LEGACY
Cudno iskustvo pretapanja sna u javu
22 odgovora2,353 pregleda
TeZi
ISTRAŽIVAČ91 REP27%
→ Entuzijasta
TeZiISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#1
Evo ovako prije malo vise od mjesec dana, duboko u noci, nemogu se sjetit cijelog sna ali sam zapamtio samo jednu sliku: covjeka kako mi baca nesto kao pijesak u oci. Tog trena sam se probudio sa nevjerovatnom boli u ocima, pokusa sam otvoriti oci ali onda je jos gore peklo, vid je bio mutan (inace stvarno dobro vidim) suze su curile ka blesave. Napipao nekako prekidac za svijetlo. Dotetura do ogledala pokusao otvoriti oko sa prstom (podignuti kapak) i jako je tesko islo no kad sam otvoria dobro sam vidia da je oko stvarno crveno ne tipa ko kad se napusis nego bas crveno i onda sto san vise panicaria i pomica oci bilo je gore i tako san se vratia nazad u krevet i sto san bia smireniji to je manje bolilo. To iskustvo me stvarno preplasilo, no najvise taj san i znam da je bilo "stvarno".
A sto se tice rem-a sad u zadnje vrijeme pokusavan meditirati i nakon 5-10 minuta kad se opustin i kad "napnem" misli da mislin na nesto odredjeno oci se pocnu nekontrolirano micati i javlja mi se slicna boli i suze mi idu i onda kad prestanem misliti oci se smire i bol prestane. Jeli se jos nekom ovo desava stvarno bi volia meditirat i saznat vise o tome ali ta bol me izludjuje. Znam da rem znaci rapid eye movement samo neznan jeli to ima veze sa ovime sto se meni dogadja???
Informator
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
InformatorISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#2
meni je znalo biti ovako, kad bi iaao spavati te nakon ato bi me umor i san svladavao tad bi mi se tijelo "smrzlo" i nebi se mogao pomaknuti, isto tako kad sam se posveivao istini i miru... ima u tome i straha i negativne energije i demona, kao ato egzorcist "izmu
i" ~rtvu da ju oslobodi od zloga...a neato sli
nije ovom tvom snu sam sanjao jednom da me jedan de
ko guai rukama za trbuh, tu bol ata sam u snu osjetio se nastavila im sam se probudio tada... niata, treba se suo
it sa sobom...samo bez panike :)
wannabeshaman1
POZNAVALAC934 REP37%
→ Ambasador
wannabeshaman1POZNAVALAC
nov 2009.
nov 2009.#3
"situacija koja se definira kao stvarna, postaje stvarna po svojim posljedicama"
rekaae magnum khm pardon thomas, ne magnum :D...
malo sam tommya izvuko iz konteksta al mislim da bi ti za sad najbolje bilo
(kolko god je to sa spiritualne strane neispravno.
al koga boli kitica za ispravnost kad su mu o
i u pitanju...bar mene nebi:D)
da zabrijea kao svi normalni i racionalni ljudi da je to samo san i
da san nemo~e utjecat na stvarnost ili imati neki zna
aj(osim eventualno psiholoaki).
ne vidim drugo objaanjenje zaato bi tito tako dugo trajalo...
jer mene su u snovima boli, grizli, mrcvarili pa bi u procesu buenja napada
e
vidio kao utvare i osjeao u "stvarnosti" efekte njihovih napada
no vrlo brzo bi ih se otarasio kontroliranom normalnoau :P.
A nekad ti "ostatci" iz sna nisu loai kad se npr. probudia napuaen :D.
`to se problema u meditaciji ti
e valjda su tu zato jer pridajea previae va~nost tom napadu s pjeskom ili ako meditiraa zatvorenih o
iju jer ih previae napre~ea i forsiraa
(to se i meni dogaalo).
