, a ima i takvih tema na forumu. Na vutri nema teme o ravnoj zemlji, ja sam rekao svoje mialjenje, zanimalo me prvotno ima li na vutri joa netko da vjeruje u ravnu zemlju. Nisam idiot, odmah je krenulo ismijavanje po evai sa kornja om. Neki misle da Murphy pri a gluposti u klipu, ja sam se zamislio kad sam ga prvi put vidio. Isto kao prva dva klipa koji su ustvari jedan film u dva dijela, prikazano je toliko failova glumaca iz svemirske stanice, prava lutkarska predstava. Ne ku~im zaato odmah nisi bacio neke klipove da rasture teoriju ravne zemlje, daj neato da me razuvjeri. Svaka ast izuzecima, ali neki su mi se obraali kao da sam shizofreni ar koji halucinira budalaatine. Antarktika je ju~ni pol, sjeverni je drugi par arapa, ako pogledaa kartu ravne zemlje, jasno se vidi u emu je caka

okt 2016.

ta no je, ravna je, a nekad su na njoj rasla d~inovska stabla mo~da i vutre :puuuh::

okt 2016.

Ti Sivan po rejtingu zasluzujes da budes banovan. Posjecujes teme da prcas ljude
StipeZMAJ

okt 2016.

Gle. Nema smisla da ja sad tebe idem razuvjerit, jer na sve sto ja kazem, ti ces me poklopit sa nekim filmicem koji je "cak i to objasnio"... Svi ti flat earhersi i ostali koji vjeruju u teorije zavjere trose svoj zivot na na izradu modela i na smisljanje dokaza kako da pobiju okruglu zemlju. Ako te pitam da objasnis gravitaciju, ti ces pocet pricat o umjetnim gravitacijama ispod diska ili nesto umjetno stvoreno...ili pak neki treci "dokaz". Fakat ima gro ideja po youtubeu Godisnja doba? Vjerujem da i to ima neko objasnjenje na onom modelu gdje zvijezde i planeti rotiraju okolo ploce. Gravitacija na polovima i na ekvatoru je jako razlicita i to se moze izracunat jer zemlja nije kugla nego sfera. I zna se koliko je siroka na ekvatoru i na polovima. Vjetrove, plima, oseka....? Znam da postoje i objasnjenja za to al ih ima vise, pa ne znam kojeg zelis da pojasnim :D Prosle godine je dokazano dugo ocekivana Einsteinova teorija o prostorvremenu i kako se je prostor na trenutak smanjio..... za to jos cekam da teoreticari smisle nesto. Kuzis, te znanstvene stvari i zakone nitko ne zeli diskutirati. A vec je sve dokazano i moze se izracunat. Niti je zemlja kugla, niti je okrugla, niti ima glatku povrsinu i zemlja je pre veliki objekt. Mislim na topografiju zemlje. Zbog toga sva ta mjerenja zemljine "nezakrivljenosti" padaju u vodu..... " ja ne vidim zakrivljenost, a na dovoljnoj sam visini da bi morao vidjeti" Sto se tice kugle i ploce. I jesu li zvijezde 3D kugle ili ploce. Treba poznavati kako radi ljudsko sto zapravo znaci 3D u nasim ocima. Ako nemas perspektivu i sjenu, ne mozes ni imat 3D objekt, sto ne znaci da taj objekt nije 3D. Uzmi kuglu za kuglanje i stavi ju da visi u crnom prostoru pa ju onda pogledaj sa 500m udaljenosti i reci mi da li je kugla ili samo ploca :) Kuzis, sad si me uvukao u ovu pricu koja nema smisla gdje pokusavam tebi dokazati sto je vec dokazano. Sve je vrlo jednostavno, kao sto sam rekao. Uplatis si voznju sa Lockheadom, ako ne vjerujes filmicima pa gledaj zemlju odozgora. Ne znam kako bi to pobio... Teorije zavjere funkcioniraju tako ;) Skupi njih 100 da radi 2 mjeseca i dobit ces teoriju da je zemlja u obliku pimpeka. I imat ces apsolutno svaki "dokaz" kao sto imas da je zemlja flat. ;) Postoji teorija da smo svi kompjuterski program, ili da samo produkt genetksih testiranja i testiranja evolucije u fizickom obliku. Utipkaj u youtube "proof the earth is round" pa odvoji 2-3 dana. Shvatit ces koliko si u zabludi ;) edit: o zemljinoj brzini rotacije i revolucije...bi se isto dalo tipkat jos 5 dana...i kako se ne vidi da se zemlja okrece :D Uzmi neku opasnu pusku pa gadjaj metu na 3000m bez da uracunas zemljinu rotaciju i zakrivljenost. Balistika se zove grana fizike koja uci o tome i moze se prilicno jednostavno izracunat.

