VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaAnksioznost (nerealnost) ?
LEGACY

Anksioznost (nerealnost) ?

218 odgovora20,770 pregleda
Morgan HeritageISTRAŽIVAČ

dec 2010.

Prije neke 3-4 godine mi se prvi put desio panicni napad. Od tada sam imao jos 1 ili 2, sada sam naucio da ih kontrolisem al to nije sada toliko bitno koliko taj osjecaj nerealnosti, drugog plana, magle, nerazjasnjenosti. Znam sigurno da ovo nije od marihuane, jer tada nisam toliko konzumirao. Poslije prvog panicnog napada imam osjecaj da je sve oko mene nekako nerealno, neopipljivo i da imam taj problem s pamcenjem, Nije u pitanju neka vrsta amnezije, pamtim ja sve al kroz maglu. Kada pokusavam da se prisjetim nekih stvari sve je to kroz neku maglu, ne mogu se sjetiti odredjenih detalja. I tesko se mogu sam sjetiti necega, dok neko me ne napomene. Npr. kada u drustvu pricamo scene iz proslosti, ja sam uvijek najcutljiviji i potvrdjujem price ostalih, i prisjecam se kroz price drugih. To je dolazilo do granica da nisam znao da li je to bila java ili san. Nekako je sve u drugom planu. Jedna od vaznijih stvari koje sam izgubio ili bar otezao je mastanje. Evo sada da zatvorim oci i pokusam zamisliti nesto ne mogu, brkaju mi se slike ne mogu misli da sastavim, da skupim. I vec 4 godine imam tu podsvjesnu napetost. Ako ne razmisljam o ovome "problemu" svjesno onda me jede iznutra negdje jako duboko. Ne znam dal neko ima nesto slicno? Da mi da par savjeta ili neko ko je prebrodio to? Nebojte se nisam ljudak! :icon_lol::icon_lol: Idem da zapalim jedan, huh sad mi je lakse kad sam istresao ovu pricu koju nisam odavno nikome ispricao. :) BLESS! :smoke18:
nightpianistISTRAŽIVAČ

dec 2010.

bez zajebancije, mogue da imaa psihi kih problema. nije to sramota da se razmijemo! sretno u rjeaavanju!
Morgan HeritageISTRAŽIVAČ

dec 2010.

Hvala na postu! BLESS

dec 2010.

Uglavnom sami stvaramo svojom mastom napetost. Moze biti svasta...mene ponekad kad se prepusim hvata neka panika ali uvjek se vrnem pa opet dunem. Sta znam ima ljudi ne panice kad se prepuse meni nekako smeta...a ovako trijezan nemam nikad napad panike. Ali razumijem da neki ljudi mogu imat trijezni ali opet sami stvaraju paniku kao sto ja panicim kad se prepusim...eto sto reci....sport i kvalitetan fizicki umor je uvjek two thumbs up za sve probleme

dec 2010.

Pozdrav, nov sam na forumu pa mi ne zamjerajte ako nesto krivo napravim. Ja sam imao neugodnih iskustava od vutre: nakon sto bih cesce konzumirao, svaki dan po dva tri g, i prestao, slijedeci dan dva bi bio u bedu i nebi se dobro osjecao. Nebi imao osjecaj za stvarnost, sve bi mi bilo u magli, nekako drukcije bi sve osjecao, al ne ko da me jos utjece vutra. Jel bi to moglo bit od vutre i jel neko slicno nes osjetio?
Z&NZMAJ

dec 2010.

Za obojicu imam isti prjedlog-odite doktoru.Al ozbiljno! Nije da sad ka~em,vi ste pukli ili tako neato,nego...to su zdravstveni problemi. Nije poanta da e vas nakljukati tabletama.Jednostavno odbijte takvu vrstu pomoi. Ponekad je i razgovor dovoljan,ali razgovor s nekim tko zna sluaati i re i pravu stvar.
bozgaLEGENDA

dec 2010.

Ja sam puko prije dvije godine, sad e bit' dvogodianjica... Desilo mi se zbog overdose-a od psihodeli nih supstanci. Znam kak je to kad se stvarnost rascijepa na komadie i "nemaa pojma kaj se tu dogaa". Uglavnom terapija su lijekovi, ali lijekovi nisu baa dobri na du~i rok jer stvaraju ovisnost i zatupljuju... Isto mo~e biti s ganjom ako se pretjeruje baa svaki dan. Takoer kad se prepuaim ponekad me zna ulovit panika ako nisam u nekom dobrom okru~ju ili ako nisam dobar sam sa sobom. Stres je takoer ubojica razuma i treba ga izbjegavati, dobro organizirati ~ivot, donijeti neke odluke i toga se dr~ati. Treba puait umjereno, ne razmialjati previae.. Obi no kad po nem razmialjati o proalosti ili budunosti izgubim se u kojekakvim konceptima stvarnosti ili sli no. }ivimo sad, a ne ju er niti sutra. U takvim situacijama najbolje je nazvati nekog prijatelja ili proaetati, malo tr ati ili jednostavno se maknuti iz trenutnog stanja. Ja radim pauze u puaenju i dobro dou da se ta magla digne, malo viae fizi kih aktivnosti i nakon par dana stanje se vrati na normalu. Viae u prirodu, aetnje, glazba i mp3 na uai, itanje opuatajue literature ili sli no poma~e! Dr~ se i bez panike, ako te ulovi panika idi tr ati negdje, nafrlji glazbu do maksimuma ili po ni vikati i vriatati iz sveg glasa da to ode van i sve ok :icon_mrgreen: boz :sun2:
SakimanISTRAŽIVAČ

jan 2011.

Po opisanim simptomima rekao bih da je u pitanju depersonalizacija...to nije psihicki poremecaj to je normalno stanje. Nepostoje lekovi kojima se moze leciti jer to nije bolest, za vise informacija pogledaj - www.dpselfhelp.com
AidmintsISTRAŽIVAČ

feb 2011.

To sam imao ja prije.. Sku~io sam da je to veinom jer sam spavao premalo.. probajte spavat eae i dulje pa vidite di vas to vodi. I da, ak imam i znanstveni dokaz za to. Kad imate premalo REM faze (sanjanje), to vas vodi da sanjate u stvarnosti, i ne znate raspoznati da li ste neato rekli, mislili, da li se neato dogodilo stvarno ili ste to sanjali. Zapravo vam to vaa mozak ukazuje na to da ~eli sanjati. Mo~da vi spavate dovoljno, no na neki na in presko ite fazu sanjanja. To se dogaa kada idete spavati napuaeni ili pijani.. Tako da probajte puait ato ranije ujutro.
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2011.

Ja imam drugaciji vid anksioznosti, tj. ja nemam napade panike iz nekog posebnog razloga nego imam neke podsvesne strahove a napadi su isto podsvesni. Tako iz cista mira mi se ubrza puls i pocnem da se plasim necega a ne znam ni ja cega ili da se tripujem da ce nesto lose da mi se desi...Bitno je samo da razvijes taj stepen svesnosti i onda ces moci sam to da regulises. Ako odes kod doktora, prepisace ti lekove sto opet nije dobro...Tako da umerenom kolicinom gandze mozes to da smiris. Meni je bar uspelo...Ali ne da se prepusavas, nego da nadjes neki ritam i onda ce da bude okej...Ali moras da budes spreman da ti samom sebi pomognes, jer je sve u glavi. Ne postoji ni jedna supstanca koja ce da ti resi probleme koje imas sam sa sobom i sa svetom oko tebe.

feb 2011.

