VUTRA
ForumZajednicaPutovanje na mentalnim talasimaNa rubu znanosti
LEGACY

Na rubu znanosti

316 odgovora38,875 pregleda
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

Ej ljudi jel gledo neko ju er na rubu znanosti? u stvari jel netko to snimio i mislio poslati kanetu:)? osim toga, ako imate kakve komentare vezano za tu emisiju eto mo~emo oe da trkeljamo
BeyondLEGENDA

maj 2007.

Ja sam ljubitelj Na rubu znanosti i gledao sam. Ju eraanja tema je bila "konferencijski eksperiment namjere". Govorilo se o tome kako su misli sna~ne, kako misli namjere imaju vei u inak i posljedice nego se ikad vjerovalo. Dosta zanimljivo. Ova emislija i 90% ostalih emisija na rubu znanosti potvruje moju filozfiju. Kaneh ako te zanimaju ovakve stvari nabavi si knjigu "Michael Talbot - Holografski svemir", u njoj su uglavnom stotine izvjeataja experimenata i istra~ivanja sa "ruba" znanosti o svijesti, kvantnoj fizici i ostalo. Ona je moja biblija.
SchlomoENTUZIJASTA

maj 2007.

Gledao sam ja, ali s jednim okom, morao sam curama u ormaru malo pozornosti posvetit :) Na~alost nisam snimio(niti sam imao kako), tak da... sorry Ha, ja sam uvijek za trkeljanje, ali nisam bas puno razmisljao o toj temi. Doduae, od ranog djetinjstva sam blago bio u doticaju sa Reikiem. Sestra mi se time pocela baviti i dosta proucavat i sve ostalo vezano... Vjerujem da postoje pravi iscjelitelji, neznam da je moja sestra jedna od njih, ali dok se velika ve ina tih stvari odvijala oko mene bio sam klinac i nisam se ni najmanje time zamarao.... tak da nemam baa nia pametno za re. sad mi je ~ao ato sam iata iaao pisat uopce :))) lijepi pozdrav
ClarenceENTUZIJASTA

maj 2007.

http://misakvecernji.blog.hr/ eo vam aokreov blog.... btw...ak neko ima/moze nabavit emisiju o shamanizmu s perasovichem....
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

hm da i to isto bi volio kane imat,pa eto :icon_lol:
BeyondLEGENDA

jun 2007.

http://rapidshare.com/users/DQGNJ4 Na ovom linku su sve emislije nrz i vjerojatno bi trebale biti i budue... enjoy
ClarenceENTUZIJASTA

jun 2007.

uuu...svaka ti dala...

jun 2007.

bravo za ovo Weed-ran :))
kanehbosemAMBASADOR

jun 2007.

gledo sam ono s david icke,mnogo dobro sau gledat bosansku piramidu,sku~io sam da je semir osmanagi gost, itao sam njegov lanak u asopisu svijetlost o mayinom kalendaru..takoer mnogo dobro
kanehbosemAMBASADOR

jun 2007.

kako dobar link predobro predobro mo~da bi mogli poseban podforum za takve teme a?:) eto jkoa posla za admine:)
kanehbosemAMBASADOR

jul 2007.

ja sam downlodovao aamanizam i sad downlodujem atlantida i alkemija pohvaliu weedrana da je spr~io jedan dvd i poslao meni,baa si me usreio:)brate. sad imam neat pametno gledat na teveju. downlodovatu i permakultura i vidiu joa neat. ako netko ima neat drugo downlodano mo~emo se mjenjat.
BeyondLEGENDA

jul 2007.

duhovna preporuka: Duhovi Konferencija - Eksperiment namjere Sinkronicitet Izvantjelesna iskustva Bioenergija Michio Kushi Reinkarnacija Iskustva bliska smrti Lucidno Sanjanje Kvantno polje Svemir kao hologram Kolektivna svijest Mo Mantre predpotopne civilizacije, preporuka: Letaci Drevnog Doba Bosanska piramida Predpotopne civilizacije Megaliti Paleokontakti Nuklearni ratovi starog doba ostalo: David Icke GMO
stoned_cowISTRAŽIVAČ

jan 2008.

14. i 21. sije nja u emisiji "Na rubu znanosti" prikazat e se intervju s Jeremyem Narbyem, autorom knjige Kozmi ka zmija  DNK i podrijetlo znanja. Knjiga je btw odlicna, a iz nekoliko odlomaka intervjua koje je Miaek ve pretpremijerno metnuo na svoj blog jasno je da se ni ove dvije emisije NRZ ne propuataju. Check it out... http://misakvecernji.blog.hr/
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Tooo!, jedva ekam!

jan 2008.

dr.quantum zna :b_woot:

jan 2008.

nije forum prvenstveno orijentiran za takve stvari pa u ukratko re i Istina Je u Svakome .....danas se dogadjaju mnoge stvari koje su mnogima poznate kao Nibiru pretpostavljam....ali je i mnogo zabluda i mnogo se vjeruje onome ato se pri a a dosta tih pri a je upravo la~ koja sakriva Istinu mada se iz svega mo~e poneato nau iti.......
BeyondLEGENDA

feb 2008.

Bila je jako dobra emisija, tema - Utjecaj uma na materiju. Sla~em se sa gotovo svime ato je bilo re eno. O svemu tome mo~ete pro itati i u "holografskom svemiru", a temeljnije o znanstvenim pokusima u "polju". Zaklju ak; um je mo an, samo mi to neznamo i mislimo da nismo sposobni. http://rapidshare.com/files/95097467/Na_Rubu_Znanosti_-_2008-02-25_-_Utjecaj_uma_na_materiju.part1.rar http://rapidshare.com/files/95122495/Na_Rubu_Znanosti_-_2008-02-25_-_Utjecaj_uma_na_materiju.part2.rar http://rapidshare.com/files/95147090/Na_Rubu_Znanosti_-_2008-02-25_-_Utjecaj_uma_na_materiju.part3.rar http://rapidshare.com/files/95171584/Na_Rubu_Znanosti_-_2008-02-25_-_Utjecaj_uma_na_materiju.part4.rar
BeyondLEGENDA

apr 2008.

