VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaNemoj da vozis navaren !
LEGACY

Nemoj da vozis navaren !

62 odgovora2,688 pregleda

avg 2024.

Poz ekipa evo me u grckoj posle vise sati nocne voznje iz SRB. U gradu odakle sam,radim kao taxi vozac. I to od skoro. Par meseci sam vozio firmin auto da potrosim gorivo,ponedeljkom uvek 20€ ,a 5 je moje,jos 5 se nabiberci lako i eto za tiket ako nemas svoju,mada je sustina ista ::poguzi::::listomahanje::. Sad ce neko da se nadje prozvanim,kako on tera kamion i vari i ostalo,jeste sve lepo dok se tera pravo,eventualno 3-4 skretanja,a gradska voznja gde nemas pojma ni jednu ulicu rodnog grada. I ono malo sto sam znao,sas se pomesalo pa navigacija. E tu vas cekam navarenci mali :razvaljen:: ona kaze umirujuce levo,a ti ko ovan levo,al nisi pogledao da je jedna ulica ,izlaz,obilaznica,jarak,semafor,a ti odjednom vidis muziku,a ne vidis semafor pa na crveno,za metar dana bar 4 X na crveno da sam ukocio u pola raskrsnice. Ima redovno rano ujutru kad je mala prolaznost auta,pa znam nakoje semafore koliko imam vremena za crveno. To ne smem navaren. Imao sam cukanje jer sam gledao u klimu i davao gas na semaforu ne videvsi da je kolona ispred stala zbog pes prelaza. I 2X tras. Ja u njega,a on u taxi ispred sebe,suprotna firma , havarija,a mene se hladi ja navaren,aha,odma krece bed trip,paranoja,tremor(treš.ruk),svi su zivi al kolka je steta??? Kolko stete ima,3 vozila4 branika,ne smem ni da izadjem,jer drugi taxista ko FAPa da tera,ogroman,dlakav,besan,gleda mene u oci,brateee. Ovaj decko izmedju nije odavde,komplikacija,a klinac ne razume me sta je EU izvestaj.Sve se zavrsilo fino po mene,taxistanije imao stetu,seo i otiso odma,a mali prepisao staru polisu,odpre dve god. Posle 2 dana ne gledajuci gde skrecem,bez koncentracije,skrenem u ulicu sa pola puta,pola odnela voda,a ja nabacio ceo auto,oba leva tocka u vazduhu,2 sata padala kisa pa dolazila murija 2X,dok nije dosla slep sluzba i izvukli me sajlom. Kolko puta sam samo hteo da vozim i varim,pa da liznem oko zara na buxnu, da je oladim,pustim volan::listomahanje::, zamalo. Deseti sat voznje,jos dva pa kuci,naidje kolega na stajalistu,kaze ajd na kafu i ode iza kafica::ludak:::banana_rasta:::listomahanje::. Sat vr od kafe,ja zaspim i sa strankama auto krene po trotoaru,jednosmerna,srecom mali gas biopa sam odmah otvorio oci i ne ubi pesake neke. Nije zezanje,kao sto pijan ne vozis tako i navaren ne bi trebao da vozis,bar sacekaj dva-tri sata. Nadam se da ce ovo koristiti nekom,da se opameti,ako ne nek ide u groblje. Nema slike zbok inpoziranja(kel se yako kaze). Poz iz Grcke posle sat vr kasnjenja jer sam krisom izvuko dva tri dima i omasio izlaz .. Ppzzzzl

avg 2024.

Odgovornost pre svega igore, pamet u glavu... Iskopaces rupu sam sebi.
DemonijakAMBASADOR

sep 2024.

Ja godinama vec bukvalno zivim navaren, tako da vozim, radim itd... desavalo se normalno da se promasi izlaz, pogrijesi skretanje i ostalo ali to su stvari koje su mi se desavale i dok nisam vario... U voznji moras biti koncentrisan, navaren il jok sekunda te dijeli od smrti, ako vidis da ti ne pase da varis dok vozis nemoj, nismo svi isti i ne radi nas sve isto... meni je nekad krivo sto ne mogu da se razbijem, sto moram pravit pauze po 3 dana da bi se uduvo itd. al sta je tu je :D u planu je duza pauza samo dok skupim muda :D

sep 2024.