Odli no re eno:)

feb 2011.

:clap::clap::clap::clap::clap::clap:
delboyLEGENDA

feb 2011.

Nemogu rei da mi se nedogaaju ponekad situacije anksioznosti, kroz neke periode mi se dogaalo izra~enije, iako sam sasobom to uspio ubla~iti do minimuma. Problem sa pamenjem mi se znaju dogaati, ali ipak se uspijem natjerati sjetiti tog tra~enog podatka. :) Najvei problemi po pitanju ovoga su bile, neugodnosti, koje same krenu od sebe, pa onda sku~ia da ti se dogaa na dnevnoj bazi, tzv. preznojavanja, pogubljenost i te~ina u komunikaciji sa ljudima. Kako sam to rijeaio, prepoznao taj strah, ignorirao ga, i nau io se nositi s njim, iako se nemogu ponekad nositi sa nervozno ~iv anima ponaaanjem kad me neato izbaci iz takta, nisam destruktivan niti agresivan, ali popizdim sa nekom posebnom lakoom, tu mi vutra poma~e, jednostavno me opusti i nedozvoljava da se trgam na gluposti.... A kad zamijetim ove sijede kose po glavi, pomislim si na eg se ja troaim, opusti se, ~ivi dan za danom, u~ivaj u ~ivotu! ;)

feb 2011.

Upravo tako!Niata viae za dodati!

apr 2011.

Meni se to dagaa nakon svake knjige od Carlosa Castenade koju pro itam (ne zajebavam se), totalno mi se promijeni cijeli koncept stvarnosti ovoga svijeta i onda u potpunosti uviam na kompleksnost svijeta...S jedne strane ja to smatram i kao neki dar, ali koji me onda opet koata kad se vratim iz svojih "sanjarenja"...Jako teako za opisati, ali vidim da ostavlja ek i neke posljedice na meni...Nisam viae isti...
OvanISTRAŽIVAČ

apr 2011.

Ljudski mozak je osetljiv. Nesto sto je dovoljno mocno da potpuno promeni percepciju na nekoliko sati definitivno ostavlja posledice, pogotovo pri cestom koristenju. To je kao kad bi se kljukao nekim jakim lekovima za srce (nema razlike priroda i vestacko, u prirodi ima biljaka otrovnijih nego bilo sta drugo) nedeljama ili godinama, i onda se pitao zasto ti se odjednom pogorsalo zdravlje. Lose je to sto vidim (pogotovo na ovom forumu) da ima dosta ljudi koji govore drugima, ili sami odbijaju da poveruju da su im psihicki problemi prouzrokovani vutrom. Evo smatram da mogu da pisem ovo posto sam i sam sve proziveo, verovao sam kako mi neke psihoze nisu vezane s vutrom dok mi je u glavi cesto bio pravi pakao. Kad sam prestao sa duvanjem to je intenzivno trajalo jos neke dve nedelje, nakon cega je pocelo da se smanjuje i za neka dva meseca prestalo. Od tad uz pomoc nekih ljudi sam uspeo da skroz prekinem. Generalno problem nije u travi, vec u tome kako se covek ponasa u toj situaciji gde za takvo zadovoljstvo treba samo da zapalis i povuces nekoliko dimova. Duvas jer hoces da ti bude lepo - dok duvas bice ti lepo-ne mozes da zivis ceo zivot naduvan jer postoje druge stvari, kao i posledice za mentalno i psihicko zdravlje -prakticno zacaran krug, poguban najvise za mlade ljude. Zavisi od tvog zivota, koliko si generalno srecan i ostvaren, ili imas potrebu da pobegnes od nekih stvari da li ce i koliko ce trebati vutri da zavlada tvojim zivotom. Nadam se da ovo dodje do nekoga jer dok sam duvao cesto sam posecivao ovaj forum i hocu da napisem stvari kako ih vidim sad. I sad u zivotu ima puno problema i uvek ce biti, ali sam skrenuo sa puta koji nije vodio nigde, iz kog samo bude teze izaci. Poz
Bob _MarleyENTUZIJASTA

apr 2011.

Mene pamcenje isto nekad ***ebava al nikad do tih granica da se osjecam ko ti,cudno nezz :s

jul 2013.

Ej drugari meni treba neko iskusan da da odgovor na pitanja koja cu da postavim. Imam 24 godine i pusim ganju vec 8 god najmanje i stvarno obozavam da pusim. Zadnjih 4 godine nisam pravio pauzu sve ukupno mozda mesec dana da nisam pusio ali ne verujem ni toliko da je bilo, ok uzimao sam i neke druge gudre ali ne nesto preterano, jednom se otkinem u godinu dana, mislim da to nije preterano. Evo sta se meni desava... Od februara ove godine dobio sam napade panike, mada i nemam stalno napade panike koliko me drma anksioznost. Zajebao sam se, verovatno, pa sam bio kod psihijatra i oni su mi dali ona sranja da pijem Ksalol i neki antidepresiv i meni kao bilo kul neko vreme ( naravno dzidzim svaki dan i dalje ) i onda odjednom pocne opet da me cepa ta anksioznost bas onako nenormalno ali nisam depresivan, aktivan sam koliko mogu radim i neku ziku i sve to lepo ide superica , imam i curu zivimo zajedno i sve je da kazem savrseno ( detinjstvo nije bilo bajno... )....... I da ne smaram vise mojim problemima mene interesuje da li postoji sansa da me od vutre cepa anksioznost jer sam nezasita stoka???????? Ako jeste tako meni nije frka da batalim neko vreme nego mi je frka da ne na vucem fobiju pa da posle nikad vise ne zapalim dzoint a bre volim da se nadrkam, i mnogo sam uzivao godinama u tome i sad svaki put kad dunem cigaru posle mi nije dobro, ne mogu da se smirim a pijem lekove na koje se navlacim a oni ne deluju. WTF? Ajde neki savet molim vas!

jul 2013.

zasto brljas dve (il tri: "i neki antidepresiv") psihoaktivne supstance... ksalol i vutra :ohno:
weedoyeLEGENDA

jul 2013.

izaberi ili vutra ili droga, ne ide to zajedno. pod drogoma smatram i te "lekove". vutra ne moze biti uzrok anksioznosti, depresije al moze da je ubrza, pojaca ako se ona javi.

feb 2015.

