VUTRA
LEGACY

Zeitgeist

218 odgovora16,620 pregleda
Yami_RazielAMBASADOR

okt 2007.

http://www.zeitgeistmovie.com/ must see...nista novo,sve u ovom filmu vec znate...ali ne u dimenziji koju ovaj film prikazuje.... Kršćanstvo?9/11?WW I-II/Vietnam=Iraq? svjetsko manipuliranje masama i nije takva fantastika... molim sve da pogledaju ovaj film od pocetka do kraja jer isplati se.... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: RapidShare download linkovi: http://rapidshare.com/users/KPUO4A/17 Titlovi: http://www.divx-titlovi.com/en-US/divx-subtitles/search-subtitles.aspx?pageindex=1&keyword=zeitgeist&language=&orderby=1&sortby=1 ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ > Zeitgeist sa ugrađenim hrvatskim titlovima (s ovim titlovima, klik): :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Zeitgeist - Addendum (Zeitgeist dvojka) http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912
Kurblaj KanAMBASADOR

okt 2007.

Ja sam gledo samo prvi dio i zadivljen sam pogledo bi do kraja ali nije mi kui trenutno Baa sam ja mislio stavit temu o tom filmu eto vida
BeyondLEGENDA

okt 2007.

Ovaj dokumentarac je stvarno must see! Uhvaeno je u cjelinu sve ono ato bi svatko od nas trebao vidjeti. I to je napravljeno u ovom filmu jako dobro. obavezno pogledati
kanehbosemAMBASADOR

okt 2007.

its a must see
Ramona_RedENTUZIJASTA

okt 2007.

Eee skinuemo, skinutiii .. nadam se da nema previae mega, ja sam joa uvik na adslu 5GB pa moram ekonomizirati :(
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

fenomenalan dokumentarac.. preporucam svima koji se dvoume pogledat ili ne
kotvaENTUZIJASTA

nov 2007.

baa sam ga skinuo,sutra u ga pogledati,baa me zanima
BugiPOZNAVALAC

nov 2007.

ja sam ga pogledao, i sve sto mogu reci da je otvoren filozofiji i interpretaciji... pokazan je pogled na svijet....ali sto na kraju?..zakljucak...u cant do nothing...get over it... wtf... tko je uopce spomenuo da je ovaj sistem los??? wtf... trebamo pokrenuti vijuge i dobro raspraviti o ovome... jer ce 99% ljudi koji ovo pogledaju nastaviti kao da se nista nije dogodilo... jer zapravo...sto se dogodilo? sto smo saznali? ayde ljudi... jel ikako utjecalo ovo na vas?... jel itko misli da je ovaj sistem los ili dobar...

nov 2007.

Zasto se ne bih samo dobre stvari dogadjale? Zasto smo ratovali? Navedeni smo da mrzimo jedni druge. Zar te to ne nervira? Zar te ne nervira da je neko hiljadama godina manipulisao sa tobom? Ljubav je najvaznija od svega. Kao teorije tipa da nema mrznje ne bih bilo ni ljubavi....maaa daj gluposti. Ljubav prema svima i najvecem neprijatelju. Ja volim Busha! To je moje oruzje.
BeyondLEGENDA

nov 2007.

Its hard to believe samo zato jer je potpuno druga ije od svega ato su nas u ili, od svega ato su nam prikazali da je istina u akolama i preko medija. Ali ako na trenutak zaboravia sve ato znaa, shvatit ea da ovo ima savraenog smisla i pri a se popunjuje kao puzzle. Ali to je jedna velika, straana pri a koja djeluje na ovjeka u viae razina, ne samo intelektualno, ve se od toga ovjek prirodno ~eli dr~ati ato dalje, ovjek bje~i od bilo kakvog oblika patnje, boli, negativnog, a ovo stvarno boli i mo~e izazvati traume. Meni je treblo dosta vremena da sagradim obrambeni mehanizam u svojoj glavi da bi se samo mogao nositi s onim ato ujem a da ne poludim. I sad, ato mi mo~emo u initi, well, kao pojedinac niata mnogo, ali kao kriti na masa puno. Dovoljno je samo to da primia na znanje i ovu alternatinu stranu i da ju ne ignoriraa, ostalo e biti kako bude...
BugiPOZNAVALAC

nov 2007.

naravno da ne ignoriram ovakve stvari...bas suprotno cine se puno logicnije nego sto vecina misli...ili "nemisli"... kazu da u svjetu je vjera uvjerila ljude kako postoji bog i pakao i heaven... ja se tome suprostavljam...da je uvjerila nebi bilo ovako... od puno ljudi sto upoznam kroz zivot nitko to nije izbiljno shvatio... svak vara, krade gdje god stigne...bez savjesti... ali eto... buduci da nakon i ovog filma ostaje puno nepoznanica, zato volim pricati sa ljudima o toj temi... ali najsmjesnija je stvar novac...hahahaha...a tuge i zalosti...umjesto da svi daruju africi lovu...zar nebi ta centralna banka ili tko vec mogao proizvesti malo love koja bi isla za hranu ili ljekove ili sto vec... nekuzim... mislim da bi POSTEN covjek prosjecne inteligencije mogao smisliti pametniji sustav novca... ali eto..necemo o tome valjda... neznam sto da kazem nakon ovog svega..nije meni ovo nepoznanica ni nista cudno ni novo jer ove stvari sam slusao i prije samo sam ih sad vidio u komadu... ja sam zelim znati, kada uzmem i zapalim joint (sto se u trenutku cini kao moja potpuna volja , bez sumnje, bez dvojbi, bez grijeha), dali su moje ruke upravljane koncima takoder... jer ja mislim da ne... vjerujem da je to bio moj slobodan izbor, bez iluzija...sa svom tom manipulacijom u svijetu...ja se osjecam poprilicno slobodno...
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

Canabis je biljka stara milijune godina.. stvorila ju je priroda.. ljudi konzumiraju kanabis desetcima tisuca godina makar samo kao hranu.. Tu nema manipulacije.. to je samo spona koja nam olaksava ponovno povezivanje sa prirodom, a time i samim sobom, jer na kraju krajeva mi nismo nista drugo nego DIO prirode i u skladu sa time bi se trebali ponasati. Unistili smo prirodu do te mjere da je steta skoro nepovratna.. vrijeme je da se probudimo i prestanemo SE unistavati!! Novac i materijalno su ILUZIJA stvorena da nam odvrati paznju od onoga sto je stvarno bitno u zivotu. Integrirano je u nase drustvo do same srzi.. tako da je prakticki nemoguce prezivjet bez toga. Moramo biti svjesni svoje prave ovisnosti koja nam je nametnuta da bi bili dio tog velikog mehanizma kojeg zovemo "civilizacija" i polako ali sigurno okretati kormilo.
kotvaENTUZIJASTA

nov 2007.

jbte,danas sam ga malo samo pogledao, i film je jebenica. sam me jebu titlovi,kasne po 2 sec,moram skinuti druge
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

U bsplayeru mozes podesavati titlove sa + i - ili tako nesto.. vrlo lako za namjestit
kotvaENTUZIJASTA

nov 2007.

uff,fala stari,idem ga sad odmah probati
kotvaENTUZIJASTA

nov 2007.

film je jebenica, fakat se ovjek zapita gdje to ~ivimo, a sve ima smisla... preporu ujem ga svima oko sebe,da se ljudi malo trgnu i razmisle
BeyondLEGENDA

nov 2007.

