VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Stipe
LEGACY

Mentor Stipe

4825 odgovora199,993 pregleda
StipeZMAJ

feb 2015.

Dobrodoali u mentorski kutak. Moje ime je Stipe, a drugi me zovu Stipe :) Ovdje sam da vam pomognem u vaaem growu od po etka do kraja isto kako su i meni nesebi no pomogli u mojim po ecima. Najmanje ato mogu napravit za vas i za forum je podijeliti znanje koje sam usvojio. Molim lanove koji nisu ovdje dogovorili mentorstvo da ne postaju ovdje. Takoer molim da mi ne aaljete privatne poruke. Ono ato ja molim i zahtijevam od vas je da pro itate navedene linkove kako bi olakaali ~ivot i vama i meni. Pravila ponaaanja Vodi kroz unutraanji uzgoj Vodi kroz vanjski uzgoj Zemlja Ukoliko nisam odmah prisutan a doe do nekog veeg problema sa biljkom ILI odgovor niste dobili unutar 48 sati, mo~ete se javiti nekom drugom mentoru.
bakalulaLEGENDA

feb 2015.

Da ve nemam otvoren dnevnik, ti bi mi sigurno bio mentor. Sretno meatre :)
StipeZMAJ

feb 2015.

naravno bakula :) onda nastavljamo ovdije.
bakalulaLEGENDA

feb 2015.

Zanemari ipak, imam ve otvoren dnevnik, a to ne ide tako. Moja greaka :)
StipeZMAJ

feb 2015.

samo opusteno :) bitno da dovedes grow uspjesno kraju ;)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Trazim mentora za inkognito kucni grow od nule sa menkama nabavljenim iz khmm "slobodne prodaje" :) Pogotovo sam zainteresovan za neki tip pc box-a ili space bucket-a jer mi je inkognito tip price maksimalno potreban. :murija: Iskusan stonder :joint2: , neiskusan grower :bocni:: mada se vec nekolicinu dana nakanjujem i edukujem po forumima, pogotovo ovom, recitujem ga u snu manje vise tako da nisam bas totalni duduk :makaze:, ali trazim nekoga ko bi imao strpljenja i volje da pomogne oko procesa izrade samog box-a, kao i da me lagano navodi i pruza pomoc pri zackoljicama koje neminovno okruzuju ovaj proces u cilju poboljsanja kvaliteta mog iskustva :let: Ako to ne bi bio ti, cenio bih preporuku u svakom slucaju :)
StipeZMAJ

feb 2015.

Pozdrav LaKush. Ja i nisam neki mentor-projektant al mogu ti dat neke smjernice. Ostalo ces morat manje vise sam. Evo tu neki aktualni linkovi za PC grow pa vidi, sve pise i sve je prikazano, sve sto trebas znat :) Pa ako zapne, tu sam da pricamo. https://vutra.org/threads/prvi-grow-pc-box-cfl-special-kush-1.12669/ https://vutra.org/threads/pc-middle-case-afghan-skunk-fem-advance-seeds-115w-105w-cfl.13293/ https://vutra.org/threads/kompjuterski-sto-cfl-stealth-grow-season-one.12520/page-2 Iskustva sa space bucketom nemam. Nije komplicirno, al nemam sto za rec o tome :) Eto, pogledaj linkove, velis da si dosta i naucio....pa onda radije postavi pitanja koja te zanimaju :)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Hvala na linkovima, prostudiracu dalje pa cu okaciti sta me konkretnije zanima da ti ne bi morao preterano opsirno da ides, cenim utroseno vreme :) bio bih ti zahvalan ako ti sad vec nije mrsko da mi okacis neki dobar thread o training, jer predpostavljam da je za PC setup visina malisana problematicna, samo jos to pa se javljam sa sazetijim pitanjima :idea:
StipeZMAJ

feb 2015.

Visinu mozemo po putu rjesavat. Je, i sirina i visina je problematicna. Od svih growowa mislim da je pc grow natezi za pocetnika ;) Sve kaj ti treba imas tu https://vutra.org/threads/treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-by-data-sid.6664/ ...ak nes nije jasno, tu sam
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Poz Stipeeee :) Ok, ovako, apdejt - gospodjice su u germinaciji na toplom i vlaznom, gledam da ih ne diram mnogo i natempirao sam tako da imam tih par dana da sredim box, za nekih sat vr idem po midi kuciste fine velicine, i tu dolazimo do konkretnog pitanja (ZAMISLI :mario::), za unutrasnjost box-a, bela high-gloss (visoko sjajna) sprej farba za auto ili alu folija, pitam zbog refleksije svetlosti?
StipeZMAJ

feb 2015.

Nisam mislio da ces tolko pozurit. Sjeme se stavlja klijat kad je box spreman za upotrebu. Par dana moze biti previse ;) Sto ako sjeme pusti klicu vec danas navece? Al ok, nema nazad sad, drugi put nemoj tolko brzat :) Mat bijela ili mylar folija su najbolje rjesenje. Ako mozes nadji onu reflektirajucu za auto sajbe, ak nemres onda mat bijela, bolja je od glossy bijele i od alu folije. Koju rasvijetu mislis koristit?
green poisonAMBASADOR

feb 2015.

Stipe, drago mi je da si postao mentor, zaslu~io si i svojom aktivnoa u i svojim savjetima. Sretno dalje :)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

S'obzirom da su mi menkice iz domace radinosti, nisam previse zabrinut, sto kazu braca ameri "theres more where that came from", a i dosta su tvrde i stare pa sam predpostavio da ce im trebati koji dan, al eto mozda mali laicki potez :D Mylar-u zaista nemam pristup, a ovo za soferke mogu da izorganizujem, ali alu i sprej su mi najpristupacniji, pa bi bilo super da to iskoristim AKO ne smatras da je narocita greska, naravno voljan sam da te poslusam, zato sam ovde :) Sto se svetla tice naklonjen sam nekim daylight 25w cfl, ali jos je otvoreno za debatu, sobzirom da cu tek od sutra biti finansijski sposoban za tu avanturu :) Sta ti mislis o tome? :) P.S. Naravno pod ovim ne mislim na jednu sijalicu jel :D
StipeZMAJ

feb 2015.

Ok. Domace sjeme, ima toga jos :) Kad nabavis tower, pocupaj sve pregrade i police iz njega i ako oces obuci ga iz nutra u nesto, a i nemoras. Ako nisi vec kupio boju, onda kupi mat bijeli. O alu foliji ni nemoj razmisljat sad. Ovu za auto ako nadjes super, ako ne...nema veze. Neznam kolko velik ces kupit tower, al ajmo rec da bi 6 takvih cfl-ki bilo ok za pocetak. U vege fazi bi bilo najbolje imat cool white tj 6400K plus minus. Cvjetanje pod cfl.kama ide malo teze tako da bi bilo bolje imat sto vise warm white zarulja tipa 2700K. Ako ti financije dopustaju kreni sa svim "plavim" cfl-kama a u cvijetanju ih sve zamijenis sa "crvenim" cflkama. Ako nemozes onda odi na 2 cool white i 4 warm white ili 3-3. Ventilacija 2x120mm pc vent kao ispuh. Upuh pasivan.
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Ok, sutra najranije moguce skacem do lokalnih gurua za rasvetu, pa ti se javljam sa njihovim inputom, i da vidimo sta je najisplativije u odnosu na kvalitet naravno, jer ruku na srce budzet mi je skrpljen, sta ces, balkan... :( Cenio bih i ako bi mi preporucio neku zemljicu, ako ne sam brend, jer mi se cini da nismo u istoj drzavi, barem sta da trazim u njoj po pitanju vrednosti :) A sto se towera tice, gledacu da ti nabacim neku slicicu sad kad obavim primopredaju da mozes bolje da skontas uslove :)
StipeZMAJ

feb 2015.

