VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Beštija
LEGACY

Mentor Beštija

1946 odgovora82,056 pregleda

feb 2017.

Pozdrav drustvo,ja sam Bestija i dosta svog znanja sam stekao uz pomoc ovog foruma,pa imam zelju da mu vratim istom mjerom jer da nije bilo istoga vjerojatno me uzgoj ne bi nikada niti zanimao. Stojim vam na raspolaganju ako trebate pomoc vezanu za grow i oko growa,te zanima vas tehnicki dio,boxovi,lampe itd. Najvise iskustva imam iz vanjskog uzgoja te unutrasnjeg sa led rasvjetom. Sa hps sijalicama nisam uzgajao tako da u tom dijelu nisam od neke pomoci. Dakle moja filozofija growanja je prije svega organski uzgoj sto je vise moguce,naravno da nisam baziran samo na isti jer sam koristio i druge kemijske preparate . Budite slobodni pitati ako vam treba pomoc,rado cu se odazvati. Toliko za sada i nadam se prije svega da cu vam biti od pomoci :) :vutra:
unearth1984AMBASADOR

mar 2017.

Pozdrav bestijo, moze mentorstvo, moj je onaj dnevnik sa the OG#18 i LSD sa hansom 180w? Lijep pozdrav

mar 2017.

Moze kolega,pratim ti dnevnik! Slobodno ostavi ovdje poruku a ako je nesto hitno posalji u pp,jer sam tek predvecer na forumu. LP
unearth1984AMBASADOR

mar 2017.

hvala, nista se previse ne desava. Prva dva dana sam ih imao na 35 cm od hansa na vege mogu da se malo priviknu na led, posto su do sad bili pod hps, danas sam spustio hansa na 30 cm od vrhova biljaka. Danas im je u 18:00 poceo treci dan otkad su kod mene. Jos nista ne rastu, ukorijenjavaju se jos. Sta mislis da lupim na full spektar tek u cvatu ili i prije. Najkasnije sljedeci vikend bi ih bacio na cvat. Jedino sta neznam je dal bi ista trenirao i kad? Lijep pozdrav

mar 2017.

Mozes odmah prebaciti na bloom mod,ostavi na 35 cm visine. Kad krene pravo cvjetanje onda spusti na oko 25cm,tako ja sad drzim kod sebe. Ja sam svoje 10 dan presalto na full snagu. Od treninga uvijek mozes nabaciti lst, to ces vidjeti kako ce ti se ispunjavat box a i da malo rasiris grane da nisu stisnute sve u sredini.
unearth1984AMBASADOR

mar 2017.

Moze majstore, od sutra dizem na 35 cm i stavljam na full mod. Stavio bi i danas, ali nazalost nisam vise kod kuce. Pravit cu update svake nedjelje, pa ces bit pravovremeno informiran, ako nedaj Boze dode do nekih komplikacija javljam se na pp. Stay high

mar 2017.

Vazi,slobodno prva dva tri dana mozes drzati i na 50cm jer je panel stvarno izuzetno jak! samo opusteno ;)
unearth1984AMBASADOR

mar 2017.

Moze, dignut cu ga na 45 cm da se ne izduze, posto su svejedno nesto mrsave bez sporednih grana.Ide sutra na 45 cm, pa svaki dan za 5 cm dolje pa cu ga ostavit do cvijetanja na 35 cm ako se slazes? Kad krene fino sa cvatom na 30, pa 25 kao sto si vec rekao. Jedva cekam da kliknem na cvat. Zemlja je plagron growmix koju prvih 3 tjedna ne treba gnojiti. Taman kad fino krene sa cvijecem lupim pola doze blooma i boostera pa ce da vidimo kako dalje :banana_rasta:

mar 2017.

Zato ga odmah upali na full power da se malo rasire,kad prebacis na 12/12 svejedno ce jos rasti i nece isti tren procvjetat tako da imas vremena ispred sebe,samo polako i strpljivo, za visine :thumb:

mar 2017.

Koliko treba ispuani,a koliko obi ni ventilatora? Hps 150w sijalica Jel treba mh 150w sijalica zbog plavog svjetla jer treba u vegi Ili sve sa hps on je dobro za cvjetanje I stavljam 12/12h Sjeme iz paketa Zemlja plantella ideal U cvjetanju u ubacit malo golubinjeg izmeta Trebal se jos dodat cfl sijalica Saksija 2 litra ??? Rije je o pc grow box
green61ISTRAŽIVAČ

mar 2017.

