VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor PowerSeed
LEGACY

Mentor PowerSeed

4011 odgovora92,023 pregleda

jul 2013.

ukoliko imate neko pitanje u vezi svog growa (Q) i zanima vas moj odgovor (A) na pravom ste mestu :) prednost imaju novi clanovi, clanovima koji imaju preko 50 postova ne odgovaram u ovoj temi. molim za razumna pitanja na koja prethodno niste mogli naci odgovor na forumu. molim vas da ne postavljate pitanja ovde ako ste vec pitali drugog mentora. molim starije clanove da se ne ukljucuju u diskusiju unutar teme Q & A. nisam u mogucnosti da se prihvatim pravog mentorstva kroz ceo grow. ne odgovaram ako je isto pitanje vec na drugom mestu na forumu. bez fotografije biljke ne razgovaram o problemu ako ga ima. gledajte da svoja pitanja propratite sto jasnijim fotkama. ne odgovaram ako imate aktuelan dnevnik, tamo pitajte. hvala na razumevanju, svima zelim sretan grow. p.s. ne delim savete koje sorte da kupite. ne koristim hesi, biobizz, AN... gnojiva. takodje, ne radim sa led rasvetom. peace pre pitanja prvo procitati bar ove teme, na forumu je vecina toga odlicno objasnjena: https://vutra.org/threads/vodi -kroz-unutra`nji-uzgoj-preraeno-2014.7897/ https://vutra.org/threads/vodi -kroz-unutraanji-uzgoj-by-marcopolo.10608/ https://vutra.org/threads/zemlja.9972/ https://vutra.org/threads/koja-gnojiva-koristite.5200/ https://vutra.org/threads/ventilatori.7575/ https://vutra.org/threads/boks-za-gajenje-tehnicke-osobine-i-kako-ga-napraviti.994/ https://vutra.org/threads/kompletan-vodi -za-bolesne-biljke-probleme-sa-nametnicima-i-ph.9910/ https://vutra.org/threads/treniranje-kanabisa-scrog-sog-fim-lst-hst-by-data-sid.6664/ https://www.vutra.org/threads/prepoznavanje-muske-zenske-biljke-i-hermafrodita.11015/ https://www.vutra.org/threads/vodic-za-vanjski-uzgoj-outdoor.13392/
BiohemicarISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Imam par pitanja. Kada pocinje cvjetanje headova tj. za koliko dana? Koliko biljci treba nakon cvjetanja do berbe i kako se ponasati zadnjih par danja pred berbu, jer sam cuo da se ne treba zalijevati da bi izvukla maksimum? Unaprijed hvala.

jul 2013.

cvetanje na nasim prostorima krece obicno u 8 mesecu, ali razlicite vrste razlicito cvetaju, neke pre (uglavnom indica dominant) sative kasnije... dakle moze da bude i po par sedmica razmaka izmedju biljaka koje su istovremeno zasadjene. kad procveta, ne treba je dirati bar dva meseca, malo je vrsta koje zavrse ranije ali ima dosta sativa kojima treba duze, neke vrste mogu cvetati i po 4 meseca. okvirno, berba je najcesce tokom 10 meseca, kada tacno, to najbolje kazu trihomi, dakle pred kraj treba pratiti stanje kvalitetnijom lupom (povecalom) ili preko macro snimka, pa uvecanje na kompu. moze se ostaviti poslednjih par nedelja (npr. 2) bez zalivanja, s tim sto ne mozes znati da li ce tada padati kisa. ako je u tom periodu kisovito vreme posebno treba obratiti paznju da li eventualno krece budj na cvetovma. sve ovo vazi iskljucivo za fotoperiodne biljke, automatici su druga prica.
Veni_Vidi_Vici;ISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Evo ovako prije svega , veliki pozrav za tebe Power ! Ovako imam biljku visine nekih 5-10 cm , naravno nije jos pokazala spol , i vani je , pa me zanima sad , sta da radim sa njom , svaki 3-4 dan je zaljevam , sve zavisi od vremenskih prilika ;) ! dal' da je izgulim i bacim , il' da se jos postaram o njoj posto je random sjeme , nezz kad ce cvjetat' mada u to sumnjam msm da ce cvjetati , jer sam je relativno kasno zasadio :D .

jul 2013.

to kada si zasadio nema veze sa tim da li ce ili ne procvetati, ako je biljka zdrava mora procvetati (najveci broj vrsta na nasem podrucju cveta oko polovine 8 meseca, neke nesto ranije neke kasnije, al sve procvetaju), samo obzirom na kasnu sadnju imaces relativno malu biljku... ne vidim razlog da je bacis ako nikom ne smeta i nije upadljiva. ako je sada 10ak cm. ima jos koju nedelju fore da procveta (i jos malo izraste), a racunaj da ce tokom cvetanja furati jos bar nekih 25~30% u visinu (a moze i vise, zavisi od uslova i vrste). ako imas mogucnosti malo je nadjubri necim za vegetaciju u ovom periodu dok ne procveta, onda ces vec videti, ako je musko onda jbg. a ako je cura spremi neko djubrivo za cvetanje i bar jednom sedmicno zali.

jul 2013.

jucer sam isao na sajt da je presadim , i presadio sam je , eto danas dodjem i imas sta vidjet' , biljka se osusila :'(((( , gornji (glavni) vrh se skroz spustio do zemlje , :( , malo mi je falilo da zaplacem . sljedece godine cu poceti ozbiljno sa pripremama ! ali opet Power hvala na tako lijepom odgovoru ;) .

jul 2013.

ako je nisi dirao moguce da se primi, uvek posle presadjivanja (pa jos kada udari sunce) budu klonule biljke

jul 2013.

Ne ne , nisam je ' golim ' rukama dirao , imao sam na rukama one bolnicarske rukavice , zalio sam je , dodao joj malo golubijeg izmeta , koje sam dobio od frenda , nadam se najboljem , a iako se ne primi , sljedece godine , krecem sa ozbiljnim growom , a to tada cu se morati smarati sa ovim ulicnim sranj*m :smoke18: :D . javim se za dan-dva , nadam se sa slikama , i potpunim izvjescem ! ;)
KneleBGDPOZNAVALAC

avg 2013.