okt 2016.

Ako je zemlja ravna zaato na moru iza obzora nestanu brodovi koji su toliko veliki da bi joa kilometrima trebali biti vidljivi golim okom?
StipeZMAJ

okt 2016.

ma kaj brijes public :D ima filmic di lik gleda bas u neku brodurinu i mjeri on nesto kao..... pa veli, da je zemlja okrugla taj brod se nebi smio vidjet, a vidi se. Eto dokaza. Gotovo je. :D jbga sprdam se malo, jer meni i ova tema djeluje kao sprdanje sa zdravim razumom i ljudskom inteligencijom.
hazeriZMAJ

okt 2016.

Negdje sam citao da po budistickom ili nekoj slicnoj religiji to je osnova vjere i mudrosti koje ta kornjaca simbolizira.Postoji cijela prica oko kornjace i te ploce.:)

okt 2016.

nisam trebao vidit ovu temu.ovo je veliki minus za vutru a i za opcenito ljudski rod da ima ovo misljenje.ajde da zivimo u vremenu kad masovnih medija nema pa i nekako da vas shvatim ali kad svaka budala na svjetu ima kameru i moze informaciju prijenjeti svakom skoro covjeku na planeti kako do sad ja nisam vidio sliku nekoga da stoji na rubu vaseg diska od planete.i ako je planeta disk da li se taj disk vrti oko sunca ili oko sebe i ako su sve zemlje sa gornje strane sta se nalazi sa donje strane gdje je mrak da ne rastu mozda gljivice?

okt 2016.

[bez sadržaja]
truareZMAJ

okt 2016.

Ja se samo iznerviram kod ovakvim diskusija, ne znam koji me vrag goni da se upliem. Ne , amneziahaze.. po njihovoj teoriji (ili bar jednoj od) sunce i mjesec su neke velike lampe promjera par kilometara koje nekako putuju slijeva na desno.

okt 2016.

a kakvih retarda ima na planeti u zadnje vrjeme se i ne sjetim da je trol a brate iritira me kad prave neke teorije koje nemaju smisla
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

Ti ato prave teorije nisu problem, ne sumnjam da boluju od neke psihi ke bolesti. Problem je ato ljudi veruju u takve glupost:upiii:

okt 2016.

ma ovi sto prave samo gledaju koliko debila ima na planeti.ova tema je ko ono kad ti na facebook dode necete vjerovati samo kliknite na ovaj link de je onaj lik sto je otvorio temu da ga odma blokam ne zelim da cujem ista od njega vise
H2O888LEGENDA

okt 2016.

meni je tema ok:popcorn::
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

Ovo je ono kao, "Dobili ste nagradu od 10.000e, dajte podatke kartice kako bi smo uplatiili na ra un" Hahahahaha Zemlja je oblika kreditne kartice! :lol:
StipeZMAJ

okt 2016.

