VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Tarzan
LEGACY

Mentor Tarzan

1396 odgovora59,949 pregleda
TarzanZMAJ

maj 2016.

Pozdrav i dobrodosli u moj mentorski kutak, ja sam Tarzan i ovdje se mozemo dogovoriti za mentorstvo. Najvise pomoci mogu pruziti u "Outdoor" uzgoju a najmanje (zasada) oko sklapanja elektronike i LED rasvjete. Ako imate problem do rjesenja tog problema lakse cemo doci ako postavite fotografiju. Ovo su 4 najbitnija teksta na forumu koja je dobro procitati prije bilo kakvih pitanja: Pravilnik Vodic za unutrasnji uzgoj (Indoor) Vodic za vanjski uzgoj (Outdoor) Kanabis ulje - Izrada, doziranje, djelovanje Za sva pitanja oko uzgoja i foruma stojim vam na raspolaganju. ;) Sadimo zajedno! :) LP

maj 2016.

Ja Sam u planu posadit neso u 6 mj outdoor imam vec par komada al sjeme je iz paketa narucio bi neko sjeme preko neta preko koje stranice mogu naruciti? za BIH dali oni kada salju sjeme prepakuju u nesto Da nebi imao problema najvise mi se svidja purple afghan kush Ali ako mi ti mozes preporuciti sta da narucim I stranicu sa koje je najbolje
TarzanZMAJ

maj 2016.

mozes naruciti preko naseg sponzora OVDJE ti je sve objasnjeno, imas opciju slanja stealth, purple afghan kush je odlican i ja sam ga uzeo ove godine za outdoor, gledaj samo da nije sativa dugocvjetajuca..pise ti pored svake flowering time i gledaj da nije preko 60-65 dana ako je za out :) skunk neki ili kush s tim neces pogrijesiti vani, a dobro bi bilo i nekog automatika zasaditi radi ranije berbe (ima predznak "auto" ispred imena sorte) izbjegavaj haze-ove raznorazne privlacni su im opisi ali nisu za outdoor zbog duzine cvjetanja :) poz
CmehaISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Ehh ja cu ovdje se obracati bas zbog toga sto sam pratio tvoj zadnji out dnevnik i vidio sam sta si uradio od Moby Dick-a :clap:::clap:::clap:: Ovako imam nekih 15-tak sjemenki (random) stavio sam ih na klijanje vec su pocele pustati klice pa sam poceo lagano sa pripremama... Imam neki mini box 4 cfl 20w tu cu drzati sve sto proklija pa 5-6 kojih se najbolje pokazu od pocetka ce ici out ( ici ce i ostale ali radi reda necu se njima toliko pozabaviti jer nemam vremena bas) znaci iskopati cu nekih 6 rupa tacnije vec sam iskopao rupe su 15-20 l ehh.. sad imam problema sa zemljom ... narucio sam Florahum ali bilo je samo 6 vreca po 6l znaci 36l ukupno imam i mislio sam na tih 36l dodati 10l zecijeg izmeta i nekih 60l humusa i to bi bilo to cca 106l za tih 6 rupa ... sad pitanje da li je malo zecijeg izmeta? ..puno humusa ? puno ili malo zecijeg izmeta (jer znam da je najjaci sto se toga tice) znam da je malo Florahuma ali eto.. tako je kako je .. i da li mi mozes reci valja li ovo cemu da se ona pomjesa sa florahum zemljom ps. uskoro ce i slike svega biti LP
TarzanZMAJ

maj 2016.

rupe od 15-20l su super ;) Florahum nisam koristio i vidim na njihovoj stranici da imaju vise supstrata, tebi treba Florahum S (standard u zutoj vreci) ako mozes naruci jos zemlje to je najbolje rjesenje :) puno je to zecjeg izmeta, zecji izmet ne koristim u outdoru, samo konjski. kompost ako ces koristiti mijesaj pola pola sa zemljom sa sajta inace ce biti prejako za mlade biljke.
CmehaISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Ehh u medjuvremenu javljeno mi je da je doslo jos 44l florahuma i onih 36l znaci 80l florahuma ali .. ima i Potgrond H 80l sada ne znam moram jednu od te 2 uzeti nema mi druge preporuka ?
TarzanZMAJ

maj 2016.