Pozdrav PowerSeed, Voleo bih da me posavetujea oko unutraanjeg uzgajanja (koji box bi bio dobar za po etak i koje je seme najbolje za po etnika za prvi indoor) Meni najviae odgovara neki skunk 16-24% THC. Neka vrsta da je dobra za po etnika u indoor-u. I da daje lep rod 300-500gr. Unapred zahvalan.

avg 2013.

rod ce da zavisi od toga kako ces da vodis grow, licno sumnjam da ces dobiti 300gr. u indooru bez dobre opreme i iskustva, ako bi hteo neki skunk, onda uzmi npr. skunk no.1 i nema greske, jedino sto izbaci iz glave 24% thc-a, skunk je obicno u rasponu 8%-16% i ne spada u sortu koja ima velik % thc-a, eventualno neki hibrid moz da prebaci preko 20% (npr. skunk haze). savetujem da ne budes opterecen procentom thc-a (kao ni kolicinom), al ako bas hoces evo listing nekih "skunkova" i sadrzaj thc-a: 1. Skunk Haze - 20%-22% THC content 2. Swazi Skunk - 14-18% THC content 3. Skunk No. 1 - 14%-16% THC content 4. Indian Skunk - 13-15% THC content 5. Hawaiian Skunk - 11-17% THC content 6. Ultra Skunk - 11% THC content 7. Skunk #11 - 8.1% THC content sto se tice boxa, kakav ces napraviti zavisi od prostora kojim raspolazes, a to ne mogu znati sem ako napises
KneleBGDPOZNAVALAC

avg 2013.

Ne bih preterivao burazeru. Stavio bi u dva PC Boxa jednu ili dve vrste skunk-a. Zanima me ata je potrebno za 1 PC Box?. Znam da je mo~da rano za razmialjanje o indooru, ali ja bih da se spremim na vreme za zimu. Da kupujem lagano deo po deo (koliko mi finansije to dozvole) Znam da je mnogo pisano o PC varijantama boxa, ali bih voleo da ujem tvoj savet (da se ne cimam 100x oko opreme) Ve da kupim sve ato mi je potrebno za ceo uzgoj, da budem spreman za 3-3.5 meseca indoora. Oprema kompletna za PC Box, Zemlja, Aditivi i djubriva, mera i... `ta mi je sve potrebno?. PS. Izvinjavam se ako sam naporan sa mojim pitanjima. I hvala ti na svim savetima. RESPECT!.

avg 2013.

ok, za pocetak ti treba potpuno prazno pc kuciste :) po mogucnosti serversko, big tower (to ja bingo za pc-grow) onda moras odabrati rasvetu, cfl ili hps. za midi pc kuciste, hps 70 il jos bolje 100w ili cfl lampi (moj savet 4 komada, u svaki ugao postavljeno po jedna ili u nizu) takodje u zbiru da imaju bar 100w, moz i 120 (znaci min. 4 x 25w) za big tower moze hps 150 ili isto toliko u zbiru cfl lampi (npr. 6x25 il 4x40...) sledece su vetovi, bar tri komada (za big tower), jedan gore za izduv, na suprotnoj strani dole za ulaz i jedan unutra da malo mesa vazduh, u zavisnosti od jacine ventova ovaj unura ne mora biti neophodan (npr. kod midi kucista). za ulaz/izlaz savetujem pc ventove od 12 cm (12V) nakacene na adapter od npr laptopa il koji nadjes da je od 12V. ako stavljas i unura moze onaj manji, mislim a je od 8cm. pc iznutra oblozis npr. alu folijom, malo naguzvanom, i to onom mat stranom. termometar i higrometar obavezni, nije na odmet rucna prskalica za orosavanje ili folijarnu prihranu, saksije 12x12 (za midi) il rucno pravljene po meri za zemlju i djubriva sam ti vec rekao, ako si u bg imas u merkuru terramagmu (ima i dobra asef zemlja za cvetnice, al samo od 50L) + slavol + plantela zelena i crvena, ili neko skuplje ako si pri parama (asef, substral) mislim da je gore spomenuto ono osnovno, + dobre menke, naravno :) peace & happy grow :)

avg 2013.

Veliki pozdrvat! Samo da kazem da si mi se svidio na prvu svojim opsirnim komentarima drugim clanovima foruma, pa bih te stoga zamolio da budes moj mentor?

avg 2013.

moze par pitanja, probacu da odgovorim. ovu temu sam zamislio kao Q&A (pogledaj prvi post u ovoj temi).

avg 2013.

kad se biljka aiaa

avg 2013.

ne razumem pitanje, mislis na neki trening ili na harvest
DzesiISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Veliki pozdrav i hvala za prethodne savete Seme ubaceno u zemlju 25 Izaslo iz zemlje 28 po 1 WW i 1 BAM 1 WW sam ostetio koren dok sam presadjivao,pa je izvadjen,zalivena zemlja,i stavljena nova semenka direktno u zemlju. Od kad su biljke izasle nisu napredovale skoro uopste. Izgledaju mi slabo,jos nisu nu ljuspu semenke sa sebe skinule a napolju su 36h Zemlju sam vlazio cesto dok nisu izasle na povrsinu. CT mi je na skoro 60cm ,nisam smeo da spustam nize jer mi fali aluflex creva pa kad bih spustio nize ne bi bilo zakaceno za CT,a vec imam problem sa temperaturom (ide i do 32 kad je upaljeno svetlo,a spusta se do 24 kad je ugaseno) Sta mi je sledeci potez? Zalivanje? Spustanje CT(uz kupovinu aluflex creva)? Da li ima smisla staviti jos jedni izduvni ventilator,sobzirom da cu morati da eliminisem mirise u cvetanju,a koliko kapiram to je nemoguce ako imam 2 izduvna,tj morao bih da imam i 2 filtera?

avg 2013.

