VUTRA
LEGACY

DREADLOCKS

76 odgovora10,736 pregleda

jun 2005.

Evo poshto sam upravo napravio dredove (vidi citat ispod), moram da pokrenem temu o dredovima, jer su oni usko povezani sa rastafarijanizmom, a rastafarijanizam sa, jel'te, marihuanom. Dakle, dredovi?
zekrtENTUZIJASTA

jun 2005.

..moracete mi izviniti na dugackom postu.. ..eto, prije godinu dana odlucio sam napraviti dredove..kako se nisam sisao, kosa mi se pocela petljati sama, pomalo iza i tako u stvari zazeljeh imati cijelu kosu..napravih ih.. godinu dana rasli su i postali su dugacki 15-20cm.. ..i tako, jedan dan, odlucih otici doma s biciklom iz Varazdina u Sisak (160 km).. ..da me ne bi opalilo sunce stavio sam maramu oko glave, sto je posluzilo i kao dobra zastita od vjetra.. ..stigoh doma i odmotah maramu..shvatio sam sve..pogledao sam si kosu u ogledalo i shvatio da se ona zapravo muci..uzeo sam skare i osisao dredove.. ..poslednja cetiri nisam imao srca.. ..mislim da kosa odrazava dusu coveka, i jako volim svoju..ne znam sto cu ako mi s vremenom ispadne..nadam se da nece.. ..sada cu ju pustiti da raste kako hoce, ako zeli da raste, pa ako ce se uplesti u dredove sama, biti cu sretan..ako ne, ona tako zeli i to je to, biti cu sretan.. ..mislim da covjeka odrazava kosa, skroz..recimo, ja npr. mislim da je kosa zapravo moj dobri duh, koji me cuva i koji mi je drugar..ima mnogo stvari koje bi htio napisati, ali ne zelim oduziti post.. Avram: cestitam na dredovima, pustiti ce s vremenom, ako imas pri ruci ružmarina, skuhaj ga i operi s time kosu.. isto tako i kamilica je odlicna za to..

jun 2005.

eh, bedak shto si ti oshishao svoje, al' shta ces... zivot je cudo ja cu svoje cuvati, maziti i paziti, i zvacu ih Djole (barem jednog :P)
zekrtENTUZIJASTA

jun 2005.

..ah..sto sam ih osisao..mnogo je stvari u pitanju, sve su stvari duhovne prirode pa jednom kad se nadjemo, kafendisat cemo i bacit reasoning.. ::super

jun 2005.

pa ne znam da li cemo se ikada sresti :( daleko si... jbg... ali... uh da, ne pijem kafu :( ali zato :pivo moze!

avg 2005.

evo mog novog sajta www.dreadyserbia.tk

avg 2005.

ja sam stekao utisak da je danas fensi imati dredove. mislim da danas ne znaci isto imati dredove, kao sto je pre znacilo. tu, u subotici, poslednjih godinu-dve, gomila fensi devojaka od 15 do 25 godina, pravi dredove u salonima i jako ih skupo placa. i onda se srede i u skupim kolicima idu u grad da bi pokazivale svoje nove dredove. pre deset-petnaest godina, imati dred je znacilo da pripadas nekoj drugoj stranoj egzoticnoj kulturi ili sekti koja je na ivici legalnosti; i onda smo se svi palili na to (klinci). sada su dredovi nesto na cemu frizeri dobro zarade. naravno, nisam hteo time nikog uvrediti! ~)

avg 2005.

to jeste istina, medjutim ja na takve ljude (i zhene) ne obracam pazhnju... dem sux! ja dredove nosim iz totalno drugih razloga, a zanimljivo je to sto sam ovde u mom gradu jedini sa dredovima :)
brendPOZNAVALAC

avg 2005.

CENZURISANO
govancherosISTRAŽIVAČ

avg 2005.

