VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaŠto je život?
LEGACY

Što je život?

106 odgovora6,421 pregleda

feb 2009.

a e je nestala anketa? :D
TarkiPOZNAVALAC

feb 2009.

Da je zivot savrsen ne bi bilo zabavno tako da je zivot najbolje receno sjeban i to je bas super

feb 2009.

mo~da mi samo neznamo u~ivati u njemu.. Weed ovako je iala anketa, nije mi uspila o ito.. da li vjerujea da je ~ivot savraen? 1 DA vjerujem 2 NE 3 nisam svjestan aj sredi to ;)
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2009.

Malo mi je ovo, bez uvrede molim, besmisleno pitanje. Nemogu uope gledati ~ivot u tim okvirima, neznam ata bi ~ivot inilo savraenim. mah na~alost neznam kak da izrazim ato mislim trenutno
dogo argentinoENTUZIJASTA

feb 2009.

mislim da nam se svima desilo pun***** stvari zajebanih i svako ima nekih sranja i kakva se sve sranja deaavaju u svijetu i kakvih debila sve ima na ovome svijetu koji vladaju odnosno koji su predsjednici i ata ja znam sjede u vladi i nia ne rade sam sjede i drkaju kare.. i kolko ratova ima i pizdarija i svega i sva ega.. tak da ne msilim da je svijet savraen. nije da sma optimista.. ima i onih sitnica koje nas ine sretnima tipa osoba koju volimo, voli ona nas, obitelji, djece i ~ivot pa nekima je i to dovoljno al za ostale stvari ih jednostavno nije briga al mislim nisam pesimist nego jednostavno ne znam.. ato da vam ka~em evo ja sam se izjasnio.. i da.. ~ivot je savraen kad se napuaia... (ali to je smao moje mialjenje) -- ipri avam se radi psovki, en zanm jel smijem psovat pa ono.. negdje vidim da neki psuju pa ata ja znam.. al eto en psujem in e nego samo sad jer imam nalet bijesa pa ispri avam se radi toga.
BeyondLEGENDA

feb 2009.

Ovisi ato smatraa savraenstvom. Objasni mi ato je to savraenstvo. Jeli plava boja savraena? a zelena mo~da?

feb 2009.

nije pitanje bilo da li je svijet savrsen, nego zivot :) za svijet svi znamo. gledamo teve :) ali zasto zivot nije savrsen? je, ovisi samo iz kojeg kuta sobe gledas :) zar si ti toliko nesretan sa svojim zivotom? cuj, tvoj je. mozes ga popraviti, uljepsati, posloziti i nabit mu masnu. zasto bi imao nesavsen zivot? tvoj je i samo tvoj :) istina, zelimo vise, moramo vise, trebamo vise. zelimo i moramo i trebamo vise onoga sto nam u biti cak ni ne treba. novac? vjerovatno prvo i najbitniji razlog nesavrsnog zivota, jel da:) kazu, radi ono sto volis i novac ce sam doci. svatko ima uspona i padova. da ne padas, kako bi znao da u necemu uspijevas, ili tako nesto. mozda je savrsen malo prejaka rijec. tehnicki, nista nije savrseno, jel da? ali nije bas toliko daleko. u biti, tvoj je. budi emo, ako zelis :)P

feb 2009.

da, u biti. zelena boja je savrsena. :sick: :costumed-smiley-027

feb 2009.

u ovoj situaciji baa niata ne smatram savraenstvom.. bar ja.. jer.. ne znam.. sranja imam stalno.. ne ka~em da ih drugi nemaju al jbg..

feb 2009.

nemoj biti tuzna prica. ima smao jedna najmanja violina na svijetu, i ne svira za tebe, nego za rihannu. zar ne vidis da ju jebac mlati. :P

feb 2009.

ma ne pratim ni rihanu nit pratim njenog jeba a nit ne znam kaj se dogaa u svijetu.. zaboli me i za nju i za njega. uostalom nisam ja ni tu~na pri a niti nema za mene violina(kao ato si rekla) jednostavno sam ravnoduaan i sasvim mi paae..

feb 2009.

