VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Bigeskalibur
LEGACY

Mentor Bigeskalibur

12879 odgovora320,098 pregleda

apr 2019.

Pozdrav drugari i drugarice:respect: Moje ime je Bigeskalibur ili ako vam lakse Big, kako me zove vecina clanova.Na inacijativu dobrih ljudi sa :vutra:ukazana mi je prilika da kroz svoj mentorski kutak i jednim low budget indoor nacinom uzgoja pomognem i probamo da zajedno od pocetka samog projektiranja boxa,rasvete,ventilacije i svega sto ide do finisnog dela dobijanje produkta dodjemo zajedno i uspesno. Evo jedan primer mog projekta da Vam priblizim o cemu se radi. https://www.vutra.org/threads/projekat-frizider-250w-mh-hps.18687/ Kutak ce se baviti iskljucivo malim boxovima do 60x60 najvise,ili pc boxovi,razni ormari,kartonske kutije,pregradjeni coskovi,veci zvucnici,komode i tako dalje. Sve sto je iz homemeda izrade mocicete naci ovde i diskutovati sa mnom i probati zajedno naci idealno, jeftino a efikasno resenje za uzgoj jedne do dve bioze. Ono sto je bitno a to je neki stelt grow ili sakriven grow.Inace moram da napomenem da mogucnost manjeg growa mozes bolje stekati odnosno sakriti.Licno sam uzgajao od tavana pa sve do mehanicarskog kanala za popravke vozila:p i od raznih podruma. Sto se tice rasvete ne bih isao vise od 400w jer sa toliko sam maksimum growao.Inace manje W panela i reflektora od cfl,led e27 pa do 250w mh/hps inace meni omiljene sa tim radim uglavnom. Sto se tice nekog opsteg dela druzenja, morao bih da napomenem sledece. 1.https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/ 2.Zamolio bih clanove koji ne zakazu mentorstvo da ne postaju u ovoj temi. 3.Ako se ne javim u 48h ima ko ce vam odgovoriti umesto mene. 4.Teks bez SLIKA ne vredi nista.Slike su obavezne jer cemo tako brze funkcionisati i resavati probleme. 5.Samo INDOOR da naglasim jos jednom,posto out slabo radim. Eto da ne duzim vise,svima kojima je potrebna ovakva vrsta pomoci tu sam da pomognem i vratim deo znanja :vutra:jer sve sto sam naucio to je bilo licno odavde sa Vutre pa sam resio da vratim istom merom.:respect::spliff::rasta:
MrLovePOZNAVALAC

apr 2019.

Nek je sretno tebi mentorstvo ovo i svako buduce da svaki grow bude debeo nabijen i mastan ;) pa da nastavimo sta rece za pakovanje plagron sugar koliko pakovanje da se nabavi znas stanje kakvo je koja kolicina sa se nabavi ako se uspije inace biljkice su po tvojim uputama danas sam ih malo relocirao grane i to nastavljamo po dogovoru ;)

apr 2019.

pa jbg skup je jako.Uzmi najmanje pakovanje ako si resio,ali moze i bez secera i hidrata da prodjes. Jeftinija ti je verzija Melasa valjda se tako zove,nju roknes jednom u pocetku cvata jednom kasnije posle na kraj kad ide cista voda. Ja cak i med rokam pred kraj.Nema na trzistu carboload,bud cendy znam ja to sve,bugari su stopirali uvoz AN gnojiva za ove prostore i sad je blago to naci trenutno mislim.
MrLovePOZNAVALAC

apr 2019.

Ok sutra ide zalivanje i standardno ;)

apr 2019.

MrLove Slusaj,razmisljam da povecamo vodu na 2l od ponedeljka bez obzira dal ces flipnuti,tako da znas da planiras i sve doze po tablici narvano tnt full ide od sad uvek,root moze po tablici sad vec na 2l vode da zna znaci 10ml,ostalo pratis po dogovoru

apr 2019.

mentorstvo i grow support su po meni najkvalitetniji deo foruma. zahvaljujem sto si prihvatio prilicno eben deo posla na forumu :) ja sam stao na 100 strana zbog drugih obaveza na forumu, izdrzi bar toliko :) pored znanja koje imas, volja je u pitanju. i naravno vreme kojim raspolazes. sve najbolje dalje big, kutak je tvoj i nema potrebe da neko drugi odgovara u ovoj temi, tako je bar zamisljeno ;) kad procenis da vise ne mozes, lako je zatvoriti :) samo cepaj, imamo dosta i poznanika i prijatelja foruma, al izgleda malo mu*a za pokrenuti temu u mentorskom. :thumb:

apr 2019.

Hvala na podrsci Pow,dacu sve od sebe koliko mogu i imam vremena.:respect::respect::respect: Probacu naravno...:thumb::)
Mihaela7LEGENDA

apr 2019.

Moze neko objasnjenje za ovo?
MrLovePOZNAVALAC

apr 2019.

Ok sutra talivanje sa 1.5l a sledece 2 sa full tnt....cujemo se slicice uskoro ;)

apr 2019.

to je to:thumb:

apr 2019.

Pozdrav Bigy! Kuhalo za ri~u je naru eno! Imao sam visoku temperaturu zadnjih tjedan dana, pa nisam niata poduzeo, vezano uz ulje. Djike ima, to je bitno! Namjera mi je uzet izopropilni alkohol 99.9% ili ako ti mislia da je bolje, uzet u neko drugo otapalo. Samo napiai ato! Danas sam naru io kuhalo, doe sljede i tjedan. Taman, da se opskrbim, svim potrebnim. Ve si mi rekao za Lecitin, ali neznam kako ga mjeaat i dozirat! Filteri za kavu, to znam. Dali mi treba onaj toplomjer, poato imam kuhalo za ri~u? Uglavnom, proces si mi objasnio, to znam. Nepoznato mi je mjeaanje i doziranje lecitina. Gledao sam uzet ato jeftinije i automatsko isklju ivanje, zasebni lonac, sve kako si mi rekao. Za otapalo tebi prepuatam, da odaberea! Med. Benzin, Etanol itd.. Ja polako uzimam sitnice, dok ne doe kuhalo(naru im, pa naem duplo jeftinije, ali ata je tu je!). Napiai, ako sam iata zaboravio, ata e mi trebat. Javio sam se malo ranije, jer uvijek sve na knap, radim! A ovo nebi volio zeznut!

apr 2019.

Dobro mi dosao u kutak druze.Drago mi je sto si se javio nemas pojima.:) Napisacu ti sad sve sta kao jos jednom pa da zajedno ovde prodjemo kroz taj proces pravljenja ulja,ako si raspolozen i imas volje da prikazemo i ostalim clanovima,mozda ce nekom pomoci.::listomahanje:::):spliff:

apr 2019.

to je bitno da ima zaliha;),sta si planirao od strajnova za ulje. moze Stan,ili etanol 96% on dobro otapa klorofil,sve jedno je mislim od ta dva sta ti je dostupno. zavisi sta radis i kako radis,aj kad stignemo do toga pa cemo da vidimo.Da napravimo ulje slazes se.Pa cemo onda sesti i videti,za sta hoces kako hoce i koja je upotreba konacna. medicinska gaza od metar ne zaboravi za cedjenje da imas. pa trebace ti za posle ako radis ono isparavanje a ono ide do 70-75c na pari znas pricali smo,ili ces ti ono da pustis da ispari to zadnje. Naravno treba vodoti racuna,zajedno cemo pa polako.

apr 2019.