Ovo je vise uput za mladje generacije, mi matori smo i naviknuti...
DemonijakAMBASADOR

sep 2024.

ma nebi ja reko da si ti bas naviko :))::listomahanje::
ĆyroZMAJ

sep 2024.

Igorce brate neznam jel mislis na mene ali da, kamion, truba, drum, to sam ja. Ali neznas ti mene Igorce moj, meni je volan u krvi, kotaci su mi noge, kamion kao da je ekstenzija mene, kao sto je ratniku mac samo produzetak vlastite ruke :p Ja sam dosta impulzivan, nerjetko nabrijan i ubrzan, mozda hiperakvivan ili ko zna sta, a indika i vutra opcenito me usporeni spuste mi okretaje na taman di treba. Jednom se jedna ehinja zastrugala u mene sa strane, bila pijana, zapravo muz je bio pijan i on je vozio, ali su se nakon sudara zamjenili za mjesta da nebi on ostao bez dozvole, zamolili me da odigram, reko moze, ni iz djepa ni u djep sta se mene tice. To je jedino sta mi se ikad desilo na drumu, u preko 20g za volanom. :) Nikad mi se brate nije desilo da navaren dodajem gas na semaforu i zalipim dva auta ispred sebe, nikad nisam blejao u klimu i sletio s ceste, nikad mi se nije ucinilo da je cesta vamo pa skrenem u po ceste pa me moraju vuci van.. Nekim ljudima je cannabis stil zivota, lijek, stanje uma, nesto sto smiri i opusti i spremi te na ono sto te danas ceka sa smjeskom na licu. Meni zena cesto kaze jebe se tebi, zivit ces 100godina :) brate neznam, dobronamjeran savjet, ako ti se takve stvari dogadjaju, nemoj pusit dok vozis ako ti ne pase, meni to nije jasno.. mozda nema veze s vutrom? Mozda opce nebi trebao za volan stari moj? Neznam vidi, u svakom slucaju oprez :)

sep 2024.

Ni na ciji racun nisam ovo pisao,otkud ja da znam ko sta vozi? Htedoh da osvestim pojedince koji su kao i ja,mozda nije vutra kriva,ali greske pravim najvise kad sam navaren. Zato me i strah da sednem za volan kamiona i krenem po belome svetu,imam polozeno,al nemam damu

sep 2024.

Kako je na odmoru igoree:rasta:
ĆyroZMAJ

sep 2024.

tko aktivno prati forum davno je skontao po slikama i postovima da ja drajvam truck :) samo pomalo kolega, cuvaj se na cesti! ;)

sep 2024.

Nemam ti ja pojma da si truckdriver? Alal vera,ako mozes ,samo teraj? Ja nisam dovoljno skoncentrisan,a verijujem da nas je dosta kojima smeta u voznji hteli to neki da priznaju,ili ne. Ja ne umem,mislim sigurnija voznja je bez THCa . Ziv bio
ĆyroZMAJ

sep 2024.

Da, vecinu odraslog zivota sam za volanom. Prvo starog fapa 1312 onog od 120konja hah, kasnije eurotrakkera starig troosovinca 16tonasa, sad dobio napokon ganc novog T-way, semi automatik, ma ured, ne kabina. :) iza ledja Palfinger 24.001 na satu 2000km.. volim ga vise od svog golfa :) sad stize usb usisivac, stigla pepljara, sad ce kanta za smece sto se kaci iza, uzimam nov radio jer je dosao bez njega, slozit cu mu i zracnu trubu. Ma ja bi mogao zivit u kabini :) Da mi smeta vutra kao tebi, i ja bi je izbacio dok vozim, al ja tek krenem smireno vozit kad je spliff u ruci i espresso u casici. Sto ljudi sto cudi i navika. Ziv mi bio kolega!

sep 2024.

Ovo sve je vec pomalo off ali svejedno ne mogu a da ne pitam kolegu @yro da li vozis i kamion naduvan ili samo auto? Mislim kad sam procitao postove mi je izgledalo kao da sam ih ja pisao, nema dana a da ne vozim naduvan i tako vec skoro 2 desetljeca naravno onaj do 3.5 t a ovaj iznad 3.5 par puta samo i to kad bi iskrsnulo pa moram uletit a ja vec doma i dobrano napuhan... Jedino tada sam kao bubica u kamionu i na poslu opcenito samo cigare i kava jer znas i sam da smo drugacije tretirani ako nas zaustave u kamionu... Ja smatram da se ipak ne treba saliti na radnome mjestu. Potrebu za ganjanjem auta nemam jer se vec dobrano izivim na gasu za vrijeme posla... A tebi Igorce zelim lijep ostatak odmora, jos malo pa doma! Znam brzo to prodje... Lijep pozdrav svima!
Masni_BurekPOZNAVALAC

sep 2024.

