VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Badi
LEGACY

Mentor Badi

4410 odgovora177,666 pregleda
BadiZMAJ

feb 2020.

:wave:Pozdrav ekipa, dobrodoali u moj mentorski kutak. :respect: }elim pomoi po etnicima kako bi se lakae snaali i povezali sve potrebne informacije vezane za uzgoj. To je najmanje ato mogu u initi za naa cijenjeni forum.:) NAPOMENA: Kutak je namijenjen za pitanja u vezi samog uzgoja. Nisam stru an za razne diy projekte i sl. Za to imate razne teme na forumu, sami ih potra~ite i pitajte iskusnije.:) U indooru imam iskustva sa CFL i PLL rasvjetom, stoga dijelim savjete samo isklju ivo u vezi uzgoja pod takvom vrstom rasvjete. U outdooru imam neato manje iskustva, ali dovoljno.;) Pitajte i budite strpljivi, odgovoriti u vam ato prije mogu. Molim lanove koji nisu dogovorili mentorstvo, da ne piau objave u ovoj temi. OBAVEZNE lektire/ teme koje treba pro itati i dobro prou iti prije bilo kakvih pitanja; https://www.vutra.org/threads/neonske-i-fluoroscentne-cfl-sijalice-tehnicke-karakteristike.992/ https://www.vutra.org/threads/jednostavan-vodi%C4%8D-za-low-budget-uzgoj-sa-cfl-sijalicama.14835/ https://www.vutra.org/threads/kompletan-vodi%C4%8C-kroz-unutra%C5%A0nji-uzgoj.19848/ https://www.vutra.org/threads/zemlja.9972/ https://www.vutra.org/threads/zemlja-koju-ne-smijemo-koristiti.15754/ https://www.vutra.org/threads/ventilatori.7575/ https://www.vutra.org/threads/prihrana-biljki.551/ https://www.vutra.org/threads/vodic-za-vanjski-uzgoj-outdoor.13392/ https://www.vutra.org/threads/klijanje-rast-u-casi-presadjivanje.747/ https://www.vutra.org/threads/vegetacija-i-cvetanje-outdoor.767/ :vutra:

feb 2020.

Cestitam Badi :D

feb 2020.

Cestitke i samo naprijed Badi, zasluzeno:thumb::respect:
Planer80LEGENDA

feb 2020.

Samo napred drug! :thumb: :respect:
Opaa pa s Budijem nema aale :respect: :thumb: estitam!

feb 2020.

:respect:veliki Badi i sretno ::listomahanje:::thumb:
gica-prasicaAMBASADOR

feb 2020.

Cestitam Bad :clap::::banjahanje::

feb 2020.

cestitam kolega,vreme ja bilo...:respect::respect::respect:

feb 2020.

Sretno mentore Badi:thumb:

feb 2020.

Cestitam drug!!!... :D ...:clap::;)...:respect::thumb:

feb 2020.

Sretno mentorstvo Badi.:respect:

feb 2020.

ne znam cemu toliko spamanje, super je sto je otvorio temu al sad moram brisati 10 postova + ovaj da moze da nastavi
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Badi kralju,mogu li ja biti tvoj prvi ucenik,? Prvi put sadim nesto sto nije autoflower pa ak zapne da te imam pri ruci :)
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Ej ali ja se stvarno ne zajeb...meni treba mentor oko ovg,
BadiZMAJ

feb 2020.

Naravno, samo pitaj kad zatreba...zadovoljstvo mi je pomoi :thumb: U pitanju je Frisian Dew (Dutch Passion), jel tako? Molim te, kad mo~ea daj neku sliku da vidim kako trenutno izgleda.:) Takoer, malo viae informacija...nekih 40 - ak dana je stara, ako se ne varam (da li je re~im rasvjete za vegu ili si ve prebacio na 12/12)? U kakvoj je zemlji, jesi gnojio, koliko i sa ime?:)
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Evo ovak Badi kralju,stara ova rosa (Frisian Dew)ljubicast fenotip danas joj 39 dana od toga 5 dan na 12/12 gnojiwo je bilo no name za grow a zemlja reciklirana od proslog growA,jbg.zivim u zabiti pa moram se posluziti s cim ima.. Za cvijet imam canna terra flower i canna PK 13/14 Ne mjerim vlagu ni temp.a i kiselost vose ne mjerim,jer pretpostavljam da canna u sebi ima regulatore Ugl. Pot je 22 l. Topirana 2 puta. Ugl.meni se cini mala. Trenutno je promjera 43 cm Kao sto znas imam iskustva s autoflower sortama ali eto konacno dao otkaz pa ne moram na put svaka 3mj.pa odlucio okusati se u normalnoj a ne instant verziji,jer cak ni Nescafé ne volim Hehehe ugl.hvala za mentorstvo,
BadiZMAJ

feb 2020.