:kiss::icon_wink: nemoj tako o njoj. iovako je danas sva izdeformirana. :icon_lol:

feb 2009.

pa volim i ja tebe zelena al jbg u danaanjems vijetu nemrea nikom vjerovat daj prijeimo an temu a rihanu ostavimo po strani

feb 2009.

mislim da je zavrsila tema za tebe kada si postao ravnodusan. :icon_lol:

feb 2009.

ne mroa bit.. uostalom sutra je novi dan pa bumo vidli..

feb 2009.

U amsterdamu je samo zivot savrsen

feb 2009.

~ivot je chupav i dlakav xD i valja se probijat kroz njega... u biti ak ga postavljas kak se tebi svidja i vise je nego savrsen...

feb 2009.

za ~ivot najbolje re da j jednostavno j.ebeno dobar:icon_lol: a i sama injecica da smo roeni i da Postojimo je ve neopisiv dar koji nam je pru~en:sun2: naravno, ako opet veina ka~e za svoj ~ivot da im nije savraen, dobar, kvalitetan ili bilo ata da se oni osjeaju spokojni oko tog pitanja kod njih samih sa Sobom, onda jebiga...na~alost s.ranja su uvijek viae zaokupljala pozornost ovjeka:icon_lol::vb_whip: da ti ~ivot bude dobar, moraa bit na isto s njime... tako i onako, probleme ljudi stvaraju, a ne obratno:) sve je borba, ina e bi stvari bile tako, u najmanju ruku, dosadne:) A sad, pojam "savraenosti"...eh, ne moramo se sad "ka it" ok terminologije...u osnovnom, svi dijelimo neke temelje, a i ato uope svaka rije "zna i"? da ne ka~em, da doseg savraenstva nikada niti ne mo~e dotaknuti:)) tako da samo pitanje, da li ovjek u~iva u ~ivotu, u podarenosti koja mu je pru~ena, da li je u~ivaoc samog trenutka kojim odiae, dal se napaja izvorom svoga postojana i razloga, dal se divi samoj magi nosti svega ato Jest i ato imamu tu ast pripadati ne emu ato nam je pru~eno i u nama samima da voljno i uzmemo poput kraljeva i ostvarimo Sebe u potpunosti beskrajnih visina, isto ovisi o samom pojedincu i njegovoj volji da u ini ono ato duboko svi u Sebi osjeamo, ali zanemarujemo... :( :) Da ima 4. opcija u anketi, odabrao bi odgovor da je pojam savraenstva za ~ivot pre pre malen:) majke mi, kad pogledaa kakva je to stvar, doe ovjeku da zapla e:))))):icon_lol:
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2009.

Kada me jedna prijateljica pitala zbog ega se ujutro budim, rekoh zbog jutarnje erekcije, no nakon toga poslah joj ovo, i reko eto savraenog razloga zaato se ujutro budim vnRqYMTpXHc
ataraxiaISTRAŽIVAČ

feb 2009.

s obzirom na na in na koji razmialjam nemogue mi je odgovorit na takvo pitanje..ne znam...ne mogu ga uope smjestit nigdje u toku misli..nekako je openito..zapetljano i subjektivno..ka ata W. ka~e, ovisi ata smatraa savraenstvom.
EXARPPOZNAVALAC

feb 2009.

}ivot je tocno onakav kakvog si odredimo prije radjanja, u cilju savrsenstva. A nesavrsenstva su orua (oru~ja?!) za postizanje savraenstva. Kako ono netko re e? Ne postoji ni dobro ni zlo; misljenje ih cini takvima...

feb 2009.

Ja bi rekao da su ciljevi u svakom zivotu odredeni prije rodenja,a kako postici taj cilj tokom ovoga zivota odredujes tokom zivota,jer do jedne stvari mozes doci na 1000 razlicitih nacina,a ne vjerujem da sami sebe zakidamo prije rodenja i izabiremo samo jedan nacin i linearan zivot. A savrsenstvo svak vidi u necem drugome i poima ga drugacije.
EXARPPOZNAVALAC

feb 2009.

Moa mislit...:sick:

feb 2009.

meni je banja :icon_lol: sto skuvam to i jedem
extranoizeENTUZIJASTA

feb 2009.

naravno da je savraen. sve ato postoji je savraeno samim time ato postoji. da je nesavraeno ne bi ni postojalo. priroda/bog ne radi greake. mi smo dio tog cjelokupnog savraenstva i to trebamo spoznati i onda je sve jednostavno (savraeno). :sun2:
BeyondLEGENDA

feb 2009.