[bez sadržaja]

okt 2016.

jbt nagrdiste covjeka,dobrog priznatog kolegu growera.. radi nekakve teorije..

okt 2016.

i ovog lika od nedavno mrzim pravi se previse pametan al ajde barem prizna kad pogresi mozda je on dobar grower ali u stvarnom zivotu izbjegavao bi sa njim pricat ista intelektualno

okt 2016.

@mr. Herb Gardener I ja kazem. i meni se to ne svidja. :) @Triptank je super clan foruma.! Ko god je imao namjeru nagrditi trebao se javiti na PM pa nagrditi ;)
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

Niko ga nije nagrdio, samo delimo mialjenja. Ja rekoh gore dva puta, ne mislim niata loae. Samo mi je sve ovo smeano i teako za poverovati
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Joa malo fali da me uvjerite da je zemlja okrugla. Pogotovo ovi intelektualci eeee brateee :) Neil deGrasse Tyson mi je super stand up komi ar

okt 2016.

Ajoooooooooj, najgore od svega je sto ON i dalje zeli borbu :D Hhahaha, cuj ga sad :D Pa stvarno si budalin ako mislis drugacije :D A do skora si vjerovao da je okrugla, sada vjerujes drugacije, sutra ces vjerovati isto :D
StipeZMAJ

okt 2016.

@Triptank jel sad shvacas zasto ovakve teme ne mogu opstati na ovakvom forumu. samo se navuce gnjev forumasa i izazove vrijedjanje. ovakve teme se ne razlikuju previse od tema sa religijom i politikom. opet ce biti negativnih bodova, brisanja postova i svadja. Koliko god ti i nekolicina vas vjerovali u te teorije, toliko se i nama ova teorija cini smijesno i nevjerojatno da bi netko mogao danas u to vjerovati. Pa probaj ti i nas shvatit da ne mozemo prihvatiti nesto sto se ne moze dokazati, a odbiti ono sto je vec dokazano i moze se svaki dan dokazat sa kalkulatorom, papirom i olovkom i vidi se golim okom ;)
H2O888LEGENDA

okt 2016.

bila je okrugla,al amerikanci nose aoder na mars za gradit baze i prodaju ga po univerzumu:D
TriptankLEGENDA

okt 2016.

viae neu komentirat niata ovdje jer je tema mrtva ali moram vam rei da stvarno nisam o ekivao da e se di ovakva praaina.Stipe je spomenuo neko spaljivanje vjeatica, osjeao sam se ko vjeatica u bijegu dok sam itao neke komentare haha :D Ok, Ok, zemlja je okrugla, ili kako ka~e deGrass -oblate spheroid. Ova tema nikako nije mogla naatetiti ugledu foruma, viae mu atete nanose lanovi koji svoje komplekse i emocionalne traume lije e jadni za tipkovnicom, umjesto da idu izudarat vreu, nabacit sparing, bacit neato pod jaja. treba to izbacit iz sebe, ne valja bit pun gnjeva. :) ja nisam ljut na nikog, a vi kako hoete ;)

okt 2016.

yWGBOVL3Sug

okt 2016.

Ako se netko ne zna kontrolirati njega kazniti/udaljiti a temu ostaviti otvorenu.
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

Ako neko ~eli malo da popravi raspolo~enje, imate baa dobre komentare ispod ovog videa ato je Perikle oka io :rolleyes: Nisam znao da ima ovoliko ljudi koji veruju u ovo, prosto sam se iznenadio :crazyd:

okt 2016.

ja verujem da je zemlja ravna :skot:::skot:::mario:: m7GtjuecEgA
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

Reci te vi meni, kad ve pominjete antartik da je zabranjen da se ide do "kraja", zemlja ako je ravna, onda bi trebala imati viae krajeva. Na sve 4 strane treba da je kraj Nemogue da niko ne ~ivi na jednom od krajeva zemlje. Da li nasa uva sve krajeve?

okt 2016.

