VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Beštija
LEGACY

Mentor Beštija

979 odgovora82,056 pregleda

10. avg 2025.

To je normalno kod vanjskog uzgoja. Nije moguce da svi listovi do kraja budu zdravi. Zato vanjske biljke imaju mase i tih par listova kao da se nista ne desava. Tako da nema mjesta stresu i da brines.
JankulENTUZIJASTA

19. avg 2025.

Pozdrav gos.Beštijo. Nov sam na forumu. Može li mentorstvo? 541519 Ovo su moje dve dame. U poslednjih nekoliko dana, ovde kod mene je duvao "vruć vetar". Redovno ih gnojim(Plantella cvet, Slavol i po nekada Plantella muškatle) pošto se pokazalo kao dobro za ove naše ljubimice. Pre neko jutro sam otišao da ih zalijem, međutim, primetio sam dosta listova koji su se sasušili pri dnu i onako šljonuli (olabavili se). Napravio sam početničku grešku jer sam ih lada su bile male, posadio sam ih mnogo blizu jednu pored druge. Hvala unapred i svako dobro.
JJKPOZNAVALAC

19. avg 2025.

Dobro vece mentore moj dobri :) E pa da pocnemo,dakle update ,10tak dana je proslo od proslog javljanja pa da se javim iz vise razloga malko pre vremena . Dakle prva stvar ,nasao sam dve male gusenice na listovima biljke ,odmah sam ih lansirao kilometrima daleko ,nisam se setio da slikam,pa da pitam samo ukoliko nema Neem oil sta bih mogao da uzmem umesto toga za prskanje ? I da li je okej da isprskam sada celu biljku uopste. Prosle godine su mi gusenice unistile biljku ,bojim se da tako ne bude i ove pa bih zeleo da to resim odmah i sto pre. Druga stvar ,kisa pada nekoliko dana vec ,u subotu su biljke dobile svaka po 2l vode plus 20ml Canna Terra Flores ,medjutim 3 dana za redom nakon toga pljuskovi su . Danas i juce je vreme okej,oko 25+ stepeni pa me zanima kada okvirno da zalivam opet a da ima efekta hranjenje to ? (Zemlja je jos uvek super vlazna) I treca stvar ,opet moje paranoje ,videces u prilogu sa slikama vrhove ovih listova ,nekako mi izgledaju pregnojeno ,a opet mi nema logike da jesu jer ih je kisa jako dobro isprala ovih dana. Kao sto vidis ,oba automatika su uspesno premasila 2m u visini i takodje grane su odlicne ,posadio sam ih preblizu jednu drugoj doduse ,ali nije kriticno mnogo . Sve sugestije/saveti dobrodosli. Takodje opet to famozno pitanje ,da li da pocinjem sa PK 12/13 polako ? I da li mi treba jos nesto mozda bitno za bolji kvalitet cveta/vise prinosa?? Hvala unapred na vremenu i strpljenju,do sledeceg gledanja ,pozz Samo da javim da sam se odlucio za dijatomejsku zemlju nakon citanja foruma malo vise ,nasao sam u lokalnoj poljo apoteci pa sam uzeo pola kilograma ,razredjujem sa vodom za vikend pa prskam :)
JJKPOZNAVALAC

22. avg 2025.

Nazalost gore sranje nije moglo da se desi,sinoc je moj kraj zadesila oluja i jutros kad sam otisao da obidjem sajt imao sam sta da vidim . Biljka je pukla gotovo na samom dnu stabljike. Pokusao sam jutros da je izlepim trakom i da je odrzim uspravnu i na medtu medjutim popodne opet kratkotrajna oluja i tu joj je bio kraj. Odsekao sam je na mestu pucanja kako bih pokusao da sacuvam sta se sacuvati moze. Kao sto vidis ostale su neke sasvim donje grancice ,bice koji dim od toga . Sve u svemu jako sranjr situacija ,ali tako je kako je ,nastavljamo dalje. Druga biljka netaknuta ,nista se desilo nije njoj,jos sam je dodatno ucvrstio pa se nadam najboljem. Nazalost takodje od hedova se vrv nista ne moze iskoristiti ,nisu se jos ni razvili tako da biljka ide zivotinjama
ĆyroZMAJ

23. avg 2025.

Steta.. valjalo je vezat dobro u pripremi za oluju.. sad znas za do godine.. iako mislim da si ju mogao vratit da si ju dobro vezao. Okacim ti sliku svoje od prosle godine. Ista stvar. Gadna oluja a ja nespreman. Medjutim cannabis je korov.. dobra kruta zica, izolirka i kolci da se nasloni i odradila bi ona svoje.. na kraju mi je podarila cijelu zimu uzivancije iako se u ovom momentu sa slike nije bas cinilo tako :) sretno do kraja! 541664 O boze ovo je mentorski kutak… :fuck:ja ovako pospan pisem ko da je dnevnik covjekov.. sory bestija ebemu glavu smantanu..
BizzzoZMAJ

23. avg 2025.

Brisati ce bestija ako mu smeta :rasta:

24. avg 2025.

nazalost bio sam zauzet zadnjih par dana pa nisam bio u mogucnosti odgovoriti. @Jankul moze, dobro izgledaju bilje i samo napred. @JJK auu stari moj, suosjecam sa tobom, bojim se da tu pomoci nema barem ovo sto je puklo. Nista odmah ovu drugu sto je citava ukolci na sve strane, steta bi bilo da i ona sad strada. Sto se tice pk mozes lagano krenuti. Uh bas mi je krivo da ti se to desilo a bile su kao dvije lutke. Glavu gore i imas jedno jako bitno iskustvo za u buduce.
JJKPOZNAVALAC

24. avg 2025.

Nema tu sta ,pomoci nije bilo,pokusao sam da je vezem osiguram i izoliram ali je opet vetar krenuo i totalno je unistio ,drzala se za nit bukvalno stabljika. Veceras planiram da drugu osiguram,ali se plasim da ne povredim koren kad budem zabojao kolce ,pa me zanima jel imas neki savet oko toga? Krecem veceras sa pk onda ,taman zalivam hranom jer nisam vec nedelju dana posto su kise bile gotovo stalno vec danima plus sam je malo pregnojio . Prethodna dva zalivanja su bila 20ml i vidno sam pregnojio,sprzio sam listove ,tako da se vracam na 15ml na 2l vode pa cu videti kakva ce reakcija biti. Takodje ,uzeo sam dijatomejsku zemlju jer imam problem sa smrdljivim martinima kojih ima nenormalno mnogo pa cu to razrediti sutra sa vodom i isprskati biljku i okolinu takodje.

24. avg 2025.

Slobodno zabij kolce i osiguraj je, neces tu puno ostetiti. Radije je osiguraj kako treba da mirno spavas. Za smrdljive martine probaj sa eko deterdzentom do listova brsljana. Uberes 9 listova brsljana koje sitno isjeces u jednu posudu i prelijes sa 250ml vrele vode. Ostavis da stoji sat vremena i procjedis. Nakon toga dodas jos 150ml jabucnog octa i 500ml vode u prskalicu i prskas jednom dnevno dok ih se ne rijesis.
JJKPOZNAVALAC

24. avg 2025.