911 Mysteries - Demolitions Ovaj dokumentarac je definitivna potpora Zeitgeistu, odnosno pobija cijelu slu~benu pri u o 9/11. Ulazi dosta detaljnije u pri u, ima novijih dokaza, izjava stru njaka i izjave o evidaca. I sve se kosi sa slu~benom pri om, naravno. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Terrorstorm Ovaj dokumentarac je definitivno to ka na i. Puno izjava stru njaka, pobija svaku sumnju. _________________________ Neznam za vas ljudi, ali ono ato sam ja vidio jasno mi je kao ato mi je jasno da je nebo plavo. Mislim da bi svi trebali pogledati ovaj materijal prije nego izjavljuju da je netko samo paranoi an conspiracy teorist.
kanehbosemAMBASADOR

nov 2007.

a jel bi netko htio pogledati verziju o reptilima u stilu zzeitgeista, zapravo to je kao neki dodatak osjeti se jako sli an ton rada. evo http://www.youtube.com/watch?v=N4b5a4hxAu8 kratko traje nekih 10ak minuta ali isplati se pogledat sve
BeyondLEGENDA

dec 2007.

Evo jedan novi, za ove predbo~ine dane. The Naked Truth je neato stariji dokumentarac o religiji koji je baza onome ato je re eno u Zeitgeistu o religiji, zna i neato malo opairnije. Link -> http://rapidshare.com/users/KPUO4A/14 Takoer preporu am cijelu paletu dokumentaraca koje mo~ete nau na OVOM linku , a moja definitivna preporuka je tema o 9/11 jer je greatest lie ever told in 21 century.
Yami_RazielAMBASADOR

feb 2008.

Najaci citat ovog filma mi je definitivno: "And most importantly,It empowers those who know the truth,but use the myth to manipulate and control societies.The myth,is the most powerful device ever created,and serves as a psychological soil,upon other myths....can flourish."
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2008.

Eo mogu se pohvaliti da sam malo proairio Zeitgeist okolo i u zadnje vrijeme nekako sreem viae ljudi koje to zanima i tako veselim se airenju svijesti
dzibaENTUZIJASTA

feb 2008.

za sve one koji slabije stoje sa engleskim neka pokusaju sa Semirom Osmanagicem, sajt je "alternativna historija" ili tako nesto... Slicno kao David Icke, Valerian, Tsarion itd. Moje upozorenje ljudima bi bilo da paze da se ne upecaju na te stvari jer moze da se izludi od toga... I to je iluzija, samo sufisticirana iluzija...
Yami_RazielAMBASADOR

feb 2008.

Zeitgeist ce biti pusten u hali na Filozofskom faxu kroz mjesec-dva....frend od frenda uspio nafukat profesore bit ce projekcija i razgovor nakon....pre dobro...
BeyondLEGENDA

feb 2008.

jaaaako dobro :) i ja sam primjeti da se nekako proairilo to dosta
Yami_RazielAMBASADOR

feb 2008.

pripomognimo 2012. i promjeni svjesti :)))) sto vise se aktiviramo to prije ova lazna demokracija(prekrivena aristokracija) ce past..a kad padne..nadam se da cemo mi biti tu da joj se smijemo u lice...

mar 2008.

eto danas mi bilo malo dosadno na predavanju pa sam tak malo surfo po netu i kak sam pogledo zeitgeist nekih 5,6 puta upisah ja u google zeitgeist i doso do ovog foruma... zanimljivo mi je kaj sam na filozofskom , a travicu volim konzumirat... zanima me ova informacija da ce film bit pusten na faksu... jel se znaju neki tocni detalji... preporucio bi vam na youtubeu ILLUMINATI Bloodlines of power , ful dobri dokumentarci u 30 dijelova
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

Pozdrav Sinke.. Dobro doso i hvala na prijedlogu.. prosurfas li forumom naic ces na mnoge slicne divote.. Fear is the mind killer.. zato tu nema straha:ridinghorse:
BeyondLEGENDA

mar 2008.

Evo sad je prigodno malo za uskrs... Za one koje zanima malo viae o uskrsu... xeodG6ffdRo http://www.youtube.com/watch?v=xeodG6ffdRo
EXARPPOZNAVALAC

mar 2008.

Ma stoji to, ali npr. u Zeitgeistu je odli no opisano porijeklo religija preko astroteologije. To je jedna od TAJNI koje se stolje ima prenose tajno, inicijacijama... Ali danas je, mashala, vrime objavljivanja tajni. Samo ata ti re e Dziba, oprezno...lako se pukne od svih tih "teorija".
EXARPPOZNAVALAC

mar 2008.

Hmmm, joa jedna javno objavljena "tajna" o tome da sve relihije iz istog izvora piju. Na masonskom stupnju Viteza svoda Enoha, kandidatu je re eno da se Vrhovno bie zove: JAH-BULL-ON. To su, redom, Hebrejsko vrhovno bo~anstvo, pa Feni ansko ( ita se BALL) i nakraju Egipatsko.

maj 2008.

film je ludiloooo....pogleda cu ga jos koi put........hahahaa
pecko88ENTUZIJASTA

maj 2008.

Znate li sta mi se dogadja sa zeitgeistom... Mucim se natjerati nekoliko ljudi da ga pogledaju, ali oni nece ni da ciju.. Kazu da je glupost, a uopste ga i nisu pogledali.. Javno im odgovara sadasnje stanje manipulacije. Nemoze svako da s enosi sa istinom, ili pa da razmislja o njome.
BeyondLEGENDA

maj 2008.

da Nemoj nikoga nagovarati, nema smisla, ti samo ponudi, reci o emu se radi, na drugima je da odlu e ato e misliti i u initi.
elephant0rAMBASADOR

maj 2008.

nema svatko zeludac za istinu..
Bong&HrvatiENTUZIJASTA

maj 2008.

mozda je zeitgheist patka
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2008.

To i mene pomalo mu i tako mislim da bi trebalo malo istra~iti vjerodostojnost tih informacija ali ipak mislim da je istinit
pecko88ENTUZIJASTA

maj 2008.