Ako ti ne paae nemoj koristit, tu si nabrajao viae pizdarija nego ato se meni desilo u zadnjih 12 godina otkako imam voza ku. Prvi put sam ve na 5. satu vo~nje u autoakoli bio navaren, reko ak mi ne paae samo ka~em instruktoru da mi nije dobro i prekinem sat. Pasalo mi je tad, a paae i dan danas, budem oprezan, zabrijem na vo~nju i glazbu, a ako sam na nepoznatom terenu obavezno navigacija. Jedina glupost koju sam napravio je da sam liku kad smo kretali sa semafora poljubio zadnji branik jer je sa strane bila fraza za snijeg na akciji, jebem ti frezu:D

sep 2024.

Voziti navaren i pijan nije ni slicno. Pijan za volan ne sedam vise. Al navaren dobrom travom kad sednem u auto,sav se izgubim,ko prvi put da vozim. To se nije ranije desavalo,ali u zadnje vreme se desava,a vozim 25 godina. Il je do mene ili je do vutre. Sad kad bi usao u auto da moram da idem negde,odmah bi prvo dobio blagi napad panike i menjac bih "naostrio" ,a usput moram 3 raskrsnice unapred da razmisljam ko ima pravo prvenstva,jer kad sam u njoj ,pogubim se nacisto. Posle 2-3 sata kad me pusti dovoljno,sve je ok. Ko da nista nije bilo. Inace sam vratio auto,zenu i sebe iz Grcke u jednom komadu i to brze nego sto smo otisli. Nisam vario nista,nisam se ni zbunio ni na jednom izlazu,da sam bio napusen,ne znam,sta bi bilo. Jos smo isli u Skoplje kroz strogi centar,samo sam se nervirao zbog guzve,ali sve po propisu i bez nervoze. Ostanite mi dobro i radite kako smatrate da je najbolje po vas. Trg Alexandra Makedonskog
king o' ratsPOZNAVALAC

sep 2024.

Da, nije isto navaren i blago pod utjecajem. Iako zakon to ne poznaje, kao kod alkohola. Generalno vozim 10-15% sporije pod utjecajem, tj. osjeaj nelagode se javlja pri manjim brzinama nego ina e, valjda kompenzacija zbog sporijih reakcija.

sep 2024.

Bas to,navaren ni ne osetim kad vozim sporo,pase mi da sporo vozim jer sporo i razmisljam...
ĆyroZMAJ

sep 2024.

@masan head c kategorija da. Iznad 3.5t. Ovi 3ipoTonasi su mi kao autic :) salim se. Vozio sam svasta osim slepera. Zapravo sam vozio i sleper nekoliko puta ali to jako kratko i samo par puta. Nemam problem pusit i vozit nista. Tad se opustim i uzivam u toj voznji. Nemam sporije vrijeme reakcije niti se ikad pogubim u nepoznatim situacijama i cestama. Ajde, nekad fulas izlaz il skretanje al to je normalno. Jedino mozda vozim malo sporije. Iako sumnjam i to, ako i je, neprimjetno. Radio laganini tiho, vise slusam radio emisije nego muziku. Radjeno je nedavno istrazivanje, bas sam na vutri tu negdje nasao link, vozaci koji svaki dan puse, valjda zbog tolerancije, taj kanabis na njih ne utjece nikako u losem smislu na njihovu voznju opcenito. Ali netko tko zapali tu i tamo, tipa jednon dva puta tjedno, na njih tjece negativno. Vjerujem da je stvar u toleranciji. Dok, sto veli Igor, vozi 25g i tek mu se sad to pocelo desavat. Naisao sam na slicne primjere, gdje ljudi citav zivit rade kao ja npr i Igor, ali odjednom im pocinje smetat. Tad je najbolje izbacit pusenje dok vozis, tu se slazem. Nek si ti Igore doveo fameju doma sigurno, to je najbitnije! Sad posadi kakavu laganiju sortu pa vidi, mozda ti nesto tipa hippie therapy (5%cbd/thc) bude bas kao pogodjeno za voznju. Tko zna :) ako se meni kad ovo desi kao tebi, ma duvat cu makar cbd :) Masni, nisam ti gore odgovorio, sta se tice policije i pusenja u voznji. To treba odvagat, to je najslabija karika da, i svatko tko to radi mora bit svjestan cinjenice da ako ga uhvate, idu problemi veliki.. ja osobno imam tu srecu da gdje zivim svi me znaju, a najvise vozam po otoku, pa sam tu ajmo rec siguran. Takodjer, radim u jednoj poznatoj firmi, recimo to tako, i generalno policija nas ne dira na cesti. Nisam privatnik pa da im je interesantno pokopat me :p

sep 2024.