Probacu i tu metodu,moram naci sve od navedenog i spremiti ,a do tada bice dijatomejska zemlja. Koliko vidim svi je hvale i kazu da pomaze ,pa cu videti ,ali svakako cu spremiti i ovo sto si naveo.
JankulENTUZIJASTA

25. avg 2025.

Hvala vam gos. Beštijo na mentorstvu. Ukoliko se pojave (ne daj Bože) nekakvi problemi tu ste Vi, pa ću vas pitati za savet. Đubrenje, jednom nedeljno, Plantella muškatle 7o ml. Plantella cvet (povećao na 6o ml) i Slavol 8o ml. Pala je napokon i kiša, tako da su se povratile brzo. Primetio sam da je onaj "vreo vetar" koji je duvao onaj dan, nije im baš mnogo naneo štete. Veliki pozdrav i svako dobro. 541799541800541799541800541800

25. avg 2025.

Ne moras mi persirati, slobodno pisi sa ti. Dobro ti to za sada ide, nadajmo se da ce tako ostati i do kraja. :thumb: Ako nesto ne bude jasno slobodno pisi.
JankulENTUZIJASTA

25. avg 2025.

Trebalo bi, uz malo sreće. Hvala ti legendo. Svako dobro. :)
JJKPOZNAVALAC

26. avg 2025.

Vanredno javljanje. Zabrinjava me stanje listova/biljke ,dakle da li je ovo normalno za biljku? U roku od 3-4 dana se pojavilo mnogo ovakvih listova koji su pozuteli . Da nije biljka samo gladna zapravo? Sinoc sam je nahranio sa 15ml Canna i 1.5ml Pk 13/14. Pre toga je nisam hranio nekih nedelju dana jer su kise padale gotovo svaki dan pa nije bilo smisla da hranim .

26. avg 2025.

Jbg ja vise dajem za duplo u indooru i to svaka 3-4 dana. Moras to posteno podebljat jer to vani je isto kao da pljunes u jezero. Idi sa min 40-50ml floresa po zalijevanju i pk barem 20-30ml kada ga dajes. Samo podebljaj doze i biti ce ok. Dok je vege faza manje doze mogu i proci ali cim krene u cvjet treba joj puno vise energije.
JJKPOZNAVALAC

26. avg 2025.

Znaci gladna je ,nista onda sledece zalivanje dobija 50ml floresa i 20ml pk. Hvala mentore.
JankulENTUZIJASTA

28. avg 2025.

Pozdrav mentore. Javljam ti se samo u vezi doze đubriva. U predhodnom postu sam napisao da idem sa Plantella muškatle 7o ml. Plantella cvet 6o ml. i naravno 6o ml. Slavol. Krenuo sam povremeno i sa melasom ali to idem u svako drugo zalivanje (1 sup.kašika na 2l vode) nezavisno od svega. Sada, svako drugo hranjenje (pošto su u cvatu, pun gas i sada im treba dosta energije) uključio sam i Fitofert kristal finale( 5-1o-45). Da pojednostavim. Jedna nedelja Plantella, druga nedelja Fitofert. Jel to ok? Svako dobro legendo.

28. avg 2025.

Mozes tako a ako primjetis da je malo onda podebljaj dozu.
JankulENTUZIJASTA

28. avg 2025.

Hvala mentore.
JJKPOZNAVALAC

30. avg 2025.

Cao mentore ,evo jedan super hugh update posto ce verovatno biti jedan od poslednjih za ovu sezonu . Dakle da pocnemo. 1. Biljke usle u fazu cvetanja cc 25-28 juna sto bi znacilo da su sada u nekom 60-65 danu cvetanja. To meni ne pije vodu jer bih rekao da jos ima barem dve nedelje cvetanja . 2. Biljke nakon nasih poslednjih konsultacija sada dobijaju svaki treci dan 50ml Floresa u kombinaciji sa 30ml PK 13/14 sve to na 6-8l vode. 3. Biljke isprskane dijatomejskom zemljom sto je resilo 95% problema sa martinima i bubama ,nakon jucerasnjih kisa dosta zemlje je spalo tako da sledi novo prskanje kroz dqn-dva. 4. Nabavio sam 100x dzepni mikroskom ne bi li pokusao da malo bolje docaram stanje biljaka i fazu cvetanja pa ti u prilog ostavljam slike ovde ,dosta su slabijeg kvaliteta jer je jako tesko slikati u divljini. 542109542110542111542112542113 542115 542114542117542118542119542120542121542122542123542124542125542126542127 5. Evo u prilog i slike cele biljke . Dakle one sto je ostala cela ,ne slomljene. 6. A evo i par slika slomljene ,ona je nastavila sa cvetanjem,ima okvirno 7-8 grana ,pola toga su super jake i potentne grane a pola su donje sa jedva kojim cvetom . 542128542129542130542131542132542133 Nista ,to bi bio update za sada. Sve savete/sugestije su dobrodosle kao i uvek. Do sledeceg update-a jedva veliki pozdrav

30. avg 2025.

Ova velika kao sto i sam rece pusti barem 10-14 dana. Poslije 7 dana mozes se opet javiti da vidimo stanje. Donja puknuta ce trebati duze. Barem jos 3 tjedna do kraja. Ovu prvu lagano prestani gnojiti posto zavrsavas. Ovo sto si joj dao sad ovo zadnje ok, za preostalo vrijeme ima zalihe u liscu.
JJKPOZNAVALAC

30. avg 2025.

Vazi mentore. Dakle prestanem sa gnojenjem glavne biljke ,mozda joj eventualno dam jos jednu dozu u ponedeljak i to je to. Polomljenu cu gnojiti sa 50ml+30ml jos ove nedelje pa prestajem i nju da gnojim. Pustam slike nove i update sledeci vikend.
JankulENTUZIJASTA

31. avg 2025.

Pozdrav mentore moj. Jutros sam obišao dame, tu su Hvala Bogu. U cvetu su pun gas. Jutros sam ih nahranio (ova nedelja ide Fitofert kristal finale), međutim, primetio sam više većih listova koji su počeli da žute i onako, olabavljeni su, pogotovo u donjem delu biljke. Nekoliko sam odsekao a ove što nisu skroz žuti, njih sam ostavio. Da li je doza hrane (gnojiva) mala? Da li je to od velikih oscilacija vremenskih uslova ovde kod mene, kako ga ja nazivam "ludo vreme" npr.(ujutru kiša, posle toga oko 12h. ugreje čak do 38 stepeni, preko noći temperatura spada na 2o-22 stepena). Šuma koja se nalazi tu, u blizini mog sajta, je skroz požutela a lišća na nekim krošnjama skoro i da nema. Evo jedne fotke, pa sam proceni... Ne znam da li kršim pravila foruma ali bih pitao kolegu JJK. Da li je ovo po "hedovima" tretirao sa nekim fungicidom ili samo sa dijatomejskom zemljom? Veliki pozdrav za tebe i za sve kolege sa foruma od ❤️. 542137

31. avg 2025.