Imam ovu cjedilku, ali imam i gaze! I previae gaze:) A mogu kroz oboje! Namjera mi je, da to bude dobro za mazanje. Od strainova imam, Amnezie(ona je definitivno najja a), sami kristali sa dna staklenke i vrhovi. I ostatak Royal gorille. 50g vrhova za prvi put. Trima(zaleenog) od 8 biljaka. Cca 100g suhoga! Trim je zaleen isti dan, kada je djika skinuta. Neznam jel to utje e na na in pripreme, ato je friaka djika? Bitno, da niata ne zaboravim, napomenut! A i mo~e bez trima. Bitno, da mi uspije i krenem sa mazanjem. Pa, kako ata izraste, dio ide u ulje(ubudu e). Stavio bi ja i viae, ali lakae mi ga je nanovo radit, nego obrnuto! Uglavnom, samo moja djika. Bez uli arke! Zaleeni trim sam mislio odvojeno mjeaat, jer je zamrznut. To emo kada doe kuhalo. Jer, doma nemamo indukcijsku plo u, a kuhala imam, ali ne za ri~u. A i trebat e, pa je vrijeme, da je kupim. E, imam kuhalo na paru, za zavranu fazu, ali i ono je dobar na in. Mo~da i bolji, jer iz kuhala za ri~u izvadim posudu i posudu na vru u paru(vodu). Na~alost, sljedei tjedan e dostavit kuhalo, jer da bi sutra doalo, kupim joa jedno kuhalo za cijenu dostave! Uglavnom, sve ato mi treba je kilometar oko mene, tako da nemam problema, mada sumnjam da u iata zaboravit.

apr 2019.

pa da tako je moje isto,skines to lonce od kuvala i stavis na neku manju serpicu na paru. nisam nikad cedio kroz to ali znam sta je imam i ja tu cediljku,kroz oboje ti procedi jer ne znamo kako ce se cediti samo kroz tu metalnu,kroz gazu sigurica tri puta je uduplas kad cedis i sve super bude. posebno ces znaci cvetove cediti a posle prodjes i trim kroz alkohol,naravno trim izvadi da malo popusti pred utapanja u alkohol,i ja uzmem srafilicu stavim je na minimum da se okrece i uzmem onaj ulozak za mikser sto zene mute kolace pa to stavim na srafilicu i muljam masu kroz alkohol,super se razbije bolje nego varjacom da stiskas i gnavis. Skupi sve ti sta treba i najavimi dan prije kad kuvas da i ja budem slobodan pa cemo zajedno proci kroz to,sa slikama i kako vec.

apr 2019.

Imam više vrsti blendera! Za shake, za voče s jednom posudom(ta je najbolja za vrhove) i onu koja odvaja sok od komadiča voča. Tako, da filtere za kavu, alkohol i temopamat sa metalnom sondom kupim u Ofertisimi! Ako, tamo nema, ne postoji:) To je dučan, zvan" mala Kina" Alkohol sam htio naručit, ali kada sam vidio adresu, rađe odem po njega. A, Etanol ima svaka privatna ljekarna. U nekima moraju naručit, pa drugi dan ima. To sam se več raspitao, ali nisam kupovao, dok se s tobom ne savjetujem. Došla je sms poruka, da su danas poslali.(kuhalo za rižu) Dok u mailu stoji, da dolazi kroz 4-6radnih dana. Pošto sam 5,6 dana bio out, nisam se baš brinuo o biljkama. Bezveze, da ti pišem na pp, kad sada mogu ovdje! Pretpostavljam, da znaš da sam opet zeznuo i posadio 2×Laufhing budda. 80% Sativa, 11.tjedana cvat, raste do metra u grm. Normalno, ko i sve, meni je jedna več na 80cm, a druga je posađena sa mjesec dana razlike. Namjeravao sam klona Gorille, ali pinuđene su mi 3 nenke Tutakamona za nju od frenda. A i da sam je ostavio, bila bi ogromna do sada. Ovo je manja. U potovima od 20L. su' i mala je doživjela samo LST, dok sam velikoj topao , vrhove i suoercropao 4 glavne grane, koje su krenule u vis!Evo i velike, supercropana! Nisam se još susreo sa biljkom, koju mošes savijat, kao da je od žice, jer kako je savijem, ona tako ostane! Žicom privežem, da se ne vrati u prvobitno stanje. Razlika u visini je nekih 20ak cm! Velika broji 2 mjeseca, a mala ni mjesec. Sada je ubiti mjesec dana! Ako, znaš šta još napravit, da se popuni krošnja, piši! Pomogao si sa Gorillom i Skunkom i nakraju je ispalo g/w, pa reko da ti javim stanje u kojem su Budde:razvaljen::. Sjetio sam se, da imam i onaj štapni mixer, sve ču ti poslikat, pa ti izaberi! P. S. Za Skunk i Gorillu sam vodio dnevnik, pa mi je glupo bilo, uzimat mentora, osim Barbe za AN gnojiva. Da ih pravilno koristim. Pomogao si sa prošlim growom, pa ču te malo udavit i za ovaj:)

apr 2019.

ne bas naprotiv,ovo je kutak za druzenje Stan sve pisi sta kako slobodno i ja ucim isto polako i sam se nadam da cu kroz ovaj mentorski jos skupiti iskustva. slusal moze taj aparatic ali kad ga ukljucic na neku najmanju brzinu nek ga mulja kako bi rekao na najmanju brzinu stavis eto. tako je i samnom slucaj,ja zakazem u ljekarnama i za koj dan dodjem uzmem,ti uzmi 2l cika Stan. kako si izmesao semenke,nema veze malo duze cveta ali sta imas tamo slobodno ormare pa nek pici. u super,tutan je prelepa bioza sa puno streca i jako voli da klopa.Ka budes radio tutana da izbacis dnevnik kod tebe ce na tvoju spejssatl rasvetu ima da bude monstrum. slusaj a sta mislis da podbacis nesto pod pot od ove druge pa da budu u ustioj ravni bar donekle,da ne bude onakav razlika u visini kao kos skanka i gprile.ostalo je sve ok savijas ih maksimalno,mogap bi da odradis jedan mini lolipop dok su ti bioze jos u vega jel,kasnije ce ti biti lakse da odradis jos bolji loli kad udjes u cvetanje,to je samo predlog nista obavezno. e to to daj da vidim bas na sta mislis,mozda ce i meni valjati.

apr 2019.

Ovo je favorit! Vibrator(kako ga iz milja, zovem), atapni mixer! Utakne se u nastavke, kojih imam punu ladicu. Ovdje su ovi, koje upotrebljavam i mislim, da vibrator sa nastavkom mutilica, mo~e dobro izmjeaat supstancu. Ovo je druga solucija. U posudi na dnu su dva no~a sa duplim oatricama. Vibrator se spoji na njega i koristim ga za mixanje leda. Zdrobi led za 2,3 sek! U toj posudi se sjemenke i sli ne stvari odli no izmjeaaju. `tap zovem vibrator, jer vibriram sat vremena, nakon uporabe! Mo na stvar! Imao sam sokovnik "Tigar". Starije generacije se vjerojatno sje aju, prvih tv prodaja i Tigar je prvi sokovnik, koji je odvajao sok od komadi a vo a. Barem su to htijeli, napravit! Iskreno, drek proizvod. Ali, to je kraj 90'ih. Nebitno za ulje, ali me podsjetilo, kako sam zamazan i ljepljiv bio, nakon uporabe "Tigra":). Dolje sam oslikao atednjak, koji nema indukcijsku plo u(mogao bi se kladit, da je bila, ali:razvaljen::)... Nisam se sjetio, stavit neato ispod potova za Budde, jer su na grija u. Ali, to u napravit! Ostavit, da je malo ni~a(5 cm) , jer pod LEDom se biljka viae airi, nego li ide u vis. Zato neki, koji su sa HPSa, preali na LED, misle kako je slabiji. Meni uz Mylar foliju, donje grane, razviju se kao glavne! I pomjeaao si New york city, koji je u cvatu. Budde su u vegetaciji i htio sam, da ih vidia, prije nego stavim mre~icu. Dali, da stavljam mre~icu? Proali grow je bio pun pogodak! Budde su u vegetaciji, mala mjesec dana, velika 2 mjeseca! :zvizd: Zato nisam htio defoliaciju radit, da mi ne aibne u vis. Poato se Budda aokira, kod apsolutno svega, ali se vra a u igru istom brzinom. Nijednoj biljci, do sada nisam mogao savijat grane, kao njoj. Listovi su ljepi Evo jedna zajedni ka, prije nego ih poravnam(podstavom ispod male). A, i ovako se vidi razlika! Ajoj, puno bolje nego odozgo:) Bitno, da su u vegi, pa mogu atopat. Dobijale su za korijen: Piranha, Vodojuice, Tarantula i Carbo-load. Hrana: TNT, Cal/mag od Atamia i tre i put dajem vodu sa enzimima(p. Zyme i sl). Ja ovaj put imam od plagrona "Pure zyme". I takp rotiram ta 3 zaljevanja. Sada bez mixa za korjen, jer je napunio potove. Dam vodu sa Supervitom, hrana, pa enzimi! To bi bilo to! Zemlja je mix potground h, kokos 100% sa Mycrozom i perlit. Z-40%, K-40%, P-20%. Sve je mixano odokativno! Mjeaam rukama i onda poapricam supstrat vodom, 2,3 dana prije nego upiknem biljku ili sjemenku! `to si skroman:respect:

apr 2019.

