VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Creative
LEGACY

Mentor Creative

245 odgovora5,184 pregleda
CreativeLEGENDA

jul 2013.

Mentor trenutno nedostupan. Postovani pocetnice !!!! Dobro nam dosao na forum ja sam Creative . Kao svaka civilizirana zajednica tako i nasa ima odredena pravila ponasanja a mentori su tu da vam pomognu da lakse i brze shvatite kako to sve radi :) Za pocetak cu te zamoliti da procitas nas pravilnik https://www.vutra.org/topic/10131-pravilnik/ .Samo par osnovnih stvari da ponovimo koje su ceste greske pocetnika PRIJE OTVARANJA SVOJE PRVE TEME MOLIM TE OBRATI SE SVOM MENTORU DA LI JE POTREBO OTVORITI TU TEMU ILI JE DOVOLJNO SAMO NAPISATI POST U TEMI NAMJENJENOJ ZA TU TEMATIKU....uvjek ce ti neko pomoci ili odgovoriti ,cesto puta i vise njih samo se malo strpi :) Postavljanje SLIKA https://www.vutra.org/topic/2248-upute-za-postanje-slika/ Slike koje postas u kometarima nemoj da budu vece od 1024x600 idealno 800x600 za sve ostale vece rezolucije stavljaj thumb. ako je slika zanimljiva svi cemo kliknuti da ju uvecamo ;) Nemoj pisati post za postom u istoj temi barem ne unutar par sati osim ako neko nije odgovorio ispod tebe.... imas u desnom doljnem kutu opciju EDIT ako si nesto zaboravio ili zelis promjeniti svoj kometar . Izaberi prikladnu temu za svoje pitanje i ne ponavljaj isto pitanje u vise tema. E sad mozes kreniti u svoju avanturu na ovom forumu gdje cu ti pomoci koliko god mogu i znam :) Ako bilo sto nije jasno ili neznas sto,kako napraviti a nepise na forumu...slobodno mi se obrati tu ili na PM ako je pitanje osobne naravi. TIP ZA PODFORUM-UZGAJANJE: Posto si pocetnik ima previse tema i postova da ih citas sve ,pa se drzi onih gdje pise ZAKACENO, s vremenom ces procesljati i ostalo sto te zanima ;) U tim temama je sve sto ti treba da shvatis kako doci do svog cilja . Kad god ti se ne da citati imas 4 galerije slika za odmor ;) Imas rubriku Dnevnik uzgoja gdje ima pregrst dnevnika pocetnika kako to ne raditi ;) ali isto tako imas zavrsene dnevnike sa odlicnim uspjesima i detaljo objasnjenom opremom i tehnikom uzgoja te sve popraceno slikama , pa sve to bude vrlo zarazno i interesantno stivo za jednog pocetnika . NAPOMENA Upoznavajuci forum upoznat ces malo i clanove ovog foruma te nacine njihovog uzgoja ..pokusaj birati onog mentora koji je najslicniji nacinu i tehnici uzgoja koju ti odaberes za sebe jer ti on moze najbolje pomoci. Ako nakon ovog uvodnog masiranja imas jos snage za mene i spreman si uzgojiti svoje prve biljke , procitaj Uzgajanje i javi mi se tu u temi da se dogovorimo kako cemo dalje ;) LP....C.
vukvucicaENTUZIJASTA

avg 2013.

ljepi pozdrav ja sam vuk po etnik sam na forumu iuzgajam za sebe vec godinama u smjesnim stvarima vidim da tu imate hrpe boxova i toga svega ja sam otkrio danas neato pa me zanima vaae mialjenje o tome
CreativeLEGENDA

avg 2013.

pucaj ...Lp i tebi druze ... ;)

okt 2013.

Imam poprili no iskustva u growanju cca 10+ godina, ali nakon ato vidjeh tvoje kreacije u sli nom setupu kao mojem, nemogu da odolim... oces mi biti mentor? P.s. ovo je kao da trebu pitam broj telefona :rofl:
CreativeLEGENDA

okt 2013.

samo neznam ko ce od koga uciti na kraju uzevsi u obzir tvoj radni staz :signs046: javi se na PM ;)

okt 2013.

Dragi mentore...pitanjce :spcartman: Od lampe do vrhova mi je cca 32 C (ka~em cca jer nema digitalni vec neki jeftini termometar), vlaga je 40 % Biljkice se kupaju u lumenima i ne pokazuju znakove da im je vruce, nema rubova na listovima, nisu podignute dr~im HPS 250 na 30 cm od njih i neznam koliko da ga dignem, jer su prakticki tek sad u vege fazi, eto 3 internode.. Na koliko si ti dr~ao lampu u vege fazi, a da izbjegnea neko pretjerano strechanje? jel mi 40 cm previae?
CreativeLEGENDA

okt 2013.

dobro ti je tih 30 cm na pocetku ,poslije moze i nize ako temp dopusti .... za strechanje gledas biljku kako se ponasa , ako se strecha sa velikim hodom izmedju interoda spustis lampu ...ako nabije interodu na interodu ,odmaknes lampu nekih 4,5 cm je sasvim ok pocetni hod izmedju interoda . sredi hladjenje lampe to ce ti biti vrlo bitno kasnije .....vidio si u mom dnevniku da sam stavio CT i drzao sam lampu u cvjetanju na 10-15 cm jel mi je to temperatura dopustala ;) temperatura ti nije za paniku ali ne bi bilo lose da je spustis bar na 28C.....26C ideala ;)

okt 2013.

Spustio na 28 C, vlagu digao na 55% sa jednostavnim dodavanjem intake 120mm PC dolje i jos jedan 120mm PC gore da vuce..na 12V dakako. Izdr~at ce par dana, pa idemo po Vortice Lineo 120 2 brzine 250m3/h- 385m3/h e da...napravio sam getto priguaiva ..gle kak je ugly Ubit ce me stara zbog jastuka... :spcartman: Dobar si o'ek Creative, nema ata

okt 2013.

Dragi mentore, ev piaem ti pismo za pismom znajui da ea ih zalijepit u jedno :respect: Naime..jedna biljka mi ima kane na nekim listovima, te novi vrhovi listova izgledaju onako hrskavo suvo bijeli..evo slike (sa moba na~alost): Temp je doduae 30 ak stupnjeva, nedavno su presaene u zemlju sa ph 5.5-6.5 (??? tako piae na Klasmman) takoer ima par bijelio smeih fleka na par listova. pretpostavljam da nije niata straano, biljka izgleda zdravo, ali prevencije radi mo~da imaa kakav savjet dok ne stigne ph metar? edit: kreten sam zalio jucer sa vodom iz boce punom mjehuria jer je stajala u za epljenoj boci dan-dva...neznam jel to ima veze...
CreativeLEGENDA

okt 2013.

pretpostavljam da nije niata straano, biljka izgleda zdravo :thumb: isipaj bocu vode i ostavi je pola sata,sat da odstoji ( izlapi klor) i poli ;) nespajam ako prodje 24 sata od zadnjeg tvog posta ..nevolimo kad pisete u 15 min post za postom :D presadio si ih odlicno ..sad opet samo voda i gledaj caroliju ;)

okt 2013.