Normalno je da ti donji listovi pozute jer oni najmanje dobivaju sunca i prvi stradaju. Ako ti ostatak biljke izgleda dobro onda nemas brige. Mozes ti povecat dozu samo moras procjeniti ima li potrebe za tim. Meni djeluje ok ovo sto vidim. Zadnjih 7-10 dana prestani sa gnojenjem i sipaj samo vodu ili ako kisa pada onda nista.
JankulENTUZIJASTA

31. avg 2025.

Ok. Mentore moj. Puno ti hvala. Tako ću i uraditi. Drugi deo biljke izgleda fenomenalno, pogotovo gornji deo, gde je većina hedova (visoke su preko 2 m.) Svako dobro ljudino i još jednom veliko hvala. ,
JankulENTUZIJASTA

5. sep 2025.

Veliki pozdrav za mog mentora Beštiju, za sve, meni zaista drage kolege i prijatelje sa foruma. Kod mene je pre dva, tri dana, bilo izuzetno jako nevreme praćeno jakim olujnim vetrom. Čak je i led proletao u nekim momentima. Pošto sam primoran da radim nažalost dva posla i malo vremena, jedva sam čekao da obiđem svoje "dame". Ankeri sa ribolovačkom strunom i gvozdenim klinovima, su odradili svoj posao vrlo dobro i hvala Bogu, sve je kako treba. Evo ih moje dve dame u svom jutarnjem izdanju. 542339542340542341
JJKPOZNAVALAC

5. sep 2025.

Dan ranije update jer moram na put sutra pa me nema za vikend doma. Pokusao sam sto bolje da slikam,prosto kamera je sranje plus je noc pa ne mogu da se zajebavam. Dakle slikao sam trihome koliko sam mogao,svi su providni koliko ja vidim ti proceni dal to valja sta. Velika biljka nahranjena poslednji put u ponedeljak sa 50ml Floresa plus 40ml pk 13/14. Posle toga cista voda svaki drugi dan. Polomljena biljka dobija standardno 50ml+40ml. U prilog idu i slike biljke.

6. sep 2025.

@Jankul trebao si nabaciti i mrezu za krastavce preko da mirno spavas. Dobro je da je proslo sve ok jer bas lijepo izgledaju i bilo bi steta da ti sad strada nakon toliko truda. @JJK a cuj slike jesu mutne ali rekao bi da ima mutnih dosta i da prevladavaju sto znaci da si prisao kraju. Sada ce to ici relativno brzo i pitanje je dana. Kod iduceg javljanja bi moglo biti to to Ugodan vikend obojici :thumb:
JJKPOZNAVALAC

6. sep 2025.

Hvala mentore . Inace ubise me gusenice,opet sam nasao dve na biljci,pojele su dosta hedova ,osuse se bukvalno nakon njih,gde god sam video osusen vrh grane tu su one bile. Isprskao sam sa odstojalom vodom i belim lukom i narucio sam danas neem ulje cedjeno pa cu i sa tim u utorak . Nadam se da ce biljka do tada biti okej,ako ne budem uspeo da resim problem sa gusenicama petak-subota ide pod noz biljka da spasavam sta se spasiti moze.

6. sep 2025.

Prati stanje i ako vidis da previse propada onda beri.
JankulENTUZIJASTA

7. sep 2025.

Hvala mentore moj. Želim ti srećan put i ugodan vikend. Imam spremljenu mrežicu koja stoji tu u blizini sajta, jer znam šta led (grad) može da im napravi i koliku štetu da napravi. Desilo se mnogo brzo i silovito a ja sam bio daleko, tako da su bile prepuštene na milost i nemilost oluje. To je onaj dobro poznat osećaj, kada prilazite sajtu sa neizvesnošću šta vas tamo čeka. Nekako mi je to lakše čini mi se, nego kada vam lopovi pokradu vašu muku i trud. Ovde možete možda nešto i da napravite i koliko toliko izvučete nešto. Lopovi, :mad: oni su nemilosrdni i ne ostavljaju ništa iza sebe. :mad:Ali kao što si i sam rekao, sreća je najbolji i najveći saveznik uvek bila za sve. Kao i sama pozicija sajta, koja ima "neprocenjivu vrednost". Dosta su ih ankeri držali, inače bi najverovatnije bile polomljene ili uništene. Dobar sajt zlata vredi. Veliki pozdrav za tebe i sve kolege sa foruma od srca.

7. sep 2025.

svaka čast za živce beštijaneru, ja bi puko jbt

7. sep 2025.

Pozdrav, ne znam je li ovo najbolje mjesto da postavljam ovakva pitanja pa se ispričavam prije svega ako je na krivom mjestu:) Dosta sam nov što se tiče kanabisa, a pod nov mislim nikad ga nisam probao dok su dosta ljudi oko mene bar jednom to iskusili. (za sve ima prvi put :zvezda::) Pošto sam nov, dosta mi je zbunjujuc ovaj site i svi ti podforumi, pa me prvo zanima odakle bi mogao naručiti sjemenke? Htjeo bi to prvo da saznam, i onda bi tek gledao kako ga uzgajati itd

7. sep 2025.

Nisi bas na pravom mjestu ali pokusat cu te uputiti. imas gore ove svjetlece bannere ili reklame kako god, tu mozes pronaci sjemenke. samo prije narucivanja sjemena preporucio bih ti da se malo educiras prije nego bilo sto drugo krenes. u istom podforumu kao sto je i ova tema imas sve sto ti treba za pocetak. Za pocetak ce ti to biti dovoljno. 542482
JJKPOZNAVALAC

7. sep 2025.

Ne vredi mentore ,biljka je skinuta danas ,nasao sam 10 gusenica u samim hedovima se nalaze. I to ne bih skontao da nisam slucajno zakacio granu i da nije otpao ceo vrh grane i video gusenicu u sred vrha. Skinuta biljka ,okrenuta naopacke da stoji u mraku ,otrimao sam velike listove koliko sam mogao ,sutra cu ostatak i to je to sto se tice velike biljke ,takva je kakva je ,izgleda super ,bice preko 200gr definitivno ,hhedovi su masni i prilicno nabijeni i teski. Za sada je okacena na tavanu,nije bas najhladnije mesto znam ,a ni najmracnije ali je jedino koje imam . Bice tamo narednih par dana dok ne kupim ono cudo sa neutralisanje mirisa i mrezu za susenje. Druga biljka nahranjena opet veceras i sa njom nastavljam standardno . Za nju ce stici neem ulje na vreme pa cu je isprskati . Pozzdrav

8. sep 2025.

Pa dobro je, nema sad zalovanja. Bitno da si adekvatno procjenio situaciju i djelovao. Gusjenica se dobro sjecam kod svog prvog growa vani. Bacio sam kilu vutre u smece radi budi tako da znam kakva je to napast. Iduce godine za pripremu si spremi par preparata za gusjenice da budes siguran. Takoder mrezica ti je isto pod nekakav muss da ti se ne desi kao ove godine. Sad prilikom susenja svakako kontroliraj svako malo jer to ako krene bud zacas ode mast u propast.
JJKPOZNAVALAC

8. sep 2025.