Nemoj zaboravit grla za zarulje, kablove, tajmer... Zemlja: PotgrondH, Terra Magma, Compo Sana, Florabella. Nesto od ovog moras nac. Nemoj samo kupit "neku zemlju iz cvjecarne" jer to je put za propast growa :D Trebat ce ti hygro/termo metar i po mogucnosti ph metar. Al ovo prvo je bitnije.
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Hydro termo sutra pribavljam, gledacu neki digitalac, i da izbegnem kineze po mogucnosti, jel :D Grla imam odgovarajuca po kuci, tako da ako su ispravna (dace bog) jedan trosak manje, a kablovi nisu prob imam neke veze sa gospodom elektricarima :) E sad jos jedna pametnica od pitanja, tajmer kao pametna stvarcica koja sama nesto radi verujem da je dosta velik finansijski izdatak, jel se moze bez njega ikako ako je covek recimo dovoljno lud :ajnstajn: da banjava kuci na svakih 18/6 tj 12/12 i manuelno upravlja osvetljenjem? :D Sto se tice PH, mozda ce biti malo problematicnije, ali vidim da se ljudi po forumu muce bez njega, pa cu videti da nabavim bar kartice one za PH test. Bas da ne bih NEKU kupovao pitam tebe posto sam pre ovoga sadio samo mentu u zivotu, a sad s tim ne znam da li si upoznat ali je jedna obicna korovcina koju posadis zalijes i bole te dole haha :) Msm da sam za florabelu cuo da je ima ovde, ali provericu dodatno, pa cu neku od tih pribaviti, hvala Stipe carinoooo :)
StipeZMAJ

feb 2015.

Imas hygro/termo 2u1 digitalac za kojih 10ak eura. Ebay je puno jeftiniji, al nemas sad vremena za ebay. Nabavi bilo sto a da mjeri temp. Ph metar imas na ebayu za cca $8USD i jos si uzmes kalibracijske praske za cca 1-2$ i to je to. Tajmer uzmi analogni, kosta oko 3-4€ kod vas (nisam 100% siguran). Meni su drazi od digitalnih. Ph papirice nemoj uzimat jer neces nista pametno izmjerit. Budes pitao ljude ovdje iz tvojih krajeva kolko je ph vode iz pipe i sa kolko octa/limuna se spusta. Rucno palit gasit je pain in the ass, tajmer je dovoljno jeftin da se ne zaebavas na zgance :) Eto to je to zasada....odo ja dalje pa se tipkamo navece ako ce bit sta :)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Evo zrtvovanog kucista izvadjene utrobe :) Kvalitet slika je za plakati ali sta je tu je nema se sta puno videti samo da imas bar neku predstavu :D
StipeZMAJ

feb 2015.

imat ces ti predstavu kad to krene rast unutra :)
perqoAMBASADOR

feb 2015.

Cestitke Mentore :)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

U dubini svoga stonda ne mogu da ocenim da li je to pozitivan ili negativan komentar :rasta:
StipeZMAJ

feb 2015.

To je samo konstatacija :)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Dobro je, posto sam i sam malo uplasen velicinom kucice, ali to je bila bas budget opcija, jedino solidne velicine koje sam mogao da nabavim za ovako kratko vreme :D Pribavio sam i neki osnovni termometar, analogni je ali sluzi dobro vec godinama za svakakave potrebe po kuci, pa verujem da ce posluziti za prvo vreme barem, hidrometar cu od drugara pribaviti danas popodne :) E sad, kad si video velicinu boxa, jel i dalje stojis pri 6 cflki? :)
StipeZMAJ

feb 2015.

Bilo kakav termometar je bolji od nikakvog(ako je ispravan) :) Ak mozes probaj i ph metar nabavit. Da ja to idem radit ja bi stavio ili 8 komada ili bi ostao na 6 ali bi kombinirao 6400Kx6 u vegi i 2700Kx6 u cvjetanju tj imao bi 2 seta zarulja. Vec sam napisao, vege nije problem sa cfl-kama, cvjetanje je sporije!
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

jasno jasno, nisam mislio da ponavljam pitanje, nego me ovako neiskusnog toplota koju bi tih 6 ili 8 moglo izdavati na biljoze zabrinjava :D
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

UPDATE Ovo je cfl, ali neka kineska od 17 sto sam imao po kuci cisto probe radi :) Jebes mene ako ja znam kako ce tu da stane 6 kom a kamoli 8 :D
StipeZMAJ

feb 2015.

Ma ja sam se zaletio sa 8 komada. Neznam ni ja kak bi stalo. Ovak sam ja zamislio 6 komada. http://i.imgur.com/c02Zcl.jpg Ak ti se da probaj zgurat ovak kak si krenuo. Znaci 2 desno kaj je sad, jos 2 lijevo isto tak orjenitrano, i 2 u sredinu kao na "mojoj" slici. Ak nejde, nejde....nemas kaj. Probaj malo igrat tetris pa slozi da stane :D Ak nejde 6, stavi 5. Sto jace to bolje.
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Tako sam nesto i mislio, jos 2 mogu minimalno na drugu stranu, i u sredinu bih stavio barem 1, ako ne nadjem 2 nekog manjeg promera fizicki, posto ova sto sam je nasao je golijat, al mislim da je to pre do brace kineza, ne mora ta plastika pred grlo biti tolika, bar ne po mom vidjenju :D
StipeZMAJ

feb 2015.

Moj savjet je philips ili osram ove sprialne. Male su a dosta lumena. Eto krenulo je :) Zavrsi pricu i krecemo :D
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Bio sam do lokalnih cvecara svih koje sam mogao da obidjem po kisnom danu bez auta (jedno 5 komada) i u 4 sam naisao na odgovor tek od marta nabavljamo zemlju iz nekog meni vrhunski nepoznatih razloga, za florabelu su me gledali bledo kad sam pitao, uspeo sam da nadjem jedino neki lokalni brend nejm, al nije bila skupa pa cu ti sad okaciti vrednosti da vidis sta kontas ako mozes da uporedis sa florabelom ili necim slicnim, a ako ne valja, letece, bar nije bila skupa :D Kaze ovako: Ph oko 5,7% Mineralne materije oko 66% organske materije oko 33% Azon N oko 0,85% Fosfor p2o5 2,5% lakopristupacnog 390mg/100gr Kalijum K2O 15% lakopristupacnog 839mg/100gr Olovo Pv oko 22 ppm Nikl oko 15 ppm Hrom oko 20 ppm sadrzaj vlage oko 32% Sadrzaj pepela oko 65% Gvozdje oko 9097ppm Mangan 329 ppm cink 67ppm bakar 19 ppm Ne znam dobro sta je bitno sta nije pa evo celu etiketu ti prepisah vidi, ne mrzelo te pa daj komentar :D
StipeZMAJ

feb 2015.