Dobro ide, vidi se napredak u 10 dana.:thumb: Svia mi se pristup, ato jednostavnije to bolje.;) Nedavno si prebacio na 12/12, dakle joa uvijek je u vegetaciji. Hrane za sad ima dovoljno, sljedee zalijevanje daj samo vodu, pa emo vidjeti dalje.:) Terra Flores po ni davati svako drugo zalijevanje tek kad procvjeta, a PK 13/14 emo neato kasnije ubaciti.;)
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Da jednostavnost,nakon sveg ovdje procitanog zakljucio da je jednostavnost najbolje. Imam ja i termometar i mjerac kiselosti i sve ostalo al nekakprestao sam se zamarati s tim. Guzva je s lisnom masom,pa bih te molio kad dode vrijeme da mi kazes kak i kad da napravim loli ak ga treba uopce praviti,to Nosam nikad radio iako teoretski kuzim smisao draze mi je ak mi pomognes za prvi puta za gnojiv znam, pk dajem zadnja tri tjedna a za grow jednom duplu dozu drugi put samo vodu., tu isto bi mozda trebao malu pomoc,jer koju god autoflower sortu sadio nikad nije bilo pregnojavanja,cak i kad das troduplu dozu AH ona to ni ne dozivi. Ali normalne sorte su navodno osjetljivije pa tu radim oprez. Ugl.hvala i updejtam te za 5-6dana ili do problema
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Ispravak. Evo sad gledam i 43 dan joj je
BadiZMAJ

feb 2020.

Mo~e, lolli ea napraviti kad se joa malo izdu~i...rei u ti kad bude vrijeme.:) Grow nemoj viae niti davati, jer si do sad davao svako drugo zalijevanje duplu dozu (u indooru nikada ne dajem duplu dozu).:)
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Ali zemlja je reciklirana zato sam.mislio da treba grow dodavati
BadiZMAJ

feb 2020.

Uredu, razumijem...i dobro je ispalo :thumb: ...ima lijepu zelenu boju, vidi se da ima dovoljno hrane za sada...al da ne bi sad pretjerao, rae daj samo vodu.:) Sad e ionako ubrzo procvjetat, pa ti grow viae nee trebati.:)
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Ok kralju,ti si gazda u ovoj birtiji,

feb 2020.

cestitam na mentorstvu,tek sam sad snimio.. :respect:
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Jebeni timer riknuo i tek sad skuzio. Dobro se i drzi s obzirom da nije mrak vidjela 40 dana,koji sam j panj,pa kak nisam skuzio da timer ne radi. Sad moram rucno iskljuciti/ukljuciti dok ne kupim novi . DAnas joj je 47 dan vege.u k..al ce se ovo oduziti a vec sam kratak s vutrom
BadiZMAJ

feb 2020.

Ha niata...ata je tu je.:( `to prije nabavi novi i na 12/12.:)
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Evo mali update,danas joj je 5 dan od 12/12 i ne vidim ja tu nista da se nazire Cekam da vidim dal je zensko ili hermic s obzirom koji je stres prozivjela bez mraka,ali zasad ide nekako,ne sumnjam da mi curi svjetlost negdje pa da se revegetira jer po noci mi su svjetla ugasena preko dana rade. E sad pojma nemam..
BadiZMAJ

feb 2020.

Tek si prebacio, treba joj neko vrijeme da procvjeta (otprilike 10- ak dana, kako koji strain). Pri ekaj joa malo.;) Kako mislia sumnjaa, jel curi ili ne? :)
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

A 10 tak dana..hmm taj dio sam preskocio citajuci,Ne sumnjam da mi curi nedje svjetlo jer kad je noc onda su svjetla off a dan on. Nego kralju koliko ce stete napraviti to sto sam drzao je 40 dana na 24/0?
BadiZMAJ

feb 2020.

Ne bi trebalo biti atete, takoer sam prije znao dr~ati cijelu vegetaciju na 24/0. Nije baa preporu ljivo, ali nee joj niata biti.;)
ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

Evo kralju tjedni update Dan 58 od dana kad je dodirnula zemlju. Promjer joj je 56 cm i skoro box 60x60 je totalno pun. Nemam ju vise gdje siriti, Temp.22 noc-25 dan. Vlaga, oko60 posto. Procvjetala kralju,ali to ne da ide polako nego ide ono nesto malo brze nego moja baba do trgovine. Ugl.zadovoljan sam kak to izgleda ali se mislim da cu se nakon ovog vratiti automatima. Naravno ak ova zavrsi do Bozica..
BadiZMAJ

mar 2020.

