VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Himalaya Gold
LEGACY

Mentor Himalaya Gold

758 odgovora40,698 pregleda

jun 2015.

Dobrodoali u Mentorski kutak, ja sam Himalaya Gold Sve sto sam naucio o ovom nasem hobiju sam duzan ovoj nasoj zajednici. A isto tako je neki red da to prenesem na nove growere,koliko umijem i mogu :) Vecina vas zna da spadam u onu malu brojku growera na ovom forumu koji rade sa LED osvjetljenjem. E sad,prije postanja bilo kakvih pitanja molim vas da se bar malo potrudite naci po koju informaciju na forumu. Evo i par tema koje si mozete za pocetak pogledati https://www.vutra.org/threads/mapa-foruma.13678/ Zamolio bi lanove, koji nisu dogovorili mentorstvo da ne postaju u ovoj temi. Slika biljke i sto vise infa o growu ce biti rezultat brzeg rjesavanja vaseg problema :)

jun 2015.

pozdrav, dakle ovako,kupio bih ovo led svjetlo http://www.ebay.com/itm/300W-IR-Ful...edical-Indoor-Veg-Flower-Plants-/271564432614 e sad dali bih mogao to spojiti kako na akumulator posto nisam u mogucnosti da dovedem struju na to mjesto i ako bih mogao objasni sto treba sve nekakav pretvarac ili nesto i koliko bih biljaka mogao imati ispod toga svjetla?

jun 2015.

Dobro vece i tebi :D Za pocetak bi trebo nabaviti stvar koja se zove inverter,znaci nesto ovako kao na slici koja je u prilogu Taj panel ti je optimalan za dvije biljke. Cisto iz znatizelje,koliko ti imas tih akumulatora? Jer nema veze sto se radi o LED panelu ipak i on trosi oko 160w struje

jun 2015.

imam 1-2 akumulatora od oko 100 ah,sad neznam koliko treba nisam do sada radio indoor pa ako imas ti kakav savjet kako bi mogao bez struje pls pomozi

jun 2015.

Iskreno mislim da od te price nece biti nista,znaci ti bi moro stalno jedan puniti dok se drugi prazni i nosati sa jednog mjesta na drugi. Jesi razmisljo da to posadis vani?

jun 2015.

ma imam posadeno vani al htio bih se okusati u indooru a i da imam nesto preko zime,znaci nista bez struje?

jun 2015.

Ma bolje ne,uzmi radije jos par menki i van s njima. Bit ce zimnice ;)

jun 2015.

ok,hvala na savjetu :)

okt 2015.

pozdrav, imam pitanje. kako mogu spojiti ventilator na potenciometar? poslat cu par slika od zica ventilatora da mi se moze reci gdje se sta spaja. radi se o modelu vents vk 100 i prejak je i pregglasan, postoji mogucnost spajanja na univerzalni potenciometar ali moze li mi tko objasnit malo bolje kako to ide? radi se o tome da sam nakon godinu i po dana krenuo u nove pobjede, sve instalirao,sklopio, ubacio, i danas ujutro me probudila buka ventilatora. a isto tako ni buka nije toliki problem koliko je ventilator jak, skupi mi box po mojoj procjeni 30,40cm i tako ce mi za tjedan dana pocet biljke stiskat sto nije pozeljno. biljke su male jos pa imam oko tjedan dana fore da spojim potenciometar. ventilator vuce 250 m3/h a box je 80x80x160. molim pomoc jer stvar je vrlo ozbiljna, a ako mi netko odgovori brzo vec danas idem u trgovinu po potenciometar. unaprijed hvala!

okt 2015.

Drug , zelim da pocnem sa indoor uzgojem a nisam neki znalac pa mi treba neki mentor , volio bih kad bi mi ti mogao pomoci oko uzgoja , nadam se saradnji , Pozz

okt 2015.

Prvo se odluci kod kojeg mentora hoces ici! Vidim da si i kod kolege @CilI Ako hoces kod mene,nije problem.

okt 2015.

Pocetnik sam, imam jednu kospicu i zelim da je posijem. Je li ima kakva caka kod kospica, jel trebaju/ne trebaju biti suhe ili ima nesto skroz drugo?

okt 2015.

