VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Pantagan
LEGACY

Mentor Pantagan

8258 odgovora257,842 pregleda

feb 2017.

Dobrodoali u mentorski kutak! Ja sam Pantagan, Panta ako vam je lakae. Mali doprinos naaem forumu je da dijelimo znanje i iskustva, pa ako vam mogu bit od pomoi tu sam za sva vaaa pitanja u vezi indoor/outdoor uzgoja. Po pitanju outdoora Vam mogu viae bit od pomoi ako sadite na akrtom i suhom terenu mediteranske klime ali i za ostalo u se potrudit dat valjan odgovor. U indooru ne radim s Hesi i plantella gnojivima. Imam neato iskustva s hps, led i cfl rasvjetom ali za tehni ke karakteristike i sklapanje led panela pitajte iskusnije;) Molba lanovima koji nisu dogovorili mentorstvo da ne postaju u ovoj temi. Savjet novim lanovima da prvo pro itaju teme o uzgoju, koje je na forumu vrlo lako pronai jer u itanju foruma le~i bar pola mudrosti o uzgoju:) i ako mo~e, bez poruka na pp. U nadi da e Vam moje iskustvo bit od koristi, dobrodoali:)

mar 2017.

@Pantagan mo~ea li mi biti mentor?

mar 2017.

Naravno :thumb:

mar 2017.

Pozdrav, potreban mi je mentor za uzgoj superautomatika na otvorenom....upravo na terenu i klimatskim uslovima koje, kako si naveo, dobro poznajea. Novi sam lan i, relativno dobro, upuen sa skromnim iskustvom...pozdrav DJ

mar 2017.

Drage volje :thumb:

mar 2017.

:) HVALA, ima nas raznih..... za po etak bih te zamolio da me usmeria u formu naae budue komunikacije(dru~enja)....u najmanju ruku da te ne bih smarao. Kako god, izabrao sam automatike zato ato sam imao probleme, proale godine sa bui (zbog toga nisam uspeo da dovedem grow do kraja valjano)...a kad su automatici pa nek budu bar SUPER:) (ovo je iz radoznalosti,) firma je FLASH SEED 1.cookie g 13 superauto fem seed 2.jamaikan berry superauto fem seed 3.critical chaze superauto fem seed Obeavaju uda... pa baa da vidim? poz DJ

mar 2017.

Pitaj slobodno sve ata te zanima, od pripreme zemlje (rupa za sadnju) pa nadalje. Opiai malo u kojem terenu sadia i kakav ti je plan. Zanimljive sorte, nisam sadio niata od te banke, bit e zanimljivo:)

mar 2017.

Teren je brdovit, zemlja posna, pea ar, sitno rastinje, okolo sajta, dobro osun ano, zaatieno od neaeljenih pogleda (ne od nevremena) ....u blizini izvora vode (70m horizontalno i 50m vertikalno UHH :drull:) plan: posaditi u indor uslovima a zatim presaditi u posude sa kvalitetnom zemljom (i svim dodacima) i obilaziti na svakih desetak dana (zbog prihranei sl...) 90 do 110 dana.

mar 2017.

Bitno da je sajt siguran, koliko to u outdooru mo~e bit, a nevrijeme svima radi probleme. Jel sadia u kante ili u rupe u zemlji, koja zemlja e se koristiti, sa sajta ili kupovna? Ako su rupe onda je bolje pripremit ih malo ranije. Koje gnojivo imaa na raspolaganju? Kad budea spreman za startanje samo reci.

mar 2017.

ODGOVORI: 1.sadiu u kante; zemlja e biti kupovna; za gnojivo u se tek odlu iti...uostalom sa svakom mojom odlukom u te unapred upoznati, da bi mogao da procenia eventualne pogreake i SPRE I` ME U TOME (ato je dobro imati mentora:)) PITANJE: zbog prirode mog posla neu biti u mogunosti da u doba velikih vruina obidjem sajt 15 dana... DA LI IMA SMISLA da u samo dno kante( 60l ) sa zemljom ubacim rezervoar za vodu od 10 l i putem fitilja iskoristim kapilarno zalivanje za vreme mog odsustva?

mar 2017.

