VUTRA
ForumUzgajanjeMentorski kutakMentor Opa Cupa
LEGACY

Mentor Opa Cupa

2478 odgovora106,001 pregleda

jul 2013.

Pozdrav ..evo nesta sam naucio na ovom nasem forumu:) Najmanje sto mogu uciniti za Vutra.Org je da to svoje znanje podjelim sa buducim growerima. Znaci ako nekome treba mentor, tu sam na raspolaganju :vb_wave: :read: https://www.vutra.pravila ponasanja :read:
drogašISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Opa Cupa - nas dva skupa... :) Jel dosta? ;) Neea imat neato puno posla, ne davin, sluaan, jedino ata e mi pitanja bit malo van pameti...ali u temi. :) I tema je outdoor, ako tu ima neki problema.

jul 2013.

Pozdrav Drogas:) Mozes krenuti sa pitanjima van pameti :thumb: Nadam se da cu znati odgovore;)
chillmasterISTRAŽIVAČ

jul 2013.

opa cupa oces mi biti mentor??

jul 2013.

Vrlo rado chillmaster;)
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

jul 2013.

moze 1 mentor? :)

jul 2013.

:dada
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

jul 2013.

imam jedno pitanje, dali je ovo dobro i dali lici na zensku curicu...?

jul 2013.

BigKeramiks.Predpostavljam da je outdoor u pitanju a ako je tako onda je jos rano. Pokazat ce spol tamo negdje polovicom sljedeceg mjeseca:)
chillmasterISTRAŽIVAČ

jul 2013.

ja imam biljku staru 12 dana pa me zanima jel sam kasno posadio?? i kad bi trebo pocet s gnojenjem??

jul 2013.

Chill..Svakako ce nesta biti na njoj tako da pitanje dali si zakasnio hm. i jesi i nisi zavisi o afinitetu koji imas. Ugloavnom bit ce za zapaliti;) Daj neku sliku ili malo vise info.o samoj biljci....dali je u zemlji ili u posudi ..koju zemlju koristis i sl.o tome ovisi odgovor na tvoje pitanje "kad bi trebo pocet s gnojenjem??
chillmasterISTRAŽIVAČ

jul 2013.

neam zasad sliku al mogu nabavit :) neznam o kojoj se vrsti radi znam da je trava bila dobra...u zemlji je oko dubine 50 cm zemlja je izmjesana s dubrivom jedno 25% dubriva svaki dan zaljevam i to navecer

jul 2013.

Dobro, znaci shema paradajz.haha;) Pricekaj jos malo sa prehranjivanjem. Svakodnevno ju zaljevas...kako znas da je toliko zedna??
chillmasterISTRAŽIVAČ

jul 2013.

ja kad idem nju obic znaci svaki dan navecer zalijem zemlju premda se vidi da je ona vlazna al za svaki slucaj zalijem..sto se tice same biljke odlicno napreduje :) probat cu ti je uslikat pa ti posaljem pa jbg vidi sta i kako bi mi odgovaralo

jul 2013.

Precesto ju zaljevas pusti da se malo zemlja osusi.... recimo svaki 3. dan zaljevanje to bi bilo ok.
chillmasterISTRAŽIVAČ

jul 2013.

ok :)
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

jul 2013.

jeste u pitanju outdoor, nesto nalik plasteniku, ja sam ispocetka kako se razvijala biljka skidao lisce, cupao ono odozdo i ono koje pozuti i sada su tu krenule grancice koje se listaju i prave nove grancice koje se i dalje listaju, i to me malo zacudilo jer kad god da sam se ponadao "aha evo ga head'' ono grancica koja se grana i lista nigde i head-a.... zalivam tri dana pa jedan iskuliram a svaki dan mu prskam cvetal preko listova prehrana a u vodu ide listal naravno, i ako ne pomazu ovolike moje medidatcije pored biljke ja se nadam da hoce ... :) :) :)

jul 2013.

Joj,joj Keramiks...idemo redom .Znaci nema heda a ti Listalom i Cvetalom... Ajd zapocetak nemoj vise Cvetalom jer nije jos u fazi cvjetanja..znaci tek poslije 15.8. do tada Cvetal sakri:) A onda zarotiraj ritam zaljevanja pa umjesto tri dana zaljevanja a jedan kuliranja ti jedan zaljevaj a tri kuliraj. kada i koliko gnojiva stavljas u vodu?
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Hmm, Listal ide jedan chep od bocice mali na 2 l vode, a ovo kazes da batalim ok, mada mogu ti reci da bas bujaju kad se prskaju cvetalom, zaboravih da napomenem da sam skinuo musku biljku koja je bila zajedno sa njima pre jedno 15 dana, na njoj se jos tad videlo cvetovi jaja.. Htedoh da pitam i kad se seku vrhovi, verovatno tad kad pocnu da cvetaju biljke? Obustavljam zalivanje tri dana im ne prilazim :(

jul 2013.

