VUTRA
LEGACY

reiki?

122 odgovora8,988 pregleda
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

..strašno sam se zapalio za reiki nakon što sam vidio (na OTVu) jednog lika www.vladimir-ivanov.com kak lijeèi ljude... dok sam studiro teologiju nagledo sam se i naslušo lažnjaka da to nije normalno al me je ovaj totalno dobio sa ovom reèenicom: "Tijekom procesa iscjeljivanja otklanjaju se energetske traume ili njihovi ostaci iz tijela i aure kao i astralni entiteti, implanti i demonska biæa iz paralelnih svjetova koja su k nama privuèena našim vlastitim negativnim razmišljanjima i emocijama." veæ 2 dana surfam po netu u vezi reikija. definitivno æu otiæ kod tog lika. nije da sam bolestan il da sam duhovno prazan veæ mi je potreban brate preporod, sviðda mi se kak je to jedna crkva (skroz neobièna) artikulirala: na našem duhovnom putovanju se promjene pretpostavljaju, pobošljanja oèekuju, a preporod pozdravlja a u ovom trenutku u reikiju (iako sam i prije naišao na to u nekom drugom obliku) vidim sve troje,dobro ovo treæe ne baš sasvim ali eto..)

nov 2006.

ja reko ti spominjes neku rakiju :lol:
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

eventualno ljekovitu rakiju. evo reklame: :lol: "da se bolje pajki - pijte rejki"
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

nov 2006.

Zašto želiš uopæe iæi na teèaj Rei ki-a? Želiš pomoæi sebi? Ili možda drugima? Iz radoznalosti? Da stekneš “moæ” da te drugi više cijene. Ili pak ti je samo vjera slaba? Ako uistinu želiš pomoèi sebi i drugima oko sebe posveti svoje vrijeme Bogu, a ne nekom kvazi "uèitelju" koji kao vlada "univerzalnom, božanskom, kosmièkom energijom". A ako ti je cilj klanjati se zlatnom teletu i zakomplicirati svoj i živote svojih bližnjih, tada samo izvoli... :idea:
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Ne znam ni ko je ni sta je taj lik.I ne znam da li je prevarant ili ne.Ali...nesto sumnjam i u Boga.Bar u ono sto se predstavlja da je Bog.Ako Bog zaista postoji kako to da,na primer,na crkvu stavljaju gromobran?!Cega se plase :?: Hm mnogo pitanja ima,a jako malo odgovora...
BeyondLEGENDA

nov 2006.

VJERUJ U SEBE. Mislim da je to najbolja "religija". Sa~ea se GreenMan? :wink:
ClarenceENTUZIJASTA

nov 2006.

taj frajer je reèenicu:"Tijekom procesa iscjeljivanja otklanjaju se energetske traume ili njihovi ostaci iz tijela i aure kao i astralni entiteti, implanti i demonska biæa iz paralelnih svjetova koja su k nama privuèena našim vlastitim negativnim razmišljanjima i emocijama." pokupio od mene...ja od ovog jednog lege...lega od...kao sto sam kazes naslusao si se laznjaka(i nekontam kako ti je jedna reèenica promijenila misljenje o rei ki-u...) ili stvar radi ili neradi...ako radi onda nema potrebe da bude laznjaka...a ako ih ima zna se koji su to...a koji nisu...a ako rei ki ne radi onda su svi laznjaci...pitanje je samo da ili ne...nema tu puno varijacija...tj. sto vise varijacija to je veca sansa da bude fejkera...cak sam jednom imao tretman rei ki-a neka zena mi radila cirkulaciju...u sljedecih par dana sam primjetio da su mi stopala znatno toplija,prokvljenost,cirkulacija...sad dal je to to nebi puno ulazio...al nisam previse skeptican oko bilo cega sto moze pomoc covijeku...da je pritom besplatno...sto bas nije slucaj kod rei ki-a...
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Pa tako nekako.Ja znam da to nije lako,i da je uvek lakse verovati u nesto sto nije do kraja definisano.Nesto misticno,nedokucivo.Svako bi trebalo da se trudi da spozna sebe a zatim i svet oko sebe.I da bude svestan da smo ovde samo na odredjeno vreme.Mada,kao sto mi i u potpisu stoji,tvrdim da ne postoji istina nego samo percepcija.Iz tog razloga svi i gledamo na stvari iz razlicitih uglova i shvatamo ih svako na svoj nacin.I svako ima pravo i slobodu da u nesto veruje ili ne.Moja se shvatanja,bar za sada,zasnivaju na realnim,cvrstim i opipljivim stvarima.Zato jako tesko mogu da poverujem u reiki ili u Boga,kakvog nam ga predstavljaju.Sto ne znaci da mozda vremenom necu promeniti misljenje.
BugiPOZNAVALAC

nov 2006.

da..zapitaj se zasto te to privlaci... inace reiki nije religija...i uopce nema nista negativnog u reikiu.. svako negativna misao, (kao zelja za moci, i slicno) i "reiki se gubi"...tj nestaje i svrha se gubi... nije vjera, nema nicega sto te ogranicava... to je kao da naucite izljeciti ranu...
BeyondLEGENDA

nov 2006.