Pozdrav, evo pred nekih 2 tjedna smo se napusili ja, cimer i par njegovih frendova, neki dobar skank bio, i mene odjednom ulovio napad panike, ja to tad nisam znao nego sam mislio da cu dobit srcani udar, umrjeti i svakakve crne misli, ruku su mi se tresle i noge i bio sam nenormalno nabrijan i srce mi je kucalo ko ludo, na kraju ja i cimer otisli na hitnu ali postoje guzva bila otisli doma i proslo me. Pusim vec skoro godinu dana konstantno svaki dan i uvijek se dobro osjecam i od trave nikad nisam imao loaih iskustva, od tad svaki put kad zapalim lose se osjecam i sad sam odlucio da cu prestat na dulje vrijeme jer mi jednostavno ne paae. Prije sam se volio napusit, nije mi bilo boljeg od toga, dal s curom, dal s frendovima, dal sam, uvijek predobro, i onda mi se to sranje desilo i nikako da vratim taj stari osjecam, osjecam se bas nekako cudno nemogu to opisat, strah me nekako. Imam 20 godina i uvijek sam se okej osjecao, nikad nikakvih problema, neznam stvarno sta da radim, jel ce proc samo ako prestanem pusit ili kako, malo me cak i strah da necu moc normalno pljugu zapalit do kraja zivota zbog toga jer me strah tog osjecaja opet? Ima neko neke prijedloge?

feb 2015.

meni je frend imao sli ne probleme, abstinirao je 6 mjeseci, nakon toga poslo~io stvari u glavi, odbacio crne misli i strahove i vratio se na stare staze ali umjerenije. nemoj da ti pljuga bude primarni cilj, viae to smatraj kao nagradu za sebe i bit e ti bolje. ope je poznato da ansksioznost dolazi iz glave, a poja ava je loa ~ivotni stil od prehrane pa sve do duatva i okru~enja u kojem se kreea. vutra je jednostavno okida i dok se nesredia sam sa sobom bolje malo apstiniraj.

feb 2015.

prehrana itekako utje e na stanje uma. valja izbjegavati loae masti, svu gotovu hranu punu Exxx otrova (poja iva i okusa, konzervansi i sli no), ak i samo meso dosta negativno utje e na psihu (pogotovo ako nije domae). rafinirani aeeri takoer rade kaos, kako u tijelu tako i u glavi.

feb 2015.

Prije cca 25 godina, kolega i ja zapuaili neku dobru vutru,dobili od starijeg jednog duva a uz preporuku,ne puno stavit i nemojte se glupirati :) Ahaaa, :D otiali u disko pa iz diska na hitnu pa nas sa hitne uputiae na psihijatriju :D Ovaj zabrijao da mu je stalo srce :) Sjeam se da su se i doktori smijali,kolega zavezan onim kajiaima za krevet jer upa infuziju iz vena :D Ja ga vozio sa stojadinom od njegovog aleta,prvi puta u ~ivotu vozio auto ...taj puta :D Uglavnom,u strahu su veeeelike o i :D

feb 2015.

u strahu ce srce iskoci ;)

feb 2015.

Opuateno samo. Zapalit ea kad budea spreman,ne razmialjaj o tome. `ta ti mislia,hehe ... da meni svaki puta bude 'do jaja' :D Nekad uleti i crnjak,hehe ...al' i crnjak je trip :D
H2O888LEGENDA

feb 2015.

ja stvarno neznam sto izaziva tu anoksiznost,vjerojatno nejednakost,problemi,zamaranje pizdarijama i ostalo?!pa to dolazi nakon duzeg zamaranja...za krivit travu neznam bas,moguce je ako se dimi po cijele dane bez prestanka i to opet kako komu,uz navedene gore probleme,al u svakom slucaju,dok se ne rijese problemi prestat neko vrijeme....i probat zaboravit na sve stvari sto vas mogu tistit,i onda nema nista slae nego zamotat jednog i smijat se sebi,kako si nekoc bio u ku....:)i strpjenja treba jer nista ne dolazi preko noci a i ne prolazi,nisam doktor al mislim da je tako,sretno svima,i da nadete neki unutrasnji mir;)
imenjakENTUZIJASTA

feb 2015.

efekt trave je paranoja, i zna doi do ubrzanja kucanja srca, a sad kad je neko plaaljiv odma pomisli da ubrzanje rada srca nije normalno pa se uplaai pa srce joa viae ubrza pa odma uhvati paranoja da e umrijeti pa srce joa ubrza... niata udno pogotovo ako netko neiskusan dobije jaku vutru, i nee lagano nego ajmo odma top inu da se napuaimo ko stoka.. meni se samo kad sam po injao a vutrom znalo deaavati to ubrzanje otkucaja, u zadnje vrijeme ne sjeam se da se deaavalo.. valjda se sa vremenom tjelo adaptira pa se takve stvari ne deaavaju, ili nema dobre robe? meni je u biti prije bilo fora to ubrzanje otkucaja i onaj osjeaj da po inje djelovanje, pa kasnije onaj osjeaj lebdenja i kad zatvoria o i kao da odea u drugu dimenziju

feb 2015.

Efekt trave je paranoja....ne razumijem tu izjavu?! Strucnjaci se jos lome oko uzroka anksioznih napada(poremecaja) a mi smo to rastavili na proste cinioce i imamo teze...sve znamo. Kazu da je to puno kompleksnije od znojenja ruku i ubrzanog rada srca.Svakako ce uka podici otkucaje na 130 poslije pljuge tako da to nije nimalo cudno i nema veze sa AN cak bi on bio i nista naspram onoga sta inhaliranje dima moze napraviti. Gore je netko napisao "pusio sam neki dobar skunk"i eto cuda mislo sam da cu umrijeti :) Kaze struka- moglo bi biti od nekakvog bioloskog i fizioloskog poremecaja u organizmu a kazu moze biti i psiholoski....nakupljen stres,nekavi konflikti sa samim sobom..nakupljen bijes a ne neki "dobar skunk" Znaci puno je dublja ta prica nego sto se misli i nije bezazlena.......znam i da se moze sve rijesiti sam sa sobom(bez psihijatrije) ako imas taktiku i hrabrosti ;)

feb 2015.

simptomi (znojenje ruku, ubrzan rad srca, tahikardija, mucnina, usporeno, ubrzano, zamagljeno...) se javljaju kao reakcija na stimulus (duvku i thc u krvi), a nasa nesposobnost adekvatnog tumacenja simptoma uvodi nas u zacarani krug aknsioznosti, primecujemo nove simptome ili trtamo od postojecih i eto ti frke bez potrebe. cist psiholoski klik u glavi, jasno uzrokovan nekim fizioloskim promenama koje su normalne i nisu opasne po zadrvlje nego su cisto prirodna reakcija na odredjeno aktuelno stanje

feb 2015.

Normalna reakcija na nenormalne uvjete ;)

feb 2015.

normalna reakcija kod pocetnika, kao i kad se pretera sa kolicinom ili se naglo promeni sorta. nema mesta panici, samo opusteno ;)

feb 2015.

sad sam doaao do zaklju ka da je to zapravo napad panike zbog susretanja s novim, nepoznatim osjeajem. previae se naduvate, a ne poznajete sami sebe i svoj mozak i onda vas uhvati panika od novih osjeaja koje ne mo~ete obraditi. (uf ata sam pametan kad zapalim, iznenadim samoga sebe :P )

feb 2015.

meni taj osjeaj baa godi, doe s vje~bom. :D
imenjakENTUZIJASTA

feb 2015.