. Vrhovi se skidaju kada je cvjetanje gotovo a to je od prilike polovicom 10mj. Samo cvjetanje je proces koji traje kao i vegetacija:)
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

jul 2013.

aha ok ja samo sto nisam to vec odradio, dobro sto pitah :) sta bi se desilo da sam sad to uradio isti efekat ili ne, i dali kad se skidaju vrhovu to radi samo na samom vrhu ili po celoj biljci, hvala unapred, nadam se da nisam previse upitan..?

jul 2013.

Nisam dobro shvatio pitanje :) ako me pitas dali je isto ako poberes ranije..naravno da nije .Pa ni jabuka nije dobra ako nije zrela .Jel tako?
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Jes vala tako je :) Interesuje me kako da napravim ulje od marihuane, to mi je potrebno iskljucivo u med. svrhe, supruga boluje od multipleskleroze vec 6 god, i hocemo da probamo sa uljem....
chillmasterISTRAŽIVAČ

jul 2013.

opa cupa mene zanima posto je bilo nevrijeme jel moze sta mojoj biljci da bude?? jos je nisam obisao tek planiram navecer a biljka je stara 14 dana
dk1litkAMBASADOR

jul 2013.

Opa Cupu sam ja za svoj prvi grow (a i dalje mi aktivno poma~e) "odredio" za mentora i moram priznati, grow je on (ja sam bio samo radna snaga) odradio fantasti no i produkt growa bio je takav, da sam sa sadnjom verovatno zara~en do kraja ~ivota. To sa mentorstvom je po meni fantasti an na in, a Opa Cupa je roen za to. Ja Jedino ato bi polo~io svakome na "duau", ko si odabere mentora. 100% treba slediti upute ina e, barem ja tako mislim, je takva pomo stres za mentora!

avg 2013.

Pozz.malo sam izostao sa nastave.sorry tehnicki problemi. Keramiks.svakako se javim poslije vikeNda da malo razradimo temu o ulju. Chill jesi obisao biljku? verona je moj prijatelj;)pa me hvali...pozdrav verona
chillmasterISTRAŽIVAČ

avg 2013.

jesam ziva i zdrava i narasla je puno iznenaden sam,dns sam je zalio i sad necu jedno 3 dana i kad budem iso opet budem usliko da vidis :)

avg 2013.

Ajde,drago mi je da je sa curom sve ok.na sajtu nemoj nista ostavljati(kanistere,flase i sl.))
chillmasterISTRAŽIVAČ

avg 2013.

hm...brine me to sto je to sjeme koje sam uzeo kada sam kupio travu tako da me brine sta ce biti muska ili zenska pa me zanima kolke su sanse?? a dobro imam jos par njih malo mlade par dana....ma nebrini neostavljam :)

avg 2013.

E da to je lutrija.....ja znam jednog koji je od deset sjemenki ima devet cura a isto je bila vutra sa ulice.tako da .....tko zna
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

avg 2013.

pozz nisam mislio kad se beru vrhovi nego kad se skine jedan vrh da bi se pojavila dva, ali posle procitah na forumu da je to u vreme vegetacije, a meni je procvetala biljka, pa se pitam moze li to sad da se uradi? inace biljke su pod najlonom, dal bi trebalo da sklonim najlon da ih przi direktno sunce?

avg 2013.

Ma direktno na sunce ...da ona moze skinula bi taj najlon:) daj neku sliku da vidimo kako to cvjetanje izgleda.
vukvucicaENTUZIJASTA

avg 2013.

ljepi pozdrav ja sam vuk po etnik sam na forumu iuzgajam za sebe vec godinama u smjesnim stvarima vidim da tu imate hrpe boxova i toga svega ja sam otkrio danas neato pa me zanima vaae mialjenje o tome napravio sam home box od rashladne vitrine Album: hom box 4 slika 0 comments

avg 2013.

vukvucica .....zanimljiva ta vitrina,postoji li kakva ventilacija u toj vitrini?
vukvucicaENTUZIJASTA

avg 2013.

postoji dolje u postolju

avg 2013.