ne znam kako si ostetio koren kada si presadjivao kada su biljke tek zasadjene, al to sad nebitno... ako su izasle iz zemlje a da nije skinuta ljuska, moguce da nisi dovoljno duboko zasadio. to moze biti problem, ali ne mora, zavisi kao ce se razvijati dalje situacija. bilo bi pozeljno da postavis fotku da vidim kako to trenutno izgleda, nekada je dovoljno samo cesce spricati i biljka samostalno odbaci ljusku tokom rasta, nekada je potrebno malo pomoci pincetom, nekada nema spas. to ti je primarno za resiti, sva ostala pitanja sada su manje vise nebitna. odrzavaj vlagu, spricaj periodicno po ljuskama i postavi sto bolju fotku il dve, ako su tek juce izvirile jos nije vreme panici, a i strpljenje nije na odmet. evo kako i koliko duboko bi trebalo seme da se postavi u zemlju
DzesiISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Na zalost nemam cime da napravim bolju fotku http://i.imgur.com/53ZpOTu.jpg Ljuska levo,visi na listu http://i.imgur.com/2EUpAJC.jpg Ljuska gore na vrhu lista

avg 2013.

ma to je sve ok, to sto ljuska visi nema nikave veze, biljke su jos male a posude velike, prvo ce jedno vreme da razvija korenov sistem pa ce da grune u visinu i lisnu masu. sredi ventilaciju sto bolje mozes i spusti lampu ako je izvodljivo na ispod 50 cm. nemoj zalivati cesto jer je velika kolicina zemlje u pitanju, zalivaj kada se zemlja osusi i odvoji od ruba posude prakticno kao na tim fotkama).
DzesiISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Poruceno aluflex crevo radi spustanja CT i pravljenja odvoda direktno u odzak,kao i dodatni ventilator 100mm. Javljam utiske u dnevniku uzgoja nakon promene svega toga i zalivanja.
đoksonPOZNAVALAC

sep 2013.

Htio bi samo pozdraviti powera i zahvaliti svim moderatorima koji su jako veliki znalci ,pa ovom prilikom ~elim pitat za sigurost stavljanja slika na forum jel bi htio pokazat moj prolai grow,hvala

sep 2013.

pozdrav i tebi, mozes kaciti opusteno, samo prethodno skini exif sa fotki http://www.verexif.com/en/ ili koristi neki uplaod site koji to radi automatski http://imgur.com/ uputstvo za fotke je ovde https://www.vutra.org/topic/2248-upute-za-postanje-slika/
DeadAngel224ISTRAŽIVAČ

sep 2013.

da li je moguce (i uopce efikasno) staviti dva identicna pc venta jedan na drugi za izbacivanje zraka van i da li bi onda bio pojacan izlaz zraka na filter?

sep 2013.

nikad probao, javi ako probas
DeadAngel224ISTRAŽIVAČ

sep 2013.

javit cu :) nadalje, kako spajas grla tojest cijele zarulje u pc boks mislim kak ih pricvrstis? To mi je jos jedino ostala mala prepreka :P

sep 2013.

frend, da si pogledao neki moj dnevnik video bi da ja ne radim stealth, meni nije neophodan, tako da ne znam koliko mogu da ti pomognem oko samog box-a, evo kako je to kod mene, i bocna stranica moze da se zatvori ali naravno tu i tamo, curi svetlo vani, ali mi to ne smeta jer mi je otvoren i onaj deo gde ide cd i sve nazad gde su izlazi sa ploce ;) al zato temp. u boxu 24~26 uz jedan vent koji je stavljen na 5 a ne 12V
DeadAngel224ISTRAŽIVAČ

sep 2013.

mah problem je to ato ne znam ugraditi grla koja nemaju ovu metalnu plo icu koju mo~ea zaaarafiti...

sep 2013.

pa nabavi grla za plafonjeru, to je nekih evro cena za komad, samo naglasi u prodavnici sta ti treba ;)
mordaxISTRAŽIVAČ

sep 2013.

}ivio! Treba mi stru no mialjenje koje e izabrati manje od 3 zla neato u vezi boxa-- naime box dimenzija 80x60x110 je u kupaonici 2,5x3m (izuzetno niska jer je u potkrovlju) koja nema prozora nego samo mali otvor u obliku malog dimnjaka, temperatura unutra je nenormalna kad sam isprobavo kako box radi (u boxu 250w hps u ct-u) na nekolko sati --kupaonica cca 30,u boxu blizu 40 stupnjeva :/ dakle box cirkulira maltene jedno te isti zrak sto sam siguran da nije dobro... e sad kad su vrata malo otvorena temp u boxu je oko 35 (vjerojatno neki vent dodat/promijenit)... Dakle, ato predla~ea? 1) da sredim malo box sa ventilatorima i ostavim ga na mjestu, mislim da bi i dalje trebao friaki zrak kroz otvorena vrata---mali bed jel u potkrovlje di jesam zna tu i tamo koji uku an zalutat 3, 4 puta mjese no... 2) da boxu budu otvorena vrata i zatvorena vrata kupaonice 3) da box bude u sobi -kasnije ce mi opet smetat miris/smrad (cito sam da ugljani filter mogu tjerat samo oni jaki centrifugalni ventilatori, tesko ovi kupaonski)

sep 2013.

pojacaj ventilaciju koja ti hladi ct i namesti tako da ti vreo vazduh kroz savitljivu alu-cev izlazi kroz taj "odzak" kad ga vec imas
DeadAngel224ISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Opet ja pitam gluposti ;) Koja je razlika ako cu imat 2xphilips master 2500K koje imaju svaka 2200Lmili jednu 50W hps npr. shp-ts twinarc koja sama ima 4000Lm? peace

sep 2013.

ne kontam bas poentu pitanja al razlika je sto ove cfl imaju u zbiru 560Lm vise a hps ima 2050K (i 3840Lm) naravno, hps je pouzdanija i dugotrajnija lampa od cfl "Exceptional reliability, offering 6 years of maintenance-free service and superior lumen maintenance, exceeding 95% over life" suma sumarum, stavi te dve cfl + hps i imas ok pricu ;)
mega monkPOZNAVALAC

sep 2013.