nikad te nije oprala paranoja? to jest umialjaa kakve urote, ili stvari koje se deaavaju kontra logi nog razmialjanja? pretpostavljam da je zato jer mozak po inje previae raditi, ne odbacuje kakve misli nego nastavlja razmialjati o tome, valjda jer thc ubiti blokira automatsko blokiranje okidanja neurona.. oni nastave okidati u neogled, valjda se zato i izgubia u mislima kad se napuaia.. naprimjer jednom sam se napuaio i iaao voziti autom, trenutno se u gradu odvijala nekakva valjda utrka biciklista i svako toliko si vidio one ljude koji usmjeravaju bicikliste, imali su voki toki sa sobom, ja sam si umislio da oni rade za policiju da dojavljuju da prolazim, odma sam si umislio da je auto iza mene neki tajni auto, bilo mi je sumnjivo zaato vozi 500 metara zamnom, skrenuo sam autom kroz neku aumu i onda kroz neka sela samo da pobjegnem i ubiti rutu od 2-3 kilometra sam produ~io za kojih 10 kilometara, sada mi je smjeano, onda sam bio u nekom svom svjetu.. ili jednom sam iaao prirodom i usput puaio, i ako znaa da tu i tamo znaa uti naglo neke glasne zvukove kad se napuaia, tako sam odjednom uo neki aum i dalje tiainu, umislio sam si da me proganja nekakva divlja , i da je tiaina ubiti zato jer ptice su vidjele to "bie" pa se sve utiaalo, niata mi nije bilo jasno... iaao sam se skloniti sa puta i gledao ata se deaava.. kasnije mi je bilo malo jasnije, ali tog trena uhvati adrenalin i proradi guzica samo tako.. sla~em se, kad se naviknea nije to to ako te malo ne opere paranoja zna biti zanimljivih i komi nih situacija u druatvu, najvee su smijalice sa takvom vutrom. kad zabole plu a od smijanja, znaa da je dobra roba...

feb 2015.

meni najbolji na in za noaenje s takvim osjeajima je da se isklju im iz "sudjelovanja" u svojim mislima, jednostavno svjedo im svojim mislima kao iz 3. lica, kao da sluaam nekog drugog. uvijek je zanimljivo pratiti kuda misli lutaju, i svaki put nau im neato novo o sebi, tj. to nije, shvatim i potvrdim ono ato sam oduvijek znao u sebi.

mar 2015.

Razmisljo sam da otvorim novu temu, al tu cu pisati, valjda ce imat isti efekt. Gore sam ono pisao za panicni napadaj, e sad vec ne kurim skoro tjedan i pol, upao sam u neku cudnu depresiju ili neznam sta, stalno se osjecam tuzno, vise mi nista nije isto, jedva na faks idem, nemam vise nekog veselja, ja se nadam da je to samo prolazno, neznam koji mi se vrag dogada, javio sam se psihologu na faksu da mi pomogne i sad pricam s njim preko maila, sve sam joj objasnio i cekam odgovor.. Znam se doma rasplakati onako iz cistog mira, budem toliko tuzna, krivim se za sve, a neznam zbog cega. Jel moguce da je to prirodna rekacija na ajmo rec odvikavanje od trave, jer ja vec godinu i pol dana pusim bez prestanka, svaki dan, i onda da me sad neka depresija cudna uhvatila ili tako nesto? Samo molim boga da nije nesto ozbiljno i da nisam prosao u glavi totalno, fakat neznam kako da vam opisem, imao sam i box doma kao sto kolega cili zna jer mi je mentor, biljcica vec onako dosta velika, medutim maknut cu ga, prodat box, ne pase mi, nekako mi to radi dodatni pritisak a trenutno ne planiram ponovno pocet pusit jer ovo sta prolazim je nesto najgore sta mi se dogadalo u zivotu, opterecujem i curu i frendove(iako oni kazu da ih ne opterecujem i da su uz mene.. ubiti shvacam ih i sve ali ono), zelim se vratit na ono staro, jer sta god ja radio nisam sretan, bas presje*ano, neznam sta da radim, dali je neko imao slicne probleme? Nadam se da ce mi razgovor sa psihologom malo pomoc, tablete i antidepresive ne planiram uzimat, e i da, vec ne spavam normalno 4-5 dana, imam neke glupe snove ako i uspijem zaspat i to se onako okrecem non stop nikako da normalno odspavam, cak sam si kupio valerijana tablete kao na prirodnoj bazi da nekako probam odspavat jer nemogu normalno funkcionirat. Razmisljo sam malo, ja sam kurio svaki dan, tijelo se naviklo na to, odnosno da tako sebe nagradi, i sad kad sam ovako prestao naglo kao da vise nema srece, onako treba proc neko vrijeme da se vrati na staro, ja se iskreno nadam da je to..
imenjakENTUZIJASTA

mar 2015.

mialjenje mi je da je u jednu ruku normalna reakcija, pogotovo nakon godinu i pol neprekidnog puaenja, jednostavno neznaa funkcionirati normalno, a pretpostavljam po prirodi malo emotivno pretjerujea pa to kad pove~ea dobijea to ato dobijea... tjedan dana nije puno vremena, neznam emu kontaktiranje psihologa i sli no, a nesanica, to pretpostavljam je isto povezano sa vutrom, jer se tjelo naviklo spavati od umora pod djelovanjem vutre... ja preporu am da ne prodaa box i sve, ali da ili zavraia taj grow pa ga poateno kjuraa da malo doea sebi, tj da sveukupno pauziraa na neko vrijeme, da se tjelo malo o isti.. nevalja pretjerivati sa vutrom, to tako krene, prvo malo po malo, pa kasnije svakodnevno pa kasnije pretjerivanje, svaki dan po par ointova.. srea je da ako nemaa velike growowe ili ako ne kupujea sa ulice ato kad tad doea do kraja zaliha i onda mo~ea napokon malo predahnuti, zato ja uzgajam u prosjeku svaku drugu godinu, isto preventivno.. jednu godinu nije normalno, drugu istim mozak i tijelo.. vje~baj malo samokontrolu, ili nabavi neki hobi zbog kojeg neea doi do situacije da ti se desi to nekontrolirano puaenje, jer se pretpostavljam deaava zbog previae dosade u ~ivotu, sigurno nebi bilo puaenja svaki dan non stop da svaki dan idea na posao neki te~i, pa poslije posla kakve obaveze da imaa pa da tek nakon svega zapalia onako za nagradu.. ne treba stvarati naviku, lako se sjebat, znam po sebi. mo~da da ak probaa jednu veer ili dvije zapalit, pa jedan dan piva, pa jedan ili dva dana za redom niata, apstinencija pa opet nanovo, ili vutru ostaviti samo za posebne trenutke, jer onda nema viae one ari, ak i vutra postane neutralna i nezanimljiva, a kad prestanea tek onda postane katastrofa.. ako se neznaa samokontrolirati dovoljno, onda je mo~da bolje sve prodati i ne baviti se ni ime, srediti malo ~ivot, jer tako jedino nastaje ovisnost..
qmicaENTUZIJASTA

mar 2015.