.do sada jos nisam vidio da je netko od rashladne vitrine napravio box ali tko zna mozda ti budes prvi. Pomislio sam da bi to moglo biti dobro a sada mi se cini da bi tu moglo biti samo problema;) mislim na vitrinu
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

avg 2013.

jaoJ u dilemi sam imao sam 5 biljke, pre mesec dana procvetala je muska jasno se videla jajasca, ostale 4, 1 je procvetala 1.08. ostale 3 biljke jos ne pokazuju znake raspoznavanja, idu slike...

avg 2013.

Odlicno "cure" izgledaju e sada dali jesu cure ili nisu vidjet cemo.Uglavnom na slikama se nevidi.Malo blize slikaj da se moze vidjeti;) i na sunce sa njima:) ili si to samo radi slikanja sklonio biljke u hlad?
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

avg 2013.

ovo je slikano jutros jos ih nije stiglo Sunce...prva i zadnja slika pokazuje zensku biljku , ima one bele dlacice i pravi head-ove, dok ove tri jos nista...

avg 2013.

Keramiks Spominjao si suprugu i MS.Neznam puno o toj bolesti ali znam koliko je podmukla a znam i neke nase drage prijatelje na forumu koji uspjesno drze pod kontrolom tu bolest tako da si na pravom mjestu;) O nacinu pravljenja ulja ima na forumu dosta.Danas cu ti zaljepiti par linkova vezano za to pa malo to procitaj. A za cure se jos malo strpi uskoro ce procvjetati ...ako je moguce napravi par slika malo krupnije tako da vidimo o cemu se radi:)
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

avg 2013.

ok mentore moj :) stpljenje mi nije bas jaca strana :( nadam se samo da cu imati od cega da spravim to ulje :( inace ulje koristimo i supruga i ja vec vise od 2 meseca ima da se naruci preko fejsbuka neki lik iz vojvodine pravi to , ima njive zasadjene pod marihuanom i cak dobio kredit od banke za start up ... ulje lepo radi mogu vam reci ako se uzima kako treba po kapljica 3 puta na dan, opusta, ako se uzme malo vise kao da si ispushio dz., inace pokazalo se kao efikasno u otklanjanju bolova, nervoze, kostobolje...to je ono sto mogu ja da posvedocim. sto se tice biljka jedna uveliko cveta a ostale ne to me buni.. sad ce slike

avg 2013.

https://www.vutra.org/topic/7716-kako-napraviti-ulje/ evo Keramiks jedan nacin na koji se radi ulje:) A ovo je borba nase dragog prijatelja Mazara sa MS-om https://www.vutra.org/topic/7670-1-dnevnik-konzumacije-pineapple-chunk/ E sada naravno da nije svako ulje dobro pogotovo ako ga kupujes na ulici ili na fejsbuku kako ti kazes...obicno je to macak u vreci:) Znaci provjereno sjeme i sam uzgajas i pravis ulje. Cure koje nisu procvjetale ...hoce,strpi se. Nisu sve iste pa tako i u fazu cvjetanja ulaze razlicito.Koji dan prije ili kasnije..ukljuci strpljenje, bez njega ovaj hobi nefunkcionira;)
chillmasterISTRAŽIVAČ

avg 2013.

e ovako imam pitanje posto bi mi biljka sad trebala uci u cvijetanje a jos nisam gnojio,kad da to ucinim i sa cime?? :D

avg 2013.

bilo bi dobro vidjeti biljku kako izgleda:) ona je sada negdje 4-5 tjedana stara ako se nevaram i iskreno ako nepokazuje nekakve nedostake onda jos uvijek netreba davati nista. Tesko je bez slike! Biljka je relativno mlada jer si kasno sadio ali svakako pripremi Plantelu onu crvenu i pokusaj nekakvu sliku zaljepiti da vidimo kako to sve skupa izgleda:
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Postovani, interesuje me moze li se desiti da biljka ne procveta, jer ja definitivno imam neki cudan osecaj da ove moje dve stabiljke stoje na istom nivou razvitka zadnjih deset dana, jedna mi je procvetala sve je ok sa njom ali druge dve ... Pustile su male bele brkove jos pre desetak dana ali bas male i tako stoji nista se ne desava... Ako imate neko resenje, molio bih za odgovor, sto se tice ulja i gosp. Mazara svaka mu cast i nek nastavi sa borbom, mojoj zeni je bolje od ovog kupljenog ulja na fb-u, ali to nije ni prici onome sto je gosn Mazar uradio :)

avg 2013.

nama prijatelju sanse da neprocvjeta...to je faza koju biljka nemoze izbjeci pa sve i da hoce.Samo se strpi i isplatit ce ti se. jos 10-ak dana i kada se zalaufa cvijetat ces ti skupa sa njom :dada
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

avg 2013.

za biljku ti verujem, a za mene ne garantujem :snooze: u svakom slucaju hvala na umirujucim recima...
mazarLEGENDA

avg 2013.

nemoj ti meni gospon :spiderman: mo~e samo Mazar :dada ina e si mislim ko je taj gospon Mazar :knockknock: :respect:
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

avg 2013.

hehe, ok, ja reko aj da budem kulturan :)
shogunbgPOZNAVALAC

avg 2013.