potgrond H uzimaj, naravno.. jedna od najboljih ;) :)
Igor SDPOZNAVALAC

maj 2016.

https://drive.google.com/file/d/0B0tTg_eg6R78QV8zb1lmXzAyd28/view?usp=drivesdk Evo jedne a takvim je 8,sve su site velicine.Da I'm dam nesto da ojacam koren?Imas predlog
TarzanZMAJ

maj 2016.

zasto je kanta u zemlji? ova zemlja u kanti je prenatopljena vodom a zemlja je losa, lijek za ovo je presadivanje u kvalitetnu zemlju, bilo koja od ovih sa slike: kad budes presadivao obavezno na kanti izbusi par rupa pri dnu, i kanta ne mora biti u rupi :) zelim da naucite da je zemlja jako jako bitna kod uzgoja kanabisa i o njoj vecina toga ovisi a uopce nije skupa da bi trebali stediti na njoj, losa zemlja=losa biljka i to je cijela matematika.. za korijen pronadi slavol ili se raspitaj za neke mikorizne "proizvode" (mikoriza) u poljoprivrednim trgovinama. koliko je stara biljka sa slike?
Igor SDPOZNAVALAC

maj 2016.

https://drive.google.com/file/d/0B0tTg_eg6R78QV8zb1lmXzAyd28/view?usp=drivesdk Zemlja je ok Florabella,Flora I Ima I substrala.Kante su Probusene na dnu ,a ukopane su jer bi se videle na kilometer.Na 8 kanti samo je jedna sa obicnom zemljom,sve odrali je kupovno.A stars je 20 dana
TarzanZMAJ

maj 2016.

ovo sa slike je mjesano sa zemljom sa sajta, vidis da im ne odgovara po njihovoj velicini, ovako ne izgleda biljka od 20 dana, male su jako. ove rupe sto si iskopao napunis zutom florabelom (universal) a biljke iz kanti presadis unutra, uzmi neki mali asov ili sl. i izvadi biljku iz te zemlje u kanti i presadi u florabelu u rupe i krenuti ce na bolje, a i vrijeme se popravilo i sad im je vrijeme da pocnu rasti ;) ako ostavis ovako kako je sada bit ce to slabo..
Igor SDPOZNAVALAC

maj 2016.

OK sefe samo da ti kazem da su do juce bile u casama sa cistom Florabella zemljom,juce sam stavio u kante jer sam video da tu nesto nije u redu,odradicu Kako kazes;-)
TarzanZMAJ

maj 2016.

ako je jucer presadeno onda ostavi jos koji dan pa cemo vidjeti idu li na bolje, kise su bar kod mene stale i sada je suncano kako i treba biti za ovaj dio godine. :) ali i dalje mislim da je ovdje veci problem zemlja nego lose vrijeme. evo kako izgleda biljka u zutoj florabeli stara 16 dana pod stednom (cfl) zaruljom od 23W..da nije cfl u pitanju bila bi i veca, ja do sada nisam imao problema s ovom zemljom, odlicna je i dajem je za preporuku..

maj 2016.

Tarzane moze mentorstvo?
TarzanZMAJ

maj 2016.

moze naravno :)

maj 2016.

:)Ee ovako prvi grow biljka staraa na slici dije manja ima otprilike 30 dana a druga slika je nakon 4 dana znaci za 4 dana je po meni dosta narasla zemlja je obicna pomjesana sa stajskim ubretom zanima me kad mogu da ju zalijem sa planetela list dali je dovoljno stara i onako kako ti izgleda...:):spliff:
TarzanZMAJ

maj 2016.