`to se ti e naslova teme, prije sam imo napade panike, uvijek u situacijama u kojima se ne osjecam ugodno(akola,tramvaj...) temperatura naglo sko i, toliko da se vid zamagli od topline,tjeskoba,negdje bi pobjegao samo da nisi tu i tako sam i radio. Ina e se i prekomjerno znojim bez razloga uvijek, ato je povezano sa neregularnom temperaturom tijela ato je povezano sa atitnom ~lijezdom.Nalaze nikada nisam iaao vaditi.
ludPOZNAVALAC

mar 2015.

brate samokrijes51,nemas potrebu da upadas u vece bedake,trenutno si u takvom stanju,pomiri se s tim, i pusti ga neka te kontrolise kako hoce, nebori se s takvim stvarima,nemozes ga pobediti,ali vreme ce ga pobediti,predaj se tom i budi skroz cool,neduvaj neko poduze vreme,ocisti se,al se samo nemoj bojati,kad te uhvati panika budi opusten,kasnije ces videti kad te to prodje, da je ti jedno cisto prolazno sranje..ovo ti kazem iz svog iskustva i znam simptome... samo se neplasi..prodje zivot a ne to..pa kasnije dimic 2 i:)
PustinjakENTUZIJASTA

mar 2015.

depresija dolazi kad se pozicioniraa u proalost,~alia za ne im ne vidia kako bi dalje,osjeaa se nemono itd. Anksioznost dodje kad ti se misli fokusiraju na budunost koja nije onakva kakvu bi ~elio tj. kad se brinea za probleme koji joa nisu ni doali. Rijeaenje za depresiju i anksioznost je vrlo jednostavno,ali zahtjeva malo moi volje. Jednostavno prestani misliti o proalosti,prestani misliti o budunosti te prestani stvarati probleme koji joa nisu doali. Svaki dan 20-ak minuta meditacije ili barem pokuaaja i problemi su rijeaeni. Jednostavno se pozicioniraj u trenutak u kojemu si sad i u~ivaj, odlu i da ea u~ivati te ga ispuniti do maksimuma pa nisi ti hormon ti si ovjek i sam odlu ujea hoea li u~ivati ili patiti. Nema nitko supermoi pa da te rastu~i ili baci u depresiju sve si to sam radia,tko je kriv? Ti si kriv. Vutrica samo malo razbaca misli i uzburka podsvijest pa svaata sko i na povrainu, ka~e se da plakanje isti duau emocije su isto oblik energije i ti ju otpuataa,ali ti se nus pojave ne svaju :) Kasnije kad sve proe bit ea ja i nego prije. samo nemoj nikad nikakve tablete korisiti NIKAD TI NEE POMOI,psiholog nije u tvojoj ko~i tako da njegova naklapanja pusti kraju osim ako nije dobra psihologinja pa mislia da bi ju mogao povaliti. Budi sna~an i glavom kroz zid ako treba,ata si doaao tu kukati sam si pomozi!

mar 2015.

psiholog ne prepisuje lekove, nego psihijatar, ne brkaj te dve struke. ako covek ne zeli sam sebi pomoci, ne mogu mu pomoci ni psiholog ni psihijatar
ludPOZNAVALAC

mar 2015.

zato smo mi tu da pomognemo,mi koji znamo sta je to,i kojimo smo doziveli ta sranja,kakvi psiholozi i psihijatri,samo biti jak,kad je najteze samo nasmej se brtee....samo u glavi, nisi sam, u ovoj poplavi brte... posle kise, dolazi sunceeee:)
MamblbiISTRAŽIVAČ

apr 2020.

Mislim da dosta ljudi pro~ivljava ovo, samo mislim da ih je sramota ili da im je neprijatno ili se jednostavno plaae da nisu mo~da "skrenuli" zato mislim da se treba viae pri ati o ovome jer razgovor poma~e viae od bilo kog antidepresiva... Ja duvam 11 godina, od ranih tinejd~erskih dana i bilo mi je oduvek neshvatljivo kako nekog mo~e da radi na loa trip(da ne mo~e da sro i re enicu, ima loae misli, nesposobnost funkcionisanja u druatvenim situacijama) jer je meni trava oduvek bila kao gorivo( inila me komunikativnijim, kreativnijim, srenijim, manje napetim/agresivnim, umirivala mi je um, duh i telo ta no koliko bih ~eleo od nje a i dalje sam imao motivacije i volje da radim sve ato bih ina e) dok i sam nisam pro~iveo prvu anksioznost, derealizaciju i depru nakon raskida dugogodianje, prve, "prave"veze sa devojkom(~iveli smo zajedno i sve to) i prvu nesposobnost da se opustim uz svoju staru ljubav Marijanu koja mi je tad prvi put pokazala svoju suprotnu stranu, umesto ato bih se smirio bio bih totalno uznemiren, uplaaen, napet... Izgleda da je to sasvim normalna pojava, trava je okida kao i u prethodno navedenim postovima loaa ishrana, neujedna en tempo spavanja, cigarete, manjak fizi ke aktivnosti - nezdrav na in ~ivota sve u svemu... U zdravom telu zdrav duh - ne mo~e se kriviti ni jedan pojedina ni faktor kao uzrok nego treba eleminisati sve poroke ato viae mogue da bi bili zadovoljni sa sobom i da bi se mogli totalno opustiiti. Treba u iti iz svih tih napada jer se oni ne deaavaju bez razloga, ve neato govore - da treba napravitI neku promenu na svom ~ivotnom planu. Iskreno se nadam da e se javiti joa ljudi sa svojim iskustvima i bez zadrake pri ati o svojim emocijama jer bih i ja voleo da imam s kim da podelim svoje stanje i zabrinutost. Pozdrav i podraka svakome ko se osea bez veze dok ita ovo jer ne mo~e da pr~i enormne koli ine buksni kao ranije ve ga neki mizerni hedi od 0.2 baca u crne misli, znajte da ete izai ja i, pametniji i bolji iz svakog problema i da niste samid
mencentryPOZNAVALAC

apr 2020.

Anksioznost? To mi je jako poznato, ranije bih znao po 15 dana ne izac iz kuce zbog te anksioznosti i antisocijalnosti. Smatram da vutra moze samo da spotakne nesto sto je u nasoj glavi, dok god nisam seo i ispricao se sam sa sobom dobrih 3h bez prestanka kao najveci ludak nikad ne bih shvatio da je to samo u mojoj glavi i da ne trebam bit anksiozan od tad pa do sad proslo je mnogo godina i mogu reci da sam 90% izlecen covek, ne sa tabletama ne sa psihijatrom vec sam sam sebe naucio da zivim i funkcionisem sa tim kao svi ostali koji nemaju anksioznost. Zar je potrebno u ovom vremenu i ovom kratkom zivotu bit anksiozan? Naravno da nije, ljudi koji imaju anksioznost su najverovatnije to pokupili jos iz ranog detinjstva, treba sjesti sam sa sobom i razmisliti zbog cega imam to? Zasto bas ja? I kad pronadjete zbog cega samo to ispravite u vasem zivotu. Anksiozni/antisocijalni ljudi nisu bolesni samo trebaju pomoc sto pre !
pannonianLEGENDA

apr 2020.

Anksiozan sam, jasno mi je zaato, i ustvari postalo mi je drago radi toga. Ne treba mi pomo, niti trebam mijenjati sebe, ve okolnosti u kojima ~ivim. I jesam i nisam antisocijalan, kako s kim... I to je ok
mencentryPOZNAVALAC

apr 2020.

O tome ti pricam drug, okolina ljudi sa kojim se druzis itd.. da ne nabrajam vise ali covjek kad sam sebi prizna da ima taj problem kao da kamen padne sa srca, fora je bit drugaciji :)

jun 2020.

volim lose i dobre tripove od vutre, gljiva.mislim da ni jedan trip nije los trip i svaki ti ima nesto za reci.treba analizirati osjecaje i raditi na njima ako si neces svjesno reci sta ti ne pase podsvjest ce ti to pokazati kad tad.isto tako i bez supstanci jer je sve ovo jedan trip
samo_zvukISTRAŽIVAČ

feb 2021.

totalno mi se svia ova tvoja re enica, i uglavnom sve ata napiaea me 'bocne'. emocionalno si inteligentan, to se osjeti. iz napisanoga ini mi se da ti je trava bila nekakav svojevrsni bijeg od svega ata se dogaalo u tebi, na ata nisi uope obratia pozornost, a kamoli se uhvatia ukoatac s tim i zato su se svi ti osjeaji od epili prilikom pazue od puaenja, niata neobi no, i sama san kroz sli no proala. nemoj bit puno u glavi, vidi ata ti je zapravo, mo~da ti samo treba kvalitetan razgovor s nekim dobrim prijateljem ili ak sa stru nom osobom. vidin da je ovaj tvoj post napisan prije 6 godina, nadan se da se stanje popravilo. javi : )
pannonianLEGENDA

feb 2021.