~ b0ddah , treba da se bavish psihologijom definitivno . I tvoj post chitati dva puta ..
psihonaut19ISTRAŽIVAČ

sep 2005.

odlièna je ta stranica dreadlockpower. ::super

sep 2005.

e na www.dreadyserbia.tk (da da, jos jedan moj sajt) imas dooooooosta* toga o dredovima, ako te bash zanima * - lazem, nema jos dosta, ali valjda ce biti...
ranking irie galISTRAŽIVAČ

jun 2006.

kojih, majke ti? :wink:
Slazem se, isto tako kao sto je nekad znacilo nosit starke. Danas svaka budala nosi starke i misli si da je neki rocker ili sta ti ja znam... Ja bas zato to ne zelim iz principa isto kao i dredove. A osim toga cuo sam da smrde. :) Jeli to istina?

jun 2006.

mene juce nekoliko ljudi startovalo i pitalo odakle sam, uglavnom na engleskom ((:jedan je rekao da licim na holandjanku (((:a ironija je to sto ja sad spremam holandski, pa mi zene sto bile sa mnom rekle da je to znak (((((:i uglavnom su zbog dredova mislili da nisam odavde ("how did you made your haircut??") ((((: a dredove nosim zato sto mi se svidja da ih nosim (:lakse mi je sa njima, i osecam se kao da ih imam celog zivota... a ne smrde, u stvari kako ko odrzava i to ((:i ne smrde bas dredovi nego smrdi pri korenu, posto to je kosa i dalje i ponasa se kao kosa ((:i kad neko vreme se ne pere, onda se masti i onda krene da smrducka malo po malo ((:a i zavisi gde je osoba koja ih nosi bila sve, koje je "mirise" pokupila i to ((: aaaaaa mamaaa postacu holandjanka ((((((::
Slazem se, isto tako kao sto je nekad znacilo nosit starke. Danas svaka budala nosi starke i misli si da je neki rocker ili sta ti ja znam... Ja bas zato to ne zelim iz principa isto kao i dredove. A osim toga cuo sam da smrde. :) Jeli to istina? To za starke se u potpunosti slazhem!Ja ih nosim od malena,i ne zbog toga da bih bila "u fazonu" ili shta vetj... :roll: jednostavno,one su za mene neshto lichno,isto k'o shto se nadica osetja da ima dredove celog zhivota! :wink: :)
LowriderISTRAŽIVAČ

avg 2006.

Slazem se, isto tako kao sto je nekad znacilo nosit starke. Danas svaka budala nosi starke i misli si da je neki rocker ili sta ti ja znam... Ja bas zato to ne zelim iz principa isto kao i dredove. A osim toga cuo sam da smrde. :) Jeli to istina? Ahhaahhaa...postovi su vam koma...cjepam se od smjeha, pa sad kontam jel' sto ste tako ludi straaava :afroman: il' sto sam sprzio skroz jebeno dobar stuff, al' who cares... Jest brate, kad danas vidis starke u kompletu s likom ispadne deponija.
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

avg 2006.

Da sam èovjek možda bih i imao dreadlockse, ali mislim da na žirafi to i ne bi izgledalo baš najbolje...ha ha ha :lupkanje: :lupkanje: :lupkanje:
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

avg 2006.

ne sla~em se :lol:
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

avg 2006.

Imaš pravo, ne izgleda loše...ali bojim se da bi me druge žirafe odbacile jer bih bio drugaèiji. A što bi tek rekle one zle žirafe na "graniènim prijelazima"? :)
E,sad i ja imam jendan dreditj :wink: i imam i crveno zhute zelene repitje na njemu,hehe... :proud: :) :) :)
LowriderISTRAŽIVAČ

avg 2006.

sreca tvoja
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

avg 2006.

hev no fir, vir hir :wink:

sep 2006.

