VUTRA
LEGACY

Out Of Body

241 odgovora32,025 pregleda
dzibaENTUZIJASTA

feb 2008.

Mene zapravo zanima koliko ovde ima ljudi koji su iskusili OBE, odnosno koji rade na svojim svesnim projekcijama, naravno ko zeli da podeli svoja iskustva i zapazanja. Ajde, da tako kazem, zeleo bih da dodjemo do nekog kruga gde bi se okupili sa svojim iskustvima da bi ih podelili i unapredili, a takodje i da zainteresujemo one koji bi krenuli slicnim putem... Krenucu sa svojim vidjenjem, odnosno iskustvima... Na pocetku da kazem da ja nisam posebno pametan ili iskusan u svemu tome, ali mogu da prenesem iskutva drugih koje sam i sam potvrdio. Kao sto Robert Monroe kaze nije cilj da se nesto procita, cuje, ili vidi, da se veruje ili neveruje, cilj je da sam za sebe svako dozivi, iskusi i pretvori verovanje u znanje. U zivotu, do sada, sam imao mnogo projekcija ali uglavno spontanih. Sto se tice tih projekcija mogu reci da su bile od veoma velikog znacaja da bih mogao da nastavim da tezim ka svesnim projekcijama. Najveca barijera je verovanje coveka, koje je jedan kompleksan sistem koji nas na kraju i cini ljudima i koji je po mom misljenju kormilo zivota. Nije dovoljno reci verujem u ovo ili ono, pa cak ni misliti to iskreno. U sebi nosimo jedan citav sistem verovanja, od onih bazicnih do siroke lepeze raznoraznih koje nam daju karakter, koji nam daje osnovni pravac, bolje reci inerciju, u zivotu. Dakle, nije cilj iskreno verovati u nesto vec vise da se dodje do onih 50%+ da se prevagne u korist zeljene putanje. Naprimer ja vec sedam godina (manje vise) "verujem" da sam vise od mog materijalnog tela, ali to je dalo rezultate tek u poslednje dve kada sam, da tako kazem, prevagnuo u korist mojih "novih" verovanja. Sada vidim da je "misija" mog zivota bila da zamenim stara verovanja, a ne da dozivim nesto spiritualno, metafizicko ili kako god to nazvali. Kasnije mi je postalo jasno da su ova "nova" zapravo najstarija i da sam ih zamenio radi iskustva koje je bilo jedino tako moguce doziveti. Znam da sve ovo zvuci kao filozofiranje i pametovanje, ali jos jednom ponavljam da to zapravo i nisu moje reci vec vise nesto sto sam ja sebi potvrdio kao istinui sada stojim iza toga. Moram nekako objasniti "odakle" dolaze moje misli da bi onaj koji cita mogao da stvori sliku sebi, a nevidim bolji nacin, iako on sigurno postoji. Do prve svesne projekcije nisam imao neko posebnu sliku o tome kakvu bih "proceduru" mogao da pratim da bih proizveo zeljeni rezultat (OBE), tako da sam tek kasnije poceo da se zanimam za odredjene korake koje bi posluzile u tu svrhu. To "prvo iskustvo" (kasnije uvideo da nije prvo, vec posle duzeg vremena prvo) je bilo malo zastrasujuce. Nalazio sam se u odgovarajucem stanju uma dok sam lezao u krevetu (tisina i mrak), i polako poceo da tonem u san. tada je dosao onaj trenutek kada je um jos budan, a telo zaspalo pa sam imao osecaj da propadam kroz krevet. Tada se obicno trgnem i probudim ili prepustim i zaspim. Ovaj put sa se trgnuo ali nisam se probudio vec izleteo u prostor iznad kreveta (takozvani RTZ (real time zone)) gde je moja soba bila moja, potpuno realna kao sto i jeste inace (da napomenem da je moguca i iskrivljena slika realnosti jer ima mnogo parametara koji uticu na to, a jedan od najvecih je generator nasih misli koji se u tom "svetu" pretvaraju u "cvrstu" materiju (to jest ono sto vidimo)). Gotovo trenutno so se pojavile neke mracne senke ispred mene, za koje sam osetio da su "zive" i nisam mogao da podnesem to tako da sam pao u nesvest (od straha) i nedugo potom se probudio. Postoji velika razlika izmedju sna i OBE a to je sto se kod OBE oseti protok energije jasno kao dan, cak stavise i mnogo, mnogo vise nego u budnom stanju. Jednostavno, za mene, nepostoji sumnja da je to bilo realno iskustvo, iz treceg lica to moze izgledati kao halucinacija ali jedini nacin je da se dozivi, a ne filozofira oko toga. To je bila prekretnica, nakon koje sam se bez sumnje prepustio daljem toku zivota. Za sada nebih pisao o daljim iskustvima, samo cu reci da sam doziveo nova i vecinom su to sada mentalne projekcije. Jos jednom cu ponoviti da je od vitalnog znacaja individualni sistem verovanja svakog od nas. Ako u sebi nosimo strah on ce se manifestovati, ako je to ljubav ona ce preovladati. Ta osecanja su vrlo suptilna i veoma je tesko predsaviti ih. Ja i sada mislim da nemam straha u sebi, ali kada nesto lupi svom snagom iznad moje glave poprilicno se dovedem u gard. verovanja su isprepletena i idu veoma duboko. Neka ce bit prisutna do god sam covek (a bazicna gotovo sva). Postoji, ajde da tako kazem, zakon u tom svetu a to je da ono sto saljes to i primas pa je veoma bitno da se ima odgovarajuci stav. Jos i da napomenem da droge nisu imale nikakve veze sa svim mojim iskustvima vezano za OBE i mentalne projekcije. Imao bih jos puno toga za reci ali evo za pocetak je dovoljno... da kazem i da je sve ovo moje misljenje odnosno vidjenje i nemora biti ispravno.
dzibaENTUZIJASTA

feb 2008.

zaboravio sam da kazem da ova tema jeste slicna kao Lucid Dreaminig ali postoji ogromna razlika izmedju OBE i lucida tako da sam zaceo novu temu. Zeleo sam da napravimo konkretnu razliku izmedju ta dva, i d se ovde vise baziramo na one koji znaju razliku izmedju Individualno projektovanog astrala i objektivnog. Za malo vise razumevanja o tome sta mislim preporucujem da se izgugla Frank Kepple (phasing resource) gde on vrlo jasno i lepo objasnjava sistem funkcionisanja. Za one koji se upoznaju sa materijom preporucio bih citanje materijala, od onih laksih ka ozbiljnijim, Robert Peterson Richard Bach Carlos Castaneda Jane Roberts (Seth) Elias transcripts Rawn Clark (Bardonov sledbenik) Bruce moen Robert Bruce Robert Monroe Franc Bardon I tako dalje, spisak je dug ali to se polako samo otvara kada se jednom nacne...
BeyondLEGENDA

feb 2008.

Vrlo mi je drago zbog tebe, uvijek mi je drago dok neko istra~uje svoj um. Primjetio sam da dosta ljudi ima spontani OBE. I ta iskustva idu u prilog mojoj filozofiji o svemiru. Ja li no se ne sjeam da sam imao sli no iskustvo ali me isto to sve zanima ali nikako da se primim prou avanja. Sretno
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

feb 2008.

Pozdrav =) Ja se vec duze vreme zanimam za, tako reci, alternativnije znanje.. I Weedran mi je preporucio knjigu Astral Dynamics - A NEW approach to out-of-body experiences od Roberta Bruce-a. Knjigu sam krenuo da citam polako, i da razvijam svoje energetsko telo... Mada sam shvatio da imam problem koji se tice nestrpljivosti, tj. mnogo puta mi se desilo dok sam lezao u transu na krevetu da jednostavno hocu da probam da se projektujem, i preskocim sve nuzne pripreme kao sto su recimo podizanje energije, stimulacija primarnih centara itd. i zavrsi se neuspehom. Nazalost, nijedanput mi nije uspelo da se lansiram iz tela... Smrc. Tako da sam se sada vratio par koraka nazad pa cu kroz par meseci ponovo da probam da se projektujem. Inace, hteo bih da preporucim za one koji ne znaju Kastanedine magicne pokrete iliti Tenzegritet, jer je to ubedljivo najbolji vid razvijanja kako energetskog, tako i fizickog tela, a i jos pruza neki poseban vibe koji struji celim organizmom. Fenomenalna stvar, rispekt Kastanedi i Don Huanu :P zaboravih da kazem da spontane projekcije nisam imao, ali mi se desilo jednom da sam se probudio paralizovan, steta sto tad nisam znao da je to jedno od najboljih stanja za projekciju... Oh well, koracam napred pogledom pravim, ne dam da me nista sputa u mojoj nameri :)
ROXPOZNAVALAC

feb 2008.

Skoro svako jutro kad se budim znam imat lagani OBE. Iamo sam par jakih, najjaci su bili tijekom paralize u snu (sleep paralysis, SP), te jedan vrlo jak kad sam se budio iz popodnevnog sna. Osjecaj je kao kod pusenja salvie, one vrlo jake vibracije kroz tijelo kao da ti je cijelo tijelo jedno veliko srce koje vrlo brzo kuca. Vrlo mi je tesko odrzat to stanje a jos teze ici dalje, pa mi se sve obicno srusi nakon najvise desetak sekundi. OBE-i tjekom SP-a nisu imali te vibracije, ili nisam skuzio, ali su bili daleko najjaci, doslovno bi propao kroz krevet, pod, i izasao iz stropa stana ispod mojeg. To je samo jedno od veselja ("veselja") koja su pratila SP.
dzibaENTUZIJASTA

feb 2008.

To je vrlo delikatno stanje koje treba postici, da bi se dobila potpuna svesna projekcija. Ja, recimo, nemam problema sa mentalnim (i to kad kazem mislim jednom od tri, cetiri pokusaja) dok su astralne mnogo teze "za postici". Najveca barijera, po meni, je to kada zelis da uspes i ides kroz proces i onda ti taj fokus na sve to zapravo nedozvoljava da se opustis dovoljno. a najbitnija stvar je prepustiti se, a pritom ne zaspati i neodlutati u misli koje nemaju "mind awake" atribute vec su vise "far away" od budnog stanja. Postoji vise nacina pa je moja preporuka isprobati dok se ne pronadje odgovarajuca. Moram da napomenem da ja mislim kako je mnogo bitnije stvoriti pravi pristup svemu tome nego odredjena metoda koja bi se eventualno koristila. Najbitnije je ubediti sebe da je to moguce i da je to normalno sto nam se i inace desava tokom spavanja, pa je sve sto treba postici, zapravo, zapamtiti iskustvo. Meni je "phasing" metoda koja ima najvise smisla i otprilike radim na tome. Do sada sam ima uspeha sa nekom svojom kombinacijom. Obicno pocnem sa "ciscenjem uma" odnosno blokiram misli koje mi dolaze i trudim se da odrzim mir sto duze (sto je jako, jako tesko jer monkey mind napada kao lud) i tu negde pocinju remote eye projekcije (imaginarne) ili neki vid mentalnih i onda ako uspem da uhavatim momenat (to je kao hod po ziletu, vrlo je mala granica da se padne u san ili probudi) nekako se "zumiram" u projektovanu sliku. Imao sam skoro takvo iskustvo i kada sam "izasao" pokusao sam da vidim svoje telo na krevetu i automatski se vratio nazad, kroz vibracije i sve po redu. Ima tu raznih caka i bitno je truditi se, truditi se i pokusavati sve i svasta da bi se uvidela razna stanja koja se srecu u tim fazama. Ako neko ima konkretnih problema neka kaze pa da pokusamo svi zajedno da ih resimo. Moj najveci je taj sto su stanja u kojima se nadjem za vreme projekcije toliko van dodira sa ovim "budnim" da jednostavno nemogu da zapamtim. Nepostoje reci, ni slike, ni osecanja u mom "budnom" kojima bih mogao uporediti tako da se jednostavno desi "click out" i ostane sa one strane.
dzibaENTUZIJASTA

feb 2008.

Da dodam jos i to da su moguce i grupne projekcije, gde bi se dvoje ili vise ljudi (nebitna lokacija i udaljenost) "naslo" u astralu i imali zajednicke "avanture" pa posle sve to lepo potvrdili, recimo, preko mejla. Mnogi to i rade...
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

feb 2008.

Pa, ja verujem da su stvari kao sto su astralna projekcija moguce, mislim, nemam nekih SVESNIH neverica u vezi sa tim.. Medjutim, sta se krije ispod slojeva svesti, mogu samo da nagadjam, nazalost .. :/ Nego, hteo sam da vas pitam za misljenje u vezi jednog problema koji imam. I tice se opustanja tela.. Cesto mi se desi da me neka nelagoda u telu, pogotovo u nogama, prosto tera da ih pomerim, i retko kad sam dovoljno opusten da mogu da upadnem u trans bez tih problemcica... Veoma bih cenio kad bi neko imao da mi preporuci neku tehniku za opustanje, ili bilo koji postupak koji vam pomaze da se opustite i uklonite misicnu tenziju. Hvala Dzibo, bas mi je drago sto je neko pokrenuo ovakvu temu :)
ROXPOZNAVALAC

feb 2008.

E tocno to.
choki123POZNAVALAC

feb 2008.

Kakav je to OBE osjeaj,mo~e ga neko opisat,znam po samoj rije i kao da si izvan tijela,jer ne znam dal je to to ato sse meni dogodilo par puta,iao sam spavat i dok sam onako le~o na krevetu i tonuo u san,mozak mi je spavo,a tijelo kao da je bilo joa budno nekako,ne znam kako opisat...kako se to mo~e postii...dal je to to...ato se u biti dobija tim osjeajem,jel to ovako samo za foru il ima tu viae...hvala.... :hippy:
dzibaENTUZIJASTA

feb 2008.

Misticni, sto se tice tvog problema sa opustanjem. Mislim da je glavna caka u tome da se skrene paznja sa tih desavanja. ako praktikujes energetsko budjenje tela, radi prvo to ili odvojeno. Zatim, pokusaj se u celosti prepustiti mislima koje ti prolaze kroz "glavu". Kreni neobavezno, sta god ti padne na pamet, nemoj se truditi vec bilo sta od svakodnevnih misli. I ako krenes u san vrati se u fokus, to jest koncentrisi se na to da zelis postici projekciju. Onda se opet opusti. Samim tim sto se koncetrises na energetski deo budjenja tela naprezes mentalni na fokus na fizicko telo, neposredno. Ako si umoran tesko da ces uspeti jer je za ovo potrebno vise vremena (20, 30min.). Nakon tog vremena tvoje fizicko telo bi trebalo da se opusti dovoljno da ne utice na dalji tok vezbe. Zatim radi kontrolu misli, odnosno zaustaviti um, takozvani monkey mind (interni dijalog). Kada postanes uspesan u tome, bices na korak od svesne projekcije. To je najbitniji deo vezbe. jer to je kormilo koje ce te usmeriti ne stranu koju zelis (misli). Kada zaustavis misli na , recimo, 5 min. (znam, puno vezbe je potrebno) proces ce sam krenuti i dovoljno je da mu das "komandu" o zeljenom pravcu. Zaustavljane misli bi trebalo vezbati vise puta dnevno, ne samo tada. Kad god imas vremena, jer nepostoji bitnija stvar koju bi imao za raditi od te. Moje misljenje, naravno.
dzibaENTUZIJASTA

feb 2008.

Choki123 osecaj je tesko za opisati. Postoji vise tela koje su "u tebi", recimo to tako. Prvo fizicko, zatim astralno, pa mentalno, pa tako dalje, nebih o dalje jer licno neznam, nisam iskusio, a teoretski postoje mnogo kompetentniji ljudi za to (cak i u svemu ovome ali tesko da ce se oni ukljuciti u nasu raspravu, pa smo prepusteni jedni drugima da se pomazemo). Recimo Rudolf Steiner, Robert Monroe ili Robert Bruce bi ti dali mnogo detaljan prikaz desavanja i osecaja. Ali evo recimo da ja pokusam. Kada sanjam imam osecaj kao da sam to stvarno ja, samo sto mi nije bitna bilo kakva proslost vec iskljucivo sadasnjost. I prepustam se filingu da me nosi, a ja nemam neki koncept misli vec eventualno sugestije za ovo ili ono koje su daleko od svesne kontrole. Kada si OBE ti zapravo pruzas otpor toj inerciji i nedozvoljavas da ti ponese svest sa sobom vec je kontrolises. To je sad vec tema za sebe. Ako mislis energetski osecaj, to jest filing koji ti imas za vrema dogadjaja, to se neda opisati recima. Zavisi u mnogome od stanja u kom se nalazis jer to varira prema tebi, ali osecaj je izvanredan, fantastican, to je samo radi osecaja nesto sto bi bilo vredno svog moguceg truda ulozenog, da ne govorim o dubljim implikacijama.
dzibaENTUZIJASTA

feb 2008.

Izvinjavam se sto spajam postove, ali evo zaboravih da pitam nesto... Misticni, ti si rekao da praktikujes Robert Bruce-ovu metodu za energetsko telo? hteo sam da pitam kako ide, i koliko dugo. Naravno dali ima promena i napretka? ROX, da li vezbas svesne projekcije? I, ako je odgovor da, mozes da opises postupak?
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

mar 2008.

Pa, vezbam nekih 4-5 meseci... Ali simultano i radim na utisavanju unutrasnjeg dijaloga i na razvoju energetskog tela. Prilicno uspevam da kontrolisem, tj. da potiskujem svoje povrsinske misli, ali jos uvek sam daleko od blank state-a... Uvek mi nesto u spoljasnjoj sredini skrene paznju i ja potpuno zaboravim da treba da "cutim". :) A razvoj energetskog tela mi dobro ide.. Onaj NEW sistem sto je objasnio Bruce je delotvoran skroz, i veoma je lak za praktikovanje. Samo, ponekad je tesko kontrolisati to sto on naziva "awareness hands". Ali practice makes perfect :) Uz tu njegovu metodu praktikujem Kastanedine magicne pokrete, iliti Tenzegritet. A da li napredujem ili ne, to je prilicno jasna stvar jer sam ranije imao probleme sa kao nekim osipima po telu koji se pojavi kad se iznerviram, uzbudim ili kad dodje do bilo kakvog malo jaceg stresa i emotivne reakcije,a sad kad sam krenuo da praktikujem ove tehnike, mnogo mi se poboljsalo to stanje, skoro da osipa uopste nema, i provalio sam da mogu mnogo da uticem na svoje raspolozenje ako samo pomislim da hocu da se promeni. I fizicka kondicija mi je ostala u top formi iako sam sa sportovima prestao jos pre godinu dana otprilike... 'ajde ti Dzibo malo pricaj sta vezbas, kako vezbas, koliko dugo itd.. Da vidimo malo kakav si astralni projektor =) I da, najvaznije da li su delotvorne te stvari koje praktikujes. ;)
ROXPOZNAVALAC

mar 2008.

Nope. Vecina OBE-a mi dolazi spontano. Onda je samo rijec o tome kolko mogu odrzat to stanje, ili se pokusat odvojit jos vise.
dzibaENTUZIJASTA

mar 2008.