Ok :thumb: Bolje ne radit nikakav rezervar na dnu, isprobao ja to davnih dana i niata od toga. Bolje je s gornje strane stavit neku kantu ili neato sli no da lagano kapa u zemlju. Iako, 15 dana u kantama bez zalijevanja....bit e gusto. Pokuaaj nabavit hidro gel za u zemlju.

mar 2017.

ok, hvala, jedna mogua greaka otklonjena teorija ka~e da ovi super automati tra~e (light) zemlju u puno prihrane PITANJE: koje djubrivo (gnojivo) (koja marka) potreban SAVET PITANJE: 50% kupovne zemlje (sa perlitom)+35% perlita+10% vermikulita+5% hidrogela (po tvom savetu ili manje)IMA LI OVAJ IZBOR SMISLA ILI...savetujea druga ije PITANJE:jesu li dobar izbor kante 60l ili....

mar 2017.

Ako je kupovna zemlja ve s perlitom onda ne treba joa dodavat, jedino ako ho ea uatedit na zemlji a to baa nije pametno. Vermikulita do 10% je ok a hidrogela ide 1 g na litru zemlje. Neznam kakva gnojiva su ti dostupna, ima ih svakakvih. Moglo bi pro i s manje zemlje ali s obzirom na sorte ako mo~e 60,prva liga.

mar 2017.

ne radi se o uatedi (proale sam godine eksperimentiso i "atedeo" a ove sam reaio da bude kako treba:)) `TO SE GNOIVA TI E (ne ~elim da se izludjujem sa nekim preskupim EKSKLUZIVAMA...ina e sva su mi dostupna ) voleo bih da ujem tvoju preporuku ra unajui na tvoje dugogodianje iskustvo (koje ja NEMAM a i ne treba mi kad imam mentora:)) ra unam da je jedan od nava~nijih mentorskih saveta vezan za pravilno koriaenje gnoiva. SAVETimam mogunost da URADIM SAM smart potove umesto kanti IMA LI TO SMISLA ?

mar 2017.

Organsko ili mineralno? Od mineralnih plantella, yara, itd... Od organskih mo~da Canna gnojiva, prihvatljiva za outdoor u kantama, ili Jungle in da box, meni odli no odradila. I BioTabs je ok ali je skuplja varijanta, ili Guerrilla tabs od iste firme. Dobre su kante, samo neka imaju dovoljno rupa za drena~u na dnu.

mar 2017.

aha! zadao si mi zadatak SUTRA PROU AVAM GNOIVA... HVALA Panto (pantagane) drago mi je ato smo se upoznali (u~ivao sa u konverzaciji ITAJ pade mi kamen ca srca:)) joa jedan pozdrav i laku no DJ (isklju ujem se)

mar 2017.

za Pantu (mog mentora :)) lep pozdrav za trud, vreme i strpljene koje ukazujea nama po etnicima.... IDEMOOO!!! Naaa komunikacija je, joa uvek, provera mojih teoretskih saznanja (a, da e Bog i prakti nih uskoro) i bilo bi mi korisno da svaki moj navod prokomentariaea (ukoliko osetia potrebu) i tako mi pomognea u donoaenju pravilnih zaklju aka. ZATO , mislio sam, da nije loae da numeriaem pitanja kako bi ih, nakon tvojuh saveta, arhivirao. Zapo eta tema je izbor gnojiva za uzgoj: joa jedna nedoumica otklonjena; prema tvom savetu, koristiu ove godine mineralna gnojuva YARA a sad PREDLOZI: 1. predlog dodatna organska gnojiva za zalivanje AJ (glistenjak, stajnjak...???) 2.predlog folijarne organske prihrane SLAVOL, PIRANA,TARANTULA...??? 3.predlog organske folijarne zaatite AJ (kopriva...???) to je to, male tajne velikih majstora, ne stanuju joa u mojoj glavi a teako da e se ikad useliti dok imam mentora:) hvala

mar 2017.

Ne a potrebe mjeaat mineralno i organsko. Mineralno je odma dostupno biljci a kod organskog uglavnom hranimo korisne bakterije i gljivice koji tu hranu prerauju u oblik dostupan biljci Stajnjak (da je odle~ao bar dvije godine) i glistenjak bi u principu bili dovoljni uz naknadni dodatak nekog organskog gnojiva. Pod dva su isto preparati na bazi bakterija i gljivica, dobro za u zemlju. Kopriva, buha , preslica, dobri za folijarnu zaatitu ako se poka~e potreba za tim, sve u svoje vrijeme.

mar 2017.

aha JASNO!! teorija ka~e: ukupan ~ivotni vek superautomatika ( deklarisanih 12-15 nedelja)podeliti na tri dela 1.deo vegetacia 5-6 nedelja 2.deo prelazni period 2-3 nedelje 3.deo cvetanje 5-6 nedelja PITANJE: da li, prema tvom iskustvu, je ova tvrdnja ok? i ako jeste koji odnos N-P-K savetujea za svaki od navedenih perioda... ili .....KAKO BI I TI TO URADIO?

mar 2017.