pa nadice, kada imash plave dredove, i licish na strankinju... dakle, kada bi rastafarijanci sa prostora sadasnje srbije i jugoslavije preispitali iz kojih to razloga oni nose dredove...naime setimo se rasta koji zive kako zive, veruju u selasija, ne jedu ribu duzu od 25/30 cm (ne secam se koliko tacno) jedu integralne stvari ,ne piju gazirano (a to je samo deo fizickog aspekta rastafarijanizma) a gde je duhovni deo svega toga? da li ste spremni da se ponovo rodite (duhovno) kao rastafarijanac? ukoliko su dredovi pak samo estetski deo vas, tj vasha frizura onda se nemojte osetjati pogodjenim kad vam svima kazem da ste fenseri, ili pozeri ili zelite paznju...sta da vm kazem istina je nazalost... mislim chemu to? kao sad i ja duvam ko nenormalan ali sam svestan ko sam i sta sam (a odrastao sam sa crncima) i ma koliko se osecao kao deo svega toga i dalje mislim da treba reci koliko mrzim kada neko tripuje da je "nesto" sa dredovima.... nemojte ismevati veruu ako ne verujete...budite raste ako ste sposobni i fizicki i duhovno...znam jednog jedinog rastu u srbiji i on zivi u crnoj travi...sam na brdu , gaji povrce voce , krava mu se otelila... ne jede to meso, jer ne moze da pojede prijatelja s kim je podelio toliko vreme....zapitajte se malo vi sa dredovima....ko ste i sta ste...

sep 2006.

Imaa i ljude koji sluaaju HC i imaju dredove, i ne tripuju se niata. Isto tako imaa ljude koji sluaaju reggae i imaju dredove, i ne tripuju se da su raste. Kraj pri e.

sep 2006.

to ti kazem , dredovi su ono sto predstavljaju...rasta religiju kraj priche.

sep 2006.

Pa nije baa tako, ali ajde neemo sad da se raspravljamo... nego da zapalimo neato :P
gloss_zelenkyAMBASADOR

sep 2006.

Hey, Avrame gledao sam malo slike sa dredy stranice što si stavio pa me zanima jesi ti onaj lik kojem lega radi drede?Onaj sa bradom.. :) Nije uopæe važno,ali ono baš jebaèki izgleda friško napravljeno..nekako gangsta! 8) 8) 8) Ja se šišao prije par mjeseci,a èupa mi se frèkala prirodno pa morao skratit..razmišljao o dredima,ali nebi podnio muèenje sa takvom kosurinom..ionako sam je puštao dvje godine...)morao na kraju rajf nosit( :D Tek kad sam došao kod frizerke skužio sam da je 30ak cm narasla... :P Tek kad je prvi rez napravila poèeo sam u duši plakati...ali moralo se..makar se curama itekako sviðalo! 8) 8) :D

sep 2006.

that's me :lol:
TripcoPOZNAVALAC

sep 2006.

Kol'ko ono stranica beše na blagopoèivšem IriePeople forumu o tome da li dredove nose samo raste ili ne? Podosta, èini mi se. A tu smo nabrojali dosta naroda koji nemaju nikakve veze s Rastafarijanizmom a imaju iste. Ne raèunajuæi narode iz Afrike, Nove Gvineje i Indije koji i dan danas imaju dredove, od evropskih naroda je zabeleženo da su ih nosili Kelti, stari Germani i stari Sloveni. Prva istorijski zabeležena liènost koja je imala dredove je bio sv. Jovan Krstitelj. A prilièno sam siguran da su i peæinski ljudi, praktièno svi, imali dredove. Treba pustiti (tj. zapustiti) kosu da se sama umrsi od sebe i kasnije su potrebne samo male korkcije (ako i toliko). Meni je na taj naèin trebalo oko 1,5 god. da se sve odradi, pri osnovnoj dužini kose oko 30-35cm. S druge strane, èak ni sve Raste ne slušaju reggae. Oni koji su se stvarno izdvojili od sveta i žive gore u Highland-u, preziru bilo kakvu vrstu muzike koja imalo ima komercijalniji prizvuk, bez obzira na najèistije pobude samih muzièara. Za njih je jedina muzika ritam koji dolazi sa njihovih bubnjeva i udaraljki. Ako ste gledali Sunsplash Reggae Special 2 iz 1979., setite se ona tri lika koja sede negde na litici iznad mora i prave ritam. To je to. Meni ne smeta kad me neko nazove "rasta", ali uglavnom, kažem ljudima da ja nemam veze s tim, ja sam od toga kilometrima udaljen, prvenstveno zbog mog naèina života. Voleo bih da budem malo više "rasta" i najèešæe se rukovodim onim što reèe Petre Toshevski - "Rasta means righteousnes", pa se nekako trudim da u ophoðenju s ljudima ponašam makar malo "pravednièki". A ostalo ... tu me je Babylon uzeo pod svoje.