kako ravan tanjir mo~e imati krajeve ...
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

ekaj, ti me zezaa? Kako nema krajeve? `ta je ova ivica gde su mi prsti? Krajevi tanjira Zna i doem do kraja, nastavim pravo, i gde zavraim? Krenem od sredine X ka strelici, da li padam sa tanjira ili vam zemlje, ili me neki teleport vrati na suprotnu stranu?
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Nikakve 4 strane, nego krug okolo, sjeverni pol je u centru mape, antarktika obuhvaa cijeli rub diska. Nemo~ea nigdje past s ruba jer u model ravne zemlje spada i "firmament" ato se najlakae mo~e opisati kao neprobojna kupola, svod,nema dalje. R52_PdZlSq8
truareZMAJ

okt 2016.

Nemoj se trudit Greenland, nema smisla, isti vrag kao da pri aa sa zidom. Svaki dokaz namjerno ignoriraju. To je njihov profil. Ja bi razumio da oni koji uporno slijede ideje onih koji masno zarauju na takvima isto imaju neke koristi od toga, ali nemaju.. jednostavno ~ele biti ignoranti prema svemu ato ima predznak "znanost". I tu je Stipe itekako u pravu da ova tema ima itekako poveznicu sa religijske strane a naai krajevi su itekako plodno tlo za to, i ako ne ~elimo da eskalira najbolje okrenut lea i pustit ih neka vjeruju u ato ~ele. Odo zalit bilje.

okt 2016.

obod tanjira je JUG a centar je Severni Pol a jug je okovan bedemima leda i nemo~e voda van . mislim na tome se zasniva teorija , svi smo u ili isto u akoli i niko ovde nije otiaao s uma :) nego razni se ogledi objaanjavaju koji imaju logiku tj logi ni su barem meni .... tako da nema tu neke misterije ... isto kao da vam je neko rekao 1980te da ete imati telefon koji mo~ete komunicirati i sa neke planina sa nekim iz AUSTRALIJE npr tako da bi i tada proglasili ludakom ....
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

@Triptank i niko do sada nije doaao do kraja i zabele~io kraj planete? Makar poslednjih 10 godina svima nama je dostupna neka vrsta tehnologije sa kojom mo~emo da zabele~imo kraj planete. @truare, odbijam da poverujem da ljudi ne mogu razumeju takve gluposti. @perikle, popnea se na rub leda, nastavia pravo i?
L0oDZMAJ

okt 2016.

a kakva je inace zemlje... bas i ja se sad pitam... mada meni ova dobra,samo da moze da se growa :razvaljen::

okt 2016.

Gle'am neato i razmialjam...ode ovaj forum u airinu pa razbija oakove. Ko Larusova enciklopedija, esto ko pijaca i asopis "Tree oko"-svega ima i sva ega pa ovi novi kad upadnu jadni i zbunjeni, tra~ei temu o recimo zalivanju, nabasaju na ovako neato (protiv ega nemam niata, ak i da diskutujem i sluaam razli ita mialjenja) ato e ih zasigurno dotui u zbunjenosti, jer zaboga doali su da nau e o uzgoju trave, a zabodu u teme o veaticama, Nostradamusu, svakidaanjom jadikovkama, Crticama kojekakvim i ne znam emu joa... :D
truareZMAJ

okt 2016.

@Greenland Nije zabilje~en kraj planete jer po cijelom tom rubu stoji Nasa ili vojska.. nikako da se dogovore ato od tog dvoje. Zamisli koja je to vojska potrebna da uva toliku granicu.. zna i ako je ekvator dug cca 40,000 km onda bi gledajui taj njihov model po nekoj logici taj rub trebao biti duplo vei... zna i ta vojska mora uvati ledeni zid dug 80,000 km. Strava do kud im maata se~e...

okt 2016.