Ma nema ocajavanja ,to je sto je ,5 dana ranije ubrana tako da nista kriticno nije . A svakako sam zadovoljan prinosom ,vise nego zadovoljan,imacu naredne dve godine da palim . Plus ona polomljena biljka ce dati 50+ i jos ce biti bolja od ove jer stize neem za prskanje taman ,plus dobija dobre doze jako pa se puni kao blesava . Sad kvalitet ove velike cemo videti,nisam pokusavao da susim i palim,ali po mirisu i lepljivosti rekao bih da ce biti sasvim dobra za moj ukus. Sledece godine cu pre pocetka uzeti sve sve sve moguce da se osiguram od svega pa jos jaci grow.
runnerISTRAŽIVAČ

10. sep 2025.

Pozdrav beštija jel moze mentorstvo?imam 2 komada,sorta nepoznata našlo se u fumi.stavljene su van pocetak 5mj,bio sam na moru i ne znam kad su počele cvjetat,04.08 sam stiga s mora i cvale su.u fazi rasta sam zaljevao plantella list,a sada sa plantella cvijet. U kojoj fazi je ova zrelija.hvala 542631542632 542635542636 542633542634

10. sep 2025.

Moze, Ova naprednija je na pola cvjetanja. Jos 4 tjedna do kraja za nju. Druga ce ici oko 15.10 dolje znaci 7 dana vise od ove. Sad samo cvet rokaj za list vise nema potrebe. Ako imas kakav booster u vidu pk ok ako ne i plantela ce odraditi posao.
runnerISTRAŽIVAČ

10. sep 2025.

Ova naprednija je inace bila zaostala u vegetaciji,nešto ju je iscupalo van i potrgalo na pola kad je bila visoka niti 10cm,stavio sam ju natrag u teglu i stajala je tjednima nikud nikam i onda je krenula.radio sam lst,i sad je ova veca negde u promjeru 2metra i viskoka 130cm.na terasi su na južnoj strani ,sad ujutro dojde sunce oko 10h i zalazi oko 18h.kad sam stigao s mora sam poceo zaljevat sa cvijet,75ml na 10l i to podjelim na oba 2,bilo je suncano svaki dan pa sam zaljevao svaki dan navecer,a prihrana svako 3 zaljevanje.ovako su izgledale 30.08,a mikroskop je od jucer.sad vec 2 dana pada kiša pa su pod nadstrešnicom a gore je lexan prozirni pa imaju svjetlost.hvala
JJKPOZNAVALAC

12. sep 2025.

Cao mentore moj dobri ,samo da se upisem caskom . Dakle nisam poneo sa sobom mikroskop pa nisam uspeo lepo da slikam. U pitanju je ona polomljena biljka ,koliko bi to bilo do kraja po tvojoj nekoj odokativnoj proceni. Danas sam je naprskao neem uljem jako dobro ,hranio sam je pre dva dana ali je uzasan pljusak bio pa je to isprano vec vrv ,tako da ce veceras dobiti opet hranu .

12. sep 2025.

onda moras sacekati par dana svakako. Nemoj vise gnojiti jer nema potrebe i neces nista vise postici. 5-6-7 dana max i skidaj dolje.
JJKPOZNAVALAC

12. sep 2025.

Vazi mentore ,skidam je onda u sredu okvirno pa se javljam.
JankulENTUZIJASTA

21. sep 2025.

Veliki pozdrav Beštiji, mom sjajnom mentoru ali i svim drugim, takođe meni dragim kolegama na forumu. Trudiću se, da što je moguće, budem kraći. Posle izvesnog vremena (nekih 1o do 15 dana unazad) svašta mi se izdešavalo u životu i to uglavnom, nekih, loših stvari. Naiđe nažalost, takav period svima nama. Baš onda, kada čovek pomisli da je sve ok. i da sve funkcioniše kako treba, nešto se namesti da vam ždere dušu i živce, polako i na tenane. Ali nećemo sada o tome. Jutros sam napokon dobio vremena da obiđem i moje dame. Prilazeći sajtu, sve mi je izgledalo poprilično normalno, u redu i sasvim ok. Kao i uvek. Mislio sam o njima, da li su žive i u kakvom li su stanju? Videvši da su tu, osmeh mi je ozario lice. Obišao sam okolo njih, pregledao na brzinu stanje hedova, skinuo ranac i krenuo sam sa zalivanjem (hranjenjem) Fosfor. NPK 12-35-17. Međutim, upadne mi u oči jedan sitan ali meni veoma bitan detalj, koji mi je na svu moju muku, zadao još jedan problem i onu, najgoru, tihu neizvesnost. Šta će biti na kraju? Paranoja i bojazni, da pored nas troje, postoji i četvrti, tajni posetilac!!! Onaj koji čeka da uradi ono što niko od nas ne voli ni da zamisli a kamo li da mu se to desi. Možda i grešim ali daj Bože. Tu, baš pored biljki postoji jedan drveni panj, truo (drvo koje je odsečeno baš odavno, ko zna kada i pre koliko godina) na kome sam ugledao jedan meni zaista "zanimljiv i upečatljiv detalj" koji mi je u trenutku bljesnuo ispred očiju kao grom iz vedrog neba. Jeza, ubrzano disanje i lupanje srca. Jedno parče keramičke pločice, izlupane na sitne kockice (koje sam ja stavljao ispod biljki dok su još bile male, kao barijera i prepreka puževima, jer imaju izuzetno oštre ivice) kao i jedan od mnogobrojnih kamenčića sa oštrim ivicama, iz istog razloga, takođe koji se nalazi isto tu, ispod biljki, koje sam ja doneo. Uredno stoje poredane na tom panju, između kojih je stavljena jedna suva grančica od nečega... Nikada nisam ostavio tako nešto na tom panju a da budem sasvim siguran ili se možda to tako baš namestilo u tom trenutku a da se setim, to nema apsolutno nikakve šanse. Kako su se ta dva parčeta pločice i kamena našli tu? Da li je to neko ostavio nekakvu poruku, da zna? Da li je to neko tako namestio, da bi video kada ću ja doći na sajt ili sam to ja tu ostavio "slučajno" ne obraćajući pažnju (što bi najviše voleo da je tako) nemam pojma, niti bi mogao da se setim ... Sve deluje onako kako treba. Biljke stoje netaknute. Ne mogu sa sigurnošću da primetim da je neko tu dolazio i prolazio ... Tragova nema. Dok pišem ovo, misli su mi u haosu i oprostite što je ovo ovako i ovoliko napisano. Molio bih vas sve, posavetujte me iskreno šta da radim? Biljke još nisu ni blizu skidanja (najmanje 3-4 nedelje).... Šta da radim dragi moji prijatelj i? 543186
JankulENTUZIJASTA

21. sep 2025.