Viae manje, ali biljka nije maaina pa da se dr~i zadanih parametara. Kod stajnjaka ima neke razlike ( konjski, kravlji, ze ji, golublji,....) ali u principu svako e odradit dobro ako se primjeni u pravo vrijeme. Ne treba razvijat glavu oko npk i pH kod takvog uzgoja, ali je dobro dodavat gljivice i bakterije kod zalijevanja, slavol, tarantula, bactrex, mycotrex.....

mar 2017.

ok, poslednje pitanje iz ove teme: koliiko SUPER START gnojiva stvarno boprinose boljem razvoju korena na po etku uzgoja i da li ih preporu ujea?

mar 2017.

Ja ih ne koristim.

mar 2017.

to sve govori! hvala za danas...odoh da razgledam forume o automaticima....poz DJ
TriptankLEGENDA

mar 2017.

Pozdrav Panta! :respect: Planiram outdoor odradit ove sezone, mediteranska klima, akrt teren. Hoea biti moj mentor?

mar 2017.

Naravno :thumb:
prosto okoAMBASADOR

mar 2017.

Barba, i ja bi se pribiljezio ako mo~e. Bit ce i unutra i vani, na Vaaim paralelama. Necu puno gnjavit, vjerojatno samo kad zaserem nesto :D

mar 2017.

Stojim na raspolaganju :thumb:
prosto okoAMBASADOR

mar 2017.

Evo oma prvog :D Pripremam za out,raskrcio sam nesto makije i mislim maksimalno upotrijebiti sto tamo nalazim. Borovine nema u blizini pa je valjda humus dobar? Ima ga u sloju od 6-7 cm. Svud okolo. E, a ispod je neka gadna zemlja, neznam sto je to. Svijetle boje, kao bijela kava. udno je to sto je svud okolo obradjivano, a ta lokacija ne. Nisam ju mislio koristiti, ve dovesti crvenice i neato supstrata + lokalni humus, ali ako mogu i nju mjesati bilo bi lakae. Bar da ne moram odvajati mjesavinu od te zemlje. I sto od gamadi mogu o ekivati, ne dvono~nih. Cime da se naoruzam? Nisam neka ljuta eko- garda, tako da u razumnim koli inama mo~e sve sto ce pomoci

mar 2017.

Humus je ok ako nema borova ili borovica (ne borovnica:D), makne se lia e s vrha i koristi se donji sloj. Pomjeaaj bar 50% kupovne zemlje, oko 30% humusa i ostalo crvenica. Ali to je baa lagana zemlja i biljka e je brzo potroait, neke bakterije tipa Slavol bi dobro doale. A kakva je ta gadna zemlja, jel ko glina?
prosto okoAMBASADOR

mar 2017.

A tako nesto. Kada ju kopam, lomi se u velikim komadima. Kad je suha. I sto od gamadi mogu o ekivati, ne dvono~nih. Cime da se naoruzam? Nisam neka ljuta eko- garda, tako da u razumnim koli inama mo~e sve sto ce pomoci

mar 2017.

Niata, nju nemoj koristit. Iako dobro dr~i vlagu, stavi ti crvenicu. Actara je efikasna protiv nekih nametnika, ili buha ako ga imaa volje skupljat u proljee.
prosto okoAMBASADOR

mar 2017.

Ne vjerujem da ce volja uspit doc do proljeca Hvala :respect:

mar 2017.

mo~ea li mi biti mentor?

mar 2017.

Drage volje :thumb:
MakaownISTRAŽIVAČ

mar 2017.

pozdrav, trebao bi brzi odg, zasadio sam automat amnesiu i niknula je ali je joa ostala sjemenka na njoj, pa ne znam dal da je skinem ja ili e sama otpasti?

mar 2017.