Meni treba mentor,nov sam u ovome i imam pitanje. zivim u BiH i pitam se je li sigurno ovdje narucivat sa aliena. Hoces me "mentorirat"?
CreativeLEGENDA

okt 2013.

pozz i tebi frend ..dobro nam dosao na forum . rado cu ti pomoci u svemu sto znam vezano za uzgoj :) osobno nisam nikad narucio od aliena i iz susjende sam ti drzave pa neznam kako ide sa BIH mozda da tu postavis svoje pitanje ili procitas malo tuda iskustva sa alienom vezano za tvoju zemlju. https://www.vutra.org/topic/1759-naru%C4%8Divanje-sjemenki-zabranjeno-reklamiranje/ u danasnje vrijeme interneta jos nisam naisao na seed banku koja na moju zamolbu ,nije to diskretno zapakovala i poslala ..... dosad mi je sve stiglo zivo i zdravo :)
jahachmagleENTUZIJASTA

okt 2013.

Pozzz Creative , moze mentorstvo. Nov sam u ovome pa mi treba pomoc.
CreativeLEGENDA

okt 2013.

naravno da moze :) dobro nam dosao :signs046:
jahachmagleENTUZIJASTA

okt 2013.

Biljcice su mi bile u casama od 0.5l tri nedelje stare i presadio sam ih u vace posude zapremine 10l , zemlja terramagma . Kod 3 biljke sam primjetio da su najdonja dva lista lagano pozutjela, prije presadjivanja , tako je vec 3 dana. Primjetio sam da rastu narasle su 1cm u visinu. Dali je to opasan problem sto su listovi malo pozutjeli , sta da radim
CreativeLEGENDA

okt 2013.

znaci da je biljka prerasla tu casicu od 0.5l ;) presadio si u 10l svjeze zemlje a to znaci da si sad opet miran neko vrijeme .
jahachmagleENTUZIJASTA

okt 2013.

Jos jedo pitanje , imam 7 biljaka 4 crutical mass deklarisana visina 40-60 cm i 3 F1 100-120 cm Super skunk. Namjeravam ih tjerati do maksimalne visine pa me zanima dali znate na kojoj visini da prebacim na cvjetanje. Ja sam mislio F1 prebaciti na 1m visine i criticall kad dostigne 35 cm. Dali je moguce da naguram visinu iznad deklarisane , posto mi vrijeme uzgoja ni uslovi neigraju ulogu posto toga imam na pretek.
CreativeLEGENDA

okt 2013.

naravno da je moguce da prerastu deklariranu visinu . velicinu biljke u indooru ti odredjuju velicina posude sa zemljom i duzina vegetacije ( sto duze vegetiras ,veca biljka ) prebacivanje na cvjetanje si odredjujes po zelji ili visini prostora ( racunas da ce biljke jos rasti u cvjetanju od 20 -40 % ovisno o sorti ) znaci ako prije ne zelis sam..nekin 60% ukupne visine boxa ti je "zadnji vlak" za poceti cvjetati da bude sve ok do kraja ;) jesu to automatici ?? nekako mi premala ta visina za reg.
jahachmagleENTUZIJASTA

okt 2013.

Provjerio sam na sajtu gdje sam kupio sjeme criticall nisu autimatici dimenzije boksa mi ne igraju ulogu posto je box od stiropora mogu ga dici u visinu i 2,5m ako treba. Koliko sam shvatio biljkama ako dadnes dovoljno veliku posudu i ostale uslove mozes da je drzis u vege fazi bas dugo dok ne dostigne zeljenu visinu , i kad hoces da ti cvjeta promjena svetla na rezim 12/12 + HPS koliko sam shvatio. Jos nesto u ponedeljak sam ih presadio zadnja dva dana pratim visinu , rastu ~ 1.2cm na dan pa me interesuje dali je to sporo sada su visine 16cm i 25 dana stare Dutchesedbank * * * Environment: Indoor growing Sex: Female (Feminized) Effect: Stoned buzz Flowertime: 8 weeks of flowertime T.H.C Level: 18/20% Average Yield m²: 400/500 gram - 14.1/17.6 oz Average Height plant: 40/60 cm - 15.7/23.6 in
CreativeLEGENDA

okt 2013.

odlicno si shvatio :) a nisam nikad mjerio frend koliko koja raste na dan ..mozda i jesam ali se nesjecam :smoke18: znam da ce ti sad rasti sve brze i brze ;) Na pocetku je malo sporo to sve dok krene....znam ;) kad biljka napuni posudu korjenom i uzme si maha ,gledas i nevjerujes :D Hvala kolegi na zvanicnim podacima :) Ps. vidim sad i ja sto pise tamo al to je prije neka greska i bit ce da fali jedinica na pocetku brojeva (140/160) ;)
jahachmagleENTUZIJASTA

okt 2013.

Mentore izvini sto sam mozda malo dosadan sa pitanjima ali na dvije biljke sam danas primjetio nesto kao dva mala pipka , nije valjda krenula u cvjetanje , posto nije automatik? Ko ce znati sta su mi navareni Holandjani poslali :D

okt 2013.

da to su ~enski prefloweri ili ti ga pistile
CreativeLEGENDA

okt 2013.

kolega iz klupe ti je sve rekao ;)

okt 2013.

cao drue,da li bi bio mentor pocetniku kao ja???
CreativeLEGENDA

okt 2013.

mentori su upravo tu radi vas ...pocetnika ;)
jahachmagleENTUZIJASTA

okt 2013.

Znaci utvrdio sam da su zenske pistle u gore pomenutom postu rezim svjetla je 18/6 jedina stvar koja me interesuje je koliko ih jos dugo mogu drzati u vege fazi msm nece se hedovi krenuti pumpati bez HPS-a i rezima svjetla 12/12 posto bih volio da ih drzim u vege jos 40 dana da sto vece narastu.
CreativeLEGENDA

okt 2013.

mozes ih drzati u vegi dokle god hoces, dok su na 18--6 rezimu nece poceti pumpati hedove.......samo ce pusati lagano pistile na cvoristima . al ovo ti je super ,jel sad si siguran da radis sa curicom ;)
jahachmagleENTUZIJASTA

okt 2013.