Trenutno mi je najveca prepreka download memorije iz astrala u fizicku svest. Kontam da je problem u tome sto sam u fizickom fokusu jako opusten i prevashodno mentalno nastrojen, a u astralu se to ipak svodi na delovanje i na direktnu razmenu. Radim na tome da priblizim jedno drugome. Nije stvar u fizickoj aktivnosti posto treniram vec 8 godina (teretana, trcanje...) stvar je u tome sto sam vise "posmatrac" nego aktivni ucesnik, ako kontas sta mislim. Skoro sam nabavio i Gateway program od Monroa i moram priznati da sam imao pocetnickih uspeha, mada ne konstantan boljitak. Inace, to je audio stimulator, koji koristi tehniku sinhronizacije leve i desne polovine mozga... Nisam u toj teoriji toliko duboko, ali vrlo me zanima Phasing kao proces pa sam tako naisao na ovo. Sto se tice iskustava imao sam raznih, ali tek sam na pocetku. Nemam vremena sada da opisujem detaljno, ali evo nabrojacu nekoliko. Recimo, zanimljiv je bio susret sa jodom iz star warsa (to je moja fantazija umesala prste) gde me je on uverio da sam na pravom putu (a kako da neverujem jodi?!). Znam kako zvuci i sam sam rekao wtf? Ali tako je to u astralu, podsvest kuva cudne corbice... Desilo se vec nekoliko puta da se nalazim na ulicama grada u kom zivim trenutno ali je vreme drugo, buducnost, ali ja sam ja. Imao sam u RTZ kontakte sa cudnim bicima koja su me izbezumila (keeper of the threshold) toliko da nisam neko vreme skupio hrabrosti da se upustim u nove avanture... To je bilo pre neke cetiri godine... Stvar je u tome da nevolim bas da pisem o svijim iskustvima. Sada, uglavnom, imam mentalne projekcije, koje smatram napretkom jer su one bazirane na kompletnijem bicu od astralnog. Ali to nije cilj jer moram da ovladam fokusom 3, a to je objektivni astralni svet (za razliku od individualnog, fantazijskog). Nigde nezurim, zadovoljan sam i imam puno optimizma i inercije u pravom smeru. Ako bude nekoga zanimalo dacu opis nekih iskustava detaljnije, ovo je nista. Osnovna stvar je da se predje iz filozofiranja i teoretisanja u praksu. Iskustvo iz prvog lica! To je sve. Na to se svodi.

mar 2008.

dobro,astralna projekcija,vezhbam tek nekih 5 meseci i osetjam napretke,ali kada bi mogli da mi objasnite kakva je razlika izmadju astralne i mentalne projekcije? p.s.brainwave generator je super program i ja pomotju njega dosta napredujem po pitanju p[rojekcije i lucidnih snova... :lol:
EXARPPOZNAVALAC

mar 2008.

Kad se mentalno "uzdi~ea", sanagom uma, to je mentalna projekcija. Nepripremljen teren za mentalnu projekciju mo~e vodit svudi; od "pravog puta" do totalne bizarnosti. Ovisi. Pogon za ovu vrstu vje~be je um, gorivo je maata. Direktni uticaj na naau materjalnu okolinu u ovoj stvarnosti, sa mentalnim tijelom nije mogu. To je Um koji odvojen od tijela pluta neistra~enim podru jima samog sebe i kolektivnog "sebe". To je Um na psihodeliku. Svrha ovog treninga je priprema za slijedei korak: astralnu projekciju - ultimativni izlazak iz tijela. Iako ve sama mentalna daje mo ne rezultate. Neman iskustva sa "slu ajnim" projiciranjem, osim kod "entheogenog slavlja". I slu ajna je dovoljno mo na,ako je uspjeana, da stresne sustave vjerovanja. Mene je fasciniralo kad sam do~ivija da se nas nekoliko "projiciralo" na "pripremljen teren" simultano. Zanimljivo je bilo da smo mogli "vodit" jedni druge i pomagat u savladavanju problema zvanog "otvaranje o iju". Do~ivljaji su bili u svojoj suatini isti, ali druk ije "do~ivljeni". Misija potvrena otkrivanjem "odgovora na postavljeno pitanje" tamo di smo se isprojicirali. Tj, u "ata" smo se izprojicirali. Koristili smo i odreenu tehniku za pripremu prije samog "projiciranja". Trebalo je pripremit teren. Ne samo projekciranje svog Uma u ...... ve konkretni izlazak, to bi trebala bit astralna projekcija. Nisan do~ivija niata takvo da bi moga to definirat ka astralnu projekciju. Da san bija blizu, jesan...al to ipak ostaje mentalna projekcija. Ali ovo je samo moja vizija, sukladna "tradicionalnijim" metodama vje~banja koja se ne oslanja na modernu tehnologiju. Jel stvarno rade ti program ii, jer mi je jako zanimljiva sva ta spika sa softwareom koji mo~e uticat na rad mozga?
EXARPPOZNAVALAC

mar 2008.

ek malo...otkad je mentalna projekcija, koju radia samo umom, kompliciranija i kompletnija od astralne koja je definitivno "izlazak iz tijela". Kod astralne projekcije osoba ima mogu nost uticanja na "stvarnost". Naaa stvarnost se naslanja na "stvarnost". Na astralu nema viae "ljudskog vida" tako da su stvari TO NO onake kake jesu, bez uljepaavanja koja Um dodaje u mentalnoj projekciji. Reci, jel ti radia mentalnu ili astralnu projekciju? Stvarno me zanima, jer mi nema smisla...Od ekipe ije si knjige preporu ija, poznato mi je samo troje: Richard Bach, Carlos Castaneda i Franc Bardon. Da nisi ti prijatelju pomiaa malo Castanedanskog shamanizma sa relativno modernim kabalistima i okultistima itd? I btw, na kakvom se to "biu" baziraju projekcije? Nekakav HGA ili entitet "viae ravni" ili pak se temelji na drugom "vozilu", ata bi se kabalisti ki lako reklo "bie", jer te viae ravni korespondiraju sa "biima" koja ovjek ima/mo~e koristiti a koja nisu niata drugo nego "vozil" za pojedine "viae" ravnio?
dzibaENTUZIJASTA

mar 2008.

Stvar je u tome da ja na to negledam kao prelaz, izlaz, menjanje tela ili sta god vec. Ja to vidim kao mejanje fokusa paznje. Znaci, sve vidim kao simultano u jednoj tacki, samo se menja tacka gledanja odnosno focus. Prema tome moze se konstruisati nekakav poredak, mada je to samo za svrhu zadovoljenja analitickog uma. Posto mi to radimo, manje vise, pokusacu da pojasnim ali unapred napominjem da je tesko objasniti nesto za sta nepostoje reci. Recimo ovako da kazem& Opste prihvacen stav je da postoji sedam nivoa postojanja: Fizicki, astralni, mentalni, buddhic, atmic, anupadaka I ani. Za iskustvo tih nivoa potrebna su suptilna tela koja odgovaraju svojim nivoima. Bas kao sto ti kazes vozilo. To je opste prihvaceni stav, bar koliko sam ja uspeo da zakljucim. Ja sam svoje vidjenje pokusao da uskladim sa tim da bih mogao da dam neku osnovu za poredjenje. Licno, ja to vidim kao promenu fokusa. Sada, reci sta je vise, a sta nize stvarno je nezahvalno. Meni je mantalna projekcija napredak jer gledam na to kao prvi nivo koji nije personalan, tj. U njemu nema obelezja ljudskog karaktera, nema vremena, prostora, vec iskljucivo osecaj koji je, bar meni, mnogo kompletniji od fizickog ili astralnog. Osecam se blize kuci ako razumes sta hocu da kazem. E sad sto se tice toga sto si ti rekao za mentalnu projekciju, po meni nije to vec vise neki vid remote viewinga ili clairvoyance, mozda tako nesto, neznam ni sam. Kod mentalne proj. vise se radi o kompletnijem osecaju, dozivljaj mentalnih koncepcija. Ekipu koju sam preporucio, vidim kao dobro stivo za nekoga ko pocinje ili nerazume tematiku o kojoj se raspravlja. Ima tu mnogo vise, ali treba poceti sa laksom literaturom pa ici dalje. Samo se otvara& Za Castanedu neznam sta si mislio, ne bih rekao da sam pomesao ista od toga. Castaneda je pisao dosta o astralu (na svoj nacin) I kao takvog sam ga uvrstio u spisak. Ne zanima me shamanizam ni okultizam niti bilo koji drugi izam. A softver koji sam spominjao je Monroov izum, preporucio bih da procitas njegov rad, jer je vrlo zanimljiv I dosta realistican (koliko to moze biti prihvaceno kao realno), jer I sam kaze da ga ne zanima folklor vec pokusava da gleda naucno na sve to& Moj favorit je Frank Kepple jer se zanima za phasing (kao I ja) I dosta je prizeman. Treba prouciti I Rudolfa Steinera, Roberta Bruca& Dobro je, druze, da si se prikljucio temi. Ako se vec prica o svemu i svacemu trebalo bi posvetiti i malo vremena jednoj ovakvoj temi, po meni najbitnijoj.
dzibaENTUZIJASTA

mar 2008.

Mozda bih trebao malo da pojasnim taj koncept Fokusa, jer vidim da nista nisam objasnio u prethodnom postu. Zacetnik te ideje je Robert Monroe Ali meni se licno svideo opis Franka jer kada sam citao njegovo objasnjenje imao sam osecaj da citam svoje misli. Bas, da sam hteo nikada nebih tako dobro napisao kao on. Ideja se slaze sa mojim iskustvima I uopste pogledom na zivot. Pokusacu sa svojim vidjenjem. Primaran focus je onaj na fizicku realnost. Glavni atributi su ljudskih pet cula (vid, sluh, miris, ukus I dodir). Pored toga, u svakodnevom zivotu, koriste se memorija (pamcenje), osecanja, razmisljanje, volja, strasti, pozude, ideje, imaginacija, intuicija&Kada pomesamo sve to dobijamo kompleksan sistem koji cini nas u prvom fokusu, odnosno fizickoj realnosti. I sam taj focus se konstantno menja. Kada smo odmorni I energicni imamo jedan focus, kada smo umorni drugi, kada imamo mrznju, zavist, ljubav, glad, kada nam je toplo ili hladno& Sve su to varijacije na prvi focus. Recimo kao da gledamo kroz staklo koje menja boje I debljinu. Postoji jako puno parametara koji su pomesani I na kraju prolaze kroz filter na koji usmerava nasa paznja. Zamislite sve te kombinacije I sva ta iskustva koja se mogu doziveti. Filter je nas sistem verovanja. On je licni, ali mislim da postoje I neka bazicna verovanja. Pod bazicnim bih svrstao ona koja daju nash, ovozemaljski, pogled na f1. To je recimo moje verovanje da cu morati da jedem I pijem da bih preziveo, ako se pustim pascu na zemlju zbog gravitacije, ako bacim nesto na zid odbice se jer je zid cvrst I neprobojan& Dakle, skup svih ubedjenja, koja postoje kao opste prihvacena. Kada na to dodam I moja licna, kao sto su: ovo je lepo, ono je gadno, sada cu biti srecan, prija mi ovo, sve to sto cini moj karakter, dobijam jednu prizmu koja predstavlja moj licni filter kroz koji prolaze razne stimulacije. Kada se uzme sve to u obzir dobijam hiljade I hiljade ishoda za koje bi trebalo jako puno zivota da se iskusi , a ne samo ovaj jedan. Ali, svejedno, to je samo povrsina. Postoje I one dublje implikacije koje uticu na f1. A I one su takodje na raspolagaju, samo je potrebno promeniti sistem verovanja I dozvoliti da oni faktori koji su prisutni ali podsvesni izadju na povrsinu. Sustina je u tome da mi, zapravo, postojimo na svim nivoima, a menja se nas focus paznje. Trenutno smo u fokusu 1, fizickom. I ostali nivoi su u nama. Nema prelaza iz tela u telo, samo promena fokusa. Ako promenimo focus sa pet cula na osecenja (ili deo iz opusa drugog fokusa) dobicemo fokus2. Ali pod tim nepodrazumevam sedeti u fotelji I osecati, vec u potpunosti prisustvovati realnosti fokusa2. On je sastavljen od naseg licnog sklopa verovanja. To je nas licni um. Tu se kriju nasi unutrasnji procesi, misli, ideje, masta, to je individualni astral. Drugom recju podsvest. Tu se odvijaju snovi, astralne projekcije (licne), odatle poticu osecanja, ideje, masta& Jedan mnogo kompleksan system nase svesti (I podsvesti). Da neduzim puno, dolazimo do f3. To je izlaz iz naseg licnog sveta I mesto gde se nalaze objektivni parametri koji kreiraju jedan raznovrstan svet u kom mozemo da ucestvujemo I komuniciramo sa drugim bicima, drugim svetovima gde ne vaze nasa pravila. Osnovna sredstva funkcionisanja su misli I volja odnosno namera, kao I osecanja. To je jedan unutrasnji svet, koji je, zapravo, siri od ovog naseg spoljasnjeg. Tu se stvari desavaju na mnogo cistijem nivou I nema nacina da se nesto sakrije, slaze ili izmanipulise. Komunikacija je bazirana na misaonim konceptima, a samo bice odaje svoje stanje svesti na neki nacin emitovanja energije. Mislim da je to toliko kompleksan svet da ne postoji nacin da se iskusi bilo sta vise od jedne male mrvice te celine (ako je to Celina uopste, pre bi se reklo beskraj). Ako bi se zumiralo jos dublje dosli bi do f4, odnosno izvora iz koga proisticu prva tri fokusa. To je stanje mentalnih koncepata I vitalnih izvora, bez vremena I prostora, mesto svega sto se dalje preformulise kroz ostale f. Dakle, suma svega ako se gleda iz f1, a izvor ako gledamo iz f4. Na taj nacin imamo izvor ili izvore iz kojih proisticu mentalne koncepcije koje se dalje transformisu I kombinuju u razne oblike pojava I oblika postojanja (kroz f3, f2 I f1), da bi na kraju dobili sve te svetove, andjele, djavole, organska I neorganska bica, osecanja, misli, sunce, mecec, kamen, biljku, zivotinju ili coveka... Mislim da se nalazimo tu gde se nalazimo zato sto to I zelimo. Fokus je tamo gde je usmerena nasa zelja da on bude. Mozda povrsinski to nedeluje tako ali u nekom kompletnijem smislu, dubljem, tu smo jer to I hocemo. Stvoren je jedan kompletan sistem ubedjenja I dovoljno je da se on promeni da bi se promenio I focus. Nije cilj prosvetljenje vec PUT do prosvetljenja, iskustva stecena na tom putu. Sve ono sto vidimo da se desava oko nas I u nama (ratovi, beda, bolesti, manipulacija&) sto bismo zeleli da promenimo zapravo su tu jer su oni bitni sastojci nasih zivota koji nebi bio ni priblizno ovakav da toga nema. Za svaku losu stvar postoji I jako pozitivna stvar koja jedino tako moze doci do izrazaja. Ali polako menjamo focus,  The piper's calling you to join him& Nisam hteo da filozofiram ali morao sam da zaokruzim, makar crko!
EXARPPOZNAVALAC

mar 2008.

Prika moj... previae pri aa...zakomplicira si tako jednostavnu stvar kao ato je sest, le, zatvorit oi i ispraznit misli. Sad mogu i ja re da su 4 ravni, za koja trebaa utrenirat 4 tijela da bi se kretala kroz 7 pojaseva. Svejedno. Nisan nikad razmialja tako o svojin skromnim iskustvima. Mislin tako komplicirano. Vje~ba, a i kasnije sustav za kretanje u projekciju su bili jednostavni. U biti. Prvo su iale vje~be vizuializacije, ka vje~bu koncetracije. A uz to i meditacija. Bilo je zabavno, a i korisno...poslin kod projekcije. Za olakaat i usmjerit projekciju, krug bi bija konstruiran i utemeljen. Sve radnje za fokusiranje projekcije bi se izvraile u krugu. Nakon toga zauzimanje odgovaraju eg polo~aja (obi no neki ugodan polo~aj, sjede a je poza najmo nija ali je treba uvje~bat) i meditacija. Ako se meditacija izvodi kako treba, definitivno e se u nekom momentu dogodit to da "nema tijela", tj. njegovih smetnji. A onda je dovoljno pomisliti da idea u vis...i idea; idea tamo di si se, kako bi to dziba lipo reka, fokusira. Problem je kod meditacije ata je jako lako zaspat, al je ipak lakae kontrolirat nego ako npr. le~ea u krevet i sad krenea vje~bat projekciju. U po etku, za olakaat ulazak u stanje meditacije, prakti no je koristit mantra-meditaciju. Mantranje lakae fokusira. Tako san ja to radija dok san to radija. I nisan ima nekih problema, osin problema "otvaranja astralnih o iju". Al sve je lakae radit u druatvu :icon_wink: Sretno dziba, nek te .... vodi i uva na tvom Putu.
dzibaENTUZIJASTA

mar 2008.

Ma znam... Nije mi bio cilj da "pricam previse" ali sta drugo mozemo preko foruma nego da "pricamo"? Ali, ipak, nebih se slozio da je tako jednostavno. Da jeste mnogo vise nas bi imalo znanja o tome. Treba promeniti citav sastav verovanja. Siguran sam da razumes o cemu govorim. Posto je jasno da se interesujes za celu koncepciju "toplo" ti preporucujem da istrazis "dublje" Roberta Monroea. Mnogo je zanimljiv i delotvoran njegov (njihov, posto je ceo tim ljudi ukljucen) gateway program. Mogu, mozda, cak i ja da pomognem, odnosno da nekako dostavim, posto posedujem isti. Mada nije neki problem nabaviti i na poznate nacine... Peace, love and understanding...
EXARPPOZNAVALAC

mar 2008.

Da znam. Na to sam zaboravija. Ima smisla; ljudima je najte~e promjenit sustav vjerovanja. Bravo, na tu "sitnicu" san zaboravija. Ali i dalje tvrdim da za uvje~bat se u mentalnoj projekciji nije nikakav problem. Brzo to ide. Naravno, koristei odreene tehnike, radnje itd. koje sve to mogu ubrzat. Mislim da svi to mo~emo. Samo, ljudi neznaju. Neko im treba re. Najbolje neko ko je to "dozna". Svaka ast tim "hi-tech" metodama. Zanimljia koncepcija za "zakrivljavanje" stvarnosti. Ja osobno viae volin tradicionalniji pristup za olakaavanje i pospjeaivanje kvalitetnije "umre~enosti". Gljivarci su savraeni. Aya je ultimativna kraljica,ali preskupa za dobit kvalitet. Oboje te trenutno "prikop aju" na "mre~u". Svako od ova 2 operativna sustava savraeno je na svoj na in. Al treba nau it radit u operativnom sustavu. Imaju, osobito gljivarci, previae "zabavne multimedije" pa se lako izgubit u svin tin aarenim konekcijama. I nebi da me sad neko krivo svati; da su bilo koji sakramenti uvjet, pa ak i vje~ba za postizavanje postignua. Za postizavanje treba obratit pa~nju na afterglow. I na vje~be; raene iste svijesti. Jer energetski naboj ostaje jakoooo dugo. Ovisno o "koli ini svjesnosti". Eto, to je moj na in. Ali, svejedno, cilj svih vje~bi, pa ma kakve bile, je da se jednog dana, bez ikakvih pomagala uklju imo sve centre i zablistamo punim sjajem jedne Zvijezde. Tako da su ipak najbolja pomagala koja uop e nemaju veze sa ovom naaom ravni. Jednostavno nisu iz naae stvarnosti :icon_wink:
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Astral Projection (AP) is an automatic reflex, built in to your body and mind. To trigger it, while fully conscious, there are three major requirements. 1. The ability to relax your body 100% and stay awake. 2. You have to be able to shift your consciousness point outside of your body. 3. You need enough mental and psychic energy to maintain control over the projection and not slip into the dream state. Together, these will trigger the automatic projection reflex for a full powered AP. There are a few minor conditions but these can be varied to suit your experience and surroundings. Relaxation: You must master a full body relaxation exercise. If you know one already it can be adapted to suit. Sit in a chair and relax. Starting with the feet, tense them and relax them. Continue this with calves, thighs, hips, stomach, chest, arms, neck and face. Go over this a few times until you feel completely relaxed. Breathe deeply and slowly throughout this and try to become aware of the breath entering and leaving your body. Mental hands: Imagine you have a pair of mental hands. Stroke yourself with these hands in an upward motion from your feet and up your legs, over and over again. Try and feel them relaxing and soothing you. Continue this up through the center of your torso, paying particular attention to the chakras. The mental hands technique will also get you used to shifting your point of consciousness to different parts of your body. Try and put as much of yourself as you can into these mental hands. Energy raising: As you pull upwards through your legs with your mental hands, imagine you are gripping the energy that flows there and pull it up through you. This is the natural path of the psychic/life energy that flows through you. With practice you will actually feel this energy tingling and surging through you. It will literally charge you up like a battery. Chakras: These are situated at: 1. The base of the spine (between the anus and the genitals) 2. The spleen (slightly below the belly button) 3. The solar plexus (1 hand-span above the belly button) 4. The heart (center of the chest) 5. The throat. 6. Forehead. 7. Crown (full top of your head). They are best imagined as roughly the size of your hand. Chakra stimulation: Chakras are centers for the transformation of energy. Each chakra transforms the raw life energy of the planet into a different type. As you pull this energy up through you with your mental hands, stop at each chakra and imagine your mental hands opening it. Pull the energy up through it to the next one and so on. Repeat this a few times, you may not feel anything at first but with practice you will feel a fluttering or pulsing under your skin. Stop Check: Keep checking your muscles for any tensioning throughout these exercises and re-relax as needed. A common problem is the automatic tensing of muscles as you pull energy up through you. Remember, this is all mental; the body must stay dormant and relaxed throughout this. Point shift: To shift your point of consciousness, imagine you are a foot or two out in front of yourself. NOT a figure in front of you but YOU are in front of your physical body. Keep in mind you physical body being behind you. This is tricky but you will get used to it quickly. Dont tense or strain any muscles during this, your body will try to obey you physically, dont let it. Mental state: Your surface mind will be fully occupied by these exercises so no mental exercise is needed up to this point. When you feel Breath awareness: Feel your breath coming in and feel it going out. With the inhale, pull energy up from the base chakra to your heart chakra with your mental hands. Note: If you feel any vibration start in your body at this point, and dont want to project yet, move your head slightly, and gently sway your body into normal alertness. These exercises should be carried out daily. Some of them can be done anywhere and anytime you have a few minutes to spare. You will, in time, condition your body to respond quickly and easily. With practice you will be able to attain a state of total relaxation in just a few minutes. This training will reduce the amount of effort needed, and the fatigue produced, when you attempt a fully conscious AP.
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2008.