Pozz Power, Ju er sam iaao u izvidnicu i procjenu jedne cure koja cvijeta od otprilike 20.8. ima 2.5m i headovi se razvijaju sporo ali ljepo,topirana je dosta ranije tako da se rascjepila u v, pistile ve ina joa bjele a malo po ele tu i tamo smeit,prepuna je trihoma kao da je posipana ae erom i stvarno jako ljepljiva,miris perfektan. E sad poato je tako velika morao sam ju podbo it vrstim atapom jer sam par puta doaao a ona polegnuta skoro na podu, zeznuo sam se jer sam htio malo bolje vidjet jedan glavni vrh i jbg otkinuo sam 30-40cm od vrha, vrh i par grana koje su gore. :kackepieksen: . jednostavno mi je pukla kad sam ju savinuo.. Dali sam ju malo prejako svinuo ili je nekaj drugo neznam, samo znam da je puklo... `to da sad radim? Dali ima smisla ostavit da dalje cvijeta ili da poberem to sad kolko ima? Ja bi najrae ostavio joa tjedan dana ali neznam dali mogu sad poato je pukla i koliki sam joj stres priuatio tim lomljenjem.... Savjetuj brate... :tuzan ina e probao sam par malih headova osuait i zapalit i stvarno mogu rei da je ispala odli no..okus i miris 5.. rad 5... :dada

sep 2013.

ako je grana samo napukla moze se mobilizirati, ako je bas pukla i "visi" na malo kore onda nema velike sanse, fotka bi pomogla u proceni
mega monkPOZNAVALAC

sep 2013.

sliku sam izbrisal nenamjerno a visila je na kori..uglavnom pukla je glavna stabiljka i na njoj 4 grane.. Mislia da bi se ovaj dio koji je ostal u zemlji mogel po et suait sad ili s....t nekak... za par dana u pogledat joa kak je i fotkat pa da ti poaaljem.
marko391POZNAVALAC

sep 2013.

pozdrav Power ovako par pitanja u vezi autoflowera, to mi je iduci outdor a od sorti sam izabrao norther light auto i jos dvije ce sorte ici Koliko je im zemlje dovoljno za njihov maksimum? ja sam htio svakom dati po 20l. i dali mogu da krenem 1.5 u mom kraju je vec tada dosta suncano i toplo.. eto ako ti imas koji dobar savjet za autoflowere dobro bi mi dosao

sep 2013.

da, prva sedmica maja je ok za start outdoora ako uslovi bas nisu katastrofalni, zavisi od godine do godine ali u najgorem slucaju biljke ce malo stagnirati dok se vreme ne sredi. ako su tada jos niske temp. il kilavo vreme odradi prve dve sedmice u zatvorenom pa onda iznesi. 20 litara je prakticno maximum za autose tako da ti je i to sasvim ok. e sad, automatici vole sunce i toplo vreme, tako da bih ti savetovao da sadis malo kasnije, ili jednu turu pocetkom maja a drugu pocetkom juna
mordaxISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Postoji li mogunost da od brendiranog autofem. sjemena na kraju ispadne hermi ili muako?

sep 2013.

da, licno sam imao od fem. speedy g. i od fem. roadrunner#2 cisto musku biljku... hermija sam imao samo jednom u outdooru, od reg. semena (ima dnevnik sa hermijem https://www.vutra.org/topic/1623-avalanche-2007-outdoor-by-powerseed/)

sep 2013.

pozz, sad sam otisao da provjerim stanje na tavanu, to jest da li e mi mo poslu~it sa suaenje, gore je dosta hladnije nego na spratu gdje sjedim u kratkim rukavima, napolju je negdje oko 5 stepeni i vla~no je. Da li e joj smetati hladnija temperatura preko noi, vlage i nema toliko. ?

sep 2013.

nece, nego sta ce biti sa ovim dnevnikom https://www.vutra.org/topic/10302-outdoor-grow-2013-mix-seed/?p=234265

sep 2013.

Radi ata ti je volja dru~e, ja nisam imao vremena da ga updajetam, radio sam svakodnevno.. xD

sep 2013.

jos ima vremena, stavi fotke harvesta i zavrsi pricu, ili ide u nezavrsene

sep 2013.

Ok, sutra stavim slike.
DeadAngel224ISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Da li se ovakve sijalice uope isplate? Da li vrijete te novce? http://www.growshop-zagreb.com/shop/rasvjeta/zarulje/cfl/elektrox-cfl-125w-dual.html

sep 2013.

po meni ne vrede tih para jer ja za manje mogu nabaviti nov komplet hps 400w (naravno i sve ispod toga po snazi) ali za uzgoj jedne biljke u manjem prostoru verovatno moze da prodje, iskreno nisam nikada rado sa dual cfl, al mislim da je kvalitet mh i hps svetla neuporedivo bolji, licno nisam bas pristalica tih kombo cfl varijanti tipa 2 u 1, al cim ih ima na trzistu verovatno odrade posao ;) naravno za one koji imaju para, ako se ne varam to je preko 65e :ohno:
DeadAngel224ISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Mah i openito da je i obi na CFL 125W koata oko 280 kuna u grow shopu, ne vidim zaato bi ona bila bolja od 2-3 CFL iz "obi nih" duana. A to za HPS se sla~em, sam sam iskusio snagu 150W HPS ispod koje su moje biljoze u 2 dana narasle cca 7cm i razvile dvije internode a sad pod cfl jedva ~ivu glavu dr~e hehe Hvala na odg, peace out
mordaxISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Pitanje jedno.. U boxu su nikli par automatika (u 6l teglama) i sa strane jos 2 domacice u malim teglicama od 1,5l tek tolko zbog manjka mjesta.. Racunam da ce ovi autofem. bit takvi i kakvi se predstavljaju, a za ove domacice neznam pa me zanima jel uopce moguce drzat ih u istom boksu posto sam cito da bi auto sorte trebale cijeli grow biti otprilike 20-4 il 18-6 a fotoperiodne nakon vegetacije normalno 12-12 pa onda pokazu spol Paaa na kraju je to pitanje dal da izbacim domacice iz boksa posto nisu tolko bitne ili da za mjesec dana okrenem sve na 12-12? (pa kad pokazu spol vratim na stari rezim ili da cijelo vrijeme ostane na 12-12? -ali ako bi taj rezim smanjo prinos automatika onda me bas briga za domacicu) Zapravo evo i drugog pitanja :ninja: ima li kakvog smisla drzat ih u tak malim teglicama premda sam vidio neki eksperiment na sajtu di svi sade u pola litre posudice ali neznam kako je to proslo..
GrowByLudakENTUZIJASTA

sep 2013.