Kao što je kineski filozof i kritièar religije Konfuèije (6.st.pr.Kr.) rekao: "Ako još ne znamo služiti ljudima kako æemo služiti duhovima. Ako još ne poznajemo život kako æemo poznavati smrt." Moja misao:"Prvo treba vjerovati u sebe i shvatiti "tko sam ja?" a zatim "što je oko mene?"
BugiPOZNAVALAC

nov 2006.

a ja kazem da si ti ono sto je oko tebe...
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

I AM PROUD TO PRESENT KANEH BOSEM APOLOGETICS :P no comment :wink: peace dude pitanje baš i nije za neku pohvalu zato jer razum i vjera tj.znanost i religija se nadopunjuju - najèešæe se ne suprotstavljaju. skoro svi veliki, znanstvenici dolaze do zakljuèka da mora nešto postojati...i razoèarano priznaju da je to Bog, meðutim kako im se reliligije baš i ne sviðaju onda to "nešto" objašnjavaju deistièkim terminologijom, premda je to Bog drugaèiji od onog kakvog ga religije pretstavljaju i dalje se služe Bogom kao objašnjenjem... pretpostavljam da na crkvu stavljaju gromobran zato da bi se zgrada zaštitila od udara groma.u tome ne vidim nikakav strah.i ne razumijem logiku argumenta onih koji vide strah u tome èinu.whatever. Osim toga, da li Bog postoji mi je najgluplje pitanje na svijetu ne zato što volim Boga ili ga mrzim veæ zato što je na to pitanje odgovoreno još u srednjem vijeku progooglajte o Anselmu (kanterburijski, mislim izmeðu10-13 stoljeæa). Radi se o èetiri argumenta za postojanje Boga; ontološki, kozmološki, moralni i logièki.ako ste lijeni ili nemožete naæi,morem vam poslat link. tu religiju ne bi izabro.ne zato što ne bi bio u svojoj koži.veæ zato što sam sebe toliko puta iznenadio i toliko sam krhak da me je strah vjerovati u sebe, al zato mi savršeno odgovara vjerovati u svemoguæeg Boga koji me voli i poznaje te vodi sve na dobro svima koji njega ljube. svatko je nešto od nekog pokupio al to nije argument da je reiki ili taj lik lažnjak, to je samo jako kvalitetna pretpostavka da je nešto najvjerojatnije od nekoga pokupljeno. jedna reèenica nije bila dovoljna da promijenim mišljenje (bolje reèeno steknem mišljenje jer do tada sam imao vrlo malo informacija da bih uopæe stekao bilo kakvo mišljenje o reikiju, osim toga da mi nedjeluje zanimljivo jer sam duhovnost veæ nalazio u crkvi...) ta reèenica je bila presudna da promnijenim mišljenje, a snaga te reèenice se nalazi u tome što je slobodna od drvenog jezika religije. a tvoje pozitivno iskustvo vezi reikija je samo argument da reiki radi APOLOGETIS ENDED ADDITION: Svi smo mi na duhovnom putovanju a moj put me vodi kroz reiki i veoma sam sretan vezi toga. nevjerojatno koliko ima sliènosti sa iscjeljenjima koja je Isus radio. tako da mogu reæ da osjeæam odreðeni kontinuitet u svome duhovnom rastu.
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Ne znam.Lepo sam napisao da ono sto se predstavlja kao Bog meni jako sumnjivo zvuci.A da li ima nesto takvo ja to ne znam.Jer je nemoguce znati.Sto se mene tice ono sto ja znam o Bogu nema bas cvrste temelje.A sta bio ili ko bi to bio Bog...to nemam pojma. Bog o kojem ja imam saznanja je svemoguc i sve je po njegovoj volji.Ako je po njegovoj volji onda mi nije jasno da li je moguce da mu se cefne da sprzi crkvu?Ima tu gomila stvari koja je totalno kontradiktorna.Ponavljam,ono sto ja znam o Bogu ne uliva mi bas poverenje.Mnogo sam sumnjicav po tom pitanju. Moje opazanje na primer kaze da se vecina ljudi,Boga spomene samo kad su teskoj situaciji,u smislu Pomozi Boze,Dace Bog itd.A nisam bas primetio da Bog uslisi te molitve.Ne znam zasto ali za mene je to nepravda i kako da ja verujem u nesto nepravedno? Imam jos pitanja,mnogo nejasnih stvari,zato ne mogu tek tako da verujem u nesto.Zato sto me je neko ucio da je to svemoguce,da je to Bog.Mozda gresim,ne sporim nikom pravo da veruje,jednostavno ja sam u nedoumici.
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

@greenman mene jako interesiraju tvoja pitanja koja imaš o Bogu iz nekoliko razloga. 1.zato što je sumnja (koja najèešæe proizlazi iz neznanja ili manjka iskustva) potrebna da bi postojala vjera i eventualn ose do nje došlo. 2.zato što svoje mišljenje gradiš na temelju opažanja i/ili saznanja (što je potrebno malo obogatiti jer oèigledno te je aktivacija transcendentalnog potencijala debelo zaobilazila, može se to i jednostavnije reæ al eto..)
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Pa ne bih bas rekao da nemam iskustva,bar onog zivotnog.I upravo na osnovu tih iskustava mogu ti reci da sumnjam.I to osnovano.Ako nas je Bog stvorio kako to onda imamo toliko razlicitih predstava tog istog Boga?Ko je stvorio crne,zute i crvene ljude?Da li smo mi svi ispali iz incesta?Kako to da ovozemaljski predstavnici Boga zive u raskosi dok ima toliko gladnih?Jel posteno da se dete od 8 godina razboli i umre?Da li je normalno da se u ime Boga ljudi mesdjusobno ubijaju?....... Ponavljam po treci put i vise necu,na osnovu mojih iskustava osnovano sumnjam u Boga,bar u onog kojeg mi predstavljaju.
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

ok. s obzirom da veæ imaš (životnog) iskustva na temelju kojeg si izgradio svoje mišljenje o bogu, interesira me kako izgleda taj Bog koji ti je predstavljen? pa ti onda budem odgovorio i na ona pitanja.
BeyondLEGENDA

nov 2006.