ju er (29.04.08) je bila tema "2012 i mayanski kalendar", preporu io bi svima da pogledaju, nije bilo nekih pretjerivanja tipa smak svijeta ili prebacivanja u drugu realnost. Dosta zanimljiva i za razliku nego ina e, optimisti na emisija. http://rapidshare.com/files/111340032/Na_Rubu_Znanosti_-_2008-04-28_-_2012_i_Mayanski_kalendar.part1.rar http://rapidshare.com/files/111318524/Na_Rubu_Znanosti_-_2008-04-28_-_2012_i_Mayanski_kalendar.part2.rar http://rapidshare.com/files/111297545/Na_Rubu_Znanosti_-_2008-04-28_-_2012_i_Mayanski_kalendar.part3.rar http://rapidshare.com/files/111277775/Na_Rubu_Znanosti_-_2008-04-28_-_2012_i_Mayanski_kalendar.part4.rar
GreatboyISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Ima li ko snimljnu emisiju ""konferencijski eksperiment namjere"? Bija san gleda skroz malo po etak pa san zaspa! Sranje je ata emisija po inje u pono, pa uvik zaspen!
BeyondLEGENDA

apr 2008.

imaa tu za skinuti: http://rapidshare.com/users/DQGNJ4
Ramona_RedENTUZIJASTA

apr 2008.

koja ti je lozinka za ove fajle - i znaa li ti mo~da, koja im je fora (rapidshareu) s ovim tra~enjem maca umisto normalnog koda? :icon_confused: uspili smo skinut prva dva dijela, treem ne mo~emo odgonetnut mace
BeyondLEGENDA

apr 2008.

nema lozinke za fajlove a rapidshare ima tu neku novu foru da trebaa ukucati samo slova i brojke s macama, ako nemo~ea sku~iti sliku onda refreaaj pa e doi nova koja e mo~da biti lakae za sku~iti, ima rapid sad po novom i "happy hours", obi no oko podneva i tada ne tra~i kod za upis :) I nadam se da znas da rapidshare zajbs restartom modema (ako se radi o dsl-u) pa onda netrebaa ekati poslije svakog downloada.
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2008.

e to me tak zivcira kaj je u jebenu ponoc emisija...ono...stave mi neke retardirane stvari koje nitko ne gleda u tipa 9-11 i onda mi ovo zabiju u ponoc...wtf...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Jel se prikazuje ova emisija u Srbiji? Sorry za ozivljavanje teme,ali nije i mnogo proslo od zadnjeg posta...2 meseca...
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2008.

Skido bi ovo vrlo rado no imam modem s stati nim ip-om i ne vrijedi mi spojit i odpojit se i neznam ata da radim
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

U cemu je stvar samane,koji je problem?Jel ti je brz net?Onda skidas jedan po jedna...Explain...
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2008.

Pa mogu skinut recimo jedan dio i sve super imam dsl ali onda rapidshare mi neda da skidam viae i to se ina e da rijeait tako da upalia pa ugasia mode pri emu ti se promijeni ip adresa i to sam i radio dok sam usb modem imo ali sada imam stalno isti ip i nemogu pa mi se neda skidat jednu epizodu kroz milion dana
NoTrippinAMBASADOR

jun 2008.

Evo ti probaj ovo al nisam siguran jel radi 100%. http://rapidshare.com/files/110498876/Rapidshare_DeLimter.zip
DenoISTRAŽIVAČ

okt 2008.

Nastavili su sa prikazivanjem emisije, samo sto ih sad mozete gledati na Hrt 2 ponedeljkom u 18 casova i 30 minutki. :signs053:
vrtlarENTUZIJASTA

dec 2008.

danasnja emisija prekinuta na pola kad je ovaj poceo pricati o trecem svetskom ratu...??? je tko gledo? ima ko snimku... dajte ljudi neki info... nova cenzura il wtf?
BeyondLEGENDA

dec 2008.

a emisija je vjerojatno prekinuta jer nije bilo prijevoda za ono ata je lik govorio, tehni ki problem valjda.
vrtlarENTUZIJASTA

dec 2008.

svaka cast car si...
choki123POZNAVALAC

dec 2008.

Da i mene je zanimalo zaato su prekinuli,a ja mislio ba e simulirat lik neke vje~be i to,e a taj lik ima 105 godina jelde?
peri.leeISTRAŽIVAČ

dec 2008.

je, ima isto tako onomad je pohodio europu pjeake i ostavio zna ajan trag demonstracijama zadr~avanja dvaju ( doduae manjih) aviona od polijetanja...dr~o ih apagom da ne odlete, fizi ki je nepovrediv, lupali su ga ma evima po rukama, niti scratch (peri) na njemu imam malo problema sa kralje~nicom i godinama radim njegov sustav vje~bi za ki mu koji je najbolji od svih koje sam dosada probao, a probao sam ih dosta do prije par mjeseci je boravio u hrv, dr~ao je predavanja i seminare uglavnom na moru samo ato su mnogi od wannabeastralyogija zazirali od ovjeka koji je ,eto baa sad, bio u fazi intenzivnog pro iaavanja organizma ( itaj klistiranja) , ato je njemu normalna rutina a ovima koji bi jebali a da ne ue, prebizarna praksa...pa je njegov boravak zavraio sa puno kiselih osmijeha na ispraaju ne mo~e svako njegovu rutinu slijedit ugl bila je danas repriza nrz pa sam se sjetio...
djungaISTRAŽIVAČ

dec 2008.

Bila je jako dobra emisija, tema - Utjecaj uma na materiju. Sla~em se sa gotovo svime ato je bilo re eno. O svemu tome mo~ete pro itati i u "holografskom svemiru", a temeljnije o znanstvenim pokusima u "polju". Zaklju ak; um je mo an, samo mi to neznamo i mislimo da nismo sposobni. Um je mocna masina u nama.Moze nam biti najveci prijatelj,a i najveci neprijatelj.Sve ovisi o tome koliko aktiviramo inteligenciju i kontrolisemo svoj um.Da nema kontrole uma, bilo bi svasta.No, prije sto bi kontrolisali um,moramo nauciti da kontrolisemo cula.a to nije nimalo lako,Sto se tice 2012,vrlo lako moguce da ce biti smjena civilizacije,jer ova je dosla na sam vrh svoje propasti.Taman jos 2-3 godine i ljudska glupost ce da promjeni ovaj svijet,kakvoga sad znamo.Ovaj vijek oznacuje,licemerje,zavist,mrznja i najvece gluposti i prevara za duse,a to su nacija i religija.Il si dobar covijek ili los,mos biti po naciji sta hoces,a kad se umre,sta cemo onda biti pred Tvorcem,koga nije briga za nacije i religije,vec na djela koja nas krase.:love001:
BeyondLEGENDA

apr 2009.

preporuka! NRZ - Izmijenjena stanja svijesti
bahateeENTUZIJASTA

apr 2009.