Male su aanse da sama otpadne, pincetu u ruke i pa~ljivo je skini i provjeri da nije ostala opna preko kotiledona.
MakaownISTRAŽIVAČ

mar 2017.

Evo ve sam rijeaio, hvala na odg!

mar 2017.

Ljudi moze mala pomoc meni??

mar 2017.

Panto dali bi bio moj mentor ??? Ali pre svega mi treba mala pomoc??? :::

mar 2017.

Naravno, samo pitaj :thumb:

mar 2017.

Jel moze neko da mi pomogne da nadjem seme jer sam nov a puno bih voleo da krenem outdo malo za svoju dusu?

mar 2017.

Sorta ima ko u pri i, daj koji podatak viae ata te zanima i baci oko na sponzore na vrhu stranice, svaata se nudi.

mar 2017.

Ma nisam nesto upucennu sorte ali pratim sajt odavno bas, a ove sponzore sam video ali je malo komplikovano trEba da saljes KES PA DA CEKAS itd dali moze kod nas da se nabave solidna semena krenulo je lepo vreme a meni se place nemam seme....

mar 2017.

Pogledaj malo ovu temu https://www.vutra.org/threads/automatici-outdor.9953/. I prou i malo ovo https://www.vutra.org/threads/vodic-za-vanjski-uzgoj-outdoor.13392/ Ima viae na ina pla anja, o tome pitaa u ovoj temi https://www.vutra.org/threads/seedsman-online-kupovina-sjemenki-semenki.13929/

mar 2017.

Hvala puno jasno mi je da ovde nemoze nista ja sam ipak za nesto jednostavnije od holandije za seme... u svakom slucaju hvala pokusacu negde da nadjem...
MakaownISTRAŽIVAČ

mar 2017.

Pozdrav panta, trebao bih par savjeta ata se tie gnojenja biljke pa ako mo~ea pomoi bio bih zahvalan :) zasadio sam auto amnesiu niknula je prije 7 dana i ide jedna slika kako izgleda. zanima me jeli dovoljno da uzmem plantela list i plantela cvijet gnojiva poato je biljka vani na terasi dok je sunca i toplog vremena, a preko noi/hladnijeg vremena u stanu pored prozora. planiram je do kraja dr~ati na terasi pa kako bude bude ja u bit zadovoljan i sa minimalnim prinosom poato mi je ovo prva biljka.

mar 2017.

Mo~e plantella, to je ok. Ako naea uzmi usput i plantella vrt, nije neophodno ali dobro doe. Biljka izgleda ok za sad, mo~da da joj dodaa joa malo zemlje do prvih listia. A jel se zna koja je zemlja?
MakaownISTRAŽIVAČ

mar 2017.

sutra nadodam zemlje do vrha tegle, mo~e. samo ne znam kada bi trebao primjeniti gnojiva i u kojoj koli ini. zemlja je compo sana, evo je na slici. zaljevam kada se posuai zemlja na povraini sa vodom koju sam prethodno prokuhao i filtrirao jer ima dosta kamenca u vodi iz pipe.

mar 2017.

U zemlji ima svega dovoljno za bar tri sedmice, gnojivo primjenjujea kad ti biljka poka~e da joj fali, ne prije jer to samo napravi probleme. Jel mjeria pH vode? Nema potrebe za prokuhavanjem, filtriranje joa i mo~e iako je uglavnom dovoljno napunit u kantu vodu iz pipe, ostavit pola sata i zaljevat. Prokopaj malo vrh zemlje, pa~ljivo, i zaljevaj kad pot olakaa a ne kad se vrh osuai. Zalijea, dignea teglu da osjetia koliko je teaka i zaljevaa opet kad izgubi viae od pola te~ine. Korijen biljke voli povremeno dobiti malo zraka i kisika, ne voli bit u konstantnoj vlazi.

mar 2017.

Nema mi mentorice ...Moze pomoc?

mar 2017.

Mo~e, ali poslije se sam brani :D

mar 2017.

Hmm..Ajde moze..Cekali smo curu ...Od starta 12/12...Molim te snimi u "prepoznavanje m/z biljke" jel' zbilja cura...Ako trebaa fotke reci...35. dan zbog problema s timerom...Ako je tek onda te trebam..

mar 2017.

Na onim zadnjima slikama koje si stavio ja ne vidim naznaku spola. Ali nisu ni slike baa neato.

mar 2017.

Sto da ti slikam to no...Baci fotku...Reci..

mar 2017.