Ako lopov zna (što bih voleo da grešim) da li čeka da biljka završi do kraja i da mi oduzme moju muku i trud ispred nosa? Zašto bi za sobom ostavljao bilo kakvu vrstu "poruke" ili traga? Jednom sam imao nažalost, tu nesreću, da je lopov pratio moj rad do samoga kraja ali je toliko bio savršen, da nisam mogao da primetim bilo šta do samoga kraja. Klinci nisu sigurno. Oni su aljkavi i uglavnom unište biljke čim naiđu na njih... Lov nije počeo još uvek...panduri, ne verujem. Stičem utisak, da je ovo neko sasvim slučajno otkrio moj sajt i čeka da je skine, čim bude prva prilika za to ili sam ja to ostavio tako a da se setim, to je jednostavno "nemoguće". Šta raditi mili moji prijatelji sada? Da li čekati još koji dan, pratiti situaciju, pa uhvatiti bilo šta pre lopova ili im pokloniti celokupnu muku, trud, znoj i sve ostalo što ide u paketu? Pomozite mi? Posavetujte me iskreno i bez skrupula. Šta biste vi uradili da ste na mom mestu? Veliki pozdrav od srca...

21. sep 2025.

hvala ti puno te takoder pozdrav i tebi. Tesko je tu bilo sto reci. Moguce da si ti stvarno u nekom momentu te fragmente postavio na taj panj jer vise nije bilo potrebe za njima. Ako ti nije problem nabavi si lovacku kameru sa karticom i probaj ostaviti tako 7 dana pa ces vidjet da li ti se tko sulja po sajtu. Kao sto i sam kazes imao si tezak period zadnjih dana pa je moguce da je sve uzrokovano aniksioznoscu i od tud i paranoja. Tipujem na to da si zaboravio za kamencice a svakako ako imas mogucnosti probaj to izvest sa kamerom. Kada bi uistinu bilo u pitanju da imas posjetioca onda bi to bilo zeznuto jer bi to bila utrka sa vremenom i tko ce prvi pobrati. Presadivat i prebacivat nekud dalje u ovom stadiju je takoder pre rizicno jer bi morao otkopati dosta okolo i tako tezak busen nositi na drugo mjesto i veliko bi bilo pitanje da li bi sve proslo ok.
JankulENTUZIJASTA

21. sep 2025.

Puno ti hvala mentore. Dobru ideju si mi dao u vezi kamera, ukoliko uspem da ih nabavim. Mnogo sam pod stresom a paranoja radi svoje, tako da sam u totalnoj destrukciji. Znam da to nije dobro nikako ali je ipak jače od mene. Takođe i moć rasuđivanja, sećanje, detalji ili bilo šta drugo, samo pravi još veću pometnju i veći haos. Zanima me samo jedna stvar, zašto bi lopov ako je već i pronašao sajt, ostavljao bilo kakve "poruke" i baš, baš upečatljive, vidljive fragmente koje ću ja sigurno da vidim? Pratićemo situaciju sledećih nekoliko narednih dana, ukoliko postoji posetilac, vrlo brzo će se odati još više. Sve najbolje legendo i svako dobro.

21. sep 2025.

Meni nema nikakve logike. Da sam ja lopov (a nisam) gledao bi da ne ostavim nikakav trag a ne da ostavljam poruke jer koja je svrha toga osim neke psihoze. Tu dolazim do zakljucka da ako netko jos osim tebe zna za grow da se sali sa tobom i moguce te natjera da odustanes i on pokupi tvoj trud. Moj savjet ti je da se prvo smiris i dovesdes u red a do biljaka mozes otici i za 10 dana pa ako te docekaju super, a ako ne opet dobro. Bitno da si ti uredu a vutre ce biti jos hrpa. Uglavnom misli pozitivno i kada budes bolje onda bistre glave oprezno pridi i izvidi situaciju. Ne vrijedi gubiti glavu radi nicega pa ni zbog vutre.
Saint GLEGENDA

21. sep 2025.

Pametno maestro. Ta ideja sa kamericom je jedina najbolja..nema druge.. pa bumo videli ko se šunja.. samo dobro sakri kameru a da se vidi sajt i biljke. Sretno drug.
JankulENTUZIJASTA

22. sep 2025.

Zaista si me mnogo ohrabrio i preko poruke si mi preneo ogromnu količinu pozitivne energije i samopouzdanja koje sam izgubio u poslednje vreme. Stvarno se oseća da je upućena dobronamerno, iskreno i od srca. Mnogo i beskrajno ti hvala na ovim sjajnim savetima. U prethodnom postu sam napisao, da ne ponavljam, kada i kako mi je lopov odradio sajt. Bez ikakvog traga...Ne shvatam zašto bi ostavljao bilo kakve poruke i tragove za sobom. Ali dobro. Nećemo o tome. Čovek koji je u rastrojstvu, pod ogromnim pritiskom i pod stresom je "neupotrebljiv " čovek. Sve dotle, dok se ne povrati u normalu. Paranoja je jedan od najvećih neprijatelja u ovom našem, predivnom hobiju (što većina nas dobro zna) a vruće se glave u bitku ne ide. Tako se kaže ovde kod mene. Dođe čoveku krivo, jbg. četiri, pet meseci sl ih pazio i gajio kao malu decu, da bi na kraju "možda" neko sve to odneo sa dva poteza vrtlarskih makaza ili čega god. Nadam se da će sve biti dobro i kako treba. Puno ti hvala ljudino za sve a šta će biti, biće... Sve najbolje legendo.
JankulENTUZIJASTA

26. sep 2025.

Pozdrav mom sjajnom mentoru Beštiji, od srca, kao i svim ostalim kolegama sa foruma. Evo, posle nekog vremena i izuzetno teškog perioda života, stresnih situacija i sve što ide komplet u tom paketu, juče sam ipak odlučio da odem i da obiđem svoje drage dame. Ovaj put nisam primetio ništa sumnjivo i upečatljivo što bi moglo sa sigurnošću da asocira još nekog posetioca na sajtu ali ipak, opreza nikada na odmet. Pogotovo ovde, gde ja živim. Napravio sam nekoliko fotografija a voleo bi i da čujem vaše mišljenje. Koliko još do hardwest-a? Teško je proceniti ovako grubo i preko ovih fotografija. Onako odokativno. 543504Po nekoj mojoj proceni, četiri, pet nedelja, najmanje... Šta misliš moj dragi mentore? Veliki pozdrav od srca za tebe i sve naše sjajne prijatelje i kolege. Da ste živi i zdravi...543505

26. sep 2025.

Drago mi je da si se sabrao i da te stek nije iznevjerio. Po meni tu imas jos min 10 do 14 dana da mozes brati. Ne bi bilo lose da je sad dok su mokre i ima kise obides svakih 3 dana da se ne bi desilo nesto lose po njih i da imas vremena za reakciju. Blizu jesu ali sad su u bitnom momentu gdje pune masu i zore. Nista morat ces se jos malo strpiti, ali nagrada je uistinu blizu.
runnerISTRAŽIVAČ

26. sep 2025.

Mentore a ova moja naprednija?Ince su gusjenice pocele,svaki dan ih skidam,par vrhova se i raspalo to predpostavljam da je od njih.sunca nema ni za lek vec 6 dana,samo kiša.

26. sep 2025.

Ova izgleda dobro i fali joj jos mrvica. Ako ti zagusti sa gusjenicama da ih ima sve vise i vise skidaj je dolje. Kada budes trimao usitni hedove na manje komade da budes siguran da nema nigdje budi.
JankulENTUZIJASTA

27. sep 2025.

