VUTRA
LEGACY

Plakanje

72 odgovora4,285 pregleda

jan 2014.

Prije nekoliko dana sam po eo plakati pod uticajem :leafblunt: sluaajui muziku i razmialjajui o prirodi, ~ivotu, nevjerovatnoj slu ajnosti da sam roen itd.Nisam bio tu~an nego baa suprotno.Da li se nekom desilo neato sli no ?
doc_docENTUZIJASTA

jan 2014.

yes man desilo se :joint2:

jan 2014.

pms? ( post marihuana sindrom )
stara babaPOZNAVALAC

jan 2014.

haha,da nisi nedavno troaio extasy u veim koli inama?

jan 2014.

nista neobicno posto vutra "pojacava" emocije, mozes se smejati, moz plakati... pitanje je situacije i tvog mentalnog setup-a

jan 2014.

:)))))) Da, rasplacen se i ja nekad..u takvom stanju :) rasplakati me moze - doslovno bilo sta.. gruba ric, pisma, prica.. ali i uspomene :)

jan 2014.

Takodje pojacava nagon da grunes jos jedan. I kad nemas onda zaplaces....desava se
DJFlyHighLEGENDA

jan 2014.

mene muzika potakne na suze, moby xD :D po meni je to sasvim normalno :)
VesperianENTUZIJASTA

jan 2014.

ne znam kako ce ovo izgledati al takve stvari se dogadjaju i bez utjecaja trave.. :icon_redface:

jan 2014.

haha ..zadnji put sam plakao jos 80-tih tamo negdje pred rat i sad mi doe ponekad da se rasplacem al mi macho-look nedozvoljava da se kompromitiram na taj nacin..... al zajecam ponekad kad vidim kud ovaj svijet ode :vb_devil:

jan 2014.

Da desilo se nakon sto su efekti gotovo prestali :D
Turf.POZNAVALAC

jan 2014.

Sve zavisi do tebe al kod mene je uvijek smijanje ili se usutim i zamislim :D

jan 2014.

e pa Peace&Weed onda si i ti na najboljem putu da se rasplaces..svako intenzivnije razmisljanje i zamisljanje moze rezultirati plakanjem..pogotovo sto opa cupa kaze.ako se zamislis nad ovim svijetom i odvratnom ljudskom vrstom sto ga nast(r)anjuje..
weedoyeLEGENDA

jan 2014.

tesko da mogu da pustim koju suzu dok sam haj a kad sam str8 ventil se otvori, zdravo je to, suze ciste :) ahahha a ovi sto kazu da nisu plakali od 80ih, lazu sigurno, ahahha kakav macho kakav klurac :D
Turf.POZNAVALAC

jan 2014.

nastojim da ne razmisljam o tome :icon_wink:

jan 2014.

pa nisam cmizdrio od 80 i neke i to zadnji put je bilo kad mi je prikolica priepila prst na ruci. Sta je tu cudno ?!..nisam se ni od srca nasmijao vec duze vremena to je mozda malo cudnije nego to sto neplacem . Nece me suza ja tugujem iznutra. a ovo za macho look..pa nadam se da nisi to ozbiljno shvatio ako jesi ...evo razloga da zaplacem ;) ili da se kiselo nasmijem a da sam lijep,mlad i zgodan jesam brate... edit : mogu se kladiti da ni moj prijatelj Hooker nije plako 20-ak godina a isto je mlad,lijep i zgodan haha
PelinkovacISTRAŽIVAČ

jan 2014.