U suatini (osim u ljudskom umu) ne postoji neato kao ato je "savraenstvo", to je izmialjotina ljudskog ega - samodestruktivnog programa, isto tako ne postoji ni neato kao ato je "moral", isto kao ato je i "cilj", isto kao ato su i "pravila" pa i "viaa svrha", pa i "istina i la~" i mnogi drugi programi... life is a dream... vir u rijeci, pretapanje svijesti, slika koju crtam, glazba koju sviram, expression of my soul, ~ivot je vo~nja kroz lunopark, ~ivot je ato god ~elia da bude. "Mi smo promatra i. Mi smo svijest. Nismo objekti. Nismo vrsti. Mi smo neizmjerni. Svijet objekata i vrstoe samo je sredstvo da se naa ~ivot na Zemlji u ini jednostavnijim. To je samo opis koji je stvoren da bi nam pomogao. Mi, ili to nije, naa razum, zaboravljamo da je opis samo opis, pa tako svoju cjelovitost zapetljamo u kobni krug iz kojega se za ~ivota rijetko tko izvu e." Don Juan Matus Jedina ralika izmeu mene i Boga je u definiranju svojih granica, Bog ih nije definirao, on je sve, ja ih jesam i zato sam to ato jesam... ruaim te defnicije u svom umu i time se pribli~avam Bogu, time airim svoje horizonte i stapam se u jedno. Nije pitanje tko sam, tko ~elim ili moram biti, kuda moram ii i kako moram ~ivjeti. To su iluzije li nosti, strah u svojoj manifestaciji djelovanja. Bitno je jedino da jesam, sredstvo je i cilj, ~ivot je umjetnost.

feb 2009.

ja si katkad zabrijem kad ovo itam da nisi sa balkana.. onda pak razmialjam pa jebote nisi ni sa zemlje ti fakat si neki pametni pas mater.. svi aa mi se.. :D volim takve ljude koato si ti.. da te bar znam
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2009.

Otprilike ono ato sam htio rei gore ali nisam bio pri rije ima trenutno

feb 2009.

mogu mogu:sun2:
BugiPOZNAVALAC

feb 2009.

hahahaha, a lude teme... ovako sad sam ja na redu... ~ivot je ovakav kakav je, jedan i jedini i nemamo drugih ~ivot osim ovoga...dakle odgovor je da je savraen jer je jedan jedini... e sad da jos malo s***** stvar... u njegovoj savraenosti on sadr~i i svoju nesavraenost i moju nesvjest o svoj toj savraenosti...dakle idemo ispo etka...
EXARPPOZNAVALAC

feb 2009.

Zna i samo zato ata je vutra legalana, ~ivot je savraen? Hebiga...meni nekako savraenije izgleda npr. Jamajica; Karibi brate... Sunce, more, palme...lipe tete po pla~ama.... A ne hebena mo vara i depresija; i to geografska. Kolko ujem od ljudi, ta ideala je joa samo za "djecu"... Al jebiga, kontaktiran samo sa "svojon" generacijom (+/- 5 god.), i nisu mi baa neato oduaevljeni "savraenstvom". Osin ako imaa para pa moa ata oa, al ako iz tog kuta gledaa; onda je svudi savraeno. Hmmm, mo~da imam krive informacije? Noooop!!!! Zaato bi iko laga da mu je loae ako nije i atura prema doma. Stranac je uvik stranac... @Bugi :respect::thumb::ludaci_lol: Peace
Ramona_RedENTUZIJASTA

feb 2009.

ne mogu ljude krivit ato im se Nizozemska ini ko raj na zemlji, kad se i meni inila dok nisam otiala gore i provela neko vrime... ali sad se viae sla~em s Exarpom, kakva ba mo vara mra na vjetrovita ledena - bolje je valjda zapalit ispod palme neke il banane :sun2: A ~ivot, savraen? Da, kako da ne, pogotovo kad te - recimo - zbudi sat u 5 ujutro da bi iaa rizat glave srdelama u neku tvornicu limenki, ima takvih na milijune ...
BlacknessISTRAŽIVAČ

feb 2009.

Postojanje je savrseno. Zivot nije ;)
extranoizeENTUZIJASTA

feb 2009.