Pozdrav kolega,imam preporuku od Himalaye za tebe.pa ako moze malo da mi kazes par dobrih savjeta,preporuka itd..radim takoder s led growom.imam spektrum led panel 450w.odustao sam trenutno od satora pa sam sklepao neki ormar.1.10-0.60-2m visine.imam u nutra 2NL i jednu divlju.stare su 21dan i naravno dobijem malu gamad(pljesnive musice)koje su mi malo usporile rast.uspio sam ih skoro pa sve istrjebit sa zutim trakama i krompirom.trenutno su u teglama od 5.5l.ova dva NL su 19cm jako bujnog rasta,sirokih listova,ova divlja je veca posto sam prije zasadio ima 40cm.ali je dosta slaba od musica.e sad mislio sam ih prebacit u 11l kalice?imam biobizz all mix zemlju.drzim panel na 40cm .cini mi se da malo trebam povisit posto ova na direktu slabije razvija..ugljeni filtrt s ventilacijom i unutra da mijesa zrak takoder imam.eto nadam se da ne smetam...hvala
ultras94AMBASADOR

mar 2017.

pozdrav legendo, vidim da si vec zauzet i pomazes drugima ali ipak da te pitam da mi budes mentor i pomognes u prvom uzgoju. maloprije sam objavio svoj prvi dnevnik, pa ako budes u mogucnosti da pomognes tamo sam objasnio sta sve posjedujem od opreme i dokle sam dosao s' uzgojom. Unaprijed hvala, pozdrav Bestijo

mar 2017.

Pozdrav ljudi,sorry na malom zakasnjenju ali tek sam sad uhvatio vremena. evo krenuti cu redom, Štaćukadjevolim - hps moze od pocetka do kraja,ne treba ti mh jer nemas mjesta za vegetiranje. posuda od 2l ti je malo malena,probaj pojacat bar na 4-5 radi zalijevanja jer ces u 2l morati svakodnevno. sto se tice ventilacije to ce ti biti izazov ohladiti hps 150w unutra,ako mozes montirati neki jaki ventilator 120mm da ti izvlaci van super,ak ne onda wc vent 100mm ce biti dovoljan,mozes i 125mm ako ti pase. mislim da bi tu najbolje bilo ubacit hps 100w radi hladenja. Iaberi neku kvalitetnu zemlju jer je ne trebas puno,terra magma,composana,potground i sl. to ti je cca 20kn ili 3€. gnojivo bi bilo bolje da uzmes u boci jer sa golubljim izmetom je tesko dozirati i mozes napraviti vise stete nego koristi. green61 - hvala kolegi himalayi na preporuci,ne smetas niti govora,rado cu pomoci. Ovako,slobodno presadi ako si nabavio zemlju to bi trebalo biti taman 11L,fino ih zalij i ne moras hraniti jednu rundu jer all mix je jak a dodajes svjezu zemlju. za visinu panela ti ne mogu puno pomoci jer ne znam model,ali to ti mozes sam procjeniti kako se odvija situacija,nize biljke mozes podbaciti sa knjigama ili necim da se izjednace. ultras 94 - moze,slobodan sam,bacim oko malo kasnije!
green61ISTRAŽIVAČ

mar 2017.

hvala bestijo,VIPARSPECTRUM 450W Full Spectrum je panel.danas idu u vece posude. cekam da se zemlja jos malo prosusi,pa cu ih prebacit prije paljenja svijetla.ma trenutno vodim borbu sa malim napasnicima pljesnivim musicama.mislim da sam na dobrom putu da sam proces daljnjeg razmozavanja prekinio.a sto se tice gnojiva imam bio bizz paket sa tri bocice 250ml(vege,bloom,bloom mix).citao sam za ovu zemlju da ima dovoljno hrane za 14 dana?!

mar 2017.