@majstor420 vidim samo jednu sliku, ako si zemlju mjesao sa stajskim gnojem nema jos potrebe za plantelom list ili nekim drugim gnojivom, jos uvijek samo voda. dobra je ali za 30 dana bi trebala biti veca. jesi to posadio fem. sjemenku ili iz paketa, ako neznas sta je onda nemoj samo jednu u out, steta par mj. truda pa da ispadne muska biljka. @jackal55 hvala, trud se isplatio :) :)

maj 2016.

Dali sada vidis dvije? Imam jos 3 ali su puno manje i nisu bas nesta imam jos 2 u kalenicama koe cu nosit na sajt ali su jos mlade i razmisljam na placi uzet par automata vjv wv auto... Sjeme iz paketa...
TarzanZMAJ

maj 2016.

onda super ako imas jos par biljki, a ovo za automatike ti je odlicna ideja ;) vidim drugu fotku sada, lijepo je napredovala u 4 dana ;)

maj 2016.

Ja nisam mogao vjerovati da je tolko narasla od subote do srijede neznam da ju prebacim u zemlju ako ovako ide u kanti kako ce u zemlji tek narast... Ovoo je druga koja je onako samo ubacena u zemlju mislim da nju otpisem ili da ju presadim...
TarzanZMAJ

maj 2016.

jedino ako bi ta bijela kanta mogla upasti u oko nekome, inace ne moras.. super ce ona izrasti i u kanti, a ovu drugu isto ne diraj ostavi je tu di je, ide fino samo malo tu travu oko nje pocupaj ;)
Igor SDPOZNAVALAC

maj 2016.

Kazes 23 w.Reci ili pokazi mi na kojoj udaljenosti treba da stoji iznad biljcice
TarzanZMAJ

maj 2016.

da 23w cool white, udaljenost bar kod mene od 2,5 do 5cm, ta jedna zarulja je za jednu biljku i nikako duze od 15 dana. proklijem sjeme u vlaznim maramicama pa stavim u case s izbusenim dnom od pola litre, klicu na 1-2cm dubine, zatrpas zemljom i kad izadeiz zemlje ili van u dvoriste ili pod cfl od 20w, 15 dana i spremno je za presadivanje na sajt, tako ja radim. nemoras citirati svaki post kad odgovaras, tj. nemoras stisnuti "Odgovori" samo ispod napises odg i posaljes, ako zelis citirati neki odredeni dio mozes oznaciti tekst i stisnuti na "Odgovori" preglednije je. :)

maj 2016.

hvala za Mentorstvo :banana_rasta:. big devil 400w . nemam vremena puno za maramicu i klijanje pa sam direkt u zemlju. serpa sluzi da zadrzava vlagu.tj natopio sam casice i dodatno dosuo u serpu cenat vode. temp 23/28 svjetlost 23/1 samo koliko da odmori zarulja. jel moze ovako :)
TarzanZMAJ

maj 2016.

jednako vremena je potrebno s maramicom i kad ide direkt u zemlju, makni ih iz te posude s vodom ne radi se tako. zemlja treba biti vlazna a ne potpuno mokra, lako dode do truljenja. zarulja radi nepotrebno jer jos nisu ni izasle iz zemlje

maj 2016.

svjetlo je jedini izvor toplote,inace pada tenp ispod 20step.,a ostale su same 2 dana pa reko da imaju vlage. al dobro idem sutra da ih vadim iz vode i na sunce izbscujem jer cu imati vise vremena za njih dok ne proklijaju :-) . hvala izvini.sad pitanje za carmelinja... jeli kasno za vanjsku sadnju . hvala
TarzanZMAJ

maj 2016.

nije, ja jos nisam ni poceo :)
turpijantLEGENDA

maj 2016.

Pozdrav,moze li mentorstvo i pomoc oko out uzgoja? :)
TarzanZMAJ

maj 2016.

moze naravno :)

maj 2016.

hvala Tarzan :-) . sutra startam i sa vanjskim :-)
Igor SDPOZNAVALAC

maj 2016.