@Greenland To niko ne zna ata je iza , ja ne zam , po teoriji koju du~e vreme pratim okolo je led ispod nas je voda iznad nas je voda a mi smo u nekakvom mehuru i to ti je ko zna gde hahaha
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

I vi verujete u to?

okt 2016.

naravno da se dr~imo stare teorije ali takvi se ogledi izvode koji imaju logiku i smisla , naali su stare karte gde pokazuju kopno u van tog ledenog okova .... pazi ovo ti je kao npr ja i ti nemamo pojma na emu smo i po injemo da istra~ujemo .. taj fazon , fora je u tome pa zar je mogue da prihvatimo da smo na kocki i treba to prihvatiti , ako me razumea
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Nema vojske uzdu~ cijele granice. Si pro itao treaty? Ako jesi onda ti je jasno da "ekspedicija" na antarktiku u slu aju da dobijea dozvolu bi se svodila na to da smijea istra~ivat pod nadzorom, bez one iaavanja ekosustava za koje su navedene rigorozne mjere, samo na malom podru ju za koje bi dobio dopuatenje, uz veoma ograni en vremenski period i u konstantnoj kooperaciji sa onima koji bi te nadzirali. Kreni itat to ku po to ku, lijepo piae.
truareZMAJ

okt 2016.

Odo ja iz ove teme, joa u ja pokupit ban zbog ovog @`iv@n -a koji jedino ata zna lupat po minusima, a dar govora mu je o ito oduzet. Ok, Triptank , al ko brani neovisnim istra~iva ima da krenu tamo mimo tih organiziranih ekspedicija.. nego ajmo slijepo vjerovat i pravit se da smo u 15. stoljeu, a istovremeno ne ~elit vjerovat u dokaze koji su vam na dlanu. Danas fala bogu ima hrpu na ina kako do do antarktike.. pa ne mora bit ni ovjek.. mo~e i balon sa kamerom.
TriptankLEGENDA

okt 2016.

@Greenland -spomenuo sam prije admirala Byrda, on je u svojim ekspedicijama otkrio "firmament". YDfbsKxgcmc
StipeZMAJ

okt 2016.

I dalje mi nitko nije odgovorio na pitanje, zbog cega postoji ova teorija zavjere ako bilo koja osoba koja prodje trening i ima viska novaca na racunu, moze otici u zemljinu stratosferu i uzivat u prekrasnoj zemljinoj okruglosti :) Nije mit, nije teorija. Uplatis i letis. ...da ne pricam o Baumgartneru i njegovom RedBull skoku iz svemira. Kaj nismo 2 tjedna slusali o tome i gledali okruglu zemlju iz svih uglova u 4K hahaha. Ili se to uopce nije desilo, a medijski prijenos je CGI :D ...i kad odes na izlet na 80 000m je isto CGI na prozoru aviona? Volio bih cuti objasnjenje za moje navode. Cisto me zanima nacin razmisljanja umjesto zatrpavanja youtube filmicima
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Felix legenda nYSe-vQi2QA Poznajea nekog ko je bio u stratosferi ili si ti bio gore? Letio sam avionom dva puta, tada nisam tra~io nikakvu zakrivljenost, ali dobro se sjeam pogleda kroz prozor i siguran sam da nisam vidio zakrivljenost. Mo~da uskoro opet sjednem na avion pa u provjerit .ateta ato nemam viaka novaca za pogled iz stratosfere, to bi bilo lijepo.
StipeZMAJ

okt 2016.

...kao sto rekoh ranije ;) Htio bih objasnjenje a ne filmic di pise "ovo se moglo u studiju snimit".
basloLEGENDA

okt 2016.

http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/978198-svi-sateliti-koji-kruze-oko-zemlje-na-jednoj-slici-foto ako ima vec toliko satelita trebalo bi da se vidi koji na nasinom live stremu :puuuh:: UGPuEDyAsU8
truareZMAJ

okt 2016.