Evo ovako neato, vidia na kojem mjestu izlaze kaliksi i pistile od preflowera

mar 2017.

Jel' ok?

mar 2017.

Na prvoj slici se vide pistile :thumb: Na ostale dvije slike ne vidim.

mar 2017.

Onda je cura...

mar 2017.

Ako su slike od iste biljke onda, da :thumb:

mar 2017.

E tek sada...Hehe...Stavio bi je u 16l cistog plagrona Grow mic...Box je 45×55 tako da je 1 dosta...250cfl...U boxu.mi je SVE ok (Vlaga,TEMP,pH...)...Jel' to ok?...Dodatni savjet???!!!

mar 2017.

To sve atima za sad :thumb:

mar 2017.

@Pantagan mo~ea li mi biti mentor?

mar 2017.

Puno hvala

mar 2017.

@Amateur no frks:thumb: @quinkiquonki mo~e :)

mar 2017.

Hvala!! molim te za stru no misljenje: Danas mi je proklijala (1mm) sjemenka Speedy Chile Fast Version Feminized Seeds i ide veceras u 2 dcl PVC asu, dali da ju stavim odmah pod LED svjetlo? Planiram LST od pocetka u PC Boxu BigTower ali ispod LED Fulspectrum HYG-UFO-46x3W (138W=300w), da li je to ok?

mar 2017.

Sorry, zaboravio sam u veselju pitati za svjetla...12/12 dalje...Ili???

mar 2017.

Quinki, nikako u 2 dcl aau, bar pola litre. Ako je izaala iz zemlje odma joj treba svjetlo. Ne ku~im to sa svjetlom 138=300 Amateur, neznam kolika je biljka i joa e narast kad krene cvijetanje. S obzirom na veli inu boxa ja bi ostavio na 12/12 ali pitaj svoju mentoricu.;)

mar 2017.

Tek je proklijala, ok stavit cu ju u casu od pola litre i prekrit max 5 mm zemljom, ali sam casu odmah mislio staviti ispod LED lampe od 300w? ( potrosnja struje 138W ) Lampa uopce ne puno ne grije, a mislim da nije lose ako ima previse lumena ili? http://www.ledaquagrow.com/LEDGrowLight/1446707191.html

mar 2017.

Mo~e tako, to je ok. Lampa je isto ok:thumb:

mar 2017.

TNX, a ako se odlucim na topiranje, da li mogu odrezani vrh klonirati?

mar 2017.

Mo~ea ako je odrezani vrh dovoljno velik za kloniranje a i po~eljno je da je biljka, prije skidanja klona, u vegetaciji bar mjesec dana i da je pokazala preflower.

mar 2017.

Panto kazi mi dali valja reflektor mali od 300 w za prvi put?? Hvala!!

mar 2017.

Daj malo viae podataka, tip svjetla, boja svjetla, za koliki prostor itd.

mar 2017.

Nemam podatke ali je ovakav...

mar 2017.

To izgleda halogeni reflektor, nije dobro za uzgoj, previae topline a premalo svjetla.
MakaownISTRAŽIVAČ

mar 2017.

dodao danas zemlje, nisam razumio kako mislis da prokopam malo dio zemlje, mislia da malo prorahlim zemlju? Nisam mjerio pH, ali budem uzeo neke testere pa cu i to provjeriti. eto onda samo puno sunca i srece da izraste u finu biljcicu, ne zelim je trenirati nikako, neka raste kako raste :)

mar 2017.

To je to. Da, mislio sam da prorahlia zemlju povremeno. Na tebi je izbor ho ea radit neki trening ili ne, ali ciljani trening daje dobre rezultate.
MakaownISTRAŽIVAČ

mar 2017.

aha, mo~e mo~e. Vidim po forumu da daje dobre rezultate, ali nekako bi da traje ato krae, a vidim d se treningom produ~uje period vegetacije itd tako da ipak ne zasad, ali sigurno drugi put :)

mar 2017.

A sta mi ti preporucujes mentore kao najjeftiniju soluciju za pocetnika??

mar 2017.

Makaown, ok to je tvoj izbor. Mrshone12345, obi ne led ~arulje su se pokazale vrlo dobre ili cfl, neznam ata ti je dostupno.

mar 2017.

Koliko mi je vati dovoljno za mali boks 4 biljke?

mar 2017.