Potreban mentor za neke sitnice oko prvog unutraanjeg growa koje mi nisu jasne kako treba, Opa cupa da li si voljan da pomognea?

avg 2013.

Shogunbg ...pucaj ;) tu sam da pomognem :spcartman:
chillmasterISTRAŽIVAČ

avg 2013.

e ovako brine me sto su mi kod biljke donji listovi zuti tj. jedan trolist...da li je to zbog nedostatka hrane ili ???

avg 2013.

chill daj me podsjeti koliko je stara i daj neku sliku sta si se stiso;)
chillmasterISTRAŽIVAČ

avg 2013.

40 dana...a bio sam usliko al nisam mogo naci kabal da prebacim sa fotica na komp :/ i da zaboravio sam ti rec da sam vec jedan list otkinuo zuti gdje rastu nove grane...i jos spol nije pokazala
shogunbgPOZNAVALAC

avg 2013.

Hvala opa cupa, pisau ti pm da ne spamujem temu :)

avg 2013.

shogun samo ti pitaj i ovdje nema frke zato sluzi ovaj mentorski kutak ili pp kako ti odgovara;) chill..ma jesi siguran da nije pokazala spol?
chillmasterISTRAŽIVAČ

avg 2013.

siguran 100% ...i dns sam bio i nista jos

avg 2013.

chill sada me vec pomalo zbunjuje ta tvoja biljoza.....pitanje je dali si sadio ganju haha Ajd neku sliku pa da vise nekompliciramo, bez slike ko pivo bez alkohola ili pljuga bez ganje...nema smisla;)
chillmasterISTRAŽIVAČ

avg 2013.

ok budem probo nabavit neki mob pa uslikam pa ti posaljem :D ma imam jos jednu al mladu jedno 7-8 dana krenila je pokazivat spol al jos je rano za odredit slabo se vidi
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

sep 2013.

pozdrav, mentore bio si u pravu sve sto rece, pocelo je napokon da cveta, hteo sam da pitam kad moze se proba biljka milsim kad pocinje da pusta thc, tj, hoce li biti vajde ispusiti sad jedan mali cvetic sad posle mesec dana cvetanja, i pitanje jos jedno, ima li vajde donositi mrave i stavlajati na biljku, cuo sad da kad mravi setaju po biljci ona tad vise luci thc jer se brani ili nesto slicno...? jos 1 pitanje? dali da prekrijem najlonom biljke opet posto su noci i jutra hladne a da ih otkrivam danju, podsecam da su iz pocetka bile pod najlonom 2 meseca, a stare su 5 i po meseci?

sep 2013.

znaci ti bi hvatao mrave haha sve~i aljagu umjetniku koji te savjetovao da hvatas mrave ili ga zamoli da on uhvati kojega,neznam sta bi ti na to napisao. Znaci lov na mrave 0 bodova . Pokrivanje biljke sa najlonom pa ni to ti nema smisla osim ako ju nezelis sacuvati od leda a cinjenica da je bila pod najlonom 2 mjeseca samo dokazuje da je ganja jebeni borac i da ce rasti i cvjetati bez obzira na maltletiranje :knockknock: nema jos duvanja,jos sigurno mjesec dana.....vidi brate kako to mora izgledati.ovo su ti opa-cupa topovi hahah take a screenshot
BigKeramiksISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Hvala i hvala jos jednom, na lepim i korisnim savetima, jadni oni mravi sto sam im rasturio mravinjak, dve lopate sam uzeo iz mravinjaka i preselio na biljke ali su se razbezali za 15 min. hehe ... Inace kad vidim ove tvoje topove kako ih nazivas mene je sramota, a tebi svaka dala, vidi se majstorska ruka hehe... pozdrav, uskoro cu slike da izbacim ako me ne bude bilo sramota :(
chillmasterISTRAŽIVAČ

sep 2013.