Sviða mi se tvoje razmišljanje GreenMan, a ovo pitanje je dosta dobro. Mislim da bi ti ova e-knjiga mogla biti dosta zanimljiva: Erich Von Daniken - Sjecanja Na Buducnost
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Taj Bog koji je meni predstavljen je svemoguc.Sve sto se desava je po njegovoj volji.Predstavljen je kao tvorac svega sto postoji.On odlucuje ko ce da zivi,kako ce da zivi i koliko ce da zivi.On takodje odlucuje da li ce neko posle smrti u Raj ili u Pakao.U njegovim je rukama svacija sudbina...Da ne duzim ja sam rodjen kao hriscanin pravoslavne veroispovesti,mislim da ti je to dovoljno da znas o kakvom Bogu pricam.Mada imam neka saznanja i o nekim drugim Bogovima.U raznim oblicima,po raznim verovanjima,religijama...I nijedan jedini mi ne uliva poverenje. Moj je utisak da ljudi u Boga veruju ne zato sto on stvarno postoji,jer za to da budemo realni ne postoji ni jedan valjan dokaz,nego zato sto im je potrebno da veruju u nesto.Ja,bar zasada,takvu potrebu ne osecam.Ljudi u Boga veruju zbog straha.Moze to biti strah od nepoznatog,strah od neuspeha,od bolesti,od smrti... Kao sto sam vec pitao da li je moguce da Bog,ciji god da je,dozvoli da se ljudi ubijaju u njegovo ime?
BugiPOZNAVALAC

nov 2006.

reiki nije vjera...jednostavno ti pokazuje pozitivnu stranu zivota... u reikiu se SVE temelji na pozitivnoj misli... i to je to... nema tu ogranicenja ni vjere u ovog i onog boga... i da ka sto kaze kanehbosem, dosta je blisko isusovim djelima... i zelja za moci, pohlepa, bahatost i sto ja znam sve...to ne spada u reiki...sa svakim negativnim osjecajem reiki se gubi... nikad neces izljeciti nekoga ako ti je cilj ispast "cool"...
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Jedno pitanje vezano za reiki?Da li je to sve besplatno ili?Nisam stigao bas sve da pogledam tamo po sajtu a zanima me.
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Hm,hm....Malo sam detaljinije pogledao sajt...Iskren da budem meni to lici na,onako,lepu ali praznu pricu...Mozda gresim ali kad vidim na primer da se nudi i nesto kao sto je ovo gore citirano...Lici mi na one amajlije za srecu,drago kamenje u skladu sa horoskopskim znakom,vidovitu Zorku....Secam se davno je u "TV Novostima" izlazila slika nekog lika,Alan Cumak bese ako se secam.Ta je slika navodno zracila neku energiju,cak sam video jednu babu kako je zamotala koleno maramom jer je boli,a ispod marame dve slike stavila... Zaista meni ovo ne deluje ozbiljno.
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

nov 2006.

Ovaj put samo u kratko... Službeni stav Crkve o bioenergiji(pod koju spada i rei ki) ne postoji. Ne zbog toga što ga Crkva ne bi mogla definirati, veæ zato što treba najprije definirati što je to bioenergija. Ako se pod bioenergijom smatra da u svijetu prirode postoje energetske sile koje su nama još nedovoljno poznate (kao što su nam nepoznate bile neke koje sada iskorištavamo), a koje utjeèu na naš život te prema tome možemo upoznavati njihovu zakonitost onda je to naèelno neproblmatièno. U ovom smislu je bioenergija moæ (ili zakon) prirode kojom mi možemo ovladati. Ukoliko se pod bioenergijom smatra neka moæ koja je iznad prirodne, prema kojoj treba uspostaviti osobne odnose (èitaj religijske), koja traži nekakve rituale umilostivljavanja da bi bila blagonaklona i sl. onda je to magijski odnos prema bioenergiji , te kao takav štetan po èovjeka. No naèelno – rekli bismo – to i nije veæi problem. Veæi je problem što se o njoj još uvijek malo zna te su u pitanju oni koji smatraju da poznaju njene zakonitosti (ili hirove) pa se postavljaju kao njeni poznavatelji ili zastupnici. Ukoliko djeluju kao prvo – kao oni koji donekle poznaju naèin funkcioniranja nekih energetskih sila u prirodi onda to nije unaprijed za odbaciti (na primjer ukoliko indiciraju gdje se nalazi tekuæa voda i sl). Ukoliko tome pridaju neku posebnu moæ koja traži neki poseban odnos ovisnosti ili zahvalnosti za uèinjenu uslugu - to je jasan znak da je to neprihvatljivi odnos prema neèemu što je ispod èovjeka. Jer je stvoreni svijet - po kršæanskom uèenju – stvoren da èovjeku služi , a u poganskom svijetu je èovjek umrežen u koloplet sila koji njime upravljaju. Pogotovo ne dolazi u obzir tražiti od bioenergetièara da predskazuju buduænost i utjeèu na životne izbore. Naravno ukoliko osjeæamo odbojnost prema svemu tome, onda mira radi treba slijediti svoju savjest te se uopæe ne obazirati na bioenergiju. Uostalom postoje i drugi naèini kako èovjek rješava mnoge nejasnoæe ili poteškoæe svojeg života.
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

nov 2006.