Ne znam viae tko je to rekao, ali pogodio je samu sredinu. Sr~ mnogih depresivnih, tjeskobnih sranja. "Biti prilagoen bolesnom druatvu nije mjerilo zdravlja" Kad to postane ovjeku stvarno jasno perspektiva svega se mjenja. Sebe, drugih, druatva...

feb 2021.

Dzidu Krisnamurti :) Obozavam indijske filozofe. Na svaki problem imaju isti odgovor - Ako imas problem to je zato sto imas problem, jer da ga nemas onda problema ne bi ni bilo! Aj ti sad njima nadji zamjerku u filozofiji :D Onako usput, nema ga koji nije imao neku fondaciju od koje je, laprdajuci, lagodno zivio.
pannonianLEGENDA

feb 2021.

:D Dzidu tko? Ne zvoni mi nigdje Al svejedno, ova izjava, mo~da izvu ena iz tko zna kakvog konteksta, nije promaaena u ovom kontekstu. Razmisli malo o relacijama kroz koje ovjek mora prolaziti od trenutka kad izae jadan, onako sme~uran i gol, i sve ato ga zanima je sisa, a ve je katolik, hajdukovac, hrvat, ni~a srednja klasa... a ato sve joa treba postati... Mda, dobro sam se sjetio, moram otii na 32 rate uzet maloj samsung mega1000xxl i adidas3000 turbo. Ispada da ustvari mala nije dobra, bistra i zgouana bez toga pa ju neato stalno zajebavaju i neprilagoena je dosta a htjela bi biti

feb 2021.

Ako ti treba zirant slobodno se javi, lakse je dvojici prejebati treceg :D
KönneRLEGENDA

feb 2021.

ido Mova ;)

feb 2021.

djidja kurta-murta.hahah...zezam se ne zamerite... evo ga nas filozof Dzidu... https://sh.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEidu_Kri%C5%A1namurti
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Da ne idem off topic previse, samo cu reci j.. Ja njegovu filozofiju "Ako imas problem (recimo rak) to je zato sto imas problem(rak) jer da nemas (rak) onda ne bi imao problema. Filozofija je ubijanje dosade, obicna igra misli po meni, pokazivanje jakosti neurona a opet nepotrebno trosenje energije. Po meni doticni filozov bi vise pridonio drustvu da je bio cistacica. P. S @Papa Romeo Ovo apsolutno nema nista na osobnoj razini samo izrazavam svoje misljenje opcenoto o filozofiji

feb 2021.

Ne kenjaj mi po Filozofiji, materi svega i svacega. Ne kaljaj ljubav prema misli, prema mudrosti, jerbo cu te gadjati njima :D Bacis me u anksioznost misljenjem, osobnim, i jos tvrdis ta tu nema nista licno. Za srce si me ujeo. Dosta zajebancije i oftopicarenja s moje strane :)

feb 2021.

Danas svi filozofiraju :D

feb 2021.

feb 2021.

Nauci gledati svoje misli sa distance...To nije lako,to se dogadja u "drugom "stanju svjesti. Cijeli zivot je potreban za tu vjestinu. Radite ono sto volite..to lijeci sve !

feb 2021.

Bas to, Opa moj. :respect: Samo je tesko ljudima pustiti sve ove zelje u glavi i skontati sta su ustvari potrebe. Ubise nas marketingom. :D Kazu da smo krenuli sa koriscenjem kojekakvih supstanci bas zbog toga da iz drugog stanja gledamo na ovo normalno stanje. Da li je u pitanju alkohol, vuja, stagod.

feb 2021.

ovo nije normalno stanje Covjeku nije prirodno da radi. Pogotovo ne poslove koje ne voli raditi.Za mene je to sve prisilni rad. Anksioznost je nerealan strah ega..boji se za tijelo. Zato je vazno gledati misli sa distance kako kazu gospoda Faraoni...ubi ego razvi se duhovno...drugim rijecima i nerealni strahovi ce nestati. ja o tome pojma nemam ,ali mi logika govori da je tako,pa sam uporan :)jbga kako da ubijem ego,a da ne ubijem sebe?!

feb 2021.

Je, je. Prisilni rad, a mozak nas sili na to. :D Pod "normalno" stanje podrazumevam ovo u kom smo najviae. Svakakve ludorije su danas normala... :D

feb 2021.

Pozdrav, s informacijama s kojima raspola~em sla~em si scenarije u glavi, ima tu ludih scenarija :D. (Nitko mi ne garantira da su te informacije to ne). Skraio sam temelje staroga sebe da bi na megalitnim sagradio novog.
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Koliko price da bi rekao, promjenio sam se!!! Al ajde na megalitnim oblacima stjenama ili cemi si sagradio novog sebe, i koliko onda imas sad godina kao novi, jer moras kod uvoza na tehnicki ili se prikazes kao novo vozilo? Otisla ova tema u u tri lijepe megalitne

feb 2021.

Pozdrav, metafora, https://hr.wikipedia.org/wiki/Metafora.
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Hahahahahahahha ne vjerujem..

feb 2021.

Dano nam je da vjerujemo u ato god hoemo :).
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Kako komu i ak bas hoces filozofirati, nije nam nista dano, sve je splet okolnosti

feb 2021.

Ti vjerujea da je splet okolnosti, netko drugi nevjeruje.

feb 2021.

Nije otisla tema nigdje..ako cemo gledati problem povrsno..onda da..otisla je,ali ako cemo malo dublje.,onda se jos uvijek drzimo teme. Problem i je u dubinama,ali ga uvijek pokusavamo rijesiti povrsinski....sve ostalo je spam haha ili oftopiarenje. Anksioznost nije povrsna..ona ide iz dubine. Nema tu filozofije,a i da ima,pa sta??

feb 2021.

Nisam ja za ove teme, slabo mi je znanje, zavraio sam srednju akolu za elektroni ara :D, odjavljujem se, lijep pozdrav.
WizdomLEGENDA

feb 2021.

Ne podcjenjuj se prijatelju. Tko god bio i ata god radio. Nisi svjestan svojih moi, samo jer si ovjek. Ne mogu se ne upalit. I ne mogu ne napisati post za postom. Isprike. Nista nam nije dato? Sve je splet okolnosti? Dato ti je puno toga. Ovisi na koji na in si odlu io upravljati s tim ato imaa. Netko ignorira probleme dok ga ne pojedu, a netko pojede njih prije nego i nastanu. I niata, apsolutno niata. Nije. Slu ajno. Ti si razlog. Zajebao sve iz temelja ili napravio to no ono ato si i htio.
WizdomLEGENDA

feb 2021.