Dobro ljudi, ata vam je YouTube i FE society stranice jedini izvor sveg vaaeg znanja o toj flat earth teoriji? A ti @`iv@n mo~ea lupat minuse do preksutra, ne patim na bodove. @Triptank `ta nije admiral Byrd navodno pronaaao dokaz sa auplju zemlju a ne ravnu zemlju? A sve to dolazi iz nekog navodno njegovog dnevnika kojeg je dao u javnost njegov neak kad je ovaj ve bio mrtav.

okt 2016.

pa po ovoj teoriji gravitacija ne postoji ve samo elektromagnetne sile i gustina vazduha ... a Felix dok ska e horizont je ravan , jedino ga kamera sama od sebe zakrivljuje ka gore i ka dole ...
StipeZMAJ

okt 2016.

@baslo tek kad bi se vidli sateliti bi bilo ultra mega fejk :D ima veze sa ekspozicijom kamere i to mozes testirat doma ;) A i kada nebi bilo rijci o ekspoziciji i svijetlu/tami, onda takodjer bi bilo nemoguce zbog velicine svega i svavega, al da ne tipkam tu je lijepo objasnjeno i moze se testirati. https://www.quora.com/Why-dont-ISS-photos-show-any-of-the-thousands-of-satellites-orbiting-Earth

okt 2016.

:cool23:
StipeZMAJ

okt 2016.

Meni je fora diskutirati o znanstvenim stvarima o kojima se stvarno moze diskutirati. Zasto se stvarno ne vide sateliti na iss live, zvijezde itd. Objasnjenje je u stvari jednostavno i interesantno. Slicna prica je i zasto se ne vide zvijezda sa fotki sa Mjeseca. Fakat bi bilo glupo da se vide. Interesantna je prica i o raketama koje napustaju nasu atmosferu i koje sve proracune moraju odraditi i kako zapravo izgleda putanja te rakete, bas zbog zemljine nakrivljenosti i rotacije..... da bi pogodili pravu putanju, tj smjer gdje zele ici. Dalo bi se diskutirati i lijepo razgoarati o fizici i znanosti, dokle god ima suvislih argumenata. Youtube filmici od neke xy ekipe nisu argumenti ni konstruktivni razgovor vec neznanje i pomanjkanje argumentiranih cinjenica :) nhf
TriptankLEGENDA

okt 2016.

U ovom videu sa felixovim skokom lijepo poka~e kakve gluposti su ljudi progutali. Pogledaj video i usporedi s originalom, vidjet ea greake koje su pokazali u videu koji sam stavio, nije to nikakva teorija, to nam je svima feliks servirao osobno.Ali fora je u tome ato ne ~elia pogledat, unaprijed si zaklju io da je glupost jer su ti 2 tjedna pri ali o feliksu, to mora bit istina. Sad bi ja trebao ispisivat enciklopedije a lakae je na video. Ne da mi se pisat, tema nije urodila plodom, nemam viae nikakvu ~elju za daljnjom raspravom, definitivno se povla im iz ove teme. Idem itat malo dnevnike uzgoja i tako . :)
StipeZMAJ

okt 2016.

Kada si otvorio temu, morao si biti spreman da das argumente. Ako ih nemas, onda nema smisla otvarat tako nesto :) Ako maknes youtube filmice, ova tema je prazna ;) osim nas kaj vam pokusavamo dokazat dokazano :D

okt 2016.

evo ja sam na kraju tj obodu i vidim ogroman gle er ispred mene ... u jbt iza nema niata :lol::D:joint2:
StipeZMAJ

okt 2016.

kucni u kupolu i pitaj ekipu preko jel ima kakvih dobrih menki ;) mozda imaju neku drugu Cannabis Galactica vrstu
basloLEGENDA

okt 2016.