slazem se i moj:),salim se malo ali oni ostali uglavnom pasiraju food.Taj je odlican,ti ne moras punih 3min da mesas prekines tamo posle 2 min pa dok iscedis to je to,i onda znas opet tu istu masu vratis i odradis jos jednom3 min. kako god sad je velika razlika,sam si to naucio iz proslog growa.Evo ja sad imam slucaj dva razlicita strajna ,kraljicu sam moro da podignem 5cm stiropol podbacio,naucio sam Stan odnosno uvideo beneficije baveci se ovim hobijem-zasto se potencira da krosnje budu u ravni bez obzira u visini bioza odnosno razlici samih.Mislim da ti to sve i sam znas iskustva imas i probao si svasta pa cak i tu razliku u visini,pa imao foxstalie ili sta ono bese.Bolje je kad svi vrhovi podjednako dobijaju svetla i u istoj su ravni. i meni folija je odlicna:thumb: brate ne znam,ja sam jednom stavljo mrezu i nikad vise,odradim dobar lst krenem od rane veget.pa odradim dva topiranja i eto forma je tu spremna za cvat.Ono ako hoces recimo da izvadis da flusas moras sve da razmontiras i onda je pitanje kako ces da vratis ma idi,fizikalija brate samo.:razvaljen::;) Tebi ako je radio posao u proslom growu i ako ti je tako lakse pre svega ti je stavi samo stavi bioze u ravni onda i nedaj onaku razliku skank&gorilu. jesu za poster bas za prehranu nemam sta da ti pricam,mozda ja naucim od tebe;) meni se pokazao vrh zemlja znas li,obe bioze uzivaju u supstratu. nisam druze ,realan sam samo,zato sam i pokrenuo sve ove ne bili sebe jos vise educirao kroz probleme drugih,jer sam ipak ja stara kajla a naucio sam u zivotu napokon da ucim na tudjim greskama.:respect::):sun2::rasta:

apr 2019.

Stavljao sam isti strain, baa radi visine:) Mada sti~e ova nju, pogotovo kad sam otpustio ~ice, pa je odmah u vis krenula! Biti e na istoj visini. Razlika e biti, u vrhovima! Jedna e imat manje, ve ih. Jedna, viae manjih vrhova. Tako, je bilo i proali grow, samo sam imao dva panela, iznad svake biljke, jedan! Tako, da su rasle kako taj strain raste. Laufhing budda je grmolika biljka, pa me baa zanima, kako e netopana ispast. Napravljen joj je ist, ali grane sastrane se penju skroz do kroanje i to treba porezat. Samo e, kad se oporavi od stresa, krenut razvijat grane, puno br~e. Poato ju oslobodim, nepotrebnih grana. E, naaao sam ~icu za koju sam mislio, da je u zemlji. Pojela ju biljka pas joj... Kako ju je gutnula u 2 dana. Sada je dugo tu, ali s ove strane se ne vidi o mamicu joj... Krenuo sam sa defoliacijom i dok sam proaao kroz tu unglu od biljke, nabasao na ~icu:zvizd:. Da je ostavim :rofl:. Izaala je! Mislio sam, da se ne e dati. Vidi se kroz nju, ali kako se oporavljala do sada, sutra se to ne e ni vidjet! Evo, da u jednom postu bude cijeli loli... @virus76 -evo, da vidia kad skidat listove. Kad se oporavi, krenut e rapidno, a onda idu na 12/12 i tada ju joa jednom, liaim donjih listova i vrhova. Vidi se, da je grm! Ovo je jedna grana, ima preko 20ak vrhi a. Zato ne u viae rezat, da vidim koji e se probit. Na maloj se najbolje vidi, koliko jedna grana, vrhova ima. Nju bi joa pusti na miru. Maknuo sam 2,3 solarna panela, jer prekriju pola biljke, ali ima ona zelenog! Evo Bigy, ako negdje greaim ti reciOvo je sve jedna grana, 2 puta topana!

apr 2019.

ma da sta ce joj ako je guse ili ne mogu da se izbore za svetlo. vidi stvarno covece,al je gladna zicu jede al ce to biti neka zverina zesca,znaci za Buddu kazes da ce trebati potpora na kraj zbog velikih budova,pa super onda. e bas tako,ovo si super uradio,ja sam to poceo isto da praktikujem u zadnjim growovima,nekako mi posle onda kad radim loliku sve jasno sta ide a sta se ostavlja. sve super Stan,ispravno.Ja ne stavljam mrezu rekao sam ti vec,eto dva puta topiram malo napravim formicu i malo zategnem vamo-tamo i dobro,ja zadovoljan one zadovoljne i sreci nikad kraja.:):spliff: Jel mislis ti da mi varimo nesto danas ili cemo se kuckati ovako na suvo.:spliff: Moracu da navedem u pravilniku u mentorskom da je obavezna ko postuje u ovoj temi postuje navaren zbog lakse komunikacije :p,naravno kolega Stan to se ne odnosi ns vas vi znate pravila od rane zorom kako to ide vec.:):respect:

apr 2019.

Povisio sam jednog Buddu, ali i stavio mre~icu! Kod mene mre~ica se po potrebi mo~e skinut, jedan dio, sve ili samo jedan niz! Tako, lakae izravnam kroanju. Mre~ica mi slu~i za atopanje velike u po etku, a kasnije za dr~anje grana. Ostavio sam malu razliku u visini, ali joa jedan reciver, e biti taman. Samo da mu ~icu skinem. Pokuaavam, da ne stavljam u box stvari, koje su dugo stajale vani. Tako, da enciklopedija i 2 recivera, e biti taman! . Uglavnom, ovdje viae nema potreba da Budde stavljam, osim ako se neato neo ekivano, dogodi! Zato postoji dnevnik! U ponedjeljak sti~e kuhalo, tako da u u ponedjeljak sve obavit. Nemogu sjedit, pa vozim tako, da mi je duoe u zraku. Nije problem na kratke relacije, ali du~a vo~nja me ubije! Reci mi koliko otapala da uzmem za 50-70g djike i 100-150 g trima. I htio sam te pitat:imam 2 autosa,jedan je u 5.tjednu cvata(01.02.je proklijala) i ozbiljno je zaae erena! Negdje sam gledao, da se od friake trave isto mo~e smola izvu . Jel ima smisla, to reznut ranije, tako bi dobio cca 200-300g sirovih vrhova! Uglavnom su ovakvi vrhovi! Pa na dan kuhanja, odrezat i stavit u alkohol! Neznam, koliko se to isplati i dali e utjecat na kvalitetu ulja. Ulje ne u konzumirat, jer znam seba, ako ga liznem, lizat u ga dok ga ima:) Tako, da mi je namjera sve za mazanje. Ostavim gram u akrinji, kad posjetia ove krajeve:makaze: I joa sam te htio pitat za Lecitin. Ho e li litra biti dovoljna?

apr 2019.

dobro je sto si je potigao sad su super.nije losa mreza ako si se ispraksao scw cool,i prosligrow ti je bio super. Znam to su bas neprijatni bolovi prosto vredjaju coveka dok hoda,jos ide toplije vreme. 2l otapala ti je dosta. Vidi nisam nikad tako radio,obicno ostavim 5-7 dana da se malo susne i izadje taj klorofil koliko toliko,inace i da stavis sveze kvalitet se nemenja osim ukusa ulja koje zna da bude gorko i tamnije boje kad je sveza djika. hoce ,on nejde puno eto cisto toliko da zastiti taj kanabiode,vise se lecetina stavllja u mesavine koje se oralno konzumiraju tako reci kad pravis biomix. Znaci trebace ti i ovakva mast od Nevena,moze ova a jos bolje je ako nadjes prozirnu Nevenovu mast,ima i ova svapska ali ona prozirna mast od Nevena e ta je pravo dobro,imas da nadje po lekarnama samo pitaj i kokosovo ulje ti treba isto.

apr 2019.