Odli no :thumb: Sad e se to "zalaufat", bua vidio sad kad krene bacat pistile na sve strane.;) Istina, automat bi prije zavraio ali nije sve u brzini.;)
ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

A znam da nije,..do aad sam aamo radio sa automatima, I to mi se cini nekak efikasnije..necu reci kvalitetnije ali efikasnije.. A i opet idiot prihvatio posao..Ja ne kuzim koji je k..meni,dam otkaz i nakon mj dana opet prihvatim slicno... Tako da cu izgleda opet svaka tri mj.na j .put.a to znaci povratak autu. Kad je netko idiot onda je idiot. Ali dobro svako iskustvo je dragocjeno
Pozz Budi:wave:, Panta mi je bio mentor, ali koliko vidim zamolio je da se prebacimo kod nekog. Oces li mi ti bit mentor? :D ;) :respect:
BadiZMAJ

mar 2020.

Naravno :) Kad zatreba, samo pitaj.;)
ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

Evo 21 dan od flipanja sto znaci 64 od kad je dotakla zemlju.. Nista se posebno ne desava . Riknuo termometar pa ne znam vise ni kolika je vec temp ni vlaga, Zalijevanje normalno sa canna terra flores dupla doza pa cista voda iduce.. Faza cvjetanja je strasno sporo ali to je verovatno zato sto sam navikut na auto gdje razvoj cvjetanja je vidljivo svakodnevno. Sto mislis kad da napravim defoliation?Ima te lisne mase strasno,jedva ruku proguram. Al opet visoka je svega 18 cm pa ne znam Bas nekakva cudna bijoza. Ubi virus Badi ali ubi vise jer nemam sto pusiti hahahah
BadiZMAJ

mar 2020.

Ne bih radio defoliation, ve samo lolli...ali kako ka~ea preniska je, pa je teako procijeniti ata odsjei. Mo~da e se joa malo izdu~it (stretchat), ali mo~ea ti i sad ve napraviti neato lakai lolli, pa poslije joa jednom. Skini gran ice i liae koje je u sjeni i za koje si siguran da se nee stii razviti.:) Takoer, biljka ima tamno zelenu boju. Prije sam ti ve skrenuo pa~nju, da u indooru dupla doza ne ide.:) Smanji gnojenje, daj joj sad nekoliko zalijevanja samo vodu, pa joj poslije daj full dozu za cvjetanje, ali ne duplu dozu.:D
ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

Moze smanjim gnojenje,jbg. Kad sam pocinjao grow pricu tamo prije dvije godine imao sam i tad mentora,i on me tako naucio,a znas kak se kaze nemozes starog medvjeda nove trikove nauciti,ali eto ovaj medo ce poslusati,sad je dobilavodu i iduci put samo vodu.Pa za 7 dana ti uslikam da vidimo na cemu smo.
Pozz:wave: Budi:respect: eo ja startao, jucer prekju er sam stavio klijat menke u maramicu. Danas cim su izvirile piknute u zemlju :D Zemlja u kojoj su piknute je biobizz light mix. Ova koja nema etikete je NLxBig Bud Wos. Plan je 15 do 20dana u boxu pa lagano vani. Cekam jos zalihu hesija i zemlju. :crazyd:
BadiZMAJ

mar 2020.

Au koja opasna postava.:D :respect: Dva automata i dvije foto, fino.:thumb: Zemlja ti je isto odlična. Da li ćeš poslije presađivati isto u BioBizz light-mix ili? Koliko sam vidio, imaš iskustva...više - manje sve znaš što se tiče gnojenja, ali da ponovimo svejedno.:D Lagano možeš početi gnojiti tek tamo negdje u 25. danu od presadnje. Mada, pratit ćemo biljke pa ćemo vidjeti.;) Jel ti to sad trenutno 20 °C u boxu? Ako je, diži to bar na 25 °C.:D
Valjda je sad dobro:thumb::crazyd:
BadiZMAJ

mar 2020.

Odli no, tako dr~i...prije e izai.:thumb: Nego..
Au nisam vidio :razvaljen:: :D ;) nadimljen san, a i mogu rec uzbuen sto krece nova avantura:thumb:. Ne, taj mix planiram drzat za ove ajmo rec pocetke. Al ta zemlja koliko kuzim nema gnoiva u sebi? Iman biobizz all mix 50l jednu vrecu, planiram kupit joa da svaka ima 50L zemlje. Mozda automate posadim u 25L to joa neznam :D
BadiZMAJ

mar 2020.