Imam ja jedan "priru nik" za astralnu projekciju na hrvatskome je i meni se ini kao dosta dobar i tako dosta je prakti an ja sam malo vje~bao po tome ali mi ne ide baa osobito i zbog moje ljenosti najviae ali uglavnom ima etrdeset i neat strana pa neznam ata daradim s njime htio bi ga stavit ovdje ali previae mi to za u postove stavljati a nije u .pdf-u nego imam u obliku web stranice pa ata daradim mogu ak vam valja u notepad kopirat i stavit na net za download
RedShAMBASADOR

jun 2008.

to i napravi....skupi sav text u word ili notepad pa okaci link za skidat pa ko voli nek izvoli :)))
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

evo nesto sto ja smatram bazom naseg sistema verovanja, a to su arhetipovi. Kada se razbije linearna struktura nase memorije dodje se do "mentalnih jedinica" koje su, kada se povezu, baza naseg memorijskog sistema na koji se dalje sve gradi. http://www.crystalinks.com/archetypes.html
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Liber Crash Course: To begin any of the exercises, rites or methods instructed in this book, I will start with the most important (and perhaps most tedious) part: Dreaming (and remembering). To be able to work on dreaming, you first must begin to remember dreaming, a problem the majority of society and domestication face. Everyone dreams, several times each time they fall into the spell of sleep. The problem is remembering. How many dreams do you remember every morning when you awaken from your coma like slumber? The answer of course will vary. However chances are, you do not remember even half (if any) of the dreams you have each time you fall asleep. This is the first step to exploring the world of dreams and the first gate you must pass to realize the difference between dreaming and waking, fantasy and reality. Whether you remember your dreams or not. This next step is very necessary if you wish any results from this book's instructions. Results can be achieved by ignoring this step but your results will be 'halfass' and you will be settling for second best. Not a good way to work when focusing on your self. Book Of Dreaming: -This method is widely used, referred to as a dream book, dream journal, dream diary, etc. etc. - It is quite simple at takes little effort other than a few moments of your time after waking. To begin, find something to write in, anything will suffice from some scratch paper to an exquisite blank paged book for you to fill the pages of. Something that you can keep organized and well preserved is the most important factor. Use this book and keep care of it. Starting from the day you make this book, before falling asleep, write down the information of your conditions you are going to sleep in. Start with the date and time and basic information. You can keep this simple or make it as complex and detailed as you wish going as far as to record the phases of the moon, planetary positions, your diet and mind frame, how much sleep you had the night before, where you are sleeping, who you are sleeping with, etc. -Important thing is to record what you feel is important and influential of your dreams/sleep. When you wake up, take a few moments to remain motionless, do not move from the position you wake up in and do not begin thinking about your day that is ahead of you. Simply let your thoughts focus on your dreams and see what you can remember, after taking a brief amount of time for this, write down what you have been able to recall in your book concerning your dreams. If you remember only for example, "Being in a white room" write this down and describe all (if any) emotions you recall having in the dream, feelings to the atmosphere, etc. Describe the scenario of your dream as detailed as possible. If you do not remember any dreams what so ever. Write this down (after you have tried at least for 5 full minutes to remember your dreams!). However, it is best to avoid writing something like "I don't remember shit"!!! Instead if you recall nothing, if anything, write down the state of mind you wake up in, and the state of mind you fell asleep in and take note of your degree of sleep (i.e. "Tonight I slept very deeply, not even a 3rd world war could have woken me."). If you have no recollection of your dreams what so ever, be persistent. If you are doing this correctly and maintain effort, within a maximum of approximately a week and a half, you will begin to have success. Also, if you follow the procedures and methods I am going to recommend further in these writings on top of your book of dreaming, you will find your time to reach success in remembering your dreams to be greatly reduced. The main key for success in dream recall through the method of a Book of Dreaming is persistence. Even after you are able to recall our dreams without effort, it is important you do not stop or slack off on recording your dreams every day within our book. If something prohibits you from writing in your book in the morning when you wake, do not stop, simply take the first opportunity you have to write even a brief summary of your dreams, even if this is the next evening after, it is important to take this action. This is not only important for maintaining the ability to recall your dreams but it is also extremely important to have success within the rituals, methods, and exercises that I will presenting in these writings. Mind Control Now that you know how to start remembering what happens in your mind, it is time to take the first step, which exists on a seemingly endless, winding, staircase to begin gaining control over the actions of your own mind. There is a conditioning the majority of people today have been subjected to known as "Domestication" - in many ways this seems like a good thing and in many ways it is, physically. However in many ways Mentally and Spiritually, it has destroyed many qualities once possessed by (Wo)Man. What I am talking about, I have seen discussed and explained by a variety of other authors. The most suitable and tangible explanation I have come across is the words of Peter Carroll in his book "Liber Null & the Psychonaut" where he has a chapter called the Psychic Censor. He refers to this domestication (Wo)Man has been victim of as a "Psychic Censor" in our minds. If you have read any books on Magick, whether it book on Wicca to Goetic Demonology most likely you have heard authors and Magickians talk of how much more 'open' and sensitive children are to energy and seeing things paranormal that most adults don't. Based on studies this can essentially be considered fact. Children possess something we don't. Unfortunately they, like us lose this 'something' as they age and become more and more subjected to the teachings, ways and brainwashing of society. They learn what they are taught and the ones who excel, learn to question what they are taught. The mind is much more powerful than credit is given, it can be conditioned to allow you to see things that are not there and allow you to be blind to things right in front of your face. This part of the mind that Subconsciously controls the Conscious is what is censoring how you perceive things and what you perceive. A concrete and good example of this is dreams. Everyone dreams, this is fact backed with scientific evidence. However in normal society what is a dream?? It is for majority, discarded as babbling of your mind that mean and represent nonsense. Because of this collective mentality the majority of society possesses, many of us have been conditioned to not even remember our dreams. We have been programmed to discard them as unimportant fantasies to such a subconscious level that we go to the extent of not even acknowledging their existence! Though it has taken years of aging for us to develop this wall within our own mind, the wall can be broken with the correct forces of one's own desire and willpower. This is a first step of the monotonous staircase within your mind that reaches you to self-control over your own mind! CEO TEKST MOZETE VIDETI OVDE: http://www.beyondweird.com/Astral-Workings/Liber_Luna_Sanguinus.html
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Importance of a Dream: There is much to be covered on this subject, however I will save much of this for later on first I feel it is necessary to briefly explain the possibilities of the meaning of a dream. Make the conclusions you wish, however here are some of the most reasonable paths I am aware of. I am not saying all or any of these are correct, what I believe should have no relevance to your experiments or beliefs. For now, just consider these examples as food for thought. I am only listing a brief amount of the infinite theories but with the tools of skepticism, experience, knowledge and wisdom, I have attempted to narrow things down to point that can be summarized. What does a dream mean? I have not the answer to this question, only theories which I have chosen that I am assuming would be at least somewhat agreeable with many of the people who would read this book. An Occultic to an Atheistic viewpoint is being considered. A dream can be many things; some could consider it a message from the gods, other a message from your mind. Some could go along with the idea that it means nothing at all and s utter nonsense the mind spits forth within one's slumber. Whatever your view may be, I will attempt to explain why these readings should still be of interest. Starting with the most skeptical and close-minded view I can think of which is to say that dreams mean nothing and are only nonsense. If this is the case and/or your view, it should be considered, that your dreams still can at least allow you to do anything and everything. Consider this all fantasy if you wish however, if the interest of making your life more exciting through making your dreams a bit more vivid and at the least, using them for a playground to act out whatever you wish, I would suggest you read on and experiment with the given procedures. Not only will you accomplish the art of being able to control your dreams, you might even start to see things much differently. - Now, those who see dreams on a much more spiritual level, I feel there is little need to explain the importance of a dream, however it is obviously of something different than self amusement. The instructions and methods I will be presenting will open the gates of the astral and to your subconscious. Those of you interested in the psychological aspects of dreaming, well, I think once you read on and listen to the explanations of the rituals presented you will see much more than metaphysics and magick. The main point is, for those of you that feel dreaming is only a waste of time, then there is not much room for convincing however you should realizing that you are denying aspects of your own mind and thoughts with this way of belief. If you realize this and still wish to ignore what your dreams do or possibly mean and have power over, that is your will and as long as your doors are closed, there is no means of self-improvement. Dreams hold the key to the gate of many powers, the simplest of these powers and most tangible would be to know your own mind! Dream Stages: Science has found ways to analyze, dissect and print the very blue prints of dreaming. The Scientific and Metaphysical extremities concerning views and beliefs on dreaming have their extremes all right, however the parallels that are present are most fascinating. Basically the sleeper goes into dreams once they reach R.E.M. (Rapid Eye Movement) sleep. Several phases of R.E.M. sleep occur in one night's slumber, the most intense being approximately an hour before waking time and this is when you experience the dreams that you most commonly recall. We will later go more into R.E.M. sleep in greater detail but for now I will be covering a summarized outline of other phases of sleep that are of interest to the dreamer. The first state of sleep and dreaming is called the HYPNAGOGIC STATE, which is pertaining to the period of drowsiness between wakefulness and sleep. This is when you are half way across the veil of sleep in scientific terms and halfway across the veil of the abyss in occultic terms. It is a very interesting state to experience and observe and I have yet to meet any person that has not semi-consciously experienced this state. Here is a scenario I think the majority of people have experienced. You are falling asleep as soon as you leave your consciousness behind, you are jolted awake by the sensation of falling and find yourself lying exactly where you fell asleep. This is one of the many forms of a Hypnangogic hallucination. These hallucinations are common in this state of pre-sleep and vary from the falling sensation to auditory hallucinations, commonly of haring your name called out to visual hallucinations, sometimes faces, sometimes geometric shapes, sometimes the startling vision of seeing a figure standing over you. A similar type of sensation(s) also occurs when you are waking up, this is referred to as the HYPNOPOMPIC STATE, where the sleeper/dreamer is just crossing the veil into wakefulness. The result of this state are a bit different, more sluggish however there are exceptions, such as one would wake up for a dream or more likely a nightmare and start screaming until they have the few seconds to realize that it was "all just a dream Another common example of the Hypnopompic state would be for those who wake to an alarm clock. Usually in the morning hours just before waking you are in the middle of a dream, it is common to have a dream and hear the alarm clock in your dram and sluggishly awaken to realize it has been going off in your bedroom for the last 5 minutes! These two states of in-between sleep and wakefulness are very interesting when taking an examination through a scientific outlook as well as a metaphysical or paranormal outlook. The last stage of dreaming I wish to discuss in this section is that of LUCID DREAMING. Chances are everyone has experienced a lucid dream but many if not most people do not recall these dreams.
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

LUCID DREAMING is when you are dreaming and you realize it and gain consciousness. There are levels of Lucidity one can reach n a dream starting from simply knowing you are dreaming but still not being able to shake that monster that is chasing you to the extent of knowing you are dreaming and being able to control everything in your environment and being able to do anything you wish. Lucidity is normally experienced after you star a normal dream. Commonly something you see in the dream or do will trigger in your mind that you are dreaming and that is where it all begins. Many accounts reported are similar. Here is an example of one that one lucid dreamer reported within scientific experiments: "I dreamt I was walking down a street to my house, I noticed that the houses had all changed on my street, at that point I realized I was must be dreaming and decided I could fly home instead of walking and from there began flying, the sensation was so vivid and life-like I was not exactly convinced I was not dreaming and began to fear that I would fall from my flight. I was very excited by the sensation and shortly after I woke up”. This is a very common and average scenario of a lucid dream. It is also common to awaken out of the dram or simply lose lucidity shortly after going lucid, this is most likely from excitement. Words alone cannot explain the sensation of being lucid and I have found no feeling that matches it in intensity. - My studies within dreaming and lucid drreaming were driven by a 'thirst' after I experienced my first lucid dream that I was able to remember after waking. After that taste of absolute freedom, power and control, I was determined to master this art and have learned many techniques to make this possible, most of which I will be presenting here. LEVELS OF LUCIDITY: As I briefly mention here in there in the previous section, Lucidity within dreams is experienced on different levels. The lowest being that you simply realize you are dreaming but remain without any power or control of your dream, sometimes not even the ability to wake up at will! Then there is when you can control what you do in your dream, whether it is to fly, breathe under water, or simply murder everyone you see! This success you have with what you wish to do tends to fluctuate, for example I recall a lucid dream I had where I was able o fly at wish, however instead of gliding through the air gracefully, I was moving with little control of my altitude and not much more control of my direction. I felt like a helium balloon at the mercy of the winds. Then, there is the ultimate stages of Lucidity where you can control everything you wish, you can shape-shift into any animal or beast you desire, change your surroundings and atmosphere to whatever you wish, the possibilities are endless. These are just 3 basic levels I have described of Lucid Dreaming. There are of course, countless levels of lucidity that can be experienced in between all of these states. Basically, in a lucid dream there are roughly three factors that determine the type of lucid dream: 1) The Realization: being aware that you are dreaming. 2) The Confirmation: the act of establishing the truth 3) The Control: having power of your actions and dream With all of the above three aspects combined you can experience a full blown Lucid Dreaming which I assure you, you will find nothing to equal this sensation. The first step, Realization is perhaps the hardest since it is the starting point you must reach to begin your path to Confirmation and Control. This requires determination and persistence the next section will begin with methods for gaining this first step and entering the gates of lucidity. Do keep in mind however, Lucidity is a major focus in this book but it is not the ultimate. Once lucidity is obtained and you are on the path of mastering this art, you will now be on the path to something far beyond what is normally considered "dreaming". Methods of Inducing Lucidity: These first two methods I will present are taken from Dr. Stephen LaBerge (author of LUCID DREAMING) and are methods he developed in his studies of Lucid Dreaming. I have used these methods and continue to do so to this day as they have proven to be very effective. First the MILD method (Mnemonic Induction of Lucid Dreams) and second the WILD method (Waking Induction of Lucid Dreams). Mild Technique (from Lucid Dreaming FAQ) Mnemonic Induction of Lucid Dreams Developed by LaBerge and used by him to induce lucid dreams at will during his Ph.D. study, MILD is practiced during the night. 1. Setup Dream Recall Set your mind to awaken from dreams and recall them. When you awaken from a dream, recall it as completely as you can. 2. Focus Your Intent While returning to sleep, concentrate single-mindedly on your intention to remember to recognize that you're dreaming. Tell yourself: "Next time I'm dreaming, I want to remember I'm dreaming." Try to feel that you really mean it. Focus your thoughts on this idea alone. If you find yourself thinking about anything else, let it go and bring your mind back to your intention to remember. 3. See Yourself Becoming Lucid At the same time, imagine that you are back in the dream you just woke from (or another one you have had recently if you didn't remember a dream on awakening), but this time you recognize that it is a dream. Look for a dream sign--something in the dream that demonstrates plainly that it is a dream. When you see it say to yourself: "I'm dreaming!" and continue your fantasy. Imagine yourself carrying out your plans for your next lucid dream. For example, if you want to fly in your lucid dream, imagine yourself flying when you come to the point in your fantasy that you "realize" you are dreaming. 4. Repeat Until Your Intention is Set Repeat steps 2 and 3 until your intention is set; then let yourself fall asleep. If, while falling asleep, you find yourself thinking of anything else, repeat the procedure so that the last thing in your mind before falling asleep is your intention to remember to recognize the next time you are dreaming. ©The Lucidity Institute ([email protected]) WILD Technique (Wake Induction of Lucid Dreaming) 1- Perform the above methods for MILD. 2- Before falling asleep, arrange to be woken up 1 hour before your normal waking time. If you must, use an alarm clock but it is best to find an alternative method such as having someone wake you. - An alarm clock tends to distract you and makes you lose the position you wake up in when you turn it off. 3 After waking up, concentrate on recalling your dreams. Spend about an hour (no longer) awake. DO not fall back asleep yet. It is best to read about astral projection, dreaming and/or OBE’s (Out of Body Experiences) to help focus your mind. Avoid drinking caffeine or high-energy foods. After an hour of wakefulness, fall back asleep for another hour with the intent of having a lucid dream. This method is highly recommended and tends to be very successful. Along with these methods it is also extremely helpful to take about 1/2 to 1 milligram of Melatonin before going to sleep. This seems to be helpful with all stages of dream working. Stages of Sleep: Now we shall take a further look into the stages that occur within sleep. Lucid Dreaming usually occurs within the stages of R.E.M. sleep. Sleep is characterized by a series of levels or stages that have been observed by physiological means. The stages are 1, 2 3, 4, and REM. - The first 4 stages are all classified as NREM (Non-REM) sleep. Stages 3-4 are both classified as “Delta” sleep and is when the brainwaves produce large, low frequency waves. During REM sleep, this is recognized through science by active brain functions, bursts of rapid eye movement, occasional muscle twitches, etc. If you observe a sleeper in these states you will see theses signs. This is also with animals. Research has shown that the most vivid states of dreaming occur within the REM stages. The dream levels work on a cycle through out the night. You first commence REM sleep approximately 90 minutes after falling asleep, the duration of REM can last from 5-20 minutes. As the sleep goes further, the intervals between REM sleep grow shorter, making the lengthiest and most intense stages of REM sleep at the second half of our slumber and the right before waking. Using the method of calculating when you will be in REM sleep by knowing that this occurs roughly every 90 minutes of your sleep, you can arrange to be woken up in the middle of an REM period and this will result in vivid recall of your dream. It is the first four patterns of the sleep cycle that tend to make your dreams foggy in remembrance. - REM sleep can last up to periods of one hour towards the final hours of your sleep. It is also interesting to know that most of the muscles and body undergoes paralysis well REM sleep occurs to prevent us from physically acting out in dreams. However there are rare exceptions of this such as Sleepwalking and the more bizarre Sleep Drunkenness, which is where people have been known to commit extreme acts such as murder while under the spell of sleep. Knowing and understanding how the stages of sleep work not only encourage your results of lucid dreaming but also make ways for you to develop your own methods and ways of inducing Lucidity to quality degrees.
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Additional Methods: There are several methods to induce lucidity, I will present all that I have worked with that have proven to be worthwhile. I would suggest you try all methods and several combinations until you find a suitable and comfortable method for yourself, you might find that you need to alternate methods as well to maintain your success. Of course the most important step is dream recall. This has already been discussed at the beginning of this book, without this, expect no results. A lucid Dream will not be much of an experience for you if you cant even remember it! Now, you must begin to start acknowledging when you are dreaming and when you are awake. Perhaps this sounds simple however this task can prove to be much more difficult than imagined. How often are you in a dream and dont realize you are dreaming? Chances are this is how the majority of your dreams are. Now, how often are you awake and think you are dreaming??? You would likely answer to this question Never. However how many times do you question yourself in wakefulness and ask yourself if you are dreaming??? If you do not do this is your waking state of being, I most assure you that it will be very rare for you to do this in a dream, and questioning the dream is the key to becoming aware that you are dreaming: lucidity! So, you must begin asking yourself throughout the day Am I dreaming take a few seconds to think and ponder on this question before you auto-reply with the answer NO. Think about how you could ask yourself this question in a dream and how easily it would be to answer incorrectly. Look for signs that confirm the reality that is around you. Also, once you have your Book of Dreaming in the works, you should review your dreams, look for symbols or suggestions that seem to reoccur or have things in common that would not happen or be present in normal wakefulness. - The act of questioning whether or not you are dreaming sounds simple. However I have found to be persistent through a normal day with this is not a mater of will. I assure you that you will find yourself forgetting during the middle of your day and only remembering right before and after sleep to ask yourself this question. Here are two tricks: 1) Use a wristwatch, set an alarm to go off every hour and when you hear that alarm, stop and ask yourself if you are dreaming. 2) If the alarm watch is not an option, draw a large letter C on the back of your hand (for consciousness) and every time you see it, stop and ask your self Am I dreaming. These methods that are above mentioned not only help you distinguish when you are dreaming and when you are awake but they also get you in the subconscious habit of performing this act throughout the day. Keep this up for a few days. Soon enough you will find yourself looking at your watch or hands in a dream and be able to answer yes to your question. Also, for some reason, looking at your hands in a dream seems to be effective for inducing Lucidity and realizing that you are dreaming. I have read different theories on this which all have good points but they will not be discussed here since it is not relevant to this section. Pondering and recognizing when you are and are not dreaming is a major key, study when you are not dreaming and imagine what it would be like if you were dreaming. All this is methods of (self) mind control and results in the programming of your subconscious, not to mention lucid dreaming. Lucidity Achieved: Once you have had a lucid dream there are several things you will notice. One being the most common is waking up shortly after becoming Lucid. This is a truly aggravating occurrence to those who put much work into their Lucidity. I believe it is a combination of excitement and fear of waking that results to this. However, there are many methods I have learned and experimented with that can make your lucid dream last longer then a brief moment. One thing to realize is very often when you find yourself awakening from a lucid dream, you are still dreaming! This is a false awakening and though at the time will seem absolutely real, you will later after awakening realize it was all a dream. Sounds confusing and when it occurs, it is confusing, however there is a room for understanding in this realm. Here are the methods for prolonging lucid dreaming that I have found most useful: 1- The Tornado- When your dream starts to fade, the first thing your start to loose is your sense of vision. When you feel this beginning to occur, imagine yourself to be a tornado or whirlpool and visualize yourself spinning around. Very commonly you will come into a completely different setting than what you were dreaming however your lucidity will remain and you do have the possibilities of changing your environment or Twisting into yet another setting. - I noticed a common experience I would have with this method would be that I would have my eyes closed (dream eyes) and have a fear of opening them and that it would cause me to awaken. I think the reason behind this is that the state of lucid dreaming is so life like to reality I would imagine my dream eyes to be my physical eyes. When I would get myself to open my eyes I would either go back into the dream or more commonly be in my sleeping chambers while still dreaming. Other results have occurred in false awakenings. 2- Sense of Touch- Another useful method when your lucid dream begins to fade is to explore your sense of touch. Touch something with your hands, whether it is your face, the ground, anything with texture and focus on what you feel. This seems to distract the mind in a way and keep you occupied in your dream long enough to keep it from fading to wakefulness. 3- The Death Bed- This method can be used if you have lost lucidity or if you have woken up from your dream (lucid or not) - It is quite simple. Once you wake up, remain motionless, keep your eyes closed and literally play dead. You will find that you will very quickly return into the land of dreaming, commonly to the same dream you exited from. Using these methods, along with dedication, and persistence, you should have no reason not to be able to indulge within the art of Lucid Dreaming. From here you can begin your path to mastering this art. I would recommend looking into organizations such as the Lucidity Institute, the Monroe Institute and other organizations devoted to the research of Lucid Dreaming if you feel the need to study this in more depth. I doubt you will find much more information that will be useful to induce Lucidity that you have not found here. You will be able to find different accounts of peoples lucid dreams, studies and results and more interesting information. Another thing that may be of interest to look into are lucid dream induction machines. I am aware of three or four companies, which design these, though I have not used them they sound like they would be helpful. They are basically a set of goggles you wear while going to sleep, they are able to detect when you are in REM sleep and send some sort of signal to induce lucidity. I know these are rather costly. If you are merely interested in having a lucid dream than perhaps this is something to look into but if you wish to gain control over your own mind, there are no mechanical shortcuts.
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