Ho e li biti dosta ovakva Nevenova krema. 250g? Sama krema je dosta dobra. Burazu smo radili obloge od trima pomjeaanog sa kremom(izmiksano u mixeru), njemu je malo bolje. Ali, kad se upali, opet raspaaoj! Kokosovo ulje u oguglat, gdje da ga kupim. Uglavnom, popis imam, a u ponedjeljak u to pokupovat.

apr 2019.

Sorry za dupli post! Resetirao se router, taman kad sam htio postat.

apr 2019.

hocu to je ta krema,ta je bolja od one svapskse sto sam ti ja poslao na taku sam mislio. imas ga bilo gde to kupis teglicu malog kokosovog ulja on je u cvrstom stanju kokos da znas

apr 2019.

Napiai mi,ata se to no stavlja u zamrziva dan prije? To si mi spomenuo, a i joa mi je netko napisao, istu stvar! U ponedjeljak idem u nabavu, tako da u utorak, ako si ti slobodan, kuhamo:banana_rasta:. Napokon! Pogledao sam filmi a stotine i sami proces kuhanja razumijem. Ti me jedino moraa vodit, kolika temperatura treba za kuhanje i zavrani dio na pari. To sam vidio, da RS stavi na grija za kavu, ali na~alost to nemam. Ali, tko je gledao njegov tutorial, zna o emu pri am. I naravno, smolu kasnije pretvorit u kremu. Ovo dolje su dve stvari koje su mi pomogle. `vedska gor ica se mo~e i konzumirat. Pe e u vra~ju... ali poma~e! Betadine je jod i on ne poma~e, ali sprije ava ljeti, da ne doe do ozbiljnije infekcije! Popis za kupnju: filteri za kavu, Nevenova krema 250g, otapalo 2l(izopropilni ili med. Benzin), 1l. Lecitina, kokosovo ulje, atapni mixer, gaza za cjeenje, tempomat i ako sam neato zaboravio, slobodno napomeni, mada sam popisao sve!

apr 2019.

Ne znam na sta mislis,pricali smo mi ranije o vise stvarima.Recimo kad treba da radis biomix tad kad sjedinis sva ulja treba posle staviti u zamrzivac na 24h,da nisi to ispermutovao ili da mozda stavavis granje u zamrzivac pre potapanja u alkohol,nesto oko toga mozda smo pricali. slobodan javise se samo 65-75c polako da isparava,bar ja tako radim i malo ljuljas serpicu samo levo-desno,ne brini nece ti zagoreti ,jeste da malo duze traje isparenje na toj temp ali je sigurno 100%,tad vec mozes i da zapalis da se opusti,pa ugasis pa opet nastavis da krckas,ja uglavnom trudim se da sve odradim odjedaret napunim spriceve pa sutra onda na miru sta radim dal biomixove ili kreme. odlicno onda nije bitno koji nadjes dal analogni ili digitalno sve je jedno mada je analogni znatno jeftiniji,bitno da mer3 do 200c

apr 2019.

Netko mi je dao savjet, da stavim djiku, alkohol i joa neato u zamrziva , dan prije. Ubi me, nemogu se sjetit. Dobra je i ova fora sa Butanom! Ali, dr~imo se za prvi put, ono ato si ti probao. Mada ne sumnjam, da su oba na ina, djelotvorna. Ali ja i plin, joa pod pritiskom... Previae sam videa na you tubu pregledao, da bi sad promjnio proces:) Ja u imat joa jedan par ruku, tako da je sigurnije! Kuhat u na dvoriatu, a ostalo u kuhinji(s ventilatorom prema prozoru). Moram to sad napravit, ina e ne u nikad!

apr 2019.

da i ja isto tako,posle predjem u kuhinju ali kad radis to zadnje tad nije strasno nista, moze i bez venta.
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Pozdrav,jel moze mentorstvo?

apr 2019.

Naravno BlackBird

apr 2019.

Jutro Big! Kantirionovo ulje, umjesto Lecitina uzimam? Lecitin je kod izrade biokapsula, koliko sam shvatio. Danas bih trebao imat sve i kuhalo! Sutra kuhamo! ::banjahanje:: Sad je stara otiala u nabavku, pa e usput, uzimat ata nae, a popodne ja to popunim. Kuhalo sti~e popodne. Dobio sam sms. (Svaki dan aalju sms) Sutra ujutro popijemo kavu(stara i ja), cca 9-10h! Ja u sve pripremit i javim se malo prije!

apr 2019.

Dobro jutro dobri covece,tako je kantirionove ulje.Kuhamo sutra po dogovoru,ja sam slobodan pa ti kad resis da startas javi.::listomahanje::
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Hvala Big,imam sledeci problem,drzim biljku autos(47 dan) u 15l florabele,od pocetka na rezimu 18/6 u boxu 60x50x150,od svetla imam 150w led e27(6x15w i 6x10w 2700k)i dva coba fullspec od 50w,koristim hesi preparate sve. Poslednja dva dana biljka mi spusti listove uvece tacno sat ped gasenje svetla a ujutro opet normalno,mislio sam da je zedna,gladna a nije,zalivena i nahranjena full dozom bluma,phosfora,zuma,busta i s.vita pre dva dana sa 3l vode. Temperatura 24c vlaga 55-60%. Slika sa opustenim litovima od sinoc i slika od jutros. Ventilacija"Ventilator Turbo 100mm je izuzetna mala turbina a snažna. Zauzima jako malo mesta i pravi jako malo buke, i kao takva je idealna za manje prostore. Turbina kroz sebe lopaticama provlači vazduh snagom od 199m&sub3/h,i carbon filter 100×250mm.

apr 2019.