Prvi stupanj tog teèaja se plaæa oko 100€(informacija iz prve ruke). Zašto plaæati nešto, ako nam to prirodnim putem nije darovano? Ili kako “oni” kažu da tu “moæ” svi nosimo u sebi, ali moramo nauèiti metodu korištenja (a to podrazumijeva i INICIJACIJU!!)? Na drugom stupnju Rei ki-a “može se djelovati” nevidljivom duhovnom energijom (koja dolazi tko zna odakle) na daljinu, a nismo sigurni gdje izvire (tko je Tvorac). Ti ljudi koji dijele inicijaciju se bave retrospekcijom (“vraèanje u prošle živote”), horoskopima, èitanjem iz dlana, prodajom viskova i drugim magijskim stvarima. Ako se mene pita, sve su to nedovoljno istražene i samim tim zbog svoje nesigurnosti èovjeku nepotrebne stvari... Pa tko voli nek' izvoli, ali na vlastitu odgovornost!
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

kako znaš da nas je bog stvorio?kako znamo ono što znamo uopæe? kad se prièa o Bogu onda se spoznaja temelji uglavnom na ova èetiri principa tj. izvora i/ili autoriteta: 1.sveti spisi (biblija,vede,kuran i sl) 2.predaja ili tradicija(prvi ljudi koji su komentarili ili èak pisail svete tekstove) 3.razum 4.iskustvo vjeèna zadaæa vjernika jest da traže balans i relevantno tumaèenje (egzegeza i hermeneutika) izmeðu ova èetiri, posebice izmeðu prva dva... e sad kad ja, ti ili bilo ko kaže da nas je Bog stvorio.ili ako kaže bilo šta o bogu,ja æu odmah pitati a kako ti to znaš? odgovor jest znam zato jer to neèije iskustvo koje je (fala bogu) zapisano(1),a to što je zapisano je odraz neèije kulture.crne žute, zelene, bijele, crvenesmeðe, mulatske.... po meni su raznolikost kultura samo odraz božje velièine iz koje se može naslutiti atribut njegove svemoguænosti i sveg megalomanskog, ultra, giga, turbo i tak... naprimjer neko pleme (mislim da je iz etiopije) ima prièu da smo mi nastali tako što su se bogovi posvaðali pa su u toj svaði nastali ljudi kao posljedica hira nekog boga. ako svoje mišljenje baziramo na knjizi postanka kao što to radi kršæanstvo onda brate ništa bez hebrejskog zato jer je postanak pisan hebrejsim berešit.bara.adonaj.elohim.hašamaim.vav.haerec. (postanak 1:1"u poèetku stvori bog nebeas i zemlju) u našim biblijama piše "nebo i zemlju" ali onaj "m" na kraju rijeèi "šamaim" znaèi plural tako da je ispravnije reèi nebesa.što to znaèi da postoje marsovci?tko zna?ne.to samo znaèi da je nebo u pluralu. za pitanje o marsovicma teško da æemo naæ odgovor u bibliji.eventualno je sumnjiva ona ognjena koèija od svetog ilije, i još par likova...(he he) e sad.nakon što sam uèio sliènosti izmeðu hebrejske rijeèi RUAH,grèke PNEUMA, kineske KI, na sanskrtu PRANA. zapazio sam da japanski spoj visoke mudrosti odozgor (REI) i životne sile (KI) = je zapravo ništa drugo doli prenošenje REIKIJA preko dlanova.upravo to je radio i Isus. e sad.u svakom stadu ima vukova. a u svakom polju pšenice ima korova.tako je isto i sa reikijem, sa nekom drugom vjerom ili sa znanosti.sve se može zloupotrijebiti.naprimjer vu se more ispravno uporabiti a može se i zlouporabiti... uglavnom radi se o uspostavljanju balansa, ravnoteže.a taj princip se može primjenti na bilo koje podruèje èovjeka (materijalni, socijalni, zdravstveni pick your choice) ako se to temelji na izvještaju o adamu i evi i ako su adam i eva baš jedan muškarac i jedna žena (less likely) onda je odgovor DA. modernom èovjeku je to sablazan ali to je bila najnormalnija stvar za vrijeme Abrahama a mogu samo zamisliti što je bilo prije. zato jer takvim predstavnicima boga nije baš stalo do njihova poziva. u svetim spisima bogu se njihova djela gade, a dreka njihove glazbe mu para uši... to samo bog zna.po meni nije.da je to dijete moje dijete ili neko meni blizak bio bih jako ljut na boga, vjerojatno bih mislio da on ni ne postoji. al kao što ti piše u potpisu,to je samo moja percepcija, koja je proizašla iz mog iskustva... nasilje,danas, u ime boga jest zloupotreba božjeg imena.i to nije normalno. u davnoj povijesti to je bio sluèaj,kad je bilo nasilja kak bi se uspostvila ravnoteža. jednostavno nije bilo drugog naèina,pa je nasilje bilo zadnja opcija.razvojem religije tj.duhovnih vrijednost unutar odreðene religije nasilje više nije opcija. ovo je i meni dosad ok. s ovim tu se ne bih složio. e si gledo brusolmajti kad ga jim carey pita what about the free wil? a bog mu odgovara: "welcome to my world" he he ja sam se valjo od smijeha kao ljudska biæa ima moguænost izboga kako æemo da živimo, da je po božjem ne bi bilo ni milimetra disbalansa, naša volja jest ta koja unosi neravnotežu (nepravda, nasilje,uvrede, pa èak jako èesto su bolesti posljedice neravnoteže koje sami unosimo i tad reiki pomaže, ako ta nervnoteža nije proizašla iz naše volje onda jest to od boga-što je jako rijetko) što se tièe raja i pakla,opet kažem odakle znam oono što znamo?ja definitivno vjerujem u koncept kazne (pakao) i nagrade ili blaženstva (raj) al pakao za kojeg znamo iz novog zavjeta je bilo smetlište jugoist od jeruzalema.vjeèna muka je puko filozofsko uèitavanje (platon,aristotel i ostali grci) u pakao (grè.gehena) a da stvar bude ironièna rijeè pakao iz isusovih usta se èula svega par puta a pola od toga je bilo upuæeno vjerskim voðama he he.
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Pa vidi.Ti jesi odgovorio na moja pitanja ali meni nista nije jasnije nego sto je bilo.Takve odgovore cujem od svakog ko veruje.takve ili slicne.Mene zanima konkretan odgovor.Kakav je to Bog i koje su njegove moci,kad se oko mene dogadjaju sve te ruzne stvari za koje sam postavio pitanja.I dalje sumnjam... p.s. a religije su mi tek sumnjive...strasno
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