Ok izgledaju,a mozes da stavis u sajt odmah,najzad ce vreme da nas posluzi.Dobar posao:clap:::vozdra: Ok boos:respect:
turpijantLEGENDA

maj 2016.

Imam tri biljozice,teren gde ih posadio je kamenit i peskovit,kao sljunak. Pripremio sam rupe,odokativno stalo je 25 do 30l zemlje,u jednoj rupi je plantela balkonia,a u druge dve compo-sana blumerende. Da li je litraza rupa dovoljna biljkama za neometan rast? I kada smem da pocnem sa davanjem plantele,da li svako ili svako drugo zalivanje. PoZ
TarzanZMAJ

maj 2016.

dovoljno je zemlje, super si odradio :thumb: s plantelom jos sacekaj, kad krene ide svako drugo zalijevanje.
turpijantLEGENDA

maj 2016.

Zeleo bih da topiram jednu,jel se preporucuje u out-u to radit i da li taj stres moze prouzrokovati hermija?
TarzanZMAJ

maj 2016.

mozes, radi multitoping, kako koji vrh izraste ti topiraj pa ces dobiti grmastiju biljku ;) male su sanse za hermija ali moguce je.
turpijantLEGENDA

maj 2016.

Samo mi kazi kad mogu poceti sa topiranjem(na kojoj visini)? Znaci kako koji vrh izraste ja ga secnem i opet iz njega izbijaju dva nova? Jel tako?
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Mo~e mentorstvo...
TarzanZMAJ

maj 2016.

@turpija234 ja bi sacekao da se jos uduplaju pa bi onda poceo s topiranjem, brzo ce to :) tako je, kad topiras dobijes 2 nova vrha. @v0xy moze naravno :)
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

imam seme albanca, i pre 3 nedelje je posadjen...vaae mialjenje, i savet za boljitak...
TarzanZMAJ

maj 2016.

za 3 tjedna ovo je mala biljka, i nikako nije pametno imati samo jedno biljku ako je iz nepoznatog sjemena, sanse su 50% za zensku biljku i 50% za musku a ako bude muska ne valja i dzabe trud par mj. zasadi jos koju, procitaj vodic za vanjski uzgoj (prva 3 posta) https://www.vutra.org/threads/vodic-za-vanjski-uzgoj-outdoor.13392/ savjet za boljitak je da kad budes sadio nove biljke, stavi ih u dobru kvalitetnu zemlju i u rupe od 15-30l i biti ce puno bolje nego ovako kako je sada.
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Zato sam i rizikovao, jer nije sama/sam...u produkciji su jos 50 na razlicitim stekovima :) Hvala na savetu, neki savet za prehranu lista, posto je jos rano za cvet?
TarzanZMAJ

maj 2016.

plantela list (ili sl. tekuce gnojivo) ili yara ferticare npk 24-8-16, ali sacekaj jos s gnojenjem.

maj 2016.

Cao druze, treba mi mali savet oko presadjivanja :D Dve sa slike sam presadio u kante od 25l i napunio zutom florabelom 20l.Ostale su mi jos dve da presadim ali ne znam da li da pomesam zemlju sa stiroborom i zeolitom cuo sam da je bolje jer je rastresitija i duze zadrzava vlagu
TarzanZMAJ

maj 2016.

stiropor ne, umjesto njega perlit. zeolit moze, osobno ne koristim zeolit ali ljudi koji su koristili imaju samo rijeci hvale.

maj 2016.

Tarzane posto Sam dobio preporuku da narucim preko stranice NIRVANA jer dolazim iz BIH mozes li mi ti sta izabrati sa te stranice za outdoor

maj 2016.

Okej. A koliko perlita je dosta na jednu kantu, 5-6 saka ?
TarzanZMAJ

maj 2016.