II LIBER FLIGHT This second chapter is about Astral Projection. Astral Projection and Lucid Dreaming have many parallels. However one is considered Metaphysic and the other, Scientific. The ideas of an astral body is nothing new in society, this idea has been known to exist since (Wo)Man has been in existence. Whether you want to consider your astral body your spirit or a mass of energy consisting of etheric currents is completely up to you. However these following writings will be treating and referring to your Astral Body as your inmost self, the force or entity which animates you physical body and where your mind resides. The methods for astral projection are many. I will be covering a few of them that are all in varying manners but that I have found to be the most successful. A large variety of books are published on this subject, many of which I feel are a waste of paper. This chapter is not to prove the reality of Astral Projection or to say whether it is a state of dreaming or an act of actually leaving your body. That is something you can distinguish for yourself. Just remember, to make a decision for this until you have experienced the phenomena would not only be pre-judgment but speaking blindly in ignorance without wisdom of the subject. Like Lucid Dreaming, Astral Projection comes with much work and patience except for the handful of fortunate individuals that have this happen with little or no effort at all. Assuming you are not one of these gifted individuals I shall proceed with the scriptures of Liber Flight. Chances are you have experienced brief moments of Astral Projection without even realizing this. For example have you ever been moving in a direction at a fast speed and jolted to a sudden stop?? The sensation of your consciousness leaving your physical body slightly occurs with this sensation. Though a much better example is when you are falling asleep to and jolted awake with the sensation of falling. The truth is, you are falling. Every time you go into sleep your astral wanders. It is easiest to be able to recognize and be consciously aware of this as your astral body is in between leaving or entering your physical body. So beings that you achieve astral projection every night, the hard part is staying conscious while this occurs! This by no means is an easy task. I will present several techniques though which will make quite a worthy map for your journey out of your body. One good technique I have recently discovered is to start getting better acquainted with the Veil of the Abyss, the Veil of Waking and Sleep. To do this when you are laying down relaxing, ready o fall asleep, rest you elbow next to you on the bed and extend your hand and forearm into the air. As soon as you begin to drift into sleep your hand/arm will fall and this will wake you back up. This exercise is successful for keeping your conscious alert. Another method that has more or less the same results is to fall asleep on your back with a pillow resting on your chest. As soon as you fall asleep you will be awakened and with this methods, you tend to awaken just as your astral body begins to separate from the physical. Observe and make note of the sensations and occurrences that take place, they will vary but the more you learn, and experience, the more sense it will all begin to make. The Dream Gate: This is a method I have found through personal experience. I am sure I am not the only one that uses this method but I have read about it nowhere and since it is (for me) the easiest way to achieve conscious astral projection, I will present this method first before going through the more common steps of relaxation, meditation, etc. - The only pre-requisite for this method is being able to be successful with lucid dreaming. Once you are lucid, your mind tends to work and be driven in strange matters so it may take several attempts to achieve this or it could occur within your first lucid dream that occurs as it did with me. It is common once you go lucid to carry out strange instincts one would not normally choose for first choice in waking life considering that you can do virtually anything once lucid. In general the urges of sexual nature and flying seam predominant within lucid dreams. This is understandable but when you actually think that you could be doing anything you possibly could imagine or wish, it starts to seem that maybe flying and fornication would not necessarily be your first choice when waking. I am assuming this urges have a psychological reference and perhaps it is part of primal urges that are unleashed when you are once again using a part of your mind that society has buried long ago. However, next time you are lucid, leave your body. It is quite easy beings that you dont have to go through the tedious steps of getting into a trance (since you are already there)! I found that I simply will to leave my body and I was able to achieve astral projection. The sensation was intense enough being lucid but it was increased incredibly when I left my body. - I have had difficulty in some lucid dreams with simply willing to leave my body and found other techniques. The most helpful is what I call the Stargate method. All you need do is look up at the sky. If you are inside go out side. If it is daytime look anyway into the sky until you see a star, expect to see the star and it will appear, usually with many others to follow. Focus on one star that seems to be attracting your attention the most. You will then be able to feel a pulling sensation from the star, try to rise up towards the star. At first it may feel like a million rubber bands are holding you to the ground and that you are stretching back and forth. If this occurs, remain focused, you will notice with each rebound from this rubber band effect, you will begin stretching farther and farther from the ground until you are finally ascending towards the star. The sensation I experience I will explain however this will most likely vary from person t person, though many of these sensations are similar or common to others experiences while out of body. I first experience a pulsing sensation, it is like a ringing that can be felt inside in waves of intensity, the more into the astral I slip, the more intense the pulsating becomes, sometimes the sensation seems too intense, like something is going to explode but once you have broken free from your body, the sensation begins to go less and less noticeable. Usually I start ascending towards the sky, a star. I start ascending slowly while in a soft rotation. As I increase altitude I also increase speed and rotation. From this point I usually have the options of floating through what sees like a type of void or going to a preconceived destination. I have arrived in preconceived destinations generally in two different ways. 1) I will ascend towards the star and the speed and spinning get so intense that the stars are seen as lines (such as the movie Star Wars during a space warp) and all the sudden I lose all senses for a brief second and begin gaining consciousness in the destination planned. 2) I ascend towards the star in the same manner and experience the same blackout sensation but then am able to descend back to earth very quickly and find whichever destination I am looking for. On top of all these common occurrences you may very well likely just find yourself within your physical body and simply float right out of it once you get used to the disorientation of being in your astral body. I have also had astral projection occur in this manner where I just arrive in a destination that was not planned. I sometimes am familiar with the place but more often times the place is foreign to me. This seems to happen less the more I experiment with astral travel but still persistently occurs. The Astral Senses: One thing you can expect when first venturing within the astral is a need to develop your senses. Your sense of vision is what you will perhaps notice first is lacking. It will most likely be foggy or no visibility at all. It is much like the sensation of being asleep for a lengthy period of time in a dark room and having the lights abruptly turn on and waiting for our eyes to adjust. You will feel very awkward at first in your astral body, you will be like a child learning to walk, talk and be coherent to what you experience. The only remedy I know of for this is experience, persistence and time to develop your senses within the astral. Eventually, you will develop your astral body and learn to use it. The senses of your astral can be considered E.S.P. - You speak through Telepathy, you see through clairvoyance, you touch through Telekinesis, etc, etc. - This will make much more sense once you achieve conscious astral projection so I will not spend the time to explain this.
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

http://www.spiritualislibrae.com/ebooks/Spiritual_Journeys/
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Koliko sam shvatio iz prethodnog,ispravite me ako gresim,trebalo bi prvo usavrsiti meditaciju pa onda preci na OBE i razne projekcije...Ako je tako,onda imam jedno pitanje...Kako mogu znati kada sam usavrsio(ili barem doveo do dovoljnog nivoa) meditiranje?
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

Svi mi imamo projekcije za vreme sna samo sto nemozemo da ih zapamtimo. Koliko snova, realno, mozes da se setis kada se probudis? Stvar je u tome da su to "dva razlicita sveta" i funkcionisu na razlicitim principima. Treba sto vise iskustva da bi se upoznala ta teritorija, ta "atmosfera" jer u pocetku si posmatrac, a vremenom upoznajes "pravila" i postajes "akter" da bi kasnije mogao da postanes kreator i manipulator u igri. Zato je bitno iskustvo, a, kao sto sam vec rekao, presudno je stanje svesti u kome se nalazis. Jer svet u koji se projektujes je reflekcija tvoje svesti. Meditacije cesto "predje" u OBE, odnosno spontano postane OBE. Nevidim zasto nebi mogao odmah da imas i OBE, stvar je u tome sto ces sa vise iskustva imati manje problema pri downloadu pamcenja iskustva koje si doziveo... Pokusaj pa javi...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Oke...Prvo cu se usredsrediti na meditiranje,pa kada budem bio spreman ciljam na vise...Svejedno,izvestavam sigurno...
dzibaENTUZIJASTA

jun 2008.

evo jedan preveden tekst od Roberta Brucea: A ima i mnogo drugih zanimljivih tekstova...http://www.prosvetljenje.net/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=27
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Kako dobre stvari ima onde...ccc...Neznam kako ranije nisam cuo za Robert Brusa...
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2008.

Taj tekst ja imam isprintano i po njemu sam do sada pokuaavao prakticirati istina malo puat ali bez nekih osobitih rezultata, projekciju joa niasm ni isprobavao ja joa imam problema s meditacijom, mozak preaktivan
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

http://www.4shared.com/account/file/23834764/52de8565/Yoga_budnog_sanjanja_i_astralna_projekcija.html Evo jedne sjajne knjige i to na "domacem" jeziku!

jul 2008.

Ostavio sam ja link za Robert Brusa u prevodu, na temi o literaturi.
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

To nije Robert Bruce, a pogledaj nekoliko postova iznad! (post 34 u ovoj temi)

jul 2008.

Znam, ja sam samo dodao da se Robert mo~e skinuti tamo. Kao i Lidbiterov Astralni svet.
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Ima svakojakih tehnika i pristupa za postizanje svjesne i namjerne AP, budnosti u istinskim snovima. Npr. (duga) gladovanja, osjetilna izolacija, uzimanje droga koje mijenjaju stanje svijesti, iz~ednjivanje (nepijenje vode preko dana kako bi je suptilno tijelo potra~ilo u snovima), bdijenje (namjerno uzdr~avanje od spavanja da bi se postiglo izmijenjeno stanje svijesti), kombinacija bdijenja i gladovanja itd. Neke od ovih metoda su atetne jer, premda daju privremene rezultate, atete tijelu. ak i kad gladujemo, na Putu Yoge inimo to da bi oja ali  a ne oslabili  tijelo i duh. U tom kontekstu, droge se u pravilu ne preporu uju jer izazivaju psihofizi ku ovisnost i iscrpljuju tijelo. Jedina korist koju pojedinac mo~e imati od nekih droga, je da ih proba samo zato da bi bio svjesniji koji je idui korak u razvoju svjesnosti (koja je sljedea postaja na njegovom putu), kojeg treba postii bez koriatenja kemijskih sredstava. Meutim, klopka je u tome ato e prosje an ovjek biti u iskuaenju da u poviaena stanja svjesnosti ponovo ue uz pomo kemikalija nego putem meditiranja. * U meditaciji postajemo sveocean mira i odmaramo se puno bolje, dublje, br~e i viae nego dok spavamo. Ako mjesecima, mo~da i godinama, ne meditiramo po barem sedam sati dnevno, ne mo~emo biti posve svjesni tokom sna.Naravno, do toga se dolazi postepeno i polako; bilo bi opasno da naglo poveate svoje vrijeme meditiranja sa sadaanjih npr. svakodnevnih pola sata na osam, devet, deset ili ak i viae sati. Sve dok niste postignuli odreen stupanj istoe, ne mo~ete dobiti ak ni malo svjesnog sna. A ako ste vjeati u Yogi kom snu (sposobni za Yoga-Nidra-u), u jednoj sekundi takvog sna dobit ete ekvivalent 15-30 minuta odmora. Jer, ta neograni ena energija dolazi iz Univerzalne Svijesti koja je njen neiscrpan izvor. Bez pomoi redovite (svakodnevne) meditacije ne mo~ete postati svjesni svog Jedinstva sa Najviaim u svom besanom snu. Mo~da ete postati toga svjesni ujutro, ili kad se vratite iz tog stanja, ali to se nee dogaati esto niti e dugo trajati. Jer, ako tog Jedinstva niste svjesni dok to traje, tj. dok ste u dubokom snu bez snova, malo je vjerojatno da ete to osjetiti satima kasnije. Bez stalne te~nje i stalne meditacije  nee biti Bo~anske svjesnosti, Bo~anskog Jedinstva. http://www.4shared.com/account/file/23834764/52de8565/Yoga_budnog_sanjanja_i_astralna_projekcija.html
BeyondLEGENDA

jul 2008.

za tolte ke naguale i "ratnike" umijee sanjanja je jedna od najbitnijih stvari, zapravo jedino kada potpuno ovladaju svojim snovima mogu postii vje ni ~ivot. Jer oni ka~u da je smrt kao san, kada obi an ovjek umre on joa postoji neko vrijeme u svom snu koji je nasumi an i kaoti an kao svaki normalan san i on ubrzo izblijedi, i tada se ovjek vra a u kolektivu zauvjek. A poato ratnik zna upravljati svojim snom, on nakon fizi ke smrti ostaje postajati mo~da i zauvjek. S tim da oni vjeruju da je san mnogo viae od onoga ato ljudi misle pod tim, i samo lucidno sanjanje je tek prvi korak za njih. San je osloboenje svog fizi kog tijela, materije i vremena. kada ovladate svojim sanjanjem tada ste spremni za ulazak u joa viae apstraktni, airi i nevjerojatniji svijet pun drugih neorganiskih bia i pun znanja. Potpuno ovaladavanje sanjanjem je za njih kao roenje, kao ato pred malim dijetetom stoji cijeli svijet za prou avanje, tako ispred "novo roenog" lucidnog sanjaa stoji joa vei svijet.
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Svaki pojedinac ima svoj put i mnogi ce proziveti svoj zivot sa paznjom usmerenom na fizicki zivot. To ustvari i nije materijalan svet, vec sve ono sto neko prodje dok se nalazi u fizickom telu i pod uticajem je zakona koji vaze u takvoj percepciji. Ono sto mi dozivljavamo, emocije, osecaji, stanja uma... to je zapravo "materijal" od kojeg je sacinjen zivot, ali postoji ta neka konstrukcija oko koje se sve zbiva, taj neki okvir koji drzi sve to u svojim granicama, a to je ta percepcija da smo ljudi na planeti zemlji gde vaze takvi i takvi zakoni. Cak i u takvoj parecepciji postoji milion nacina da se nesto dozivi i milion iskustava koji se mogu preci. U stvari, verovatno i mnogo vise. Verovatno bi nam bilo potrebno mnogo zivota da dozivimo sve sto se moze doziveti u tim granicama, ako je uopste moguce proci sve... Deluje kao da zivimo bez mnogo svesti i da smo prepusteni zivotu u strasti, ali sa neke vise tacke mozda smo svesno dozvolili sebi da zaboravimo, da budemo glupi i da se prepustimo. Ali postoji i drugi nacin da se zivi. I to ne jedan vec mnogo "drugih" nacina. Stvarno neznam sta je to sto budi zelju u coveku da se upusti u tu borbu, moguce je da je to zasicenje do kojeg dodje kada se prirodno tezi za "dalje". Razlog "zasto" nije ni bitan. To ce verovatno ostati van domasaja. Bitno je "kako" ici dalje... I tu se otvaraju mnoga vrata, o kojima su mnogi pricali i pricaju. Jedna zajednicka stvar u vezi vecine njih, bilo da su to samani, jogiji, kabalisti ili ko vec je da se ta vrata nalaze u svetu snova. Opet pitanje "zasto" se to desilo meni? Neznam zasto i vise me to i nezanima... ali "upecao" sam se i znam da vise nema nazad... Dovesti svest u svet snova je nesto sto objedinjuje sve koji krenu putem samospoznaje... U jednom trenutku se uvidi da smo vise od fizickog tela i tada dolazi do potrebe da se sazna sta je to. Posto skoro svi spavamo i sanjamo gotovo svaki dan, taj drugi deo nas je poznat svima, ali zivimo sa predrasudom da je to produkt mozga i da je sve to nasa imaginacija. Kada se uvidi da je i to realan svet u kojem postojimo podjednako kao i ovom, fizickom, tada pocinje borba za svescu u snovima. Individualnost je moc koju imamo, moc da zaboravimo da smo deo necega veceg i da delujemo kao odvojena bica, a ta zelja dolazi i u svetu snova... Zamislite da se propusti tako jedan velicanstven svet i da paznja celog zivota bude usmerena na fizicki svet... A nacin da se to postigne postoji... Samo za one koji to zele... Postoji mnogo onih koji propustaju sve ovo i koji ce propustiti. Ali to je u redu... Ali za one koji biraju drugi put, doslo je vreme da krenu prema tom prozoru... Iz izvesne tacke gledista osecam veliku zahvalnost prema onima koji su meni pokazali taj put i isto tako kao sto su oni meni pokazali i ja usmeravam one koji to zele prema njima i svim tim mogucnostima... "Zasto" nije bitno... Ja se nalazim na tom putu i pruzam ruku podrske svima koji idu slicnim putem... A oni koji to nerazumeju, neka im je sva sreca i neka zive svoj zivot u punom sjaju, na koji god nacin...
BeyondLEGENDA

jul 2008.