Meni se iskreno ova zemlja ne svidja. Ne razumijem se u sve te zemlje pa mi je tesko rec. Obicno su sve te kupovne zemlje pre jake. Ph je dosta nizak. Ne pise sastav u smislu sto je sve u zemlji. Humus, treset, glistenjak, perlit, kora drveta, glina itd itd. Ono sto znam iz iskustva je da ces tesko u cvjecarni nac ono sto tebi treba. Cannabis ne voli jaku zemlju, ni tvrdu zemlju, ni glinu...itd. Savjetovao bi ti da pitas nekog iz Srbije(pretpostavljam) da ti kaze gdje kupiti zemlju. Kod nas najcesce u vecim centrima tipa Bauhaus, pevec. I u vrtnim centrima. Hidroponika kod vas ima svasta nesto lijepo :) Odi u merkur pa vidi, mislim da se vec pricalo da tamo ima svasta. Nemoj se sa zemljom zurit i nabrzaka kupovat, to je recept za propast :)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Treset je u pitanju i to litvanski kako pise u nastavku etikete, sta god to znacilo :D Ne bitno, mali je izdatak, ne zurim se, bilo mi usput pa reko ajde da probam, cifra je bila stvarno smesna tako da ne zalim, uvalicu nekom za cvece :D Merkur mi je distanca vec tako da cu skoknuti kad budem obezbedio prevoz, al u drugu ruku blizu mi je veleprodaja svetla tamo tako da se moze obaviti o jednom trosku, frapirao sam se neznanjem radnika u cvecari doduse :S Problem s tim da pitam nekog mi je sto nemam ovdasnjeg mentora nazalost, ti si mi trenutno najpouzdaniji izvor informacija, jedini ljudi koje ovde znam po pitanju ovog hobija su radili large scale outdoor grow :S
StipeZMAJ

feb 2015.

Stavi sliku ambalaze ovdije https://vutra.org/threads/zemlja.9972/ ili cak otvori vrecu pa mozes i sliku same zemlje, mozda je netko koristio. Treset kao takav nije los, nesterilni treset je kisel i zato valjda ta zemlja i je malo kiselija. Ne tvrdim da ta zemlja ne valja, mozda je super....ak ti se da testirat, mozes....al ja to nebi radio. Ak je problem nabavit ili narucit zemlju, posadi u tu. Radi se o domacem sjemenu pa nije steta ako propadne. edit: evo @perqo mi javlja da iz hidroponike stigne postom za 1 dan. ;) tnx perqo
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Sad sam prvi put cuo za hidroponiku i mogu ti reci, da sam znao da imam pristup takvoj radnji sa takvom opremom, do sad bih mozda i sam bio mentor :D Salim se naravno i dalje sam zelen iza uveta ali u svakom slucaju ondak necu eksperimentisati sada sa ovim radije, ne gori nigde, popodne cu se s ortakom provozati pa se javljam malo pametniji i douceniji :D Edit A postavicu slike na thread pa cu videti sta masa kaze, samo se nadam da me power seed nece lincovati sto masim temu, jer jesam probao search, nema nista s imenom ove moje nesrecnice :D P.S. Nadjoh sad na thread nekog mog sunarodnika koji je postavio sliku neke koju on koristi cini mi se pa cu se i o njoj obrazovati i potraziti
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Nasao sam potground H :skot::!!!! Bio po rasvetu, kaze mi tip kineska nova godina show tamo, uvoz usporen maksimalno (eh srece moje), ali nema veze kaze dobija do kraja ned, a i ok je cena, ocekivao sam goru, tako da we are in business vrlo uskoro ^^ Osim toga, bio si upravu za germinaciju, poranio sam, tako da sam zabo jednu od sunjica u ovu moju nesrecnu zemlju, pa sad sta joj bog i priroda daju, i to ce biti poucno svakako :D Jedina stvar za koju STVARNO nisam pametan je PH meter :(
Ig0rLEGENDA

feb 2015.

Cestitam na mentorstvu , citam vec dugo forum i pratio sam tvoje dnevnike , mislim da si sa svojim radom i savjetima to i zasluzio !!! Nadam se da ubrzo ide i moj grow za potrebe ulja ali sam prije dosta vremena zamolio Cilla za mentorstvo pa cu ostati vjeran tvome kolegi :) Pozdrav i zelim ti svu srecu u mentorstvu i u pomaganju nama neznalicama
StipeZMAJ

feb 2015.

@LaKush750 To je to :) Odlicna zemlja. Ne brini za sjeme...ak prezivi ok, ak ne budes nove stavio klijat. To je malo zeznuto u pc boxu imat regular sjeme. Kaj ak te posere muska? Mozda par komada u male posudice pa od starta 12/12 terat da pokazu spol i eliminiras muske. Ak imas love naruci ph metar sa kalibracijskim prahovima, ak ne.... mos riskirat pa odokativno regulirat ph. Vidi sa nekime u tvojoj okolici ako ima na forumu pa da zna kolki je ph pipushe tamo :) @MedicalProof Hvala ti :) Samo slucaj Cilija i bit ce ulja ;)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

I mislio sam ih u pocetku par komada ubaciti, necu biti lud da se nadam da ce me ubosti zenkica, bolje da uplatim loto :D Nego mi je jedna proklijala sad pa sam je eto zabacio cisto jer mi bi zao da bacim klicu :D Sto se tice gospodjice kutije, manje vise je tu, sad mi stizu jos 2 grla da povezem, posle toga samo ventilacija i spreman je, rasporedio sam grla kao sto smo pricali, mada ce na kraju biti 5 cini mi se, gore je guzva dosta :) Evo koja slicica napredka, cisto da se pohvalim umecem, a i da cujem dok jos nije kasno ako primecujes nesto lose :)
StipeZMAJ

feb 2015.