Meni najvise oada na pamet da je do jacine vutre. Ranije nije bilo skunka i ostalih nam drugarica. Domacica sa nekih 12-15% THCa, jos kad steknes toleranciju,vise te ne pipa. Sada ide i preko 20% nije sala, ima vutre koju sam lako savladavao ,posebno iz sopstvenog growa. Desi se tura da ne bude jaka ili,sam obrao ranije,ili je genetika takva i takve slabe su mi pasovale za uopste,osim kad hocu bas lepo da se opustim. Tolerancija je najbolja stvar kod trave. Batalis na 10ak dana,pa kad zavaris buxnu ,ne znas sta te snaslo. Ja trenutno ne radim do prekosutra,pa pirkam od kad otvorim oci. To se u ponedeljak menja i ne pipam vutru do 18:00h,kad dodjem kuci sa sljake. I tad me mnogo lepo udari,lepse nego da sam ceo dan navaren. Zivi bili...pozdrav iz Shumadije
king o' ratsPOZNAVALAC

sep 2024.

Ja imam preko 150tkm bez incidenta, ne ra unajui grebanja pri parkiranju u po etku. To je dva ipo kruga oko ekvatora. I onda e ljudi rei da smo mi takvi za zatvor, jer smo opasni na cestama i ista stvar ko pijanci. Da ne spominjem koliko ljudi vozi na tabletama za smirenje

sep 2024.

Alal vera,voleo bih da mogu da se pohvalim takvom kolometrazom. Pogresno si razumeo,ili sam ja tebe. ? Alkohol je totalna suprotnost i nema sta da se prica o alkoholu i voznji,ta dva su totalno razlicita,osim pred zakonom. Ali ima ljudi koji mozda ne primecuju da navareni voze drugacije. Meni je trebalo dosta vremena da prihvatim to. Bio sam strasno ljut i nervozan,ali sad sam vec uvideo da ne mogu biti profesiinalni vozac,a navaren. Verujem da nas ima jos sa sporijom reakcijom i sl, ali je to tesko priznati sebi. Alkohol ne zelim ni da pominjem jer je forum o vutri,a rakija je veliko NO .
king o' ratsPOZNAVALAC

sep 2024.

Evo provjerio, nije ekvator 64tkm kolko sam mislio nego 40tkm, to je onda 3+ kruga. A i sa 64 mi matematika nije bila dobra haha Ne znam ato se nismo razumjeli, nisam striktno ni odgovarao tebi, viae dodavao na temu. A ato se alkohola ti e, opet postoje razlike, nije isto rakija i pivo. Jedno pivo je legalna razina, mo~da 0.3 i to odgovorno tvrdim da me ini boljim voza em, kao i vutra, tj. ne voza em u striktnom zna enju rije i, preciznije je rei da sam bolji sudionik prometa. Kao, ne poboljaava mi mogunosti, ali se opustim, u~ivim u vo~nju, sluaam mjuzu, osjeam krivine i u~ivam u pokretu. I manje me sekiraju glupi voza i oko mene. Ina e bi se mislio o ra unima, zveckanju u desnom kolu i kolko e to koatat da se popravi, svai na poslu od jutros, ili ato ve se nakupi od sranja, nikad ih ne manjka.

sep 2024.

Postovani kolega @yro nismo se razumjeli bas mi smo kolege, kako ovdje tako i na cestama, takodjer u kamionu svaki dan kao npr. Actros i Atego pa onda tgx uglavnom pretezito tegljaci s i bez prikolice ponekad tgs 420 za kontejnere. Takodjer slepere ne vozim, mogu sutra ali me ne zanima... Htio sam reci da i ja vozim sasvim normalno kada sam naduvan ali na radnome mjestu ipak volim biti trijezan sve dok ne izbacim karticu van iz taha a inace pretezito i jesam naduvan za volanom u privatnome autu i nikad nije bilo problema barem za sad. Sigurno smo se barem jednom culi kod tete Dubravke u emisiji, tko zna...

sep 2024.