Zbijaj aale na temu tog napada i napada
a :P
TeZi
ISTRAŽIVAČ91 REP27%
→ Entuzijasta
TeZiISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#4
e da zaboravio sam reci prije nego sto sam lego nazad u krevet otiso sam nekako do wc-a isprati oci ali nije pomoglo pa sam se vratio u krevet i ujutro kad sam se probudio vid mi se mutio jedno sat, sat i pol. neznam stvarno sto je to bilo ali ne zamaran se stime.
bitnije mi je ovo za meditaciju i da to sam radio sa zatvorenim ocima. evo da pokusam objasniti kako ja to pokusavam: smjestim se nedi di mi je udobno a da opet ne zaspat onda gledan i jednu tocku tj nemicem pogled i brojim unazad od 20 do 1 i sto sam blize jedinici radim veci razmak izmedju brojeva i sporije disem, onda obicno oko 4 3 2 1 mi se oci zatvore i onda samo lagano disen nekih 5-10 minuta i kad zamislim npr. auto ono napravin u glavi grubu skicu i onda kad zamisljan sitnije detalje oci mi se pocnu stvarno brzo micati lijevo desno i gore dole, kapki sami od sebe se jako stisnu, pocme me peci i osjecam kako mi se oci vlaze to mi jako smeta i onda jednostavno nemogu dalje misliti uvik tu stanem to me zivcira neznam sto da radim dalje? jeli to taj famozni rem i zasto tako boli??
wannabeshaman1
POZNAVALAC934 REP37%
→ Ambasador
wannabeshaman1POZNAVALAC
nov 2009.
nov 2009.#5
forsiraa :) i nemoj stiskat o
i.
p.s umjesto da pustia da ti se lucidni san(ili ako preferiraa rem...iz budnog stanja)
sam dogodi, ti ga iznuujea...nije ni
udo da ti u snovima bacaju pjesak u o
i :P
mo~da je to poruka :D a? odjeb svijeta snova zbog tvoje nasilne metode.
ugl trebao bi se potpuno prepustit,opustit ali zadr~at svijest kad meditiraa.
no opet mo~da ja serem kvake kao i uvjek i nemam pojma o
emu pri
am :D...
to je vrlo realna mogunost.
jednom su mi se nadimljenom sli
no kao tebi po
ele zatvarat o
i al sam ih ostavio malo otvorene pa su mi se opustile i sve se zamutilo, a zatim mi je slika
(vjerojatno i o
i al ih nisam osjeao) po
ela skakat gore dolje i nekon nekog vremena je tolko sko
ila da je izaala iz ovog prizora u neki drugi svijet.
otvorenih o
iju sam imo valjda vizije :D
jer sam jasno vidio neke ~ive sfere u smeoj magli kako prolaze i preljevaju se ispred mene.
zapravo bilo je vrlo sli
no lava lampi.a onda je sve samo ishlapilo u plamenu svijee u koju sam gledo kad se to po
elo dogaat.
dakle mo~da ne forsiraa i radia nea sli
no tome :D
no na jedno ti pitanje sa sigurnoau mogu odgovorit zasad nisi dobio rem jer da jesi nebi nas pitao.svjestan prelazak iz budnog stanja u san ili ti rem nije, bar po mom iskustvu, neato teako primjetno :D
ak je i previae. zlatni zidovi, florescentni fraktali i stropovi od kroaanja :D
p.s p.s i mo~da ti je bolje radit meditaciju otvorenih o
iju, calm abiding.
pa onda ih u procesu te meditacije zatvorit.
TeZi
ISTRAŽIVAČ91 REP27%
→ Entuzijasta
TeZiISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#6
to kad su mi bacili pjesak u oci mamicu im onda jos nisan ni pokusava meditirati
a to sa otvorenih ociju i calm abiding cu veceras probat iden sad citati o tome :)
e da jos da te nesto pitam meditacija i hipnotizaciju su slicne jel tako samo sto u meditaciji ti sam ulazis u svijet snova a hipnotizacijom ti netko pomaze uci tamo tj. daje ti prijedloge sto da radis bla bla jel tako ????
jer san jednom gleda video od dan jones-a, (http://www.youtube.com/watch?v=_SFi9PWE-lc) ali nisan se moga nikako fokusirati i onda nakon par minuta nisan opce osjeca da sjedim na stolcu nego koda san u masini na najjacoj centrifugi tu san se prestrasia i ugasia bas cudan osjecaj
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
nov 2009.
nov 2009.#7
Meditacija nema veze sa svjetom snova. Prava meditacija je apsolutna svjesnost sebe i svega oko sebe bez uplitanja uma, i to je njezina svrha, da ugasi um i da percipiraa svijet neposredno. Drugi oblik meditacije su vizualizacije, imaju svoju svrhu ali to nije prava meditacija. A trea stvar su snovi i sanjanje, i
etvrta hipnoza.