Ima i light mix gnojiva samo neato manje.:) Mo~e tako, odli no e to bit.:thumb:
ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

Evo i update 27 dan od flipanja ukupno 72 dan. Kao sto si rekao dva puta zalio vodom nista se bunila nije,napravio loli koliko sam mogao niska je u pm ne kizim zasto ali sto je tu je. Temp i vlaga nemam pojma termometar riknuo,cistu vodu stelaa na 5.8 E sad,sto raiditi u izolaciji nego saditi pa tak i ja, Strain nemam pojma jer mi sin sve izmjesao Zemlje nisam imao pa jedino sto radi je Lidl i zena kupila neku zemlju Perlita nemam pa ak imas ideju sto da stavim neki kazu stiropor neki ne. Svjetlo imam so Daylight dvije led zarulje po 15 w Sad sam skuzio da nisam dobro napravio jer Frisian nece jos barem mj dana a ak je ovo automat pocet ce cvjetati prije..pa ak imas nekakav savijet jako bih volio cuti. Inace sad stoji u vege boxu 40x40x70cm
BadiZMAJ

mar 2020.

Ide to sad ve kako treba, vidi se razlika od proalog updatea...nije viae toliko tamna.:thumb: Ako se sla~ea, ja bih ovako; zalij joa jednom sa vodom, sljedee zalijevanje daj laganu dozu Terra Flores (2, 5 ml/l), pa emo dalje vidjeti ata ka~e.:) Ne moraa spuatati pH, nije potrebno kod uzgoja u zemlji. Osim ako ti baa pH vode nije previsok, ali i u tom slu aju zaato ga spuatati na 5.8 kad je idealno cca. 6.5 - 6.8?:) Kod mene je pH vode cca. 7.2...pustim vodu neka malo odstoji, dodam gnojivo i samo aibam.;) Da, malo je zeznuto sad nabaviti potrebnu opremu, ali web shopovi rade normalno...Baa o ekujem zemlju da mi stigne, neki dan sam naru io.:D Vidjet emo...mo~da se poka~e ok ta nepoznata zemlja, ali znaa i sam da se ina e preporu a saditi u neki ve provjereni i kvalitetan supstrat. Poato nemaa perlit, stiropor nemoj dodavati jer ne mo~e zamijeniti perlit nikako, rae ostavi tako kako je.;) Eh, ako se poka~e da je automat...ako imaa joa mjesta u ovom boxu gdje je Frisian, stavio bi ga tamo s njim na 12/12 ili ga dr~i u vege boxu dok Frisian ne zavrai, ata drugo. Maksimalan LST, poato koristia LED rasvjetu a visina boxa ti je 70 cm. Mo~da da probaa kasnije dodati ~utog spektra (warm white), da bude bar pribli~no jednako kao i plavog (day light). Kad zavrai Frisian, prebaci ga ato prije...mislim da ne bi trebalo biti problema.:) Savjet za ubudue, nemoj saditi dok nisi sve isplanirao i osigurao unaprijed, ako nisi siguran u neato slobodno najprije pitaj.:)
ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

Ma nema zemlje dostave u ovoj prciji nikako,najblize mi je 70km odavde ali on je zatvoren zbog virusa,nemam mjesta u ovom frisan boxu nema ni za njega mjesta, Ma nemam pojma zasto sam i sadio,ubi dosada pa valjda zato,nemam gdje ni zarulje kupiti amazon samo panele dostavlja a sad da dam 70eura za panel bas mi se i ne da,ugl. Krivo sam napisao ph, 6.8 A spustao ga jeri je bio preko 8 ,inace ni nejerim vise al racunam ne moze stetiti. Lst ja uvijek maksimalno radim,zatezem do jaja. Ta jebena zemlja mi se cini kao da ce bit nekakva sugava,i kad se slegne ima da bude kao beton i mislim da ce to biti najveci problem. Ugl.ak nista drugo bit ce to experiment ak nista drugo. Ugl.hvala puno pa sto se tice frisiana cini se da tu nece bit problema a kod ovog drugog cini se da bi moglo biti. Cekajmo pa vidimo
CalMagENTUZIJASTA

mar 2020.

Pozdrav Badi...Izvinjavam se ato ti upadam u dru~inu, ali moj mentor je otiaao na odmor, pa bih te zamolio za mialjenje... Moje Amnesie su u 85-om danu cvatnje, i u straanoj sam dilemi da li skidati ili ne..Po brederu, je 84 dana kraj...Jedan iskusan pajtaa mi ka~e da odmah skidam...A ja opet, kao pravi pionir, verujem knjigama, tj. mikroskopu i ini mi se da treba sa ekati joa dan-dva...Pomagaj.. :)
BadiZMAJ

mar 2020.

Pozdrav :wave: Ja bih to skidao.:D
ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

Ponukan ovim fotom ajde rekoh da i ja vidim stonse desava pod milroskopom s mojim frisianom. Pa evo fotkedal mene to vara vid il to prelazi vec u mlijecno,nadam se da nije jer po meni ja ovdje imam vozit jos mj dana
BadiZMAJ

mar 2020.