Ima raznih caka oko kospica,jos ako je cannabis kospica onda si na dobrom forumu :D Evo tu je fino napisano kako se to radi,uglavnom fino natopis ubrus stavis kospicu u nju i pazis da se ne osusi. E,kad ona i ako ona proklija sta si onda planiro s njom?

okt 2015.

mozes li mi bit mentor?

okt 2015.

Mogu

okt 2015.

Tnx. Prvi mi je grow i nemam nikakvog iskustva. Imam box 60/60/160 i led lampu blackstar crome 180 http://www.lighthousehydro.com/led-grow-lights/blackstar-chrome-180-watt-led-grow-light-fsf.html Dobio sam biljcicu u losem stanju, sorta je najvjerojatnije the ultimate ali nisam siguran 100%. Pocela je zutit i po preporuci Power seeda (hvala na savjetu) presadio sam ju u vecu teglu 30cm, zamjenio zemlju i nakon toga je ozivjela i pocela rasti. u fazi je cvijetanja jer kad sam je dobio imala je vec gornji cijet i nisam je htio vratit u vegetaciju da je dodatno ne izlazem stresu. Koristim hesi bloom 3/4 preporucene kolicine i zalijevam ju svaka 3 dana sa otprilike pola litre vode. Izlazni ventilator je vents 125vko radi na max. jer nisam jos uspio slozit i nabavit potenciometar za njega. Nisam siguran koji potenciometar da kupim i gdje. Ventilator gasim po noci jer je pre bucan. Da li bi trebao radit cijeli dan i noc ili ga mogu ugasit po noci? Temperatura je izmedu 20 i 25°, vlaga izmedju 50/60. Dosta citam na forumu ali vecinom ljudi rade sa hps lampama pa nemogu bas sve saznat i svaka mi je pomoc dobrodosla. Sutra mogu poslikat da ju sad ne budim pa postam slike. Ako imas koji savjet bio bih ti zahvalan. Hvala jos jednom na metorstvu...

okt 2015.

Aj kad stavis slike pa cemo vidjeti sta i kako. Uglavnom ako ti toliko smeta buka ventilacije i ako nemas problema sa temperaturama mozes ju staviti na mehanicki timer. Recimo namjestis da pola sata radi pa onda sat ne radi,napravis si kako ti pase. Na koliko drzis panel od biljke?

okt 2015.

Bok, uspio sam nabavit i slozit potenciometar i sad nemam problem sa bukom. Panel drzim na 35cm od biljke po preporuci proizvodjaca 12" do 18", 12h svijetla i 12h mraka. 13.10 sam poceo sa cvijetnjom. Ona je imala gornji cvijet kad sam je dobio pa nisam siguran kako da racunam. Prva slika je slikana 13.10, a ove ostale danas 20.10. meni se cini ko odlican napredak al posto nemam iskustva nemam sa cime usporedit.

okt 2015.

Vidi se da ide na bolje. Sto se tice racunanja cvjetanja ne moras se zamarati s tim,pogotovo u ovakvom slucaju kad nisi ti kreno s snjom. Uglavnom,pazi koliko cesto zalijevas i nadam se da ne stavljas svaki put hesi. Bit ce nesto od nje :)

okt 2015.

Sve ukupno sam ju zalijao 3x od toga 2x sa dodatkom hesia. Cudno mi je da tako malo pije, pola litre na 3, 4 dana i nakon 3 dana zemlja nije potpuno suha. Da li je ok dodat hesi svaki drugi put? Vlaga mi se smanjuje, kad lampa radi 40% i 23°c, a kad ne radi digne se na 50%, a temp padne na 20°c mozda i malo ispod. Da li je to ok?

okt 2015.

A uj,ata je biljka sve proala niata nije udno. Trenutni izgled biljke je takav da bi trebala biti joa dosta vremena na 18/6 jer kako i sam vidia biljka se nije dobro razvila. Temp i vlaga nisu idealne ali se mo~e furati tako,mo~da da koji stupanj dignea temp ako mo~ea. Sto se ti e zalijevanja mo~ea svako drugo ili ak tree dodati hesi i samo kad je zemlja skroz suha. Tu mnogi grijeae i nepotrebno dave korijen sa vodom, ak je i bolje da je malo ~edna.

okt 2015.

mislis li da bi bilo bolje da je vratim u vegetaciju ili da sad pustim tako kako je pa sta bude bude? Bas sam sad pogledao i vlaga mi je ispod 40 % da ju pokusam dic? sorry na previse pitanja

okt 2015.