Treba ti bar 70 w po biljci ili oko 6-7000 lumena na povrainu od 30 x 30 cm.

mar 2017.

Puno hvala, joa jedno pitanje, da li biljku kod presaivanja u veliku posudu ( 20x40 ) mogu posaditi u koso i na taj na in imati ve kao neki polu LST s manje stresa, tj usporavanja cijelog procesa vegetacije?

mar 2017.

Hvala puno velika pomoc!!!

mar 2017.

Quinki, nema potrebe, ako presadia pa~ljivo i kako treba biljka to ne e ni osjetit i niata ne e usporit. Mrshone :thumb:

mar 2017.

Daaa, ovoj sorti od sadnje do berbe treba 6 tjedana, ako radim LST mislis da opet treba 6 ?

mar 2017.

Supertopiranje automata produ~ava vegetaciju, lst ne produ~ava vegu nego se vrhovi dovedu u istu visinu pa ravnomjernije dobivaju svjetlo i bolje se popune. Teako da e bilo koja sorta bit gotova za 6 tjedana, bez obzira ata brider napiae.

mar 2017.

Okidoki,onda samo lst u svakom slu aju.... Ova moja bilj ica je trebala ve malo proviriti, ne znam da li joj paau uvijeti, aaa se nalazi se u kupaoni na podu u malom rasadniku poklopljena s otvorenim malim prozor iima za luftanje, imam podno grijanje, temperatura je od 29-33C vlaga od 80 -100%, nikako ne mogu dr~ati konstantno neku temperaturu ili vlagu, ata da radim, pomo Panta!!! P.S. itao sam sino tvoj dnevnik uzgoja samo s CLF-om i vega i cvjetanje, ti si arobnjak, svaka ti ast majstore...

mar 2017.

Podigni je malo od poda, to je malo visoka temperatura, 20-25 je ok. Ne brini ata uvjeti nisu konstantni samo malo spusti temp. Pri ekaj joa malo, neke sjemenke izniknu za dva dana a neke za sedam.

mar 2017.

Hajde onda ok, a vlaga 100% joj ne smeta dok ne izie van?

mar 2017.

Za sad ne, ali pripazi da se ne pojavi pljesan po povraini zemlje.:thumb:

mar 2017.

Moze pomoc mentore?? Nasap sam sijalice ovde na sajtu kazi mi jesu li dobre za uzgoj???

mar 2017.

To je izgleda Mh sijalica, dobra za vegetaciju, loaa za cvijetanje. Treba ti hps, s njim se odradi od po etka do kraja.

mar 2017.

Znaci nikako nemoze za cvet ni za prvi put?? Izvini i hvala mentore!

mar 2017.

Nije baa da nemo~e, naraslo bi neato ali toliko slabo da se jednostavno ne isplati. Hps je ono ata ti treba i nemaa viae brige oko sijalice. Ako bi joa bila dual spectrum, odli no, ali nije neophodno.

mar 2017.

Hvala puno!!! Seedaman mi je poslao ppruku da nesalju na podruciju srbije sta da radim??? U bedaku sam a tako zelim da uzgajam......

mar 2017.

A pa naea ko aalje. Pogledaj na forumu iskustva drugih s naru ivanjem, itaj malo forum ima svaata zanimljivo pa i o tome. Nekad je valjala ona "snai se dru~e", di se to zagubilo zadnjih godina...

mar 2017.

Hahaha neznam nikoga ko bi mi pomogao i nezelim nikpga iz okruzenja da pitam za to ipak je malo mesto....
StipeZMAJ

mar 2017.

Privremeno zakljucavam ovaj mentorski na zahtjev mentora. Vratit ce se cim osposobi komp.

apr 2017.

Nema mi mentorice pa: Oprosti ali moram ti postaviti Jos jedno pitanje...Imam HESI starter kit...5. dan presadena u Plagron Grow mix....40 dana na 12/12 od starta...Radim samo LST (vezem je) da ne ide u visinu...Kako i s cim gnojiti i kada...Ako trebaa Jos podataka ili slika reci....hvala:objesen:..Posto je Tam zatvorena za mentorstvo zasada hoces li mi biti mentor???...

apr 2017.

Nemam iskustva s hesiem, ali ako je tek presaena ne vidim potrebe da se iata dodaje iako neato za korijen mo~e bez straha.

🔒 Ova tema je zaključana