Ali kako i da je za u buduce znam kako pristupiti takvih ljudima. Prosto cu im reci samo da je film fenomenalan, ali necu im reci o cemu je rjec, nego cu ih ostaviti da sve to izgledaju i sami otkriju istinu bez moje sugestije. Bit ce to pravi udarac u glavu..LOL :ludaci_lol:
BeyondLEGENDA

maj 2008.

@ dodajblant i aa, da je zeitgeist patka to bi ve odavno svugdje pisalo, ali ne piae, auti se i ignorira svim snagama. Zeitgeist nije sad neko novo revolucionarno otkrie, ne, to je samo novija verzija dokumentarca u koji su preto ene sve one zaboravljene stare injenice, ima joa mnogo dokumentarci boljih i starijih od zeitgeista. Sve informacije koje su iznesene MOGU SE PROVJERITI, tako da zato nemo~e biti patka, osim naravno nekih stvari koje su proizaale kao zaklju ci najviae na temu religije.

maj 2008.

ja san skinia film preko torenta kojeg sam nasa na stranici od zeitgeista, ali ni jedni titlovi koje stavim uz film ne valjaju...mislim budu prikazani al razlika u tajmingu je jedno 20 min tako da ne mogu tocno odredit(ovo mi se dogada sa vecinom filmova koje skinem)
pecko88ENTUZIJASTA

maj 2008.

Imao sam i ja slicno iskustvo i na kraju sam shvatio da je neki pametnjakovic dodao svoje gledanje stvari na pocetku filma. Posle sam probao i downlodao sa jos dve mesta i oba su filma bili kraci za nekih 16 min. koji na ovom prvom su bili ubaceni od ko zna ko. Film mi se je svidjao mnogo ali nikako nisam mogao shvatiti zasto na pocetku ima takav odnos ka religije....jednostavno vredjanje...jos de je poceo psovati.. Nadam se da je ovo pomoglo.. Pozdrav :ludaci_lol:
BeyondLEGENDA

maj 2008.

postoje dvije verzije zeitgeista, starija i sad "Remastered / Final Editiont", ta zadnja verzija ima na po etku govor jednog lika i remastered je, tako da vam titlovi od starije verzije tu nee pomoi. A ina e prijevodi se rade za odreen broj sli ica u sekundi (fps), tako da ako vam titlovi nisu sinkronizirani sa filmom onda zna i da su raeni za drugi fps rate, pa zato tra~i dalje ako ne atima ili konvertiraj sa subtitleworkshopom, ina e imaa u ovoj temi sve.
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2008.

Baa u kad budem idui put u prilici razgovarati sa hare ksrishna likovima ih malo pitati o krishni kad se rodio i to tako i zanima me ata bi oni rekli da im onda na to izlo~im ovakvo astroloako objaanjenje
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

maj 2008.

Svatko tko zna itati i u lanjen je u knji~nicu, a uz to ima i volje da provede u istoj jedan jedini dan vrlo e lako doi do isto razumske spoznaje da je Cajtgajst obi na NE_znanstveno utemeljena glupost, bar ato se ti e kraanstva. Toliko o pranju mozgova, naivnosti i sli nom! :icon_mrgreen: :knockknock:
BeyondLEGENDA

maj 2008.

Ok, daj mi preporu i knjigu onda, ali da nije biblija i da nije neznanstveno utemeljeno smee, please.
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2008.

Ajde pojasni onda bar kad tako mislia
Silent BobPOZNAVALAC

maj 2008.

I ja sam primjetio nekoliko rupa u tom Cajtgajstu, moram priznati.
Yami_RazielAMBASADOR

maj 2008.

Meni je jebeno sta svi primjecuju raznorazne rupe...raznorazne blamaze ali ih nitko ne izlista.... something smells here? I sad...da vam dam udar u glavu...Zeitgeist ima listu od kud je izvukao informacije,odnosno hrpu knjiga koje su izlistane od kud je cijela prica izvedena i pretvorena u video dokumentarac.Tak da..ako i ima rupu nije zeitgeist kriv vec knjige iz kojih izvodi zakljucke. I jos nesto..cak da je i Zeitgeist u krivu sto se tice odredjenih stvari(sto nije ali ajmo rec)...morali bi ste biti debili da nemozete pogledat malo bolje oko sebe i skuzit kako je sve u kurcu ali zescem...Zeitgeist je samo usmjeritelj,vi odlucujete dali cete dalje istraziti.Ili i dalje biti sljepe ovce.
elephant0rAMBASADOR

maj 2008.

Ma jebes zeitgeist.. pogledajte "Esoteric Agenda" http://forums.vutra.org/sve-i-svasta/3261-esoteric-agenda.html Inace smatram da i ako postoje lazi u zeitgeistu da su nastale nenamjerno i da svejedno ne utjece na globalnu sliku svega.. jebiga.. kad trebas slozit puzle, a ima ih 10 000 ako fulas jednu/dvije svejedno mislim da bi svakoj inteligentnoj osobi konacna slika trebala biti jasna.
BrenerPOZNAVALAC

jul 2008.

Pogledo sam film prije tjedan dana i sto rec nego da mi se cijeli zivot krenuo naglavacke. Sada mi je sve jasno, sve moje sumnje oko religije koje me more cijeli zivot mi je ovaj film objasnio. Dolazm iz krscanske obitelji u kojoj majka svaku nedjelju ide na misu, cak i u zboru pjeva.Ona mije nametnula vjeru, ona me je tjerela u crkvu a ja sam stalno sumnjao, sta ako, sta ako? I eto sad mi je netko napokon nacrtao istinu. Po ovom ispada da je gore psovat SUNCE nego boga :) Uglavnom sto sam htio rec je to da se trudim svakoj osobi ovo pokazat jer predugo smo bili slijepe ovce. Ali svojoj majci ga necu pokazat, jer ona to vjerojatno nece htjet prihvatit, neka zivi u krscanstvu onako kako ona to zamislja i neka se uvjerava, inace vjera joj je sve u zivotu tako da joj nezelim samar u facu... Al za sve ostale pogledajte obavezno!!!
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Problem uopste nije u religiji i bogu, vec u tumacenjima koja su se vremenom iskrivila i deformisala od svih mogucih i nemogucih budalastina koje su se naslagale tokom vremena. U bibliji se mogu naci sjajne stvari: Istina je u tebi, postoji nesto vise, budi iskren i pronadji istinu. Zeitgeist je teska budalastina, jer pokusava da nas sroza ponovo na materijalisticki pogled na zivot i uz to barata sa sarmom i stvarima koje dobrom manipulacijom mogu da ubede coveka da se poistoveti sa njihovim vidjenjem stvari... sunce nije uzarena lopta vec izvor energije koji mi percepiramo kao zutu loptu koja sija i greje. Menjati jednu percepciju drugom je uredu ali nemoj se zalepiti za dogmu vec ostani fleksibilan za sve moguce percepcije... Dobar je zeitgeist kao samar koji ce izbaciti coveka iz dogme, ali bojim se da je to samo opravdanje za mnoge da bi nastavili sa bludom i uteha koja im daje potporu da zive u strasti...
DžidžadžojacPOZNAVALAC

jul 2008.