Ponovo na 18/6 pa onda opet na 12/12 mislim da bi bilo previse stresno za vec stresiranu biljku i velika mogucnost za dobivanjem hermija. Stavi neke rucnike u box i probaj nasuti 1-2l vode u podnicu da dignes vlagu,ja se isto borim ali je uspijevam dignuti na nekih 55%.

okt 2015.

Hvala ti na savjetima.
NoVaselinePOZNAVALAC

okt 2015.

Pozdrav, mozemo li da dogovorimo mentorstvo? :)

okt 2015.

Dogovoreno

okt 2015.

Himalaya evo konacno nadjoh vremena da se posvetim pisanju, hvala na odobrenom mentorstvu. Ideja mi je da sa ovim prvim grow-om malo udjem u atos a ve za sledei bih uzeo auto semenke isto da idem na sigurno. Imam Xpro UFO 90 led lampu i minijaturni box 40x40x120cm. Ekstraktor skroz na vrhu (216m3/h), mali vent koji je usmeren malo iznad vrhova i pasivni ulaz skroz na dnu. Semenke su iz sopstvenog steka, bilo je pet biljaka etiri sam gurnuo u boks, dve u normalne posude koje su mo~da malo previsoke sa obzirom da je boks minijaturan. Ve su 17 dana u boksu pre toga neu ni da pominjem ata je bilo. Zemlja je obogaena, Plagron growmix, navodno dovoljno za prve tri nedelje a niata drugo nisam ni dodavao. Voda procedjena iz Brite. Nemam ni merac temperature i PH metar i izbegao bih dodatne troakove ako nisu neophodni. Predpostavljam da moram hitno da smanjim broj biljki u grow boxu. Evo i slike, svaki savet je dobrodoaao. Mo~da da ostavim samo najveu i da se nadam da e da ispadne devoj ica rekao bih da ima karakter. PS: 18/6 je re~im svetla, nemam predstavu dokle ti trebao da radim vegetaciju ali predpostavljam jos jedno 2 nedelje?

okt 2015.

Ovo je ok Znaci box je za jednu biljku i trebo si ici sa dvije biljke od pocetka na 12/12 da pokazu sta su :D i onda si mogo vratiti na 18/6 dok fino popuni box pa onda na 12/12. Vidim da ne korigiras ph,jer biljke to pokazuju.Za pocetak u trgovinu po limusku kiselinu i napravi kao sto je biz napravio tut za vas koji nemate ph meter https://www.vutra.org/threads/ph-metar-bez-ph-metra.13410/ Dobro predpostavljas :)

okt 2015.

Hvala.... Kona no kreem polako sa nabavkom opreme za svoj prvi Grow, nakon du~eg itanja i informiranja.. Pa da i tebe pitam, u box od 80x80x160 sam se odlu io da stavim led panel Nova S6 270W od TheGreenDevil Grow, e sad dali je to dobar izbor? I po tebi koju ventilaciju bi trebao?

okt 2015.

Cito jesam malo o njima,uglavnom ok panele imaju. Box i taj panel bi bili idealni za dvije biljke,znaci radi se o nekih 150tak w stvarne snage. Nekakva turbina fi 1o0 bi uredno odradila posao

okt 2015.

Ok hvala...:)
NoVaselinePOZNAVALAC

okt 2015.

Mentore, ovako sam mislio: -100x100x200 box -HPS SunMaster 400W dual spectrum (kazu pravi vise klorofila njam njam), sa balastom. -1 x 120mm WC fan (150m3/h) gore za izduv, da li treba i za uduv ili moze pasiva? -1 x 20cm fan da pirka po biljcicama Timer digitalni i ovlazivac vazduha imam. E za zemlju se plasim da nesto ne zeznem. Mislim se da iskoristim bastensku zemlju koju su krtice usitnile, pa u rernu na sterilizaciju, a moje pitanje je koliko dugo i na koliko stepeni? Pa bi je pomesao u odnosu 50/50 sa zutom florabela ili potground Ha? Zelena Plantella se koristi do prebacivanja svetla na 12h, a Crvena odmah cim se udje u 12/12?.

okt 2015.