e ovako dns sam bio obilazio svoju biljcicu i pogodak!!! zenka :) i sad bi negdje poceo sa gnojenjem posto zivim na selu htjeo bi iskoristiti ono sto imam kod kuce nezelim ici u trgovine... mislio sam da pognojim sa kokosijim izmetom cito sam o tome..pa bi volio da mi kazes ako mozes jel bi to bilo dobro...a sto se tice slike neam mob pa tako da nista od toga...biljka je velicine oko 85 cm i starosti 53 dana

sep 2013.

evo pucam direktno iz iskustva sa kokosijim govancima....pec,pec i za tebe i za biljku. Odlicno gnojivo ali samo ako je odstojalo najmanje jednu godinu pa cak i dvije :dada kazu da je dobro i izvedivo ako 1kg govana stavis u 10l vode i nakon dva ,tri dana s tim zaljevas.Nisam to probao ali kazu iskusni da je ok

sep 2013.

odlicno chill drago mi je da si komentirao :thumb: ....ja znam za kokosije brikete a znam i da kokosije g morao odsatajati odnosno mora se kompostirati a znam i da je to kemijanje bezveze. Mozda je ipak bolje kupiti gnojivo koje je vec izbalansirano kako treba i nema potrebe za reskiranjem.Kokosije gnojivo ima mozda fosfora ali nije sve u fosforu. Pa nekosta Plantela puno a ni Slavol pa ni Hesi u krajnjem slucaju.Tako da li,la govanca i jos jedna bitna stvar .Ganja uzgajana sa kokosijim govnima doslovno smrdi u rizli kao sami vrag...da,da ;)
juggernautISTRAŽIVAČ

sep 2013.

znaci ne znam na koji nacin sam odabrao ali bit ces moj mentor...! nisam novi na forumu samo sam doso sa novim nickom iz nekih blesavih razloga no nebitno to... :) imam nekoliko pitanja...znaci ovako moja biljka je imala najjadniji zivot koji biljka moze zamislit ,,,prvo je niknula slucajno kod frenda u cvijecu da bi je ja iztvadio zlicom stavio u malu casicu 0.2dl i lijepo se pocela razvijat da bi je moj cucak retardirani cjelu rastrgo mislim odvojio od zemlje ,,uspio sam je presadit u veci i tad se pocela ljepae razvijat no da bi je opet cucak valjda odgrizo dva lista no sve je to prezivjela i zato je moja biljka veliki borac! sad mene zanima ja sam je dosta kasno posadioo negdje krajem 7 mj pocetkom 8 i sad cu vam dat dvije slike slika dok je bila vani i sad kad je u kuci... pitanje je jel pametno da je unesem u kucu ?? jer vani vise nema bas nekih uvjeta i na sta bi trebo pripazit ? i dali je na ovu velicinu moram presaditi ? hvala puno i nemojte zamjerit ako sam zakompliciro malo :S http://prntscr.com/1rt451 ovo je sad kad sam je unio u kucu ,, ne znam dali da to presadim i dam joj neki oslonac da je povezem ? http://prntscr.com/1rt4fz a ovo je druga slika dok je bila vani i sad me zanima ako mi itko moze rec kakvu ja to biljku imam jel to dobra biljka i jel se to vidi uope jos ? i najvaznije pitanje: negdje sam citao na forumu o nekom obrezivanju i izlasku bocnih listova i jel to to sta raste na mojoj biljci iako je ja nisam nista rezao ? i da ovo mi je prva nemojte se smijat :S

sep 2013.

Zemo idem ja kod doktora ..narucen sam u 2..pa kada se vrnem od veterinara malo cemo se zabaviti sa tvojom biljcicom ;) Pozz

sep 2013.

Evo mene...doletio haha E da malo pitam i ja tebe par sitnica...U kojoj je zemlji biljoza? ispod cega ju mislis drazati u kuci? jesi ti cura sta davao jesti joj,joj ? Dok je bila vani predpostavljam da nije bila na suncu nesto previse i da joj je pu krc takvog outdoora :(......... evo sapnula mi to dok ti nisi gledao ;)
juggernautISTRAŽIVAČ

sep 2013.

evo malo i ja kasnim.... pa biljka je u nekoj humusnoj zemlji tocnije zemlja iz zljebova bas ona koja je stajala nezz kak da to opisem .,. pa u kuci sam je mislio drzati po one dvije neonske lampe sad nezz da joj je to bas dovoljno svjetla :S jer ta svaka ima samo 18 w :s i nisam joj nista jos davo da jede nisam znao sta bi razmisljo sam dat npk ali razmutit 10 kuglica u vodi i lagano je time zaliti ? a istina to ne moze se bas pohvalit da je bila na havajima :S ahahahahaa ono od jutra pa do 3-4 kolko je imala svjetla jer poslje sunce zade na tojj strani nisam joj davo da se cjeli dan przi....