Zaista ti puno hvala, sjajni moj mentore. Zaboravio sam da napišem, da sam primetio prošli put blage obrise braon listića na dva heda ali sam odmah reagovao. Odstranio sam to odmah i tretirao sam billjke fungicidom. Switch 62.5 WG. jer sam i u predhodnim, mnogo većim grow sadnicama (nekada i do 1o biljaka) sa njim imao zaista sjajne rezultate. Jedne godine trulež me je ubila ali sam čuo za taj fungicid i zaista sam se iznenadio koliko brzo sanira tragove buđi i oporavlja hedove. Preventivno i bez greške sa (3-5 do 7 dana karence). Ne volim nikako hemiju i izbegavam je u širokom luku ali nažalost, u pojedinim slučajevima nemamo drugog izbora i rešenja. Pogotovo ovde gde ja živim. Gde se radi po ceo dan po dva posla, samo da se preživi. Nisam definitivno primetio ništa baš, baš toliko loše na hedovima kada sam bio gore (gusenice, insekte ili drugu gamad). Ove dve nedelje ću pomno i detaljno pratiti situaciju da ne bi pred kraj, nešto, ne daj Bože napravilo štetu. Vremenski uslovi su se ovde kod mene zaista drastično pogoršali u poslednjem periodu. Po ceo dan duva Košava. Pada kiša a samim tim je i logično da temperature idu na niže. Malo sunčanih dana i Sunca baš sada kada treba poprilično dosta. Košava, jeste da duva svakodnevno ali u neku ruku je to i dobro za biljke. Veliki pozdrav od srca i sve najbolje za tebe, kao i za sve meni zaista drage kolege sa foruma. Ukoliko se ne daj Bože pojavi neki problem, javiću se. Želim vam svima sve najbolje, iskreno i od srca. Da svi imate sjajne rezultate i dosta predivnih hedova..
JankulENTUZIJASTA

29. sep 2025.

Veliki pozdrav svim sjajnim kolegama sa foruma ponajviše mom mentoru Beštiji. Ovde kod mene, vreme je katastrofa. Kiša, vlaga, sumorno. Sunca ni na vidiku. Jutros sam posetio svoj sajt. Hedovi su toliko otežali da biljke ne mogu da ih nose pa su se posavile. Uvek nosim sa sobom ranac sa različitim "rekvizitima" jer znam da je u divljini izuzetno teško improvizovati bez nekog alata. Lm... Stresao sam svu vodu sa hedova i uvezao sam biljke da stoje čvrsto. Valjda ću ugrabiti još neki sunčan dan do kraja. Truleži nema, hvala Bogu, gamadi nema, za sada. Skidanje je blizu ali treba im još malo vremena i nekoliko sunčanih dana. Samo da prestane kiša, sve će biti kako treba. Svako dobro... 543723543724

29. sep 2025.

Dobro to gura ne moras da se plasis, otpornije su one nego sto djeluju. Prezivit ce one jos tih 10ak dana koliko im treba. Prateci tvoju avanturu evo nadoh slike od mog prvog outdoora. Svega sam se sjetio u djelicu sekunde od klijanja na prozoru do presadivanja u sumu i onda ponovnog vadenja i presadivanja na ovo mjesto. Ako ikada bude legalno kod nas tu cu opet nekada posaditi biljku. Zao mi je sto nemam slike od jack herera na istom mjestu. Bio je duplo veci od ovoga zbuna. Ova slika je taman iz ovoga perioda 15 dana prije berbe. Zavrsne nemam ali bili su ogromni hedovi. Imam par slika sa susenja dolje i to 1/3, ostatak sam poklonio. Uplasio se kad sam vidio koliko je toga ispalo :D 543740 543744543745543746
JankulENTUZIJASTA

1. okt 2025.

Drago mi je da si se javio dobri čoveče i moj sjajni mentore. Svašta smo preživeli ali nadam se da će sve biti kako treba i u redu do samoga kraja. Zaista svima želim sve najbolje i veliki pozdrav od srca. Ukoliko nešto ne bude bilo kako treba ja ću se javiti.
runnerISTRAŽIVAČ

8. okt 2025.

Bok mentore. Kako ti se cini?rekao si 15.10 da bi bila

8. okt 2025.

Bok i tebi, pa rekao bih tako. Ova prva ce biti sigurno, za nuzdu bi se i sad mogla brati. Ova druga sativa pheno definitivno treba jos dana vidi se na njoj. Ako ti dozvoli vrijeme za nju 7 dana vise od prve biti ce to super. Strpljenja imas tako da ce to biti ok. Pohvale za sve prikazano do sada :thumb:
runnerISTRAŽIVAČ

8. okt 2025.

To je sve ista biljka.Onu napredniju sam morao ubrat prije 10 dana jer je bilo puno gusjenica.

8. okt 2025.

Onda je to gore na vrhu heda zrelije od ostatka. Guraj koliko ti gusjenice i vrijeme onda dozvole. Bilo bi idealno jos 10ak dana da izdrzi.
runnerISTRAŽIVAČ

8. okt 2025.

10 dana je ok tak i planiral drugi vikend.Da ova prva slika je sa vrha.Gledao sam sam trihome sa mikroskopom ima vise od pola mutnih i nesto malo smedih
JankulENTUZIJASTA

10. okt 2025.

Veliki pozdrav za mog sjajnog mentora Beštiju, kao i za sve ostale drage kolege sa foruma, od srca... Ovde kod mene je vreme, blago rečeno, katastrofa. Dve i po nedelje neprekidno je padala kiša sa izuzetno krstkim i neprimetnim prekidima. Temperatura je sa sjajnih 25-28 stepeni, drastično spala na jedva nekih 5 do 7 u plusu (promena boje biljke). Juče je bilo malo Sunca ali prateći vremensku prognozu, ponovo kreće kišni period, sivilo i ono sablasno vreme. Mišljenja sam da biljke trebaju još koji sunčani dan ali ne vredi. O tome mi ne odlučujemo niti možemo na to da utičemo. Beštijo , mentore i prijatelju moj, tvoje mišljenje? Da je sunčano vreme bile bi gotove. Da li sačekati još desetak dana? Posmatrati ih i ostaviti. Trenutno mi toliko i treba da se raziđe gužva kod mene kući da bih na miru mogao da odradim skidanje...544297544293544294
JankulENTUZIJASTA

10. okt 2025.

Ili da odradim harvest pre? Ali znajući moju situaciju, bolje je da sačekam tih desetak dana i onda polako. Svi mi dobro znamo koliko je oštar i jak miris kanabisa. Beštijo, voleo bi da čujem tvoje mišljenje dragi prijatelju.

10. okt 2025.

Pa realno treba jos malo. 7 bi ostavio svakako duze a ti odluci hoce li to biti 10. biljka nije pregusta i vidi se da dobro hendla vlagu tako da samo hrabro naprijed. Jos tih par dana za pobjedu. Za nuzdu bi je mogao i sad obrat ali bilo bi grijeh kada je vec tako daleko dogurala.
JankulENTUZIJASTA

11. okt 2025.