Ne treba Sto se tice zemlje,ja nikad ne sparam na zemlji i uvijem kupujem provjereno. Nikad nista ne unosim iz outa u indoor a isto tako bi i tebi savjetevo. Klasmann Florabella,potH,compo sana,biobizz,Plagron itd Zelena plantela je za vege (18/6) a crvena je za cvijet(12/12),ako uzmes jacu zemlju zelena ti nece ni trebati.

okt 2015.

pozz himalaya evo mene opet.. javljam se za mentorstvo.. ugl imam par autdoorova iza sebe,jedan je tu i na vutri.. posto sam ovu sezonu popusio grow vani,pala je odluka na indoor i led panel,prvenstveno jer sam gledao tvoje dnevnike i mislim da je led odlicna stvar... kupio sam mars hydro reflector od 300w i sredio jedan stari ormar, dubina 50,airina 70,visina 200 stala su mi 2 pitara od 18 l i planiram scrog Ventilator VK100: maksimalni protok 250m3/h Filter sa aktivnim ugljenom 100: maksimalni protok 360m3/h jedan unutra mali da mjesa zrak ulaz pasiva.. i skunk #1,moja omiljena sorta biobizz all mix zemlja danas sam sve zgotovio,sutra samo napunit pitare i sacekat menke da proklijaju i naravno tvoja volja da mi pomognes

okt 2015.

Moze,tu sam. Koju si zemlju planiro/uzeo?

okt 2015.

ovu

okt 2015.

Jbg nisam vidio da si napiso,uglavnom posto se radi o jakom mixu bilo bi super kad bi nabavio 5l zute florabelle za prvih 10tak dana i onda u te velike potove da presadis

okt 2015.

nisam bas u mogucnosti jer zivim u pm pa jel moze neka druga il da sibam u ovome almixu

okt 2015.

Ako nemas mogucnost nabaviti neku laksu zemlju furaj direkt u all
NoVaselinePOZNAVALAC

nov 2015.

Mentore, sklopio sam sve samo jos seme cekam :) Imam pitanje za merac temperature/vlage, tacnije za mali senzor na kablu koji dolazi uz njega, da li taj senzor stavljam na svetlo na navisi vrh ili u senku pri vrhu biljke? Sam merac bih drzao u visini saksije, ali me buni ovaj mali repic sto isto meri temperaturu, na svetlu ce da ima >30C kao od sale, zar ne?

nov 2015.

Temp mjeris tamo gdje je biljka najbliza lampi,ne znam na kakav repic mislis? Bilo bi dobro da je temp od 25-28c ali i 30 bi bilo ok,budemo vidili sta ce lampa reci kad se sve to zagrije malo Sta si odlucio za zemlju?
NoVaselinePOZNAVALAC

nov 2015.

Temp meter mi ima dodatnu sondu, znaci meri vlagu/temp i na kucistu, ali meri i na sondi koja je na kablu dugackom ~80cm. Da li sonda ide na svetlo pri vrhu, ili da je stavim u senku ispod najvisljeg lista? Zemlju sam uzeo zutu florabellu, ipak sam odustao od krticje zemlje zbog sterilnosti. :) Evo je slika temp/hum metra:

nov 2015.

Stavljas u visi listova,uglavnom nemoj se previse zamarati budes vidio kad krenes btw kod mene preko te sonde mjeri samo temp,vlagu samo mjeri uredjaj pa si provjeri dali ti se vrijednosti mijenjaju
NoVaselinePOZNAVALAC

nov 2015.

Testiram box, pa mi temperatura od 33c na sondi zakacenoj na 50cm od svetla izgleda puno, ali kada stavim ventilator da duva ka sondi, onda padne na nekih 28-29c. Ambijentalna temp sobe u kojoj je box je nekih 21C. Ne mogu da docekam seme :) :banana_rasta:

nov 2015.