Ne vidim baa najbolje, ali iskreno niti ne gledam viae sa mikroskopom. Otprilike se orjentiram prema onome ato ka~e breeder, jer ako viae - manje napravia sve kako treba, trebalo bi i zavraiti kako ka~u. Ako npr. napiau da cvjetanje traje 8 - 9 tjedana, tako i ra unam (od pojave prvih cvjetova do kraja cvjetanja 56 - 63 dana). U tom rasponu skidam i prezadovoljan sam.:) Da ne bi bilo da pri am u prazno, sko i i pogledaj neke od mojih zadnjih indoor dnevnika (one po etne ne ra unam) i vidjet ea da je svaki zavraio tu negdje kako ka~e breeder. Kod tebe je dovoljno samo bacit pogled na hedove, da vidia da to joa nije ni blizu kraju (novi pistili iska u na sve strane). Samo strpljivo i sve e to ve do na svoje.:thumb:
ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

Ma nisam ja nestrpljiv nego mi neobicno da su vec mlijecni a iskreno pojma nemam sto kaze breeder ,nisam nikad ni citao to.Ja ti mislim da su to sve samo reklamne stvari,npr.super mi je kad napisu postptke sative pa indice pa ruderalisa,a nigdje na netu nema niti jedno objasnjenje kak su dosli do toga podatka,zato sam zanemario to.. A vidim i j da ima tu jos voziti brdo dana..

mar 2020.

Pozdrav tra~im mentora, trebao bi pomoc oko sklapanja boksa pa me zanima da li si voljan pomoi? :)
BadiZMAJ

mar 2020.

Mo~e, pomoi u koliko god mogu...samo imaj na umu:) Mislia kupovati box i svu opremu ili ga mislia sam raditi? Kakav ti je plan, ata te konkretno interesira? :)
sativusAMBASADOR

mar 2020.

Pozz badi hoces li mi biti mentor?
BadiZMAJ

mar 2020.

Pozz :wave: Naravno, samo pucaj.;)
sativusAMBASADOR

mar 2020.

Zemlja potgraund h presadjena pre nedelju dana pot 20l djubrena sa bio bizz grow 2ml 1l vode(mozda je to i greska) par dana nakon presadjivanja listovi se uvijaju i imaji cudnu boju temp oko 25 dan noc od 16-18c vlaga jw bila 10-15 ali sam uspeo da resim sada je oko 50 evo slika
BadiZMAJ

mar 2020.

Za po etak podigni temperaturu, nou ti je malo preniska.:) Vlaga nije toliki problem, ali dobro je ato si je podigao jer biljka ipak u fazi vegetacije voli neato vla~niju okolinu.:thumb: Prije tjedan dana si presadio u Potground H (odli an supstrat :thumb:). Biljka ima sva potrebna hranjiva za po etak rasta (cca. 3 - 4 tjedna), nema potrebe dodavati nikakvo gnojivo. Zna i, 3 - 4 tjedna zalijevaa samo vodom, eventualno ubacia neki root stimulator.:)
sativusAMBASADOR

mar 2020.

Imam slavol dali da ga dodajem sa svakim zalivanjem
BadiZMAJ

mar 2020.

Nemoj baa svako zalijevanje, poato si ve dao i Bio Grow. Slavola daji svako drugo zalijevanje (10 ml/l), pa emo kasnije lako poja ati ili smanjiti.;) Javi se ponovno za 5 - 7 dana da vidimo kakvo je stanje.:)
sativusAMBASADOR

mar 2020.

Ok. Hvala

mar 2020.

Mu e me najviae svijetla, box bude 60x60x125 ili u ormaru 55x100x160 kojeg vjv nebi cijelog koristio jer planiram imati jednu biljku maksimalno dvije i to autoflower, koristio bi cfl poato je jeftinije samo me zanima kolko bi za koju prostoriju W trebalo?
BadiZMAJ

mar 2020.