@Sakal1 haha mogu :) od nirvaninih automatika: AK-48, Blueberry kush, Northern light.. a od fem. : Aurora Indica, Bubblelicious, Chrystal, Kaya Gold, Master Kush, Papaya, Wonder Woman, White Widow (2 podcrtane su mi favoriti od fem. za outdoor) eto nesto od toga pa si izaberi, ja ni jednu od tih sorti nisam probao uzgajati ali za outdoor bilo koja od nabrojanih ce biti dobra ;) @jahacmagle 30% perlit 70% zemlja
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

https://drive.google.com/file/d/0B2hmEpzCuyRdRnJ6M3d3Vl9CVE0/view?pref=2&pli=1
TarzanZMAJ

maj 2016.

ovako biljka od 25 dana ne bi smjela izgledati ali u ovom betonu od zemlje nazalost bolje ni nemoze izgledati, stignes jos kupiti dobru zemlju i iskopati rupe od 20ak litara, napuniti zemljom i presaditi biljke. kad presadis onda je to to i vidjeti ces koliko biljka napreduje u 25 dana ako je u dobroj zemlji, ovako ako se nastavi nista od toga.. slike kad postavljas postavljaj preko foruma, klik na "dodaj datoteku" i objavis fotku, nemoj da je preko 2mb, ako je onda u paint na resize :) poz
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Mislis humus ili?
TarzanZMAJ

maj 2016.

bilo koja od ovih ako ne uzmi najbolju zemlju za cvijece u nekoj poljoprivrednoj trgovini.

maj 2016.

Ee tarzane zastoo je malaa digla listove ovako jel to neki znakk ili samo sto je jutro? Hh
TarzanZMAJ

maj 2016.

sve 5. zalij ako je kanta vec lagana i zemlja suha, poslije kad se opet osusi ja bi to lagano izvadio iz kante i dolje nadosipao par litara zemlje sto fali u kanti, ali neka provjereno dobra zemlja ;) bit ce to super. :thumb:

maj 2016.

Pozdrav tarzane,moze li mentorstvo?hvala svakako :))
TarzanZMAJ

maj 2016.

moze :)

maj 2016.

hvala :)ovo mi je prvi grow,7 auto super hash,3 aka,obicni humus iz trgovine,25.4 su proklijale,vrijeme ih je usporilo al hvataju zaleta,ako ims bilo kakve preporuke,gnojit s necim ili bilo sta slobodno kazi pa da ispravim hehe,na ovoj jednoj je malo list pozutio i usporeno raste prema ovima drugima,evo par slika pa ti procjeni sta treba :)
TarzanZMAJ

maj 2016.

jel to svjeze presadeno u novu zemlju? ako je onda nista ne diraj jos, samo voda.

maj 2016.

Da,zalijevam 3x tjedno
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

A u toj rupi koju iskopam 20L, koliko onda da napravim prime zemlje i floribele 10L na 10L?
TarzanZMAJ

maj 2016.

ne razumijem bas pitanje. najbolje da rupu od 20l napunis cistom florabelom, znaci 20l florabele..
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Pa mislio sam da izmesam 10L iskopane zemlje sa 10L Florabele, ali ti mislis da stavim svih 20L u rupu. E sad jos jedno pitanje da li smeta da na jednom sajtu da stoje vise biljaka, mnogo bi me kostalo da za svaku uzimam po 20L, a imam ih 50 na 4-5 sajta ?
TarzanZMAJ

maj 2016.

mozes mijesati pola pola da, procitaj pravilnik vise od 10 biljaka za uzgoj se ne tolerira na ovom forumu, pamet u glavu i sigurnost na prvom mjestu!
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Znaci ne smeta da budu vise na jednom mestu?
TarzanZMAJ

maj 2016.

ne smeta, svaka u svoju rupu. ali smeta sto opet spominjes 50 komada a lijepo sam ti jucer rekao da je 10 dozvoljeno, a pise ti i u pravilniku koji je u prvom postu ove teme, kojeg ocito nisi procitao. mislim da imas kriminalne namjene :)
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Mogo sam da kazem i 100, a imam mozda 10...svakako nece se ponoviti, ali hteo sam cisto tvoje misljnje da cujem. Ma kakav kriminal, solina. ;)
TarzanZMAJ

maj 2016.

onda ok :) svaka u svoju rupu i pi i ;)

maj 2016.