Dobar plan,ima mozda i vise od 14 dana. Taj try pack ti je dovoljan osim ako zelis sve produkte,ali nisu neophodni i ova tri ce odraditi posao. Vege ti mozda nece ni trebati.
green61ISTRAŽIVAČ

mar 2017.

eto jucer obavio presadivanje.korjen od ova dva NL je puno jaci nego od ove divlje koja je duplo veca.zacudio sam se da su toliko male ispunile kompletan kalic od 5,5l.panel je na 50 ak cm.i nisam primjetio da su dozivile nekakav stres .listovi su podignuti i djeluju ok.prvi veliki listovi su malo svjetliji ,vlaga je na oko 37 a temperatura 28C.pokusavam malo podizat vlagu sa nekakvim rucnikom natopljenim .i da ,vec tako male imaju dosta jak miris ..:).znam da za zaljevanje moras sam procjenit koliko i kad ,tvoje misljenje dali da im dam danas vode prije paljenja?jucer sam recimo svakoj dao 1l ..
Weed_baePOZNAVALAC

mar 2017.

Pozdrav @beatija da li moze mentorstvo? :) evo moj dnevnik pa se nadam da mi mozws malo pomoci Lp https://www.vutra.org/threads/think-different-autoflower-1st-grow-journal.16981/page-2#post-515999

mar 2017.

Pozdrav,moze. Na forumu sam izmedu 19 i 20h radnim danom.
green61ISTRAŽIVAČ

mar 2017.

hej kolega,e imam par pitanja.cure su oko 50 cm ,stavio sam mrezu na 60 cm da ih stopiram u visinu i sporedne grane vucem prema gore.zanima me dali da prebacim sad na 12/12 ili da cekam da glavni vrh dode do mreze? sta misis dali da ima dam dozu gnojiva posto sam ih prebacio biobizz all mix zemlju prije 16 dana.dali da ima pocmem davat bloom i bloom mix gnojivo ili kako..hvala

mar 2017.

pozdrav zeleni,ja bih to presaltao na 12/12 odmah jer biljka nece stati sa rastom. Mreza je nece stopirati,ako nisi planski isao na scrog onda bolje uradi lst i razvuci grane. Za gnojenje nabaci sliku da vidim u kakvom je stanju.
green61ISTRAŽIVAČ

apr 2017.

ej kolega,sorry sto nisam prije pisao .ovako stvari stoje :biljke su vec 7 dana na 12/12 i dosle su do mreze .znaci biljke imaju sad 60cm i pustile prve dlacice.dali je kasno da sad radim lst,zelio bih podic grane u ravnini s glavnim vrhom .dosta su nisku s obzirom na gl.vrh. prvi puta radim pa nisam htio previse eksperimentirat sa treninzima,ali vidim da je potreba sad to napravit.ne znam do kad rastu grane u fazi cvatnje ?inace su ok ,zdrave i sretne.;)

apr 2017.

Za lst nikad nije kasno samo pazi kako ces ih rasiriti jer su im grane sigurno odrvenile pa pazljivo! Ako sta pukne izolirka i zalijepi.
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

hej kolega...evo mojih curica..trenutno su usle u drugi mjesec cvatnje..veliki listovi oni dole su bili jako pozutili,neznam razlog ?misljenje tvoje dali ti se cine ok .dakle dvije su NL i jedna neka divlja.hvalaa

maj 2017.

Molim te uslikaj to malo bolje bez led lampe jer se tu nista ne vidi.
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

cini mi se da je manjak dusika, mozda?vec sam cca 10-ak listova odrezao posto su uvenili.

maj 2017.

Prvo sto ces uraditi je da maknes tu mrezu/zicu jer ti zaista nije potrebna. Drugo nahrani te biljke jer se vidi da su gladne. Sa cime si gnojio do sad i jesi li?
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

gnojim ih svako drugo zaljevanje sa po 4ml biobizz imam onaj paket vege ,bloom i bloom mix.znaci u litru vode stavim 4ml i 4ml jednog i drugog.svaki drugi dan polijem sve tri sa 2 litre vode ili 2l s gnojivom.nekako malo traze vode .znaci trebalo bi ih malo pumpat ?

maj 2017.

Podebljaj dozu,imas bio pa imas vise tolarencije nego kod mineralnog gnojiva od pregnojavanja. Slobodno lupi 2x dozu, daj svakoj 10ml blooma i 8-10ml top max u 2L. Od toga ce da zivnu,imas jos furati pa ako sad ne reagiras do kraja ces imati problema. Znaci zica dolje i povecaj dozu! Zalij svaki 3 dan da se malo zemlja osusi i dode do kisika,ne valja ni da je stalno mokro.
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

hvala..znaci danas je taman dan gnojenja dobivaju duplu dozu.moraju malo jace pocet bujati.ja se nadam.ima tu jos 1mj da se pokazu ,jel?

maj 2017.