A dali ti radi vent za izmjenu zraka? Uglavnom kad stavis menke na klijanje koje vjerujem da znas kako ide pukni jednu sliku boxa da vidim kako to izgleda,nekako mi je velika temp na tolikoj razdaljini
ever_blazinISTRAŽIVAČ

nov 2015.

Pozz Himalaya, krenuo sam u grow i volio bi da mi budea mentor!? Stavio sam dvije AK48 Auto Fem. na klijanje u vodu, growbox je skoro spreman, pa e mi s vremena na vrijeme biti potrebna pomo. I odmah jedno pitanje. Poato je automatic, odmah nakon klijanja idem u veliku posudu od minimalno 10l, jer sam itao da automatici ne vole preesaivanje nikako, ali nije pravilo. LP

nov 2015.

Pozz Da,automate je najbolje trpati odma u veliki pot. Mozes i u nekih 15tak litara ako imas mjesta.

nov 2015.

Pozz, radio sam outdoor ove godine, suaio na tavanu i presuaio, dal postoji mo~da nekakva metoda ili neato da to malo "navla~im"?

nov 2015.

pozz gold ovako ovo izgleda,lijeva ima 10 dana,desna 8.. ne znam koja je koja jer sam zaboravio kod klijanja u kojoj je casi tutankamon,a u kojoj skunk,a mozda su i oba skunka jer jedna nije proklijala pa sam stavio drugu(skunk) pitanje je kad mogu pocet gnojit,imam hesi starter.

nov 2015.

Mozes gnojiti ali bolje ne,jer je zemlja sama po sebi jako bogata. Jesi proucio malo tablicu od hesia? Inace kako vidis po tablici ti ide root,tnt,zyme i super vit btw slike bez led-a su puno bolja opcija

nov 2015.

evo bez svjetla...jel dobro izgledaju?

nov 2015.

izgleda ok panel na nekih 50tak cm i oba spektra upali :thumb:

nov 2015.

oba spektra? zasto? sta je bolje da oba gore? a visina je na 50 cm

nov 2015.

Bolje je :)

nov 2015.

ugl danas mi stigao termometar,i sad pokazuje temp 30 kad sam upalio i spektar za cvjetanje i vlaga 49%,je prevelika temperatura?

nov 2015.

Ako mozes skini temp za bar dva stpunja jer je i vlaga mala za tih 30c. Ako bude 27-28c i tih 50tak % bi bilo ok

nov 2015.

akako se spusta temperatura?:)

nov 2015.

Bar je sad lako spustiti temp kad vani nije plus 30 i vise. Otvori malo prozor gdje ti je box ili otvori vrata boxa dok led radi.

nov 2015.

otvorio vrata malo.temp 28,1 i vlaga 50%.tenks men :)

nov 2015.

kad je ugaseno onda je temp 22,1,i vlaga 69%

nov 2015.

Odlicno :)

nov 2015.

ovako to izgleda nakon 15 dana,jedino mi danas stize ph mjerac pa cu znat tocan ph,zasad ne vidim da im nesto smeta voda.. jeote voda mi ima 8,0 ph,to mora ic dole jel da

nov 2015.

Nije to dobar ph nikako,spustaj ph sljedece zalijevanje.

dec 2015.

Bok, evo mene nakon dugo vremena. Imali smo borbu sa pljesnjivim muaicama i nekako mi se cini da zadnja 2 tjedna stagnira. Tegla je bila zatvorena 3 tjedna i davao sam joj vode od ispod. Nije joj lako u zivotu, al borac je. Nisam siguran u kojoj je fazi i kad da pocnem sa flushanjem i da li uopce treba? Cini mi se kao da joj treba jos par tjedana. Postam slike pa reci sta mislis. Tnx

dec 2015.

Nije to sad toliko ni lose sta je sve prosla,uglavnom imas tu jos dosta furati do kraja. Mozes je flushati,ne moze skoditi.

dec 2015.

Hvala

dec 2015.

mentore pomagaj,ovako..vlaga ne ide ispod 70 u mraku,imam dva venta unutra i nista... jel moguce da sam kiksao kod ispuha recimo meni je vent van a cjev ide do filtera koji je u boxu,jesam uspio sta tu sjebat,jer ne znam sta da napravim a da vlaga ide dole,jedino sto znam u ovom momentu da je ovo prvi i zadnji indoor

dec 2015.