Ti si taj dokumentarac prihvatio oberu ke zato ato si u njemu imao ono ato si tra~io, a nisi se ni na sekund zapitao da li je sve ta no u Zeitgeistu.Mogu ti samo rei da je baa taj deo o religiji najvea izmialjotina tok dokumentarca, ato su i sami autori potvrdili u jednom tok aou.Ako uzmea i sam proveravaa injenicu po injenicu, uveriea se.Ti si tra~io potvrdu svoje teorije i dobio si je, samo nisi iaao dalje od toga da vidia da li je i to ta no ato si dobio.
DžidžadžojacPOZNAVALAC

jul 2008.

A i sam dokumentarac je odli na manipulativna alatka, smialjen tako da te konsatntno bombarduje informacijama o kojim ni nemaa vremena da razmislia da li su ta ne, ve samo vozi dalje i ti upijaa.
BeyondLEGENDA

jul 2008.

Ako je neato izmialjotina, ~elim dokaz za to, poka~i mi, doka~i mi da je izmialjotina. Ono o religiji je dosta diskutabilno... ali ostalo se mo~e provjeriti, dogaaji se mogu provjeriti u povijesnim knjigama, i to su injenice... i te injenice na okupu daju jednu vrlo uznemirujuu sliku onoga ato se dogaa u svijetu. (ono o religiji je joa najnebitnija stvar u cjeloj pri i) Ja ne vidim negativnu stranu zeitgeista. koja je to negativna strana osim ato te uznemiri to ato je prikazano? a i to je pozitivno po meni jer te prisili da se zapitaa i nevjerujea slijepo i posluano kao ovca svemu ato ti se servira od informacija. Zeitgeist je pun dobrih, plemenitih poruka iz podru ja duhovnosti i ljubavi, pogotovo esoteric agenda... ja ne vidim baa neku negativnu stranu.
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Kao sto je "ono prvo" jedan vid percepcije tako je i zeitgeist vid percepcije... Ni jedan ni drugi nisu tacni jer nepostoji samo jedan pravi pogled koji objasnjava stanje stvari onako kako jeste. To je nasa materijalna tendencija da posmatramo ovaj svet kao cvrst i nepromenljiv ali to je stvar naseg zajednickog konsenzusa oko percepcije. Ako bi uspeo da dam dovoljno prihvatljive dokaze i ubedim ljude da je svet nesto drugo doslo bi do promene konsenzusa i tada bi se svet promenio... sto se i desilo mnogo puta do sada... Ali dokazi nepostoje spolja, samo svako za sebe moze da "dokaze" jer ne utice spoljasnost na nas vec mi na nju.
Yami_RazielAMBASADOR

jul 2008.

Dolazi nastavak :) EiYUmKox2uU&feature=related Ovo je official trailer
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

jul 2008.

Iskreno ~alim sve Vas prosvjetljene genijalce koji ste tako zauzeti da drugima otvorite o i, a s druge strane kadri ste biti bezobzirno prevareni od strane neprijetelja protiv kojeg se ''borite'' jer i sami tapkate u mraku. Lakae je povjerovati u neato ato se prezentira jednostavno i joa k tome propagira hedonizam te neumjereno u~ivanje slobode, nego u neato ato sa sobom nosi promjenu ~ivota i ato je potrebno u istini upoznati da bi se zavoljelo. Konstantno osuivanje medija i razno raznih propagandi na ovome forumu vrlo je popularno(i u ve ini slu ajeva je i opravdano), ali nekako se dogodilo da se kod 99% ljudi kriti ki aparat iskulju io, i to baa u ovom slu aju. Makar se protivi pravilniku, iznoaenje neprovjerenih tvrdnji u vezi s kraanstvom na provokativan na in, i to joa od strane ''osoblja ovog foruma'' nije sankcionirano. Rasprave nisu dopuatene ali iznoaenje la~i jest?! Prvi uvjet koji svaki ozbiljan tra~itelj istine mora ispuniti jest ''raspolo~ivost uma'' ili ''otvorenost uma''. Primjeujem da je ve ina vas ''objektivnih tra~itelja istine'' u cijelu pri u uala zatvorenog uma ato se ti e kraanstva - svjesno ili podsvjesno presuda je donesena unaprijed, bez verifikacije i sa ogromnom dozom pristranosti. Ne ~elim ii u detalje, niti ikoga prozivati, a kamoli osuivati - ve u re i da je to kulturoloaki i socioloaki uvjetovano. A sada krenimo od po etka...i bez predrasuda... Izvori: U prvom dijelu filma nabraja se neato manje od 200 izvora na temelju kojih autori filma izvla e svoje zakljuk e. Ono ato svatko razuman ini jest provjera kredibiliteta istih. Neki od tih izvora nabrajaju se viae nego jednom, npr: Manly P. Hall  5x Albert Churchward  6x Freke & Gandy - 7x Edward Carpenter  8x Thomas Doane  19x D.M. Murdock  2x - isti autor pojavljuje se i pod imenom Acharya S. - 27x Gerald Massey  30x U stvari, kad se literatura po kojoj je sniman film pregleda detaljno ne mo~emo ne primjetiti da su manje od 25% izvora originalni izvori. A ono ato i jesu originalni izvori, odnose se na citiranje biblijskog teksta, prirodne astronomske pojave, povijesne dogaaje te mitologiju. Samo da napomenem, informacije u vezi mitoloakih bogova koji se dovode u relaciju sa Isusom Kristom, nisu povijesno to ne. Ali i to u obrazlo~iti...na temelju ''Encyclopedia Britannica''-e... Ideja da je Isus Krist fikcija i astroloaki uvjetovana pojava propagira se od strane Geralda Massey-a  samoprozvanog druida i egiptologa; homoseksualnog aktivista i samoukog filozofa Edwarda Carpentera te profesora i ateista Johna Allegro-a iji je kredibilitet u znanstvenim krugovima blago re eno nepostojei, a njegove knjige ''filoloake'' tematike proglaaene su SF esejima. Te knji~evni autori bez ikakve akademske izobrazbe Freke & Gandy i Acharya. S. Joa jedan izvor koji se navodi je H.P. Blavatsky koja je poznata po osnivanju jedne od najmo nijih okultnih organizacija na svijetu(Theosophical Society, i875.), a ista organizacija izvraila je veliki utjecaj na UN. A poznato je da je isti nauk  Teozofija, imao veliki utjecaj na Adolfa Hitlera, posebno ato se ti e ''ni~ih'' i ''viaih'' rasa. Sve u svemu, radi se o autoru koji sam za sebe tvrdi: ''I sada stoji dokazano da je Sotona, Knez fosfora, Crveni zmaj, Svjetlonoaa, u nama, u naaem umu. Naa otkupitelj, naa inteligentni osloboditelj i spasitelj od pukog animalizma.'' Gerlad Massey, koji se navodi 30 x, pisao je za Teozofijski aspopis ''Lucifer'' u izdanju H.P. Blavatsky. Takoer koriateni autori - Godfried Higgins, Albert Churchward i Manly P. Hall bili su poznati masoni. Manly P. Hall, mason 33. stupnja, na 48. stranici svoje knjige ''Izgubljeni klju evi slobodnog zidarstva'' piae : ''Kada Mason nau i da je pravilna aplikacija dinamike ~ivotnih sila klju , uviavne energije Lucifera u njegovim su rukama.'' Toliko o izvorima na temelju kojih se zasniva poanta filma. Nastavak slijedi...
DžidžadžojacPOZNAVALAC