a jesu bolji dnevnici uzgoja nego ovo...definitivno... :) kao prica o religiji,svako ima svoje misljenje... meni bitno da adim moju domaju 2016 :spliff:
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Kao ato ti tvrdia da nisam niata dokazao, isto tako ni ti nisi niata dokazao, realno. Fotke s mjeseca ka~ea? Vjerujea da je ovjek bio na mjesecu? Stvar je u tome ato ovdje jedan drugome na ovaj na in ne mo~emo niata dokazati. Mo~emo iznosit svoja mialjenja i vjerovanja, ali to nitko ne mora uva~iti. Kalkulator, olovka i papir mi sigurno ne mogu dokazat da je zemlja okrugla. Otvorio sam temu pun volje jer me zanima ata ljudi misle o tome, ali je sve ve odavno prealo u prepucavanje, uvrede, a u takvim raspravama mi nije guat sudjelovati. Nije to niata nevjerovatno, zemlja mo~e bit ravna, mo~da je i okrugla, ali znam da ne vjerujem u NASA CGI animacije , deGrassove idiotarije, ni feliksov skok, ni svemirske stanice s astronautima na ijim snimkama i prijenosima ljudi vise na apagicama u totalno neprirodnom polo~aju naopako pa sla~u crvene face i namjeataju odjeu pozirajui da se ne vide apagice.
GreenlandLEGENDA

okt 2016.

21. vek...
truareZMAJ

okt 2016.

Moram joa jedan komentar bacit , mo~da izlije im @`iv@n -ove psihoze i frustracije nakon ato je ve ispao blago re eno "@" na temi gdje je odlu io progovorit. Udari joa jedan da lakae zaspim znajui da sam napravio bar neko dobro djelo :D strava Nia @Triptank , vidimo se u dnevnicima, tu se baa i nismo naali haha ;)
t@maraZMAJ

okt 2016.

Hehehe kako ste ludi svi :lol::let:
mingAMBASADOR

okt 2016.

@Triptank, po onom modelu sa prve stranice gdje je prikaz smjene dana i noi na ravnoj zemlji kako se mo~e desiti pomra enje Sunca ili Mjeseca? Onda, kako je mogue da Sunce koje je iznad ravne plo e ne osvijetli tu plo u cijelu? Pominje se u temi da ni Sunce nije zvijezda nego neka usmjerena lampa ako sam dobro svatio! `ta onda osvijetljava mjesec? Kakav je onda model sun evog sistema? Zatim, kako je mogue po onom modelu sa prve stranice uz onakvo kru~enje Sunca da se ono pojavljuje iza horizonta ujutru kad pogledamo prema istoku? Da bi to bilo mogue ono bi moralo biti jako blizu Zemlje, Sla~ea li se sa ovim?
StipeZMAJ

okt 2016.

Hans Panel ;)
mingAMBASADOR

okt 2016.

Joa e ispasti da nas neko uzgaja pod lampama :eek: Ravnozemljaai: Kako se u pri u o nasinim la~ima uklapa injenica da ruska, evropska, japanska, kineska, indijska i poneka privatna svemirska agencija uspjeano aalje rakete u svemir?
TriptankLEGENDA

okt 2016.

Ne nisam rekao da je lampa, rekao sam da se ne mo~e sa sigurnoau utvrditi da je sunce okruglog oblika jer bljeati, a mjesec zato ato uvjek vidimo samo jednu stranu mjeseca okrenutu prema zemlji. Mislim da su sunce i mjesec puno bli~e nego ato smo u eni odmalena. A sunce izlazi na horizontu zbog efekta perspektive, i limitirane svjetlosti. Kad se pribli~ava iz daljine pratei putanju na nebu , mi to vidimo kao izlazak sunca, iako ono kru~i na konstantnoj visini iznad zemljine povraine. Ovako nekako: R52_PdZlSq8
truareZMAJ

okt 2016.

Stipe joa si tu.. joa bu te preobratili haha :D ;)
basloLEGENDA

okt 2016.

FeVunbz7kmE

🔒 Ova tema je zaključana