A da si malo prou io teme koje sam stavio da se pro itaju prije bilo kakvih pitanja?:) ...npr. sve ti je ve odgovoreno u ovoj temi...;) https://www.vutra.org/threads/jednostavan-vodi%C4%8D-za-low-budget-uzgoj-sa-cfl-sijalicama.14835/ Prvi prostor (60 X 60) ti je za jednu pravu biljku taman, a tako i drugi poato ka~ea da ga nebi cijelog koristio.:thumb: Ako idea sa CFL rasvjetom, nema nekog pravila koliko je potrebno svjetla..."ato viae svjetla to bolje" (minimum je nekih 110 - 115 W). Za vegetaciju ti treba plavi spektar ili u kombinaciji sa ~utim, ali da predvladava plavi spektar (cool daylight - 6500K - 865), a za cvjetanje ti treba ~uti ili joa bolje u kombinaciji sa plavim, ali da predvladava ~uti spektar (warm white - 2700K - 827). I najva~nije, CFL rasvjeta tijekom cijelog growa mora biti udaljena od vrhova cca. 5 - 10 cm. Kako ea iskombinirati i poslo~iti to je na tebi.:) Danas postoje za kupiti razne CFL ~arulje, vee ili manje, kao i T5 (HO) neonske cijevi sa reflektorom koje su po meni joa bolja opcija. Prou i joa jednom temu koju sam ti stavio i pregledaj malo dnevnike, imaa CFL dnevnika koliko hoea.;) https://www.vutra.org/forums/zavr%C5%A1eni-unutra%C5%A1nji-dnevnici.70/
AndreyISTRAŽIVAČ

mar 2020.

Zdravo, BADI, JEL MOZE MENTORSTVO?? POZ
BadiZMAJ

mar 2020.

:wave:Pozz... Mo~e :thumb:
AndreyISTRAŽIVAČ

mar 2020.

Hvala za mentorstvo, zelim da znam jel bolje indoor ili outdoor? Poz
BadiZMAJ

mar 2020.

Ne mo~e se to tako usporeivati. Indoor kao i outdoor, ima svoje prednosti i nedostatke.:)
cedo38ISTRAŽIVAČ

mar 2020.

pozdrav,svi otiali na odmor.,mo~e za mentora ..
BadiZMAJ

mar 2020.

:wave: Mo~e :thumb:
AndreyISTRAŽIVAČ

mar 2020.

kako ti se cini, kasnije vise slika, jel sve dobro? Poz
BadiZMAJ

mar 2020.

Ne vidi se baa najbolje, ekam viae slika.:) Slikaj cijelu biljku, jednu sliku odozgo (pti ja perspektiva) i jednu profilnu (sastrane ).:D
AndreyISTRAŽIVAČ

mar 2020.

AndreyISTRAŽIVAČ

mar 2020.

ledeni6AMBASADOR

mar 2020.

Dan 34 od flipa 79 ukupno 14 dana samo zalijevana s vodom i po meni jos se ne cini gladna sto je jako neobicno iako se vrhovi malko kao suse. Danas ide zalijevanje pa cu dati normalnu dozu terre flores, Po data sheetu ostalo jos 3tjedna cvjetanja Po data sheetu pk 14/15 dodajem tri tjedna prije berbe,sto bi znacilo da krenem s danas i s pk 14/15 Sto ti kazes? Generalno biljka izgledaj jako dobro,nabrojah 61 cvijet i ak se svi zadebljaju donekle bit ce odlican yield. Cak iznenadujuce dobar ali o tom potom. Ova druga koju nemam pojma sto je presadio u 12 l pot i stavio ju pod svjetlo koje imam pa sto joj bog da. Zasad ova Lidlova zemlja se ne cini toliko lose. Da druga biljka je nebitna jer sumnjam da ce opstati ali eto makar cu testirati tu zemlju.
BadiZMAJ

mar 2020.

Andrey Malo je udna, daj viae info. ata si sve radio? Koliko litara ti ima pot ( ini mi se mali), u kakvoj je zemlji biljka, da li gnojia, s ime i koliko?:) ledeni6 Bit e to fino.:thumb: Ja bi dao samo PK 13/14.:) Super..bebica je zdrava, ne fali joj svjetla...to je to, samo tako.:thumb:

apr 2020.

Pozdrav Badi, Hoete li mi biti mentor?
BadiZMAJ

apr 2020.

Pozdrav :wave:mo~e ,pitaj.:thumb:

apr 2020.

Pozdrav, Prije svega naravno isprike ako je pitanje ofucano, ali zaista sam prelistao dosta tema vezanih za to i nisam nasao konkretan odgovor. Totalni sam pocetnik i ovo mi je prvi grow. Vjerojatno sam uzeo prevelik zalogaj odlukom o uzgajanju 20 komada autoflowera, ali sto je tu je, planiram to odraditi sto je mogue bolje. Dakle, moje glavno pitanje ti e se presaivanja autoflowera, ali prije pitanja ~elim objasniti situaciju u kojoj sam. Cijelu opremu sam narucio u nekih tjedan dana i da su svi poailjatelji ispoatovali termine, sad ne bi bilo problema. Meutim, danas su mi javili da su mi led paneli tek poslani iz Kine (stizu za nekih tjedan dana), a ja sam sjemenke ve natopio i stavio u maramice. 50% je vec proklijalo tako da sam ih sutra isplanirao sijati. Ako ih stavim u velike saksije u growbox vjerojatno ih necu imati cime osvijetliti, a dodatni trosak mi stvarno ne treba(previse sam platio i ove panele koje ekam). Tako da je prema mom mialjenju jedino rjeaenje da ih posijem u male saksije i kupim 5-7 led sijalica, postavim saksijice na manju povrainu da ih opskrbljuju svjetloau, a da ih nakon ato stignu paneli, presadim u vee saksije. Meutim naiaao sam na par tema u kojim se raspravlja o loaim utjecajima presaivanja na autoflowere tako da viae ne znam ata da radim. Pretpostavljam da sjemenke mogu biti joa maximalno 2-3 dana u maramicama nakog ega trebaju u saksije?. Growbox je 250x250 i mislim da mi treba puno viae od 5-7 led sijalica za tu povrainu. Mo~ete li mi dati savjet?
cedo38ISTRAŽIVAČ