pozdrav svima i veliko postovanje Poweru... ovako imam 3 biljcice u boxu i primjenio sam LST savio sam ih onak u vodoravni polozaj tako da je stapka nekih 30cm vodoravno i sad na njoj su se podigle grancice 10cm u visinu ,sve skupa su narasle od saksije sve skupa s LST-om 30cm iznad a box mi je 90cm visina, do 80cm bi mogle narast vise nesmiju ni centimetra,a box mi je 100x100cm sirina lampu imam 400w HPS s cool tube,uspjevam odrzavat temperaturu na 27-28C i vlagu od 40-50% za vrijeme sjetla, i ovako drzo sam ih na 18/6 i narasle su dosta malo sam radio i HST samo na glavnim vrhovima i sad me zanima jedna stvar ako ih prebacim na 12/12 dali ce one i da lje rasti i kolko ce narast odprilike moram znat to zbog boksa nesmijem si dopustit da odu previsoko tj zavrsene biljke nesmiju bit preko 80cm ni cent vislje : / , pa bi molio strucno misljenje mogu i fotke uplodat ako treba :) ...zahvaljujem unaprijed RESPECT Power :) und help ;) i da zaboravih reci da su fem
MarbasISTRAŽIVAČ

sep 2013.

pozdrav i poatovanje PS-u i ostalim majstorima s foruma. dugo forum samo " itam", od tuda sam i pobrao hrpetinu odli nih savjeta. mo~e se rei da sam novajlija u samom uzgoju (ato nije slu aj i sa uporabom, hehe). dakle, piknul sam dvije random sjemenke i dr~ao fige da budu prvo pa ~ensko - i posre ilo mi se! e sada, poato sam se dobrano namu io (a i nariskirao) u ovih nekoliko mjeseci, molio bih Mister mentora da moj trud privede valjanome kraju. prvo nekoliko osnovnih info da se zna na emu sam: zemlja - Plantella za balkone i neato stiropora gnojiva - takoer samo Plantella tegle - cca 10-ak l i manje mjesto uzgoja - balkon (otprilike 4-5 h sunca na dan) bilj ice su trenutno u poodmakloj fazi cvatnje, a ono ato me mu i je vrijeme kada da ih recnem... poato slika govori viae od rijei nadam se da u uspijeti oka iti ~eljene fotke. (prou io sam sve o boji onih kristala na listovima, kao i promjene boje na samim "dla icama", no svaka biljoza je ~ivo bie te ne mora biti da ono ato vrijedi za jednu vrijedi i za sve druge)... a ne ~elim uprskati preranom ili prekasnom berbom! e da, sadio sam poprili no kasno, samo da se uzme u obzir ... zato unaprijed zahvaljujem i ~eljno ekam odgovor od Powera: koliko joa otprilike, s obzirom na sve navedene parametre, do toliko ~eljenoga harvesta i op enito koji dojam je stekao od ovog mog prvog pokuaaja (ne i zadnjega)? http://m515.photobucket.com/albumview/albums/Marbas_Zg/GreenLadies/Foto1.jpg.html?o=20&newest=1 http://i.imgur.com/6k4UQBw.jpg?1 http://i.imgur.com/2LEPiMW.jpg?1 http://i.imgur.com/BxyObrX.jpg?1 http://i.imgur.com/O7nyupH.jpg?1 http://i.imgur.com/aQbTLQw.jpg?1 pozdrav!
GrowByLudakENTUZIJASTA

sep 2013.

pozdrav evo i mog uploda http://imgur.com/a/c0TdO#6 ovo su fotke od malih zvijerki :) ponosan na svoje kcerkice :D ;) pozdrav ekipi iza ekrana :vb_wave: :icon_idea: :smoke18: odoh :fishing: pozzz :icon_biggrin: :D Vrsta je royal moby fem...da listovi su mokri od vode jer ponekad jednom u dan-dva ih malo poprskam vodom cisto da se osvjeze malo :) al to se odma osusi za 5min i tu vodu drzim izmedu kalenica tako da je na istoj temp kao i zrak u boxu ;) dali imas iskustva s royalom i dali ce rast jos? bas zbog toga nebi prebacivo na 12/12 ako nece vise rast :sad2: zato i pitam :read: bolje pitat iskusne nego bit glup i radit po svom :ludaci_lol: :rasta1:

sep 2013.

Pozdrav! Po etnik sam, prvi grow. Krenuo sam outdoor, dosta kasno, u junu, isklijale u maju, preba ene napolje kada su oja ale, sa nekih 20-ak cm visine. Tri biljke iz no-name semena, ispostavilo se jedna muaka, uklonjena. Pre nedelju dana preneo u indoor zbog loaeg vremena, soba 3m x 2.5m visina oko 2.6m, bela. Osvetljenje HPS 600w, biljke visine oko 70 cm dosta izdu~ene, imaju bud-ove, lampa sa standardnim reflektorom udaljena oko 50cm od vrhova, re~im 12/12. Kvalitetan supstrat sa 30% perlita.Kod prenosa, jedna pokazala da je hermafrodit. Skinuo sam jaja, ali je i dalje gajim, ne bunim se ako bude i feminiziranog semena. Nije mi puno bitan prinos, bitno mi je da ga bude i da dovedem grow do kraja, a cilj mi je pored ostalog, seme i ulje u perspektivi. ubrivo PK 15-40 i NPK 10-40-10, umereno i blago, eae. Zalivanje svaki dan po malo, esmova a. Zanima me mialjenje o navedenim parametrima, da li je u redu, gde greaim i ata bih trebao da menjam. Hvala unapred! :)

sep 2013.