I nesto vezano za Adama i Evu?Ja nisam nesto informisan preterano po tom pitanju,ali znam da su imali dva sina,Kaina i Avelja ako se ne varam.Kako smo mi onda nastali?Od dva muskarca? Nista meni tu nije jasno.
TrTveTISTRAŽIVAČ

nov 2006.

Kain i Abel se nesmiju baš uzimati doslovno, kao ništa iz Biblije, ili bilo koje svete knjige. Kain i Abel su zapravo sinonimi za 2 plemena u bliskom istoku. Kain - pleme ratara, su ubili Abela - pleme pastira, u svrsi da im uzmu zemlju. Zemlja im je bila potrebna jer su se, zbog svog relativno novog naèina života, naglo poèeli razmnožavati i širiti, nameèuæi svoj naèin života drugim ljudima na koje su nalazili, ili ih ubili. Malo sam skrenuo s teme ali iz ove prièe se da zakljuèiti da smo mi produkt tog vremena, te se danas nekontrolirano i dalje množimo i širimo, uništavajuæi sve pred sobom. (ganja smanjuje sexualnu želju, jelda? Živjela sveta biljka koja æe nas spasiti od svih zla!) E da, još jedna stvar, oznaka koju je ½Bog½ dao kainu na lice kao upozorenje drugim ljudima da ga se klone - možda se tu odnosi na bijelu boju kože?
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

postanak 1 - stvaranje svijeta postanak 2 - adam i eva u blagostanju postanak 3 - adam i eva su se pobunili protiv boga postanak 4 - pobuna protiv boga dobija šire razmjere itako dalje pisac postanka prièa prièu.u njegovom interesu nije bilo da uvede još neki lik kako bi nam objasnio kako smo mi nastali.on odgovara na neka druga pitanja.osim toga, eva je dobila treæeg sina Šet koji je kao neki idealniji lik...po božjoj zamisli
BugiPOZNAVALAC

nov 2006.

hahahaha...placanje za reiki... ma to su sve sad gluposti...iz svega se zeli uzet lova... nemojte pljuvat po Reikiu ako neznate sto je to... a to sto netko na internetu zeli zaradit, e mogu i ja ku... od ovce nazvat Draguljom i prodat ga...
gloss_zelenkyAMBASADOR

nov 2006.

A uvijek kad se netko uhvati prièe o vjeri/religiji ispadne skrooooz sranje... Prepucavanje,a na kraju se ništa od toga ne kaže...nièje mišljenje se ne promjeni...i što imate od svega toga??? Znam da treba imati svoj stav i braniti ga,ali kakvog to smisla ima na ovakvome forumu.... Zašto stvari ne mogu biti jednostavne??? Zar nam nije Bog dao izbor hoæemo li mi vjerovati u njega ili ne???.... Ovo pišem jer mi veæ puna kapa te filozofije...ako se može tako i nazvati! :| Nisam ljut...veæ samo ne vidim razloga komplikacije...nikada!....dosta stvari zaista proizlazi iz samoga tebe....nisam išao u nikakve 'fensy' škole, ali to je ipak moje mišljenje! Zaista,ovakve rasprave postanu zamorne u jednom trenutku... :( Nemojte mi zamjeriti, ali dajte malo lakše...molim vas!....................proèitajte ovo, shvatite kako god hoæete samo nemojte mene dalje uvlaèiti (makar veæ jeste)! Zaista Vas molim!
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Ma sve je opusteno.Pricamo malo.Mene stvarno zanimaju druga misljenja po ovom pitanju.Nista nije licne prirode ili bilo sta.Nema vredjanja,samo razmena videjnja i saznanja.Sto se mene tice prica moze da se nastavi.A i ne mora.Samo opustencija 8) jel tako ? :sun:
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Jedino sto smo stvarno odlutali od teme...bruka :cool_smoking:
unknowerAMBASADOR

nov 2006.