Tarzane prico mi je jedan grower da imaa neko gnoivo za korijen da se brze razvija ili nezz sta vec sta bi to moglo biti nije slavol...
TarzanZMAJ

maj 2016.

pa sta nisi pitao o kojem proizvodu se radi, naravno da ima jos hrpa gnojiva za korijen ;) mislim da je bolje da si ulozio u kvalitetnu zemlju nego u "gnojiva" za korijen, to je puno bitnije..dzabe nesto za korijen kad je biljka posadena u zemlju tvrdu ko beton, nista od korijena a i velike biljke sve i da litrama zalijevas :) dobra zemlja je osnova ;)
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

https://drive.google.com/file/d/0B2hmEpzCuyRdZnQzOTItRzRKXzA/view Prodava ica mi je rekla da je ova zemlja pomeaana sa perlitom, na poljskom je :/ pH 5.5-6.0 je vrednost ove meaavine
TarzanZMAJ

maj 2016.

ta zemlja je duplo jaca od potgronda h koji je na samoj granici da bude prejak za mlade biljke :) ima dodana npk 15-9-9 i npk 10-52-10 gnojiva a na pakiranju ti i pise da je dovoljna za 12mj. bez dodavanja dodatnih gnojiva. trebao si traziti teramagmu isti je proizvodac, ali kad si vec kupio probaj s ovom.
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Pitao sam je ali nije imala...mislio sam da biljcice izvadim iskopam 20L rupu, i kao sto smo pricali 10/10L i da ih vratim na sajt.
TarzanZMAJ

maj 2016.

da moze, taman ces ublaziti ovu zemlju sto si kupio ;) bit ce super onda. ako odgovaras odma ispod mene ne moras citirati (klik na "odgovori" ) nego samo ispod napisi odg i to je to :)
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Jel mi je potreban hidrogel, dvoumim se zbog tvrde zemlje na sajtu?
TarzanZMAJ

maj 2016.

nije
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Da pokusam pa sta bude, kroz rast i vreme prepoznace se pol i mudonja ce biti odstranjen...sta ti mislis za sad?
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

https://drive.google.com/file/d/0B2hmEpzCuyRdREVLcjJlRGo3bGM/view
TarzanZMAJ

maj 2016.

ne sadi se ovako blizu, bar metar udaljenosti jedna od druge :)
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Slazem se, nego ce pola od toga da bude rasadjeno cim dostignu svoju neku visinu...
TarzanZMAJ

maj 2016.

zato stavis u neke posude 0.3- 0.5l i u njima drzis biljke prvih 10-15 dana pa onda na sajt u rupe.
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

I to je u procesu tvog mentorstva, a ovo mi je bilo amatersko zabadanje, pa sam se dozvao pameti nakon tvoje kritike...
matatata43POZNAVALAC

maj 2016.

Ljep pozrav mentore tarzan :) Ako bi ste htjeli biti mentor imam slj pitanje: zamjetio sam na biljci par zuti listova? Imam li razloga za brigu? Tj da krenem cepat sa nekom hranom ili sta? Dosta je stara za sada nez tocno kolko cc (2,5mj), jednom topirana u 35 l tereamagme..(eo slike pa ti prosudi)
TarzanZMAJ

maj 2016.

nemas razloga za brigu, odlicna je, bit ce zvijer ;) mozes poceti s gnojenjem
matatata43POZNAVALAC

maj 2016.

To,to tarzane hvala na odg ;)
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Nakon 19/20h, ispravile se sve...mnogo joj znaci zemlja, kao i meni tvoje mentorstvo :thumb: https://drive.google.com/file/d/0B2hmEpzCuyRdUnMwRDJVb3dCTVk/view

maj 2016.