Postovani, Imam pitanje da li je lose odraditi rezanje kifova u vise navrata? Probao bi kakva je vutra, pa sam mislio odrezat dvije grane i osuaiti ih, a ovo ostalo ostaviti joa malo. Da li je to loae za ostatak koji joa raste? Naime itao sam da bi u takvoj situaciji biljka usmjerila viae "energije" u preostale kifove. Hvala, Lijep pozdrav

okt 2013.

autosi u 6L je ok, domacice u 1,5L nema smisla, mogu se drzati u istom boxu ali nema smisla drzati u tako malim posudama sto se tice rezima svetla, dovoljno je 18/6 za autose, a ako imas pored i fotoperiodne, kad pozelis da one cvetaju i automatici moraju ici na 12/12, sto nije problem, imao sam tako odradjenih bez problema (problem kod tebe je samo u velicini posuda, jer fotoperiodne bez 7~10L ce ti malo dati, u odnosu na ono sto mogu, a ako ostaju u tako malim od 1.5L bolje zaboravi)

okt 2013.

dakle naravno da nastavljaju da rastu, i to moz da idu 30~50% od visine kada su procvetale, kod automatika i znatno vise, zapravo, autosi kad procvetaju, mogu otici jos 3 do 5x vise u vis od inicijalne visine na pocetku cvetanja fotke su lose zbog dominantno zute boje, no, moby u indooru moze da ide i do 2m ako mu pruzis uslove i priliku, tako da ono sto sam vec napisao stoji, raste tokom cvetanja, uspori mozda poslednje dve~tri sedmice

okt 2013.

odlicno to izgleda samo je jos "zeleno", znaci u odnosu na vreme kada su fotke napravljene, bar 3 sedmice pa da vidimo fotke. skroz ok biljke

okt 2013.

ne znam sta da ti kazem, ja kad radim outdoor onda ga i zavrsim napolju... i ja sam presadio ove godine sredinom juna, automatik odavno skinut a durbanka ide dole sutra. tako da mi nije jasno sta se desavalo kod tebe u outdooru ako si ih morao prebacivati unutra i imaju samo 70ak cm. e sad, ako vec moraju da zavrse unura, trebao si napraviti box za tako male biljke, soba je prevelika iako imas jaku lampu, ipak ta lampa je za 1.5m2 optimala a ti imas 7.5m2 i ne zaliva se svaki dan, nego treba zaliti tako da komplet supstrat bude vlazan pa pustiti par dana da se prakticno skroz osusi. nisam do sada koristio tako jaka djubriva pa po tom pitanju nemam sta da kazem. toliko u najkracem od mene, sretno

okt 2013.

nije frka, secni ti grane koje ti se svidjaju za probu, ostatak ce da fura dalje najnormalnije, dok ponovo ne svratis ;)

okt 2013.

Sve je to kod mene ispalo nekako neo ekivano, gotovo slu ajno, uopate to nisam planirao, nego sam krenuo viae "ajd da vidim ata e da bude" pa kad se ve desilo onda sam reaio da idem do kraja. Biljke su u saksijama od po etka, tako da je i outdoor bio specifi an, u saksijama, a uslovi su mi za njega ispostavilo se veoma nepovoljni, nije samo vreme bilo u pitanju. Spoznaja realnosti je bila veoma bolna po moj d~ep... :) Koristim sada ovaj grow da skupim prakti no iskustvo, teoretsko sam ve u velikoj meri skupio ovde na forumu. :) Lampu sam kupio kada sam ve prebacio unutra i postao svestan da to tako nee ii. Za sledei grow planiram mnogo ozbiljniji pristup, ali mi je i ovo bilo neprocenjivo, jer sam video u praksi neke stvari koje se ovde pominju, trihome, pistile i sl... Nau io da razlikujem muako od ~enskog, nau io gomilu toga o svetlu i opremi, re~imima svetla, na inu i tipovima uzgajanja, a najviae upio gomilu pozitivne energije i volje da se pomogne po etniku. Bie i neato prinosa :) Zaista dobar forum, riznica znanja, svaka ast. Najlepae hvala na odgovoru, trudiu se da ne zatrpavam pitanjima, osim ako zaista neato i ne budem imao da pitam. Pozdrav!

okt 2013.

nikakav problem frend, sretno dalje i hvala na pohvalama za forum, zajedno ga gradimo i cinimo boljim, peace
PiiAMBASADOR

okt 2013.

eo tebe licno pitam xD ova moja mala je lisnata u ###### materinu ono , ima bas puno lisca, sad dok sam radio LST namestio sam tako da sto vise svetlosti ide na "vrhove"/ cvetove , kako god,a listove sam sklanjao dole, dal je to greska? i btw dal je moguce da sam video negde ovde na forumu da je neko odstranjivao te velike listove i ostavljao samo te vrhove i male listove na njima? posle gnojenja , posle koliko dana je potrebno ispiranje? (gnojio sam u pola doze)

okt 2013.

sasvim je ok skloniti koliko se moze velike fan listove, zapravo, to je mnogo bolja solucija nego ih seci, znaci, ne cinis gresku, odlicno radis a seces ih jedino ako su prilicno osteceni iz bilo kog razloga ili vec pozuteli zbog neke problematike ili vec pred sam kraj cvetanja. za ispiranjem nemas potrebe posle svakog djubrenja, pogotovo ako si isao sa pola doze. mozes to povremeno odraditi, a moras jedino ako je doslo do neko poremecaja mikroelemenata u zemlji, sto ces vec uociti na biljci
PiiAMBASADOR

okt 2013.

ok, ovo mi je prvi grow pa se dosta ispitujem. hvala

okt 2013.