Hvala Creative od velike si mi pomoci :respect: nebih uspio sam bez ovog foruma.
jahachmagleENTUZIJASTA

nov 2013.

Opet problem , na jednoj od 7 biljaka sam primjetio kao da dobija kandze i kao da se na tom mjestu i suse neznam sta bi mogao biti priblem. Vodu korigujem na PH 6,5 zemlja terramagma , 10l posude , presadjene prije otprilike dvije sedmice , jednom gnojene sa 1/4 doze NPK 6-6-6 prije 7 dana, temperatura konstantno 25 C ,vlaznost 50% , MH400W (reflektor sa zastitnim staklom) 45 cm udaljena. Ostalih sest biljaka ne pokazuje ove simptome i izgledaju lijepo , cak i ova sa simptomima ne zaostaje u rastu samo me brine ova anomalija.
CreativeLEGENDA

nov 2013.

kanjde dobijes najcesce od previse vode ili previse gnojiva (ako zute spicevi lista ) no izgled tog lista i susjednog s desne strane mi prije vuce na nekakve sitne stetocine koje su se uvukle na toplo.
hej Creative, nisam sku~io da si i ti mentor, o ito nisam dovoljno prostudirao forum :) nadam se da imaa neato ~ivaca za moj po etni ki grow. idui tjedan bi trebao po eti pa bi te rado malo ugnjavio kada sve postavim.
CreativeLEGENDA

nov 2013.

ako znam ..rado pomognem :)
jahachmagleENTUZIJASTA

nov 2013.

Jos uvjek nemam HPS sijalicu a hocu da je narucim , sta mislite o ovoj sijalici SunLite Sunlite 03636-SU LU400/MOG 400 Watt HPS ED18 High Pressure Sodium Light Imam prigusnicu 400W starter i kondenzator dali na tu pricusnicu moze raditi HPS a ako ne moze kakva mi onda treba?
CreativeLEGENDA

nov 2013.

nisam ti toliko strucan u lampama pa bih te savjetovao za ovu lampu da to pitanje postavis https://www.vutra.org/topic/990-high-pressure-sodium-hps-sijalice-tehnicke-karakteristike/page-43 ima iskusnih inzinjera elektrotehnike koji hoce pomoci ;) hps je bar to pise ;) ali nevdim nigdje koji je spektar boja ,odnosno ovo mi se ne svida Color: Clear ja bi ipak potrazio nesto za sto sam siguran da je to to :D na prigusnici ti obicno pise za koje vrste lampi je napravljena ...pogledaj malo u https://www.vutra.org/topic/10094-spajenje-hps-mh-lampe/ imas na stotine slikanih prigusnica pa usporedi sa svojom :)

nov 2013.

Pozdrav svim clanovima, eto po prvi puta sam i ja clan jednog foruma ! Iza sebe imam jedan grow ali nisam bas odusevljen bio.. Sad sam na pocetku cvijetanja sa drugim i nadam se boljem :) P.S. Puno ste mi pomogli hvala od srca Izvini nisam htio biti nepristojan, sad sam tek vidio da sam poslao dvojici mentora post. Meni je svejedno, tebi sam se prvo javio pa ako moze da mi budes mentor?
CreativeLEGENDA

nov 2013.

Pozdrav i tebi frend i dobro nam dosao na forum :) naravno da ti mogu biti mentor a sto je bilo sa zadnjim growom da se nisi odusevio ?? mozes i na PM odgovoriti .
skunkgrowerENTUZIJASTA

nov 2013.

Kreativni brate oces mi bit mentor? :)
CreativeLEGENDA

nov 2013.

hocu njusko..al prvo si se javio jacku pa vidi sto ce ti on odgovoriti ;) manje vise smo ti svi tu dok radis grow tako da neboj se da neces dobiti adekvatnu pomoc ako otvoris dnevnik uzgoja ;) ova ti je rubrika ko mali shalabahter ako zapne grow i dok ne naucis pravila ponasanja na forumu ;)
skunkgrowerENTUZIJASTA

nov 2013.

Kreativni brate treba mi hitno pomoc jer imam hrpu problema https://www.vutra.org/topic/11284-prvi-indoor-uzgoj-110w-cfl/?p=264421#entry264421
jahachmagleENTUZIJASTA

nov 2013.

Ovako biljoze su sada visoke 70cm u posudama 10l i najdonje lisce pocinje da zuti , dali je normalno da to lisce pozuti i odpadne s ovom visinom biljke. Citao sam po forumu da nedostatak dusika uzrokuje zucenje listova. Prihranjujem je Floraline NPK 6-6-6 sto mozda i nije tako dobro gnojivo u vege pa sutra idem kupiti neko sa vecim postotkom dusika. I koliko vremena treba proci do sledeceg gnojenja prije sam ih gnojio svakih 10 dana (svako drugo zalijevanje) ali imam osjecaj da je premalo a nebih da napravim havariju sa pregnojavanjem. Takodje u zadnjih par dana uocio sam da zderu vodu kao lude svaki treci dan sada zalijevam sa 1-1,5 litar vode pa mi logika namece misljenje da se sada i gnojivo brze trosi.

dec 2013.

poatovanje, ja ne kontam kako ovo sve ide, ali biram za sad tebe Creative za mentora, a dalje u vidit kako i ata u :) lijep pozdrav
pufpuf passENTUZIJASTA

dec 2013.

Pozdrav ( ja se nadam buduci) mentore, nov sam u svemu ovome (growanju) pa sam sklepao nesto u pc kucistu, bi li mi htio biti mentor u mom prvom pokusaju Lp
t@maraZMAJ

dec 2013.