Mene su prije koji mjesec savladale emocije u 4 ujutro nakon izlaska,dosao sam kuci ono bas lijepo pijan upalio tv,a oni daju jebenu Mandolinu kapetana Korelija na koju sam se isplakao ko dijete.Film sam prije gledao preko *****,nist` me nije doticao:)) Jednom sam se i raspekmezio u slicnoj situaciji uz stare spotove,isto sam bio mutne glave i okrenuo VH1 cinim mi se aaa kad pustise Van Heldena-u dont know me,odmah me podsjetilo na kraj 90-ih ,techno partije i na staru raju,bezbrizna vremena i densanje do zore,opere nekad melanholija ko pi... se istopis, :)
weedoyeLEGENDA

jan 2014.

hehe, opa za macho luk se jesam sprdao posto si i ti a za ovo drugo nisam. ovo za smejanje mi je cudnije, ne znam kako kad zapalis ne nabacis kez na facu i ne nasmejes se na neku zajebanciju, film, svejedno, onda sam ziveo u zabludi da svaki covek ima emocije evo ti me razuveravas :)

jan 2014.

ma emotivan sam samo neplacem pa nije to sramota :icon_wink: nasmijem se cesto kad gledam sjednicu sabora al ne od srca nego neznam kako bi to nazvao haha a nasmijem se i prvoga kad sjedne lova na zasticeni racun al mi dode vec sutradan da se rasplacem al me nece jbg morao bi po neku dijagnozu kod psihica. ma dobro je plakanje sjecam se ko klinac da manje boli kad places i treba plakati kako ne..placem ja i sada al bez suza :) ako se to broji
weedoyeLEGENDA

jan 2014.

pa sve se broji opa :) evo malo boba da se tema "osvezi" https://www.youtube.com/watch?v=x59kS2AOrGM
userNomoreAMBASADOR

jan 2014.

Koliko sam shvatio , plakanje o kojem Jim govori nije povrainsko, uobi ajeno kada nas opere fizi ka bol ili kad nam je povrijeen ego. Osjeaj nema veze sa tugom, sli niji je suzama radosnicama, samo ato nema kontrole nad plakanjem, ve se samo preljeva, izvire kao potok, bez o itog razloga. Mene je takvo "dubinsko" plakanje opralo nekoliko puta u ~ivotu, par puta na raznim drogama, ali i viae puta istog, kad me dotakla egzistencija u duau. Opet, ne mislim pritom na povrainsku-ego sferu, ve naprotiv, na trenutni nestanak ega, trenutak kad osjetim svim svojim biem da nisam odvojen od svemira. Niti sam ikad bio, niti u ikad biti. Taj trenutak sjedinjenja sa egzistencijom mo~e izazvati smijeh, ali i suze. Plakanje jednako pripada muakarcima kao i ~enama - imamo suznice iste veli ine. I smijeh i suze su prekrasan dar, dvije strane istog nov ia - ne treba ih potiskivati, ve ui u njih totalno. ovjek koji potiskuje suze, s vremenom nau i manipulirati i sa osmijehom, te viae ni suze ni smijeh ne sadr~e okus autenti nosti, ve postaju ru~ni, umjetni, bez mirisa - poput plasti nog cvijeta. "O uvaj me od mudrosti koja ne pla e, filozofije koja se ne smije i veli ine koja se ne klanja pred djecom." - Kahlil Gibran :)
fourtwentyENTUZIJASTA

jan 2014.

Emocije su odlicna stvar,ne treba ih sakrivati,znam ljude koji boluju od depresije pa nemaju uopste emocija zbog terapije koju piju.Muskarce cesto prati stereotip da moraju kriti emocije pa da budu dovoljno jaki.Jak je onaj koji pokaze emocije,taj ih se ne boji i zna se nositi sa njima.Sto se tice pomenutog ''zahvalnog plakanja'' divan osjecaj.

jan 2014.

Nebitno musko ili zensko ne mozes se silit da places ako nece nece sto cemo sad. Ljudi koji su emotivni to ne razumiju. Ja ocu al nece suze :)

jan 2014.

od plakanja smo napravili filozofiju...cuvaj se onog koji neplace ili oni koji neplacu su slabici ..o cemu vi pisete?? Nisam nikada dozivio to plakanje bezveze a nisam se nikada ni smijao bezveze i zasto bi to bilo patologija ? placite nitko vam nebrani ako vam to pomaze da olaksate dusu,placite. Imaju one grupe za grupno smijanje u Japanu pa evo mozemo i mi osnovati grupu za kolektivno plakanje..ja cu se prvi uclaniti . Znam zivjeti al neznam plakati...jbg nisu me naucili pa evo volio bi i to znati ;) http://www.youtube.com/watch?v=KfCRAdVDbx8

jan 2014.