Ne mogu se ne upalit. I ne mogu ne napisati post za postom. Isprike. Nista nam nije dato? Sve je splet okolnosti? Dato ti je puno toga. Ovisi na koji na in si odlu io upravljati s tim ato imaa. Netko ignorira probleme dok ga ne pojedu, a netko pojede njih prije nego i nastanu. I niata, apsolutno niata. Nije. Slu ajno. Ti si razlog. Zajebao sve iz temelja ili napravio to no ono ato si i htio.
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Da ja to imam zavrseno ja bih bio kralj:) ovako mi obicno kazu da sam govnar samo, hehhehehe Samo zato sto ne suosjecam sa modernim bolestima, tipa anksioznost, depresija itd. Nemoj me j.. Najlakse se predat i reci uh anksiozan sam.uh depresivan sam, uh vuk je silovao snjeguljicu, skocit cu u bunar itd. Jednom prilikom pita mene moja baba pokojna" Ki je vrag ti zivci"Stalno cujem zivcan sam, zivci, pa ak nemaju ki radit"zakaj si zelje ne sade.pa ne bi imali kad zivcani bit" I sva mudrost ovog svijeta je u tome.
WizdomLEGENDA

feb 2021.

Ma topal si ti ledeni :) Cek, bili filozofija na kraju cile price isto bila emocija?

feb 2021.

Ne podcjenjujem se, poznajem svoje limite a ovo je ozbiljna tema, htio sam rei ako je ljudima teako u danaanjem svijetu nek probaju sruaiti stari ~ivot pa krenuti nanovo ili e propadati u ponor sve dublje. Susjed, oko 55 godina, o~enjen, ~ena radi, on je radio, dobri poslovi joa su iznajmljivali sobe gostima, dva sina, jedan radi drugi na faksu. Naali su ga objeaenog ispred kue. ovjek po inio samoubojstvo. Ja ~ivim u kraju gdje svi skoro boluju od PTSP-a, svi smo proali rat i to sve viae uzima maha. Nasilje u obitelji, alkoholizam, za ovakvu temu potrebni su ljudi sa znanjem koji bi mogli pomoi ljudima. Najgore ato kod ovjeka ne mo~ea ni primjetiti simptome, dr~e to u sebi sve dok se ne desi tragedija.

feb 2021.

Tu dolazi u igru ono "`ta e rei ljudi". Svi su u kur*cu jer ~ivimo u vreme kad smo izmanipulisani na sve strane i svi mislimo da je samo nama tako. I joa sad kad nas izoluju jedne od drugih, joa e gore biti. Fali okupljanja sa ljudima oko nas i pri e o problemima. Pa jbt, problem je, mo'a misliti. Ajmo popri ati, reaiti ga, smejati se tome, ata god, samo da izae to napolje. Dok to stoji unutra i ti guraa problem dublje i dublje, on i dalje raste. Na kraju i zaboravia ata si sve nagurao, ono se kompostira i raste sto sranja iz toga. }ena mi radi doktorski rad o raznim autohtonim narodima (indijancima, aborid~anima, itd). Oni reaavaju ak i silovanja u porodici (koja su veinom izazvana time ato su ih belci naterali da ~ive druga ije od toga kako ~ive stotinama ili hiljadama godina) tako ato sednu u krug i pri aju o tome. Ne stavlja se niata pod tepih. Zapali se lula, ili ata ve, i onda ide pri a. I reai se. Sve se reai.

feb 2021.

Cim nesto drzis u sebi...su simptomi. Vazno je imati sa kim to podjeliti..te fucking simptome.

feb 2021.

Primjetio sam da starije generacije ne mogu dr~ati korak s civilizacijom, sve se prebrzo odvija i njihove stare vrijednosti blijede, sreom imamo Vutra org. na kojemu drugome forumu se mo~e ovako razgovarati, dolazimo iz razli itih sredina, nacionalnosti, vjera, okupili smo se da sebi, drugima i svakome tko navrati na forum pokuaamo pomoi :). ( napisao da se odjavljujem :D).
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Eto i uzrocno posljedicnog odgovora zasto me obicno gledaju kao govnara, jer ne drzim nista u sebi, ak me ne mozes hendlat, zaboli me k.. I @shaolin monk i ja sam iz jebenog npacenog grada, mladost mi jebeni rat uzeo, i bas zbog toga nikad necu nikom sutiti, jer prvo obitelj nakon obitelji druga najbitnija osoba u mom zivotu sam ja, ostali su samo kolateralna steta.odnosno prolaznost

feb 2021.

I zato nije potrebna kvalifikacija..doktorat.Potrebna je empatija..glavna ljudska osobina i malo vremena.

feb 2021.

@ledeni6 uzeo nam rat mladost, dobivamo mudrost u starosti :), gledamo druga ije na stvari, ~ivot al nam je sr~, bit jednaka. U principu svi mi haaiaari :D sli no razmialjamo al najbitnije meni da se poatujemo. Upravo smo podigli ljestvicu na ina razmialjanja :).
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Uh bem ti rat, ne pricam nikad o njemu, zakljucao ga i nek se jebe tamo, nemam ja vremena svoj zivot na proslost trositi. Tko mi je poginuo poginuo, tu bas nista vise ne mogu. Ja sam uvjerwnja da smo mi obicna baterija, odnosno energija. A po zakonu ocuvanja energija (ak se dobro sjecam naziva zakona)energija ne moze nestati samo prije i u drugo stanje.. Cemu onda tolika frka oko smrti?

feb 2021.

Sla~em se, ja ne vjerujem u smrt, ako se budemo vraali u proalost ostaemo njezin zarobljenik, treba prenijeti znanje i mudrost na mlae generacije ina e emo se vrtjeti u krug kao i zadnjih 2000 godina, zato se ja vraam joa dublje u proalost, vrijeme znano kao zlatno doba, volim o tome maatati i razmialjati :). Nadam se da e nakon svega ovoga napisanoga nekome tko naie na ovu temu naae rije i i razmialjanja biti od pomoi, bar malo :). Sada se stvarno moram odjaviti, obrezivao sam loze, jabuke i kruake a imam i za sutra posla. Lijep pozdrav. (Nisam ni toliko loa za jednog elektroni ara :D).

feb 2021.

Eto vidia, tema ne da njje otiala u off, nego je otiala baa gde treba! :puuuh:: Ja sam sestru izgubio pre par godina, u nekoj tragi noj situaciji, rekao bih sli noj ratu. Jako mi je teako razmialjati o tome. Do te mere da se skoro nikom ne javljam od tad, jer me svi podseaju na nju. I to raste i raste. Tek od nedavno pokuaavam da se suo im sa tim. I sla~em se sa tim da je frka nepotrebna. Samo treba pri ati o tome. Pro~iveti sve to. Svu tu tugu, bes, razo arenje, atagod. 100 teorija sam smislio zaato je to ok, baa sli nih toj tvojoj sa baterijama. Ali i dalje mi nije ok. I shvatam da je ok ato mi nije ok. Ovaj forum je jedno udo. Hvala vam svima! :vutra:
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Uh @Jolly Joker kralju, znam kako ti je.. Ali mindset je najbitniji, nitkp ama bas nitkp ti necw pomoci ak si sam ne pomognes.. Ja nisam za iznosenje bolinh stvari jer mislim da meni konkretno je to vracanje u proslost. Al svatko ima neki svoj nacin nosenja sranja na ledima. Vutra meni puno pomogne jer strasno zaboravljam,vutra se u mom mozgu ponasa kao gumica za brisanje pa brise sve, nekad cak i nehotice zaboravim nesto sto i ne bih, al ne smeta ato zaboravim

feb 2021.