Pozdrav svima,nova sam na forumu ali dugo pratim.Pa evo trebala bih malu pomoc da se snaem i naravno stru nu pomo za moju bilj icu.Ako mo~e mentore,zahvaljujem
hej mentore, evo mene sa par pitanja ... sa mjesec dana zakaanjenja napokon mi je doala oprema. ostalo mi je joa uzeti ~ice za ~arulju, zemlju i pospojiti struju. Od opreme imam kupovni box 1x1x2m, ~arulju Sylvania HPS 400W, priguanicu TRM 400W, ventilator in-line VK100 i karbonski filter. Od sitnih stvari tu su joa timer, termometar, ph tester, ... Pro itao sam tonu tekstova o uzgoju u zadnjih par mjeseci pa sorry ako vec negdje stvari postoje ali fakat je veliki forum i muti mi se u glavi od informacija :) EDIT - maknuo sam pitanja koja sam rijeaio Evo par pitanja: - gdje dr~ati priguanicu? izvan aatora na nekom stoliu, na podu ili nebitno? vidio sam da ameri grade kao neku kontrolnu tocku gdje drze produ~ne, prigusnicu, timere, itd ... zakaceno sa vanjske strane aatora ali nekako mislim da ovaj moj aator nije toliko vrst da nosi sve to uz lampu i ventilaciju ... - ako sam dobro sku~io glavni ispuhni ventilator je stalno uklju en a priguanica sa ~aruljom i mali ventilator idu u timer? Ili i mali ventilator ( koji bi puhao u bilj ice ) da bude stalno uklju en? - mislio sam staviti 5 biljaka unutra, nakon klijanja odmah u neke 10-15L teglice. Zemlju bi uzeo teramagnu. Gnojiva ne bi joa uzimao do cvijetanja tako da u to prou avati za koji mjesec ... - narucio sam 5x white widow i 5x northern light automatic, prvo sam mislio odmah imati dvije sorte ali nakon itanja po forumu svi ka~u da je bolje za po etnika dr~ati se jedne tako da bi white widow bio prvi. Da li se uope mogu kombinirati automatic sorte sa drugim sortama? U smislu da bi ove trebale krenuti na cvijetanje nakon kao tocno x dana dok druga sorta kada se rezim svijetla promijeni. ako sam dobro "ubrao" stvari :) btw, javi ako mislia da je za prvi grow bolji northern light. - pretpostavljam da se tokom suaenje miris jako osjeti, da li trebam dodatni karbonski filter ili nije toliko straano? ina e box e biti u sobi koja je polu skladiate i samo je bitno da baa cijeli stan ne miriai ... - iza bo~ia u tjedan dana biti odsutan od boxa a stvarno mi se ne da cekati da tek iza nove godine pocnem uzgajati. mislio sam imati frenda koji bi svaka dva dana dosao provjeriti stvari i vjerovatno jednom zaliti tokom tog tjedna + malo poapricati zemlju. Ako zasadim za koji dan imati ce oko 10 dana kada budem otiaao, jel' to ok ili bi bilo bolje da kao pravi bri~ni roditelj ostanem uz "dojen ad"? Frenda u ugnjaviti da mi pofotka svaki put da mogu pratiti jel sve ok ... - naknadno bi napravio vege box i uzeo cooltube ali otom potom, to u nekom drugom upitu ... svaka pomo je dobro doala!
CreativeLEGENDA

dec 2013.

novacima zelim srcanu dobrodoslicu :) sa malim zakasnjenjem ...visa sila :family1: zrinka nadam se da onaj broju nisu tvoje godine :D kad vidis kako i sta ces javi se makar razglednicom :) puf puf pass https://vutra.org/forum/56-projektiranje-prostora-za-uzgoj/ tu prezentiraj sa par rijeci svoje remekdjelo pa ce ti pravi PC groweri dati svoje misljenje . Tamara1234 sve za tebe i tvoju biljcicu ;) dr corto 1. ako je moguce izvan boxa da ti negrije bzv..... najbitnije je da nebude blizu izvora vode ako je u boxu i staviti je na neku podlogu (daska ,nesto nezapaljivo ) 2. ovako po pravilu bi cirkulacija zraka treba biti postojana 24 sata na dan ....no nemoze uvijek biti sve idelano (buka ,struja,ukucani i ostali faktori) pa tako ni to nije uvijek izvedivo ...ako je box u prostoriji gdje postoji prirodna cirkulacija zraka ,mozes gasiti i ispuh ,ostavis samo cirkulaciju u boxu ...tako ja radim ... meni su ispuh ,lampa i veliki vent za cirkulaciju unutar boksa na tajmeru ..a 4 pc ventica cirkuliraju unutar boxa sa druge uticnice bez tajmera ;) ako nemas prirodnu cirkulaciju zraka onda bi bilo dobro da upuh i ispuh rade stalno ...kombiniraj ,naci ces svoju semu 3. stavi kaljeve koje odredis i poslazi ih u box pa vidi tako da lijepo stanu....4 kalja 30 dana vegetacije i imas ljepotice ...ako ti se zuri stavi 5 pa kraca vega 4. e sad kad znamo kakve sjemenke imas ...igraj se malo ...4 ww i 1 auto(njega u kalj do 7do 10l) ....taman ce ti se poklopiti da imas na pola cvjetanja gotovog automatica a ww ce dobiti malo mjesta za suncanje . 5. miris je malo skaljivo pitanje ...ali uvijek ih mozes susiti u boxu uz ventilaciju preko svog karbonskog filtera .... velika kolicina -veliki miris . 6. posadi ih odmah u veliki kalj onda i prije nego odes ih dobro poli izdrzat ce 7 dana bez beda ako nebude povisena temp. ili neki drugi veci problem ...pazi da se sto ne zapali dok te nema . 7.prvo odradi ovo da se malo uhodas i vidis kako to ide pa onda razmisli ima li potrebe uopce za vege boxom ...ct kupi prije druge pite ;) pazi kome vjerujes , najmirnije spavas kad samo ti znas sto se desava u tvoja 4 zida :) sutra nastavljamo ;)
hvala na iscrpnim odgovorima Creative!!!!!! danas bi trebale proklijati tako da kad se vratim doma idem zasaditi i pustiti sve u pogon :)
t@maraZMAJ

dec 2013.

Imam jedno pitanje,nemogu staviti slike jer mi komp na popravku pa cu stavit cim ga dobijem.Uglavnom biljcice(2) stare su 20 dana,rastu lijepo pod cfl samo je problem sto stalno izgledaju uvelo,listovi su zeleni ali se uvijaju na dolje.zaljevam svaka 3-4 dana i samo su jednom gnojene ali nista ne pomaze,zemlja je kupovna neka za cvijece.Neznam sta bi moglo bit takve su od prvih listica pa sve do sad.Vise neznam sta da im napravim.
CreativeLEGENDA

dec 2013.

ako ima listove uvrnute i skupljene listove prema dolje i tamozelne je bolje -previse dusika N u zemlji ....(moguce zbog gnojenja ) a ako su listovi normlanog izgleda samo uvrnuti prema dolje onda je krivac voda srce. slikica bi puno pomogla pa kad budes imala volje ,mogucnosti opali jednu ,dvije da vidimo prvo stanje :) :cvetak
t@maraZMAJ

dec 2013.

Ok,hvala puno na pomoci.Brzo ce slikice! Evo napokon se vraam nije me bilo neko vrijeme.Probat u stavit sliku pa ako uspijem.hehe http://imgur.com/gXposlE Evo ga uspjeh,prva slikica je stavljena a sad e i druga.Zanima me mialjenje.Nisam postavljala puno pitanja jer stvarno sve piae na forumu.Odredjen je lst i topping.`ta mislia mentore? http://imgur.com/RdfCJDO
t@maraZMAJ

jan 2014.