Tako je,imas jos voziti sigurno oko mj dana. Koliki su ti potovi,zalij svaku sa 1,5l pa pusti da se osusi pa opet zalij,cini mi se da im je to malo 2l na njih tri zajedno.
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

Potovi su 12l.brzo pocne voda izlazit iz potova.meni je to isto pre malo.ono sto iscuri opet ponovno vratim u svaku da jos si uzme koliko joj treba.ima tu dosta grana koje se ne vide na slici.znaci trebale bi biti punije do sad..

maj 2017.

Probaj lagano zalijevat,ja zalijevam 6L airpot sa 2-2,5 l tako da ti moras uspjeti u 12l. Koliko imas svjetla u boxu?
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

evo jucer obavio zaljevanje svaka je dobila 1,5l vode sa po duplom dozom gnojiva.imam 600w sve ukupno.

maj 2017.

uredu,prati situaciju pa ako ti bude sta nejasno javi se.
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

ok.uslikam za dva tjedna i stavim .da vidimo razliku novog rezima gnojenja.jel znas kako gnojivo da narucim preko neta..a da je jako dobro za bujanje cvijetova .moze bit i skuplje ,nije mi zao ulozit .

maj 2017.

Pozdrav...moze li mala pomoc oko harvesta... danas je 75 dan od kad su biljke na cvijetanju (2 komada).... nalaze se u boxu 80x 50... imam hps od 250 w....zanima me kada je vrijeme za berbu

maj 2017.

Hesi ili BioCanna, organik ili mineralno izbor je na tebi. Preporucio bih ti ipak hesi set jer Bio boost od canne je jako skup i brzo se trosi,ali razvaljuje.

maj 2017.

St-zero, je li to nekakav haze u pitanju? Ovako na oko bi reko da je prosla tek jednu trecinu, znaci imas jos do berbe jakooo puno.

maj 2017.

Ja neznam ni sam sta je tocno :/ evo jos par slicica.... bilja je vec pocela zutit i gubit lisnu masu...

maj 2017.

Imas nekavu ljutu sativcugu u boxu, zuti lisce zato sto jede sama sebe pognoji je i vozi dalje. Slobodno stavi sliku za dva tjedna da vidimo napredak.

maj 2017.

Do sad sam je gnoijo kristalonom za cvijetanje....jednom tjedno :/

maj 2017.

Koji je NPK omjer tog gnojiva?

maj 2017.

Evo slika

maj 2017.

Uf,uzmi nekakvo tekuce gnojivo plantela,valentin i sl. Ovo je jako tesko dozirat a npk omjer je los. Ne bih ti preporucio da sa tim nastavis dalje jer ces spalit sve zivo.

maj 2017.

Koju plantelu da uzmem?

maj 2017.

Uzmi Cvet za cvjetanje,zelena je za vegetaciju.

maj 2017.

Kakav je rezim gnojenja?

maj 2017.

Jednom tjedno puna doza,ako je veca biljka mozes dodati jos mrvicu vise ali to postepeno povecavas ako ima potrebe. Znaci ako zalijevas svaki 3-4 dan onda svako drugo zalijevanje gnojis.

maj 2017.

Moze li ovo??

maj 2017.

Za nuzdu moze,gledaj da je P i K veci od N, recimo 3-6-6. Znaci da druga dva imaju duplo veci broj od N tako se mozes orijentirat

maj 2017.

Nista sutra cu potrazit plantelu :)

maj 2017.

Jos jedno pitanje...smijel mi odrezati ove mlade izdanke i lisce sa dna biljke....oni su i onako prakticki u sijeni i nista od njih nece bit....samo neznam smijem li ih rezati u fazi cvijetanja

maj 2017.

Stavi sliku pa ti kazem,ovako napamet ne znam.

maj 2017.

Evo :)

maj 2017.

Sorry prvi put nije povuklo sliku :)

maj 2017.

Slobodno sve to pocisti ispod crvene crte
ultras94AMBASADOR

maj 2017.

Pozdrav legendo, evo me na forumu sada. Onaj Chronic 1 i dalje ima lisnu hrdju i odstranio sam dosta zarazenih listova. Prskao sam cajem od preslice i malo je kao pomoglo ali hrdja se ne povlaci jos. Pitanje dali da maknem biljku iz boxa da ne zarazi druge dvije? I da lolipop nisam radio, pa me zanima jeli kasno sada kad je vec pocela fazaa cvjetanja?

maj 2017.