hahahaha kako sam opaku izreku skoro procitao ili cuo... mislim da je francuska Nekada korak u nazad je samo zalet za sto dalji skok u napred...
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

ima nešt slièno na engleskom it will get worse before it gets better ;) @greenman ja sam zagriženi teolog tako da ja mogu o bogu trkeljati danima, ak se mene pita, još nisam osjetio neku napetost tj vreðanje veæ samo izgraðivanje i brušenje a to ne prolazi uvijek bez malo povuci-potegni što se tièe koknkretnog odgovora na ono pitanje koje ide ovak nekak 1."ak je bog svemoguæ kak to da se dešavaju sranja?" i 2."što on poduzima vezi toga?" odgovor 1.(naša) slobodna volja (koja unosi disbalans iliti sranje) odgovor 2.isus žrtveno janje koje vraæa ravnotežu (ovo je sad neki ludi spoj judaizma, kršæanstva i veda koji mi nije do kraja jasan al znam da idem u dobrom smjeru, a osim toga ne želim da moj jezik bude ogranièen na odreðenu vjeru) btw.stvarno smo odlutali od teme.blam totalni :oops:
unknowerAMBASADOR

nov 2006.

pa...po meni je bolja ovakva rasprava u ovoj temi nego "reiki" jer ce verovatno zamisliti neke ljude i mozda doprineti jasnijem shvatanju boga... ono o reiki ko je imao sta rekao je, ostali ste samo vi koje interesuje ova tema, odnosno sustina ove teme (bog) a ne usko reiki... samo nastavite...
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

nov 2006.

niste :D sve je usko i naširoko povezano :D prvo da naglasim da sam se tek nedavno vratio na Forum i da Vam svima zahvalim na oduševljenju što me zahvati kad ugledah rasplamsaje tema i energija na Putovanjima :D osobno mislim i osjeæam da su ovakve teme, iako ponekad zamorne :wink:, od iznimne važnosti za naš daljni razvitak... metode usmjeravanja energetskih tokova èovjeka, pa i reiki, sami po sebi nisu loši, dapaèe u odreðenom sluèaju osobnog izbora odreðenih osobnosti pomažu radu na sebi, no èesto može doæi do samodostatnosti odnosno samoobmane s tendencijom 'zarobljavanja' naše energetske srži u nekom ugodnom, višem nivou postojanja, kod kojeg, iako nam se u tom trenutku to tako ne èini, nestaje pravog meðuprožimanja s drugima... dodirnuli ste mnoge teme koje su zaslužile opširniju analizu i suradnju u svrhu postizanja Dijalognog Konsenzusa(DoP) kojih æu se, ako namijenjena dogodivost Trenut(a)ka mi dopusti, ubrzo s veseljem prihvatiti :D eto samo da se javim i zagrijem :) volim Vas i hvala Vam...
TrTveTISTRAŽIVAČ

nov 2006.

Pukla me misao: Prva stvar, nešto može postojati u umu ili u realnosti. Druga stvar, èak i budala može zamisliti Boga, time Bog postoji, makar u umu. Po definiciji Bog je najbolja, najveæa, najjaèa mrcina ikad. Konaèno, postojati u realnosti je bolje, jaèe, veæe(?) nego u umu. Time Bog postoji!??!? Hvala Bogu da sam Ateist.
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

pa tak nekak. ovisi samo kako se uzme širi smisao ili uži.a pošto smo mi malo proširili reiki (japansku rijeè za mudrosnu silu univerzuma-rei i životnu energiju tj. energiju koja daje život- ki) onda u širem smislu mi govorimo o bogu. @trtvet svako ima pravo da vjeruje ili nevjeruje u boga. recimo da si demantirao logièki argument za postojanje boga.ostalo je još puno toga što se jednostavnijo nemre drugaèije objasnit neg bogom kakav god da taj bog bio. nije mi namjera da ti kontriram ili uvrijedim il bilo šta veæ jednostvno moje iskustvo, i mozgovi kao naprimjer einstein se ponekad razoèarano pozivaju na tog boga kao objašnjenje. dobro ja nisam uvijek razoèaran što je to bog al ponekad nisam baš ni sretan.zato jer bi ja po svojoj volji,al puno puta sam iskusio da je bolje da nije bilo po mome...
BeyondLEGENDA

nov 2006.

Ne :) , nije ostalo ništa, ali ovisi o tebi dali æeš to prihvatiti ili ne. U poèetku sve se objašnjavalo kao "božja volja" gotovo da i nije bilo znanosti. Što više napredujemo sve više shvaèamo da to i to nije božja volja veæ je taj i taj fizikalni zakon. Ali mi smo u vremenu i još æemo dugo biti kada znanost nije dotakla savršenstvo da može experimentalno objasniti sve pojave u prirodi, ali svakim danom sve više napreduje. Za sve oko nas postoje osnovane teorije, koje je trenutno nemoguæe provjeriti experimentalno/praktièki. Ali zbog nezainteresiranosti nekih ljudi da doðu do tih teorija, èini to da se okreèu jednostavnom religijskom odgovoru; "božja volja". Znanost kao takva prihvaèa neku teoriju jedino ako se može experimentalno dokazati.
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

@weedran ok
unknowerAMBASADOR

nov 2006.