Creativni pa jesi li ti ~iv?

jan 2014.

pozz novi sam ovdje i novi u ovome prvi put cu zasad sad na proljee autdoor biljke,, sad bih molio kad ve vidim da ima ovako dobrih ljudi koji su napravili ovu stranicu koja sluzi za pomoc pri uzgoju da mi daju prvi savjet ,, trenutno sam zapeo pri nau ivanju, pa bih zamolio mentora link od stranice gdje narucuje jer zelim narucit od nekog koga je neko vec provjerio i zadovoljan je snjime :) nadam se odgovoru ubrzo,, ako sam slucajno ponovio pitanje sory nisam imao vremena sve pro ealjati ima toliko toga za itati,, i jos jednom pohvale na stranici,,, usput iz hrv sam..
CreativeLEGENDA

jan 2014.

tamara oprosti nisam vidio da si tu pisala ..malo mi guzva u zadnje vrijeme pa nestignem pratiti sve .....javi mi se na PM tako dobijem izvjesce na mob i tamo cu ti uvijek odgovoriti ... inace toping i lst si dolicno odradila -----voljeo bih vidjeti sad kako izgledaju curke..na prvoj slici mi se cini da imas ( imala si problema sa Mg ili N ) malo problema pa ako to nije rijeseno da probamo to sanirati :) @omeg dobro nam dosao na forum i rado cu ti pomoci u svemu al nemoj se ljutiti nemogu ti dati takvu informaciju ....imas par tema o narucivanju sjemenki pa pogledaj tamo malo kakva su iskustva ... inace generalno kojoj god komercij. seed banki da se obratis i obajsnis im da bi zelio da bude diskretno spremljeno ...napravit ce ti to :) https://vutra.org/topic/1759-naru%C4%8Divanje-sjemenki-zabranjeno-reklamiranje/page-3
t@maraZMAJ

jan 2014.

Evo slike mojih ljubica koje su trenutno 20 i neki dan u cvjetanju.Na~alost nisam primjetila da mi jedna curica ima udne sklonosti,ustvari nisam niti znala kako jajca izgledaju(haha sada znam).Uglavnom opraaila je i sebe i cimericu,ali neka,neka u~ivaju biti e sjemenki.Mislim da od dvije random sjemenke ovo je dobro i ispalo.Dali mislia mentore da e biti bar neato od toga? http://imgur.com/Wjqs5iu http://imgur.com/uD3ymrd http://imgur.com/L7Wo4GK http://imgur.com/G07lkwx
CreativeLEGENDA

jan 2014.

drago mi je vidjeti da su listovi lijepi zeleni ...znaci da su zdrave ....malo jesu strkljave i rijetke ili si bjezala prebrzo sa svjetlom ili ces za slijedeci puta morati ipak malo pojacati rasvijetu .... onaj hermic je jako ruzan i jako agresivan bojim se da ce ti zezniti skroz onu ljepoticu pokraj .... iako je vec oprasena , ja bi ipak tog hermica smaknuo ......nema koristi od njega a samo ce jos vise stete napraviti :( ili bar cupkaj te bananice ako ti gaje zao .....al previse ih je da se patis ..sry. to je mana nepoznatim sjemenkama .... ovo ti je ispala sad dobra skola ....koliko god si vezana za te biljkice ako se hermic pojavi u samom startu cvjetanja nema mislosti ... mices ga odmah ;) tamara za prvi puta potpuno samostalna biljke super izgledaju :)

feb 2014.

Pozdrav Creative! Pocinjem prvi grow u boxu 1.20x1.20x200 sa 1000w hps i potreban mi je mentor da bi nadam se na kraju sve bilo ok.
CreativeLEGENDA

feb 2014.

pozdrav i tebi zli i dobro nam dosao na forum :) jel ti nije malo puno 1000w za taj box ?

feb 2014.

Pa upravljam se onom starom poslovicom "Od viska glava ne boli".
CreativeLEGENDA

feb 2014.

Od ovog bi te mogla boljeti glava :D jer imas bar ct ?

feb 2014.

A i negde sam procitao da je idealno za prinos 1000w na 1m kvadratni.

feb 2014.

Naravno Oprema je u fulu.
CreativeLEGENDA

feb 2014.

nepotrebna potrosnja struje ,puno vise topline a ako porastu moze biti i problema sa viskom lumena opet ako inzistiras neplacam ja racune ....da vidimo i to cudo na djelu :D samo cisto da ne bude na kraju...nisam znao :)

feb 2014.

Sto se tice struje problem ne postoji. Problem je sto sam pocetnik a jako mi je bitno da mi prvi grow uspe. Da ne duzim ne gajim je u rekreativne svrhe vec iz medicinskih razloga. Tako da bi mi dobrodosla svaka sugestija kako i sta.
CreativeLEGENDA

feb 2014.

pa ti si dosao sa............pocinjem svoj prvi grow u 120x120x200 1000w hps sve u fullu... pretpostavio sam da znas sto radis sa takvim stavom .... ajde da vidimo ... savjetujem ti ako je moguce da tu lampu promjenis na hps 600w koplet i za razliku uzmes MH600 sijalicu ako je moguce .... na forumu su ti vrlo susretljivi ljudi ... otvori dnevnik uzgoja ,opisi malo sto imas ,sto si zamislio kako i zasto i vidjet ces da nista nije problem ... uzgoj traje minimalno 90 a tvom satoru( zbog duze vege ) za biti ne rjetko i do 120 dana,jos ako izaberes neku sativu ode to do vrtoglavih 150 +dana imas vrlo kvalitetnih grow supportova koja ce ti pomoci tokom tvog growa a uvijek mi se mozes javiti na PM ako si zbunjen ili ti nesto nije jasno...

feb 2014.

Ovako. Pored navedenog grow boxa, sijalica je hybrid hps/mh 1000w 585nm, turbina dospel wk 200, carbon filter 200x800mm cool tube 150x400mm. I nameravam da gajim Northern Light iskljucivo za preradu u ulje. Sve navedeno sam uzeo preko kod proverenog prodavca. I uz njihov savet sam uzeo tu sijalicu za tu kvadraturu, jer mi je receno da je to idealno za toliki grow. Posto sam apsolutni pocetnik svaka pomoc mi je dobro dosla. Sve je instalirano i spremno za uzgoj. Sada me muci par stvari, zemlja ili neka druga podloga, koliko sijalicu od biljki, koliko zalivanja, da li da gajim klasicno SoG ili ScrOG posto mi je kolicina bitna.

feb 2014.

Pokusavam prvi grow, al sam naisao na par problema na koje nisam mogao naci odgovor na forumu. Moze menterstvo?
CreativeLEGENDA

feb 2014.

pucaj, di je zapelo :)

feb 2014.