Sla~em se. Ali mislim da postoji cilj prema kojemu se sve odvija, baa taj ego nam neda da vidimo da je sve savraeno i da postoji razlog za sve ato se dogaa. Zbog ega smo zbunjeni, podijeljeni, sebi ni i izgubljeni. Slu ajnosti ne postoje. Mi ka~emo za ono ato ne razumijemo da se dogodilo slu ajno. Sve je baa onako kako treba biti. Ne ka~em da nema slobode, nego da u svakom trenutku ~ivota, svakom naaom odlukom mi biramo svoj put, a kraj puta je tamo gdje je i po etak - u nama. Taj put bi trebao biti put srca, kad si ve spomenuo Don Juana. :heartbeat:
BugiPOZNAVALAC

feb 2009.

ja se nadam da ~ivot nije samo jedan vic, jer ja ga ne shvaam.
TotalUndergroundISTRAŽIVAČ

feb 2009.

savrshenstvo je isto kao i beskonachnost,svi znamo da je tu,da postoji,da ono lezhi u nama,al to se ne mozhe definisati,i uopshte je glupo to pokushavati,rechi su suvishe male za neshto kao shto je zhivot..ono shto se mozhe reci za nas ljude,je da su nam ego i lazhi,strah jedna od barijera za istrazhivanje,sebe odnosno nas,kada se probudimo iz ovog sna i ove iluzije koju nam svakodnevnica dostavlja,probili smo prvu barijeru,i napravili korak napred u svojoj svesti koja je zamagljena,opijena,diskonektovana..ego-off,Consciousness-engage,i vozhnja pochinje...
TotalUndergroundISTRAŽIVAČ

feb 2009.

evo jedan mali podatak za razmishljanje.. ukucajte na google Consciousness i dobijete: Results 1 - 10 of about 54,400,000 for consciousness . (0.13 seconds) ukucajte consumer i izlazi sledece: Results 1 - 10 of about 280,000,000 for consumer . (0.22 seconds)
BeyondLEGENDA

feb 2009.