Ok ce ti bit. Jos malo usminkavanja i to je to. Ova floppy rupa ce morat bit zatvorena, iza rupa za napajanje nakodjer. Moras cijeli box zatvorit da ti svijetlo ne ulazi unutra dok su lampe ugasene. Morat ces nekak skemijat light-trapove. Tamo di je vent ili stavi najlonku ili 90° koljeno za vodu Ili oboje. To ces vidjet kad upalis lampe. Gdje god "curi" svijetlo van, moras rijesit nekako i zatvorit to. Ploca ova gdje ti je termometar sad, mozes maknut da dobijes 1cm prostora :)....ako oces. Ova zarulja lijevo....nadam se da je to samo ovako, provizorno jer ne sluzi nicemu :)
LaKush750ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Ploca ne moze da se makne, veruj mi da sam hteo taj 1 cm :D Tj, moze, ali bih morao da ruiniram kuciste i da kucam nitne opet, a to je mission impossible, onda bolje da sam krenuo od parceta metala :D Floppy cu nalepiti parce plastike cim zavrsim wiring, za vent sam nalepio tu crnu plastiku sto vidis bas da bih mogao da zatvorim od svetla kasnije, a i da bih mogao mozda da napravim koleno od necega sto je nalik na crevo za usisivac pa da opojni mirisi idu gde ja zelim , i na kraju rupa za napajanje isto dobija crnu plastiku cim zavrsim sa ugradnjom grla :) A ta zarulja je za proveru grla tu samo, a i da vidis kakav mi je raspored, toliko je bespotrebno jaka da se ispekoh kao konj vadeci je, a lumena ne proizvodi vise od pojedinacne led diode ja mislim :D
Mahatma GandhiISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Postovanje i hvala na mentorstvu! Kao sto sam i rekao, prijatelj mi je dao dvije biljcice koje su bile posadene u male posude. Biljke su bile izduzene a sjemenke su iz vrecice. Presadio sam ih u posude od 3.6 litara u zemlju pH vrijednosti 6-6.5 u koju sam izmrvio stiropor. Biljke jos uvijek drzim u "boxu" koji je moj prijatelj "izradio". Za rasvjetu mi je dao CFL zarulju. Za ventilaciju sluze probusene rupe, a za refleksiju svjetlosti iskoristio je kuhinjsku foliju... Namjeravam napraviti novi box, pravi box, dimenzija 35x40x90 (sxdxv) od sperploce te zidove obojiti u mat bijelu boju. Za rasvjetu bih za prvi grow koristio CFL zarulje dok ne nadem HPS od 70w. Ventilaciju bih stavio za ispuh neki vent, upuh pasivan (ne znam koji vent, ako mozes predloziti nesto, da je tiho a efikasno). Box planiram izgraditi unutar 2 tjedna jer se biljke bez potrebe pate u ovoj smijalici od boxa. Ne planiram kile i bogatstva, ne ocekujem da mi kazes visinu niti nesto, jer je to nemoguce. Zelim samo iskustvo i dobro druzenje! :D
StipeZMAJ

mar 2015.

Pozdrav. Ok, drago mi je da se gradi novi box. A do tada cemo o postojecem. Zemlju zamijeni podhitno, jer ova ne valja niti ce valjat :) Znaci, kupis PotgrondH ili Terra Magma-u. Ak nemozes to nac, onda vidi za Compo Sana ili Florabella. Za ovaj ili novi box ti treba jos CFL-ki, jos 4 takve barem jer sa ovom nece daleko. Okreni zarulju/e vodoravno i spusti na 4-5cm od biljaka. Za novi box mislim da ce bit dovoljna dva 120mm pc venta. Sto jaca. Ili jedan kupaonski vent cca 150m3/h. Upuh pasivan.
Mahatma GandhiISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Postovanje. Sa svom srecom pronasao sam terra magmu i usput uzeo Plantella gnojivo za list. Biljke sam prebacio u novu zemlju i zalio sa umanjenom dozom od preporucene sa gnojivom cisto da vidim kako ce reagirati. Ubacio sam jos jednu istu CFL lampu i postavio ih vodoravno, a rjesavam ostale 2-3.
StipeZMAJ

mar 2015.

Pa zasto gnojitit biljku od 2 listica ??? Nemoj to radit jer ces spalit biljke. Ta zemlja ima dovoljno hrane za 3-4 tjedna. Joj joj. Spusti lampe ili digni biljke da listovi budu nekih 5cm od zarulje,
Mahatma GandhiISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Postovanje. Jedan mali update: Novi box je sastavljen. Ubacene su jos 2 zarulje 1 plavog jedna 1 crvenog spektra. Ukupno sada imam 4 zarulje. Temperatura u boxu je oko 29 stupnjeva. Jedna biljka je radi pocetnickih pogresaka sprzena, no jos se drzi (ne ocekujem od nje nista). Druga biljka je ziva i zdrava i odlicno napreduje (po mojoj procjeni). Zanima me kakav mi trening predlazes topiranje ili lst. Da li treba nesto poduzeti u vezi pozutjelih listova na vecoj biljci? Evo i slike
StipeZMAJ

mar 2015.

Oporavit ce se i druga. Pojacaj malo ventilaciju. 29 je prihvatljivo ali 26-27 bi bilo bolje jer uskoro dolaze jos topliji dani i mogao bi imat problema. Gnojit nemoj sljedecih 20ak dana, vidjet cemo jos kako ce se razvijat. Ne pretjeruj sa zaljevanjem, samo kad bude zemlja skroz suha i posuda lagana. U pravilu LST mozes pocet al ja nebi jos, pusti ih jos koji dan da se oporave pa cemo vidjet sto i kako. Na kojoj udaljenosti su ti lampe od vrha biljke?
Mahatma GandhiISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Postovanje. Preko vikenda sam bio izvan grada i ugodno sam se iznenadio kad sam se vratio i pogledao biljkice. :mario:: Ubacio sam jedan ventilator i temp je sada izmedu 27-28, u planu je jos jedan ventilator koji ce puhati u biljke tako da vjerujem da ce to dodatno spustiti temp. Lampe su na 5 cm udaljenosti od biljaka kao sto si i rekao da spustim. Ako mogu dobiti tvoje misljenje, da li je bolje topirati ili LST napraviti? Box je 35x40x90, planiram u njemu jednu biljku isfurati do kraja, a ovu "sprzenu" izbaciti u outdoor da ne smeta ovoj.
StipeZMAJ

mar 2015.

Temp super. Dodaj taj jos jedan nutarnji i na konju si. Ako si tako zamislio onda kad se oporavi i naraste jos malo ces topirat pa nakon toga lst. Al cekaj da se pojavi cetvrti kat listova kojeg ces sjecnut :) Jasno ti je da imas regular i da se moze desit da su obje muske ;) U outdoor se rijetko sade regularke. Ako se i sade onda se ide na vise komada.
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Pozdrav Stipe...u indooru joa nemam toliko veliko iskustvo ato se tie prakti nog dijela....krenuo jesam,ali po mojoj procjeni mislim da to malo ateka....e sad pitanje je o mentorstvu jel ima kakve aanse da imam tebe za mentora :) :)
StipeZMAJ

mar 2015.

Naravno ganj@. Gdje to ateka? :)
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Evo da krenemo s ime raspola~em xD Box: D,120cm , V 120cm ,` 90cm rasvjeta:8cfl 270040w ,5 fluo cijevi Philips 40w za rast bilja iz pet shopa upuh ku ni vent veliki, unutarnji isto ku ni vent,a ispuh od Pc napajanja 550w sa regulacijom brzine rada.... sjeme: Pyramid seeds AF 3x white widow i 3 NL-a takodjer auto gnojivo biobizz:fish mix,bio bloom i top max... zemlja je bo~e me pomozi( flora-san Ph-5-5, 6.5)... biljoze su stare 17 dana...bitno da kazem da sam bio svojom greakom uprskao Ph ali smo to ju er izregulirali poato su bile pokazival da ne uzimaju nutrijente radi poviaenog ph... sad me najviae pati,dali da uzmem kvalitetniju zemlju koja mi je trenutno dostupna a to je Balkonia ili da ih ostavim u ovoj zemlji...i eto to bi ukratko bilo to...ako treba i slike uslikam pa postam :) EDIT: Nemam digitalni Ph metar,a termometar/vlagomjer idem sad uzeti poato financijski nisam mogao ranije!
StipeZMAJ

mar 2015.