Pa da, ~ivot tu na fizi kom nivou mo~e biti prekrasan i ispunjuju bez ikakvog znanja o sebi kao neem viaem, ali postoji problem, druatvo je kontaminirano la~ju, o tome kako smo bezvrijedni i kako se moramo truditi da postanemo neato kao da je to bitno. mi smo izgubili sebe i umjesto da tra~imo iznutra, mi tra~imo izvana. tra~imo zadovoljstvo kroz vlastit egoizam jer je to jedino ato su nam pokazali, a pravu sreu i ispunjenje nikad neemo nai kroz ego. Ljudi jesu neato viae, puno viae nego nam je prikazano na tom fizi kom nivou... i takoer svaki ovjek to osjea iznutra, jer njegov integritet zna tko je, ali je um zbunjen interpretacijom svih tih silnih la~i koje nas obasipaju sa svih strana.
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Stvar je u premisi da nepostoji prostor i vreme i da je bezbroj svetova koji paralelno koegzistiraju, a mi smo putnici koji se krecu kroz fokuse linerno poredjanih svetova tako da nam daju osecaj da postoji vreme. Iz toga proizilazi da je sustina u fokusu koji je usmeren na "jedan" svet, a promenom fokusa moze se doci i u neki drugi. Ako postoji bezbroj opcija i svetova direktno se postavlja pitanje zasto se ja nalazim u ovom? Zato sto se on odrazava u mom unutarnjem stanju svesti i ako se menja "unutrasnjost" menja se "spoljasnjost". U ovoj mojoj poziciji individualnosti ja vidim spoljni svet kao fiksiran i kao nesto sto postoji sa ili bez mene, ali to nije jedan svet koji se krece kroz vreme vec jedan samo u jednom trenutku, a drugi u sledecem i tako nanizani u linearnu strukturu koju podrzava moja percepcija koja je zavisna od moje memorije. Ako bih ja promenio fokus promenio bih i niz, ali moja tendencija me vraca prvobitnom nizu... Opet "zasto?" - van domasaja i nebitno... jer sva objasnjenja su u domenu ega pa tako i ovo... "zato" ja malo potenciram to da je nebitno ko se gde nalazi i sve te manipulacije i stanje u svetu i svesti... jer jedino je bitno moje stanje svesti. A sad "zasto" mnogi ukazuju na to, Don Ruiz, Kastaneda, gotovo svi, pa eto i ti i ja ukazujemo na to... i zasto se stalno vracam ovoj percepciji... odgovori su tamo negde... Mnogi su posetili akashic records i uvideli taj zapis ove linearne strukture i videli buduce opcije, isto tako ima onih koji su posetili paralelne strukture... Mislim da je najbolje da vidimo mi sami pa cemo pricati kada budemo privuceni ovom nasom percepcijom, ponovo... Deo mene polako odlazi u osamljivanje, a jedan drugi kaze da jos nije vreme...
Kurblaj KanAMBASADOR

jul 2008.

Sad me zanima baa kako ti mo~ea potvrditi ovo ato si rekao o postojanju razli itih, paralelnih ili kakvih god svjetova itd. Mo~ea li to i im dokazati a da to nije neki tvoj do~ivljaj
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Mogu da odem, uberem cvet i donesem ga da vidis.
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Hajde, preskocicu nekoliko suvisnih koraka i preci na sustinu... Ti si sad usmerio svoju "borbu" sa verovanjem o odredjenoj slici na mene umesto da se okrenes tamo gde stvarno treba, a to je u sebe. Pravo pitanje bi bilo kako da ti sam dodjes do tog saznanja, a ne da ja dokazujem bilo kome... Kao mnogo puta do sada, ponavljam da samo sam sebi mozes dokazati bilo sta i da je sve ostalo u domenu verovanja, a ne licnog iskustva... Mene je iskustvo nagnalo da razmotrim jednu takvu opciju, a pronasao sam da i mnogi drugi uocavaju nesto slicno... Da me pitas zasto ja pisem tako nesto ako verujem u to, jer to je pravi paradoks... e to je sah-mat.
dzibaENTUZIJASTA

jul 2008.

Jos jednom preporucujem HemySync Gateway audio program od monroe instituta. Imao sam uspeha sa njim, mada ne uvek. Postoje tu odredjeni mehanizmi koje treba osloboditi da bi se imao potpuni uspeh. Sinoc sam imao neverovatno iskustvo. Otisao sam da odmorim malo, oko 01:30 jutros i pustio "Introducing Focus 12" iz gateway-a. Lezao sam u krevetu i opustao se prateci zvuke. Trajanje je oko pola sata i nista neobicno se nije dogodilo, osim toga sto sam se gubio u hipnagogic imageriju. Kada se zavrsio program skinuo sam slusalice i ostavio ih pored sebe, a zatim nastavio da lezim i opustam se. Brzo sam utonuo u san koji se pretvorio u lucidan san... Tematika je bilo veoma cudna; nalazio sam se na poslu u vecoj prostoriji i nisam uopste bio svestan da se nalazim kuci u krevetu vec sam bio uveren da sam stvarno na poslu. Kretao sam se kroz neke prostorije i naglo mi se jako prispavalo. To je bilo jako cudno jer sam se nalazio u lucidnom snu i znao sam da sanjam, a istovremeno nisam znao da sam u krevetu, kuci. Odlucio sam da malo "odspavam" ali tako sto cu plutati iznad poda... Kada sam zaspao, ponovo, doziveo sam vantelesno iskustvo i nasao sam se u sobi gde sam spavao u istoj poziciji u kojoj sam lezao, samo van tela. Osecao sam jako zujanje i pistanje u usima. Jako, jako glasno, a pored toga i jaku energiju koja me ispunjava i oko mene (sto je normalno za obe). Jasno mi je bilo da mogu da radim sta hocu, ali bilo mi je jako cudno to sto se nisam prepustio i utonuo u pistanje vec je ono bilo van mene, ali ipak u glavi nekako... Neko vreme sam promatrao sta se desava, a onda sm odlucio da se vratim u telo. Tada sam doziveo jak energetski udar, odnosno promenu i postepeno utisavanje pistanja... koje se nije u potpunosti ugasilo vec se stisalo do neke mere i nastavilo da zuji u glavi. Zanimljivo je to sto i sada cujem to pistanje, a cujem ga i inace kada se skoncentrisem na njega... Malo sam se raspitao i nasao da je to pistanje karakteristicno za projekcije iz Crown cakre, ali i dalje ostaje vrlo nejasno poreklo tog zvuka... Idem sada ponovo da odmorim i da slusam gateway, pa cu videti...
dzibaENTUZIJASTA

avg 2008.

Mislim da nisam do sada spominjao Leadbeatera, a svakako zasluzuje da se spomene u ovoj temi. Odredjena znanja svakako nemaju vremensko ogranicenje, a to se moze videti po njegovim delima koja su uglavnom pisana 1890-1900 godina... Govori o astralnom svetu i moze se, sa pravom prikljuciti ekipi: Monroe, Moen, Bruce, Muldoon, Fox, Powell, Yram... Necu puno da pricam ali evo da se nadje i njegovo ime, ako neko bude proucavao...
dzibaENTUZIJASTA

avg 2008.

evo sajt od Bruce Moena: http://www.afterlife-knowledge.com/start.html
dzibaENTUZIJASTA

avg 2008.

Vidim ja niko nece da pise, pa "moram" ja! :keepoff: Pricao sam o sistemu verovanja, stalno to potezem... I evo nasao sam nesto sto savrseno objasnjava ono sto ukazujem. ELIAS: Belief systems are those inventions that you create to explain what you do not understand. Truths are unchanging. Reality is a truth, but your viewing of reality is a belief system. Ovo su deset najbitnijih verovanja koja covek drzi u svojoj svesti: relationships (interpersonal/intrapersonal = self/other) duplicity (morality/ethics) sexuality (sexuality/gender/orientation/preference) truth (relative truths/Absolute Truth) emotion (emotional/feeling) perception (perceptual/attention) the senses (inner/physical sensing) religious/spirituality (exoteric/esoteric) scientific/elements of physical reality (scientific/rational) physical creation of the universe, including accidents and coincidences (creation mythos) ELIAS: In widening your awareness and accepting of belief systems, you nullify their power. You allow yourself more probabilities, for you allow yourself more knowledge and more choices. You do not feel bound to these belief systems. Within a strong belief system, you are held. Any belief system that you hold strongly holds you! It eliminates many of your choices, for you may only see even more selectively and narrowly within that belief system. You allow yourself no information beyond that belief system. Therefore, you are bound. As you accept the belief system, not with the intention of changing or eliminating the belief system, but acknowledging that it is reality and that it is accepted, it loses its power, therefore losing its hold, allowing you more choices. ELIAS: You do not accept many realities that are truth, for you do not understand. As I have stated previously, truth within your focus is inconsequential. Your belief systems are consequential. You do not rule your lives by truth, although you think you do! But I shall venture to express that I know not any individual that rules their life and their focus by color vibration! I know not any individual physically focused that directs the entirety of their life within the truth of tone! These are truths. They are, within physical focus, inconsequential. Your belief systems are your gauge. Your belief systems, once again, are not bad; are not wrong. They are. ELIAS: I have expressed this many times, although to this present now within your physical focus, you do not understand. You wish to be seeking out individuals that shall map your road for you, that shall express to you, Move this way. Accomplish this. Occupy yourself with this job. Be creative within this area, and you shall be successful. You shall be successful when you are believing in you. When you are allowing yourself to loosen your hold upon the duplicity of self, then you shall be accomplishing; but as you continue to view better and worse and you are striving and not addressing to the belief systems that you hold, you shall continue within your conflict. Do you not think that if this were not so, that throughout your ages individuals upon your planet would not have already formulated the method for complete, ultimate successfulness in every area? You are inventive creatures. You are extremely creative. You may build machinery to explore your physical space, but you may not solve these tiny individual problems of successfulness within individuals; for no prophet or psychic may express to you a method for accomplishment, if you are not trusting of you. ELIAS: As I have expressed, you hold, as all individuals hold, carry-over, so to speak, belief systems of other focuses which are reinforcing; but within each focus, you also acquire belief systems from birth. You are taught continuously of all of these belief systems. It is not limited to your family and your parents. All around you is reinforcing of all of these belief systems. You are not even aware that you are being taught these belief systems as it is occurring. Within this present now, individuals are taught belief systems regardless of their family structure, for you engage mass communication within this now. You do not realize that as children, your mass communication of televisions and computers and radio are a constant influence. You may not even hold an awareness of listening! But you absorb, regardless. You have created magnificent manifestations within this dimension. They are capable of much more than you acknowledge to yourselves. Even within the extremes of your sciences, they do not understand the infinite possibilities that you possess within a single manifestation upon this planet. Therefore, you have acquired belief systems within many areas. This begins, as I have stated, at very small ages, and continues to be reinforced over and over again. At midpoint, to your way of thinking, within your focus, you choose to stop; but you not only hold many of your objective years within time period of reinforced belief systems, but you also hold other focuses simultaneous which reinforce these very same belief systems; this being the reason why I emphasize so very strongly how difficult it is to be accepting of belief systems; this being why individuals shall experience trauma within your shift; (2) this being why I express the importance of you and these other individuals within our forum to be addressing to belief systems and widening your awareness to be helpful within this action; for you yourself shall become aware of the difficulty in addressing and accepting belief systems as you begin to accomplish this, and in this you shall know of which I speak, with regard to trauma within other individuals. [session 168, April 28, 1997 ............ http://www.eliasforum.org/digests/beliefsys.html
dzibaENTUZIJASTA

avg 2008.

OVO MI SE TOLIKO SVIDJA DA MORAM DA KOPIRAM OVAKO, DA OSTANE ZABELEZENO... Imao sam srece da "naidjem" na Jane Roberts i Setha pre mnogo godina i drzim da je to izvor pun vrednih informacija, jedan od najboljih, rame uz rame sa Eliasom... Objasnjenja su stvar ega, a ova objasnjenja umeju da natope ego posteno i tako, mozda, daju svesti malo prostora da izroni na povrsinu... PRO`LOST, SADA`NJOST, BUDUNOST Set: Vasa ideja o prostoru i vremenu je odreena vasom neuroloskom strukturom. Kamuflaza je tako vjesto izvedena i kreirana od strane unutrasnjeg bica, da vi morate po potrebi, usmjeriti svoju paznju na fizicku stvarnost koja je kreirana. Vrijeme, onako kako ga vi dozivljavate, predstavlja iluziju izazvanu vasim sopstvenim fizickim culima... Uocljive granice izmeu proslosti, sadasnjosti i buducnosti su samo iluzije izazvane kolicinom aktivnosti koju vi fizicki opazate, i stoga vam se cini da jedan momenat postoji i nestane zauvijek, i drugi poslije njega isto tako se pojavi, pa nestane. Sve u univerzumu postoji simultano istovremeno. Prve rijeci ikada izgovorene, jos uvijek odzvanjaju u svemiru, i poslednje rijeci ikada izgovorene, u vasem svijetu, su vec recene. Proslost, sadasnjost i buducnost su uocljive jedino onima koji zive u trodimenzionalnoj stvarnosti. Proslost postoji kao serija elektromagnetnih veza, koje se nalaze u fizickom mozgu i nefizickim mislima. Ove elektromagnetne veze se mogu promijeniti. Buducnost se sastoji od serija elektromagnetnih veza u mislima i mozgu, kao i proslost. Drugim rijecima, proslost i sadasnjost su u istoj mjeri stvarne. Vi uzimate zdravo za gotovo da sadasnje aktivnosti mogu promijeniti buducnost, ali sadasnje aktivnosti mogu takoe promijeniti i proslost. Proslost nije objektivnija ili nezavisnija od posmatraca, nego sto je sadasnjost. Elektromagnetne veze su vecinom djela individualnih posmatraca. Veze se mogu mijenjati, i takve promjene su daleko od neobicnih. Ove promjene se desavaju spontano na podsvjesnoj osnovi. Proslost je rijetko kada onakva kakve je se vi sjecate, jer ste je vec preuredili prema svakom datom dogaaju. Proslost se konstantno iznova stvara, kako se stavovi i asocijacije svakog pojedinca mijenjaju. Ovo je stvarna obnova, ne simbolicna. Dijete je, uistinu, jos uvijek unutar covjeka, ali on nije dijete kakvo je bio, jer se cak i dijete unutar covjeka stalno mijenja. Svaka aktivnost mijenja svaku drugu aktivnost. Stoga, svaka aktivnost u vasoj sadasnjosti mijenja aktivnosti iz vase proslosti. Moguce je reagovati u proslosti na dogaaj koji se jos nije dogodio, i uticati na sopstvenu buducnost. Takoe je moguce za pojedinca da u buducnosti reaguje na dogaaj iz proslosti, koji se mozda nikada i ne dogodi. Jer proslost, sadasnjost i buducnost postoje simultano, i nema razloga zasto vi ne biste reagovali na neki dogaaj, bilo da se on dogodi u polju stvarnosti koje vi obicno posjecujete i posmatrate, ili ne. Na podsvjesnom nivou, vi reagujete na mnoge dogaaje koji se jos nisu desili, prema svijesti vaseg ega. Takve reakcije su pazljivo izdvojene i svijest ih ne priznaje. Ego smatra takve reakcije ometajucim i iritirajucim, i kada je primoran da prizna njihovu valjanost, on ce prikupiti najsitnije cinjenice iz stvarnosti da bi objasnio te reakcije. Nijedan dogaaj nije predodreen. Bilo koji dati dogaaj se moze promijeniti, ne samo prije ili u toku, nego i nakon njegovog desavanja. Pojedinac nije u milosti dogaaja iz proslosti, jer je on taj koji ih konstantno mijenja. Nije ni u rukama buducih dogaaja, jer ih on mijenja ne samo prije, nego i nakon njihovog desavanja. Buduce aktivnosti pojedinca ne zavise od konkretne svrsene proslosti, jer takva proslost nikada nije ni postojala. Proslost je stvarna koliko i buducnost, u istoj mjeri. Postoji dio vas koji nije zakljucan u fizickoj stvarnosti, i taj dio vas zna da postoji samo jedno Vjecno Sada. Taj dio vas koji to zna, jeste cjelovito bie, vaa unutraanji i spoljaanji ego, odnosno sve ono ato vas ini.
dzibaENTUZIJASTA

avg 2008.

SNOVI Set:  ovje anstvo sanja isti san, u isto vrijeme, i tako postoji vas masovni svijet. Cijela konstrukcija je kao predstava edukativnog karaktera, u kojoj ste vi sami i reziseri i glumci. To je predstava u predstavi unutar predstave. Ne postoji kraj kruznog toka stvari. Sanjar sanja, i sanjar u snovima sanja. Ali snovi nisu beznacajni, i radnje koje se odvijaju u njima su bitne.Cjelovito bice je i posmatrac i ucesnik u snovima. Kada vi sanjate o drugima, oni to znaju. Kada oni sanjaju o vama, vi to znate. Set: Vi ste u snovima tako glupi da vjerujete da postoji komunikacijska veza izmedju zivih i mrtvih. Vi ste tako iracionalni da umisljate da ponekad razgovarate sa mrtvim roditeljima. Vi ste tako nerealni da vam izgleda kao da posjecujete stare kuce, koje su davno srusene, ili da putujete u strane egzoticne gradove, koje u stvari nikada niste vi posjetili. U snovima vi ste toliko ludi da se ne osjecate zatoceni u vremenu i prostoru, nego kao da je cijela beskonacnost cekala samo vas dolazak. Da ste tako puni znanja i vjestine kada ste budni, onda bi svaka vjera i nauka ostale bez posla, jer bi vi tada razumjeli uzvisenu realnost vase psihe. Znali biste gdje je akcija. Vasi mrtvi roaci ozive. Cesto ih vidite u svojim snovima. Vi obicno njihove posjete protumacite rijecima koje odgovaraju vasoj stvarnosti. Vidite ih onakve kakvi su bili dok ste imali kontakt s njima, i vi cesto ne opazate niti pamtite druge aspekte njihovog postojanja koji za vasa uvjerenja nemaju nikakvog smisla. Tokom godina, neki su prihvatili cinjenicu da postoji samosvjesnost i svrha u snovima, i ocuvali su, cak i u budnom stanju, osjecaj kontinuiteta svog unutrasnjeg bica. Takvim ljudima je sada nemoguce da se poistovjete sa svijescu svog ega. Oni su sada previse svjesni svog uzvisenog bica. Kada dobiju takvo znanje, njihov ego to moze prihvatiti, jer na njegovo iznenaenje, on shvata da njegova svijest nije manja, nego veca, i da za njega ne postoje granice. Covjekove misli i snovi dosezu daleko dalje nego sto on zna. Oni postoje u vise dimenzija; oni posjecuju svjetove kojih covjek nije svjestan. Oni su toliko postojani, kao bilo kakva graevina... Svijet snova je konstruisan u oblasti koju vi ne mozete fizicki vidjeti, ali on ima veci kontinuitet nego svijet koji vi poznajete. Kada upravljate fizickom stvarnoscu, vi imate prilicno jednostavna pravila koja koristite. U svijetu snova ima vise slobode.... Svaki san pocinje psihickom energijom koju pojedinac pretvara u stvarnost koja je isto toliko funkcionalna i realna, kao i fizicka stvarnost. Kroz snove, mi mijenjamo fizicku stvarnost, a nasa svakodnevna iskustva mijenjaju nase snove. To je konstantna interakcija. Nasa svijest je jednostavno usmjerena prema drugacijoj vrsti stvarnosti kada sanjamo, a ta stvarnost je zivopisna koliko i stvarnost u budnom stanju.
dzibaENTUZIJASTA

avg 2008.