sep 2006.

da ok kool , mLKICE SAM ISTRIPOVO ali jbg sha se radi...sad je druga ganja, druga pricha mada....if u argue over shit over the net its like competing in the special olympics, even if you win you're still retarded ! 8-)

sep 2006.

kolko bi mi kosa trebala biti duga da bih napravio dredove...i kolko to koata otprilike
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

na crno oko 200..300Kn--u frizerskom oko 700,800Kn Kosa ti treba biti najmanje do ramena.

sep 2006.

Ja platio 40 € Nemoj da radiš u frizerskom salonu

sep 2006.

a ok ...al ja neznam ljude koji mi to mogu za te pare napravit jel neko zna nekog u zagrebu ko to radi...al meni kosa treba prvo narast do ramena..
gloss_zelenkyAMBASADOR

sep 2006.

Right-o! Hear dem say...ah ah ah! Dreadlocks can't live in a...tenement Dreadlocks can't live in a tenement yard Dreadlocks can't live in a tenement yard Too much su-su su-su su-su, too much watchie watchie you Too much su-su su-su su-su, too much watchie what you are Dreadlocks can't live in privacy Anything him do, old nigga see Too much watchie watchie watchie, too much su-su su-su su Too much watchie watchie watchie, too much su-su su-su su Dreadlocks can't smoke him pipe in peace Too much informers and too much fears Too much watchie watchie watchie, too much su-su su-su su Too much watchie watchie watchie, too much su-su su-su su Prestraano dobra pjesma... :D
RedShAMBASADOR

sep 2006.

ja kasno palim...ali eto naisla na ovu temu o dredovima pa da i ja kazem nesto... imam drede vec 4 godine, napravila ih sama sebi jedne dosadne godine dok sam studirala. Moram reci da sam ih napravila samo zato jer sam jedna ljena zena kad je u pitanju pranje kose, a posto sam inace radila drede ljudima po Puli za pare odlucila napraviti ih i sebi. imala sam kosu samo do brade i to vrlo tanku i ne kvalitetnu. eto sad sam ponosni vlasnik ljepih i tankih derdova koji cak dolaze do pola leda :D farbam ih zarko crvenu vec goinama i ne furam nikakva trip..jednostavno je, lako se odrzavaju i nema da mislim kako da si namjestim frizuru. ato se tice likova koji ih stavljaju radi neke spike, ja se ne brinem. od 10 ljudi sto sam ja radila drede samo 2 ih ima jos dan danas, sto znaci da u biti svima je to kao spika ali nakon par mjeseci izpizde pa se osisaju. zato se ja glasno smijem i uzivam kad vidim da je netko dao 400-800 kn na njih pa ih osisao :wink: jest da me poljeti turisti pitaj da im nabavim nesto za pusit a ja kazem da neznam od koga(mislim znam ali ne pusim ja) pa se oni ljute jer kao lazem pa kazu : pa pogledaj si kosu? koliko retardiran moras bit, raditi kategorije? ja osobno ne pusim vec godinama, meni slabo od tog sranja za popizdit..jebi ga nije da nisam probala to istjerati na kraj :lol: uzivajte

okt 2006.

:D poslao bi ti moju sliku samo mi posalji sajt pa da vidis moje dredove!!!!LOL poz od Full-EX-a!!!!!

okt 2006.

Brate, pa poka~i nam svima. Volio bi ih vidjet :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se