Nisam siguran da ce ti to biti dosta svijetla za tolki box. U taj box bi islo 400W hps sa nekih 50-55000 lumena. Neznam kolko lumena su ti cfl-ke i fluo al nebi reko da imas vise od 20-25000 lumena. Ovu ventilaciju si okrenuo. Ispuh ti mora biti najjaci. Upuh ti ne treba, samo smeta, ostavi pasivan/rupu upuh. Daj sliku tog kucnog venta "za upuh". Nisam jos vidio da netko koristi kucni vent za upuh :D Ja bi to obavezno presadio. Plantella nije najbolja ali funkcionira ;) Prije bi reko da su problemi do zemlje nego do ph. Automatici trpe vece oscilacije u ph nego fotoperiodne. Probaj se drzat ovog vodica dok ne nabavis ph metar. https://www.vutra.org/threads/ph-metar-bez-ph-metra.13410/ I ko zna kolko je temperatura u boxu....to si prvo trebao nabavit prije sjemenja. Slika bi bila super da vidim biljke i box.
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

30000 lumena....a ovo za upuh mogu stavit i pasivan kao ato je i do sada bio pa sam stavio vent xD ...a za ispuh ovaj piri lijepo,ali sam razmisljao o kupovini venta za kupatilo ili ako imaa neku preporuku samo da nije astronomska cijena hh ...a sa problemima do zemlje i ja isto mislim da je...a ph sam regulirao po ovome ato si mi sada dao link ...a temperatura je 30 kad je upaljeno i 24-25 kad je ugaaeno....a ato se ti e zemlje trenutno ato sam naaao kod sebe do sada je samo plantella... a do HPS-a nemogu jel mi financije nisu ja a strana hahaha EDIT: bacam se na slikanje :)
StipeZMAJ

mar 2015.

Kupaonski vent bi mogao malo spustit temp, jedino sto su malo bucniji. 30°C nije kriticno ali ako dodju sad vruci dani mogla bi skocit za koji stupanj. Takodjer ovisi dosta toga i o vlazi u boksu. Ak nemres bas nista kupit ni narucit, uzmi Plantella Balkonia i ako mozes stavi 5-10% perlita. Neznam na koju foru su 8 cflki i 5 fluo sijevi jeftinije od 400w hps-a, ja bi reko da je tu negdje po cijeni, s time da trosis puno vise struje a imas puno manje lumena. Uglavnom....tipkamo se dalje kad vidim slike :)
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Neznam onda,ako imaa neki prijedlog za ispuh da nije previae bu no slobodno savjetuj pa u ja vidjet jel se mogu uklopit....a sutra idem po vlagomjer danas nisam stigao....a jeftinija varijanta me ispala poato sam dosta toga imao od prije pa nisam morao kupovat,a o potroanji struje neznam,ali ako troae viae struje onda u se potrudit nabavit HPS
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

btw dvije su u fazi cvjetanja,pa je i re~im svijetlosti trenutno 12/12! :) pa eto da ujem ata mislia kako to izgleda i ato treba popravit konkretno! EDIT: na ove u malim aaicama se nemoraa obazirat,to sam pokuaao kolegi spasit ato je uprskao ali niata od toga....oale su na drugi svijet hhh
StipeZMAJ

mar 2015.

Ajme kakav je ovo kaos u boksu. Ja tu nis ne kuzim ko koga. Kak ti je upuh vent gore??? To nemre bit. Upuh je uvijek dole. Ispuh mora bit jak, upuh neka bude pasivan. Ovaj velki vent opce ne kuzim po slikama di se nalazi i kak opce on funkcionira. Al mislim da to nece radit. Nabavi 2 kupaonska i rijesio si problem temperature. Ili aksijalac.... Biljke ne izgledaju najbolje. Losa zemlja, ph je pitaj boga kakav, temp pre visoka. Joj joj. Nego sta je to na cvjetanju? Ja nis ne vidim na slikama. Vidim ove bebe male jadne gore sa 3 lista. Ti frendu spasavas biljke a tvoje tek trebaju spasenje :D Kolko su lampe od biljaka udaljene? Scim to slikas? Gedorom? Ne vide se dobro biljke. 1. Kupi provjerenu dobru zemlju i presadi cim prije 2. Nabavi ph meter, hygrometar i termometar 3. Nabavi 2 kupaonska venta 100m3/h+ ili neki aksijalni cca 250m3/h 4. Spusti lampe ili digni biljke da budu na nekih 5cm od lampi
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Brate moj dragi,upuh je dolje kao ato sam ti napisao samo izgleda ne itaa ono ato ti govorim...a ispuh je gore logi no jel je i topal zrak gore....a veliki vent je unutra i piri po biljozama...temp kad je upaljeno je 29-30 ali i to sam naaao na ina kako rijeait i rijeaio sam...kad je ugaaeno temp je 24...a na cvjetanju su 2 random biljoze ne eg ato sam probao i imam tu sreu da su ~enske,termometar sam rijeaio i to sam ti takodjer napisao,hygrometar sam takodjer rijeaio....biljoze su od rasvijete udaljene oko 30 cm,ali sam ih pribli~io na najto nije 7cm ....sutra joa kupujem kupaonski vent i ubacujem na ispuh...Samo eto bi ti rekao neato,,,ne volim ovakav na in razgovora tipa ime si slikao GEDOROM!!? slikao sam sa Xperia M2 Ostaje mi samo vent sutra,a Ph metar nemogu uzet jel nisam viae pri nikakvoj lovi,a i zemlju u rijeait sutra ili kroz koji dan.... EDIT: Ph sam regulirao po onoj shemi iz linka ve prije koji dan i takodjer sam ti i to napisao :)
StipeZMAJ

mar 2015.

Ganj@ malo zafrkancije ne skodi nikome..jbga nisam stavio smajlica. Pa gedora kad ne vidim nist na slikama :D Meni je zao sto dosta vas krene u nesto nepripremljen i onda tesko prihvaca kritiku. Ovo je moja biljka nakon 19 dana od sjemena. Ispod duplo manje wata nego sto ti imas. Mijenjaj zemlju cim prije mozes. Temp drzi 26-28°C i vlagu 50-70%. Ph 6.2-6.5. Lampe neka budu sto blize. Sa rukom vidi dal je vruce pa ako ide spusti jos. Daj mi jos reci kolko cesto zaljevas i sa kolko vode? Nemrem po slici skuzit kolko je vlazna/suha zemlja.
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Ma znam i ja sam bio dosta izrevoltiran potao ~ivim u okru~enju glupih ljudi pa sam to shvatio kao ismijavanje,isprike radi toga ... potrudit u se da slike ubudu e budu bolje kvalitete ...temp sam izregulirao na 27c a zaljevam svaka 3-4 dana sa 200ml vode....po potrebi najbolje...bilo je uprskao na pocetku sa prekomjernim zaljevanjem ali nau io sam iz vlastite pogreake tako da se to viae nee ponovit...Najviae od svega me uniatilo ato sam sluaao hrpu ljudi okolo i onda zaboravio da i ja ipak neato znam i da nisam totalni duduk oko mare.... vlagu sam podigao na 60% .... ali kao ato si i ti utvrdio a bome i ja ZEMLJA je najgori neprijatelj mog gardena tako da to pod hitno ide van i uzimam ili balkoniu ili frolabellu i kako si mi ranije rekao da dodam oko 10% perlita ato mi i je potrebno jel ovako isto sumnjam da uzimaju kisika koliko im treba...a glinene kuglice u stavit i na dno i na vrh...na dno radi bolje drena~e a gore da toliko brzo ne gubi vlagu :) ...u svakom slu aju isprike, i ja sam isto veliki zajebant samo me okolina sjebava xD :) EDIT: biljoze su ti ista fantazija,i za kritike sam uvijek otvoren no frks....dapa e to me i gura naprijed da to sve bude ato bolje :) tako da samo lupaj sa kritikama hhh
StipeZMAJ

mar 2015.