Prvi ti je ali zadnji sugurno nije,samo opusteno. Znaci odi u prvu trgovinu i kupi odvlazivac ,ne mora biti ovakav jer pogledaj otprilike sta ti stane u box. Isto tako uskoro mozes napraviti i loli,kad dodjem kuci pogledam ti dnevnik da vidim u kojoj su fazi biljke pa ti jos tocno javim. Sto se tice ventilacije mozes samo provjeriti spoj na turbini da ti ne vuce negdje zrak prije crijeva

dec 2015.

mentore,,u svezi lolija,znaci cupam listove i cvjetove koji nemogu dobit kvalitetnog svjetla,jel ih skidam sto blize stabljici? znam da postavim kakvo blesavo pitanje al stas,naucit cemo :)

dec 2015.

Ne samo lisce nego i cvjetove od kojih nece biti nista. Sa dva prsta svuces po granama i skines sve sto ima na njima nema glupih pitanja ;)

dec 2015.

a to mogu vec sad napravit,il to postepeno skidam

dec 2015.

Mozes sad napraviti,ali ga napravi kako spada. Znaci skidas sve sto mislis da nece valjati,nema cupkanja u par navrata. Ipak se radi o HST treningu

dec 2015.

mentore ja ih ogulio ko kokosi,nadam swe da je to to i da nisam sjebo.evo baci look pitanje,posto su suhe,idanas bi tebo zalit s gnojivom,oce to bit ok posto sam ih stresiro junacki ne pisati post za postom, editiraj. St.

dec 2015.

To je to :thumb: Mozes ih zaliti
NoVaselinePOZNAVALAC

dec 2015.

Na nekoliko dnevnika sam video izbusene saksije i sa strane, verovatno lemilicom.. Pomaze li to ista da koren dise? Ako pomaze, izbusio bih i ja svoje pre presadjivanja u njih.

dec 2015.

Mozes busiti,ok je to.

jan 2016.

mentore pitanje... rekao si da panel mora biti u cvatnji 30 cm iznad curica,sad meni je ovaj tutankamon malo visi od skunka,mislim da je tuti jer je kasnije procvjetao,s obzirom da je sativa... i panel je 30 cm od skunka a 20 iznad tutana,jel to ok,il moram ipak dignut panel na 30,a 0nda za 10 cm je vislje za skunk.. ono malo me to sad muci :)

jan 2016.

Nece smetati,ako hoce mozes podbaciti nesto pod tu nizu pa da ih poravnas.

jan 2016.

Pozdrav Himalaya Gold. Novi sam na forumu pa ako moze volio bih da mi budes mentor

jan 2016.

mentore,baci look na dnevnik,i molim te da mi kazes, dal je sve ok..iako uvazavam misljenje ostalih na forumu,posto si mi mentor,ipak bi volio cut tvoje mialjenje..pozz

jan 2016.

@Baxy420 Moze

jan 2016.

Negdje sam cuo da je urin dobar za gnjojenje biljke, pa ako nije problem bili mi mogao reci malo vise o tome ili ako imas nekakav link. Hvala

jan 2016.

Za pisanje po biljkama se obrati clanu @ganja_farmer ,on je isprobo tu metodu.

jan 2016.

Evo ovako ovo je moj mali eksperiment ali imam problema sa jednom biljkom pa ako mi mozes pomoc Da nije mozda nekakva bolest ili nesto slicno jer ove ostale 3 su zdrave. Pokusao sam LST napravit pa neznam da li je dobro?

jan 2016.

daj vise infa kakva je zemlja,sta je to po zemlji :whato:: koje lampe imas Ono sto vidim da su dosta izduzene

jan 2016.

Zemlja je neka za cvjece, u njoj je izmrvljeni stiropol i malo sam stavio nasjeckanu koru od banane jer sam procitao da je ona dobra za biljke.. Jedna cfl lampa i jedna neonka, ali sad cu stavit jos 2 cfl, ventilator jos nemam al cu ga nabavit. Sta kaze na ovaj LST jel valja cemu.

jan 2016.