Na odreenom nivou, licnost pokusava da rijesi probleme kroz konstrukcije iz snova... Radnja u snovima se moze okrenuti prema ispunjenju konstruktivnih ocekivanja, koja ce uticati na promjenu na bolje. Snove mozete kreativno iskoristiti da bi popravili zdravlje, dobili inspiraciju, povratili vitalnost, rijesili probleme i obogatili porodicne veze. Mozete sanjati prijatan i radostan san, koji ce iz temelja obnoviti vas duh i vitalnost.  U snovima, mi takoe posjecujemo i druge dimenzije egzistencije i dobijamo potrebne vjestine. Ego nije prisutan u svijetu snova. Budna svijest nije ego. Ego je samo onaj dio budne svijesti koji se bavi fizickom manipulacijom. Budna svijest se moze uvesti u svijet snova, ali ego ne moze, jer bi prouzrokovao nered tamo. Kada uvedete svoju svijest u svijet snova, susrescete se sa raznim situacijama; nekima cete moci upravljati, a nekima necete. Neke lokacije u snovima cete sami stvoriti, a neke ce vam biti nepoznate, jer pripadaju drugim dimenzijama stvarnosti. Kako se licnost mijenja kroz razna iskustva, mijenja se i kroz snove. Mi mozemo zaboraviti nase snove, ali oni su uvijek dio nas. Iskustvo iz snova se direktno prenosi do unutrasnjeg bica. Snovi imaju svoju stvarnost, ne samo da postoje, nezavisno od onog ko sanja, nego takoe imaju i opipljivu formu, iako to nije forma kakvu vi poznajete. Snovi su vjecno sadrzani kao elektronski kodirani podaci unutar celija fizickog organizma. Svijet snova posjeduje koncepte koji ce jednog dana potpuno promijeniti fizicki svijet, ali poricanje tog koncepta kao moguceg, odla~e njegovo djelovanje. Postoje takoe i zajednicki, odnosno masovni snovi. U ovim snovima, covjecanstvo se bavi politickim i drustvenim problemima. U ovakvim snovima, ljudi sanjaju pojedinacno i kolektivno o nacinima promjene. Ovakvi snovi ustvari doprinose ostvarenju te promjene. Sama energija i pravac ovih snova poma~u da se situacija promijeni. Rjeaenja do kojih se dolazi, nisu uvijek onakva kakva se prihvataju u fizickom svijetu. Energija iza losih snova, je energija skrivenih strahova, koju bilo ko moze stvoriti, jer strahovi postoje u svakome...Strah usmjerava vasu svjesnu energiju u pravcu stvarnosti tog straha, i vi se na tom nivou morate suociti s tim strahom. Rije i Neka mir bude s vama, e vam pomoci u bilo kojoj dimenziji stvarnosti. U snu, kao sto sam rekao, mozete prozivjeti vise dana, dok u stvarnosti, ne proe toliko vremena. Izgleda kao da ste putovali jako daleko, dok ustvari samo trepnete. Dakle, dato vrijeme je vrijeme koje entitet osjeti kada bilo koja od njegovih datih licnosti postoji na planu fizicke materijalizacije. Da bi uali dublje unutar ovoga, mnogi kazu da je zivot san. Oni su donekle u pravu, ali ipak su daleko od glavnog problema. Zivot bilo kojeg datog pojedinca se moze legitimno uporeivati sa snom odreenog entiteta. Dok pojedinac prolazi i u~iva u datim godinama zivota, ove godine predstavljaju samo bljesak u zivotu entiteta. Entitet se time bavi na isti nacin kao sto se vi bavite svojim snovima. Kao sto vi dajete unutrasnju svrhu i organizaciju svojim snovima, i kao sto iz njih dobijate prosvjetljenje i satisfakciju, iako je samo dio vasih zivota ukljucen u snove, tako i entitet do odreene mjere upravlja, daje svrhu i organizaciju svojim licnostima. Tako i entitet dobija prosvjetljenje i satisfakciju iz svojih postojecih licnosti, iako nijedna od njih ne dobija njegovu punu paznju. I kao sto vasi snovi poticu od vas, uzdizu se iz vas, naizgled sticu nezavisnost i zavrsavaju se u vama, tako se i licnosti odreenog entiteta uzdizu iz njega, dobijaju razne stepene nezavisnosti, i vracaju se u njega ne napustajuci gauistinu ni na sekund. Vama su kroz citanje poznate price osekundarnim licnostima. Dakle, ova ideja je blisko povezana sa entitetom i njegovim licnostima. Oni su nezavisni do raznih stepena, i imaju domete u raznim dimenzijama egzistencije zbog sveopateg ispunjenja i razvoja. U manjoj mjeri, vi funkcionisete u okviru ovih linija igrajuci razlicite uloge kada simultano postojite kao clan porodice, zajednice, nacije i kao umjetnik ili pisac. Kada vi pokusavate da koristite svoje sposobnosti, tada i entitet koristi svoje vjestine, i organizuje svoje raznovrsne licnosti i donekle, usmjerava njihove aktivnosti, jos uvijek im dopustajuci slobodnu volju...
dzibaENTUZIJASTA

avg 2008.

Vasi snovi su fragmenti, kao sto ste i vi fragmenti vasih entiteta. Neprepoznatljivo jedinstvo i organizovanost lezi u svim vasim snovima, ispod njihove raznovrsnosti. I vasi snovi, iako su dio vas, takoe postoje i samostalno. Svijet snova ima sopstvenu stvarnost, sopstveno vrijeme i sopstvenu unutrasnju organizaciju. Kako je entitet samo djelimicno okupiran svojim licnostima nakon sto ih pokrene, tako ste i vi okupirani ovim svijetom snova, nakon sto ga pokrenete. Ali on postoji. U razlicitim mjerama, on je ispunjen svjesnim polu-licnostima. One nisu toliko razvijene kao vi, kao sto ni vi niste toliko razvijeni kao sto je vas entitet. Taj svijet snova iskusava sopstveni kontinuitet. On nije svjestan nikakve pauze, na primjer, kad se vi budite. On ne zna da li vi spavate ili ste budni. On postoji u jedva vidljivom omjeru, dok vi spavate, ili sanjate i on spava, ali ne umire kada se vi probudite.... Entitet licno nema potrebu da konstantno prati svoje licnosti, jer svaka od njih posjeduje unutrasnji samosvjesni dio koji zna odakle poticu. Ovaj dio, zasada, nazvacu samosvjesni dio izvan podsvijesti....Spomenuo sam da vas odreeni dio tacno zna koliko kiseonika plua udisu, i ovaj dio je dio o kome govorim. On takoe dobija i sve unutrasnje podatke. Ovaj dio licnosti prevodi unutrasnje podatke i prosijava ih kroz podsvijest, koja predstavlja i prepreku i vrata do prisutne licnosti. Takoe sam vam rekao da najvisi slojevi podsvijesti sadrze licna sjecanja i ispod toga, sjecanje cijele rase. Licnost, naravno nema omotac, ali nastavljajuci neophodnu analogiju ispod rasnih sjecanja, vi gledate u drugu dimenziju stvarnosti, koja je okrenuta prema ovom drugom samo- svjesnom dijelu vaseg bica. Ovaj dio je okrenut prema entitetu. Kada se koriste, sposobnosti kao sto je telepatija, tu funkciju kontinuirano obavlja taj drugi samo-svjesni dio vas. Ali kao neka vrsta pravila, vi funkcionisete po takvim podacima, bez znanja o obicnom svjesnom bicu. Takoe postoji odgovarajuca ali manja samo-svijest, koja povezuje vase sadasnje licnosti sa svijetom snova, koji je svjestan svog porijekla i prenosi podatak od vas do svijeta snova....
dzibaENTUZIJASTA

avg 2008.

UNUTRA`NJE BIE (Drugo Ja) Set:  Ego je u ovom zivotu, u bilo kojem datom trenutku, jednostavno dio unutrasnjeg bica koji egzistira u fizickoj stvarnosti; grupa karakteristika koja unutrasnje bice koristi za rjesavanje raznih problema.  Svako od vas postoji u drugim stvarnostima i drugim dimenzijama, i bice koje vi nazivate sobom je samo mali dio vase cijele licnosti.  Unutar vas samih se nalazi primarna licnost, cjelina bica. To cjelovito bice je zivjelo mnogo zivota, i imalo mnogo licnosti. Licnost se, na neki nacin, moze izmijeniti sticajem okolnosti, koje je cjelovito bice stvorilo za nju, ali primarni identitet se sluzi krajnjim rezultatima iskustava. Vas primarni identitet je osnovna energija licnosti, koja se sastoji od sume energija. Kako se svaka pojedinacna svijest razvija, kroz licno iskustvo se formiraju druge licnosti, odnosno dijelovi bica. Ovi dijelovi su potpuno nezavisni od djelovanja i odluke, ali su u stalnoj komunikaciji sa cjelovitim bicem ije dijelove predstavljaju. Ovi dijelovi, sami po sebi rastu, razvijaju se i mogu stvoriti svoje licne entitete ili sume licnosti.  Vi imate stalni kontakt sa drugim dijelovima vasih cjelovitih bica, ali vas ego je fokusiran na fizicku stvarnost i prezivljavanje u njoj, tako da vi niste u stanju da cujete unutrasnje glasove. Nijedna licnost nije izgubljena. Ona uvijek postoji negdje.  Postoji unutrasnji ego, unutrasnje bice koje organizuje nesvjesni materijal. Kao sto spoljni ego manipulise fizickom okolinom, tako i unutarnji ego ili bice upravlja i organizuje unutrasnju stvarnost. To je ono unutrasnje bice koje, iz sveukupnog znanja i neogranicenog izvora sopstvene svijesti, formira fizicki svijet i obezbjeuje stimulaciju spoljasnjem egu da bi nastavio svoj posao svjesnosti. Unutrasnje bice organizuje, pokrece, projektuje i kontrolise pretvaranje psihicke energije u fizicke objekte. Individualno unutrasnje bice, kroz stalni napor velikog intenziteta, sarauje sa drugim entitetima poput sebe, da bi formiralo i odrzalo fizicku stvarnost koju vi poznajete. Unutrasnje bice ima virtuelno beskrajan rezervoar iz kojeg crpi znanje i iskustvo. Sve vrste izbora su pristupacne, i raznovrsnost fizickih objekata je odraz ovog neiscrpnog izvora varijeteta. Kada se odluci za fizicku stvarnost kao dimenziju u kojoj ce se izrazavati, unutrasnje bice, kao prvo, nastoji da formira i odrzava fizicku osnovu od koje zavisi sve ostalo, svojstva zemlje koja se mogu nazvati prirodnim svojstvima. Ono sto spoljasnji ego navodi da takozvanu nesvjesnu aktivnost dozivljava kao haoticnu, jeste svakodnevno neznanje i ograniceni fokus. Ego koji se budi (koji se bavi fizickom stvarnoscu), ne moze direktno prepoznati sav nesvjesni materijal. Dnevni ego jednostavno nije dovoljno svjestan da bi mogao posjedovati neiscrpno znanje koje pripada unutrasnjoj svijesti bica, iz koje to znanje izvire. Spoljni ego se hrani kaaikom, dobijajuci samo one osjecaje i emocije koje moze svariti. Ovi podaci su predstavljeni na jako poseban nacin, obicno u vidu informacija koje prikupljaju fizicka ula. Unutrasnje bice ne samo da ima svijest, nego je svjesno i svog postojanja, i kao samostalne licnosti, i kao licnosti koja predstavlja dio svih drugih svijesti. Ono je neprekidno svjesno i te razdvojenosti, kao i sjedinjenosti. Spoljni ego nije neprekidno svjestan ovih injenica. On cesto zaboravlja cijelu svoju prirodu. Kada se nae u kovitlacu snaznih osjecanja, on se pocinje gubiti. Kada najozbiljnije odrzava svoj smisao samostalne licnosti, on vise nije svjestan svog jedinstva. Kada bi ego bio svjestan stalne razmjene telepatskih informacija koja se odvija oko njega, imao bi ozbiljnih poteskoca da zadrzi osjecaj identiteta. Morate nauciti da slusate svoj unutrasnji glas, i da saradjujete s njim. Ili jednostavno mozete pitati unutrasnje bice da vam da odgovore na pitanja postavljena na svjesnoj osnovi. Dakle, ako shvatite da vi stvarate svoju fizicku stvarnost kroz sopstvene misli i zelje, onda ste naucili najvaznije aspekte stvarnosti. Ovo je ono sto ste poceli da radite u svojim drugim zivotima, u svojim proslim postojanjima. Realizacija ovih istina, ponistava takozvane dugove iz proslih zivota. Kada ovo budete razumjeli i prihvatili, nema razloga da se ponovo vratite, ovdje, osim ako to ne zelite. Sve vase poteskoce u proslim zivotima su bile prouzrokovane vasim neshvatanjem ovih osnovnih istina. Vase reinkarnacije vam mogu pomoci ako znate za njih ... samo ako vam oni predo e ove istine, samo ako od njih nau ite. U svakom slucaju, one (reinkarnacije) postoje u vama podsvjesno, i nesvjesno. Znaci, svako od vas je dio Svega Sto Postoji, veoma jedinstven i individualan, kao nijedan drugi; i ta vasa jedinstvenost vam se nikada ne moze oduzeti. Vi se necete pretopiti u neki velicanstveni zlatni odsjaj, u kome ce vase osobine nestati. Nece vas izbaviti ni neki super - bog. S druge strane, vase postojanje ce se nastaviti; nastavicete i da budete odgovorni za nacin na koji koristite energiju; razvicete se na nacin koji vam je nemoguce razumjeti. Naucicete da upravljate energijom za koju sada ne znate. Shvaticete da ste vise od onoga sto mislite da ste sada, ali necete izgubiti stanje kojeg ste trenutno svjesni. I bez obzira na cinjenicu o reinkarnaciji, i bez obzira na vjerovatna bica, jedinstveno bice koje vi sada nazivate sobom, posjeduje vjecnu valjanost, cak iako ce sjecanja koja sada ne mozete svjesno prizvati, biti u potpunosti vasa. I fizicki zivot u reinkarnisanom bicu nije neki haos u kome ste se nasli, niti je neko zlo iz kojeg morate brzo naci izlaz. To je posebna stvarnost u kojoj ste izabrali da postojite, u kojoj ste izabrali da se razvijate; i opet, to je uistinu, sistem nalik ni na jedan drugi, jedinstven, drag, voljen dio stvarnosti koji ste izabrali za razvijanje. I pori ui njegovo postojanje, pori ete i stvarnost iskustva. Drugim rijecima, vi cete napustiti ovaj sistem zbog drugih, ali ce u vama ostati dio svijesti koji ce, bez obzira na to koliko mnogo vremena proe, pamtiti ljetne noci i miris jesenjeg vazduha; i ove stvari ce uvijek biti uz vas kad god pozelite da ih prizovete. Vi stvarate svoje tijelo i svoj svijet, kao sto sada po sjecanju stvarate noc. Ovo su vase svojevrsne kreacije. One nisu zatvor iz kojeg morate pobjeci.  Cjelovito bice nije samo ukljuceno u ovu stvarnost, vec i u druge stvarnosti. Cjelovito bice salje dio sebe u razne druge realnosti. Ovi dijelovi cjelovitog bica moraju nauciti da materijalizuju, na najbolji moguci nacin, snagu i energiju koju poznaju, bez obzira na masku u koju su preruseni. Cjelovito bice vam, stoga, daje odgovornost i uglavnom je ostavlja na vama. Cjelovito bice vam povremeno pomaze, jer je u vama znanje o vasoj povezanosti sa cjelovitim bicem. I nikada ne dobijate zadatak koji je veci od vase sposobnosti. Kada umjetnik slika sliku, mozete je pogledati i reci: Ah, umjetnik je bio u odreenom raspolozenju dok je slikao, ili Pogledajte tmurne boje, i dosadne pejsaze, ili Uocite jarke boje i fantasticne oblike, ili Vidite ovdje nema oblika, pa ipak postoji velicanstvena vitalnost. I tako je svako od vas umjetnik, i vi stvarate svoj sopstveni svijet. I kada pogledate svoj svijet, znate da mozete reci, Pogledajte, ovo sam ja stvorio! I ako vam se ne svia ono sto vidite, onda nema svrhe u mijenjanju slike ili okvira vaseg zivota. Umjesto toga, promijenite vase boje. U ovom slucaju, vase boje su vase misli i vasa masta. I tako mijenjate svoju sliku. Morate zamisliti tu sliku u sebi, jer to je istina, u vama postoji snaznije i mocnije bice, uzvisenije bice. I kada poniznije bice kaze, Plasim se, izvinuu se, vi morate zamisliti da uzvisenije bice kaze: Ja sam snazan. Ja necu dozvoliti poniznom bicu da se izvinjava. Nema potrebe za tim. Morate se poistovijetiti sa ovim uzvisenijim dijelom svog bica. Ne postoji podjela bica. To sto vi iskusavate su iluzije. Pa ipak, te iluzije su divne. One su kreativne. One su valjana iskustva stvarnosti. Vi ste, meutim, previse okupirani prirodom sopstvene pojave, i plasite se da se otvorite visim dijelovima vaseg bica. Vi ste sva vasa bica ujedno. Nijedno bice nije progutano, izgubljeno, razoreno, ostavljeno, niti zaboravljeno. Jer unutrasnje bice zna tacno ko je. Unutrasnje bice poznaje licnosti koje se konstantno razvijaju iz njegovog bica. I opet, vi jednostavno, razumljivo, pokusavate da definisete prirodu stvaranja, i brinete da se vasa individualnost ne izgubi pri tome. A to se ne moze dogoditi. Nje~no cemo vas povesti do uzvisenijih dijelova vasih bica u kojima vase ocigledne nesuglasice nestaju u bljesku vaseg sopstvenog znanja. Slusate ove rijeci, izgovorene na Engleskom jeziku, (a sada prevedene) ali ipak ispod ovih rijeci se izdize znanje koje je nasledno u svakom vasem bicu. Dopustite, onda, tom znanju da se veselo uzdigne i kada rijeci koje ja izgovaram dopru do vas, onda ce se, zaista, glagoli i imenice, suglasnici i vokali, pretvoriti u ptice znanja koje ce poletjeti iz vasih lobanja, i letjeti kroz snove vasih noci, pretvarajuci ih u dane. Ako ne ucinim nista vise od ovoga, dopustite mi da budem eho energije vaseg bica i da vas podsjetim na prastaro, ali vjecno novo znanje. Obavijte se znanjem o sebi i prevedite ga u vas fizi ki svijet.
nikad mi OBE osje aj nije doaao sam od sebe .... a pokuaavam ve dugo napraviti to.. jednom mi se desilo u snu... sanjala sam da me netko lovi i odjednom sam stala na stepenicama.. bosa.. osje ala sam svaku stepenicu pod nogom.. uko ila sam se.. nisam se mogla pomaknut.. takva sam se i probudila... i sje ala se svega ato se desilo na tim stepenicama, to no se sje am jedinstvenog i stvarnog osje aja... i mislim da je to bilo to.... pokuaavam sama do do toga ali mi nejd, barem ne do kraja... uvijek doem do onog dijela kada se skoncentriram , po nem se lagano dizati.. i onda se vratim... za to mi treba potpuna tiaina i mir, a tog trenutno nemam ... vje~bom do savraenstva :) .. ne odustajem
IboRISTRAŽIVAČ

nov 2009.

Moj prvi obe,prije nekih tjedan dana.Inace ne treniram te obe tehnike vec samo utisavam unutarnji dijalog.Lego sam spavat i pocelo mi navrdat puno slikovnih misli..I odjednom skuzima da sam na svom tavanu i da putujem kroz zidove ali istovremeno osjecam tjelo u krevetu,ko da sam podjelio svjest i mogo sam fokusirat se na jedno ili drugo tjelo.Naletio sam na nes neznam ni sam(moguce anorganac) i oprala me panika i strah koje su me vratile nazad u tjelo.Sad prije neki dan isto prije spavanja propala mi je glava u propala u jastuk iako sam osjecao pritisak na licu i nosu od jastuka na fizickom tjelu al astralna glava ocito bila dosla do sredine kreveta(po dubini).Jebacko iskustvo i bilo je pre stvarno da bi bio to neki zajeb ili neverbalna misao.
IboRISTRAŽIVAČ

nov 2009.

I ovo propadanje glavom kroz jastukje bilo kad sam se probudio ne iso spavat ko u prvom slucaju.Inace sam probo onaj hemy-sync al to prije mjesec i neko ne odredeno iskustvo al nis posebno u ono 10 state
BoRaiChoAMBASADOR

mar 2010.