Daj joj malo vremena,tesko da se moze za dan dva oporavit skroz. Lolipop mozes uvijek uraditi i po potrebi,sve ono sto smatras da nece ispuniti potencijal mozes odstraniti.
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

hej mentore.nadam se da sam u krivu?!dali je to hermafrodit?i kako ti se cine opcenito ...
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

Je nazalost.ova divljakusa sto sam ju ostavio je sve zeznila.u ovoj fazi mi sve unisti.cupao sam sjemenke koje su se pocele formirat.ima ih jako puno.zato su i usporile s cvatnjom vjerovatno.sta napravit?izgurat do kraja sad .hoce li to sta valjati?mozda za ulje...e bas sam poludio kad sam se uvjerio..

maj 2017.

Pozdrav,nesto ju je oprasilo meni to izgleda kao sjemenka. Da li imas i na ostale dvije ili samo na njoj? Provjeri da li imas bananica izmedu internoda jer tu bi morale se pokazati ako je hermic. Ako ih ima probaj ih poskidati sve,a ako ih je jako puno onda van sa njom da spasis druge dvije. Provjeri,poslikaj pa javi.

maj 2017.

Evo nove slike...proslo je desetak dana :)

maj 2017.

Izgleda si mu necim izazvao stres pa je pohermila. Na prvoj slici gore lijevo ti viri banana,na donjim slikama ne mogu dobro razaznati jesu banane ili sjemenke. Uzmi pincetu ili nesto i pocupaj to sve.

maj 2017.

pozdrav Bestijo, evo pao sam upravo sa Marsa na ovu stranicu i trebao bi mi neko da mi na pocetku pomogne....imam 2 sjemenke Amnesia Hase Automatic i u sustini su mi potrebne sve informacije,za pocetak koje lampe da uzmem i koliko mi prostora treba.Pravim sam box tako da u sustini mogu da ga pravim koliko zelim tj. koliko je optimalno. nadam se da ces mi, ako nista ,pomoci odgovorivsi na ova dva pitanj. Hvala unaprijed

maj 2017.

Pozdrav,preporucujem ti da se prvo upoznas sa forumom kako i sta. Ispod sam ti stavio teme u kojima imas sve potrebno za pocetak prije bilo kakvog pocimanja sa uzgojem. Ova tema sluzi za pomoc i savijet tijekom growa,a ti si vidim jos daleko od toga pa najprije procitaj sve teme i biti ce puno jasnije. Ne mogu ti odgovoriti koliki boks i koja lampa ti treba jer to moras viditi sam koje su tvoje potrebe. https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/ https://www.vutra.org/forums/unutraanje-uzgajanje.23/ https://www.vutra.org/threads/vodi -kroz-unutra`nji-uzgoj-preraeno-2014.7897/ https://www.vutra.org/threads/svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet.9121/ https://www.vutra.org/forums/oprema-za-unutraanji-uzgoj.24/ https://www.vutra.org/forums/projektiranje-prostora-za-uzgoj.56/

maj 2017.

postupam po uputstvu, nadam se da ti s vremena na vreme mogu postaviti koje pitanje. hvala Bestijo

maj 2017.

Naravno da moze
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

Ma ima na sve tri nazalost.jucer sam cupao sjemenke pincetom.ta divljakusa nije trebala biti unutra.ali narucio sam tri i dvije su uspile izbacit klicu.i onda sam ubacio i nju u box.NAZALOST!a ona je bila na prozoru rasla preko zime cisto.bzvz pa sam nakon toga napravio box.i tu je ona dozivjela stres i zeznila 2NL-a.a bas sam ju pratio jel sam znao da idem na rizik i eto.to se odigralo doslovno preko noci.sad me samo zanima kako naj bolje odradit ovih par tjedana. Prsti su mi jucer bili crni kako sam cupkao po njima.znaci mogla bi radit dobro,samo pitanje koliko ce bit .svaka skola se placa moj mentore.

maj 2017.

Naravno da se placa,ali zato smo pametniji poslije. Sad je najbitnije procjeniti i sanirati stetu,ako kazes da su sve tri dobile onda ti ne preostaje nista drugo nego da cupkas do kraja. Ovo sa ubacenom biljkom je zeznilo stvar,tako da ubuduce samo ono sto posadis u boxu to i zavrsi. Ja bih pregledao nl-ove i ako nemaju bananica (sto sumnjam da nema) bi divljaka izbacio van,ali cini mi se da je prekasno za to.
ultras94AMBASADOR

maj 2017.