you're welcome
vuznoISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Lijep pozdrav..Eh ovako.. :) Napravio sam box za indoor uzgajanje u ormaru, napravio ventilaciju oblozio alu folijom zidove ormara i nabavio HID lampu jacine 250W...Zemlju sam pomjesao sa kasikicom pticijeg gnojiva i perlita na dnu da zadrzava vlagu..Zemlja je kupovna sa tresetom..E sad sjemenke su proklijale za par dana i stavio sam ih u male posude na kojima imaju rupe za odvod viska vode..Znaci sve sam uzeo u obzir ali jednostavno nece da mi se pojavi biljka..Vec je proslo evo 5 dana nista se ne desava..Lampa je udaljena nekih 1m od posude..Zemlja je na dodir vlazna a kad je na vrhu suha malo sam je zalio cisto da ne bude suho... U prvi mah sam mislio da sam sprzio sjeme jer mi je poprilicno toplo u ormaru bilo al sada je ormar otvoren i temperatura je ok.. U cemu je problem ? :P

okt 2013.

ili u semenkama ili u tvom strpljenju ;) koliko duboko si zabio menke, kako si ih postavio, sa klicom dole ili polozene horizontalno, siguran si da nisi slomio klicu... u ovoj fazi inace nije bitna udaljenost lampe ali ako izvire napolje lampa mora nize ili one vise, udaljenost oko 25~30cm je optimala pa shodno tome podesi ventilaciju...
vuznoISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Klice su postavljene prema dole sjemenke prema gore..nisam ih slomio 100% bio sam njezan :D znaci da ipak spustim lampu.. za koje je vrijeme realno da mi se ukaze ? Fazon je sto nije ni krenula da izvire a negdje sam procitao da u ovoj fazi ne smije da bude toplo u boxu..

okt 2013.

drug, nisi odgovorio na najbitnije pitanje
vuznoISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Uh pardon..neka 3 cm..prstom malu rupu izbusio u zemlji i lagano ih onda prekrio zemljom..

okt 2013.

eto ti u cemu je problem, cemu toliko, izravna se zemlja u saksiji, sibicom ili cackalicom napravis malo udubljenje toliko da klica sa semenkom "sedne" unutra i onda samo "posolis" zemlju preko toga, dovoljno je pola santimetra, pa poprskas nekom prskalicom/fajtalicom i to je ceo posao, na isti nacin odrzavas vlaznost i u roku od 24h obicno su vani, najkasnije drugi dan. ovako moras cekati pa sad, ili ce izaci uskoro ili nece... jbg. zar mislis da se u prirodi semenka kada padne na zemlju prvo samoinicijativno ukopava na tri santima pa onda klija ;)
vuznoISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Ahaa..sva sreca imam lijepu zalihu sjemenki :P super hvala puno probat cu pa javim ako se sta dogodi :)

okt 2013.

ostavi tako jos dan~dva, ako ne izadju stavi novu turu na klijanje a to i dalje ne diraj, kad nove proklijaju, ako ove ne izvire, raskopaj pa vidi sta se desava, namontiraj sve iz pocetka ali ne dublje od pola santima, sasvim je dovoljno. u medjuvremenu testiraj temperaturu kada lampu spustis i podesi ventilaciju tako da nije prevruce ako je lampa na 30 cm, sretno dalje

okt 2013.

Pozdrav za mentora. Pocetnik sam i zasadio sam svoje prve biljke prije 30 dana (njih 6). Dvije su dosta slabe po mom misljenju, jedna je solidna, dok 3 ostale biljke imaju preko 35 cm . Naravno indor uzgoj. Nakon 30-ak dana biljke mi izgledaju ovako : http://imageshack.us/photo/my-images/706/bv4y.jpg/ , http://imageshack.us/photo/my-images/802/kzls.jpg/ , http://imageshack.us/photo/my-images/580/bre5.jpg/, http://imageshack.us/photo/my-images/546/wiwo.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/17/wbts.jpg/, http://imageshack.us/photo/my-images/541/mqti.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/594/tk0a.jpg/ na ovoj posljednjoj slici primijetit ces koje su losije a koje bolje. ( ili su mozda sve lose) Uglavnom zelio bih da te pitam da li biljke dobro napreduju i kada bi mogle da idu na cvjetanje i naravno koliko bi to cvjetanje moglo da potraje. Lijep pozdrav

okt 2013.

culi smo se preko pp tako da ocekujem da otvoris dnevnik kako sam ti sugerisao pa ce tamo da se nastavi diskusija. ne zaboravi da sto detaljnije opises uslove i opremu kako bi ti se moglo ukazati na eventualne greske i propuste ili sugerisati nesto sto bi ti pomoglo. ukljucicu se po potrebi tamo i ja u pricu, sretan grow
mordaxISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Pitanje vezano za flush.. Citao sam na forumu i skuzio da je pravi flush potreban samo ako je pregnojeno i sl. a dobro je radit ovaj mini flush 1x ili 2x velicina posude Paa mene zanima jeli uopce potrebno raditi flush/mini flush (povremeno) za moje automatike ili samo flush za kraj? Iiiii da li proces flushanja moze biti takav da se ispire recimo posuda od 6l sa 10l direkt iz pipe i na kraju 2l ph korigirane vode?

okt 2013.

ja licno ga obicno odradim negde na sredini cvetanja i pred kraj, ali bude i da preskocim ovo na sredini ako je sve ok. po pitanju ispiranja mebitno je da li uzgajas automatike ili fotoperiodni strain, 12L je malo za pravo ispiranje, moze direkt iz pipe al bar 5x litraza posude. da budem iskren, desavalo se da zavrsim grow bez i jednog ispiranja, ali se isto tako desavalo da djubrim mozda 3x tokom celog growa, generalno, sve zavisi od situacije a biljka ti kaze kako joj je ;) i da, nikada nisam kontrolisao ph vode, al to sam ja, ne kazem da tako treba, no...
Happy rabbitAMBASADOR

okt 2013.