Svi smo mi mi u neku ruku kolege i braca,dal po hobiju,dal po volanu. Najbitnije je postovanje i razumevanje,kao i vozacka kultura,za koju pretpostavljam da svi imamo,jer ona ide uz vutru. Ako neko ima neku anegdotu,navaren u voznji,neka desavanja nova,nek podeli dmsa nama. Razumemo svakoga :let:

sep 2024.

Evo danas sta mi se desilo,krenem u 6 da radim,ali nenaspavan,nema posla,super. Dunem malo da me podigne i parkiram se na taxi stajaliste,muzikica,kapci otezali,blaga nirvana,kad upada baba,jel moze?. Rekoh moze i krenusmo mi lagano,kad vidim ja da sve manje vidim i teze,spava mi se,zmuri mi se,nije mi dobro,jedva stigosmo. Vidim ja da cu da poginem nastaim li da radim i iskljucim se,odspavam 2 sata,izadjem na ulicu,ko nov. Sve extra,poceo i poso. Posle trece voznje meni djavo ne da mira pa zapalim malo. Ovog puta me stvarno podigla,izosttila mi cula. Krenuse voznje i sve bez greske. Ne gubim se po ulicama trazeci broj i sl. Necu da se dodajem,ali nekad moze,kad se kockice sklope... Pozdrav iz kishovite Shumadije
sergio11AMBASADOR

sep 2024.

Dobri ste ako mozete voziti navareni, meni to evo i nakon 7 godina buksanja i dalje ne ide. Racunam da sam do sada presao preko milion kilometara, sto sa B, sto sa CE (vecina)::ludak::::ludak:: Vozio sam kolegicu poslije druskanja doma, 30km od mene, taman se opustili i ona se sjeti da ide na posao za 4 sata :fuck::fuck: Tih 60km u oba smjera je trajalo 2h cca. S obzirom da smo bili u autu od 450+ks, trebalo je trajat duplo manje, kao inace :D:D I od tad, vise ne sjedam za volan dok nisam ist u glavi 1/1 :p:p Da me BAG skine navarenog, mislim da bi pao u komu od aoka taj tren :D::sex::

okt 2024.

Ima li jos neko neku digodovstinu koju je imao dok je vozio,a desilo se zbog vutre? Evo ja se privikavam da varim i da vozim po gradu,nije lose,ali cesto zaboravim koji je broj pa odem do kraja dok ne ukapiram :rofl: Kusur me zeza mnogo,nikako ne kapiram kako da ti vratim kusur na tvoj nacin,a moj je neispravan,meni na stetu :zvezda::. Sad cekam slep sluzbu :spliff: Mora jos par minuta na suncu da bi se pusila bez gasenja

okt 2024.

Inace moja instrumental tabla trenutno izgleda
ĆyroZMAJ

okt 2024.

Vidi Igor e, ato sam ih potero ::kauboj::smiley9934smiley9934

okt 2024.

Ko na svadbi! :D

okt 2024.

:mario:::joint2::let::clap::. Skidam kapu,srecan put. Ja pravim cannabuter od 2g cvetova,za jednu kafu,da me vozi do veceras. Ne radim par dana vozilo na popravci.

okt 2024.

Napisano odavno,sad sam tek pustio post. Inace dok je moj auto na popravci dobijem danas interesantnu ponudu,da radim nocu dokle mogu. Noc mi vas i neodgovara zbog terapije koju pijem ali cu malo da je korigujem da me ne usoava dok vozim. Obzirom da nisam znao da cy da vozim napravio sam cannamaslac od 5gtrave,ne bas potpuno zrele. To je bilo pre oko 1,5 sat,vec pocinju da mi se suse usta,kupio sam kapi za oci. Maslac sam rastopio u esoresu sa cokoladom i popio oko 20:30. Sad ce te videti kako se vozi ::listomahanje:::lol::vutra::let:
BizzzoZMAJ

okt 2024.

Ja ne kontam koga se obrazuje, na koji na in i koja je svrha ove teme? Puatam 20 minuta da bilo tko napise 2 suvisle re enice ili tema ode na groblje.

🔒 Ova tema je zaključana