Bog postoji jer naravno mora postojati cim je stvorio svet... A ima ljudi koji pored mene i dalje veruju u Boga !
kanehbosemAMBASADOR

dec 2006.

ok. s obzirom da ima nas nekih uvjerneih da bog postoji (zadržaæu komentar i mišljenje za sebe vezi te konstatacije jer mi fakat prepucavanje nije u interesu) ja bih htio da reknem nešt o tom bogu. no prije toga kratko o sebi veæ 10ak godina sviram gitar, volim svakakvu mjuzu slušat, sam nek je dobra, trance, akapelu, rnr 60,70,80,90, dub, exyu, jamiroquai mi je zakon,peperse,sting, pa gospel mi je posebno drag, olivera dragojevièa i mandiæa i tak svašeta nešto, osim toga poznajem dosta muzièara neki od njih žive od mjuze.... kad bi me netko pitao o tome kakav je bog? ja bih odgovorio da je bog kao dj, a tebe bih pitao ne da li èuješ njegovu pjesmu veæ da li ju pjevaš, živiš, sviraš duh ti pjeva pjesmu od tvog roðenja, to je glas koji te vodi na pravi put bez obzira koliko puta skrenio sa puta. to je pjesma koja se stoljeæima pjeva, u svim kulturama no ja te pitam da li i ti pjevaš tu pjesmu? jer ako ju ne pjevaš vjerojatno ju onda ni ne èuješ a ako ne èuješ tu pjesmu onda si oèisti uši i prestani sa pizdarijama jer pjesma je predivna jednostavno ju nemoš slušat bez da ju ne pjevaš ili ne plešeš uz nju. jednostavno reèeno: bog je dj i želi da se dobro provedeš na www.nooma.com ima nešt o tome mislim da je 11-ca, znam da se zove rhythm.

dec 2006.

ja bih htio da reknem neat o tom bogu. no prije toga kratko o sebi upravo tako :lol:
kanehbosemAMBASADOR

dec 2006.

pa pošto sam upotrebio muzièku metaforu za boga iliti dj. blesavo bi bilo da sam osoba koju glazba ne zanima.a još blesavije da govorim da je bog dj.mislim kratko o sebi (kao glazbeniku) je bilo samo reda radi.ustvari uopæe nisam skonto što si htio reæ s

dec 2006.

bog-sebi, bog si ti, u tebi je, u nama. treba ga samo pomalo oslobaðati, to jest slušati njegovu pesmu :wink:
unknowerAMBASADOR

dec 2006.

A bravo sinsemila_smajl
BeyondLEGENDA

dec 2006.

Bog jest DJ => Faithless - God Is A Dj
DDPOZNAVALAC

dec 2006.

I DA i ne. Nego... i prije ganje i poslije nje... vidio sam vanzemaljce... Ozbiljno:::::
kanehbosemAMBASADOR

dec 2006.

I DA i ne. Nego... i prije ganje i poslije nje... vidio sam vanzemaljce... Ozbiljno::::: aj pliz mal pojasni vezu izmeðu vanzemaljaca i bog je dj. nije mi baš najjasnije :roll:

dec 2006.

da, deder baa o elijenima, baa me zanima :D
DDPOZNAVALAC

dec 2006.

I DA i ne. Nego... i prije ganje i poslije nje... vidio sam vanzemaljce... Ozbiljno::::: aj pliz mal pojasni vezu izmeðu vanzemaljaca i bog je dj. nije mi baš najjasnije :roll: Pa vrlo jednostavo!!! Prièao sam s vanzemaljcima, vozi se NLO-om i spoznao Boga na skroz drugaèiji naèin nenapisan u knjigama. Fakat Istina... Vozio sam se svemirskim brodom. Jedan je èak pojavio se iznad moje kuæe na periferiji jednog jadnog grada. Jebeno je to što dumina može da uèini èoveku... Alieni postoje... Ajmo brijaèi... Pozzz

dec 2006.

hoæete li malo detaljnije, molio bih :D
DDPOZNAVALAC

dec 2006.

Što detaljnije'

dec 2006.

pokušati opisati vožnju svemirskim brodom i spoznavanje Boga na drugaèiji naèin :) neznalice grasias :D

dec 2006.

Velika je steta sto ljudi poistovecuju Crkvu sa Bogom i sto se crkveni oci ponasaju kao da imaju tapiju na Boga, bas oni jedino znadju sta Bog misli, hoce itd. I to misle svi svestenici, bez obzira na religiju!!! I sto se tice Crkve, tamo cesto ima najnemoralnijih, najlosijih ljudi, to sto neko nosi mantiju ili ide stalno u crkvu ne znaci ama bas nista, po najmanje da je dobar covek! Sto se tice uslisavanja molitvi, Bog uslisi one molitve koje su dobre za nas, ili gledano sa druge strane, iz ugla ciste psihologije, ostvaruje ti se ono sto mislis, sto ti je u podsvesti, sto ti je u genima, ono sto zaista jesi, ne ono sto svestan deo tebe misli da zelis! To sto se ljudi ubijaju u Bozije ime nije Njegova krivica nego nasa! Ako se oslonimo na Starozavetne knjige poceli smo da ubijamo kad smo isterani iz Raja, tada smo vec pali pod uticaj tamne strane (kao Dart Vejder :wink:) , senke ili Djavola! Bog je, izmedju ostalog priroda i prirodni zakoni, nije neki cikica koji glumi bunar zelja i ispunjava nase bubice! Na zaboravite na Djavola, gordost, zlo, opsenu, laz .... njemu je cilj da ne vidimo Boga! Adam i Eva su imali jos mnogo dece sem Kaina i Avelja "...3 I poživje Adam sto i trideset godina i rodi mu se sin, koji mu je bio po oblièju slièan, i nazva ga Set. 4 A rodivši mu se Set poživje Adam osam stotina godina, te mu se rode drugi sinovi i kæeri..." Moram ovde da dodam jedan deo iz texta objavljenog u National Geopraphic (znaci suva nauka) u tekstu Ljudska odiseja: .......Naudcnici sada procenjuju da su svi zivi ljudi povezani sa jednom jedinom zenom, koja je zivela pre priblizno 150.000 godina u Africi "mitohondrijskom Evom". Ona nije bila jedina zena koja je zivela u to vreme , ali, ako su geneticari u pravu, citavo je covecanstvo povezano sa tom Evom, preko neprekidnog lanca majki. Mitondrijskoj Evi ubrzo je pridruzen "Y-hromozomski Adam", analogni otac svih nas, takodje iz Afrike. Precizna proucavanja DNK uvek iznova potvrdjuju ....... svi ti raznoliki i raznobojni ljudi na Zamlji vuku svoje poreklo od africkih lovaca sakupljaca". Mislim da potrega za Bogom treba da bude licna, jer je to put duhovnog uzrastanja, spoznaje sebe i individuacije! Boga treba traziti u sebi, u svom srcu, ne izmedju osvestenih zidova i ispred osvestenih fotografija i slika, ne u onome sto nam serviraju, moramo sami traziti, uciti, zeleti, ako krenemo ka Bogu izaci ce nam u susret! Peace
BeyondLEGENDA