jul 2008.

Uskoro, samo da naem vremena da napiaem ili naem video materijale kao potporu.
pecko88ENTUZIJASTA

jul 2008.

@Yami, jel imas neku informaciju, kada treba da izadje sledeci deo...??

jul 2008.

Pogledaj u srcu sta ti lezi. Istina uvjek putuje na frekvenciji koju nase srce ili dusa moze da razumije.
Yami_RazielAMBASADOR

jul 2008.

October 2008 :) Sad tocno neznam...jos malo buraz jos malo :)
BrenerPOZNAVALAC

jul 2008.

Ti neznas dali sam se ja zapitao dali je ovo istina, dok sam gledao film? Jesam ali na kraju su prikazani svi dokumenti iz kojih je dokumentarac napravljen i mogu se provjerit. Ja nekazem da bog nepostoji ali vjerovat u nesto sto mi crkva govori od pamtivjeka, i sto su u filmu razotkrili, je prica za malu djecu. Bit svega je drzat ljude pod kontrolom ko sto i rade. Da nema tih vjerskih pravila "ne bludnici, ne ubijaj, ne ovo ne ono" svijet bi bio u rasulu i bas zato su izmislili sva pravila (10 zapovjedi bozjih) ili biblija tako da narod ne bi postao "sodoma i gomora" ..moje misljenje...
Kurblaj KanAMBASADOR

jul 2008.

Ma ja sam s vremenom postao skepti an oko potpune istinitosti zeitgeista i volio bi da se to temeljito istra~i ali bio on istinit ili ne gurnuo me je totalno u jedan drugi na in razmialjanja i pou io da nije sve onako kako se ini i potaknuo na to da joa mnogo o sva emu nau im tak da je na mene taj film jako dobro djelovao makar ne govori o nimalo pozitivnim stvarima
BeyondLEGENDA

okt 2008.

Doao novi Zeitgeist, i meni je savraen, a poruka premona http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912
Kurblaj KanAMBASADOR

okt 2008.

`ta e to serijal bit ovo sutra definitivno gleadm
Buckaroo BanzaiPOZNAVALAC

okt 2008.

hehe danas tek cuo za zeitgeist, pogledao film i bio odusvljen odma sam pozelio jos dosao tu kad ono novi dio :D. steta sto nema prijevod
Zabljak 1992POZNAVALAC

okt 2008.

Gledao sam verziju prije ovoga apdejta,i nije me neshto odushevio dokumentarac...Meni lichi na milion drugih `ateistichkih` filmova sa dosta proizvoljnih ocjena. Mali off,Ali bi fino bilo ako ima ko link za ovaj dokumentarac,chini mi se da je dobar ako je sudit o preporukama.Business behind getting high http://www.youtube.com/watch?v=JZZ792iupOg
BeyondLEGENDA

okt 2008.

ovaj drugi nema o religiji, ve o tome kako funkcioniraju banke, ekonomija, novac. O tome kako je neizbje~no da se cijela ameri ka ekonomija sruai za par godina i vrijednost dolara padne na nulu. O tome kako se skrivaju alternativni izvori energije, sve u svrhu maksimalnog profita i kontrole... Ono ato ne donosi profit nema ato raditi u ovom svijetu.

okt 2008.

Stigli titlovi!!! Doduae srpski ali ko hoe...
EXARPPOZNAVALAC

okt 2008.

Ljudi moji...ata se (astro)teoloake podloge, tj. objaanjenja zaato je bo~i kad je i tako dalje...APSOLUTNO je to no. Ima joa nekih finesica koje joa bolje pojaanjavaju...ali su zaklju ane u bespuima zavjetovanja na autnju :icon_wink: Ali Zeitgeist je, definitivno, eye-opener. Ko ~eli razmialjat van "dogme".
extranoizeENTUZIJASTA

okt 2008.

`to mo~emo u initi 1. bojkotirajte bankarski sustav 2. bojkotirajte medije. ne gledajte TV. potra~ite informacije od nezavisnih agencija na internetu. 3. bojkotirajte vojsku 4. koristite alternativnu energiju (ukoliko je mogue budite ato manje ovisni o fosilnim gorivima) 5. odbacite politi ki sistem 6. airite znanje/ svijest :bananallama:
BeyondLEGENDA

okt 2008.

zeitgeist: addendum torrent http://thepiratebay.org/torrent/4439229/Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD srb titlovi: http://www.divx-titlovi.com/en-us/divx-subtitles/download/zeitgeist.addendum.dvdrip.xvid/65496.aspx
3ananasa2ENTUZIJASTA

okt 2008.

predobar dokumentarac i svako bi ga trebao pogledat preporuka!
Bill HicksISTRAŽIVAČ

okt 2008.

za sve koji joa ne znaju aktivan je i http://www.thezeitgeistmovement.com/ koji vam se viae svia prvi il drugi? meni osobno je drugi dra~i i sla~em se sa ponuenim rijeaenjima. ali ljudi mi se ~alili da je drugi malo pretjerao i mogu ih shvatit na neki nacin. prvi dio je bio ista kritika. nije propagirao nikakvu ideologiju na bilo koji na in. cilj mu je bio samo nagnati ljude da razmialjaju svojom glavom zeitgeist addendum u drugu ruku prvo kritizira ali u zadnjim dijelovima nudi rijeaenja i o ekuje istu koli inu povjerenja kakvu ka~e da ne trebamo imati u sadaanji sistem. daleko od toga da su loaa sama rijeaenja (ja se osobno sla~em s idejom the venus projecta etc.) ali mogu razumjeti kako zeitgeist addendum neki mogu interpretirati kao kontradiktoran. onaj sistem; "nemoj nikom vjerovat (osim meni)"
Bill HicksISTRAŽIVAČ

okt 2008.

e da...i jedno OGRNOMNO razo aranje mi je bilo kada sam vidio ovo na stranici filma - $5 DVD AVAILABLE HERE -
Yami_RazielAMBASADOR

okt 2008.

kao sto tvoj imenjak kaze :) its just a choice... :)

okt 2008.