Pitanje u vezi skakonja. Primjetia sam na biljkama da ih lagano glodju skakavci i ima sam vrimena dns od 10 do sada da nesto smislim pa sam se odlucia za onaj koktel od cesnjaka i paprike. Znaci u 11 sati sam ubacio 4 glavice cesnjaka i oko 3 grama ljute paprike u prahu u bocu vode 1.5l tako stoji vec 5 sati. Znam da treba 24 ali jbg nemam vrimena. Sto kazete jeli dobar omjer cesnjaka i paprike?
TarzanZMAJ

maj 2016.

@v0xy kao sto sam ti rekao to je jako mali razmak izmedu biljki, nadam se da imas jos sjemenki i da ces napraviti kako sam ti savjetovao, na kraju ces vidjeti razliku kad napravis kako treba i ovako kao sa slika. @borelee dobar je da, ako ne uspijes odbiti nametnike s tim bio insekticidom kupi vrecicu od 4gr actare to ce sigurno rijesiti problem ali bolje prvo probati na prirodan nacin ;)
v0xyISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Da da, imam vec neke i u casi, isklijale su i svaku posebno u casi jogurta, a ove cu da premestim nece ovako biti, ali mi je lakse iz ove zemlje posle da ih prebacim, nego iz beton zemlje.

maj 2016.

Dodano je jos suhe koprive u koktel ja mislim da ce im biti super jer mi se sa samom koprivom prije nekoliko godina pokazalo odlicno :) i jos ce dobiti u zalivanju neku bisnu vodu stajacicu kojoj je ph 7,5 i ima zaba tamo i svega ali im nece smetati zato jer je outdoor

maj 2016.

4tog aprila sam izbacio iz mh sobe critical hog,foto periodne su,znaci nisu automatici posto ima i automatika iste sorte,sa obzirom da je vrm uzasno bilo,bile su pod najlon kad je kisovito,i preko nocii,,inace devojcice su sada po 1,20 u visini,ugumane listovima i zdrave pustile su pastile i sve to,sad zanima me da nisam pogresio sto sam ih toliko rano izbacio,da ne ostanu bez cveta?Hvala u napred :D
TarzanZMAJ

maj 2016.

pistile* :) nisi pogrijesio, vratit ce se u vegetaciju a brat ces u 10-om mjesecu kad se i bere outdoor, samo opusteno. ako su vec sada 1,20m biti ce opako velike do kraja ;)

maj 2016.

Hvala jos jednom druzee,listao po dnevnicima i listao ali nikako da nadjem slicnu situaciju,sreca pa sam naleteo na tbb,konacno neko da mi ulije vere,pusticu koju slicku kad budu u procvatu ako budete hteli.. :D
TarzanZMAJ

maj 2016.

naravno, to i ocekujem :) :thumb:

maj 2016.

vole sunce,bilo vruce izbacim ih na suncynje i odma krenuo drugi paf kistica za samo par sati :-) . ovo je slika od neki dan nissm mogao prije da se javim. svi su krenuli iz zemlje. e sad sam ubacjo i caramelinja na klijanje pa u polje :-) . mislim da ce stici odratiti proces jer po prospektu do 7-8nedelja zavrsava. nek bude i do sept bice exetra :-) .
TarzanZMAJ

maj 2016.

naravno da vole :) ostavi ih tako 10-15 dana pa onda presadnja na sajt. a taj caramelinjo ako cvjeta 7-8 tjedana to ce biti gotovo pocetkom 10-og mj.
VujadinnENTUZIJASTA

maj 2016.