Daj mi reci, budde su na režimu 20/4,foto! Ja bi to stavio na 18/6,jer mi biljke izgledaju puno zdravije, kada su duže u mraku! I ovako su zdrave, ali čini mi se, da im ne paše 20h svjetla-220 real watts-121ledica od 3w. Hranim ih TNTom, Pure zyme, cal/mag Atami, a za korjen sam davao Piranhu i Vodoojuice Carbo-load. U cvatu ih čeka mix za korjen, prva dva tjedna kad uđe u cvat, a onda Iguana bloom, Nirvana, Big bud, Bud candy, Carbo(pola carba, pola bud candya) Probao sam bez Tarantule i isto je, barem za sada. Biljke su još u vegetaciji, ali potovi su krcati korjenom. ovo je dotični pot! On je 18l do crte, ali toči se do vrha:) Najbolji pot, koji sam do sada koristio. Sada budde spavaju, a ja bi im produžio mrak sa 4h na 6h, pa me zanima, šta ti misliš. Da joj odmah dam 6h mraka ili postepeno. Danas 1 sat, sutra još jedan? Povisio sam malu, da su jedna uz drugu i kada se probude, budem ih oslikao. Krošnja je prilično u ravnini. Cropam ili štipam, da usporavam ovim bržim granama, rast, A, meni mrežica služi u početku za savijanje vrhova. Kasnije skidam tu i 10cm iznad ide druga! Tako sam i prošli grow, ali su biljke strechale 100% svoje visine. Sa Buddom neče biti tih problema, pošto je njihova visina oko 50ak cm. Potovi su ogromni. Potovi su za samonavodnjavanje, ali neču si uskratit, najdraži dio growa:makaze:. Od kada puštam, da se zemlja osuši, da je pot lagan, jer po meni je to najbolji primjer. Supstrat, cm ispod površine može biti suh, ali korjenska masa ne, tako da po težini znam točno. Kasnije, kada su u mrežici, kada mislim, da treba zalit, zalijem drugi dan i to a pokazalo odličnim. Prošli grow si pratio, pa znaš kako je ispao. Gram po wattu sa LEDom! Evo, stigla stara sa Nevenovom kremom. Godinama uzimamo ovu švapsku i sad je nije bilo. Ali imam 125g, a ova nova je ista kao tvoja sa slike. Koristit ču ovu načetu, pošto je još ima, a i kasnije mogu sve u nju pospremit. Još kad čep nađem, milina:) Filtere za kavu je uzela, ali po ostalo idem ja. pa javim kad sve obavim! Zvao sam i ulja ču na jednom mjestu, uzet. Kososovo ulje ima više vrsti. Djevičansko, ulje za upotrebu u kuhinji, u čvrstom stanju, tako da pretpostavljam djevičansko, da treba. Idem polako, jer mi i do auta dugo treba:) Alkohol ču izopropilni od 99.9%, Tempomat u Ofertissimi do 200°C. Dobro, da si mi to naglasio, jer ih ima do 90°, 100°, 110°, ali su je jeftini. Kantirionovog ulja ima isto više vrsti. Idem osobno, jer preko mobitela, niš ne kužim. To je dučan zdrave hrane i oni vjerojatno znaju, koje je najbolje za radit kremu! Samo mi javi za kokosovo, dali da uzmem djevičansko ili... Na slici je Kantirionovo ulje!

apr 2019.

nema na cemu,dobrodosao da se druzimo i zajedno ucimo i delimo znanje u ovom nase skromnom hobiju. 47 dan ti je bioza slobodno podigni dnevnu temp.na 27-28c i automacki ce ti pasti i vlaga,sto se podrazumeva da i nocnu drzis oko 20c u visini potova pogotovo da grejes koren dok curka spava.Nisi napisao koliko ti je panel udaljen od bioze. Ako imas potenciometar na turbini smanji malo ispuh a povecaj ventove vetra da pice po krosnjama. Koji ti je ritam zalivanja,na koliko dana zalivas. Jesi ispratio od tih 47 dana koliko je u cvatau,rano je za P+ i booster,samo bloom,S vit,power z ne moras svako zalivanje mozes svako drugo. Prodaj da ispravis nesto od ovih parametra sto sam ti dao pa da vidimo dalje,samo bolje slike i slobodno vise komada jer slike su 1000 reci;):rasta:
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Panel je udaljen oko 30cm,ovim donjim cveticima i vise,zalivam svaka 3-4dana,taman kad postane lagana i suv zemlja,nisam pratio kolko je u cvatu,biljka je auto jack herer ili auto mazar od bulk seeda,pomesala mi se semena u maramici na klijanju. P+ i boost joj dajem zadnja 3 zalivanja. Nemam na ventu potenciometar,sacu joj podici temperaturu i ubaciti jos jedan ili dva venta da drmaju krosnje.

apr 2019.

Slazesm se,ja kad radim meni su 3 nedelje bioze na 20/4 i onda prebacim na 18/6,svasta se desava po nocu,neki put imam utisak da u vege cak i vise porastu dok spavaju. Da znam airo pot jel,video sam koren jel sa gorile bese,a i ovo sa prehranom nasao si pravi recept vidim za sve faze,nemam sta dodat mogu samo da naucim od tebe nesto,ja sam veran Hesiju i nekim malim dodacima ostalim brendovima.Imam nesto u planu da promenim liniju brenda prehrane,mozda canna liniju oni su mi bas dostupni i ok je cena. ma odma rokaj :thumb: pa to se trazi da cela prica ipak ima smisla donkle zar ne. dovoljno to to je ta levo na slici,ima tu dosta za turu dve,posle nabavljaj. da moze evo neke koje ja koristim sve one dolaze u cvstom stanju,pa ti vadis kasikom. :thumb: ovo je odlicno

apr 2019.

nek bude na 4 dan jer led sporo susi supstrat,ajde i ovako,smanji vodu na 2,5l od sledeceg zalivanja a zalivaj na 4 dan,izbaci p+ i booster,samo bloom full doza i S.vit,power z svako drugo zalivanje. Onaj glavni vrh najvislji sto ti se istakao uzmu zicu i vezi ga i nagni ga negde malo u stranu cisto da bude u ravni sa ostalima i onda spusti panel na 25cm. ovak potenciometar imas skoro u svakom online shopu 25e gura turbine koje hoces jako korisna stvar. obavezno. Izmerices i ph koji ti je ne bih bilo lose da znamo odmah kakva je i tu prica.
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Temperatura podignuta na 27c vlaga spala na 50%,ubacen jos jedan vent da duva po krosnjama,ph metar nemam,i potenciometar morace da sacekaju sledecu platu,trenutno nemam ni cvonjka. Ovu najvecu granu sto je malo vislja od svih sam pokusao da savijem ali je debela i dosta kruta,imam osecaj da ce da pukne,sad sam probao,nznm sta da radim sa njom? Losa mi je kamera jer je puklo zadnje staklo na kameri,pokusacu sa prednjom da slikam pa cu okaciti vise slika. Sad dva venta duvaju sa leve i desne strane,fino je drmaju.

apr 2019.

zato onda sacekaj sledece zalivanje,i taj dan kad je zalijes pusti je da prenoci i da nutrijenti dodju do sistema a pogovo voda i grane ce ti biti elasticnije,e onda probaj mora da ide malo barem 5cm je sputis,ne brini nista kasnije ce ti reci hvala;)
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Editovao sam prosli post i ubacio sliku,panel spustio na tacno 25cm od vrhova,nikako da pitam dali je dovljno svetla tih 150w leda e27(6x lumax 15w i 6x osram 10w) i 100w coba fullapec za biljku? Jbg izvini sad sto sam te ugusio porukama. Ovaj sa slike mi je pregoreo,al takva dva imam u boxu.

apr 2019.

Jeste dovoljno je za jednu biljku i vise nego dovoljno. Ja radim sa 134w led e27 i biozu u veliki pot 18l i duza malo vegetacija,ma bioza bude pravo dobro.

apr 2019.

Stigla maaina:) Ujutro idem po izopropilni 99.9% alk.i kreme. Zvao sam za oboje, tako da ima! Filtere imam, staklenke imam, volju trenutno nemam:) Uglavnom, ra~anj imamo, zec je joa u aumi!

apr 2019.

pa smotaj amneziju sa pola gorile ima volja odmah da ti se vrati.:):respect: e super je ovo,i tu sipas alkohol kad isparavas i samo pustis nista mesanje a lonac sam regulise toplotu on kad se ugreje iskljuci se sam i tako pali.Kada dodjes na 2dl alkohola onda uzmes tu serpicu i predjes dalje na paru da radis to finalno isparenje. E da stavi djiku koju kuvamo sutra u zamrzivac odmah danas,jel slusao sam i citao dosta kolega Pantagan kako kaze i ostali clanovi pre potapanja je bolje zamrznuti granje pa onda potapati u akohol,ja sam radio dekaborlizaciju tako sto sam granje zapeko u rernu 2 x po 20 min na 115c tako mi je bilo.Necu vise to raditi nego zamrznuti ganju 24h pre kuvanja odnosno potapanja u alkohol.
MrLovePOZNAVALAC

apr 2019.