Imate zeitgeist na hrvatskom na jutubu samo upiaite zeitgeist addendum hr. prvi je dio bio legendaran ovaj drugi je bas naivan. Ok monetarna politika i narodna banka rade na na in na koji je opisano ali nisu opisali kako se to ponasa sa zakonima ponude i potra~nje, rekli su da se novac obezvrjeuje ali nisu rekli kako se indeksi ~ivotnih troakova ponaaaju tokom godina. Ko da su izvadili iz konteksta neke ekonomske zakone i prezentirali ih kako im paae, isto sranje ko i mediji drugo pakovanje. Film me nau io da razmialjam svojom glavom da su mediji i religija vree puna govana - to ok (neato ato me stari pokuaao nau iti od malena). Ovaj pokret na koji se lo~e ve postoji odavno - to je onaj anarho pokret na koji sam se lo~io kad sam bio klinjo ali sam shvatio da je to bezveze. neznam baa nije me dojmio...
Bill HicksISTRAŽIVAČ

okt 2008.

mislim da si daleko promaaio ako si to izjedna io s anarhijom.
FlegyPOZNAVALAC

okt 2008.

evo skidam prvi i drugi dio valjda ce se isplatit pa cu da bacim koji komentar ak budem bio sposoban na zavrsetku filmica :icon_mrgreen: jel valja gledat u napusenom stanju? :icon_mrgreen:

okt 2008.

koliko se sjecam bila je sema da nema vladara i zakona te da ljudi rade koliko hoce za dobrobit svih, iste su bile teze kao kapitalizam religija tera ljude da se ponasaju ko govna i sl. procitao sam tu knjigu davno i kad je ovaj pricao o tom venus prvo sto sam pomislio bilo je to. da sad naem knjigu nasao bi masu sli nosti a et stajaznam davno bilo moguce i da sam zabrijo ionako me boli uvo :rasta1:
Kurblaj KanAMBASADOR

okt 2008.

Evo pogledo Zeitgeist i ono potresen kao i ina e ali ovaj aput samo o ekivao i znao sam otrpilike ata se dogaa, baa sam si sada naaao taj modern money mechanics dokument i planiram ga prou iti i tako Ako ti nije problem buckaroo jel bi mogo malo ekonomski pojasnit to ato se tu pri ao jer meni je recimo struka ekonomija i totalno bi me zanimalo.

okt 2008.

primetio sam da ljudi kako sta pogledaju/cuju menjaju svoja misljenja kao sto se grane ljuljaju kada duva vetar, tako su poceli da pljuju po isusu kada su gledali zeit.., pa nije ljudi u tome poenta, meni je na primer zagor bio junak kao klincu, i sada da mi kazu kako je on izmisljen, zar ja sad treba da mislim da su sva dobra dela dela sto je radio pogresna..? p.s. poetry...
Silent BobPOZNAVALAC

okt 2008.

http://www.revolutioninyou.com/
Bill HicksISTRAŽIVAČ

okt 2008.

e PREVI`E ti hvala za ovo :)) nemogu vjerovat da nisam prije to pogledo
BeyondLEGENDA

nov 2008.

WVAQgTyemmc Zeitgeist Addendum sa hr titlovima http://video.google.com/videoplay?docid=-170080874211423572
dogo argentinoENTUZIJASTA

feb 2009.

film je definitivno must see.. ja sam gledao smao prvi dio drugi joa nisam.. a ni nemam vremena al doslovno sma bio zadivljen stvarno voo bi svatko trebao pogledat.
3ananasa2ENTUZIJASTA

feb 2009.

je must see al dobro razmislite s tim urotama , jer addendum je dosta pristran i ne pokazuje dobre strane te ekonomije . ovo profovara glas illuminata iz mene :D
TotalUndergroundISTRAŽIVAČ

feb 2009.

sto se tiche reptila i tih dzidza-bidza ima dosta teorija..david icke ih recimo dosta spominje u njegovoj knjizi "beskrajna ljubav je jedina istina"..sve to nama zvuchi malo saj faj,ali treba i icketa prochitati...ima mnogo logike u toj knjizi..nije da ne verujem,ili da verujem,ni sam ne znam ali tako niko nije verovao onom shto je rekao da je zemlja okrugla,pa gle ona okrugla.. "one step in front of human kind and you are a genious,two steps ahead you are a supergenious,three steps,you are out of sight and out of your mind"...razmislite o oveme kad budete zheleli da kazhete za icke-a da je obichni ludak... zeitgeist sam odgledao vishe puta poshto sam zheleo da ga prezentujem nekim ljudima..jedna od tih ljudi je moja keva..odgledali smo i ona je samo rekla da ona sve to zna "kao" i da se ne opterecujem time imam vazhnija posla..marsh na uchenje..i sa tim saznanjem da je cela pricha o isusu i religijama chista glupost,koju je znala i ranije,sutradan me probudi jer nije bila tiha dok je kadila sobu u kojoj sam ja spavao jer je to obichaj!!eto,simple as that..tipichan primer mind controla..svesnost o problemu je samo breme koje nosimo.. kazhe bugi,ozeca se prilichno slobodno..i ja takodje,bez obzira na sve,nekako se osecam slobodno,iako me to osecanje sve cheshce napushta..ja sam shvatio da smo mi ovde u srbiji poprilichno slobodni,ali pogledajte ameriku.. razgovarao sam sa profesoricom engleskog koja je dosta dugo bila u americi o tome kako je tamo..u shkoli u kojoj je ona bila,djaci ne smeju da nose nishta iznad chlanaka,sve iznad njih je shorc,a to je zabranjeno..ne smeju da nose majice sa sportskim oznakama,likovima,imenima grupa..ne smeju da nose chizme,i josh mnogo banalnosti...redovno imaju ne najavljene kontrole stvari kada ih shkolsko obezbedjenje u pratnji shkolskog policajce i profesora izvodi napolje i pretresa njih i sve njihove stvari koje su prethodno ostavili u uchionicama.. ukoliko se kod njih pronadju,duvan,alkohol ,droga automatski im se dodeljuje maximalna kazna..za kazhnjenike imaju posebno odvojenu zgradu..oni dolaze sat vremena ranije i izlaze sat vremena kasnije da ne bi sluchajno naleteli na nekog od nekazhnjenika..separatishu ih..u toj zgradi imaju klupe pojedinachne klupe sa rachunarima i okruzheni su sa tri strane zidom i udaljeni svi na 2 metra..nemaju pravo da progovore ni jednu rech ili im se produzhava kazna..da ne prichamo o propratnom programu koji se sastoji od redovnog odlazhenja kod psihologa,pedagoga, do redovnog davanja mokrace itd.. to je po meni tipichno pripremanje terena za eliminisanje chiste pomisli na neki bunt u daljem zhivotu..jer moraju naravno da postanu poslushni potroshachi i korisni donatori drushtvu,da cute i hodaju okolo kao J>EBENI mravi bez i trunchice svesnosti!!! ajde sad ti posle takve regrutacije buducih vojnika zhivota u predivnoj,najslobodnijoj zemlji na svetu (SAD) pokushaj da ga ubedish na neko alternatino razmishljanje..ocesh kur.ac.. bolje bi se osecao da sam prelepa cerka savrshene juzhno-kalifornijske,prebogate,moderne porodice,i da samo mislim na to kako je kul biti bogat i da ismevam debele ljude i one srednjeg standarda..da mi je svako jutro prva pomisao,shta obuci,da li mi se mobilni slazhe sa pradom..da se lozhim na britni spirs i paris hilton i da mi za shesnaesti rodjendan poklone bentley GT continental,da budem ko dzeni from da block..kad s njim pregazim staricu da pobegnem i da bogati tatica,vlasnik advokatske firme,sve to fino zatashka.. ovako samo pizdim,zbog bolesnog sveta,ali bar mogu da radim na sebi kao pojedinac i da samim tim pomazhem i okolini...
BeyondLEGENDA