REM state je stanje u kojem sanjamo, rem zna
i "random eye movement" http://en.wikipedia.org/wiki/Rapid_eye_movement_sleep
TeZi
ISTRAŽIVAČ91 REP27%
→ Entuzijasta
TeZiISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#8
Sad ste me full zbunili! -.-' neznan vise sto da radin ni sto da vjezban.
aj recite mi ovo
ja ocu nauciti kako uci u "zamisljen" svijet, viditi stvari koje zamisljan kao sto vidin u "ovome" svijetu. jeli to opce moguce? kako se to zove? i kako poceti? i plz dajte mi link di pise sve o tome!
btw. weedrane plz promini naslov teme jer tek sad vidin da ovo sto san ja pisa nema veze sa rem-om, sry nisan zna zato i jesan tu da ucim :) peace
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
nov 2009.
nov 2009.#9
za tebe je onda lucidno sanjanje, imaa temu tu u mentalnim talasima
wannabeshaman1
POZNAVALAC934 REP37%
→ Ambasador
wannabeshaman1POZNAVALAC
nov 2009.
nov 2009.#10
wild-wake induced lucid dreaming is the thing for you :)
i da pijan sam nakon sto godina
http://www.lucidcrossroads.co.uk/WILD.htm
bitno je samo da se u potpunosti prepustia. know your anima:balls:
elephant0r
AMBASADOR3.331 REP52%
→ Legenda
elephant0rAMBASADOR
nov 2009.
nov 2009.#11
tezi
meditacija nije aktivnost uma kao sto ti weedran kaze, nego nadilazenje uma
to se postize jako jednostavno.. moras ostati fokusiran na svoje disanje
prati svoje udisaje i izdisaje sa punom pozornoscu i svijescu
ako ti neka druga misao padne na pamet brzo je eliminiraj i svijest ponovno uperi na disanje, ali disanje kako ti prirodno dolazi
dakle
1. udobno se smjesti i zatvori oci
2. svijesno prati svoje prirodno disanje bez pokusaja brojenja kontroliranja ritma i sl.
3. eliminiraj sve misli koje ti mogu odvratiti pozornost sa disanja
pogledaj ovaj video ako te uistinu zanima meditacija
http://www.youtube.com/watch?v=UY6o3U5GVSs
edit:
eh da.. ono sto u ovom videu zovu "cosmic energy" je u biti orgon, chi, prana, kundalini, dark matter, zero point energy, zivotna energija.. ima jos puno imena za tu jednu te istu pojavu.
Informator
ISTRAŽIVAČ52 REP1%
→ Entuzijasta
InformatorISTRAŽIVAČ
nov 2009.
nov 2009.#12
to ato se hvali meditacija a zapostavlja molitva
to je jedna uzviaenost modernog svijeta
ato ne pozna ono najdublje u sebi
Molitva je intimnost svijesti u srcu, i malo je nekome informati
aru dana
Jeste li opsjednuti svojim stanjem, mo~ete li se promjeniti i karmu preokrenuti???????
Neki su mogli neki viae teako mogu i prepuateni su svojem jadu dok se skupna to
ka ne protrese!!!
do preokreta u ~ivotu ovise ~elje, dok umom ih samo jasnimo i mutimo...`to ~elia to i dobijea ako nadigraa samoga sebe...taj um brbljavi ato ga ~elimo utiaati, ata on ~eli?? ili ato ja ~elim? jesam li definiran i mogu li svojom snagom volje i ~elje postii ato ~elim? imam li volje barem djeli promjeniti? jepoto sii na me i ugosti me svojim nektrima toplih zagrljaja u srcu...
Tezi, ba
ena ti je rukavica u lice, navuci je na ruke i bori se
nov 2009.
1 / 12
nov 2009.
nov 2009.