Ovako mini dnevnik......dakle barnys farm critical kush 5x box 1x1x2 rasvjeta 400 hps dual sve proklijale za 34h klica 1,5cm zemlja plagron light + malo potground h sa pelitom prihrana hesi soil kit + cal mag dva venta unutra po 15w i dvije brzine + podni grijac vodo otporan 130w sa regulatorom temperature naravno jedan higrometar i jedan termometar vegetacija prosla bez problema sem sto nisam obratio paznju na mentorove upute da potove punim do vrha pa se zemlja mnogo slegla pa teze lst kartoncice stavljat i slicno na dvije toping uradjen posle 4 og sprata out vent + potenciometar biljke uvijek bile zdrave nikakav visak ni manjak nutritijenata nisam imao inace prvi grow hocu ulje kevi da napravim ima kancer na plucnom krilu i kicmi lijeci se vec 10 godina od te bolesti sta da vam kazem nebih mogao maci da nema foruma i mentora bigeskalibura ...zelenka i da spomenem jednomsemoru njima sam izuzetno zahvalan na pomoci koja mi puno znaci kao i ostalim clanovima foruma koji su bili ljubazni sa porukama koje sam ostavljao na pogresna mjesta ...mentore bigeskalibur hvala ulazimo u cvjetanje po dogovoru zalivanje sve.....po hesiju dodao sam pola doze calmaga svako trece cetvrto cemo kako si rekao......

apr 2019.

Milo mi je sto sve ide kako treba,zelim da ovaj grow dovedes kako treba do kraja i pomognes majci u podmukloj bolesti protiv koje se treba samo boriti ostro,na zalost ja nisam uspio u tome. Sto se tice samog growa,sada ce to uci u brzu pricu i malo interesantniju bar meni.Rasvetu si namestio na 12/12 prepostavljam. Po meni se taj povremeni unos cal-mag jako dobro pokazao kad se ranije krene sa njim jer kad udjes u tu tranziciju sto kazu vege-cvat malo vise povuce potrosnju tih nutrijenata.Kasnije cemo ga izbaciti skroz ali otom potom to tamo krajem 5 nedelje cvata prekidas sa cal-mag. Oko prehrane znas sve za dalje:banana123: ,gde zapne tu sam.:spliff::joint2: Cure su ti bombona:thumb::vutra:
MrLovePOZNAVALAC

apr 2019.

Hvala naravno 12/12 kao sto si rekao ako zapne porukice

apr 2019.

Samo naprijed drug , na pravom si mjestu gdje ces dobiti sve potrebne informacije, mada si i sam do sada sve super odradio:)odlican mentor, sa razlogom imas grow, na zalost ali ces sigurno to sve savladati i dobiti ono sto trebas pa da bude na kraju sve uredu:thumb:sretno:)

apr 2019.

Evo, da se javim! Nisam mogao do alkohola. Naru im, odaberem opciji pla anje po uze u, ali osobno preuzimanje. Jer postoji i ta opcija! Otka~e mi narubu, jer kad se osobno preuzima, onda se nemo~e platit osobno. Narajco se i uvalja mi ga:) Ujutro, kad svane idem u nabavku alkohola i tempomata. Taman, potrpam u frizer 50g Gorille(fino je spu~vasta, ni vla~na, ni suha). Sam proces dobijanja smole, znam. Ali eto, da mi nije ~urba, ve bi sve imao:) A i moram to u akrinju, potrpat. Staroj sam uzeo ormare, mogu i dio kuhinje:) Javio bi se ja ju er, al sam iaao probat, jer Amnezia joa dobra i opet me uauakala. A, navaren sam primjetio, da nemogu kuhat! Uglavnom sve stoji! Gledao sam klipi e na YouTube-u i Maria 333 i on to fino objasni, nema tu ata, da se zezne. Javio sam se, da ne mislia, da sam ja Notre dam zapalio, kuhaju i:) Naru io sam i odabrao osobno preuzimanj, jer je ta firma, dosta blizu, a dostava im je ko litra alkohola, ali zato idem u drugi du an. Zvao jesam, imaju Izo. Kad je ovakva, ja a promjena temperature, meni ovo divlja. Burazu isto! Doslovno, u razmaku od 24h oboje dobijemo upalu. Doalo je sunce i sad je full upaljeno! Sorry za mali delay, volja mi je za drek. Imam volju, ali ujutro dok nisam navaren:) Gledao sam lika u laboratoriju, kako radi ulje i on stavi alkohol u zamrziva . Ja mogu oboje, ali kako si napisao, tako u stavit. RS to ne radi u svojem videu, ali on je snimljen u po ecima RSOa. Baci pogled, ata sve ovi imaju: http://www.biocoshop.eu/19-baze-za-krute-sapune-sampone-i-gelove-za-topljenje

apr 2019.

vidim da si sve skontao i pripremio.Ganjdu stavi na 24h u zamrzivac kao sto si planirao. Ma ne moze se nista zeznuti,ja radim po tom video od Maria. Kad sve skupis javi se da vidimo kako ide kuvanje i sta treba tu sam.:)

apr 2019.

Dah mi molim te reci, jel ovo ok! Naru io sam Izopropilni alkohol, dobio ga, ali nigdje ne piae postotak isto e. High purity isopropal alkohol "IPA" Evo slike Joa ko za inat, zapeo mi prst u vratima. Sve ok, 99.9%. Ovi su napisali od 80% do 100%, pa sam mislio, da su mi poslali 80%. Djika ide u akrinju, sutra kuham smolu. 50g Gorille i 30g Amnezie. Trim e i i u 3.cjeenje::volimj:: Trim sam izvadio iz akrinje i stavio ga u fri~ider. 70g istih vrhova sam metnuo u duboko, do ujutro oko 9,10h. Ako je djika zamrznuta, da pri ekam malo, da se otpusti? Ili u alkohol i mixanje 3 minute po cjeenju. Trim je od friake djike, neznam jel to mjenja stvar. Njega i da bacim, nije mi ~ao. Kreme mogu pokupit tek u utorak, a ako bum ekao utorak, kuhat u za sveto nigdarjevo! Tako, da ih sutra aibam. Valjda bu ostalo do utorka, neato:)

apr 2019.

Izvadio sam trim, koji nije osušen! Jel to mogu stavit u ulje ili ne? Kuha Sada je posuda na pari, ali oko 30-40%. Jel to ok? Okus po djiki Evo na cilju. Več 2 h je na pari i zadnji balončići. Pretpostavljam, da se kuha na vodi, a ne na pari? Nije prelazilo 30°, pa sam dodao vode i kad je zakipljela za pola sata su nestali mjehurići! Eto, od 75g djike, 7 ml smole+ima je još u loncu, neznam kako da to u špricu od 10ml uvedem. Bitno, da 7ml imam za kreme. Kreme radim u utorak, jer prije nisam uspio sredit. Hvala bigy! Iskreno, što dulje pišem, ko da si bio tu:) Proveo si me kroz sve više puta, pa sam uspio. Pretpostavljam, da alkohola nešto ima, ali do utorka ču zgvintat, kako, šta! Da i to ishapi. 5ml ide u kreme, a 2 kad prolaziš tuda, da se nađe! Sljedeče če biti par exelance::banjahanje:: Hvala svima, koji su pomogli!
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Pozdar Big,ubacio sam jos dva autosa,juce izvirio jedan iz zemlje,bluebery i jack herer. Sta mislis da ih stavim pod lampu cfl 6500k 300w ili pod cob 100w fullspectrum?
MrLovePOZNAVALAC

apr 2019.

Gdje nam ode Bigi

apr 2019.

Nema ga od etvrtka, meni se ini! Nadam se, da je sve ok!

apr 2019.

Doci ce nebrigaj te a ti stanaccc jesi lud Nadam se da nisi ulje preko igle uvla io pa to traje skines iglu uvuces sve unutra iglu slomis i koristila ko ep za apricu

apr 2019.