Da, vidiš problem je u riječima i razinama. Riječi su skoro pa bezkorisne kad je tema ovako duboka, i riječi nisu napravljene da bi mogle o tome diskutirati, zato nastaje kaos i krive interpretacije. Isto tako postoji više razina za diskusiju o jednom te istom, što dodatno komplicira stvar. Npr. ovo za cilj... u suštini, znači iz perspektive "point zero" vrijedi sve ono što sam rekao u gornjem postu... između ostalog da cilj ne postoji i da je sredstvo samo po sebi cilj, ali na drogoj, pličoj razini cilj naravno postoji, postoji vrijeme i prostor, sadašnje stanje i buduće, pa prema tome mora biti i jedan put koji se kreće od točke a do točke b i cijeli svijet uspoređivanja jednog sa drugim. Na najdubljoj razini mi smo svi jedno i nema granica, ali na ovoj razini mi moramo odlučiti što želimo biti, kako želimo živjeti, itd. I put ratnika, put prema slobodi nije nimalo lak, zahtjeva strogu disciplinu uma. Zato je tako teško napustiti ove standardne granice unutar kojih djeluje društvo i širiti svijest u nova područja... teško je zato jer se ide iza granica, u nepoznato i apstraktno, tu iza se nalaze potpuno nove i drugačije stvari nego su ljudi ikad zamišljali. I kad to spoznaš i pokušaš riječima objasniti ljudima koji to nikad nisu vidjeli, to je jednostavno nemoguće, jer je to kao da legokockicama pokušavaš napraviti space shuttle, i ako ipak pokušaš ovi će te gledati kao da si pao s marsa ili će si interpretirati na svoj poznati materijalistički način, religija je najbolji primjer za to. :::::::::::::::::::::::::::: Jedna priča: Prije tri tisuće godina postojao je čovjek sasvim nalik vama i meni, a živio je u gradu okruženom planinama. Čovjek je učio da bi postao vrač, da bi naučio znanje svojih predaka, ali nije se u potpunosti slagao sa svim što je učio. U svome je srcu osjećao da se tu mora kriti nešto više. Jednoga dana, dok je snivao u špilji, sanjao je da promatra svoje vlastito tijelo dok spava. Izašao je iz špilje u noći mladoga mjeseca. Nebo bijaše bistro, i ugledao je milijune zvijezda. Tada se u njegovoj unutrašnjosti dogodilo nešto što je njegov život zauvijek preobrazilo. Pogledao je svoje ruke, osjetio svoje tijelo, i začuo svoj vlastiti glas kako progovara: »Načinjen sam od svjetlosti; načinjen sam od zvijezda.« Ponovo je pogledao zvijezde, a onda je shvatio da nisu zvijezde izvor svjetlosti, nego da svjetlost stvara zvijezde. »Sve je stvoreno od svjetlosti«, rekao je, »a prostor između njih nije prazan.« I spoznao je da je sve što postoji jedno živo stvorenje, a da je svjetlost glasnik života, jer je živo, i u njemu su sadržana sva znanja. Tada je shvatio da, iako bijaše načinjen od zvijezda, on sam nije zvijezda. »Ja sam između zvijezda«, razmišljao je. Tako je zvijezde nazvao tonal, a svjetlost između zvijezda nagual, i znao je da je ono što je stvorilo sklad i prostor između njih Život ili Namjera. Bez Života tonal i nagual ne bi mogli postojati. Život je sila apsolutnoga, vrhovnoga. Stvoritelja koji stvara sve. Evo što je otkrio: sve što postoji očitovanje je jednoga živoga stvora kojega nazivamo Bogom. Sve je Bog. I zaključio je da je ljudska zamjedba tek svjetlo koje primjećuje svjetlo. Isto je tako uvidio da je tvar zrcalo - zrcalo je sve ono što odražava svjetlost i od toga svjetla stvara slike - a svijet je obmane, san, upravo nalik dimu koji nam ne dopušta da uvidimo ono što doista jesmo. »Pravi mi čista smo ljubav, čista svjetlost«, govorio je. Ta je spoznaja promijenila njegov život. Kad je jednom shvatio tko on doista jest, osvrnuo se oko sebe na druge ljude i na ostatak prirode, i bijaše zaprepašten onim što je ugledao. U svemu je ugledao sebe - u svakom čovjeku, u svakoj životinji, u svakom drvetu, u vodi, u kiši, u oblacima, u zemlji. I spoznao je da Život na različite načine miješa tonal i nagual da bi stvorio milijarde očitovanja Života. U tih je nekoliko časaka sve spoznao. Bijaše jako uzbuđen, a srce mu bijaše ispunjeno spokojem. Jedva je čekao da svojim ljudima ispriča što je otkrio. Ali nije bilo riječi kojima bi to mogao objasniti. Pokušavao je reći drugima, ali nisu ga mogli razumjeti. Uvidjeli su da se promijenio, da iz njegovih očiju i njegova glasa izbija nešto prekrasno. Zamijetili su da više nikoga i ništa ne prosuđuje. Više nije bio nalik nikome drugome. Svakoga je mogao dobro razumjeti, ali nitko nije mogao razumjeti njega. Vjerovali su da je Božja inkarnacija, a on se nasmijao kad je to čuo i rekao: »To je istina. Ja sam Bog. Ali i vi ste isto tako Bog. Mi smo isti, vi i ja. Mi smo svjetlosne slike. Mi smo Bog.« Ali ljudi ga još ni tada nisu razumjeli. Bio je otkrio da je zrcalo za ostale ljude, zrcalo u kojem je mogao ugledati samoga sebe. »Svatko je zrcalo«, rekao je. Sebe je zapažao u svima, ali nitko nije njega vidio kao sebe. I shvatio je da svi snivaju, ali bez svjesnosti, bez znanja o tome tko doista jesu. Nisu ga mogli sagledati kao same sebe, jer se između zrcala uzdizao zid magle ili dima. A taj zid magle bijaše načinjen tumačenjima svjetlosnih slika - san ljudi. Tada je shvatio da će uskoro zaboraviti sve što je naučio. Želio je zapamtiti sve vizije koje je doživio, tako da je odlučio prozvati se Zamagljeno zrcalo, kako bi uvijek znao da je tvar zrcalo, a dim koji nas okružuje sprečava da spoznamo što doista jesmo. Rekao je: »Ja sam Zamagljeno zrcalo, jer sebe sagledavam u svima vama, ali ne prepoznajemo se zbog dima koji se širi među nama. Taj dim je san, a zrcalo si ti, sanjaču.« Izvor iz knjige: Don Miguel Ruiz - Četiri sporazuma sa samim sobom
Eva RainENTUZIJASTA

mar 2009.