Hvala za ove linkove. Ovo je jedina emisija na tv-u ato je gledam. Ima stvarno dosta zanimljivih stvari
BeyondLEGENDA

jun 2009.

Pogledajte ovo Mit o globalnom zatopljenju I4tgDQxnRpY

jun 2009.

Please ako netko mo~e staviti NRZ - Putovanje duaa na rapidshare!!!
BeyondLEGENDA

jun 2009.

[bez sadržaja]

jun 2009.

Weedran-e puno ti hvala!!!!
BeyondLEGENDA

jun 2009.

Konferencija - Izmjenjeno stanje svijesti 1. dio 2. dio U drugom djelu ima dobar prilog o ayahuasci i aamanima. Nisam znao da u biljci ayahuasca zapravo nema DMT-a nego ona slu~i samo da DMT iz biljke chacruna (koja zapravo sadr~i DMT u tom napitku) doe u krv. (mislio sam da je obrnuto)
ataraxiaISTRAŽIVAČ

jul 2009.

nisam do jucher znala da je dr dragan dabi aka radovan karad~i bio u emisiji na rubu znanosti :icon_lol: http://www.binarni.net/content/dr-dragan-dabi%C4%87-na-rubu-znanosti Kreaimir Miaak: ... pretpostavljam da je taj audio u biti niata drugo doli HTTP I HTML protokol? Dr. Dragan Dabi: Da KRE`IMIRE, LEPO STE TO PRIMETILI. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Ramona_RedENTUZIJASTA

sep 2009.

Weedrane imaa li mo~da Ickea o EU, od ju er - uspila san pogledat samo kraj - a ini se da je bilo jako dobro ... Mali off topic ali evo da ne tra~im gdje u s postom - za vas koji parlate talijanski, sino je bila vrhunska emisija ('Voyager') o 2012, uskoro e se sigurno pojavit na voyager.rai.it - ili bar na you tube - fantasti no osmialjeni i bri~no prikupljeni prilozi-svjedo anstva-proro anstva sa svih strana svijeta - fenomenalno predo eno .. ma rje ju, hrt mo~e samo sanjati da napravi takvu emisiju, o voditeljima da ne govorim ... sad bih vam ja sve prepri ala ali em sam off topic em ne bi sigurno bila tako zanimljiva ehe he P.P.S. Jedan od Voyagera iz o~ujka je bio o chemtrailsima, pa evo link na prvi dio, ostale lako najdete i sami IHeAdQVtqZk
DeleeshzISTRAŽIVAČ

sep 2009.

e da nije na talijanskom... ...
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

sep 2009.

''Na rubu pameti''...hihihihihihihihihi... :icon_lol:

sep 2009.

http://www.javno.tv/index.php?id=8730f50435 ickeeeee
BeyondLEGENDA

sep 2009.

Pa na ovom linku imate sve emisije i ekajte nove, obi no se pojave kroz dva dana od objave na tv-u http://rapidshare.com/users/DQGNJ4 icke o eu:
Ramona_RedENTUZIJASTA

sep 2009.

A ha hehhe Weedrane :-) dobar ti je ovi lapsus, Icke o Erotskoj Uniji, svaka ti dala, vode iz bokala ;-) Uh e to bi bila unija prava, bez erotskih granica ... Inace, nes' ne valja s prvim dijelom emisije o Konf.o izmij.stanju svijesti, barmise cini: nadjoh 1.dio part 2 u rapidlibrary i sve sam uredno poskidala, alkad ides unzipat, za 1.dio veli da je rottena (stara:-) fajla
BeyondLEGENDA

sep 2009.

nije ti to moj akaunt na rapidu, naaao sam. Hehe nisam ni primjetio ovo za ickea :) dobra a ato se tie konferencije svijesti, neznam, meni je sve radilo ok, mo~da ti pukla rar arhiva pri downloadu.
veggmaENTUZIJASTA

sep 2009.

Na rubu znanosti - Izvanzemaljska prisutnost na Mjesecu Mjesec je pjesnicima slu~io kao inspiracija, zaljubljenima kao fenjer, morima za plimu i oseku, astronomima kao najbolja meta za teleskope, astronautima kao izazov koji treba osvojiti. Popis time niti blizu nije gotov. Mjesec krije mnoge zagonetke, po evai od injenice da se nalazi u takvoj orbiti da za vrijeme pomr ine Sunca njegov obris precizno pokriva Sunce, nije niti vei niti manji od Sunca. Neobi na je i poznata injenica da je uvijek istim licem okrenut prema Zemlji. Ali najvee pitanje jest je li Mjesec doista tako pusto mjesto. U povijesti ufologije puno je indicija da se neato kree ili leti Mjese evom povrainom. Neobi ne su pojave na Mjesecu viane stoljeima pomou teleskopa, a u novije vrijeme svemirskih sondi i iz vee blizine.
veggmaENTUZIJASTA

okt 2009.

Na Rubu Znanosti - 05-10-2009 - Amazonski aamanizam i ayahuasca
veggmaENTUZIJASTA

okt 2009.