Evo ovako....probao sam danas,naravno ne ocekujuci rezultate odmah..... legao sam u krevet,zatvorio oci,fokusirao se na disanje i brojao sam do 100 (udah 1,izdah 2 i tako do 100).....posle toga,vizualizovao energiju koja ulazi kroz moje nozne prste i tece kroz tijelo do glave (vremenski koliko sam ovo radio,ne znam,jer sam izgubio pojam o vremenu).....nakon nekog vremena,vizualizovao sam konopac koji visi iznad mog tijela i vizualizovao sam da se hvatam rukama za njeg,osjetio sam u rukama strujanje energije kao i neko "lagano podizanje" tijela,no to me fasciniralo i otvorio sam oci (ubuduce moram kontrolisati uzbudjenje,inace mane nista od svega).....poceo opet,sve kao i prvi puta,i totalno se opustio (k'o nikad u zivotu svom) i onda kada sam trebao poceti sa viz.energije,ne sjecam se sta je bilo,sjecam se da sam poceo i nakon nekog vremena sam se nasao negdje,ali ne znam gdje (pokusavao sam se sjetit,al ne ide),i odjednom sam se"probudio" (a sjecam se takodje da mi je bilo veoma lijepo,veoma lijepo sam se osjecao za to vrieme gdje sam negdje bio) i osjetio kao da sam rukom udario o krevet (osjetio sam tacnije kao neku energiju koja je usla u ruku)....moguce da sam i zaspao,od sve te relaksacije......odlucim da probam jos jednom,i sve uradim kao i prije ali sa vizualizovanjem konopca,nije islo (osim sto sam osjetio da mi neka energija podize ruku i kad sam otvorio oci,ruka desna je bila malo podignuta od kreveta) i odlucio sam da nastvim veceras..... Sledeca stvar koja me zbunila.....ustao sam iz kreveta i pogledao na sat koji je pokazivao 15:20...otisao do kuhinje i pogledao slucajno u sat i pokazivao je 14:50...odmah otrcim do sobe gdje sam spavao i pogledam u sat (mislio sam da je sat netacan) kad i na njemu 14:50,a siguran sam da je bilo 15:20 kad sam ustao....no to ne povezujem sa sa Astralom,nego samo danas (prije nego sam otisao u krevet da probam AP) citao o Lucdinom sanjanju,i kako se treba zapitati u "realnosti" da li sanjamo,i pogledati ima li kakvih anomalija,pa me je to sve nakon ovog sa satom,zbunilo....citao sam jos vise o toj AP,tako da cu veceras opet da pokusam ako me nesto ne sprijeci,jer sam procitao jos nekih tehnika koje bi bilo korisno primjenit.....nadam se da nisam smorio sa ovim postom,samo sam htjeo da podijelim to sa vama.....ubuduce nadam se da ce bit opet nekog napretka,pa cu ovdje pisati.....hvala i pozdrav svima !

apr 2010.

Dziba, posjeujea li joa ovaj dio foruma ? Bio si vrlo aktivan na ovoj temi, a sada te nema.
dzibaENTUZIJASTA

apr 2010.

Tu sam negde... :icon_biggrin: Reci ata ti prolazi kroz um?

apr 2010.

Poslao sam ti privatnu poruku jer sadr~aj izlazi iz ove teme.

apr 2010.

Poslao sam ti privatnu poruku jer sadr~aj izlazi iz ove teme.
BeyondLEGENDA

apr 2010.

nisi fora, mi bi rado prisluakivali
BeyondLEGENDA

apr 2010.

nisi fora, mi bi rado prisluakivali

apr 2010.

Ako budea dobar, mo~da ti i ka~em :icon_smile:

apr 2010.

Ako budea dobar, mo~da ti i ka~em :icon_smile:
bozgaLEGENDA

jul 2010.

Mislim da se meni prije nekoliko dana nakon ato me popustio acid trip to dogodilo. Nisam mogao spavati, Ganesh je joa djelovao i pokuaao sam se opustiti i zapalio jednu Sadhu d~oksu u nadi da u zaspati. Kada sam zapalio, bio sam potpuno opuaten, ali mi je mozak radio na viaoj razini. Krenuo sam disati i opuatati se i otkrio skroz novi na in disanja. Vizualizirao sam dvije krajnje to e odakle da radim udah i izdah.. Baza je bila skroz na kraju kralje~nice, trtici, a druga to ka tik iznad glave. Krenuo sam prvo normalno disati kroz plua dok se nije disanje unormalilo. Zatim sam vizualizirao da energija i udah kree iz donjeg dijela tijela, blizu pupka. Prvo sam izdahnuo dobro, a onda po eo udisati kroz trbuh. Zrak je samo ulazio i odjednom sam po eo imati osjeaj da diaem poput slona, pa sam se sjetio surle od Ganesha. Tako sam i izdahnuo skroz do te to ke i ponovo udahnuo, ali sada to ka je bila malo viae. Otkrio sam disanje iz dijafragme i to mi je extra otkrie sad. Bez takvog disanja, ne mo~e se raditi duboka meditacija. Kada sam to duboko disanje iz trbuha smirio i unormalio, svijest je bila sasvim mirna. Po prvi put sam udahnuo duboko! Iz tog le~eeg polo~aja sam sjeo u full lotus i bilo je ful teako. U~asna bol u koljenima i gle~njevima, neugodan je full lotus. No onda sam se fokusirao na viau to ku svijesti i imao super osjeaj za tijelo. Odjednom sam se naaao u nekom kao eteru, tekuoj svijesti bez ikakvog osjeaja za tijelo. Ve je bilo jutro i sunce je po elo udarati, znojio sam se nenormalno, ali to uope nisam osjeao. Bio sam negdje drugdje, ato god sam zamislio bilo je mogue. No im se pojavilo neato ato uzrokuje uzuenje, promjenu emocije, nekakva misao ili bilo kakvo razmialjanje odmah sam po eo osjeati bol u nogama zbog lotusa. Imao sam osjeaj kao da puno raznih entiteta kru~i oko mene, no odlu io sam biti skroz miran i neustraaiv. Kad sam zaboravio na sve, na bol i smirio se, ponovo koncentrirao na disanje, po eo brojati udisaje, izdisaje, po eo osjeati vjetar, sluaati ptice, uti cijelo susjedstvo kako se budi, kao da sam bio na svim tim mjestima. Ni sam ne znam koliko sam bio u full lotusu, mo~da oko sat vremena. Kad sam ponovo vratio se u "stvarnost" nisam mogao pomaknuti noge. Otpetljavao sam se iz lotusa i bilo je BOLNO. Tako skvr en, skroz mokar od znoja i uko en sam nekoliko minuta pokuaavao pomaknuti noge, ali nije ialo. Zatim sam u neki nenormalni polo~aj s time da mi je faca bila na podu i ruke iza uspio nekako ponovo maknuti iz tog gr evitog stanja. Nakon toga sam se opustio ponovo dubokim disanjem i zaspao. Probao sam danas out of body, ali sam uspio samo na trenutak. Za to je potrebna svakondevna viaesatna praksa i discipliniranost. Ina e svaki dan vje~bam hodanje na rukama i premete, penjem se i planinarim, puno ska em i radim neke vje~be iz jiu jitsu-a i jedva da mogu full lotus. No po eo sam sad vje~bati pa mo~da za mjesec dana budem uspio bez problema u puni lotus. Tako i kad sam po eo stoj na rukama - nikako da sredim ravnote~u. Nakon tjedan dana svaki dan po sat vremena vje~anja, ve sam lagano nau io. Za joa mjesec dana vjerojatno u moi hodati na rukama koliko god treba :icon_lol: im netko ima neku projekciju ili misao, to je krivo. Prvo treba shvatiti ato je niata, da bi se znalo neato. Boz :sun2:

nov 2010.

Pozdrav ekipo... Eto, tra~ei pre ace u svom spiritualnom putu naiaao sam na vas. Ne zanima me Canabis sativa koliko ayahuasca, Salvia divinorum, halucinogene gljive i sli no. Odmah da ka~em, da je forum super,ljudi su jako friendly,koliko sam vidio nema onog "intelektualnog prepucavanja" koji mi ina e jako smeta,nekako ateti forumu (ina e forum broj 1 mi je http://www.galaksija.info/forum/index.php ) ;) `to se ti e astralne projekcije, eka vas tu~na pri a....(hehe) Prije jedno 2 mjeseca pro itao sam knjigu Williama Buhlmana "Avanture Izvan Tijela", imao sam 1 pravu pravcatu astralnu projekciju i joa 1 izvan tijelesno iskustvo. Nakon toga, u 3 tjedna sam uaao oko 8 puta u stanje vibriranja (ato je predstanje za AP) i nisam uspio iza i, vjerovatno jer sam bio napet. Kad sam to odlu io promijenit (tj biti opuaten i objektivno promatrati to stanje,vizualizirat se izvan-tijela), eto,nema viae stanja vibriranja... i eto me tu nakon mjesec dana. Sada,evo ato u danas i nadalje initi: Svake noi u se probuditi oko 4-5h (jutro teoretski), nakratko meditirat (10-20min) i nazad u krevet. Sad me zanima Dzibin komentar na to (ili bilotko tko se razumije/ima iskustva),imate kakvih savjeta? Eventualno me kontaktirajte preko PM-a/e-maila ako mislite da to treba diskutirat privatno. Pozdrav!
dzibaENTUZIJASTA

feb 2011.

ini mi se da ti odli no ide, ako si za 2 meseca uspeo sve to. Kada si u tom stanju "vibriranja" zna i da si pomerio fokus na eteri no telo. Tu je najvei deo posla obavljen, jer si uspeo da dovedea fokus van podru ja fizi kog tela. Sama projekcija dalje zna i da fokus treba da se pomeri na astralno, mentalno ili koje ve telo. Za to se slu~ia namerom ali problem je definisati taj proces jer veina nas nema predstavu kako i uopate ata je to. Iskustvo je jedini lek, dakle pokuaaji i pokuaaji dok sam ne spoznaa ata i kako... Neka oprobana metoda je da se spava malko manje od uobi ajenog, pa da se za eksperimentisanje koristi popodnevna dremka. Tada potreba za snom nije toliko jaka, pa je mogue odupreti se nesvesnom delu kada inercija krene da vu e, a opet lakae se ulazi u potrebno stanje. Sva "filozofija" je ve jasna- sve ato ostaje je da se ula~e napor i da se stekne iskustvo. Naglasio bih koliko je neophodan psiholoaki rad na sebi i samoposmatranje u celoj ovoj pri i. Svako od nas mora da se upozna sa psiholoakim igrama koje svakodnevno igra i da upozna sebe i od ega je "sa injen". Sve te li nosti, mala "ja" koja su u nama i koja nam oduzimaju najvei deo pa~nje u javi i ~ivotu uopate, kako ga znamo i ~ivimo kao ljudi. Da bismo bilo ata transcendentirali moramo da znamo ata je to ato jesmo sada. Ina e su sve to iste igre samo na jednom drugom nivou. Psiholoaki rad na sebi je veoma bitan. Labilni ljudi, a svi to jesmo, mogu sebi viae da naatete ~urenjem u ovakve eksperimente nego koristi koje e imati na du~e staze. Pamet u glavu... :) A sve ato treba e doi prirodno samo od sebe, kada budemo spremni da primimo.

mar 2011.

ja se malo bavi okultnim i kabbalom te isto vjezbam za astralnu projekciju tjes koristim tehnike relaksacije i konstrukcije snova nisam ju jos osobno dozivio al imam u obitelji osobu koja je radila astralnu projekciju stalno i svjesno ja sam doguro do jakih izrazenih vibracija u svom tjelu ali i to je dosta jer ljudima zna trebati po par godina svakodnevne vjezbe da bi postigli astralnu projekciju ...

mar 2011.

Bok! Ja sam evo novi na forumu, ali imam nesto iskustva sto s ovoga tice... Prije 3 tjedna sam dozivio prvo takvo iskustvo....Moram se malo viae raspisati kako bi shvatili moju situaciju...Imam kuu na 2 kata i otiso sam normalno kao svake veceri spavati na kat u svoju sobu. Nakon sto sam legao probudile su me neke vibracije i shvatio sam da gledam u strop, ali sam bio jedan kat nize u svojoj kuci!!! Ne shvacajuci sto mi se dogodilo mislio sam da bi se nesto pobrkalo u mojoj glavi i nisam znao kako sam se nasao tamo dole...Krenuo sam prema svojoj sobi na kat i kad sam gore usao vidio sam svoj krevet te sam legao u njega, onda sam se opet probudio!!! To je za mene bilo previse zbunjujuce i to mi nije jasno jos niti danas ato se dogodilo... Od tog dogaaja sam odlucio ne spavati vise u svojoj te sam otisao spavati u dnevnu sobu pred televiziju, legao sam,usao u stanje izmeu sna i budnosti, ali sam bio svega svjestan, cuo sam televiziju i odlucio sam ju ugasiti...kada sam otvorio oci opet sam vidio strop, ali sad jedan kat vise u drugoj sobi (dnevna soba je bila na 1. katu, a ova na 2.)...osjecao sam se lagano i bespomocno, odlucio sam nekoga zazvati, probao sam se derati sestri ili bilo kome, ali nisam mogao...misli su mi radile nevjerojatno brzo, uspio sam suzbiti paniku...u tim trenucima osjecao sam se podvojeno, cuo sam kako televizija radi, ali sam istovremeno bio jedan kat vise, dok sam bio lebdio i gledao u strop te sobe rekao sam si da nisam jos spreman na takvo sto i u tom trenutku sam osjetio propadanje (jednostavno neopisiv osjecaj, nije bilo nikakvog grca prilikom toga propadanja samo lakoca i sloboda) i probudio sam se u dnevnoj sobi...mislio sam da cu reagirati panicno, ali nisam jer sam se jednostavnoo digao i procijenio situaciju i u tom trenutku osjecao sam se spokojno.... Mene sada muci mnogo stvari vezanih uz to i volio bi ako mi netko moze donijeti zaakljucak iz ovih moojih iskustava ili barem komentar jer trenutno sam veoma zbunjen i vise od toga...Uzivajte

mar 2011.

Opet sam skoro izaaao van, imao sam lucidan san i jbg nisam imao hrabrosti nastaviti dalje :icon_confused: joooooj ovo me ve izluuje, strah me viae le u krevet jer sam tamo aktivniji nego ovako xD
dzibaENTUZIJASTA

mar 2011.

Sve je OK! Jedino sam sebi pravia "problem" time ato upadaa u "strah" i previae pa~nje usmeravaa na "straanu" stranu toga ato ti se deaava. To je, na neki na in, normalna reakcija oveka- koji di~e uzbunu kada je identitet ugro~en. Kad god nam je identitet ugro~en reakcija je strah, sistem se di~e na viai stepen opreznosti, ali kada uvidia da je sve OK, kao ato i jeste, sve e se smiriti i moi ea da u~ivaa u iskustvu ili da prestanea da se bavia time. Situacija je ista kao i obi an san, samo si ovaj put ostao svestan "sebe". Svi mi sanjamo normalno i vraamo se sebi normalno ceo ~ivot. Niata straano u tome. Verovatno se svima i deaava da svremena na vreme ostanu "budni" u toku padanja u san i do~ive ovakva iskustva. Normalna stvar. Nemoj da stvaraa psiholoaki strah oko toga. Svi smo i istoj orbi. Panika je sama po sebi jedini izvor straha i jedina opasnost. Pani ia, javlja se strah i strah radja novi strah... Sve ato treba je da preusmeria fokus na neato drugo... i ono nestane. Pa~nja je klju . Ili jednostvano da znaa da je sve OK i da nema razloga za brigu. }ivot je fluidna, tekua, stvar koja se deaava. Realnost je u pokretu. }ivot te e i prolazi, a mi se bavimo li noau i bildanjem besmrtnog "sebe" koji e biti lep, pametan, moan, privla an... Kada nam je ideja o sebi uzdrmana ego se javlja i emituje strah da nas vrati u "aablon". ovek je bie. Li nost koju ovek stvara i do~ivljava kao sebe, identitet koji formira i odr~ava egom je jedna kruta i rigidna stvar koja nepodnosi dobro Realnost koja je tekua i }iva. Za bie nema opasnosti. Opasnost postoji samo za la~ni identitet koji smatramo sobom, koji je uspostavljen na principima odvojenim od realnosti. Dobra vest je da li nost svakako nije odr~iva i da je samo privremena pojava. Gradi identitet na osnovu realnosti, a ne na osnovu magle. Izgradi li nost koja je laka i fluidna, promenljiva- tako da mo~e da se transcendira kada za to dodje vreme. Sve negativnosti su mentalne projekcije. Dobio si poziv Realnosti da se preispitaa i da se uskladia... Mo~ea, a i ne moraa... za sada.
DDPOZNAVALAC

jun 2011.

http://obe4u.com/files/sobt.zip Out-of-Body Experience in 1-2 Days! http://obe4u.com/ Odgovore i tehnike mo~ete nai na forumu iji se link nalazi u mom potpisu. Sretno!
KonanVarvarinISTRAŽIVAČ

jun 2012.