Pozdrav mentore, na CH2 imam male probleme pa ako mozes pogledati. Imam osjecaj da mi ph metar nije dobro kalibriran pa da imam problema zbog ph-a vode. Iako je nov mozda nije fino nastiman, provjerit cu ga ovih dana. Ali ostale biljke su ok, cak se i CH1 oporavio odlicno, a Lemon Haze napreduje bez problema. Danas im je 18. dan na 12/12 Evo slike , mozda i nije do ph

maj 2017.

Sa cime mjeris? Zuti kinez?
ultras94AMBASADOR

maj 2017.

haha e bas taj zuti kinez :D

maj 2017.

Potrazi u trazilici temu sa riktanjem ph,ima sa limunskim kapima kako se stima bez metra,na mobu sam pa mi se ne da traziti :cool:
ultras94AMBASADOR

maj 2017.

I do sada sam smanjivao pH vrijednost pomocu limunske otopine. Potra~it cu kako funkcionira bez metra, hvala stari.
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

evo mislim da ulazim u posljednjih par dana? nije tako ni lose kako sam mislio da ce biti .svaki dan cupkam .nasao sam jednu bas zrelu sjemenku na NL.sta mislis mentore dali da pustam jos ili..hvala!

maj 2017.

Imas li mikroskop? Mozes ostaviti jos koji dan pa berba.
green61ISTRAŽIVAČ

maj 2017.

pozdrav mentore.evo da te obavjestim da sam ih skinio prije dva dana .zadovoljan sam izgledom i mirisom .lagano se suse i idemo dalje.e sad uzeo sam nove tri sjemenke auto white widow. potove od 20 l idem sutra uzet.prvi put radim sa automatikom pa da vidimo kako ce to ispasti.dali da ih odmah direkt u 20 ili u ove manje 4,5l prvih par tjedana prije pocetka cvatnje.i dali da idem odmah na lst trening ili sto mi vec preporucujes ?zanima me jos dali ta pelud moze se zavuc recimo u ugljenii filter ili negdje pa mi napravit opet sranje.danas sve idem oprat box i pripremat za sljedecu.mozda sam malo dosadan, ali eto ne zelim opet da zeznem .hvala!

maj 2017.

Super,cestitam na harvestu! Mozes filter ispuhat sa kompresorom ako imas ako ne skini onu vatu i operi,ja je ne drzim uopce na filteru. Automat bi bilo pozeljno ubaciti odmah u finalni pot ali posto imas veliki (20l) odradi 20 dana u 4,5l pa onda presadi. Kad bi isao u 20l od pocetka korijenu bi trebalo jako dugo da popuni saksiju a samim tim i iznad povrsine bi bila manja. Mozes raditi lst a ako te zanima topiranje procitaj temu od cill-a.
ultras94AMBASADOR

jun 2017.

Pozdrav mentore; Imam problema s vlagom, box mi je u potrkrovlju ali mi je vlaga u prostoriji na 70%, dok u boxu pri ugasenim svijetlima ide i do 77%. Danas postavljam onu ventilaciju sto sam jucer uzeo ali mislim da ni ona nece moci puno popraviti situaciju. Najgore je sto vani svaki dan pada kisa, ali doslovno svaki dan. Vlaznost zraka je prevelika i vani ovih dana pa vise ne znam sta da radim, ubacio sam jedan mali sakupljac vlage ali ni on nije nista pomogao. Istrazivao sam po forumu o elektricnim odlazivacima koji nisu bas ni jeftiniji (radije cu lovu dati za jos jednog hansa) a mislim da cu zbog njih imati problema s temperaturom pogotovo sada kad ide toplije vrijeme. Sad ne daje mi se lova za nesto sto zapravo necu moci koristiti , a i vec sam se istrosio love za ovaj grow pa moram malo paziti sta kupujem sljedece. Imas li kakvih iskustava s' klimama koje rade na "dry" principu?

jun 2017.