Na Rubu Znanosti - 19-10-2009 - Lijekovi ili pri a o obmani U zadnjih dvadesetak godina raairenost naj eaih bolesti nije se promijenila, a broj bolesti se poveao, mada prosje ni ovjek odlazi lije niku viae nego ikad, upuuje se na mnoatvo pretraga, ima rastui broj dijagnoza, uzima sve viae lijekova. Ako objektivno i nije bolesniji nego prije, takvim se osjea. Uz to, izravne atete od lijekova i medicinske tehnologije rastu i poprimaju zabrinjavajue razmjere. Najva~niji imbenik rastue potroanje, a onda i njezinih nepo~eljnih posljedica jest moderna medicinska tehnologija. Paradoks le~i u injenici da je toliko problema i ateta stvoreno ne ime ato u zna ajnoj mjeri uope nije potrebno. Jesu li suvremeni lijekovi doista ono kako se zovu lijekovi ili su tek obmana? Lije nica Lidija Gajski, autorica knjige "Lijekovi ili pri a o obmani", zapitala se baa to - zaato raste potroanja lijekova i kako je zaustaviti.
BeyondLEGENDA

okt 2009.

Vrlo dobra epizoda, i svaka ast Miaaku ata pokree toliko tema o psihoaktivima i izmjenjenim stanjima svijesti. NRZ je vrlo gledana emisija i mislim da zapravo Miaak radi najviae po pitanju razbijanja predrasuda o drogama u hr javnosti i budi velik interes. respect
Carl SaganISTRAŽIVAČ

okt 2009.

link od isto jedne zanimljive epizode di se spominje Aya te izmijenjena stanja svijesti, nisam pronaaao pripadajui video, pa kome se da itat.... :) .....http://www.scribd.com/doc/7960976/Jeremy-NarbyintervjuHalucinacije-i-Kozmicke-Zmije
BeyondLEGENDA

okt 2009.

da bilo je emisija s jeremyem, ak u dva dijela, tu se mo~e nai: http://rapidshare.com/users/DQGNJ4/ tu je i knjiga od njega na hr:
veggmaENTUZIJASTA

okt 2009.

Na Rubu Znanosti - 26-10-2009 - Na tragu Tesle - Be~i ni prijenos energije Jesu li neke od najfantasti nijih Teslinih ideja bile tek neuspjeani pokuaaji ili nikad nisu niti dobili priliku da se potvrde? Je li glavni predmet njegova interesa - be~i ni prijenos energije - mogu, na na in kako je Tesla zamislio? I je li be~i ni prijenos i viae od tek prijenosa? Pitanja su to stara cijelo stoljee. I ne nu~no bez odgovora. Negdje na rubovima glavne struje nikad nije prestalo istra~ivanje Teslinih ideja. Najnovije je nastalo tu - u gradu na Savi. Davor Jadrijevi Emard lucidno je ponovio neke Tesline pokuse. Taj diplomirani in~enjer elektrotehnike i magistar fizike, zahvaljujui svom obrazovanju, svoj domialjati eksperiment mo~e potkrijepiti i razmialjanjima na polju teorije.
veggmaENTUZIJASTA

nov 2009.

Na Rubu Znanosti - 02-11-2009 - Afri ki aamanizam U nekim dijelovima Afrike o uvala se prvotna povezanost s prirodom. Tamo je dom prastare kulture i filozofije koja se naziva ifa. U svom se neokrnjenom obliku sa uvala u narodu Yoruba iz Nigerije i u ponekoj od okolnih dr~ava. Ifa je filozofija o ovjeku, njegovom predodreenju i njegovom karakteru. Oriae su energije prirode kroz koje su prikazani svi aspekti ljudskog ~ivota. O ifi govori Baba King, ato je sveeni ko ime profesora Sikiru Salami, Nigerijca koji dvadesetpet godina ~ivi u Brazilu gdje na fakultetu predaje sociologiju i afri ku kulturu. Baba King airi znanje prvobitne afri ke kulture, filozofije oriaa i ifa divinacije.
veggmaENTUZIJASTA

nov 2009.

Na Rubu Znanosti - 09-11-2009 - Ureaji za suptilne energije Toliko je toga ato ne percipiramo oko nas da smo prakti ki slijepi za veinu zbivanja. U svakom trenutku oko nas sve vrije od raznih valova, zra enja, frekvencija, prirodnih i onih umjetnog podrijetla - emanacija ljudskih namjera ili pak vibracijskog kaosa tehnoloakog podrijetla. Radiestezisti i drugi senzitivni ljudi od davnina su pomou podra~aja raalji ili viska pretvarali svoje tijelo u bioloaki svjesni kompjuter koji je u stanju detektirati svakojake informacije pohranjene u prostoru. U novije vrijeme nastao je i niz elektronskih ureaja koji detektiraju neke dijelove svijeta s finim energijama. One imaju golem utjecaj na naa ~ivot, mada ih esto nismo niti svjesni. Neki od tih vrlo originalnih ureaja izumljeni su u Americi, Velikoj Britaniji, Rusiji, a neki i kod nas.
veggmaENTUZIJASTA

nov 2009.

Na Rubu Znanosti - 16-11-2009 - David Icke - Proizvodnja krize Zbivaju li se ekonomske krize slu ajno ili se njima manipulira? I ato novac zapravo jest, kako se stvara i tko njime upravlja. Kreditna kriza aktualizirala je ta pitanja. No postoji li tu i neato viae od onog ato o i vide, neka skrivena agenda, plan zamialjen daleko od o iju javnosti? U emisiji Na rubu znanosti slavni istra~iva David Icke nudi neke odgovore.
veggmaENTUZIJASTA

nov 2009.

Na Rubu Znanosti - 23-11-2009 - Sai Baba Kada bi se radio natje aj za najneobi niju i najosebujniju osobu 20. stoljea, na njemu bi najvjerojatnije vijenac osvojio jedan gospodin u naran astom koji ~ivi u Indiji. Najpoznatiji je po imenu - Sai Baba. Ve desetljeima cilj je mnogih hodo asnika, kako onih koje inspirira ili ga smatraju bo~anskim biem, tako i onih koje se tamo upute da svojim o ima provjere je li sve ato se o njemu govori istinito. Takvi se naj eau nau pred izazovom da slome mnoge obrasce i odbace mnoge predo~be o tome ato svijet zapravo jest. U okru~ju Sai Babe uda su svakodnevna pojava - materijalizacije predmeta ili neobi nog praha vibuti i teleportacije dokumentirane su u toliko slu ajeva da ih nitko, tko se time pozabavio, ne mo~e ignorirati. No uda tog udotvorca su, ini se, tek usputna pojava kojoj cilj i jest uzdrmati obrasce u ljudima. Jer smatra ga se avatarom, bogo ovjekom. Bogoutjelovljenjem koje je sialo na razinu ljudskih osjetila i iskustava, da bi pomoglo ovjeku i u njemu obnovilo uroenu duhovnu jezgru i snagu.
veggmaENTUZIJASTA

nov 2009.