Ne traje dugo! Samo treba držat špricu nategnutu, pa smola dok je lonac na pari, polako uđe. Onako, lagano ju posiše. Jedino, ostalo je cca gram na loncu i na dnu, jer od lizanja termometra, prstiju, nakupilo se, pa me bilo briga:) Šprica na vrhu ima navoj. E, sad ja koristim od 10 ml za gnojivo, ali nisam još naletio sa navojem! Tako, da mi je bilo nemoguče izvuč bez nekog produljenja. Na slici se vidi vrh, e izlaz je u ravnini navoja. A kroz iglu je ušlo za 20ak sekundi, ali mora biti vruče(30ak°) Smola je odlično ispala, a kreme ujutro dođu, pa da napokon mogu koristit!

apr 2019.

evo me ljudi ,izvinite iznenada sam imao kupca za kucu,dok sam to regulisao,trka frka jbg moze da ,daj neku sliku da vidim kako ti ide sve to

apr 2019.

barate moj odlicno,izvini jbg,znas da sam sam kuci sa cerkom,kucu prodao,odradio selidbu ,nasao stan za prvo vreme dok se ne preselimo u nase i sve to sam,mala mi u skolu a ja sve u medju smenu njenu dok je skolu,juri preseljuj,placaj sluzbu za selidbu,trazi stan,pa nece svako da me primi kao imam psa i te fore.Cuti muke moje slatke,neta nemam da znate ljudi preko hotspota mi cerka nesto pusta cisto da se javim od utorka sam u fulu sa netom nisu mogli da me povezu kao cuda nerade praznici i nemam pojima sta mi napricase tamo 20 puta me zovu na telefon,juri notara pa notar katolik ne radi daj idi u drugi grad trazi pravoslavca koji radi ma idi brate,ne znam gde bijem,gledam da naranim ovo dete samo da je sito sve suvu hranu jedemo sporet mi neraspakovan,ufff kako se namuci smrsao sam 5 kg sto od jurnjave ,sto od srece ,od nespavanja. bice sve ok

apr 2019.

ja sam napomenuo negde da ja nikad ne bih napustio kutak a da se unapred ne najavim makar metar dana.Tu sam druzimo se,izvinite drugari krov nad glavom je u pitanju.ova :vutra:je deo mene i nekad je nebih tako napustio a da se nejavim makar nekom.Hvala svima na razumevanju:respect:

apr 2019.

Ma bitno, da je sve ok! :puuuh::

apr 2019.

uvatili me praznici,obecali mi monterei za net da sam prvi na listi u utorak da me spoje,ako ne ima da ih jurim da prikljuce.

apr 2019.

Black ,kakvo je stanje kod tebe,kako ide bluberi i jack.Pusti neku sliku kad si u prilici.
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Pozdrav Big,stanje sledece,bluebery fino raste pod led fullspec 50w,danas mu je 12 dana,ostala dva semena jos nisu izisla iz zemlje,stara biljka je u 61-om danu,autos,zasad bez problema sve ide,kljukam je sa full dozama hesija i ne buni se,3l vode pije. Ako uzmemo u obzir da mi je prvi grow onda to ide nekako :). Planiram da uzmem led panel Noah 4s 600w,ako znas nesto o njemu dobro bi dosla informacija. na ovoj starijoj biljci su pocele da mi zute dlacice po hedovima a jos nisu puni ni masni,po papirim treba da zavrsi za 20 dana,nadam se da ce to lepo da se popuni ili nesto pogresno radim?

apr 2019.

Pozdrav Big, da li bi mi bio mentor?
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Najveci problem mi je proklijavanje... Unistio sam vec 4 semena,stavim lepo seme u papir ono izbaci klicu za 2-3 dana i kad ga metnem u zemlju(florabela) nista se ne desava,stavim ga 1cm duboko klica prema dole i nista... Sad sam ubacio jos jedno na klijanje ako ne uspe ni to onda vise nema smisla da se ovim bavim. Uzecu sutra potgraund h zemlju ako i tu bude ista situacija pojescu sva semena i resiti se muke. Uzasno sam besan,jebo me i bulk seed,kad gledas jeftinije da prodjes onda to tako ide,nije ni cudo sto im je 17e 5 semenki kad samo 1 uspe,moj savet je ne kupovati bulk seeds...

apr 2019.

da se ubacim dok ne dode big :D lete i mentor weed ovdje @Limvo Lik e bice ti Big mentor nemas brige :D @BlackBird za panel neznam kinez nije mi bas nesto vuce 350 w a za tih 300tinjak dolara kaj kosta na alibabi uzmes q bord samsungov od 240w 3000 k ili cak 320w 3000k koji radi bez greske gram po watu a kad se ispraksas sa njim i u growanju dobar grower pod njima odradi 2 grama po wattu https://www.alibaba.com/product-detail/meijiu-Hot-Seller-800-V2-Samsung_62033299730.html?spm=a2700.details.maylikehoz.5.7082236e9iKdWX 20 dana je dosta vremena bice ti tu jos 5-7 dana vise nego sto papiri kazu i napunice jos ona a za builk seed nije do toga sto je bulk bulk seed su inace jeftinije jer se na takovima najcesce na vrsi jaka selekcij pa dolaze u dosta fenotipova ali bi genetski trebale bas zato bit cvrsce ako neklijaju najverovatnije su stare ili si u prosesu negdje kiksao i klica je ostala na suhom ili u zemlji nesto jede klicu pricekaj jos koji dan onda probaj cackalicom iskopat klicu da vidis jel ziva uopce i dali ju je nesto pojelo mozda
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Hvala Weed,uzeo sam novu zemlju upravo pa cemo videti sta se desava. Taj Noah 4s u SR kosta 560€, moram od sledece plate uzeti neki dobar,sacu da bacim oko na samsungov.

apr 2019.

za tu lovu uzmes 2 x 240w i rokas ko veliki a i sa jednom 320w ces ubijat u boksevima 1x1 m pa cak i malo vece

apr 2019.

Odli no, treba mi pomo. Neki je automatik u pitanju, ne znam koji, prebacio je na cvjetanje, sad je 23 dan cvijeta, 55 ukupno. Nekako mi se ne cini bas zdravom, pa treba mi mialjenje. Rasvjeta led, vege izgurala na 6500K 8000 luxa, cvjetanje 2700K 18000 luxa, 24/0 upaljeno.

apr 2019.

fino ona izgleda neznam koliko cesto hranis al cinimi se da si u jednom trenu lagano pecnuo sa gojivom to je ovo sto vidis malo zute apice ista i blago posvjetljele rubove na listovima reci mi s cime hranis i koliko i kako esto

apr 2019.

Ovo sam dao dva puta po trecinu doze, a zadnja dva puta samo vodu, malo se popravila

apr 2019.

05.03 pojava kotiledona 12.03 presadjivanje 19.03 zaljevanje 1l vode 24.03 pojava pistila 26.03 poja ano svjetlo 28.03 zaljevanje 0.5l, pola doze gnjojiva 4-5-7 NPK 02.04 zaljevanje 0.7l, puna doza gnjojiva 4-5-7 NPK 03.04 uraen LST na glavnoj grani 05.04 odrezana 2 fan lista 06.04 pocetak cvjetanja 07.04 odrezana 2 fan lista i zaljevanje 0.5l, cista voda 11.04 zaljevanje 1l trecina doze 4-10-40 NPK 16.04 uraen lolipop i defolijacija 17.04 zaljevanje 0.8l full doza 4-10-40 NPK 26.04 zaljevanje sa 0.5l vode, primjecen usporen rast od lolipopa i defolijacije, stagniranje 29.04 zaljevanje sa 0.5l vode

apr 2019.

smani onda na cetvrinu doze sljedeci put i rokaj jednom to pa kad se posusi opet voda pa hrana pa u krug do kraja zadnji tjedan bar 2 put voda i susenje i kraj edit:vidis da si dao ful dozu toga jako je to pici onda sad ljedeci put litru vode sa cetvrt doze kad se posui litru ciste vode pa tak u krug kak sam vec reko

apr 2019.

Ovo su moje neke biljeake u vezi nje Ok, pokuaat cu razblazit, hvala na savjetu

apr 2019.