Ok. Temperatura je super. Vlaga jos bolja. Zemlja ako imas Florabellu, uzimaj bez razmisljanja. To je super zemlja. Perlit mozes i nemoras u nju, Ja volim perlit pa ga stavim. Ovih 200ml nije dosta. Korijen je vec dosta duboko pa se bojim da tih 2dcl ne dodje do njega. Zali sa 1-2L vode, pa se nadam dok se to posusi da ces vec imat novu zemlju spremnu. Glinene kuglice mozes mijesat sa zemljom, mozes i na vrh, ali ne na dno ! Zacepis drenazu i onda je problem. Ima i jos razloga zasto ne stavljat na dno. Makar ti te kuglice ni ne trebaju. Eto... biljke izgledaju dosta lose, al probat cemo nekako to izvuc ;) 'Ebo okolinu....pocni ti nju da ona nebi tebe :P heheheh
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

e sad da ti pojasnim tih 20 ml....ranije prije nego sam poceo tako zaljevat sam dosta natopio zemlju....zemlja se joa nije ni osuaila dolje,joa je vla~na,nije kao prije mokro mokro ali je vla~no...e sad kako da to poboljaam da se to ako je mogu e prije isusai jel se sad stvanro bojim zalit sa 1l vode il 2 xD ...a ovo za glinene ok necemo neka bude ovako kako je bilo do sada...a florabellu odma odo kupit..a perlite i ja ~elim uzet poato ih i ja volim i ranije sam ih koristio ali sam potroaio zalihe tako da uzimam nove...ma po eo sam lagano nedam se hahaha :p Iskreno ata mislia o e to uspijet na zelenu granu hh EDIT: 2dcl
StipeZMAJ

mar 2015.

Ako je mokro unutra jos ond nista ne zaljevat dok se skroz ne posusi. Kad se sve posusi onda opet zalit posteno. Tebi je korijen otprilike velicine kolko i biljka gore tak da ima vode ak velis da je vlazno. Dal ce uspijet....trebalo bi na zelenu granu :) Presdi oprezno da ne potrgas korijen, pogledaj boju korijena dal je bijel ili boje bijele kave. Zali sa cca 1L vode i cekaj. Odrzavaj temp i vlagu i za par dana ces sve znat na koju ce granu :P
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

obavio sve danas,samo sam umjesto florabelle uzeo Plantellinu Balkoniu....sad emo se zabavit presaivanjem pa pogledam i korijen...jel na svaku 1l?! ...a vlaga i temp su baa good,da sam ciljao bolje nebi mogao hahaha... eto nadam se uspijehu,a sad is ekivanje
Mahatma GandhiISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Postovanje. Mali update. Rekao si mi da cekam 4. kat kod biljaka i ja mislim da sam docekao. Veca biljka nagnuta je zbog jos jednog glupog ujeba... Nadam se da ju nece previse stresirati to. Biljke su inace blize svjetlosti ali zbog slikanja sam ih spustio dolje. Htio bih tvoje misljenje da li je vrijeme za topiranje. Slikano je prije zaljevanja. :):) Sry zbog obrnute slike, tek sam sada vidio...
StipeZMAJ

mar 2015.

@ganj@ Neznam tocno kolke su sve tegle. Pa zali onak kak treba nakon presadjivanja....muski :) Ne mora bas 1L. Bilo bi bolje da je Florabella, al sta je tu je sad. Presdjuj pa cemo vidjet kako se ponasa. @Mahatma Gandhi Mozes topirati. Ak dobro vidim vec peti kat krece van, pa mozda radije da pricekas do sutra taj peti pa njega capni, posto na jednoj skoro pa ni nemas prvi kat. Bolje je da biljka ima malo vise lisne mase ;) Ali sve u svemu oporavlja se biljka. Topiranje bi ju moglo opet usporit ;) E da...ova savijena nek te ne brine, vratit ce se ona.
StipeZMAJ

mar 2015.

@ganj@ Neznam tocno kolke su sve tegle. Pa zali onak kak treba nakon presadjivanja....muski :) Ne mora bas 1L. Bilo bi bolje da je Florabella, al sta je tu je sad. Presdjuj pa cemo vidjet kako se ponasa. @Mahatma Gandhi Mozes topirati. Ak dobro vidim vec peti kat krece van, pa mozda radije da pricekas do sutra taj peti pa njega capni, posto na jednoj skoro pa ni nemas prvi kat. Bolje je da biljka ima malo vise lisne mase ;) Ali sve u svemu oporavlja se biljka. Topiranje bi ju moglo opet usporit ;) E da...ova savijena nek te ne brine, vratit ce se ona.
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Update :) Sve smo lijepo presadili i sve su lijepo prezivile presadu hh...btw zemlja je neusporedivo bolja od onog smeca sto sam imao...i da korijen je kod jedne bio bijeliji a kod ove 2 smekast ali mislim da je to zbog loae zemlje... udim se kako su uop e ostale ~ive,nisu jednostavno mogle rast tvrda kao beton... i zanima me kod ove,ata se deaava sa lia em...
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Kod ove u sredini je samo problem samo sa ta dva lista,sve ostalo je ok!
StipeZMAJ

mar 2015.

Zemlja se inace stavlja do vrha posude. Smedji korijen nemre nikako bit dobro. Presadio jesi, zalio dobro jesi, lampe spusti do biljaka ili biljke digni prema lampi i to je to. Cekamo da vidimo kako ce se ponasat.
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Znam znam da zemlja ide do gore,ali posude su baa velke pa sam se bojao da nebi opet neato zajebao xD ... lampe su od biljaka trenutno na 15 cm,ali podi i u ih joa poato upravo montiram joa 6 cfl-a od 20w 2700k....al ko za k*** mi rikne ujutro vent koji piri po biljozama tako da je upuh sad pasivan a onaj preba en unutra....a sad sam joa zovem trgovine da vidim za ispuh jedan za kupaonu. kao da si bacio malera da upuh bude pasivan hahahaha :p EDIT: onda se tipkamo za koji dan kad vidim kako se bu odvijalo :)
StipeZMAJ

mar 2015.