feb 2009.

http://www.zeitgeisthr.com/
CasperENTUZIJASTA

feb 2009.

uuu pa nisam znao da postoji i na hr. fala na linku!
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2009.

Evo ovako naiaao sam na jedan sajt jer sam dugo htio vidjeti da netko inteligentno i potkrijepljen injenicama pobija conspiracy ako tako netko postoji. Danas naioh na ovu stranicu i pro itao sam samo o prvome dijelu zeitgeista i moram rei da mi se ini da sve ato je ovjek napisao dr~i vodu i to puno deblje nego zeitgeist tako da preporu am svima pogledati http://www.conspiracyscience.com/ Ovo ostalo joa nisam prou io ali hou sigurno. Smatram se skeptikom(tj trudim se bit) i kao takavome mi je ovo jednostavno nemogue previdjeti
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2009.

Ako itko ~eli osobno prou iti kako funkcionira monetarni sustav, tj. pro itati modern money mechanics ikaake banke za federalne rezerve(vald sam dobro ime zapamtio) eo ga tu: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4a/Modern_Money_Mechanics.pdf Pa malo se ekonomikom bavite na svoju ruku
choki123POZNAVALAC

apr 2009.

ma conspiracy je samo niata to conspiracy je rije i uope nije zavjera jer "oni" to rade lagano i ako te neato zanima onda itaa o tome dosta i uope se viae ne boria sa tim "razumom",svi smo shvatili da su "oni" ubrad koja to no zna kako i ata da radi,i "kad" da to radi,al ajmo dalje ata emo mi napravit,i nema nikakvog straha i boli jer to je ata njima treba,ajmo preuzet odgovornost za sebe jer svako leti sam,neko ka~e nije bitno ionako je takva sudbina a sad jel zapravo dal je to da sami kontroliramo sudbinu ili samo letimo ko list na vjetru ja ne znam al mo~da je obadvoje,...:signs054:
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2009.

Ma previae je toga "oni". Tako se ne govori niata Imenom i prezimenom radi/e to i to u svrhu tu. Tako bi trebalo pisati stvari i onda se te stvari mogu provjeriti, a od poopavanja nema nekog kruva. Ja sam dosta "zagrizao" za sve te teorije itd. ali prou avanjem vidim da ih je dobar dio ili krivo tuma enje dogaaja i dokaza ili ista la~, dakako ne sve, uvijek gledat na sve kriti ki bio izvor "oni" ili netko drugi
CasperENTUZIJASTA

apr 2009.

SJdmtlRxzKY&feature=player_embedded evo ovaj super re eno, jednostavno ali duboko. proaao sam ga na blogu naaeg kolege yami raziela. nadam se da se nee ljutiti sto sam ovo stavio tu :)
nick_promenjenISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Dobro zeitgeist ide malo u debil friendly objasnjenje nekih stvari za siroke narodne mase pa se nekima moze uciniti i da pretjeruju. Cinjenicu su sledece. - Bog ili kako ga ko zove ne postoji, to je jednostavno imaginarni lik izmisljen od strane onih koji vladaju da bi zaplasili i kontrolisalisiroke narodne mase od pamtivjeka. U tu svrhu izmislejna je i crkva/dzamija,pop/hozda i sl... - Taj receptj e isproban i odrzan do dana dansnjeg. - Novac je izmisljen kao imaginarna zamjena za robu kada je nekad neko ko nije imao robe htio da izvara onoga ko je imao robu. - Ameri su usavrsli sistem novaca i sada stancaju kako pozele jer su nametnuli svoja pravila sa demokratijom i kapitalizmom, bili su prvi jbg, sad rade sto pozele. - Kombinujuci religiju i novac stvorili su milijarde zavisnika o jednom i drugom. - Sada su ameri u poziciji da manipulisu cijelim svijetom jer oni prozvode novac i izmisljaju religije kada opadne broj katolika(preusmjere ih u sajentologe i sl...) - Cijela amerika je vlasnisto bilderberg grupe koja kontrolise MMF i veliku vecinu svjetskih banka, one koje ne kontrolise kupice laznim novcem nakon ove ekonomske krize koju su sami izazvali. Zasto? - Zato sto ropstvo u obliku kreditnog zaduzenja je legalno ropstvo koje su sve drzave potpisale osnivanjem banaka i klauzulom o kreditu. - Sada se zapitajte kako su nase drzavice zaduzene 30+ milijardi dolara i kako ce to da vrate... Pa nikako, i da izmisle auto na vazduh i zaradjuju na njemu 300 posto, ne bi vratili dug za 300 godina. - Zato nasi politicira moraju da rade sve sto im stranici kazu, zato nasi politicari moraju da prodaju velike firme onima koji ih finansiraju, zato nasi politicari prodaju nase zemlje i prirodne resurse za cijenu ulaska u evropsku uniju koja sama po sebi ima standarde koje ne mozes ispuniti ako ne dignes nove kredit od MMF a... DUZNICKO ROPSTVO, BUDUCNOST KOJA CEKA SVE ZEMLJE BALKANA. TOLIKO O DEMOKRATIJI! P.S. Radim sa bankama, domacim i stranim firmama, medijima, politicarima, imam svoju sekretaricu koju mnogo volim i znam sta Vam govorim. Salut!

maj 2009.