Planirao sam indoor grow, ali sam skapirao da za to nemam uslove tek kad mi je seme proklijalo :knockknock:. Seme sam uzeo od najboljeg dima koji sam probao i stvarno bih zeleo njega da grow-am. Ima li kakve nade ako ga kroz koji dan bacim na outdoor (u pitanju je centralna Srbija)? Napolju ima dosta sunca sad, ali je najavljen jos koji mraz krajem februara. Je l bi bila u opticaju neka varijanta da ga drzim u saksiji dok je toplo i dok ima sunca napolju, a kad udari mraz da ga krijem u kuci ta 3-4 dana? Procitao sam negde o fori sa odsecenom flasom oko biljke, al kontam da je sredina februara bas mnogo rano za outdoor.. Sledeci problem je sto nisam bas siguran kad je seme spremno za prebcivanje iz papirnog ubrusa u zemlju. Od ova 4 sto sam stavio 2 su se onako malo otvorila i pocela je malo izlaziti klica iz nje. Hoce li naskoditi semenu ako uzmem ova 2 sto nisu proklijala i odlozim ih za mart/april? Izvinjavam se ako na neko pitanje vec ima odgovoreno. Cesljao sam ovih dana forum uzduz i popreko, a ovo su neka pitanja na koja nisam nasao odgovor.. Naucio sam makar jednu lekciju: brzo/kuso x)
CreativeLEGENDA

feb 2014.

izvadi onda te dvije sto nisu proklijale mozda ti uspije s njima u maju ( postavlja se pitanje ....ako nisu proklijale sada, hoce li uopce i poslije ) ako nemislis nista ulagati u u njih , bolje odmah baci i mir , bit ce jos dobrih dimova do proljeca ;) a mozda se i pocastis nekim brend semenom , nije to vise toliko skupo :D

feb 2014.

Pozdrav, registrovao sam se danas, hocu da kazem da sam nov ovde i da mi treba pomoc da se snadjem kroz sajt. Procitao sam da moram izabrati mentora i ti (crative) mi delujes odlicno :) Buduci da ne mogu da se snadjem kroz sajt prvih 2-3 pitanja bih pitao tebe, naravno ako nije problem. Uzeo sam humus iz cvecare, nasao semenke u paketu, odvojio i kad su proklijale posadio u saksiju sa humusom.. Na mojih par biljaka sam stavio 4 lampe sa sijalicama od 100w i zalivam svako popodne. Rast moje biljke me zbunjuje jako, na slikama sa foruma sve biljke rastu zbunasto jedino moje biljke rastu u visinu, na svakih 5cm ima list sa jedne i list sa druge strane stabljike.. Listovi se sastoje od 3 lista; jedan veci u sredini i 2 manja sa strane, biljka mi vec ima 30ak cm i ima samo 8 listova izuzev prva 2 'reckava' lista.. Pa eto ako bi mogao malo da mi pomognes povodom toga :) Hvala unapred!

feb 2014.

Creative ja biram tebeeee! xD mentor?
CreativeLEGENDA

feb 2014.

tenei lijep pozdrav i tebi ...rijesenje tvog problema se krije u lampama , nemas dobru rasvjetu i biljkica ti se ne razvija kako treba. https://vutra.org/topic/9121-svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet/ djemoo ....dobro nam dosao :)

feb 2014.

Pucam sva pitanja tu? Ili box neki?
CreativeLEGENDA

feb 2014.

ako hoces da imas sve na jednom mjestu mozes i PM a mozes i tu meni svejedno :D

feb 2014.

ja biram isto creative
CreativeLEGENDA

feb 2014.

:signs046:

feb 2014.

pozdrav creative, ja pocinjem od nule i imam niz pitanja kao i svaki pocetnik. voleo bih ako mozes da mi pomognes za pocetak na pm, a onda kad prica krene mogu da se ukljucim u javnu prepisku. pozz
CreativeLEGENDA

feb 2014.

apr 2014.

Pre 2 nedelje odnesem na sajt 2 plasticne case i napunim ih zemljom koju sam nasao tu (podrucje oko reke, puno njiva okolo tako da kontam i da zemlja valja), zabodem 2 semenke i obidjem ih kad setam kera cisto da ih zalijem svaki drugi dan. Nisam bio puno optimistican oko toga, ali evo danas vidim jako prijatno iznenadjenje! https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/v/t35.0-12/861424_645889112126021_1787158015_o.jpg?oh=622286b9a2b22e68a5c6cbd42c28f888&oe=533D34F2&__gda__=1396508744_298a27072d71fd7fb64e5ac447521a1e Ne vidi se slika lepo jer nisam koristio fokus, Biljka je izbacila 2 mala listica i jos neke sitne 'rebraste'. Bas me onako obradovala :) Dala mi motivaciju da sam odmah stavio jos 3 :) Sta raditi dalje? Panj u kom su ustekane case su pune mrava, da li oni mogu predstavljati neki problem? Inace biljka je izlozena direktno suncu tokom celog dana (sto je poprilicno mnogo). Da li bi je trebao pomeriti malo u hlad? Posto je planiram presaditi u malo zabaceniji deo kad poraste u kom bi imala manje sunca pa ne znam kako ide to oko stresa n shit. Elem, izvini na gomili pitanja, prvi grow mi je i pisem u euforiji jer i dalje mi tesko da poverujem da je pustilo listove. :D
CreativeLEGENDA

apr 2014.

drago mi je da si dobio volju da se brines o njima i dobro nam dosao na forum :) za mrave hmmm nisam nikad ekperim. sa mravima :D biram mjesto gdje nema kukaca da me ne boli glava oko toga ....al kontam ako nehodaju po njoj da je valjda nece ni dirati ....prati situaciju pa ako ti postane nesto sumljivo ,dijeluj :) sto vise sunca to bolje za nju ....medjutim moras paziti posto su biljke u mali casicama da nebude suha zemlja a opet da nebude blato od zemlje. da pojednostavimo posto je prvi ...mozes sacekati jos koji dan da malo jos puste korjen i najbolje bi bilo za tebe i njih da ih odneses i posadis tamo di hoces . sto se tice mjesta gdje ces saditi bilo bi pozeljno da ima bar 8-10 sati sunca u danu . stresa nema nikakvog ,preklopis casu rukom biljka nek ti bude izmedju 2 prsta okrenes naopacke ,skines casicu i posadis na sajt :)
hedAraISTRAŽIVAČ

apr 2014.