Weed ti je vec odgovorio,tako da to je to. Ja nisam za taj kristal jer i ja sam probao sa njim da radim i nikad nemogu da potrefim dozu,za out je ok ja bas sad radim sa 4-10-40 ali sam to planirao za cvat a imas recimo likqvid 12-4-6 on moze za vege.

apr 2019.

pot-h je super zemlja,uzmi samo i perlita pa mesaj 80% zemlje 20% perlita.Ja cak mesam pot-h sa florabelom.
BlackBirdENTUZIJASTA

apr 2019.

Big,flotabela je dobra zemlja,imam jednu biljku u njoj,ali mislim da je potgrond h mnooogo bolja bar sto se tice finoce i usitnjenosti zemlje. To je neko moje misljenje. Mali bluberi je presadjen i zaliven sa malo ruta i super vita.

apr 2019.

Jeste to si u pravu,ja sam evo ako hoces da mi verujes prvi put za 5 god promenio zemlju odnosno sve sam sadio u florabeli,medjutim kad sam video pot-h kako je rastresita zemlja i kako bioze bas lepo idu,jer sam pratio jedan isti strajn u dve razlicite zemlje,ima razlike to ne moze niko da porekne.Rasadjujem u florabeli a presadjujem u pot-h. Ovu vecu desnu biozu slobodno rokaj sa full dozom rota,ustavri mozes jedno zalivanje full jedno pola doze i sve tako do cvetanja,sto bolji razvijen koreni sistem manje problema kasnije,i zalivaj se do ivice pota da postaknes koren da se siri ka bokovima,to kasnije kad povecas vodu malo mada mozes vec sad tu vecu da zalivas sa 1l vode slobodno.

apr 2019.

Problem je ato sam ja u Zenici, loa je izbor totalno, to je bilo najbogatije pa sam uzeo. Zadnja dva zaljevanja sam ga izbacio, samo vodu, vidno se oporavlja. Biti u puno oprezniji

apr 2019.

Da moras da vodis racuna,jer tamo je recimo data doza 0,3-0,5% po hektaru ako se ne varam,sad ga aj ti znaj sta i kako jer cinimi se ne drzi me za rec da nije dat po litrazi vode nego po hektaru cinimise,ja sam stavljao 3g na 2l vode ,to sam merio na vagicu i opet sam pecno bioze,tako da ga za in ne koristim ali ga zato derem u out sve prsti i ne samo to,tretiram sa njim i ostale povrtarske kulture u plasteniku i basti.Kazem ti koristim liqvid koji je jako dobar za vege on dolazi u tecnom stanju i njega stavljam 3ml na litru vode i ok ide stim da je mineralno gnojivo a posto ne prehranjujem puno u vege svega 2-3 puta prehranim sa njim i tu vec dodje cvetanje.A cvetanje radim sa hesijem. Aj ti pogledaj sta je tebi sve dostupno od fitoferta ili nekih drugih gnojiva pa da probamo da smikasamo nesto pa mi ti napisi sta ti je dostupno pa da vidimo.

apr 2019.

Od fitoferta nema niata te no, green garden je naj eai, a ima i plantela neko smee pakovanje. Ja imam ova tri, oni su bili najbolji omjer, ostalo je sve oko 5, sve tri elementa

apr 2019.

Joa jedno pitanje, u vezi svjetla je. Vege sam odradio sa 6500K 8000 luxa, u cvjetanju sam je prebacio na 2700K 18000 luxa. Da li da sad upalim i ovih dodatnih 8000 sa 6500K?

apr 2019.

aj slikaj panel da vidim raspored sijalica,pazi sto da ne da skodi ne moze,jel to na grla e 27 onda napisi od koliko su w sijalice i koji ti je raspored pa cu ti kazem dalje,vodi racuna o visini panela da ne dodje do lb,zato sam naglasio da su slike obavezne. evo proucavam ti ova gnojiva,ovaj garden za rajcice ne vidim njegov NPK a ne mogu da ga nadjem na netu,uglavmo fertico i ovaj drugi mogu za cvetanje da idu.Ja ti savetujem fertico jer sam njim sam radio i znam da je proveren a ovaj garden brend nemam ti pojima ali nema beda ja samo gledam kod gnojiva npk i dali su miner.ili organik. pa onda miksam stim da u jednom zalivanju nikad nemesas mineralna sa organik prehranom bolje odvajati ,recimo jedno zalivanje das organik drugo mineralna ali ova tvoja sto si mi prikazao su sve mineralna.Probaj ako mozes neke bakterije da nadje tipa slavol ili tako nesto jeftinije sta nadjes posto svi mi kuburimo manje vise sa finansijama pa se snalazimo sa onim sto imamo.

apr 2019.

Mada sad citam ovaj garden za ruze je sa mikroelemetima 4-5-7,mada mozes ovako njega sad da rokas a onda ga zamenis sa fertico jer on ima veci postatak P pa posle 4 nedelje cvata izbacis Grarden a nastavis sa fertikom jer onda u toj zavrsnjoj fazi cveta treba vise P,meni to ima logike skroz a netrosis novce vec sve imas eto ako si pri mogucnosti samo neke bakterije cisto da oplemenis supstrat malo. I po meni ti si banja Koviljaca za prvi put -vec kasnije ima da ti ide lakse i malo gledaj da proucis NPK i razlike i benefite organik gnojiva. bacicu ti ja neke linkove kasnije bas poucne ovde sa foruma mnogo ce ti olaksati dalju edukaciju.

apr 2019.

Reflektor je 6500K, 50w, 4500 lumena E27 su 2700 K, po 20w, svaka po 2450 lumena

apr 2019.

slusaj odmah srafciger u ruke i skidaj te difuzere sa tih led sijalica ,kradu lumene da znas,skidaj to

apr 2019.

uzmi ostar noz skida se to lako -na te kugle mislim ako si me shvatio

apr 2019.

Uradit u tako sa gnjojivom, a bio bih zahvalan za linkove

apr 2019.

Ok, sad cu da probam

apr 2019.

Jel samo odrezat, niata upat

apr 2019.

Skonto
MrLovePOZNAVALAC

apr 2019.

Pa mentore dragi jel moze bolje vidi ljepote ps.bez tebe nista ;)

apr 2019.

to bravo majstore,na koliko ti je udaljena rasveta od bioza,to mi jos napisi pa da idemo dalje.

apr 2019.

Tu sam brat moj dobri,sve ja pratim,uvek mi je jedno oko na forumu a i tu je nas veliki manitu Weed da uskoci kao podrska,jer malo sam bio zauzet ovih dana. Mr love,na koliko ti je sad udaljena rasveta od bioza.

apr 2019.

https://www.vutra.org/threads/prihrana-biljki.551/ https://www.vutra.org/threads/koja-gnojiva-koristite.5200/ https://www.vutra.org/threads/bio-uzgoj-gnojiva-i-pesticidi.2764/ https://www.vutra.org/threads/razlika-izmeu-mineralnih-i-organskih-gnojiva.17834/ https://www.vutra.org/threads/led-sijalice-~arulje-e27.17178/ https://www.vutra.org/threads/djubrenje-u-fazi-cvetanja.494/ https://www.vutra.org/threads/svjetla-za-uzgoj-tipovi-i-intenzitet.9121/ Eto nesto sam ti izdvojio sto ce ti pomoci dosta i pribliziti neke stvari,sad samo dobro zagrej stolicu i baci se na citanje. Video sam vamo po raznim temam si pitao oko problema i svega,aj ti meni druze kad budes mogao slikaj biozu-e cele i listove malo blize uslikaj i opet mi nisi napisao koliko ti je razmak izmedju bioza i panela. e da koja ti je temp.dok je noc.
MrLovePOZNAVALAC

apr 2019.

45-50 cm je rasvjeta kako koji vrh al u tom je rangu.....

apr 2019.

ucinilo mi se da je blize zato sam te pitao,znaci tu je drzi na 50cm izduzice se jos ona,tek tamo pred 4 nedelju cvata ona polako usporava sa rastom.

apr 2019.

Sad je na 65cm

🔒 Ova tema je zaključana