Hvala ti Beštijo, sjajni mentore i prijatelju. Ako budem imao sreće da ovih narednih 7-1o dana bude Sunca, suvo i vetrovito, to bi bio zaista pun pogodak. Fungicid je (Switch 62.5 WG) je odradio fenomenalno svoj posao, tako da truleži nema za sada ni u tragovima ali isto tako nema ni gamadi. Gusenica i ostalih štetočina. Pratiću situaciju narednih 7-1o dana i na kraju to bi bilo to za ovu godinu. Veliki pozdrav od srca i svako dobro legendo.
JankulENTUZIJASTA

11. okt 2025.

Pronašao sam fotografije kada sam ih u junu (šestom mesecu) odneo na sajt. Ovo su ovde već bile tu dve nedelje i krenule pun gas, posle borbe sa skakavcima, gusenicama i onim belim leptirima. Već sam krenuo sa Plantellom vege... Meni je ovo predivan osećaj, kada je gajiš od semenki pa sve do samoga kraja. Svako dobro dobri ljudi...544358544359
runnerISTRAŽIVAČ

13. okt 2025.

Pozdrav Za vikend bi kao trebala biti gotova.Sta sa zaljevanjem?Jucer je dobila jer zemlja bila suha,vreme je ok, suncano,tak i vele do kraja tjedna,gusjenica nema a niti tragova budi.Uglavno opasno izgleda,i ogromna je ,u promjeru ima 2m

13. okt 2025.

Posadio sam par domacica, od njih nekoliko izdvojile su se dve zenke, presadjene su u veci pot u isto vreme, da bi se u jednom trenutku jedna razila u visinu dobila grane i cvetove, a druga kao da je zakrzljala, izasli su i kod nje cvijetovi koji mirusu boze...ali su grane jako male. Ova bolja je nastavila lepo, ali nisam zadovoljan razvijanjem cvijetova, uzeo sam green garden tecno djubrivo, ali mozda i kasnim, ali se ne predajem, dali je pametno unjeti biljku u toplije zbog niskih temperatura i dobro bi dosao svaki savet. hvala

13. okt 2025.

Cuj da ima neka slika pa da se baci oko mozda i bih. Ovako tesko nabadati nesto u mraku. @runner izgledaju odlicno!! Da imas kakav mikroskop pa da bacis pogled. Mozes zalijevat do zadnjega dana ne smeta. Ja to prakticiram u indooru. Zalijem je pred samu berbu da se napije vode pa se produzi susenje za dan dva.
JankulENTUZIJASTA

14. nov 2025.

Veliki pozdrav za mog mentora i sjajnog čoveka Beštiju. Svakodnevne obaveze, poslovi, ne planirani problemi i definitivno, manjak slobodnog vremena, nažalost postaju sastavni deo naših života. Biljke sam skinuo 19.1o. i suše se. Koliko bude neka bude. Ja sam uvek zadovoljan. Hvala ti Beštijo na mentorstvu i na svim nesebičnim savetima i porukama koje si mi poslao. Želim ti sve najbolje i da sledeću sezonu sačekamo puno bolje i uspešnije. Veliki pozdrav od srca i svako dobro...

14. nov 2025.

Cestitam na uspjesnom growu, rado i drugi puta. Pozdrav
filip666ISTRAŽIVAČ

24. nov 2025.

Pozdrav, sjeme je ubaceno u zemlju 19.4, nije ničim tretirana nikakva gnjova, prezivjela jednu sušu od skoro 2 tjedna. Ali evo ipak je opstala, mene zanima za koliko to treba brat ? 546362 546363546364546365

24. nov 2025.

trebao si u temi procjene pitati ali nema veze sad, odogovoriti cu ovdje. Racunaj jos sigurno 3 do 4 tjedana za lebrona.

30. nov 2025.

Pozdrav svima. Potrebna pomoc ( moze neko menstorstvo ili kako god ) voljan sam i platiti dogovorenu cifru oko vođenja procesa. Kupio sam box 120x120x200 i planiram zasaditi nekoliko biljaka marihuane. Radi se o tome da nisam nikad to radio tj uzagaja i sad me zanima koja je najbolja varijanta da to naučim samostalno radit. Mislim da bi od nekoga ko ima iskustvo to bilo najbolje naucit . Ili ste pak vi iz nekih videa ili prirucnika savladali prve korake i uspjehe. Hvala na razumjevanju

30. nov 2025.

Pozdrav, kao prvo dobrodosao/la. Ne mora nista da se placa ali treba da se ulozi dosta vremena u ucenje. Preporucujem da se prvo bacis na citanje i za nekih mjesec dana ces biti spreman/a da se krene u uzgoj. Ovaj podforum ce ti za pocetak biti najpotrebniji. 546616

9. apr 2026.

Zdravoo :D Imao sam account odavno ali sam zaboravio podatke,elem... Zeleo bih mentorstvo ako je moguce i imam jedno pitanje pre svega da li mogu da probam prvi grow sa ovim setom... 553405 553406 A uzeo bih ovo seme ODABRANO SEME Hvala ti na izdvojenom vremenu za mene. Pozdrav veliki! :) @beštija

10. apr 2026.

Mozes u tome uzgojiti ali mozda mrvicu veci boks radi komocije? Tu se da uzgojiti jedna biljka ali moras je trenirati od pocetka. Ako ces automate saditi onda gledaj 60x60x160, a u ovome malome moze neka foto biljka koju mozes trenirati i oblikovati jer kod automata nemas tu priliku nego kakva te genetika zapadne pa raste na svoju ruku jako ili slabo. Nabavi opremu pa cemo dalje.

10. apr 2026.

ok uzimam ovu opremu pa se javljam i idem na foto biljku da uzmem saksiju od 14L?

10. apr 2026.

Ako jedna biljka onda 15-20L, radije 20L da smanjis mogucnost pogreske.
JJKPOZNAVALAC

30. apr 2026.

Mentore moj lepi ,nadam se da si dobro ,ziv i zdrav. Predstoji mi novi grow ,ovog puta jos organizovaniji i lepsi. Uzeo sam nekoliko razlicitih vrsta nase drage biljke ali o tome kasnije. Sada imam samo jedno pitanje ,kada bi bilo najbolje vreme po tebi za zapoceti grow uzimajuci u obzir da su sve autoflower strain? Svaki strain po sajtu prodavaca je gotov navodno za 70-80 dana ,ja to uzimam sa rezervom pa racunam tri meseca. Resio sam da zajebem savete chat gpt i svega toga pa cu tebe pitati. Pozz.

30. apr 2026.

Pozdrav i tebi, ako sadis out mozda ti je najbolje da krenes sredinom maja sa klijanjem tako ces obuhvatiti najbolje vrijeme sto se tice growa. Juni, juli i august su spica godine i tu nema greske.
JJKPOZNAVALAC

1. maj 2026.

Out je u pitanju. Vazi mentore ,onda stavljam na klijanje polovinom maja.
JJKPOZNAVALAC

9. maj 2026.

