Ako sam se ozenio, zbog sebe sam se zenio, ako sam djecu napravio, sebi sam ih pravio!
Sada bih ja trebao osnovati jos jedno ugruzenje gradjana, od milion postojecih i musti pare iz budzeta za promovisanje, paradiranje i skandiranje - Svi smo mi jednaki!
Sta koga zabole za mene i moja zivotna dostignuca, ako ne stetim drustvu i zajednici kojoj pripadam!
Ko to meni moze da brani da se setam sa porodicom nekim parkom ili ulicom iz razloga sto tu nekakvi bolesnici prave nekakvu paradu ponosa?!
Covjek se hiljadama godina unazad odradja od zajednice, prioriteti mu postaju ekscesi u bilo kojem obliku, svako ziv bi da se razlikuje, da bude nakaradan i da se o njemu pise i prica. Kakva je to potreba? Ne moze se ispuniti u svom prirodnom obliku, da ne kazem bogomdanom, vec se ispoljava kao nakaza.
Ova me tema asocira na predstojecu paradu ponosa i kao da joj je to inspiracija, pa u skladu s tim i pisem ove redove.
Svako ima pripadajucu privatnost svoga doma i tamo neka cini sta mu srcu drago i tamo neka vjeruje u sve sto pozeli da povjeruje, a na ulici i javnim mjestima neka se ponasa u duhu zajednice. Neka vidi kako ogromna vecina zivi i sta osjeca i neka se tome prilagodi, ako je nastran mora shvatiti da je nastran, a ne da trazi nekakvu jednakost i sto je jos grdje zahtijeva neka svoja posebna prava. Trositi milione evra za fizicko obezbjedjenje nekakvog skupa mentalno posrnulih osoba je isto, kao i finansirati hirurske zahvate za promjenu pola muskarcima kojima je dosadilo da budu muskarci i zenama koje bi da budu muskarci.
Dajte i mene uljepsajte malo tim sredstvima iz budzeta, jbs penzionere, ionako im ne treba vise nista, smrt im je najsvjetlija tacka u buducnosti.
Samohrane majke, kome one jos trebaju, osim sirocicima o kojima se grcevito brinu, pa opet ne idu paradirati ulicama, jos pogotovo da zahtijevaju tri kordona policije u kompletnoj opremi, naoruzanih do zuba.
Zelim skrenuti paznju da ne mrzim nikoga, ne smetaju mi gejevi kao takvi, ali nasrtljivost i nametljivost istih mi se gadi, pogotovo povod za to nametanje, a povod je izrazita potreba osnivaca i organizatora za budzetskim sredstvima, koja, rukunasrce, nisu zanemarljiva.
P.S. Zelim da mi u gacama zveckaju kockasta jaja, pa da osnujem drustvo kubomudih, jer zaboga, svi smo mi zasluzujemo slobodu izrazavanja!