dec 2006.

Kad smo veæ kod nasljedstva i genetike, pogledajte ovo:
unknowerAMBASADOR

dec 2006.

Oduvek me je zanimalo kako je postao majmun,ko je stvorio tu prvu bakteriju(zivi organizam) ko je stvorio svemir i dokle se on prostire. Oni koji od vas zele da stvore pravu sliku treba da uporedjuju stvari i idu redosledom.Nemojte da krecete sa pitanjima od sredine nego od pocetka i ne verujte svim ljudskim glupostima.

dec 2006.

Rade ljudi i na tome da otkriju tajnu velikog praska ali to su mnogo pametni i obrazovani ljudi, ne mozemo mi da damo odgovor na to pitanje! Onaj ko to otkrije, ako iko otkrije, bice verovatno najveci um covecanstva! Nego, naucnici kazu da je moguce da pocetka nije ni bilo i da ne vide sta bi Bog onda tu imao da radi :shock: Resili mi ovde da odnonetnemo tajne univerzuma :D! Btw, konacni odgovor je 42!!! :D :D :D
unknowerAMBASADOR

dec 2006.

Nije bilo pocetka... i sad je to logicno ? a nije logicno da bog postoji.. Kad oni lepo otkriju kako je nastao veliki prasak neka otkriju ko je stvorio tu materiju ... prasak je tek posle toga...i oni krecu od polovine Sve ce biti jasno ako ti mnogo pametni covekoliki decaci odgovore odakle sve ovo... Sta je sad,sad je teorija da pocetka nije ni bilo.... :shock: ccc pa do skoro su se vadili sa pitanjem ko je stvorio boga jer je nemoguce da ni iz cega nastane bog...a sad je moguce da pocetka nije bilo i da je sve ovo iz nicega nastalo jer su videli da su mnogo pamenti... pa super ko poveruje u to Ne nisam o tome hteo, ali sam zeleo da napisem onaj post... Zeleo sam da kazem onima koji vec zele da pricaju o postanku neka posmatraju obe strane u isto vreme pa neka sami odluce sta je po njima istina i prihvatljivije...
kanehbosemAMBASADOR

dec 2006.

teško da æe znanost egzaktno objasniti kako je nastalo ono što je nastalo. definitivno je znanost daleko dogurala i s obzirom na nove spoznaje i dostignuæa guraæe sve dalje i sve brže al to æe i dalje biti kap u moru, mislim prije su govorili jedno jaje organizmu snagu daje, a danas na temelju novih istraživanja jedno jaje sadrži kolesterola za cijeli tjedan....baš me zanima šta æe bit za 15 ak godina, danas postoji puno više znanstvenika koji svoja znanstvena istraživanja vežu sa nekim recima iz nekih svetih spisa. npr. "i reèe bog:neka bude svijetlo.i bi svjetlo" dosta njih veli da je to taj veliki prasak koji je inicirao kasnije život... a na jednoj emisiji sam gledao kako neki lik strojar na brodu sudjeluje na nekom teološko.znanstvenom skupu i veli da je otvoreno pitanje veze izmeðu komande,akcije i još neèeg treæeg tj. pitanje je što ide prvo a u postanku kaže da nalazi taj princip... onda, redodlijed postanka stvari opisanih u knjii postanka slijedi redoslijed stvari koji znanost danas tvrdi (bez rasprave teorije o evoluciji) i tako dalje
BeyondLEGENDA

dec 2006.

Što se tièe svjetskih religija meni je sve jasno nakon što sam proèitao knjige od danikena, jednu sveobuhvatnu možete naæi na drugoj strani ove teme. Ljudi imaju stav kao, tko je taj daniken da može pobijati moju vjeru koja je tisuèama godina graðena? Nije to stav koji treba imati, ljudi kao ljudi prihvaèaju samo ono što im paše u njihovoj glavi/vjeri a odmah odbacuju i zaboravljaju ono što im nepaše, što se ne slaže s njihovom predodžbom. Treba biti objektivan, pogledati što svaka strana misli, i ne reèi za neko mišljenje - ah to je glupost, ili najèešæe se govori kod nekih povijesnih nalaza - to je sluèajnost. Daniken ne piše svoje knjige kao nešto što bi vi morali vjerovati nakon što proèitate, on iznosi èinjenice, tj. arheološke nalaze, i razmišljajuèi o njima postavlja pitanja, VI STE TI KOJI NA NJIH ODGOVARATE, i ako slijepo ne odbacujete sve što piše, shvatit æete da i nije sve glupost i da nešto od toga ima itekakvog smisla.
unknowerAMBASADOR

dec 2006.

http://rapidshare.com/files/7873043/Poreklo_ljudskih_rasa.doc.html

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se