Odlucio sam se za prvi grow(CFL stealth, prvo seme bi bilo unknown) pa bih sada postavio par pitanja. Box bi bio visok 70cm. Koju bi vi sirinu i duzinu preporucili za 2 biljke? Takodje nisam siguran oko osvetljenja. Neka ideja je 200W 2700°K(13000 lumena) za cvetanje. Sta raditi za vege? Koliko lumena je dovoljno za vege ako koristim samo 6400°K? Ili mozda da za vege koristim isto 2700°K i da dodam malo 6400°K? Pozdrav :respect:
CreativeLEGENDA

apr 2014.

dobro nam dosao :) vidim da si postavio pitanje u jos jednoj temi i dobio odgovor pa nema potrebe da i tu razvlacimo isto . savjetovao bi ti da malo pogledas tu https://vutra.org/forum/56-projektiranje-prostora-za-uzgoj/ mozda i otvoris temu kad odlucis sto bi radio pa ti decki pomognu ili te upozore sto ne valja :) a najbolje ti je da malo tu prosurfas https://vutra.org/forum/26-dnevnik-uzgoja/ i vidis kako su ljudi poslagali svoje boxove sa stednim zaruljama pa odmah vidis i rezultate . 6400k koristis za vegu a 2700k za cvjetanje ... ako i mjesas gledaj da u vegetaciji prevladava plavi spektar a u cvjetanju crveni . https://vutra.org/topic/9121-svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet/ vrlo korisna tema ,pogotovo pocetni tekst i prve dvije tablice trebao bi sve shvatiti sto te muci ;) LP.

apr 2014.

poz Creative moze mentor za pocetnika ? imam dosta nekih pitanja ali nemam vremena trenutno da provodim na netu dosta toga me zanima i interesuje budem ovih dana precesljo forum da nadjem si neke odgovore da ne zamaram puno ugl poceli su se pokazivati listici :)
CreativeLEGENDA

apr 2014.

apr 2014.

[bez sadržaja]

apr 2014.

Postovani Creative, Nov sam na ovom forumu. Procitao sam sva uputstva i smernice i razumeo ih. Svoje pitanje bih formulisao ovako: Posadio sam prosle godine oko 50 sadnica VALERIJANE (valeriana officinalis). To je sad ve prilicno veliko zbunje. Ocekujem da cveta ove godine. Niko, ama bas niko, ni na kojem forumu ne govori o upotrebi lista VALERIJANE. Samo se prica o korenu. Kao da prepisuju jedni od drugih. Kao da nema iskustava u vezi sa tim. Da li postoje iskustva u vezi sa upotrebom lista VALERIJANE - cedjenje soka, za cajeve, kupke itd.? Pozdrav, exmovere
CreativeLEGENDA

apr 2014.

Pozz i tebi druze i dobro nam dosao na forum . nemam pojma o toj biljci da ti budem iskren ,probao sam surfati kao i ti i svugdje se spominje iskljucivo korjen , da se lisce ima ljekovita svojstva i da se koristi ,vjerovatno bi i to pisalo .. jedino sam nasao da se od cvjetovi znaju koristiti za pravljenje parfema . mozda da probas pitati na nekom forumu gdje se aktvino bave sa uzgojem te biljke ( ili jos bolje naci nekog dugogodisnjeg uzgajivaca valerijane ) ,vjerovatno ces i dobiti odgovor iz prve ruke pa da rijesis tu dilemu . gdje se god spominje caj od nje ,spominje se da se pravi od korjena . zao mi je sto nemogu bolje pomoci . LP :)

apr 2014.

Danas posle 3 dana odem i zateknem zute listove. Ima li joj spasa i zbog cega je to moglo da se desi? Ovih dana je bilo malo sunca, dosta kise i eventualno malo grada. Izasla je iz casice jos jedna, al se bojim da ne zavrsi ko ova. Bolje spreciti nego leciti :D Slika: http://postimg.org/image/sii876u5b/
Kanabis_kidAMBASADOR

apr 2014.

E daj mi reci molim te reci kako se treba stavit klica u zemlju, sutra zapo injem grow. Prva il druga ?
CreativeLEGENDA

apr 2014.

nadam se da si stavio ko na drugoj slicici kanabis kid :) hladno joj je ,vlazna i losa zemlja ,malo sunca turtle boy...zasadi sad novu i vidjet ces da ce biti veca i ljepsa nego te sto si sadio ;)

apr 2014.

Pozdrav! Nadam se da ces mi biti mentor. Evo vec prvih par pitaanja koje sam vec naisao na forumu, 1. Nabavio sam 3 . Kom jack herer, 3. Komada chemdog, te auto purple. Nabavio sam tegle mislim da su 25 litara, pise fi 40 ili 50 , uzeo sam vece jer sam citao da je bolje sto vece kako bih dobio veci prinos, zemlju sam kupio za cvijece, 6 kg perlita, plantela zelena za list te crvena za cvatnju. E sada imam 3 tegle pa u svaku pojedinacno ide 1 sjemenka, a mene zanima koliko da stavim perlita u teglu. Zanima m takoder posto imam i kvarcnog pijeska dali i da to pomijesam sa avime ili ne? Posto bih to sve ovjekovjecio na forum 1 tjedno zanima me kako otvoriti dnevnik uzgoja. Takoder nemam lampe nikakve za sada a to mislim imati naprozoru gdje ima dosta sunca nadam se da ce to biti ok, jer sam vec sadio tako i vilo je onak ok ali sam imao manje posude. Da li mogu topirati jacka i chemdog? Znam da aute ne jer sam citao ne meju previse vremena za regeneraciju. Da li mi mozese dati tips and trick neki for dummies kako bih to bilo bolje sto se tice prinosa. Inace sam imao halogenu lampu od 150 w ali sunce je sunce. Nekitamoagronom. Hvala i sretni blagdani.
CreativeLEGENDA

apr 2014.

dobro nam dosao nekitamoagronome :) ajmo polako sa odgovorima kad stavljas perlit neka ti 1/3 volumena tegle bude najveca kolicina ,nemoj vise perlita od toga .....a moze i manje a moze i bez njega ;) mislim da nema potrebe stavljati pjesak u kupovnu zemlju . zemlja je bitan faktor u uzgoju pa evo jedna smipaticna tema da vidis sto drugi koriste i kakva su iskustva https://vutra.org/topic/9972-zemlja/ procitas prvo ovo https://vutra.org/topic/1230-vazno-uputstvo-za-otvaranje-dnevnika/ i onda odes na ovaj link , pa imas desno gore Zapocni novu temu ;) https://vutra.org/forum/61-dnevnici-vanjskog-uzgajanja/ mozes slobodno topirati fem ili reg biljke i vise puta ako zelis :) a sto reci za prozor ,nisam bas vidio dobre prozoruse ,opet ako si uzgojio prolse godine onda znas jel moze ili ne ....kolicina zemlje nece pomoci puno ako nema dovljno sunca ..... preporuka : ako ce biti u 25l kaljevima idealne su za dvoriste na pravom suncu (ako je moguce naravno)...tu rezultat mora biti vrhunski ;) ,gnojit nemoras bar mjesec i pol ako je dobra zemlja izdrzat ce i 2 mj ... automatiku nema svrhe davati 25l zemlje jer ju nece iskoristiti.... 9-12l idealno ..mozes probati u 15l max.... za topiranje autom. https://vutra.org/topic/10974-treniranje-automatic-kanabisa-super-topiranje-by-cili/ nema na cemu ,nadam se da sam bar malo pomogao i tebi sve naj :) LP. C.