Na Rubu Znanosti - 30-11-2009 - Jane Burgermeister - Tragom svinjske gripe U travnju ove godine austrijska novinarka Jane Burgermeister, nekadaanja dopisnica Guardiana, Observera i British Health Magazina, podastrla je dokaze o tome da su neki laboratoriji u Austriji namjerno oslobodili 72 kilograma aktivnog virusa pti je gripe. Virus je navodno za aesnaest laboratorija u etiri zemlje isporu ila Svjetska zdravstvena organizacija. Iako se kod opasnih tvari, posebno onih klasificiranih kao bio-oru~ja, primjenjuju primjerene metode osiguranja, ovaj put je taj postupak izostao. Stoga je Jane Burgermeister podnijela kaznenu prijavu protiv nekoliko tvrtki zbog razvijanja, proizvodnje, raspa avanja i oslobaanja bioloakog oru~ja za masovno uniatenje u Austriji s namjerom izazivanja globalne pandemije virusa pti je gripe, te namjerom profitiranja od te pandemije. Potom je ulo~ila kaznenu prijavu ameri kom FBI-u protiv Svjetske zdravstvene organizacije, Ujedinjenih naroda i nekoliko visokih vladinih i farmaceutskih du~nosnika zadu~enih za cjepiva. Lista institucija i pojedinaca optu~enih za urotu, bioterorizam i zlo in protiv ovje anstva je povelika. O svemu tome Jane Burgermeister govori u emisiji Na rubu znanosti.
DrizzleISTRAŽIVAČ

dec 2009.

gledao sam ovo cuo sam za ovu novinarku ali nisam cuo ovako opsezno samo mi je zao sto je bilo u kasnonocnom terminu pa vjerujem da dosta njih ovo nije ni gledalo
NoTrippinAMBASADOR

dec 2009.

Netreba ti bit ~ao, bilo je i popodne oko pet aest.Ja doaa doma a stari me zove dodji vidit ovo,kad ono NRZ,cjepiva gripa vamo tamo, baa fino.
extranoizeENTUZIJASTA

dec 2009.

evo ima i na youtubeu http://www.youtube.com/watch?v=Yepxg_MG_08
veggmaENTUZIJASTA

dec 2009.

Na Rubu Znanosti - 07-12-2009 - NLO - Hrvatska pri a Ne postoji djeli svijeta iz kojega nisu stigli izvjeataji o vienju letjelica nepoznatog podrijetla i nezamislivih manevarskih sposobnosti koje nadilaze danaanje shvaanje fizikalnih zakona. Hrvatska nije izuzetak. Izvjeataji o vienjima NLO-a tek ponekad nalaze put do naaih dnevnih novina. No ufoloaki izvori procjenjuju da se godianje na svijetu dogodi pedeset tisua verificiranih vienja NLO-a. Dakle, onih koji nisu tek pogreano protuma ena prirodna pojava, zrakoplov, balon ili neato tree. Djeli toga zbiva se i na nebu iznad Hrvatske. Predstavit emo hrvatske ufoloake udruge i najdramati nije slu ajeve vienja NLO-a u naaim krajevima.
DyonISTRAŽIVAČ

dec 2009.

O pa hvala za ovo. }ivio
veggmaENTUZIJASTA

dec 2009.

Na Rubu Znanosti - 14-12-2009 - Sam svoj lije nik Priroda ima inteligenciju koju smo nau ili ignorirati; zaboravili smo osluakivati i itati signale koje nam tijelo aalje. Stoga esto simptom smatramo boleau samom, a ne onime ato on jest - upozorenje da neato ne radimo kako treba. Da smo ponekad sami svoj neprijatelj. Efekti poput placeba pokazuju u kojoj mjeri je naae zdravlje rezultat meudjelovanja slo~enog sustava uma, svijesti i tijela. Stare tradicije sa uvale su to znanje, dok nas suvremena tehnoloaka paradigma vodi drugim putem, u kojem smo, ini se ponekad, sve dalje od sree i zdravlja. Istina jest da puno mo~emo u initi sami za sebe, da nam ne trebaju posrednici izmeu naaeg tijela i nas samih, i da je naae zdravlje prije svega naaa odgovornost. Kad je se odreknemo, odrekli smo se i mogunosti da doista ozdravimo. O filozofiji zdravlja govori ajurvedski lije nik Tomislav Petruai.

dec 2009.

veggma .... +rep
veggmaENTUZIJASTA

dec 2009.

Na Rubu Znanosti - 21-12-2009 - Jezerska udoviata Kriptozoologija je disciplina koja se bavi skrivenim ~ivotinjama koje navodno ~ive u visokim planinama, gustim aumama, vla~nim d~unglama, duboko u oceanima i kona no - u jezerima. Najslavnije legendarno jezersko stvorenje jest Nessie, koju se uzalud tra~i po jezeru Loch Ness. Ali daleko od toga da pri a tu zavraava. Ona tek po inje, jer jezera za koja se sumnja da su dom udnovatim stvorovima, koja se ponekad nazivaju i udoviatima, ima i u sjevernoj Americi, sjevernoj Europi i Aziji. Ta su jezerska udoviata manje poznata, ali niata manje istra~ivana. U svijet jezerskih udoviata vodi nas kriptozoolog Aleksandar }iljak.
veggmaENTUZIJASTA

dec 2009.