Ja sam se ranije zezao sa Astralnom Projekcijom i islo mi je super. Trebalo mi je mozda petnaestak dana da bih prvi put svesno usao u astral. Nevrovatno lep dozivljaj. Sada planiram ponovo da pocnem, nisam mogao da se bavim astralom jer sam imao previse obaveza i bio previse umoran... ;)
Vidim da ovdje ljudi djele svoja iskustva, pa moram i ja posto je moje iskustvo prilicno zanimljivo, usput ako itko ima neka objasnjenja sta sam tocno dozivio nek se javi, razumin vecinu, pa cu naglasiti ono sta mi je cudno, naime mislim da sam dozivljavao i OBE i lucidno sanjanje, al razliku mi je tesko razluciti. Za OBE sam cuo prije godinu dana i odmah odlucio probati, provao sam po prvi put meditaciju, te vjezbao po 10-15 minuta 3 dana, onda sam jedno popodne legao na lea (inace spavam nastranu, tako sam procitao da cu teze zaspat), stavio slusalice na usi i mislim da sam pustio neki binaural beat za obe i astralnu projekciju. Tada sam se umirio i cekao, te sam se koncetrirao da ne zaspem. Tjelo mi je postalo sve teze, toliko tesko da nista nisam mogao maknuti, osim ociju, kao da sam se urezao u krevet. Zatim sam strpljivo tako stao jos 5 minuta i onda sam pomislio da ovo ne funkcjonira, pa sam digao glavu i pogledao u zid ispred sebe, inace je zid bio bjele boje, a svijeca koja je radila u sobi je davala neki zuckasti spektar, a sad je zid bio skroz zut, kao da je obojan u zuto, pomislio sam da je to iz razloga jer su mi oci bile zatvorene i usprkos tome sam napravio pokret ruke preko uha jer inace tako vadim slusalice takoreci iscupan ih iz uha, ali nisam nista osjetio da je izaslo iz mog uha, onda sam samo vratio glavu na jastuk, e onda mi se desilo nesto neobjasnjivo, opet sam otvorio oci, al valjda ove prave, tojest fizicke i gledan soba skroz normalna, ne onako zuckasta, nakon toga sam primjetio da su mi slusalice i dalje u usima. Nakon tog iskustva sam uvjeren da je uspilo, al nisam dalje pokusavao. Prije tjedan dana sam opet poceo gledati videa na youtubu kako izvesti OBE i stvari vezene uz meditaciju, Ponovno poceo meditirati prije tjedan dana i odmah sam zakljucio kako mi je teze umiriti um, te sam cjeli tjedan pokusavao OBE, ali tek su mi se 6. dan pokazali razultati, naime kad odem spavati legnem na lea i to 6. dan se umirim skroz, te kontroliram disanje, shvatio sam koliko je vazno jednoliko disati stalno, onda nisam znao sta se dogadja, al kapci kao da su se sami poceli otvarati i pogledam prema svojem porivacu i ugledam jedan dio koji je malo zguzvan i zagledam se u to i mislim kako cu ostatak tjela maknuti jer sam znao da ne gledam kroz fizicke oci. Onda se desilo nesto strasno, od ispod kreveta je izletila nekakva ruka, al nije bila ljudska, nego neka koju bi mogli vidjeti u filmovima od invanzemaljaca, dugi prsti, bez noktiju, neka cudna boja izmedju sive i zelenkaste, to mi je stavilo dlan na pokrivac i ugrabilo kao da mi ga zeli maknit ili ukrast, te povlacilo pokrivac ispod kreveta. Onda sam odjednom jace udahnuo i otvorio fizicke oci, te sam vidio da pokrivac nije uopce u onom polozaju kakvim mi se cinio. To me dobro prestrasilo i neznan kako to objasnit, to mi je nejasno skroz, Sinoc sam opet provao i to je bio 7. dan, umirio tjelo kao i dan prije lezeci na ledjima i nakon par minuta sam se nasao kako sjedim na svojoj stolici u sobi udaljenoj 1 metar od kraveta, tamo di spavam. Neznam zasto ali na pamet mi je pao duhan i onda sam samo ruku stavio na stol i ondje je bila kutija crvenog marlbora, a upaljac se misterjozno nasao u mojoj ruci i naravno ja zapalio duvan pusio i na kompjuteru upalio neki film, sam se prakticki ukljucio, a bio je film o neka 2 kineza koja se na poslu svadjaju sa sefon i to me donekle zanimalo i gledao sam to i duhan koji sam imao u ruci, Smatram da je ovo sigurno bio lucidan san, on je trajao jos dugo, legao sam u 4 ujutro, isto mi nije jasno pola stvari, al sjecam se sna kristalno cisto, pa cu ga do kraja ispricati. Nakon sjedenja i gledanja filma bilo mi je malo glupo bit tu sam, pa sam s vrlo dobrim prijateljom isao u tursku, tocnije u harem il kako se to zove, pa onim novim turskim serijama isao sam se malo tamo odmoriti, ali kad smo dosli nisu nas docekali miroljubivo, nego su sa nekim primitivnim oruzjem tocnije kopljima krenuli u napad na nas i to usred tog harema il stavec. Ja sam neznam otkud sam ja vadio njemacke rucne bombe (one iz 2. svjetskog rata, sa stapom i na vrhu njega je bio pricvrcen valjak, svak ko je igrao call od duty 2 ce znat o cemu prican) i bacao na njih, a frend ih je pucao sa strojnicom, hahaha zvuci ludo al sve smo pobili i unistili pola harema. Tamo smo se zabavljali i gledali sta sve ima, osim leseva i nasli jednu sobu, a u njoj je bila jedna zenska osoba, s kojom smo gledali filmove na nekom kompjuteru, ona mi je poprilicno smetala jer je uporno sidila na meni i nabijala mi se na k***c, zatim se digla i u jednom potezu skinula svu robu sa sebe, zatim sam pogledao u prijatelja, a on se digao i otisao, ostavio nas je nasamo. Onda sam ja pogledao sebe i nisam imao bas cistu sliku, kao da sam gol, ali nisam i k***c mi se diga. Prvo sam pomislio da mi trebaju kondomi, neznam zasto al tada sam nekako zaboravio da sam u snu. Onda sam pogledao obje ruke, u jednoj su bili kondomi, a u drugoj daljinski od televizije, zatim sam isao nju procjenit i nisu mi se svidjele njezine sise, bile su nekako smezurane i male, zatim sam dao njoj kondome i okrenio se i upailo TV i gledao neki crtic, dok je ona gola lezala kraj mene. Meni je crtic bio zakon mjesavina likova iz Popaja i Pocoja, znam to iz razloga sta mi mali rodjak to gleda uvjek kad dodje. Crtic je bia urnebes, smijao sam se na svaku glupost, najbolja scena je bila kad je dosao neki zli gusar iz crtica Popaj i sjekirom odsjeka stablo ispod kojeg su se igrali pocojo i neki rozi slon, koji je isto iz crtica pocojo. Sve mi je to dosadilo, ostavija san zensku i TV i otisa sam doma. Doma me docekala mater i pokazala mi novi iphone, ja sam joj rekao da ga zelin pogledat i otisao u WC, naravno iphone mi je ispao u WC skoljku i izvadio sam ga i rekao staroj da mi je upao u WC skoljku, on da mi je ona rekla da ona ima novi, to je bio neki samsungov tablet i rekla mi je da ga nediram jer se puni, a meni je to bilo sumljivo jer ona nezna stavit mobitel na punjenje(stvarno nezna, jedva stavi punit svoj sony koju ima vec preko godinu dana; kaze da joj je mala rupa za punjenje hahaha), odem do kuhinje da vidim taj novi mobitel i naravno ona ga stavi punit tako da je kabel tocno 2cm udaljen od plamena na apaheru(ono iznad pecnice), a mobitel je stavila isto tako udaljen od drugog plamena koji je bio na drugom plameniku, na jednom plameniku je bila kava, a na drugom je bila nekakva manistra, onda sam prvo pomaknuo mobitel da se nebi spalio i shvatio da sam tako povukao kabel od punjaca koji je poceo goriti jer je uletio u vatru, Onda sam odma spustio mobitel i povukao kabel da nebi izgorio skroz, bacio sam pogled na mobitel i shvatio da sam i njega povukao u plamen, mislim jebiga pa unistio 2 nova mobitela u jedan dan, kazem staroj da sam ga zapalio, a ona meni mrtvo ladno da je ona nabavila jos jedan novi pa ju nije briga, hahaha ja sam umro, usput primjetio sam da kad su oba dva moba crkla ekran je samo bjelu boju pokazivao. Tada mi je vec sve dosadilo i isao sam u svoju sobu i tog trenutka sam se probudio, pogledao sat i nisam mogao vjerovati, mislio sam da cu se probuditi u 12 sati, jer sam zaspao u 4, a ono bilo 7 ujutro. Tri sata sna i odlicno se osjecam, kao da sam spavao cjeli dan, ali jos bolje jer mi je san stvarno nenormalono dugo trajao. E sad ako itko sve procita svaka mu cast, ali nemogu se odluciti, al cini mi se da sam prije godinu dana i prekjucer imao OBE, al nisu bas predugi i dobri bili, a ovo sta mi se sinoc, tojest jutros desilo cini mi se da bi to bio lucidan san, Usput ako mi netko moze objasniti za vrijeme ovog sna sam imao svoje misli i neka djela, al neke stvari nisu samo ovisile o meni, jel to inace tako svima, il ja mogu vise toga kontrolirat u snu, tojest nacin na koji ce mi stara reagirat i tako to. Provat cu veceras istu stvar i nadam se da cu moc taj OBE bez straha napravit :dada
Lala88ISTRAŽIVAČ

nov 2013.

3 dana lomljenja, 2 budne noi + oja za kraj = lebdila po sobi i gledala sebe i mu~a u krevetu.... ne ponovilo se, usrala se ~iva.... brrrr... :signs051:
KirjeAMBASADOR

avg 2014.

Pozdrav svima. Pre par dana sam dozivio slicno iskustvo. Bio sam kod prijatelja koji je dozivio buenje. Jako ugodna osoba je postao, mogu komotno reci da je izgubio ego /mozda ne u potpunosti. Cim sam dosao kod njega osjetio sam ljubav, cudno ali istinito.I tako smo krenuli razgovarati o njegovoj promjeni. Tokom razgovora sa njim osjecao sam jake vibracije po tijelu. Svakakvi osjecali su me preplavili. Jako cudno mogu reci za nekoga tko prvi put dozivljava ovako ensto. Potom sam osjetio paniku u tijelu od nepoznatoga, ali sam skupio snage i rekao sam sebi neka ide kroz mene. Ono sto se desilo je zapravo je nevjerovatno. Sljedile su 3 faze. Smjeh-plakanje-(osjeaj ljubavi/smirenosti/blagostanja ( nema definicije, ali ja bi reko da sam se osjeco onako kako bi svatko trebao u svakom trenutku). Mogu vam reci da mi je to NAJLJEPSE/UGODNIJE iskustvo u mom zivotu. Nakon toga sam imao potrebu ustati te sam na vrhovima prstiju i ostatka tijela osjecao vibracije. Imao sam osjecaj da tocno mogu odrediti na koliko se koji predmet nalazi od mene dok sam zazmirio. U jednom trenutku sam mu rekao da ja jesam fizicki ovdje gdje jesam, ali sam zapravo bio iznad nas. Nezz mozda zvuci cudno meni bi cak zvucalo da tako nesto nisam osobno dozivio. Potom kada sam se doveo u stanje potpunog mira razgovor je tekao tako da sam ja unaprjed znao sto ce on meni reci, kada sam mu to rekao on je zasutio a ja sam nastavio razgovor sa njim bez da smo koristili govor. Da bi stvar bila jos bolja, nakon sto sam ga priupitao (ako me cujes nasmij se) decko se odvalio smijati. Znaci provjerio sam da nisam zatripo ovo sve ili nesh slicno tome. Necu se sad previse raspisivati jer to je iskustvo od 4h. Sve u svemu nesto najdivnije. Nisam ga vidio cca 2 godine, ali cijelo vrijeme nesto me je vuklo njemu. Rezultat svega toga je da sam od tog trenutka mnogo smireniji, imam razumjevanja za stvari/ljude koje prije nisam. Takoer nemam potrebu jesti meso. Ovo mi je najveci sok jer jednostavno osjecam nelagodu te nemam potrebu. Sve u svemu novi ja. Moram se posvatiti meditaciji kako bi to doveo na novu razinu te mozda cak prenio na druge. A taj frend redovito u meditaciji se spaja sa "izvorom" te ima potpunu astralnu projekciju /pod tim mislim da kontrolira sve dok se nalazi u njoj. Dolazi do zanimljivih informacija itd. sve u svemu
PustinjakENTUZIJASTA

nov 2014.

Postoje yogijske tehnike za postizanje izvantjelesnog iskustva ono sto je zanimljivo je cinjenica da se par ljudi koji su vjesti moze dogovoriti gdje ce se sastati u astralu tamo mogu telepatski komunicirati,igrati se,boriti se... naravno sve osobe koje su sudjelovale potvrdit ce istu pricu zato sto je to stvarnost,samo na drukcijoj razini,naravno da je covjek atman puno puno vise od tjela koje mu sluzi samo kao vozilo. Tehnika za izvantjelesno iskustvo s travom :read: osobno iskustvo navecer oko 22h zapali joint dobru sativu i uopce ne stedi na dimu neka bude malen ali ubojiti joint legni na ledja,zazmiri i gledaj tj. skoncentriraj se na mrak posto su ti kapci zatvoreni tada uhvati jednu tockicu bijelu tockicu koja se pojavljuje u mraki,bit ce ih vise,a primjete se kad si opusten i zmiris skoncentriraj se da ju potpuno pratis kao da hoces pogledom uci u nju tad bi nakon nekog kraceg vremena trebao osjetiti grcenje trbusnih misica kao da ti cjelo tjelo dozivljava kontrakcije to bi bilo padanje u trans tada samo pomisli na nesta,nekoga i ti si u astralu moje prvo iskustvo je bilo nevjerovatno traumaticno,vidio sam tri bica na putu,a jedan od njih me je napao kristalnim kopljem osjecaj straha i zabrinutosti me je preplavio,tada sam se probudio,vratio. slijedecih 7 dana sam imao spontane projekcije ove sjene su po meni nekakvi nametnici i jedna od svrha yoge i opcenito covjekovog napretka je rjesiti se tih nametnika carlos castaneda ih spominje u svojim knjigama u razgovoru s samanima ja sam bio preplavljen njima
PustinjakENTUZIJASTA

nov 2014.

evo covjek je lijepo objasnio https://www.youtube.com/watch?v=7mmmtARriio
BladeZMAJ

nov 2014.

Sve ato imam za re...EKIPA UZMITE PAUZU OD PU`ENJA
smokegreenISTRAŽIVAČ

nov 2014.

Sijecam se jedne ve eri, nakon par dimova (nemogu se sjetit koja sorta je bila u pitanju) sjedio sam na stolici u jednom trenutku imao sam osjecaj da lebdim.jednostavno se nadizem u sjedecem polozaju iden gori.LETIM...fenomenalan osjecaj... Travu sam poceo pusit sa svojih 16, stravstveno. uvik kad zapalim ima bi takav osmijeh na licu da mi joker nije ravan... dodjem u kafic konobarica me pita sta cu pit ja placen od smija nemogu doc do rici... to sam Obo~ava! Onda sam pada u sranja malo pomalo.najbolji prijatelj zavrsi u zatvoru.reaetke. ..ja sam i dalje pokusava ostat isti lik uvik pun humora i zajebancije...ali nie islo.kad god bi u drustvu zapalio joint pa bi u veliku depresiju. ..koliko god se trudio misleci "drugi put sam vladam osjecajima" drugi su to primjetili i poceli su me zajebavat...smanjio sam krug prijatelja zatvorija se u 4 zida i samo pusio travu i igra kanter strike uvik napusen...ehh sta sam im radio misle ljudi da varan.. svu svoju koncentraciju bi upra na cs i samo san pusija i igra... jer ako oden van i zapalim joint to nisam JA neki drugi demon vlada mojim duhom.. to su totalno druge misli koje san pokusava blokirat uzalud.... E tad me obuzela zla energija iako nisam bio svjestan toga. Problemi u familiji i mnogo toga o cemu me sram pricat.. jedan primjer.moj aa je skuzija da nesto nije u redu samnom.posvadjali smo se.to se sve odvijalo u autu dok je on vozio. I sasvim jasno cujen taj glas i sad koji mi govori SKOCI IZ AUTA. Nisam uopste ima sekunde za razmialjanje otvorio sam vrata bacio se na cestu.. i najeba ko zuti i sad iman oziljak na nozi jer mi je caca presa autom priko noge... mozete mislit sta hoete to je bio "demon" u meni... ili neka zla sila... Travu nisam presta pusit ni u jednom trenutku i sad motam joint i osjecam se odlicno!
PustinjakENTUZIJASTA

nov 2014.

ako si imao osjecaj da letis dok si sjedio,onda je to bio samo osjecaj ne i izvantjelesno iskustvo razlika je u tome kad dodje do izvantjelesnog iskustva,suptilnog tjela onda ti nemas osjecaj da si van tjela vec jednostavno jesi i mozes sebe vidjeti kako spavas ili sjedis,a ne da sjedis i osjecas da lebdis,tad se i tvoja svjest odvoji ja sam prvi put zapalio tek s 22 koliko god trava bila zdrava ne vjerujem da je dobro bilo kakve psihoaktivne tvari uzimati dok je sve um,tjelo... u razvoju osim ako se nema nekakv dobar razlog. 60-ih godina su napravljeni pokusi gdje se pomocu uredjaja slicnog nichol preston delta T anteni covjeku izazvali odredjene rezonancije u ceonom reznju pa je ovaj savrseno dobro cuo glasove u glavi koje su tehnicari htjeli, ne kazem da nema inteligentnih bica pa cak i ljudi koji mogu tako prenositi poruke,ali jebo te ako se ne mozes kontrolirati onda je to zajebano sta da ti kaze skoci s mosta ili gurni glavu u skolku :shit:
smokegreenISTRAŽIVAČ

nov 2014.

Da..to je bio osjecaj tako jak da sam stvarno mislio da lebdim.kad sam "otvorio" oci (iako su bile otvorene) shvatio sam da sam na tlu. Ali taj osjecaj je bio tako jak da sam se stvarno zamisljao u zraku..nesto neponoviljvo... Ok.Sigurno sam sm kriv na ova predhodna dogaanja.ili kako da to nazovem. Svejedno nisam moga razmisljat onako kako bih htio, usprkos mojoj volji.mozda nisam ima jaku snagu uma.neznam... pogubio sam se totalno... A sad ovo..sto ti nazivas "izvan tjelesno iskustvo" ili svijest van tijela..nemam teksta.takvo sto nisam do~ivio...volio bih.. Mozda jaka meditacija ima kljucnu igru u svemu tome..ko zna sta covijek umije..
ajzak43ISTRAŽIVAČ

nov 2014.

Meni se znalo desavat da spavam al sam "budan" tj.svjestan sam i znam da spavam al sam u isto vrijeme budan.ne znam kako bi to objasnio,recimo;tijelo miruje,ali mozak radi sasvim 100% budno, Zatim se javi osjecaj prisutnosti u sobi,i to vise osoba,a ponekad cak i sam sebe gleda odnosno vidim dok spavam... To mi je stvarno cudno...imal tko slicnu situaciju?
smokegreenISTRAŽIVAČ

dec 2014.

Preporuci mi travu koju pusis!?
ajzak43ISTRAŽIVAČ

dec 2014.

Zelenu!!

dec 2014.

Imo sam ja prije takvih situacija cak i gorih Ali sam tad koristio kemiju
ajzak43ISTRAŽIVAČ

dec 2014.

Meni se to dogaalo dok sam bio cist 100% znaci nista vu i alkohol,a svjestan sam svega...
BoRaiChoAMBASADOR

dec 2014.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis jebena stvar, par puta mi se desilo

dec 2014.

I meni se desavala paraliza tokom sna, odnosno, nakon sto postanem svjesan tijela koje opusteno ljencari a mozak proradi punom parom. Misici su potpuno opusteni, nervni sistem toliko osjetljiv da imam osjecaj da ce me gravitacija provuci kroz krevet i spljeskati na podu. U starog svijeta stanje poznato kao "pritiskanje u snu" a ponekad se upotrebljava izraz "davljenje u snu" a koji se pripisuje nekakvoj aveti koja spavacu sjedne na prsa i na taj nacin ga pritisce ili davi. Avet je naravno zenskog roda i uglavnom ima dugu kosu koja skaklja spavaca dok avet silazi s istog. Skakljanje nije prouzrokovano avetinjskom kosom, vec su u pitanju nervni zavrseci - trnci koji se osjete nakon sto veci pritisak krvi prokola kroz vene. :)
mlstPOZNAVALAC

dec 2014.

Samo bez panike. Mada i sa tim znanjem mozak igra trikove. Tokom svih godina otkrio sam kako da se probudim iz tog stanja. Posto ste paralizovani , vicete ali niko vas ne cuje ili uporno pokusavate da ustanete ali otkrijete da vas je mozak prevario i vi i dalje lezite u krevetu . Pokusajte jezikom da probijete kroz zube kao da se plezite, bitan je taj prvi pokret kojim razbijate iluziju. Koliko god mi je fascinatno bilo da dozivim taj trip, sto vise ostajem u tom stanju veci me strah hvata da cu tu vecno da ostanem. Ne mogu to da objasnim. Zadnji put skoro pola sata sam slusao caleta i brata kako gledaju utakmicu. Vicem, ustajem iz kreveta, pomeram ruku ali sve je to iluzija idalje sam u krevetu u istom polozaju niko me ne cuje. Ponavljam trunka straha vrlo lako preovlada celim telom i cela stvar krece nizbrdo.
PustinjakENTUZIJASTA

dec 2014.

Siddhi ili savrsenstvo podrazumjeva odredjene "nadnaravne" moci do kojih se dolaz rodjenjem,yogom,upotrebom bilja ili zazivanjem. Kriana spominje manah-javah siddhi koji bi omogucavao potpuno kontrolirana astralna puovanja i sad moram spomenuti ono na sto je vecina ljudi ovdje alergicna premda iz krivih razloga,religija. Krisna govori kako je ona od kljucne vaznosti za postizanje bilo kojega siddhia,religja je vrlo jednostavna istinitost,strogost, istoa,milosre nema govora o Bogu,to sto neke institucije spominju rijec religija i s njom izazivaju nemire ili potcinjavaju druge nema nikakve veze s religijom kao sto ni vidoviti milan premda koristi rijec vidovit nema nikakve veze s vidovitoscu. Moja preporuka za one koji koriste neku od metoda za astralna putovanja je da probaju mjesec ili vise dana najbolje bi bilo stalno govoriti istinu uvijek i svuda kakva god ona bila,jer istina ne moze biti uvrijedljiva,neprimjerena ili pogresna jer istina je istina. Na taj nacin metode za astralno putovanje ce imati puno,puno bolje rezultate. Nema instant astralnog putovanja na brz i lagan na in. http://www.robertpeterson.org/BookReviews.html
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

pozdrav, pustinjak! :) kao ato i sam znaa, konzumiranje opojnih droga uope nije preduvjet da bi se dogodila paraliza u snu ili astralna projekcija. itam ovu temu i vidim da se ljudima takve stvari dogaaju pod djelovanjem trave. ono ato mene zanima, da li znaa zaato se nekim osobama spontano ovakve stvari dogaaju, a drugima ne? nekoliko puta dogodila mi se paraliza u snu, naravno da o nikakvim drogama nije bilo govora. meni je to bilo baa poprili no neugodno iskustvo. u emu je stvar? mo~da u nekakvom nesrazmjeru izmeu tijela i mozga, na primjer, mozak "izae" iz neke faze sna prije nego ato tijelo uspije odreagirati na "buenje" odnosno mozak je budan, a tijelo spava?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se