Sinoc sam kontaktirao tarzana i no joke u pm jer mi je trebao hitan odgovor jer nisam mogao da se zadrzavam na tom mestu morao sam da krenem. Receno mi je da se javim ovde, da bi i drugi videli i pomogli nekom clanu povodom mog problema. Copy-paste PM Zasadio sam u malu saksiju dok naraste malo, florabela(zuta) i stavio vermikulit, sad kad polijem voda se zadrzava na povrsini ne upije odma, sacekam 2-3min dok se navlazi zemlje i kad krenem opet da polijem zemlja ne upija, nego prolazi skroz uz saksiju i odma krece da curi, kad pomerim povrsinu zemlje, samo 2cm je vlazna ostalo suvo, cekao sam 5 min i opet polio ista prica. Odg. od tarzana: to onda nije florabela ako ne upija, kod takvih supstrata moras jace zaliti dok ne procuri voda kako treba, sacekas pa kad krene voda prema dolje onda mozes zaliti normalno I odg. od no joke: uzmi neku gran icu, ili olovku pa malo izbodi po povraini, i onda kad popije prvu mlaz bude krenula piti normalno. Da se nadovezem na tarzanov odgovor: Zemlju sam narucio preko interneta, da je nebi reklamirao mislim da je jaka firma, ocekujem od nijih dobru robu... prvo zalivanje je bilo ok kako sipam vodu tako upije i zemlje se slegne na dole vec od drugog zalivanja krece taj problem naveden gore. kad pomerim tih 2 cm vlazne zemlje i samo sipam kap vode ta kap ostaje tu ne upija wtf.. Probao sam malopre sto mi je No joke rekao, i kao da ima napredka nisam mgao lepo da vidim a i bilo me strah da ne iskidam previse koren. Jedino da je presadim u vecu saksiju i da miksam s jos necim zemlju, jel bi sitan pesak znacio nesto?
TarzanZMAJ

maj 2016.

koristim istu zemlju i nemam tih problema, tj. nije da bas ne pije vodu, uvijek prvo zalijes malo pa sacekas da voda krene prema dolje, da probije tu "koru" taj gornji dio, poslije toga ide lagano ;) a jel to indoor ili outdoor uzgoj i u kolikim su posudama biljke sada
VujadinnENTUZIJASTA

maj 2016.

tako sam i uradeo, posto saksija nije puna zemlje jer od prvog zalevanja se slegla 2-3 cm, i sad kad sam ja polio napunila se do vrha sa vodom ja sam to tako ostavio i otiso na drugu stranu posle nekih par minuta sam se vratio to sve lepo upilo i krecem normalno zalevanje medjutim meni vec krece da curi, bilo mi je cudno kako vec krece da curi to mi je nemoguce bilo nisam sipao ni pola deci vode ona krenula da curi, meni je samo povrsina vlazna ostalo ide uz kraj saksije i tu curi, sredina zemlje suva kad pomerim mali sloj zemlje to je sve suvo, na tu suvu zemlju sipam samo kap vode ta kap ostaje tu i ne upija. inace je outdoor, 1l saksija

maj 2016.

automatice ove big devil ostavljam u boxu . sudjeno im je vjdstaka da rastu haha... imama jos 15sjemenki automatica . dali sa i njih izbscim vani ?.
TarzanZMAJ

maj 2016.

@Vujadinn zalij kako treba a ne s pola deci, neka curi samo ti fino zalij ;) nemoras presadivati u vece osim ako planiras saditi u kantama, mogao bi zalijepiti koju sliku ovdje da vidim kolike su, mozda su vec spremne za presadivanje na sajt :) @grozdana moze sadi out, rupe napuni s dobrom zemljom, u male case 0,5l prvih 10ak dana pa onda presaduj u rupe van i bit ce bombon ;) samo molio bih da se drzis pravilnika, nista iznad 10 biljaka outdoor nije dozvoljeno :) poz i sretno, samo pi ite :thumb::cool:
VujadinnENTUZIJASTA

jun 2016.

Nisi me lepo razumeo, nije ni bitno dobila je ona litar vode. Moze ona tu jos par dana da raste, stara oko 16-17 dana, malo krzljava al takvo je vreme uhvatilo

🔒 Ova tema je zaključana