sep 2013.

neznam odakle da krenem.....kazes nisi joj dao da se przi bas cijeli dan hahah.Jbt pomislio bi covjek da me zahebavas ali ok. idemo redom Prvo i osnovno ...buraz nemas uvjete za uzgoj jos donekle ona i moze vegetirati pod tim lampama za akvarij ali za cvjetanje ti treba svjetsko cudo osmo da procvjeta pod tim.Treba ti cfl to su one stedne ili hps to su one sto svijetle na banderama haha a i box ti treba i ventovi........pazi sada ovaj link dole pohvataj bar neke osnove da imamo o cemu razgovarati Znaci moras malo love potrositi nema mule nista...evo ti link iz moga podpisa pa neka ti to bude domaca zadaca https://www.vutra.org/page/articles.html/_/strane/food/indoor-vodi%C4%8D-grow-u-3-koraka-r91 a kada kupis nesto od adekvatne rasvjete onda mozemo pricati o indoor-u sve sto ti nije jasno slobodno pitaj ali brate osnovno moras znati znaci mozes ju drzati pood neonkama sto blize na cm-dva i sto prije kupi nesto od rasvjete
juggernautISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Ma sve sam ja to procito imam jako puno sati cutanja na ovom forumu ali mislim da ce ovo morat ic na bozju volju jer nemam money za takvo sta :/ imo sam racunica za mmakar improvizirani box ali i to mi je propalo tak da mislim da ovu god nista od toga :S

sep 2013.

stavi tu curu pod neonke...sto blize. Pokusaj kupiti cfl sijalice bar 5 komada po 23w tri komada( Warm light )mislim da je oznaka 827 i dvije bijele( daylight) 865 bi trebala biti oznaka to je negdje oko 6000lumena...... recimo da je to dovoljno :) Nemoj odustati tek tako...mozda sam i ja malo bio pregrub sorry Javim ti se PP da pokusamo naci rjesenje :)
drogašISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Ima dva miseca da san se zapisa na ovi mentorski kutak i od tad ovo je moj prvi post na forumu... U stvarnosti nisan dangubija, proaa san put od teakog sakrivanja da toga da mi stari zaliva i mater napada da di je biljka koju nije niko vidija da san je likvidira jer je bija muaki...:D Onomad san tija pitat more li ova stidljiva, prekrasna mala zakr~ljala biljka iza u ata: I uspila je, i joa kako jer vodi u ovogodianjen plasmanu: Joa je jedna neviena tranformacija bila, al taj je izaaa u potentnog muakog i ustvari je subjekt one prepirke meu mojin roditeljima.

sep 2013.

OPA CUPA OCES BIT MOJ MENTOR.NOVA SAM OVDJE.

sep 2013.

tinky :spliff: :dada

sep 2013.

drogas trebao bi od ponedjeljka opet biti akt. na forumu pa molim tebe i ostale za strpljenje do tada. pozdrav vutricima .......jbg visa sila

sep 2013.

opa cupa hmm dobra...i ? e el mogu ja sad zasadit sjemenkice.ha..

sep 2013.

a gdje tinky mislis saditi sjemenkice? :joint2: Drogas malu prekrasnu pod lampu dok nije prestala biti prekrasna;)

okt 2013.

pa u teglu od cvijeca.jednom probala i uspjelo bila velika curica.,,al ubrzo osla u dim..:)

okt 2013.

pa kuzim da ce ici u tegle...jbg nece valjda u zepterov lonac haha tinky..nego pod cega -lampu ili zvjezdana? Ako je pod lampu onda moze u bilo koje doba godine ali ako je pod sunce onda isto moze................ ali na proljece 2014. godinice drage ;)

okt 2013.

ah,..na sunce..a velis moram cekat 2014 godinicu..ja mislila da mogu u teglu s cvijecem pa na prozor.!a to nebi islo tak ha??? :(

okt 2013.

prozorusa haha pa islo bi, teoretski bilo je pokusaja ali ipak cekaj proljece ili sastavi neki boxic ;)
drogašISTRAŽIVAČ

okt 2013.