Jos bolje da je pasivan upuh :) Ok. Pazi na temp, ako mozes spusti jos blize te zarulje. Dalje samo cekaj, ne diraj nista i nemoj zaljevat pre cesto.
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

temp je na 28 kad je svijetlo,kad je mra ina onda je 24-25...vlaga je fantazija 60% ...a lampinjone emo korigirat sada...eto 3. dan su u novoj zemlji i lijepo to izgleda...naravno bilo bi najbolje da je terra ali ata je tu je ...pozz ljudino,odo u potragu za ventom :) EDIT: danas e bit 3 dana kako nisu zaljevanje....a nema ni potrebe za joa vode lijepo ovo izgleda za sada :P
Mahatma GandhiISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Postovanje. Obje biljke sam topirao i to poprilicno uspjesno ako se mene pita. "Sprzena"(desna) biljka dobila je svima poznat miris, ali ne znam je li to dobro ili lose... Kupio sam i novu zarulju za cvjetanje, nadam se da ce biti dovoljna uz jos jednu malu cfl hladnog spektra. Da li imas neke savjete ili je sve pod kontrolom?
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

hey hay Stipe...da te pitam jel mojim extremistima sad joa rano za topping ili da odradim i to...pitam zbog stresa i tog svega ato se zbivalo kod mene proteklih dana xD
StipeZMAJ

mar 2015.

@Mahatma Gandhi Sve pod kontrolom. Zarulja je super, mozes ju odma upogonit ako nisi :) Neznam kakav si sa prostorom. Ako nemas dovoljno visine, mozes krenut sa LST-om.(mozda si i reko koji je prostor al da sad nejdem trazit) E da, topiranje je dobro. Vidjet ces sutra vec kak 2 nova krecu ;) @ganj@ ajd nemoj jos topirat. Pricekaj da vidimo oce krenut rast kako treba. Sutra stavi sliku pa cemo vidjet. Pogledaj gore slike od Mahatme, tak nekak bi bilo vrijeme za topiranje. Neki rade prije neki kasnije.... Al pricekaj jos malo da biljkce pocne disat :)
ganj@ISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Vodim bitku razgovora s prijateljem pa me zanima jel su iste neke stvari? jel isto kod autoflowera prinos, kvaliteta kad ih drzim prvo na 18/6 pa na 12/12 ili kad su od pocetka do kraja na 12/12? Hahaha bitka na neretvi se odvija :P
josipmarihuanaENTUZIJASTA

apr 2015.

Evo stipe dosa sam i odlucija pa te pitam bili mi bio mentor
StipeZMAJ

apr 2015.

Rado josipm. :) Daj mi samo reci koja je zemlja u posudama? Ph spusti na 6.2-6.5

apr 2015.

Pozdrav Stipe pratio sam tvoje growove pa sam te oslucio pitat ako bis mi dao par savjeta u vezi s mojim growom DEVIL FRUIT 70% indica 30% sativa BOX ZA VEGE 120*120 visina 200 , 2*150w mh i stedna 150w plavi spektar, BOX flaver 240*120 visina 200 5 biljki u 50 L vazama, ako si za slike stavim odmah? I da ne zaboravim vrhunski sve radis
StipeZMAJ

apr 2015.

Poz mumerson10. :) Daj definiraj box za vege? Imas drugi box za cvjetanje ili je ovo samo vege setup? :) 50L tegle.....se to neki opasan grow sprema hehehe Moze slike i koja informacija. Ventilacija, temp, koja zemlja, reflektori. Jel to opce raste ili je u pripremi ili... ?

apr 2015.

Ovako Stipe jedan je box Velicine 240* 120 visine 200 , za vege sam ga samo prepolovio da ne gubim svjetlost temp. i ostalo, -zemlja je florimo i stavio sam 20 % stiropora trenutni Ph zemlje mi je 6.1 malo sam kasno uso na forum pa sam vidio preporuke za najbolje zemlje al sam zadovoljan i s ovom za sad - U PC kucistu koji sluzi kao reflektor koje sam oblozio folijom su 2*150 MH i WC ventilator koji vuce van toplinu 130m3/h , kad bude prebaceno na cjeli box jos su spremna takva dva koji ispuhuju i jedan koji upuhuje zrak, za cvjetanje cu koristit 2 * 400W HPS i jednu od 250W. -trenutna temperatura u box-u je izmedu 22 i 25 C - MO}DA MALO PODIGNUT? -vlaga od 50 do 70 %, koju sam tek uspio dobit kad sam stavio raspraiva vlage Al NEZNAM DAL GA JE DOBRO KORISTIT I KAMO GA USMJERIT? - biljke su u 26 danu od od klijanja al sam ih zenuo jer ih nisam odmah stavio u 50 litarske vaze pa su imale lagani sok stale su rast al od kad sam ih presadio u velike cca 5 dana su se uduplale evo i malo slikica da znas o cemu pri am :)
StipeZMAJ

apr 2015.

Za ubuduce: Reflektor je jako bitna stavka u growu i na njemu mozes gubit dosta lumena. Za sljedeci grow ili za cvjetanje nabavi reflektor ;) Stiropor izbaci i zamijeni ga sa perlitom ili kokosom. Stiropor nema neku veliku ulogu, mozda ima kod nekih nabijenih zemlji pa da "prozraci" malo. Temperatura bi bila bolja da stoji oko 25-26-27, al nije ni ovo tolko lose. Vlaga nemre bit bolja ;) Slobodno ostavi ovlazivac kako sad je. Nebitno kako je usmjeren dok god dize vlagu :) Jesi ti siguran da je ovo 50L ? Meni lici na 20L. Sa cime si mislio gnojit? Uskoro bi mogle primit malo vege gnojiva ;) Uglavnom biljke su ok za sada. Vidi sto sa gnojivom i sto sa reflekotorom/ima. Da li si mislio trening kakav radit? I kolko jos mislis drzat u vegetaciji?

apr 2015.

Stipe uzeo sam te za mentora jer sam vidio sta radis od 4 biljke pa zato sve sta mislis da bi trebo promjenit samo rokaj ja upijam ko spu~va :) -Evo bas sam jucer nabavio dva sijenila u koje mislim stavit hps lampe kad budem prebacio na cvjetanje -TEMP sta da probam iskljucit vent koji vuce van direkt iz zarulja? - tegle su od 48L tako bar pise na njima - GNJOJENJE e o tome najmanje znam i rado cu poslusat tvoj savjet i napravit kako mi kazes za sad ih jos nisam gnjojio - TRENING mislio sam mrezu rastegnut al ce mi i tu trebat pomoi na kolko da visine stavim i kad ? - VEGE mislio sam da budo oko 70 - 80 cm box mi je visok 200cm ?
StipeZMAJ

apr 2015.

Kaj je to jedini vent koji vuce van ili? Ako nije jedini, probaj ga ugasit pa vidi sto kaze temp. Onda me slika prevarila za posude. Iz 48L mos cuda radit :D Neznam kakva je to zemlja pa neznam kolko hrane imaju jos unutra. Trebalo bi jos nesto klope bit. Od gnojiva sam korstio Plantellu, Hesi i GHS Powder feeding. Hesi je moja preporuka makar ima jos hrpa dobrih gnojiva al neznam puno o njima. Probaj cim prije nabavit gnojivo da nebi pokazale glad a ti nemas nista za skuhat :) Za trening ti javim jos sve....moram sad ic. Tipkamo se ;)

apr 2015.