Prijatelji, veoma mi je drago na ovome forumu vidjeti ovoliko pametnih i upienih ljudi. Pro itao sam Vaae postove o ovim filmovima (Z1 i Z2) pa bih i ja sada rekao svoje mialjenje o istima. Mislim da je Z1 odli an film prvenstveno zbog toga ato je postao masovno popularan i otvorio ljudima druge poglede na uvrije~en dogme oko nas. 1. neznam da li je J.C. postojao, ali istina je da je njegova pri a ispri ana na identi an na in kao pri e brojnih drugih solarnih bo~anstava prije njega. Svako sa to mo~e istra~iti i uvjeriti se - ak mi je i moj prijatelj sve enik to morao priznati, jednostavno zato jer je to povijesna injenica. Da li je to slu ajno ili ne ne znam, ali ide u prilog teoriji Davida Icke-a o Babilonskom bratstvu kao manipulatoru autoru svih veih svjetskih religija. Zna i, ako je istina da je Isus postojao, istina je da je njegova pri a identi na onima prije njega. Zna i slu~bena pri a je smialjena i konstrurana la~, koje je netko morao provesti u djelo, kroz generacije. 2. WTC - inside job. Definitvna istina, sa beskona no injenica koje to dokazuju. Ne samo inside job, ve najalampaviji i najgore izveden u povijesti. U detalje nema smisla ulaziti, dovljno je pogledati Loose Change, Fable Enemies i joa 5 dokumentaraca. 3. Privatni bankovni monopol na svijetskoj razini u vlasniatvu aa ice ljudi koje upravljaju izdavanjem i dostupnosti novca. Istina. Z2 - zanimljiv film do polovice. Nakon polovice slijedi ogromno razo aranje koje u pitanje (pored joa nekih stvari koje su spomenuli drugi prije mene na u ovom threadu) dovodi u pitanje kredibilitet cijelog "serijala". Naime, nekakva kolektivna tehnokratsko-socijalisti ka utopija (The Venus Project) koja se nudi kao rjeaenje razotkriva ovaj video uradak kao joa jedan pokuaaj manipulacije malim dijelom populacije koja je otvorena novim idejama, informirana i svjesna stvari koje se oko nas dogaaju. Ne vjerujte nikome tko nudi Vam nudi opa rijeaenja za sve - svaki od nas je rijeaenje za sebe i ima neotuivo pravo ~ivjeti slobodno (dok ne zadire u tuu slobodu). Informirajmo se ato je bolje mogue, i donosimo odluke sami za sebe. http://www.infowars.com/
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2009.

`to se ti e prvoga dijela prvog zeitgeista i povezanosti "velikih vjerkih ljudi, bogova" s gibanjima zvijezda i poklapanja datuma i sve to obrati pa~nju na link koji sam malo iznad u ovoj temi dao i vidjet ea da i nisu baa svi bogovi i spasitelji roeni 25.12. nego na sasvim druga ije datume a za neke se taj podatak uope ne mo~e nabaviti Nisam baa gledo ali koliko se sjeam loose change je ona gluparija s savijanjem nov anice dolara. Ukoliko se radi o tome to je ista glupost koja nema nikakvog racionalnog temelja. Za sada joa nisam dovoljno upuen da bih dao neku dobru kritiku ali ideja tehnokracije mi se ini vrlo zanimljiva i ne bih ju tek tako odbacio. A ina e razlika izmei klasi ne tehnokracije koju predla~e tehnocary inc.(nisam skroz siguran da je to to no ime) i venus projekta od Jacque Frescoa je u takozvanome energy accountingu iliti o metodi raspodjele energije Eto toliko od mene, treba biti skepti an jer lako je zaletit se u sve to(iz iskustva znam)

maj 2009.

vidio sam tvoj link, i znam da nisu svi datumi identi ni (ne razumijem se u kalendare, pretpostavljam da se ra unanje vremena drasti no mijenjalo kroz povijest, tako da ne udi ato datumi nisu isti). Poanta moga posta je da ako samo jedna stvar povezuje J.C.-a sa ostalima, da je pri a o J.C.-u la~. A takvih stvari ima dosta, od bezgrijeanog za ea, smrti na kri~u, uskrsnuu itd. Loose change nije gluparija nego stvarno odli an film. Ne znam za taj detalj sa nov anicom dolara. 911 inside job. Dovoljno je recimo zapitati se zaato je trei neboder pao (WTC7) i sve je jasno. Controlled demolition. Ima milijun dokaza koji pobijaju slu~benu pri u i to je ista la~.
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

maj 2009.

10. Bez politi kih i verskih tema! Strogo je zabranjeno pokretati politi ke i verske teme! Svaka rasprava na nacionalnoj, verskoj i politi koj osnovi bie momentalno obrisana! Ovo je forum namenjen korisnicima sa prostora bivaih Jugoslovenskih dr~ava i molimo Vas da to poatujete, a svoje emocije iskaljujte na nekom drugom mestu. Hoe li se ve jednom neato poduzeti po pitanju potencijalne povezanosti pravilnika i vrlo neutemeljenih izjava u ovoj temi???
Yami_RazielAMBASADOR

maj 2009.

mislim da se moze napravit iznimka.... ipak je politika i vjera TEMA zeitgeista... mislim da ako bi pratio ta pravila bi cijeli ovaj forum trebao zbrisat.. jer sta je "teorija o stvarnosti" ako ne jednostavna vjera u svoje "znanje"? @casper: nema problema coece, samo siri rjec :) Gil je mudrac, sto vise ljudi cuje to bolje.. na njima je da to shvate kako zele :)

maj 2009.

ovo nije niti politi ka niti religijska tema. ljudi koji ovdje raspravljaju su ve davno shvatili te la~ne paradigme (lijevica-desnica, muslimani-~idovi itd.) tako se da tvoj zahtijev za brisanjem naaih misli, osijeaja i uvjerenja mo~e shvatiti kao potpuno promaaen i napad na naa ljudski, intelektualni i moralni integiret. Moja sloboda je govoriti ato god ja hou, sve dok ne vrijeam druge, a u ovome threadu toga nema. Ukoliko pak netko naae postove obriae, molim istoga da obriae i moj profil. }ivjela individualna sloboda izra~avanja! Znate li da ukoliko dovodite u pitanje slu~benu pri u o Holokaustu, Njema ka Vlada po zakonima EU mo~e tra~iti Vaae izru enje i strpati Vas nekoliko godina u zatvor? Evo jedan primjer: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5199874.ece

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se