Niata lampa, samo sonce. Ra unam kraj je, brzo e na konop. Surovo je i napisat, al nisan je tija prihranjivat, puno san griaija u ovome growu da sad tra~in makrimum. Ako san dobro razumija, preduvjet za ~etvu je nestanak dla ica po cvitu...?

okt 2013.

ma kako mislis "nestanak "dlacica(pistila)....one nenestanu vec potamne,evo logika"on"znaci harvest je tu negdje sada ili malo kasnije...a kada mi zaljepis sliku bit cu precizniji ;)
chillmasterISTRAŽIVAČ

okt 2013.

e ovako nabavio sam gnojivo npk 15-15-15 da pognojim svoju biljcicu :) e sad citao sam da bi mogao oko 30 g gnojiva rastopit u 1 l vode i sa time zaljati pa me zanima jel to dobra ideja ??

okt 2013.

Nije dobra ideja :( jbg zalosno ali istinito.....to je neko granulirano gnojivo(urea)jbt U kojoj je fazi biljcica..mislim dali vegetira ili cvijeta ?
chillmasterISTRAŽIVAČ

okt 2013.

stara 3 mjeseca outdor a vec sam je pognojio,,da u granulama je,znaci uzeo sam bocu i stavio oko 1 l vode i stavio gnojivo,zalio sam biljku sa time ali gnojivo se nije raspalo u vodi i istreso sam gnojivo za povrsinu zemlje i prekrio travom...e sad me zanima jesam jako uje*o stvar ili?

okt 2013.

enoga vidi...zgazio pjesaka pa pita sta bi bilo da sam ga malo jace zdrobio.haha bio bi teze mrtav ovako je lakse mrtav Nista master .curi bi trebao biti kraj tu odma iza coska ako se nevaram..sliku nikako da vidimo pa je tesko ovako od oka nesta savjetovati. shvati,razumi ali evo jedan na brzaka......ne koristiti neprovjereno i puno citati forum evo jedno stivo za pred spavanje...mani se facebooka i eksplicitnih sadrzaja vidi ovo glavni elementi su: N-dusik P-fosfor K-kalij isto tako vrlo bitni : Mg,Ca,Zn,Fe,Mn,Zn,B,Cu,Mo itd..... NPK -1o/4o/1o-razvoj korijena -20/20/20 vege -20/10/20 vege -10/12/38 razvoj topova -0/50/30 dozrijevanje topova znaci ti si dao potpuno krivo gnojivo u svakom slucaju...kuzis? ali sumljam da ce ju potopiti ...vec je ona polumrtva jbt sad ce prvi snijeg ...ako sta nije jasno pitaj i nemoj zamjeriti ako se malo salim na tvoj racun...mozes i ti na moj ...slobodno :)
chillmasterISTRAŽIVAČ

okt 2013.

a vidjet cemo sta ce bit kasnije,zasad je sve uredu,izgleda prezdravo ali je jako kasno usla u cvjetanje tek su mali hedovi...

okt 2013.

lijep pozdrav drug. ja sam se tek uklju io na sajt i volio bih da ispoatujem pravila i dam doprinos u u enju, naime, meni je potreban neko da dovraim proces uzgoja koji je krenuo nekad u aprilu maju, biljke sam posadio iz sjemena koje sam prikupio, primilo se oko 5 6 bilj ica, kad su imale 1 mjesec morao sam da odputujem, u najboljem nastojanju da opstanu "sakrivene" sakrio sam ih u ~aru... nakon dva mjeseca kad sam se vratio u septembru vidio sam da su 2 biljke pre~ivjele a dvije da nisu,.... bile su atrkljave i niske i bilo mi je ~ao ato nemaju nikakve donje grane ni liae ... tako da sam te dvije ~ive prenio u kuu ispod prozora, ... danas istei vrt otkrio sam da su joa dvije biljke pre~ivjele tako da sam i njih unio u kuu mislei da im radim dobro... preko dana ih stavim na prozor.... itao sam neke od postova sa foruma ali naravno nisam proaao sve mada mi je dosta zanimljivo ...volio bih da mi neko pomogne jer smatram da su dvije glave pametnije od jedne i bolje da sam ne eksperimentiaem puno...(ve sam biljkama odsjekao velike listove... nadam se da greaka nije prevelika)... ja u naravno pogledati i druge postove i saznati viae o svemu ali bih isto tako volio da mi neko pomogne da iz trenutnog stanja izvu em najbolji rezultat... lijep pozdrav i hvala :)

okt 2013.