-jedini koji vuce van trenutno a probat cu nes rjesit za temp: -GNJOJIVA zaboravio sam napisat da sam u zemlju pomjeao s bio guano gnjojivo al ga nisam previse stavio, doma imam pllantelu vrt i plantellu ~utu kolko sam izo ~uto nevalja? - nadam se da ces mi pomoc da izvucemo max iz prostora i 48litrenih posuda :) ajde pa se javi kad budes stigo i hvala ti na svemu joa jednom
StipeZMAJ

apr 2015.

Plantella vrt se obicno kombinira sa nekim NPK gnojivima, barem je takva praksa. Ja ju ne koristim. Ako hoces mozes sa zelenom plantellom vegetaciju i crvena u cvjetanju, odradit ce poso cist ok. Sto se tice scroga, nisam dovoljno kompetentan da ti osobno dam sve detalje jer nisam radio osobno scrog. Evo c/p od Opa Cupa pa ti to moze pomoc. Ja dok sam radio Scrog zicu sam stavljao dosta nisko .Sve grane sam maximalno iskoristi na taj nacin. Evo ti par slika, lakse je tako objasniti hahah http://s11.postimg.org/qt3d3nlsj/DSC06261.jpg http://s11.postimg.org/g4zm4tbtf/DSC06266.jpg Tu sam izbjegao topiranje bla ,bla Zica moze i na 30-40cm ali se biljka prije toga topira u vise navrata+lolipop Upisi u trazilicu scrog pa vidi dnevnike sto su ljudi radili, mislim da je tako najlakse vidjet sve detalje. E da. Vent ostavi ovaj koji vuce van. Neka izmjena zraka u boxu mora bit.

apr 2015.

Pozdrav stipe zanima me u estalost zaljevanja kolko im moram dat vode u 50l kante po biljci? dao sam njim prvo gnjojivo , stavit cu malo slika kad ih stignem uslikat
StipeZMAJ

apr 2015.

U estalost ti ja ne mogu rec. Ovisi o velicini biljke, temperaturi boxa, snazi ventilacije i vlazi. Inace tu teglu dok je mokra jedva dignes, kad bude full lagana onda zaljevas. Kolicina vode je dok ne pocne curit na dnu. Ja bi reko nekih 10L po biljci.
rubinISTRAŽIVAČ

jun 2015.

eh evo me :) i hvala Stipe jos uvijek sam u "procesu" razaznavanja" spola, postala sam 3 slike na temu predvidjenu za to, i za sada situacija izgleda dobra, ako nije bed da ih i ti pogledas i pokusas procjeniti ;) biljkice su u saksijama (3 kom), vani, zemlja/ supstrat Florabella mjesan sa "obicnom" zemljom i stajnjakom, prije presadjivanja na jedan dan natopljeno vodom, pomjesano i ostavljeno da odstoji 24 sata, kasnije se dodavalo jos organskog gnojiva Fruttorto i radim razrahljivanje konstantno, uz povremeno dodavanje NPK u razlicitim omjerima (na pocetku vise dusika, kasnije skoro isti omjer P/K, sa manje N) E sada, i moze li se reguliranjem pH sada u ovoj fazi, prije nego je ista procvjetalo, ista dobiti? dalje, zanima me kako pravilno uzeti reznicu i koji nacin oziljavanja primjeniti, i da li koristiti i hormon rasta? NPK? da li dodavati sada vise kalija? toliko za sada, da ne smaram previse i hvala jos jednom :)
StipeZMAJ

jun 2015.

Kaj se tice spola nemam ti sto rec zasad. Opa i Lo0d su ti sve rekli. Slikaj ponovo ili prolistaj tamo temu pa vidi sto trebas trazit i gledat. U tvojoj fazi joj najvise N treba. Omjeri za cvjeatnje idu tek kad biljka procvjeta. Regulacijom ph dobivas to da biljka moze uzimati mikro i makro nutrijente iz zemlje. Pre veliki ili pre mali ph dovodi do toga da biljka ne moze uzimati odredjene elemente iz zemlje. O kloniranju imas ovdije sve u detalje. https://www.vutra.org/threads/kloniranje-vodi%C4%8D.8295/ Ako imas, koristi ga jer ubrza posao. Neznam kako mislis vise kalija dodat. Niti znam koja gnojiva koristis. Dokle god je u vege fazi, koristi vege gnojivo. Za frotoroto nisam nikada cuo. Ono najbitnije. Daj stavi slike biljaka da vidim kako to izgleda pa ce mi bit puno lakse, a i tebi :)
rubinISTRAŽIVAČ

jun 2015.

hvala puno za link, ocito krivi nacin pretrage do sada (oziljavanje i sl :D ) pokusat cu sa hormonom, javim iskustva i da li da mjesto sa kojeg je recnuta grana malo kalemarskim voskom zaljepim? Fruttorto gnojivo je novo kod nas, organsko gnojivo, smrdi k'o sam djavo http://www.grama-trgovina.com/poljoprivreda/organska-gnojiva/fruttorto-organsko-peletirano-gnojivo/ sto se tice slika, evo ih redom, mada cini mi se ista situacija kao i neki dan.....ubi cekanje :D prva i druga slika je ista biljka, puna velicina i djelic
StipeZMAJ

jun 2015.

Jedino na drugoj slici vidim da je cura. Ovako kolko vidim, biljka izgleda relativno zdravo tako da se drzi uputsva sa tog gnojiva i valjda ce bit sve ok :) Ne poznam gnojivo niti znam puno o biljci. Nisam vidio da je praksa zastitit odrezani dio. Ne moras nista voskat.
rubinISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Hvala ti za brzinu i odgovore
Poison s0ISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Poz Stipe, sinoc smo pricali u prv. message... Evo da napisem za domacicu: terra brill crvena je zemlja koja je stavljena, ne znam tacno kad je posadjena ali ima oko 3 nedelje malkice vise, pre 3-4 dana su je macke zapisale i od tada je pocela zutit, pa sada drzim ono plasticno od bidona preko nje. Outdoor je i planiram da je drzim do neke visine otprilike pola metra malkice visocije, jer sam na zajebanoj poziciji. Evo za autosa, stavljen u zemlju juce, vec proklijao, ista zemlja--terra brill crvena, svi kazu da nije tolko losa. ps. sta da radim za ovu domacicu?
StipeZMAJ

jun 2015.

Kolko litara je ta posuda za automatika? Opet zemlja nije do vrha ?! Sto se dice domacice, to sam vec rekao da je malo zemlje. Daj joj normalnu velicinu posude i presadi ju u svjezu zemlju. Nekih 10-15L (moze i vise) posuda i zemlja do vrha. Presadis, zalijes i cekas 2-3 dana da se oporavi.
Poison s0ISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Naravno idem po zenlju u naredna 2 dana... Samo sa znam koliko je dovoljno zemlje za autosa? Kolika je dovoljna posuda za njega? Zelim minimum neki sto manji da bude.
StipeZMAJ

jun 2015.

Nebi ja ispod 10L(vrhom puna posuda) slika
Poison s0ISTRAŽIVAČ

jul 2015.

Ne razumem sa ovom slikom sta si mi htio rec, ova posuda na slici je 4 puta manja nego ova moja... Sad kad budem presadjivao, dal da menjam zemlju ako nadjem florabela ili da nastavim sa ovom terra brill

🔒 Ova tema je zaključana