apr 2014.

tnx puno, uskoro otvaram temu sa svojim growom, ugl. sam mislio to sve staviti vani 1 do 1,5 mjeseci pa onda na prozor kada ce biti vise sunca a i sada neke kise stalno padaju pa za sada nista. Stavio sam ove svoje nove na klijanje a domacice cu sada kada otvorim temu stavit slike pa pogledajte kakve su za sada, danas ih stavljam na forum, pozz! to su te domace na kojima cu raditi lst malo se u iti i tako. neznam dali sam dobio neko upozorenje ili ne valjda zbog prevelikih slika nemam pojma. ove u aaicama u bacitit jer jednostavno nemam mjesta za njih zbog chema i jacka, a njih cu samo topirati LP od nekogtamoagronoma dok ne napravim dnevnik za koji dan sa jackom i chemom.

apr 2014.

Pozz druze raspitujuci se za neke savete dobio sam savet da ti se obratim za pomoc... Doslo mi je vreme presadjivanja pa me zanima kakva zemlja treba da bude ? Imam composana univerzal zemlju ...a semenke sam stavio u seedbox plagron growing try sa seedboosterom(uradio sve po upustvu) i super se pokazalo...nikle su za 5 dana od 5-8cm ... Imam saksije 2 od 14L i 2 od 16L sta treba da dodam zemlji da bi osigurao biljku?

apr 2014.

Pozz druze raspitujuci se za neke savete dobio sam savet da ti se obratim za pomoc... Doslo mi je vreme presadjivanja pa me zanima kakva zemlja treba da bude ? Imam composana univerzal zemlju ...a semenke sam stavio u seedbox plagron growing try sa seedboosterom(uradio sve po upustvu) i super se pokazalo...nikle su za 5 dana od 5-8cm ... Imam saksije 2 od 14L i 2 od 16L sta treba da dodam zemlji da bi osigurao biljku?

apr 2014.

apr 2014.

izvinjavam se za spam od 3 poruke izbagovao mi net
CreativeLEGENDA

apr 2014.

agronome ...odlicno to izgleda za prozor ... one sto su prerasle male kaljice bi trebalo presaditi , i probaj se drzati principa 1 biljka 1 kalj . nemoj baciti ,radje odnesi negjde u prirodu i posadi pa se vratis krajem 9 mj mozda se iznenadis ;) ako mozes vani ,zaboravi prozor guraj tako do kraja , Ps. koliko vidim na tvom profilu nisi dobio nikakvu opomenu ...jos ;) samo opusteno Party...nista ...imas dobru zemlju samu po sebi ,mozes ako ti se da dodati malo perlita ili naribati stiropora(jeftinija verzija) u nju al nije uvijet...bolji je veci kalj nego manji ;)
Paperboy89ENTUZIJASTA

maj 2014.

Pozdrav , Tek sam poceo, 1. box uradio , 2 Wembleya zasadio i potreban mi je mentor za dobar pocetak. Bio bi zahvalan :)
Lijep pozdrav Creative, Odmah da ka~em da nemam pojma o sadnji i nadam se da ea mi biti mentor. Po eo sam sasvim slu ajno (upala sjemenka babi u cvijee). Isprva nisam sku~io ata je dok nisu listovi narasli, kad sam sku~io dr~ao sam bilj icu na prozoru ali nema kod mene baa sunca pa sam odlu io sklepati neki box. Buet mi je bio nula pa sam stavio ono ata sam imao, obi ne flourescentne tube. I stalno ekao kad e uvenut al bila je ~ilava i sad je ve doala do vrha boxa (Ima joa 3 cm mjesta) i ne znam ata u s njom. Trebao bih savjet ata sad s njom, kad pobrati to? Gledao sam malo po internetu slike i ini mi se da moja ima nekako premalo listova. Eto ja u dodati par slika i to je to, nadam se da mi mo~ea pomoi :) Ispri avam se zbog veli ine slika, nisam znao stavit thumbnail. :/

maj 2014.

Ovo mi je prvi grow i sve je ialo dobro do prije par dana kada je po elo ovo nevrijeme.. Imao sam tri bilj ice ( http://i1175.photobucket.com/albums/r630/zemaaa/IMG_1216_zps7ced1d60.jpg ) stare oko 25 dana, jednoj od njih je prije pet dana najvjerovatnije kiaa slomila stabljiku iako je bila svezana. Imaju dosta sunca ina e ali poato su bile napolju i ovo nevrijeme nije prestajalo zadnjih par dana joa jedna mi je presahnula: Tako da mi je ostala joa samo jedna zdrava (13cm visoka) 1.slika 2.slika Sad me interesuje ima li aanse da ova ato se skoro osuaila ozdravi i jel joj ovo od prekomjerne koli ine vode ? I ata trebam raditi sa ovom ato je itava joa, ima li aanse da ona uspije jer bi volio pravo :D Ovo je sajt gdje sam ih iznio kad su imale 10 dana od raanja iz zemlje: Ima li aanse da ovu travu ispred po upam i da je tu posadim fino ?
CreativeLEGENDA

maj 2014.

paperboy ako zapne znas di sam ;) ...dobro nam dosao jedi_mind morat ces se jos strpiti prije nego je skines ,baci slike za 3,4 tjedna pa da vidimo ..super izgleda za budjet 0 kn ...a rijetka ti je jel ima malo svjetla ,zato se tako i izduzila ..probaj napraviti lst s njom odmah ce se malo i srednji dio biljke popuniti ....moram priznati da mi je bas simpa tako :) https://vutra.org/topic/6664-treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-by-data-sid/ pogledaj ovaj link ima korisnih stvari ;) zemaaa .....nazalost je previse kise ,vjetra hladno vrijeme , zato su tako krzljave ...sajt je odlican ....iskopaj malo dublje rupe ako mozes baci malo kupovne zemlje ,ako ne makraj usitni istu i posadi negdje na sunce , pocupaj malo travicu i makni sve nepotrebne ljudske stvarcice ;) ......sigurno ce im prijati u zemlji a i ti ces manje posla imati s njima :) sretno decki ...LP

🔒 Ova tema je zaključana