Zivot na kraju i nije nista drugo nego gomila uspomena i sjecanja...na njega samog. To nije ono sto ostaje iza nas..to ostaje u nama. Sa uspomenama odlazimo.
ledeni6AMBASADOR

feb 2021.

Dodao bih, samo bitnih i lijepih, ostale nabijem potez :)

feb 2021.

Pozdrav, teako mi je zamisliti da bi kod nas muakarci (~ene su sna~nije po tome pitanju) sjeli u krug i po eli pri ati jer bi to zna ilo pustiti suzu a suza zna i nemo i slabost koju povezuju sa spolnoau i egom, prijatelj mi se rastavio, 2 godine dolazio je kod mene veinom popijan, rijetko trijezan i nekada pijan skroz. On nije mogao podnijeti da mu bivaa ima ljubavnika, ja sam s njime pokuaavao razgovarati ali moje rije i ne dopiru do njega, to je toliko ialo daleko da sam mu u o ima vidio zlo koje ga izjeda i naj~alosnije dvoje djece je zapostavio koje ima s njom. Skoro 3 godine mu je trebalo da krene dalje, sada ~ivi s novom ~enom i valjda je sve ok al u tih par godina ato se opijao mogao je napraviti razne gluposti, moglo je i doi do tragedije samo zbog njegovog ega. Postoji za mene joa neato osim uspomena a to je ono ato inimo za ~ivota ako je dovoljno dobro moglo bi imati odjeka u vje nosti pa makar i informacija koju prenesemo :). (Problem kod mene je ato ne zaboravljam pa sam pun informacija koje mi nikada nee ni trebati, 1307-1312 templari :D ).

feb 2021.

To ostaje iza nas,ili ne ostaje,ali uspomene su nase vlasnistvo,intima i to nosimo sa sobom i golu guzicu ...tako smo i dosli. edit djeca su nas odjek,genetska informacija.
H2O888LEGENDA

feb 2021.

genetika je misterija tudih realnosti anoksiznost spoznaja tudih realnosti kroz sebe:)

feb 2021.

da, lose kopije oceva, cast izuzecima :)

feb 2021.

Pozdrav, probati u objasniti ato sam mislio kada sam napisao da stvaram scenarije u glavi a informacije mo~da nisu istinite. Hodam po ulici i prilazi mi ovjek mrkog lica i ja odmah mislim da mi ~eli zlo, da e me napasti, stvaram strah i paranoju u glavi bez utemeljenih injenica. Kada sam po eo puaiti cigarete ka~e meni otac- puai cigare al nemoj ono ato ne valja. Mislio je na kanabis, pa krene s pri om kako su u mladosti dok su uvali ovce i krave po brdima pronalazili mak, to su sirovo jeli pa bi ih puklo, izgubili bi se a krave i ovce bi otiali u tue ~ito, paenicu, je am pa sto problema :D.
WizdomLEGENDA

feb 2021.

Pa bio je namraten :D Ne bi ni ja u toj sekundi pomislio da mi prilazi kako bi me zagrlio :)

feb 2021.

Kada uspijemo tog namratenog ovjeka pogledati sa sa~aljenjem i razmialjnjem ata li ga toliko mui, tada smo bez sopstvenih problema i strahova, ~ivot je lijep:razvaljen::
samo_zvukISTRAŽIVAČ

mar 2021.

ovo me se jako dojmilo. baa me lipo bocnilo. fala ti. a triba uvik pri at o svemu, ne stvarat otpor (to esto ja znan radit) i ugasit malo tu glavu jebemu miaa.. mene malo as sapralo kad san ula da i dalje neu radit na poslu koji me navodno eka, i to joa od bo~ia, i onda san automatski krenila u nervozu i sve to ata automatski krene ka, samo od sebe jel, ali kad san malo zastala i ugasila sve te podra~aje u glavi, odma san nekako bila okej. pa mi je bilo udno ata san okej s tin. ali i super. ko e se svaki dan nervirat, nemogu to, jebiga i ja san samo ovik : )

mar 2021.

Potomci su uvijek "najbolje" od oba roditelja (ono najizra~enije, dominantne karakteristike), najja i geni idu naprijed, tako je to priroda smislila. E sad, ono ata je u nekome "najbolje", ne mora nu~no biti dobro za okolinu niti se nama sviati, jer dijete dvoje kretena bit e kreten na kvadrat, ili ponekad potpuna suprotnost ( ast izuzecima). :)
HowardMarksENTUZIJASTA

dec 2021.

Mislim da bi trebalo u podforum > mentalno zdravlje otvorit ,good idea? A sto se tice anksioznosti i depresije i panicnih napadaja , derealizacije itd , bitno je stat puait vutru kad mislis da ti je nepodnosljivo i pocet dovodit zivot u red , to je ono najte~e od svega. Najlakse je zatvorit se u stan pusit jointe i gledat youtube / filmove / igrat igrice ili radit od doma i zanemarit real stuff probleme koji ti stoje u podsvjesti i onda zapalis joint iz "razonode" pa te pukne panic attack. Recimo imas te probleme zivot ti je u neredu i zovu te prijatelji na party , osjecas se kul , vidis njih skupite se i zapalite joint i odjednom svatis vau pa oni su uspjesniji od mene , pa pocnes dissectat svoj zivot u glavi pa negovoris nista nego samo potvrujes , postanes sutljiv , nezelis zapocet razgovor mislis da ces ispast glup itd, i onda odjednom napetost anksioznost i panic attack odjednom i kao udia se pa kako to. Meni kad se to desavalo doslovno sam presta sa svim toksinima koje sam unosia svakodnevno. Pa onda krenea dalje vjezbanje promjenis okruzenje , prijatelje itd. Ako ko treba pomoc moze mi se slobodno javit imam iskustva s ovim , donekle sam rjesio panic attackove imao sam ih svaki dan bilo je gadno , sada mi se zadnji put desilo pa ima pola godine i to blagi neki. Spread the love <3

jan 2022.

Anksioznost ima elemente tijela i uma. Znamo svi osjecaj treme, nebitno sta je to sto te ceka/ to sto moras napraviti. Zamislite da drzite nekakav govor, npr.kum si u svatovima i red je da pozdravis goste. Osjecas lagano leptirice u zeludcu, znoje se dlanovi, suha usta, piaki ti se.. Uglavnom nelagoda. Tu sada je prelomni trenutak - hoces li tu energiju koju osjecas "vratiti" glavi i poceti smisljati razno razne scenarije ili ces se uzemljiti u tom trenu. Objasni tijelu da se nalazi u dvorani punoj veselih i tebi dragih ljudi, da ti je toplo, da si sit, da ne postoji opasnost. Tijelo ne zna stojis li u dzungli pred lavom ili si u toj dvorani. Ako tu tjelesnu energiju( nelagodu) pretocis u crne scenarije stvaramo zacarani krug koji opet tu istu energiju vraca u tijelo. Mene kada uhvati panika probam taj osjecaj gledati kao izvor zivota u tom danom trenutku, dopustam mu da postoji, ne kontroliram ga i nisam nezadovoljan sto je to sada bas tako. Ako sam napet nema veze, ta napetost me podsjeca da sam ziv, cak mi olaksa da se uzemljim. Mislim da je stvar perspektive, odnosno kako uokviris scenu na kojoj se to sve odvija u nasim glavama.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se