Pozdrav. Ovo mi je prvi grow pa mi treba savjet. Ju er sam stavio klice u zemlju i sada sam iaao vidjeti dali je koja provirila na svjetlost. I dvije su ve vani. :sun2: Uglavnom,imam pitanje oko temperature. Dok mi radi lampa temp mi je oko 24C i vlaga oko 65%,sada kada je ugaaeno svijetlo (a ispuh radi) temp mi je 17C i vlaga 83%. Zar nije to preniska temp i previsoka vlaga?? I ako je tako sada,po zimi e biti joa ni~a temp. Kako bi mogao sprije iti takav gubitak temp?? Mo~da da isklju im ispuh kada je no pa da pustim samo ovaj unutarnji da puae ili???

okt 2013.

trenutno je ok, tokom perioda vegetacije vlaga moze da bude 80~90% nije problem, u cvetanju je pozeljno da bude menje, a temp. je tu negde na granici, ispod 15 je vec rizicno, mada bi bilo pozeljno da dignes bar stepen, dva. probaj tako sa gasenjem ispuha, ako ne pomaze najbolje da nabavis kalorifer sa termostatom i namestis da se automatski gasi na nekih 20ak stepeni... usput, on ce ti malo i smanjiti vlaznost edit: mozes otvoriti dnevnik, skinuto je ogranicenje od 20 postova ;)
Happy rabbitAMBASADOR

okt 2013.

Budem isprobao to sa gaaenjem ispuha,pa javim kakva je situacija. Hvala na pomoi.
PiiAMBASADOR

okt 2013.

desilo mi se nesto strasno... moja biljcica je topirana kad je bila mala i sad raste na dve strane i ja je stalno spustam sto vise jer nema mesta u boxu, i u jednom trenutku je pukla na sredini kao na slici, sta da radim i sta ce sada biti?

okt 2013.

sta ce biti ne znam, zavisi koliko je velik rascep, ali sve sto mozes ako vec nisi je to sto je spomenuo no joke:"Uzmi izolir trake i imobiliziraj taj dio, srast e to ponovo. Samo je dobro omotaj trakom, ali pazi da ne stegnea previae." u najgorem slucaju, bar jedna grana bi trebala da nastavi rasti dalje
MarinIgoricISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Juce sam presadio biljke i celu noc sam razmisljao o tome koliku ce pauzu napraviti zbog stresa?

okt 2013.

ako si presadio kako treba nece ni osetiti ;) ajd, opusteno bro
MarinIgoricISTRAŽIVAČ

okt 2013.

imaju po 20 cm, a 29 im je dan
vuznoISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Pozdrav Bogeyman..Evo prosla su 3 dana nista se ne desava..Evo kako izgleda box http://postimg.org/image/7oqtumbk7/ odlucio sam da premjestim sadnice pod neon svjetlo http://postimg.org/image/5o3txzdyf/ Nece pa nece i nervira me pravo :P

okt 2013.

ako je to ona stara tura, pobacaj sve i kreni iz pocetka. za pocetak nemoj stavljati nikakva govna u zemlju, ako je kupovna trebalo bi da je ok za start. drugo, napuni te posude zemljom skoro do vrha, zasto sadis u 2dl casama napunjenim do pola zemljom. nemoj stavljati duboko, to sam vec objasnio. dok ne niknu lampa ti nije ni potrebna ako je temp. u box-u bar 24~26C i kada radis upload na postimage, obavezno selektuj FAMILY safe, ovako kako je na fotki koju prilazem, da uz tvoje fotke ne bude i pornjave okolo ;)
vuznoISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Heheh sorry za tu pornjavu :P slucajno kliknuh i kasno je bilo kasnije..ova druga je ok :P hajde probat cu s novom turom u mraku..znaci da bacam sve ovo.. pih..
blankerENTUZIJASTA

okt 2013.

Imam 4 bilj ice na otprilike 1m2 i zanima me kolko mogu max gnojiti a da ih nesprzim i koliko cesto dosad sam ih 2 x gnojio sa PALENTOM CVET bas onako kako je preporuceno odozada na pakiranju zanima me da li mogu povecati kolicinu i na koliko ili s nekim drugim preparatom Svaki savjet je dobrodosao evo stanje prije 14 dana

okt 2013.

obidji da vidis da nema budji, inace ok izgledaju cure, a gnojiti mozes slobodno, u outdooru prakticno ne mozes pregnojiti, sem ukoliko nisi bas extrem ;)
boli me ufoENTUZIJASTA

okt 2013.

mentore jedno pitanje: kolke tempereture mogu biti najni~e i kolko dugo da se biljka u out-u mo~e dr~ati po hladnom vremenu? joa nisu spremne...a ve je malo hladno postalo..pogotovo po noi?

okt 2013.

kanabis na kratko moz da izdrzi blazi mraz ili prvi sneg, tako da, to ti je pravi limit, al recimo da nema smisla drzati kod par dana zaredja 5~6C il nize (mislim na jutarnje temp.)
boli me ufoENTUZIJASTA

okt 2013.

da-..da .. sad sam naiaao na temu o mrazu tek..nisam bio dugo na forumu pa mi promaklo..al hvala na infu... .. i na jednom glavnom vrhu se pojavio pljesanj..pa sam odrezao.. jel to znak da skidam tu biljku odma ili bi mogla izdr~at? :)

okt 2013.

ja sam moju ove godine skinuo cim sam video da plesan krece, rizik je velik, prelistaj ovu temu pa ce ti biti jasno https://www.vutra.org/topic/11141-kako-vam-se-dopadaju-moje-ljubice/
vuznoISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Mentore evo ove nove sto sam stavio su izvirile :D napokon..da li sada da ih stavljam pod svjetlo jer su bile u mraku ili jos da ih drzim koji dan..da li da ih stavljam pod neon ili MH lampu ?

okt 2013.

Zanima me zasto svaka biljka ima drukciju boji i drukciju dimenziju listova? Hvala.

okt 2013.

pod svetlo i uzivaj, sretan grow

okt 2013.

moguce da se radi o razlicitim sortama, ako si vadio menke iz onog sto si pusio, a moguce je i unutar jedne sorte pojava razlicitih fenotipa, u najkracem genetika je u igri ;)
Happy rabbitAMBASADOR

okt 2013.

Alo kompa. Po noi mi vlaga bude 99%. Je to problem?? I ako je,kako smanjiti vlagu?

okt 2013.

jel kod tebe pada kisa non-stop il ti ne valja higrometar
Happy rabbitAMBASADOR

okt 2013.

Prostorija je ispod zemlje pa je o ito velika vlaga. Dok gori lampa vlaga je na cca 60%.

🔒 Ova tema je zaključana