apr 2020.

zimma tera u airoko
inganjawetrustPOZNAVALAC

apr 2020.

Pozdrav Badi, ako imaa mjesto za joa jednog u enika javi trebao bi mentora za prvi indoor uzgoj.
BadiZMAJ

apr 2020.

:wave:Naravno, mjesta ima uvijek. Samo pitaj.:thumb:
inganjawetrustPOZNAVALAC

apr 2020.

Uredu, znači ovako od opreme trenutno imam piratebox 80x80x160,x2 led panela od Zeusa, biobizz light mix zemlju, biobizz starter pack gnojiva (1 x 1000 ml BIO BLOOM,1 x 1000 ml BIO GROW,1 x 500 ml TOP MAX,1 x 250 ml BIO HEAVEN,1 x 250 ml ROOT LUICE), vent 18cm i ventilacijski set 250 m³/h(još nije dostavljen tek za par dana dolazi). Pošto su mi neke klice već izasle jel bi mogao stavit samo na svijetla bez ventilacijskog seta ?
BadiZMAJ

apr 2020.

Dobro si se opremio.:thumb: Ako sam dobro shvatio, imaa vent (18 cm) za mijeaanje zraka u boxu, a ispuani vent ti dolazi za koji dan. Mo~ea ih slobodno privremeno stavit samo pod lampu, bez ispuanog venta (pasivni upuh i ispuh), ali pripazi na temperaturu. Da li imaa termo-higrometar ili barem termometar? Dok ti ne doe ispuani vent, uklju i unutra taj vent (18 cm), tako da puae prema otvoru za ispuh. im dobijea ispuani vent, montiraj ga ato prije, a ovaj unutra za mijeaanje zraka isklju i jer ti u po etku joa ne treba. Sad ga uklju i da bar malo cirkulira zrak.:)
inganjawetrustPOZNAVALAC

apr 2020.

Da imam mali vent za mijeaanje zraka, a ekam ispuh. Evo i par slika da vidia. Ove 3 ato su izrasle idu u out, ako ne bude mjesta mo~da i jedna od ove 4 ode isto van.
BadiZMAJ

apr 2020.

Dobro je, ona jedna iza se malo izdu~ila. Koliko biljaka planiraa?:)
inganjawetrustPOZNAVALAC

apr 2020.

Da bila je vani na suncu pa nije dobivala dovoljno svijetla. Sad e se popravit. U boxu 3,4 ovisi kakve e bit. Ove ato su izasle ne znam tocno koji su strain jer su se izmjeaale menke, a za ove 4 koje joa nisu izasle 2 su Gelato OG, a druge 2 su Babba Kush
cedo38ISTRAŽIVAČ

apr 2020.

volio bi da ako imaa vremena napravia skicu za box 90x90x180,gdje ide ispuh gdje je ona druga i tra rupa,suae mi se daske pa za koji dan kreem u rabota ..

apr 2020.

Bravo super zgleda. top....
sativusAMBASADOR

apr 2020.

Poz badi javljam se nakon 7dana biljke zalivene jednom od tada samo sa vodom biljka napreduje i malo bolje izgleda ali sam malopre ucio ovo ovo je druga biljka mladja par dana zdravije izgleda ali sporo napreduje dosta je manja neznam zbog cega
BadiZMAJ

apr 2020.

cedo38 Ispuh ide gore, pri vrhu boxa. Negdje sam pro itao da je bolje da stoji sastrane pri vrhu, ali mo~e i skroz na vrh boxa. Slo~i kako ti odgovara.:) sativus Dobro izgledaju, prva viae nema fleke ako se ne varam.:thumb: Koliko esto ih zalijevaa (svakih koliko dana)? Imaa li na otvorima za upuh kakvu zaatitu (mre~ice ili sl.)? `to god to bilo, ta bubica na slici...niata straano, ako je jedna. Zna se desit da uleti koja kad otvaraa box, smaknea ju i mirna Bosna.;)
sativusAMBASADOR

apr 2020.