Mentore pitanje jedno,ako si koristio nekada Potgrond H jel odmah pocinjem da hranim biljke automatika u tome za vege posto vidim da svuda pise kako ta zemlja ima dovoljno hrane za biljke u prve 2-3 nedelje zivota? A ne bih da propustim i kasno krenem sa hranjenjem. Takodje ,da li je dobro da radim LST u outdoor-u na autoflowerima ? Hvala unapred ,pozz ,uskoro prvi update .

10. maj 2026.

Jesam ali bas davno, vise se ni ne sjecam detalja. Koristio sam ga za out tj za presadu biljaka. Ako tako kazu onda je stvarno light. Uvijek mozes poceti sa normalnom dozom gnojiva pa gledati kako se razvija situacija. Lst mozes i vani raditi samo pazi da ne natezes previse jer u slucaju jaceg vjetra mogu popucati pa je mozda bolje da se njisu tako kako jesu. To vazi za direkt u zemlju a ako ces u potove saditi onda mozes trenirati od pocetka.
JJKPOZNAVALAC

15. maj 2026.

Pa da pocnemo lagano. Ove godine malo ozbiljniji grow. 1.Orange Sticky By Sensi seeds x4 autoflower 2.Sauvignon Blanc By Sensi Seeds X2 autoflower 3.Northern Light By Sensi Seeds x2 (eksperimentalan grow ,pocinje u junu) Potovi: Smart Pot's 27L (NAPUNJENE NA 23L PO POT-U) Supstrat: Klassman Potground H 80% + 20% perlit. 554749 Prihrana: 3 biljke ce dobijati Hesi djubrivo. 554750 A 3 biljke ce dobijati kombinaciju iz Canna linije. 554759554752 Biljke stavljene na klijanje 8.6. Proklijale nakon 2 dana,zvanicno presadjene u potove 10.6 Do sada dobijale samo Hesi Root oko 3ml na 1l vode i prskalicom prelazeno preko cele povrsine potova zbog ucestalih kisa ovih dana. Pokrivene flasama svaki dan zbog obilnih padavina,cim sunce sine skidaju se flase,za sada ostaju radi zastite. Evo par slika biljaka pa uskoro i novi update. Pozz do tada dobri moj mentore.

15. maj 2026.

Dobro to tebi ide nego ti se javljas iz buducnosti. 554783 Daj nabaci neke loto brojeve za iduce kolo :D U pravo vrijeme posadeno. Sad kad krene imat ces ti tu posla sa njima oko zalijevanja i treninga ako si mislio sta raditi. Npr neki lst da se malo otvore, nista previse.
JJKPOZNAVALAC

16. maj 2026.

Haahhahaa pardon,nisam skontao da sam promasio datum :D Plan je da se radi LST ,odradicu 4 biljke sa Lst a dve bez cisto da uporedim progres. Jos 4 dana pa pocinjem i da ih hranim sa vege djubrivom. Prvo 1/3 doze da vidim kako ce reagovati pa cu postepeno da povecavam. Do sledeceg vidjenja ,pozz.

16. maj 2026.

Sacekaj jos sa hranom barem 4-5 katova. Sad u ovoj fazi nema smisla jos nista davat taman da je prazno zemlja izdrzat ce 15-18 dana od pocetka. Mozes dati nesto za korijen sta imas i to je to. Nakon toga mozes dati prvu dozu.
JJKPOZNAVALAC

16. maj 2026.

Pa bile su bas ucestale kise i pljuskovi ovih dana ,vec 5-6 dana pada stalno pa sam pretpostavio da je to sto je bilo u supstratu vrv isparilo vec. Dajem root svakako svaki drugi dan ,vrv cu nastaviti dok ne pocne cvetanje posto imam 3 pakovanja Hesi root pa da se ne baci sto bi se reklo :D

19. maj 2026.

onda kreni pomalo i vidit ces kako se ponasaju. Puna doza im nece neku stetu napraviti. Bude li im smetalo zalijes iduci put vodom pa onda opet gnojivom. Skontat ces ti vec sta i kako.
GrosesajzeENTUZIJASTA

24. maj 2026.

Pozdrav Bestija i pozdrav svima na forumu Posto je ovo moj prvi grow mentor ce mi gotovo sigurno biti potreban. Radim outdor balkon sa tri automatika fast buds koja su juce ubacena u zemlju. Ako si voljan i ako imas vremena bilo bi mi drago da budes moj mentor.

24. maj 2026.

Pozdrav i tebi, rijesiti cemo nesto :thumb: Samo polako i bez naglih pokreta, ponasaj se kao prema svakoj drugoj biljci i biti ce ok.

pre 22d

Зdravo,novi sam na ovom forumu i imam lepo iskustvo za uzgajanje na otvorenom,hteo bih da napravim jedan growbox za svoju dušu bez dalje neke priče,pa mi je potrebno malo saveta oko kupovine osvetljenja i oko same ventilacije,djubriva i još dosta imam pitanha.Ja sam recimo na otvorenom imao izuzetno dobre rezultate,sa običnim djubrivim NPK,i mogu da kažem da su sa malim ulaganjima bili odlični rezultati,Biljke su mi bile visine 2m,i to sam skidao vrhove,odnosno vršio toping kako se kaže.Eto to mi je pitanje za prvi put,dakle,osvetljenje,ventilacija,djubrivo,za fazu listanja i cvetanja,itd...

pre 22d

Zdravo i tebi, napisi malo vise detalja koji bi to prostor bio jer je to neka polazna tocka koja odreduje daljni budzet. Baci svakako malo i pogled na podforum sa opremom, tamo imas vec dosta toga sabloniranog i preporucenog. Ovde mozemo raspraviti o nekim finalnim detaljima tzv fini tuning. Ovdje je vise koncept pomoc pri uzgoju. tako da ne bi bilo lose da postavis to pitanje u temi koji si vidim vec otvorio.
jakasspeech31ISTRAŽIVAČ

pre 21d

Čestitam na završenom poslu! Najvažnije je da si ti zadovoljan krajnjim rezultatom, bez obzira na sve obaveze i manjak vremena. Sad samo strpljivo sa sušenjem i uživaj u plodovima truda.

pre 12d

Pozz bestija,odlucio sam se nakon 15 god pusenja i cimanja sa koje kakvim ljudima zasadit svoj prvi outdoor grow...uzeo sam sjeme na royal queen.. 3x northern light auto i 1x quick one Uzeo sam neku substratica coco plus mix zemlju i plantela list za pocetak planirao sam iskopat rupe 30-ak cm i zasadiz ih medu kukuruze.... Nadam se da nisam zakasnio jer je vec skoro 7. Mjesec :sun2::let:

pre 12d

Plan ti nije dobar jer kukuruz ce se puno prije skidati nego tvoje biljke tako da razmisli o necemu drugome. Takoder sad ti je vec skoro pa malo i kasno ali bice nesto od njih i uz kratku vegu.

pre 12d

Nista onda , kante od 20l i u neki krš ih ubaciti...ovdje gdje ja zivim sunca ima do 9-og mjeseca i grije opasno.. (Slavonija) Hvala na brzom odgovoru!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se