Imao sam u proslom stanu vlagu u jednoj sabi i rijesio sam je sa tim velikim odvlazivacem. Radi posao ali nije jeftin i prilicno je bucan. Mozda bi bila bolja soucija nekako sprovest cvijev van da uzima svjez zrak iz vana u box i ispuh takoder spojiti da puse izvan prostorije. Ti vidi da li ti je to izvedivo jer u prostoriji imas konstantnu vlagu koliko se meni cini, spominjao si nekakvu staru kucu ako me pamcenje sluzi.
ultras94AMBASADOR

jun 2017.

Bas tako, stara prizemnica sa potkrovljem. Godinama je upila vlage i to mi sad stvara probleme. u vege periodu je to bilo odlicno, vlaga oko 50-60%, medjutim biljke su povecale nivo u cijeloj prostoriji plus kisa . Nista busim sobu na dvije suprotne strane, s jedne strane pasivni ulaz s druge ispuh sa turbinom. Nadam se da ce ovo spustiti bar malo, da ovaj grow odradim do kraja, sljedeci docekujem spreman na sve :D

jun 2017.

Pa ako ti nije problem (steta) izbusiti rupe to bi bilo najbolje jer realno tesko ces se rijesiti vlage iz stare kuce bez ozbiljnijih zahvata. Vlaga moze biti i do 70% ali ventilacija mora da udara non stop na full,i ispuh i oslcilirajuci. Na taj nacin neces dobiti vlagu, bitna je izmjena zraka.
TheRootsmanISTRAŽIVAČ

jun 2017.

Pozdrav Bestijo, otvorio sam sinoc dnevnik "Moj prvi uzgoj - domacica" outdoor, mozes li mi biti mentor, bio bih zahvalan ?

jun 2017.

Pozdrav, moze :thumb:
TheRootsmanISTRAŽIVAČ

jun 2017.

Evo ukratko, neke su posijane 6.6. i nize su i cvrsce, prepoznatljivi listovi se polako formiraju, dok su neke posijane 11.6. i idu vise u visinu zbog cega se uvijaju. Slike si pretpostavljam vidjeo, zanima me par stvari: -Da li im moze biti sta jer se previse uvijaju (redovno okrecem saksije da se ispravljaju prema Suncu) ? -Da li sam se za*ebao sto sam neke stavio u zajednicku posudu ? -Kad da ih presadim (planiram u jupol kante ili slicno tome, mix sumske zemlje kraj panjeva sa kupovnom za cvijece) ? -Da li sam zakasnio sa grow-om i da li je mjesto dobro jer je u pitanju potkrovlje stare kuce sa izbusenim krovom (dosta vlage ali i svjetla) ? Nadam se da nisam previse pitanja postavio ali to je to sto zasad treba da znam, mozes nesto i dodati, hvala puno. 1<3

jun 2017.

To je normalno da se nakrecu prema suncu. Jesi ali imas jos vremena da ih premjestis,samo ne cekaj dugo da se korijen ne zapetlja. Mozda i jesi u smislu da neces dobiti neku veliku biljku ali tu si negdje u zadnjem trenu. Ostalo sam ti napisao u temi ;)
TheRootsmanISTRAŽIVAČ

jun 2017.

Poz Bestijo, nadam se da imas vremena i volje da mi pomognes oko mog plana za sutra.. Sutra planiram da presadim 2 para biljki koje su u dvije manje saksije, za razliku od ostalih koje su u zasebnim saksijama, ove 4 biljke pomalo pocinju da zute i listovi idu ka dole. Tvoje misljenje, od cega im je to, ja mislim da je to jer su u istim saksijama a saksije su male, i stale su sa rastom. Sto se zemlje tice stavicu ih u kante od petnaestak litara u zemlju Plantella iako su sada u nekoj osmoj zemlji, uzimam 80 litara Plantelle, stajsko djubrivo ne mogu nabaviti, ali 7 dana nakon presadjivanja pocecu sa tecnim gnojivom (ine znam da li je greska). Da li je bitno hocu li presaditi ujutru, popodne ili navece ? Posto mi je najlakse popodne.. Ovo su biljke koje sutra presadjujem, na slici se vidi sve osim napretka, valjda. Zemlja u kojoj su trenutno. Zemlja u kojoj ce sutra biti. Ima li sta od njih ?

jun 2017.