Imam mrezicu za komarce zalivam ih na 6-7 dana 1l vode. Mada ovu vecu cu morati i cesce pot je bio lagan nakon 4 dana. sta mislis kad bih je mogao prebaciti na 12-12
BadiZMAJ

apr 2020.

Super da imaš mrežicu to je bitno :thumb:, kažem...to ti je uletilo vjerojatno kad si otvarao box. Znalo se i meni desiti da mi uleti koji trips, pa vrebam po boxu.::ludak:::D Zato i pitam koliko često zalijevaš, jer 6 - 7 dana je dosta rijetko. Također, 1l vode na pot od 20l mi se čini premalo vode. Moj pot ima 18l, u vegetaciji pije 3 - 3,5l samo tako a u cvjetanju i više. Uz konstantnu odgovarajuću temp. (cca. 20 - 30°) sa nižom vlažnosti zraka u boxu, nemoguće je da toliko treba da se zemlja osuši.:) I sam kažeš da je pot lagan za 4 dana, 3 - 5 dana je neki optimum. Provjeri još jednom da ti temperatura nije preniska. Npr. kod mene u boxu, vlažnost zraka je također nešto niža, temperatura je konstantna i obje biljke traže vodu svaki 3. dan. Jednom sam ih ostavio samo dan više bez vode i već su se jadne skroz objesile.:D Biljkama tj. korijenu ne odgovara da je stalno u vodi, ali itekako voli popiti.:) Kad zalijevaš dobro natopi cijeli pot, čekaš dok se skroz ne osuši i tako u krug. Ti odlučuješ kada ćeš prebaciti na 12/12. Koji je strain? Koliki ti je box (dimenzije)? Slikaj mi obje biljke zajedno u boxu, da mogu otprilike procijeniti koliko imaš još prostora za vegetaciju.:)
sativusAMBASADOR

apr 2020.

Boks je 60*60*110 stim da imam mozda nekih 100 u visinu kad podignem panel skroz vrsta je cheese od seedsmana ova mala je nl auto stim da mi u boksu ostaje samo ova veca ove dve idu u drugi manji boks pa kasnije vani tako sam planirao a mozda i nl ostane u tom manjem boksu pod 125 cfl i verovatno cu da dodam jos neku lampu
BadiZMAJ

apr 2020.

Da, taj prostor je taman za jednu pravu biljku. Pametno si isplanirao.:thumb: Zna i...jedna e solo bit u 60 X 60, odli no.:thumb: Samo ju tako airi (treniraj), kako si i do sada.;) Imaa joa za vegetirat...neka se box fino popuni, pa prebaci na 12/12. Jel znaa koliko je stara, bar otprilike? I ako mo~ea, molim te mi slikaj biljku tako da se vidi i cijela unutraanjost boxa.:)
sativusAMBASADOR

apr 2020.

Stara je nekih 30 i neki dan sliku cu postaviti kasnije. Mislio sam vec sada da je prebacim jer moram da zavrsim grow pocetkom juna
BadiZMAJ

apr 2020.

Ako ti se ~uri, prebaci.:)
sativusAMBASADOR

apr 2020.

sta mislis badi dali da topiram ovu malu nl auto
BadiZMAJ

apr 2020.

Ne bih je topirao jer je automat, ali ti mo~ea ako hoea. Ako je topiraa ili supertopiraa, zna malo produ~it vegetaciju, pa e neato kasnije i zavraiti. Osobno bih napravio samo dobar LST (ako ostaje u boxu).:)
sativusAMBASADOR

apr 2020.

Ok hvala badi necu je topirati bolje ranije da zavrsi a evo slike celog boksa malo sam rastegao najvecu i mislim da cu je ipak jos neki dan ostaviti u vegetaciji
BadiZMAJ

apr 2020.

:thumb:
BadiZMAJ

apr 2020.

Tra~im ovu temu i nikako je nai...jedva sam je pronaaao kod Pante, u njegovom kutku. Pantagan :respect: Tehniku osobno nikada nisam probao, pa sam posudio i slike kako bi ekipa lakae shvatila. Panta, nadam se da razumijea.:) sativus ako se ipak odlu ia i ti Northern_island-jonson, poato vidim da takoer i tebe zanima.;) Supertopiranje automatika, svrha je da se produ~i vegetacija i na kraju se dobije neato vea biljka. https://www.vutra.org/threads/treniranje-automatic-kanabisa-super-topiranje-by-cili.10974/ Kada rezati i gdje to no... Ovako bi trebalo izgledati kad odre~ete.:) Takoer da se razumijemo, bilj ica na slici je od lana Makaown.:respect:

🔒 Ova tema je zaključana