Jbg drug nejde to tako,prvo se nabavi oprema pa se onda sadi. A ne neka tamo zemlja i pod jednu cfl. Vidim da si lst savlado ali biljka je dosta izduzena. Ako mislis uzgajati ganju uzmi si malo vremena pa si procitaj osnovne stvari https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/ https://www.vutra.org/threads/vodi%C4%8D-kroz-unutra%C5%A1nji-uzgoj-by-marcopolo.10608/ ako mislis ici na cfl grow imas ovdje sve fino napisano https://www.vutra.org/threads/jednostavan-vodi%C4%8D-za-low-budget-uzgoj-sa-cfl-sijalicama.14835/
HondamanISTRAŽIVAČ

jan 2016.

Pozdrav mentore Gold Mo~e jedno kratko pitanje Ako sam na dobroj temi

jan 2016.

Nemam pojma dali si na pravom mjestu ali pitaj
HondamanISTRAŽIVAČ

jan 2016.

Dali su mi ova dva panela dosta za PC box 20/50/60 paneli su po 54 w tako bar piae

jan 2016.

Huh,jel imas neki info jos o njima. Ovako sa slike i tih 54w po panelu bi trebalo ici ali bi volio znati vise o njima
HondamanISTRAŽIVAČ

jan 2016.

Leistung: 54w(18*3w) Tatsächliche Leistungsaufnahme: 27w±5% Größe: 550x30x30mm Eingangsspannung: AC85-265v Chip-Größe: 45mil Farbe Verhältnis: red: blue = 14: 4 Arbeitsfrequenz: 50-60Hz G.W: 1,5 kg Gehäusefarbe: Silber Lebensdauer: 50,000hrs Arbeitstemperatur: 55-60 Grad(es ist normal, wird es keinen Einfluss Lampenlebensdauer) Wasserdicht: IP65 Garantie: 2 Jahre za plavi spektar piše 470 NN a za crveni 670 NMako to nesta znaci

jan 2016.

Trebalo bi biti ok za jednu biljku tih 54w,ako ti stane u box.
HondamanISTRAŽIVAČ

jan 2016.

Ok namjestio sam ja obadva plus trake plavi spektar jer ini mi se da mi u startu bilj ice sporo rastu recimo za pet dana od nicanja jer sve kako sam itao na forumu do sada trebalo bi biti ok zato sam se odlu io za te panele taman su mi za ovaj boxsic jer sam ograni en sa prostorom Hvala ti nadam se da e biti ok

jan 2016.

I otvori dnevnik :)
HondamanISTRAŽIVAČ

jan 2016.

Pa mo~da bih i mogao premda ti ja bas i nisam za ta pisanja slabo se snalazim sa takvim stvarima Al mo~emo et malo zabave Pa onda mi mo~ea biti i mentor

jan 2016.

Pa nije to problem,par slika u 7 dana staviti i napisati koju rijec ;) Tu sam ako zapne

jan 2016.

Pozdrav Himalaya! Primas li jos jedno pile u svoj pilicarnik? U pitanju je naravno prvi grow, bio bi outdoor, zivim u Africi tako da je klima verujem vec odgovarajuca. Seme je kupljeno (Jack Flash#5, Skunk #1). Jedna semenka je nikla, bas jutros, upravo se sunca, ne preostale cetiri cekam, s'tim da dve mozda ni ne docekam posto sam zabrljao sa klijanjem (iako je bas ova sto je jutros 'nikla' iz tog 'zabrljanog' gnezda tako ko zna, mozda i preostale dve izrone). To bi bilo to... Dakle, sta kazes, prihvatas li biti surogat mojim bebama? :)

jan 2016.

Zajebavas,a? :D Ma primam,pogotovo jer si iz Afrike :D

jan 2016.

Fu*k yeaaah! Smrtno sam ozbiljan, 27C as we speak... :sun2: Pa da pocnem odmah sa banalnim pitanjima... Ova jedna je nikla iz saksije, jutros, koliko cesto da je zalivam dok je tako malena? Svaki treci dan?

jan 2016.

Nema tu jos zalijevanja,svaki ih dan malo pospricaj sa prskalicom i to je to. Drzis ih u potovima?

🔒 Ova tema je zaključana