Na Rubu Znanosti - 28-12-2009 - Daniel Estulin - Dru~ba Bilderberg Dru~ba Bilderberg ime je dobila po nizozemskom hotelu u kojem se prvi put sastala 1954. godine. lanovi kraljevskih obitelji, politi ari, utjecajni poslovni ljudi i predstavnici obavjeatajne zajednice skupili su se kako bi se dogovorili oko dugoro nih strateakih ciljeva izmeu SAD-a i Zapadne Europe. Tako je po ela tradicija odr~avanja godianjih konferencija. Svake godine skupina se sastaje u nekom drugom gradu, a novinar Daniel Estulin posljednjih petnaestak godina posvetio je razotkrivanju tajnih sastanaka skupine Bilderberg. Njegova knjiga "Istinita pri a o skupini Bilderberg" postala je meunarodna uspjeanica. U emisiji Na rubu znanosti Daniel Estulin objaanjava tko ini tu tajanstvenu grupaciju i koji su njezini ciljevi.
veggmaENTUZIJASTA

jan 2010.

Na Rubu Znanosti - 04-01-2010 - Istra~ivanja u bosanskoj dolini piramida }ivimo u svijetu prepunom piramida. Neki ih smatraju ostacima drevne civilizacije iji nam je na in razmialjanja, djelovanja i tehnologije uglavnom nepoznat ili iskrivljen. Usprkos predod~bi piramida kao ekskluzivnog prava starog Egipta, i osim poznatih piramida u nekim zemljama Srednje i Ju~ne Amerike, od Kine do Mauricijusa postoje piramidalne graevine nepoznate namjene. Je li ona baa toliko nepoznata? Neke odgovore na to pitanje nudi Semir Osmanagi, otkriva bosanskih piramida, kao i pregled rezultata najnovijih istra~ivanja u bosanskoj dolini piramida.
dogo argentinoENTUZIJASTA

jan 2010.

itao sam tu knjigu proalo ljeto i ~ao mi je kaj nisam gledo tu emisiju. al ono. ak ko ju ima snimljenu.. bio bih mu zahvalan i gledo sam dru~bu bilderberg.
BeyondLEGENDA

jan 2010.

Ova emisija s bosanskim piramidama je jako dobra bila, preporu am.
veggmaENTUZIJASTA

jan 2010.

Na Rubu Znanosti - 11-01-2010 - Indigo i kristalna djeca Odakle zapravo sti~u djeca? S kojim ciljem, zaato baa ovamo, zaato baa takva? Na po etku se neke stanice spoje pa podijele, ali ljudi su toliko viae od podijeljenih stanica, kao ato je i svijet daleko viae nego ato veina nas vidi. A pogotovo nam ispred o iju izmi e svijet sutraanjice, koji pripada upravo djeci danaanjice. Neki od njih pripisuju im neobi ne osobine i neobi ne boje aure, koje su prvo bile indigo, a kasnije kristalne. Zovu ih indigo i kristalna djeca.
veggmaENTUZIJASTA

jan 2010.

Na Rubu Znanosti - 18-01-2010 - Egzopoliti ke konferencije Egzopolitika se bavi politikom vezanom uz Izvanzemljane. Pojam nije jako star i predstavlja novije podru je ufologije, mada tu treba biti oprezan jer se egzopoliti ari i ufolozi ne razumiju uvijek najbolje. Iako je danas, nakon viae od aezdeset godina postojanja ufolgije, discipline koja se bavi pitanjem neidentificiranih leteih objekata, viae nego jasno da Izvanzemljani ~ele ~ivjeti neki paralelni ~ivot s nama i nemaju nam namjere poslati svoje posjetnice, egzopolitika privla i sve viae pa~nje. Mo~da je ona logi an nastavak velike koli ine podataka koje su ufolozi skupili u aest desetljea, a koji su nepobitno pokazali da su NLO-i stvarna pojava, a ne imaginacija. Zato u zadnje vrijeme veliku pa~nju javnosti plijene egzopoliti ke konferencije.
veggmaENTUZIJASTA

feb 2010.

Na Rubu Znanosti - 01-02-2010 - Chemtrailovi - kemijski tragovi na nebu Za sun anih dana ljudi diljem svijeta na nebu mogu ugledati neuobi ajene tragove iza aviona. Zadr~at e se satima, ne rasplinjujui se, ato je klju na karakteristika kemijskih tragova, za razliku od obi nih kondenzacijskih tragova, koji se rasplinjuju. Takoer, formirat e mre~u ili uzorke koje ne biste o ekivali od obi nih putni kih aviona. Pojava je ubrzo dobila svoje ime - chemtrailovi. William Thomas, nagraivani istra~iva ki novinar, prvi je 1998. po eo javno govoriti o chemtrailovima opisujui dogaaje koji su se po eli odigravati u kanadskom gradiu Espanola. 2007. godine nekoliko je lanova Europskog parlamenta postavilo pitanja Europskoj komisiji, a joa 2005. ista su se pitanja mogla uti u talijanskom i gr kom parlamentu. U prijedlogu Zakona o o uvanju svemira joa 2001. u ameri kom je Kongresu kongresmen Dennis Kucinich na popis egzoti nog naoru~anja za koje je predlagao da ga se zabrani na drugo mjesto stavio - chemtrailove. Mediji nisu izvjeatavali o ovoj pojavi - tek je 2006., potaknut prosvjedima protiv chemtrailova i modifikacije klime odr~anima u Los Angelesu, Channel 4 objavio specijalni izvjeataj. Stoga su se rasprave o ovoj temi vodile na internetu. Tamo su se i ismijavale i proglaaavale joa jednom "urbanom legendom". Tko je u pravu? Podvrgava li se stanovniatvo svijeta doista tajnom, ekstenzivnom i kontinuiranom projektu raspraivanja aerosola iz aviona, bez njihovog znanja i pristanka?
veggmaENTUZIJASTA

feb 2010.

Na Rubu Znanosti - 08-02-2010 - Viktor Schauberger Viktor Schauberger bio je lugar i ujedno jedan od najdomialjatijih izumitelja 20. stoljea. Viktor Schauberger promatrao je cjelinu sa svim njezinim neodvojivim elementima i vezama te tako otkrivao temeljna, upotrebljiva na ela koja nisu imala usputne destruktivne u inke. Kako i bi? Bila su to na ela Prirode same. Put ga je vodio u potpuno suprotnom smjeru od onog suvremene znanosti. Tamo gdje je ona vidjela mrtvu tvar i mehanizme, on je vidio inteligenciju prirode i ~iva bia; dok je znanost vodu smatrala kemijskim spojem, on ju je smatrao ~ivim biem. Schaubergerov put bio je put intuitivne spoznaje funkcioniranja cjeline, ali svoje je principe dokazao i demonstrirao - bilo eksperimentom, bilo u inkovitoau nekog izuma nezamislive efikasnosti, utemeljenog upravo na tim na elima. Na popisu Schaubergerovih izuma nalaze se korita za spuatanje trupaca, brane, konstrukcije korita rijeka, vodovodne cijevi, alati za poljodjelstvo, letjelice koje su mogle levitirati.
veggmaENTUZIJASTA

feb 2010.