Zar ovo nije savrsenstvo ? Sve dakako zavisi od toga kako tko poima znacenje te rijeci, no kada dosegnete takvo stanje uma i shvatite da je bitno jedino da jeste, da je sredstvo i cilj te da je zivot umjetnost, kada pronadete cijeli svemir u sebi i istodobno shvatite da ste vi taj isti svemir, dosegli ste savrsenstvo.
BeyondLEGENDA

mar 2009.

"Pokuaao sam da te nau im da je pravo iskustvo biti ovek, da je bitno to ato si ~iv; ~ivot je mali, sporedan put kojim sad idemo. On je sam po sebi dovoljan, sam sobom objaanjiv i potpun." don Juan Kad ka~em da savraenstvo ne postoji mislim na to da sve jednostavno jest kakvo je, a svi opisi toga koji proizlaze iz ljudskog uma su samo opis, niata drugo, samo pri a, definiranje ne eg ato se nemo~e definirati. Da, mo~e se re i i da sve jest savraeno, ali opet, svatko e gledati na stvari iz svog ugla, prema tome im se neato definira u umu to ve postaje nesavraeno jer neobuhvaa cjelinu, samo je individualni point of view. im ovjekov um prodre u savraenstvo, stvari postaju nesavraene :) Pojam "savraenstvo" za svakog od nas ima druga ije zna enje i obuhva a razli ite inioce za koje netko shva a da je po tomu neato savraeno ili nije. Ali to uoope nije bitno, nijeda rije , nijedna sklopljena re enica i nijedno naukovanje nekog "znanja" nije bitno jer je samo opis, kao potez kistom po papiru i tvrdnja da ta slika predstavlja istinu ato svijet jest. Bitno je jednostavno da jest, sve jest i nikad niata nee biti da nebude :) Fragmentiranje cjeline i zapetljavanje u objaanjenja postoji jedino u ljudskom umu. Ako ovjek pati, oko sebe e vidjeti samo patnju i cijeli svijet definirati kao patnju i obratno.
loobiENTUZIJASTA

mar 2009.

Sve sto postoji je savrseno. p.s. mada pitanje je sta to uopste postoji ;)

mar 2009.

zivot , po meni, je ono sto zelis da bude... pod uslovom da dovoljno jako zelis i imas odredjenu sliku svega toga... zivot je sve ono sto mislis... a sve sto mislis bilo dobro ili lose odrazit ce se na tebe kao na jedinku. postoji jedna dobra knjiga _ moc podsvijesti toplo je preporucujem svakome.
EXARPPOZNAVALAC

mar 2009.

}ivot je san izmeu dva buenja....

mar 2009.

zivot je skola..
Eva RainENTUZIJASTA

mar 2009.

Covjek je najsavrsenije bice na planeti Zemlji i kao takvom su mu dane beskrajne mogucnosti i sposobnost da ucini sta god zeli, no ljudi toga nisu svjesni, osvrnite se samo na naucno dokazanu cinjenicu da ljudi ne koriste ni 10 % mozga, a pogledajte sta su ljudi sve stvorili sa tom samo jednom desetinom mozga, i onda pokusajte zamisliti kako bi bilo da koristite sav puni potencijal koji vam je dan. Pa gdje bi nam bio kraj...
Yami_RazielAMBASADOR

mar 2009.

Its all how you look at it. That's the tricky thing. But that is the secret. :) @Eva: Pa gdje bi nam bio kraj... a gdje nam je ovak? :D svemir je beskonacan koliko znamo, tako da fizicka stvarnost nema kraja.. a o da ne pricam o psihi.... :D infinite possibilities :)
sidartaISTRAŽIVAČ

mar 2009.

mislim da to sa 10% mozga nije dokazano nego je nabrzinu ispaljen pseudoznanstveni zakljucak, tako da hmm, a sto se tice zivota mislim da nije savrsen ali ga takvim mozemo napraviti, kad se nadojimo pive ili zapalimo a sve ostale definicije su samo to definicije, ja znam kako je meni, je..i se ustaj rano radi trpi sefa, gutaj sranja, gledaj kako se drugi bogate a ti supak,
Eva RainENTUZIJASTA

mar 2009.