Uzmi domaeg luka pa [edi i [eckaj

jan 2014.

ako se to sa lukom racuna ,onda cmizdrim bar dva puta u 7 dana.... onako dubinski ;) edit: Isan ne zamjeri na ovome "dubinski"
mazarLEGENDA

jan 2014.

dobro je da je trava u pitanju, na ulju po RS shemi stalno te puca hipersenzitiva i evo maloprije sve super i onda naiem na ovo http://www.index.hr/black/clanak/kako-je-jedan-celavi-ucitelj-postao-nacionalni-heroj/724461.aspx i suza samo potekne..... Pusti neka padaju... Pa i za Opu ako on nemre... :vb_wave:
TropicoLEGENDA

jan 2014.

:clap: Ave cezare :) Takoer sam do~ivija "dubinsko" plakanje koje me opralo 2 puta na psihodelicima. Ovo si ljepo opisa/napisa i kao da si mi potrga rije i iz usta a koje izre i nisma moga :)... Plakanje je neopisivo ljepo, pogotovo kad dolazi iz Srca :)

jan 2014.

a tu je kvaka :knockknock:
jesamZMAJ

jan 2014.

a jel se pika plakanje na suho? fk pms btw, boys don t cry :nana:

jan 2014.

Zbog vas placem iako suza vise nemam :)

jan 2014.

Vjerujem da nema nista lose u plakanju a takodje nema lose u neplakanju. Svi izrazavamo emocije na razlicite nacine (veoma razlicite). Cak i ako upoznas nekog ne moras se ni rukovat znas tacno kako odasilja njegova energija. Tako da i plakanje mozda moze biti i na nekom drugom nivou koji nije vidljiv oku kao suze i smijeh. A opet ima i odgoja, genetike i drustva i jos balkanski temperament. Sve to fino zakuvaj i dodaj jedan chili habanero pa da zaplacemo svi zajedno.

jan 2014.

Paps, zasto zbog nas places? :S

jan 2014.

Tema me podsjetila na pjesmu Merime Njegomir koja sadrzi stih u kojem ona zbog nekog place, pa mi bilo bezze napisati "zbog tebe placem i kad suza vise nemam" upravo iz razloga da nekome ne padne napamet da pita "zbog koga" jer bi iz tog pitanja usledilo "sta zbog koga" - "zbog koga places" - "ko place".. Al' kako god okrenes zajebes se. Sala Sativice. Nije lijepo da se smjeskam dok svi okolo placu :)
BudhaXIIIISTRAŽIVAČ

feb 2014.

Zbog ovoga sam tolike suze izronio i svaki put kad ga pogledam samo je jos gore, ne smem u drustvu da ga gledam da me ne isprozivaju najstrasnije :P http://www.imdb.com/title/tt1014762/ opa cupa probaj sa tim pa jos ako svaris frulu jednu ima da potece, od srca ;)
fourtwentyENTUZIJASTA

feb 2014.

Ako se najedes bijelog luka placu svi oko tebe :D
HavocISTRAŽIVAČ

feb 2014.

Ja sam se znao ubedirati ili biti eufori an kad bih se napuaio ali me nikad nije tjeralo na pla , ato je bedara. Pla ko pla je odli na stvar, osjeaa se pet kg lakai, pet litara svje~iji i optimisti niji, da ne govorim koliko su suze kad je netko sretan odli na stvar. a baa mi je sad neko bezveze razdoblje u ~ivotu i treba mi plakanja, ovako se samo osjeam te~i, sve tupiji i sve imuniji na vlastite frustracije. U svakom slu aju, odli an filter i znak da osjeaa :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se