Na Rubu Znanosti - 15-02-2010 - Nevidljivi svemir Harryja Oldfielda Revolucionarna PIP-kamera, koju je izumio britanski znanstvenik Harry Oldfield, prikazuje nas kao energetska bia koja cijelo vrijeme komuniciraju sa svojom okolinom energetskim omota em svoga tijela. Zahvaljujui domialjatosti softvera Harryja Oldfielda, prvi put je mogue doista i vidjeti akupunkturne meridijane, koji su tokovi ~ivotne energije znane kao i. Pred o ima promatra a ukazuju se akre, koje su do sada zapadnoj znanosti bile nedohvatljive i kao takve neprihvaene. Za eci mnogih buduih bolesti vide se puno prije njihova nastanka, upravo na energetskom tijelu naaeg bia gdje, ini se, i po inju. Doista, ini se da uope nismo svjesni najveeg i najva~nijeg dijela naaeg bia, a to je upravo energetska matrica koja nas ini, koju otkriva PIP-kamera Harryja Oldfielda.
veggmaENTUZIJASTA

feb 2010.

Na Rubu Znanosti - 22-02-2010 - Pri a o GMO-u Oduaevljeni zagovornici biotehnoloake industrije prikazuju geneti ko in~enjerstvo u pozitivnom svjetlu tvrdei da prijenos stranih gena u biljku, kao i genska terapija, pru~aju nesaglediv potencijal za rjeaenje nekih osnovnih problema prehrane i zdravlja cijelog ovje anstva. Povijest razvoja biotehnoloake industrije puna je promaaaja, podba aja, pogreaki, zdravstvenih posljedica i neutemeljenih teza. Javno prihvaanje tehnologije manje zavisi od znanosti, a viae od ekonomije i politi ke strategije. Udruga ameri kih znanstvenika podnijela je joa 1999. tu~bu Agenciji za hranu i lijekove, dokument dug 40.000 stranica o opasnostima od GM-hrane. Agencija se ogluaila i nastavila airiti u javnost uvjerenje o opem koncenzusu znanstvenika o sigurnosti hrane. Procijenjeno je da bi monopol na biotehnoloaku kontrolu biljnog genoma nekolicini najja ih biotehnoloakih multinacionalnih korporacija osigurao profit oko oko 500 milijardi dolara godianje koliko bi te~ilo svjetsko tr~iate GM-sjemenom. Gost: Marijan Joat
SuperAngelPOZNAVALAC

feb 2010.

hvala za ovu zadnju epizodu,

feb 2010.

Veggma .....rep ina !!!!
veggmaENTUZIJASTA

feb 2010.

Nema na emu!
veggmaENTUZIJASTA

mar 2010.

Na Rubu Znanosti - 01-03-2010 - Evolucija poroaja Ka~u da se po jutru dan poznaje, a naa ~ivot po trenutku kad se raamo. ini nam se da tu nema nikakve tajne - majka odlazi u rodiliate i uz malo sree sve se zbiva uhodanom rutinom. Je li tehnoloaki i otueni okolia bolnice doista najbolji mogui za taj dogaaj? Utje e li odabir poroaja na kvalitetu ljudske individue? Kako se to zbivalo kroz proalost i ato o tome govore arheoloaki nalazi iz starih civilizacija? Kako se to radi danas u drugi kulturama diljem svijeta, od Azije do Afrike i mo~emo li od njih neato nau iti? I mo~e li se poroaj na neki na in vratiti prirodi i njezinoj energiji u poticanju razvoja trudnoe? Jer pravi po etak je joa ranije - dijete mo~e u iti joa dok se nalazi u maternici. To su pokazali rezultati terapeutskih metoda koje su sadr~avale zvukove, boje i komunikaciju. Sve to imalo je utjecaj na kognitivni razvoj djeteta i prihvaanje maj instva.
choki123POZNAVALAC

mar 2010.

De majke ti reci kako se ono zove ova ~ena ata je gostovala . Hvala:icon_arrow:
wannabeshaman1POZNAVALAC

mar 2010.

jel netko kojim slu ajem zna kako se zove il gdje se mo~e skinut ova zadnja epizoda NRZ bilo je nea jako interesantno al nisam stigo onda a ni danas pogledat

mar 2010.

Joa i danas, izmijenjena stanja svijesti ine uglavnom nepoznato podru je ljudskog postojanja, te se openito smatraju ne im tajanstvenim. Svjesno sanjanje, izvantjelesna iskustva, iskustva bliska smrti, izmijenjena stanja svijesti tijekom meditacije, tijekom aamanskog ili drugih vrsta transa, izmijenjena stanja potaknuta hipnozom, kognitivnom tehnologijom, halucinogenim ili drugim kemijskim sredstvima, joa uvijek su slabo poznati fenomeni u airoj populaciji, i naj eae bivaju pogreano interpretirani. Takoer, postoje razli ite vrste izmijenjenih stanja svijesti koje istra~ujemo s namjerom ostvarivanja transpersonalne komunikacije, u potrazi za informacijama, iscjeljivanjem, s ciljem povezivanja s bo~anskim, u te~nji ka prosvjetljenju, i sl. `iroki spektar stanja svijesti, te joa vea raznovrsnost interpretacije istih, pozivaju na jasniji, sistematiziraniji pristup doti nim temama. Upravo u tom duhu, konferencija nastoji podii svijest i pru~iti stru ne informacije te iskustva iz prve ruke o izmijenjenim stanjima svijesti. Dodatne informacije mogu se nai na slu~benim web-stranicama konferencije - http://www.ascportal.net/asc-konf/indexuk.html, a karte su u pretprodaji po ni~im cijenama do 31.03.2010.
veggmaENTUZIJASTA

mar 2010.