Ispricavam se zbog sirenja krivih informacija. Znam da sam prije nekoliko godina procitala podatak da ljudi koriste samo desetinu mozga, sad sam opet malo prosurfala i vidim da sam bila u krivu, tj. navodno je opovrgnuta ta tvrdnja i naucnici su pri misljenju da cak i pri obavljanju najjednostavnijih zadataka koristimo puni kapacitet mozga. Ne znam sta da mislim, niti koliko su pouzdani izvori, a jos manje ta istrazivanja, i tko stoji iza njih i sa kakvim ciljevima. No svejedno stojim iza misljenja da covjek pusta da mu zivot prode samo tako, ne iskoristavajuci svoj puni potencijal, pokusavajuci da pobjegne od stvarnosti umjesto da se suoci sa njom i promijeni je
sidartaISTRAŽIVAČ

mar 2009.

ma meni isprika nije potrebna, kad se moze desiti tako nesto znanstvenicima zasto ne bi i nama malim ljudima a sto se tice mozga mislim da kod ljudi nisu ujednacene najbolje polutke mozga ljeva i desna, da previse dominira ljeva ili tako nesto :)))))

apr 2009.

http://www.youtube.com/watch?v=yb65ZdDBLM4
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2009.

:D savrsenstvo necega se mjeri "individualnim specifikacijama" svake jedinke.. odnosno.. njenom "pogledu"... dvoje ljudi moze imati indentican (dobro ne bas indentican ali slican zivot, kao sto je netko gore napisao svaki dan se budit da bi radio u tvornici) i jedan ce na to gledat kao na najvecu nocnu moru, dok ce drugi cak i uzivati u tome i smatrat to savrsenim... zasto? vjerovatno zbog ljubavi prema tome.. ne ljuba prema tome kao "poslu", niti ljubav prema tome sto to "radi" vec jednostavno ljubav prema cinjenici da on ima mogucnost to radit.... al u biti ne radi se uopce o tom... ako je cijeli zivot, kao pojava.. samo energija.. koju mi kodiramo/dekodiramo kao "takvu" i "takvu"... onda je sve savrseno.. jer imamo mogucnost "dekodiranja" te "energije" i pretvaranja iste.. u sto god pozelimo... drugim rijecima.. zivot je savrsen.. ako ga ti takvim ucinis.. ili bolje receno.. zavolis :) a mozda ni to opet... "Its all how you look at it. That's the tricky thing, but that is the secret." -Goa Gil nemrem vjerovat koliko jednostavan a mocan citat.. brijem da cu ga na svaku temu u ovom forumu morat quotat :) peace
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2009.

posto nemrem editat post (neznam zasto) a puklo me da dodam malo duze objasnjenje :D @nemrem vjerovat koliko jednostavan a mocan citat.. brijem da cu ga na svaku temu u ovom forumu morat quotat :) :D ontopic: savrsenstvo necega se mjeri "individualnim specifikacijama" svake jedinke.. odnosno.. njenom "pogledu"... dvoje ljudi moze imati indentican (dobro ne bas indentican ali slican zivot, kao sto je netko gore napisao svaki dan se budit da bi radio u tvornici) i jedan ce na to gledat kao na najvecu nocnu moru, dok ce drugi cak i uzivati u tome i smatrat to savrsenim... zasto? vjerovatno zbog ljubavi prema tome.. ne ljuba prema tome kao "poslu", niti ljubav prema tome sto to "radi" vec jednostavno ljubav prema cinjenici da on ima mogucnost to radit.... al u biti ne radi se uopce o tom... ako je cijeli zivot, kao pojava.. samo energija.. koju mi kodiramo/dekodiramo kao "takvu" i "takvu"... onda je sve savrseno.. jer imamo mogucnost "dekodiranja" te "energije" i pretvaranja iste.. u sto god pozelimo... drugim rijecima.. zivot je savrsen.. ako ga ti takvim ucinis.. ili bolje receno.. zavolis :) a mozda ni to opet... peace

apr 2009.

dodaj si pod potpis taj citat pa e ti stalno bit uza sebe ;) naveo me na sljedee.. Ljudi bi rekli - Bog je ~ivot Bog bi rekao - Vi ste ~ivot ili... ~ivot je spoznavanje ~ivota

apr 2009.

zivot je savrsen samo onoliko koliko mu ti dopustis da bude... sve zavisi od osobe do osobe... trebamo naucit da cijenimo i prihvatamo sve sto nam pruza zivot, jer jedino tak cemo doci do vlastitog mira i zadovoljstva...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se