Tesko je ovako bez nekakve slike bilo sta komentirati ili davati savjete.... dali su vani bile u posudama ili u zemlji ?

okt 2013.

bile su u zakopanim saksijama, slikat u sutra ujutro jer sad je mrak i ni kamera nije baa najbolja pa emo imati lakai uvid u komunikaciju.

okt 2013.

ovo je familija pre~ivjelih, uslikao sam ih posebno i izbliza ali ne mogu ih dodati, sad nisam siguran zbog spama kako da to sredim. pozdrav

okt 2013.

i ovako se vidi ono najbitnije...sada sam u situaciji kada moram biti bez emocija i kao kirurg reci najblizima da operacija i nije bas najbolje prosla.Iskreno toliko volim tu biljku da mi je tesko i vidjeti sirocice koji nisu vidjeli sunca cijelo ljeto...dok su se recimo moje razbacivale i bahatile po brdu. Tesko da ces se posteno naduvati od njih...prvo jer nevidim a ti vjerovatno i neznas dali su cure ili decki u pitanju ili mozda neki hermic sto je najvjerovatnije. Drugo jer im treba neka rasvjeta da zavrse to sto nisu prakticno ni pocele. iskreno ..tebi bi vjerovatno bilo bezbolno i puno lakse podaviti pilice nego slagati nekakv box i nabavljati rasvjetu pa je to moja preporuka Mozes ih drzati u prozoru ali mi se cini da je to samo produzivanje agonije biljcicama koje su imale tu nesrecu da ih zabijes u zemlju bas ti bez iskustva .) ako si zainteresiran za nekakv ozbiljan uzgoj i ako si spreman brinuti se o biljkama ja sam tu da ti pomognem a za ove sirocice bi bilo najbolje da zavrse pricu i odu u vjecna lovista :( RIP my green babys edit: znaci tu sam pun savjeta i volje da zapalis nesta kvalitetno i svoje :) glavu gore i idemo izpocetka ;)

okt 2013.

https://www.vutra.org/gallery/album/176-survivor-dnevnik/ evo sve slike , nije va~no ato se neu nadovat ali ako mogu da im pomognem u init u sve ato mogu... naravno za ozbiljan uzgoj u joa bolje da se pripremim.... btw spomenuo si neku rasvjetu da bi pomogla, mo~da mogu to da skupim za neki po etak nemoram niata puno, samo onoliko koliko treba... aj vidi slike izbliza , pa mi reci ata mislia (kad sam se ve potrudio)

okt 2013.

hahah ...znaci reanimacija. Potrebno ti je minimalno 6000 lumena a to mozes dobiti sa minimalno 4 cfl-ke od 23w ...tri warm light i jedna daylight oznake su 827 i 865 provjerit cu ti to da nebi bilo greske ili neka hps-ica ako si u mogucnosti .trebalo bi ih i presaditi iz paradajz zemlje ali bolje nedirati Obavezno prehraniti ....recimo sa crvenom Plantelom i to sve podhitno dok im se jos puls moze napipati :)

okt 2013.

hvala na odgovoru, potrudio sam se da sve bude konkretno ... crvena plantela nabavljenja, rasvjeta 400w(hps) dolazi ve eras... prostor za impro box pripremam... pitanja : kako razrijediti plantelu i koliko sipati i na koju visinu da postavim lampu, i zanimat e me isto koliko treba biti uklju ena dnevno i da li postoje aanse da se kombinuje sa dnevnim svjetlom? poz mentoru :) Edit: doala rasvjeta: sijalica son-t 400w E E40... grlo bez i ega, kako u ovo namontirat da visi (samo keranmika sa vanjske strane i imaju rupe dvije auplje...)?, metar kabla... priguanica vosloh schwabe 400w i upalja (vossloh schwabe)400w... 5 metara kabla do uti nice...sve spojeno i spreman sam na daljnja iskustva... isto sam razrijedio plantelu 15 ml na 2 litra i zalio ih odma .... obzirom da si mi pominjao zemlju paradajza neznam ta no na ata si mislio i ima li to smisla ali ako treba ja imam zemlje iz koje mi je rastao paradajz ove godine, ako to mo~e ata pomoi... toliko za sad :)

okt 2013.

javim ti se oko 18h imam nekakve goste.pozz

okt 2013.

evo nadam se da nisam zakasnio i da te nije maznila struja...jesi li sta probao spojiti?

okt 2013.

ne brini za mene ja sam stari strujaa ;), ovo sve je uvezano ato sam ti napisao gore, nisam probao ali sigurno e da radi, gore sam ti napisao moje nedoumice i ata sam uradio, sad malo surfam folije i ventilatore i ostala oprema za indoor,.. ali gotov sam sa velikim kupovanjem jer sam presuaio hehe ,... nisam palio jer ekam da mi ka~ea kad u po eti sa osvjetljavanjem i koliko da dr~im i koliko da odignem ili spustim... napomena da joa nemam box, instalaciju sam mislio namontirati u podrum za prvu ruku...

🔒 Ova tema je zaključana