Na Rubu Znanosti - 08-03-2010 - Klaus Volkamer - Znanstveni dokazi o energiji ki Susreti Europljana s Kinom i Japanom na Zapad su donijeli koncept temeljne ~ivotne sile koju su zvali ki ili i. U drugim dijelovima svijeta zvali su je eteri na materija, vis vitalis, prana, chi, soma, oas, orgon... Njema ki znanstvenik, dr. Klaus Volkamer, pru~io je jasan znanstveni dokaz o postojanju suptilne, eteri ne materije koja pro~ima fizi ku materiju i daje joj ~ivot. Ona je bioaktivna, posjeduje stvarnu masu, svepro~imajua je i njezin utjecaj je znanstveno mjerljiv. Otkrie tog polja pru~a novu paradigmu postojanja fizi ke materije i daje objaanjenje principa na kojem rade mnogi fenomeni, od telepatije, preko homeopatije do astrologije i antigravitacije.
wannabeshaman1POZNAVALAC

mar 2010.

:heartbeat: :D zahvaljujem se
peyoteISTRAŽIVAČ

mar 2010.

zahvaljujem na linku i mene je nesto sprijecilo da pogledam,..
peyoteISTRAŽIVAČ

mar 2010.

Heh bilo bi ljepo tako nesto i u HR organizirati na na nasem jeziku a ne na engleskom, pa nismo svi englezi,:icon_lol: jedino sto me sprecava za taj dogadjaj da dojdem i jest jezik. Mislim da cijena karte nebi bila bitna, bar meni. :icon_lol:
veggmaENTUZIJASTA

mar 2010.

Nema na emu.
veggmaENTUZIJASTA

mar 2010.

Na Rubu Znanosti - 15-03-2010 - Psiha: Od Freuda do transpersonalne psihologije Pokazalo se da naaa svijest nadilazi prostorna/vremenska ograni enja, ak i da nadilazi ~ivotni raspon koji traje od roenja do smrti. Desetljea su trebala da se doe to tih spoznaja. U njih su utkani radovi velikih psihoanaliti ara proalosti, od kojih je svaki skidao joa po jedan veo, tragajui za tajnama uma i psihe. No, put nije imao kraj. Kad su se iscrpile druge mogunosti i uzeli u obzir mnogi neobi ni fenomeni, potrebni su bili i novi termini, da bi se objasnila pamenja iskustava prije roenja, fenomeni aamanizma i promijenjenih stanja i mogunosti komunikacije sa svekolikim svijetom oko nas izravno kroz um ili intuiciju. Jedan takav termin je transpersonalna psihologija, staromodnim rje nikom re eno, prou avanje naae psihe izvan ograni enja naae osobe.
veggmaENTUZIJASTA

mar 2010.

Na Rubu Znanosti - 22-03-2010 - Svjetlosna bia Smatra se da ~ivot mo~e biti samo organske naravi. Meutim, neobi ne svjetlosne pojave bacaju drugo svjetlo na takav pogled. Od pojava koje neki nazivaju svjetlosnim biima u najnovije vrijeme proslavili su se "orbovi", to jest kugle, kojima neki i ne priznaju legitimitet, smatrajui ih tek usputnom pojavom do koje dolazi zbog nesavraensti tehnike. Oni koji su se malo viae pozabavili tom materijom zaklju ili su da je stvar ipak slo~enija do toga. S "kuglama" popis svjetlosnih fenomena koji pokazuju interakciju s ljudima tek po inje.
veggmaENTUZIJASTA

mar 2010.

Na Rubu Znanosti - 29-03-2010 - James Demeo - Orgonska energija Wilhelm Reich je znanstvenik koji je 1930-ih otkrio neobi nu energiju. Nazvao ju je orgonskom energijom, a potom izradio i ureaje koji su je mogli usmjeravati. Njegovim tragom krenuli su mnogi neovisni istra~iva i, a jedan od najveih danaanjih stru njaka i istra~iva a orgona je James Demeo, koji ~ivi u planinskoj divljini Oregona. Poznat je i kao autor priru nika za izradu orgonskog akumulatora. Emisija o Jamesu Demeu i orgonskoj energiji snimljena je u njegovom laboratoriju u Oregonu.
veggmaENTUZIJASTA

apr 2010.

Na rubu znanosti - 12-04-2010 - Suptilno tijelo Najvidljiviji dio nas je naae tijelo, ali ka~u da se negdje u nama krije joa jedno tijelo, koje zovu raznim imenima, pa i suptilnim tijelom. Ono je odgovorno za mnoge danas ve dobro poznate fenomene poput izvantjelesnih iskustava, astralnih putovanja i iskustava bliskih smrti. Naae suptilno tijelo ponekad ide svojim putem, a ka~u da se to zbiva svake noi, dok spavamo. Mo~emo li osvijestiti postojanje suptilnog tijela i biti njegovi gospodari?
veggmaENTUZIJASTA

apr 2010.

Na rubu znanosti - 12-04-2010 - Suptilno tijelo Najvidljiviji dio nas je naae tijelo, ali ka~u da se negdje u nama krije joa jedno tijelo, koje zovu raznim imenima, pa i suptilnim tijelom. Ono je odgovorno za mnoge danas ve dobro poznate fenomene poput izvantjelesnih iskustava, astralnih putovanja i iskustava bliskih smrti. Naae suptilno tijelo ponekad ide svojim putem, a ka~u da se to zbiva svake noi, dok spavamo. Mo~emo li osvijestiti postojanje suptilnog tijela i biti njegovi gospodari?
wannabeshaman1POZNAVALAC

apr 2010.

ma joj vegma ljubim te u elenku najslau :sun2: nisam te ni stigo pitat a ve sam naao
wannabeshaman1POZNAVALAC

apr 2010.

ma joj vegma ljubim te u elenku najslau :sun2: nisam te ni stigo pitat a ve sam naao
veggmaENTUZIJASTA

apr 2010.

he, he :icon_smile:
veggmaENTUZIJASTA

apr 2010.

he, he :icon_smile:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se