Presadi kad ti pase,ujutro navecer tako svejedno samo napravi sto prije. Izgleda mi kao kombinacija puno vode i malo zemlje,uz to cak mi se cini da je losa. Za plantelu osobno ne znam ali mozes vidjeti iskustva u temi za zemlju (kucaj u trazilici). Kante od 15L ce biti ok i tecmp gnojivo takoder, jer stajski gnoj nije pogodan za tip uzgoja koji ti planiras i sve bi spalio sa njim. Kad ih presadis uu veliki pot nemoj jako puno zalijevati da ne uhusis korijen, daj im sansu da se malo oporave jer se vidi da su kilave. Eto toliko ce gi biti dosta da odradis to sto treba, i poslusaj me i reduciraj broj biljaka jer ces im tako moci vise posvetiti paznje.
TheRootsmanISTRAŽIVAČ

jun 2017.

Hvala ti puno na pomoci, napravicu kao sto si rekao, samo da se mene pita ja bih davno smanjio na 8 biljaka ali nisu samo moje, ima tu i par prijatelja tako cu pokusati izgurati kako sam zapoceo, imam dovoljno novca na raspolaganju pa gdje stignem. Svako dobro..

jun 2017.

Jedan prijateljski savjet, rijesi se prijatelja ako mislis zavrsiti grow bez posljedica, a i krsi se sa pravilom foruma. Kad ispunis to onda cemo nastaviti dalje. Pozdrav
ultras94AMBASADOR

jun 2017.

Mentore ako stignes baci malo oko na slike u dnevniku. https://www.vutra.org/threads/prvi-grow-2x-chronical-libertyhaze-diy-tent.17021/page-5#post-537092

jun 2017.

Evo danas cu,sori na putu sam.
TheRootsmanISTRAŽIVAČ

jul 2017.

Pozdrav, imam pitanje jedno, tice se gnojenja.. Imam 8 biljki presadjenih prekljuce. Pet ih je u kupovnoj Florahum zemlji, a tri su u zemlji sa sajta. Dobio sam savjet da pocnem odma gnojiti biljke u zemlji sa sajta, sto mi se cini kao logicno jer nemaju hrane u toj zemlji. Tako da sam veceras planirao pomjesati Floridor tekuce gnojivo sa vodom i dati im propisanu dozu, a ostalih 5 biljaka da pocnem hraniti za nekih 5 dana. Link za dnevnik: https://www.vutra.org/threads/moj-prvi-uzgoj-domacica.17411/page-2#post-538573 Gnojivo: Tvoje cijenjeno misljenje ? Od srca hvala.

jul 2017.

Omjer gnojiva je dobar za vegu, nemas jos potrebu gnojiti niti kupovnu niti sajt zemlju minimum 2 tjedna a onda lagano. Pazi od koga prihvacas savjete, jer cesto tu bude i krivih samo da se nesto napise. Slobodno se meni obrati za sve sto te zanima zato i jesam tu.
malimarkoPOZNAVALAC

jul 2017.

pozdrav dru~e,imam nekih nedoumica oko biljke i potrebni su mi savjeti.Ako imaa vremena da mi budea mentor? hvala :)

jul 2017.

Pozdrav,pucaj!
malimarkoPOZNAVALAC

jul 2017.

Koliko ti procjenjujea ovdje do eventualne berbe?i dali da sipam joa gnojiva (plantela cvijet) ili sada samo voda do kraja?ako treba slika cijele biljke budem stavio.hvala ti Biljke su pod cfl 150w u 40x40 boxu Uvijeti su dobri,temp zadnjih dana ide do max 29,7 Prvi je grow pa da zavraimo sad bilo kako samo da je do kraja High bi htio onako na 20% smeih ja mislim,sadio sam amnesiu haze auto

jul 2017.

Moze cijela slika,ne znam je li ovo popcorn ili gornji vrh. Ako je jedan od gornjih vrhova onda ima jos za voziti.
malimarkoPOZNAVALAC

jul 2017.

Evo slika cijele Zna i to je ato je jbg,manji je box al je moglo i bolje,ako treba jos slika samo reci. Zna i otprilike koliko i dali da gnojim ili da pustim sad do kraja?Ili neki drugi savjet,hvala doktore

jul 2017.

Mozes slobodno pognojiti vidi se na slikama da se jos puni,po mojoj procjeni imas jos za voziti sigurno 2-3 sedmice ako ne i vise. Stavi ponovno slike za 7 dana da pratimo stanje.
malimarkoPOZNAVALAC

jul 2017.

Mo~e evo ide onda opet ful doza jer im pase,pa slike za vik.hvala

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se